brak logo

C&A Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o C&A Polska Sp. z o.o.

anonim 2011-09-23 13:02:53
ja pracowałam w c&a przez miesiąc w Płocku i po tym co tutaj przeczytałam macie rację ze wszystko zalezy od ludzi .Ja na nieszczescie trafiłam tam gdzie najwieksza w( usunięte przez administratora )Tam było pare fajnych dziewczyn ale niewiele miały do powiedzenia .
Olga 2011-10-04 14:28:54
praca w tej firmie nie jest njlepsza ale najgorsza tez nie tyle, że bardzo duzo zalezy od ludzi i wtedy albo sie chodzi mimo wszystko do tej pracy z przyjemnoscia albo nie.Pozdrawiam ( usunięte przez administratora )
1
ciekawy 2012-02-08 11:58:22
co to jest za forum heh jak odministrator usuwa posty, po co nam acta jak i tak jest cenzura. Widze zarobki w tej firmie to jakas wielka tajemnica.
1
mis 2012-03-14 13:31:23
Absolutnie odradzam!!!!!!!!!!!!!!! Praca i firma dla sfrustrowanych singli po maturze i intelektualnych niedorajdow. No chyba za lubicie lizac tylki przelozonych.....
beti 2014-01-15 19:33:45
ta firma to (usunięte przez administratora).... kierownicy nie powinni wogole zajmować tego miejsca !!! zamiast pracowac to sie nami wyręczaja a ich obchodza tylko plotki uwielbiaja dodawac i rozpowiadac !! zazdroszcza wszystkiego wszystko obcinaja a same zabieraja nasze premie skandal co sie dzieje w tej firmie !!! kierownicy na bielsku to nie ludzie to.... mam nadzieje ze któraś z was to przeczyta ... a zwolnic sie tak poprostu nieda niema pracy a utrzymac dom trzeba wiedz krotko mówic zacisnąć zeby i do roboty niech traktuja nas jak (usunięte przez administratora)jesli niemasz znajomosci to w tej fimie nic nie osiagniesz
były pracownik 2014-01-23 16:36:25
Zgadzam się w 100 % - znajomości... kierownicy działów nie mają pojęcia o efektywnym zarządzaniu, nie potrafią złożyć zdania po niemiecku, czy angielsku, windows ich przeraża, ale wystarczy, ze są dobrymi znajomymi kierownika sklepu...jak ktoś przychodzi do pracy z załóżeniem, że dzięki sumiennej pracy, będzie miał kiedyś możliwość awansu, to niech od razu zapomni...będziesz sprzedawcą przez 5 lat,albo i dłużej, jak się wcześniej nie zwolnisz, ewentualnie dostaniesz śmieszne stanowisko; " szef dnia" ( czyt. otwierasz, zamykasz, odpowiadasz za zmianę, wtedy kiedy się kierownikowi nie chce, weekendy, dni przed świętami i po świętach) a w zamian dostajesz śmiesznie żałosną kwotę, kompletnie nieadekwatną do odpowiedzialności, którą na siebie bierzesz...plusy to na pewno socjal: bony na święta, opieka medyczna, karta multisport, znizka na ubrania, jak się dobrze trafi, to również atmosfera, ja nie narzekałąm na ludzi, z którymi dane mi było pracować. Pozdrawiam.
1
były pracownik 2014-01-28 13:36:50
Wcale nie przesadzona opinia...kierowniczka działu z która przyszło mi pracować miała z tym problemy, w połowie 2011 roku nie wiedziała, że stawka VAT wynosi "już" 23 % ( naprawdę? od kiedy? ), dodawanie i odejmowanie w pamięci też sprawiało jej problem, rażące błędy ortograficzne w uzasadnieniach reklamacyjnych... niestety niewłaściwe osoby na niewłąściwych stanowiskach...
