brak logo

VOSS Automotive Polska

Legnica

Opinie o VOSS Automotive Polska

PIASIO66 2017-07-04 09:30
Gdzie aplikować czy na portierni czy przez internet a jaki adres
Szybki.... 2017-07-05 19:20
Po znajomosci odrazu do kierownika... :)
Też Fachowiec 2017-07-07 09:12
*** I znowu elektromechanik czyli specjalista od wszystkiego i do wszystkiego poszukiwany za 2200zł. Dla niezorientowanych jest to praca na zmiany, a elektromechanik to fachowiec doi od wszystkiego na MAXA za grosze wykorzystywany. Zadam pytanie za 100 punktów. Jak to jest (czyt. dlaczego?), ze na to naprawdę potrzebne stanowisko szukacie pracownika co 3-6 miesięcy, a szef tego działu utrzymuje się tam latami.? Tak mało płacicie.? Macie wygórowane wymagania.? Nie szanujecie pracownika.? Nie potraficie prawidłowo rekrutować.? ... ...
5
*** 2017-07-08 14:23
"Bardzo komfortowe warunki pracy"
Brat fachowca 2017-07-09 22:41
....zgadza się za całe 3300 pln brutto ( podnieśli płace bo wszyscy zaczęli przechodzi do innych zakładów). Ponadto kilku pracowników ma więcej ( tj. 3600 -3800 pln brutto) tylko dlatego, by nie odeszli bo nie było by trzonu działu. Kto by na nich pracował.
Kolego fachowcu pracowników szukamy od prawie półtora roku, bo każdy jak zobaczy jakość zarządzania działem to odchodzi. Koordynator w miarę lecz kierownik...bez komentarza. Gość się na niczym nie zna, oprócz wytykania błędów a nie znalezienia ich rozwiązania, zabierania premii i klepania po ramieniu swoich najlepszych kolegów automatyków i techników..., bo bez nich by zginął.
Wszystko do zmiany na obecnego kierownika było OK, teraz każdy widzi...dział fikcja, czasami się jeszcze dziwie ze w nim pracują fajni ludzie i zgadzają się na takie traktowanie...

2
Byly pracownik???? 2017-07-12 17:33
Widze ze nie mam czego zalowac ze z tego syfu odeszlem po kilku latach pracy.Czytajac opinie nic sie nie zmienilo,rozmawiajac z ludzmi ktorzy tam jeszcze pracuja tylko potwierdzaja to co na forumm jest napisne.Sa firmy ktore potrafia docenic pracownika,zaplacic mu zeby go utrzymac,zamiast nowych przyjmowac.Normalne firmy placa nadgodziny co miesiac a nie co kwartal jak w vossie.Dziwie sie tym starym pracownika ze tam jeszcze siedza za tak marne poeniazki.A ostatnio na klatkach schodowych pojawily sie plakaty z oferta pracy do voss...od A do Z potrzebuja widze...wstyd i zenada.Otworza mercedesa to wiekszosc z Jawora i okolic ucieknie z vossu..ma hale przerobia np.na biedronke,haha.a przydupasow w zoltych szlafrokach zatrudnia na cieci,a rudy zlodziej z mendami w brodzie zasiadzie na kasie.Pozdro dla starych zakapiorow i zakapiorek.
