Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-04-17 09:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Radzę Wam dowiedzieć się czy czasami przez to że firma nie płaci zusu co drugi miesiąc, a dostajecie pensje z umowy zlecenia czy nie będziecie musieli sami pokrywać kosztów płacenia zusu. Oczywiście osoby, które podpisały najnowsze umowy.
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-18 08:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł. B. - 2016-03-18 00:49:03]:
Solid to - no cóż... Ale, żałosny kretynie, jak śmiesz obrażac tych ciężko pracujących ludzi!!! Czasem taka praca to jedyna z której można jako tako żyć w tym popieprzonym kraju i utrzymać rodzinę! Szkoda, ze nie ma szans żeby cię dorwać inteligencie od pługa oderwany, by napluć w tę twoją mordę parszywą!
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-18 08:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [123 - 2016-03-21 19:53:13]:
Jak widac koleś, ty też nie za bardzo z wykształceniem, skoro nie potrafisz napisać dwóch zdań bez błedów!
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-18 12:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kolo - 2016-04-13 18:56:10]:
Kolo, na miano pana to trzeba sobie zasłużyć i to bynajmniej nie chamstwem! Poza tym zluzuj majty chłopie, bo ci chyba za ciasna guma odcięła dopływ krwi do resztek mózgu! a co do psów i kiełbasy - to nie zapominaj kundlu, dzięki komu możesz ją żreć!
zdjecie uzytkownika
Inspektor - 2016-04-18 16:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

czy może ktoś się wypowiedzieć jak wygląda praca na stanowisku inspektora? Jaka umowa, wynagrodzenie, zakres pracy? Tak pokrótce. Dziękuję
zdjecie uzytkownika
GI - 2016-04-19 15:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie na kiedy są wypłacane wypłate dla pracowników grup interwencyjnych pracujących na na umowe zlecenie??
zdjecie uzytkownika
bart - 2016-04-19 17:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostaliscie juz przelewy za marzec?
zdjecie uzytkownika
szef ochrony parkingu - 2016-04-19 19:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po co ci pieniądze? Nie możesz choć miesiąc społecznie popracować dla dobra ogółu?
zdjecie uzytkownika
werty - 2016-04-20 15:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
solid- solidnie cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobimy
zdjecie uzytkownika
fokcuf - 2016-04-20 16:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta dostaliśmy przelewy jak świnia niebo...
zdjecie uzytkownika
Norek - 2016-04-20 16:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale jajca jak berety
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2016-04-20 17:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Znowu dostaniecie po czasie (do 25 obie raty chyba mają już być przelane) w dwóch ratach. i już zawsze tak będzie co drugi miesiąc. To jest właśnie przekręt solidu na tych nowych umowach. I jeszcze wam potrącą około 50zł na ZUS. Czyta się to co podpisuje.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-04-21 14:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać dlaczego pracujecie w Solidzie. Podpisywaliście umowy i nawet ich nie czytaliście. Na nowych umowach jest informacja, że z Grupy Solid pensje będą szły co drugi miesiąc i będą wypłacane do 25 dnia miesiąca. Nie rozumiem po co wylewacie tutaj swoje żale. To nie Solid robi Was w ciula tylko Wy sami podpisując nowe umowy zrobiliście z siebie idiotów, którzy nie przeczytali umów.....
zdjecie uzytkownika
qwer - 2016-04-21 15:23:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kretynie a jaki masz wplyw na to? ty sam sobie ustalasz termin wyplaty czy pracodawca co ? masz podstawowke chociaz?
zdjecie uzytkownika
qaswee - 2016-04-21 17:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
barany z wawy z biura kiedy przelewy zasilkow glodowych za marzec?
zdjecie uzytkownika
co - 2016-04-21 19:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kultury osle wez się lepiej do roboty a nie kwiczysz i głęba z siebie robisz osle !!!!!
