KAN Sp. z o.o (Tatuum)

Łódź

Opinie o KAN Sp. z o.o (Tatuum)

tatuum 2013-02-07 13:16:32
ile zarabia kierownik w tym salonie i kto prowadzi rozmowe rekrutacyjna?czy znow tak jak zwykle trzeba by bylo przyjsc na znana u nich tzw godzinke probna:)zastanawiam sie, bo bardzo dlugo jest ogloszenie na kierownika, czyzby przez te ciagle zle opinie o tej firmie:)
1
anka 2013-05-07 10:54:02
Czy ktoś orientuje się jaka atmosfera panuje w siedzibie Kan w Łodzi? a dokładnie czy ktoś miał okazję pracować z panią K?

Dzięki
milano 2013-05-24 14:03:34
witam, niestety od kiedy region wrocławski został objęty przez nowego kierownika regionalnego, nie da się już normalnie pracować w tej firmie. Ludzie zwalniani są z byle powodu, na początku jesteś pupilkiem potem wszystko obraca się przeciw Tobie. Kierownik regionalny nie ogarnia systemu a co za tym idzie panuje wieczny chaos i braki kadrowe na salonach. Ogólnie atmosfera w firmie była w porządku, zarobki na średnim poziomie, wszystko płatne w terminie. pozdrawiam
marlena 2013-05-26 11:34:08
Dlaczego nikt nie wypowie się na temat pracy(usunięte przez administratora) Wiadomo jaka jest sytuacja w sklepach, ale o magazynie i pracujących tam ludziach jakoś nikt nie wspomina...
anonim 2013-06-15 21:51:07
marlena, to napisz coś więcej o tej pracy w magazynie Kan.(usunięte przez administratora) Co dokładnie się dzieje?
MM11 2013-07-07 16:25:24
Praca w tej firmie to istna żenada! Nie szanują pracownika ,zastraszają zwalniają z głupich przyczyn.Ja dowiedziałam się że jedną z przyczyn zwolnienia było to że, cytuję. ,, domagałam się awansu'' .Nie polecam pracy w tej firmie.Napisałabym więcej ,ale brak mi już słow do tego co się tam dzieje (usunięte przez administratora)
1
pracownik 2013-07-17 12:10:24
Przed zatrudnieniem sprawdzałam opinie na temat pracy w sklepach Tatuum i niestety to co jest napisane to prawda. Pierwsze co rzuca się w oczy to straszna rywalizacja miedzy sklepami. Pierwszy raz się z tym spotkałam, a pracuje długo w handlu. Atmosfera jest fatalna Jak trafisz do innego sklepu na wymianę, dziewczyny traktują cię jak wroga. Robią wszystko aby twoj sklep miał gorzej. Praca po 11-12 godz przez ten czas ciągle jesteś w ruchu. Nie wiem jak w innych sklepach ale u mnie zmiany są tak ustawiane, że nie masz czasu wykorzystać całej przerwy bo co chwilę wołają cie na sklep. Każdy pracownik ma do realizacji swój budżet, jak go nie wyrabiasz piszesz maile z wyjaśnieniami.Niestety za ten budżet nic ci się nie należy. Jedyny plus to rzadko (chyba) spotykana umowa o pracę na cały etat na okresie próbnym.
2013-08-25 18:32:42
Ja zrezygnowałam po 4 dniach, pensja niska, w ekipie lenie śmierdzące, Ty obsługujesz a masz nabijać tak żeby wszyscy mieli równy obrót, nie polecam chyba że nie masz wyjścia.
anonim 2013-08-28 17:37:54
czy pozostałe stanowiska pracy w firmie KAN SP.z.o.o również nie istnieją? czy wszystko w tej firmie jest ok?
rvm shopping 2013-08-29 19:50:57
O pomstę do nieba wola ortografia... Jak można taka osobę zatrudnić gdziekolwiek??? Nie jestem z tej firmy i szukam pracy, ale jeżeli miałabym polegać na takich polglowkach to w życiu bym się nie zatrudnila nigdzie. Skończ pierwsze szkolę, a później wyślij cv, bo to dramat jak piszesz. Ja wyślę cv zaczekam i zobaczę, bo nie widziałam na tym forum opinii pozytywnych o pracodawcach tylko wylewanie pomyi zwalnianych ludzi..
