Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-10-23 11:18:17 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Solid Security - Warszawa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2008-10-23 11:33:17 odpowiedz | cytuj
solidna ale trochę stresująca praca
anonim - 2008-11-06 21:13:35 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z Solid Security (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): stresujaca, odpowiedzilna, nie dająca perspektyw rozwoju Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako wogóle nie istnieje coś takiego ja szkolenia . Atmosfera i ludzie tam pracujący nie mają żadnych tematów na jakie można by z nimi porozmwiać i jedynymjęzykiem w którym się porozumiewają jest ich ojczysty język . Od jakiej stawki można negocjować pensję? ( usunięte przez administratora ) za godzinę Najbardziej podobało mi się w Solid Security: Najbardziej nie podobało mi się w Solid Security:
Solid - 2008-11-17 23:50:00 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z tą firmą to TOTALNI OSZUŚĆI, KŁAMCY ITP.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .ZERO
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... OK. PLUS
Od jakiej stawki można negocjować pensję? UNIKAĆ PRACY W SOLID
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: ...LUDZIE - WSPOŁPRACOWNICY
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: ... WSZYSTKO POZOSTAŁE NP. SZEFOWIE
anonim - 2008-12-28 20:25:49 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z tą firmą to ( solipna ,rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... . 0 Atmosfera i ludzie tam pracujący są ..może być. . Od jakiej stawki można negocjować pensję - szkoda pisać Najbardziej w tej firmie podobało mi się: .( usunięte przez administratora ) Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: ...wszystko .
anonim - 2009-03-16 15:19:12 odpowiedz | cytuj
Praca fajna, ale strasznie stresująca
anonim - 2009-04-28 08:49:48 odpowiedz | cytuj
Praca fajna i nie prawda , że pracują tu bezmuzgowcy -chyba że ten co to napisał sam nim jest:)
Pracujesz zarabiasz to proste za godzine płacą średnio 7-9 zł,jak przepracujesz średnio ponad 200godzin to pęsja jest nawet zadowalająca.
A jak ktoś chce się rozwijać ,awansować itp. to napewno nie w firmach ochroniarskich
Himalaista - 2009-05-02 08:53:07 odpowiedz | cytuj
Solid Security? Pierwsze skojarzenie z tą pracą to niesprawiedliwość, pracowałem tam jakiś czas. Na początku wszystko jest ładnie piękne, wszyscy się do Ciebie uśmiechają, pomagają, później też tak jest, ale człowiek otwiera już oczy i widzi, ten pieprzony wyścig szczurków, złodziejstwo na każdym kroku. W ogole co to ma być? Najniższa krajowa plus reszta załatwiona umową zlecenie, to się do przebadania nadaję przez PIP, oszukują na składkach, odcinają sobie od pensji, od paliwa, od prowizji, na czym tylko się da byle ukraść pracownikowi parę groszy. Szanse rozwoju? Żadne. Chyba że w dół na ochroniarza do Stokrotki. Pieniądze w sumie srednio zadowalające, zwrot za użytkowanie samochodu, obsolutnie śmieszny jak dla mnie, kropla w morzu potrzeb, trzeba dokładać z pensji, bo inaczej nie da rady autem. Na koniec... dostajesz wypowiedzenie z dnia na dzień, a koledzy którzy byli Twoimi kolegami, opluwają Cię, zrzucają ze schodów i kopią... Tak wyglada praca w Solidzie. Normalnie życie jak w Madrycie. Ciesze sie że już tam nie pracuję. CU!
anonim - 2009-05-06 11:10:00 odpowiedz | cytuj
nie przeginaj koleś,te stawki mają ludzie w patrolach z licencjami!Zwyczajny pracownik ochrony na osiedlu itp ma dwa razy mniej a nawet spokałem na jednym parkingu (przyczółek grochowski)stawki 3,5 zł/godz.Takie samo dziadostwo jak w pozostałych firmach,ten sam niewolniczy wyzysk!Ludzie tyrają po 300 i więcej godzin bo firma (głównie inspektorzy odpowiedzialni za dany obiekt)robią oszczędności na ludziach i nigdy nie ma właściwej obsady.Poza tym wiekszość z ich"kontrolnych","inspektorków"to zwyczajni kretyni,którzy zażarcie polują na ludzi ,bo jak złapią pracownika który np.przysnął(co jest normalką jak się tyra 24 lub 48godz/na 24 wolne)to okradają go z kasy,którą dzielą pomiędzy siebie.Takie sobie Kwiekowanie,haha.Etatowcy głównie piją(bo kto ich zwolni?)i kradna co się uda np.w magazynach i hurtowniach,które "ochraniają"więc pewnie ich miałeś na mysli?Pisząc o tych zajeb.zarobkach?
Solid Białystok - 2009-07-20 19:13:08 odpowiedz | cytuj
w solid pracowałem 2 dni.
miejsce pracy to duży market budowlany w Białymstoku. miałem stać na wejściu, ale powiedzieli ze dostałem na szkoleniu 2 pochwały i przenoszą mnie na bramę wyjazdową. prawdziwy koszmar. kilkanascie godzin pracy, wielka odpowiedzialność(faktury, sprawdzanie samochodów, otwieranie bramy, multum klientów ...hardkor), stres, praca na zewnątrz, stawka może być, z tym, że jako student miałem 7.30 zl/h niestety bez żadnego ubezpieczenia. patrz, żeby nie wkręcili Cie tak jak mnie, bo się przejedziesz i nie zarobisz, tylko stracisz nerwy i czas
ochr. - 2009-07-31 23:12:50 odpowiedz | cytuj
Kolego który piszesz że w solidzie masz stawkę ( usunięte przez administratora ) nawet nie wiesz jak się mylisz... widocznie nie masz najmniejszego pojęcia o tym co piszesz realna stawka to ( usunięte przez administratora ) wiem bo pracuje tam od ponad roku ale nie długo się zwalniam to jest obóz pracy jak to ktoś już trafnie ( usunięte przez administratora ) według mnie ( usunięte przez administratora )
ed - 2009-08-01 08:04:36 odpowiedz | cytuj
Przestrzegamy każdego kto pójdzie tam pracować, to co tutaj pisza to niestety czysta prawda ( usunięte przez administratora )
Dimitri - 2009-08-07 01:28:21 odpowiedz | cytuj
Co do szkoleń to zapomnijcie nawet nie ma szkolenia bhp , to wszystko to lipa dziwie sie ze jeszcze odpowiednie organy nie zajeły sie tą firmą
Majka - 2009-08-28 11:48:59 odpowiedz | cytuj
dokladnie czlowieku jesteśmy barrdzo profesjonalną firmą, chyba w tej chwili największą w kraju. Jestem dumny że tu pracuje
rambo - 2009-08-28 12:21:30 odpowiedz | cytuj
moim zdaniem fajna firma jak ktoś naprawdę chce to może zarobić. A frustratów jest wszędzie pelno, nie ma co na nich zwracac uwagi
Dimitri - 2009-09-06 02:42:45 odpowiedz | cytuj
jedyne co jest profesionalne w tej firmie to podpierdalanie paliwa przez załogantów i zapierdalania wszystkiego co podleci pod ręke,
;/ - 2009-09-13 18:03:51 odpowiedz | cytuj
Solid to firma totalnie do niczego bynajmniej ta w Gdansku! Ja po ponad miesiacu ( usunięte przez administratora ) masz stawke godzinowa i nigdy nie wiadomo ile zarobisz, tak powiedzieli, byłam głupia podpisałam....a teraz dostalam umowe na ktorej jest dopisane( usunięte przez administratora ) miesiecznie brutto!!!!!! Paranoja!!! Po czym jak zaczełam pytac o umowe na etat to 2 dni po dostałam telefon ze jestem oddalona ze słuzby powodu nie poznałam...
anonim - 2009-09-23 19:42:26 odpowiedz | cytuj
Ja już pracuję długo w tej firmie i mogę powiedzieć tyle, że jak ktoś jest nie rób i nie potrafi zrobić to co do niego należy to potem jest zdziwiony jak się wyciąga wobec niego konsekwencje. Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma....