zadowolona 2014-03-24 21:34:25
ja jakimś dziwnym sposobem jestem zadowolona z pracy dla c&a. nie chcę tam pracować do emerytury, ale po 5 latach nie mam się na co skarżyć. kadra kierownicza potrafi wspierać w pracy w sensie merytorycznym, ale także przy pracy fizycznej. socjal jest jednym z najlepszych o jakim słyszałam, atmosfera też jest ok. bez zbędnych stresów i wyścigu szczurów. ot, przyjemna praca, do której jednak trzeba mieć odpowiednie nastawianie. może koleżance beti nie dostała się premia, bo jest wiecznie skrzywiona i stale na wszystko narzeka...
może powinna znaleźć sobie pracę o zupełnie innym charakterze... może po prostu się do pracy z ludźmi nie nadaje, bo tak też bywa. beti, jeśli nie lubisz swojej pracy i cię ona nie satysfakcjonuje, to na śląsku jest dużo wakatów do zapełnienia... próbuj, może znajdziesz coś dla siebie
mina 2014-03-25 16:37:32
z czystej ciekawości weszłam na tej portal i nie ukrywam, że wiele rzeczy się zgadza. Pracuje w c&a od niedługiego czasu i przyznam ze trafilam na średnie towarzystwo. Na dzień dobry wszystko co robiłam było źle, każdy mój ruch był obgadany przez pracowników (panie w wieku 35-45) i ogólnie tylko krytyka na każdym kroku i zero pomocy. uprzejmosci na pokaz i bardzo duże wykorzystywanie nowych. Co do kierowników - niektórzy uważają się tam za alfę i omegę, a tak naprawdę to popełniają rażące błędy
1
mina 2014-03-25 16:38:13
z czystej ciekawości weszłam na tej portal i nie ukrywam, że wiele rzeczy się zgadza. Pracuje w c&a od niedługiego czasu i przyznam ze trafilam na średnie towarzystwo. Na dzień dobry wszystko co robiłam było źle, każdy mój ruch był obgadany przez pracowników (panie w wieku 35-45) i ogólnie tylko krytyka na każdym kroku i zero pomocy. uprzejmosci na pokaz i bardzo duże wykorzystywanie nowych. Co do kierowników - niektórzy uważają się tam za alfę i omegę, a tak naprawdę to popełniają rażące błędy
menageman 2014-03-28 00:11:10
Jakieś 2-3 miesiące temu byliśmy w sklepie w Warszawie niedaleko M1 Marki.
Zima, my z dzieckiem 2 letnim szukamy bucików. Pech chciał że trafiliśmy do tego sklepu, a dziecku zachciało się siku. Jako że dziewczynka jest po chorobie nerek, poprosiliśmy o możliwość skorzystania z łazienki. Odmówiono nam tego, wysyłając do innego sklepu. Obsługa mimo naszych próśb odmówiła, reklamacja do centrali tej "firmy" pozostała do dziś bez odpowiedzi. Obsługa opryskliwa, chronią swoje buciki bardziej, niż pracownicy banku w którym pracuję- tam wpuszczamy klienta na zaplecze a wartość tego "bogactwa" u nich jest raczej nieporównywalna... Dodam, że złamali tym samym prawo a jako że będę odbierał zaległy urlop, zgłoszę to dalej. Odradzam każdemu te sklepy- bo uczciwość zobowiązuje tak samo, jak ludzka wrażliwość i zrozumienie. A już na pewno odrobina kultury- zarówno w sklepie jak i samej centrali- pozostawia wiele do życzenia
zdziwiony 2014-04-03 17:50:40
a na terenie centrum nie ma toalet dla klientów ??
5
lucyna 2014-05-25 18:19:12
Jestem stałą klientką C&A. Jestem zadowolona z zakupów i obsługi. Jedynym mankamentem jest ograniczona ilość sprzedawców, czasem zbyt długo trzeba czekać przy kasie na realizację zakupu, gdy obsługa zajmuje się rozwiszaniem i porządkowaniem odzieży na wieszakach.