Gall Anonim 2013-08-29 20:24:52
Skoro nie widziałaś pozytywnych opinii to o czymś to świadczy. Pewnie, że część komentujących to frustraci (nikogo nie chcę obrazić), ale ja osobiście wiem wiele na temat tej firmy i nigdy nie miałem, nie mam i nie będę mieć dobrego zdania na temat firmy KAN.
rvm 2013-08-30 21:11:43
łeb to ma koń i chyba ty skoro nie umiesz odnieś się do obcej osoby z kulturą.
anomin 2013-09-04 18:16:34
Nie polecam Outlet Park Szczecin . Pracownicy odchodzą przez kiepską atmosferę w salonie.
kan 2013-09-07 17:41:06
Anonim ma racje. Z obecną "kadrą" ten sklep nie ma przyszłości. Bo jak można pracować z osobą która demotywuje zamiast motywować??Do tego te humory. (usunięte przez administratora) No ale jak się jest dobrą aktorką a pracownicy boją się stracić pracę, to nikt o niczym nie wiem. nie polecam
Galileusz 2013-09-11 19:13:43
Ja wypowiadam się TYLKO na temat pracy w centralnym magazynie w Łodzi. Tam na umowę o pracę nie masz co liczyć. Jedynie śmieciówki.
ciekawy 2013-09-15 02:32:27
Galileusz - 2013-09-11 19:13:43

Ja wypowiadam się TYLKO na temat pracy w centralnym magazynie w Łodzi. Tam na umowę o pracę nie masz co liczyć. Jedynie śmieciówki.
konkrety , co sie tam w magazynie robi
elton 2013-09-15 23:29:56
gdyby firma należala do "pejsatych" to po pierwsze prowadzona byłaby z głową. (usunięte przez administratora)
Gzymcajs 2013-09-17 17:47:51
Nie polecam, w tej firmie liczy się tylko rodzina, nie masz rodziny w kanie - będziesz miał najgorszą robotę za marny pieniądz, a kierownictwo? brygadziści ? tylko przeszkadzają w pracy , zero logistyki, brygadzista się szwenda w tą i spowrotem z myślą tylko : " dajcie mi już spokój "
nic nie wie, nic nie umie, o wszystko trzeba się pytać w biurze bo sam nie potrafi udzielić odpowiedzi... kto go w ogóle awansował ?

bez niego było by przyjemniej, lepsze rozporządzenie pracy , a to co on w tej chwili robi - ogarnie nawet młody pracownik !!

nie polecam ! harówka - o podwyżce zapomnij ,
latem gorąco - mniej roboty nawet na chwile na dwór nie można wyjść zapalić i odetchnąć świeżym powietrzem ! a sami non stop telefony przy uchu ....
2
xxx 2013-09-20 11:39:35
Witam, zapłacone masz tylko przy rozwiązaniu umowy.. ale to i tak nie do końca. Ogólnie nadgodziny sobie odbierasz.
2013-10-09 11:23:19
Widzę że moja wypowiedź nie wniesie nic nowego, tragedia.
Regionalna traktuje ludzi jak za przeproszenie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wymaga nie wiadomo czego.
wysyłanie utargów 4 razy dziennie? W czym to ma pomóc? Więcej osób wejdzie do sklepu? to nie zależy od pracownika...
Nawet jeśli człowiek się stara, to często robi z siebie idiotę przy kliencie, którego trzeba przywitać PRZEDSTAWIĆ MU SIE odnosić rzeczy do przymierzalni, pokazywać 87163 alternatyw żeby tylko coś kupił. Kiedyś jedna pani powiedziała mi że czuje się przytłoczona i niekomfortowo. Szkoda że do sklepu już więcej nie przyjdzie. Podejrzewam że jej koleżanki też. Klienci widzą że czujemy presję, i ta atmosfera... szkoda gadać.
