WABCO

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 641 ocen.

Opinie o WABCO

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WABCO

Franko

spierdzielajcie z wabszwic płaca mało a wymagają niewiadomo czego każda firma daje więcej na start pracowałem tam 6 lat zmarnowanych bo ci co przychodzą maja większą stawkę niz ja parodia westernu pozdro dla rvmix rvol rv01 rvkv trzymajcie sie Franek

ecas
@Franko 14.01.2018 02:09

Wabco przeniosło lub przenosi swoje montownie do Polski, Chin i Indii nie po to żeby dobrze płacić pracownikom.....

Dawid

WABCO ma opinię dobrego pracodawcy i nie zmieniły tego negatywne wpisy niektórych osób!!!

dan
@Dawid 12.01.2018 10:31

Taaaa...szczegolnie ma dobre opinie u tych, którzy tam nigdy nie pracowali. Pracownicy byli i obecni mówią prawdę - wyzysk i kierat za niewielkie pieniadze. Pracowałem, mowie jak jest.

Janusz

Cześć, czy ktoś może coś napisać o pracy biurowej np. produkt managera, kupca. godziny pracy, jakie zarobki na start itd

Zainteresowana

Czy mogl by ktos napisac jaka stawke daja na poczatek?(agencja) i od ktorej zaczynacie prace 6 czy 7?

marcin m
@pomocny 23.11.2017 22:08

dodaj do tego że na święta nie otrzymasz bonów. goła pensja

marcin m
@pomocny 23.11.2017 22:08

dodaj do tego że na święta nie otrzymasz bonów. goła pensja

K-O

eee tam, gdyby tak było to nie byłoby tyłu powrotów, a jednak ludzie, którzy odchodzą wracają z powrotem do WABCO. I to nie tylko w biurach, ale także na produkcji.

Jagoda

Witam Chciałam się przyjąć do Wabco na Ostrowskiego . Mam pytanie mniej więcej na początku jakie zarobki. Czytając opinie szczerze zaczęłam się grubo zastanawiać nad przyjęciem.

Kintaro
@Jagoda 25.12.2017 23:57

Szkoda czasu, i zdrowia.

Kintaro

Witam pracowałem w Wabco przez 5 od 2010roku. Na dziale cb2 nawet fajnie było gdzies do 2013r potem to juz tylko pikowało w dół . Ale teraz jak czytam to, i co słyszę od znajomych ktorzy tam jeszcze pracują , to sami sobie na to wszystko zapracowali ludzie i kierownictwo. Dam wszystkim dobra radę nie bójcie sie zmienić pracy, może byc tylko lepiej . Naprawde i mowie to z własnego doswiadczenia.

Mati

Nie polecam chyba ze ktoś chce być wołem roboczym. Stawki mizerne a Ukraińców traktuja lepiej niz Polaków. Pseudo zwiazki niewiele robia a w biurach tylko wymyslaja do czego by sie tutaj przyczepić. Jak możesz to omijaj szerokim łukiem, chyba że masz nóż na gardle to wtedy w akcie desperacji możesz próbować swoich sił.

słownie dwa

1. bhp 2. jakość 3. produktywność- tak powinna wyglądać praca w WABCO. Niestety od kilku lat jest inaczej. Na pierwszym miejscu cyfra, potem długo, długo nic następnie "jakośtobedzie", a jak coś sobie zrobisz to i tak twoja wina. Wielokrotnie byłem świadkiem nieprawidłowości jeśli chodzi o bhp, czy jakość. Przełożeni, z tego co mi wiadomo, są ze mnie zadowoleni- słyszałem dziękuję bez ciebie by to nie poszło itd., ale jak przychodzi do podwyżki to słabo to wygląda. Zarabiam mniej od niektórych nowo przyjętych i nie jestem jedyną osobą tak potraktowaną. Nowi przez to nie mają łatwego życia, ponieważ stary pracownik nie będzie mu pomagał aż ten się wprawi. Zastanawiam się nad zmianą pracy, spotykam kolegów którzy są zadowoleni, że się zwolnili a jest ich sporo. Przerzedziło się wśród wieloletnich, wykwalifikowanych pracowników w moim dziale. Mam wrażenie, że może to być "wina" wojciecha , kolegi piotra -przed nimi było inaczej...

