„Sulzer Elbar Polska” Sp. z o.o.

Lublin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 231 ocen.

Opinie o „Sulzer Elbar Polska” Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Sulzer Elbar Polska” Sp. z o.o.

NckJr

Jak wygląda praca inżyniera w tej firmie ? płace, traktowanie, benefity ????

Anonim

Jak dalej wygląda praca w tej firmie? Ile może wyciągnąć spawacz?

Zmorson
@Anonim 21.12.2016 18:44
Jak dalej wygląda praca w tej firmie? Ile może wyciągnąć spawacz?

Witam, najwięcej wyciągniesz 2150 netto Pozdrawiam Pracownik spaw TEEm :D

Tylko CRMO1
@Anonim 21.12.2016 18:44
Jak dalej wygląda praca w tej firmie? Ile może wyciągnąć spawacz?

Marne grosze a Hasteloy x zabierze Ci Zycie pozdro dla Wielkiego spawacza klamszeli snopków górą !!! takich klamszeli mozna pospawac 5 szt na 7,5 godziny NIEROBIE !!! PS bierzesz jeszcze Clonozepam ?

marszcinio

W firmie jest dobrze nie ma co narzekać,dają 600+PLN oczywiście brutto za przesunięcie urlopu wypoczynkowego z miesiąca lipca i sierpnia na czerwiec(warunek).Jak to zrobisz masz kasę na koncie.Darmowa kasa i co tu narzekać.

Zryty

DOBRZE TO MAJA NA GÓRZE NIEROBY

anonim

(usunięte przez administratora)

ZMORSON

Chyba mały krulik :D was w hu.ja robi a wy dajecie sie nowa hala automaty , a może zaproponuje wam prace na bramce i choinke o zapachu kokosowum do malucha . PZDR Jabłonna , zatrudnię za 3600 br wiesniaków z jabłonnej i suchego na majstra dam mu 3800 zgadzacie się wypłata każdego 10 tego. Poczekajcie z 5 lat to rak wam się uaktywni i sami przyjdziecie do lekarzy a tam chcesz sie leczyć trza pole sprzedać.hehe zobaczymy buraki --zobacz hamie co zrobiłeś z gospodarki --sprzedałeś sie a teraz idziesz ze łzami w oczach do szwajcarskiej firmy jebsulzejeb

Zryty

Napisz do pizdek@sulzer.com

Chentny do pracy

Na jaki mejl można do Państwa wysłac cv ??

gość22

witajcie za tydzień impreza i wypadek ciekawe ile obiecali kolorowi za milczenie i żeby nie zgłosił wypadku, głupi że się zgodził całe słupki by poszły.Co wy na to.

Ludi

Jeżeli rzeczywiście takie rzeczy panują w Sulzer w Lublinie to pracownicy pracujący odpowiednio dłużej mogą czuć się nieco pokrzywdzeni tym, że nowe osoby są lepiej bądź tak samo traktowani jak pozostali. To wygląda tak jakby Sulzer Elbar nie miał zupełnie żadnych innych argumentów by zatrudnić nowe osoby.

Hetman

Bierz (Dwójkę) na Łapę ! Koniecznie powiedz ,że dojeżdżasz. :D Dadzą Ci tyle .O starych pracowników nikt nie dba - Na młodych stawiają .żenada.

ernicrmo1

Wpadaj to się dowiesz ..

muslims

Rok temu Zbyszek (31 lat) chciał sprawdzić, czy ma szanse na pracę za granicą jako spawacz. Zgłosił się więc do firmy Global Support Poland i przedstawił zaświadczenia o swoich kwalifikacjach. Za dwa dni wyjeżdżał już do Norwegii. Nie żałuje i mówi, że chciałby tam pracować tak długo, jak się da. Henryk (25 lat) był bezrobotnym. W styczniu znalazł ogłoszenie firmy All Spaw w dwutygodniku „Praca i Życie za Granicą”. Wyjechał do pracy w Finlandii. Pracował do 13 maja, teraz wrócił do Polski, ale wyjeżdża z powrotem w ciągu najbliższego tygodnia. Andrzej (44 lata) też pracuje w Finlandii. Zatrudnienie znalazł dzięki firmie Centromed. Wyjechał przed Wielkanocą i jest bardzo zadowolony. Jakie kryteria musieli spełniać oraz jak wygląda ich praca i życie w krajach skandynawskich?

kondom jest elastyczny

Nic nie jest elastyczny .huta prawda ttło elastyczne maż el 4

Memento mori !!!