1
twir 2014-06-23 20:11:15
Polecam C&A, w innych nie pracowałem ale słyszałem, że lipa. a tu 11 brutto na godz. a nie 8 jak w reserved, hm, cropp i innych, a no i zależy od ekipy ;) ja mam zajebistą czasami trzeba sie napracować ale idę tam z uśmiechem na twarzy :) Pozdrawiam wszystkich szukających pracy, Na początek C&A, zwłaszcza dla dziewczyn POLECAM
1
ONA 2014-07-09 18:20:13
ile ???w dwa miechy ???chyba jako kiero hahahah
ada111 2014-10-17 13:06:07
akurat ja pracuje w C&a ponad dwa lata na poczatku na umowe zlecenie gdzie stawka godzinowa to 10 zl brutto za godzine (8,5 na reke) bez zadnych znizek pracowniczych. Od kiedy przeszlam na umowe o prace (1/2 etatu) mam 11,70 brutto za godzine + 6zl za kazde przepracowany dzien gdzie w pracy bylo sie min. 6 godzin na karte lunchpass i 20% znizki pracowniczej z czego i tak idtracany jest podatek. Praca fajna ale duzo obowiazkow na raz. malo obslugi a duzo do zrobienia.
ada11 2014-10-17 13:07:34
akurat ja pracuje w C&a ponad dwa lata na poczatku na umowe zlecenie gdzie stawka godzinowa to 10 zl brutto za godzine (8,5 na reke) bez zadnych znizek pracowniczych. Od kiedy przeszlam na umowe o prace (1/2 etatu) mam 11,70 brutto za godzine + 6zl za kazde przepracowany dzien gdzie w pracy bylo sie min. 6 godzin na karte lunchpass i 20% znizki pracowniczej z czego i tak idtracany jest podatek. Praca fajna ale duzo obowiazkow na raz. malo obslugi a duzo do zrobienia.
1
agata 2014-10-21 19:25:08
Witam,
ja mam trochę pytanie innego typu
(usunięte przez administratora) Czy taki program naprawde istnieje? Czy brał ktoś w nim udział? Jakiekolwiek opinie mile widziane...;) z góry dzięki
agata 2014-10-31 09:55:13
nie wiem dlaczego to z o s t a l o u s u n i e t e p r z e z a d m i ni s t r a t o r a, ale chodzi mi o program praktyk menadżerskich w C&A.
GOSC 2014-12-08 19:44:49
sklep internetowy bardzo stylowy HAHAHAHAHA Gratuluje poziomu....
2
GOSC 2014-12-08 20:11:51
Jako byly pracownik firmy z dosc pokaznym stazem postanawiam sie wypowiedziec:)Wiec tak!~_ po przeczytaniu opinii Pani odnosnie skorzystania z toalety z chorym dzieckiem ...wspolczuje,jednak zadne sklepy sklepy nie wpuszczaja na swoje zaplecze osob trzecich i to jest zasada C&A i nie tylko(prosze to zrozumiec ).Sa toalety w centrach...Jezeli chodzi o obsluge zalezy na kogo trafisz...Coz jak trafi sie jakas zdegradowana Pani np.Visual,to wiedz,ze jest w stanie Cie " opluc "zanim Ci pomoze ,o ile wogole pomoze...Kierownictwo...hmm temat rzeka ...ale tych ludzkich niestety firma sie pozbywa,chroniac i awansujac tych co nie maja adzieci ,rodzin i sa,ze tak powiem gotowi/e na wszystko...Od tego tez zalezy Twoj awans(wola sciagnac z innego sklepu niz awansowac wewnatrz),zeby IM nie zagrazac;)Rada taka -chcesz awansowac albo dostac podwyzke 20 gr brutto to liz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kiero ,ktory tym kieruje:)Tylko obserwuj uwaznie :)Kasa jak kasa indywidualnie- kazdy ma platne na h i podwyzki indywidualnie mimo tego samego etatu i tej samej pracy (to jest kwestia angazu itp)jak mowia...Znizki -20% od ktorych placisz podatek;)Nie bede sie rozpisywac bo moglabym ksiazke opublikowac ;)
misia 2015-01-20 22:07:52
hmmm , tak czytam i oczom nie wierze.. ja juz ponad 6 lat pracuje, najpierw na um-zlec, potem pol etatu teraz caly etat i szef dnia.
