brak logo

VOSS Automotive Polska

Legnica

Opinie o VOSS Automotive Polska

MQB 2017-03-29 10:53
Wiem,wiem już nas uświadamiają,że nie ma co liczyć na kokosy. Trudno :-( Jesteśmy zmuszani iść tam gdzie lepiej płacą...
2
Szczęśliwy pracownik 2017-04-01 13:58
Witam
Po długich tygodniach spekulacji i wyczekiwania została podpisana decyzja o dodatku stażowym, a Prima aprilis to dobry czas na takie informacje, w swojej wspaniałomyślności Zarząd Voss wraz ze Związkami ogłosili co następuje:
1) za pierwszy rok 20pln brutto dodatku, czyli ok 15 PLN na spokojnie"rękę" ( w tym momencie ogarnia mnie przyjemny stan radości połączony ze szczękościskiem),
2) za każdy kolejny rok 10pln brutto, czyli 7pln na rękę ( stan radości przechodzi w niekontrolowaną euforię oraz różne komplementy w ich stronę ...#&5$#@$&+$#!!!!!....itp.mimo szczękościsku),
Gdyby ktoś sądził , że to wszystko, to jest w błędzie, otóż aby zatrzymać pracowników przed zmianą pracy oraz zachęcić nowych do większej wydajności i braku absencji chorobowej:
3) DODATEK STAZOWY NIE ZOSTANIE WYPŁACONY GDY PRACOWNIK BĘDZIE W DANYM MIESIACU CHODŹ 1 DZIEŃ NA CHOROBOWYM LUB OTRZYMA REKLAMACJĘ....( obecnie euforia jest na granicy mojego stanu obłędu i właśnie uktuszył mi się ząb...Dalej mam szczękościsk, a jeszcze nie jadłem śniadania...).
Jak widać z powyższego można zrobić " coś" dla pracowników aby polepszyć ich satysfakcję z pracy. Jednocześnie widoczna jest tu rola opiekuńcza zarządu, bo przecież w takiej Biedronce pracownik ma 2400pln podstawy , 700 PLN premii i 100pln dodatku za każdy rok. Zapyta ktoś pewnie, gdzie ta rola opiekuncza? Otóż co my, robotnicy zrobilibyśmy z taką górą pieniędzy??? Odpowiem : zwariowali ze szczęścia i tu objawia się rola opiekuncza zarządu. Nie chcą mieć obłąkanej załogi.
I jeszcze mała dygresja . Przecież my jesteśmy szczęśliwi z naszymi zarobkami i marzeniami. Ilu z Was ma marzenie aby zmienić auto na nowe z salonu np. Skoda- miałem, nie Skoda super Be - miałem, albo super axtra wypas Be- miałem, willa z basenem- mam , wczasy Malediwy-były, Seszele - były Floryda - była... już nie ma gdzie jedzic? Nikt z was!!! Bo to są marzenia ludzi z kasą, oni wszystko mają i nic już nie cieszy, brak marzeń tylko zachcianki, więc aby nas ochronić dostosowuje się pensje do naszych marzeń. np: kupić dziecku nowy tornister w sierpniu, spłacić kredyt na pralkę i wiele innych, które cieszą jeśli się spełnią. Czyż to pięknie, więc podziękujmy Naszym Wspaniałym Prezesom za ich troskę.
Z pozdrowieniami dla Zarządu oraz dzielnie walczącym o dobro każdego pracownika Związkom Zawodowym.
PS.
Każdy zna słowa : BÓG , HONOR, OJCZYZNA, ale czy dla wszystkich znaczą to samo? Niektórym wystarczy jedno - PIENIĄDZE, zastępuje ono pozostałe:-)
Z pola bitwy pozdrawiają
Sardynki...
16
xxxy 2017-04-01 14:11
Napisałeś wszystko co chciałam powiedzieć .DROGI ZARZĄDZIE DZIĘKUJMY!!!!!!!! ,ŻE ZA LATA PRACY W VOSS AUTOMOTIVE POLSKA DZIĘKUJESZ MI ZA PRACĘ DZIESIĘCIOMA ZŁ DODATKU STAŻOWEGO I 50 ZŁ PODWYŻKI .DOBRY PRACOWNIK TO ZADOWOLONY PRACOWNIK -POZDRAWIAM WSZYSTKICH TYCH CO ODESZLI I TYCH CO ODEJDĄ .
