WABCO

Adres: Ostrowskiego 34, 53-238 Wrocław

NIP: 7291004815 KRS: 0000024720

WABCO
3 668 1608 5 1

Opinie o WABCO

Filtruj opinie po kryteriach:

Pitbull
 Opinia

napiszcie proszę o zarobkach na różnych stanowiskach bo chciałbym się tam zatrudnić, a podobno dobrze płacą i praca lekka; kolega jest tam wózkowym 10 lat pracuje, czy to możliwe, że 4 tys na rękę dostaje bez nadgodzin??

Pomocna?
TakNie1
Korpo
 Opinia

Nasze związki zawodowe, wywalczyły dziś deszcz, dzięki chłodniejszemu powietrzu łatwiej było dziś oddychać. Dziękujemy.

Pomocna?
Tak3Nie
Nie do wiary
 Opinia

Dlaczego nikt nic nie robi w sprawie temperatury na hali. Nie idzie wytrzymać w tym ukropie. Jak człowiek dostanie udaru to mam nadzieję że wezmą za to odpowiedzialność. Do tego związki zadowode powinny zainteresować się ta sprawą. Bo co roku jest to samo i co roku to samo gadają "myślimy jak rozwiązać ten problem" a problem jak był tak jest. Wiatraki nie rozwiązują problemu wręcz przeciwnie tworzą problem. Jak dojdzie do przewiania to pracownik idzie na l4 (ból niesamowity) i jest stratny na kasie. A jak dojdzie do zapalenia nerwu trujdzielnego to kto wtedy zapłaci za rehabilitację minimum 6 miesięcy pracodawca który doprowadza do schorzeń, utraty zdrowia po przez wiatraki które mielą gorące powietrze na rozgrzany organizm. Super.

Pomocna?
Tak2Nie2
afryka dzika
 Opinia
@Nie do wiary 12.06.2019 13:45

klimatyzacja jest za droga, nieczyszczona powoduje rozpylanie bakterii i alergie, choroby

Pomocna?
TakNie
Stan
 Opinia

Przepracowałem tam króciutko na zaworach. To nie praca właściwie, a zajezdnia. Jeśli istnieje w dzisiejszym świecie pojęcie wyzysk, brak poszanowania dla innego człowieka, to na pewno przy zaworach. Nie mam na myśli tego że przełożeni źle traktują ludzi, bo jest odwrotnie. Zdaja sobie sprawę ze specyfiki pracy, i interesują się nowymi jak im idzie, czy dają radę. Tu właśnie chodzi o samą pracę. Za taki zapier… 1900 zł na rękę, to jak plucie w twarz, i mówienie że deszcz pada. A na rekrutacji opowiadają, że na początek jest 3200 brutto, potem okazuje się, że wychodzi 2900. Starsi pracownicy, po kilku podwyżkach kręcą te wyśrubowane normy, bo wiecznie MAŁO!!!!! Nie polecam, omijać szerokim łukiem.

Pomocna?
TakNie1
rebelia
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Firma słaba(usunięte przez administratora)słabe zarobki ciężka praca 1 stanowisko na COMP. 8 godzin i nie wiesz jak masz na imię pozdr. KOMPresoRY

Pomocna?
Tak9Nie2
Agata
 Opinia
@rebelia 12.04.2019 22:45

Rozumiem, że akurat Ty nie do końca odnajdujesz się, pracując w tym przedsiębiorstwie. Jednak są tu osoby, które mimo wszystko chciałby spróbować swoich sił w WABCO. Dowiedziałam się, iż oferują tam ekscytującą ścieżkę kariery i szeroki wachlarz ofert pracy z ponad 38 krajów, w funkcjach takich, jak Produkcja, R&D i wsparcie biznesu, m.in. Zakupy Strategiczne, Marketing czy Finanse. Szczególnie zainteresowała mnie ta ekscytująca ścieżka kariery. Możesz nam powiedzieć, jak wygląda to w praktyce: jakie możliwości rozwoju zawodowego daje ten pracodawca?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były i zmieszany
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ciekawe kogo zostawi ZF jak kupi Łapco

Pomocna?
Tak1Nie
zmieszany i były
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@były i zmieszany 01.03.2019 21:49

136.5 po raz pierwszy, 136.5 po raz drugi 136.5 o raz trzeci, sprzedane! Niemcy zrobią porządek z ekspertami od usprawnień procesów usprawniających usprawnienia i innych znajomych królika. A do szefa będzie się mówić Herr oder Frau.

