Pracowałem jako ochroniarz sklepów Rossmann ponad dwa lata temu. Ogólnie atmosfera na drogerii bardzo nieprzyjemna zwłaszcza od strony kierowniczek sklepów, zwłaszcza Pani S. Według mnie mają jakieś problemy psychiczne, ponieważ nie da się tego inaczej określić. Co do kierowników/ szefów ochrony : Brak klasy i traktowanie starego pracownika jak przedmiot. Pan Tomasz S. ogólnie rzecz biorąc nieciekawy człowiek. Na szczęście znalazłem lepszą pracę i pracodawcę, który jest normalny i nie propaguję patologicznego zachowania, nieodbiegającego od przeciętnego przedszkola pełnego rozkapryszonych dzieci. A nowym pracownikom bądź kandydatom radzę omijać tę firmę szerokim łukiem.
Witam. Pracuję w Biedronce pod Krakowem na umowę zlecenie stawka 13.50 zł /h. Budynek sklepu nie jest nieprzystosowany do bezpiecznej ochrony, jest dzierżawiony od osoby prywatnej, brak jakichkolwiek zabezpieczeń np. bramek, nie mówiąc o drzwiach automatycznych. Obiecano mi, że po okresie próbnym jak się sprawdzę to będę miał umowę o pracę?, nie chce mi się w to wierzyć ale tak mi przekazano podczas rozmowy. Stawka jest od 13.50 do 15.00 zł - ciekawe to kto ma ta najwyższą. Mam tylko 200 h , ale wiem , że w innych sklepach maja nawet grubo po 200 h. Na razie nie narzekam , fajny Kierownik rejonu tylko wymaga ( co zrozumiałe) ujęć na gorąco. Ale jak to zrobić skoro np jest 2 złodziei, którzy rozprowadzają pracownika. Zgłosiłem potrzebę grupy mobilnej - zobaczymy co oni zrobią.
czyli rozumiem że na start umowa zlecenie? na jaki czas? stawka rozumiem że już na rękę...
Ogólnie nie polecam pracy jako ochroniarz w Biedronce. po 1 atmosfera tragedia, problem jest zawsze dostać się do monitoringu bo kierowniczki mają problem..? Z głową problem, będą wam zamykać drzwi do biura i ogólnie możecie się nastawić że żaden pracownik biedronki nie będzie za wami przepadał bo po prostu tam jesteście, bo wy tylko stoicie a oni muszą (usunięte przez administratora)
Czy oprócz atmosfery możesz napisać coś o warunkach pracy? Dobre zarobki są? Ile dają na próbnej umowie? W ogóle to na jakiej umowie się tutaj pracuje? Można liczyć na umowę o pracę?
Czym w Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus" zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
Ja pracuje w agencji ochrony argus od zeszłego roku od 1kwietnia mój obiekt bym to sklep Będzina mamus Grodziec ale ostatnio dniowe robiłem w dniu 17 styczną z powodu tego że przysznolem sobie na dniówce i pani rejonowa która ma ten rehmjon zrobiła mi zdiecie które po tem było wysłane do mojej szefowej a ona go dala na Whatsappa gdy poszlem do lekarza lekarz mi powiedział że to jest tak zwana spioczka trzukchszczowa która się nie da ona sama od siebie že já na to nie mam w pływu dla tego mnie szefowa moja przeniosła na Dobrowie Górnicza na ul katowickom 1b gdzie też mi się zdarzyło przysnoc na monitoringu i też mnie z tamtego obiektu wzięła dla tego kroczyłem tak po obiektach po Będzinie Dobrowie górniczej, Sosnowcu Zagórzu a w dniu dzisiejszum kierownik rejonu gdy poszlem na biedronke na osiedlu Morcinka w Dobrowie górniczej gdy tylko tam poszlem on tam przyszedł i odrazu domnie powiedział że nie życzy sobie bym robił na jakiej kolwiek biedronce w jego rejonie bo on mnie zatrudnia dla tego nie życzy sobie by pracował na biedronkach, a mojej szefowej nie było tylko ja zastępowała pani Patrycja która sama nic nie mogła zrobić dla tego wiem że nawpewno zostałem już zwolniony choć nie opuściłem ani jednego dnia nie byłem pijany nic nie ukradłem ale tak właśnie sieć biedronka i rejonowi Czu kierowniczy de rektorzy zajmij się ochrona anie sklepěm biedronkom gdzie na każdy sklepie brakuje ludzi do pracy i panuje totalny bałagan pracy zostałem potraktowany jak nie potrzeba a rzecz dla tego odradzam wszystkim iść do pracy do firmy argus bo ona się za wami nie wstawi jak będą jakieś problemy, tylko wasz bardziej pogrozy bo liczą się dużo ujęć a najlepiej by robic 30 dziennie ujęć to może w tedy po pół roku gdy zrobisz 40 ujęć przez te pół roku temu dostaniesz więcej umowę o pracę inaczej nie ma szanszy dla tego odradzam pracę w firmie ochrony argus złe traktowanie pracowników przez rejonowe i de rektorów rejonu taka jest szczera prawda nie ma co ukrywać.