18
Justa 2017-04-01 16:08
Najlepsza firma na LSSE jeśli chodzi o pracę na produkcji. Są minusy związane z presją czasu czy zabieraniem premii za jakość bądź chorobowe, ale to chyba normalne, że taka sytuacja ma miejsce. Baaardzo polecam!
1
Radek 2017-04-01 21:59
Zapraszam w takim razie do pracy w innych firmach na strefie, gdzie smród jest nie do wytrzymania.
w Voss praca na produkcji należy do jednej z lepszych, oczywiście zarobki mogą stanowić pewien mały minus, ale większe zarobki w śmierdzących firmach wydacie na leczenie, także wasz wybór, jesteście przecież wolnymi ludżmi, nie macie tutaj wyroku, nikt nie trzyma was tutaj na siłę. Więc proszę przestańcie szczekać..., po prostu idźcie sobie stąd
5
//\\ 2017-04-01 22:47
Jak najbardziej popieram twój wpis. Ludzie jęczą a nic w tym kierunku nie robią, poz tym, że swoim stękaniem obrzydzają pracę innym, bo ile można słuchać w kółko jednego i tego samego. Przecież nikt niezadowolonych na siłę nie trzyma. Oni się sami trzymają.
2
xxxy 2017-04-02 10:37
No i odezwał się następny, który siedzi na mamusi garnuszku ,załóż chłopcze rodzinę i wyżyj za naszą kasę ! Nikt nie narzeka na warunki bo są super ,staramy się aby standardy pracy były na najwyższym poziomie,robimy cele które są już prawie nie do osiągnięcia ale chcemy również godnie żyć i otrzymywać pensję adekwatną do wykonywanej pracy .NIC WIĘCEJ NIE CHCEMY !!!
20
Ada 2017-04-02 14:51
A dział HR ?
Rik 2017-04-02 19:44
Ada Ci nie wypada:)
.......... 2017-04-02 20:09
Mógłby działać lepiej.
Weronika 2017-04-03 11:27
@Justa, a co najbardziej podoba Ci się w pracy na produkcji?
xxy 2017-04-03 15:41
Witam
Po długich tygodniach spekulacji i wyczekiwania została podpisana decyzja o dodatku stażowym, a Prima aprilis to dobry czas na takie informacje, w swojej wspaniałomyślności Zarząd Voss wraz ze Związkami ogłosili co następuje:
1) za pierwszy rok 20pln brutto dodatku, czyli ok 15 PLN na spokojnie"rękę" ( w tym momencie ogarnia mnie przyjemny stan radości połączony ze szczękościskiem),
2) za każdy kolejny rok 10pln brutto, czyli 7pln na rękę ( stan radości przechodzi w niekontrolowaną euforię oraz różne komplementy w ich stronę ...#&5$#@$&+$#!!!!!....itp.mimo szczękościsku),
Gdyby ktoś sądził , że to wszystko, to jest w błędzie, otóż aby zatrzymać pracowników przed zmianą pracy oraz zachęcić nowych do większej wydajności i braku absencji chorobowej:
3) DODATEK STAZOWY NIE ZOSTANIE WYPŁACONY GDY PRACOWNIK BĘDZIE W DANYM MIESIACU CHODŹ 1 DZIEŃ NA CHOROBOWYM LUB OTRZYMA REKLAMACJĘ....( obecnie euforia jest na granicy mojego stanu obłędu i właśnie uktuszył mi się ząb...Dalej mam szczękościsk, a jeszcze nie jadłem śniadania...).
Jak widać z powyższego można zrobić " coś" dla pracowników aby polepszyć ich satysfakcję z pracy. Jednocześnie widoczna jest tu rola opiekuńcza zarządu, bo przecież w takiej Biedronce pracownik ma 2400pln podstawy , 700 PLN premii i 100pln dodatku za każdy rok. Zapyta ktoś pewnie, gdzie ta rola opiekuncza? Otóż co my, robotnicy zrobilibyśmy z taką górą pieniędzy??? Odpowiem : zwariowali ze szczęścia i tu objawia się rola opiekuncza zarządu. Nie chcą mieć obłąkanej załogi.