5
Ona 2017-07-13 13:38
Potwierdzam. Era VOSS-U już dawno się skończyła. Nabrali do pracy na odpowiedzialne stanowiska osoby nie nadające się do tego. Narobili problemów i to się już dawno temu zemściło, nic dodać nic ująć . Ale zastanawia mnie jedno, dlaczego ludzie pchają się tam nadal? Czy 2050 czy ile oni tam dają samej podstawy to jest atrakcyjne? Popatrzcie ile po MARKETACH dają. Kurde nawet na strefie w ludzkich zakładach dają pracownikowi na start jako nowemu 2450 i 650 premi plus jakieś tam dodatki. Czy wy którzy chcą przyjąć się do tego zakładu jesteście ostatnimi ofermami, co pracy nie potrafią znaleźć? Nie macie w takim razie żadnego szacunku do samych siebie. Ja zrezygnowałam rok temu i jest mi z tym dobrze. Pensja jak wyżej napisałam bez żadnej spiny mam ją w całości. Daje z siebie w pracy tyle ile mi nażuca pracodawcą, czasem więcej i!!!!! docenia to pracodawcą bo nie raz i nie dwa dodatkowe pieniążki wpadają za więcej sztuk na zmianie. A u was rudy każe robić 103 procent , jak zrobisz mniej to po premi, a jak zrobisz wiecej to kasa ta sama. Śmiech na sali przeczkolandia. Jak będziecie szukać pracy to nawet nie wpisujcie do cv voss-u. Bo wstyd.
6
Karol 2017-07-16 21:17
Jaki to zaklad ktory daje 2400 i 600 premii na start ide juz jutro
4
Karol 2017-07-16 21:17
Jaki to zaklad ktory daje 2400 i 600 premii na start ide juz jutro
Ona 2017-07-17 21:14
Drogi Karolu widzę że jesteś idealnym pracownikiem. Poco chcesz zmienić pracę? Pracujesz w takim zakładzie na jaki zasługujesz! Dla leniwych ( w tym i dla ciebie Karolu) Internet to wspaniała sprawa trzeba tylko odrobinę poszukać, przy kawie i ponczku w moim przypadku. Dla innych pewno przy piwku. 15 minut i już będzie wiadomo gdzie i ile dają! Karolu rozwijaj dalej swoje umiejętności i podnieś swoje kwalifikacje i w rzadnym wypadku nie zmieniaj pracodawcy!
1
Elemeledutki 2017-08-06 23:31
Stół PL-?? Jaki art? Sprawdzę to. Qs weryfikuje stoły co rok
Pikaczu z.o.o. 2017-08-09 05:09
No tak a reklamacja za reklamacją. Nie ma to jak trafne decyzje naszego kochanego pracodawcy. CO JA TU PIT....LE. Mam takie pytanko czy oni pogubili się w rzeczywistości czy sami już nie wiedzą co mają robić?!! Najwidoczniej albo firma chyba plajtuje, albo przenoszą fabrykę z pod Legnicy do jakiegoś kraju trzeciego świata. Może dlatego zatrudniają ukraińców i pozbywają się polskich pracowników ( nawiasem mówiąc ukraińska zaraza i sfołocz), którzy są leniwi i mało inteligętni jak podwurkowe KUNDLE.Zresztą to zrozumiałe , tam będą robotnicy pracować za miskę ryżu. Ach tyle pieniędzy czeka....... A ryż taki tani..... he he he he.
Luk 2017-08-14 22:09
Zatrudnianie pracowników z Ukrainy wynika z potrzeby chwili. VOSS-u w Legnicy tak szybko nie zamkną ja ci się zdaje, a cóż zarobki w Mercedesie w Jaworze już wiadomo będa na takim samym poziomie co u VOSS
Anoo 2017-08-15 11:27
Niestety tutaj się mylisz...są już pierwsze potwierdzenia zarobkowe i są wyższe niż te proponowane w VOSS, nie wspominając już o kadrze inżynierów, specjalistów.
Ponadto w Naszym rejonie wiele fabryk które nie maja konieczności zatrudnienia pracowników z Ukrainy, gdyż maja mocno ugruntowana pozycje na rynku a przy tym maja wysokie zarobki, które mocno kuszą Nas...,gdyż ja i kilka osób z VOSS dostało propozycje pracy w jednej z nowych firm w Naszym rejonie :)
2
pracownik 2017-08-15 21:47
Wyższe zarobki ale i wyższe wymagania. Samo doświadczenie, to o wiele za mało jeżeli chodzi o stanowisko np. inżyniera czy brygadzisty. Życzę powodzenia w rekrutacji.
