logo Solid Security

Solid Security

Warszawa

Opinie o Solid Security

pracownik solidu 2017-05-29 11:57
Nie wiem, ale mam wielu znajomych którzy nie koniecznie podlegają pod tego samego inspektora i tez maja umowy o pracę. Może i Ty spróbuj ? Na jakim obiekcie pracujesz ?
pracownik solidu 2017-05-29 16:23
Poradziłem innym żeby upomnieli się o umowy i każdy dostał.
1
prawdziwyrealny 2017-05-29 19:26
Jako przykład podaje niedawną sprawę oddziału ZUS w Płocku, gdzie także przyjęto zaniżoną stawkę za godzinę pracy ochroniarza. Milczarski wyjaśnia, że zawarta z wykonawcą umowa została natychmiast rozwiązana, a wobec odpowiedzialnych za błąd pracowników wyciągnięto konsekwencje służbowe.




16 zł za godzinę pracy wykwalifikowanego ochroniarza zatrudnionego na umowę o pracę oferuje wrocławski ZUS w ogłoszonym przetargu. Firmy ochroniarskie ostrzegają, że przy takiej stawce nie da się zatrudniać ludzi, nie łamiąc przepisów o płacy minimalnej. ZUS obiecuje, że analizuje, czy "nikt nie popełnił błędu", ale to nie pierwszy przypadek, gdy instytucje państwowe łamią przepisy o godzinowej stawce minimalnej. Nawet takie jak Najwyższa Izba Kontroli.

O sprawie wrocławskiego oddziału ZUS informuje "Gazeta Wyborcza". Szef Polskiej Izby Ochrony Sławomir Wagner mówi gazecie, że stawka 16 zł za godzinę "nie daje możliwości zatrudnienia pracowników w zgodzie z przepisami prawa" i zawiadamia prokuraturę, ministerstwo pracy oraz Państwową Inspekcję Pracy.
2
A im 2017-05-30 14:56
Ludzie są podwyżki!! Ale jest jedno ALE!! Pracownik który chce zarabiac wiecej musi przejść na dwumiesięczna umowę zlecenie . Chodzi tutaj o to że firma wspaniałą jaka jest solid w jednym miesiącu opłaca ci ZUS w drugim widniejesz jako bezrobotny a nadal pracujesz . Czy analogicznie . Pracując rok ZUS masz płacony przez pół roku pół roku jakbyś był na bezrobotnym. Pracując 10 lat masz ZUS za 5 lat a reżyseria 5 lat na bezrobotnym niby jesteś . Solid musi odprowadzać składki na pracownika około 1500 zł co miesiąc . Podwyżki te są z naszego zusu nie godzcid się na to bo solid dając ci nawet podwyżkę 2 zł na godzinę i robisz 200 godzin to zyskasz 400 zł a solid zyska resztę 1100 zł ( pełen ZUS okolo 1500) czyli solid chce nas zrobić w jajo !! Oszukać ! Nie godzcid się na umowy dwumiesięczne . Przyjdzie czas renty emerytury lat pracy y wyrobionych i zamiast mieć 30 lat pracy które pracowałeś będzie w papierach że robiłeś 15 i nie dostaniesz nic. Pozdrawiam i uważajcie !!! Nie dajcie się !!!!
6
pracownik solidu 2017-05-30 16:59
Na jakim obiekcie pracujesz ? I ile zaproponowali Ci podwyżki za ten szajs ?
A im 2017-05-30 17:23
Handlówka . Ile proponują zależy od rejonu z tego co wiem rodzaju zagrożenia tego czy ludzie chcą pracować czy nie . Takie to kryteria .
pracownik solidu 2017-05-30 17:42
Cóż ciekawe jak to w moim przypadku wymyśla, mam umowę o pracę wiec ZUS muszą Mi płacić czy chcą, czy nie za umowe o prace, a z drugiej umowy zlecenie to co mam za powyżej etatu czyli 168 godz. to i tak mam odprowadzane tylko składki zdrowotne.
pracownik solidu 2017-05-30 17:47
Wiec pewnie tyle dla mnie z tej podwyżki w solidzie bo mnie raczej ten układ ominie
prawdziwyrealny 2017-05-30 18:13
oni celowo tak robią
A im 2017-05-30 19:24
Stary ... Wiem . Znam zagrywki . Niech dalej uważają wszystkich za głupków. Sami sobie dołek kopia . A ja jako zwykły ochroniarz kiedyś zaatakuje pip ministerstwo pracy a i list do prezydenta napiszę jak będzie trzeba
Dowodów mam
Wyliczam błędy i ich podkniecia. Po co? Walczę o dobro sprawiedliwość nas wszystkich a przede wszystkim swoją przyszłość . Obiecałem sobie że kiedyś zapłacą mi za te wszystkie lata na zleceniowke ...
6
martucha 2017-05-31 10:32
A jakie macie stanowisko wpisane w umowie o pracę? Czy dokładnie takie jak na obiekcie wpisują? Proszę o odpowiedź
A im 2017-05-31 10:54
Ja mam dwie zleceniowki . Prawdziwy realny ma umowę o pracę .
prawdziwyrealny 2017-05-31 18:56
Czytałeś o strajku , przedwczoraj artykuł się pojawił ogólnie o ochronach

