brak logo

MOTO-PROFIL SP ZOO

Katowice

Opinie o MOTO-PROFIL SP ZOO

dky 2009-09-10 21:36:21
BRAK KONTAKTU MAILOWAEGO ,NIE ODPOWIADJA KATEGORYCZNIE I NOTORYCZNIE !!!
Ja 2010-02-01 20:13:16
Istny [usunięte przez moderatora], liczne nadgodziny w sezonie letnim, co druga sobota przepeacowana, wypłata w granicach 1200-1400, nie polecam!!!! Liczne kontrole PIP-u podpłacone, z daleka od tego syfu!
2
bob 2011-02-08 15:04:28
Niewiem gdzie pracujesz ae ja w sezonie letnim 2700 wyciagam nawet :-)
Max 2013-01-10 21:43:14
Bo jak biegasz za [usunięte przez moderatora] kierownikiem i sprzedajesz kolegów to tak zarabiasz.
2
no comment 2013-09-27 14:32:40
Przyjmują pod pośrednikiem jak dostaniesz powyżej 1200 to twój sukces.
luke 2013-11-15 11:38:30
san projob service tak nazywa sie posrednik i za godzina masz 9,50 brutto z roboty jest w cholere. jak kierownik zobaczy ze z kims rozmiawiasz odrazu na Ciebie krzyczy.. nie polecam tej roboty..
1
pracownik 2013-12-14 00:57:48
To co pisze luke to prawda co do zarobkow i posrednika, mozna zarobić 1200 , 1300 z sobotami 2 sa obowiazkowe.Robota nie jest bardzo ciężka, tyle że trzeba się nachodzić i nogi bolą.Osobiście pracowałem w gorszych warunkach i za niższą pensje.Minusem jest to że umowy z san pro są miesięczne i nie ma pewności czy przedłuża na przyszły miesiąc ,zależy to od kierownictwa Moto profilu.Jeżeli nie podpadniesz i nie masz nieusprawiedliwionych nieobecności to z reguły przedłużają.
dziony_napalony 2014-04-08 11:25:55
Witam, czy przyjmują do moto-profil w Chorzowie na stanowisko magazyniera i czy jest rotacja pracowników?
1
Dejw 2014-04-13 10:46:08
Przyjmują. Wystarczy zgłosić się do Sanpro na ul. Sobieskiego 11 w Katowicach. Na początek jest stawka 9,50 brutto przez okres ok. 3 miesięcy, a później przechodzisz pod Moto-profil i stawka diametralnie idzie do gory.
I nie piszcie bzdur, że nie można z kimś pogadać czy się napić. Po prostu trzeba być ogarniętym, a nie jakimś ciu....
2
Tiger 2014-08-08 17:04:12
Praca na umowę-zlecenie. Stawka godzinowa 9,50 brutto czyli do wypłaty ok. 1200zł. Rekrutacje odbywają się w Katowicach na Sobieskiego 11 w Sanpro Jobs. Przyjmują każdego jak leci, bez żadnego wykształcenia czy doświadczenia bo nikt nie chce tam pracować. Przez pierwsze 3 miesiące praca jest wyłącznie na po południową zmianę. Z tego co się dowiedziałem od innych pracowników to są i tacy którzy pracują ponad 3 miesiące i nie mogą się dostać na rano. Czasami trzeba trochę zostać po godzinach, szczególnie na początku tygodnia. Soboty są nieobowiązkowe a stawka za nie jest taka sama jak w tygodniu. Praca na początku polega na sortowaniu towaru i przekładaniu do koszy. W pierwszych godzinach wydaje się że praca jest lekka i przyjemna bo nie ma za dużo do roboty ale koszy przybywa z każdą chwilą i roboty jest w cholerę. Praca jest nonstop a brygadzista bacznie obserwuje, także nie ma mowy żeby z kimś choć słowo zamienić. Do tego dochodzi upał na hali. Przerwa jest jedna i trwa 15 min. Ledwo człowiek dojdzie do jadalni i usiądzie a już za moment trzeba wracać. Więc jeśli lubisz się narobić jak wół za psie pieniądze to ta praca jest dla Ciebie inaczej nawet o niej nie myśl.
6
wesoly 2014-09-16 12:58:05