Nie wiem gdzie promuja idiotow lub przyjaciol kierownikow- u nas w regionie jest zawsze rekrutacja otwarta i pierwszenstwo maja ludzie ze sklepow. Zadko na kierownika dzialu czy sklepu przyjmuja z zewnatrz. Ale sie zdarza ze kandydaci maja zbyt wysokie mniemanie o sobie i mysla ze sie nadaja na kierownika sklepu a ledwo radza sobie w pracy.... wtedy sa komentarze ze bez znajomosci itd.
Ja startowalam w rekrutacji na kierownika dzialu na polnocy i nie udalo mi sie. Ale tez wiem dlaczego , bo dostalam bardzo konkretny feedbak po rozmowach. Wiem co mam poprawic i jakie sa moje szanse. nie poddaje sie, nastepnym razem znowu sprobuje.
A firma jest fajna, socjal super, koledzy rewelacja, praca ciezka , ale gdzie teraz jest latwo? a i ciuchy czasem mozna kupic za grosze ( przecena 50% + rabat pracowniczy 20%) i czlowiek sobie radzi. polecam.
2
moniaa 2015-03-16 11:05:58
Witam! od pewnego czasu interesuje mnie praca w C&A. Niestety nie mogłam znaleźć żadnego ogłoszenia, dlatego chciałam zapytać, czy jeżeli dam moje CV bezpośrednio do sklepu to zostanie ono w ogóle rozpatrzone?
dag 2015-03-24 13:03:55
czy w c&a dają umowę o pracę?
1
meme 2015-03-31 02:28:51
do dag: tak, i praktycznie już wszystkim :)
nadia 2015-05-10 09:05:13
Czytam i nie wierze, kobieto wszedzie sa jakies przepisy i sprzedawcy nie moja prawa ich łamach, wspôłczuje bardzo z powodu choroby côreczki ale pewnie wiekszosc zrobiła by tak samo, jakim trzeba bym podały człowiekiem zęby takie głupoty pisac , nawet i centrale poruszając, matko ludzi robia sie włoskiej, nie prosić było wyjsciu na pasaż????? Tak kibeklôw fuulllll
mine 2015-07-21 18:05:36
Mieli rację też bym nie wpuścił do pracowniczej ubikacji kogokolwiek z Klientów
Bardzo dziwne pretensje a ten portal jest o pracy w danej firmie a nie o przeżyciach Klientów
anka 2015-09-11 21:27:58
Konkretne pytanie - mam rozmowę kwalifikacyjną do c&a. Czego mogę się spodziewać na spotkaniu? z góry dziękuję za odpowiedż :)
3
magda 2015-10-06 18:24:05
to ściema że każdy ma umowę o prace bo u nas sa tez na zlecenie.....dużo obowiazków za mało pracowników , ot to
kasia 2015-10-14 17:25:14
ja pracowałam dwa lata na umowe zlecenie i sie zwolniłam
1
Klient 2015-10-26 11:31:08
Po prostu jest mi przykro
Kient 2015-10-26 11:37:24
Na dziale meskim zero obsługi stałam przy kasie nikogo nie było na sklepie
taptap 2015-12-04 00:05:23
A w przypadku, gdy jest otwierany nowy sklep to gdzie można szukać oferty? Bo dawanie juz do sklepu otwartego będzie zbyt późno... a na stronie nie ma wzmianki o możliwości składania aplikacji.Wypowie się ktoś, kto składał gdzieś CV do nowo otwartego sklepu?

Dziękuję Pięknie za Odpowiedź.
misia 2016-02-03 12:31:36
Nie polecam. Pracuję tam ponad 7 lat. Na początku gdy zaczynałam pracę były jakieś premie,od 3 lat nic nie dostajemy. ,,Niby,, od dwóch lat raz na kwartał od wyników sprzedaży powinna być premia 100 zł 200 zł lub 300 zł brutto :-D ale nie do wyrobienia... Od ponad dwóch lat nie było też podwyżek. wcześniej były raz do roku po 50gr.,miałeś farta gdy dostawałeś 1zł :-D brutto oczywiście...praca przeważnie na drugie zmiany,weekend 1 wolny w miesiącu. Od wszystkiego odprowadzany jest podatek: od premii,od socjalu i od zniżki pracowniczej. Jakość awansu marna,chyba że jesteś znajomym albo lubisz lizać tyłki.
zarobki to porażka :/ 2016-02-09 23:44:01
kierownik działu w C&A zarabia 2,400 netto - nie zgadzajcie się na tak niskie zarobki !!!!!