I cięcia w pracownikach. Jak mamy obsługiwać ludzi, kiedy w dniu dostawy są 3 osoby na sklepie? Jedna siedzi na magazynia druga na sklepie metkuje i goarnia to co wypakowane, a tzrecia najczesciej vm układa na sklepie... bo musi zrobić instrukcje w półtora dnia, a nie daj bóg doślą jeszcze witryne do zrobienia, a przy okazji regionalna ją wyzwie, że nie zwróciła uwagi na jakiegoś klienta, tylko układała sklep cytuje " układasz sklep patrz na salon tak czy siak... jak powieszać półki na ścianę stojąc tyłem do niej, żeby widzieć co się dzieje ? pozostawiam was z tym pytaniem :)
3
ulalala 2013-11-21 19:39:51
Witam,
Niestety muszę potwierdzić poprzednie wypowiedzi są prawdziwe. Generalnie praca jest ciężka, trzeba się napocić, nagabywać klientów, bo to nie jest profesjonalna obsługa tylko nagabywanie. Klient musi być od razu atakowany tak to należy nazwać i przyznam ze wielu z nich się to nie podoba. Jeśli chodzi o atmosferę to zależy od ludzi, z którymi się pracuje głównie od kierownika, który w większości przypadków jest zakompleksiony i zadufany w sobie są i tacy co nie potrafią zdania sklecić tylko wysługują się pracownikami mają bardzo duże problemy z ortografią, stylistyką oraz interpunkcją no i obsługą kompa i neta, także nie wiem za co kasę biorą. Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie.
2
ulalala 2013-12-17 17:34:04
wynagrodzenie najniższe krajowe, umowa o prace, premie zapomnij bardzo mało sklepów wyrabia bo sa kosmiczne, dodatki hahah to żart?
ulalala 2013-12-19 21:41:20
zależy jaki sklep tzn. gdzie jest czy w Centrum Handlowym czy przy głównej ulicy, pracuje się cały tydzień po 8 lub 12 godzin.pracuje się głownie 2, 3 weekendy w m-cu urlop zależy od kierownika.
Tatuum dno 2013-12-20 17:50:17
Zwalnianie ludzi w to codzienna polityka firmy. Zostałam zwolniona za nic po pół roku pracy, za to ,że byłam nawet w wolny dzień na każde ich zawołanie.Pracujesz 12 nawet 3,4 dni pod rząd a i tak w wolny dzień potrafią zadzwonić o 8 rano i prosić o zastępstwo....Masz umowę o pracę za najniższą krajową, poświęcasz się dla firmy a oni mają pracownika w głębokim poważaniu ....przez pół roku napatrzyłam się ile osób się przewinęło ....zostawali zwalniani za nic i to wszystko co piszą ludzie na forum to prawda....m.in. jest za to odpowiedzialna jedna osoba za jej kadencji ciągle są zwalniani ludzie i traktowani jak (usunięte przez administratora) ....masz siedzieć cicho i tyrać na właścicieli firmy za równowartość 2 zimowych kurtek ....m.in. jest za to odpowiedzialna jedna osoba co zwalnia ludzie jak popadnie
3
pracownik 2013-12-22 14:42:58
Firma absolutnie nie szanuje swoich pracowników. Po latach pracy pozbywa się ludzi bez mrugnięcia oka . Starym pracownikom nie daje się podwyżek ani możliwości awansu za to zatrudnia się nowych, często z nikłymi kompetencjami ale za to za bardzo wysokie pensje. Generalnie pracowników z Łodzi traktuje się jak gorszy sort, natomiast przy zatrudnianiu osób z Warszawy oferuje się warszawskie pensje , wysokie ciekawe stanowiska , oraz dodatkowe bonusy. Jeżeli szanujesz siebie i własną pracę to nie idź do tej firmy bo nie warto.
3
1989 2014-05-25 00:56:51
najgorzej.
uuu... 2014-06-23 10:36:18
w manufakturze personel nieżyczliwy, zwłaszcza pani w okularach, nie można zwrócić towaru kupionego nawet godzinę wcześniej, bo KASA MUSI SIĘ ZGADZAĆ-przerażający brak profesjonalizmu oraz nieznajomość praw konsumenta - ŻENADA!!! BĘDĘ OMIJAĆ TEN SKLEP WIELKIM ŁUKIEM!!!