Zgodzę się z Tobą najwięcej ma do powiedzenia dyrektor i rejonowi chcieli by multum ujęć za marne pieniądze ???? nie liczy się człowiek. Myślałem że rejonowi to mądrzy ludzie ???? ale niestety ???? A dyrektor to szkoda mówić , brak słów na tego człowieka , wolę się nie wypowiadać bo musiałbym bardzo brzydko zakląć . No a szefostwo ochrony to pionki grają jak im zagrają ????????
Czy Kierownik może przenosić pracownika co 2 miesiące na inny sklep i tak w kółko bez jego zgody?
nie dziwię się sam pracuje od 1 Kwietnia 2022roku i teraz jeżdżę z jednego obiegu na drugi i szefowa się mnie nie pytam czy mam czy dojechać czy nie tylko mnie tam daje bez pytania pisze smsa i trzeba tam być.
A z czego wynika to przekładanie pracowników na inne rejony? Są jakieś braki w ilości ochrony? A firma oddaje za dojazdy jak zmieniają rejon czy to wszystko we własnym zakresie?
CV i krótka rozmowa na temat doświadczenia i zaproponowana stawka na rękę. Dwa dni szkolenia, zapoznanie z regulaminem pracownika ochrony, umiejętność pracy na monitoringu i zapisie zdarzeń, test do wypełnienia. Potem otrzymałem sklep i pracuję do tej pory. Nie narzekam.
Czy chcę pracować? i że czas pracy może być różny, stawka na rękę stała. Czy wiem na czym polega praca w ochronie sklepu?
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę

Ochroniarz bardzo nie sympatyczny bardzo arogancki proszę zmienić człowieka
A mam takie pytanie do p.Sebastiana,koordynatora na strefe Rybnik. Czy jak sie z Panem umawia i ustala szkolenie na 2 dni i nastepnie trzeba je przesunąć o jeden dzien to kazdemu Pan mówi no to spadaj?? I czy kazdemu pan mówi o godzinach pracy w sensie raz tak ,raz tak..i nie badz pan w goracej wodzie kąpany tylko dawaj Pan do roboty? Gratuluje rekrutacji od ponad pół roku na Biedronki w Rybniku.Nadaj sie Pan na koordynatora jak za przeproszeniem (usunięte przez administratora) Pozdrawiam
Grupa mobilna osto nagina prawo.. myśli że gra w filmie, łamią prawo na oczach pracowników i ich klientów pod kamerami.. W ostatnim tygodniu poczuli się chyba ja na planie filmu Pod jedną z biedronek przekroczyli rażąco swe uprawnienia i na parkingu zajechali drogę z dwóch stron panu z ochrony który na co dzień tam pracuje i kazali mu wyjść z auta i bez żadnych podstaw przeszukali auto. (usunięte przez administratora) i dno oby ponieśli konkretne konsekwencje a ten pan powinien złożyć skargę na nich .
Trzeba było się 2 tygodnie kłócić z Panią M.G. co do wypłacenia zaległego chorobowego, wysokiej sumy dodam, robiła wszystko żeby utrudnić proces plus nie zna w ogóle terminologii i trzeba było tłumaczyć jej zusowskie zaświadczenia. Jak ktoś kto nie ma pojęcia o temacie może rządzić wypłatami?
Masz przykre doświadczenia, jako pracownik ochrony. Nie napisałeś niestety nic o tym jakiego rzędu wynagrodzenie oferuje Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus". Uzupełnisz swój wpis i napiszesz na jaką stawkę można ogólnie liczyć? Strasznie mnie to zastanawia.
To zależy od stawki godzinowej. Dwa lata temu przy 168 godzinach zarabiałem najniższą krajową. Przy takiej odpowiedzialności i obciążeniu psychicznym nie warto się poświęcać za takie pieniądze. Lepiej poszukać innej pracy
Praca sama w sobie nie jest zła, kierownictwo też nie najgorsze. Pieniądze słabe i duża ilość godzin, za nadgodziny nie płacą tylko dostajesz dwie wypłaty z różnych firm. Niestety mam wrażenie że do tej pracy najbardziej potrzebni są ludzie (usunięte przez administratora) którzy na wszystko pozwolą :-/
Widzę administrator usuwa niewinne słówka, więc ujmę to inaczej. Do tej pracy potrzebni są ludzie naiwni*
To jest albo był jakiś oddział w Sosnowcu? Bo przecież siedziba jest w Dąbrowie... Ktoś z Was wie, czu u nas w S. jest ich biuro?
Wyjątkowo chamscy ochroniarze. Mnie taki w Biedronce powiedział, że "skargi mogę sobie składać na swojego męża a nie tu". Trzeba na nich uważać bo mają dobre kontakty z policją, w razie czego nie zabezpieczą monitoringu i fałszywie oskarżają o niestworzone rzeczy. Do sklepu trzeba chodzić, szczególnie wieczorem z ukrytą kamerą. Jest bardzo niebezpiecznie jak nie ma innych klientów.
Witam zgadzam się z opinią pani/Pana. Ochrona w biedronce to totalna porażka. Uczciwych klientów oskarżają i przeszukają. Prawdziwych zlodzieji puszczają i przymykają oczy. Albo ze strachu albo współpracują z nimi. Totalna żenada ze Panie kadjerki łapią zlodzieji i soe nie boją a ochrona siedzi w biurze siedzi i śpi...
Witam. Nie życzę sobie, żeby Pani nas oskarżała o te bzdury, co napisała! Nie wszyscy są tacy! Proszę sobie zmienić sklep, jak Pani nie pasuje! A propo, a Wy klienci, jak się zachowujecie.., myślicie, że Wam wszystko wolno... POMIATACIE PERSONELEM, JAK TYLKO MOŻNA!!!
Nie polecam pracy w Kielcach. Koordynator Łukasz z kierownikiem przepisują godziny nowych szkolonych pracowników na siebie i dzielą się pieniędzmi. Taka niestety jest prawda!!!! Dlatego szkolenie niby jest bezpłatne!!!!
Do (usunięte przez administratora) 2 dni szkolenia do dziś brak kontaktu w sprawie pracy
Bo kierownik ochrony oraz koordynator przepisują godziny na siebie... Tzw niby szkolenia... Czyli pracy. I dzielą się pieniędzmi. Pracowałam więc wiem jak jest...
Pracowałem 1,5 roku w Rossmannie. Praca jak w (usunięte przez administratora), a nawet gorzej. Wyjścia do toalety wyznaczone, nie możesz zejść kiedy pracownik Rossmanna jest na przerwie albo magazynie, tak samo z przerwą. Wymagają wszystkiego, a nawet tego żeby łamać swoje procedury, bo "w razie czego to Cię obronimy, ale ja muszę zejść z perfumerii coś porobić w biurze, postój tu z dwie godziny". Do klienta nie możesz się odezwać, bo nie daj Boże napisze skargę i będzie problem. Jesteś tam pomiotem, pachruściem, klient może z Tobą wszystko. I ciągłe castingi kierowniczek sklepu na ochronę, wtrącanie się w CV, w przebieg dotychczasowego zatrudnienia, wymuszanie wielu rzeczy. Mobbing to chleb powszedni, nabawiłem się nerwicy. Miałem również "świetnego" koordynatora, który mówił, że za dużo pracuję, bo mam koszulę zniszczoną, ale nie da mi nowej, tylko mam mniej pracować, to wtedy będzie ładna koszula. Parodia. Obiecanej umowy o pracę nie było, zlecenia co 2 miesiące, składki ZUS poznikały. NIGDY WIĘCEJ TEJ PRACY TAM. Ponad 2 lata już tam nie pracuję i w duchu śmieję się z tych, których teraz oglądam na swoim poprzednim miejscu pracy, ale wiem, co przeżywają. Chłopaki, zwalniajcie się, jest wiele innych obiektów, na których można kogoś o*******ć za zachowanie niepożądane, a nie stać i latać na policję w razie ujęć i bać się, żeby jakis klient nie napisał skargi.
Mi też regionalny obiecuje umowę o pracę a tu pół roku na Biedronce mija i nic. Chyba trzeba będzie się zwolnić bo mam nową robotę na oku.
Wujek a na jakim regionie robisz i jak sie nazywa twój regionalny? Ja robie w Zielonej górze na Rossmannie i jest całkiem ok. Umowę o prace dostałem po 12 miesiącach.
Witam czytam te opinie i dziwię się bardzo dlaczego nie zawiadomicie PIP, za obrażanie ludzi są paragrafy, na zleceniu są adwokaci, pracowałem w firmie ochroniarskiej na galeri handlowej, zabronił mi mieć wodę do picia, więc to zgłosiłem, dostali karę, za mobbing dostałem odszkodowanie i mogę teraz przez rok nie pracować, żyjemy w czasach mikro kamer, i podsłuchów, telefon komurkowych, złapać pracodawcę na mobbingu, czy też obrażaniu to nie problem, mnie kierownik tylko raz zwtzywal za byle h.... J wezwalem policję na galerie, sprawa w sądzie i problem jego na długi czas, nie ma się co oszukiwać, za słowo cięć można mieć pozamiatane, przed sądem, jeżeli pozwalacie się tak traktować to wasza sprawa, ja teraz zatrudnia się, w firmach ochroniarskiej tylko po to, aby tepic takie zachowania, oraz mieć dobrą kasę z odszkodowań, oraz pokazać takim kuerowniczkom, pracownikom że nie warto nikogo obrażać, mam też ubaw po pachy jak zabiera policja że sklepu kierownika za obrazę, do puki nie poznacie swoich praw do nadal będziecie pomiatani
Nie licz na umowę, na pewno Ci jej nie dadzą Najgorsza firma jaka znam. Nie polecam pracy w firmie Argus
Nie rozumiem dla czego masz stracić wypłatę? Prawo do wynagrodzenia jest niezbywalne. Podpisanie jakiegokolwiek oświadczenia na ten temat nic nie zmienia. Sądy pracy rozpatrują takie sprawy za darmo a i odszkodowanie można wydębić a na pewno odsetki za zwlokę, a to nie jest 3%. Jak byle kmiotowi pozwolimy po sobie jeździć to będziemy harować jak niewolnicy a nie pracownicy najemni.
Co miesiąc mniej wypłaty za tą samą ilość godzin. W okresie Koronawirusa Żadnych zabezpieczeń typu rękawiczki, płyny dezynfekujące, maseczki. Problem z wolnym - Najlepiej pracować 24/48. O Premiach Nie wspominając.
Oliwio Argus na Rossmannie za miesiąc marzec wypłacał każdemu 250 zł premii za koronawirusa oraz o rękawiczki można było poprosić pracowników rossmanna. Żele antybakteryjne przy pulpitach ochrony zapewnienione przez Rossmann. Pewnie jesteś pracownikiem Biedronki. A biedronka to firma bardzo nastawiona na wyzysk pracownika.
To chyba u ciebie, tak jest, bo u mnie są tylko rękawiczki! A tak wogóle warto się obecnie narażać i stać przy drzwiach. Zdrowie jest ważniejsze, jak pieniądze! Sami kierownicy boją się jeździć po Biedronach, a co dopiero my.
Stanie przy drzwiach i pilnowanie to jest najgorsze, klienci mają pretensje do POF, klną i żale a wszystko, co się dziej mam już dość. Od kont trzeba liczyć ludzi to najgorsza robota i żadnej premii, jakiego kol wiek dodatku nic. Kierownik wpada raz na tydzień jak po ogień.