Pomocna?
Tak1Nie
carola
 Opinia

odradzam prace w tej firmie, jest duza rotacja, co pare miesiecy pojawiaja sie od nich ogloszenia o prace na te same stanowiska, na rozmowie kwalifikacyjnej potwierdzono, ze jest ciagla rekrutacja u nich,w firmach z dobrymi warunkami pracy i placy pracownicy sie nie zwalniaja....

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@carola 22.10.2018 13:27

@carola Szanujemy tutaj zdanie każdej osoby, ale sama przecież wiesz, że rotacja może mieć różne przyczyny - nie tylko te, o których nadmieniasz. Nie jest też do końca jasne, czy sama pracujesz w WABCO, czy może piszesz jedynie jako obserwator tej firmy. A na jakie stanowiska pracy trwa tam obecnie rekrutacja?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowy
 Opinia
@Agata 25.10.2018 12:25

@Agata jesteś obrąńcą Wabco ?:)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@Nowy 29.10.2018 08:04

@Nowy Chyba źle zinterpretowałeś mój wpis. Moim celem jest pomoc Wam w zebraniu wiarygodnych informacji o pracodawcy, jakim jest firma WABCO. W żadnym razie jej nie bronię - chodzi o poznanie zarówno jej dobrych stron, jak i tych nieco gorszych. Czym zajmujesz się w tym przedsiębiorstwie?

Pomocna?
Tak2Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...................
 Opinia
@Agata 31.10.2018 19:11

no właśnie 1670 to ja zarabiałem tam w 2011r a teraz 1900 czyli w 20011 zarabiałem więcej niż wy teraz bo życie było tańsze paliwo jedzenie ,czynsz wszystko wabco to jedna z nie wielu firm która płaci poniżej 2000 tys na rynku 75 firm płaci więcej

Pomocna?
Tak2Nie
....r....
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Agata 31.10.2018 19:11

Skoro chcesz zdobyć wiarygodne informacje to dlaczego nie chcesz już rozmawiać o zarobkach i pomijasz ten temat tekstem żeby skończyć już o zarobkach??? To jest rzetelne ??? Raczej nie.....

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wrrrr
 Opinia

Dodam opinie nr 666 :) Pisze glownie do tych, co nie chca isc na produkcje, tylko do PD, S&P czy PjM. WABCO to dobry pracodawca, dobry socjal, dobre warunki, elastyczne godziny pracy, ostatnio wprowadzili 1 raz w tygodniu home office dla chetnych. Dla pracownikow umyslowych - polecam zdecydowanie. Równie zdecydowanie nie warto sugerowac sie opiniami ludzi z produkcji, bo wiekszosc z nich prezentuje typowy bol czterech liter na zasadzie "ja to bym byl najlepszym liderem, ale mi sie nie chce i dlatego skrecam zawory na linii". No sorry. Tak jak ktos pisal wyzej - same nieoszlifowane diamenty, oni by zrobili duzo, ale im sie nie chce. Taka prawda. Uczyc sie nie chcialo, teraz tez sie nie chce - no ale wiedza najlepiej. Tak samo znaja sie na pilce noznej, polityce i ogolnie doradza ze wszystkim, czego w zyciu nie robili.

Pomocna?
Tak13Nie14
Mniejwiem.
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@wrrrr 30.03.2019 21:19

Bardzo cenny komentarz dobrze wykształconej osoby, która wstydzi się podpisać imieniem i nazwiskiem. Ciekawe, dlaczego w firmie od wielu lat ciągle jest deficyt pracowników biurowych. Wiele osób nazywa firmę pilotażową, zatrudniała wielu studentów na śmieciowe umowy. Warto dodać, że pracownicy biurowi pracowali prawie 8.5h a płacone mają za 8.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kintaro
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Wabco, wabco. Totalny korporacyjny moloch. Jak jest tam tak fajno u was to czemu nawet Ukraińcy od was uciekają. Swoja drogą to pracowałem tam ze 4 lata temu i nic sie nie zmieniło. Dalej pracownicy sa traktowani, jak murzyni na polu bawełny.