Sasa 2016-02-22 16:29:38
Do nowo otwieranego sklepu w moim mieście były ogłoszenia na pracuj.pl
niestety 2016-03-01 09:41:48
Kiedy zaczynałem pracę w C&A, bardzo sobie ją chwaliłam. Do dzisiaj uważam, że nie mogłam lepiej trafić jeśli chodzi o pierwszą pracę. Fajne towarzystwo, bogaty socjal (bony na święta, wczasy pod gruszą, karta LumchPass, zniżka pracownicza czy dobrze wyposażona kuchnia). Niestety od jakiegoś czasu firma stacja się po linii pochyłej. Cięcia stanowisk na poziomie kierowniczym, od marca również stanowiska tzw. szefa dnia. Co ciekawe, tak naprawdę można powiedzieć że fikcyjne. W dalszym ciągu musisz wykonywać obowiązki z tym związane jednak bez dodatkowych głupich 100zł brutto. Zaraz powiecie że nie musisz, niestety muszę. Firma głupia nie jest i poszerza o te obowiązki każdego pracownika. W praktyce jednak wykonują je nadal te same osoby. Nie chodzi z resztą o głupie 100zł, jak dla mnie "szef dnia" to była osiągalna nagroda za dobrą pracę. Można było to wpisać to CV jako atut i praca na stanowisku zbliżonym do kierowniczego. A teraz? Szkoda gadać, do tego coraz większy brak zrozumienia ze strony kadry kierowniczej. Niestety ale tak już jest, i jest to choroba wielu kierowników że nie potrafią zrozumieć osób z dołu hierarchii. Kiedy dostajesz sowitą wypłatę i nie musisz sobie odmawiać wielu rzeczy nie zrozumiesz szeregowego pracownika który za porządne tyranie dostaje marne grosze. Niestety ale jest coraz gorzej i nie pomogą w tym żadne badania wśród pracowników...
1
wika 2016-03-07 10:43:26
W zadnym sklepie na terenach centrum nie wpuszcza cie do toalet sa od tego inne na terenie centrum i hejtowac sklep tylko za to to zenada.Nikt poza pracownikami nie korzysta z toalet pracowniczych wiec daj spokoj bo sie osmieszasz
skrzat 2016-03-12 22:32:48
Gratuluję tak dużego poczucia humoru wyżej postawionych osób w przyjęciu do pracy takiego nieroba!!! (szmaty, ćpunki i alkoholiczki)jakim jest Pani Justyna z NS!! chylę czoło!
1
ciekawy 2016-03-31 20:54:08
hmm widze ze opinie pozytywne ale ta kasa o której mówicie marnie mogę prosic o doładne info ile sie zarabia jak sprzedawca i ogolnie czemu tak mało ogłoszeń szukaja teraz pracownikó nic tu nie ma
gość 2016-05-19 15:08:30
Jak wygląda w tej firmie praca na stanowisku Store VM ? Taka osoba wchodzi w skład kadry menedżerskiej czy jest raczej kimś bliżej sprzedawcy (czyli obsługa klientów przy kasie, praca na popołudniowe zmiany i w weekendy) + robi deko ? W różnych firmach różnie to wygląda, a na ich stronie ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje odnośnie poszczególnych stanowisk.
tajemniczaaa 2016-06-09 10:21:05
jw, jak wyglada praca na stanowisku store vm?
pati 2016-06-21 18:18:36
witam, teoretycznie to kadra menadżerska, praktycznie robisz wszystko (kasa, przymierzalnia itd.)chyba, że duży sklep to wtedy od pon. do piątku pierwsze zmiany ale to naprawdę rzadkość. Odpowiedzialność duża, kasa marna ale ludzie super.
Ola 2016-09-21 16:43:02
Witam,
jak wygląda rozmowa na stanowisko Store VM? Na jakim poziomie wynagrodzenie? Czy trudno się dostać?
