brak logo

LPP S.A. Mohito

Lublin

Opinie o LPP S.A. Mohito

była pracownica 2013-03-09 13:50
tak jak mówię. Ja tam pracowałam. i tyle. a to forum to jest zrobione aby sie wypowiedzieć na temat pracy w tym salonie. więc sie wypowiedziałam. a ta osoba która wypisuje że to są jakies tam pseudo kierowniczki jest żalosna ponieważ każdy ma prawo aby sie wypowiedzieć.
wiem co pisze 2013-03-19 11:12
była pracownica - 2013-03-09 13:50:44

tak jak mówię. Ja tam pracowałam. i tyle. a to forum to jest zrobione aby sie wypowiedzieć na temat pracy w tym salonie. więc sie wypowiedziałam. a ta osoba która wypisuje że to są jakies tam pseudo kierowniczki jest żalosna ponieważ każdy ma prawo aby sie wypowiedzieć.

Przecież wiem że to kierowniczki piszą żeby poprawić opinie :) nikt więcej jak pracownicy i kierowniczki tu nie wchodzi. Już niedługo będzie nowe mohito i to w Olimpie upadnie. Niestety.
Pani A 2013-07-26 23:23
Jestem szczerze zaskoczona zmianą co do kontaktu klient-pracownik w tym sklepie.. Oczywiście mówię o Mohito Olimp. Kierownikowi wydaje się, że wszystkie problemy odreaguje w pracy?
Byłam o krok od telefonu do Praw Konsumenta po tym co mnie tam spotkało, zostałam posądzona o "kradzież" a kupuję tam już kilka lat!!! Nie polecam tego sklepu !!!!
Napisałabym co mi się tam stało,ale wiem,że od razu mnie rozpoznają i nie będę miała życia przez tą nadętą dziewuchę.
Kasia 2014-02-03 19:59
Pracowałam w salonie Mohito w Olimpie przez miesiąc. Praca była ciężka i wyczerpująca, ale może dlatego, że przychodzilam tylko na całe weekendy po 11-12 godzin, w tym jedna przerwa 25 minut, więc po prostu padałam. Nie mogę sie jednak zgodzić z wcześniejszymi opiniami. Sama rozpoczynając pracę naczytałam się mnóstwa bzdur, co mnie tylko zniechęcalo. Atmosfera między dziewczynami super,nigdy nic niemiłego mnie tu nie spotkało, wręcz odrotnie każda zawsze bez problemu pomagała jak czegoś nie ogarniałąm. Wiadomo przecież, że nie idziesz do pracy szukać przyjaźni tylko pracować, więc trzeba sie starac. Kierowniczka rowniez bardzo fajna i bezproblemowa i wlasciwie robila to samjo co my, ukladala bluzki, sprzątała itp. Wypłatę dostałam nastepnego dnia, po tym jak zrezygnowałam. Nie pisałabym tego, ale naaprawde nie rozumiem poprzednich opinii. i nie pisze tego jako podstawiony pracownik, bo tak jak mowie zrezygnowalam po miesiacu, bo po prostu bylo dla mnie za ciezko, ale atmosfere i warunki pracy jak najbardziej polecam.