Zatrudnilem sie w moto-profilu w zeszlym miesiacu. Tiger napisal jak wyglada sprawa na poczatku, a kolega wyzej napisal, ze gdy dostaniesz sie pod Moto-profil i stawka idzie diametralnie w gore. Pytalem pracownikow ile idzie zarobic pod firma, jest to minimum 2200 zl + ewentualne soboty jesli sie zapiszesz JAKO CHETNY. Na poczatku harujesz jak wol przerzucasz towar z koszy do koszy, ja po tygodniu dostalem do lapy skaner, chodze po magazynie i skanuje towar :) Calkiem przyjemna praca, jesli ktos lubi sobie przez 8 godzin pospacerowac ;p
paula 2014-09-29 10:11:23
Witam. chcialabym sie przyjac do firmy ale nie bardzo sie orientuje co tam dziewczyny robia tez na magazynie. pozdro
1
Shangi 2014-10-13 01:56:34
Dziewczyny ogolnie to pracuja na skanerach tzn chodzisz po regałach szukasz towaru i wrzucasz do koszyka. Ogolnie praca nie meczaca i nie trzeba przewalac niewiadomo jakis ciezarów , jedyne co moze bolec to nogi :)
gość 2014-11-30 15:10:44
ciekawe opinie :) pozdro
Marek 2014-12-14 12:40:27
To jest prawdziwy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w XXI wieku:) Rzadzi tam dyktator z banda brygadzistow ktorzy donosza mu kto zbyt malo przyklada sie do pracy aby pozniej zabrac mu z pensji kilkaset zlotych bo dostawe robil w godzine a powinien w 55 minut:) Na umowie agencyjnej mozna zarobic maximum 1500zl ale zazwyczaj dostaje sie ok 1300. Pracuje sie tak samo a nawet ciezej niz pracownicy motoprofilu poniewaz jak to mowia brygadzisci trzeba sie wykazac. Po ok roku takiego wykazywania sie jest szansa przejsc pod firme:)
1
UKnown 2015-02-20 16:51:59
dodatkowo bez adekwatnego powodu zwalniają pracowników(takie jak impeli i worki) przez pośredników
1
Pracownik roku 2015-03-11 09:08:49
Na jakis 300 pracownikow co jest zatrudnionych na magazynie z tego co mi wiadomo tylko kilka ma umowe o prace i to glownie przez blad kadrowej...Cala reszta ma umowy na czas okreslony - 10, 5, 3 lata.
Frantz 2015-04-21 12:09:57
Jest dokladnie tak jak pisze UKnown kierownik tylko udaje speca a jeżeli przyjdzie do jakiejś konkretnej rozmowy to zaczyna mu brakować argumentów wygląda na to że pod firme są przyjmowani kolesie którzy mają uklady z brygadzistami bo jedni harują jak woły prawie 6 miesiecy i nie mogą sie dostać na chociażby ranną zmiane w przeciwieństwie do tych z ukladami którzy robią miesiąc góra dwa i juz ida na zmiany.
2
los 2015-06-02 06:23:47
robie tydizen pierwszy tydzien super robilo sie spoko nikt na rece nie patrzal a drugi,piepszony brygadzista wszyskiego sie czepial to za wolno to zle wrzuccony towar przez pomylke itp i juz mi podziekowali ale szukam innej pracy od tego czasu idze ze ten koels co napisla o ukladach z brygrygadzistami to ma tu raccje popieram go dzis jade do agencji w tej sprawie
2
gość 2015-06-02 11:41:19
A jak zarobki jaka jest umowa w reklacjach
PanDa 2015-06-27 15:59:30
Nie polecam, śmieszne pieniądze a jeżeli ci się uda dostać pod firme to jest okej. Kierownik cierpi na nerwice i jak ma humor zły to jedzie po tobie jak po psie. Nie pozdrawiam
2
kierowca 2015-08-06 09:28:12
i dobrze ze cie wywalil, bo przeztakich jak ty kierowcy wyjezdzaja duuuzo pozniej
justa 2015-09-20 12:45:07
Hej a napiszcie jakie macie tam socjalne dodatki itp
kuzajtt 2015-09-28 11:49:52
pracował ktos jako kierownik regionu??? jakie warunki
Sjaji 2015-10-22 17:12:19
no wiec tak pracujac pod agencja wyciagalem ok 1200-1300zł. Po przejsciu pod firme ok 4-5 miesiecy zarabiam ok 2300-2500 z sobotami + premia (o ile nic nie przeskrobiemy) w soboty sie chodzi co 2 bo jezeli sie nie przyjdzie to jest potracane z premi.


