P.W. Karabela-CK Sp. z o.o.

Kielce

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 19 ocen.

Opinie o P.W. Karabela-CK Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.W. Karabela-CK Sp. z o.o.

Marek

Pracuję w tej firmie już parę lat i nigdy nie zostałem oszukany czy też oszukany w płatnościach. Firmie w 100% można wierzyć. Szanuje pracowników dobrze wykonujących swoją pracę a tych co nie chce się pracować po prostu nie przedłuża umowy więc wielu z tych co tu wypisują bzdury są zwykłymi nierobami i wara wam do osądów jakiej kolwiek firmy.

Jean Clode Ja Wam Dam

Zatrudnienie niepełnosprawnych i wyzyskiwanie ich w akordzie nie jest tylko przestępstwem ale zbrodnią wobec ludzi słabych i chorych wy niedorozwoje umysłowe. Tak jest na sądach w Katowicach i nie tylko. Jeśli sprzeciwi się jeden jest niszczony Ale z grupą jest gorzej.

biuro@karabelack.pl

Szanowni Państwo, Jeśli macie problem z otrzymaniem wynagrodzenia lub zostaliście nieprofesjonalnie potraktowani, macie wątpliwości co do spełnienia z naszej strony wszystkich warunków umowy, bądź też spotkaliście się z jakimikolwiek niezgodnościami, prosimy o napisanie w tej sprawie pisma na adres: biuro@karabelack.pl, a zrobimy wszystko co w naszej mocy, by wspólnie wyjaśnić wszelkie nieporozumienia. W treści wiadomości e-mail proszę o podanie imienia, nazwiska, numeru kontaktowego oraz dokładne opisanie sprawy. Jeśli zamieszczone informacje nie odpowiadają prawdzie, a w szczególności są złośliwymi, nie mającymi związku z rzeczywistością próbami szkalowania dobrego imienia firmy P.W. Karabela-CK sp. z o.o. - nasza Spółka będzie bronić się przed takimi praktykami na drodze postępowania sądowego, korzystając w szczególności z przepisu Art. 212 Kodeksu Karnego.

juku
@biuro@karabelack.pl 16.11.2017 21:08

człowieku zastanów się co piszesz i nie strasz

kulson
@biuro@karabelack.pl 16.11.2017 21:08

najlepiej zastraszyć ludzi aby nie pisali prawdy o firmie aby proceder wyzyskiwania dalej kwitł metoda pisu

byly pracownik

w karabeli jestesi struzem sprzontaczkom palaczem robolem budowlanym ogulnie simieciem na jednym etacie .ta firma niepstrzega kodeksu pracy , prokuratura nipowinna wychodzici z ich biur ,niestety tam pracujom byli SBcy ZOMOWCy i troche trepiarni a to wszystko jedna sfolocz .OMIJACI

DamianO.
@KOMA 10.11.2017 21:42

Boże... Nie mogę czytać waszych komentarzy... Powinni wprowadzić blokade komentarzy, jeżeli ilość błędów wynosi więcej niż 3... swoją drogą, zastanawialiście się kiedyś, dlaczego Wam podkreśla cały komentarz czerwonym szlaczkiem? :)

ukoil
@DamianO. 15.01.2018 12:16

jak ci to przeszkadza to nie czytaj

Kamil

Jak ktoś nie chce pracować ma problem. Tyle w temacie. Firma jest dobra i dobrze się pracuje.

byly
@Kamil 07.01.2018 16:07

liz dalej (usunięte przez administratora) to juz twoja sprawa

Ted

Popieram Marcusa nie wszędzie jest może ok ale pensja jest taka jaką podpisywaliśmy przy umowie plus dodatek za nocki. A co do pijaków to niech się cieszą że ich nie wyje...... i nie jest to opinia lizodupa jak niektórzy piszą. Niech sprawdzą w innych firmach zero urlopu praca na umowę zlecenie lub bez.

