Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gośc - 2014-09-02 09:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak wyglada praca w biurze? Zadowoloni? Polecacie?
zdjecie uzytkownika
una - 2014-09-02 18:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w biurze to generalnie takie nic nie robienie.Ploty, ploty, herbatka, kawa i jeszcze raz ploty. Co do satysfakcji z tej pracy to jak jesteś przystojny to kierownik cię na pewno zadowoli... W tej dziedzinie to się chłop bardzo stara wywiązywać z obowiązków. Nie raz sobie myślę, że kierownik się marnuje w solidzie, poszedł by do polityki to może by tak jak Donald dostał 80 tys. emerytury na miesiąc w wieku 62 lat. A tak się chłop najebie się tych podwładnych i co z tego na starość będzie miał?
zdjecie uzytkownika
Rambo - 2014-09-06 14:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [katar - 2014-07-19 15:31:20]:
Witam pracuję z Kolegą w Solidzie na terenie Krosna, Podkarpacie to co się dzieje u nas to jest nie do opisania, to trzeba przeżyć.
Werbunkiem do pracy był Pan (usunięte przez administratora) gdzie jest zatrudniony przez Eurocash Krosno, wiadomo jest że płacą mu 3200 netto miesiecznie a chłopaki pracują na Umowę śmieciową gdzie mają 5,50 netto 1/h.
By przerobić i zarobić najniższą krakową to trzeba jebać 250/h w miesiacu.
Pan Krzysztof żróbek ma jeszcze płacone od łebka bo gdy przygarnie do pracy na rozmowie kwalifikacyjnej klienta to ma premię 200 zł netto za każdą osobę.
Chłopaki zapierniczaja na powierzchni 7/hektarów i są ciągle obserwowani na monitoringu gdzie muszą nawet siedzieć wyprostowani do kamery i być widoczni bo dostają zjebkę.Od Dowódcy (usunięte przez administratora)taki mały grubasek.
Nie polecam nikomu pracować w tak Hujowej firmie.
Więcej płacą Saparatystom i Mafi bo na wypłąte po odtrąceniu dziwnych podatków
jakie są w firmie to Kwalifikowany Pracownik Ochrony dostaje 1100 zł netto bo podmieniaja grafiki, a wiadomo jest że umowa o pracę nie jest na pełny etat tylko połowa a druga połowa zlecenie.
(usunięte przez administratora) Pozdrawiam Czytelników.
zdjecie uzytkownika
warszawa - 2014-09-07 19:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
od jakichś dwóch lat w solidzie podobno nie dają etatów. Ja co prawda pracuję na umowę o pracę ale siedzę na bombie z resztą jak każdy. Co jakiś czas zrzucają ludzi z etatów podstępnie. W umowach na dzień dobry podpisujesz że wyraża się zgodzę na pracę na TERENIE WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO np w moim przypadku. W tym momencie jeśli chcą się ciebie pozbyć z etatu wtedy inspektor przychodzi i mówi że musi pan dobrowolnie zrezygnować z etatu . Gdy zapytasz a co jeśli nie zrezygnuję ? Wtedy pada odpowiedź wie pan jest dużo pracy na terenie województwa. Jeśli nie zgodzisz się przejść na umowę zlecenie wtedy wyślą cię specjalnie do innego miasta żebyś sam zrezygnował. poza tym w solidzie ręka rękę myję więc tam nikt ci nie pomoże ani inspektor ani kierownik ani nawet sam prezes tam jest po prostu klika. Jeden drugiego popiera. mafia inaczej się tego nie da nazwać. Na umowie jes tpodana tylko pensja brutto , stawki na godzinę tam nie ma zamieszczonej. Dopiero inspektor ustala stawkę i co chwilę może ci zmienić podpierając się kryzysem, małą rentownością obiektu.
zdjecie uzytkownika
starszy czujkowy - 2014-09-08 22:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w tej firmie jest bardzo stresująca, trzeba bardzo uważać na tyły, trochę się zagapisz zaraz cię kierownictwo seksualnie wykorzysta...
zdjecie uzytkownika
shittt - 2014-09-12 12:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firam niestety wykazująca sie ogromnym brakiem kompetencji, rozmowy przepraowadzaja osoby upelnie bez jakicholwiek kompetencji, które nie zapoznaja sie z CV pracownika, nie potrafia nic konkretnego powiedziec o spólce. Bardzo zanujaca ta firma. popytałem znajomych i nikt mi nie polecał.
zdjecie uzytkownika
bbbb - 2014-09-12 12:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Absolutny brak szacunku wobec ludzi ..nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Gutek - 2014-09-12 18:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dla buców, którzy są na tyle bystrzy, że nauczyli się sznurowadła wiązać... Zasada jest taka: im większy buc tym większą karierę w tej firmie zrobi.
