Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o solid mcg

Pracowałeś w firmie solid mcg i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
świadomy - 2011-12-21 18:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmmm... Jutro mam spotkanie rekrutacyjne na Postępu 2 (Warszawa). Po tym, co tutaj wyczytałem, odpuszczę sobie. Może lepiej byłoby samemu sprawdzić, ale po co się męczyć. Praca nie powinna wyzwalać negatywnych emocji, a na tym forum jest tego w bród. A po pisowni wnioskuję, że większość ludzi tam pracujących stanowi przejaw prostactwa. Prawo pracy w tym kraju to pusta definicja. O kulturze pracy nie ma co wspominać w ogóle.
zdjecie uzytkownika
lodz - 2012-01-22 21:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorzej ze pracowac trzeba ale niestety w mcg to jest niewolnictwo
zdjecie uzytkownika
aga - 2012-01-22 22:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lodz - 2012-01-22 21:51:53

najgorzej ze pracowac trzeba ale niestety w mcg to jest niewolnictwo
zdecydowanie żle redagują częste ogłoszenia o pracę do gazet ! Winno być << do pracy niewolniczej za najniższą z pełną odpowiedzialnością materialną do złodziejskiej firmy przyjmiemy...<<
zdjecie uzytkownika
wrrrrrrrr - 2012-04-01 21:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do wszystkich dziewczyn z solidu z postepu 2 uwazajcie na oszusta matrymonialnego konwojenta [usunięte przez moderatora]. WYKORZYSTUJE TYLKO DZIEWCZYNY A POTEM ZOSTAWIA STRZEZCIE SIE PRZED NIM JEZELI NIE CHCECIE ZALOWAC
zdjecie uzytkownika
ONA - 2012-04-04 15:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM. JUTRO MAM TAM SPOTKANIE O PRACE, ALE PO TYM CO TU CZYTAM ZASTANAWIAM SIE DOSC MOCNO CZY CHOC JEDNA NOC W ROKU SPEDZE W DOMU . ROZUMIEM ZE ODRADZACIE ROZMOWE ?
zdjecie uzytkownika
Były konwojent - 2013-06-12 15:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warszawa:)
Najgorsza firma w jakiej pracowałem po zmianie kierownictwa na[usunięte przez moderatora]. Ci dwaj panowie to totalne dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-06-27 07:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wstyd co się w tym naszym kraju wyprawia z pracownikami, Ja w firmie której pracuję już 4 lata nie widziałam ani grosza więcej, a są osoby które tam pracują jeszcze dłużej i także nie mogą nawet śnic o jakiejkolwiek podwyżce. Wręcz przeciwnie mając tylko umowy o pracę w średniej 1800-1900 brutto teraz firma przekształciła je w najniższe krajowe + zlecenia. Super rozwiązanie dla pracodawcy ponieważ jak wzrośnie najniższa krajowa to ta właśnie kwota jest zabierana ze zlecenia. Tak właśnie ja miałam od początku pracy i już po upływie tego czasu zostaje praktycznie na samej najniższej. Dodam że to praca fizyczna i psychiczna,wymagająca dużej koncentracji a traktują nas jak śmieci. Premia a co to w ogóle jest??? Praca wymaga drugich i nocnych zmian ale obecnie to przeważnie nocnych, bo pracujemy po 2 lub 3 tyg. nocek i jak się uda odebrać jedną niedzielę w tym czasie to jest sukces. Ludzie się wykruszają, roboty coraz więcej a pensje coraz mniejsze - jak tu żyć??? [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Ich habe gołą babę - 2013-07-01 22:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Minimalna to obecnie 1181,38 złotych netto - czyli ok. 275 euro. Zgroza !

W Niemczech to chyba nawet Turcy nie chcą za takie pieniądze pracować, bo można po prostu zdechnąć z głodu.
zdjecie uzytkownika
byłoby może i ciut lepiej gdyby na kierowniczki do - 2013-08-08 10:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem byłoby troszkę lepiej gdyby na kierowniczki dobierano właściwe osoby, daję to osobom odpowiedzialnym do przemyślenia.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-30 01:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Idzie się dogadać z przełożonym solid mcg Warszawa?
zdjecie uzytkownika
ktosik maly - 2013-09-11 19:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja w tej firmie pracuje od samego poczatku jej powstania i zarabiam najnizsza pensje to jak mozna sie dogadac z państwem z warszawy porazka .
zdjecie uzytkownika
ona_WROCŁAW - 2013-11-28 14:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zdecydowanie odradzam.
W całej firmie jest to samo ja opiszę temat Wrocławia.

