brak logo

Solid Security

Warszawa

Opinie o Solid Security

r654 2016-09-12 19:02:37
wiesz co taka tez jest prawda ze powinno się w firmach doeniac jednak tych starszych praownikow prawda?
1
nick 2016-09-13 00:15:01
Czy od przyszłego roku wejdzie ta stawka minimalna w ochronie czy też firmy ochroniarskie jakoś to "obejdą"? Może ktoś się wypowiedzieć?
1
bella bella 2016-09-13 10:41:50
jak ktoś twierdzi że za mało zarabia i ma większe ambicje to firma szuka obecnie kierowników kontraktu także
Oszukany 2016-09-13 17:01:17
Dlaczego nie chcą wypłacić należnych pieniędzy , czy wielu ludzi tak oszukują , co robić, gdzie się zgłosić ze skargą , pracuję na umowę zlecenie. Twierdzą,że przelew poszedł, a kasy na koncie nie ma, kłamstwa i kłamstwa
jarek 2016-09-13 18:17:17
@oszukany może musisz zweryfikować swoje dane w kadrach? Tutaj nigdy nie było takich problemów, więc to strasznie dziwne. Musi tu być jakieś nieporozumienie, więc trzeba to po prostu porządnie wyjaśnić. Wypłaty raczej zawsze tu są na czas, więc to dziwne
Hjtk 2016-09-14 15:37:14
podobno będą coś kręcić na ucięciu pieniędzy, za odpłatne "wypożyczanie" potrzebnego sprzętu do pracy. O umówie o dzieło, lub karach pieniężnych. Ile tym prawdy nie wiem, ale takie chodzą ploty. Pewnie skończy się jak zwykle, bo za dobrze to wygląda.
3
norm@lny 2016-09-14 22:38:16
tu tak naprawdę ie chodzi o kasę tylko o podejście do pracownika nieważne czy stary czy młody bo nie ma z zakładnika pracownika a płaca minimalna netto od 1 stycznia wynosi 8.40 wiec nawet to 9 do reki nie oslodzi nikomu darcia japy przelorzonego
1
mniek 2016-09-15 10:59:32
Dobrze, że nawet odpowiednie zarobki się pojawiły, bo to znacznie umiliło zatrudnienie. Ale wiadomo czy w niedługim czasie pojawią się jakieś oferty pracy?
miejscowy 2016-09-15 23:44:23
I mnie też chodzą słuchy o wprowadzeniu odpłatnego użyczania ciuchów by obejść stawki . Jeśli to prawda to się pożegnamy.
1
Nic 2016-09-16 12:19:37
No powiem Wam, że dobra sprawa z tym Solidem, nie wiem skąd jakieś negatywne opinie, jak dla mnie to zdecydowanie na plus sprawa, jedna z najlepszych firm ochroniarskich
cipekzsolidu 2016-09-16 19:46:08
ze co 5.50 a nie 8
Olek 2016-09-16 20:18:30
Daj spokój, skąd Ty masz taką stawkę,przecież to nieprawdziwa nieprawda
ja 2016-09-16 22:26:38
na serwisie it zarobki 3000 wzwyż plus kilometrówka jak dużo pojeździsz to drugie tyle ;) w ciągu miesiąca 2 przelewy po+/- 3000 . także trzeba było się uczyć a nie w straży miejskiej czy milicji robić a potem narzekać ze mało płaca za cieciowanie...
arek 2016-09-16 22:29:15
Asystent Przedstawiciela Handlowego podobno szukają i można doświadczenie zdobywać od zera - prawda to jest?