I jeszcze mała dygresja . Przecież my jesteśmy szczęśliwi z naszymi zarobkami i marzeniami. Ilu z Was ma marzenie aby zmienić auto na nowe z salonu np. Skoda- miałem, nie Skoda super Be - miałem, albo super axtra wypas Be- miałem, willa z basenem- mam , wczasy Malediwy-były, Seszele - były Floryda - była... już nie ma gdzie jedzic? Nikt z was!!! Bo to są marzenia ludzi z kasą, oni wszystko mają i nic już nie cieszy, brak marzeń tylko zachcianki, więc aby nas ochronić dostosowuje się pensje do naszych marzeń. np: kupić dziecku nowy tornister w sierpniu, spłacić kredyt na pralkę i wiele innych, które cieszą jeśli się spełnią. Czyż to pięknie, więc podziękujmy Naszym Wspaniałym Prezesom za ich troskę.
Z pozdrowieniami dla Zarządu oraz dzielnie walczącym o dobro każdego pracownika Związkom Zawodowym.
PS.
Każdy zna słowa : BÓG , HONOR, OJCZYZNA, ale czy dla wszystkich znaczą to samo? Niektórym wystarczy jedno - PIENIĄDZE, zastępuje ono pozostałe:-)
Z pola bitwy pozdrawiają
Sardynki...
1
BetkaSkarpetka 2017-04-03 17:36
Poczatki pracy tam byly swietne . Bardzo lubialam moja prace i ludzi , z ktorymi spedzalam kilka godzin dziennie. Niestety z kazdym rokiem robilo sie coraz gorzej - bie chcialo sie przychodzic do pracy glownie za sprawa " ( usunięte przez administratora )Cieszę się ze uciekła w porę bo robi się coraz gorzej ! ( o dziwo! Bo myślałam ze gorzej być już nie może !) . jeszcze jak by( usunięte przez administratora ) - byla fajna atmosfera i czlowiek naprawde chcial tam przyjsc . pracowalo sie spokojniej i wypracowywalo sie swoje cele . A teraz ..... szkoda gadac . Kiedys jeszcze polecalam znajonym prace tam ale od jakiegos czasu tylko odradzam . Pozdrawiam wszystkich ,którzy jeszcze tam walcza aby było lepiej ....
7
Jani 2017-04-04 14:36
Ja na swoja szafkę czekałam trzy miesiace...
1
Justa 2017-04-04 16:15
1. Praca 8 h ( niekiedy soboty , ale nie święta jak w niektórych firmach )
2. Jest czysto i nie słychać np tłuczących się blach jak w niektórych zakładach
3. Nie ma smrodu np. gumy
4. Robisz swoje i idziesz do domu
5. Można się dogadać z kierownictwem jeśli chodzi o urlop ( np. w nagłych życiowych sytuacjach )
6. Należy pracować szybko , ale praca fizycznie nie jest bardzo ciężka a pracuje na wielu stanowiskach (kwiestia wprawy i chęci)
7. Wynagrodzenie nie jest najgorsze. Najważniejsze , że 2 z przodu.
8. Są organozowane wycieczki, szkolenia. Również dla dzieci coś się dostaje, karty Multisport i będą do specjalistów, kredyt mieszkaniowy z niskim oprocentowaniem, dodatek do węgla, dodatek na wczasy itd
9. Wielki ukłon w stronę firmy za premię zyskową!
10. Możliwość rozwoju jak komuś bardzo zależy

Nie wiem o co Wam chodzi. Pracuję tu od kilku lat na produkcji i jest spoko. Dlaczego? Bo chcę !
7
Justa 2017-04-04 16:17
Sprostuję kredyt na remont :)
On w Voss 2017-04-04 16:35
Wam zawsze będzie mało. Byście pewnie chcieli zarabiać jak inżynierzy ;D :D Masz papier i wiedzę idź! to parę klocków dostaniesz ;D a nie ochłapy z produkcji
1
Zmęczona życiem 2017-04-04 16:38
Ania paszka hahahaha
Weronika 2017-04-05 09:45
@Justa, to cenna opinia dla przyszłych kandydatów. Dziękuję!
