TIP-TOPOL Sp. z o.o.

Pobiedziska

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 61 ocen.

TIP-TOPOL Sp. z o.o.
2 61 6 1

Opinie o TIP-TOPOL Sp. z o.o.

Pol

Witam ja pracuje 2 lata. Pracuje na wulkanizacja i odkąd podjąłem pracę zawsze trzeba pilnować wynagrodzenia. Kierownik Jurek Ł. Patrzy aby tylko zabrać i nawija makaron na uszy. Jedna wielka ściema nie polecam. Koleś niema pojęcia o produkcie a się wymondrza. Dużo obiecuję i tyle.

Hanna
@Pol 11.10.2018 16:58

Pol, z tego co piszesz wynika, iż Twoim zdaniem lepiej by się pracowało w TIP TOPOL gdyby podejście kierownictwa do pracowników uległo zmianie. Mam rację? Czy widzisz jakieś korzyści z pracy w tej firmie? W końcu pracujesz tam dwa lata, muszą być też sprawy, które Ciebie w tej pracy trzymają. Wypowiedz się proszę.

Hanna

@Pracownik, z tego co piszesz wynika, że wypłata za wykonywana pracę w TIP - TOPOL nie jest stała. Czy różnice są wynikiem różnicy w ilości przepracowywanych godzin, czy aktualnej sytuacji w firmie? A może jest tego inny powód? Jeśli tak to jaki?

Dawidp

Witam. Ile zarabia się na produkcji miesięcznie netto?

Pracownik
@Dawidp 11.09.2018 14:20

Teraz 3000 nie więcej , były takie podwyżki ze można je nazwać podnizkami bądź podwyzkaki pracy. Pan Lakomy zadba abys zarabiał mniej.... Atmosfera w pracy jest kiepska...

Hanna

@Nowy Serwisant, czy ze względu na to, że rozmowa rekrutacyjna do firmy TIP - TOPOL jest już za Tobą, mógłbyś opisać tu na forum jej przebieg? Czego konkretnie dowiedziałeś się o firmie? Na jakie pytania musiałeś odpowiadać?

Nowy Serwisant

Dzień dobry. Zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjna w dziale serwisu jako Serwisant maszyn i urządzeń. Niebawem odbędzie się spotkanie i chciał bym się dowiedzieć coś więcej o atmosferze na serwisie zarobkach i o pracy serwisanta. (częstotliwość i długość wyjazdów itp) Pytam ludzi którzy pracują na serwisie a nie na produkcji i "coś. Słyszeli" Pozdrawiam.

Gogol

Chyba przesadzacie z tymi konsekwencjami pisania. Jeśli ktoś pisze prawdę bez przekłamań to z pewnością nie ma się czego obawiać!

Irek

Czy jest jakiś powód tej ciszy na forum?

Kargul
@Irek 18.04.2018 19:06

Słuchaj wszyscy się boja napisać że ich namierzą i wyrzucą z pracy, ja piszę z komputera od kolegi więc krótko i na temat szału nie ma...

serwisserwis

Krótka piłka. Ogłoszenie o technika serwisu, wszystkie wymagania spełniam itp i mam pytanie. Czy warto w to iść?? Jak atmosfera itp? Jak kasa? Pozdrawiam.

Carlos Santana
@serwisserwis 29.05.2018 19:25

Ja Ci człowieku odradzam! Nie mogę napisać kim jestem z prostej przyczyny. Jestem bo muszę ale już nie długo.

Hanna

Osoby interesujące się pracą w firmie TIP-TOPOL zachęcam do odwiedzin oficjalnej strony tego pracodawcy w internecie http://tiptopol.pl/ W zakładce praca są informacje o aktualnie prowadzonych rekrutacjach. Zapraszam również osoby obecnie związane z tym pracodawcą do nowych komentarzy w tym temacie, chętnie poznamy kwestie związane z warunkami pracy oraz benefitami!

Tomek
@Hanna 30.05.2018 20:28

Napisała Pani to bardzo odważnie lecz wie Pani doskonale że jest porażka, ja nie jestem zadowolony z pracy i to jak by głośno mówię - nie polecam

Hanna

@1234, zapewniam Cię, że jeśli jakieś opinie są usuwane z forum GoWork.pl to tylko takie, które łamią zapisy naszego regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Celem istnienia forum jest zbieranie opinii (W tym tych negatywnych) i usuwanie ich wcale nie leży w jego interesie. Firma TIP-TOPOL (Jak i żadna inna) nie ma możliwości samodzielnego kasowania opinii. Jeśli masz coś rzetelnego do powiedzenia na temat pracy w TIP-TOPOL to zapraszam do podzielenia się swoim zdaniem (Zapewniam Cię raz jeszcze że kulturalna i merytoryczna opinia nie zostanie usunięta z forum). Czy ktoś z Was także pracował w TIP-TOPOL i chciałby podzielić się z innymi użytkownikami forum swoją opinią o tym pracodawcy?