Ola 2016-09-21 16:43:52
Witam,
jak wygląda rozmowa na stanowisko Store VM? Na jakim poziomie wynagrodzenie? Czy trudno się dostać?
monika 2016-09-21 16:44:58
W sumie taki sales manager nie może narzekać na niskie zarobki, bo co jak co, ale wyplaty to zawsze mają rozsądne, zwłaszcza, że są one całkowicie adekwatne do powierzanych obowiązków. Dobra praca zawsze się przyda.
K.S 2016-11-04 16:26:46
W centrach Handlowych sa toalety.... Sa tez oznaczenia do nich wiec łatwo trafić.
Dlaczego ktos z zewnątrz ma oglądać pomieszczenia socjalne pracowników...?
Na magzynie sa różne rzeczy czasem cos wystaje czasem jedzie dostawa dlaczego uważa Pani ze jesteśmy w obowiązku udostępniać wewnwtrze pomieszczenia osoba z zewnątrz?
Jest pani w zalosna dla mnie.
Wam klientem to juz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie przewraca obstawiam ze nigdy pani nie pracował w handlu z klientem.
2
klientka 2016-11-05 17:27:39
Zarobki w tej firmie są bardzo wysokie za taką pracę !!!pracownice nie dbają o klienta tylko siedzą na facebooku No przepraszam, ale proszę z tym zrobić porządek.
nieznajomy 2016-11-10 09:29:00
bardzo wysokie tzn wg Pani jakie?
1
stary pracownik 2016-11-11 23:10:41
Pracuję w firmie C&A już ponad 5 lat. Mogę co nieco rozświetlić sprawę pracy w tej firmie i zarobków. Obecnie raczej nie zatrudnia się na zlecenie tylko na etat wszystkich sprzedawców. Nikt nie dostaje pracy na cały etat tylko 1/4, 1/2 czy 3/4 etatu. Zarobki raczej marne 13 do może 17 zł brutto na godzinę w dużych miastach, więc ściśle uzależnione od ilości wypracowanych godzin. Do tego za każdy przepracowany dzień powyżej 6 godzin dodatek żywieniowy 6zł i bezpłatna podstawowa opieka medyczna, karta rabatowa 20% na zakupy. Fakt, szału nie ma, ale nie jest też najgorzej. Pracy bardzo dużo, często po dniu pracy człowiek ma już dość, ale cóż albo się to akceptuje albo trzeba szukać czegoś innego. Wypłata zawsze na czas. Atmosfera w firmie od pewnego czasu coraz gorsza, firma chce być liderem ale niestety nie patrzy na to co dzieje się na sklepach. Jak pracuje się na danym sklepie w dużej mierze zależy od kadry kierowniczej i zespołu. Ja mam to szczęście pracować z fajną ekipą. Nie zgodzę się z opinią, że firma wyzyskuje pracowników raczej daje im zdecydowanie za dużo pracy. Mam to szczęście lub nieszczęście pracować jako kierownik na takim sklepie i widzę, że ciągłe dokładanie pracy nam wszystkim powoduje niepotrzebną flustracje i nie do końca mi się podoba. To, że podatek jest ściągany od wszystkiego, to chyba normalne. Pretensje raczej należy mieć do państwa polskiego a nie firmy. Zarobki na innych stanowiskach również będą bardzo zróżnicowane. Np Store Vim (dekorator) zarobi w zależności od sklepu od 3000 może nawet do 4000 brutto, Kierownik Działu/Koordynator Sali Sprzedaży od 3000 do 4500 brutto. Wszystko zależy od tego, jak taniego i doświadczonego pracownika uda im się znaleźć. Dla ambitnych realna możliwość awansu, zwłaszcza jak się jest osobą mobilną i dyspozycyjną. Nie napiszę ile może zarobić Kierownik Sklepu, bo kwoty są już tak strasznie zróżnicowane, ze nie chce nikogo wprowadzać w błąd. Nie było na tym forum prawdziwych kwot, a myślę że warto mieć realne pojecie czy warto rozważać daną pracę.
3
Zostaw swoją opinię o C&A Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie C&A Polska Sp. z o.o.