brak logo

Eko-Trade

Warszawa

Opinie o Eko-Trade

kpof 2017-03-22 19:10
Jedyna? Głupku!
Pracowniś 2017-03-23 13:29
Wyplaty od września 2016 to jakas masakra, nie ma miesiaca zeby na czas byla a teraz jeszcze dziala na dwa przelewy z czego jeden tradycyjnie spozniony a drugiego nie ma wcale poki co
kpof 2017-03-23 14:24
Może , chociaż wątpię
1
Pracowniś 2017-03-23 14:28
No niestety caly czas dwie umowy na dwie firmy
Potencjalny pracownik 2017-03-23 20:35
A czy na tą drugą umowę z Trust Security pracujesz na innym obiekcie i w mundurze z logo Trusta?
kpof 2017-03-23 20:49
Na innym. Dorabiam po godzinach zresztą nie tylko w tej firmie
Pracowniś 2017-03-25 14:20
na jednym obiekcie ludzie pracuja na dwie umowy i na dwie firmy,firmy sa rozne tzn jedna umowa zawsze na ekotrade a inne na trust lub franpol czy jakos tak :) no i teraz jazda z wyplatami bo czesc dostajesz z opznieniem z ekotrade a druga czesc z drugiej firmy ale jak dotad nie wplynely jeszcze wiec wiesz...
tragedia 2017-03-25 14:41
dobrze rozumiem ze z trusta za styczen jeszcze nawet nie bylo wyplat? a jesli byly to jaka jest stawka i ewentualnie kiedy mozna sie spodziewac przelewow? macie numer do nich do kadr lub ksiegowosci?
2
dobrafirma 2017-03-29 15:08
KPINA!!!!!! z trusta wyplaty przyszly z siedmiodniowym opoznieniem!! koordynatorzy nic nie wiedza, dyrekcja tez nie wie co jest grane a pracownicy jak zawsze sa oszukiwani!! nikt nawet nie potrafil odpowiedziec dlaczego tak sie stalo, nikt nie powiedzial slowa 'przepraszam'!!!!!!
6
Janek 2017-04-06 10:52
A jak wygląda praca na Terminalu w Świnoujściu? Mam propozycję ale nie wiem czy warto. Płacą uczciwie?
antyEko 2017-04-07 19:24
RWA była sprawa z powództwa ZUS imbecyle zeznawali że Eko FAKTYCZNIE DAJE ULOTKI DO ROZNOSZENIA". Pozdrawiam ale fałszywe zeznania ktoś prędzej czy później znajdzie.

Szukam świadków do sprawy przeciwko Ekotrade- email: oyster7@o2.pl
3
obserwator 2017-04-08 08:46
Jeśli tylko znajdą się świadkowie, którzy potwierdzą, że "roznoszenie ulotek" to fikcyjne umowy zlecenia, osoby składające fałszywe zeznania mogą ponieść za to odpowiedzialność karną (Art. 233 K.K.). Może lepiej jednak skorygować te fałszywe zeznania? Tak dla własnego dobra.
AntyEko 2017-04-08 14:14
A doradza żeby kłamać na zeznaniach pan Adwokat firmy. Wiać z tego bajzlu gdzie się da Konsalnet, Juwentus nawet na kuroniowę lepiej nic nie zarobić niż tyrać jak wół zarobić parę groszy i to jeszcze wypłata z opóźnieniem. W kadrach nie wiedzą nawet o jaki obiekt chodzi a już kłamią że kontrahent nie. Rok pracowałem w Konsalnecie- obiekt do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stawka do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 6,50 zl za rbg ale wypłaty były nawet dzień wcześniej niż termin, żadnych wałków na umowach żadnego pisania oświadczeń że ktoś ma ZUS płacony ( http://zsp.net.pl/ekotrade-domaga-sie-oswiadczen-dot-zus-od-swoich-pracownikow ). Jak się zwalniałem ciuchy normalnie im oddałem część mi kazali sobie zostawić część do prania wzięli. A tu podpisujesz jakąś umowę patykiem pisaną i płacisz im za ciuchy które dostajesz w stanie niedoużywania (odrywają sobie znaczki) i żeby nie płacić nic musisz w jednej kurtce 3 lata poginać.