Bolek
@słownie dwa 19.11.2017 21:02

Tak jest wszędzie. Nowo przyjęci dostają więcej od starych pracowników

biurw

Chciałbym się podzielić opinią na temat firmy. Pracowałem w niej na stanowisku Inżyniera Testu. Gdy wspominam firmę to oceniam ją, jako dobrą na początek, na maks. 2 lata pracy. Ogólnie można powiedzieć tak: “Po co pracować w dobrej firmie jak można pracować w lepszej?" PLUSY: - stabilność zatrudnienia - prywatna opieka medyczna - możliwość pracy w nadgodzinach - tanie (choć niezbyt smaczne) obiady - szkolenia zewnętrzne - pieniądze na projekty - jeśli wyjdziesz z inicjatywą ciekawego rozwiązania przełożony pomoże w zdobyciu pieniędzy MINUSY: - zarobki nie powalają - długi czas oczekiwania na umowę o pracę na czas nieokreślony - przeciążenie zadaniami - multisport dodatkowo płatny - obowiązkowe 25-minut dodatkowej i bezpłatnej przerwy w środku dnia

Piotr
@biurw 12.07.2017 13:14

Witaj. Można wiedzieć ile zarabiałeś na początek ?

Siwy

Do @Agata.... Jeżeli pracodawca nie szanuje doświadczonych pracowników że stażem 10-15 lat i ustala pensje dla nowo przyjętych tylko o 300 zł mniej, to sam doprowadza do spadku jakości i ilości. Doświadczeni się zwolnią. Jak to jest że nawet między pracownikami z 10-15 letnim stażem jest rozpiętość od 2900-4200 ? To jest bardzo duża rozpiętość. Czym to jest spowodowane ? Czy trzeba mieć układy na górze a może klękać pod stołem u kierownika? Czy w biurze też są takie różnice ? Jak chcecie zatrzymać pracownika doświadczonego płacąc mu mniej niż daje inny pracodawca w okolicy na wejście ? Przyjmując pracowników z Ukrainy? To strzał w stopę. Śrubowanie norm , ciągłe zmiany linii, wymuszanie nadgodzin , latanie ze stoperem to nie ten kierunek. Czy wam się wydaje że pracując na 3 zmiany w takich warunkach, to 3000 brutto robi szał ? 10 letnie doświadczenie pracownika wycenianie na 300 brutto, czyli za każdy rok ...... 30 zł !!!!!! Brawo !!!!! Chcecie wprowadzić stażowe . I co to zmieni ? Żeby doświadczony i DOBRY pracownik poczuł się doceniony to powinien mieć podstawę większą o ok 30% od zielonego . Odchodzi dużo doświadczonych pracowników z check listami a nowych bystrych jakoś nie bardzo widać. I na koniec od kiedy to ILOŚĆ I JAKOŚĆ IDĄ W PARZE?

Cxz

Niestety dzisiaj w wabco podwójna a czasem potrójną robotę ma osoba z doświadczeniem,dlaczego?wiadomo że nikt nie pójdzie do osoby która nie pomoże.szkoda tylko że przełożeni tego niedoceniają

stary

W Wabco akcja Świeżaki :) Poleć Świeżaka, dostaniesz po miesiącu tysiaka. Że też nikt nie wpadnie na pomysł żeby po prostu zacząć lepiej płacić, stworzyć normalną atmosferę w pracy i ludzie sami przyjdą z ochotą. Ale po co? Lepiej wymyślać dziwne akcje. Drukować ulotki, koperty itp.