3
True lies - Real person 2014-12-07 21:18:10
Najgorsze jest to, ze osoby oczerniające ta firmę nigdy nie potrafią przedstawić sie... Pisanie fantazji i oczernianie osob jest notoryczne przez zwolnionych pracownikow. Moja propozycja jest taka, ze jeżeli osoba napisze posta o jakiejkolwiek osobie z tatuum niech sie pod tym podpisze. Ja pracuje w jedym ze sklepów i szczerze powiem, ze idąc na rozmowę miałam rownież obiekcje czytając powyższe posty, ale sprawdziłam inne marki i jest.... Duzo wiecej negatywnych informacji... Reasumując dziewczyny nie łamcie sie, 90% to płacz osob zwolnionych za nieudacznictwo, dopóki nie spróbujecie to nie zobaczycie... Ja jak na razie do przodu. Wczesniej tez pracowałam w sieciówce i nie było tak różowo, a tutaj to co mi na rozmowie kwalifikacyjnej przekazano jest w 100% realizowane. Pozdrawiam wszystkich malkontentów!
2
kleks 2014-12-29 21:35:16
'A jak z umowa zlecenie ? Kiedy podpisywaliscie? Po jakim czasie ?
znalazłam prace w tatuum 2015-01-01 19:46:45
szukałam pracy i w końcu znalazłam... obawialam sie, że bedzie to kiepski wybor, ale po 5 miesiącach mogę powiedzieć, że pisanina oczerniająca tą firmę i osoby w niej pracujące to tylko bełkot nieudaczników życiowych... Szkoda czytać te brednie.. więcej tu nie zaglądne i radzę Wam to również, bo nie znam nikogo z kim pracuje, by ta firma zrobiła mu krzywdę. Kłamstwo goni kłamstwo osób, które mają focha :)happy new year!!!
1
dostawca 2015-01-08 19:31:51
ludzie w magazynie są niemili, pan wydający towar był niemiły jak i pan zajmujący się zbiorem kartonów!
3
iza 2015-04-03 18:14:06
A ktoś pracował we Wrocku i może napisać jak wspołpraca z regionalnym?
malami21 2015-05-30 14:25:32
Przeżyłam dwóch regio we Wrocku. Szczęśliwie zmieniłam branżę. ostatnia regio co przyszła rok temu to jedyna normalna osoba w kanie. Wymagająca ale normalna.
bloks 2015-09-08 22:45:56
przez rok pracy tam mogę powiedzieć Kan jako Kan naprawde nie jest zla firmą. żalezy do czego sie porownuje. wszedzie sa jakies niedociagniecia, ale towar byl raz w tygodniu. Nie bylo problmu z VM czasami zdjecia wysylalo sie dopiero w sobotę...nie ma audytow ktore sprawdzaja dosłownie wszytstko i przepytują jaki mam plan dzieisjszy do zrealizowania ile w tej chwili mam kasie itp. przeciez nikt nie stoi ciagle przy kasie i sprawdza ile juz jest! nikt z firmy nie wysyla po 10 razy w ciagu dnia zmian np plakatow. i nikt nie kaze za kazdym razem robic zdjec. jesli atmosfera w pracy jest ok to da sie tam pracowac. moze to nie jest najlepsza firma ale jest przynajmniej w miare zorganizowana. pracuję teraz w innej sieciowce i jest to najgorsza praca. Firma potrafi co 2 godziny zmieniac promocje. czasami w ciagu dnia jest rownolegle 3 promocje i trzeba kazdego o nich informowac. towar jest codziennie a przyjmujemy go przy kasie bo mamy tak maly magazyn...ale jest wielki problem jak trafi sie audyt i odejmuja nam punkty...czepiaja sie o wszystko. za wszystko chca rozwiazywac umowe. nie wolno sie z niczym spoznic a rozwiazywanie problemow przez firme jest tragiczne...jesli mialabym odradzac prace to w top secret a nie w tatuum.
dorotka24 2016-01-12 18:38:24
potwierdzam to co napisała aga. Firma chce zatrudnic wszystkich nowych pracowników, starych ma za nic, aby nowi byli ich żołnierzami za grosze. Ich podwyżki to mit dla kierowników, a widzę, że moj Pan regionalny dzielnie działa na forum broniąc firmy. Człowieku porobisz chwilę i pójdziesz papa, bo słabo coś Ci idzie, a ludzi z doświadczeniem totalnie nie szanują, ale mówią żyj chwilą.