Firma ostatnio sporo korzysta z ekspertów ds. psychologii :D

anonim

(usunięte przez administratora)

denis

Spawacz ma 1800 na reke jakies kpiny , buractwo Sie dorwalo do wladzy :-)

coach

Nie jestem zadowolony.bo za przepracowane nadgodziny dostaję wolne zamiast kasy.Mam już dwa tygodnie do odebrania.A za wolne chleba nie kupię...... RÓBCIE SZYBCIEJ (usunięte przez administratora), HEHE.

impreza

Kolego , wylecz kaca po LWOWIE a później zastanów co piszesz ! Albo jak reszta przyjdź na drugą zmianę . LOL.

qwe
@impreza 20.01.2014 18:34
Kolego , wylecz kaca po LWOWIE a później zastanów co piszesz ! Albo jak reszta przyjdź na drugą zmianę . LOL....

kOLEGO KACA TO MASZ ty , przeczytaj DZIENNIK USTAW z dnia 29 stycznia 2013 roku pozycja 167

qwe

.Panowie czy wiecie że za dzień pobytu w Holandii powinniście dostać 50 euro plus 130 € limitu za nocleg.Czyli 7dni razy 50€=350 euro tygodniowo netto afirma Sulzer lublin płaci 290€ tygodniowo .Gdzie reszta naszej kasy kierownicy.

Kolo

Elo .. Koledzy ,zadowoleni z podwyżek ?

nowy

Po pierwsze , nowych nie zatrudniają .Po drugie masz zasadniczo na wejscie zalezy kim bedziesz 1650 lub 1850 BRRRRRRUTTTO , [usunięte przez administratora] , Wyrżną Cię do cna , o kasę się nie martw przeleją terminowo , dostaniesz marny socjal , ale dostaniesz :D PIDEK wie HEHE.. O wyjazdach zpomnij chyba że Pomorskiemu chałupę wyremontujesz ..HEHE. Jebnięta firma z [usunięte przez administratora]...!!!!!!!!!!!!

nowy

Więcej nie dostaniesz jako nowicjusz , po 10 latach pracy 1900 na rękę , jak będziesz w [usunięte przez administratora] właził liderom. Pozdrawiam . Ps Biedronka lepiej płaci .

rademenes

Jakie dla Ciebie są normalne pieniądze ? 1300 na rękę ? :)

złagrwany

Teraz troszkę o awansach. w Każdej szanującej się firmie awansuje się osoby wyróżniające się cechami takimi jak : kompetencja, zaangażowanie, wiedza, osoby które w perspektywie mogą być podporą firmy. Cechy pozytywne według Sulzera: lizusostwo, wazeliniarstwo, sprzedawczykostwo ( firma skłóca pracowników ), brak wykształcenia, bo jak pracownik podległy może mieć wykształcenie wyższe od przełożonego (paranoja), a o co nie trudno w sulzerze. Przede wszystkim do awansu potrzebne są plecy kolesia który pociągnie cię za sobą , aby obaj mogli czerpać z tego korzyści.

złagrowany

Odradzam pracę w tej ,,firemce", bo poważną firmą bym tego nie nazwał. Stawki godzinowe mniejsze niż w Biedronce, wymagania jak przy budowie broni atomowej. Straszna niekompetencja przełożonych, zrzucanie winy za własne błędy na szeregowych pracowników, ogólny mobbing, straszenie zwolnieniami. Wbrew kodeksowi pracy zmuszania do wykorzystywania własnych urlopów wypoczynkowych, ,, albo wykorzystacie urlopy albo będą zwolnienia". ps Jestem gotowy na merytoryczną dyskusję z przełożonymi o tym co napisałem jeżeli się nie zgadzają.