Ogolnie w firmie sa 2 zmiany. 1 to ta o ktorej bylo pisane czyli kierownik z nerwica i jego oddani brygadzisci co dra sie po wszystkich za byle co byle ich kiero nie opierniczyl. 2 zmiana to ta normalna nikt sie nie narzuca jesli robisz to co masz robic. Dlatego takie opinie na temat tej firmy sa.

A co do tego kto kiedy sie dostaje na rano albo pod firme to zalezy bardziej od zaangazowania. Jezeli robisz to co masz robic to zostaje to zauwazone i dostaje sie na rano i potem pod firme po okreslonym czasie A nie jesli ktos chodzi jakby mu sie nie chcialo przez 8 godzin robiac wszystko na opierdziel to tak jest ze zostaja na popoludniowej zmianie bo firma nie potrzebuje takich pracownikow ;)

pozdro
2
Z 2015-10-22 18:49:26
A sa moze przyjecia ?
dsfs 2015-10-23 18:02:26
Przyjecia wygladaja tak ze wystarczy isc do katowic do biura sanpro.
Tam nawet nie patrza na cv ani swiadectwa mowia ze wystarczy isc do sadu wyrobic papierek o niekaralnosci (chyba 30zl teraz)Przychodzisz z tym papierkiem i na drugi dzien mozesz isc do roboty :D dopiero jak dostajesz sie pod firme trzeba zrobic badania w pracy, oddac swiadectwo itd.
wow 2015-11-19 18:40:33
kierownik regionu ? nic innego jak zwykły PH, rekrutacja jak do CBA (3 osobowa komisja w tym psycholog) szkoda czasu i pieniędzy na dojazd do Katowic nie wspominając o reszcie...ogólnie nie polecam
1
Maciej 2016-01-07 15:03:47
Kierownik regionu czyli przedstawiciel handlowy: 8000-10000 km miesięcznie, 12-14 godzin na dobę + raporty w weekend, gdyż w tygodniu padasz ze zmęczenia. Po roku podziękowanie za zwiększenie ilości odbiorców z 14 do 76 w postaci kopa w d...Dziękuję panie Tochowicz, aktualnie pracuję trzy razy mniej za dwa razy większe pieniądze.
4
;) 2016-01-18 10:04:21
Aktualnie wygląda sprawa tak, że najpierw pracujemy pod sanpro za małe pieniądze niestety. Jednak jeśli ktoś się nie opierdziela - po jakimś czasie (mogą to być 3 miesiące, może nawet być rok - zależy czy się starasz) można przejść pod firmę.
Są dwie zmiany, 6-14 (wtedy +sobota 5-8 godzin (8 z akcją, jak się przyjdzie na godzinę 8 (oczywiście płacone wszystko i opłaca się przyjść te 3 h wcześniej bo około 100 zł wychodzi za nie) i 14-22 (w lecie nadgodziny przeważnie, szczególnie na początku tygodnia, ale za nadgodziny po 22 podwójna stawka, za darmo nie siedzimy jak w niektórych firmach). Średnia moich wypłat to 2500-2600.
Jak ktoś nie ma większych ambicji niż magazynier, to może się nawet podobać.
były_pracownik 2016-01-20 10:23:04
praca nie jest zła,chcesz sie napić - idziesz sie napić, chcesz zjeść- idziesz i jesz ale w tym czasie pracujesz, praca na poczatku jest przez pośrednika potem na umowę na czas okreslony zwykle 3 lata potem na dłużej az w końcu na czas nie okreslony,praca od 6-14 i od 14-22 + nadgodziny płatne, soboty po zmianie rannej obiązkowe płatne 200% nie przyjdziesz w sobote premia leci w dół, pierwszy dzien w pracy załatwiaj transport z innymi ludzmi bo czasem konczy sie tak ze autobusy juz nie jadą:) co do atmosfery nie jest żle ale to tez zalezy czy podpadniesz czy jestes kumaty i potem cie tak traktuja, zarobki - pod pośednikiem najniżej jak sie da 1200-1300 kobiety i mężczyźni potem podstawa nie wiem ile teraz jest 10 zł brutto + soboty + premia wiec starzy pracownicy oczywiście z wyższa stawką wychodza w sezonie ponad 3000 tys na reke ale wolne masz 4 dni w miesiacu, zeby premie zabrali trzeba załużyć chyba ze kierownik ma zły dzien to tez moze cos zabrac,kontakt z kierownictwem niby spoko ale.. :) zalezy z którym, brygdziści sa zastraszeni wiec za bardzo nie pomagają no chyba ze juz sie znacie kilka lat to MOZE sie za ciebie wstawi, idziesz do pracy robisz swoje zarabiasz spoko kase, naprawde nie jest zle firma sie cały czas rozwija, dla kawalera co moze robic swiatki piątki i soboty zapraszam zarobisz fajnie ale tak jak wspomniałem cały miesiąc w pracy oprócz niedziel, ja z moojej strony moge polecic jesli chodzi o magazynierów nie zarobicie tyle co tu.pozdrawiam
gość 2016-01-22 13:52:54
A jak wygląda praca w biurze, zarobki
Mumin 2016-05-02 16:03:45