1
ja 2014-02-06 13:20
moje zdanie jest takie... Skoro niektóre osoby wypisujące takie brednie ze praca w salonie jest ciężka, atmosfera niemiła i w ogóle żal do kierowniczki to niech sobie wyobrażą jak mają ludzie Ci którzy pracują na roli i idą na 11h w pole i na słońcu a nie siedzą w salonie z klimatyzacja. Jeżeli nie macie pojęcia o tym jak wygląda ciężka praca wiec się nie wypowiadajcie. Ja pracowałam w Re w Olimpie a kierowniczka która teraz jest w Mohito to kiedyś była właśnie w Re i choć jestem z daleka od Lublina to nigdy nie było problemów żebym miała2 dni pod rzad i żebym wróciła odwiedzić rodziców. Zawsze można się jakoś dogadać... wiem jak wygląda tam praca bo byłam na zastępstwie kilka razy i to na prośbę kierowniczki tylko dlatego ze się martwiła ze się dziewczyny nie wyrabiają wiec nie narzekajcie tylko docencie. i można bardzo łatwo sprawdzić z ilu komputerów pisane są opinie i czy to są rzeczywiście osoby które pracowały czy "kierowniczki". Baajjo :)
ano 2014-07-09 16:36
pracowałam kilka lat w LPP. praca idealna na czas studiów, elastyczne grafiki itd. Pieniądze jak wszędzie. choć na stanowiskach kierowniczych można już dość dobrze jak na polskie warunki zarobić ok 2tys kierownik zmiany (z premią ) kieronik salonu myślę, że nawet ok. 3 tys w topowym. Mohito niestety jest brendem w którym pracuje się najciężej, gdyż firma chciałaby aby kojarzono Mohito z marka ekskluzywną. Wiem, wszystko musi być na tip-top. od wygladu pracowników po czystość toalet.Bardzo dużo obowiazków, stres, fizycznie trzeba tez mieć formę, aby pracowć. Dodatkowo jeśli kierownik salonu jest opryskliwą osobą, bez ambicji i kultury osobistej to sie robi mało przyjemnie. Miałam okazje w takim salonie pracować. Kierownik sam niszczył ekpię, która pracowała. Kłociła sie z pracownikami, kłamała, wymyślała plotki, aby ludzie się pokłócili. I oczywiście zatrudniała tylko znajomych. Paranoja. Sądzę, ze strachu, bo zdawała sobie sprawę, ze sie na to stanowisko nie nadaje. Trzeba lubić ludzi, aby nimi efektywnie zarządzać. Jestem przekonana jednak, ze jak sie trafi do fajnego salonu z dobrze wychowanym i profejonalnym kierownikiem to można polubic tę pracę i rozwinąć skrzydła. Pracowałam w takich, wiec wiem, ze to jest mozlwie :)
sdfghj 2014-10-23 22:00
ależ oczywiście, że są zniżki
Panna 2014-11-11 13:13
2tyś to dużo jako kierownik zmiany? Tyle powinien tam zarabiać, ba w innym markach tak jest - dekorator, a nie 100zł więcej od zwykłego sprzedawcy z taką odpowiedzialnością i ciągłymi problemami od dziwnej regionalnej.
Klientka 2014-11-23 19:32
Wczoraj byłam w Mohito w Kablowni w Czechowicach Dziedzicach i zostałam źle potraktowana przez jedną z pań obsługujących. Nawet nie usłyszałam słowa przepraszam.
Po wybraniu 3 rzeczy do przymierzenia dostałam numerek i kazano mi przyłożyć do ściany z jakimś sygnalizatorem torebkę, który oczywiście zabrzęczał. Pani kazała mi opróżnić torebkę (torebka wielkości małej koperty) i oznajmiła, że ona już wie co piszczy.....że to metalowa ozdoba przy jej zamku.
Wszystko ok ale nie miała podstaw do tego aby mnie w taki sposób potraktować i jeszcze nie powiedzieć słowa przepraszam , tylko wszystko zwalić na metal przy torebce.
Pozdrawiam grubą , czarną, mocno wymalowaną obsługiwaczkę od siedmiu boleści. Mam nadzieję, że to przeczyta i zrozumie swoją bezczelność i swoje niestosowne zachowanie..
Nie kupiłam żadnej rzeczy, oddałam je tej pani ......i tym sposobem ten sklep stracił kolejną klientkę. A szkoda. Omijajcie to mohito, bo wam przeczepią torebki przy wchodzenia do przymierzalni i może nie tylko...