Pomocna?
Tak18Nie1
Michael
 Opinia

jak w (usunięte przez administratora), widac po rotacji, pisze o produkcji. polecam stanowisko np monter zaworow, jest super(ironia) Moje sugestie dla WABCO: wdrozyc to o czym jest mowa na szkoleniach, a nie sciemniac, ze jest super. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: wymienic wiekszosc liniowych i wziasc sie za liderow zeby choc udawali, ze wiedza co sie na lini dzieje

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
OoO
 Opinia
@Michael 18.02.2019 12:17

O i widzisz Michael, wreszcie jakas konstruktywna sugestia. Nareszcie znalazł się ktos z odpowiednimi kwalifikacjami aby powiedziec: wyrzucic liniowych! zabrac sie dla liderow! Znowu wabco nie zauwazylo jaki nieoszlifowany diament czai sie w jego szeregach. Powiedz, czemu hamujesz swoją kariere i jestes monterem????

Pomocna?
Tak1Nie3
robol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@OoO 21.02.2019 07:08

pewnie jest słaby w robieniu laski kapowaniu albo lizaniu rowa

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawy
 Opinia
@robol 22.02.2019 22:55

tobie tez nie poszlo widze

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ciekawy 25.02.2019 08:40

Jak sie dowiedzialem co trzeba zrobic to zrezygnowalem

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
iii
 Opinia
@Robol 25.02.2019 11:49

no to wracaj już do rynsztoka

Pomocna?
TakNie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@iii 26.02.2019 08:14

Nie juz raczej nie wroce do wabco malo placa nie wiem jak sie utrzymuje rodzine za 1900 ale ty pewnie wiesz powodzenia

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ecas
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Boss na zebraniu mówił że trzeba oszczędzać. To raczej niedobra wiadomość przed podwyżkami. Pewnie znowu będzie luźniej w szatni....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...................
 Opinia

AGATO ty nie powinnaś pełnić tu żadnej roli jeśli ktoś się wypowiada powinien mieć chociaż jakieś podstawowe pojęcie a mamlać 1900 zł nie da się obronić więc nie broń tak samo pracy za za trzech jeszcze 3do 5 lat temu te same czynności wykonywało np 10 osób na lince a teraz 6 ,7 i była mniejsza norma niż teraz więc też tego nie broń ja wiem że dla ludzi ubogich na umyśle to się nazywa modernizacja dać najniższą krajową i najmniejszym kosztem do auta tez możesz wlać olej z marketu zamiast ropy trochę pociągnie jak robol w wabco jeszcze w w 2011 zarabiałem więcej tam niż teraz bo około 1700 na rękę a teraz 1900 a czynsz 2 x droższy paliwo i wszystko to sę policz i nie broń kogoś kto se sam strzela w kolano

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@................... 07.01.2019 04:43

Jest to komentarz całkowicie nie na miejscu. Staram się zrozumieć każdą osobę, która wypowiada się na temat tego pracodawcy. Nikogo zatem nie bronię. Musisz mieć na uwadze, że niektórzy mogą chwalić sobie pracę w firmie WABCO. Może zatem chociaż podpowiesz, czy mają tam aktualnie jakieś wolne stanowiska, o które można byłoby się ubiegać?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@Agata 11.01.2019 14:28

Kto sobie chwali ???