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2014-09-14 18:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to przekręt, jeden wielki. Oszukują na tzw. "Trójkąt" w jednej spółce umowa o pracę najniższa krajowa w drugiej zlecenie. Wypłata w ratach 2-3 razy w miesiącu. Za paliwo zwracają 50 groszy za km. Remonty i przeglądy ich nie interesują. Na początku stwarza się pozory normalności ale to tylko gra. Po kilku tygodniach już przestają udawać i orientujesz się, że wpakowałeś się w kanał. W biurze nawet fajnie dopóki przynosisz zlecenia, trafia się gorszy miesiąc dostajesz karę finansową. Omijać szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
Warsaw - 2014-09-17 23:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Praca w biurze to generalnie takie nic nie robienie.Ploty, ploty, herbatka, kawa i jeszcze raz ploty. " Chyba sobie żartujesz że ploty, herbatka, kawka. Zacznijmy od początku.
Idziesz na rozmowę kwalifikacyjną, mówią Ci w jakich godz. będziesz pracować, że będziesz jakieś tam dane w systemie uzupełniać, nic trudnego, zero stresu cacy. Okazuje się odwrotnie. Mówią że będzie etat. Jasne jest etat ale na najniższą krajową !! Resztę dostajesz na zlecenie (na umowie masz jeszcze podaną stawkę netto za godz pracy a na umowe nie pisze ile h pracujesz). Podpisujesz jakieś tam śmieszne dokumenty typu że nie zabierasz do domu art biurowych (jakby jeszcze je posiadali ! jak sobie z domu nie przyniesiesz to nie masz podstawowych narzędzi pracy - chyba że twoim kierownikiem/koordynatorem jest ktoś inteligentniejszy, ktoś kto potrafi coś załatwić a nie tylko pie****i kocoboły pod nosem), nie korzystasz z telefonu w celu prywatnym (z tym można się zgodzić). No i na umowie punkt że pracujesz w Mazowieckim czyli od ciepłego krzesła które grzejesz w centrali mogą cię przenieść na jakiś wypizdów dp ich spółek. Trzeba punktualnie się logować do systemu i wylogowywać z niego bo od odmierza twój czas pracy (więc pytam się po cholerę rejestrator czasu pracy na parterze ?!). Wiecznie jesteś osoba poganianą, żebyś miał się obsrać musisz swoje zrobić, bo przecież wszystko ma być niby tego samego dnia wprowadzone ! Nie raz zapie******z na 2 stanowiskach na raz bo kogoś nie ma (i nie kiedy siedzisz dłużej przez to w robocie!). Najlepsza jest opcja w lato. Biuro nie ma klimatyzacji, posiada tylko ledwie zipiące wiatraki których i tak brakuje więc niekiedy w upalne dni masz temp. w pokoju 26-32 stopnie. To nie żart ! Do tego musisz ubierać się jak na zimne dni - najlepiej rękaw 3/4, bluzka pod szyje, dziewczyny nie powinny mieć teoretycznie krótszych spodenek czy spódniczek niż nie wiem 2 cm przed kolano ? Faceci też najlepiej jakby spodenki były za kolana. Także wyobraźcie sobie że macie w pokoju 28 stopni i sie gotujecie bo tak wielkiej firmy jak SS nie stać na klimę ! Swoją drogą większość nie przestrzega regulaminu ubioru no ale może to zależy do jakiego działu trafia się nie wiem... Możesz spóźnić się do 10-15 min, musisz te minuty odrobić. Jeżeli spóźnisz się więcej niż 15 min musisz siedzieć do pełnej godziny. Co jeszcze mogę napisać... Czajnik w pokoju jest, mikrofala na korytarzy w pomieszczeniu "socjalnym" jest, winda też jest ale tylko wybrani chyba mogą nią jeździć bo jest ona na karty jakieś magnetyczne, papieru w kiblu brakuje nie raz nawet o godz 12 (a przypomnę że różne struktury w różnych godzinach pracują np stacja monitorowania 24/24). Kary pieniężne zdarza im się stosować. Jednym słowem zapie*****sz jak wariat a nawet dziękuję nie powiedzą. Aaaaaa !!! Jeszcze kwestia podwyżek ! Jak już piszesz podanie to radzę męczyć przełożonego jak najczęściej bo jak się nie upomnisz to nic nie dostaniesz. Pensja przeciętna na początek - 1500 zł netto. Zdarzała się i 1400 !