biurw
@stary 09.11.2017 18:44

stary masz racje ale dlaczego wyrazasz zdziwienie ? jednorazowe wyplaty pieniężne zawsze bardziej oplacaja sie pracodawcy niz podwyżka, tylko glupki nie potrafiący dodawać 1+1 ciesza sie ze wpadlo jednorazowo xxx zl. policzmy: polecasz świeżaka, dostajesz 1000zl, czyli firma wydaje 1000zl, przyjmijmy, że tym sposobem firma pozyska 100 pracowników. koszt dla firmy - 100 000zl. tylko 100 000zl i to JEDNORAZOWY koszt. dlaczego tylko? jesliby podnieść każdemu pracownikowi pensje chociaż o 50zl to już jest to grubo ponad 100 000zł, i to CO MIESIĄC a nie jednorazowo

kolo
@OoOo 09.11.2017 17:22

Jeśli firm a jest porządna, to w takim mieście jak Wrocław, takie akcje są zbędne. Ludzie omijają takie msc pracy szerokim łukiem. Za taką kasę, niech sobie robią sami. Niebawem kadre wygryzie sama Ukraina. Idzcie tym tokiem, brawo!

nie obecny

Witam nie pracowałem ale poznałem opinie ludzi którzy mieli styczność z tą firmą a prawda jest taka że większość omija ja niczym AMAZON z daleka nic nie ma do zaoferowania powodzenia tym którzy pracują na zmywaku można więcej zarobić

Meeee
@nie obecny 31.10.2017 09:02

Łaaaał, jaka pomocna opinia, a ja od ludzi słyszałem że tupolew leciał po wybuchu jeszcze równo kilkaset metrów komunikując się z wieżą, gdzie konkretnie na zmywaku tyle placa?

wypychaczka
@nie obecny 31.10.2017 09:02

a ja pracowałam 16 lat....zwolniłam się i nie żałuję ...pomimo wszystko że mniej zarabiam.PIENIĄDZE to nie wszystko!!!! Człowiek jest tak skonstruowany, że chce nim być...chce czuć , że jest człowiekiem a nie robotem do wypychania nierealnych ilości . Żal mi zdrowia , które tam zostawiłam ...poza tym za niczym nie tęsknię.

Agata

@pracownik z 15 letnim stazemczy jesteś pewien, że chodzi o mobbing? Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy ktoś też odczuł mobbing w firmie Wabco? @...czy możesz coś powiedzieć o warunkach pracy w firmie?

były
@Agata 26.09.2017 13:04

Agatko a mobing to nie jest według ciebie praca za trzech za te same pieniądze czyli podzielić te 2600 brutto na trzech to zarabiam 1200 i tyle płaci na prawdę wabco dlatego jest taka rotacja pseudo inżynier powinien zrozumieć ze z pustego nawet Salomon nie naleje a ludzie nie przychodzą do pracy siedzieć tylko pracować ale w normalnym tempie chcecie oszczędzić wystarczy redukcje biurowych zrobić jest ich prawie tyle co fizycznych mniej więcej 60 do 40%

anonymous
@Agata 26.09.2017 13:04

Jak najbardziej!!!

Produkcja

Pracuję w tej firmie kilkanaście lat i dobrze pamiętam rządy starej ekipy,atmosferę pracy i co najważniejsze,że można było się rozwijać,dodam że nie chodzi o szkolenia po prostu młody człowiek uczył się od starszych kolegów.Włożyłem w tą firmę mnóstwo i zawsze dawało mi to satysfakcje do mniej więcej roku 2012 kiedy nowy prezes swoim dyktatorskim podejsciem wszystko zmienił. Panie Pawle i Pani Mirello liczymy na Was i jesteśmy z Wami,zacznijcie proszę od posprzatania po poprzednikach,którzy zespsuli reputację i dobre imię naszej firmy