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@Robol 11.01.2019 17:40

Jak ktos ma jakies pozytywy. na temat pracy w wabco to prosze pisac

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K-O
 Opinia
@Robol 11.01.2019 17:40

Ja sobie chwalę. Nie ma co ukrywać, że tak idealnie do końca nie jest, ale nie narzekam. Nie ma takich problemów jak obecnie ma np. Wisła Kraków - pieniążki na konto wpływają regularnie, bez opóźnień. Co roku podwyżki. Moja siostra pracująca w szkolnictwie już zapomniała co znaczy słowo "podwyżka". Socjal też nie jest zły a i związki zawodowe co rusz podrzucają jakieś gratisy w postaci biletów do kina, na mecze czy organizują jakieś ciekawe wycieczki. Pracuje w zawodzie, robię to co lubię i jeszcze mi za to płacą. Sąsiad pracujący jako ochroniarz średnio 2x w tygodniu wraca z jakiejś akcji, gdzie szczęściem uchodzi z życiem, a do tego w taką pogodę jak dziś musi jechać i przez całą noc pilnować czyjegoś mienia. Sorry, ale zdecydowanie wolę siedzieć sobie na linii w WABCOwskim ciepełku, gdzie o swoje bezpieczeństwo nie muszę się aż tak przejmować i zawijać te zawory w sreberka... Ale ja mam tą fantastyczną cechę, dzięki której nie przejmuje się takimi pierdołami o jakich tu piszecie (o jak mało zarabiam, o jakie wysokie normy, o jacy Ci przełożeni wredni) tylko robię swoje, a po 8h wracam do domu, do rodziny i skupiam się na tym, jak z dzieckiem miło spędzić czas...

Pomocna?
Tak25Nie1
Robol
 Opinia
@K-O 12.01.2019 00:37

Jesli chodzi o socjal to do wszystkiego trzeba doplacać jak dlugo pracujesz powyzej 10 lat to cos tam zarabiasz a jak ci wystarcza 1900 to tam siedz tylko dzieci szkoda i nie mow ze w sobote nie masz polecen sluzbowych bo nie wierze z tego co piszesz jedynie fajnie ze jest cieplo i tyle rozejrzyj sie po rynku pracy i zobacz ile takie firmy placa w porownaniu z wabco

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@K-O 12.01.2019 00:37

Wlasnie na takich frajerow wabco liczy

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K-O
 Opinia
@Robol 13.01.2019 10:30

Przez ostatnie 15 lat nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek dostał polecenie służbowe na pracę w sobotę, chociaż lubię robić w sobotę, bo wtedy jest mniej osób z biura, nikt nie przeszkadza, jest mniejsze ciśnienie i można spokojnie skupić się na pracy.

Pomocna?
Tak8Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
robol
 Opinia
@K-O 14.01.2019 14:36

TO nie wiem na jakim dziale robisz chyba w biurze gdzieś ja mówię o liniach gdzie były polecenie i to sporo swego czasu nawet na zebraniu obiecywał ptak ze już nie będzie poleceń jak ktoś ma szkolę ale później i tak były gdzie ty się uchowałeś w tym wab-co

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K-O
 Opinia
@robol 14.01.2019 17:25

Poza TS'ami pracowałem chyba w każdym dziale i może Cie zaskoczę, ale nie wszędzie jest tak samo.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@K-O 16.01.2019 00:45

I co nigdzie cie nie chcieli nie dziwie sie

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
OoO
 Opinia
@Robol 16.01.2019 11:38

Robol, trolu może wróc do starej ksywki na tym forum. Argumentów nie masz to pozostaje obrazić, jak ten kundel co jak ugryźć nie może to przynajmniej obsika. K-O, tak trzymaj! Każdy jest panem swojego losu (sorry, może poza robolem).

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@OoO 18.01.2019 08:56

Mam argumenty malo placa duzo wymagaja praca w soboty za swiadczenia trzeba doplacac

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@Robol 18.01.2019 11:38

I jestem panem swojego lusu bo potrafilem odejsc ja zobaczylem ile inne firmy placa a ile wabco w tej chwili

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K-O
 Opinia
@Robol 16.01.2019 11:38