zdjecie uzytkownika
Ar ty - 2016-04-22 08:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cwelu ty chyba w biurze siedzisz? -To ty weź się do roboty leniu bo już niedługo będziesz puszki zbierał jak wejdzie 12 na godzinę haha
zdjecie uzytkownika
Adaś - 2016-04-22 09:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie wierzcie w te głupoty że jak będzie 12 na godzinę to wszystkich pozwalniaja oni boją się o siebie ze dla nich wtedy niestarczy z naszych pieniędzy z których okradaja nas teraz ukryte bezrobocie w Warszawie doi nas z pieniędzy. Zarobicie np.1500 a około 1200 firma bierze dla siebie dla Warszawy dla bezrobotnych w biurach i tu jest problem ich problem nie nasz niemartwcie się bez nas ich niebedzie!!!
zdjecie uzytkownika
no pewnie - 2016-04-22 09:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
100 tysięcy miejsc pracy pojdzie w pizdu nie z biur tylko pracowniczych ty i tobie podobni kozacy !!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Kuba - 2016-04-22 10:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po tym jak pracownicy napisali pismo o podwyzke firma wypuscila swoje psy Goncze na Warszawe
zdjecie uzytkownika
Adaś - 2016-04-22 10:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jak pójdą miejsca pracy na dole w pizdu to z czego Góra się utrzyma? Cud?
zdjecie uzytkownika
On - 2016-04-22 16:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś coś wie na temat przelewów ?
zdjecie uzytkownika
Bbbbb - 2016-04-22 18:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyszla czesc ze zlecenia dzis okolo 16
zdjecie uzytkownika
Mrok - 2016-04-22 20:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja dalej nie mam:-(
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2016-04-23 09:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś ma umowę o pracę? Czy jest możliwe ze mając umowę i robiąc około 240-250 godzin dostalo się pensje niecałe 1500zl
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-23 18:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aneta - 2016-04-23 09:52:22]:
Możliwe. Przecież to zależy od stawki godzinowej. Chyba nie tak trudno sobie przeliczyć?
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2016-04-23 20:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale etat caly na umowie to jakies 168 godzin i min krajowe, a reszta powinny byc ponadgodziny ? czy sie myle ?
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-24 19:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Reszta jako nadgodziny. Za wszystko powinni zapłacić.
zdjecie uzytkownika
zsa - 2016-04-25 13:46:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co jest? Ja nadal nie mam wypłaty za marzec. Zna może ktoś numer tel do ich działu płac?
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2016-04-25 13:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja już w końcu nie wiem, nie mam liczone jako ponadgodziny tylko za stawkę godzinową i wtedy tyle kasy wyjdzie, tak to musiało być więcej 300-400 zł
zdjecie uzytkownika
John - 2016-04-26 11:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też nie mam jeszcze wypłaty. I zaczynam sie już niecierpliwić.
zdjecie uzytkownika
Aros - 2016-04-26 16:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wczesnie zaczynasz się niecierpliwic. To po prostu są jaja i tyle !
zdjecie uzytkownika
dudka jerzy - 2016-04-26 16:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mam pieniedzy za mc marzec i umowy
zdjecie uzytkownika
John - 2016-04-26 21:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tak samo bo zwolniłem się zanim jeszcze rzekomo umowa została wysłana. No i tak czekam i czekam. Podobno ma przyjść listem ale tak zaraz 2 miesiąc będę czekać. No i wypłaty za marzec jak nie było tak nie ma.
zdjecie uzytkownika
Gruby - 2016-04-27 15:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak w Solidzie w Wawie i okolicach wygląda praca w załogach interwencyjnych? Jaka kasa? Od której sie zaczyna prace i o której konczy? Prosze o szybką odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
maks123 - 2016-04-27 18:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GI - 2016-04-19 15:28:31]:
Dzień zaczynasz od wysłania planu co będziesz robić. To ustalasz sam lub ustala Ci życie. Musisz mieć samochód, ponieważ musisz dojechać na obiekty, zwracają 70 gr za przejechany km.I to wszystko co dobre. Poza tym rekrutujesz pracowników (na swoje obiekty). jeżeli nie masz obsady na obiekcie to zabezpieczasz sam.Wykonujesz grafiki, wprowadzasz przepracowane godziny pracownikom, szkolisz nowych prac.pobierasz umundurowanie, jeżeli solid dostaje karę finansową, to szukasz winnego i obciążasz go, jeżeli tego nie zrobisz to kierownik rejonu kasuje Ciebie. A kar jest bardzo dużo. Najgorzej jest na obiektach handlowych. Umowa na początku zlecenie potem możesz otrzymać umowę o pracę lecz tylko do kwoty najniższej krajowej reszta zlecenie. Kilometrówka też jest wypłacana jako zlecenie. na początek suma tych umów to maks 2500, potem musisz walczyć. To tylko niektóre unfo jeżeli podasz e-mail to mogę napisać wszystko, na handlówkach są jeszcze cofki,kontrole szafek pracowników, śmieci, na pozostałych prowokacje, nocne kontrole Nie polecam takiej pracy, a w Solidzie to zupełnie nie!!!!!
zdjecie uzytkownika
łysy - 2016-04-28 10:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bohun - 2016-04-13 12:09:06]:
Jak poleci to krzywda się nie stanie, za tą kasę prace znajdzie ale gotowicki czy kobyliński to nie
zdjecie uzytkownika
Got - 2016-04-30 11:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xXx - 2016-04-24 19:38:10]:
Tak niestety mylisz się. Jeżeli masz etat to musisz wypracować najniższą krajową uzależnione to jest od stawki godzinowej na obiekcie. jeżeli nie wypracujesz to i tak muszą Ci wypłacić najniższa krajową a różnicą obciążą inspektora. Jeżeli wypracujesz najniższą krajową to liczą godziny ponadetatowe jako zlecenie.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2016-05-02 05:50:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to możliwe myślałem ze tak tylko zlecenie się liczy, to można np. Zrobić 230 godzin i dostanie się za to tylko 1350
zdjecie uzytkownika
Got - 2016-05-02 14:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wszystko uzależnione jest od tego czy masz grupę, jeżeli nie to np stawka na obiekcie za zlecenie wynosi 7,50 to Tobie jako etatowcowi dadzą mniej, np 5,50 (uzależnione jest od tego ile płaci kontrahent za roboczogodzinę) więc jeżeli przepracowałeś 230 godz to 230x5,50, czyli nie wypracujesz w tym przypadku etatu. Zaznaczam to wszystko ulega zmianie jeżeli masz grupę. Dokładnie nie wiem, ale osobie z grupą można dać wyższą stawkę. Na zleceniu takie osoby otrzymywały np 50 gr/h więcej ponieważ solid otrzymywał za takie osoby kasę z jakiegoś tam funduszu
zdjecie uzytkownika
arni - 2016-05-04 13:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aneta - 2016-04-23 20:09:09]:
Solid nie płaci nadgodzin, dostajesz tylko minimalną krajową
zdjecie uzytkownika
Stn - 2016-05-05 14:23:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie są warunki na stanowisku przedstawiciela handlowego w tej firmie? Bydgoszcz i inne
zdjecie uzytkownika
dgtrf - 2016-05-05 22:00:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Stn słyszałam, że warunki są całkiem rozsądne i tu cie chyba nie zaskocze - jest podstawa oraz premia zalezna od wyrobionego planu. Podobno plan możliwy do zrobienia /taki ludzki/. Ale nie znam kwot.