lol

Wszystko Było w miarę normalnie - aż do momentu kiedy to POLACZEK przejął stanowisko Dyrektora. Tak Pan SROKA wyciskając z ludzi i normując słupki wysoko coraz wyżej , a wszystko to dla szefostwa Brukseli .Dzięki grupie ludzi z LPO , którzy podkręcają wyniki czyli np z czegoś co trwa 1m 20 s oni robia 60 sztuk na godzinę i wiecznie dlaczego , dlaczego, dlaczego nie ma wyniku.przecież matematyka nie kłamie.Podczas wykonywania pomiarów zatrzymują stoper aby wynik był niski. Tak jest jak przychodzi jakaś praktykantka po AWF - pani mgr używania stopera :) Teraz pan Sroka zrobił wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeśli chodzi o opinie wewnątrz firmy jak i na zewnątrz. A bruksela daja mu nowy stołeczek za granicą . Ten scenariusz jest nam wszystkim znany. CZYŻ NIE ZROBIŁ TO PODOBNIE TUSK. Zrobił gówno wokół siebie i wyjechał . :)

Aligator
@lol 18.10.2017 17:34

Lata pracy przekonały mnie ze to nie wina działów. Kiedyś takimi działami jak CB1 i CB2 kierowali fajni liderzy. Potem przyszedł Pan elegancik (cb2), i pan bubu (cb1). Jeden i drugi wprowadzili chore atmosfery, obsadzili się swoimi ludźmi, którzy wcześniej zajmowali się filozofią bo napewno nie produkcja i tak kolo się zamyka. pościągali ich hu* wie skąd a ci wiedzieli że mają plecy byli bezkarni i ordynari (zresztą dalej są). Jeden i drugi żeby coś udowonic jaki to nie jest fachowiec w swojej dziedzinie odgrywazli się na wszytskich którzy robi naprawdę dobra robotę, w obawie ze ktoś może im zagrozić. Wszytsko to jest teraz standardem czyli cele wyniki niemal w 99procentach są nadludzkie tylko po to żeby jeden z drugim chwalił się jaki to dobry nie jest

Znający dobrze firmę

Pracowałem kilka lat jako pracownik biurowy. Tak więc o to moja szczera opinia. Jeżeli chodzi o Wabco jako pracowdawcę to duży plus. Wypłata na czas, fajne benefity, tanie jedzenie w stołówce i dobry dojazd. Na start dla studentów to super firma z racji dużej elastyczności czasu. Jeżeli chodzi o samą pracę to tutaj sytuacja się zmienia o 180 stopni... Chora presja na wyniki, tabelki i normy. Wielu dobrych inżynierów przez to z firmy odeszło. Dzień w dzień stres. Nieustanne audyty, egzekowanie celów itd. Przychodzisz na 7, wychodzisz o 18. Plus praca do godzin nocnych w domku. Najgorsze jest jednak i to podkreśli każdy.... CHAMSTWO LIDERÓW. Wiele stanowisk liderskich to banda chamów. Duża większość jest obasdzana po znajomościc czyt. Hulaj dusza piekła nie ma... Powiesz przełożonemu to jeszcze od niego po usach dostaniesz. W sumie im się nie dziwie bo kolegi własnego nie będzie karcił... Jeżeli masz silne nerwy i chcesz zapełnić CV to polecam, w innym wypadku odradzam. Drugi raz, nawet za większe pieniadze bym tam nie wrócił.

