logo Solid Security

Solid Security

Warszawa

Opinie o Solid Security

a im 2017-03-21 16:20
Facet mowi prawde FAKT. Jestem na obieckie mam 9,46 . Wielka sprawiedliwosc w firmie. Nie mowie by nam ucinali bo nie moga ale wy macie prze.... Co do narazenia my tez ryja nadatawiamy ma.handlowkach i jestesmy skazani sami na siebie was powinmo byc dwoch w oelni umundurowanych z bronia.
1
Ochrona biura 2017-03-22 11:31
Czy na obiektach biurowych solid odprowadza składki ZUS co miesiąc? Bo w Juwentusie odprowadzają co 2 miesiace.
Ochrona biura 2017-03-22 11:32
Czy na obiektach biurowych solid odprowadza składki ZUS co miesiąc? Bo w Juwentusie odprowadzają co 2 miesiace.
prawdziwyrealny 2017-03-22 19:19
Czyli oszuści jednak są nadal .
1
Jam 2017-03-22 19:20
Jeżeli chodzi o handlówki to wg platformy pue zus solid odprowadza mi składki od tego co płaci agencja ( 2000 brutto), a od tego co płaci grupa już nie :) Można zarobić 2300zł, a solid odprowadzi składki i tak od kwoty minimalnej (około 1460zł, 2000zł brutto). Wypłata na czas co miesiąc, składki płacone co miesiąc jak podano wyżej (od agencji).
Penicylin 2017-03-23 03:07
Ihmo skladki powinni odprowadzac w przypadku dwu umow od tej o prace a nie jeszcze od zlecenia. Sranie na tapczanie od tej pierwszej odprowadza a od drugiej nie wiec czemu licza nam te 13zl jako brutto skoro i tak skladek nie odprowadzaja od tego?
1
cadsfgsdht 2017-03-23 13:41
Byłem w Zusie i mam tylko skladke za luty. to są jaja
Witajcie 2017-03-23 15:05
Warto robić 24/48 ? I około 7-10 służb w miesiącu?
A im 2017-03-24 09:25
Z tego co wiem SS ( jak esesmani haha) odprowadzaja skladki z miesiecznym opoznieniem :D kombimacje kur... Alpejskie. Ktos gdzie tu kiedys pisal ,lecz pewien nie jestem. Sluchajcie tj zgraja nierobow dla ktorych liczy sie tylko zysk. Wszedzie tak jest owszem , ale tu dobitnie to widac naprawde. Ich struktury sa obledne 5 dyrektorow a zaden z nich nie decyzyjny kazdy kur... Rece umywa. A jak jakis sukces to kur 5 do odebrania pochwal . Ogolnie naprawdr nic pewnego . Co chwile cos kombinuja sprawdzaja ile moga i co moga. Wiem ze maja kupe spraw cywilnych po zakladanych . Duzo ludzi do PIPchodzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie im palic. A oni dalej tylko kasa kasa... Firma bez przyszlosci poki ktos sie tam nie ocknie i nie zrobi audytu zewnetrznego. Wewnetrzne audyty to sciema. Nikt w swoje gniazdo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niebedzie nie oszukujmy sie. Tylko mu pioneczki pionki sobie tutaj podyskutujemy co po nieltorzy zaczeli dzialac
Robic zdjecia archiwiziowac . I jak sie ludzie zbiora pojdzie pozew za pozew to szok. Pracuje w solidzie juz 2 lata. Dwie zleceniowki urlopu nie mam bo to zleceniowka ok zgadza sie. Nie zgadza sie kilka innych spraw. Co do zleceniowki . Mam kierownika, mam grafik ,rejestruje czas pracy miesjce pracy jest stale. Tj umowa o praceci to sa podstawoee roznice miedzy zleceniem a umowa o prace. I ktoregos dnia zaplaca mi odszkodowanie i zaplaca mi za urlop bo sie nalezy jezeli oracujecie na takich warunkach.
6
Pracownik solidu 2017-03-25 00:11
Jeden gardzi tą pracą, drugi docenia to co ma, jeden jest zadowolony drugi nie. Nie da się kolego odpowiedzieć na te pytanie. Wszystko kwestia jaka umowa, jaka stawka, jaki obiekt. Spróbuj to się przekonasz czy warto:)
2
Gość 2017-03-26 00:11
Noi tak róbcie
. Nieodbierajcie telefonów od nich.
