Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-03 21:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Karygodne i żałosne.
Kraków to( usunięte przez administratora ) interwencja bez wytchnienia jeździ po alarmach +38 w samochodzie monitoring nic nie odwołuje alarmów za dobę masz 45 do 50 alarmów wszystkie dojechane odwołanych zero to. W tej firmie już nie zarobisz to wszystko tylko tak na przetrwanie partyzantka. 8,20zł na godzinę kpina. Jeździsz bez wytchnienia firma wody nie daje!!!!! Tylko alarm za alarmem ileż można ...
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-03 21:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Strach braku pracownika zapukał do drzwi interwencji w Krakowie nie ma żadnego pełnego składu na samochodzie jest trzech pracowników na cały rejon lub pięciu nie ma żadnego składu pełnego brak chętnych do pracy !!!
Rajmund już nie musi się chwalić że wyrzuci pracownika bo niema kogo Ludzie sami odeszli i odchodzą. Widmo braku pracowników na interwencji w Krakowie coraz bardziej się nasila ...
zdjecie uzytkownika
personalna - 2014-08-06 17:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chętnych do solidnej pracy nie zabraknie zwłaszcza, że przy podpisywaniu umowy o pracę mają teraz dawać płytę rajmunda
zdjecie uzytkownika
d - 2014-08-10 18:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SOLID jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownicy przez 4 lata obiecywali umowe o pracę w Carrefour już paru chlopaków je..o od stania 14 godz w jednym i tym samym miejscu pieniądze żałosne 7.5 na godzine ciekaw ile oni biorą. Plusy takie dojdziesz do porozumienia z kierownikiem sklepy i wtedy masz dobrze na obiekcie.Złapiesz złodzieja to po robocie w ryja dostaniesz a na zlecenie to możesz sie sądzić w sądach do bólu.Kpina jedna wielka.Solid nigdy nie zapukam do twoich drzwi,choć wiem ze jest dużo młodych co bedzie tam pracować bo duże bezrobocie jest. A do tej roboty to przyjmą Cie bez nóg i rąk bo żerują na grupach niepełnosprawnych żeby ubezpieczeń nie płacić.SOLIDZIE ty firmo potężna jakim prawem się kierujesz W TAKICH PRACACH UBEZPIECZENIE POWINNO BYĆ NAJWYŻSZE BO O ZDROWIE CHODZI I BEZPIECZEŃSTWO PRACOWNIKA a nie z grupami przyjmować na takie stanowiska. W jednych spodniach i dwoma koszulami przechodziłem 4 lata bo nikt nie miał czasu zeby mi dostarczyć trzeba było samemu jechać do Krakowa z tych nedznych pieniedzy wydawać na bilety lub paliwo dobrze ze swoje koszule mialem. Firma SEZAM płaci 9zł na Rossmanie i umowy daj po 3 miechach plus soboty do godz 16 i niedziele wolne to jest firma....byle na psy nie poszła
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-12 11:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kraków Interwencja w Krakowie to jakieś nieporozumienie czas załączenia alarmu a czas wysłania przez stację sma to godzina lub 2 godziny to nagminna sytuacja musisz się tłumaczyć klientowi czemu jedziesz do niego 3godziny...
Mało tego samochód interwencji zostaje ściągnięty na jednostkę wojskową a drugi samochód obrabia 2rejony robiąc około 52 alarmy na dobę nikt nie ogarnia tematu. Inspektor Noga to faktycznie NOGA i to LEWA w temacie pracy załóg interwencyjnych!
Może by tak po godzinach poszedł na jednostkę i pokazał na co go stać Rajmund też powinien coś dla firmy zrobić powinni stanąć na jednostkach wraz z baryłom i zabezpieczać jak nie mają ludzi. Po 12 godzinach ciężkiego tyrania po rejonie ludzie z interwencji są zabierani na noc do pracy na jednostki i uzbrajani w broń palną gdzie mają pełnić wartę na jednostce nikt nie widzi tego że załoga interwencji jest już na granicy wytrzymałości z powodu alarmów w rejonie a jeszcze jednostka wojskowa i obchody. To nie firma ochrony tylko (usunięte przez administratora)!!! GDZIE LUDZI SIĘ WYKORZYSTUJE DO MAKSIMUM I UPOKARZA !!!
zdjecie uzytkownika
referentka - 2014-08-14 23:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu są tylko negatywne opinie. Coś przecież musi być pozytywnego w tej firmie? Może kierownik chociaż ma dużego?
