WABCO

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 651 ocen.

WABCO
3 651

Opinie o WABCO

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WABCO

LEPIEJ

WABCO CHYBA WYCIAGA WNIOSKI. PRACOWNIK TO NIE NIEWWOLNIK a wspólpracownik co prawda dopiero na poczatku drogi i w bulach i duzo jeszcze pracy przed firma. mysle ze doczekam czasow GdY wsPOLPrawOwNIK tO nIe TYLKO kLIeNT a PracOwnIK . dO tEJ POrY TYLKO na PaPIERzE>

   
Potencjalny

Kurcze, jak przeglądam opinie o pracodawcach na tym forum to są tylko dwa wyjścia, albo żadna firma się nie nadaje do pracy u nich (negatywy i niskie oceny) albo to wymysły i sztuczne komentarze byłych pracowników z ugodzonym ego lub niespełnionych. Stawiam na to drugie :) Kurcze czemu takie geniusze jeśli mają tyle doświadczenia i wiedzy nie stworzą samemu idealnego miejsca pracy?

   
K-O
@Niezadowolona 07.06.2018 10:27

~5200zł

   
Cezary

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

   
............................
@Cezary 09.06.2018 20:34

ta dobrego i co 5 min ogłoszenie zero szacunku,słabe zarobki,praca na akord ciągłe zmniejszanie obsady a robi się więcej nawet te posiłki to lipa drogie jak w normalnym sklepie nie ma żadne dofinansowania to ściema np parówki 4 szt 4 zl w sklepie za 7 zl masz 700 g ,tortill szt 5 zl w sklepie to samo tylko odgrzać 2 naleśniki 5 zl w sklepie 5-8zl, 2 jaja sadzone 3zl w sklepie 0,60gr ćwiartka z kury ,fasolka po bry,kotlet 5zł w sklepie 3do6zl

   
Leroy

Szacunek,Pasja, ta jasne jak sobie namalujesz .Wymyślają procedury których nie przestrzega nikt a jak się człowiek odezwie to jeszcze mordę będą darli tacy co im dali trochę władzy Lech T. CB&2 (usunięte przez administratora) kiła i mogiła .Kultury Chamy trochę

   
............................
@Leroy 07.06.2018 10:13

PROCEDURY PARE MĄDRYCH LUDZI POWIEDZIAŁO im gdzie se je mogą wsadzić pseudo inżynierki tak zwane usprawnianie linii czyli robiło 8 robotę niech robi 5 chociaż i tak się nie da byłem świadkiem jak inni ja też tak robiłem o dpowiedzial ze ja nie będę tak robił ,albo pocałuj mnie w d , albo pokaż mi jak to zrobisz przez tydz wadą tej firmy jest to że nie są podzielone stanowiska jeden zasuwa za 3 a 2 przykręca 2 śrubki

   
Agata

@Franko, naprawdę WABCO opłaca się zatrudniać ludzi, którzy nic nie robią i nie wypełniają swoich obowiązków? Dopytuję, bo trudno w to uwierzyć w dzisiejszych czasach. Na stronie wyczytałam też, że jako cała firma dostali nagrody dla najlepszego pracodawcy i dla najlepszego miejsca, w którym można się uczyć. Jak jest naprawdę w takim razie?

   
anonymous
@............................ 01.06.2018 16:26

...i robicie teraz tyle co w 11 osób?

   
Czarna

Naczym polega praca na produkcji(montaż) dla kobiet w stanowicach? Ciężko jest??proszę o odpowiedź

   
Anita

WABCO ma opinie dobrego pracodawcy ale decyzja jest do przemyślenia!