Piszesz o pracy w Chorzowie na niedzwiedzincu? Jak tam jest iczym się zajmują nowoprzyjeci? Szafki jakieś są i przerwy i na czym polega ta praca bo każdy pisze coś innego.Proszę o odpowiedz
Endriu 2016-05-05 17:07:06
Witam. Jakaś podpowiedź gdzie teraz pracujesz, zostałeś w branży czy zmieniłeś na całkiem inną ? Pytam bo chciałem do nich aplikować na kierownika regionu tudzież jak kto woli czarnucha zwanego PH ale po Twoim poscie stwierdzam że to zły pomysł ;) chodź taki wpis w CV chyba pomógł jak aplikowałeś gdzie indziej ?
Pracownik 2016-05-12 21:24:41
Pracowałem 3 dni w przez agencję po czym w czwartym dniu dostałem sms;a że z dniem dzisiejszym rozwiązuja zemną umowę nawet nie napisano z jakiego powodu. Ale przyczyna mogło być odmowa pracy ale wytłumaczyłem że nie mogę zostać po 22:00 z pewnych przyczyn no to brygadzista mi wpisał godzinę zakończenia pracy ale nic mi nie powiedział , nie miał żadnych pretensji . Pracowałe na skanerze i wyszukiwaniu produktów do koszy a po zakończeniu pracy brygadzista powiedział mi to teraz pójdziesz roznosić kosze to było tam u góry gdzie wszyscy zaczynają na pierwszym dniu pracy no i wtedy mu powiedziałem że zabardzo nie mogę zostać dłużej ... Sprawa będzie zgłoszona do Pipu o traktowanie ludzi nie jak pracowników a narzędzi pracy!!! kolejna sprawa to brak badań lekarskich oraz przeszkoleń BHP na danym stanowisku pracy i niech im daja ukaranie i niech sie zesrają z radości
2
Matix 2016-05-13 14:48:44
Aha. Czyli może być tak, że po paru dniach mnie wyrzucą bo też na przykład nie będę mógł zostać dłużej czy coś ?!
Pracownik 2016-05-16 06:52:43
Może tak być ale nie musi to chyba zależy od brygadzisty czy niepoleci ze skargą na ciebie do kierownika
jestemsobie 2016-07-12 21:31:38
Praca dobra, jeśli lubi się BARDZO dużo chodzić i nie siedzieć przez 8h lub dłużej. Brygadziści są średni, kilku jest jak typowy tyran... Dla nich najlepiej jakbyś siedział i nie wychodził z tego magazynu w ogóle. W pierwsze dni każą robić wszystko bez żadnego ale i chcą żeby się zostawało na nadgodziny, wręcz tego wymagają (oczywiście nie wspominają, że to powinny być już nadgodziny płacone) dla nich najlepiej nadgodziny za darmo. :)
1
Siwy 2016-09-12 23:33:53
Pracowalem tam 7 lat. Dobra praca dla mlodych i tylko na chwile zeby w tym czasie poszukac czegos leprzego,zaluje ze tak dlugo tam wytrzmałem.Nie wyobrazam sobie pracy tam do emerytury
5
Derby 2016-10-01 12:13:01
Pracuję tam od kilku dni. Zajmuję się skanowaniem produktów skanerem oraz umieszczaniem ich w odpowiednich koszach. Praca w porządku, nikt nade mną nie stoi. Brygadzista zmiany czasem zjawi się sprawdzić czy wszystko jest ok. Jedyny minus jest taki, że praktycznie przez całą dniówkę trzeba chodzić tam i z powrotem między regałami. Oczywiście można pracować w swoim tempie, jednak na koniec dniówki podawane są wyciągnięte normy, które z czasem muszą być zrealizowane. Nowych pracowników, którzy dopiero zapoznają się z systemem pracy traktują z przymrużeniem oka, ale wiadomo, że z czasem będą wymagać wyników. Kiedy wyrabiamy się wcześniej ze skanowaniem, rozkładamy towar na regały, liczymy braki. Czasem przenoszą nas na inny dział do pomocy. Ogólnie ludzie bardzo życzliwi, pomocni. Nie trafiłem jeszcze na nikogo, kto nie chciałby mi pomóc. Praca na I i II zmianę. Faktycznie czasem trzeba zostać dłużej. Można odmówić, ale wiadomo, że wtedy traci się w oczach. Zdarza się też, że wypuszczają z pracy o 21 kiedy jest mniej roboty. Zarobki pod agencją to 12 złotych na godzinę brutto + 50% dodatkowo za soboty, czyli tak jak w większości agencji. Za to pod firmą można całkiem nieźle zarobić. Kwestia podejścia do pracy.
zbulwersowany 2016-10-05 14:38:34
nie polecam. po rozmowie telefonicznej z pania z biura na nastepny dzien mialem sie wstawic na dana godzine, czekal prawie pol godz na osobe z biura ktora miala przyjsc lecz ani nikt sie nie pojawil ani nawet nie raczyli odebrac telefonu ani nawet nie oddzwonili.... kontakt do du...py a praca jak widac tez nie jest taka mila jak sie wydaje czytajac komentarze
2
prosze o info 2016-11-01 22:46:12
witam serdecznie zastanawiam sie nad zmiana pracy i tak pomyslalem o tej firmie.
mam pare pytan
-jakie zarobki? jaka podstawa? jak z tym systemem premiowym?

