WABCO

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 655 ocen.

WABCO
3 655 6 1

Opinie o WABCO

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

...................

zarobki 900 zł bo robisz po 2 ,3 stanowiska więc podziel se 2800 brutto na 3 nawet w whirpool tego nie ma jest szybkie tempo ale robi się na jednym stanowisku montuje drzwi do lodówki to montuje drzwi czy nawet w 3m tego nie ma podobnie jest w bosch dlatego nikt nie chce tam pracować ci co dobrze piszą to albo liderzy albo ci co mają fuchę np spider nic nie robią

OoO
@................... 23.07.2018 07:14

Trujesz człowieku o tych trzech stanowiskach jakbys na trzech etatach pracowal, elastycznosc to teraz podstawa i nie piernicz ze kiedys bylo inaczej, 15 lat temu tez ludzie mieli po kilka czeklist i nie narzekali pracujac na roznych liniach

............................
@................... 23.07.2018 07:14

pracowałem głąbie kiedyś i mogłeś dłubać w nosie bo robiło nas 30 więcej na lince więc nie piernicz głupot a z elastycznością nie ma to nic wspólnego tylko z wyzyskiem i niewolnictwem powiedz liderowi niech będzie elastyczny najbardziej w h wali a czek lista to coś dla (usunięte przez administratora) w wielu firmach tego nie ma i jest dobrze wiadomo ważne żeby było na kogo zwalić w razie co gdyby było tak jak mówisz co 5 min ogłoszenie by się nie pojawiało robią tam tylko ludzie mentalności muła ,i ci co się nie szanują wystarczy popatrzeć na ludzi jakie maja skwaszone miny

Aha
@............................ 26.07.2018 11:42

Aha, czyli wykorzystywanie czasu, za który płaci pracodawca, na dłubanie w nosie, to nie jest wyzysk pracodawcy? ;)

OoO
@............................ 26.07.2018 11:42

Zapomniałeś dodać ze spajderzy nic nie robia... dłub dalej w nosie typowy nosaczu...

............................
@Aha 26.07.2018 12:05

dłubanie to synonim głąbie i trzeba to wypośrodkować na pewno nie powinno być jak teraz a chwila oddechu też się należy a nie co 3 sekundy żeby jechać a spajderzy nic nie robią sam byłem spajderem to wiem typowe fikcyjne stanowisko w każdej innej firmie wózkowy dowozi np śruby na regal a pracownik sam se dosypuje popatrz uczciwie na tych co ciężko pracują np na msi a skoro pracodawca chce zwiększyć produkcje niech 2 linke zbuduje i zatrudni ludzi przejedz się do wabco w innym kraju zobacz jak się pracuje a nie pitol głupoty człowiek to nie maszyna

OoO
@............................ 29.07.2018 06:29

synonim głąbie, (usunięte przez administratora) teraz wiem czemu wabco nie pasowało

............................
@OoO 31.07.2018 08:14

tak jak nie pasuje 60% tym co odchodzą po paru dniach ,tygodniach inteligentny człowiek tam nie robi za 3 i nie mądruj pustaku przyponij sobie jak to wygladało 5-7 lat temu a teraz robiło się z reguły na 1 stanowisku było średnio 3 ludzi więcej na każdej lince myślisz ze skąd to się wzięło bo wabco jak powstawało to wzorowało się na innej filii gdzie nie ma wyzysku a polak pokazał to ma

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
@OoO 31.07.2018 08:14

tak jak nie pasuje 40 % ludzi co się zwalniają przyjmują każdego byle 2 ręce i nogi miał a kiedyś tak ciężko było się dostać i ludzie się trzymają nawet takich upośledzonych jak OoO wyżej

OoO
@,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 17.09.2018 09:27

Otóż mój drogi, pisząc upośledzony proponuję przeczytać to co sam napisałeś. Sposób wypowiedzi, obrażanie innych świadczący o braku argumentów i generalnie w oczy bijąca tępota. Fajnie, że ilość zwalniających się spadła, pewnie dlatego że nie muszą oglądać w pracy takich dzbanów jak ty (specjalnie z małej). Nie sil się więcej na wypowiedzi, żaden z ciebie (specjalnie z małej) partner do rozmowy.