pani dyrektor ma swoje "ulubione" koleżaneczki, które pracują tylko na pierwsze zmiany, reszcie zostaje tylko praca na nocki! Co to za życie?
Zmiana jest bardzo przeciążona przez nieudolność osób zarządzających oddziałem, wszystko zostaje na nocke. 8 PLN na godzinę za pracę na nockach to śmiech na sali i do tego umowa zlecenie. W firmie ploty, ploty i jeszcze raz ploty a pani dyrektor je uwielbia i nimi się karmi, z tego co wiem za to poleciała z innej firmy, ale w solidzie jak widać takie osoby są trzymane.
Non stop są opóźnienia i chcą aby po nocce zostawać nawet do 12 w południe, żenujące to po co jest ta 1sza zmiana?! Oszukują na godzinach pracy, trzeba kserować grafiki na koniec miesiąca dla własnego bezpieczeństwa.
W oddziale pracuje ciocia pani dyrektor i oczywiście wszystkie grafiki ustalane są pod nią, ciekawe czy centrala wie o nepotyzmie bo z tego co wiem we Wrocławiu zamiatają to pod dywan. Szkoda słów, nerwów oraz zdrowia aby tam pracować, straszny syf często chorowałam przez prace.
Z łaską chcą dać wolne w trakcie lata bo przecież na umowę zlecenie nie przysługuje mimo, iż nie ponoszą kosztów.
Każdy uśmiecha się i udaje że jest miło a za plecami obgadują każdego nawet dyrektorkę z resztą ona robi to samo.
Pani dyrektor nie potrafi załatwiać spraw w cztery oczy tylko o jej decyzjach w stosunku do własnej osoby człowiek dowiaduje się od osób trzecich, to jest kpina! Nigdy więcej tam nie wrócę. ODRADZAM nie róbcie z siebie niewolników !!
zdjecie uzytkownika
Baśka-Łódź - 2013-12-04 15:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam W Rcg Łódź przez kilka lat. bardziej upadlającej człowieka firmy dotąd nie spotkałam i mam nadzieję że jest to ewenement na rynku pracy.Podobne problemy jak we Wrocławiu różnica w ty że po zwolnieniu Dyrektora człowieka posadzono na stołku Kierownika rcg osobe .która nie ma pojęcia o pracy liczarzy,wcześniej pracowała jako referent i analityk (nie wiem co oznacza ta funkcja, bo analityk kiedyś to osoba analizująca rynek a nie odpisująca na wszelkie korespondencje i zamawianie materiałow biurowych bo tym się zajmowała.A teraz wchodzi na sortownie (usunięte przez administratora).Nie wiem czy w innych Rcg prowadzone są karty pracy wydajności z rozliczeniem minutowym.Rozliczana wydajność łącznie z korzystaniem z toalety.Ponoć sprawdzają na ile pracodawca płaci za op...się.Pracownicy na nocnej zmianie pracują od 10 do 17 nawet godzin.Zapewne jak wiecie za nadgodziny płaci patron ale w ramach oszczędności przestali płacić ioddają godziny przeważnie między nocami więc nie dzień jest wolnay tylko noc. Ponadto wpadli na pomysł zatrudniać osoby niepełnosprawne ale tylko pod warunkiem że podpiszą prośbę że chcą pracować w nocy i po godzinach,a przecierz mają dofinansowanie do tych osób i to nie małe ale najtańszy pracownik to coś.Od kilku lat urlopamizarządza pani kierownik więc na początku roku wywiesza plan urlopów przez siebie zrobiony mając w (usunięte przez administratora)co chce pracownik cały urlop rozpisuje w/g uznania.Pracownik nie ma nic w tej kwesti do powiedzenia a przecierz jest to urlop należny pracownikowi i pracodawca może negocjować termin urlopu i nie mam namyśli lata ale wogule urlop naprzykład by muc zaopiekować się chorym członkiem rodziny.Koleżance trzydzieści dni rozpisała po 5 więc chdziła co miesiąc na 5 dniówki.Teraz dowiedziałam się że od wielkanocy wprowadziła im prace w drugie Swięto i tak ci ludzie muszą zrezygnować ze spędzenia świąt w gronie najbliższych bo solid jest najważniejszy tylko czy mają do tego prawo bo nie jest firmą pracującą w ruchu ciągłym.A kierownik (usunięte przez administratora) daje wszystkim do zrozumienia że jak nie chcą akceptować jej decyzji to won.Tak wygląda praca w Łodzi Ciekawe czy w innych też.Więc ODRADZAM !!! rownież wszystkim i jeżeli tylko możecie poczekać i poszukać innej pracy polecam z całego serca bo usłyszeć że nie jest się człowiekiem macie wszyscy na to czas.
zdjecie uzytkownika
Weronika33 - 2013-12-18 13:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Baśka-Łódź,a próbowaliście może zgłosić to,ze wam nie płacą nadgodzin do PIPu??może jakby ich nastraszyć to by zapłacili??
zdjecie uzytkownika
Fjefjura - 2014-01-09 13:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Czas przejazdu pociągiem BWE na odcinku Warszawa Zachodnia - Rzepin ( 456 km ) wynosi "tylko" 3,9 h, ale prędkość handlowa niespecjalnie powala - 120 km/h, a to najszybsza linia kolejowa w Polsce ( stan na początek 2014 ).