-jac wyglada tam z tymi zmianami? naro , południe i tak na zmiane ? czy wiecej na poludnie?

-czy jest tam jakis socjal? jak tak to jaki?

-co z tymi sobotami? jak platne i czy obowiazkowe?

-jak z umowa? wiadomo 3 miesiace a pozniej??

pracuje na magazynie z skanerem i praca wyglada podobnie (duz chodzenio) obecnie mam umowe na stale lecz zad..... jak wół i mam 2200 z nadgodzinami
prosze o odpowiedzi na pytania a nie odraczanie tej pracy to czy tam bede pracował zdecyduje sam
Ktos 2016-11-02 16:37:08
powiem ci tak:
pracuje juz dosc sporo i ogolnie bez wysilania sie zarabiam 2500 na reke jesli przepracuje 2 soboty w miesiacu, sa dodatkowe "akcje" ze w sobote przyjdziesz na godz 8 zamiast na 11 i dostajesz za samo przyjscie dodatkowe 50zl.
praca na 2 zmiany 6-14 i 14-22 na popoludniowa zmiane masz bardzo czeste nadgodziny, zalezy ile bedzie akurat zamowien
nie mamy zadnych socjali, raz do roku mamy bony na swieta i tyle, na urlop 2 tyg tez nie dostajesz ani zlotowki
soboty nie sa obowiazkowe i jesli nie chcesz to nie przychodzisz, jesli nie przyjdziesz jednej z sobot to roznica na wyplacie to okolo 200zl, 100zl bo z premii ci zabieraja za nieprzyjscie i okolo 100zl mogles zarobic z nadgodzin ktore w sobote sa 100% platne
z umowa to wyglada tak, pracujesz przez posrednictwo pracy podobno 3 miesiace ale znam przypadki ze trzymali ludzi dluzej (nawet 7 miesiecy) i potem pozbywali sie ich bo sie skonczyl sezon, nowo przyjety czlowiek rozdziela towar na kosze do odpowiednich firm i tak cale 8 godz i wtedy praca tylko od 14-22 az pozwola przejsc na zmiany. Jak ci sie uda i dostaniesz umowe pod motoprofil to 3 miesiace probnej umowy a potem na okres 3 lat i zarobki wlasnie takie mniej wiecej jak moje, a jesli bedziesz chcial mozesz przychodzic w nawet nie swoje soboty od 6-11 i dostajesz 50zl za przyjscie + nadgodziny.
prosze o info 2016-11-03 08:52:02
a powiedz mi jeszcze jak dlugo pracuje sie tylko na poludnie??
bo wlasnie przez prace na poludnie chce zmienic [racodawce mam 2 dzieci i w tygodniu prktyczne ich nie widuje
a jesli chodzi o posrednika to raczej go unikne wysylam CV bezposrednio do moto profilu
elan 2016-11-20 19:10:21
Motoprofil nie zatrudnia teraz pracowników. Jedyna droga prowadzi przez początkową prace pod agencją.
Na popołudnie się pracuje tak długo, aż jakiś brygadzista zechce Ciebie zabrać do siebie na zmianę. Wtedy pracuje się tydzień w tydzień na rano i na popołudnie. Jednym słowem trzeba być ogarniętym albo mieć znajomości. Mo przejście na zmiany zajęło tydzień, a są osoby które tam pracują 5 miesięcy i dalej chodzą tylko na popołudnie.
Zostaw swoją opinię o MOTO-PROFIL SP ZOO - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOTO-PROFIL SP ZOO