brak logo

Eko-Trade

Warszawa

Opinie o Eko-Trade

Lohner 2017-08-21 21:47
Ludzie z Praktikera w Katowcach jesze nie dostali wypłat. Więc kiedy przelewy poszły? Dzisiaj?
Kadrowa 2017-08-21 22:02
Konkretnie to co Cię to interesuje skoro nawet na rozmowę Cię nie zaproszono. Szukaj szczęścia gdzie indziej . Czy wszystkie firmy tak zadręczasz?
Zniesmaczona 2017-08-21 22:11
To nie tu szukasz. NIE TA OSOBA
nowa 2017-08-21 22:38
Nie zaproszono, bo nie aplikowałam. Nie każdy chce pracować w takiej firmie. Trochę wcześniejszych postów poczytałam . Zauważyłam poza tym, że postać Szefowej Kadr owiana jest jakąś straszną tajemnicą. Jej nazwisko to tabu, a pytanie o nie stale wywołuje oburzenie. Ciekawe dlaczego?
Kadrowa 2017-08-22 08:27
Skoro nie chcesz tu pracować to co tu szukasz bo nie rozumiem?
Zajmij się sobą i szukaj szczęścia dalej może jakiś naiwniak Cię zatrudni. U Nas nie chcemy kogoś takiego...ciągłe intrygi, knowania, ....
Tak wywołuje oburzenie bo oskarża Pani niewinne osoby to naprawdę staje się irytujące.
Czytać ze zrozumieniem uczą w pierwszej klasie szkoły podstawowej.
Nikt nic złego nie pisze na kadry, nie znasz osób bo nawet nie zostałaś zaproszona na rozmowę a tak Cię dręczy kto to jest... Może poszukaj kto jest Szefem w Banku, W Firmie Handlowej.... itd skoro tak Cię to interesuje.... tam już sprawdziłaś?
Pani knowania i podszywanie się po ludzi staje się męczące.
Kto powinien wiedzieć to wie...Tak z ciekawości przejrzałam inne posty na innych firmach i jakoś nie dociekałaś kto tam jest szefem etc... teraz wiem dlaczego p. M.
Chyba niespełnione nadzieje...
Ed 2017-08-22 08:29
Nic się nie dzieje.
Lohner 2017-08-22 11:52
Z wyplatami niemota sie nie spiesza...
nowa 2017-08-22 14:33
Napisałam raptem 3 posty, w których nie ma żadnych oskarżeń. Nie rozumiem, o co chodzi. Skąd taka agresja pod moim adresem? Po prostu szukam opinii o firmach, które zamieszczają ogłoszenia w sprawie pracy. Po to są te strony. I takie opinie o EKOTRADE tu znalazłam. To mi wystarczy. Życzę miłego urlopu.
1
Zatroskany 2017-08-28 15:41
Co grozi firmie jeśli oszukuje na ZUS-ie
1
Zayroskany 2017-08-28 15:43
Czy zamykają firmy za przekręty?
Ekspert 2017-08-30 15:16
Odpowiedź czysto teoretyczna. Nie sugerować się tym, że zamieszczona na tej stronie.
* Kary wynikające z Ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych (Dz.U. z 2016, poz. 963, z późn. zm.)
* Art. 218 k.k.
* Art. 271 k.k. np w przypadku zawierania fikcyjnych umów zleceń
Ekspert 2017-08-30 15:21
Czasami firmy same ogłaszają upadłość, kiedy muszą zapłacić po kontroli ZUS zaległe składki ZUS wraz z odsetkami, albo robi to za nich ZUS, co wynika z ustawy.
Ciekawy 2017-08-30 19:56
A czemu tu o to pytasz?
Zatroskany 2017-08-30 20:53
Bo jestem ciekawy
Dociekliwy 2017-08-30 21:37
Polecam lekturę wcześniejszych postów (kilka stron).
Cuekawy 2017-08-31 06:58
Czytałem. I nie wiem czemu wszyscy piszą a nikt nie zgłasza.
1
Zatroskany 2017-08-31 07:41
Może już niedługo ktoś zdeterminowany to zgłosić.
1
Dociekliwy 2017-08-31 16:47
A skąd wiesz, że nikt tego jeszcze nie zgłosił? :)
1
Ciekawy 2017-08-31 18:48
Z wypowiedzi tutaj tak myśle. Każdy wie i nikt nic nie robi
Marcinnnnn 2017-08-31 18:58
Hej,
chciałam się zapytać czy warto iść do działu kadr do pracy?
kadrowa 2017-08-31 19:38
Warto, ale raczej nie w branży ochrony, jeśli chcesz działać zgodnie z przepisami.
2
Dociekliwy 2017-09-01 06:21
Robi, robi ... ale jak na razie brak konkretnej reakcji ze strony ZUS. Może więc warto ponowić próbę w Centrali ZUS u samej Pani Prezes?
1
Ciekawy 2017-09-01 06:23
Może to temat dla telewizji?
1
Zatroskany 2017-09-01 08:39
Myślę ze jest kilka programów które by się tym zainteresowało ! Ciekawe jak by się zachowali Kontrahenci np.TVP. Przecież Eko to ochrania .
1
Zatroskany 2017-09-01 08:45
Masz namiar na Prezes ZUS ?
Ciekawy 2017-09-01 09:18
Ale nie TVN?
Zatroskany 2017-09-01 10:18
Tak masz rację! Ale wydaje mi się że w państwie prawa PIS to TVP powinno zainterwenjowac. No przecież oni tak dbają o elektorat. A Eko nie ma dobrych notowań. Giełdę stracili, elektrociepłownie, cnk, PAP, i kilka innych. Ale masz rację tvn pewnie by się tym zainteresował.
1
Ciekawy 2017-09-01 10:26
Takiej wiedzy to nie mam...
Zatroskany 2017-09-01 11:12
Myślę że jak się znajdzie kilka osób to można zrobić wszystko. A może znajdzie się jedna.....
1
Pracownik ochrony 2017-09-01 11:17
Dziękuję. Postaram się z tego skorzystać. Ciekawe że nikt z ZUS nie skojarzyło że frampol przekazał wszystkich pracowników do trust s.....
4
Marcinnnnn 2017-09-01 18:15
@kadrowa a są jakieś inne kadry? które nie zajmują się rozliczaniem ochroniarzy? Myślałam, że jak firma ochroniarska to tylko w tym temacie działają kadr mylę się
kadrowa 2017-09-01 20:06
Nie mylisz się. Ja po prostu nie chciałam wprost napisać, że warto, ale nie w EKOTRADE i innych firmach z branży ochrony.
Dociekliwy 2017-09-01 20:45
ZUS ma już tę informację, że FRANPOL został zastąpiony firmą TRUST i ... nic. Proceder kwitnie dalej.
Pedzio 2017-09-01 20:46
Zatroskany i ekspert wy tak chyba jesteście cenami bo zamiast z waszym wykształceniem w tym kraju coś robić to robicie pierdo lament cięty. Do roboty ????
Dociekliwy 2017-09-02 08:26
Może, ale najpierw trzeba chyba zgłosić do Prezesa ZUS skargę na opieszałość Oddziału ZUS właściwego dla EKOTRADE. ZUS nie stwierdził, że nie zainteresuje się tematem, tylko, że wykorzysta te informacje przy kolejnej kontroli. Ale taka kontrola może być za 5 lat, albo i dłużej. Czekam na odpowiedź na zadane pytanie do ZUS przez formularz kontaktowy dotyczące sprawy, czy Oddział ZUS postąpił zgodnie z przepisami nie wszczynając od razu postępowania wyjaśniającego.
1
Wpadlemnachwile 2017-09-02 08:34
A czemu skupiacie się na "córkach" a nie "matce"? Przejęcie pracowników nie musi być niezgodne z prawem. Kombinacje na składkach w "matce" już tak
Dociekliwy 2017-09-02 10:08
Ja się skupiam na "matce" i na "córkach". Przejęcie pracowników i zleceniobiorców jest zgodne z przepisami, jeśli pracownicy i zleceniobiorcy faktycznie świadczą pracę dla firmy "córki". A czy tak jest rzeczywiście w firmie TRUST, a wcześniej we FRANPOLU? Może wypowiedzą się na temat sami pracownicy i zleceniobiorcy, którzy otrzymują część wynagrodzenia z firmy TRUST.
Ziutek 2017-09-02 11:50
Ja pracuje na jednym obiekcie z dwoma umowami, 170 godzin z Ekotrade reszta w truscie. Na obiekcie nie mamy podwójnego umundurowania cały czas pracujemy w ciuchach Eko. Mam tylko dwie legitymację. Kierownik mówi żeby się tym nie przejmować wszystko jest dobrze.
1
Ziutek 2017-09-02 11:50
Ja pracuje na jednym obiekcie z dwoma umowami, 170 godzin z Ekotrade reszta w truscie. Na obiekcie nie mamy podwójnego umundurowania cały czas pracujemy w ciuchach Eko. Mam tylko dwie legitymację. Kierownik mówi żeby się tym nie przejmować wszystko jest dobrze.
1
Dociekliwy 2017-09-02 16:10
Wszystko "jest dobrze" dla firmy EKOTRADE, bo od tej części Twojego wynagrodzenia, która jest wypłacana z firmy TRUST, nie odprowadzają składek ZUS, a jedynie składkę zdrowotną. Jeśli pracujesz na jednym obiekcie w umundurowaniu EKOTRADE (tylko i wyłącznie), to posiadanie legitymacji firmy TRUST jest prawdopodobnie tylko fikcją. Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że pracując w ten sposób dla takiej firmy, Twoja emerytura przez kilkadziesiąt lat będzie znacznie mniejsza, a Twoje wynagrodzenie w związku z tym wcale nie jest aktualnie większe (z powodu "oszczędności na ZUS-ie), gdyż prawdopodobnie umawiasz się z pracodawcą/zleceniodawcą na kwotę netto, a nie brutto.
1
Nina 2017-09-02 16:30
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie firma z tego ekotrade
Ziutek 2017-09-02 16:31
I co mam zrobić z tym?
Franek 2017-09-02 16:43
Sprawdź ile przelewów i za co z eko dostajesz
Dociekliwy 2017-09-02 16:52
Jeśli zgłosisz problem koordynatorowi albo szefostwu EKOTRADE, prawdopodobnie stracisz pracę. Jeśli zgłosisz problem ZUS-owi (a najlepiej, żeby to zrobiło więcej zainteresowanych osób) jako własny wniosek opisujący Twoją sytuację, masz szansę, że ZUS po przeprowadzeniu kontroli zaleci EKOTRADE w protokole pokontrolnym zapłacenie zaległych składek ZUS, co tym samym powiększy stan Twojego konta ubezpieczonego.

Cytuję tu fragment mojego wcześniejszego wpisu.
Korespondencję najlepiej wysłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Należy podać swoje dane z adresem włącznie. Można zaznaczyć, że nie wyraża się zgody na przekazanie tych danych pracodawcy/zleceniodawcy.

ZUS właściwym dla firmy EKOTRADE jest:

ZUS III Oddział w Warszawie
ul. Czerniakowska 16
00-701 Warszawa
Marcinnnnn 2017-09-05 19:50
Może mi ktoś wyjaśnić jak firma oszukuje na składkach ZUS? bo mnie to zainteresowało. Jeśli pracownik pracuje w firmie 'matka' na umowę zlecenie/ o pracę zarabia minimum 2000 brutto od tej kwoty odprowadzane są składki ZUS muszą być nie ma innej opcji i wsyztkie zarówno pracownika jak i pracodawcy. Te sam pracownik może pracować w firmie 'córka' gdzie odprowadzana jest jedynie składka zdrowotna ( o ile uzyska wynagrodzenie minimum 2000 brutto)? wszystko wydaje się legalnie więc gdzie tu oszustwo?
Dociekliwy 2017-09-05 20:50
Może pracować w firmie "córka"? Tylko pytanie, czy naprawdę świadczy pracę na rzecz firmy "córka", czy zawarł tylko umowę fikcyjną? Wypłaty z firmy FRANPOL były tylko drugą częścią wypłaty z firmy EKOTRADE. Tak też było z firmą TRUST, jak tam jeszcze pracowałem. Ale chyba jest tak dalej. Wynika to z wypowiedzi Ziutka.
Riki 2017-09-06 13:39
Dwie wyplaty w miesiacu tak bylo w2016 np. Wrzesien wyplata za sierpien i za wrzesien zus odprowadzony od jednej tak zrobiono dwa razy sprawdzalem w zus za 2016 ddprowadzono zus tylko od10 wyplat za dwaiesiace skladki zerowe jest to nielegalne tylko ciekawe czy zus sie za to wezmie tak postapiono z wiekszoscia pracownikow w 2016
2
Dociekliwy 2017-09-06 15:37
ZUS ma już te informacje, wykorzysta je przy kolejnej kontroli. Teraz prawdopodobnie nie jest możliwe przeprowadzenie kontroli w EKOTRADE, gdyż toczy się jeszcze postępowanie sądowe między EKOTRADE a ZUS dotyczące innych nieprawidłowości w odprowadzaniu składek ZUS, ale to jeszcze sprawdzę. ZUS jest również poinformowany o kombinacjach z firmami "córkami".
stęskniony 2017-09-06 17:47
Co tam Ciekawego w Ekotrade Warszawa ???
1
Marcinnnnn 2017-09-07 20:18
@stęskniony a co tęsknisz za pracą? że się dopytujesz?
Zostaw swoją opinię o Eko-Trade - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eko-Trade