Pozdro 600v !
zdjecie uzytkownika
gośc - 2014-09-18 09:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety firma wykazuje sie ogromny brakiem profesjonalizmu rozmowy rekrutacyjne przeprowadzene przez wyjatkowe niekompetentne osoby, które nie wiedza o czym rozmawiac z kandydatem i nie potrafia odpowiadac na konkretne pytania. W firmie panuje totalny bałagan i brak organizacji.
zdjecie uzytkownika
koleżanka - 2014-09-21 21:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety myślałam, że firma jest profesjonalna, jednak można szybko się pomylić. Jest się pod stałym monitoringiem, trzeba czekać na zmiennika do pójścia do toalety lub na śniadanie, czasem nawet po dwie godziny.Co rusz przychodzą i odchodzą osoby. Pracuje się po 12h nawet 5 dni pod rząd. A wszystko dzieje się w Toruniu w Makro, choć podobno nie tylko tam. Brak poszanowania pracownika.
zdjecie uzytkownika
Podtrzymany - 2014-09-21 22:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
We Wrocku natomiast pełen profesjonalizm, zgaszasz że chcesz się iść odlać, kierownik szybko przyjeżdża potrzyma ci i rozporek potem zapnie jak trzeba.
zdjecie uzytkownika
była_liczarka_Warszawa - 2014-09-22 00:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam każdemu pracę w Solid Seciurity w Warszawie na stanowisku liczarza. Podczas spotkania rekrutacyjnego mówili, że praca na stanowisku liczarza trwa 8 godzin dziennie, jest w trybie 3-zmianowym. W praktyce - najczęściej każą przychodzić na nocki trwające NAWET PO 14 GODZIN! Od 20 do np. 10-tej. Jeśli nie zgadzają się pieniądze, które mają być przewiezione do danych banków to wszyscy pracownicy są przetrzymywani do momentu wyjaśnienia sprawy. Za 9 złotych netto za godzinę pracy w nocy oczekują pełnej odpowiedzialności finansowej od pracowników za przeliczane pieniądze. Jeśli 3 osoby liczą pieniądze z danego banku, a później się okaże, że do odwózki do skarbca brakuje 10 tys to te 3 osoby zostaną pociągnięte do odpowiedzialności finansowej. Mega stres, praca po nocach i wrzeszczące, niesympatyczne szefowe za 9 zł netto. ODRADZAM KAŻDEMU!
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-09-23 20:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś może wie jakie warunki panują w solidzie na recepcji?Czy dużo pracy, jaka płaca?
zdjecie uzytkownika
pracownik123 - 2014-09-23 22:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak jakiegokolwiek podejscia do pracownikow Grupy Interwencyjnej, coraz wiecej pracy i obowiązków a stawka niezmienia sie od kilku lat.O socjalu w tej firmie można zapomnieć.Jedynie w lato cudem można było dostać butelke wody.W zime naliczane przepały za to, że pracownicy troche sie grzeją.Firma tłumacząc sie kryzysem nie chce przyznać nawet 10 groszy podwyzki.Inspektorzy patrzą tylko jak zabrać Ci pieniadze z wypłaty.Pracownicy ciągle sie zwalniają i przychodzą nowi...
zdjecie uzytkownika
sasza - 2014-09-25 17:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli kogoś interesuje walka przez cały miesiąc o swoje wynagrodzenie i wyrywanie należnej pracownikowi kasy kawałek po kawałku niczym sęp jedzący padlinę na pustyni to ta firma jest odpowiednia dla niego. Od dwóch tygodni usiłuję wyrwać zaległą część najniższej krajowej za sierpień i jak na razie kiepsko to wygląda, nagle okazało się ze nikt nic nie wie
zdjecie uzytkownika
Wiem jak jest - 2014-09-25 18:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
heheheehe wszystk co tutuaj ludzie pisza to szczera prawda, ale i tak nikt sie nie wychyli, nikt sie za ta firme nie wezmie. wszystkie przekrety uchodza im na sucho - dlatego fajfusy pasace sie w w W-wie na stanowiskach kierowniczych tak postepuja z ludzmi.
Czy ktorys z was nagral choc jedno oprdl od szefa???
Nikt nawet sie nie wychyoli tylko daje sie dymac!
Dziwie sie, ze ktokoliwek jeszcze przychodzi na rozmowy kwalifikacyjne na jakiekolwiek stanowisko w tej firmie!
Banda ub-kow sprawdza tylko swoje konta i pogania bande przestraszonych czarnuchow, ktore daja sie oszwabiac i boja sie odezwac...
Skoro jeszcze organy typu PIP czy Skarbowka sie za nich nie wziely to chyba jasne jest, ze nikt nic im nie moze zrobic...