zdjecie uzytkownika
rcg - 2014-08-22 09:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie we Wrocławiu są takie braki w konwojówce że za konwojenta na niektórych trasach robią osoby bez broni ani uprawnień na bankowozy. Takie zatykanie braków ludzmi bez przeszkolenia to droga do proroka
zdjecie uzytkownika
el.es - 2014-08-23 12:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-08-03 21:25:33]:
Mój syn pracuje tam już miesiąc i nie ma jeszcze nawet umowy! Obawiam się, że jego przypadek także skończy się w sądzie.
zdjecie uzytkownika
pracownik z Warszawy - 2014-08-24 10:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-08-01 11:56:17]:
Ja też jestem osobą wobec której inspektor stosuje mobbing. Zastraszanie a do tego mszczenie się na pracowniku...oni tylko tak potrafią rozwiązywać problemy. Jeśli czegoś potrzebują a tego nie zrobisz, wtedy się zaczyna... . Mało tego wyrabia się ponad 200 godzin, przysługuje 20 lub 26 dni urlopu według kodeksu pracy natomiast w firmie solid przeliczają to na godziny gdzie wychodzi 160 lub 208 godzin w zależności od tego ile urlopu ci przysługuje ale jeśli pracuje się np po 12 godzin wtedy jakby pomnożyć przez 20 lub 26 dni wtedy wychodzi 240 lub 312 godzin a więc przekracza się ilość godzin przysługujących na rok czyli podsumowując jest się stratnym 80 lub 104 godziny tak więc pod tym względem też jesteśmy wykorzystywani gdyż możemy wziąć mniej dni urlopu. Jedynie jeśli bierzesz urlop 2- tygodniowy wtedy liczą po 8 godzin a jeśli bierzesz pojedyńcze dni wtedy liczą po tyle godzin ile masz w danym dniu czyli np. 12 godzin powinieneś pracować i tyle ci zabiorą z urlopu za ten pojedyńczy dzień. Ktoś w końcu powinien zabrać się za tą poważną sprawę i zrobić porządek. Na postępowanie wobec pracowników i na to co się dzieje w tej firmie jest naprawdę bardzo dużo podpunktów które aż ciężko wszystkie wymienić w jednej chwili.
zdjecie uzytkownika
kierownik Mo Bbing - 2014-08-25 21:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo proszę o zgłaszanie się do mnie osób, które jeszcze nie odebrały od firmy wyprawek szkolnych dla swoich dzieci.
zdjecie uzytkownika
Downing Street - 2014-08-26 00:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężko mi uwierzyć, żeby Solid ryzykował utratą zaufania społecznego i karami za brak należytej ochrony konwoju - ludzie bez uprawnień to brzmi całkiem absurdalnie. Wątpię, żeby sobie na to pozwolili, bo to mogłoby prędzej czy później oznaczać utratę kluczowych klientów co w efekcie by spowodowało zwolnienia.
zdjecie uzytkownika
GUS - 2014-08-26 15:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
solid i zaufanie społeczne?
zdjecie uzytkownika
ol2 - 2014-08-27 21:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GUS - 2014-08-26 15:24:56]:
hahaha zaufanie społeczne?!?!?!?! dobre no nie?? Na początku starają się wywołać dobre wrażenie ale wszystko co dobre szybko się kończy. w tej firmie trzeba popracować żeby przekonać się na własnej skórze jaka utopia tam panuje. Gdyby nie traktowali ludzi przedmiotowo, gdyby mieli szacunek do ludzi, nie byłoby tu tylu negatywnych opinii o tej firmie.
zdjecie uzytkownika
dziecko GUS-u - 2014-08-27 22:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do GUS-u mam 10 razy większe zaufanie niż do solidu, a wszyscy chyba wiedzą jaką ściemę robi GUS. Solid to firma rozproszona gdzie lokalni kierownicy, inspektorzy robią z ludźmi co chcą.95% kierowników i inspektorów to zwykłe fiuty i sprzedawczyki są więc jest w solidzie jak jest.
zdjecie uzytkownika
gośc - 2014-09-02 09:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglada praca w biurze? Zadowoloni? Polecacie?
zdjecie uzytkownika
una - 2014-09-02 18:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w biurze to generalnie takie nic nie robienie.Ploty, ploty, herbatka, kawa i jeszcze raz ploty. Co do satysfakcji z tej pracy to jak jesteś przystojny to kierownik cię na pewno zadowoli... W tej dziedzinie to się chłop bardzo stara wywiązywać z obowiązków. Nie raz sobie myślę, że kierownik się marnuje w solidzie, poszedł by do polityki to może by tak jak Donald dostał 80 tys. emerytury na miesiąc w wieku 62 lat. A tak się chłop najebie się tych podwładnych i co z tego na starość będzie miał?
zdjecie uzytkownika
Rambo - 2014-09-06 14:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [katar - 2014-07-19 15:31:20]:
Witam pracuję z Kolegą w Solidzie na terenie Krosna, Podkarpacie to co się dzieje u nas to jest nie do opisania, to trzeba przeżyć.