1234

Negatywne opinie o firmie sa natychmiast usuwane

Administrator

Proszę o merytoryczne wypowiedzi na forum TIP-TOPOL Sp. z o.o.. Wtedy takie wypowiedzi są w stanie pomóc innym użytkownikom forum.

JC

Pracowalem w firmie Tiptopol 2 lata temu, jedyna rzecza jaka zaluje to to, ze z niej odszedlem. Prezes Pan Piotr jest bardzo wymagajacym pracodawca, ale jesli pracuje sie sumiennie 10 pieniadze zgadzaja sie na koncie. Jest tez czlowiekiem i jesli jest sie z nim szczerym to nie ma zadnego problemu. Nie ma gornego limitu zarobku. Ile sprzedaz tyle zarobisz proste. Dyrektor Pan Robert rowniez bardzo bardzo inteligentny, majacy to cos. Odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. Caly dzial exportu, handlowcy i doradcy klientow przy odrobinie zaangazowania moga zdzialac wiele. Autka sluzbowe zadbane, wsparcie it. Jedyna bolaczka to dzial marketingu i wsparcie od ich strony. Jest to zdecydowanie kula u nogi. Nie caly dzial oczywiscie, bo sa osoby zaangazowane w prace jak np. Dominik Sz. Dzial logistyki z Jimmy’m na czale wszystko mozna zalatwic. Drugim i chyba ostatnim minusem jest Serwis.... ale chyba ze wzgledu na mala ilosc pracownikow, ciezko z terminami. Na prawde jesli dostaniecie sie na rozmowe zrobcie wszystko, zeby tam trafic i zostac. Bylem w kilku firmach w tym bardzo duzych korpo, a tiptopol to zdecydowanie najlepsza firma w jakiej pracowalem w zyciu. Bardzo bardzo polecam

xXx
@JC 01.10.2017 08:50

JC, a może Janku. Szkoda, że na obu stanowiskach Ci nie wyszło. Miałeś ziścić plan dyrektora i rozkręcić sprzedaż alternatywnych materiałów, oj szkoda bo nie wyszło, kolejne stanowisko to sklep internetowy też jakoś nie zakończyłeś zadania tylko zwiałeś do Orange. Teraz pewnie chciałbyś wrócić i dlatego tak słodzisz. Co do dyrektora to 99% załogi ma odmienne zdanie od Twojego.

niestety nie mogę się podpisać
@JC 01.10.2017 08:50

Robert - heheheheh bez konentarza ale to nie jest do końca człowiek.... Natomiast sama firma chyba nie tu pracowałeś bo WSZYSCY myślą inaczej niż ty jak ktos nie wierzy to zapraszam - PORAŻKA

Sebastian
@xXx 09.11.2017 22:05

xXx wkońcy ktość napisał Prawdę ! Gratuluję bo myślałem że jestem sam a jednak zmowa milczenia przełamana i przychodzący ludzie nie będą snuć nadziei.

JC
@xXx 09.11.2017 22:05

Tak sie sklada, ze nie mam zamiaru wrocic :) jestem jakies 3000 km od Pobiedzisk. Swego zdania nie zmienie, skoro tak Ci zle to po co tutaj pracujesz? Tylko jedna osoba mowila do mnie Janku wiec wiem kim jestes i jesli chcesz mozemy pisac publicznie swoje imiona chyba, ze dalej bedziesz sie podpisywac XxX jak tchorz? Tiptopol jest super firma jesli umiesz pracowac spytaj Mateusza K czy nie jest zadowolony? Jednak on umie i chce pracowac :)

Barnaba

Opinia od byłego pracownika nie jest dla mnie zupełnie miarodajna. Może został zwolniony i teraz pisze złośliwie??

Szukający pracy

Świeżo po imprezie firmowej gdzie wszyscy do siebie się mile szczerzą a prawdę każdy zn jak jest. Najbardziej denerwuje mnie na tych imprezach godzinna prezentacja pana prezesa gdzie pokazują nam w słupach i liczbach ile to firma zarobiła ile to miała obrotu i podziękowania dla nas ciekawe dlaczego nie wspomniał o wymuszonych przez tych zasranych kierowników zmianowych MM, DL i RG - nadgodzinach, pracujących soborach itp Oczywiście nie można zapomnieć o tym, że to firma rodzinna wuja dyrektor jego kuzynostwo, chrześniak, szwagier i jego synowie i następny kończy szkołę i zawita w progi tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> brak słow Jestem zwykłym pracownikiem produkcyjnym a czasami odpowiedzialność jak pracownika biurowego to jest chore.

anonymous
@Szukający pracy 26.02.2017 16:04

popieram, godziny pracy bez ograniczeń kasa wcale nie bogata i nie ma znaczenia czy sobota czy inny dzień tyrasz jak wół, a na koniec i tak nie ma podziękowania.