Nie powiedziałbym, że mnie nie chcieli - gdyby tak było to nie przepracowałbym tu 15 lat. To nazywa się inaczej, być może Tobie obce słowo - awans. Zaczynałem jeszcze jako tzw. "zielony" przez pośrednika pracy. Później jako monter zaworów, monter elektroniki, dyżurny, zmianowy, specjalista, technik, itd... i jeszcze na pewno nie powiedziałem ostatniego słowa. Mam ambicje i chęć by nauczyć się tu jeszcze czegoś. Skończę szkołę i będę startował wyżej. A kto mi zabroni? Do odważnych świat należy.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
............................
 Opinia
@Robol 11.01.2019 17:40

bilety dają prawie wszędzie a po za tym płacisz często za to podatek a podwyżek nie było od dawna bo to co dają to to jest inflacja i dostosowanie się do rynku a nie podwyżka jeszcze w 2012 zarabiałem 1600-1740 bez nadgodzin a teraz 1900 dają podwyżki ale normy praca za 3 bo gdzieś se trzeba odbić tą inflacje a pozytywów nie ma bo umowa o prace jest prawie wszędzie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawy
 Opinia
@............................ 22.01.2019 04:49

Robol ile podwyżki w jakim czasie ci dali.?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
robol
 Opinia
@K-O 20.01.2019 23:47

Ja wiem jak tam się awansuje :) tak myślałem ze na lini nie pracujesz ja tu mówię o pracy montera

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@Ciekawy 22.01.2019 16:08

Po 5 latach pracy 2800 brutto oczywiście to jest jakiś żart dają inflacje nie powiedział bym ze się dostosowują do rynku pracy bo takie firmy płacą o wiele więcej na innych stanowiskach tam też nie ma kokosów może to dobre jak w przypadku kolegi żeby sobie CV zrobić jakieś i wtedy poszukać pracy w której się będzie coś zarabiać

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawy
 Opinia
@Robol 23.01.2019 17:33

1200 w 5 lat to srednio 15% podwyzki rocznie. nie taka tragedia

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ground and pound
 Opinia
@K-O 14.01.2019 14:36

Polecenia na soboty były... zdarzyło się nawet polecenie pracy po zmianie nocnej, Ci bardziej wystraszeni godzili się na to...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kxx
 Opinia
@robol 14.01.2019 17:25

PTAKA już nie ma,więc wiele się zmieniło co do atmosfery w firmie...jest o niebo lepiej .Teraz nie ma zmuszania tylko jest prośba

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mari
 Opinia

1900 do ręki ? Omg ! Miałam zamiar złożyć CV ale za 1900 to nawet nie opłaca mi się angażować w przesłanie CV.takie stawki chyba nastolatką pasują jak mieszkają u rodziców . Bo nawet wynajęcie pokoju we Wrocławiu to suma ok 1000 zł a gdzie inne wydatki ? Nie wiem kto jest aż tak zdesperowany że mu pasują takie pieniądze! W szoku ! Monter najwięcej roboty najniższym kosztem. No thenks

Pomocna?
Tak13Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@Mari 25.12.2018 13:07

Powinnaś brać pod uwagę, że wskazana przez Ciebie wysokość wynagrodzenia może okazać się wystarczająca dla innych osób. A poza tym - nie należy tak pochopnie oceniać niektórych rzeczy. Może się bowiem okazać, iż po pewnym czasie w WABCO zaproponowano by Ci wyższą pensję. A orientujesz się, jakie jeszcze stanowiska pracy mają tam aktualnie wolne?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Henryk
 Opinia
@Agata 26.12.2018 10:16

Kurczę, to potwierdzone info, że dają tak głodowe pensje? A może to jedynie podstawa i można coś jeszcze sobie dorobić? Jakaś prowizja lub premia?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
............................
 Opinia
@Mari 25.12.2018 13:07

AGATA PRZESTAŃ MLEM LAĆ I GŁUPOTY PIERDZIELIĆ SAMA NIE PRZEPRACOWAŁA BYŚ NAWET TAL 1 DNIA FIRMA CIĘ OPŁACA TO TAK PISZESZ TROCHĘ GODNOŚCI CZY POLAK ZAWSZE MUSI BYĆ CZYIMŚ MURZYNEM

Pomocna?
Tak13Nie1
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
byłypracownik
 Opinia
@Henryk 27.12.2018 18:44