Weronika 2017-08-16 10:28
@pracownik - a możesz napisać nieco więcej o procesie rekrutacyjnym? Z ilu etapów się składa? Czy znajomość języka obcego jest wymagana?
pracownik 2017-08-19 10:27
Mirko , Weronika zapytała o zatrudnienie w innej firmie, ale to forum nie służy temu aby udzielać bliższych informacji na temat innych firm.
Co do firmy Voss, rzeczywiście panuje w niej rodzinna atmosfera, bo może chodzi o to, aby stworzyć przyjazne warunki dla pracowników. Szkoda tylko, że nie wszyscy do "rodziny" się zaliczają. Jak warunki zaczynają być dla kogoś nie do wytrzymania, to po prostu zmienia się pracę i tyle w temacie.
Kolejna muż była pracownica 2017-08-19 12:39
Widać odezwał się jakiś dziobak i koloryzuje i upiększa. Fakt rodzinna firma jak wyżej ktoś napisał. Spaślak który był zerem awansował grópowy, potem po wielu latach teraz Brygadzista, tylko że żonę ma na tej samej zmianie i ona donosi mu co od swoich koleżanek i kolegów usłyszy. Nawet szwagra zwerbował! Tak go wzywał przy pracownikach że ten bidok się zwolnił ! Dalszej rodziny jego nie wymieniam co pracuje w firmie . Bo wiadomo o kogo chodzi. Jeśli chcecie wiedzieć więcej o rodzinnych konszachtach w vosie dajcie znać znam wszystkie . Łącznie o tym typie co był z panienką z qs-u. I trzepali zmiany razem! Teraz typ jest już po ślubie z jakąś ofiarą życia i tu ciekawostka zmienił nazwisko bo swojego się wstydził, i wzioł po żonie. Aha i jego rodzina też w qs-sie robi. Konszachty matactwa zawiłe sprawy, tylko książki pisać. Albo oddać firmę do programu słoiki. Albo dlaczego ja! ŻENADA pozdrawiam ludzi co próbują koloryzować , bez skutku. I masz rację tłuku zawsze można zmienić pracę! Dawno to zrobiłam i jestem szczęśliwa z tego powodu. Nie odpisuj bo się tylko pogrążysz.
pracownik 2017-08-19 14:04
No, już tak jak ty się pogrążyłaś swoim wpisem, to już bardziej chyba nie można. Naucz się poprawnej pisowni, zanim nazwiesz kogoś tłukiem. Pisze się grupowy zamiast "grópowy" i wziął zamiast "wzioł". A tak swoją drogą, skoro tak źle pracowało się tobie w Voss, co takiego robisz na forum tejże firmy? Śledzisz losy "bohaterów" licząc na jakiś równie żenujący wpis jakim sama zabłysnęłaś?
TW Bolek 2017-08-19 20:31
Fakt rodzinna firma....
Nawet Prezesi swoich ludzi obsadzali po znajomosci min. w księgowości :) bądź w anachroniczne dobrej lokalnej współpracy :)
Przepraszam złe się wyazilam nadal pracują w księgowości....tak wiec uważajcie co i gdzie mówicie :)
Agent jack strong 2017-08-27 22:42
Tak nawiasem mówiąc to ogłoszenia o pracę to jeszcze nie publikował zakład w ogłoszeniach parafialnych. Ehhh następnym razem jak będziecie dawać ogłoszenie o pracę w LOKATORZE to napiszcie prawdę. ZATRUDNIMY PRACOWNIKÓW Ż DUŻYM POCZUCIEM HUMORU DO PRACY NA STANOWISKO PRODUKCYJNE ZA ŚMIESZNE PIENIĄDZE. Może pomoże.......:)))))
7
Szybki 2017-09-02 18:20
Jestem na dlugim l4 chce wrocic a dowiedzialem sie , ze na h1 jest nowy kiero. Da sie z nim dogadac bo czeka mnie rozmowa.