1
Pracująca na produkcji 2017-04-05 10:18
Tylko niektórzy inżynierzy nic nie potrafią. Zmieniają coś niby na lepsze a okazuje się że jest to niewypałem. Najpierw powinni popracować na produkcji żeby mieć pojęcie a potem wprowadzać innowacje.
6
xxxh 2017-04-10 18:47
Bo pochlebna? Weroniko, zobacz na te negatywne i się ustosunkuj.
1
Kaziuk 2017-04-13 17:45
Ja mam taką sugestię , skoro nie było chętnych do prywatnej opieki medycznej, to po jaki uj nam nasz zakład wciska bez prawa do odmowy ten pakiet medyczny? Może ja go nie chcę!!!!! A tak nie mam wyboru!!!!! I muszę za to płacić, a nigdy z niego nie skorzystam!!!!! Priva wymuszenia na pracownikach!!!! Czyżby jakiś koleś prezesa był właścicielem tej firmy medycznej? I dlaczego związki zawodowe nie reagują na taki jawny szwindel!!!!!! Obudź się Pani przewodniczącą związków zawodowych!!!!!!! ŻENADA O DNO.
7
anonim 2017-04-14 10:09
Przecież cały koszt podstawowego pakietu medycznego (21zł) pokrywa zakład. Ludzie trochę słuchania ze zrouzumieniem..
3
5S 2017-04-14 15:45
Mogliby w końcu wziąć się za ten drugi parking , powiększyć go , wyrównać dziury , zrobić wyjazd i postawić toi toi pod latarnią , czasem człowieka potrzeba przyciśnie i co ? musi biegiem lecieć do firmy, albo w pole i trawą się podcierać . A jak nie zdąży ?! Skandal , że jeszcze go tam nie ma .
2
Salceson 2017-04-15 09:07
Anonimie..... czytam i słyszę! Licząc nas ile jest w firmie osób i mnożąc tylko pakiet podstawowy daje nam 21000tyś zł a rocznie daje nam to 250000tyś! Nam wypłaty się obcina i kombinuje za co tu jeszcze zabrać pieniądze, a firma lekką rączką wywala cwierć miliona zł rocznie na bzdety, z których 99 procent nikt nie będzie kożystać TOŻ TO CZYSTE MARNOTRASTWO!!! No ale pamiętam jak jeden człowiek wybudował sobie domek za firmowe pieniądze i cisza tylko co zwolnili z firmy. Logistyka odłogiem leży marnuje się wszystko nikt już racjonalnie nie myśli! Zamiast dołożyć i zmotywować pracownika to się wymyśla niezliczone rzeczy i papierologię, produkujemy rureczki plastikowe upraszczając! A nie produkujemy samolotów albo aut wyścigowych. Szczeże coraz bardziej mam dość i sam chyba zrezygnuje z pracy tutaj a pracuję od początku firmy..... ODRADZAM PRZYJMOWAĆ SIĘ DO TEJ FIRMY , POWITA WAS , WYSZKOLI, PRZEMIELI, WYRZUJE DO OSTATNIEJ KROPLI WASZEJ ŚIŁY, A JAK BĘDZIECIE ZBĘDNI TO WAS WYPLUJE. Taki morał pozdrawiam pracujących.
9
Weronika 2017-04-19 14:05
Zauważyłam, że zdania na temat pracy w VOSS Automotive Polska są podzielone. Z pewnością każda firma ma plusy i minusy. Co byście zmienili w pracy w VOSS Automotive Polska? Jakie zmiany byście wprowadzili?
Może być... 2017-04-19 17:38
Praca sama w sobie nie jest zła,też dużo zależy od stanowiska na którym obecnie pracownik się znajduje(bywają takie na których normy się nie wyrobi,pomimo ciągłej pracy) .Zarobki...hmmm...2 z przodu jest jak dostaniesz premie,na którą musisz zapracować wyrabiając cel i nie chodząc na zwolnienia(mogliby podnieść podstawę,szczególnie osobom pracującym długo w tej firmie).Trzeba przyznac,że jest czysto w zakładzie,atmosfera między pracownikami produkcji jest bardzo dobra,schody zaczynają się z kierownictwem...Ciągle fochy przelozonych tak naprawdę za nic...Zasada nie mam humoru to sie doczepie do kogoś i bede go gnebic cały dzień albo i dłużej,a później...No cóż kierowniczka przemysli swoje postępowanie i zaczyna wchodzić w dupę bez mydła,że niby taka dobra...