Witam można dorobić bo dając taką pensje chyba na to liczą że będziesz (usunięte przez administratora) bo nie masz wyjścia żeby coś zarobić jak masz dużo czasu to ok w sobotę nie ma problemu nawet jak nie chcesz to polecenie służbowe żeby sobie koniecznie dorobić i premia co 3 miechy oczywiście jak przy tym (usunięte przez administratora) nic nie zepsuliście

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@............................ 28.12.2018 05:02

Bardzo Cię proszę o zachowanie spokoju. Nie pracuję w firmie WABCO. Pełnię tu rolę moderatora i staram się jedynie pomóc tym, którzy tego potrzebują w zdobyciu rzetelnych oraz merytorycznych informacji na temat wspomnianego pracodawcy. A Tobie jeszcze przypominam o przestrzeganiu zasad spisanych w regulaminie serwisu GoWork: https://www.gowork.pl/regulamin Może zaczniesz od tego, na jakim stanowisku pracujesz w tym przedsiębiorstwie?

Pomocna?
TakNie
NickTrik
 Opinia
@Mari 25.12.2018 13:07

2 soboty w ciągu pół roku z wolnej nie przymuszonej woli, jak nie mogę to po prostu nie przychodzę. Jak jest potrzeba to się pytają. Wyplata zawsze powyzej +/-2200./ wiec nie rozumiem tego 1900. Ktos tu ludzi odstrasza od tej firmy może konkurencja...?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kolorowo
 Opinia
@NickTrik 30.01.2019 22:27

taka jest podstawa 1900 jak orasz to wiadomo ze zarobisz więcej o to chodzi żebyś więcej pracował jak sie mieszka u rodziców to może komuś starcza ale jak masz dom rodzinę to nie wiem jak za to przeżyć chyba ze zona zarabia 5 tys :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik jeszcze wa
 Opinia

Praca jak wszędzie. Gdyby nie to że jest osobą która donosi SMS o treści ze robi się po.alu a sama chodzi na papierosa co pół godziny pusE dzwoni to było by ok

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia

Pomijajac wypowiedz Gobelsa ze komus to wystarcza bo to nie wymaga komentarza to pieniądze sa nie adykwatne do pracy jaka trzeba tam wykonywac zdecydowanie odradzam prace w tej firmie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Szanowac pracowników

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szczery.
 Opinia

Szczery. Nie chodzi o pracowników bo każdy chce zarobić na chleb.Ale dlatego żle jest w tej firmie bo kierownictwo Cb2 , Lakiernia i ludzie w biurach którzy tym zarządzają i zarządzają ludżmi i produkcją to bym większość zwolnił.Nie dość że nic nie robią to żadnego szacunku do pracowników to ludzie pracują na takich wysokich normach na każdych wydziałach to jeszcze nie konsultując się z żadnym pracownikiem śrubują większe normy i człowiek przecież to nie robot.Chamy bo za plecami sobie ustalają i jak ktoś się im nie spodoba to aut za bramę.A jak jeszcze coś powie to sami wiecie to najchętniej by cię zjedli.Większość kierowników i zarządzających to są bardzo fałszywi gadają z tobą a za plecami wiadomo między sobą sobie ustalają i jeszcze wywiad między pracownikami robią.Kapusie na lini.

Pomocna?
Tak8Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wabcor
 Opinia

Jesli kto$ chce podjąć prace w wabco zarabiac 1900zl po przyjściu do domu nie miec juz na nic siły. pracowac przymusowo w sobote (polecenia słuzbowe) to jest to mozliwe link w komentarzu u Gobelsa

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@Wabcor 07.11.2018 15:55

Musisz wiedzieć, że każdy ma inne wymagania i potrzeby. Dlatego też dla jednych zarobki w WABCO będę wystarczające, a dla drugich z kolei okażą się dużo za niskie - nie generalizujmy w takim razie. Nadal jesteś tam zatrudniony, czy może już postanowiłeś pożegnać się z firmą?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wabcor
 Opinia
@Agata 13.11.2018 14:58