Kilka lat pracy w Eko zmieniło mnie we wkurzonego, styranego życiem 40latka. Powtarzam jak najdalej, wszystkie komentarze pozytywne to pokłosie "Dnia gospodarczego" w firmie kiedy to piszą na potęgę komentarze. Oni nawet nie płacą w terminie firmie z Żelkowa bodajże co im szyje mundury.
obserwator 2017-04-08 14:51
Czy ta sprawa w sądzie z ZUS się zakończyła, czy jest jeszcze w trakcie? Masz jakieś dokładniejsze informacje na ten temat?
Anty 2017-04-08 16:16
Od 01.01.2017 mają obowiązek opłacać składki od każdej umowy zlecenie więc podwójne umowy straciły rację bytu.
Nick 2017-04-08 16:19
Nie strasz nie strasz bo się zes@!#. Jak Ty masz gdzieś czy masz płacone składki ZUS, to daj bardziej logicznym ludziom którzy o to dbają spokój. Ja złożyłem pismo do inspektoratu ZUS czy mam opłacone składki w latach 2013-2016 jak będę coś wiedział dam znać.
AntyEko 2017-04-08 17:04
Napisz do mnie proszę na e-mail oyster7@o2.pl bo tutaj nie mogę wiele pisać. Napiszę tylko że sprawa jest w toku (przynajmniej sąd wzywa świadków nadal) w środę do mojego inspektoratu ZUS zgłosiłem pisemnie chęć składania zeznań w tej sprawie. Zgłosiłem też wniosek o zaświadczenie jakie są podstawy składek i za jaki okres są opłacone (bezpłatne zaświadczenie). Mam czekać do środy 12.04.

Pzdr.
obserwator 2017-04-08 18:20
Mail wysłany. Też zastanawiam się nad zeznawaniem w tej sprawie przeciwko EKOTRADE. Myślę, że takie zgłoszenie można wysłać drogą mailową przez stronę ZUS.
esom 2017-04-13 09:22
Wielkanocna pensja po Swiętach

Jak miło że zabraliście kadry i księgowość, banda decydentów, niezłe jaja na Święta.....
1
AntyEko 2017-04-13 16:54
Dzisiaj dostałem pismo z ZUS. Okazuje się że przez 2 lata miałem składkę od 220 zł a nie podpisywałem sławnej umowy o ulotki a mam od tej podstawy odprowadzane składki:
a) Albo ktoś sfałszował moją umowę na ulotki,
b) Albo ktoś mi płacił ZUS od stawki bez mojej umowy o ulotki,

Pismo idzie do prokuratury do wiadomości RPO i Inspektora Pracy. Kończy się zabawa naoglądaliście się psów i kozaczycie.

Obserwator:

Sory za brak odp. ale od dwóch dni nie mogę wejść na konto.
4
esom 2017-04-22 12:52
Hej wszyscy, czy są oddziały, które dostały już wypłatę całą?? Co się tam dzieję w tej Warszawie, Gdynia nie ma Gdańsk nie ma .... Zwasze już mieliśmy do 15 - 18
humus 2017-04-24 10:17
lubelskie - z ekotrade byl kolo 20
zadowolony 2017-04-25 12:23
Ja nie mam żadnych zastrzeżeń do koordynatorów, samej pracy czy umundurowania - wszystko jest OK. Na minus niestety niestabilność terminu wypłat z dwóch spółek, ale po pierwszej wypłacie jak się wszystkie opłaty i rachunki poustawia jest w miarę git. Praca fajna, ciekawa, rozwojowa - szczególnie na moim obiekcie. Do poprawy wypłaty i będzie wszystko cacy!
edek 2017-04-25 13:52
Dzięki a co z Trustem Ma ktoś umowy, do kiedy mają wysyłać????
lelumpalelum 2017-04-25 14:24
w umowie jest chyba do 20 z trusta ale ponoc oni maja wlasne terminy :)
1
esom 2017-04-25 17:33
Dzięki za info, dopiero 25 niektórym osobom wpływa zlecenie bynajmniej w oddziale gd, a co z trustem, słyszałem że do końca tygodnia ma wejść. Żadna to łaska w końcu dłuugi weekend się zaczyna a tzn że mamy Maj,,,:)
humus 2017-04-25 17:46
wczesniej bylo info ze maja byc na swieta, ale niestety nie bylo. na lubelszczyznie wyplata wplynela 20, niektorym 21. czekamy na trusta, moze bedzie do piatku.
obserwator 2017-04-25 18:44
A czy Wy pracujecie w firmie TRUST, czy tylko dostajecie z niej drugą część wypłaty z EKOTRADE - "takie oszczędności na składkach ZUS"?
esom 2017-04-25 18:56
Tak, jako druga część z ekotrade, zlecenie które wcześniej było franpolem, anpolem cleaningiem etc... i ..uj wie czym jeszcze
lennY 2017-04-26 11:47
Nie odbierają tel albo ciągle mówią, że dziś. To dziś i jutro trwa od świąt.....
1
Kołczyk 2017-04-26 21:49
Najgorsza firma w jakiej pracowałem !!!!!!!!!!!!! jak najdalej od nich lepiej puszki po rowach zbierać !!!!!!
4
Bywalcy Miasteczka Żory 2017-04-26 22:04
Niech mnie tylko który dotknie lub karze torebkę pokazać na miasteczku westernowym w Żorach to zapłacicie takie odszkodowania że się wam odechce oczywiście wasi przełożeni również.Nic wam nie wolno a licencją to możecie się pochwalić wnukom emeryci !



(usunięte przez administratora)
1
AAPOGEUM 2017-04-26 22:22
Nie mamy wypłat.... ale nas ładują.... Nie wiem na jakiej podstawie mam dochodzić swoich roszczeń bo nie mam umowy,,,, może za darmo robiłem te 300 h, minus etat co daje nam = ....??? pOCZEKAM DO KOŃCA MCA A POTEM CHYBA PRAWNIK ZOSTAJE, tak......, wezme kredyt i pójdę do adwokata...
obserwator 2017-04-27 07:44
Wystarczy zwrócić się do Państwowej Inspekcji Pracy - za darmo. Tam też można uzyskać za darmo pomoc prawną. Nie trzeba brać kredytu na adwokata. Tylko zbieraj dowody na to, że pracowałeś i zażądaj umowy. Powodzenia w dochodzeniu roszczeń.
1
obserwator 2017-04-27 18:39
A nie myślałeś, żeby napisać skargę do Prezesa EKOTRADE? Podaję adres mailowy dla zainteresowanych: arkadiusz.dudek@ekotrade.com.pl
oszukany ekspracownik 2017-05-07 18:01
Ludzie! To jest najgorsza firma w całej Polsce.Radzę ją omijać szerokim łukiem nie dajcie się wpuścić w maliny obiecankami, bo kłamią w żywe oczy od bezpośredniego przełożonego aż do prezesa firmy.Wystarczy poczytać wszystkie opinie od ludzi którzy tam pracowali i będziecie mieli pełny obraz o Ekotrade i jego firmach"córkach"
6
obserwator 2017-05-12 17:22
Może ktoś wie, czy sprawa sądowa EKOTRADE z ZUS już się zakończyła?
Zawiedziony 2017-05-15 16:50
A co tam słychać w oddzale Łódź
zarobiony 2017-05-19 20:50
wyplata na koncie z eko :)
mlody 2017-05-29 10:37
Na umowę zlecenie nie warto w Ekotrade pracować. Nowy miesiąc rozliczeniowy a kasy znowu nie ma w terminie !Czekam za kwiecień! W oddziale w Siemianowicach Śl. dzwoniłem to mówią ze przelew poszedł. Było to kłamstwem bo kasy nie ma! Dzwonie do Warszawy nie odbierają telefonów! Nie ma co sobie nerwów psuć.
1
AntyEko 2017-06-01 01:54
Sprawa chyba jest w toku odpisałem Ci e-mail.
AntyEko 2017-06-01 03:06
Apogeum,

Chętnie pomogę napisz do mnie proszę e-maila na oyster7@o2.pl . Zresztą w miarę możliwości pomogę każdemu kto chce się sądzić z Eko więc piszcie.
janusz 2017-06-01 09:45
ekotrade 2017 stracila obiekty warszawa ,trzeba ja kontrolowac jakie inne firmy ochroniarskie
Patryk zygadło Gardeja 2017-06-02 00:11
witam pracowałem w kwietniu tego roku na placuwcze IP w kwidzynie i miałem przepracowane 180 h a zapłacili mi tylko za 144 jak to mozliwe?a najlepze jest to ze kazdy howa głowe w piasek
kpof 2017-06-02 12:50
A co cię to tak interesuje?
Steven Sigal 2017-06-25 15:47
Ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na tych pogaduszkach tak jak byście wszyscy mieli grupy niepełnosprawności na główkę tzw 02-P. Imbecyle ???? ciulają was z każdej strony i tych co pracują w pocie czoła po 350 godzin " uczciwie" i tych co pracują i grają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nasrałem na nich po pierwszej wypłacie bo mam swój honor i godność. Nie dałem się wychujać i w moim imieniu ktoś przyszedł do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] DYREKTORA ODDZIAŁU a ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dał mu moje należne pieniądze ???? z własnego portfelika. Sądy PIP-y to dla pedałów ciot i nieudaczników takich jak wy. Powodzenia w sądach wieśniaki????
rytm 2017-07-07 12:44
ktoś powie jak wygląda praca w konwojach w woj. lubelskim?
AntyEko 2017-07-07 18:22
Info z ostatniej chwili Ekotrade ws. jednego z pracowników przegrał sprawę o podwójne umowy zlecenie i został zobowiązany do zapłaty kwoty kilku tysięcy złotych
4
Riki 2017-07-20 06:03
Oszukuja na zus za2017 rok nie zaplacili obowiazkowego zus za dwa miesiace
1
Iza 2017-07-20 09:29
Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w Eko-Trade. Jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Nie jest to miejsce na obrażanie innych pracowników firmy, czy też użytkowników forum.
Zostaw swoją opinię o Eko-Trade - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eko-Trade