:) 2017-09-02 19:04
Jak na razie jest pozytywnie odbierany przez pracowników.Widać ,że gość na poziomie .Przede wszystkim potrafi wysłuchać i w miarę możliwości pomóc .
Ania 2017-09-03 00:55
Wysłucha, pogada a później rozgrzeszy jak ksiądz w konfesjonale.... :)

Szkoda tego wszystkiego...kiedyś to był zakład, atmosfera ze aż chciałam przychodzić do pracy a teraz...jak się patrzy na to wszystko to serce się kraje....ponadto znów zaczną się zwolnienia w UR, już pomału zaczynaja rezygnować z pracy w tym dziale bo tylko obiecują, wymagają a sami nic nie umieją, tak przynajmniej chłopcy ze strej hali gadają, ze ich szefowie tylko kawka, papierosek, śniadanka wspólne. Moim zdaniem dosłownie kilka osób trzyma ten dział, reszta jak olimpijczycy ale "para".
Kiedyś pracowałam z tym kierownikiem ur w jednym zakładzie w bolcu to szkoda gadać co się działo - "trudne sprawy"., albo lepiej "słoiki"
Resztę przekaże w następnym odcinku.
Nsdap 2017-09-04 05:03
A ja z przyjemnością chciałam powiedzieć że w końcu mamy Panią kierownik ze średnim wykształceniem, nie po zawodówce ani liceum. Brawo ty!!!! Blondasku.
pracownik 2017-09-04 17:20
Gratuluję! Ukończenie liceum, to także posiadanie średniego wykształcenia, tak samo jak to jest w przypadku ukończenia technikum.
2
Posiadam absmak 2017-09-04 18:42
Czyli nasz blondasek jest po liceum???????? No nic dziwnego że jej zachowanie było takie jakie było przez te lata. A czy po liceum można zdać maturę, jak ma to miejsce w technikum? Czy może Blondasek dodatkowo matury też nie ma? To tylko pokazuje że byle protekcja wystarczy żeby awansować w naszym zakładzie. Byle cieć nawet po podstawówce może być kierownikiem , brygadzistą, oj broń Boże prezesem. Niech ktoś ogłosi ogólno Vossoską akcję idę do szkoły. Może nawet będą wyprawki dla pracowników, którzy zapiszą się do szkoły. Bonusy dla tych co ją kończą!!!!!!! A zapomniałem że jak umiesz czytać albo pisać to nadajesz się do pracy. Na jakim kolwiek stanowisku, nawet kierowniczym! ŻENADA!
4
pracownik 2017-09-04 21:08
Ręce opadają.
.......... 2017-09-05 10:18
To je podwiąż jak jajniki .
1
pracownik 2017-09-05 15:05
Rozumiem, że ty już to zrobiłaś.
PS. Współczuję.
rety 2017-09-05 21:07
widzę, że nikt tam nie chce pracować, że nawet na klatkach schodowych na Piekarach wiszą ogłoszenia do pracy na montażu :D
Marcinur 2017-09-07 18:07
Na klatkach to jeszcze nic...na latarniach w mieście także.... parodia :)
Żenada 2017-09-09 12:08
Proponowałbym zamiast autobusami pracowników dowozić do pracy busami byłoby więcej miejsca teraz jest za mało.
Epicki dzwon 2017-09-09 22:04
Źle myślisz! Jak 90% pracowników VOSS-U. Skoro jeździsz autobusem musisz mieć miesięczny bilet. W moim przypadku musiałem dwoma autobusami dojeżdżać więc 100zł płaciłem na wszystkie linie. Na jedną jest o wiele taniej. Ile razy pisaliśmy petycję do Legnickiej MPK o autobus przegóbowy? I nie tylko VOSS ale i zakłady , które też kożysrają z liń 26 jak i 28. Odpowiedź była jedna nie dają takich autobusów ponieważ w tamtą stronę jeździ się trzy razy dziennie i jest to dla nich nie retowne wysyłanie takiego dużego autobusu. Policz sobie ile jest Was w autobusie 100 albo nawet więcej i jeździ się jak szprot w oleju. Chcesz busa? Zapomnij o dofinansowaniu z zakładu to są sknery . Byle wiatraki dla pracowników w okresie letnim to już dla nich problem. Więc za busa więcej zapłacisz i to na własne życzenie. Nie prościej by było napisać petycję do MPK i poinformować że jazda liniami jest niebezpieczna w ruchu lądowym bo przekracza dopuszczalną ilość osób w jednym autobusie? Jeśli nie poskutkuje zrobić akcję. Poinformować inspekcję transportu o tym fakcie i zapchać autobus np. 150 osób w jednym autobusie gdzie jest dozwolone bodajże chyba 100. Zadzwonić niech kontrolują taki autobus. Utrata koncesji i pozwoleń dla MPK będzie bardzo dotkliwa jak i zapłacenie kary finansowej, nawet 50.000 zł. Może wtedy pomyśli MPK że autobusy przegubowe, które obsługują lubię 15 i 16 pół dnia wożą powietrze. I przestawienie takiego autobusu na linię 28 i 26 trzy razy dziennie będzie bardziej rętowne. No chyba że się myślę? 100 osób w w autobusie niech ma bilety miesieczne za 100zł daje nam to 10.000 niech tyle samo będzie w w autobusie lini 26 i 28. Wniosek prosty 20.000zł nie liczę osób co jeżdzą na biletach wyrywanych wtedy jest jeszcze drożej, co za tym idzie MPK sporo zarabia wtedy. Tak przedstawia się sytuacja. Wiem co pisze bo sporo lat jeżdżę do pracy autobusem. I widzę co się dzieje. W VOSS-SIE NIKOGO normalnie myślącego nie uświadczysz palcem nie konną w tej sprawie. A można by tak łatwo załatwić tą sprawę. Firma, która ma zysku kilka milionów miesiecznie ma w czterech literaci swoich pracowników, albo nie umie się dogadać z MPK. A o związkach zawodowych się też nie wypowiadam bo takie związki to czysta fikcja, a w naszym zakładzie nawet fantastyka popularno-naukowa. Przemyśl jeszcze raz sprawę tych busów. Poważnie!
Żenada 2017-09-10 11:19
Źle mnie zrozumiałeś. Zadrwiłem sobie z tego że w autobusie jest tak mało miejsca i dlatego napisałem o busie. Też bym chciał żeby autobus był większy.
Misio 2017-09-13 10:28
Jesteście przekonani, że nie można napisać coś pozytywnego o VOSS Automotive Polska ? Miałem zamiar aplikować i po lekturze wpisów jestem zniesmaczony. Narzekacie na firmę wysuwając bzdurne problemy.
pracownik 2017-09-13 15:48
Środowisko pracy tworzą ludzie. Nie można liczyć na to, że wszyscy będą jednakowo zadowoleni. Proponuję złożyć swoją aplikację, a do powyższych wpisów podejść z przymrużeniem oka. Najlepiej samemu przekonać się o prawdziwości zamieszczonych postów.
Ja 2017-09-13 16:58
Kolejny gość-pracownik, który jest przy korycie. Kolego misiu 2100 zł podstawa w Vossie plus dodatki. Najniższa stawka ma strefie. I innych zaczyna się 2500 plus dodatki zastanów się co wolisz. No chyba że jesteś obibokiem to faktycznie aplikuj do vossu. Starzy pracownicy uciekają a nowe mięcho trzeba skądś wziąść. Kasjerka w Lidlu ma chyba 2650 biedara 2600. A tu 2100. Wielkie zdziwienie Cię złapie dopiero jak zaczniesz pracować w tym pięknym i nowoczesnym zakładzie. TAM JEST BOSKO I FANTASTYCZNIE.
