Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Delikatesy Kubik

Pracowałeś w firmie Delikatesy Kubik i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Maxxx - 2015-01-13 23:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jolka 11 - 2014-10-07 22:34:43]:
Właścicielami sieci jest pięciu braci z których każdy "dyryguje" swoimi sklepami. Nie chce generalizować ale moja żona pracowała w kubiku 24h. Wygląda to tak: umowa owszem,ale zawsze na pół etatu. Wymagana pełna dyspozycyjność tzn. idziesz na 8 godzin a często musisz zostać na 12-16h i nikogo nie interesuje czy masz co zrobić z dzieckiem itd. Na umowie na pól etatu miesięcznie pracujesz 190-230 godzin!!!W tej sprawie jeden z właścicieli ma aktualnie sprawę sadowa. Stawka wyjściowa to nieco ponad 6 złotych/h.Premie owszem 50-100 zł po pomyślnie zakończonej inwentaryzacji (czyli dochodzi praca jako ochrona). Szczerze wszystkim odradzam. Praw pracownicze są nagminnie łamane a pracownik to współczesny niewolnik...
zdjecie uzytkownika
antykubik - 2015-01-13 23:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zeta - 2014-12-28 11:43:17]:
Umowa zlecenie,fakt,ale w tym sklepie nie jest to dobrowolne. Dostjesz ww.umowe do podpisania a jak nie chcesz podpisać to bye bye. Ciekawe czy takie warunki by ci odpowiadały...
zdjecie uzytkownika
Jola - 2015-01-14 13:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja w Delikatesach Kubik pracuje już ponad 5 lat i nie mogę złego słowa powiedzieć na Szefa.
Umowę mam na cały etat i porównujac ta firmę z innymi firmami w których wcześniej pracowałam to niebo a ziemia, a to pod względem pracy i zarobków z naciskiem dla Delikatesów. Mając już tak długi staż w tej firmie nie mogę się zgodzić z opiniami krytycznymi które piszą osoby i podejrzewam że są to osoby które nie pracują długo w danej firmie a jak już zaczną to na początek chciałyby zarabiać 2 tys i mieć wszystkie przywileje jak pracownicy z dłuższym stażem, wiec im odpowiadam popracujcie u kogoś 2-3 lata to wtedy można dać prawdziwa opinie. Ja osobiście mogę polecić prace w Delikatesach
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-01-14 16:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram poprzedniczę również pracuje w tej firmie od 4 lat i jest wszystko ok a głupoty piszą osoby które albo chciały szybko sie dorobić albo zarabiać jak zagranica No i chyba sie trochę przeliczyły ha
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-01-14 18:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ala - 2015-01-14 16:50:34]:
Witam ja w tej firmie pracowałam krótko ale wspominam dobrze tak wiec nie wszyscy co krótko tam pracowali wypowiadają sie negatywnie
zdjecie uzytkownika
Kola2 - 2015-01-15 14:24:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej nie jest to firma najwyższych lotów ale jedna z lepszych na rynku w tej branży bo gdzie indziej to pracujesz prawie za darmo i jeszcze bez umowy sama sie przekonałam Teraz pracuje u Kibika i na razie nigdzie sie nie wybieram bo rynek pracy jest jaki jest a u nich nie jest źle. Mogę polecić osobom chcącym pracować i uczciwym
zdjecie uzytkownika
gienek - 2015-01-15 21:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajnie tu piszecie jednak jest małe ale same superlatywy wypisujecie a tu nic innego jak wyzysk comiesięczne inwentury zabierane pieniądze umowa 1/2 miał być cały etat praca świątek piątek i niedziela,urlopy też naliczane z połowy etatu , banda cwaniaków i wyzyskiwaczy oni świętują a ty pracuj na nich nic tylko podać do pipu co tam się wyrabia a wy sobie chwalcie i róbcie h....i na kapelusz.
zdjecie uzytkownika
Kola 2 - 2015-01-15 22:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gienek - 2015-01-15 21:03:24]:
Gienek jak jestes taki dobry to otwórz sklep i nas przyjmij i bedzie super hi hi a póki co to ino umiesz tylko głupio pisać
zdjecie uzytkownika
gienek - 2015-01-16 15:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uważasz że głupio pisze czy może prawdę jak ci tam dobrze to pracuj,ale jak dla mnie to niewolnictwo już dawno znieśli taki wspaniały pracodawca a nawet na święta pracownikowi co na niego za......la grosza ani paczki nie dał wypłaty też od inwentury do inwentury a te z miesiąca na miesiąc to dalsze terminy a ja nie piszę o tak sobie tylko z życia moja żona. pracowała,wszedłem tu z ciekawości ale
zdjecie uzytkownika
O2 - 2015-01-17 20:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kola 2 - 2015-01-15 22:11:35]:
Kola popieram są osoby które narzekają ale sami nic lepszego nie robią tylko same pretensje. U Kubika najlepiej nie jest ale gdzie indziej jeszcze gorzej
zdjecie uzytkownika
Lena12 - 2015-01-23 19:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gienek zastanów się czy twoja żonka prawdę mówi bo miałam na sklepie taka która w domu twierdziła , ze nadgodziny pracuje a miała takiego adoratora na boku któremu jeszcze piwo i fajki kupowała a biedny mąż żałował , że taka zapracowana ... Ale dobrze ze juz sie sprawa wyjaśniła bo szkoda chłopa ...