   
Franko
@Anita 22.05.2018 22:31

no zpier dol za 3 i 1800 zł super dobry pracodawca chyba jaja sobie z ludzi robią

   
Znający dobrze firmę

Pracowałem kilka lat jako pracownik biurowy. Tak więc o to moja szczera opinia. Jeżeli chodzi o Wabco jako pracowdawcę to duży plus. Wypłata na czas, fajne benefity, tanie jedzenie w stołówce i dobry dojazd. Na start dla studentów to super firma z racji dużej elastyczności czasu. Jeżeli chodzi o samą pracę to tutaj sytuacja się zmienia o 180 stopni... Chora presja na wyniki, tabelki i normy. Wielu dobrych inżynierów przez to z firmy odeszło. Dzień w dzień stres. Nieustanne audyty, egzekowanie celów itd. Przychodzisz na 7, wychodzisz o 18. Plus praca do godzin nocnych w domku. Najgorsze jest jednak i to podkreśli każdy.... CHAMSTWO LIDERÓW. Wiele stanowisk liderskich to banda chamów. Duża większość jest obasdzana po znajomościc czyt. Hulaj dusza piekła nie ma... Powiesz przełożonemu to jeszcze od niego po usach dostaniesz. W sumie im się nie dziwie bo kolegi własnego nie będzie karcił... Jeżeli masz silne nerwy i chcesz zapełnić CV to polecam, w innym wypadku odradzam. Drugi raz, nawet za większe pieniadze bym tam nie wrócił.

   
Szczurek ponurek
@Znający dobrze firmę 16.10.2017 15:22

Pozwolę sobie zaktualizować Twoją wypowiedź. Benefity? 1. Stołówka - jedzenie nieświeże, większość pracowników ma problemy zdrowotne ale przez to, że pracują średnio po 10h plus dojazd do pracy to dalej jedzą te świństwa.2. Pakiet medyczny Medicover- absolutna beznadzieja- nie masz szansy dostać się do specjalisty czy nawet internisty w dogodnych dla Ciebie godzinach, w porównaniu do Lux-Med to to jest pić na wodę fotomontaż a nie pakiet medyczny.3. Multisport- jest, za ok. 50 zł- bywają tańsze w innych firmach ale to i tak dobra cena, jeśli ktoś przynajmniej raz w tygodniu chce chodzić np. na basen. I tu benefity się już skończyły. Teraz zaczyna się już tylko kolesiostwo i widzi-misie w kwestii oceny pracowników i wynagrodzeń. W biurach brakuje ludzi do pracy, kilkuletni pracownicy odchodzą albo "prosi" się ich o odejście. Rekrutacja nowego pracownika do działu zajmuje im przy dobrych wiatrach średnio 2 miesiące. Co w tym czasie- przerzucanie obowiązków na resztkę zespołu, która pracuje od 7-18 plus wędrówki ludów do domu z laptopami. I to nie dlatego, że są opętani i życia nie mają ale dlatego, że ciągle się coś wymyśla i dokłada zajęć. Praca w biurze też sprowadza się do wyrabiania normy i gonienia za terminami. Atmosfera z miesiąca na miesiąc coraz gorszą. W większości zespołów brak współpracy, przepływu informacji i wzajemnego szacunku. Kadra zwana nad-szczurami albo wiecznie na vacation albo sickness, szeregowy biurasek wiecznie jest obarczony nie swoimi kompetencjami i musi sobie z tym radzić. I te cele do zrealizowania...pytam kiedy? Stąd takie zawirowania w biurach, bo ludzie po jakimś czasie kabaretu w Wabco stawiają sobie sami cel: znaleźć sobie nową pracę w ciągu 3 miesięcy. I większości jak widać się to bez problemu udaje. Niestety z miesiąca na miesiąc jest nieprzyjemnej, jest większy chaos, nawarstwiające się problemy. Tak Wabco oszczędza też na pracownikach biurowych i na obsłudze klienta.

   
Bezrobotny

Mam być przyjęty na Kwiatkowskiego Wabco proszę o szczere opinie czy warto.Jakie +,jakie -.

   
Ważna

Kasa jest ważna ale nie do końca,ważna jest atmosfera pracy i zespół ludzi z którymi się pracuje!!!czy ciężko to tak zrozumieć

   
2700 brutto

Praca w Wabco -2700zł brutto, czyli ok. 1800 zł netto! Opieka nad panią Susanne z Aumuehle 1100 € netto czyli ponad 4500 zł netto. O czym tu gadać?

   
robot
@Mielosik 11.05.2018 09:50

Za podcieranie starych d..p płacą 2,5 razy więcej niż za bardzo odpowiedzialną pracę w wiodącej światowej firmie produkującej hamulce. Wstyd dla Wabco....

   
K-O

eee tam, gdyby tak było to nie byłoby tyłu powrotów, a jednak ludzie, którzy odchodzą wracają z powrotem do WABCO. I to nie tylko w biurach, ale także na produkcji.

   
anonymous
@fizol 28.01.2018 22:04

zawsze zastanawiałem co mają w głowach ludzie którzy wracają do Wabco

   
Gratification_monkey

Czesc, ktoś może się podzielić opinią o dziale symulacji/obliczeń ?

   
............................
@K-O 20.04.2018 14:39

prawda w tej jak i wielu firmach 60 % pracuje resztę bierze kasę za picie kawy chcieli ludzie demokracje to mają tylko dziwię się właścicielowi

   
Jayjay

Jak z zarobkami na operatorze cnc?

   
Agata

Czy ktoś może w takim razie napisać, czym dokładniej zajmuje się osoba na stanowisku trenera w WABCO? W jakim sensie jest to fikcyjne stanowisko? A jak w takim razie przedstawia się wynagrodzenie? @K-O mógłbyś napisać coś więcej o specyfice Twojej codziennej pracy? @.................... czy przez czas, w którym jesteś pracownikiem firmy, Twoje warunki zatrudnienia się w jakiś sposób zmieniły?

   
Franko
@Agata 13.04.2018 11:16

Osoba na stanowisku trener zajmuje się tym ze mówi "nie mam czasu" taka robota tam jest sporo takich stanowisk można aplikować :)

   
Zainteresowanie

Kiedyś pracowałem na silownikach i obecnie zastanawiam się czy nie wrócić,czy coś się zmieniło?chodzi mi o atmosferę ?bo zapieprzac to wszędzie trzeba,czy coś się zmieniło? Czy ten zmianowy co wiecznie od niego gorzałą smierdzialo pracuje ? Dzięki niemu się zwolnilem,nie rób jakich swiat nie widział,nic tylko donosił i atmosferę psul

   
............................
@Zainteresowanie 13.03.2018 15:02

TAK TRZEBA ZAPIEPRZAĆ 3 RAZY SZYBCIEJ I ROBIĆ 100% WIĘCEJ NIŻ 3 LATA TEMU

   
czacha

Siemaneczko jaką stawke brutto max można w tym Wabco wynegocjować? (Staż na prod 12lat)

   
UZI
@czacha 02.04.2018 17:35

3000 brutto.

   
Wk

Pracuję od paru lat w wabco i z tego co widzę to zaczyna robic się coraz gorzej. Normy podwyzszaja, ludzie coraz gorsi przez co atmosfera jest beznadziejna. Wyścig szczurów, liczy się ilość nie jakość. Nie ma się co dziwić że tylko Ukraińcy tu przychodzą. A lepiej tu nie będzie...

   
Dawid

jaka atmosfera w firmie? Warto szukać tu pracy?

   
Rusłan
@Dawid 21.03.2018 11:22

Firma ewidentnie stawia na Ukraińców. Jak chcesz być robolem drugiej kategorii to aplikuj.

   
Żenada

Niech mi ktoś powie czym się zajmuje trener w wabco? Bo jak coś potrzebuję z hr i idę do trenera to słyszę odpowiedź że to nie do niego z tą sprawą... czym się zajmuje trener???

   
K-O
@.............................. 22.03.2018 13:30

Zgadzam się. Sam na takim fikcyjnym stanowisku pracuje.

   
Poirytowany

Razem ze znajomymi absolwentami uczelni technicznych złożyliśmy miesiąc temu papiery na staż między innymi do tej firmy. Wszędzie odzew do 2 tyg, tylko nie tu. Szkoda, bo doświadczenie jakieś już mamy i byliśmy w stanie poświęcić dobrą wypłatę obecnego miejsca pracy żeby zdobyć doświadczenie w zawodzie. Oferty stażów dalej wiszą i dochodzą nowe- po co, jak z obecnymi nie wyrabiacie? Potem jesteście wielce zdziwieni jak dzwonicie i ktoś już ma pracę. Stąd moje pytanie: zespół HR śpi czy wrzuca wszystkie CV do kosza bez przeglądania? :)

   
Poirytowany
@Kizi 15.03.2018 19:15

Dostałem pracę u konkurenta, ale dzięki za ostrzeżenie ;) po prostu dziwi mnie polityka oraz zaniedbanie tak dużej i pozornie szanującej się firmy. Głośno się zrobiło ostatnio o nich, osoby lepsze ode mnie tam startowały, a odpowiedzi nie dostali żadnej. No ale to już nie mój problem, ja chciałbym tylko zaalarmować, że coś u nich z kadrami jest mocno nie tak i widocznie nie warto na nich czekać :)

   
Kintaro

Witam pracowałem w Wabco przez 5 od 2010roku. Na dziale cb2 nawet fajnie było gdzies do 2013r potem to juz tylko pikowało w dół . Ale teraz jak czytam to, i co słyszę od znajomych ktorzy tam jeszcze pracują , to sami sobie na to wszystko zapracowali ludzie i kierownictwo. Dam wszystkim dobra radę nie bójcie sie zmienić pracy, może byc tylko lepiej . Naprawde i mowie to z własnego doswiadczenia.

   
ele
@Eh 29.01.2018 06:23

No popatrz a w internecie inne opinie krążą :)

   
Help

Hej! Jaka stawkę się ma mniej więcej jako monter na produkcji do ręki / netto w wabco ? Bo ostatnio dostałem propozycję pracy ale nie wiem czy to się opłaca...

   
poinformowany
@.............................. 27.02.2018 07:02

Ukry dostają 3200 widziałem papier!

   
Hbh

W CB2 znowu generalne zmiany!!!

   
efr
@Hbh 27.02.2018 18:00

no to pewnie tym razem resztka kumatych tam ludzi odejdzie i będzie ciekawie

   
Jagoda

Witam Chciałam się przyjąć do Wabco na Ostrowskiego . Mam pytanie mniej więcej na początku jakie zarobki. Czytając opinie szczerze zaczęłam się grubo zastanawiać nad przyjęciem.

   
DomR1
@Jagoda 25.12.2017 23:57

Na start dają 2800 plus dodatkowo płatne soboty dla chętnych

   
Pracuś

To prawda, że na Ostrowskiego wprowadzili 4 brygady?

   
edek
@Pracuś 22.02.2018 16:12

chyba coś ci się przyśniło

   
Dawid

WABCO ma opinię dobrego pracodawcy i nie zmieniły tego negatywne wpisy niektórych osób!!!

   
fff
@Dawid 12.01.2018 10:31

chyba większości chciałeś napisać

   
Franko

spierdzielajcie z wabszwic płaca mało a wymagają niewiadomo czego każda firma daje więcej na start pracowałem tam 6 lat zmarnowanych bo ci co przychodzą maja większą stawkę niz ja parodia westernu pozdro dla rvmix rvol rv01 rvkv trzymajcie sie Franek

   
fff
@ecas 14.01.2018 18:04

tak masz racje niestety nie szanuje sie tam pracownika przeżuć i wypluć :)

   
Janusz

Cześć, czy ktoś może coś napisać o pracy biurowej np. produkt managera, kupca. godziny pracy, jakie zarobki na start itd

   
Zainteresowana

Czy mogl by ktos napisac jaka stawke daja na poczatek?(agencja) i od ktorej zaczynacie prace 6 czy 7?

   
marcin m
@pomocny 23.11.2017 22:08

dodaj do tego że na święta nie otrzymasz bonów. goła pensja

   

Zostaw opinię o WABCO - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WABCO