Moski456

Cześć, Ile na start dostanie w wabco inżynier konstruktor przy dwuletnim doświadczeniu? Chciałem też spytać, jak wygląda praca konstruktora? Konstruowanie nowych rozwiązań, czy raczej zrysowanie tego, co starszy konstruktor wymyśli? Pzdr

bwbc
@Moski456 21.08.2018 17:26

3000-3500 a może teraz już więcej Negocjuj, dużo ludzi ostatnimi czasy uciekło

Monter
@bwbc 07.09.2018 14:33

Jeśli inżynier konstruktor ma mieć 3000-3500 to podziękuj i szukaj dalej . Bo produkcja ma więcej :D

Były pracownik

Firma dużo obiecuje a tak naprawdę Tylko mobing i wykorzystywanie pracowników... Wymagania dla pracownika nie adekwatne do jego wynagrodzenia wykorzystywanie osób z uprawnieniami do pracy dodatkowych za które przysługują dodatki funkcyjne oraz co za tym idzie wykonywanie tych prac dodatkowo nie odpłatnie. Niektóre osoby natomiast. Kierownik śpi na nockach zamiast pilnować zaspołu... Kompletna paranoja. Ale wracając do tego o czym wspominałem wcześniej najgorszy jest ten mobing właśnie ze strony kierownictwa oraz nie dawno utworzonego stanowiska " Funkcji " kordynatora obszaru... By siedzieć za kimś całą godzinę i patrzeć na ręce i poganiać to Robem metody Niemców z (usunięte przez administratora) dla Polaków i Żydów... Nie polecam

lola

Cześć, napiszcie proszę, czy możliwa jest podstawa 3000 brutto na produkcji, idę niedługo na rozmowę i nie wiem ile im krzyknąć na dzien dobry.

tak sobie
@lola 11.07.2018 12:26

Jeśli masz jakieś podstawy (doświadczenie, kwalifikacje), to oczywiście, targuj się. 3000 - 3200 jest całkiem realne

............................
@lola 11.07.2018 12:26

3100 to max co wabco daje nie licz na tyle chyba ze wózkowy możesz liczyć raczej między 2700-2900 ale wielu ludzi by nie chciało tam robić nawet za 5000 robi się za 3 tak naprawdę jeszcze 4 lata temu zarabiało się tam więcej bo robiło się na 1 stanowisku nie na 3 jak teraz koszty życia były mniejsze paliwo ecetera także podziel te 2800 na 3 to wyjdzie ci że zarabiasz 900 zl i firmy się cieszą że mają ludzi za darmo bo skoro robisz za 3 na 3 stanowiskach to tak jakbyś robił na 3 etaty

OoO
@............................ 14.07.2018 06:37

No, najlepiej posłuchaj idioty co nawet pisać nie umie...

XxX
@lola 11.07.2018 12:26

Witam. Od razu krzycz 5000zł netto. Pozdr

zainteresowany

Cześć jak wygląda praca operatora wózka widłowego? Zapieprz, czy raczej normalna praca i jak z kasą?

Anettt

A ten lovelas i alk....ik z kompresorów jeszcze pracuje? chyba Piotrek miał na imię. Zastanawiam się czy nie wrocic do wabco,ale slyszlam ze teraz kobiety pracują na tych samych stanowiskach co faceci

Kramer
@Anettt 28.07.2018 09:58

Pewnie masz na myśli piotrka nowa....,o dziwo pracuje,ale nie zajmuje się już kompresorami,pewnie zobaczyli co to za ziolko

Mati
@Kramer 29.07.2018 19:47

Jezeli chodzi Ci o cyle to kobiety pracuja tam, ale tylko na lekkich stanowiskach czyli albo gary albo tłoki.

Ala

Może ktos coś napisać o pracy w ksiegowosci ? Jaka kasa, atmosfera? Nadgodziny?

Lalunia
@Ala 31.07.2018 13:11

Kasa taka sobie, atmosfera zależna od zespołu-ale jak na taką skromną halę to czuć wielkie korpo i wielkie spiski , nadgodziny gwarantowane.

