brak logo

C&A Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o C&A Polska Sp. z o.o.

agata 2014-10-31 09:55
nie wiem dlaczego to z o s t a l o u s u n i e t e p r z e z a d m i ni s t r a t o r a, ale chodzi mi o program praktyk menadżerskich w C&A.
GOSC 2014-12-08 19:44
sklep internetowy bardzo stylowy HAHAHAHAHA Gratuluje poziomu....
2
GOSC 2014-12-08 20:11
Jako byly pracownik firmy z dosc pokaznym stazem postanawiam sie wypowiedziec:)Wiec tak!~_ po przeczytaniu opinii Pani odnosnie skorzystania z toalety z chorym dzieckiem ...wspolczuje,jednak zadne sklepy sklepy nie wpuszczaja na swoje zaplecze osob trzecich i to jest zasada C&A i nie tylko(prosze to zrozumiec ).Sa toalety w centrach...Jezeli chodzi o obsluge zalezy na kogo trafisz...Coz jak trafi sie jakas zdegradowana Pani np.Visual,to wiedz,ze jest w stanie Cie " opluc "zanim Ci pomoze ,o ile wogole pomoze...Kierownictwo...hmm temat rzeka ...ale tych ludzkich niestety firma sie pozbywa,chroniac i awansujac tych co nie maja adzieci ,rodzin i sa,ze tak powiem gotowi/e na wszystko...Od tego tez zalezy Twoj awans(wola sciagnac z innego sklepu niz awansowac wewnatrz),zeby IM nie zagrazac;)Rada taka -chcesz awansowac albo dostac podwyzke 20 gr brutto to liz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kiero ,ktory tym kieruje:)Tylko obserwuj uwaznie :)Kasa jak kasa indywidualnie- kazdy ma platne na h i podwyzki indywidualnie mimo tego samego etatu i tej samej pracy (to jest kwestia angazu itp)jak mowia...Znizki -20% od ktorych placisz podatek;)Nie bede sie rozpisywac bo moglabym ksiazke opublikowac ;)
misia 2015-01-20 22:07
hmmm , tak czytam i oczom nie wierze.. ja juz ponad 6 lat pracuje, najpierw na um-zlec, potem pol etatu teraz caly etat i szef dnia.
Nie wiem gdzie promuja idiotow lub przyjaciol kierownikow- u nas w regionie jest zawsze rekrutacja otwarta i pierwszenstwo maja ludzie ze sklepow. Zadko na kierownika dzialu czy sklepu przyjmuja z zewnatrz. Ale sie zdarza ze kandydaci maja zbyt wysokie mniemanie o sobie i mysla ze sie nadaja na kierownika sklepu a ledwo radza sobie w pracy.... wtedy sa komentarze ze bez znajomosci itd.
Ja startowalam w rekrutacji na kierownika dzialu na polnocy i nie udalo mi sie. Ale tez wiem dlaczego , bo dostalam bardzo konkretny feedbak po rozmowach. Wiem co mam poprawic i jakie sa moje szanse. nie poddaje sie, nastepnym razem znowu sprobuje.
A firma jest fajna, socjal super, koledzy rewelacja, praca ciezka , ale gdzie teraz jest latwo? a i ciuchy czasem mozna kupic za grosze ( przecena 50% + rabat pracowniczy 20%) i czlowiek sobie radzi. polecam.
3
moniaa 2015-03-16 11:05
Witam! od pewnego czasu interesuje mnie praca w C&A. Niestety nie mogłam znaleźć żadnego ogłoszenia, dlatego chciałam zapytać, czy jeżeli dam moje CV bezpośrednio do sklepu to zostanie ono w ogóle rozpatrzone?
dag 2015-03-24 13:03
czy w c&a dają umowę o pracę?
1
meme 2015-03-31 02:28
do dag: tak, i praktycznie już wszystkim :)
nadia 2015-05-10 09:05
Czytam i nie wierze, kobieto wszedzie sa jakies przepisy i sprzedawcy nie moja prawa ich łamach, wspôłczuje bardzo z powodu choroby côreczki ale pewnie wiekszosc zrobiła by tak samo, jakim trzeba bym podały człowiekiem zęby takie głupoty pisac , nawet i centrale poruszając, matko ludzi robia sie włoskiej, nie prosić było wyjsciu na pasaż????? Tak kibeklôw fuulllll
mine 2015-07-21 18:05
Mieli rację też bym nie wpuścił do pracowniczej ubikacji kogokolwiek z Klientów
Bardzo dziwne pretensje a ten portal jest o pracy w danej firmie a nie o przeżyciach Klientów
anka 2015-09-11 21:27
Konkretne pytanie - mam rozmowę kwalifikacyjną do c&a. Czego mogę się spodziewać na spotkaniu? z góry dziękuję za odpowiedż :)
6
magda 2015-10-06 18:24
to ściema że każdy ma umowę o prace bo u nas sa tez na zlecenie.....dużo obowiazków za mało pracowników , ot to
1
kasia 2015-10-14 17:25
ja pracowałam dwa lata na umowe zlecenie i sie zwolniłam
1
Klient 2015-10-26 11:31
Po prostu jest mi przykro
Kient 2015-10-26 11:37
Na dziale meskim zero obsługi stałam przy kasie nikogo nie było na sklepie
1
taptap 2015-12-04 00:05
A w przypadku, gdy jest otwierany nowy sklep to gdzie można szukać oferty? Bo dawanie juz do sklepu otwartego będzie zbyt późno... a na stronie nie ma wzmianki o możliwości składania aplikacji.Wypowie się ktoś, kto składał gdzieś CV do nowo otwartego sklepu?

Dziękuję Pięknie za Odpowiedź.
misia 2016-02-03 12:31
Nie polecam. Pracuję tam ponad 7 lat. Na początku gdy zaczynałam pracę były jakieś premie,od 3 lat nic nie dostajemy. ,,Niby,, od dwóch lat raz na kwartał od wyników sprzedaży powinna być premia 100 zł 200 zł lub 300 zł brutto :-D ale nie do wyrobienia... Od ponad dwóch lat nie było też podwyżek. wcześniej były raz do roku po 50gr.,miałeś farta gdy dostawałeś 1zł :-D brutto oczywiście...praca przeważnie na drugie zmiany,weekend 1 wolny w miesiącu. Od wszystkiego odprowadzany jest podatek: od premii,od socjalu i od zniżki pracowniczej. Jakość awansu marna,chyba że jesteś znajomym albo lubisz lizać tyłki.
zarobki to porażka :/ 2016-02-09 23:44
kierownik działu w C&A zarabia 2,400 netto - nie zgadzajcie się na tak niskie zarobki !!!!!
Sasa 2016-02-22 16:29
Do nowo otwieranego sklepu w moim mieście były ogłoszenia na pracuj.pl
niestety 2016-03-01 09:41
Kiedy zaczynałem pracę w C&A, bardzo sobie ją chwaliłam. Do dzisiaj uważam, że nie mogłam lepiej trafić jeśli chodzi o pierwszą pracę. Fajne towarzystwo, bogaty socjal (bony na święta, wczasy pod gruszą, karta LumchPass, zniżka pracownicza czy dobrze wyposażona kuchnia). Niestety od jakiegoś czasu firma stacja się po linii pochyłej. Cięcia stanowisk na poziomie kierowniczym, od marca również stanowiska tzw. szefa dnia. Co ciekawe, tak naprawdę można powiedzieć że fikcyjne. W dalszym ciągu musisz wykonywać obowiązki z tym związane jednak bez dodatkowych głupich 100zł brutto. Zaraz powiecie że nie musisz, niestety muszę. Firma głupia nie jest i poszerza o te obowiązki każdego pracownika. W praktyce jednak wykonują je nadal te same osoby. Nie chodzi z resztą o głupie 100zł, jak dla mnie "szef dnia" to była osiągalna nagroda za dobrą pracę. Można było to wpisać to CV jako atut i praca na stanowisku zbliżonym do kierowniczego. A teraz? Szkoda gadać, do tego coraz większy brak zrozumienia ze strony kadry kierowniczej. Niestety ale tak już jest, i jest to choroba wielu kierowników że nie potrafią zrozumieć osób z dołu hierarchii. Kiedy dostajesz sowitą wypłatę i nie musisz sobie odmawiać wielu rzeczy nie zrozumiesz szeregowego pracownika który za porządne tyranie dostaje marne grosze. Niestety ale jest coraz gorzej i nie pomogą w tym żadne badania wśród pracowników...