Werbunkiem do pracy był Pan (usunięte przez administratora) gdzie jest zatrudniony przez Eurocash Krosno, wiadomo jest że płacą mu 3200 netto miesiecznie a chłopaki pracują na Umowę śmieciową gdzie mają 5,50 netto 1/h.
By przerobić i zarobić najniższą krakową to trzeba jebać 250/h w miesiacu.
Pan Krzysztof żróbek ma jeszcze płacone od łebka bo gdy przygarnie do pracy na rozmowie kwalifikacyjnej klienta to ma premię 200 zł netto za każdą osobę.
Chłopaki zapierniczaja na powierzchni 7/hektarów i są ciągle obserwowani na monitoringu gdzie muszą nawet siedzieć wyprostowani do kamery i być widoczni bo dostają zjebkę.Od Dowódcy (usunięte przez administratora)taki mały grubasek.
Nie polecam nikomu pracować w tak Hujowej firmie.
Więcej płacą Saparatystom i Mafi bo na wypłąte po odtrąceniu dziwnych podatków
jakie są w firmie to Kwalifikowany Pracownik Ochrony dostaje 1100 zł netto bo podmieniaja grafiki, a wiadomo jest że umowa o pracę nie jest na pełny etat tylko połowa a druga połowa zlecenie.
(usunięte przez administratora) Pozdrawiam Czytelników.
zdjecie uzytkownika
warszawa - 2014-09-07 19:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
od jakichś dwóch lat w solidzie podobno nie dają etatów. Ja co prawda pracuję na umowę o pracę ale siedzę na bombie z resztą jak każdy. Co jakiś czas zrzucają ludzi z etatów podstępnie. W umowach na dzień dobry podpisujesz że wyraża się zgodzę na pracę na TERENIE WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO np w moim przypadku. W tym momencie jeśli chcą się ciebie pozbyć z etatu wtedy inspektor przychodzi i mówi że musi pan dobrowolnie zrezygnować z etatu . Gdy zapytasz a co jeśli nie zrezygnuję ? Wtedy pada odpowiedź wie pan jest dużo pracy na terenie województwa. Jeśli nie zgodzisz się przejść na umowę zlecenie wtedy wyślą cię specjalnie do innego miasta żebyś sam zrezygnował. poza tym w solidzie ręka rękę myję więc tam nikt ci nie pomoże ani inspektor ani kierownik ani nawet sam prezes tam jest po prostu klika. Jeden drugiego popiera. mafia inaczej się tego nie da nazwać. Na umowie jes tpodana tylko pensja brutto , stawki na godzinę tam nie ma zamieszczonej. Dopiero inspektor ustala stawkę i co chwilę może ci zmienić podpierając się kryzysem, małą rentownością obiektu.
zdjecie uzytkownika
starszy czujkowy - 2014-09-08 22:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w tej firmie jest bardzo stresująca, trzeba bardzo uważać na tyły, trochę się zagapisz zaraz cię kierownictwo seksualnie wykorzysta...
zdjecie uzytkownika
shittt - 2014-09-12 12:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firam niestety wykazująca sie ogromnym brakiem kompetencji, rozmowy przepraowadzaja osoby upelnie bez jakicholwiek kompetencji, które nie zapoznaja sie z CV pracownika, nie potrafia nic konkretnego powiedziec o spólce. Bardzo zanujaca ta firma. popytałem znajomych i nikt mi nie polecał.
zdjecie uzytkownika
bbbb - 2014-09-12 12:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Absolutny brak szacunku wobec ludzi ..nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Gutek - 2014-09-12 18:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dla buców, którzy są na tyle bystrzy, że nauczyli się sznurowadła wiązać... Zasada jest taka: im większy buc tym większą karierę w tej firmie zrobi.
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2014-09-14 18:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to przekręt, jeden wielki. Oszukują na tzw. "Trójkąt" w jednej spółce umowa o pracę najniższa krajowa w drugiej zlecenie. Wypłata w ratach 2-3 razy w miesiącu. Za paliwo zwracają 50 groszy za km. Remonty i przeglądy ich nie interesują. Na początku stwarza się pozory normalności ale to tylko gra. Po kilku tygodniach już przestają udawać i orientujesz się, że wpakowałeś się w kanał. W biurze nawet fajnie dopóki przynosisz zlecenia, trafia się gorszy miesiąc dostajesz karę finansową. Omijać szerokim łukiem.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-11
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Solid Security Sp. z o.o. - jedna z największych firm z branży ochrony w Polsce poszukuje kandydatów na stanowisko:Pracownik OchronyMiejsce pracy: Kraków, Nowy Sącz Wymagania: - Niekaralność- Dyspozycyjność- Mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku   Zachęcamy do aplikowania kandydatów z orzeczeniem o niepełnosprawności Osoby zainteresowane ofertą prosimy o kontakt telefoniczny lub przesłanie CV.   Prosimy
zdjecie uzytkownika
Warsaw - 2014-09-17 23:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Praca w biurze to generalnie takie nic nie robienie.Ploty, ploty, herbatka, kawa i jeszcze raz ploty. " Chyba sobie żartujesz że ploty, herbatka, kawka. Zacznijmy od początku.
Idziesz na rozmowę kwalifikacyjną, mówią Ci w jakich godz. będziesz pracować, że będziesz jakieś tam dane w systemie uzupełniać, nic trudnego, zero stresu cacy. Okazuje się odwrotnie. Mówią że będzie etat. Jasne jest etat ale na najniższą krajową !! Resztę dostajesz na zlecenie (na umowie masz jeszcze podaną stawkę netto za godz pracy a na umowe nie pisze ile h pracujesz). Podpisujesz jakieś tam śmieszne dokumenty typu że nie zabierasz do domu art biurowych (jakby jeszcze je posiadali ! jak sobie z domu nie przyniesiesz to nie masz podstawowych narzędzi pracy - chyba że twoim kierownikiem/koordynatorem jest ktoś inteligentniejszy, ktoś kto potrafi coś załatwić a nie tylko pie****i kocoboły pod nosem), nie korzystasz z telefonu w celu prywatnym (z tym można się zgodzić). No i na umowie punkt że pracujesz w Mazowieckim czyli od ciepłego krzesła które grzejesz w centrali mogą cię przenieść na jakiś wypizdów dp ich spółek. Trzeba punktualnie się logować do systemu i wylogowywać z niego bo od odmierza twój czas pracy (więc pytam się po cholerę rejestrator czasu pracy na parterze ?!). Wiecznie jesteś osoba poganianą, żebyś miał się obsrać musisz swoje zrobić, bo przecież wszystko ma być niby tego samego dnia wprowadzone ! Nie raz zapie******z na 2 stanowiskach na raz bo kogoś nie ma (i nie kiedy siedzisz dłużej przez to w robocie!). Najlepsza jest opcja w lato. Biuro nie ma klimatyzacji, posiada tylko ledwie zipiące wiatraki których i tak brakuje więc niekiedy w upalne dni masz temp. w pokoju 26-32 stopnie. To nie żart ! Do tego musisz ubierać się jak na zimne dni - najlepiej rękaw 3/4, bluzka pod szyje, dziewczyny nie powinny mieć teoretycznie krótszych spodenek czy spódniczek niż nie wiem 2 cm przed kolano ? Faceci też najlepiej jakby spodenki były za kolana. Także wyobraźcie sobie że macie w pokoju 28 stopni i sie gotujecie bo tak wielkiej firmy jak SS nie stać na klimę ! Swoją drogą większość nie przestrzega regulaminu ubioru no ale może to zależy do jakiego działu trafia się nie wiem... Możesz spóźnić się do 10-15 min, musisz te minuty odrobić. Jeżeli spóźnisz się więcej niż 15 min musisz siedzieć do pełnej godziny. Co jeszcze mogę napisać... Czajnik w pokoju jest, mikrofala na korytarzy w pomieszczeniu "socjalnym" jest, winda też jest ale tylko wybrani chyba mogą nią jeździć bo jest ona na karty jakieś magnetyczne, papieru w kiblu brakuje nie raz nawet o godz 12 (a przypomnę że różne struktury w różnych godzinach pracują np stacja monitorowania 24/24). Kary pieniężne zdarza im się stosować. Jednym słowem zapie*****sz jak wariat a nawet dziękuję nie powiedzą. Aaaaaa !!! Jeszcze kwestia podwyżek ! Jak już piszesz podanie to radzę męczyć przełożonego jak najczęściej bo jak się nie upomnisz to nic nie dostaniesz. Pensja przeciętna na początek - 1500 zł netto. Zdarzała się i 1400 !
Pozdro 600v !
zdjecie uzytkownika
gośc - 2014-09-18 09:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety firma wykazuje sie ogromny brakiem profesjonalizmu rozmowy rekrutacyjne przeprowadzene przez wyjatkowe niekompetentne osoby, które nie wiedza o czym rozmawiac z kandydatem i nie potrafia odpowiadac na konkretne pytania. W firmie panuje totalny bałagan i brak organizacji.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x