,,,,,,,,,

Potwierdzam ............. tak niestety się pozmienialo 6 lat temu ,musi się oplacac firmie

Pracownik

Witam chciałem się dowiedzieć jak wygląda sytuacja na stanowisku utrzymanie ruchu. Ktoś jest wstanie coś na ten temat powiedzieć

Optymalnie

Popieram przedmówcę, w wabco coraz lepiej się pracuje,co prawda jeszcze kilku wielbicieli Pana sroki trzeba wyeliminować,ale poprawę atmosfery pracy się czuje

............................
@Optymalnie 04.07.2018 17:16

PRZESTAŃCIE ŚCIEMNIAĆ skoro tak lepiej czemu co 15 minut pojawia się ogłoszenie żeby było dobrze musieli by się cofnąć do tego jak było kiedyś czyli nie jak teraz pracuje 6-7 osób na lince tylko wtedy robiło 9-11 są stanowiska lżejsze ale to dla elity nawet jedzenie jest gorsze niż było 3 lata temu i droższe spytaj ile osób ma przeciążone stawy ile ludzi co tydz się zwalnia bhp tylko na papierze i wymyślają jeszcze gdzie by tu zabrać pracownika dodać roboty żeby zaoszczędzić

Ok
@Optymalnie 04.07.2018 17:16

Popieram i zgadzam się...dużo upłynie wody za nim nowy prezes posprzata po poprzedniku

Agata

@Franko, naprawdę WABCO opłaca się zatrudniać ludzi, którzy nic nie robią i nie wypełniają swoich obowiązków? Dopytuję, bo trudno w to uwierzyć w dzisiejszych czasach. Na stronie wyczytałam też, że jako cała firma dostali nagrody dla najlepszego pracodawcy i dla najlepszego miejsca, w którym można się uczyć. Jak jest naprawdę w takim razie?

Franko
@Agata 05.05.2018 14:20

To oczywiście sarkazm nie pracowałem w biurze tylko na produkcji 6 lat wiadomo ze zależy gdzie trafisz na prod.jest wszędzie zapierd. ale w biurze są stanowiska gdzie można ściemniać nie wszystkie, przede wszystkim wabco mało płaci za to co trzeba tam robić i czego wymagają jak rozejrzałem się po rynku pracy we wrocku to naprawdę małe pieniądze to był główny powód mojej rezygnacji tam jest zasada przeżuć i wypluć pracownika nie inwestują w starszych pracowników oni zarabiają tyle co ci co przyszli niedawno dużo starych bab które chcą pokazać ze są lepsze nadają się jeszcze do czegoś ale niektóre młode też nie są lepsze przez co normy są coraz wyższe to wszystko tam idzie w złym kierunku teraz jest nowy dyro może coś się zmieni ale ja już bym tam nie chciał wracać no chyba ze z kamieniołomów :)

tak sobie
@Agata 05.05.2018 14:20

Na jakiej stronie i jaki tytuł dostało WABCO

..........................
@Agata 05.05.2018 14:20

a kogo obchodzą ich kupione tytuły na świecie nie wiedzą ze traktują ludzi jak niewolników nie szanują ,że płacą mniej niż minimalna krajowa średnio jakieś 5 zł na godz bo robisz za 3 czyli dzielisz to co zarobisz na 3 a oni się cieszą dlatego taki robią najlepiej mieć pracownika za kromkę chleba a kiedyś było fajnie ale polak zawsze se śrubę dokręci co myśleli że te pugłuwki nie widzą jak dłubią w nosie więc dodali im roboty normalny człowiek chociaż udaje że coś robi a kolegów w pracy nie ma to udawanie że mówimy se na ty że każdy jest równy

ja
@.......................... 09.05.2018 17:17

Pięknie się wpisujesz w typowy obraz. Tytuły kupione - bo przecież nikt nie jest na tyle mądry żeby studia skończyć Traktują ludzi jak niewolników - bzdety, hajlajf mamy w porównaniu z "dawnymi czasami", co ty wiesz o niewolnictwie. Robi za 3 - no teraz to mnie rozbawiłeś/aś, co ty pierdzielisz? Przez 6 sobie podziel Ortografia dopełnia obrazu typowego młota, jakich na szczeście coraz mniej.

............................
@ja 30.05.2018 08:42

kiedyś głąbie robiło nas nawet 11 na linii a teraz góra 8 i to rzadko kiedy z reguły 7 widać tępaku że masz fuchę albo jesteś z biura co 3 osoba ma nadwyrężone ścięgna u rąk

Budvar
@Agata 05.05.2018 14:20

dość dobre miejsce do uczenia się pracy , co do nagrody to Solidny Pracodawca, nagroda wręczana przez pracodawców, czyli samym sobie, trochę to śmieszne. Czekamy, aż będzie to tak dobry pracodawca, że nagrodę wręczą pracownicy.

anonymous
@............................ 01.06.2018 16:26

...i robicie teraz tyle co w 11 osób?

..............................
@anonymous 04.06.2018 12:05

więcej

Zad

Zgadzam się,klimat pracy znacznie się zmienił na plus...ale nie chwalmy dnia przed ....

2700 brutto

Praca w Wabco -2700zł brutto, czyli ok. 1800 zł netto! Opieka nad panią Susanne z Aumuehle 1100 € netto czyli ponad 4500 zł netto. O czym tu gadać?

Mielosik
@2700 brutto 10.05.2018 21:42

Skoro nadajesz się tylko do podcirania starych (usunięte przez administratora) to powadzenia

robot
@Mielosik 11.05.2018 09:50

Za podcieranie starych d..p płacą 2,5 razy więcej niż za bardzo odpowiedzialną pracę w wiodącej światowej firmie produkującej hamulce. Wstyd dla Wabco....

Pampers
@robot 13.05.2018 16:50

"pocieranie ..." to również odpowiedzialna praca, dbasz o zdrowie i bezpieczeństwo starszej osoby, która już tej błachej czynności nie może wykonać samodzielnie. Pojmiesz dopiero jak sam będziesz pod siebie robił. Młodość nie wieczność.

Dobrze

Muszę tutaj napisać,że obecna atmosfera w firmie jest coraz lepsza,konkretnie dotyczy relacji i współpracy pracowników na produkcji.

Czarek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!!

facko
@Czarek 22.06.2018 19:55

Gdzie to słyszałeś ???

LEPIEJ

WABCO CHYBA WYCIAGA WNIOSKI. PRACOWNIK TO NIE NIEWWOLNIK a wspólpracownik co prawda dopiero na poczatku drogi i w bulach i duzo jeszcze pracy przed firma. mysle ze doczekam czasow GdY wsPOLPrawOwNIK tO nIe TYLKO kLIeNT a PracOwnIK . dO tEJ POrY TYLKO na PaPIERzE>

............................
@LEPIEJ 17.06.2018 16:10

TA wabco nie wyciągnie wniosków jeszcze za 20 lat do póki nie zwolnią obecnego guru wystarczy popatrzeć jak było przed nim jeszcze 8,7 lat temu teraz jest co najmniej 30% mniej ludzi a zasuwa się szybciej i więcej organizacji nie ma chaos bo liniowi bez kompetencji po znajomości mnie wkurzało że ja tydz np na najgorszym stanowisku robiłem a cwaniaczki co lizały nie spider zupełny absurd od tego jest wózkowy na dziale dlatego co godz na fajkę chodzą wystarczy porównać dziś a 7 lat temu i mamy odp i nie ma żadnych plusów na dziś no może po za dojazdem blisko

Cezary

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

............................
@Cezary 09.06.2018 20:34

ta dobrego i co 5 min ogłoszenie zero szacunku,słabe zarobki,praca na akord ciągłe zmniejszanie obsady a robi się więcej nawet te posiłki to lipa drogie jak w normalnym sklepie nie ma żadne dofinansowania to ściema np parówki 4 szt 4 zl w sklepie za 7 zl masz 700 g ,tortill szt 5 zl w sklepie to samo tylko odgrzać 2 naleśniki 5 zl w sklepie 5-8zl, 2 jaja sadzone 3zl w sklepie 0,60gr ćwiartka z kury ,fasolka po bry,kotlet 5zł w sklepie 3do6zl

Potencjalny

Kurcze, jak przeglądam opinie o pracodawcach na tym forum to są tylko dwa wyjścia, albo żadna firma się nie nadaje do pracy u nich (negatywy i niskie oceny) albo to wymysły i sztuczne komentarze byłych pracowników z ugodzonym ego lub niespełnionych. Stawiam na to drugie :) Kurcze czemu takie geniusze jeśli mają tyle doświadczenia i wiedzy nie stworzą samemu idealnego miejsca pracy?