3
wika 2016-03-07 10:43
W zadnym sklepie na terenach centrum nie wpuszcza cie do toalet sa od tego inne na terenie centrum i hejtowac sklep tylko za to to zenada.Nikt poza pracownikami nie korzysta z toalet pracowniczych wiec daj spokoj bo sie osmieszasz
1
skrzat 2016-03-12 22:32
Gratuluję tak dużego poczucia humoru wyżej postawionych osób w przyjęciu do pracy takiego nieroba!!! (szmaty, ćpunki i alkoholiczki)jakim jest Pani Justyna z NS!! chylę czoło!
1
ciekawy 2016-03-31 20:54
hmm widze ze opinie pozytywne ale ta kasa o której mówicie marnie mogę prosic o doładne info ile sie zarabia jak sprzedawca i ogolnie czemu tak mało ogłoszeń szukaja teraz pracownikó nic tu nie ma
gość 2016-05-19 15:08
Jak wygląda w tej firmie praca na stanowisku Store VM ? Taka osoba wchodzi w skład kadry menedżerskiej czy jest raczej kimś bliżej sprzedawcy (czyli obsługa klientów przy kasie, praca na popołudniowe zmiany i w weekendy) + robi deko ? W różnych firmach różnie to wygląda, a na ich stronie ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje odnośnie poszczególnych stanowisk.
tajemniczaaa 2016-06-09 10:21
jw, jak wyglada praca na stanowisku store vm?
pati 2016-06-21 18:18
witam, teoretycznie to kadra menadżerska, praktycznie robisz wszystko (kasa, przymierzalnia itd.)chyba, że duży sklep to wtedy od pon. do piątku pierwsze zmiany ale to naprawdę rzadkość. Odpowiedzialność duża, kasa marna ale ludzie super.
Ola 2016-09-21 16:43
Witam,
jak wygląda rozmowa na stanowisko Store VM? Na jakim poziomie wynagrodzenie? Czy trudno się dostać?
Ola 2016-09-21 16:43
Witam,
jak wygląda rozmowa na stanowisko Store VM? Na jakim poziomie wynagrodzenie? Czy trudno się dostać?
monika 2016-09-21 16:44
W sumie taki sales manager nie może narzekać na niskie zarobki, bo co jak co, ale wyplaty to zawsze mają rozsądne, zwłaszcza, że są one całkowicie adekwatne do powierzanych obowiązków. Dobra praca zawsze się przyda.
K.S 2016-11-04 16:26
W centrach Handlowych sa toalety.... Sa tez oznaczenia do nich wiec łatwo trafić.
Dlaczego ktos z zewnątrz ma oglądać pomieszczenia socjalne pracowników...?
Na magzynie sa różne rzeczy czasem cos wystaje czasem jedzie dostawa dlaczego uważa Pani ze jesteśmy w obowiązku udostępniać wewnwtrze pomieszczenia osoba z zewnątrz?
Jest pani w zalosna dla mnie.
Wam klientem to juz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie przewraca obstawiam ze nigdy pani nie pracował w handlu z klientem.