zdjecie uzytkownika
AAA:) - 2016-05-19 14:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałam w Solidzie ,odeszłam ze względów rodzinnych .Pracowałam tam 3 lata i szczerze powiem to była najlepsza praca i najlepsi ludzie z jakimi pracowałam. Żal mi za każdym razem kiedy o niej pomyślę że już tam nie pracuję .Byłam pracownikiem biurowym,pieniądze zawsze na czas. Nie zostałam nigdy oszukana finansowo.Nie obiecywano mi góry złota ,dostawałam tyle na ile się umówiłam i zgodziłam. Ludzie super naprawdę ,a kadra zarządzająca może i wymagająca ale nikt nie stał mi nad głową i nie naciskał zrób to zrób tamto. Robiłam to do czego zostałam przyjęta i nauczona .Szczerze ..gddyby ktoś mi zaproponował z Solidu powrót do pracy nie wahałabym się ani minuty. Minął już rok jak odeszłam a cały czas myślę o tych ludziach z którymi pracowałam .Narzekają Ci ,którym się nie chce pracować....
zdjecie uzytkownika
młody - 2016-05-19 23:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie jako kierownik...Firma zatrudnia każdego jelenia, który zgodzi się pracować po 10 godzin dziennie...o jakości świadczonych usług wolę się nie wypowiadać. Czasami tylko dziwię się kontrahentom, że jeszcze nie zmienili firmy świadczącej usługi. Wewnątrz nie ma szacunku do drugiej osoby. Kierownicy pomiatają swoimi pracownikami, nie naliczają należnych pieniędzy, itp. Nie polecam pracy w tej firmie, szkoda życia.
zdjecie uzytkownika
OBIEKTYWNY - 2016-05-21 22:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DNO , DNO I KURW-A DNO .KOLEJNY KOMENTARZ Z NEGATYWEM.
OGÓLNIE SYF , KUMOTERSTWO , NEPOTYZM , MARAZM , TUMIWISIZM .
WSPÓŁCZUJĘ KLIENTOM KTÓRZY SRAJĄ ABY BYŁO DOBRZE ALE DOBRZE .....TO JUŻ BYŁO .
CIEKAWE CO ROBI PIP ???????
MAŁA FIRMA BYŁA BY JUŻ ZAMKNIĘTA !!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
CAŁA PRAWDA - 2016-05-21 22:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [młody - 2016-05-19 23:41:15]:
cała prawda o firmie , POTWIERDZAM , NIE POLECAM !!!!!!!!!!
K--------A-------T--------S-------T-------R---------O--------F-------A
zdjecie uzytkownika
syriusz2002 - 2016-05-22 18:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2016-04-17 09:37:14]:
Ja się sądziłem z nimi równe 4 lata , w dwóch instancjach , co do udokumentowania pracy , to powinieneś powołać świadków , grafiki służby , ja zdobyłem dodatkowo książki dyżurów .
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnego spotkania. Tylko telefon z zaproszeniem na szkolenie.
Pytania: Czy umiem obsługiwać komputer.
zdjecie uzytkownika
Maciek O - 2016-05-25 15:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Solid - firma która fałszuje podpisy klientów by wyludzic od nich pieniądze za usługi których nie dostarczają. Teraz będą mieć każdą możliwa kontrole. ZŁODZIEJE
zdjecie uzytkownika
ktostam - 2016-05-26 18:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w solidzie rządzi niby prezes, ale tak naprawdę to dzieciak.
Tak naprawdę stery trzymają państwo Alicja i Andrzej Sz.
A prezes....to chodzi po całej firmie i tylko szuka komu dowalić, jak nie ma co robić to sprawdza porządki na biurkach i grzebie w szafach w innych pokojach.
Kantują na zusie, że niby pracujesz dla różnych spółek, co gorsza nie płacą nadgodzin ani nie dają godzin do odbioru.
Ich biznesy są tak skalkulowane, że jakby mieli ludzi pozatrudniać uczciwie i zgonie z prawem to by biznesu nie było. Więc trzeba kombinować i dlatego w tej firmie jest tak źle.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Solid Security!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert