logo City Security S.A.

City Security S.A.

Warszawa

Opinie o City Security S.A.

zieleń 2017-04-25 21:42
ja sprawdzałem u mnie to lepiej wygląda
poka sowe 2017-04-27 14:13
W POZNANIU JEST KASA
szef wszystkich szefów 2017-04-27 14:15
Witam wszystkich skończcie z tym płaczem w CS na obiektach w Poznaniu płacą w terminie i nie zdarzyło się żeby było opóźnienie w płatnościach .Więc nie piszcie pierdół tylko weźcie się za normalną prace gamonie . ps pracownik z poznania
1
Lidka 2017-04-27 16:02
Firma City Security już widnieje na liście dłużników.
10
wpadka 2017-04-27 16:12
Inowrocław i Toruń mówi pa pa City nie wracajcie tu wiecej
10
jak to nie ja jak ja 2017-04-28 19:01
Na jakim obiekcie stoisz?
W Łodzi spośród piątki, która stała na Praktikerze w M1, pieniądze za styczeń dostała jedna osoba.
4
szef wszystkich szefów 2017-05-01 11:00
stoje na obiekcie i wypłaty są stabilne pozdro
CARE TRANS 2017-05-01 22:19
To se stój. Za parę miesięcy zapłacisz podatek od tego stania.
7
szef wszystkich szefów 2017-05-03 02:15
to trzeba czytać co się podpisuje .buhaha o mnie się nie martw nie będę musiał nic płacić raczej martw się o swoje wynagrodzenie bo moje nie jest w żadnym stopniu zagrożone pozdro
2
wkorwiony!!!!!!!!!!!!!!!!! 2017-05-03 23:06
nie był bym tego taki pewien:) ze nie jest zagrożone..... rób jak uważasz
7
pracownik 2017-05-09 18:19
u mnie tez w porzadku i z wypłatami i w robocie. póki mi się nie znudzi będę pracować.
1
pracownik 2017-05-10 12:28
Wypowiedział się koordynator lub osoba która ma umowę o pracę wtedy wynagrodzenie nie będzie zagrożone bo PIP od razu by interweniował a zleceniowców to nie dotyczy bo tylko sprawa cywilna w sądzie.
Brawo kolego i nie życzę ci abyś kiedyś był w naszej sytuacji nie wszyscy mieli wybór albo umowa zlecenie na dwie spółki albo brak pracy co byś wybrał na naszym miejscu.
Firma wymusza to na zleceniobiorcach nie masz wyboru albo podpisujesz albo nie pracujesz i tyle w temacie.
Mija 5 miesiąc a firma nawet nie kwapi się aby porozmawiać na temat zaległych wynagrodzeń nigdy nie spotkałem się z takim lekceważeniem pracownika.
Pracownicy praktikiera nagłośnili sprawę i pewnie jak trafi to na ogólnopolskie portale z pewnością będą mieli większe szanse na odzyskanie wynagrodzeń.
My natomiast zamiast coś robić ględzimy na forach a firma śmieje się na jakich głąbów trafiła bo to raczej nic nie pomorze trzeba działać i to szybko i zdecydowanie.
Ale trzeba się zebrać i nie męczyć samemu bo tak nic nie osiągniemy jedynie wtedy pozwy i kolejne kilka miesięcy oczekiwania na zasądzenie wynagrodzenia, a w między czasie spółka upadnie za kilka dni będzie nowa i cały cykl od początku.
9
a kolega 2017-05-15 20:10
chłopaki z Grudziądza i Brodnicy uważajcie na tych z torunia zwłaszcza kordynatorzy
3
gruby benek :) 2017-05-18 04:21
jaki Janusz podaj jego rejon w którym pracuje i czy jest Koordynatorem czy zwykłym CIECIEM
1
wytrzymuje 2017-05-20 17:58
Chełmno tez niech uważa pozdro:)
1
wytrzymuje 2017-05-20 17:59
Chełmno tez niech uważa pozdro:)
1
szalony pracownik 2017-05-25 16:43
w POZNAŃIU wypłata na czas i w całości pozdro:)
major 2017-05-25 18:31
jestem pracownikiem tej firmy denerwuje mnie fakt że firma nie płaci wypłat w terminie zawsze mają jakąś wymówkę to jest bardzo irytujące . czy ktoś wie gdzie można ich podpieprzyć ? .
3
dziś 2017-05-26 08:09
do inspekcji pracy i sprawe założyć o odsetki
3
gazeta 2017-05-26 08:28
Toruń nie dostał wypłat 25 -go
4
Paulina 2017-05-26 10:00
@major piszesz, że firma nie wypłaca wynagrodzenia na czas. Czy była to jednorazowa sytuacja, czy taki 'problem' pojawia się cyklicznie? Jaki tego powód podaje City Security S.A.?
Xxxqq 2017-05-26 13:19
Bylam dzis na roznowie w warszawie. Bardzo specyficzna rozmowa. Fajnie ze bede studenem itp ale pani obawia sie ze kiedys zoastwie prace na recepcji i bede pracowac w zawodzie. Na pytanie o stawke uslyszalam : stala. Kwoty sie nie dowiedziałam. Zadzwonila do mni3 poinformowac ze pozytywnie przeszlam proces rekrutacji i zaprasza mnie do pracy w pon. Stawke dowiem sie juz pracujac tam. Smiech !

Z ciekawosci zpaytam dlaczego stawki sa tak tajne ? I ile placa pracowanikom?
2
Pracownik 2017-05-26 15:02
Post mówi sam za siebie (nie płaci wypłat w terminie) a nie (nie wypłaciło wypłaty w terminie).
życie 2017-05-26 17:42
związku z brakiem wypłat w Toruniu w poniedziałek kieruje sprawę do sądu mój zapis w umowie informuje iż wypłaty wypłacane są 25 przy okazji wyjdzie jeszcze pare ciekawych innych spraw
6
toruń ole 2017-05-26 18:49
U mnie na koncie jest kasa,
torun ole ole 2017-05-26 18:53
u mnie jest wszystko na czas
Pracuś 2017-05-27 07:02
Uwaga na drugie umowy podpisywane w tej firmie na spółki X nie płacą składek emerytalno-rentowych a jak się dowiedziałem wielu chłopaków ma problem z urzędem skarbowym przez jedną z nich.
6
Paulina 2017-05-29 11:59
@Xxxqq w takim razie powodzenia. Koniecznie podziel się z nami swoimi wrażeniami po pierwszych dniach w pracy. Może napiszesz również kilka informacji na temat przebiegu Twojej rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytania usłyszałaś?
do sądu 2017-05-29 19:16
dziś jest 29 w Toruniu ludzie nadal bez wypłat
2
xxxqq 2017-05-30 11:01
nie podjęłam pracy bo nei dowiedziałam się ile będe zarabiać :)
rozmowa standardowe pytania: co robiłam w poprzedniej pracy, czy dam sobie rade w tej.
ogólnie powiedziałam w prost zę za kilka lat po ukończeniu studiów bede szuakć pracy w zawodzie. nie rozumiem szukania studentów do pracy i stwierdzenia : obawiamy się ze kiedyś bedzie Pani chciała pracować w zawodzie.... ;/

na koniec stwierdzenie : są pytnia? mamy napięty grafik i chciałybyśmy skończyć spotkanie
2
BETIMP 2017-05-31 09:40
Witam, czytam Państwa opinie ze szczerym zaciekawieniem. Przyznam iż firma jest mi znana i wiem że wypłaty bywają z opóźnieniem- ale są. Ludzie prace mają, nawet osoby niepełnosprawne znajda tam swoje miejsce. Zatem...ile osób tyle opinii ...
Życzę pracy :) a nie pośredniaka
martynakonwacka 2017-05-31 10:55
W piątek byłam na rozmowie rekrutacyjnej do biura. Przyjęły mnie dwie bardzo sympatyczne Panie, które rzeczowo przeprowadziły rekrutację. Przedstawiły mi zakres zadań, wynagrodzenie oraz benefity pracownicze. Rozmowa nie trwałą zbyt długo, gdyż Panie chciały trzymać się harmonogamu by nikt nie czekał na swoją kolej. Niestety do mnie nie zadzwoniły a praca wydała się spoko. Powodzenia dla innych kandydatów
Kokoszka 2017-05-31 11:06
Ja też byłam w piątek na rozmowie w sprawie pracy biurowej. Panie, z którymi miałam rozmowę faktycznie bardzo sympatyczne i konkretne. Przedstawiły zakres obowiązków, godziny pracy oraz proponowane wynagrodzenie na okresie próbnym. Kwota całkiem spoko a po trzech miesiącach możliwość podpisania umowy o prace i podwyżki. Faktycznie padło pytanie co zamierzam zrobić po studiach itp. bo szukają kogoś na stale...niestety póki co nie oddzwonili
Paulina 2017-05-31 15:23
@martynakonwacka bardzo dziękujemy za Twoją szczegółową ocenę? O jakie stanowisko dokładnie się ubiegałaś? Pamiętajmy, że przebieg rozmowy kwalifikacyjnej uzależniony jest od docelowego stanowiska. Czy masz może na tę chwilę jakieś rady dla przyszłych kandydatów?