Aligator
@Znający dobrze firmę 16.10.2017 15:22

Musze przyznać ci racje. Ja obecnie pracuje w Wabco, ale tylko dlatego że trzymają mnie raty i kredyty, a nie dlatego że to fajna firma. Przychodąc tutaj otaczali mnie fajni ludzie, którzy tak jak piszesz nerwowo nie wytrzali i uciekli stąd. A szkoda bo firmę tworzą ludzie, a nie na odwrót. Legendy głoszą ze atmosfera tutaj w pracy była super, człowiek szanował człowieka, a taraz?! Każdy który jest wyżej nad tobą traktuje cie jak szmatę do wycierania podłogi, kierownictwo i liderzy chodzą z głową uniesią do góry, czekają tylko żeby zrobić z ciebie debila na każdym kroku. Niby poważni, wykształceni ludzie a siedząc razem ze sobą w kantynie używają słownictwa jak z rynsztoku. A co lepsze. Niektórzy siedzą tutaj latami, nie ma rzeczy której by nie wiedzieli o firmie, a pomimo to zatrudniają jakiegoś głąba na wysokie stanowisko,którego ucza młodsi specjaliści. Czy to jest normalne?

penetrator

Widzę że niektóre niewygodne komentarze są usuwane,kilka zniknęło z ostatniego czasu,nieładnie????

stary
@penetrator 13.10.2017 20:56

dokładnie pisałem o " motywacji "za prace w letnie miesiace i oczywiscie juz nie ma tego . smeich na sali 200 zl bo inni chorowali to kazdy poniesie kare

K-O

A kto powiedział, że Agata to Agata, prawda panie Piotrze?

.........................
@K-O 09.10.2017 13:39

prawda jest ze ta firma to ściema inżynier powinien sam po pracować tą normą przez mieś to by mu się odechciało podwyższać bo nie mam już jak jak ludzie pracują ponad siły inżynier pracuje niby tydzień na produkcji na początku kariery żeby poznać maszyny ale to ściema bo stają na najlżejsze stanowiska

anonim

(usunięte przez administratora)

AjWaj

W HR nie pracuje żadna Agata

Nick

Agato - może po prostu napisz jakiej odpowiedzi od nas oczekujesz, gdyz widzę, że niewygodne dla firmy po prostu zlewasz i oczekujesz takich ktorym latwo sprostac. Tak ciezko pojąć że wolimy na przyklad wyższą stawke za prace niz kolejną huśtawkę na boisku która tak nam pomaga w montażu jak umarłemu kadzidlo?

Agata

@Juras czy coś jeszcze oprócz atmosfery pracy nie podoba Ci się pracując w firmie Wabco? Niestety nie mamy wpływu na to z jakimi ludźmi pracujemy. Czy macie jeszcze jakieś doświadczenia związane z pracą w tej firmie?

Eryk

Nowy główny szef, nowy na Vcs1 który przeszedł z innego obszaru[zajezdni] i już zaczyna się pokaz siły... ile i jak szybko zwiększy się cyfra na produkcji. TO jest najważniejsze :) Kupujecie nowe testery za mln zł a pracownika dajcie po 100zł podwyżki, po co o nich zadbać, wyciskajcie z nich ostatnie kropelki i niech dalej się zwalniają.

Kaczy
@Eryk 30.09.2017 19:02

Każdy nowy szef chce pokazać że jest najlepszy. Że ma wzrost produktywności, mniejsze koszty..... A że po poprzednim słupki zostały wysokie..... Życzę duużo zdrowia.

Juras

Fatalna atmosfera pracy nie polecam nikomu stanowiska monter/produkcja

...

4brygadowka od nowego roku ?

pracownik z 15 letnim stazem

O tym jak źle jest obecnie w firmie,atmosfera,mobing i układy zmianowych z niektórymi pracownikami,świadczy to że ludzie tu nie chcą pracować,a nowi nie chcą się zatrudniac.Miejmy nadzieję że nowy dyrektor na którego liczę Paweł P.,poprawi sytuację wewnętrzną,głównie na produkcji,oraz wsparcie produkcji. Dodatkowo stawki osób które pracują kilka lat nie mogą być niższe lub rowne od nowo zatrudnianych,tu trzeba coś zmienić,bo ludzie będą odchodzić,doświadczeni pracownicy.Paweł działaj!!!

.........................
@pracownik z 15 letnim stazem 24.09.2017 09:21

TAK tylko ci ludzie co robią dłużej mają lżejsze stanowiska owszem odpowiadają za nowych ale nowi robią na najcięższych i tak jest na prawie każdej lince nie idzie się od lewej do prawej stanowiska chyba że brakuje ludzi to stary musi zapierdzielać a nowi często pracują lepiej od starego wiem coś o tym bo robiłem parę lat wiadomo są wyjątki

rozmary
@......................... 25.09.2017 09:01

Cztery razy czytałam i nie wiem o co ci chodzi....

Eryk

Niestety nie jest tak różowo w firmie, nie liczy się jakość tylko ilość, cały czas próbują dokręcić śrubkę. Podwyżki najgorsze od lat. Premie też bardzo małe bo co chwile reklamacje i ciągle zaległości. Ludzie mają dość i się zwalniają. Dobrze że zatrudniają kumatych z ukrainy:)

nickOLA

i pzmietaj: wabco na wszystkie twoje bolączki bedzie mialo jedno rozwiazanie: podwyzka normy huihihihi

.........................
@nickOLA 12.09.2017 00:37

to prawda zero szacunku do człowieka kiedyś fajna firma dziś kołkoz a podwyżki dają minimalne bo nie ma kto pracować jeszcze rok temu było 2300 brutto teraz 2600,2700 ale podziel to na połowę bo pracujesz za 2 czasami za 3

Agata

@były pracownikdlaczego nie byłeś zadowolony z pracy w firmie Wabco? Co takiego Ci się nie podobało? Co byś zmienił w tej firmie i dlaczego? Opowiesz o swoich złych doświadczeniach, które spowodowały, że nie pracujesz już w firmie?

były pracownik

Proponuję wszystkim którzy tak narzekają na pracę w Wabco , żeby się zwolnili i poszukali innej lepszej pracy. Ja właśnie tak zrobiłem i teraz nie muszę narzekać , bo jestem zadowolony że podjąłem tą decyzję

Były

Przez 3 miesiące pracy jako monter prawie codziennie szukali mi pracy, nie wiem po co zatrudniać ludzi skoro codziennie pracujesz gdzie indziej, a normy, których ponoć nie ma masz przestrzegać. Jeżeli nie musisz korzystać z toalety przez 8 godzin, bo normy nie wykonasz, picie wody to też starta na produkcji, to praca dla Ciebie. Ale nawet jak będziesz pracował podczas regulaminowej przerwy to i tak premii nie dostaniesz, bo jest naliczana na zespół, bardzo duży zespół, który oceniany jako jeden organizm nigdy normy nie wyrobi. Jak się policzy roczny dochód z przestojami to zarobki są mizerne, wszędzie tak płacą. Oczywiście zaraz ktoś się nie zgodzi z moją opinią, więc zapraszam w każdy poniedziałek i piątek na parking (wstęp wolny) to usłyszycie jak 99% pracowników mówi: znowu się ka zaczyna a w piątek: wreszcie k koniec k. To jest ciekawy model firmy wzorowany na japońskim. Wynika, że Japończycy strasznie klną, ordynusy jedne.

roma

nie taka nowa.. zw 3 lata ma

NANA

Na Kwiatkowskiego to jest jakas nowa fabryka Wabco? Jakie tam sa warunki?