Czyli to do pip i minsterstwa na serio zgłosiłeś ? i tak dalej ? , to dobrze powinni cię nagrodzić za lata zaległe i wogóle , jak się ludzie nie będą sprzeciwiać , to dalej będzie tak samo w każdym zawodzie pracy , niskie stawki , miesięczne i wogóle
2
nosił wilk razy kilka... 2017-05-31 23:32
Małe firmy, na które ZUS nałożył obowiązek zapłaty składek sprzed 2016 r., chcą się jednoczyć, by walczyć z niekorzystną interpretacją przepisów. Powód? Zakład nakłada na nie gigantyczne kary za to, że parę lat temu próbowały optymalizować koszty podpisując kilka umów-zleceń ze swoimi pracownikami.

Kłopoty firm opisuje "Rzeczpospolita". Przykładowo jedna ze spółek ochroniarskich najpierw uzyskała informację od ZUS, że wszystko jest w porządku. Po dwóch miesiącach kontroler powrócił i wyliczył 400 tys. zł składek do dopłacenia za cztery lata - pomiędzy 2012 a 2015.

Inny przykład dotyczy sytuacji, gdy ZUS zakwestionował stosowany powszechnie w latach 2012 – 2014 mechanizm zatrudniania ochroniarzy na podstawie dwóch umów-zleceń w dwóch firmach. Na taką operację pozwalały obowiązujące przed laty przepisy. Poza tym dopuszczał to też ZUS w licznych interpretacjach przepisów wydawanych w tamtych latach – czytamy w gazecie. Teraz jednak firmy, które stosowały te rozwiązania mają kłopoty. ZUS hurtowo kwestionuje podobne umowy.
Mam wrażenie, że ZUS wyłapuje takie firmy systemowo – mówi w "Rzeczpospolitej" Andrzej Radzisław, radca prawny z kancelarii LexConsulting.pl. – Praktycznie nie ma możliwości, aby podważyć zarzut ZUS opierający się na uznaniu umowy na 50 zł za zawartą dla pozoru tylko po to, by uniknąć obowiązku zapłaty składek od innej umowy, opiewającej na wyższą kwotę.

Wojciech Andrusiewicz z Centrali ZUS przekonuje, że nie ma zmasowanej akcji kontrolerów w odniesieniu do którejkolwiek z branż. I dodaje, że omijanie obowiązku zapłaty składek było powodem nowelizacji przepisów od 1 stycznia 2016 r.
Wszystko wskazuje na to, że ZUS nie odpuści przedsiębiorcom ani złotówki. Marek Kowalski, prezes Federacji Przedsiębiorców Polskich namawia przedsiębiorców w podobnej sytuacji, aby zgłaszali się do nich – czytamy w "Rzeczpospolitej."
A im 2017-06-01 10:52
Zapodaj link z tym strajkiem. Nic nie wiem
1
Marek 2017-06-02 08:50
witam pracuje ktoś przy lidlach na parkingu i sprawdza kierowców czy kupujom bilet z automatu jak oceniacie te robotę .
1
A im 2017-06-09 09:21
Wszystkim którzy dostali podwyżki od solidu gratuluje hahah oczywiście pisze to ironicznie . Lada moment przybędzie kierownik z umowami dwumiesięcznym i . W tym miechu macie ZUS opłacony w przyszłym nie . Zobaczycie.
P.s firma ich celowo nie dała teraz bo była świadoma że się nie zgodzicie a teraz gdy dostaliście kasę myśleli że wam oczy zamyśla i że się zgodzicie jak dostaniecie kasę . Kontrolujcie od tej pory ZUS czy macie odprowadzane co miesiąc . A nie co drugi pozdrawiam
9
JAKI 2017-06-25 09:51
ZASTANAWIAM SIĘ KTO MA NADZÓR NAD TYMI FIRMAMI ?PEWNIE BYŁE SŁUZBY ? ZASTANAWIA MNIE DLACZEGO PANIE NA RECEPCJI NIE MAJĄ UMUNDUROWANIA ? CO NIEKTÓRZY PIJĄ ALKOHOL W NOCY !I TO ZASADNICZE PYTANIE ?CZY TAKA OCHRONA JEST POTRZEBNA ?BO KOGO ONI MAJĄ CHRONIĆ PO PIJANEMU ?w CROWN TAUER ?
3
A im 2017-06-26 08:51
Ktoś z was patrzył może czy odprowadzane ma składki ZUS ??chodzi mi tutaj za miesiąc maj i czerwiec ... Z tym że za czerwiec chyba dopiero będą płacić o ile płacą ...
1
lucc9 2017-06-26 17:53
Najgorsza firma pod każdym względem. Warunki pracy koszmarne: syf i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie nie zostanie się wysłanym na "służbę". Praca w towarzystwie dziadków, którzy z kiwnięciem palcem mają czasem problem, a o większym wysiłku nie wspominając. Lub niedorozwiniętych umysłowo osób.
Motto firmy to "musisz być dyspozycyjny 24h, siedem dni w tygodniu - a w zamian otrzymasz od nas super stawkę 11zł/h, bo jesteśmy firmą ameb umysłowych, dla takich jak my!". Praca na umowę zlecenie.
Pomijając wątek kosmicznych zarobków, z wypłatami na czas nawet jest problem. Wypłatę miałem dostać najpóźniej 23 dnia miesiąca, a dziś mamy już 26-ty i pieniędzy jak nie było, tak nie ma.
Na koniec pocieszenie - rezygnując z pracy będziecie musieli zapłacić za umundurowanie, które otrzymaliście na początku współpracy z tą świetną pod każdym kątem firmą. Ale nikt już o tym nie uprzedzał wcześniej.
O kant pośladków można obić taką firmę, solidni tylko z nazwy i nic więcej dobrego nie mogę już powiedzieć na temat Solid Security.
5
Jaa 2017-06-27 13:24
Wypłata za maj, naliczona i wypłacona w czerwcu a składki odprowadza się do 15 lipca, więc trochę czasu jeszcze mają :)
pr 2017-06-27 19:49
TO już DAWNO wiadomo , tak samo jak te inne