Marta 2016-09-17 01:18:16
Nie polecam Solidu. Nie wiecie co się dzieje w zwłaszcza w Zielonej Górze . Kierownik mi tylko i wyłącznie pokazywał las nic kompletnie mnie nie nauczył,później się zaczęło 0 rezultatów,więc zwolnilam się sama . Ekipa mężczyzn jest zbyt natarczywa,zmieniłam pracę i dalej są telefony co robic?????
sonia7 2016-09-17 12:17:40
arek teraz to jest wielkie zapotrzebowanie na stanowisko Asystent Przedstawiciela Handlowego - jak widzę w całej Polsce mają masowe rekrutacje i ciągle gdzieś jakieś ogłoszenie się pojawia - czemu ich tak wielu szukają?
Michał 2016-09-17 14:56:34
Kochani,asystent przedstawiciela handlowego to nic innego jak roznosiciel ulotek reklamowych po klientach.Są przypadki,że ze 100 asystentów 5% z nich stanie się handlowcami.
Trzeba mieć wygodne obuwie,parasol i wózek na ulotki.
Trzeba znać topografię danego regionu. Trzeba również uważać na innych asystentów np.Juwentus,Konsalnet lub Impel.
Asystent to popularny chłopiec na posyłki.
1
makj 2016-09-17 16:33:26
sonia i dziwne że wszystkie jednocześnie te rekrutacje wystartowały w połowie wrześnie - jakieś zwolnienia były?
Kwas 2016-09-18 09:59:27
norm@lny co Ty wypisujesz!
Szkolenia bhp i procedury ewakuacji prowadzi administrator z ramienia kontrahenta zakładu a nie koordynator agencji ochrony!
Regulują to wszystko lokalne akty prawne i instrukcje.
jarek 2016-09-18 11:18:54
@michał skoro szukają asystentów przedstawiciela handlowego no to raczej nie roznosi on tylko ulotek po co wtedy byłby mu pomocnik?
jw 42=28 2016-09-20 14:10:49
Solid jest jedną z najgorszych firm ochroniarskich w jakich pracowałem. Jest to ,można powiedzieć firma złodziejska . Za wszystko potrącają pieniądze ,nie powiadamiając pracownika. Po prostu nie masz na koncie.Za brak 3 latarek wartości 60 zł,Solid obciążył pracowników na kwotę 4000 zł ( słownie cztery tysiące ), bez prawa odwołania. Poszukuje pracowników ,którzy ochraniali jednostki wojskowe,ujęcia wody i inne stałe obiekty.
6
edeko 2016-09-20 14:11:14
Koordynator rozwoju projektów ma dobre zarobki więc nie tak źle.
KTOS COS 2016-09-21 09:38:57
Nie polecam , wyzysk, mobbing, niska kultura osobista, brak inteligencji. Jesli spełniasz te warunki będziesz miał jak w raju- mały szczegól musisz robic tak jak oni chca. Najniższa krajowa jesli dadza ci umowe o prace, umowa zlecenie 7-8 zł za godz mozliwy ryczalt ale wmawiaja ludziom ze im sie nie nalezy - bzdura. O wszystko trzeba walczyc i najlepiej mieć to na piśmie. Słowo codzienne w tej firmie to ku...., ja pier.... itd. Dyrekcja nie ma swojego zdania o ludziach tylko opiera sie na zdaniu starych pracowników - paranoja. Miejsce pracy Katowice . Pozdrawiam .
P.S. Powinien się tym miejscem pracy zainteresowac PIP !!!!
4
Mietek 2016-09-21 10:08:15
Widzę, że Kwalifikowany Pracownik Ochrony - Gdańsk, Gdynia, Malbork, Pruszcz Gdański, Sztum, Wejherowo, Chwasz jest potrzebny i to od zaraz, opinie wydają się być pozytywne, a Wy jak sądzicie warto iść?