Zwolniłem się pracowałem miesiąc za tą prace 1900zł chyba żartujesz ze to wystarcza komuś tyle można na cieciówie zarobić siedząc na tyłku szanujmy się trochę chyba żadna duża szanująca się firma we Wrocławiu tak mało nie płaci

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@wabcor 13.11.2018 18:22

Super, że udzieliłeś mi odpowiedzi. Dalej jednak będę utrzymywała, iż takie zarobki niektórym mogą wystarczyć. Może teraz poruszmy inną kwestię - czy w WABCO organizują Wam jakieś cykliczne kursy, podnoszące Wasze kwalifikacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
............................
 Opinia
@Wabcor 07.11.2018 15:55

AGATA SKORO TE ZAROBKI CI WYSTARCZĄ PRACUJĄC ZA 3 to się tam sama zatrudnij a nie pleciesz głupoty bo siędzisz biurze i nic nie robisz tak naprawdę nawet 1900 się tam nie zarabia bo podziel to na 3 tyle masz obowiązków ze ścięgna wysiadają

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@............................ 28.11.2018 16:12

Twój post jest trochę chaotyczny. Pamiętaj, że na forum staramy się zrozumieć punkt widzenia każdej osoby. Zostawmy już może kwestię zarobków w firmie WABCO i skupmy się na aspekcie umów. Każdy pracownik może tam liczyć na stabilną formę umowy razem ze wszystkimi jej przywilejami?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ECAS
 Opinia
@Agata 20.11.2018 15:16

Po co monterom szkolenia? Oni są żeby zapie.dalać!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kac
 Opinia
@ECAS 12.12.2018 20:03

To sa specjalne szkolenia w zapie.dalaniu :)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@ECAS 12.12.2018 20:03

Na początku chciałabym Ci przypomnieć, że na forum publicznym zawsze pamiętamy o kulturze słowa, a w związku z tym, nie używamy wulgaryzmów. Zapoznaj się proszę z regulaminem Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Odnosząc się do Twojego posta - szkolenia są zawsze mile widziane, bez względu na stanowisko pracy. A czy w WABCO wszyscy pracownicy pracują w oparciu o stabilny rodzaj umowy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia

Firma WABCO oferuje Wam ekscytującą ścieżkę kariery i szeroki wachlarz ofert pracy z ponad 38 krajów, w funkcjach takich, jak Produkcja, R&D i wsparcie biznesu, Zakupy Strategiczne, Marketing, czy nawet Finanse. Możecie sobie o tym poczytać na ich oficjalnej stronie internetowej: https://www.wabco-auto.com/pl/careers/wabco-jobs/ Może wiecie, jak tam konkretnie przebiega proces rekrutacyjny? Zapraszam serdecznie do dyskutowania.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
polska
 Opinia
@Agata 27.11.2018 15:27

może we francji gdzie pracowników się szanuje. nie zmusza do pracy w nadgodzinach . czy zarabiałeś tam 500 euro jak w Polsce.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Walerian
 Opinia

Pracowałem w Wabco France przez ponad 25 lat 1989-2015. Miejsce pracy Claye-Souilly. Departament IQ. Firma którą wspominam bardzo dobrze. To dla mnie najlepszy okres pracy. Firma której kreatorem był legendarny George Westinghause (hamulce do pociągów kolejowych). WABCO stał się liderem w wyposażaniu samochodów ciężarowych jak i osobowych. Krótko, to firma waloryzująca.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia

Jeśli ktoś z Was chciałby podjąć pracę w WABCO, to jest to jak najbardziej odpowiedni moment. Firma prowadzi w chwili obecnej rekrutację, co możecie zobaczyć na ich stronie internetowej: https://www.wabco-auto.com/pl/careers/wabco-jobs/ Może znajdzie się tutaj osoba, która ostatnio uczestniczyła w rozmowie kwalifikacyjnej i opisałaby nam w szczegółach jej przebieg?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...................
 Opinia

