Opinie o Umbrella Holding Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Umbrella Holding Sp. z o.o.

Hanabi

Powiem tylko tyle,ze ta firma to jeden wielki żart. Pobierają ci z wypłaty hajs na ubezpieczenie zdrowotne , którego nie dostajesz, czekasz na wypłatę cały dzień lub dostajesz następnego dnia, nie dostajesz żadnych premii za ujęcie.

Patrycja

@nie polecam, czy w zapisach umowy, jaką podpisałeś z Umbrella Holding Sp. z o.o. była mowa o ewentualnych karach np. za nieobecność w pracy? Mimo, że pracowałeś krótko, mógłbyś przedstawić swoją codzienną pracę w tej firmie? Na jakich warunkach, oprócz umowy zlecenia, opierała się Twoja współpraca z pracodawcą?

Patrycja

Przeglądając oferty pracy w Umbrella Holding Sp. z o.o. zauważyłam, że pracodawca oferuje przyszłym pracownikom dobre warunki socjalne. Co osoby aktualnie zatrudnione w tej firmie mogą powiedzieć na ten temat? Co wchodzi w skład tych warunków socjalnych? Czy pracodawca oprócz tego oferuje jeszcze inne benefity?

Lena

Grubybartosz - z tego co wiem to firma płaci zgodnie z przepisami. Jeżeli dostajesz minimalną stawkę za godzinę pracy 13 zł brutto, czyli ok 10 zł do ręki, i pracujesz 22 dni w miesiącu, daje to kwotę 2640 do ręki za (jak to napisałeś) STANIE. Jeżeli masz 11 zł do ręki i pracujesz 22 dni w miesiącu, daje to kwotę 2904 do ręki za STANIE. Jeżeli masz 12 zł do ręki i pracujesz 22 dni w miesiącu, daje to kwotę 3168 do ręki za STANIE. Może faktycznie to marne pieniądze za stanie :)

Lena
@Mariusz Ochraniacz 18.11.2017 08:02

Mariuszu, to była sarkastyczna odpowiedź na słowa Grubybartosz. Wg. którego tak wygląda praca pracownika ochrony. Ja zas, dokładnie znam wasza pracę i doceniam. I boli mnie, że ten zawód jest nie doceniany. Ale to w najbliższym czasie się zmieni.

Mariusz Ochraniacz
@Lena 18.11.2017 18:13

OK Pozdrawiam

Patrycja

Na tej stronie w zakładce rozmowy kwalifikacyjne zapoznać się możecie z kilkoma relacjami z takich rozmów. Może pomogą Wam się przygotować do Waszych przyszłych rozmów w Umbrella Holding Sp. z o.o. Możecie w związku z tym opisać swoje procesy rekrutacyjne i rozmowy kwalifikacyjne w tej firmie? Jakie macie zdanie o ich przebiegach? Czy warunki zatrudnienia oferowane przez pracodawcę były satysfakcjonujące?

Grubybartosz

11/12 złotych netto? Chyba nie mówimy o tej samej firmie. 12 godzin stania dziennie i to nawet w weekendy za marne pieniądze.

Grubybartosz

(usunięte przez administratora) Zdarzały się służby po 12 godzin a przerw praktycznie w ogóle nie było bo zawsze było coś trzeba zrobić. Ludzie dajcie sobie z nimi spokój naprawdę nie warto.

adam

11- 12 netto za cały dzień na nogach ? :)

Adam

Ładne rzeczy są tu wyciągane nie powiem, miałem zamiar się skontaktować z nimi bo widziałem ogłoszenie właśnie w Szczecinie ale po przeczytaniu tych opinii od razu mi się odechciało tam dzwonić. Jednak warto zrobić sobie małe rozeznanie przed podjęciem pracy, ciekawych rzeczy się można dowiedzieć.

Parasol

Ja aż tak na szczęście nie miałem ale nie polecam, bardzo niekonkretni ludzie ciężko się dogadać jak coś potrzebujesz to prędzej sam załatwisz niż przez nich

Zawiedzony

Mi nie zapłacono za pierwszy dzień pracy, pół roku walczyłem żeby odzyskać kasę aż w końcu dałem sobie spokój, szkoda się poniżać dla paru groszy naprawdę

Anna

jeszcze nie spotkałam sie (usunięte przez administratora)

Seba

Dajcie znać czy wam też przycięli wypłatę.