były pracownik

Pracowałem w tej firmie 10 lat . Na początku było ok , ale z roku na rok coraz mniej szacunku do ludzi i coraz wyższe normy . Ciągle mało i mało . Zmianowym na Cb1 jak tylko zmienili umowę na kierowników produkcji , zaczęli ludzi cisnąć o ilości , zastraszać , totalny mobing . traktują ludzi jak maszyny . Jak to jeden z kierowników powiedział na zebraniu . Gnidy trzeba eliminować.Ciagła praca w stresie . Za plecami co troche chodzili z kamerami przez 8 godz a potem obliczali kosmiczne normy i wmawiali że da się to zrobić . Duża część pracowników którzy pracowali powyżej 5 lat , przeszła zabieg na Cieśninę nadgarstka.Ale firma oczywiście udawała że nie ma problemu. Pewnie że nie ma bo jak tylko ktoś zadługo był na L4 to zwalniali taką osobę.Ciesze się że uciekłem z wabszwic.A Kzp powinni szukać gnid ale w swoim gronie . Bo to oni swoją postawą zniechęcają do pracy w tej firmie.Czas pracodawcy już minął teraz to pracownik może sobie w ofertach wybierać .A jak się nic nie zmieni w tej firmie , to kzp będą sami na produkcji zapierniczac jak monterzy.

.......................
@Polak 27.07.2017 19:52

A ILU było kiedyś prawda jest taka że ci co mają mozg i coś potrafią zmieniają prace i uciekają jeszcze parę lat temu nie było takiej rotacji ludzie się trzymali bo było ok ci co się szanują już dawno odeszli i mają większa kasę i się tak nie natyrają o szacunku nie wspomnę

pracuś
@....................... 28.07.2017 12:00

Spoko zwalniajcie się, te nieroby biurwy z LPO będą miały okazję wprowadzić swoje teorie w życie swoimi lewymi rączkami......

PREV

Czas opuścić firmę wabco,razem z kilkoma osobami,już biedronka płaci lepiej,po udanych podwyżkach ??,masakra,żegnaj PREV !!*!*

do tej pory aktywny i starajacy sie,teraz juz nie

Podwyżki najgorsze od kilu lat,brawo.Większość pracowników 100-200 zł,śmiech na sali

rozczarowany

Najgorsze negocjacje od lat,firma zrobiła sobie jaja z nas,w moim dziale grupa. 0-9. %,podwyżki na poziomie 2-3,5% ,to nawet połowa nie jest,od razu można było fax 0-30%,po co te widelki,zawsze tak samo ale w tym roku to już przegięcie.Już wiem że dwie osoby szukają roboty i na pewno się zwolnią,to jest kpina,czas wyzysku się już powoli kończy!!!!!!

Agata

@Markus dlaczego tak uważasz? W końcu długo tam pracowałeś. @zwalniam sie a próbowałeś aplikować w tej firmie na jakieś inne wyższe stanowisko?

uczciwy
@Agata 19.07.2017 15:57

Śmiech na sali. Obawiam się że możesz wywołać u 1000 monterów chęć awansu i zaleją HR aplikacjami, może także na Twoje stanowisko. Demagogia- jakie monter może dostać inne, wyższe stanowisko ? Oczywiście Wabco rekrutując nowych pracowników podkreśla możliwość awansu ale tak na prawdę to pic na wodę.....

Paweł

Czy Wabco ma w zwyczaju oddzwaniać do kandydatów po rozmowie kwalifikacyjnej nawet jeśli nie zostali przyjęci ?

zwalniam sie

No i aneks jest,100 zł brutto,obok mnie osoby również 100 zł ,masakra,po co te negocjacje,pierdolety związków,po kilku latach stawki 2600 itp.masakra,czas się zwalniać,niech ukraińcy napieprzaja za 3000 tys.Jak nowy pracownik może zarabiać kilka stowarzyszeń więcej niż doświadczony,pytanie do związkowców ,jak można na to pozwolić!!!!!

zwalniam sie
@ja 18.07.2017 15:35

Tak ,ale tracę wiare,jak widzę was spacerujacych z uśmiechem ,a podwyżki (pożal się Boże)nie widziałem zadowolonego. A o nowo przyjmowanych ze stawkami większymi od pracowników ze stażem 5 lat,super brawo.

..................
@ja 24.07.2017 10:43

mózg którego nie masz se zmień

Markus

W Wabco nie pracuję od 3 lat, a pracowałem 8 lat na produkcji i próbuje sobie przypomnieć jakieś dobre momenty i nie jestem w stanie. Wabco to kołchoz, tania siła robocza. Oszczędźcie sobie życia i nerwów - znajdźcie inną pracą no chyba, że nie macie ambicji.