CO TY PLECIESZ zwalniają się dosłownie co 5 min co ty masz w głowie sama piszesz jest duża rotacja a potem że się nie zwalniają pomyśl najpierw zanim coś napiszesz a ogłoszenia pojawiają się co dzień nie nikt zdrowy na umyśle tam nie robi jedynie co można to przezimować firma dno kiedyś miała prestiż teraz zero tyle bubli po za tym idzie idz tam będziesz się mógł pochwalić że pracowałeś jak niewolnik za prawie najniższą krajowa pracując za 3 osoby

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ola
 Opinia

Ja może cytując klasyka nie wiem czy jestem w stanie bardziej tej firmy obrazić niż sama się obraża dając ludziom 1900 zł na rękę za naprawdę ciężka prace szanujmy się trochę

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowy
 Opinia

Pracuje w WABCO OD tego roku, w 90% wszystkie negatyne komentarze się potwierdzają, pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stary
 Opinia

Witam widze ze Goebbels jest aktywny Andzej ma racje przedewszyatkim ludzie sie zwalniaja bo poprostu ta firma malo placi za prace ktora trzeba tam wykonywac posrobowane normy i liniowi wiadomo co jedno goni drugie. na lini. wiem co mowie bo sie zwolnilem nie dlatego ze bylo fajnie

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej grubba
 Opinia

NIE watro, płacą jak chcą, liniowi- same kuurwy które z chęcią posłał bym do piachu, ogólnie (usunięte przez administratora) kiła i mogiła. Nie dziwię się że ludzie się masowo zwalniają.

Pomocna?
Tak14Nie1
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@Andrzej grubba 16.10.2018 10:50

@Andrzej grubba Bardzo proszę, żebyś na forum publicznym nie używał wulgarnego słownictwa - nie jest to bowiem zgodne z regulaminem Gowork. Masowe zwalnianie się pracowników może mieć przecież rozmaite przyczyny. Zastanawia mnie jedno Twoje sformułowanie, a mianowicie "płacą, jak chcą". Co w kontekście pracodawcy, jakim jest WABCO oznacza to konkretnie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...................
 Opinia

dali podwyżki ta w ogłoszeniu jest 2700 brutto śmieszne co 2 firma płaci więcej niema rotacji nie kłam ogłoszenie pojawia się 3 x dziennie normy może i zmniejszyli ale mało kto je wyrabia ostatnio przyjął się tam mój koleś 5 lat temu pracował tam 3 lata a teraz się nie wyrabiał i go zwolnili więc jak wcześniej dawał radę a teraz nie i nie kłam nie ma żadnego dofinansowania do posiłków wszędzie tyle kosztuje ćwiartka z grilla czy kiełbasa podam ci przykład pracując choćby w makro ani zł nie płaciłem żarcie takie same

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia

@Stary Super, bardzo Ci dziękuję, że zechciałeś poświęcić swój czas i zorientować się w aktualnej sytuacji firmy WABCO. Na pewno dużo osób będzie Ci za to wdzięcznych. Nadmieniasz, że nie ma tam rotacji, ale może potrzebują w chwili obecnej nowych rąk do pracy. Wiesz coś o tym?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stary
 Opinia

Agata zorientowałem się w aktualnej sytuacji i faktycznie jest lepiej pozmiejszali normy dali spore podwyzki za opieke zdrowotną i multisporta nie trzeba doplacać firmie nie ma praktycznie rotacji pracownikow starzy wracają zdieli ogłoszenia o prace bo wszyscy chcą tam pracować :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
stary pracownik
 Opinia

To są właśnie aktualne informacje możne trochę jest lepiej bo rynek pracy się zmienił ale dalej wyzysk pampersy trzeba mieć w razie czego a ty się podziel z nami ile zarabiasz na stanowisku wabcowy Goebbels i czy są jeszcze jakieś etaty ?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia

@Stary pracownik Chyba już nie jesteś od jakiegoś czasu pracownikiem firmy WABCO - prawda? Ale może orientujesz się w jej aktualnej sytuacji? Jeśli jesteś w posiadaniu jakichś bieżących informacji o tym pracodawcy, to śmiało podziel się nimi z nami. Może teraz warunki pracy przedstawiają się dużo korzystniej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o WABCO - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej