MSU

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 74 ocen.

Opinie o MSU

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MSU

Tomek

jak jest w msu. ja chcę iść na lakiernię bo umie malować. mówi się że dobra plac i jest dobry kierownik. Kto mi podpowie czy warto.

koko

pracuje w tej firmie od niedawna jestem w szoku co tu sie dzieje mam pytanie nie wiecie co oni robią z urlopem bo słyszałem że też kombinują

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Wiera masz rację. Jednak wysłuchanie drugiej osoby, która ma to za sobą, nawet jeżeli padną inne pytania, dodaje więcej otuchy i wiary w siebie. Także jednak możesz podzielisz się tymi informacjami z potencjalnymi pracownikami firmy MSU?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Wiera wiadomo najlepiej się samemu skontaktować. Jednak doświadczenia i rady osób, które to przeszły są najbardziej cenne. Wiadomo, że firma MSU nie powie przez telefon jak być przygotowanym na rozmowie. Także może jednak coś powiesz?

Wiera
@Agnieszka 3 tygodnie temu
@Wiera wiadomo najlepiej się samemu skontaktować. Jednak doświadczenia i rady osób, które to przeszły są najbardziej cenne. Wia...

Nie mam dobrej rady. Nie da się podpowiedzieć jak się przygotować, i tak w trakcie rozmowy padają rożne pytania, niema więc reguły . Najważniejsze to chcieć pracować i robić to dobrze. A moim zdaniem na rozmowie trzeba być sobą, nie tworzyć z siebie kogoś kim się nie jest, a już na pewno nie przedstawiać obrazu wzorowego pracownika bez wad.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Wiera polecasz pracę w MSU, czy zatem możesz podać jakieś rady odnośnie rekrutacji? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

Wiera
@Agnieszka 18.09.2017, 09:35
@Wiera polecasz pracę w MSU, czy zatem możesz podać jakieś rady odnośnie rekrutacji? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje...

Agnieszka, nie ma chyba dobrych rad, po prostu znaleźć ofertę pracy z MSU zadzwonić, umówić się na rozmowę i zapytać szczegółowo o zaplecze socjalne firmy, co do pensji to jest taka jak wszędzie najniższa krajowa plus dodatek za nocki

Wiera

Witam Ja w tej firmie pracuje pół roku, sektor lubelski i nie narzekam, Inspektor Pan Maciek jest ok , często na obiekcie doradzi podpowie, jak trzeba objedzie, ale nie bez podstaw, pod telefonem 24 h na dobę w razie konieczności. Choć od niedawna na swoim stanowisku , ale jest świetnym przełożonym która dba o dobro pracowników. Jest bardzo w porządku. Wyplata zawsze na czas, zwrot kosztów za dojazdy tez terminowy, zwrot za leki, okulary, darmowy wyjazd do ośrodka nad morze (można podreperować zdrowie). Nie ma co narzekać, pracowałam w kilku ZPCH i ta firma jest najrzetelniejsza z dotychczasowych. Jasna umowa, dodatek za pracę w godzinach nocnych, czego w poprzednich zakładach nie było, był jedynie ryczałt. MSU nie jest wcale złą firmą !!!!!!!!!!!!!!!

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Pracownik Roku . czyli poleciłbyś pracę innym użytkownikom MSU? Dużo profitów wymieniłeś, które oferuje pracodawca. Czy coś jeszcze Ci się w firmie podoba, czego nie było w poprzednich? Myślę, że może to użytkowników zainteresować.

Pracownik Roku .

Wypłata w terminie , za leki zawsze coś zwracają ( za okulary - podobno też ) . Możliwość wyjazdu do zakładowego ośrodka sanatoryjnego . Pracuję w MSU 8 miesięcy , głównie w Łodzi . Szef ochrony ludzki człowiek , zaganiany ale przyjazny cieciom tzn . pracownikom ochrony . Nie mam czego skrytykować !!! Pracowałem w wielu podobnych firmach . Ta jest najlepsza z nich .

