Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o.

Oława ()

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 44 ocen.

Opinie o Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o.

Anka

Ale dali podwyżkę śmiechu warte

anonymous

Z Autolivu pouciekali i rządzą w eber! A naczelni nic z tym nie robi! Rekrutacja ciągła, tych co więcej umieją i robią to liderzy i kierownicy się pozbywają, a ci co nic nie robią tylko wymyślają na innych są przy...pasami liderów i kierowników. Porobił się drugi Autoliv! Zarobki są takie same jak w innych zakładach, ale nie we wszystkich jest taka okropna atmosfera doprowadzająca do tego że każdy ucieka z tego zakładu!

Dolores
@anonymous 21.02.2018 17:15

A tam głupoty gadasz. I nie unos się tak bo zmarszczek dostaniesz. Jakoś nie odczuwam żeby mi roboty przybywało, bo wcale jej nie przybywa

anonymous
@Dolores 23.02.2018 13:33

Pewnie pracujesz w biurze a nie na produkcji a o moje zmarszczki się nie martw????

Nie sgadniasz kto spójrzlustro

Prośba do dyrekcji. Zrobić porządek na dziale Hydrocik. Z innych zakładów je zwalniano za znęcanie psychiczne nad ludźmi tutaj mają raj liderki, liderzy -donosiciele oraz przyjaciółki, które przy nich nic nie robią i tylko wesza za plecami.. Szmalcowniczki, które za 100zl więcej do wypłaty będą robić dołki pod kolezankami aby mieć lepiej nic nie robiąc. Prośba do dyrekcji aby zrobili porządek z tym dziadostwem ludzie mają już dość

anonymous
@Mhm 11.02.2018 08:45

Zgłaszanie problemów nic nie da bo powiedzą że jesteś konfliktowa

anonymous
@Nie sgadniasz kto spójrzlustro 10.02.2018 00:13

Nie tylko na hydroniku tak się dzieje ale to prawda że liderki mają koleżanki i one mają względy

Plotkara

Podobno w biurze w poznaniu też mają niezły (usunięte przez administratora) Kto rządzi tą firemką? Jakiś gość z ... autolivu.

anonymous
@Plotkara 14.02.2018 14:18

Liderki powinni pozmieniać kiedyś same pracowały na produkcji a teraz gnębią innych

Pytanko

Cześć, A kto tam jest obecnie dyrektorem HR i szefem jakosci?

Drzewo

Jest tam taki jeden Niemiec Knut który rozkłada karty i na nic nie pozwala Polakom. Pracował w kilku zakładach tutaj w Polsce i gdzie się pojawiał to ludzie mieli przerąbane. Wywalili go z tych zakładów to przyszedł tutaj i historia się powtarza. Masakra doploki on będzie rządził to nic nie będzie w tej firmie tylko jeszcze gorzej.

oska
@Drzewo 10.07.2017 18:08

Masz racje. Pracowałam w Autolivie za czasów Knuta. Masakra. Ordnung (porządek)był najważniejszy...a pieniądze małe.

Niebieska

Zmiana żółta same debilki.Większość z Brzegu :-)

Jaguśka
@Niebieska 02.09.2017 18:02

Powiem tak brak organizacji brak kanbanowców i ogólnie bałagan na magazynie na czysto za cały miesiąc przez pośrednika wyciągnęłam 2132zł więc tragedii nie było na Airtronicu uważajcie na pannę księżniczkę nr 1 i nr2 dwie przyjaciółki z czego jedna nowa jest liderką guzik wie a zachowuje się jakby postradała wszystkie rozumy

anonymous
@Niebieska 02.09.2017 18:02

Po czym wiesz że to debilki bo sama jesteś debilką

Gość

Witam. Pracuje ktoś na magazynie? Jak zarobki i jak się tam pracuje? Z tego co się dowiadywałem to 2000zł netto plus premia comiesięczna 300zł. Praca od pon-pt na 2 zmiany. Soboty płatne dodatkowo 100%. Czy rzeczywiście tak jest?

gosc
@Byly 31.01.2018 18:44

to wstyd dla firmy takiego zatrudniac jeszcze na lidera no ale jakie kierownictwo i dyrekcja tacy pracownicy w

Anka
@Byly 31.01.2018 18:44

Marek mechanik to menda co na niczym się niezna tylko cwaniakuje

Tagorsza

Pracuje w firmie i stwierdzam że najgorsze jest nierówne traktowanie pracowników ,lidereczki mają przyjaciółeczki ,a ty człowieku zapierda......na nie .

Anka
@Tagorsza 03.02.2018 17:23

Prawda i tylko prawda

Gutek

Myślę, że niektóre osoby nie powinny pracować w takiej firmie jak ta. Dobra firma jest dla ludzi chcących pracować!!

Spoko

Pracuje w eber już od półtora roku i co teraz przeczytałam to w głowie się nie mieści co ludzie wypisują. Jak ktoś narzeka że mało płacą to niech chodzą w soboty na setki. Ciuchy robocze dostajesz odrazu od butów po bluzki i spodnie. Atmosfere sami sobie robicie taka. Praca nie jest ciężka jak dla mnie jest spoko..

Kukudżambo.
@Spoko 30.09.2017 20:44

jak ktoś w uja gra to może chodzić i w niedziele i się nie zmęczyć,ja ubrania roboczego ne dostałem od ponad roku !! bo jestem niska a dostałam ubranie na 186 ... ale chała .

jafajnyktoś

Odradzam . Omijajcie szerokim łukiem ten kołchoz ale nie dla tego że to zły zakład tylko ludzie ludziom piekło stworzyli. A magazyn to osobna historia podp.......cze , chamstwo prostactwo , w sumie jak wszędzie . Co to się ludźmi porobiło....Na magazynie na klimatyzacjach jest najgorzej..

Alwaro

Witam Jakie zarobki oferuje ten zakład bo w następnym roku chce składać CV

dah
@Alwaro 09.11.2017 19:19

kiepskie. upieprzaja premie na kazdym kroku i za wszystko

Gość
@Alwaro 09.11.2017 19:19

Pracuję tam 5 miesięcy i ani razu mi nikt nie zabrał premi praca nie jest ciężka atmosfera superrr zresztą co ja będę Ci wypisywać o firmie masz okres próbny 3 miesięcy jak Ci się nie spodoba to możesz nie przedłużać umowy

olaf

pracuję w w/w firmie już ponad rok na początku było powiedziane jak podniesiesz swoje kwalifikacje zawodowe to pieniążki będą większe a tu minął rok i dalej to samo tylko roboty więcej i wymagania większe dyrekcja na zasranych spotkaniach z załogą dużo obiecuje i na obietnicach się kończy a mówią że to rodzinna firma rzygać się chce kołchoz a nie zakład pracy czas już opuścić ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i niech sobie niemiec ukraińców najmuje nie polecam nikomu tego zakładu opinia wystawiona przez już prawie byłego niewolnika

Anka
@olaf 12.10.2017 11:31

Obiecanki cacanki a głupiemu robolowi radość. Jest nie ciekawie a będzie gorzej. Będą ucinać premie za małą wydajność. I te komputery nikt nie mówił że trzeba się znać na kompie. Praca nie jest ciężka ale za dużo obowiązków

Jozyfiszyn

praca podobna jak w autolivie , zreszta wiekszosc ludzi przyszla tu do roboty od tamtych, ja tez. skusili mnie zarobkami bo tu dali 1 zlotowke wiecej niz tam. Okazalo sie ze tu nie ma zadnych podwyzek wiec na jakiej umowie przyjdziesz na takiej pracujesz do konca swoich dni. tak ze teraz mam 13 zl brutto i nic wiecej. lider tylko mowi ze probuje cos zalatwic z niemcami ale oni sie nie godzą. Duzo ludzi przychodzi i odchodzi i oczywisice duzo ludzi z innych krajow juz tu pracuje. nie wiem skad sa bo nie znam rosyjskiego.