2
Biedronka 2015-04-01 09:01
Mam Pytanko dziewczęta:) na jaki okres dostaje się umowę w Mohito i czy długo musiałyście na nią czekać. Bo ja pracuje już 2 tygodnie na zlecenie i nie mogę jakoś jej dostać. A tak poza tym to jest zapierdziel na maksa, za małe pieniądze. Na dodatek zostałam przyjęta w czasie przygotowywania salonu do otwarcia, mowie Wam porażka, praca po 13-15 godzin na dobę aż do otwarcie, teraz też niby zmiany są, ale za nim się wyjdzie ze sklepu wieczorem po zamknięciu i ogarnięciu wybija prawie że 23 godzina.
1
lump 2015-05-01 13:56
Zgadzam się z opinią, człowiek człowiekowi wilkiem...
anonim60 2015-05-11 20:59
Stawka godzinowa przy umowie zlecenie jest większa niż 7zł. Poza tym to, w jakich ubraniach chodzisz, zależy od kierownika. Jak się postara, to załatwi dziewczynom ubrania pracownicze, które są wygodne, bo to one same mają możliwość wyboru tych ubrań. Godziny pracy zależą od a)godzin otwarcia galerii, b)kierownika. Praca nie należy do najcięższych, choć bywają momenty, że ma się dość, ale to jak wszędzie.
anonim 2015-09-28 19:15
swietna firma
Amelia 2015-10-29 12:30
Witam

Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła nieprofesjonalnie i musiałam znosić znudzone
miny pani prawnik, której zalecałabym kurs asertywności.
Nie wspomnę już o opóźnieniu. Moda tez nie bardzo ubrania z kolekcji Pani śmietniczanki. Nie polecam ani pracy ani zakupów.
Piszą,że to moda dla kobiety eleganckiej. Kpina
Wiola 2016-01-13 19:31
Byłam dzisiaj w mohito w Tczewie. Pani kierownik (czarna ma..pa) strasznie wredna. Zakupy robilam zawsze w Gdansku, przypadkowo trafilam do Tczewa. Zawsze bylam obslugiwama z kulturą ale to co sobą zaprezentowała ta "PANI" to juz przesada. Czy nie mozecie zatrudniać normalnych ludzi. Gdyby nie pracownica która swoim zachowaniem mnie uspokoiła i normalnie mnie obsłużyla na pewno nigdy nie odwiedziła bym tej marki. Współczuję pracownikom.
justyna 2016-02-01 10:34
Praca fajna, głównie dla osób studiujących, ale to też widać jak się wchodzi do salonu, że osoby w tym wieku stanowią personel. Można ją fajnie połączyć z nauką, nie ma problemu. Pracowałam tak 3 lata. Pieniądze całkiem ok jak na polskie warunki w zasadzie dosyć porównywalne z innymi tego typu pracami. Plus zniżki na ubrania, więc można się obkupić
molka 2016-02-21 19:18
@maria Dla studentów jest to idealne miejsce, zarówno na pełen etat jak i na pracę w niepełnym wymiarze, elastyczny grafik można świetnie pogodzić z zajęciami na uczelni i nie ma żadnych problemów, że ktoś będzie Ci kazał być w pracy pomimo, że masz musisz być na uczelni. Tak było w salonie, w którym pracowałam, ale myślę, że tak jest w każdym salonie Mohito. Kokosów nie ma, ale nie można też oczekiwać bogactwa za pracę sklepie odzieżowym, na potrzeby studenckie na pewno wystarczy, a jeśli dostajesz jeszcze coś od rodziców to i po kilku miesiącach można niezła sumkę np. na wakacje odłożyć.
@modżajto myślę, że nie ma wymogu aby pracowały w Mohito tylko kobiety, u mnie jeden chłopak się trafił i jako rodzynek był bardzo zadowolony :)
lorti 2016-02-24 23:23
Cześć, moja koleżanka powiedziała mi ostatnio, że jest managerem w sklepie Mohito. Z tego co zrozumiałam, to prowadzi ona swoją działalność i jako podwykonawca prowadzi dla nich sklep. Może mi ktoś wyjaśnić dokładnie na jakiej zasadzie się to odbywa? Jeśli są pracownicy, to czy ona ich zatrudnia, czy Mohito? Ile zarabia taki manager w Krakowie? Itp.
lola 2016-02-25 20:13
Praca jest bardzo wyczerpująca i absolutnie nieadekwatna do pensji! Zarabia się grosze, które nie wynagrodzą obciążenia fizycznego jakiego się doznaje. Praca w wekkendy to męka. Kierowniczka wciąż truje tyłek o wszystko: każdą kradzież, każde odchylenie, o wyniki. Do tego ubrania pracownicze rozlatują się po kilku tygodniach pracy, jakość tragiczna !!!