martynakonwacka 2017-05-31 15:26
Poszukiwany był pracownik biurowy do działu administracji. Nie mam szczególnych rad, Panie były bardzo ok więc była to sympatyczna rozmowa.
1
udało się 2017-05-31 21:51
nie polecam tej firmy popytajcie co na Almie sie działo i praktikerach ludzie bez wypłat zostali my swoje wypłaty wywalczylismy po bólach pozdrawiam
8
Vlado 2017-06-09 09:21
To prawda że City spłaca grosze wynagrodzeń natomiast w spółkach powiązanych z City nadal brak wynagrodzeń, dzwoniąc do biura nikt nie chce mnie połączyć z osobą odpowiedzialną trzeba chyba zgłosić całą sprawę do telewizji i portali internetowych tak jak to zrobili pracownicy praktikera.
6
jack 2017-06-21 16:19
Oj coś tutaj nie gra z tymi opiniami. Czytam je i jawnie się nie zgadzam. Telefon jest odbierany, a sprawy rozwiązywane. Opisze swój przykład: była dwudniowa zaległość w płatnościach, więc w te pędy zadzwoniłem do City. Odebrała jakaś kobieta, oznajmiła, że sprawa jeszcze dziś znajdzie rozwiązanie. Nie było mi to na rękę, bo musiałem przedstawiać jej na którym obiekcie pracuję, kto jest moim inspektorem i ile jest zaległości. Uprzedziła, że oddzwoni jeszcze tego samego dnia. Po kilku godzinach dostałem informację od rozmówczyni, że bardzo przeprasza ale wypłatę otrzymam jutro, ze względów protokolarnych: wypłatę opłacono, ale na koncie z uwagi na zaksięgowanie bankowe będzie jutro. Nie powiem już poczułem się spokojny. Na sam koniec rozmowy zapytała czy jeszcze mam jakieś pytania i skończyła rozmowę. Następnego dnia wypłata już była.
1
Magda 2017-06-22 14:01
Moja rozmowa kwalifikacyjna przebiegła, bardzo spokojnie rozmawiałam z dwoma Paniami. Nie zostałam przyjęta ze względu na słabą znajomość programu pp. Pozdrawiam
Karetka 2017-06-26 09:23
Czytam forum i mam pewną niejasność, zwłaszcza w temacie płatności na czas wypłat.
Mam grupę inwalidzką i przyjęto mnie do pracy w City. Może nie pracuję długo, bo sześć miesięcy ale z pełną odpowiedzialnością przyznaję, że nie było ani dnia więcej niż przewidywane na otrzymanie wynagrodzenia.
1
Pracownik 2017-06-26 09:24
W Warszawie kasa na na czas
do @Karteki 2017-06-26 09:30
Pewnie dlatego, że pracujesz z grupa inwalidzką, tutaj firma nie może mieć 'opóźnień', bo otrzymują dofinansowanie na Twoje stanowisko pracy z PFRON. Im zależy na Twoim stanowisku, bo dostają kasę, a Tobie, bo masz pracę.
Układ prawie idealny, bo firmy chętnie zatrudniają do zakładu pracy chronionej. Nie zawsze, uradowani są mieszkańcy na obiektach. @Karteka, pracujesz na osiedlu?
Karetka 2017-06-26 09:36
Od razu zatrudniono mnie na osiedlu mieszkalnym, nieskomplikowany obiekt. Mieszkańcy są tam przyjaźni.
Wiesz, to niespecjalnie miłe, że piszesz takie rzeczy - zwłaszcza te, o nieprzychylności mieszkańców, bo jestem inwalidką! Wywiązuje się w całości ze swoich obowiązków i nie życzę sobie takich komentarzy!
Karo 2017-06-26 09:43
Pracuję w City w ochronie od 4lat, na osiedlu i chwalę sobie tą pracę, warunki są dobre, na mieszkańców nie narzekam, choć zdarzają się różne osoby. Podsumowując jest dalej chcę pracować w tym miejscu.
@ do Karetki 2017-06-26 09:47
Nie chciałem sprawić Ci przykrości, moja intencją było tylko uzyskanie odpowiedzi, bo różne firmy, różnie robią. Praktyki prowadzone są często na zasadzie ' a może się uda', wiem, bo już kilka lat pracowałem w firmach ochroniarskich, i to bardzo różnych - od małych, po te największe, i wiem jak wygląda sytuacja w branży. W przypadku osób z dofinansowaniem z PFRON, uniki na nic się zdadzą, bo reguły sa nie do nagięcia.
Co chodzi o Ciebie, to nie wątpię to, że jesteś dobrym pracownikiem, twierdzę nawet, że wywiązujesz się sumiennie z wszystkiego co zostanie Ci tylko zlecone,w tym również w pracy. Czytam te wszystkie opinię i próbuje uzyskać rzetelne informację. Aktualnie szukam pracy i mocno zastanawiam się nad City, ale sam już nie wiem, bo multum krzyżowych opinii mnie rozprasza, więc chętnie uzyskam odpowiedź, od kogoś kto tutaj pracuje, a nie pracował.
Więc poleć proszę, lub odradź - powołuj się na wady i opisz zalety. Mi potrzebna praca,a nie chcę grymasić, tylko pogadać.
Karetka 2017-06-26 10:02
Nie wiem, czy jestem najlepszym doradcą, ale ogólnie nie mam na co narzekać. Wytyczną i dźwignią jest tutaj wypłata na czas. Pracuję na spokojnym osiedlu na warszawskim Tarchominie. Kwestia zamieszkujących tam osób jest sporna, bo mi nie wadzą, ale kolega z pracy raczej nie jest zadowolony (miał ostatnio ni przyjemną sytuację). Obowiązki to przede wszystkim obchody, i monitoring. Żelazną zasadą jakiej nie można popełnić to spanie na zmianie - za to są kary pieniężne, kolejna rzecz jakiej należy przestrzegać, to abstynencja w pracy, jeśli inspektor coś podejrzewa to zbada Cię za pomocą alkomatu. Trzecia to by być schludnym. No i czwarta - nie możesz opuścić posterunku dopóki nie przyjdzie nowa zmiana. Jeśli nie pijesz, nie śpisz, nie dezerterujesz i wyglądasz jak człowiek otrzymasz pełną wypłatę, jeśli złapią Cię na jednym z tych - to masz już mniej. Ja nie dostaję kar, ale wspomniany kolega już tak - lubi sobie pospać.
Jak widzisz nie jest źle, zasady te same co (pewnie) wszędzie, wybór należy do Ciebie. Mam nadzieję, że byłam pomocna.
Życzę powodzenia
@do karetki 2017-06-26 10:04
Dzięki za opinię. Obowiązki te same co wszędzie, wady w zasadzie też. Duże te kary?
Karetka 2017-06-26 10:07
Tak na prawdę zależy jaki rodzaj jej masz. Jeśli mam Ci doradzić, to sprawdź sam, - zadzwoń, dopytaj.
@ do Karetki 2017-06-26 10:13
Właśnie dzwoniłem. Jestem umówiony na rozmowę z koordynatorem, w ten czwartek. Zapytał jaki region by mnie interesował, bo dopasuje go blisko miejsca mojego zamieszkania. Nie spodziewam się fajerwerków, raczej przeciętnej roboty rzemieślniczej. Dzięki Karetka.
Dam znać jak poszło, lub jak mi jest w nowej pracy.
Domi 2017-06-26 10:16
Pracowałem w City dwa tygodnie, bo potrzebowali pilnie do pracy, miałem daleko na obiekt, i w między czasie szukałem czegoś innego, zrezygnowałem z ochrony, bo zadzwonił do mnie mój obecny pracodawca, była to moja pierwsza praca i w ciągu tygodnia zdążyłem się zapoznać ze sprzętem itp. a bałem się że sobie nie poradzę. Gdyby obiekt był w innym miejscu dalej pracowałbym w City. Pozdrawiam wszystkich !!!
Zostaw swoją opinię o City Security S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Security S.A.