Realny
@Potencjalny 07.03.2018 16:16

Następny z HR ?

anonymous
@Potencjalny 07.03.2018 16:16

Hr nie napisałby do Ciebie przygłupie :) Jesteś chory psychicznie lub strasznie zapatrzony w siebie, szukałem tam pracy i byłem na rozmowie, finalnie zatrudniłem się gdzie indziej.

K-O
@Potencjalny 07.03.2018 16:16

Zadecydowanie to drugie. Tu zaglądają głównie frustracji, którym w życiu znów coś nie wyszło. Na logikę po co ktoś, komu dobrze pracuje się w Wabco miałby tu zaglądać? Chyba tylko z ciekawości co tam słychać w pracy za kulisami. Kiedyś faktycznie można było znaleźć tu jakieś "mięsko", historie kolegów z grilla... Teraz tylko sam hejt czy to na pewnego pana o ptasim nazwisku (którego już nie ma i zrobiło się trochę jałowo) czy teraz temat nr 1 jak to tu jest źle. Wiadomo że jest pewna grupa ludzi, którym ZAWSZE jest źle. Zarobki? Mało! Więcej! Bony na święta? Mało! Nie do Tesco! Karta Multisport? Taka droga? Przerwy? Za krótkie! Parking? Za mały! Normy? Za wysokie! Źle! Zawsze źle! Naród malkontentów. Masakra.

..............................
@K-O 09.03.2018 15:17

w wabco szaremu pracownikowi żadnemu dobrze się nie pracuje te czasy minęły pewnie jesteś liderem niech zgadne

K-O
@.............................. 12.03.2018 15:08

Zgaduj zgadula... Pracuje tu od 14 lat. Połowę tego czasu spędziłem bezpośrednio na produkcji jako monter. Po tym czasie spróbowałam czegoś innego, ale aktualnie liderem nie jestem.

Niezadowolona
@K-O 13.03.2018 00:04

Jakiej wysokości masz stawkę brutto.Chcę porównać ze swoją.Odpisz proszę

K-O
@Niezadowolona 07.06.2018 10:27

~5200zł

Leroy

Szacunek,Pasja, ta jasne jak sobie namalujesz .Wymyślają procedury których nie przestrzega nikt a jak się człowiek odezwie to jeszcze mordę będą darli tacy co im dali trochę władzy Lech T. CB&2 (usunięte przez administratora) kiła i mogiła .Kultury Chamy trochę

............................
@Leroy 07.06.2018 10:13

PROCEDURY PARE MĄDRYCH LUDZI POWIEDZIAŁO im gdzie se je mogą wsadzić pseudo inżynierki tak zwane usprawnianie linii czyli robiło 8 robotę niech robi 5 chociaż i tak się nie da byłem świadkiem jak inni ja też tak robiłem o dpowiedzial ze ja nie będę tak robił ,albo pocałuj mnie w d , albo pokaż mi jak to zrobisz przez tydz wadą tej firmy jest to że nie są podzielone stanowiska jeden zasuwa za 3 a 2 przykręca 2 śrubki

Czarna

Naczym polega praca na produkcji(montaż) dla kobiet w stanowicach? Ciężko jest??proszę o odpowiedź

Anita

WABCO ma opinie dobrego pracodawcy ale decyzja jest do przemyślenia!

............................
@Anita 22.05.2018 22:31

DOBRĄ OPINIE MIAŁ 5 LAT TEMU TERAZ MA OPINIE KOŁKOZU W KTÓRYM MAŁO PŁACĄ A WYMAGANIA PRACY ZA TRZECH

Franko
@Anita 22.05.2018 22:31

no zpier dol za 3 i 1800 zł super dobry pracodawca chyba jaja sobie z ludzi robią

Znający dobrze firmę

Pracowałem kilka lat jako pracownik biurowy. Tak więc o to moja szczera opinia. Jeżeli chodzi o Wabco jako pracowdawcę to duży plus. Wypłata na czas, fajne benefity, tanie jedzenie w stołówce i dobry dojazd. Na start dla studentów to super firma z racji dużej elastyczności czasu. Jeżeli chodzi o samą pracę to tutaj sytuacja się zmienia o 180 stopni... Chora presja na wyniki, tabelki i normy. Wielu dobrych inżynierów przez to z firmy odeszło. Dzień w dzień stres. Nieustanne audyty, egzekowanie celów itd. Przychodzisz na 7, wychodzisz o 18. Plus praca do godzin nocnych w domku. Najgorsze jest jednak i to podkreśli każdy.... CHAMSTWO LIDERÓW. Wiele stanowisk liderskich to banda chamów. Duża większość jest obasdzana po znajomościc czyt. Hulaj dusza piekła nie ma... Powiesz przełożonemu to jeszcze od niego po usach dostaniesz. W sumie im się nie dziwie bo kolegi własnego nie będzie karcił... Jeżeli masz silne nerwy i chcesz zapełnić CV to polecam, w innym wypadku odradzam. Drugi raz, nawet za większe pieniadze bym tam nie wrócił.

Aligator
@Znający dobrze firmę 16.10.2017 15:22

Musze przyznać ci racje. Ja obecnie pracuje w Wabco, ale tylko dlatego że trzymają mnie raty i kredyty, a nie dlatego że to fajna firma. Przychodąc tutaj otaczali mnie fajni ludzie, którzy tak jak piszesz nerwowo nie wytrzali i uciekli stąd. A szkoda bo firmę tworzą ludzie, a nie na odwrót. Legendy głoszą ze atmosfera tutaj w pracy była super, człowiek szanował człowieka, a taraz?! Każdy który jest wyżej nad tobą traktuje cie jak szmatę do wycierania podłogi, kierownictwo i liderzy chodzą z głową uniesią do góry, czekają tylko żeby zrobić z ciebie debila na każdym kroku. Niby poważni, wykształceni ludzie a siedząc razem ze sobą w kantynie używają słownictwa jak z rynsztoku. A co lepsze. Niektórzy siedzą tutaj latami, nie ma rzeczy której by nie wiedzieli o firmie, a pomimo to zatrudniają jakiegoś głąba na wysokie stanowisko,którego ucza młodsi specjaliści. Czy to jest normalne?

Szczurek ponurek
@Znający dobrze firmę 16.10.2017 15:22

Pozwolę sobie zaktualizować Twoją wypowiedź. Benefity? 1. Stołówka - jedzenie nieświeże, większość pracowników ma problemy zdrowotne ale przez to, że pracują średnio po 10h plus dojazd do pracy to dalej jedzą te świństwa.2. Pakiet medyczny Medicover- absolutna beznadzieja- nie masz szansy dostać się do specjalisty czy nawet internisty w dogodnych dla Ciebie godzinach, w porównaniu do Lux-Med to to jest pić na wodę fotomontaż a nie pakiet medyczny.3. Multisport- jest, za ok. 50 zł- bywają tańsze w innych firmach ale to i tak dobra cena, jeśli ktoś przynajmniej raz w tygodniu chce chodzić np. na basen. I tu benefity się już skończyły. Teraz zaczyna się już tylko kolesiostwo i widzi-misie w kwestii oceny pracowników i wynagrodzeń. W biurach brakuje ludzi do pracy, kilkuletni pracownicy odchodzą albo "prosi" się ich o odejście. Rekrutacja nowego pracownika do działu zajmuje im przy dobrych wiatrach średnio 2 miesiące. Co w tym czasie- przerzucanie obowiązków na resztkę zespołu, która pracuje od 7-18 plus wędrówki ludów do domu z laptopami. I to nie dlatego, że są opętani i życia nie mają ale dlatego, że ciągle się coś wymyśla i dokłada zajęć. Praca w biurze też sprowadza się do wyrabiania normy i gonienia za terminami. Atmosfera z miesiąca na miesiąc coraz gorszą. W większości zespołów brak współpracy, przepływu informacji i wzajemnego szacunku. Kadra zwana nad-szczurami albo wiecznie na vacation albo sickness, szeregowy biurasek wiecznie jest obarczony nie swoimi kompetencjami i musi sobie z tym radzić. I te cele do zrealizowania...pytam kiedy? Stąd takie zawirowania w biurach, bo ludzie po jakimś czasie kabaretu w Wabco stawiają sobie sami cel: znaleźć sobie nową pracę w ciągu 3 miesięcy. I większości jak widać się to bez problemu udaje. Niestety z miesiąca na miesiąc jest nieprzyjemnej, jest większy chaos, nawarstwiające się problemy. Tak Wabco oszczędza też na pracownikach biurowych i na obsłudze klienta.