Czekolada
@Jozyfiszyn 07.12.2017 14:34

Firma nie zatrudnia obcokrajowców... Jedynych obcokrajowców jakich można spotkać to ludzie z firm zewnętrznych, którzy wykonują zlecenie dla firmy.

Anka
@pstro 08.12.2017 18:31

Prawda praca jak każda

Geciutek

A jak na magazynie jest.

lukasz

Ja ja juz kończę karierę w polskich fabrykach i wyjeżdżam do Dani , 23 tys koron miesięcznie życie okolo 6 tys miesięcznie i reszta zostaje . Praca za 2 tys brutto plus premie to jest poniżej godności ludzkiej .

Ag

Pracuje na Hydronicu od momentu utworzenia tego działu i powiem szczerze jeśli możecie to omijajcie ich szerokim łukiem. Liderki sa wredne krzyczą do ludzi oraz nie mają żadnych predyspozycji do pełnienia tej skromnej funkcji. Od tego trzeba było by zaczac jeśli chce się mieć dobrą atmosfere. Byłam na różnych zmianach, u Pani K i C było chamstwo i brak poszanowania . Przenioslam się na zmianę do Pani R, ale to już jest dno. Brak słów. Plotki chodzą, że próbowa być liderem w każdym okolicznym zakładzie i zawsze ja zwalniano. Coś w tym musi być...Mam tylko nadzieję, że ktoś z góry to czyta i zrobi porządek z tymi dilerkami. POLECAM ZMIANE u PANI. N. Bez napięć i stresu.

...

Atmosfera w eberze straszna!!!! Baby tam siedzące w biurach to skandal głupie pupy nic nie umieją a tylko drą mordy. Wredne s**i. Omijajcie z daleka w szczególności do biura.

Elo

Danie ubrań to ich zasrany obowiązek a po drugie to są odgórnie narzucone standardy jak w każdym zakładzie jak tak dobrze to czego już w biurach się zwalniają ludzie. Przecież rzuciła im papierami dyrektor finansowa miała już ich dość a babka była konkretna i profesjonalistka w tym co robiła.Z czym by się do niej nie poszło to zawsze pomogła rozwiązać problem.

Olivka

Zmiana zielona najlepsza. Tylko parę chwastów trzeba tam wyplewić xd ogólnie praca dobra, tylko trzeba dobrze trafić z nauką na stanowisku i wytrzymać podpierdalaczki ????

LENA

Dokładnie zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami.Brak jakiejkolwiek organizacji.Nikt ci nic nie nauczy .Stawiaja od razu na montaż a jak zrobisz noka to te gube jak prosiaki babsztyle krzyczą na ciebie.Miało byc bez norm a już się pojawily.A kierownik K.Z z tylu stoi i pogania.Brak mu kultury bo do pracowników odzywa się jak do psa!!! Ten zaklad to pomyłka! A bedzie jeszcze gorzej jak niemcy dokladnie sie przyjrzea co ram sie dzieje ilw bubli dziennie tam sie robi :-)

Monterka
@LENA 19.08.2017 13:19

K.Z. Spoko, najlepszy to jest ten pseudo Polak co udaje Niemca - Andrzej, czy jak mu tam, kawał chama

Xxxxxx

Praca nie należy do ciężkich, ale panuje tam brak organizacji. Liderka - Katrzayna C. mam nadzieje, ze szybko pozegna się z praca. Nie szanuje ludzi (nie wspomne, ze pracują tam osoby dużo starsze od niej) krzyczy, jest arogancka i niemiła. Zachecam do pracy w Eber, ale lepiej unikać zmiany niebieskiej ze wzgledu na Kaśke i kobiety starsze, które kopia dołki pod młodymi.

Monter

Pracuje w eberspacher 6 miesięcy na dziale airtronic, pracowałem Już na obu grupach na jednej było super, normalna atmosfera fajny młody zespół, zaś na 2 grupie klops nie samowity mobbing,krzyk, nic więcej, tyle w temacie

Drzewo

Jest tam taki jeden Niemiec Knut który rozkłada karty i na nic nie pozwala Polakom. Pracował w kilku zakładach tutaj w Polsce i gdzie się pojawiał to ludzie mieli przerąbane. Wywalili go z tych zakładów to przyszedł tutaj i historia się powtarza. Masakra doploki on będzie rządził to nic nie będzie w tej firmie tylko jeszcze gorzej.

Ktoś
@Drzewo 10.07.2017 18:08

Wszytko co piszą o tym zakładzie się potwierdza. I najgorsze jest to ze to wszystko to jest prawda. Ludzie omijajcie ten syf z daleka. Pracowałem tam to wiem jak to wyglada. Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w tym obozie. Najlepiej by pasowało Niemcom żebyśmy my Polacy jeszcze im płacili ze możemy u nich pracować.

józek z godzikowic

Praca jak praca byłaby do wytrzymania gdyby i właśnie...... zarobki MINIMALNA krajowa,szefowie aroganccy bez wiedzy i poszanowania pracownika,warunki socjalne to jest zero i to wielkie,dobrze rozwijająca się biurokracja,brak organizacji pracy,dyscyplina bez ładu i składu,lizusostwo polskich szefów wobec niemców,którzy myślą,że POLACY nie słyszą i nie rozumieją co o nas mówią-a mówią o nas z pogardą,socjal zero ,szatnia- smród jak z wysypiska śmieci POLACY nie pozwólmy na pogardę wobec nas ,ta firma szuka taniej i niemyślącej siły roboczej ,nie dajmy się........................

Olo

Uciekają z autolivu bo chodzą ploty ze ma pasc. W eber od samego początku jak przyjmują to obiecują złote gory i to samo w kolko ze zakład się rozwija a my pracownicy nic z tego nie mamy. Rozwija a Niemcy kasę trzepią.Niech ściągną swoich niemieckich pracowników do polski to zobaczymy czy będą pracować za te śmieszne grosze. Tak tez słyszałem ze fundusz pracowniczy jest opracowywany ale przy tempie tej nowej dyrektorki z kadr to za pare lat będzie więcej robi zadymy wokół siebie niż co warte.Biurka ustawia po nowemu zamiast robić coś dla ludzi żeby chcieli tu pracować. Porazka

xxx

Płace nie najlepsze, może się coś zmieni, social na wakacje jest od czerwca. Dużo miłych i otwartych ludzi, a praca do ciężkich nie należy.

pracownik

Masakra co za super opinie chyba ktoś z biur pisał komentarze bo Prezes kazał. To jak jest tak dobrze to czego wiecznie się ludzie zwalniają. Bo to fabryka wyzysku i wyciśniencia z człowiek wszystkich sił a nic w zamian. Przenoszą z Niemiec już któraś produkcie tylko tam na produkcji zarabiają po 2000 euro a my Polacy mamy zapieprzac za 2000 zł brutto . Śmiech na sali ludzi. Z dala od tego zakładu. Tam jeszcze potrzebny jest przy wejsciu do zakładu napis jak w obozie w Oświęcimiu nad bramą.

Twoje sumienie

Dla mnie tez jest ok, faktycznie warunki klimatyczne :) i brak chorego cisnienia duzo daje. Reszta do zniesienia. Jak Ci zalezy zeby dostac pare stow wiecej to idz do Autolivu ale wtedy poczujesz mobing i pot na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Autoliv przy tym to kolchoz, tutaj poki co nie ma rycia psychiki, wiec jest ok.

Mam wszystko w du**e

Ja tam nie narzekam, praca spokojna, na hali przyjemnie bo klima, nie to co w kazdym innym olawskim zakladzie np. Autoliv gdzie ludzie mdleja latem z goraca... do tego calkiem cicho. Nie ma takiej gonitwy jak np. w electroluxie, gdzie jest walka o kazda sekundę. Kasa moglaby byc troche lepsza ale moze sie poprawi. Zobaczymy co zrobia z funduszem zfśs bo ponoc jest opracowywany. Zalezy po co kto przychodzi do pracy. Bo jak przychodzisz tylko zeby zrobic swoje a nie szukac sensacji itp to polecam. Jest niezle.

arka

Nie polecam tego zakładu pracy. Pracowałem/am w administracji wiec wiem jak to wygląda. Cała kadra zarządzająca jest gnojona przez Niemców i chociaż by coś chcieli dla pracowników to Niemcy na nic się nie zgadzają. Myślą że Polacy będą pracować za 100 euro to by im pasowało. Zero socjalu niczego. Zero zachęt dla pracowników żeby tam pracować. W Amazonie mają lepsze warunki niż w tym zakładzie. Stanowczo odradzam tam pracę.

w dobrą strone
@arka 25.05.2017 23:52

Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. :) Wiadomo, że firma dopiero się rozwija i jest jeszcze dużo do udoskonalenia, ale idzie to w dobrym kierunku. Dlaczego nikt nie wspomina o licznych awansach z produkcji do biur, czy też na stanowiska liderów. Prawda jest taka, że jeżeli ktoś chce i się angażuje to możliwości są spore.

Po trupach
@w dobrą strone 22.06.2017 19:48

Właśnie Aniu a teraz zobacz na osoby które dostały awans i co widzisz w 80% są to osoby które będą wygodne jałowe nie mające swojego zdania ani pojecia o produkcie często oczerniajace innych. Prawda jest taka że można tam awansować ale po trupach ewentualnie znając kogoś z biura. Z mojego punktu widzenia zaklad o dużym potencjale ale jak narazie najgorszy w okolicy.

wiem_bo_widze.

jestem tam od niedawna.niewiem jak jest na airtronic..na tej hali praca jest na linii.Praca na klimatyzacji do lekkich nie nalezy,ale nie jest tak jak autoliv.jest lżej.Kasa..to chyba trzeba przetrzymać,moze sie cos zmieni.Skoro chca budowac pozytywne relacje i miec stała kadrę to chyba podstawa to kasa.a nie jest jej zbyt wiele.2300 plus premie max 400 zł.jak na fabryki i skomplikowaność pracy to toyota,adient,czy poligal to niebo przy tym,a myslę ze kasa nieco w tych lepsza,socjalu póki co ZERO.niby każdy nie poleca a ludzie co chwile przychodzą..czyli nie jest tak źle..

baran
@wiem_bo_widze. 18.05.2017 22:07

A ja wiem że nie masz premii, nie wyrabiacie na "climie", zostajecie po godzinach i w soboty - tak każe kierownictwo! Brak ludzi, tych co coś umieli pozwalniali i zostali ci co tylko rządzić chcą i nic nie potrafią.

Były pracownik

Więc tak zaklad jest nowy hala piękna z zewnątrz i od środka i tu sie kończy to co fajne maszyny na których masz pracować stare wszystko czego Niemcy nie chcieli złomować u siebie dali Polakom i męcz się za najniższą krajową kierownictwo i ludzie z biura w 80% Autoliv zrobili taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jednej firmie że musieli uciekać do innej a w EBER zaczynają robić to samo kiedy nie ma komponentów albo jest awaria na lini nie puszcza pracownika do domu tylko każą stać na nowym projekcie klimy sajgon nikt nie wie co się dzieje brakuje osób kompetentnych produkcji i zarządzających projektem co daje pole do popisu tak zwanym lizusom albo donosicielom atmosfera w całej firmie jest beznadziejna

długi

W tej Firmie nie dostaniesz ubrania roboczego chyba że buty bo to mus i polarek na wiosnę bo zimno a za to że pracujesz w swoim to fajnie Firma zaoszczędzi .Na Święta też nic żadnej kasy nawet na flaszkę nie dali, bo po co . Zarobki ? prawie najniższa ,ale jak policzysz swoje ciuchy to trzeba jeszcze dołożyć ;-) . Jakaś paranoja. Atmosfera ? Lipa jeden drugiemu podstawia nogę . Dlaczego ? bo to nowa Firma i każdy chce zostać kierownikiem ? No to życzę powodzenia ja niedługo spadam z tej chorej Firmy . Chociaż nie powiem zakład fajny tylko ludzie polacy - śmiech na sali ,bałagan , ulepszanie Niemieckiej myśli a wychodzą z tego jaja i Ty będziesz za to obrywał . Nie chce mi się już na ten temat pisać bo wpadłem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po same uszy. Jeśli jesteś normalna - normalny to nie idź tam bo Cię zgnoją .

baran

Kierownictwo, jak i liderzy to z Autolivu uciekli tutaj, więc robi się drugi zakład z mobbingiem wobec pracowników. Ci co umieją wymyślać, konfabulować przed kierownictwem chociaż nic nie umieją to się utrzymają w tej pracy. Atmosfera jak wcześniej napisane okropna, możesz mieć końskie zdrowie do tej pracy to i tak nie pomoże, utrzymasz się jak dasz sobą pomiatać, nawet przez innych pracowników. Na klimie - nowym projekcie jest taki rafałek, lizus kierownika tomka, nic nie potrafi, ale słowotok ma bardzo prężny. Potrafi tak przeinaczyć twój pomysł że na koniec mówisz mu że to jego i gratulujesz mu pomysłowości! Ludzie stąd uciekają, nie polecam tego zakładu!

pracownica eberspeacher

Zaczne od wynagrodzenia. powiedzieli 2000 brutto +300 zł premii brutto. . Najnizsza krajowa a do tego (usunięte przez administratora) ludzie. Postawią człowieka na stanowisko na którym stał raz albo w ogóle i masz robić. Nieważne czy umiesz czytać nie. Zrobisz noka ( czyt. Sztuka nie okej) to zaraz drą japy, ale to ze nie umiesz ich nie interesuje. Jedziesz do pracy na 8 godzin i 8 godzin nic nie robisz. Nawet usiasc nie można na chwile. Każą sprzątać maszyny i zamiatac całą hale. Lideręki wredne. Zrobisz coś źle to nie powiedzą ci o tym spokojnie. A zrobisz dobrze to nawet pochwaly nie dostaniesz. Stanowczo ODRADZAM ten zakład. Nie polecam nikomu.

długi
@pracownica eberspeacher 25.04.2017 18:45

Hej .Ale jak oczekujesz pochwały lub że Cię ktoś oklepie po plechach to polecam Toyote ;-)

wdzięczny słuchacz swojej żony

Praca nie jest zbyt ciężka fizycznie, ale kierownictwo średniego szczebla (szczególnie niektóre "dilerki") robi wszystko aby ją utrudniać. Niektóre Panie "dilerki" to chyba są z łapanki z bazaru bo się zatrudniły nie po to żeby pracować ale żeby się dowartościować czołgając podległe pracownice. Kontrola jakości średniego szczebla (czytaj biuro) to śmiech na sali. Wyfiokowane paniusie co rusz zmieniają listę błędów każda wg swojego uznania - to co było dobrze wczoraj dzisiaj jest bee, a jutro może być znowu ok., więc szeregowa monterka z linii mota się jak w matni bo nie wie jak jest dobrze. Ostatni pomysł kierownictwa to straszenie pracowników odpowiedzialnością finansową za popełniane błędy - niestety na pytanie jak wykonać detal aby było dobrze nikt nie zna odpowiedzi. Szkolenia są prowadzone przez ignorantów, którzy mają mgliste pojęcie o technologii produkcji. Podsumowując : pracę w tej firmie wytrzyma ktoś o psychice kowadła, ktoś w kogo można walić jak młotem a on i tak będzie robił swoje. Na miejscu właściciela fabryki zacząłbym się bać bo przy obecnym sposobie zarządzania jak to ładnie nazywają "zasobem ludzkim" firma padnie na pysk raczej prędzej niż poźniej.

Zostaw opinię o Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o. - Oława ()

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eberspächer Climate Control Systems sp. z o.o.