Ted

Ja pracuję od roku i nie narzekam dziwią mnie wpisy osób które oczerniają firmę. Pensja jest na czas jest też fundusz rehabilitacyjny z którego często korzystam jak ktoś nie chce pracować to wszędzie będzie mu źle wtedy zawsze najlepiej kogoś oczernić

GLOK

POPIERAM TE WYPOWIEDZI PRACOWAŁEM W KARABELI W WARSZAWIE NA CEFARMIE I WIEM W JAKIM STANIE PRZYCHODZILI PRACOWNICY DO PRACY SPALI PO KONTACH A KOORDYNATOROWI TO NIE PRZESZKADZAŁO

Aniol

Ogolnie firma na plus. Jedyny minus to zatrudnieni alkoholicy.Spia na dyzurkach pija.Potrafia nawet przyjsc z poduszka do pracy.Zlikwidujcie alkoholikow bo przynosza wstyd firmie.Dyzurki na ktorych strozuja smierdza sa zaniedbane.

Aniol

Potwierdzam ....zatrudniaja alkoholikow ale to swiadczy tylko o tym ze nie maja do siebie szacunku.Ja gdybym miala firme w zyciu nie zatrudnilabym alkoholika to wstyd dla firmy!!!!!!!!no ale co kto lubi he he

Alibaba

A jak ze swiadczeniami?czy ktos dostal od nich tzw wakacyjne za wykorzystany urlop??miesiac w miesiac do reki na ochronie 1500zl ale brak zainteresowania pracownikiem jesli jest jakis problem to sie to olewa bo kierownik nie ma 5min zeby porozmawiac.

Markus

Kolejny frustrat wtrącił swoje trzy grosze

bob budowniczy
@Markus 02.11.2017 08:30

ty festes frajer i frustrat

ziomek

Witam, jestem z Kielc i chciałbym uzyskać wpis na kwalifikowanego pracownika ochrony. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to zrobić? Wiem, że trzeba mieć ukończony kurs, czy w Karabeli są organizowane takie kursy? Ile to kosztuje?

były pracownik
@ziomek 02.11.2017 21:19

kolego nie zaczynaj zadnej wspolpracy z karabelom to sami oszusci wykorzystujom ludzi i traktujom jak taniom sile roboczom

były

to zlodzieje a nie firma a ci co piszom ze jest tak cacy w karabeli to lizydupy szefostwa

były

to zlodzieje a nie firma a ci co piszom ze jest tak cacy w karabeli to lizydupy szefostwa

Markus

A ja pracuje w Kielcach i jest Ok, wypłata na czas, za badania Nie musiałem płacić bo wystarczyło skierowanie, grafik służby Ok. Ostatnio mieliśmy nawet szkolenie z udzielania pierwszej pomocy i firma za wszystko płaciła. Jak słyszę ze komuś nie zwrócili to dziwne, może po prostu zrobił badania bez skierowania albo nie dostarczył faktury, poza tym jeśli na jednym obiekcie cos nie gra to nie znaczy ze cała firma jest do bani, wiec dudi pisz za siebie, przymusu pracy nie ma i jak się komuś nie podoba to szuka szczęścia gdzie indziej albo zakłada własna działalność. Na tym polega wolność wyboru. Poza tym jak ci płacą 2000 brutto to nie jest okradanie bo tyle wynosi obecnie minimalna, plus do tego dodatkowo za nocne które na pewno ci płacili bo wszystkim płacą! Pociesz się ze od stycznia 2018 będą musieli zapłacić ci co najmniej 2100 i wszystko się wyrówna. Dla mnie firma jest Ok

koko
@Markus 19.10.2017 21:05

ty za......b durniu sam nie wiesz co piszesz czytaj uwaznie komentarze

nikol

karabela kielce to jeden wielki syfilis

PeP

Witam Ja polecam firmę Karabela Niestety pracowałem tylko 5 miesięcy w Krakowie Kontakt z Panią z Kielc był bardzo dobry Dokładnie chodzi o Panią Monike.P Nigdy nie było żadnych problemów z wypłatami Co do wynagrodzenia zawsze można było coś utargować Jeśli ktoś pisze , że dostał 150 zł mniej od drugiej osoby to może mieć tylko pretensje do siebie ponieważ to on godzi się na propozycje takiej umowy a osoba, która dostała więcej widocznie jest bardziej ambitna i umie wywalczyć aby dostać większe wynagrodzenie. Tak było w moim przypadku. Pozdrawiam P.K

dubi
@PeP 10.10.2017 09:39

jesli jest tak pieknie w karabeli to dlaczego pracowales tylko 5 miesiecy

Alibaba

Czy ktos dostaje tzw wakacyjne z pracownikow ochrony??