Bezrobotny

Mam być przyjęty na Kwiatkowskiego Wabco proszę o szczere opinie czy warto.Jakie +,jakie -.

Ważna

Kasa jest ważna ale nie do końca,ważna jest atmosfera pracy i zespół ludzi z którymi się pracuje!!!czy ciężko to tak zrozumieć

K-O

eee tam, gdyby tak było to nie byłoby tyłu powrotów, a jednak ludzie, którzy odchodzą wracają z powrotem do WABCO. I to nie tylko w biurach, ale także na produkcji.

franko
@K-O 30.12.2017 21:23

chyba z kamieniołomów :)

fizol
@K-O 30.12.2017 21:23

K-O to HR? Wypisujecie brednie żeby przyciągnąć nowych roboli?

anonymous
@fizol 28.01.2018 22:04

zawsze zastanawiałem co mają w głowach ludzie którzy wracają do Wabco

Gratification_monkey

Czesc, ktoś może się podzielić opinią o dziale symulacji/obliczeń ?

Franko
@Gratification_monkey 10.03.2018 19:03

Tak w tym dziale symulujemy prace głównie czyli robimy tak żeby myśleli ze coś robimy dobra robota polecam

K-O
@Gratification_monkey 10.03.2018 19:03

Wow, serio jest taki dział? Mam wrażenie że wszyscy dookoła tam pracują, uczą się jak skutecznie opierdzielać się i symulować pracę.

............................
@K-O 20.04.2018 14:39

prawda w tej jak i wielu firmach 60 % pracuje resztę bierze kasę za picie kawy chcieli ludzie demokracje to mają tylko dziwię się właścicielowi

Jayjay

Jak z zarobkami na operatorze cnc?

Agata

Czy ktoś może w takim razie napisać, czym dokładniej zajmuje się osoba na stanowisku trenera w WABCO? W jakim sensie jest to fikcyjne stanowisko? A jak w takim razie przedstawia się wynagrodzenie? @K-O mógłbyś napisać coś więcej o specyfice Twojej codziennej pracy? @.................... czy przez czas, w którym jesteś pracownikiem firmy, Twoje warunki zatrudnienia się w jakiś sposób zmieniły?

Franko
@Agata 13.04.2018 11:16

Osoba na stanowisku trener zajmuje się tym ze mówi "nie mam czasu" taka robota tam jest sporo takich stanowisk można aplikować :)

Zainteresowanie

Kiedyś pracowałem na silownikach i obecnie zastanawiam się czy nie wrócić,czy coś się zmieniło?chodzi mi o atmosferę ?bo zapieprzac to wszędzie trzeba,czy coś się zmieniło? Czy ten zmianowy co wiecznie od niego gorzałą smierdzialo pracuje ? Dzięki niemu się zwolnilem,nie rób jakich swiat nie widział,nic tylko donosił i atmosferę psul

Rusłan
@Zainteresowanie 13.03.2018 15:02

Jak znasz ukraiński żeby porozmawiać z kolegami na linii to wracaj.

Hhhi
@Zainteresowanie 13.03.2018 15:02

Pewnie chodzi o Piotrka N,jest dalej

Jajaj
@Hhhi 17.03.2018 21:14

To za gorzałe nikt go jeszcze nie wywalił??? Dziwne...

Przewodniczący klubu AA.
@Jajaj 26.03.2018 22:18

No cóż, widać że niektórzy mogą więcej.....

............................
@Zainteresowanie 13.03.2018 15:02

TAK TRZEBA ZAPIEPRZAĆ 3 RAZY SZYBCIEJ I ROBIĆ 100% WIĘCEJ NIŻ 3 LATA TEMU

czacha

Siemaneczko jaką stawke brutto max można w tym Wabco wynegocjować? (Staż na prod 12lat)

UZI
@czacha 02.04.2018 17:35

3000 brutto.

Zostaw opinię o WABCO - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WABCO