Memling Security Sp.Zo.o

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 108 ocen.

Opinie o Memling Security Sp.Zo.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Memling Security Sp.Zo.o

janek

Firma jest ok.To przykre co piszą. Ja tutaj pracuję od początku. Nie należy się tymi wpisami kierować . Wystarczy zobaczyć jakim językiem są pisane. Dobrze że gonią takich................Piszesz preppers czy tam pampers że dostałeś 1268 pln. Zapytam Cię. Ile chciałbyś dostać? 7000? , 8000 pln? Dlaczego nie pójdziesz na budowę?

ISENGRIM FAOTARIANA
@zadowolona 19.03.2017 11:55

Opisywałem sytuacje kolegi czytanie i rozumie chyba zbytnio Ci nie idzie ale czego oczekiwać od matwy biurowej.Wymaluj sobie na czerwono paznokcie i powal w klawiaturę.Dwa razy czytaj albo więcej jak nie rozumiesz tekstu.

Ghost
@zadowolona 19.03.2017 11:55

Smutne to są twoje żałosne teksty nigdy nie pracowałem.w tej firmie.I masz pecha bo nie trafiłaś byłem tylko na rozmowie jestem kwalifikowanym P.O ale twój poziom umysłowy to dno nazywasz osoby niepełnosprawne kalekami wyzywasz ludzi od alkoholików zmieniasz tylko Nick.Ogarnij się nie pisz bzdur życzę Ci niepelnosprawnego dziecka albo osoby niepełnosprawne w rodzinie zmieni Ci się optyka.

preppers

Memling TO dno. Prezes - bajkopisarz i oszust !!!!!!!!! W biurze "sami swoi" - "lizaki"! Jak najdalej od tego syfu!

anonymous
@Kasia 12.08.2017 21:46

A JAK MASZ UPOĄLEDZENIE TO JESREZŚCHORA IZNACZY ŻE NIE MOŻESZ PRACOWAĆ WIĘ C CZEMU PRACUJESZ SKORO JESTEŚ CHORA

ISENGRIM FAOTARIANA
@Kasia 12.08.2017 21:46

Tylko upośledzenia osoba z biura tego syfu mogła napisać coś takiego.

pawlo1984

No właśnie firma Memling Security nie ma żadnych wad. Ta firma jest godna zaufania to firma rzetelna i uczciwą. Ja w tej firmię pracuję już 4 lata I zamieżam u nich pracować do emerytury.

anonymous
@pawlo1984 09.03.2016 21:27

WCZEMU ZATRUDNIA OSOBY NA RĘCIE RĘTĘYE DOSTAJE BO JEST SIĘ CHORYM IĘC

anonymous

fIRMA SUPER I BYŁO SUPER TYLKO ZĄ WERYFIKACJI PRACOWNIKÓW SKORO w BRANIEWNIE NIE CHCIELI A FIRMA W BRANIEWIE TEŻ MA OCHRONE TO COŚ NIE TAK A W ELBLĄGU PRZYJMUJĄ I JEST STIPTIS SUPER ZUS ELBLĄSKI GURĄ

anonymous

fIRMA JEST SUPER TYLKO PRACOWNICY TO WYKOŻYSYUJĄ BO MYŚLĄ ŻE JAK NIE MA KONTROLI TO MOMGĄ ROBIĆ CO CHCĄ BO FIRMA NIE MA PODPISANYCH KONTROLI MONITORINGGU I NIEKTÓRZY TO WIEDZĄ I UPRAWIAJĄ SEKS W FIRMIE BO TO DOBRE DLA NICH A FIRMA TRACI NA REPUTACJI

anonymous

Memlig to dobra firma tylko nie robią weryfikacji pracowników że w innych firmach ich nie chcieli bo robili problemy i tak też się stato w w Elbląskim ZUSIE a teraz jest problem zmiany wrew a regalimnowi bo pani tego sobie nie życzyale zlot piesków do suczki urządza i to bardzo cz a firma ęsto urządza a firma nie nie robi żadnej kontroli i tego nie widzi pierwsza firma ochrony mienia która nie robi kontroli a pracownicy robią co chcą śpią ;striptis tylko w tej firmie ZUS elbląski na 1 miejscu brWO memlig

anonymous

Elblag ul.Mazurska ZUS chcesz obejrzec porno przujdż wieczorem raz w tygodniu ma dyżur babka super filmik porno

Hanna

@Marta, napisałaś, że pracujesz w Memling Security Sp.Zo.o już trzy lata. Jest to dosyć długi staż. Jak, odnosząc się do przepracowanego czasu w tej firmie, możesz ocenić ją jako pracodawcę? Co wpływa na Twoją pozytywną opinię o Memling Security Sp.Zo.o? Twoja wypowiedź będzie pomocna dla wszystkich zainteresowanych pracą w tej firmie.

