Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o VOSS Automotive Polska

Pracowałeś w firmie VOSS Automotive Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik v - 2014-11-19 15:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sie pracuje w vossie? SUPER! 1500 na rękę jest, podpier..na każdym kroku, setki płacone co 3 miesiące i banda nierobów. tylko sie przyjmować. powodzenia!
zdjecie uzytkownika
ROMERO - 2014-11-20 09:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRAWDA tak właśnie jest w tej firmie
zdjecie uzytkownika
normalny - 2014-11-23 15:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ahhaahah ludzie jestescie wszyscy jacys nienormalni, Nie pasuje robota ? To won ! Swoje trzeba robic a nie przez cala zmiane ploty kto kogo gdzie i co. Zycia wlasnego nie macie czy co ? Żałosne .
Pozdrawiam zwyczajnych zwykłych ludzi którzy robią swoje i nie pitolą głupot na innych ;)
zdjecie uzytkownika
rex - 2014-11-25 17:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik v - 2014-11-19 15:04:39]:
Prawdziwemu nierobowi w każdej firmie będzie zawsze zle , i zawsze będzie mu się wielka krzywda działa bo za mało zarabia . Narzekać to każdy głupi potrafi .
zdjecie uzytkownika
Wilk - 2014-11-28 12:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były pracownik - 2014-10-31 20:05:49]:
Obywatele nie obgadujcie sie nawzajem-nikt nie jest doskonaly,tak nas Pan Bóg stworzył i tacy jesteśmy!,to nasz rząd doprowadza nas do bezradnosci i popadanie w absurdy i wywody róznego rodzaju.To że ktoś ma znajomości sprowadza nas do tego że pracujemy za te marne grosze na 3 zmiany,Józef Piłsudski napewno nie był by dumny z tego co sie dzieje z nami!!!,wiadomo kto wymyslił komory gazowe i obozy zagłady podzczas wojny.To bardzo przykre że Cholsztaplerzy są byli i bedą współpracować aby nazbierać walizke kasy która sie im nieprzyda na 2 Świat!!!.Zostaliśmy zniewoleni i nasza bezradność jest straszna do póki niezaczniemy sie szanować nawzajem bez podziałów na fakultety,bo tak naprawde stanowimy jedność!!!.

P_W
zdjecie uzytkownika
Bez celu - 2014-11-29 09:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oni sa bezplciowi i nie potrafia inaczej tylko na forum ktore nie do konca jest anonimowe.Nie maja plotkary-pieczary swojego zycia to innym tylki obrabiaja,nie potrafia powiedziec komus w oczy tylko wola za plecami.WSTYD I ZENADA!!!
zdjecie uzytkownika
tak mi sie wydaje - 2014-11-29 12:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich ignorantów narzekających na brak wydajności i premii . Postaram się rozjaśnić troszkę wasze postrzeganie obliczania tak zwanej wydajności. Na początek kilka definicji :
Wydajność procesu technologicznego – stosunek ilości produktu, który jest otrzymywany w jednostce czasu w konkretnych warunkach technologicznych, do ilości, która teoretycznie może być otrzymana w tym czasie.
OEE (Overall Equipment Effectiveness) − Całkowita Efektywność Sprzętu lub Wskaźnik Wykorzystania Wyposażenia − międzynarodowy standard, pozwalający na mierzenie efektywności wykorzystania maszyn.
Wskaźnik OEE jest wypadkową trzech innych podrzędnych wskaźników:
Dostępność - stosunek czasu zaplanowanego na realizację zadania do czasu który w rzeczywistości można na to zadanie poświęcić. Dostępność obniżana jest przez awarie i zależnie od przyjętej metody przez przezbrajanie i ustawianie maszyn.
Wykorzystanie (wydajność) – stosunek czasu dostępnego do rzeczywistej pracy. Wykorzystanie (wydajność) jest zaniżane przez straty prędkości wykonywania operacji.
Jakość – stosunek liczby dobrych i wadliwych produktów.
Wskaźnik wylicza się według wzoru: OEE = Dostępność x Wykorzystanie x Jakość
A więc wyjaśniają dla tych którzy maja problem z czytaniem ze zrozumieniem. Wydajność na koniec miesiąca liczona jest przez maszyne a raczej przez SYSTEM na którym pracujemy domniemam ze jest to MMS. Na koniec miesiąca wasz ulubiony kierownik odlicza od tego co daje system, nieobecności, awarie, niedoświadczonych pracowników, przerwy aby jako tako wmiare to wyglądało. Taka ciekawostka niedawno zostały wprowadzone Karty Postoju Maszyn, wiecie dlaczego? Tak mi sie wydaje, że SYSTEM zbyt okrótnie oblicza nasza wydajnośc a karty maja na celu uzyskanie wiecej czasu do odliczenia co poniesie wydajnośc.
Mam nadzieje że cośtam wyjasniłem wam i coś tam zrozumieliście.
Pozdrawiam
Zwykły pracownik pordukcji.
„Bellum omnium contra omnes”
zdjecie uzytkownika
ROMERo - 2014-11-29 14:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownik jest ulubiony tylko dla swoich koleżków i pozwala im pracować a raczej nic nie robić to nie chodzi o niedoświadczonych pracowników ale o nierobów kierownika który nie odróżnia pracy od koleżeństwa czy innych znajomości które niestety ponoszą pewne knsekwencje tego
zdjecie uzytkownika
P-W - 2014-12-01 18:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsze jest to ze na zachodzie smieja sie z Polskiego narodu i mawiaja Polish dogs!,a na Polskiej ziemi robia sobie tania siłe robocze za 400euro na miesiac !!!,dlatego szanujcie sie ludzie i pracujcie niepodnosząc norm za taka sama stawke!!!.To ze premi starzy pracownicy niemaja 3 miesiace to jawny wał o którym kazdy wie!!!,ale nic nie sa wstanie zrobić bo sa biedni-a prawo jest tylko dla bogatych!!!.Pozostaje zachowywać sie tak aby na naszej ziemi niedać sie upodlić.
zdjecie uzytkownika
JASNY GROM - 2014-12-03 16:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jutro idę na rozmowę rekrutacyjną , jak mnie przyjmą to będę się starał bardzo dobrze pracować by zostać w przyszłości brygadzistą.
zdjecie uzytkownika
P-W - 2014-12-05 18:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
:)-....-:)
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-12-07 00:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JASNY GROM brygadzistą?? a dlaczego nie kierownikiem?? ;) hehe
zdjecie uzytkownika
ROMERO - 2014-12-09 05:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JASNY GROM - 2014-12-03 16:04:33]:
Musisz dobrze umieć się wciskać mieć sprawny język ale i tak musisz stanąć w kolejce moze ktoś cie przepuści he he
zdjecie uzytkownika
myk - 2014-12-11 22:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam!
orientuje sie moze ktos na jakich zasadach przyznawane sa premie roczne tzw trzynastki?
zdjecie uzytkownika
rex - 2014-12-11 23:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy dostaną trzynastą wypłatę , ale tylko nieliczni dostaną całą trzynastą wypłatę . Reszta na to nie zasłużyła .
zdjecie uzytkownika
myk - 2014-12-11 23:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rex - 2014-12-11 23:21:33]:
Fakt, tak więc dużą rolę odgrywa stopień zazylosci z przełożonym? ;)
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2014-12-12 01:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ROMERo - 2014-11-29 14:58:12]:
"tak mi sie wydaje" a co z tym,że system nie ma takiej rubryki?Np.zlecenia przerywane gdzie system tego nie obejmuje a fizycznie przezbrojenia są itd.?System ktoś napisał Ok ale co z tymi sytuacjami,których system nie przewiduje a są?Forum służy do dyskusji a nie do oczerniania ludzi stąd takie pytanie.Zwykłe pytanie bo podobne systemy są w różnych firmach i często przez takie sytuacje nie są adekwatne do rzeczywistej produkcji.Tylko pytam.
zdjecie uzytkownika
ROERO - 2014-12-12 07:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obserwator - 2014-12-12 01:03:30]:
Napisałem o pracownikach którzy sądzą że mogą robić co chcą za zgodą kierownika a na forum mogę wyrazić swoją opinie i nikogo nie oczerniam bo taka jest prawda a prawda boli sądzę że p. Obserwatora trochę to dotyczy system nie ma nic tu do rzeczy po prostu koleżeństwo trzeba odróżnić od pracy później będą pretensje do całego świata ciekawe czy kolega pomoże albo KOLEŻANKA he he
zdjecie uzytkownika
ROMERO - 2014-12-12 07:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rex - 2014-12-11 23:21:33]:
Właśnie Ty nie zasłużyłeś a dostaniesz rzeczywistość he he
zdjecie uzytkownika
katrina - 2014-12-12 22:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Chciałabym się zapytac, jak ogółem wyglada atmosfera w Vosie, jakie są płace.
Warto składac Cv? Słyszałam ze maja byc zmiane 4 brygadowa i przychodzic w swieta itp? Czy to prawda?
Z góry dziekuje za wszelkie informacje na ten temat.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
rex - 2014-12-13 15:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [katrina - 2014-12-12 22:16:53]:
Wszystko jest super ! Serdecznie zapraszamy .
zdjecie uzytkownika
ROMERO - 2014-12-14 07:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rex - 2014-12-13 15:08:05]:
Dla Pana chyba już niedługo nie he he
zdjecie uzytkownika
PolishDogs - 2014-12-17 10:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płace w voss to nieco ponad 1500zł, na jednych obszarach są zmiany 3 brygadowe a na innych 4 brygadowe. O tym że mają wejść czterobrygadówki mówią ale kiedyś mówili też że lada moment mają wejść zmiany 3 brygadowe zamiast dwoch a w praktyce okazało się że trzeba było na to czekać kilka lat.Jak dla mnie atmosfera jest ok, nie jest rewelacyjnie ale też nie jakoś okrutnie. A to czy warto składać CV to kwestia indywidualna.
zdjecie uzytkownika
HotDog - 2014-12-17 15:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałeś napisać o tych co pracują na pile , oni zarabiają ponad 2000 zł netto/miesiąc.
zdjecie uzytkownika
PolishDogs - 2014-12-17 15:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zapomniałem, po prostu myślę że zarabiają tyle samo co montaż i przedmontaż czyli te nieco ponad 1500zł ;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOSS Automotive Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy VOSS Automotive Polska ?
Zadaj pytanie
x