1
trudi 2016-03-24 21:33
Zapewne zatrudnia pracowników osoba, która prowadzi działalność. Najlepiej dopytaj koleżanki, tak samo w kwestii zarobków. Ja mogę się jedynie domyślać, że są to dobre pieniądze. Przynajmniej tak wnioskuję po moich rozmowach z kierowniczką. Nigdy wprost nie pytałam. Na pewno są dodatki związane z wynikami salonu, zakładam że nie małe.
eve 2016-04-28 23:17
Wiadomo, że w takiej branży weekendy to najbardziej gorący moment i każdy przed podjęciem pracy chyba sobie z tego zdaje sprawę, ale przecież później przychodzą dni w tygodniu gdzie w godzinach porannych jest raczej spokojnie, także wszystko się równoważy, w każdej pracy masz okresy ciężkiej pracy i okresy luźniejsze, a przecież grafik można tak ustalić żeby nie pracować wyłącznie w godzinach największego oblężenia :)
Anja 2016-06-03 19:35
Pracowałam tam 1,5 roku, zarobki 7,60- wszystko zależy od powierzchni salonu. W mniejszym był 6,50. Byliśmy salonem TOP- dostaliśmy tylko 10 groszy więcej... :D
Ogólnie mi się dobrze pracowało bo mi nie zależało :) Ważne jest z kim pracujemy- trzeba było uważać co się mówi, bo dziewczyny dupe obrabiały każdej (skromnie mówiąc). Wiadomo regionalna zawsze się czepiała- niektórzy płakali bo się bali, że ich zwolni (idiotyzm).
Anja 2016-06-03 19:37
Na umiowie zlecenie zadna premia nie przyslugiwała, zreszta chyba przez tyle lat dziewczyny na umowie zlecenie dostały tylko raz (100zł). Zastępca kierownika chyba 500, a kierownik 700 albo 1000. Dekorator miał 100zł więcej do wypłaty.
fiona 2016-08-31 00:00
Na umowie o pracę premie są. Nie jest to zwykle jakaś znacząc kwota, ale dobre i to :)
anonim 2016-09-02 16:10
Ja bardzo miło wspominam pracę w Mohito. Ekipa świetna,kierowniczka w porządku, jedynie pieniążki trochę małe,ale dla młodej dziewczyny wystarczające. Jest to dobry wybór na swoją pierwszą pracę,ponieważ w Mohito aż tak się nie narobisz..(ew. w zależności od wielkosci salonu) ale to i tak nie jest specjalnie ciężka praca. Ogólnie polecam :)
... 2016-09-08 10:33
Bexe wdzieczna za napisanie w jakim.miescie jest taka kierowniczka :)
gosia 2016-09-29 22:49
jak się jest młodą dziewczyną i chce się coś dorobić/zarobić, żeby mieć na własne potrzeby, to taka praca wydaje się być idealna, wszędzie masa ciuchów, fajna atmosfera, niezbyt ciężka praca, jedynie trzeba się przyzwyczaić do pracy na nogach, ale to kilka dni i już się nie czuje zmęczenia
ret 2016-09-30 14:36
@grad wiesz to moze sie przeciez zmienić bo wszystko zalezy od tego kto pracuje przeciez atmosfere twoarza ludzie jak jest zgrany zespol to jest wszystko ok
magda 2016-10-31 20:14
dokładnie, atmosferę tworzy zespół, nawet jak jest kiepska kierowniczka a spoko ekipa to pracuje się fajnie, natomiast nieodpowiednie zachowanie kierowniczki trzeba zgłaszać do kierownictwa lpp, bo nic się nie zmieni
Karolina 2016-11-27 23:30
Nikomu nie polecam zakupow w Salonie Mohito ( galeria warminska) w Olsztynie. Obsluga fatalna, arogancka... Kierownik i zastepca porazka... Mam nadzieje ze odpowiednie osoby przeczytaja i wyciagna odpowienie konsekwencje. !!! Traktuja klienta jak wroga... Na sklepie panuje balagan, niby rzeczy na stanie sa a w rzeczywistosci brak...