Agata

@dubi, oczywiście odniosę się do twojej odpowiedzi. Nie do końca tylko rozumiem, dlaczego nazywasz to okradaniem. Skoro P.W. Karabela-CK Sp. z o.o. zawiera z tymi i z tymi pracownikami umowy legalne, to przecież nie jest to żadne wykroczenie. Może nowi pracownicy mają więcej kwalifikacji albo zwyczajnie firma podniosła standard.

dubi
@Agata 29.09.2017 07:35

pracownik przyjety byl razem ze mnom on dostal 2150 a ja 2000 zaczynalismy prace w jednym czasie i co mi piepszysz ze to nie jest okradanie pracownik ten nie ma zadnych kwalifikacji

dubi
@dubi 01.10.2017 19:40

jestem szczesliwy ze juz nie pracuje w tym syfie ta firma ne powinna istniec i zatrudniac niepelnosprawnych bo tylko ich upokarzajom izerujom na nich

jowita

Dlaczego chociaż ogłoszenie stale się pokazuje(archiwistka - kraków) nie dostaje żadnego kontaktu od nikogo,raz w lipcu dostałam,ale wtedy Mama mi zmarła i nie mogłam być na rozmowie kwalifikacyjnej, a teraz? ogloszenie ciągle widuje,jako aktualne. pozdrawiam

BUBU

w karabeli na obiekcie cefarm w Warszawie jest tolerowane pijanstwo pracownicy pijacy som tolerowani przez koordynatora TA FIRMA TO JEDEN WIELKI SYF

licencja

Witam jam mam tyle do powiedzenia jeżeli obiecali ci mundur to nie dostaniesz ja juz czekam 2 lata i nic mam swój jezeli o pensje jest na czas u umowa ok

Agata

@dubi masz dowody na to, lub możesz chociaż opisać sytuacje, w których faktycznie firma kogokolwiek okradła? @stasiu a jak długo pracujesz w P.W. Karabela-CK? Pracowałeś na podobnych stanowiskach w innych miejscach? Jak oceniasz tego pracodawce na tle innych?

dubi
@Agata 11.09.2017 19:28

nowo zatrudnieni pracownicy majom umowe o prace z wynagrodzeniem miesiecznym 2150 a starzy pracownicy 2000 wszyscy pracujom na jednym obiekcie czy to nie jest okradanie pracownikow

dudi
@Agata 11.09.2017 19:28

nic mi na to nie odpiszesz

stasiu

...ja pracuję w ochronie i nie narzekam...godziny nocne mogą być nawet przyjemne...spokój i cisza...oczywiście trzeba tylko wywiązywać się z obowiązków...z ludźmi z tej firmy można się dogadać...co więcej? aha, narzekają tylko nieudacznicy, zwłaszcza ci wielcy...pozdrawiam serdecznie pracowników tej firmy...głównie oczywiście kobiety !!!

dubi
@stasiu 06.09.2017 14:26

ile ci zaplacili za ten komentaz

Agata

@Oszukany czujesz się właśnie oszukany, bo firma nie chciała wypłacić Ci zwrotu za badania lekarskie, czy są też inne powody, dla których tak uważasz? Czy sytuację z badaniami udało się jakoś wyjaśnić?

Oszukany
@Agata 03.09.2017 10:39

Ha miesiące mijają a pieniędzy za badania nie widać ciągle tylko wymówki trzeba będzie do sądu iść a myślałem że da się z tym czymś dogadać

Oszukany

Nie dawajcie się nabierać płacąc za wstępne badania lekarskie bo później nie odzyskacie pieniędzy

Agata

Skoro jest umowa o pracę @bylypracownik, to jest to podstawa do dochodzenia swoich praw. Jeśli większość pracowników nie chce/nie może zmienić danego stanu rzeczy, to może warto przekierować kogoś z kierownictwa na forum? To też miejsce gdzie powinien wypowiadać się pracodawca, więc może mogłoby to pomóc?