Były pracownik

Odradzam każdemu, nie wiem jak w innych miastach ale w Szczecinie koordynatorzy są bardzo niekonkretni. Co byś od nich nie potrzebował nie doprosisz się. Ciągłe zbywanie i olewanie, dopiero w głównej siedzibie w Gdańsku jak się do nich zadzwoni można coś załatwić. Szczerze nie polecam.

Agent

Chcesz sobie znaleźć pracę? (usunięte przez administratora)

Kacpii

W Olsztynie jest co jakiś czas ogloszenie na obiekt stokrotka. Zadzwonić czy dac spokój?

Były pracownik umbreli

Pracowałem w Umbreli w zeszłym roku wypłatę otrzymywałem co drugi miesiąc nie wiem jak jest teraz, ale też mię wykopali w Sylwestra 2017r z braku etatów i nie żałuje tego

wkurzona

Umowa zlecenie zerwana po miesiącu, z winy koordynatora , niby z powodów redukcji godzin na sklepie sano, w międzyczasie miałam propozycję pracy w szkole jednak postanowiłam być lojalna i zostałam. Dziś jestem bezrobotna. Nie polecam i nigdy więcej. Spotkamy się w sądzie bo nic noe zrobiłam i nie mam możliwości obrony ani okresu wypowiedzenia. Gdybym to ja odeszła to musiałabym płacić karę.

Pracownik
@wkurzona 02.09.2017 19:31

Proszę przeczytać dokładnie umowę, tam widnieje zapis że pracodawca może rozwiązać umowę ze skutkiem natychmiastowym. To jest tylko UMOWA ZLECENIE a nie UMOWA O PRACE

pracownica
@Pracownik 06.09.2017 14:51

umowa zlecenie okazuje się być ukrytą umową cywilnoprawną

nie polecam

na początku do tych wszystkich negatywnych opinii podeszłam z prymróżeniem oka, ale teraz myślę, że jednak mają jakieś swoje uzasadnienie. Po rozmowie kwalifikacyjnej nie mogę polecić tej firmy jako potencjalnego pracodawcy. Rekruterka ubrana w rozszarpany strój, jakby była po spotkaniu z dzikim zwierzęciem, a jej koleżanka w koszulce z napisem "co się gapisz? kota nie widziałeś?" już na samym początku uświadomiły mi, że nie jest to godna firma do podjęcia zatrudnienia. Żaden porządny pracodawca nie pozwoliłby sobie na takie nadszarpnięcie wizerunku i braku profesjonalizmu podczas rozmowy rekrutacyjnej, chociażby obowiązującego jakiegokolwiek dress codu podczas umawianych spotkań i odpowiedzi zwrotnej po przeprowadzonej rozmowie. (usunięte przez administratora)

Xoxox
@K 21.08.2017 08:06

A czy ktos z was rekrutowal w Gdańsku na stanowisko specjalisty do kadr i plac ?

a
@Xoxox 22.08.2017 21:52

Ja tam chwilę pracowałam, dosłownie kilka mcy, więcej się nie dało, bałagan jakich mało, jeśli nie chcesz stracić czasu, to proponuję szukać w innym miejscu pracy.

jorgus

Tu chodzi o biznes, (usunięte przez administratora)

Patrycja

@Ja bynajmniej potrafię się przedstawić - Stefan Ko, każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie, dobrze, że ktoś porusza temat rekrutacji, ponieważ firma Umbrella Holding Sp. z o.o., poszukuje obecnie nowych pracowników na głównie stanowiska Pracownika Ochrony, W takim razie napiszcie, jak długo trzeba czekać na odzew ze strony firmy?

damian

a jak praca w kielcach ? bo widze ze aktualnie poszukuja kogos,ktos moze napisac ?

dawid

czy ktos sie zastanowil dlaczego ogloszenia tej firmy pojawiaja sie ciagle ? odpowiedz jest prosta bo nikt nie chce tam juz pracowac ! na jednym tylko obiekcie w ciagu roku bylo 11 nowych pracownikow taki przemial a co dopiero w skali roku ile osob zatrudnionych,zwolnionych i ukaranych smiesznymi karami przez pseudo meng

ja

(usunięte przez administratora) sa jeszcze ludzie chetni tam pracowac (usunięte przez administratora)

ja

(usunięte przez administratora) miala sie sypac rok temu

ochr

Pracowalem w Lublinie w tej niby firmie. O ile obiekt byl oki. O tyle firma ta ochroniarska (usunięte przez administratora) na plus

bylypracownik

nie (usunięte przez administratora) .

mikolaj

napiszcie jak sie pracuje w lublinie w centrum dystrybucyjnym stokrotki?? jak atmosfera, jak wyplaty i jaki kontakt z menadzerem?

waluś
@mikolaj 14.07.2017 08:59

to zależy od kierownika sklepu jak nie wpieprza się w prace to okej ,bo będą ustawiać pod siebie

masakra
@mikolaj 14.07.2017 08:59

Mikołaju, Ty się lepiej za robotę nie zabieraj,tylko zbieraj siły na 6-go ,aby dzieciaki były szczęśliwe.:) Atmosfera -zależy jaka temperatura jest ustawiona na klimatyzatorze Wypłaty -ZAWSZE do 15 -go (wzorowa firma) -dla osób, które się wyróżniają w Kolumbijskich pesos Kontakt z Mendzerem-telefoniczny, mailowy, osobisty Aaa i najważniejsze pytanie. Jak się pracuje. A mianowicie, Mikołaju pracuje się następująco : 1.przyjście do pracy 2.przebranie się 3.praca,- (przerwa) 4.koniec pracy -do domu. Ludzie co za durne pytania.

PEdros

Warszawa - polecam po zmianie kierownictwa zmiana o 180 stopni przynajmniej na Seph Można się normalnie dogadać

KATI

ooo Matko a ile tam płacą na godzine własnie wysłałam cv a teraz dopiero czytam opinie i jestem troche zdezorientowana...pozdrawiam z Włocławka

poszukiwacz pracy

Czy prawdą jest ,że Umbrela przejmuje obiekty handlowe Sano Koszalin.

Bartek

Ja nie polecam (usunięte przez administratora)

poteflon

Jesteście pewni ,że pracujecie jeszcze w Umbelli a nie w K3 ? Taka "dobra zmiana"...hahaha

kiku
@poteflon 22.06.2017 20:28

K3 czy K1 bo w zus widnieje że K1 odprowadza składki (usunięte przez administratora)

Nowy

Czy pracownik odpowiada finansowo za ewentualną kradzież?

Kamil Katowice

Nikomu NIE POLECAM pracy w ochronie (usunięte przez administratora)

poszukiwacz pracy

kto mi powie jakie obiekty ma Umbrela w koszalinie.

yyy

Witam, na szczęście jestem już byłym pracownikiem tej firmy, nikomu jej nie polecam, wynagrodzenie przychodziło ale zawsze było mniej, kontakt tutaj w Poznaniu z menadżerem to katastrofa - człowiek oderwany od rzeczywistości.

waldap

Niestety musialem sie rozstac z firma w Szczecinie(po malej potyczce z p.Sebastianem bo to nerwus jak diabli..ale tez bym sie wnerwil na Jego miejscu) Firmy nie wspominam zle bo nie ma o co sie czepiac-podtrzymuje wczesniejsza wypowiedz,bylo ok.Kasa wyplacona-(Dzieki p.Sebastianie za nie zabranie..wie Pan o czym mowie)Niestety musialem odejsc z przyczyn technicznych hehe Szkoda,bo pracowalo mi sie dobrze. Oj tam oj tam..spoko...parasolkami nas zwiecie bo mamy orzeczenie.haha smiac mi sie chce,a smial sie bede jak ktorys z Was zostania ta..hm..parasolka..czas leci czlek sie starzeje :) Pozdrowienia dla Firmy w Szczecinie..kto wie...moze sie jeszcze spotkamy,jak kupie ten chole**ny motor hehe..

br
@waldap 18.04.2017 19:57

(usunięte przez administratora) Pozdrawiam wszystkie Parasolki A szczególnie Gdańsk

zenon

Czy firma daje umowę o pracę ?

kiku
@zenon 13.04.2017 22:24

Jak masz grupę to ci da umowę o prace

PLL

TO PRAWDA J (usunięte przez administratora)

pracownik ochrony

Witam kiedy mogą być wypłaty w umbrella security 10-tego czy zdarza się wcześniej czy nawet później?

olo
@pracownik ochrony 07.04.2017 19:54

Tak jak masz w umowie

Były pracownik ochrony

Jak teraz są wypłaty ? Dalej co 2 mięs. ?

parasol

Koleżanki i Koledzy z Parasolki (usunięte przez administratora)

PRACOWNIK BYŁYUMBRELI

ZAKOŃCZYŁEM PRZYGODĘ Z UMBRELĄ (usunięte przez administratora) JEST SUPER .

Pracownik

I znowu Parasolka (usunięte przez administratora)

waldap

Pracuje w Szczecinie na umowe z orzeczeniem.Kierownik S.A to bardzo fajny i ugodowy gosc jak cos trzeba to sie zalatwi,nie czepia sie bzdur-lubi konkrety.Wyplata na czas 10(jesli to piatek to jest w juz na koncie w poniedzialek)Nadgodziny 15-16 ty kazdego miesiaca.Pracuje od stycznia i jak narazie jest okey.Kontakt z Biurem w Gdańsku idealny zalatwisz wszystko nawet na odleglosc w ciagu kilku minut... Jak sie jest czlowiekiem pracujacym,a nie leniem myslacym o spaniu,piciu browara i itp to zlej opinii sie nie wystawi.skoro Cie wywalili i masz zle zdanie to warto ocenic wpierw siebie..(bez urazy)

Alio
@pr 16.03.2017 18:18

Masz rację zatrudniają osoby niepelnosprawne i oczekują nie wiadomo czego. Zenua

ccx
@pr 16.03.2017 18:18

Witam, nie wiem kto to taki pisał taką opinię ale chyba ta osoba jest pracownikiem biurowym Umbrella, bo w rzeczywistości to jest tak, że kontakt z pracownikami biura telefoniczny jest ale porozmawiasz sobie a i tak to co przekarzesz czy ustalisz to ni jak się nie ma w efekcie końcowym - i tak zrobią po swojemu.

Bill

Dziwna firma, a może niekompetentny pracownik. Byłem zainteresowany pracą w tej firmie, ale kontakt z jednym z kierowników, konkretnie z Krzysztofem W. - to totalna porazka. Miesiąc kontaktowania się i oczekiwania na konkrety i nic . . . !? Przekazalem mu wymagane przez firmę dokumenty + zaświadczenie lekarskie o zdolności do pracy w tym zawodzie. I cóż, rozczarowanie ... czekanie na telefon i jego brak, chociaż sam się zarzekał, że niezwłocznie odezwie się. Cierpliwość się kończy i zadzwonię chyba sam do firmy, może tam będę rozmawiał z kimś kompetentnym. Rozmowa kwalifikacyjna w korytarzach dwóch galerii handlowych,w Krakowie, to kompletny brak profesjonalizmu ze strony K.W. Jak można w ogóle zatrudniać takich ludzi na istotne dla firmy stanowiska, ale nie chcę się wtrącać do polityki kadrowej Umbrelli. cv niepotrzebne kto tak robi? Brak kompetencji totalny.

PRACOWNIK BYŁYUMBRELI

SZANOWNA FIRMO UMBRELLO! DLACZEGO CO DZIEŃ DAJECIE OGŁOSZENIE NA PORTALU KOSZALIN "ZATRUDNIMY PRACOWNIKÓW OCHRONY" JEŻELI NIE MACIE OBIEKTÓW. NIE RÓBCIE LUDZI W BAMBUKO. POZDRAWIA BYŁY PRACOWNIK.

Kraków

Ciekawe kiedy zejdą (usunięte przez administratora)

ODRADZAM

ODRADZAM PRACĘ W UMBRELLA SECURITY. (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Umbrella Holding Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Umbrella Holding Sp. z o.o.