mojemu dziadkowi jeden taki który jest jakimś współwłaścicielem Z innym W Ochronce pseudo które są na dawane NA rosmana , to ponoć 2000 NA rękę mają i i mój dziadek do mnie tak mówi to przecież dobra a ja mu mówię ale przecież na pewno nie ma żadnego ZUSu jeśli tyle jest ,
A co tu mówić O ubezpieczeniu zdrowotnym CZY przy pełnym
lucc9 2017-06-28 17:41
Dokładnie, też czekam już na wypłatę 5 dzień i dalej nic! Kierownik leci ze mną w ciula!!!!
1
A'im 2017-06-29 08:09
Co ty gadasz z kad wiesz ?? :d haha
A'im 2017-06-29 08:18
Ej ale skoro tj dziadek to po co co mu składki ZUS. Ma rentę emeryturę ?? No chyba że nie ma . Musiał podpisać klauzulę bądź taką umowę mu dla kierownik/inspektor bo zobaczył że starszy... Lecz firma powinna mu dać więcej kasy skoro nie płacą za niego zusu ze względu na wiek rrnetr emeryturę . Firma powinna płacić około 1200-1400 zusu mniej więcej więc jeżeli danemu delikwentowi nie płacą to firma powinna podnieść stawkę chociaż o 700 zł netto na rękę bo to są delikwenta pieniądze która firma ma tak jakby na lewo , bo nie płaci zusu . Z innej strony czyli jeżeli firma nasza wspaniała solid nie płaci komuś z wam zusu a ZUS tj tak jak mówię 1200 -1400 zł a ty na rękę zarabiasz 2000 tys . Czy rachunek prosty pracujesz w firmie za 600-800 zł bo reszta to twój ZUS który ci się należy . I teraz sobie przelicz pracując 200 godzin. Czyli zaluzmy że masz 2000 a firma zusu niepclaci wie te 1200-1400 jest twoje więc na czysto masz 600-800 zł chodź do ręki masz 2000 ale chodzi mi tu o to że firma tak naprawdę daje ci te 600-800 zł jeżeli zusu nie opłaca. Bo jakby opłacała ZUS to musiała by wydać na pracownika 3200-3400 . Czyli tak jak mówię pracując 200 godzin dostajesz 2000 a zusu nie mąż zto sobie go odejmij a firmie dodaj to wychodzi na to że firma na tobie zarabia a ty pracujesz za stawkę około 4zl na godzinę bo tobie się ZUS należy . Nie wiem czy rozumiecie o czym pisze .800 zł podzielić nan200 godzin wychodzi 4 zł . Bo reszta ZUS to ci się należy . Ciężko to wytłumaczyć ale co po niektórzy zrozumieją . Wszystko jest zależne czy firma placu ZUS czy nie jeżeli nie płaci zusu a zarabiasz 2000 to firma na tobie zyskuje te 1200-1400 zł i tak jakby pracujesz za 800 zł haha tj taki system że masakra . Także nie godzcie się na nie opłacanie zusu lepiej mieć rentę czy coś jak nie co do młodych . A starsi mogą sobie rentę emeryturę podnieś tymi składkami ZUS .
EMERYT45 2017-06-29 09:43
witam i pozdrawiam.Wasze grafiki sa z pieczatka i podbite przez waszego kierownika.To je kseruj i zbieraj jak masz zalegle to tez.Z tym udaj sie PIP.Kodeks Pracy NIE ZMIENIL SIE.UMOWA ZLECENIE-3RAZY JEST TRAKTOWANA JAKO UMOWA O PRACE.JA PRACOWALEM W ORLENIE-PRZEZ 1 ROK WALCZYLEM W SADZIE I 2KOLEGOW-STRASZYLI NAS KARAMI.ICH ADWOKAT NA 1-EJ SPRAWIE WIEDZIAL-ZE PRZEGRALI-GRALI NA ZWLOKE.ZAPLACILI ZA WSZYSTKO-LACZNIE-NADGODZINY-SWIETA-NIEDZIELE.INSPEKTOR-PIP-ZA PRZYGOTOWANIE WNIOSKU-WYLICZENIE KALKULACJI I REPREZENTOWANIE NAS SADZIE.POBRAL MNIEJ NIZ ADWOKAT.JA WYRWALEM-PONAD 35000PLN-KOLEDZY CIUT MNIEJ-ZALEZNE OND LAT PRZEPRACOWANYCH.ORLEN-JEST WIEKSZA FIRMA NIZ WASZ-NIE BOJCIE SIE-ZGLOSCIE SIE PIPU WASZYM MIESCIE I SAD TEZ W WASZEJ MIEJSCOWOSCI.NIE TAM GDZIE ICH FIRMA I UKLADY-ZATRUDNIAJAC-NIEPELNOSPRAWNYCH-OKRADAJA PREFON.CZEKAM NA WIADOMOSC-POZDRO-POWODZENIA........