Dobrze, że nie ma już zwolnień co 3 km do 20 km/h na przejazdach kategorii A z przekroczonym iloczynem ruchu. Ale ETCS L1 na D29-3 by się jednak lepiej przydał niż na D29-4 ( CMK ), bo EuroSprintery się marnują jadąc z prędkością 160 km/h, jeśli mogą 230.
zdjecie uzytkownika
Fjefjura - 2014-01-09 14:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Czesi się nie zgodzili na wycięcie z korytarza IV "Varsovi", bo im stworzyłoby to "niby" lukę w dwugodzinnym takcie w tym korytarzu ( Bogumin - Brzecław ).

Co jest dziwne, bo mogliby tę Varsovię skrócić do Bogumina i koniec !

Dziwi też fakt zawieszenia kursowania EC Praha, czyżby kryptopromocja czeskiego pendolina ?
zdjecie uzytkownika
Fjefjura - 2014-01-09 18:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Oczywiście zasadna byłaby zmiana nazwy na jakąś inną, bo "Varsovia", która nie kursuje do Warszawy, to jakieś nieporozumienie by było.

Chociaż EC Wawel obecnie dojeżdża tylko do Breslau Hbf, a nie do Krakau, aż się Szkopy zdenerwowały i uruchomiły swój IC-Bus nach Krakau, selbstverständlich.

Dziękujemy ci, PKP Intercity !
zdjecie uzytkownika
Herr Mond Kalb - 2014-01-23 20:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
"Tory na tiry" - i do składnicy złomu, żeby mieć czym spłacić kredyt na pendolina.
zdjecie uzytkownika
THICKLE - 2014-02-03 23:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zróbcie coś z tym BH bo to uzgadnianie to jest masakra
Oferty Pracy odpowiedz
2014-05-28
Żródło: gazetapraca.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Solid MCG Sp. z o.o. Zatrudni kwalifikowanych pracowników ochrony na terenie Warszawa - Włochy 12/24h 02- 234 Warszawa, ul. Działkowa 121 TEL. 661 330 449
zdjecie uzytkownika
Gośka Warszawa - 2014-05-30 12:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-05-30 12:36:27]:
Jakie są warunki pracy w MCG w Warszawie i jak traktują pracowników?
zdjecie uzytkownika
Fjefjura - 2014-06-02 20:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aha: powraca EuroCity Praha - za to pożegnamy się z EC Varsovia ( Warszawa Wschodnia - Budapest Keleti pu )
zdjecie uzytkownika
Preisänderungen vorbehalten - 2014-06-03 14:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gośka Warszawa - 2014-05-30 12:36:27]:
Wspaniałe. Praca marzeń.
zdjecie uzytkownika
pyt - 2014-06-03 17:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisz wiecej, bo też chce się dostac do solid. jaką dają umowę? jest w ogóle jakiś socjal? pliz o szybka odpoweidz
zdjecie uzytkownika
Schneller mit diesem Zug - 2014-06-03 18:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Jeśli mają chęć i dobry humor ( co się bardzo rzadko zdarza ), to wypłacą w terminie, wymyślają potem jakieś głupkowate historyjki próbujące w żałosny sposób wytłumaczyć, czemu nie ma pieniędzy w umówionym terminie na kontach pracowników.

Praca przez kilkanaście godzin przy pieniądzach na trzy zmiany w zamian za najniższą krajową, nadgodzin oczywiście nie płacą, mimo, że zostały zgłoszone.

O socjalu to radzę zapomnieć.

Praca dla desperatów. Nie polecam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie solid mcg
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x