zdjecie uzytkownika
gienek - 2015-01-29 16:41:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lena 12
Nie opisuj mi swoich przeżyć co i kiedy komu stawiasz pracuj państwu na kapelusz a oni takie jak wy mają po prostu gdzieś także miłego szlifowania adoratorom
zdjecie uzytkownika
Kola 2 - 2015-01-30 12:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gienek - 2015-01-29 16:41:21]:
Gienek czyżby coś cię zaniepokoiło albo o czym się dowiedziałeś hi hi hi
Współczucia !!!! ale to nie koniec świata.
zdjecie uzytkownika
gienek - 2015-02-01 15:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Współczuje to ci głupoty a koniec świata to byłby jak bym cię ujrzał hi hi hi
zdjecie uzytkownika
Kola 2 - 2015-02-02 11:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gienek - 2015-02-01 15:25:23]:
Gienek współczuje to ja ci naiwności a głupoty to współczuje tobie i twojej chyba już ex, bo ja do pracy to chodzę pracować a nie oglądać się za innymi.
zdjecie uzytkownika
gienek - 2015-02-04 18:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tym ostatnim postem potwierdziłaś mi że jesteś pustak szkoda mi więcej pisać i tak tego nie złapiesz
zdjecie uzytkownika
Ewka - 2015-02-05 08:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja bardzo nocki lubię.Fajne ciacha przychodzą.
zdjecie uzytkownika
Kola 2 - 2015-02-05 08:59:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gienek - 2015-02-04 18:36:45]:
Gienek przestań już pisać bo coraz bardziej się kompromitujesz ROGACZU !!!
zdjecie uzytkownika
mano40 - 2015-02-16 15:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepiej jest u Adama ,rządzi kto chce i nie dziwie się że mu sklepy padają.Nastpny bęzie w sosnowcu.
zdjecie uzytkownika
brydzia - 2015-03-02 12:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam chce się dowiedzieć ile jest urlopu na pół etatu a pracuje się 8godz.i ile godz.na miesiąc się pracuje czy ma się wolne dni bo rozmyślam żeby tam iść do pracy .
zdjecie uzytkownika
brydzia - 2015-03-02 12:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam chce się dowiedzieć ile jest urlopu na pół etatu a pracuje się 8godz.i ile godz.na miesiąc się pracuje czy ma się wolne dni bo rozmyślam żeby tam iść do pracy .
zdjecie uzytkownika
barbaradepta@o2.pl - 2015-03-06 17:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uwaga na kierowniczka od pana Adama kiedyś była kierownikiem sklep ale jak ja pracowałam była osoba nie kompetentna .Bo pani J ust a powiedziała ze ta osoba nie może bądź udziału w remanenci bo źle liczy
I tak ją wzięli do ekipy remanentów .Dziewczyny dzwonią do mnie bo mają do mnie zaufanie a nie do tej szmaty tzn. Iza Grzywna Uwaga na nią .Ja z nią pracowałam jako sprzedawczyni wszystkich co jej wchodziły w paradę ustala kawał gnoja ze szmaty a teraz jako kierownik zarządzający chce udali was wszystkich bo jest lisek szefa i remanent robi na plus s
zdjecie uzytkownika
kobieta - 2015-03-11 20:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sumienny pracodawca nie obiecuje gruszek na wierzbie co obiecal wszystko dostałam a mysle ze nawet więcej goraco polecam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rekrutacja to nic innego dajesz im cv a oni oddzwaniają
Pytania: Na spotkaniu nic ciekawego pytania typu gdzie ostatnio pracowałeś lubisz prace w sklepie i czy chcesz pracować.To wszystko na spotkaniu kierowniczka zadająca pytania pali przy tobie papierosa i cwaniakuje a jak zadajesz pytania to udaje że jest zainteresowana a tak naprawdę to patrzy na ciebie i myśli sobie skącz zadawać pytania i stawaj przy kasie robić.Nic ich nie interesuje nawet nie pyta się czy ma sie ks. sanepidowską a tym bardziej czy aktualną.Powie ze praca 6zł/h w dzień a nocka 6,5/h a w swięta 10zł/h i masz się cieszyć z tego,oczywiśie tak praktycznie pracuje sama rodzina to też nie warto się spoufalać.Mama, teściowa córki synowe siostry bracia itp.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-03-19 20:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poinformowany - 2015-01-03 10:30:44]:
u którego kubika pracowałeś? u sławka?
zdjecie uzytkownika
dancia - 2015-03-27 23:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam 13miesiecy, w tym czasie przez sklep przewineło sie 10 innych ekspedientek, zdazały sie wśród nich osoby które kradły ale zostawały "do odrobienia". Przy takiej rotacji pracowników remanent zerowy był niemożliwy. Odliczane od wypłaty było wszystko co tylko mozliwe. Pracowałam po 200godz miesięcznie co dla pana D. było norma. Oczywiście umówę miałam na pół etatu tylko przez ostatnie 4miesiące pracy. O PIT do rozliczenia musiałam wydzwaniać i prosieć się. Nie polecam, aczkolwiek pracowałam tam 4lata temu wiec może cos się zmieniło...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delikatesy Kubik
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Delikatesy Kubik?
Zadaj pytanie