1
zygmunt 2016-02-24 23:50:18
a jak nowy regionalny sie sprawdza,moze sie ktos wypowiedziec????
Agnieszka 2016-03-04 14:50:23
Jaki Nowy regionalny? Tu wszyscy są nowi, bo albo pozwalniali starych, albo sami poodchodzili widząc ten "dobrobyt" który serwują nowi właściciele...
KAN Sp. z o.o (Tatuum) 2016-03-17 21:05:39 [pracodawca]
Szanowni Państwo Część Państwa opinii została usunięta przez administratora, ponieważ były niezgodne z regulaminem forum. Jeśli chcecie Państwo wypowiadać się na forum, proszę przestrzegać regulaminu.
gaga2 2016-04-25 07:51:38
Nieładnie tak niszczyć dorobek firmy i usuwać wszystko co nie pasuje nowemu zarządowi, który jest zadufany w swoich poczynaniach. Usuwanie komentarzy to żywcem z PRL wzięte poczynania, bo prawda w oczy kole. Nowi pracownicy widząc takie poczynania sami sobie mogą odpowiedziec co firma sobą reprezentuje zatykajac usta każdemu co ma coś do powiedzenia. Powodzenia dla wszystkich nowych ja już dziękuję za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za śmieszne grosze po obnizkach pensji. Bye tatuum , omomijać szerokim łukiem firmę wizjonerowi pseudo milionerów
2
Adm 2016-04-28 08:03:30
Skoro szukają kierowników, w dużej ilości miast to raczej słabo człowieku o nich świadczy, bo nowych sklepów otwierają jak na lekarstwo. Przemysl to co piszesz człowieku z tatuum. Jeżeli zatrudniają takich ludzi jak Ty to nie dziwie się , ze odchodzą... Słodko na papierze i w teorii, praktyka weryfikuje całość
1
kamil 2016-05-09 15:29:25
zgadzam sie w 100% pracowalem tam przez wiele lat...zero docenienia pracownika malo tego... rządzi tam cala rodzinka... brat brata kumpel itd itp szkoda slow... nie polecam jak najdalej od tej firmy... ja nie pracuje tam juz wiele lat a w tym czasie zmienilem juz 2-3 firmy gdzie mam o niebo lepsze warunki pracy jak i wynagrodzenie...natomiast moi znajomi co do tej pory tam pracuja maja marne grosze za niezly zapiernicz :( masakra
2
1234 2016-06-04 17:57:24
na jakim dziale pracowałeś wiele lat ?
3
Zainteresowana 2016-07-19 12:56:40
a gdzie mieści się biuro i dział marketingu?
Ona 2016-09-04 19:12:31
Brak szacunku do ludzi, przez Panią regionalną w Warszawie.
gall anonim 2016-09-16 22:46:32
Pracuje w Tatuum w Warszawie już jakiś czas, ogólnie lubie tą prace ale gdyby nie dziewczyny z którymi tam pracuje już dawno bym sie zwolniła. Często trzeba pracować po 12h, to nie jest problem jeśli ma się dobrą ekipe z którą czujesz się na luzie. Twoim ŚWIĘTYM OBOWIĄZKIEM jest obsłużyć KAŻDEGO klienta. Nawet jeśli w chamski sposób da Ci do zrozumienia że nie chce Twojej pomocy to i tak musisz podjeść drugi raz. Niektórzy klienci są naprawde przemili ale zdarzy się raz na jakiś czas zołza która zdołuje Cie do końca dnia... Ogólnie praca nie jest zła i byłoby naprawde super (bo wiadomo że nigdzie nie jest idealnie) gdyby nie obecna kierowniczka regionalna Agnieszka która znęca sie psychicznie nad kazdym pracownikiem i prowadzi do tego że już wiele naprawde fajnych dziewczyn sie zwolniło. W naszym sklepie już chyba każda przez nią płakała... Jest strasznie dwulicowa a firma i hajs są dla niej o wiele ważniejsze niż rodzina i życie prywatne. Potrafi dzwonić kilka razy dziennie żeby nas opieprzyć dlaczego tak słabo nam idzie ale jak idzie nam dobrze to nie odezwie sie słowem (ewentualnie wyśle maila o treści ":)" ) WOGÓLE nie szanuje pracowników a żeby osiągnąć swój cel próbuje wpływać na ich psychike. Zmyśla sobie różne historie żeby w ten sposób wzbudzić w kimś wyrzuty sumienia. Nie nadaje sie z żadnej strony na kierownika regionalnego bo nie potrafi być liderem który wspiera i motywuje swoich pracowników tylko dąży po trupach do celu żeby podlizać sie szefostwu.