Oj, wierzę Ci. Handlówki teraz to jest podejrzewam makabra. Wszystkie te filozofie o przeżytej wojnie, " bezprawnych zakazach " itd do wysłuchania. Oczywiście winę za sytuację ponosi ochroniarz, lub co najmniej musi pretensji do wszystkich wysłuchać. Trzymajcie się ludzie z handlówek!
W dniu dzisiejszym ok,17.30 zrobiłęm małe zakupy i zostałem ztrzymany do kontroli przez "fachowca" z firmy Argus. Nie mam nic do kontroli ale profesjonalizm i sposób jej przeprowadzenia to buraczany ogród. Kto to jest??? Nie wiadomo. Kontrola na terenie sklepu gdzie jesteś potencjalnym (usunięte przez administratora) Kto cię kontroluje-nie wiadomo -podobno RODO-tak twierdzi P.kierowniczka zmiany Biedronka nie odpowiada za poczynania firmy Argus , ODBYWA SIĘ TO NA TERENIE ICH SKLEPU.DOBRE.Państwo w państwie Próba wylegitymowania "ciecia"to bzdura.Biedronka prosi o kontak z Argusem To wszystko miało miejsce w Krakowie przy ul.Lipska 28 PS . Brak czasu nie pozwolił mi "skasować "tego" natręta ,bowiem wiązałoby się to z wezwaniem policji i pogotowia dla ułomnego umysłowo i wzrokowo ciecia. Gratuluję Biedronce ,a firmie Argus proponuję wykup dodatkowego ubezpieczenia zdrowotnego pracowników bowiem nie każdy jest tak opanowanym jak ja.
Ciecia? Zapewne jesteś drobnym zlodziekaszkiem. Daje glowe że na zapleczu śpiewał byś inaczej sam na sam. Policja owszem b była gdyby coś się znalazło u ciebie.
Lubię atmosferę w Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus" za: Nie jest złe ani dobrze, mnie więcej tak jak w każdej AO . Niestety nie płaca za duzo ale to akorat w ochronie standart
Najbardziej chce mi się śmiać z pseudo grupy mobilnej dwaj papa smerfy w podeszłym Suchowski R. i Lysko Antoni ten to dopiero inwalida załe W2 leje śmiechem ledwo chodzi a garb z kurtki wystaje łapią tylko dzieci lub dziadków ale takich po 70 ce powinni siedziec na emeryturze i wnuki bawić a nie młodym miesce zajmować smiechu warte
Mógłbyś napisać, czy firma Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus" mająca siedzibę w miejscowości Sosnowiec normalnie funkcjonuje? W internecie znalazłem, że jest firma, która ma identyczną nazwę, ale działa w Dąbrowie Górniczej, dlatego zastanawiam się, czy Twój wpis jest związany z firmą, której dotyczy wątek tego tematu.
Dziwisz się ? Jaki młody i zdrowy facet przyjdzie do takiej roboty? A łapać muszą dzieci i dziadków bo jak złapią dresa to po 22 dres z kolegami poczekają na nich pod biedrą jak to bywało.
Firma ma teraz siedzibę właśnie w Dąbrowie a druga ich firma to Magnum z Tarnowskich gór. Umowy są dwie.
Hej, jak to umowy są dwie w Argusie? Możesz wytłumaczyć o co chodzi? Bo nie za bardzo rozumiem :) Byłabym wdzięczna za więcej informacji :D
To firma zatruniajaca pracowników bez przeszkolenia,bez kultury oraz niestety ułomnych umysłowo ,podbudowanych własnym ego - nieponoszącymi odpowiedzialnośc za swoje kretyńskie bezczelne zachowania. Nie miałęm czasu z wzywanie policji i pogotowia dla tego wybitnego ?ochroniarza .ale w przyszłości skorzystam co polecam Waldemar Płachno
Witam. Mam propozycję pracy na Rossmmannie. Obecnie pracuję w Biedronce. Proszę, jeżeli ktoś zna realia pracy wtych 2 firmach. Porównać,co wybrać? Z góry dziękuję.
Jak się pracuje w Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus"?
Zobacz opinie na temat firmy Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus" tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 13.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus"?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 0 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus"?
Kandydaci do pracy w Agencja Ochrony Mienia i Osób "Argus" napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.