Agata

W takim razie @BYLYPRAC na jakiej zasadzie zawierane są umowy? Takie zachowania nie są zgodne z kodeksem pracy, czy starałeś się jakoś oprzeć na tym argumencie i zmienić dany stan rzeczy?

bylypracownik
@Agata 14.08.2017 16:00

jest to umowa o prace sam nic nie moge zrobic reszta pracownikow jest zastraszona przez p Wojewodzkiego ten pan traktuje ludzi jak smieci dziwie sie ze dyrekcja w kielcach to toleruje

BYLY PRAC

Firme Karabela radze omijac wielkim łukiem to sami oszusci za niewypracowane godziny w miesiacu koordynator P WOJEWUDZKI ZABIERA DZIEN URLOPU TO JEST [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A NIE FIRMA

Agata

@Mefisto możesz rozwinąć swoją myśl? Dlaczego nie polecasz pracy w P.W. Karabela-CK Sp. z o.o.? Tylko rozbudowane o argumenty komentarze są wstanie przybliżyć forumowiczom twój punkt widzenia.

Mefisto

Witam jestem z Olsztyna pracuję w firmie Karabela nie polecam pracy w tej firmie

stasiu
@Mefisto 04.07.2017 13:01

to dlaczego tam jeszcze pracujesz? i w dodatku narzekasz...

nipełnosprawny

uwaga zbierają skany!

byly pracownik

w karabeli nieplacom za godziny nocne

niepełnosp.
@byly pracownik 19.04.2017 09:29

A od kiedy to niepełnosprawny może pracować w nocy? W stopniu lekkim możesz pracować 8 godz. dziennie i 40 tygodniowo, natomiast w stopniu znacznym i umiarkowanym 7 h/ dzień i 35 h/ tydzień.

Andrzej
@niepełnosp. 09.08.2017 21:17

Witam. Powyższe stwierdzenie nie dotyczy osób zatrudnionych przy pilnowaniu (art. 16 ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych - Dz. U. 2011 nr 127 poz. 721) osoba niepełnosprawna zatrudniona przy pilnowaniu może pracować w godzinach nocnych i dłużejniż 7 czy 8 godzin

Super

Dzień dobry, Polecam tą firmę, pensja na czas, wszyscy chwalą

dlugi
@Super 13.02.2017 12:14

pracowalem tym syfie i wiem jak jest cacy ile ci zaplacili za takom opinie

laura

wydaje mi się, że wiele kobiet zdecyduje się na taką pracę z pocałowaniem ręki. Teraz, jak ktoś nie ma fachu czy doświadczenia w sprzedaży np., to sprzątanie jest dobrym wyjściem na znalezienie stałej i stabilnej przede wszystkim pracy. Choć umowy o pracę mi tu brakuje.

zadowolona
@laura 17.05.2016 11:26

Witam Umowa o pracę jest jak najbardziej. Ja polecam firmę , pracuję w niej i wszystko jest ok, pensja na czas, świadczenia, koledzy pracują na ochronie i też sobie chwalą.

on30
@zadowolona 26.01.2017 08:34

Tak wszystko sie zgadza procz zarobkow jesli nie posiadasz rentry nie wyzyjesz z tej pensji:)

admin

Na jakim stanowisku najlepiej jest pracować w firmie P.W. Karabela-CK Sp. z o.o.? Czekamy na Twoje opinie!

dubi
@admin 04.08.2015 12:02

ta pseldo firma jakom jest karabela to jeden wielki syyyyyyyyyyf uwaga na Pana Wojewodzkiego to klamca i kombinator okrada ludzi z urlopow

orbit
@admin 04.08.2015 12:02

pseldo firme jakom jest karabela radze omijac z daleka jestem zadowolony ze przestalem pracowac w tym syfie

Zostaw opinię o P.W. Karabela-CK Sp. z o.o. - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.W. Karabela-CK Sp. z o.o.