yemet76

Witam firmę, od 7 lat tam nie pracuję. Jednak wciąż o niej pamiętam, Zmuszanie aby zostawać po godzinach, nawet dwie zmiany pod rząd ciągnąc to była norma, a pamiętam takich co i trzy robili zasypiali przy spawaniu, ale trzy zmiany ciągną. Sam osobiście 16 godzin piaskowałem w dużej kabinie, to mi mało łeb nie pęk. Jak hełm ściągałem to myślałem że mi głowa nie wyjdzie z pod niego. Tylko ludzie byli w porządku, nie wszyscy ale kilku mile pamiętam. Jak tam jednooki majster wciąż na chodzie ;)

h.u.j

wszystko podrożało ,a pensje nie stoją w miejscu tylko....spadają....nienawidzę tego kraju i [usunięte przez administratora] firmy

tusk

jak żyć za 1400 na ręke ja żyć panie jak zyć nie chce sprzedawać kolegów:( co niektorym to wisi ale ja nie chce jak żyć [usunięte przez administratora].

zxc

Każdemu pracownikowi przysługuje ponadto w każdej dobie prawo do co najmniej 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku. Nie dotyczy to pracowników zarządzających w imieniu pracodawcy zakładem pracy oraz pracowników, którzy wykonywali pracę w związku z koniecznością prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii. W powyższych przypadkach pracownikom przysługuje w okresie rozliczeniowym równoważny okres odpoczynku (art. 132 k.p.).

zez

Spawać w tej firmie to wszyscy umieją,bo firma wszystkim pracownikom zrobiła uprawnienia spawalnicze.Jest to po to żeby spawacze niepodskakiwali.

fuck it

Dostałem umowę na okres próbny. O tym, że nie zostanie przedłużona dowiedziałem się dzień przed jej końcem i to sam musiałem się dopytywać, kierownictwo zaś do ostatniej chwili udawało, że nic nie wie. Dodam, że nie byłem jedyny. Zatrudnili ludzi, bo brakowało rąk do pracy, po czym po 3 miesiącach zaczęli zwalniać i wysyłać na urlopy przymusowe. Z tego co się dowiedziałem sytuacje takie miały miejsce wcześniej. Już od pierwszego dnia, koledzy w pracy powtarzali: \"złap doświadczenie i spi.erd.alaj, bo w takim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u nie ma sensu siedzieć\".

kapitan 5S

Znowu nic nie wiadomo. Niby praca jest ale... Każą robić za wolne i do tego odbierać kiedy im pasuje. Jak już są płatne nadgodziny to wołają do takiej roboty że lepiej siedzieć w domu, bo jak się przyjdzie to nagana-murowana. Polityka płacowa firmy na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] l. NIe licz człowieku że tu zarobisz. Za uczciwą pracę to tylko Garb murowany i [usunięte przez administratora] gwarantowana. Firma stawia na młodych ludzi (tak, tak to prawda). Założyć takiemu kamień na szyję (umowa o pracę-wyzysk) i dawaj szmaciarza, aż zdech..nie. Pamiętaj przyszły-niedoszły pracowniku że za progiem \"firmy\" zaczyna się inny świat. Jesteś ścierwem i nie licz na nic więcej

aS

A jak tam koledzy wiatraczki-zadowoleni jesteście z nich.Dają radę przy temperaturze +37 stopni na hali.Pogratulować zakupu pani [usunięte przez administratora].

qwa

Firma zatrudniła specjalistę finansowego od szukania oszczędności .Powodzenia koledzy.( zaglądajcie też do serwisu "mojpracodawca")

rable

Jakiego najlepszego w Nowym Roku,firma zwalnia pracowników produkcji czym tu się cieszyć 29.12.2011pierwsza tura dostała wypowiedzenia tj 10 osób,w styczniu dostaną następni.Dlaczego za błędy dyrekcji brak nowych zleceń,prac płacić muszą pracownicy produkcji- bo tak jest wygodniej winę zwalić na pracownika.Swojej nieudolności i niekompetencji w zarządzaniu to szefostwo i dyrekcja nie widzi.

zenek

Bardzo polecam ta firmę, jest super.Dają napoje darmo.Brak warunków szkodliwych-były pomiary jak nie było pracy,brak pracy dlatego do końca lutego 2012roku pracownicy produkcji muszą wykorzystać po osiem dni urlopu wypoczynkowego.Niech żyje Król i jego świta.(Jedyne co jest w tej firmie to przekroczony hałas).

Czy wiesz, że...

Za te same nadgodziny możesz mieć 3 tyg. wolnego? Wiem,żeto nie to samo co kaska, ale zawsze coś. Wystarczy odmówić podpisaniaa wniosku o wolne za nadgodziny, twierdząc że nie interesuje cię wolne tylko przelew na konto. 1. Udzielenie czasu wolnego w zamian za nadgodziny może nastąpić również bez wniosku pracownika, w skutek jednostronnej decyzji pracodawcy. W takim przypadku pracodawca udziela czasu wolnego od pracy, najpóźniej do końca okresu rozliczeniowego, w wymiarze o połowę wyższym niż liczba przepracowanych godzin, czyli 1,5 godziny czasu wolnego za 1 nadgodzinę. 2. W zamian za pracę w dniu wolnym, np. w sobotę, pracodawca ma obowiązek udzielić pracownikowi pełny dzień wolny od pracy (a nie czas wolny od pracy!) niezależnie od liczby godzin przepracowanych w dniu wolnym. Jeżeli pracownik przepracował w takim dniu np. 3 dziny, to pracodawca obowiązany jest do udzielenia całego dnia wolnego

anonim

Nie jestem zadowolony.bo za przepracowane nadgodziny dostaję wolne zamiast kasy.Mam już dwa tygodnie do odebrania.A za wolne chleba nie kupię.

zenon

To co sie dzieje obecnie w tej firmie przechodzi ludzkie pojecie... kiedys ludzie potrafili jakos zarzadzac tym interesem, teraz to nawet brak slow zeby to opisac....

anonim

ty jakbyś błyszczał inteligencją to byś się zwolnił skoro ci tak źle. bo ja osobiście nie narzekam

gość

No cóż masz swoich pupilków to im dajesz.

turbodynomen

anonim - 2010-12-31 17:51:59 Co szefunia ubodło w sumienie, wszyscy fizyczni dostali po sto. He he z miejsca moge ci wymienic jakies 10 osob co dostalo wiecej niz 100 w tym kilku spawaczy.

anonim

Co szefunia ubodło w sumienie, wszyscy fizyczni dostali po sto.

turbodynomen

japap - 2010-12-20 11:38:15 Ale nasi szefowie-prokurenci się wysilili.Dali nam pracownikom talony na święta o wartości stu złotych Najwidoczniej tylko na stowe zasluzyles nierobie ja dostalem 400

blok

gdzie leży przyczyna ?

japap

Ale nasi szefowie-prokurenci się wysilili.Dali nam pracownikom talony na święta o wartości stu złotych

1ha-100a temu

świetna firma sama elita

anonim

anonim - 2010-12-04 20:26:58 Słyszałem że następny majster- kierownik się zwolnił.Co nagle zmądrzał.Tam pracują sami wieśniacy, po to aby opłacić kruz.Pozostałym życzę powodzenia w tym syfie. Zgadza siÄ� teraz jego miejsce zajmie nastÄ�pny , swojÄ� droga ciekawe jakie zasÅ�ugi wyniosÅ�y go na to zaszczytne stanowisko ( może niech sam siÄ� wypowie bo o ile go znam to zaglÄ�da tu )

anonim

Słyszałem że następny majster- kierownik się zwolnił.Co nagle zmądrzał.Tam pracują sami wieśniacy, po to aby opłacić kruz.Pozostałym życzę powodzenia w tym syfie.

ładep

PANOWIE co zwami jak odłączyli wam połączenie z internetem to wszystko nagle wróciło do normy. ha ha ha

Edzio

Przyjdziesz to sie przekonasz

Zostaw opinię o „Sulzer Elbar Polska” Sp. z o.o. - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Sulzer Elbar Polska” Sp. z o.o.