Macie ochotę to się strajacie o etat w firmie,każdy ma inne podejście do pewnych rzeczy,może Wam akurat się spodoba.Ja jednak podziękuję pracy w tej firmie.
Powodzenia nowym pracownikom,i wytrwałości "starym" ;-)
9
TW Bolek znowu nadaje 2017-06-03 18:23
Polecam przyjrzeć się zamowieniom do firmy MarGaz. Ostatnio przez przypadek podslyszalem jak jeden z pracowników z ur koło magazynu dogadywał się z nimi na kase za robotę ( niedługo dalsze szczegóły)....
3
TW Bolek znowu nadaje 2017-06-04 22:33
Yhmm dziś z newsów Georgdach (Narzędz., UR, AV), Profimat (AV), Eltech (Narzędz.), GT Eylert (UR), połapane po całości....
Automaniak 2017-06-06 22:31
Co z parkingiem...tłok,syf, kałuże, ....bezcenne. Wstyd...zero działań tylko obiecywanie kierownika...
3
PPP 2017-06-10 13:03
Ludzie mają stojącą pracę i nawet w autobusie nie mogą sobie usiąść ponieważ jest przepełniony. Firma powinna się postarać o drugi. Skandal
1
Cool 2017-06-10 13:10
Tania siła robocza może jechać w ścisku.
1
Tygrys 2017-06-11 23:30
Po jednej i to wjakim stanie...wstyd wogole Ci co odpowiadają za utrzymanie budynku nic nie robią, tak samo ich szef, ...kawka, papierosek i ściganie pracowników a Przeglądy to fikcja, byle by podpisy były...
2
TW znowu nadaje.... 2017-06-17 11:35
Reklamacja, reklamacja, reklamacja....będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] reklamacja....
Ciekawe do czyjego garażu powędruje stół z profili zrobiony przez narzędziownie. Jeden z nich zdobi wrocławski garaż Dyrektora :)
1
PIASIO66 2017-06-17 19:34
Witam serdecznie takie pytanko są u was przyjęcia na produkcję
xxxy 2017-06-17 20:38
cały czas są zapraszamy :/
Lala 2017-06-24 16:27
Beznadziejna firma
2
xyz 2017-06-24 19:49
Jednych zwalniają drugich przyjmują.
URyna 2017-06-26 00:42
Ruch w "interesie" musi być :)
HAPPY! 2017-07-01 21:44
ludzie sami sie zwalniają... Stary pracownik odchodzi nowy przychodzi-wszędzie tak jest,taka kolej rzeczy. Przestańcie pisać bzdury! Pracodawca? Jeden z lepszych na SLSE ;-)
1
PIASIO66 2017-07-04 09:30
Gdzie aplikować czy na portierni czy przez internet a jaki adres
Szybki.... 2017-07-05 19:20
Po znajomosci odrazu do kierownika... :)
Też Fachowiec 2017-07-07 09:12
*** I znowu elektromechanik czyli specjalista od wszystkiego i do wszystkiego poszukiwany za 2200zł. Dla niezorientowanych jest to praca na zmiany, a elektromechanik to fachowiec doi od wszystkiego na MAXA za grosze wykorzystywany. Zadam pytanie za 100 punktów. Jak to jest (czyt. dlaczego?), ze na to naprawdę potrzebne stanowisko szukacie pracownika co 3-6 miesięcy, a szef tego działu utrzymuje się tam latami.? Tak mało płacicie.? Macie wygórowane wymagania.? Nie szanujecie pracownika.? Nie potraficie prawidłowo rekrutować.? ... ...
4
*** 2017-07-08 14:23
"Bardzo komfortowe warunki pracy"
Brat fachowca 2017-07-09 22:41
....zgadza się za całe 3300 pln brutto ( podnieśli płace bo wszyscy zaczęli przechodzi do innych zakładów). Ponadto kilku pracowników ma więcej ( tj. 3600 -3800 pln brutto) tylko dlatego, by nie odeszli bo nie było by trzonu działu. Kto by na nich pracował.
Kolego fachowcu pracowników szukamy od prawie półtora roku, bo każdy jak zobaczy jakość zarządzania działem to odchodzi. Koordynator w miarę lecz kierownik...bez komentarza. Gość się na niczym nie zna, oprócz wytykania błędów a nie znalezienia ich rozwiązania, zabierania premii i klepania po ramieniu swoich najlepszych kolegów automatyków i techników..., bo bez nich by zginął.
Wszystko do zmiany na obecnego kierownika było OK, teraz każdy widzi...dział fikcja, czasami się jeszcze dziwie ze w nim pracują fajni ludzie i zgadzają się na takie traktowanie...

2
Byly pracownik???? 2017-07-12 17:33
Widze ze nie mam czego zalowac ze z tego syfu odeszlem po kilku latach pracy.Czytajac opinie nic sie nie zmienilo,rozmawiajac z ludzmi ktorzy tam jeszcze pracuja tylko potwierdzaja to co na forumm jest napisne.Sa firmy ktore potrafia docenic pracownika,zaplacic mu zeby go utrzymac,zamiast nowych przyjmowac.Normalne firmy placa nadgodziny co miesiac a nie co kwartal jak w vossie.Dziwie sie tym starym pracownika ze tam jeszcze siedza za tak marne poeniazki.A ostatnio na klatkach schodowych pojawily sie plakaty z oferta pracy do voss...od A do Z potrzebuja widze...wstyd i zenada.Otworza mercedesa to wiekszosc z Jawora i okolic ucieknie z vossu..ma hale przerobia np.na biedronke,haha.a przydupasow w zoltych szlafrokach zatrudnia na cieci,a rudy zlodziej z mendami w brodzie zasiadzie na kasie.Pozdro dla starych zakapiorow i zakapiorek.
5
Ona 2017-07-13 13:38
Potwierdzam. Era VOSS-U już dawno się skończyła. Nabrali do pracy na odpowiedzialne stanowiska osoby nie nadające się do tego. Narobili problemów i to się już dawno temu zemściło, nic dodać nic ująć . Ale zastanawia mnie jedno, dlaczego ludzie pchają się tam nadal? Czy 2050 czy ile oni tam dają samej podstawy to jest atrakcyjne? Popatrzcie ile po MARKETACH dają. Kurde nawet na strefie w ludzkich zakładach dają pracownikowi na start jako nowemu 2450 i 650 premi plus jakieś tam dodatki. Czy wy którzy chcą przyjąć się do tego zakładu jesteście ostatnimi ofermami, co pracy nie potrafią znaleźć? Nie macie w takim razie żadnego szacunku do samych siebie. Ja zrezygnowałam rok temu i jest mi z tym dobrze. Pensja jak wyżej napisałam bez żadnej spiny mam ją w całości. Daje z siebie w pracy tyle ile mi nażuca pracodawcą, czasem więcej i!!!!! docenia to pracodawcą bo nie raz i nie dwa dodatkowe pieniążki wpadają za więcej sztuk na zmianie. A u was rudy każe robić 103 procent , jak zrobisz mniej to po premi, a jak zrobisz wiecej to kasa ta sama. Śmiech na sali przeczkolandia. Jak będziecie szukać pracy to nawet nie wpisujcie do cv voss-u. Bo wstyd.
4
Karol 2017-07-16 21:17
Jaki to zaklad ktory daje 2400 i 600 premii na start ide juz jutro
2
Karol 2017-07-16 21:17
Jaki to zaklad ktory daje 2400 i 600 premii na start ide juz jutro
Ona 2017-07-17 21:14
Drogi Karolu widzę że jesteś idealnym pracownikiem. Poco chcesz zmienić pracę? Pracujesz w takim zakładzie na jaki zasługujesz! Dla leniwych ( w tym i dla ciebie Karolu) Internet to wspaniała sprawa trzeba tylko odrobinę poszukać, przy kawie i ponczku w moim przypadku. Dla innych pewno przy piwku. 15 minut i już będzie wiadomo gdzie i ile dają! Karolu rozwijaj dalej swoje umiejętności i podnieś swoje kwalifikacje i w rzadnym wypadku nie zmieniaj pracodawcy!
1
Zostaw swoją opinię o VOSS Automotive Polska - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOSS Automotive Polska