Szukam pracy

Witam . Chciałbym się dowiedzieć coś na temat pracy na produkcji . Jaka umowa , jaki jest socjal, czy prac jest ciężka. I bardzo ważna rzecz jaka jest atmosfera, to dość ważne :) Jakich można spodziewać się zarobków, przy dłuższej współpracy. Pozdrawiam .

byłem tam
@Szukam pracy 13.12.2017 19:00

Nie polecam kolega pracuje na produkcji i bardzo narzeka oczywiście więcej szczegółów nie mogę powiedzieć, ale nie wygląda to dobrze

anonymous

Strasznie słabo to wygląda - obiecują dużo a dotrzymują słowa w niewielkim zakresie. ogólnie od rekrurtacji która jest strasznie trudna i wymagająca po samą pracę NIE POLECAM, aktualnie mam inna zdecydowanie lepszą pracę.

TIP-TOPOL Dział Kadr

Były pracowniku "JC". Miło nam czytać taką opinię o naszej firmie. Cieszymy się, że ma Pan pozytywne wrażenia z pracy w naszym teamie. Jeżeli chciałby Pan ponownie pracować w naszej firmie .... zapraszamy.

anonim

(usunięte przez administratora)

JC

Pani Hanno pracowałem rok na stanowisku przedstawiciela handlowego, a później ciut innym :) jednak pozwolę sobie nie zdradzać do końca kim jestem. Dziękuję bardzo za zaproszenie TIP-TOPOL Dział Kadr :) jednak w chwili obecnej jestem zupełnie na innej części globu :) raz jeszcze bardzo serdecznie polecam i pozdrawiam !

Hanna

@Longway czy do tej pory nie dostałeś odpowiedzi ze strony firmy Tiptopol? Nie dostałeś żadnego meila? Może lepiej zadzwonić i dowiedzieć się samemu. Obecnie nie ma nowych ofert pracy. Zachęcam jednak do śledzenia ofert.

Longway

Mijają dwa miesiące od rozmowy przez Skype - do tej pory żadnej odpowiedzi ze strony firmy. Także cały obraz "profesjonalizmu" tej organizacji.

Hanna

Widzieliście już oferty pracy Tiptopol? Znajdziecie je na stronie firmy http://tiptopol.pl/oferty-pracy.html Będziecie aplikować?

Nikogumy

Jestem z branży oponiarskiej, bardzo często miałem wizyty z tej firmy i jeden Pan został moim bardzo dobrym znajomym. Niestety teraz już pracuje u kogo innego i ma inny teren. Jego zdaniem firma ma dużą konkurencję a ich ceny są wyższe niż u innych co też potwierdzę ale czasem kosztem jakości za co ja wolę dopłacić. Kolejny problem to podobno stawianie na wyniki i młodych ludzi co lubią wyścigi. Ale to jest opinia moja nie pracownika.

Tomek

Hej, widziałem że szukają na przedstawiciela handlowego na WLKP i to jak sie nie myle kolejny raz. Czy wiecie jakie są warunki pracy Przedstawiciela? bo słyszałem że, dobrze płacą ale wyniki wyniki i wyniki.

jesczcze pracownik

Pracuje tam od roku i powiem szczerze że mam już dosyć tej pracy.Nie dość że na 3 zmiany to jeszcze smród i wyzysk. Ludzie donoszą na siebie. Wynagrodzenie nie jest adekwatne do pracy i wciąż szukają oszczędności. Kierownik ( Jerzy Ł.) ok 5 dnia miesiąca chodzi i szuka komu obciąć premię. MOBING i straszenie. 3000 zł to dużo? Już szukam pracy i odchodze. Masakra.

KingaB

był ktoś może u nich na rozmowie na przedstawiciela handlowego? może się ktoś podzieli wrażeniami?

xXx
@KingaB 07.11.2016 20:15

Na pierwszą rozmowę zostaniesz zaproszona do biura regionalnego. Porozmawiasz z kierownikiem, rozwiążesz test i zostaniesz poinformowana o kolejnym etapie, ponieważ mają kilku kandydatów ( co jest mało prawdopodobne, popatrz na oferty na ich stronie, to nie są oferty z września tylko o wiele starsze, niektóre z nich już trącą myszką ). Kolejny etap to rozmowa w Pobiedziskach ( centrala firmy ) z panem Prezesem, dyrektorem i pewnie jakimś product managerem. Na rozmowie pewnie będziesz musiała coś sprzedać, może to być długopis.

ewa

To faktycznie troche nie w porzadku, tym bardziej, ze prosisz od razu o informacje nawet jak bedzie negatywna,ze cie nie wybarali a tak to sie jeszcze łudzisz... teraz przedstawicieli tez suzkają

rozczarowany sposobem rekrutacji

żenada- po rozmowach oczekujesz na telefon z informacją -pracujesz czy nie?-wszystko trwa 3 miesiące-dzwonisz -nie odbierają telefonu by w końcu się dowiedzieć że już mają osobę do pracy....- nie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

człowieku....dobry tokarz za 4 tysie netto...będzie się zastanawiał czy pracować......frajerów niech szukają w Urzędach Pracy

xxxxx

Brak słów

Zostaw opinię o TIP-TOPOL Sp. z o.o. - Pobiedziska

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TIP-TOPOL Sp. z o.o.