KJ

I tak właśnie 3/4 osób uważa że cel godzinowy(ustalony często przez inżynierów którzy coś tam sobie policzą; zapętlą czasy montażu) który monterzy mają starać się osiągnąć z uwzględnieniem i odnotowaniem każdego problemu i sytuacji, na tzw. "godzinówce", przez które nie udało się tego celu zrealizować, uważają to za normę godzinową którą muszą za wszelką cenę zrobić zatem omijają procedury, oszukują system poka - yoke (system zapobiegający powstawaniu błędów montażowych), ignorują wadliwe działanie maszyn, ignorują problemy jakościowe a i tak na niektórych liniach okazuje się że cel jest prawie nie osiągalny oczywiście pracując normalnym tempem. "Liniowi" boją się odnotować zaistniałe problemy,bo przyjdzie dyrektor/ka i nakrzyczy na nich, przez co poganiają współpracowników i tak wszyscy, prawie wszyscy, biegają z wywalonym jęzorem żeby na koniec kwartału dowiedzieć się że zabrakło do pełnej premii kilku setnych procenta :) no i oczywiście efektywność finansowa(zmontować więcej mniejszą ilością monterów). Do tego wszystkiego dodam że nie ma jasno określonych, przypisanych ani zapisanych nigdzie chyba? obowiązków dla koordynatora lini montażowej, water spidera, montera, kierownika zmiany produkcyjnej, przez co często zwykli monterzy otrzymują polecenie wykonywania obowiązków osób które pobierają dodatkowe wynagrodzenie za pełnioną funkcję a to chyba możemy nazwać już dyskryminacją pracownika?

Juras

Hej powie mi ktoś czy zmiany nocne zaczynają się w niedzielę czy w poniedziałek ????

kljk
@Juras 02.07.2017 12:36

Poniedziałek

Chorson

Ile zarobi sie na wozku widlowym!?

Paweł
@Chorson 30.06.2017 14:50

Witam od 3000 do 3300 pln

..................
@Paweł 05.07.2017 10:29

tak chyba na wózkowego nie ściemniaj tyle nie mają ludzie co 10 lat tam pracują

Margot

Pracuję w Wabco od 4 lat. Mam checkliste na 6 różnych liniach i moja stawka jest niższa od Ukraińca który pracuje od roku tylko na jednej linii i nawet nie może wypełnić dokumentów bo nie pisze po polsku. Paranoja! Trzeba chyba się rozglądnąć za inną praca!

obserwator

JEDNYM SŁOWEM SZAMBO,BO CIĄGLE SĄ REKRUTACJE,W POŚREDNIAKACH PRZEZ RANSZTAD. NIE MA CO TAM WIDAĆ SIĘ PCHAĆ.

josjoif

podwyżki w tym roku są nędzne patrząc na otwarty rynek pracy, czekam do podwyżki , ale nie ukrywam żę już chodzę na rozmowy, jest okazja coś zmienić finansowo to trzeba korzystać, nie ma co patrzyć na innych

ja

W 3-M 15zł na rękę.

K-O

Jeśli chodzi o rozwój, to wszystko zależy od Ciebie. Jeśli chcesz się szkolić to baza szkoleniowa jest dostępna. Możliwość zmiany stanowiska także. Tak, co roku są podwyżki.

były
@K-O 07.06.2017 09:28

ta podwyżki 50 zł brutto jak coś to podwyżki normy co roku coraz mniej ludzi pracuje a norma wzrasta a pieniądze śmieszne bo jak se przeliczysz że tyrasz za trzech to tak naprawdę zarabiasz 1200 brutto a nie 2600 czy 2700 prosta matematyka

Zostaw opinię o WABCO - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WABCO