Łodz

firma słabo obiekty niezłe kierownik młody widać że ambitny często kontroluje słynie że sporo i szybko działa i jest nerwowy ale wymagający zawsze pomaga ludziom zamiany urlopy czy tego typu rzeczy wiadomo to działa w dwie strony , nie za dobrze mówi się o firmie, Powiem wam że na obiekcie gdzie pracuje zwolniono decyzją dyrekcji chłopaka, firma zwalnia ludzi pan Tomek to ręka wykonawcza , musi to robić bo mu karzą nikt nie ma do niego fochów . pan Tomek pomógł chłopakowi tak jak mógł czyli to super szef naprawdę każdemu takiego życzę

Jerzy

Witam, pracuje w firmie MSU od dwóch miesięcy. rejon Łódzki a dokładnie Łowicz. niestety moja przygoda z ta firmą już się kończy ponieważ przechodzę na emeryturę. Moim kierownikiem jest Pan Tomasz Zawadzki. Bardzo miły i uczciwy facet, mimo młodego wieku jest bardzo energiczny, na obiekcie bywa często ale w niczym mi to nie przeszkadza. Jest z kim porozmawiać, pożartować. Zawsze stara się pomóc, niczego nie zostawia na ostatnią chwilę. jak jest jakiś problem od razu stara się go rozwiązać. z wypłata nie było żadnego problemu, zwrot za badania był na czas. Osobiście polecam prace w tej firmie szczególnie pod kierownictwem Pana Tomasza Zawadzkiego, żałuję że moja przygoda z tą firmą tak szybko się kończy. Pozdrawiam

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Marceli szpak, a co najbardziej podoba Ci się w pracy?

Marceli szpak

WITAM WAS WSZYSTKICH PRACUJE OD NIEDAWNA W TEJ FIRMIE DOKŁADNIE OD GRUDNIA JESTEM W SEKTORZE ŁÓDZKIM MOIM KIEROWNIKIEM JEST TOMASZ Z. MIŁY FACET STARA SIĘ POMÓC WESPRZEĆ DOBRYM SŁOWEM. BYWA CZĘSTO NA OBIEKCIE ALE PRZYNAJMNIEJ JEST Z KIM POŚMIAĆ I POŻARTOWAĆ ŻADEN KIEROWNIK MI TYLE NIE POMÓGŁ CO PAN TOMASZ ZAWADZKI ZAWSZE BYŁEM WYŚMIEWANY PRZEZ KIEROWNIKÓW CO DO WYPŁATY TO ZAWSZE JEST NA CZAS POLECAM TĄ FIRMĘ NIECH WASZYM KIEROWNIKIEM BĘDZIE PAN TOMASZ ZAWADZKI NIE OSZUKA WAS NA PEWNO TYLKO WESPRZE W KAŻDEJ SYTUACJI POZDRAWIAM WAS MARCELI

piłkarz123

Witam. Pracuje w MSU od 4 miesięcy miejsce pracy Łowicz. Jestem zadowolony z pracy, szef ochrony Tomek Zawadzki jest w porządku, zawsze pomoże, dobrze poradzi. Na obiekcie bywa często. Ale w niczym to nie przeszkadza. Można pogadać, praktycznie o wszystkim. Nie żałuje że pracuje w tej firmie. Ja osobiście polecam te firmie. A szczególnie pod kierownictwem Tomka Zawadzkiego :)

katek
@piłkarz123 20.02.2017, 21:10
Witam. Pracuje w MSU od 4 miesięcy miejsce pracy Łowicz. Jestem zadowolony z pracy, szef ochrony Tomek Zawadzki jest w porządku...

bajeranci.

Artur

Witam wszystkich miałem byc zatrudniony przez oddział szczecinski,nadmieniam ze mam grupe inwalidzka i utykam,ale to zaklad pracy chronionej wiec czego sie mozna spodziewac po osobach z orzeczeniem o niepełnosprawnosci.Zrobilem badania za 50 zl wyslalem dokumenty do Szczecina do p,Grzegorza zadzwonilem wiec kazano mi czekac poniewaz z tego co mowil ze bedacy tam ochroniarze nie chca sie zgodzic poniewaz kuleje,Wiec pytam kto zatrudnia dyrekcja czy ochroniarze, chyba ochroniarze ,Wczesniej bylem na rozmowiei widzial jakie mam schorzenie mogl powiedziec ,że nie chce niepełosprawnego ,a nie zaslaniac sie kimś innym.Skoro to ZPCH to co wy ludzie oczekujecie ,zdrowych ludzi pełnosprawnych .Nie polecam masakra i mowienie nieprawdy .Żałosne jesli chodzi o oddzial Szczecin.Pozdrawiam panie Grzegorzu

Trzeba
@Artur 20.02.2017, 16:36
Witam wszystkich miałem byc zatrudniony przez oddział szczecinski,nadmieniam ze mam grupe inwalidzka i utykam,ale to zaklad pra...

Nie wiem dlaczego tak myslirz. Pan Grzegorz jest ok, pracuje z nim już trzy miesiące i jest to bardzo porządny facet. Tez mam niesprawność ruchowa jak ty i to raczej nie koledzy ochroniarze ciebie nie chcieli tylko raczej dyrektor zakładu. To on płaci to i wymaga.

Radek54

Pracuję w MSU krótko . Miejsce pracy w Łodzi . Czytam opinie o tej firmie . Sporo negatywnych . Jak na razie jestem z tej roboty bardzo zadowolony . Oby tak dalej . Jak dotychczas kasa w terminie . Pracować wszędzie przecież trzeba . Nie mogę nic złego na pracodawcę napisać . Nie słodzę piszę jak jest naprawdę . Mam nadzieję że tak zawsze będzie . Szef ochrony p. Tomek Z . Młody energiczny facet . Kontroluje często to fakt ale taką ma robotę . Ogólnie jest w porządku jest przyjaźnie do ludzi nastawiony .

Blondyna

Ja pracuję pod nadzorem pana Tomka od miesiąca i jestem bardzo zadowolona z pracy i zgadzam się z opinią mojego poprzednika Roberta negatywne opinie zawsze były są i będą wiadomo na swoje badania też czekałam ale pieniążki w końcu wróciły Jestem zadowolona z pracy jaką mam bo trudno jest dostać taką pracę na podobnych warunkach

kobra

Dno! Z prezesami na czele !Firma wariatów !!!!!!!!

daruu

A ja miałem być zatrudniony w tej firmie, kazali zrobić badania. Zrobiłem je za własne pieniądze. Z pracy nic nie wyszło bo podobno nie dostali tego posterunku do ochrony. Obiecano mi że dostanę zwrot pieniędzy za zrobione badania. Niestety pieniądze nie zostały mi zwrócone. Jeśli tak płacą jak oddają pieniądze to chyba nie jest to solidna firma.

Robert

Pracuję od niedawna w firmie msu Moim zdaniem firma Nie zbiera dobrych opinii Ale ja pracuję w sektorze Łódzkim i Trafił mi się bardzo fajny kierownik Nazywa się Tomasz Zawadzki miły facet stara się zawsze pomóc wesprzeć dobrym słowem i myślę że on jest inny niż ci o których mówicie gościu często bywa na obiekcie a nieraz nawet codziennie Jeżeli szukacie pracy polecam firmę msu ale niech waszym kierownikiem będzie Zawadzki on wam pomoże a nie nas wykorzysta

tm gorzow

nie polecam, mialem byc zatrudniony, ale polecieli ze mna, w kulki

~były~

Kiedy się ta bandą zajmie CBA.

Resynchronizator
@~były~ 31.12.2016, 22:22
Kiedy się ta bandą zajmie CBA.

Zdałoby się przewietrzyć.Na pewno by ustali ciekawe naruszenia praw pracowniczych i nie tylko.

monika
użytkownik zarejestrowany

No dobrze, ale jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Bo przecież oprócz dobrej podstawy jest jeszcze szansa na jakieś premie do tego u nich.

snickers

witam wszystkich ktorzy jeszcze pracuja w msu i tych ktorzy by chcieli tam pracowac. jestem pracownikiem tej bzdetnej firmy ale poszedlem po rozum i odchodze z tego bajzlu. Jak czytam w opiniach proceder wyznaczania przez sikore i jemu podobnych z biura tzw ludzi odpowiedzialnych za obiekt jest nagminny. Juz tlumacze - osoba odpowiedzialna za obiekt na ktorym jest msu ma za zadanie donosic [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp itd do sikory, przemuska i calej zbaranialej kliki.. Najczesciej sa to osoby ktore maja noz na gardle i by tylko sie utrzymac w firmie wyliza sikorce i innym dupsko . Najczasciej tymi donosicielami sa ludzie zatrudnieni na umowe zlecenie . . Uwazajcie wszyscy na ludzi odpowiedzialnych z ramienia msu za obiekt po procz zrobienia grafiku zajmuja sie tym w czym sa najlepsi - w ponizaniu sie pracujac za jakies 4 zeta na godzinke i donoszeniu do siksy. Takie pytanie - czy sikora z zachowania , elokwencji, wdzieku osobistego i wygladu nie przypomina wam czasem NEANDERTALCZYKA??????????? Pozdrawiam serdecznie wszystkich i poki mozecie spieprzajcie z tej firmy bo to syf kila i ogolnie szambiarnia.

SEBA
@snickers 12.10.2016, 11:07
witam wszystkich ktorzy jeszcze pracuja w msu i tych ktorzy by chcieli tam pracowac. jestem pracownikiem tej bzdetnej firmy ale...

Drogi Snickersie a morze po prostu Marcinie K łosiński sam donosilłeś do sikory a jak przestał z tobą tańczyć jak ty chciałeś to spieprzyłeś na chorobowe wcale nie zmądrzałeś tylko zwiałeś bo grunt ci się palił pod nogami nikt cię do pracy nie zmuszał bo z tego co słyszałem to nikt z ślepym kretem robić nie chciał a do tego fleją przeszkadzającą wszystkim

Stefan

Firma wypłacalna, pieniądze otrzymuję zawsze na czas, jeden z moich lepszych pracodawców

1234

przepracowałem około1.5 roku i musze powiedzieć że jest to firma beznadziejna. Jeżeli nie trzymasz palca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takim osobą jak Stefaniak , Sikora i jeszcze paru osobom zn. nie donosisz na kolegów , szczegolna specjalizacja Stefańskiego to nie masz co szukać tam pracy. Po za tem jeżeli masz skłonności do picia to polecam osobę Sikory , mimo że zostaniesz złapony na piciu da potencjalnym zatrudnionym kilka razy szanse. jeżeli nie masz nóg i chodzisz o protezach też masz szanse zatrudnienia u Pana Stefańskiego na obiekcie gdzie trzeba chodzić co 2 godz. Jeżeli jesteś kobietą i masz zdolności krawcowej to wal Do Stefańskiego pod warunkiem że lubisz donośić na kolegow w pracy.Generalnie moja ocena o firmie fatalna , i odradzam uczciwym ludziom zatrudnienie w tej firmie.

córka

Bezczelnie oszukują ,mojemu ojcu gwarantowali 6 zł na godz ,natomiast wypłacili 3,80 bez podania przyczyny .Pani tzw Inspektor Joanna W. obieca wszystko ,byle mieć osadzony obiekt.Następnie nie odbiera tel . bądź zbywa kolejnym kłamstwem.

Pit

Super firma jak ktos sie zgadza na grosze to jego sprawa najwidoczniej na lepsza stawke tej osoby nie stac...Nie szanuje sie mi jest dobrze wynegocjowalem stawke i jest OK

Joan

Pracuje w tej Firmie od 5 lat i mam umowę o pracę,i nigdy z niczym nie miałem problemów.Przemek jest moim Dyrktorem i jest zajebisty. Pozdrawiam

misiaczek1984

A zna ktoś oddział wrocławski? Jak tam jest, chce wiedzieć, zanim podpisze umowę? Proszę o komentarze, bo na ochronie obiecali mi 8,33 na rękę za 1h pracy plus dodatek za nocki. Zresztą w wielooddziałowych firmach często tak jest, że tylko niektóre oddziały kuleją, a w większości oddziałów jest ok. Proszę o odp.

kuba

Lepiej z nie zaczynać z tą firmą,kanciarze i tyle.Stawki wychodzą po 4 zł z groszami a przed zatrudnieniem obiecują inne,większe a i termin wypłaty późniejszy.Lekceważą ludzi.

kryst Gdynia

ludzie was pogieło ile byscie chcieli dostawac za taka praca 20zł? to polska a nie Anglia. ja pracuje w MSU i nie narzekam wypłata terminowa sef wporządku. a zobaczycie w inych ochronach jak jest UBRELLA wgl wypłat nie daje

bbb

ja sie tak zastanawiałem czemu na umowie jest napisane że płacą za nocki 20 procent, a wcale nie płacą

ccc

hm tak sobie poczytalem te opinie i mam podobne odczucia. Szefostwo z Bydzi to inna bajka. Pracowalem w Toruniu i syf byl straszny/ Byla klika paru idiotow ktora na kazdym kroku obgadywala i donosila na innych. Nawiecej do powiedzenia miala baba o inteligencji główki od szpilki. A gdy ktos mial inne zdanie od niej potrafila tak dlugo podpierdalac az dana osoba dawala spokoj z praca. Nie polecam tej firmy nikomu nawet wrogom

henry

Pracuje w tej firmie 15 lat na czas określony stawka od początku 8zł 34gr.ale to nie problem bo mam pełny etat więc do najnizszej muszą dopłacić ,fakt firma stała się mało solidna chociaż od teraz płaca na czas spózniali sie przez 4 mce.problemem jest tzw.fundusz socjalny i takie tam,ale czytając Wasze wpisy to myślę,że macie dobre stawki bo intelektualnie to chyba nie u wszystkich jest ok.

MIKUŚ

dO MIOKUŚIA, ZA TA KSYW SCHOWANY JEST ZAPEWNE , ZWIERZCHOWSKI, SIKORA, LUB WESOŁOWSKI, A WIĘC ODPOWIADAM, PŁACICIE W ZALEZNOSCI OD OBIEKTÓW , NIE PRZEKRACZAJA 4,80 BRUTTO ZRESZTĄ NIE WYPŁACACIE NA CZAQS, I TAKA JEST PRAWDA , W NORMALNYM KRAJU BYSCIE JUZ NIE ISTNIELI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tomasz

tak , to prawda, na jurasza płacili 3,17 na godzinę , a najgorsze jest to że prawo , na to pozwala.

były pracownik

kolego ludzie nie piszą głupoty bo ta firma to żeczywiście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszuści płacą 3,20 na godzine i jeszcze nie płacą na czas a zwierzchoski czuje się tam teraz bogiem jak został tam dyrektorem on tylko nadaje się tylko do D KIEDYŚ PRZYJDZIE CZAS I NANIEGO CHYBA ZE TYLE NAKRADŁ ZE DO KOŃCA ŻYCIA MU STARCZY NIEPOLECAM NIKOMU TEJ FIRMY

Pikuś

Ludzie piszą głupoty o tej Firmie. Zawsze płacimy pensję na czas i zawsze mundurujemy pracowników. Nie można jedną miarą mierzyć wszystkich. Proszę spójrzcie na inne Firmy,a wtedy oceniajcie naszą. Pozdrawiam,

Maciej
@Pikuś 03.06.2015, 10:37
Ludzie piszą głupoty o tej Firmie. Zawsze płacimy pensję na czas i zawsze mundurujemy pracowników. Nie można jedną miarą mier...

Co Pan nazywa mundurowaniem? Ja dostałem polar, spodnie bojówki i t-shert, jeżeli to jest mundurowanie to OK. Pensja na umowie pisze do ostatniego dnia miesiąca i może raz dostałem na czas tzn tak jak w umowie. Reszta jest OK. Nie powiem płaca nie jest zadowalająca ale warunki pracy są OK więc nie ma co narzekać.

resynchronizator
@Pikuś 03.06.2015, 10:37
Ludzie piszą głupoty o tej Firmie. Zawsze płacimy pensję na czas i zawsze mundurujemy pracowników. Nie można jedną miarą mier...

@Pikuś Chociaż byś nie kłamał co do terminowości zapłaty za wykonaną pracę. Jesteś ich sługusem!!!!!

NIKUŚ

MSU to była za Prezesa Nowaka,z chłopem można się było dogadać,stawki w 2010-2012 oscylowały 10,50 - 17,80/h,były bony na święta,a jak się dobrze pogadało z Prezesem to niby za sprzątanie na umowę o dzieło na konto wpadało 2 razy w roku po parę stówek.Nowak odszedł i MSU SIĘ SKOŃCZYŁO.

były pracownik

ta firma to oszusci z wierzchoskim i wesołoskim na czele płacą 3.20zł na godzine i jeszcze by chcieli pracownika z pierwszą lub drugą grupą jestem ciekawy czy sami mają grupy chyba nie bo taki ( D )by nie dali nie polecam tej firmy lepiej siedzieć w domu niż pracować z D i jeszcze jedno oni powinni stracić prace i ich ktoś powinien przyjąć za 3.20 i powinni za to żyć POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTO PRZECZYTAJĄ TOM OPINIE

xxxc

A w szczególności pan R.

hodbit

Od początku roku nie płacą na czas opóżnienia 10 dniowe a na pasku,że wypłata nastąpiła na koniec m-ca w następnym miesiącu już im się nie upiecze.

Mebel

Ta firma, powoli się razsypuje na każdym obiekcie brakuje ludzi, jak przyjdzie nowy to na góra dwa dni, i odchodzi, po za tym dziś miała byc wypłata, i znowu na koncie, brak przelewu, czas Na odejście

Kamyk

Wiadomo że do takiej, pracy przyjdą ludzie którzy nie mają dobrego zdrowia, i jest to ich jedyna szansa, na jako takie życie, przecież nikt młody, zdrowy nie przyjdzie pracować, do takiego zakładu, tylko żal, że takie firmy tak oszukują schorowanych, slabych, ludzi z których mają wielkie pieniądze l

Wojtas.

Ogólnie ludzie wporzadku, tylko kierownictwo do wymiany

Szymon.

Licencjonowany, pracownik jest dla nich wart, 5,5O, NA godzinę żenada, wstyd oraz hańba, to w biedronce płacą 7, w jakich czasach oni żyją.

Walus

Najgorsi w tej, firmie, są ci którzy rządzą, banda prostakow u prymitywow, a najgorszy, pan dyrektor przemus.

Xxx

Az dziw, że jeszcze ta firma istnieje.

Ptak

Ciekawi mnie, dlaczego ludzie tam, pracuja, jesli gdzie indziej dostsli by dwa razy wiecej, widocznie jaka płaca tacy ludzie

Patria
@Ptak 16.03.2015, 13:24
Ciekawi mnie, dlaczego ludzie tam, pracuja, jesli gdzie indziej dostsli by dwa razy wiecej, widocznie jaka płaca tacy ludzie...

Jaka wypowiedź taki prostak

Ja

Dam, im cztery zlote niech przyjda do mnie pracować

Zostaw opinię o MSU - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MSU