1
xyz 2016-11-30 23:19
Chyba Pani pomyliła portale, bo to nie portal dla niezadowolonych klientów, tylko portal dla osób, które pracują, pracowały lub chcą pracować w danej firmie. Rozumiem, że w całym salonie nie znalazła Pani ani jednej osoby zachowującej się profesjonalnie i każdy był porażką :) w myśl zasady "wszyscy źli tylko nie ja"
Xdxd 2016-12-07 22:38
A czy wiecie jaka jer stawka godzinowa na rękę?
Welcome 2016-12-29 20:09
Niestety, ale w Mohito można kupić same szmaty, zresztą jak i w innych podobnych sklepach sieciowych.
niedopomyślenia 2017-01-09 15:52
nie polecam salonu Mohito w Częstochowie w Galerii Jurajskiej.
Mnie obsługa jak i sama kierowniczka sklepu potraktowały jak śmiecia!
Wybierają sobie klientki dla których sa miłe i ida im na rękę a inne traktują jak gorszy sort.
Regulamin zabrania im ODKŁADAĆ KOMUŚ rzeczy , zwłaszcza przecenionych a tak właśnie zrobiła kierowniczka , uniemożliwiając mi tym samym kupno jednej rzeczy.
darria 2017-01-25 21:10
Serdecznie mogę polecić wszystkim młodym dziewczyną pracę w Mohito, świetne miejsce na pierwszą pracę, można wyrobić sobie wiele odpowiednich cech, przydatnych w dalszej karierze, bezproblemowo można połączyć ją ze studiami, czyli nie przeszkadza w rozwoju i daje możliwość dorobienia, dużą zaletą jest miła atmosfera panująca w salonie
honka 2017-02-28 22:44
Zgadza się, też polecam, również była to moja pierwsza praca i bardzo miło wspominam tamten okres.
@niedopomyślenia skoro taki jest regulamin to obowiązkiem kierowniczki jest przestrzeganie go
Hanna 2017-03-10 12:11
@darria a Ciebie czego nauczyła ta praca?
Anna 2017-03-10 23:08
Odkładać można tylko rzeczy z nowych kolekcji. Ubrań z wyprzedaży nie można odkładać i to nie jest kaprys pracujących tam Pań, ale odgórnie narzucone.
asia 2017-04-01 19:05
Na pewno można się nauczyć dobrej organizacji pracy, osoby które wcześniej nie pracowały z pewnością nauczą się przede wszystkim dobrze i sumiennie pracować, nie ma miejsca na lenistwo i bezczynność. Zaletami jest również praca z klientem, a także bycia pomocnym tzn. nie skupiasz się jedynie na swoich zadaniach, ale jednocześnie dbasz o klienta, a także zwracasz uwagę czy inni pracownicy nie potrzebują twojego wsparcia
Hanna 2017-04-03 11:50
@asia, rozumiem. A jakie benefity oferuje firma?
m 2017-04-03 18:28
Salon Mohito Katowice.
Strasznie się zawiodłam. Szkoleń nie było żadnych. Ani na obsługiwanie kasy, ani z procedur bezpieczeństwa sieci ani z BHP. Było za to pełno wytycznych jak mamy przygotowywać dostawy i ile sekund ma nam zająć oklipsowanie, ometkowanie czy rozwieszenie na wieszak jednej rzeczy. Pani kierownik ZAWSZE zmiany na rano, maksymalnie do 15 nigdy w weekendy, zawsze obecna na dostawie i każdego dnia zamiast pracy, rozmawianie z rodziną. I chociaż my sie starałyśmy przyjmować dostawy jak najszybciej żeby wyrobić się w normie, ona rozmawiała przez telefon i wliczała się w obliczanie produktywności. Potrafiła nawet jednoczesnie mieć pretensje że produktywność za mała. Hipokryzja.
Na początku kierowniczka wydawała się miła, pomocna. Potem zaczęła pokazywać swoje oblicze. Naśmiewanie się z klientów, ciągłe przebywanie na zapleczu, grafiki na przyszły tydzień robione DZIEŃ PRZED O 17. Robienie na złość, dawanie jednego dnia zmian 15-22 a nastepnego 6-13/14. Nie wypłacanie nadgodzin, brak ludzkiego podejścia do potrzeb pracowników. A szkoda, bo dziewczyny na innych stanowiskach do rany przyłóż.

Moze teraz o samej pracy. Jest ciężko bo ciągle trzeba być w ruchu. Nie można rozmawiać, salon musi być w idealnym stanie, do klientów powinno się podchodzić i pomagać. Każda sztuka odzieży musi być wyprasowana przed wystawieniem na sklep. Dostawy musza być przyjmowane ściśle według procedur. Praca bardzo stresująca, sa narzucane plany które musimy spełnić ale nic w zamian za nie nie dostajemy, żadnych premii. Lookcode: Koszulka i spodnie od firmy. Słabej jakości, szybko sie rozwalają. Buty: baleriny albo obcasy. Po 8 h pracy w balerinach człowiek ma dosyć. A to ich WYMÓG. Włosy mają być związane a na ustach ma być czerwona szminka, której nikt ci nie zapewni. Paznokcie: french albo cieliste kolory, nic wiecej. Stawka: 11 zł na ręke na umowe zlecenie, nie ma żadnych premii. Na święta 99 zł na zakupy w lpp, co 3 miesiaće bony rabatowe 5x -20 zł za każde wydane 50 zł, za które odejmują okolo 3 zł z wyplaty. Praca cięzka ale może stać się przyjemną. Tylko to już zależy od zespołu.
Hanna 2017-04-04 09:41
@m, komu mogłabyś polecić pracę w tym miejscu?
xakaa 2017-05-01 15:41
Praca ciężka to jest na budowie, dla niektórych może jest ciężko, ale mnie osobiście takie osoby dziwią. Pracowałam w życiu znacznie ciężej, więc pracę w salonie uznałabym za średnio męczącą. Do salonu nie przychodzi się na pogawędki tylko pracować i pomagać klientom, ale to nie prawda, że nie można ze sobą rozmawiać :)
Hanna 2017-05-04 10:36
Polacy wytypowali pracodawców marzeń. W kategorii 'Handel detaliczny', LPP zajęła 2 miejsce! Więcej możecie przeczytać pod poniższym linkiem
http://hrstandard.pl/2017/04/26/polacy-wytypowali-pracodawcow-marzen-jednak-oczekuja-nich-coraz-wiecej/
pol 2017-05-08 23:42
jakie są zarobki w tym salonie?
Hanna 2017-05-17 11:59
@pol, a jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Należy pamiętać, że ogólne warunki pracy różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska.
Aireen 2017-05-26 17:30
Jak wygląda umowa na start na stanowisku sprzedawcy? Domyślam się że zleceni, ale na jaki okres czasu?
olala 2017-05-31 23:38
umowa o pracę jest na początku na dwa lata, ze zleceniem nie pamiętam, ale jakoś po kilku miesiącach byłam już na umowie pracę
kara 2017-06-20 23:18
Witam czy są tu jacyś obecni pracownicy Mohito miałabym parę pytań i byłabym wdzięczna za pomoc
Sylka 2017-06-26 08:11
Ja pracuję???? co chcesz wiedzieć?
Zostaw swoją opinię o LPP S.A. Mohito - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LPP S.A. Mohito