1
Weronika 2017-09-14 10:20
@pracownik - a jakie są Twoje doświadczenia związane z pracą w VOSS Automotive Polska ? Jak oceniasz warunki zatrudnienia oferowane na Twoim stanowisku? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Czy oprócz podstawowego wynagrodzenia, firma zapewnia dodatkowe benefity? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
??? 2017-09-15 11:00
Witam ,obiady naprawdę świetne ,smaczne, treściwe i naprawdę można się najeść.Zastanawia mnie tylko jedno ,czy są dla pracowników czy ich rodzin bo napatrzyć się nie możemy ile można pojemników wynosić w reklamówkach ?
2
Frik 2017-09-17 15:38
Brudna firma!!!
kiniol 2017-09-20 11:12
są posiłki dla pracowników?
Hahaszek 2017-09-22 16:02
Brak pracowników....tragedia...
pracownik 2017-09-22 20:02
@Weronika- moje doświadczenia, jeżeli chodzi o pracę w Voss Automotive Polska są wystarczająco pozytywne. Staram się podchodzić do pracy z dystansem. Warunki na swoim stanowisku oceniam jako dobre, co nie znaczy, że nie wymagają poprawy i ciągłego doskonalenia. Firma oferuje benefity -dofinansowanie do wielodniowego wypoczynku ( czyt. wczasy pod gruszą), dopłacenie do kart multisport i organizowanych wycieczek. Z końcem roku przyznaje tzw. bonus świąteczny w postaci " zastrzyku gotówki". Ponadto oferuje różnego rodzaju szkolenia dla pracowników.
Ps. Ludzie narzekają, bo rzeczywiście zdarzają się sytuacje, które nie powinny mieć miejsca.
xxxy 2017-09-22 20:07
A można wiedzieć jak długo pracujesz w Voss ?
pracownik 2017-09-22 20:22
Wystarczająco długo.
xxxy 2017-09-22 21:18
No to znaczy pracujesz krótko ,nie masz rodziny i marny dodatek wczasów pod gruszą starcza Panu na wakacje .Załóż rodzinę i ją utrzymaj za naszą pensję i te bonusy o których piszesz.Mam nadzieję że te same pochwały będziesz pisał za kilka lat ,no chyba,że się zwolnisz bo znajdziesz coś lepiej płatnego :/ Pozdrawiam i życzę powodzenia w pracy .
2
pracownik 2017-09-22 22:24
Bardzo sprytnie. A czy tobie, nakazał ktoś, pracować w firmie Voss wbrew twojej woli? Masz do dyspozycji masę firm na strefie, i nie tylko. Oczywistą sprawą będzie, że po znalezieniu lepszych warunków zatrudnienia, zmienię pracę. Każdy tak robi.
Ps. Nigdy nie jest wystarczająco dobrze, by nie mogło być lepiej. I tego się trzymajmy.
PRACOWNIK VOSS 2017-09-24 16:55
NAPISZ GDZIE TAK DOBRZE TO PRZYJDZIEMY. JEST DOKŁADNIE TAK JAK PISZESZ.
Patataj 2017-09-26 10:24
Lepiej zostańcie tam gdzie jesteście bo skoro jesteście pracownikami VOSS i w dodatku marudzi. To wniosek jest jeden ,jesteście pospolitą szarańczą bez ambicji. Zostańcie tam gdzie jesteście. Przecież wam tam jest dobrze?!! 2100 na podstawie to pewno z większości z Was to szczyt ostatki i luksusu. Jesteście nawet tak leniwi że nie chce wam się wejść do neta i zobaczyć oferty pracy....!!!! Pomorek!!!!! Ale za to piszecie tu bzdury ..... do roboty się weźcie .... albo za widły i do gnoju!!!
Zostaw swoją opinię o VOSS Automotive Polska - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOSS Automotive Polska