Ci co sa przy korycie to banda faszystow i zlodzi - to rasa panow rodem z III Rzeszy - oni sie bawia i sa z grubsza zadowoleni.
Reszta to czarnuchy, ktore daja sie dymac i wyzyskiwac.
zdjecie uzytkownika
korek - 2014-09-27 11:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie jak na polskie warunki firma jak inne.Jedyny mankament to to, że obowiązkowo trzeba dawać kierownikowi. Rozumiem jak ktoś lubi, magazynier lubi, panie z biura lubią, ale żeby wszyscy musieli kierownikowi dawać. Człowiek ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma niespożytą - takie przypadki trzeba leczyć, ty idziesz sobie spokojnie do pracy i nie wiesz czy akurat dzisiaj nie zostaniesz przez niego seksualnie wykorzystany... Nie są to miłe doświadczenia, natomiast w tej firmie traktowane to jest jako pakiet socjalny taki dodatek dodatek do płacy.
zdjecie uzytkownika
Warsaw - 2014-09-29 16:05:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma uwielbia ( usunięte przez administratora ) . Jak dobrze będziesz działać masz szanse być kimś więcej - koordynatorem, mooooooooooże kierownikiem. O takich przypadkach w tej firmie się słyszało. Non stop te same ogłoszenia na różnych portalach, zwłaszcza do siedziby firmy. Szczerze gdyby mi proponowano powrót do tej firmy nawet za większą kasę w życiu bym się nie zgodziła. Kasa kasą ale dochodzą nerwy i to duże. Jedyna zaleta że nie przypierdalają się jak się idzie na L4.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-09-29 16:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dla osob o stalowych nerwach. Jesli lubisz pracowac po 6 -12 godzin bez przerwy lub nawet ciagnac 36 h to dobrze trafiles :)
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-01 18:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly pracownik - 2014-09-29 16:15:31]:
Bardzo jestem ciekaw gdzie. Mnie się pytali ile chce zarobić czy dużo czy mało. Ja powiedziałem, że starczy mi minimalna i tak będę pracował. Praca na obiekcie od 9:30 do 20 lub od 12:30 do 21:30. Zależy czy sklep otwierasz czy zamykasz.
zdjecie uzytkownika
arnold - 2014-10-01 20:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-10-01 18:18:37]:
Pierwsza zasada w tej firmie nigdy nie wierz w to co ci powiedzą
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-01
Żródło: Gowork.pl
Sokołów Podlaski
(mazowieckie)
Solid Security poszukuje kandydatów na stanowisko: Pracownik Ochrony Miejsce pracy: Obiekty handlowe na terenie Warszawy ZAPEWNIAMY DARMOWY DOWÓZ DO WARSZAWY na trasie: Sokołów Podlaski – Węgrów – Wyszków - Warszawa Wymagania: Niekaralność Dyspozycyjność Wysoka kultura osobista Oferujemy: Wynagrodzenie od 7,5-10 zł/h netto Zainteresowane osoby prosimy o kontakt telefoniczny, przesłanie CV n
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
mexx - 2014-10-02 07:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
solid -postepu 17 recepcja odradzam bardzo niepowazna firma
na rozmowie stawka 8zl dzienne zmiany 8h od 9do 17,dwie lokalizacje , potem umow -kopii brak ,podpisujesz umowe ana niej brak stawki trzeba robic zdjecia, po wypowiedzeniu umowy trzeba i wypelnic obiegowke ,w biurze kolejki nie mozna nawet wypelnic wczesniej informacyjnych papaierow , pytaja o koordynatora ,i innych inspektrow o ktorych wy nigdy nie slyszeliscie tylko po toby panie w biuzre mialy co robic , potem stojka godzinna i wypelniaj wszystkie dane z predkoscia swiatla bo za toba kolejka , pensji ostatniej nie chca wydac mimo ze na pismie jest ze ostatnia pensja w kasie , dodatkowo najpierw pracujesz ,szkola sie za darmo tracisz 2 dni apotem po tygodniu przerzucaja cie na dalsza lokalizacje , za nizsza stawke i zmiany 24 na 48 wolnego
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-10-02 09:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie z powyzszymi opiniami ..tam sie nie szanuje ludzi. Pani która przeprowadza rozmowy nie byla z działu HR jakaś zastepczyni kierownika..panienka , która nie potrafi nic powiedziec o ofercie, nie przygotowana do spotkania, absolutnie niekompetentna, nie potrafi sie wysłowic absolutny brak szacunku do kandydata. Nie potrafi nawet po spotkaniu napisac maila o statusie kandydata po spotkaniu. Juz na rozmowie widac ze cos jest nie tak z ta firmą .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x