Poza tym pensja jest strasznie niska... za to co musimy robić i znosić dostajemy najniższą krajową.. Oczywiście im wyższe stanowisko tym więcej sie zarabia ale to są groszowe sprawy... za taki zakres obowiązków powinno sie zarabiać o wiele więcej.
Ogólnie jesli chcesz poznać wiele fajnych osób i ważna jest dla Cb dobra atmosfera w pracy ze swoją ekipą to polecam, ale jeśli chcesz sie rozwijać i dobrze zarobić to omijaj TATUUM szerokim łukiem.
Dziękuję.
Izka1978 2016-10-05 23:02:10
To co piszesz jest okropne i musisz być mocno sfrustrowaną babą skoro publicznie i ( niestety) po imieniu oceniasz tak ludzi, którzy wykonywali swoją pracę tak jak kazały im osoby stanowiskiem wyżej !!!
Ale niestety z jednym masz rację tą FIRMĘ NALEŻY OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zca 2016-10-09 22:41:45
Czy ktoś tego nie widzi, ze odpowiedzi na posty pisze osoba z tatuuma... moderator sprytnie wybrnął z forum i wszystko na niekorzyść firmy jest blokowane i zakłamane! Szkoda czasu na nabijanie kieszeni za grosze krawaciarzom i cwaniakom z Warszawy . Opamiętajcie sie i omijajcie ta firmę z daleka, a człowiek który odpowiada na posty niech w końcu nauczy sie, ze jeżeli jest mnóstwo ogłoszeń o prace tzn. ze nikt tam nie chce zostać w obozie tylko rotacja jest ogromna za śmieszne stawki.
1
wawa karo 2016-10-12 22:27:45
popularni???? hello???? chyba już nie wiesz co piszesz, wow wypłata terminowa!!! super prawie jak w lidlu gdzie sprzedawca zarabia już blisko 2 x tyle co za ciężko charówke w tatuum bez żadnej presji, bez idiotycznych telefonów kierowników regionalnych awansowanych z czapy... Kto te posty pisze???
Tej firmie brak jakiegokolwiek profesjonalizmu nie mówiąc o regionalnych bądź dyrektorach, gdzie ludzie w sklepach odwalają za nich największą pracę, a w ogóle nie doceniając pracowników szeregowych... smutne...
1
Kokoeml 2016-10-20 23:08:31
Gdzie Ty człowieku widzisz hejt? Prawda w oczy kole ? Widać jak ktoś nigdy nie pracował w sklepie i odpowiada na komentarze z centrali ...dramat.. i ten tekst ktoś coś.. tragikomedia:) szukajcie jelenia z hiszpańskim za grosze, bo ciężko skopiować indi.., prawdziwych fachowców... a przez takich nieudaczników, którzy nawet nie potrafią odpowiadać na posty idziecie na dno nie licząc sie w ogóle z pracownikiem szeregowym, który zarabia na wasze ogromne pensje ... postarajcie sie chociaż trochę:)
3
Zniesmaczona 2016-11-12 21:48:46
Nieładnie tak jak ktos z firmy odpowiada na komentarze, a pozniej je sam usuwa. Juz sami pogubili sie w swoich kłamstwach....Cwaniaczki...
2
Zostaw swoją opinię o KAN Sp. z o.o (Tatuum) - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAN Sp. z o.o (Tatuum)