6
paciuuu 2017-03-26 01:10
Tak ja mam zdj pierwszej strony
1
Byly 2017-03-26 20:24
Żałosna firma czekałem na wypłatę około półtora miesiąca od końca okresu rozliczeniowego. Ogólnie nie darze ich zaufaniem właśnie z tego względu. W grupie interwencyjnej pracowal grubas który miałby problem z przebiegnieciem 20 metrów także porażka. Kadrowa zamulona Ma problem z rozliczeniem 10 pracowników. Ogólnie naciągacze moim zdaniem.
4
This ispinacolada 2017-03-29 04:40
Co mtslicie o kursie na kwalifikowanego prac ochrony? Czy wgl jest sens wyrzucac pieniadze i to ro ic? Czy lepiej sobie darowac?
Ochroniarz 2017-03-29 11:22
Jak czytam te wasze wypociny to nic dziwnego ,że nazywacie się "cieciami".Od marca macie trzy różne umowy.Trzech rożnych prezesów.Trzy różne numery KRS.
Trzy różne kapitały załóżćielskie.Jedna umowa mówi o154 godzinach za 2002ZL. i jest w tym ZUS.Druga jest nie od 1-eg dnia miesiąca ,a od 2-go i jest ze stawką 13 Zl.i bez składki ZUS.Wszystkie umowy sa z kwotami brutto.Tak się was roluje,skoro nikt w tej dyskudji nie rozumie co podpisał.Dorośli ludzie .Wstyd.Jaka głowa taka mowa i cała prawda.Samo gadanie nic nie da i łażenie do ZUS-u.Trzeba to zgłosić ,a nie pieprzyć i płakać jak zwykły frajer...............................................................!!!!!!!
9
pracownik solidu 2017-03-29 14:27
Powiem Ci tak ja mam licencje, ale dają większą stawkę na handlowkach wiec pracuje tam. Nie wiem czy jest sens, ale ja uważam, że zawsze kiedyś może się przydać.
Mamba 2017-03-29 18:11
Zostalam skierowana na badania sanepidowskie z solidu koszt 120zl musialam pokryc ze swojej kieszeni. Do skierowania wyslali mi weksel ktory mam podpisac i zobowiazuje mnie on do tego iz gdy wypowiem umowe to potraca mi te 120zl z mego konta. Aby najpierw oddali mi za badania musze doslac im podpisany weksel z badaniem i faktura. I tu moje pytanie czy jesli wysle im samo badanie z faktura bez weksla to sie dopatrza i mi nie wyplaca pienuedzy za badanie?
prawdziwyrealny 2017-03-30 18:32
cOŚ KOmbinują oni wiesz
prawdziwyrealny 2017-03-31 17:40
Dokładnie , już dawno powinni te pseudo firemki pracodawców zgłosić do pip i nie tylko , trzeba tępić to i bronić swoich praw pracownika ,.
1
Mamba 2017-03-31 18:24
i co w takim prZYpadku jesli nie chca mi zwrocic za badania , i zaslaniaja sie ze musze podpisac weksel inblanco dlatego iz gdy zrezygnuje z pracy przed uplynieciem roku czy dwoch to oni potraca mi z konta za te badania , jakies to chore... co z tym zrobic ?? ja nic nie podpisze ale wtedy oni nie wroca mi kasy za badania 120zł ...
Jam 2017-03-31 18:54
Nie ma jakiegoś innego obiektu handlowego do ochrony? Te weksle to najgorsze zło.
Mamba 2017-03-31 20:03
No nie ma w tym momencie ten obiekt. Ale obiekt nie ma tutaj nic do znaczenia.co mi zrobia jak nie podpisze ? Mial ktos taki przypadek?
1
A.G 2017-04-03 11:06
Nie jestem i nigdy nie byłam pracownikiem Solidu chociaż byłam kiedyś w przeszłości na rozmowie. Wiem jednak co się tam dzieje- ludzie pracują jak niewolnicy po 200 i więcej godzin za marne grosze. Gdy jakiś zatrudniony tam ochroniarz zacznie się stawiać to z miejsca zostanie pozbawiony obiektu ( i oczywiście pieniędzy ) lub po kilku miesiącach siedzenia w domu bez szans zatrudnienia ( gdy tak ukarany pracownik troszkę skruszeje) proponują by sam się zwolnił. Dlaczego sami nie zwolnią niewygodnego dla nich pracownika? Bo dostają za niego dotację z Urzędu Pracy lub innej instytucji. Mam wątpliwości czy jest jakiś uczciwy pracownik Solidu (ale nie ochroniarz) który przyzna rację tym wszystkim którzy przede mną krytykowali agencję. Pisali prawdę .