3
Jam 2017-06-29 11:51
Tak, wg. platformy PUE ZUS wszystko odprowadzone prawidłowo.
Wkorwzsolidubydgoszcz 2017-06-29 19:58
Też czekam już 8 dzień po terminie, dzwonię a kierownik sciemnia że zlecił wypłatę nerwy mi puściły raczej sprawa skończy się w sądzie kończę z solidem oszukują na składach co drugi miesiąc radzę sprawdzić dla spokoju oczywiście z umów zlecenie.
5
Pracow solidu 2017-06-29 20:16
Witam czy dostaliscie wypłaty za maj z zlece [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] solid nieplaci z powietrza mam żyć czas zmienić firmę
1
A'im 2017-07-02 11:00
Za maj ?? Solid płaci w dwóch turach . Do 10 każdego miesiąca i max do 20 z tego co się orientuję . TakE jeżeli za maj nie masz a jest lipiec to czekaj dalej hahha xd
Jerzy100 2017-07-02 22:31
Jesteś gość. Na umowę o pracę mogą liczyć tylko osoby z grupą. Lub z super plecami. Jeżeli zalatwiles naprawdę to bez niczego to jesteś gość.
Pracownik solidu 2017-07-03 05:07
Czy ja wiem czy to takie osiągnięcie? Upominalem się u inspektora on napisał pismo do prezesa i w taki sposób umowa o pracę. Znam również kilka osób które także w taki sposób dostały a nie mam żadnych znajomości. Ale co to za osiagniecie umowa o pracę za najniższą krajowa.
A'im 2017-07-03 09:54
Słuchaj . Nie wierzę że inspektor napisał pismo do prezesa i ono odrazu tam trafiło . Nie zapomnij o aspekcie ludzkim twój kierownik inspektor nie jest jedynym w firmie . Jest ich tuzin z różnych branż a prezes jeden dwóch może trzech ( nie wiem ile odnóg wreszcie ma to gówno) . Więc jeżeli inspektor pisał wysłał pismo to trafilo ono do dyrektora rejonu potem regionu itd itd i w ostateczności do prezesa ... A z pełnym szacunkiem ktoś komuś musiał loda oje bać żebyś dostał umowę i pracę .... Taka polityka tego gówna
pracownik solidu 2017-07-03 11:20
Masz kolego myślenie 10 letniego dziecka a w robienie loda mieszaj siebie nie mnie :) uczciwie pracuje, mam dużo ująć oraz dostałem rekomendacje na piśmie od regionalnego kierownika ochrony bo to jest wymagane żeby dostać umowę o pracę jeżeli pracujesz na handlowkach. I bez obrazy ale kilku osobom z branży polecilem, żeby także się upomnienia i każdy dostał. A gwarantuje Ci, że nie mam znajomości. Jedyne kogo znam z solidu to swojego inspektora, który jest spoko gościem. To, że Tobie sie nie udało nie znaczy , że inni idą w Twoje ślady. Uważasz, że umowa o pracę dla 1 pracownika dla firmy która ma 30 tys pracowników to jakiś wydatek ? Puknij się w ten pusty łeb i za nim coś napiszesz to myśl logicznie. Uważasz, że żeby zarabia 1460 zł na umowie o pracę trzeba mieć znajomości, proszę Cię człowieku... nikt się nie upomina to nikt nie dostaje, proste. Wykazuje się w pracy to poszło pismo a kto jest dostał mało mnie interesuje. Ważne, że po miesiącu dostałem udpowiedz pozytywna. A gwarantuje Ci, że jestem zwykłym szarym człowiekiem który chce tylko uczciwie pracować bez super mocy i znajomości u prezydenta i innych super sław. Wiec zanim się wypowiadasz na jakiś temat użyj mózgu zamiast widzieć cokolwiek w szarych barwach i pedalskie myślach które chodzą Ci po głowie.


