brak logo

Eko-Trade

Warszawa

Opinie o Eko-Trade

Małgorzata 2017-03-18 20:06
Tego postu nie napisała też Małgorzata J. Bardzo proszę o informację, jak zostanie ustalone, kto podszywa się tu pod kogoś innego, zmieniając trochę nazwisko. Zastanawiam się tylko, czy było to celowe, czy też osoba , która to napisała, tak naprawdę nie bardzo pamięta nazwiska Renaty.
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
JAN 2017-03-18 20:35
Są od tego specjalne organy. Jeśli dotknęło by to mojej osoby już bym znalazł sposób. MUNDURÓWKA NIE Z TAKIMI SOBIE RADZIŁA
2
Wojtek 2017-03-18 20:48
Da się ustalić i to szybko zwłaszcza że to ta branża. Wówczas żarcik może kosztować 3 lata!!!!!!!!!
Wiecie kto tak nie ma wyobraźni? Jak ustalą kto się podszywa powinni zwolnić dyscyplinarnie z wilczym biletem.
Małgorzata 2017-03-18 20:51
Dlaczego nie podpisałaś/podpisałeś się po prostu jakimś nickiem? Przez Ciebie zostałam pomówiona. Nie chcę myśleć, że właśnie o to Ci chodziło. Jeśli naprawdę nazywasz się Renata Zdrojewska i jest to tylko zbieg okoliczności oraz zbiorowa sugestia, to przepraszam. Bardzo proszę o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji.
Wojtek 2017-03-18 21:22
Ja na miejscu tej Pani Renaty bym nie przyjął takich przeprosin..
3
Małgorzata 2017-03-18 21:22
Cytuję fragment tego kontrowersyjnego postu, bo cały czas zastanawiam się, kto to mógł napisać:

"Jest co prawda agencja ochrony trust security pod Poznaniem gdzie prezesem jest teść obecnego prezesa Ekotrade. "

Tego nie mógł napisać jakiś szary pracownik, bo kto wie, jak nazywa się teść Prezesa. Nie wiem, czy chodziło tak naprawdę o Prezesa, czy też Właściciela. Nie ma to jednak znaczenia. Teść nosi przecież inne nazwisko. Czy ktoś z Was wie jakie? Ja nie wiem i przypuszczam, że większość z Was również. Takie informacje może chyba mieć tylko osoba dość blisko związana z Zarządem, może również na gruncie towarzyskim. A może się mylę?
Maniek 2017-03-18 22:47
ZANIM MACHINA RUSZY OSOBA KTÓRA SIĘ PODSZYŁA POD RZ POWINNA SIĘ PRZYZNAĆ I PROSIĆ O WYBACZENIE ZANIM NIE JEST ZA PÓŹNO, TAKIE MOJE ZDANIE
3
tragedia 2017-03-22 14:51
MA JUZ KTOS WYPLATE ZE SPOLKI EKOTRADE??
sceptyk 2017-03-22 18:59
Jaja sobie robisz?
kpof 2017-03-22 19:07
Jak zwykle po terminie, a przelewów nie ma. To ta solidna firma
kpof 2017-03-22 19:10
Jedyna? Głupku!
Pracowniś 2017-03-23 13:29
Wyplaty od września 2016 to jakas masakra, nie ma miesiaca zeby na czas byla a teraz jeszcze dziala na dwa przelewy z czego jeden tradycyjnie spozniony a drugiego nie ma wcale poki co
kpof 2017-03-23 14:24
Może , chociaż wątpię
1
Pracowniś 2017-03-23 14:28
No niestety caly czas dwie umowy na dwie firmy
Potencjalny pracownik 2017-03-23 20:35
A czy na tą drugą umowę z Trust Security pracujesz na innym obiekcie i w mundurze z logo Trusta?
kpof 2017-03-23 20:49
Na innym. Dorabiam po godzinach zresztą nie tylko w tej firmie
Pracowniś 2017-03-25 14:20
na jednym obiekcie ludzie pracuja na dwie umowy i na dwie firmy,firmy sa rozne tzn jedna umowa zawsze na ekotrade a inne na trust lub franpol czy jakos tak :) no i teraz jazda z wyplatami bo czesc dostajesz z opznieniem z ekotrade a druga czesc z drugiej firmy ale jak dotad nie wplynely jeszcze wiec wiesz...
tragedia 2017-03-25 14:41
dobrze rozumiem ze z trusta za styczen jeszcze nawet nie bylo wyplat? a jesli byly to jaka jest stawka i ewentualnie kiedy mozna sie spodziewac przelewow? macie numer do nich do kadr lub ksiegowosci?
1
dobrafirma 2017-03-29 15:08
KPINA!!!!!! z trusta wyplaty przyszly z siedmiodniowym opoznieniem!! koordynatorzy nic nie wiedza, dyrekcja tez nie wie co jest grane a pracownicy jak zawsze sa oszukiwani!! nikt nawet nie potrafil odpowiedziec dlaczego tak sie stalo, nikt nie powiedzial slowa 'przepraszam'!!!!!!
6
Janek 2017-04-06 10:52
A jak wygląda praca na Terminalu w Świnoujściu? Mam propozycję ale nie wiem czy warto. Płacą uczciwie?
antyEko 2017-04-07 19:24
RWA była sprawa z powództwa ZUS imbecyle zeznawali że Eko FAKTYCZNIE DAJE ULOTKI DO ROZNOSZENIA". Pozdrawiam ale fałszywe zeznania ktoś prędzej czy później znajdzie.

Szukam świadków do sprawy przeciwko Ekotrade- email: oyster7@o2.pl
3
obserwator 2017-04-08 08:46
Jeśli tylko znajdą się świadkowie, którzy potwierdzą, że "roznoszenie ulotek" to fikcyjne umowy zlecenia, osoby składające fałszywe zeznania mogą ponieść za to odpowiedzialność karną (Art. 233 K.K.). Może lepiej jednak skorygować te fałszywe zeznania? Tak dla własnego dobra.
AntyEko 2017-04-08 14:14
A doradza żeby kłamać na zeznaniach pan Adwokat firmy. Wiać z tego bajzlu gdzie się da Konsalnet, Juwentus nawet na kuroniowę lepiej nic nie zarobić niż tyrać jak wół zarobić parę groszy i to jeszcze wypłata z opóźnieniem. W kadrach nie wiedzą nawet o jaki obiekt chodzi a już kłamią że kontrahent nie. Rok pracowałem w Konsalnecie- obiekt do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stawka do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 6,50 zl za rbg ale wypłaty były nawet dzień wcześniej niż termin, żadnych wałków na umowach żadnego pisania oświadczeń że ktoś ma ZUS płacony ( http://zsp.net.pl/ekotrade-domaga-sie-oswiadczen-dot-zus-od-swoich-pracownikow ). Jak się zwalniałem ciuchy normalnie im oddałem część mi kazali sobie zostawić część do prania wzięli. A tu podpisujesz jakąś umowę patykiem pisaną i płacisz im za ciuchy które dostajesz w stanie niedoużywania (odrywają sobie znaczki) i żeby nie płacić nic musisz w jednej kurtce 3 lata poginać.

Kilka lat pracy w Eko zmieniło mnie we wkurzonego, styranego życiem 40latka. Powtarzam jak najdalej, wszystkie komentarze pozytywne to pokłosie "Dnia gospodarczego" w firmie kiedy to piszą na potęgę komentarze. Oni nawet nie płacą w terminie firmie z Żelkowa bodajże co im szyje mundury.
obserwator 2017-04-08 14:51
Czy ta sprawa w sądzie z ZUS się zakończyła, czy jest jeszcze w trakcie? Masz jakieś dokładniejsze informacje na ten temat?
Anty 2017-04-08 16:16
Od 01.01.2017 mają obowiązek opłacać składki od każdej umowy zlecenie więc podwójne umowy straciły rację bytu.
Nick 2017-04-08 16:19
Nie strasz nie strasz bo się zes@!#. Jak Ty masz gdzieś czy masz płacone składki ZUS, to daj bardziej logicznym ludziom którzy o to dbają spokój. Ja złożyłem pismo do inspektoratu ZUS czy mam opłacone składki w latach 2013-2016 jak będę coś wiedział dam znać.
AntyEko 2017-04-08 17:04
Napisz do mnie proszę na e-mail oyster7@o2.pl bo tutaj nie mogę wiele pisać. Napiszę tylko że sprawa jest w toku (przynajmniej sąd wzywa świadków nadal) w środę do mojego inspektoratu ZUS zgłosiłem pisemnie chęć składania zeznań w tej sprawie. Zgłosiłem też wniosek o zaświadczenie jakie są podstawy składek i za jaki okres są opłacone (bezpłatne zaświadczenie). Mam czekać do środy 12.04.

Pzdr.
obserwator 2017-04-08 18:20
Mail wysłany. Też zastanawiam się nad zeznawaniem w tej sprawie przeciwko EKOTRADE. Myślę, że takie zgłoszenie można wysłać drogą mailową przez stronę ZUS.
esom 2017-04-13 09:22
Wielkanocna pensja po Swiętach

Jak miło że zabraliście kadry i księgowość, banda decydentów, niezłe jaja na Święta.....
1
AntyEko 2017-04-13 16:54
Dzisiaj dostałem pismo z ZUS. Okazuje się że przez 2 lata miałem składkę od 220 zł a nie podpisywałem sławnej umowy o ulotki a mam od tej podstawy odprowadzane składki:
a) Albo ktoś sfałszował moją umowę na ulotki,
b) Albo ktoś mi płacił ZUS od stawki bez mojej umowy o ulotki,

Pismo idzie do prokuratury do wiadomości RPO i Inspektora Pracy. Kończy się zabawa naoglądaliście się psów i kozaczycie.

Obserwator:

Sory za brak odp. ale od dwóch dni nie mogę wejść na konto.
4
esom 2017-04-22 12:52
Hej wszyscy, czy są oddziały, które dostały już wypłatę całą?? Co się tam dzieję w tej Warszawie, Gdynia nie ma Gdańsk nie ma .... Zwasze już mieliśmy do 15 - 18
humus 2017-04-24 10:17
lubelskie - z ekotrade byl kolo 20
zadowolony 2017-04-25 12:23
Ja nie mam żadnych zastrzeżeń do koordynatorów, samej pracy czy umundurowania - wszystko jest OK. Na minus niestety niestabilność terminu wypłat z dwóch spółek, ale po pierwszej wypłacie jak się wszystkie opłaty i rachunki poustawia jest w miarę git. Praca fajna, ciekawa, rozwojowa - szczególnie na moim obiekcie. Do poprawy wypłaty i będzie wszystko cacy!
edek 2017-04-25 13:52
Dzięki a co z Trustem Ma ktoś umowy, do kiedy mają wysyłać????
lelumpalelum 2017-04-25 14:24
w umowie jest chyba do 20 z trusta ale ponoc oni maja wlasne terminy :)
1
esom 2017-04-25 17:33
Dzięki za info, dopiero 25 niektórym osobom wpływa zlecenie bynajmniej w oddziale gd, a co z trustem, słyszałem że do końca tygodnia ma wejść. Żadna to łaska w końcu dłuugi weekend się zaczyna a tzn że mamy Maj,,,:)
humus 2017-04-25 17:46
wczesniej bylo info ze maja byc na swieta, ale niestety nie bylo. na lubelszczyznie wyplata wplynela 20, niektorym 21. czekamy na trusta, moze bedzie do piatku.
obserwator 2017-04-25 18:44
A czy Wy pracujecie w firmie TRUST, czy tylko dostajecie z niej drugą część wypłaty z EKOTRADE - "takie oszczędności na składkach ZUS"?
esom 2017-04-25 18:56
Tak, jako druga część z ekotrade, zlecenie które wcześniej było franpolem, anpolem cleaningiem etc... i ..uj wie czym jeszcze
lennY 2017-04-26 11:47
Nie odbierają tel albo ciągle mówią, że dziś. To dziś i jutro trwa od świąt.....
1
Kołczyk 2017-04-26 21:49
Najgorsza firma w jakiej pracowałem !!!!!!!!!!!!! jak najdalej od nich lepiej puszki po rowach zbierać !!!!!!
2
Bywalcy Miasteczka Żory 2017-04-26 22:04
Niech mnie tylko który dotknie lub karze torebkę pokazać na miasteczku westernowym w Żorach to zapłacicie takie odszkodowania że się wam odechce oczywiście wasi przełożeni również.Nic wam nie wolno a licencją to możecie się pochwalić wnukom emeryci !



(usunięte przez administratora)
1
AAPOGEUM 2017-04-26 22:22
Nie mamy wypłat.... ale nas ładują.... Nie wiem na jakiej podstawie mam dochodzić swoich roszczeń bo nie mam umowy,,,, może za darmo robiłem te 300 h, minus etat co daje nam = ....??? pOCZEKAM DO KOŃCA MCA A POTEM CHYBA PRAWNIK ZOSTAJE, tak......, wezme kredyt i pójdę do adwokata...
obserwator 2017-04-27 07:44
Wystarczy zwrócić się do Państwowej Inspekcji Pracy - za darmo. Tam też można uzyskać za darmo pomoc prawną. Nie trzeba brać kredytu na adwokata. Tylko zbieraj dowody na to, że pracowałeś i zażądaj umowy. Powodzenia w dochodzeniu roszczeń.
1
obserwator 2017-04-27 18:39
A nie myślałeś, żeby napisać skargę do Prezesa EKOTRADE? Podaję adres mailowy dla zainteresowanych: arkadiusz.dudek@ekotrade.com.pl
oszukany ekspracownik 2017-05-07 18:01
Ludzie! To jest najgorsza firma w całej Polsce.Radzę ją omijać szerokim łukiem nie dajcie się wpuścić w maliny obiecankami, bo kłamią w żywe oczy od bezpośredniego przełożonego aż do prezesa firmy.Wystarczy poczytać wszystkie opinie od ludzi którzy tam pracowali i będziecie mieli pełny obraz o Ekotrade i jego firmach"córkach"
4
obserwator 2017-05-12 17:22
Może ktoś wie, czy sprawa sądowa EKOTRADE z ZUS już się zakończyła?
Zawiedziony 2017-05-15 16:50
A co tam słychać w oddzale Łódź
zarobiony 2017-05-19 20:50
wyplata na koncie z eko :)
mlody 2017-05-29 10:37
Na umowę zlecenie nie warto w Ekotrade pracować. Nowy miesiąc rozliczeniowy a kasy znowu nie ma w terminie !Czekam za kwiecień! W oddziale w Siemianowicach Śl. dzwoniłem to mówią ze przelew poszedł. Było to kłamstwem bo kasy nie ma! Dzwonie do Warszawy nie odbierają telefonów! Nie ma co sobie nerwów psuć.
1
Zostaw swoją opinię o Eko-Trade - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eko-Trade