Waldek 2016-09-23 18:47:21
Co ty pieprzysz
2016-09-23 19:08:07
Hej, wiecie czy niedługo pokaże się u nich jakieś ogłoszenie pracy chociażby na asystenta przedstawiciela handlowego? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że zarobki są adekwatne do powierzanych zadań.
luke 2016-09-24 01:18:20
Ludzie co wy chcecie chronić
Polityka tych firm polega żeby małpę (pracownika) wsadzić na rowerek i niech popierdziela nabijając przy tym kasę z ochroną to nie ma nic wspólnego ani pod względem szkoleń bo takich niema jedynie jak wybulisz 900zł na kurs większość nie kompetentna dalej daje sobie w mawiać przez "wazelinowe ludki" koordynatorów tylko żeby ŁAPAĆ ZŁODZIEJA! raz na pół roku, i tak budują polityke jakości ściemnianie przed firmą wynajmującą że niby się coś dzieje i dają rade
Tę całą ch.jnie powinno się zlikwidować albo porządnie kontrolować
4
mik 2016-09-24 09:49:24
Skoro dizałąj a w branży ochroby to dziwi mnie fakt dlaczego nie posiadaja żadnych ogłoszeń na pracowników ochrony, tylko na Asystentów przedstawiciela Handlowego, na to stanwosiko jest najwiecej ogłoszeń, czyżby odchodzili juz od ochrony i przeksztalcali politykę na inna?
luke 2016-09-25 02:19:23
szczerze odradzam tej branży kto sie szanuje ci co pracują to wiedzą o czym mowa a kto niewie niech sam sie przekona. Dziadostwo i strata nerwów, po ich szkoleniach bhp i procedurach to można jedynie wyciągnąć wnioski "że do pracy trzeba nogi myć" poziom wiedzy żaden... a wogóle szkoda gadać i kombinacje na stawkach
jarek 2016-09-25 09:31:55
@luke a czy tuta bhp jest najważniejsze w większości firm tak jest, że na takich szkoleniach na dużo się nie dowiadujesz, ale skoro je organizują to muszą dawać umowę o pracę?
luke 2016-09-25 18:45:52
może i umowe o prace dadzą + zlecenie żeby ponad 200 godzin wyrabiać bo tak to im sie nie opłaca na obiekt brać. samej umowy o prace to raczej pomażyć można. I robi człowiek za kukłe. Aj mówie wam ludzie lepiej zdobywać kwalifikacje zawodowe i umiejętności gdzie indziej bo tu nic sie nie zmieni jak ci z sejmu nie ruszą stosownych ustaw nawiasem mówiąc pewnie też jakąś działke mają z tego interesu skoro tak to wygląda.
fyhia 2016-09-25 18:54:52
@ luke - z tego co mi wiadfomo, nha jedną osoby w jednej firmie nie może byc i umowa o prace i zlecenie
luke 2016-09-25 19:06:53
jestem tego najlepszym przykładem może tak być
luke 2016-09-25 19:13:42
A dlatego tak robią żeby za nadgodziny nie płacić jak wynika z kodeksu pracy tylko powiedzmy 8 godzin za umowe o prace a co powyżej to zlecenie taniej wychodzi
fyhia 2016-09-25 20:05:24
@ luke - kiedyś w mojej firmie tez miaąłm taką sytuacje ze cześć wypąłty miałam miec na umowe o prace i czesc na zlecenie. I w tamtym przypadku zlecenie musiałam mieć na zupełnie inna osobe nie pracującą w firmie, bo nie byłoby to zgodne z przepisami
luke 2016-09-25 21:21:21
W moim przypadku jedna firma tylko że dwie spółki sobie zrobili i dwie umowy stąd i tak dymają pracowników
fyhia 2016-09-25 21:36:56
@ luke - aaaa....no to wszytsko jasne, w takim przypadku jak dwie spółki to fakjtycznie może być tak jak nmówissssz, bo to zupełenie inna sytuacja jak u mnie. W mojej firmien chodziło tylko on jedna spółke
luke 2016-09-25 21:46:58