Hanna

Na stronie internetowej Memling Security Sp.Zo.o zauważyłam, że firma na początku 2017 r. wygrała dużo przetargów. Czy w związku z tym, oprócz zapotrzebowania na nowych pracowników, firma zmieniła warunki zatrudnienia? Jak teraz przedstawia się aktualna sytuacja wewnętrzna Memling Security Sp.Zo.o?

Tom
@Anna 17.01.2018 21:16

Wygrywają jak i inni nie zauważyłem jakiegoś wzrostu .firma podobna do innych nic złego i nic dobrego nie można powiedzieć kto chce pracować w ochronie tylko ten co nie ma nic innego ja tu tylko dorabiam mam własną działalność więc nie ma co narzekać nic złego przez trzy lata mnie nie spotkało polecam jako pracę dodatkową i tyle.

ja
@Marta 18.01.2018 17:16

pewnie z szefem masz bliski kontakt jak kazda

jan

firma ok smiechu warte jest ok kpina nad kpinami pozdro dla kierownictwa lol

Maria

Witam serdecznie. Nie jestem zdziwiona tymi negatywnymi wpisami. W Polsce bardzo łatwo jest kogoś opluć. Nie ponosi się z tego tytułu konsekwencji. Szczególnie w necie. Ostrzegam jednak .Pisząc tutaj nie jesteście już anonimowi. Mam nadzieję że prawo się zmieni a na to wygląda i będziecie odpowiadać za to co robicie , mówicie czy piszecie .Pracuję tu kilka lat i jestem pełna szacunku do moich szefów. Oprócz wynagrodzenia są dodatki ( leki itd..) Tak jak się przyglądam to najwięcej szumu robią drobne pijaczki. Ich czas przemija. Koszt ochrony znacznie się podniósł i nikt nie pozwoli sobie na to aby na bramie , portierni czy recepcji stał czerwony nochal i do tego jeszcze trafiony. Stąd myślę stanowczość w ich działaniu. Chcą być w czołówce .Im więcej pijaczków czy też innych lewusów przejdzie do konkurencji tym lepiej dla nas. Wśród kobiet też tego kwiatu nie brakuje. Pozdrawiam Szefa mojego. Wcześniej pracowałam w innej firnie. Wszystko na czarno. . Tutaj jest naprawdę ok.

ja
@Maria 13.01.2018 20:00

Maria nie pakuj wszystkich do jednego wora ja też pracuję w tej firmie i pijaczką nie jestem do tej pory szefa widziałam tylko dwa razy no ale ma tyle obiektów że nie dziwi mnie to, natomiast rozczarowało mnie nie rozliczanie nadgodzin które mam ponieważ nie było ludzi a obiekt musiał być obstawiony pracowaliśmy po 240 godzin miało być rozliczenie styczniu a teraz dzwoniąc dowiaduje się ze tych nadgodzin po prostu nie mam wyparowały mało tego dzwoniąc kolejny raz takich numerów do kadr do księgowości też już nie ma to jest chore co robią nikt w czynie społecznym pracował dla nich nie będzie jednych rozliczają z nadgodzin drugich nie

Hanna

@Maria, jesteś zadowolona ze współpracy z Memling Security Sp.Zo.o. Możesz uzupełnić swoją wypowiedź o opis warunków zatrudnienia, które Twoim zdaniem, są w porządku? Każda Twoja uwaga będzie ważnym źródłem informacji dla tych użytkowników, którzy zastanawiają się nad aplikowaniem do tej firmy.

Hanna

@Borek, z Twojego wpisu wynika, że w Memling Security Sp.Zo.o zaczęły zachodzić ważne zmiany, takie które również dotyczą osoby tam zatrudnione. Czy możesz dokładnie opisać całokształt tych zmian? Wspomniałeś, że polecasz Memling Security Sp.Zo.o jako pracodawcę? Za co osobiście, najbardziej cenisz tę firmę?

rozczarowana

Szef ogółem nie robi pozytywnego wrażenia, ale pierwsze wrażenie może być mylne. Gdy wydawało mi się, że posiada on i jego pracownicy jakiekolwiek cechy humanitarne, okazało się że to jedna wielka ułuda z racji tego, że pracuje z nim jego ukochana rodzinka i to ją faworyzuje. Ponoć jest to zakład pracy chronionej oraz gwarantuje w pierwszej kolejności zatrudnienie osobom niepełnosprawnym, lecz tak jak dla większości pracodawców - najważniejsze jest orzeczenie i gdy tylko mój defekt zdrowotny wyszedł na światło dzienne, od razu dali mi przysłowiowego kopa w tyłek.

Borek
@rozczarowana 10.07.2017 15:16

Zaczęli stawiać na jakość. Orzeczenie to nie wszystko. Klient zaczął również wymagać . Polecam tę firmę. Nic tu nie ma na czarno.Jak jesteś alimenciarzem to szukaj gdzieś indziej.

dysorek

jestem w szoku co się dzieje na obiekcie w Inowrocławiu pkp ul magazynowej . Po pierwsze brak kontroli ze strony pracodawcy na obiekcie jest osoba zatrudniona co robi grafiki i zwalnia bez uprawnień osoby które tam pracują dzwonią do pracodawcy żeby wyjaśnić o co tu chodzi kim ta pani jest . Jeśli chodzi o grafiki to ustawia sobie pod siebie ludzie pracują na umowę o prace pracują ponad norme godzinowa innym daje tyle godzin . A co najlepsze jak dzwoni się do biura to nie odbierją telefonu druga sprawa jaka jest na rzeczy . To że w Inowrocławiu pracownicy mają na godz 7,60 na godz. powiem tak tutaj tylko kłania się pip ponieważ nie znają się na kodeksie oraz nie przeszczegają ustawy zgodnie . dn. 01.01 2017 prezes to tylko widnieje na papierze a resztą się nie martwi się ludżmi , ta firma ma od 15 maja obiekt i tylko był na przyjęciu obiektu i od przyjęcia obiektu nikt z firmy się nie pojawia wstyd panie prezesie że nawet pan nie wie jak nazywają się pana pracownicy i nie wie co robi osoba która nie ma żadnych uprawnień do zwalniania ludzi niech pan ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z prezesowego fotela i przyjedzie do inowrocławia bo niedługo to sam pan bedziesz chronił swoje obiekty bo ludzie odejdą . Ta firma to totalna porażka jak można płacić wynagrodzenia 1.4460 .

waldek
@dysorek 07.09.2017 10:36

Żle piszą te osoby które zostały wyp....... Ja jestem zadowolony. Wszystko jest ok.Oby tak dalej. Szef konkretny.. Lumpy nie mają tutaj szans.

waldek
@dysorek 07.09.2017 10:36

Jak jesteś lumpem to omijaj tę firmę. Jak lubisz pociągnąć z buteleczki to idz do konkurencji. Tam czekają na takich .Praca na czarno.

Hanna

@Madzia, jak w takim razie zorganizowana jest praca w Memling Security Sp.Zo.o. Jest to praca zmianowa? Możesz kilka słów umieścić tutaj na temat warunków zatrudnienia?

JA

jak spraw stoi w tej firmie z dozorem pracowników ? SLYSZALEM ZE MARNIE KIEROWNICTWO PATALACHOW ZATRUDNIA NA SZTUKE ZEBY NIKT MORDY NIE PILOWAL I NIBY WSZYSTKO GRA CZEKAM NA KONKRETY

ula
@JA 29.12.2017 08:59

wydaje mi się że żaden dozór nad pracownikami nie jest potrzebny,każdy pracownik dostaje regulamin i wie co ma robić,ale zawsze znajdzie się jakiś podły samozwaniec który nie ma pojęcia o niczym ,ale chce rządzić pracownikami( i tu jest minus dla prezesa że na to pozwala ) u nas też jest taki padalec który robi grafiki i robi je według swojego uznania i nie obchodzi go to czy ktoś ma zaplanowaną wizytę u lekarza i w tym dniu nie może przyjść do pracy ważne żeby sobie dopasować godziny nie liczy się z żadnym pracownikiem taka wsza dużo zdrowia i nerw nam odbiera aż nie chce się do tej pracy przychodzić przez niego będę musiała odejść bo zdrowie jest dla mnie ważniejsze (skoro się tak zachowuje to musi mieć na to pozwolenie od dyrekcji)jeśli chodzi o wynagrodzenie to zawsze jest na czas firma wywiązuje się i jest w porządku

Ania

Witam wszystkich pracowników memlinga, mam bardziej pytanie niż opinie czy ktoś dostał już wypłatę za listopad. A co do opinii pracuje już w tej firmie jakiś czas rewelacji nie ma, ale zawsze chociaż wypłata była na czas .

MARIA
@Ania 13.12.2017 10:31

A ja myślałam że tylko mi nie zapłacili za listopad.

Ania
@Ania 13.12.2017 10:31

I jak z waszymi wyplatami ja dalej czekam, chyba trzeba będzie jutro zadzwonić do firmy

Hanna

Często się tak dzieje, że pracodawca nie ma wpływu na opóźnienia wynagrodzeń. Napisaliście, że do tej pory wypłaty były na czas. Co możecie napisać jeszcze o pracy w Memling Security Sp.Zo.o.? Co, Waszym zdaniem, przemawia za rozpoczęciem współpracy z tą firmą?

Hanna

@Grzegorz, napisałeś, że jesteś zadowolony z pracy w Memling Security Sp.Zo.o. Mógłbyś opisać swoje codzienne obowiązki jakie wykonujesz w swoim miejscu pracy? Co oprócz wynagrodzenia wypłacanego na czas jest plusem tego pracodawcy?

PORTOS

FIRMA JEST NAPRAWDĘ OK . PRACUJĘ TU 5 LAT. OBY TAK DALEJ. BYŁEM JUŻ W KILKU FIRMACH DRAMAT. ROZUMIEM ZE OSOBY NIE POSIADAJĄCE ORZECZENIA SĄ ROZGORYCZONE. SPRAWA JEST PROSTA. SKORO NIE POSIADAJĄ TEGO DOKUMENTU TO SĄ ZDROWE. JAK SĄ ZDROWE TO DO ROBOTY !!!!!!!!!!!HAHAHAHAHA NA BUDOWĘ RAZEM Z UKRAIŃCAMI HAHAHA

Stefan
@Kasia 09.08.2017 21:01

Pani Kasiu, żeby czasem Pani się kalectwo nie przytrafiło. Nie żebym był złośliwy, tylko nie rozumiem ludzi którzy nabiją się z niepełnosprawnych.

anonymous
@PORTOS 18.05.2017 16:52

A jak jesteś chory i masz orzeczenie o chorobie to siedż w domu i się lecz a nie zajmujesz miejsce pracy skoro chory to nie do pracy

Grzegorz

Firma normalna płaca na czas jestem zadowolony nie ma co narzekać biuro ok obiekt na którym jestem od trzech lat przyzwoity

Beata

Firma jest dobra. Mam tu wszystko co wynika z umowy o pracę. Tak myślę sobie że te złe opinie piszą osoby nie posiadające orzeczenia albo pijaczki które wyleciały z pracy. Polecam.

Władek

Firma jest oki. Aby tak dalej. Jestem tu 6 lat.

Pracujący

To co piszą wszyscy zwolnieni pracownicy za alkohol, nieobecności itp to śmieszne. Po pierwszze firma zawsze płaci na czas po drugie na zlecenie placa 13 PLN brutto a na umowę o pracę 2000,00 wraz z dodatkiem nocnym. Kadry mile i pomocne zawsze pomogą w każdej sytuacji. Sam pracuje już parę lat w firmie i nie zamierzam odchodzić. Pozdrawiam i bardzo proszę nie pisać takich bzdur.

Kwalifikowany Pracownik Ochrony.

Obiekty ochrony w Inowrocławiu i Rąbinek ,to skandal tam pracują same chore osoby z umiarkowanym i znacznym stopniem niepełnosprawności.To te osoby trzeba pilnować.Czy PKP.SA. tego nie widzi,te osoby z ochrony ledwo co chodzą.W nocy się zamykają bo się boją.Dyrekcjo z PKP zrób z tym porządek z tą firmą MEMLING to skandal.

tadeusz

POLECAM TĘ FIRMĘ. TERAZ MAM NORMALNĄ UMOWĘ.WYNAGRODZENIE NA CZAS. JESTEM ZADOWOLONY WCZEŚNIEJ PRACOWAŁEM W INNEJ FIRMIE. SAME PIJACZKI .ALIMENCIARZE. TUTAJ TAKICH MISIACZKÓW NIE MA.

M . pracownik

Cześć. Pracuje w tej firmie jak wielu moich znajomych. Każdemu polecam i będę polecać tą firmę. Firma zatrudnia osoby z orzeczeniem jak każda inna- takie czasy... Z tego co wiem firma ma już około 700 pracowników i działa w całej Polsce ! Jeśli chodzi o kadry zawsze polecam dzwonić i załatwiać wszystko z Panią Klaudią Nadolną- główna kadrowa z szefem na czele zawsze wie jak załatwić każdą sprawę. Wynagrodzenie zawsze na czas a czasem szybciej ! Jest to śmieszne ponieważ powyższe komentarze są tak bzdurne, że aż się z tego śmieje co ludzie wymyślą żeby napisać nieprawdę. Pewnie wylecieli za alkohol. Polecam firmę Memling każdemu. Pozdrawiam M.

Normalny

Firma bardzo zakłamana tylko kręcą a później wielkie milczenie Potrzebują tylko Pracowników z wielkim upośledzeniem im większa grupa tym lepsza bo większe dotacje patrzą tylko na siebie i jak szybko i łatwo zarobić Większej chały jeszcze nie widziałem razem z firmą J.A.G. mogą podać sobie ręce pozdrawiam normalnych

Marek

W tej firmie jest jeden kontrolny na 600 osób plus patrol interwencyjny w ilości 0 plus stacja monitorowania osoby nie pełno sprawne ale umysłowo Jak ktoś nie wierzy proszę zadzwonić na nr 724 997 997 najlepiej po 18

MARIUSZ
@Marek 12.05.2017 22:24

Totalne bzdury.Firma jest ok. Pewnie popiłeś misiu wódeczki i dostałeś klopa. Szef jest naprawdę niezły. Wszystkie pijaczki wylatują. Ostatnio widziałam jak dał kopa jednemu.Narobił chyba w majty. Powiem tak. JAK PIJESZ W PRACY TO OMIJAJ TĄ FIRMĘ.

Marek
@MARIUSZ 18.05.2017 16:31

zadzwoń !!! i nie wprowadzaj ludzi w błąd

Hanna

@Ryszard Ochucki, nie współpracuję z Memling Security Sp.Zo.o, dlatego nie mam możliwości przekazać informacji 'dalej'. Jestem redaktorem Serwisu GoWork.pl Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o moim zadaniu - najedź myszką na ikonkę mikrofonu przy moim nicku. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu. @Ryszard Ochucki może warto byłoby zgłosić swoje uwagi bezpośrednio do przełożonego?

Ryszard Ochucki
@Hanna 09.05.2017 10:39

To nic nie da bo firma slabo wspolpracuje ze swoimi pracownikami... pozdrawiam!!

Hanna

@Ryszard Ochucki, o warunkach na jakim stanowisku wspominasz? Pamiętajmy, że warunki są zależne właśnie od obejmowanego stanowiska. Może powiesz kilka słów więcej na temat pracy w Memling Security Sp.Zo.o? Jak oceniasz firmę jako pracodawcę? Czekamy na Twoją opinię.

Ryszard Ochucki
@Hanna 04.05.2017 14:25

Moj poprzedni post tyczy sie pracy na stanowisku "kontrolnego".Co prawda nie pracowalem nigdy(i cale szczescie)na tym stanowisku,a moja opinia posilkuje sie tylko na tym co mowil mi jeden z bylych kontrolnych.Mowil ze pracuje praktycznie caly miesiac non-stop i nawet w dzien wolny byl zciagany do pracy... Ja osobiscie pracuje na dozorze w jednym z obiektow ktore obsadza Memling. Umowa o prace jest,pieniazki na czas sa(male bo male,ale jak sie nie ma co sie lubi to wiadomo...).Na obiekcie jest nas zawsze za malo przez co mimowolnie robimy nadgodziny.Urlopu zaleglego mam sporo(tak jak reszta osob z "mojego" obiektu),jednak wykozystanie go nie jest mozliwe gdyz JEST NAS ZA MALO i w sytuacji gdy ktos pojdzie na urlop pozostali !!MUSZA ROBIC KOLEJNE NADGODZINY!! Zalatwianie czegos w biurze jest ciezkie...Czasem jak zdazy mi sie podejsc do biura czuje sie jak persona non grata i jakby kazdy robil łaskę ze zyje i musi cos zrobic(i to nie tylko moja opinia). Panie pracujace w biurze zawsze sa opryskliwe i niezbyt mile.Praca tzw monitoringu tez pozostawia wiele do zyczenia i zalatwianie cos z tymi ludzmi graniczy z cudem.Zrobcie cos z tym!! Wstawiacie na stronie internetowej teksty ze ludzie sa w firmie najwazniejsi i ze zapewniacie rozwoj,tymczasem odnosi sie wrazenie ze jest sie intruzem i zlem koniecznym,a to w koncu glownie my,ludzie pracujacy na najnizszych szczeblach robimy na dobro materialne wlasciciela firmy i osob nia zarzadzajacych,bo w bizesie chyba o zysk chodzi!! Tyle z mojej strony,mam nadzieje ze Pani,Pani Haniu Z.(bo prawdopodobnie do Pani odpisuje) przekaze to wszystko "dalej" i firma wyciagnie z tego konsekwencje,bo potencjal jest tylko troche wiecej dajcie nam "od siebie" zeby jakos pracownikow zmobilizowac i bardziej pozytywnie ich nastawic do firmy i pracy,bo potencjal jest,a moga na tym !!WSZYSCY TYLKO ZYSKAC!! Zaczynajac od Panstwa,przez kontrahentow na pracownikach konczac!!Pozdrawiam i wszystkiego dobrego!

Ryszard Ochucki
@Ryszard Ochucki 09.05.2017 10:03

No i oczywiscie prosze o odpowiedz i ustosunkowanie sie do tej opinii,oraz do konstruktywnej i kulturalnej dyskusji!!

Artiom

Pracuje w 'firmie' (celowo w cudzyslowiu i z malej litery) od ponad 2 lat.Wlasnie przejzalem ich nowa strone internetowa i ze smiechu prawie spadlem z krzesla... 80% informacji o 'firmie' i o jej ofercie to stek bzdur wyssany z palca.Najbardziej zabawne zakladki to 'kariera' i przetargi z obsada obiektow w zakladce 'aktualnosci', dawno sie tak nie usmialem :) Pozdrawiam!

Hanna

@ZK, dlaczego? Jakie masz doświadczenia z powyższą firmą?

nol

Czy w tej firmie maja kontrolnych?Moze ktoś się orietuje?Chce tam sprobowac swoich sil !

sej
@nol 25.03.2017 16:49

Kogo?Colo o co ty pytasz?Wspomnienie i kłamstwo ogolne.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ryszard Ochucki
@nol 25.03.2017 16:49

Jesli chcesz pracowac non stop przez caly tydzien to idz :) ogolnie masakra...

ZK

NIKT NIE JEST DOSKONALY.A TA FIRMA TO JESZCZE ISTNIEJE?NO PODZIW NA MAKSA!

Ktos

Byłem ostatnio świadkiem nie ciekawej sytuacji w siedzibie tej firmy. Czekając aż zostanę poproszony na rozmowę, przysłuchiwałem sie rozmowie szefa memlingu i jednego z tych pracowników. Rozmawiali jak gdyby nigdy nic pracownik mówił że fajna robota itp. A po chwili szef powiedział cytat: "Wie pan co nie podoba mi se pan zwalniam pana". Dosłownie zdębiałem tak mnie zatkał że zapomniałem swojego numeru telefonu. Firma traktuje pracowników jak śmieci. Jak nie ten to kto inny sie znajdzie.

uczciwy

Male sprostowanie do wyzej napisanej opinii, chodzilo ze czekam tydzien od dnia kiedy wyplata powinna byc na koncie ,dzwonilem w poniedz powiedziano mi ze do konca tyg beda tylko ktorego,to juz niejest smieszne za co zyc, za co zrobic oplaty i ktos mi powie ze oni sa uczciwi.

uczciwy

Czlowiek uczciwie pracuje ponad norme ,zarabia grosze,poswieca sie dla nich a oni nawet nie potrafia powiadomic pracownikow ze wyplata sie spozni a jak sie dzwoni do biura to szanowna pani Z.... wielce oburzona ze czlowiek sie upomina o swoje smieszne ciezko zapracowane pieniadze, to juz jest chamstwo,one napewno maja wyplaty na czas a czlowiek czeka tydzien i nic , trzeba to zglosic do PIP

adalbert

Wpisy jak wszędzie. Takie i takie. Wcale nie jestem zdziwiony. Sam fakt że komuś się chce usiąść do kompa jednak świadczy o chęci wyrażenia swego zdania. Bardzo dobrze. Ja chodzę do tej pracy nie dlatego że podoba mi się lub nie ktoś tam, ani co bredzi. Traktuję to jako normalną pracę gdzie trzeba być i już. Swoje zdanie o kierownictwie i kolegach z pracy mam. Dopóki ani jedni ani drudzy nie robią mi pod górkę jest O.K. O kierownictwo w tym względzie się nie obawiam. Natomiast koledzy bywają nieobliczalni. Może sobie mieć czerwony nos, ćpać, spóźniać się notorycznie. Wali mnie to. Najgorsza jest głupota, która doprowadza mnie nieraz do szewskiej pasji. Uczulony jestem. Niestety mam z zarażonymi kontakt.

wkurw

hm pracodawca jest ułomny dobrze ze tu nie pracuje pensje słabe o wszystko się trzeba było prosić wole pracować z firmami co maja coś poukładane ja pracuje dla huntersa nigdy wypłata mi się nie spóźniła zawsze kasa jest 10 o godz 8 :20 nie jak memlingu ze musiałem czekac za 215 godzin dostałem hehe 1260zł biedni ludzie co muszą pracować dla tych ułomow jeszcze bronic ich jak by nie żona prezesa firma by jadła juz asfalt

koko
@wkurw 25.01.2017 09:12

Też się cieszymy że już tu nie pracujesz. Fajny masz nick. Klasa sama w sobie. Gdyby była to moja firma dostałbyś złotówkę na godzinę. Jutro pewnie wylecisz za piwko i napiszesz to samo o Huntersie. Hahahahahah. Bieda.

Wkurw
@koko 19.03.2017 12:03

Twoje pseldo mowi samo za siebie koko ja nie pije w pracy ja pisze prawde firma to syf kazdy wie o tym czemu prezes mial ponad 9 rozpraw za nie placenie ludziom wyplat pity sa wysylane na koniec kwietnia ma byc pracodawca ile masz koko za pisanie tych śmiesznych komentarzy ja na huntersa nie narzekam lepiej zarabiam i nie musze sie przejmowac o nic ze np wyplata nie dojdzie a te kadrowe tej firmie nie oogary chyba sa przyjete zakladu z psychiatryka

Riese

Ksiegowa do recyklingu ma powazne problemy z naliczaniem. Tak sie sklada ze moja siostra jest ksiegowa i wiem ile powinienem dostac lacznie z dodatkami za nocki trzeba cos z tym zrobic i to powaznie.Opoznienie z platnoscia to juz chyba standart.

GOSC

Kolejny raz nawalaja z pensja.Ciekawe co wymysla tym razem.

TERESA
@GOSC 10.01.2017 17:59

Jutro pewnie będą. Ja dzisiaj dostałam Jest dzisiaj 10.01 także jeszcze czas . Pewnie masz inny bank. Mają obowiązek wysłać 10 także nie przesadzaj. Pewnie pali rura co? Chciałoby się już do monopolowego co? Jutro się nachlejesz. Zostaw coś dla tych biednych dzieci. Kup coś żonie. W biedronce bukiet pięknych róż jest za 7.00 pln. Jak się postarasz to będzie kolejne 500+ Nie będziesz musiał pracować. POMYŚŁ

GOSC
@TERESA 10.01.2017 22:13

Tak sie sklada,ze pieniadze powinny byc wyplacane do 10-go kazdego miesiaca,a co do palacej rury to tak sie sklada,ze nie pije alkoholu i nie pale papierosow wiec mnie nie obrazaj.Kontroluj to co piszesz bo moje dzieci nie sa biedne,a 500+ dostaje i wcale nie zamierzam przestac pracowac,a wrecz przeciwnie,bede pracowal nadal wlasnie po to zeby dac im jeszcze wiecej,a i zona tez zawsze cos dostaje.I wiesz co,mysle ze jestes zwyklym trolem,ktory dostaje jakies ochlapy za takie wpisy.Zegnam ozieble.

Barbapapa 555

Pracuje od lipca 2016 w Lesznie na Szpitalu.Obiecywano nam prace bez żadnych szczególnych utrudnień.W chwili obecnej po "rozruchu" obiektu pan prezes (celowo z małej,bo z dużej to byłoby przewartościowaniem osoby) wymienia ludzi na obiekcie.Dla niego im większy stopień upośledzenia tym większa dopłata z PEFRON-u i lepszy pracownik. Cały pan prezes to kłamca i oszukaniec.Jest powiedzenie "nie podcieraj dupy szkłem bo się skaleczysz" czego ze względu na potraktowanie wielu na tym konkretnym obiekcie mu życzę. Jak najdalej od tej "firmy".

Barbapapa 555

Pracuje od lipca 2016 w Lesznie na Szpitalu.Obiecywano nam prace bez żadnych szczególnych utrudnień.W chwili obecnej po "rozruchu" obiektu pan prezes (celowo z małej,bo z dużej to byłoby przewartościowaniem osoby) wymienia ludzi na obiekcie.Dla niego im większy stopień upośledzenia tym większa dopłata z PEFRON-u i lepszy pracownik. Cały pan prezes to kłamca i oszukaniec.Jest powiedzenie "nie podcieraj dupy szkłem bo się skaleczysz" czego ze względu na potraktowanie wielu na tym konkretnym obiekcie mu życzę. Jak najdalej od tej "firmy".

Pani Marta

Jestem naprawdę zadowolona z pracy w tej firmie. Panowie. Już same pseudonimy poddają wątpliwość waszych opinii jakie tutaj wypisujecie. Mimo że jest to anonimowe to i tak się boicie. W waszych majteczkach już jest pewnie kleksik. Znowu Wasze zmęczone życiem z Wami żony będą was musiały przeprać Co tak naprawdę robiliście w tej firmie.? Pewnie piwko było co? A może na budowie troszeczkę popracowalibyście co? Wstyd. Prawda jest taka że pewnie jesteście nurkami którym podziękowano. W poprzedniej firmie jak pracowałam to pracownik ochrony zjadał pieskowi jedzenie. Wy też tak robicie?

były pracownik
@Pani Marta 28.09.2016 17:09

szanowna pani sama się pani przekona po kilku mięsiącach że ta firma jest nienormalna i zmieni pani w kilku miesiącach zdanie pracowałem w tej firmie i stwierdziłem fakt że wykorzystują osoby niepełnosprawne do pracy obiecują górki a gupiemu radość . Dlaczego tak piszę to opowiem pani historie dlaczego zostałem zwolniony otóż informowałem pania z kadr że będe miał operację kręgosłupa i nie będe w stanie przychodzić na służby więc szanowna pani powiedziała mi że mam zgłosić to na monitoring aby znależli zastępstwo . Dziwiło mnie to że centrum monitoringu zajmuję się załatwianiu pracowników w zastępstwo ale to mnie nie interesowało jak kazali tak zrobiłem zgłosiłem to na monitoring . Po operacji dostałem telefon z kadr że mam natychmiast wracać do pracy bo inaczej będą musieli mnie zwolnić ja im powiedziałem że nie będe wstanie iśc na służbe ponieważ dwa dni temu wróciłem z szpitala i leże w łóżku . Więc ta pani uśmiechneła się przez słuchawkę i z tekstem do mnie powiedziała to nie ma po co wracać już do pracy bo w tym momencie jest pan zwolniony . Więc się pytam na jakiej podstawie zostałem zwolniony skoro informowałem was że będę miał operacje a ta pani do mnie ich to nie obchodzi i już pracy nie mam w piątek otrzymałem wypowiedzenie za porozumieniem stron . Zadzwoniłem do biura żeby wyjaśnić na jaki był powód zwolnienia odebrała jaka pani informując mnie że nie wie o co chodzi i kazała zadzwonić do szefa dzwonie do szefa i się pytam jaki jest powód zwolnienia i na jakiej podstawie skoro przed operacja byłem w biurze i informując że będe miał operacje i nie będe w stanie przychodzić do pracy , a ten cały szef odpowiada że on o niczym nie wie proszę dzwonić do kadr więc wytłumaczcie mi ludzie co jest grane z tą firma kto tu rządzi w tej firmie . Po rozmowie z moją żona postanowiłem poinformować mojego prawnika oraz gdańska inspekcje pracy na jakiej podstawie zostałem zwolniony bo w biurze nie są mi w stanie wyjaśnić nikt nic nie wiem . Założyłem sprawę w sądzie . I będą się tłumaczyć jaka była podstawa mojego zwolnienia .

Pracujący
@były pracownik 30.09.2017 22:55

Masz napisane w świadectwie pracy na jakiej podstawie ... trzeba tylko przeczytać...

anonim

(usunięte przez administratora)

zby$zek

Widziałem ochronę Memlinga na Helu. Nie ma nic do zarzucenia. Pracownicy dobrze ubrani, odpowiedzialni i pracowici. To że z Gdańska pracownicy dojeżdżali przez kilka lat, to najlepiej świadczy, że to dobra firma.

tabasco

pojdz do biura lub zadzwon, to na pewnoe Cie zatrudnia,jesli tylko masz grupe inwalidzka... obecnie w firmie jest deficyt pracownikow. pozdrawiam!

wkurw

okej wyplata jest na czas ale groszowa zero profesjonalizmu mundury za duze ,proszenie sie o wszystko na legemitacje ochrony czekalem dobre 3 tyg na umowe 4 tyg smieciowa to ma byc dobry pracodawca nie sadze przeszkolenie do obiektu domysl sie sam bo niema osoby ktora by ci pokazala poprostu zal prezes to porazka wielki bajkopisarz obiecuje wielkie gory nie dotrzymuje slowa nie polecam pracy tym zakladzie bo syf i mogila za 215 godz przerobionych 1268,00 sami ocencie pracodawce

preppers
@wkurw 05.08.2016 01:06

Potwierdzam! Prezes w końcu się doigra i dostanie w "ciemnym kącie" po ryju i tyle..... !

preppers

Pracuję w tej Firmie od maja. Przyjąłem tą propozycję pracy z dwóch powodów; po pierwsze - obiecano mi pełny etat, po drugie - posiadam umiarkowany stopień niepełnosprawności i częściej niż inni muszę być u lekarza, więc pracując 24h/72h mogę pracę i lekarza "pogodzić". Na razie umowę(100% etatu) dostałem na okres 3-ech m-cy. W związku z tym mam jedno pytanie - czy to prawda, że w Memlingu praktykują coś takiego, że po tym okresie próbnym, dają pracę na Umowę-zlecenie na 1 m-c i po tym m-cu znowu dają umowę na okres 3-ech m-cy ?! Czy TO prawda że tak robią i w jakim celu????

tabasco
@preppers 17.06.2016 20:48

ja pracuje od 1,5 roku i po 3 miesiacach proby na umowie o prace dostalem umowe o prace na 2 lata wiec chyba to nie prawda, chyba ze teraz cos sie zmienilo

preppers
@tabasco 26.06.2016 12:45

Dzięki za wpis! Widocznie ktoś lubi "mieszać"....??! Pozdrawiam !!!!

LUCYNA

FIRMA OKI. ABY TAK DALEJ.W KOŃCU MAM ETAT. PANOWIE NIE PISZCIE BZDUR.WEŚCIE SIĘ DO ROBOTY A NIE PRZYCHODZICIE DO OCHRONY ZATRUWAĆ POWIETRZE.GDYBYM MIAŁA TAKIEGO CHŁOPA W DOMU TO POGNAŁABYM GO NATYCHMIAST.WSTYD NORMALNIE.OSTATNIO DALI MI TAKIEGO JEDNEGO NA ZMIANĘ. MIAŁ CHYBA PEŁNE GACIE.FUJ. CAŁE SZCZĘŚCIE ŻE MAM TAKIEGO SZEFA.POGNAŁ GO NATYCHMIAST.PEWNIE BIEGNIE DO TEJ PORY HA HA HA HA

Zostaw opinię o Memling Security Sp.Zo.o - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Memling Security Sp.Zo.o