4
klientka 2016-11-05 17:27
Zarobki w tej firmie są bardzo wysokie za taką pracę !!!pracownice nie dbają o klienta tylko siedzą na facebooku No przepraszam, ale proszę z tym zrobić porządek.
nieznajomy 2016-11-10 09:29
bardzo wysokie tzn wg Pani jakie?
2
stary pracownik 2016-11-11 23:10
Pracuję w firmie C&A już ponad 5 lat. Mogę co nieco rozświetlić sprawę pracy w tej firmie i zarobków. Obecnie raczej nie zatrudnia się na zlecenie tylko na etat wszystkich sprzedawców. Nikt nie dostaje pracy na cały etat tylko 1/4, 1/2 czy 3/4 etatu. Zarobki raczej marne 13 do może 17 zł brutto na godzinę w dużych miastach, więc ściśle uzależnione od ilości wypracowanych godzin. Do tego za każdy przepracowany dzień powyżej 6 godzin dodatek żywieniowy 6zł i bezpłatna podstawowa opieka medyczna, karta rabatowa 20% na zakupy. Fakt, szału nie ma, ale nie jest też najgorzej. Pracy bardzo dużo, często po dniu pracy człowiek ma już dość, ale cóż albo się to akceptuje albo trzeba szukać czegoś innego. Wypłata zawsze na czas. Atmosfera w firmie od pewnego czasu coraz gorsza, firma chce być liderem ale niestety nie patrzy na to co dzieje się na sklepach. Jak pracuje się na danym sklepie w dużej mierze zależy od kadry kierowniczej i zespołu. Ja mam to szczęście pracować z fajną ekipą. Nie zgodzę się z opinią, że firma wyzyskuje pracowników raczej daje im zdecydowanie za dużo pracy. Mam to szczęście lub nieszczęście pracować jako kierownik na takim sklepie i widzę, że ciągłe dokładanie pracy nam wszystkim powoduje niepotrzebną flustracje i nie do końca mi się podoba. To, że podatek jest ściągany od wszystkiego, to chyba normalne. Pretensje raczej należy mieć do państwa polskiego a nie firmy. Zarobki na innych stanowiskach również będą bardzo zróżnicowane. Np Store Vim (dekorator) zarobi w zależności od sklepu od 3000 może nawet do 4000 brutto, Kierownik Działu/Koordynator Sali Sprzedaży od 3000 do 4500 brutto. Wszystko zależy od tego, jak taniego i doświadczonego pracownika uda im się znaleźć. Dla ambitnych realna możliwość awansu, zwłaszcza jak się jest osobą mobilną i dyspozycyjną. Nie napiszę ile może zarobić Kierownik Sklepu, bo kwoty są już tak strasznie zróżnicowane, ze nie chce nikogo wprowadzać w błąd. Nie było na tym forum prawdziwych kwot, a myślę że warto mieć realne pojecie czy warto rozważać daną pracę.
9
Edi 2016-12-11 19:52
Witam.pracowalem tam t.wkoncu nie wytrzymalem i odeszlem.kierowniczka uwaza sie za pepek świata nic nie robi tylko kartki zostawia masakra.pensje poobcinali a obowiązkow coraz wiecej .po jednej osobie na pietrze na zmianie.masakra czasami to klon by sie przydal.wieczne protensje.niepolecam
2
Domuś 2017-01-15 18:52
Myślę że przemawia przez Ciebie złość. Stanowisko kierownika zobowiązuje do pewnych zachowań. Ja chętnie zastąpię Cię na Twoim stanowisku bo szukałam pracy sprzedawcy w C&A w Warszawie, może jeszcze jest aktualne.
były pracwonik 2017-02-05 22:18
Pracowałam tam 4 lata, była to moja druga "poważna" praca. Zaczynając prace na 3/4 etatu w nowo otwartym sklepie miałam stawkę, którą normalnie powinnam otrzymywać na całym etacie. Potem decydowało tylko zaangażowanie własne i chęć pracy, a nie podpierania stołów i plotkowania. Nawet jeśli nie ma klientów na sklepie, a wszystko wydaje się zrobione, zawsze można znaleźć coś co jest jeszcze do ogarnięcia... bodaj starcie kurzy ze stołu czy kasy. Nawet jeśli zostało tylko piętnaści minut do zamknięcia sklepu można jeszcze się przejść i coś poprawić. Prawdą jest, że w sklepie trzeba się napracować. Jednak do pracy idzie się właśnie po to ... Pracownicy i kadra kierownicza - to już różnie bywa, w zależności od dotarcia charakterów. Ale z wrażań własnych wnioskuję, że w mniejszych sklepach ludzie są bardziej zgrani (a czasami nawet czytają sobie w myślach). Nie raz miałam taką sytuacje, że coś sobie zaplanowałam, a gdy zaszłam do pracy ktoś inny już to zrobił. Koleżanka stwierdzała, że np. wyrobiła się ze swoja pracą szybciej niż myślałam, to jeszcze dodatkowo zrobiłam to i to. A wtedy można zrobić coś innego. Niestety w dużych sklepach bywa tak (zwłaszcza w okresie przedświątecznym), że pierwszy raz widzisz danego pracownika, a okazuje się, że on już tutaj pracuje od ponad miesiąca. Tak więc atmosfera zależna w dużej mierze od zgrania zespołu i przede wszystkim wymiany informacji. Po to są między innymi te kartki. Recz niezbędna i jakże potrzebna. Przeszłam tam prawie wszystkie stopnie awansu, ale dzięki własnej ciężkiej pracy i zaangażowaniu, a nie lizaniu tyłków (od ścierania podłogi po wymiotach, po prace biurową). Pensja zadowalająca, jak na małe miasto. Jednakże wynagrodzenie kierownicze zależne od wielkości sklepu i średniej pensji w danym mieście na podobnym stanowisku.
Socjal dobry "za każdy przepracowany dzień powyżej 6 godzin dodatek żywieniowy 6zł i bezpłatna podstawowa opieka medyczna, karta rabatowa 20% na zakupy"
nem 2017-02-05 22:30
W 100% się zgadzam (niestety z ubraniami też, ale na szczęście powolutku to poprawiają)
Danka 2017-02-06 22:21
Bardzo fajna firma, polecam dla ludzi którzy nie boją się pracy.
ana 2017-02-22 14:10
Jak wygląda wynagrodzenie na stanowisku sprzedawca? Jaką formę umowy podpisujecie? Umowa o pracę czy zlecenie?
Taliz 2017-02-25 09:44
Pracuje w dobrej firmie i nie zgadzam sie z maruderami. Każda firma dla lenia będzie zła, natomiast ma czas na wpisy!!!
Paulina 2017-02-28 15:25
Właśnie firma poszukuje kandydatów na stanowiska - Kierownik Działu oraz Kierownik Sklepu! Aplikujecie?
klienntka 2017-03-07 21:31
no dawaj babo do roboty ...miilonerką zostaniesz
Paulina 2017-03-08 08:51
@klienntka pracujesz w firmie?
Natalia 2017-03-21 09:26
C&A jest świetna firmą, są liderami w produkcji ekologicznej odzieży. Pracując w takiej firmie ludzie poznają wiele nowości, rozwijają się. Ale dla niektórych nigdy nie będzie to wystarczające. Maruderzy są wszędzie.
Paulina 2017-05-15 08:47
@Natalia to bardzo dobrze, że jesteś zadowolona z pracy w tym miejscu. Jakie stanowisko piastujesz? Co powiesz więcej na temat pozytywnych aspektów pracy w C&A Polska Sp. z o.o.? Za co przede wszystkim cenisz swoją pracę?
dżolero 2017-05-29 08:23
Witam, pracowałem w C&A prawie dwa lata co prawda na stanowisku ochroniarza z firmy zewnętrznej ale troszkę się wypowiem na temat przedewsztstkim to była moja najlepsza praca w życiu a kilka firm już przeorałem w Polsce i za granicą ekipa mnie najbardziej zaskoczyła atmosfera wręcz rodzinna byliśmy tak zżyci ze sklepem że nawet w wolny dzień się przychodziło :-P i na dodatek gdy ktòraś z dziewczyn chciała mogła wejść z dzieckiem na zaplecze po szkole czy żeby po prostu poczekało za rodzicem jak skończy zmianę :-D kasa szczerze niesprawiedliwa bo ja jako ochrona to mogłem do 2,5 tysiąca wyciągnąć a wystarczyło by jakbym swoje robił czyli tylko łapać złodziei i leżeć do góry jajami natomiast pracownicy C&A jak wyciągneli 1700 to było ok oczywiście kierownictwo i stanowisko storvim zarabiali więcej i mimo że wykonywałem inną funkcje pomagałem na każdej płaszczyźnie gdyby nie to że miałem uniform ochrony to ludzie by myśleli że jestem pracownikiem normalnym :-P jest też dużo dodatków dla pracowników więc socjal jest dość na bogato i nie narzekajcie, że nie ma obsługi bo to mnie wkurza przecież tną koszta i etaty nawet zamykają sklepy bo nie przynoszą dochodów niestety mój sklep też niedługo zamykają i dosłownie każdy z nas czuje się jakby kończyła się najwspanialsza przygoda życia ekipa z którą pracowałem była i jest jak rodzinna od kierowniczki po kochane Panie sprzątające i możecie to wszystko co pisze hejtować Ale prace tworzą ludzie i my jesteśmy tego świetnym przykładem że kasa jest na drugim planie A ważniejsze są ludzkie relacje bez mobingu i obrabiania sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdrawiam całą moją ekipe i przyszłych pracowników tejże firmy oraz was wiecznie niezadowolonych klientów ;-)
2
Aloh 2017-06-10 19:30
Ja pracowałam ponad rok w C&A. Ekipę miałam świetną, do dzisiaj za nią tęsknię, lecz tak jak powyżej, za dużo obowiązków dla zwykłego sprzedawcy. Zbyt mało ludzi na zmianie i niewyrabianie się przez to z ustalonymi zadaniami na dzień za co oczywiście były pretensje. Moim zdaniem za mało szkoleń ( jedynie miałam bhp i kontakt z klientem). Co do pensji nie narzekałam na stawkę i przychodziła zawsze punktualnie. Niestety trafiłam na kierownika, którego nie obchodzą pracownicy. Zwalnia i zatrudnia nowych od tak. Nie starał się utrzymać pracownika. Niestety zostałam zwolniona, moim zdaniem niesłusznie, gdyż zawsze byłam przykładnym pracownikiem i jedno małe zawahanie w pewnej sprawie sprawiło iż ja z moją koleżanką, która również była na zmianie zostałyśmy zwolnione. Moim zdaniem mogli dać szansę nam się poprawić i ukarać np. karą pieniężną itp a nie od razu wywaleniem.
Danduśka 2017-06-19 21:59
Jestem bardzo zainteresowana pracą dla koordynatora sali sprzedaży w Sosnowcu. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o firmie? Jakie stawiają wymagania?
kasia 2017-07-31 18:26
zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną jako kierownik sklepu, czy mogę liczyć na więcej info o zarobkach i odpowiedzialności ?
Paulina 2017-08-08 19:09
@kasia wzięłaś udział w rekrutacji? Stanowiska kierownicze zazwyczaj przynoszą kolejne obowiązki, a tym samym każdy pracownik na kierowniczym stanowisku musi liczyć się z dodatkową i odpowiedzialnością za kondycje sklepu. Jak wygląda to dokładniej w praktyce w C&A Polska Sp. z o.o.?
Dama 2017-08-16 12:21
Mogę jedynie potwierdzić, że C&A Polska jest dobrym pracodawcą i dla osób chcących tu pracować powiem, że warto.
Zostaw swoją opinię o C&A Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie C&A Polska Sp. z o.o.