Szkoda mi tylko kasy na kwalifikacje mogłem to inaczej spożytkować ale piniądze to nie wszystko ... Satysfakcje mam tylko że postrzelałem na strzelnicy notabene amunicje też musiałem dokupić bo 6 pestek to śmiech na sali
luke 2016-09-25 23:26:37
Za przeproszeniem jak patrzę na te ogłoszenia... Człowiek na sortowni paczek w lepszych warunkach pracuje 12zł na godzinę i 8 godzin dziennie
3e9 2016-09-26 09:58:12
ale oczywiście że każdy chce zarabiać więcej, dlatego robi się karioerę i zajmuje coraz wyższe stanowiska, tutaj masz takie możliwości i są różne rekrutacje, nie musisz być zwykłym pracownikiem ochrony, możesz iść do handlu tutaJ I gps, JAK SIĘ CHCE to można
jozef 2016-09-26 10:10:42
dlaczego ochrona solidu przy budowie 5.6 bloku elektrowni opole zatrudnia zboczencow co jest udokumentowane sms-ami do kobiet jak też proba gwałtu .pracownik ten jest dowodca całej zmiany a koordynator ukrywa to żeby mieć swiety spokuj jak tez wiele innych spraw pracowniczych
r654 2016-09-26 11:11:59
no wiadomo ze przecie apetyt rosnie w miare jedzenia prawda? im ktoś dluzej pracuje i zyskuje jakies tam nowe dosiwadczenie i umiejetnosci to z cala pewnoscia tez chce przecież i więcej zarabiać nie oszukujmy się a to zależy od stanowiska tez co nie?
luke 2016-09-26 15:20:54
a ktoby tam chciał kariere robić już wole te studia ukończyć i w świat moja noga tam więcej nie postanie
Pracownik solidu 2016-09-26 15:58:10
Witam, jestem prostym człowiekiem. Pracuje w solidzie od 2 lat, po 3 miesiącach w solidzie dostałem umowę o pracę, aktualnie jestem na 2 umowach na umowie o pracę i na umowie zleceniu. Kiedy zaczynałem pracę w carrfourze Express w Warszawie dostałem 8 zl do ręki po 3 miesiącach dali mi umowę o pracę (1850zł brutto) na najniższa krajowa oraz do umowy zlecenia dali mi 11 zł do ręki przy 240 godzinach okolo 2400 do ręki mam. Pracuje systemem 2 dni po 16 godzin następnie 2 dni wolnego, inspektor jest do pogadania człowiek, wszystko załatwi,wypłaty były na czas,nigdy nie zdarzyło mi się, że czegoś do wypłaty brakowalo. Wiadomo, że kokosy to nie są ale w każdej branży trzeba się w jakiś sposób sprawdzić a są gorsze firmy gdzie gorzej płacą, powiem tak szału nie ma ale nie jest źle :) pozdrawiam
ab 2016-09-26 16:45:47
firma Solid Security naciąga klientów - niby płaci się tylko za ochronę, ale wystawiają wciąż faktury za usługi dodatkowe - jeśli robią tak z klientami to trzeba uważać na nich jako na pracodawcę!
cśśś 2016-09-26 21:49:27
Wiecie jakich benefitów socjalnych można się spodziewać na samym początku? Z góry dziękuję za odpowiedź
covboy 2016-09-28 10:23:22
Nie polecam pracy w solidzie , nei wypłacaja całej kasy , innych też tak oszukują.
mniek 2016-09-28 11:40:39
ale o co chodzi z tymi usłagami dodatkowymi? za to trzeba też faktury wystawiać?
kaka 2016-09-28 12:12:34
Mam pytanie. Jak sprawa wygląda w patrolach interwencyjnych w Wawie i okolicach, dużo alarmów? jakie stawki???
boss 2016-09-28 13:11:05
Mnie też najbardziej interesują stawki dla patroli interwencyjnych, bo sam posiadam odpowiednie doświadczenie żeby podjąć u nich pracę. Ciekawe tylko jest to, że każdy dba o to, żeby zaeobki były adekwatne do powierzanych zadań, a to jest u nich możliwe.
Zostaw swoją opinię o Solid Security - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security