A im 2017-04-03 13:12
Firma dno.... Wykorzystuja luki w prawie kombinuja... Leca jak moga i ile moga. Opoznienia w oplatsch zusu . Oplacaja z miesiecznym opiznieniem jak oplacaja. Weksele umowy dwumiesieczne. Tj jeden miesiwc pracujesz drugi bezrobotny jestes . A umowe dwumiesieczna podpisujesz na.rok . Kwitow umow istna ksiega. Nie polecam i nigdy nie polece. Naprawde sledze to forum od dawien dawna. Nie jeden moj komentarz tu jest opinia itp. I wiecie co wam powiem ?? Zaczynam nie wierzyc w prawo polskie . Przestaje wierzyc w polske. Taka firma jak solid nie powinna istniec. Podspolek agencja grupa solid itp itd przeciez tj jawne oszukiwanie panstwa na miliony zlotych. I to za nasze pieniadze. Pracuje bo musze bie ukrywam tego. I to nie jest tak ze w wawie jest zle tu jest dobrze. Wszedzie w solidzie w agencji solid grupie solid i innych podfirmach solidowskich ktora ma teoretycznie roznych wlascicieli jest dno. Haha dno malo powiedziane. Powymienial bym tych skur... Kazdego z osobna znam ich wszystkich od pionka dyrektora po 5 dyrektora pionka ktory siedzi przy cycku prezesa. To nic nir zmieni . Ja juz w to nie wierze a to scierow rucha i bedzie ruchac nas ostro a przy tym polske . A niech dziura budzetowa rosnie i korupcja sie poszerza. Tutaj w solid powinno wpasc CBA i mialo by robity na ladnych kilka lat. Jak pociaglo by za jeden sznurek to by sie klebek znalazl. Dziwi mi jedna firma ochroniarska. Wiec biorac firme taka jako kontrahent powinieniem jej ufac wierzyc w przestrzeganie prawa itp itd. A tj banda oszustow naprawde i dziwei sie ze ludzie ja biora. Tj taki moloch ktroy lyknol polske ... Szkoda ze sie nie zakrztusil. I drogi kontrachencie przysly obecny. Nastepnym razem zastanow sie czy wybranie firmy ochroniarskiej ktora na godzinie bierze zlotowke mniej od innej firmy czy on wykona kontrakt jak sie nalezy... Pozdro
niunio 2017-04-03 17:56
Jest taka stronka:

https://www.solidarnosc.org.pl/formularz.php

Właśnie napisałem, żeby skontrolowali te Wasze umowy, gdzie ponoć płacą Zus co drugi miesiąc.
Może coś to Wam pomoże ? A 13 brutto na godzinę i tak muszą płacić - byleby z ZUSem.
5
Norek 2017-04-04 08:17
Skontrolowali??fajnie by bylo problem w tym ze podpisywane sa inblanko i nikt kopi nie ma . A umow jest dokladnie 48 !!! Na jeden rok z gory. 48 podpisow . Teoretycznie 24 umowy dla zleceniodawcy solidu 24 kopi dla zleceniobiorcy. Tylu podpisow w zyciu nie skladalem. WYROK. A kruczki typu kara za to za tamto rozumiem tak ze jak znajde nowa prace to z ostatniej wyplaty miga mi upierd... 50% wyplaty !! I nabank tak zrobia . Dlatego tj wyrok bo jak bedziesz chcial odejsc to ci zabiota. Teoretycznie tj PROPOZYCJA ! Jak to mowi jeden z dyrektorow ale z tych nie do odrzucrnia:) odrzucisz to cie wyrzuca. Podpiszesz tovznajdujac nowa pracr zabiora ci kase za mundur za juz slynny identyfikator !! Przrciez identyfikator zalokowanie to ax 3 zl od sztuki. Haha vos okropnego. A i umowy masz tak skonstulowane ze prscujesz w agnecji do 30 danego miesiaca a zaczynasz w agencji drugiego mastepnego i podobnie z grupa , bo umowy nir podpisujesz z solidem jako solidrm popdisujesz z agencja i grupa i raz na dwa miech placa ci zus od tej z agencji potem jesyes bezrobotny teoretycznir a prscujesz dalej :D cyrk cyrk cyrk
Stan 2017-04-04 11:56
Już kiedyś podawałem link do tej strony i cen.zor skasował, nie wiadomo dlaczego.
2
Michał 2017-04-04 14:01
Szanowni pracownicy -SOLID.
Wasze wypowiedzi są bardzo mało zrozumiałe.Jeżeli macie pretensje do pracodawcy to należy zwrócić się pisemnie do Pana Prezesa o odpowiedź na wasze żale.
Jeżeli wam nie udzieli odpowiedzi to wówczas macie materiał do inspekcji pracy.
7
pracownik solidu 2017-04-08 22:30
Odpowiedzią Pana prezesa zapewne byłoby zwolnienie z pracy,a większość nie może sobie na to pozwolić, wiec niestety trochę ciężka sprawa tak działa ten świat.
5
anonim2 2017-04-10 03:42
2 etaty i 3 podwrzki,, tandetna manipulacja mająca wmówić pozostałym, okradanym pracownikom, że oni też mogą się doczekać, celem sprowokowania ich do bardziej wydajnej pracy za frajer. Standardowe zagranie, działające na niedouczone bądź życiowo naiwne osoby.
1
prawdziwyrealny 2017-04-10 16:48
DOkładnie
Mustang 2017-04-11 02:18
Wszedzie dobrze a szczegolnie tutaj
Maja 2017-04-11 09:40
@prawdziwyrealny a co uważasz, że warto by zmienić w firmie, by pracowało się lepiej?
Koichi 2017-04-11 14:23
Firma nie płaci na czas, jedni mają drudzy nie mają. Koordynatorzy to kompletni ... 0 komunikacji. Stawka 9,81 na rękę 220 godzin.
prawdziwyrealny 2017-04-11 14:55
Tak W 100 %
pracownik solidu 2017-04-11 15:40
Co zmienić w firmie? Wszystko po kolei. Mam umowę o pracę a nie mam wypłacanych nadgodzin, jakieś godne stawki godzinowe co prawda lepiej jest niż w tamtym roku ale to wciąż za mało. Normalne umowy dla ludzi nie jakieś przekręty. Za dużo pisania.
1
bazz 2017-04-12 13:29
Wysłałem swoją aplikację na przedstawiciela handlowego. Zaprosili mnie na rozmowę, na której po 20 minutach okazało się że szukają jednak na asystenta przedstawiciela handlowego.
Rekrutacja w internecie była ukryta. Na rozmowie kobieta się mnie pyta dlaczego zdecydowałem się wysłać CV do ich firmy, skłamałem że słyszałem wiele pochlebnych opinii na ich temat a ona na to ,,ale jak wysyłał Pan CV to nie wiedział Pan że wysyła do firmy Solid ponieważ była to rekrutacja ukryta''... Myślę sobie ,,to po ch*j się pytasz'' ale ok...
Pytali się o wszystko, o sukcesy w poprzedniej firmie, CZY POSIADAM PRYWATNY SAMOCHÓD itd.
Cała rozmowa trwała 30 minut, modliłem się żeby skończyła jak zaczeła opowiadać o zarobkach i warunkach...
2000 zł do ręki, + premia (200 zł premii za zdobycie 250 kontaktów do osób decyzyjnych). A jak mam zdobywać klientów? Uwaga uwaga, jeżdżąc ztmem... :
Ja - Jak wygląda u Państwa sprawa z samochodem służbowym? Czy jest tylko do pracy czy również można dojeżdżać nim do domu?
KOBIETA - Wszyscy twierdzą że komunikacja w Warszawie jest tak rozwinięta że samochód na tym stanowisku jest zbędny....
Bitch, serio?
Od tamtej pory modlę się żeby do mnie nie zadzwonili ponownie.
6
Maja 2017-04-12 13:41
@bazz kiedy miała miejsce ta rozmowa kwalifikacyjna? Rozumiem, że zaproponowana oferta nie była zgodna z tą, na którą przesłałeś aplikacje.
prawdziwyrealny 2017-04-12 19:43
No tak , oto mu chodzi że to co wysłała a było podane , okazało się czymś innym
bazz 2017-04-12 21:18
Dokładnie.
Do tego dochodzą niskie zarobki i bezsensowne pytania.
Komunikacja w Warszawie jest tak rozwinięta że nie potrzebuję samochodu służbowego, ale jak miałbym prywatny to super....
Szkoda że nie piszą jasno i konkretnie w ofertach, kogo poszukują, jakie mają oczekiwania i co mogą zaoferować. Jakbym wiedział że idę na inne stanowisko niż wysłałem aplikację oraz to że mam zdobywać klientów jeżdżąc po Warszawie autobusami to bym nie jechał do nich przez pół Warszawy...
Maja 2017-04-13 09:05
@bazz masz rację, ważne jest by informacje z ogłoszenia były zgodne z proponowanymi podczas rozmowy. Czy zwróciłeś na to uwagę rekrutujących?
bazz 2017-04-13 12:43
Rozumiem że Pani pracuje w tej firmie? Dlaczego skupia się Pani na 1/3 rzeczy o których piszę?
Maja 2017-04-13 13:01
@bazz jestem pracownikiem serwisu gowork.pl. Nie jestem pracownikiem HR firmy Solid Security, dlatego też nie mogę stwierdzić co dokładnie zadziało się podczas Twojej rozmowy kwalifikacyjnej. Łatwiej też się porozumieć poruszając jeden konkretny aspekt na raz. Jeśli chcesz szerzej powiedzieć, co jeszcze wydarzyło się podczas rozmowy oraz jakie pytania, które padły uważasz za "bezsensowne" chętnie przeczytam więcej na temat Twoich doświadczeń.
prawdziwyrealny 2017-04-13 16:47
To nie są firemki , tylko jedna wielka ściema
2
hbgfc 2017-04-17 10:55
Jak najbardziej, polecam długopis z ukrytá kamerą i dyktafonem. Można kupić już od 35 pln, albo zegarek, zapalniczke bądź inne cudeńko. Frajda duża, kasa mała, upier....dolenie pracodawcy, BEZCENNE

bgfd 2017-04-17 12:30
Warunki pracy w SS. No cóż, to zalerzy od tego na ile masz nordycki wygląd przyjacielu. Jeśli dość nordycki, pracujesz na umowie o prace. Jeśli niedość nordycki to robisz na zleceniu.
ZNAK 2017-04-19 17:37
UWAGA NA TĄ FIRMĘ!
ZATRUDNIA ZBOCZEŃCÓW KTÓRZY DOTYKAJĄ W INTYMNE MIEJSCA MŁODOCIANE KASJERKI. TAK BYŁO W POZNANIU. NIE DOŚĆ ŻE OCHRONIARZ ZOSAŁ PRZYŁAPANY W SMYKU PRZEZ KIEROWNIKÓW NA DOTYKANIU DZIEWCZYN TO GO NIE ZWOLNILI ALE JESZCZE POZWALALI MU PRZYCHODZIĆ DALEJ NA TEGO SAMEGO SMYKA I NA POZOSTAŁE SMYKI W POZNANIU I W LUBONIU
kadrowa 2017-04-20 17:49
Znak nie wypisuj takich pomówień, że solidowcy to są zaraz zboczeńcy bez znajomości firmowych tradycji. Wzajemne łapanie się za tyłek lub za krocze to forma przywitania od lat funkcjonująca w tej firmie.
2
anka 2017-04-21 18:49
Dziś z SS dostałam propozycję pracy na Postępu 17 jako pracownik infolinii- przyjmowanie zgłoszeń, informowanie klientów o włączonym alarmie, uruchamianie patrolu itp. za 9,50 netto na godzinę / 180, 220 godz. m-cznie/ . Szybko chcą zacząć szkolenie- płatne przy drugiej pensji. Proszę o informacje od kogoś z SS na ten temat, bo wpisy mocno mnie zastanawiają.
Benio 2017-04-23 11:13
Pracowałem 2012 roku za 5,50 netto na rękę w SS obiekt portiernia apartamentowiec zmiany po 12 24 27 godzin. Z partyzanta można było się umyć pod prysznicem była tam siłownia dla VIP-ów, chodź był stres że można dostać karę gdy wpadnie kontrola rejonowego inspektora. Kary za przyłapanie na spaniu przy biurku. Obowiązkowy własny garnitur, w magazynie nie było rozmiaru na mnie. Pranie prasowanie we własnym zakresie buty swoje. O kawie herbacie zapomnijmy. Czajnik mikrofala łaskawie była. Obchody co 90 minut. Składki na emeryturę od 48 zł brutto druga umowa na agencje. Widzę że gdyby nie PiS to nadal by był taki kabaret z ochroną jak był.
2
Zostaw swoją opinię o Solid Security - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security