Pozdrawiam serdecznie
1
A'im 2017-07-03 13:23
Słuchaj ja nie napisałem że ty komuś loda robiłeś ... Czytaj ze zrozumieniem cytat. "Użyj mózgu". 1469 zł oczywiście to nie jest majątek dla solidu ale wiesz co jakbyś pracował od wczoraj . Solid liczy każda złotówkę jak daje podwyżkę to co złotówkę odrazu a nie czasem stawki 30 gr czy 50 gr na godzinie . Nie wychwalają firmy która łamie podstawy życia społecznego łamie prawa człowieka oraow pracy a również półksiężyc prawo na każdym kroku . Super udało ci się ok szacun . Ktoś musi mieć dojścia może nie ty może inspektor nie wiem . A czy solid za wyniki daje umowę o pracę ?? Hmmm to u mnie co drugi ja powinien mieć a nikt nie ma dlaczego bo robią w miesiącu po 30 ujęć dziennie jedno mało ? Nie sądzę . I to nie w wawie w metropolii polski tylko w małym mieście . Więc nie pieprz mi że to zależy od pracy ochroniarza czy coś bo lzesz albo masz tak dużą nie wiedzę . Gratuluję umowy ale nie myśl że to przez to że jestes Supermanem wśród ochroniarzy . Ktoś cię pchnal i tyle nie mówię że masz dosjcia ale może kierownik dyrektor nie wiem ... Udało ci się i tyle ci powiem ... A czy inspektor dyrektorowi loda ojeb ale czy ktoś wyżej komuś tego nie wiem ale wiem że solid od tak umowy o pracę nie da czemu ?? Bo przychodzi okres wakacyjny i należy ci się urlop więc muszą kogoś znaleźć więc tak jakby strzelają sobie w kolano ... Na okres urlopowy
prawdziwyrealny 2017-07-03 18:00
1469 To powinno się zarabiać w 7 dni jak już , A nie za miesiąc oszukanej pracy
5
prawdziwyrealny 2017-07-05 19:24
no właśnie
pracownik solidu 2017-07-05 20:02
A powiedz mi ilu Twoich kolegów próbowało upomnieć się o umowę o pracę z ludzi którzy pracują na handlowkach. Ja spamowalem dla inspektora przez ponad miesiąc aż wreszcie ja dostałem. W tamtym roku w firmie liczyła się "sztuka" wiec ne pomyślałeś, że może mi dali z tego względu? W tym roku bynajmniej w Warszawie nie mają już problemu z ludźmi bo chętnie do pracy się znajdują i jest mniej obiektów do obstawenia. Strzelam, że jesteś z małego miasta także tez ceny za usługi są mniejsze niż w Warszawie i być może z tego względu dostałem, nie jestem jedyna osoba z handlowek która znam z umowa o pracę i oni też nie mają żadnych dojść. Wszystko jest możliwe kolego :)
1
pracownik solidu 2017-07-07 08:03
W miesiąc zarabiam 3 tys, ale za 240 godzin haha :d
A'im 2017-07-07 08:07
Godziny to podstawa naszej wypłaty . Chcesz zarobić musisz być niewolnikiem . Straszne ale prawdziwe , lecz spokojnie wie m że od stycznia pisiory albo zniosą już umowy zlecenie albo mają się wziąć za nie .
1
pracownik solidu 2017-07-07 09:38
Wierzysz w to, że zniosa umowy zlecenie czytam na bierzaco wiadomości i nie było nigdzie o tym słowa, że zostaną zniesione. A ja w cuda nie wierze. Jedyne co ma się zmienić to ze będziemy dostawali od solidu kwotę brutto jaka dostajemy na zleceniu żebysmy sami odprowadzwali sobie podatki to narazie jedyna zmiana czytałem no i jeszcze 13.30 brutto dla tych co zarabiają najniższa. Czyli dla mnie nic się nie zmienia.
1
Pati 2017-07-09 20:40
Zgadzam się z tb ze nie warto tam pracowac
1
WiesławW 2017-07-11 20:24
Firma krzak. Oszukują na każdym kroku. Kierownicy ochrony obiecują nie wiadomo co, a na koniec miesiąca mam wypracowanych tylko 50 godzin. Przerzucają z obiektu na obiekt. kultura kierownika ochrony- żenada. Jeżdżą jakimiś starymi rzęchami oraz chodzą ubrani jak wiesiu z budki z alkoholem.
3
prawdziwyrealny 2017-07-13 18:33
Wiadomo
prAwdziwyrealny 2017-07-17 19:31
Czyli TAM pracowalas .
cieciuu121 2017-07-22 19:57
Sprawdzaliście skladki? tylko do maja mam oplacone .
4
A'im 2017-07-23 13:20
Co ty gadasz ?? A gdzie czerwiec ?? A masz tą nową umowę ?? Dwumiesięczna ??
1
Jam 2017-07-24 11:07
w sobotę na pue zus wyskoczyły mi dopiero składki za 06.2017 (godziny przerobione w maju)
2
cieciu121 2017-07-25 16:08
skad mam wiedziec gdzie skladki zezarlo
1
cieciu121 2017-07-26 13:37
tu cieciu121 Skladki pojawili sie co ciekawe jeden miesiac wieksza drugi mniejsza
2
Zostaw swoją opinię o Solid Security - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security