Dżoana - 2009-09-24 23:43:23 odpowiedz | cytuj
Moi drodzy!

Myślę, że wyraz waszej frustracji, zdenerwowania i ninawiści jest uzasadniony.
Sądzę jednak, że jeżeli chcemy coś osiągnąć, powinniśmy raczej bardziej merytorycznie podejść do rzeczy, dlatego też myślę, że lepszym rozwiązaniem na tym forum jest przytaczanie faktów, nazwisk, zdarzeń ale bez wulgaryzmów i zbędnych epitetów,
Pamiętajmy, że jak nas widzą - tak nas piszą i tak nas później traktują !
Nikt nie będzie z Tobą rozmawiał zniżając się do tak niskiego poziomu ! Dlatego zachęcam Was do zachwania wstrzemięźliwości w wulgarnych wypowiedziach.
Myślę, ze warto wspólnie podjąć walkę z ludźmi którzy dorabiają sie na ludzkiej krzywdzie.
Ja nie wiążę z tą firmą swojej kariery, planów.
Pracuję uczciwie i sumiennie - jak długo dam radę - nie wiem! Przepraszam... wiem... jak tylko znajdę nową pracę. Właśnie chodzę na rozmowy kwalifikacyjne. :)
kenoza - 2009-10-06 13:55:44 odpowiedz | cytuj
To nieprawda, że w Solidzie nie można awansować!!!!!!!!!!!
Ja zaczynałem jako zwykły, szary pracownik, harowałem po 300 godzin miesięcznie. Pracowałem tak chyba z 3 lata, potem awansowałem na dowódcę zmiany. Następnie zostałem inspektorem. I nie narzekam!!!!!!
Owszem nie jest idealnie, wiele rzeczy mi się nie podoba, ale nigdzie nie jest idealnie. Komu chce się pracować to zarobi niezłe pieniądze. Wiem to, bo wiem ile zarabiają moi pracownicy.
pracownik Solid z Arkadii w warszawie - 2009-10-08 13:26:55 odpowiedz | cytuj
a czy wiecie na czym najlepiej zarabia Solid. Na tzw oszczędnościach. Polega to na tym, że wystawiają mniej posterunków niż fakturują klienta. Wiem bo przeze mnie przechodzą grafiki i fakturki. Przy tak dużej ilości posterunków Arkadia nie jest w stanie zweryfikować ilości pracowników w danym czasie. ( usunięte przez administratora )
DULEK - 2009-10-08 15:53:12 odpowiedz | cytuj
ja pracuję na zlecenie ale w Łodzi i z niczym takim się spotkałem
z tego co wiem to nie ma osoby aby pracowała na czarno
stawka to na początek 9 zł netto
współpracownicy też ok.
Lolog44 - 2009-10-08 19:20:12 odpowiedz | cytuj
Cześć, przeczytałem Wasza rozmową o Solid. Mam z nimi problem ale od strony( usunięte przez administratora ) wymnyslili sobię inne zadłużenia. a dziś dwa lata później wymyslaja sobie, że jeszcze im wisze kase. Nikt sie ze mną nie kontaktuje tylko dostaje pismo od Komornika tym ( usunięte przez administratora ) Napiszcie prosze ze strony ich byłych pracowników? Czy uważacie, że próbują oszukiwać i naciągać swoich byłych klientów? dzieki za odp. Lolog44
RK - 2009-10-08 19:54:31 odpowiedz | cytuj
kaszana 240 do 300 godzin w pracy, co prawda firma chyba najwieksza w branzy ale sposob dzialania wobec klientow i pracownikow, szkoda gadac.Zastanawiajace ze kazda firma ochrony wrecz nienawidzi Solida za ich sposoby dzialania.
nick - 2009-10-20 23:25:04 odpowiedz | cytuj
Niestety opinie kolegów to nie bzdury. Zal mi także klientów, których solid robi w trąbe
x