Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Filip - 2015-05-12 10:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mój ojciec jest pracuje w Solidzie już od paru ładnych lat i wiadomo są momenty lepsze i gorsze, ale nie zamierza zmieniać firmy. To chyba o czymś świadczy.
zdjecie uzytkownika
Mati - 2015-05-12 16:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyznam się, że jestem nowy w Solidzie i wczesniej pracowalem u konkurencji. Trudno jest sie jeszcze wypowiadać o całokształcie, ale jak na razie mam dobrego kierownika i w miare dobre godziny, wiec mam o niebo lepiej niz wczesniej.
zdjecie uzytkownika
solid - 2015-05-12 20:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Filip - 2015-05-12 10:15:25]:
to co tu szukasz nie masz wlasnego zycia i chcesz sie upewnic ze jest tak zle jak mowi twoj ojciec czy wazelina
zdjecie uzytkownika
szymon - 2015-05-13 09:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie spokój czego wy wymagacie od pracy ochroniarza? Ja jestem studentem i dorabiam sobie, bo fajnie jest mieć dodatkową kasę. Jestem w Solidzie bo mogę dostosować grafik do zajęć, więc jak dla mnie daje rade.
zdjecie uzytkownika
maturzysta - 2015-05-13 18:47:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a chciolem zapytac czy majac te dwie umowy to po roku nalezy mnie sie bida
zdjecie uzytkownika
leom - 2015-05-14 00:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto jest Twoim inspektorem?
zdjecie uzytkownika
maturzysta - 2015-05-14 09:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem a skad to mam wiedziec
zdjecie uzytkownika
ochroniarz - 2015-05-14 13:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzaskam po prawie 10 h dziennie, później wolne i tak cały czas. Ale przecież utrzymać się trzeba. Praca jak każda inna w branży. Najważniejszy jest dobry obiekt to wtedy i praca lepiej idzie.
zdjecie uzytkownika
Franky - 2015-05-15 09:22:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe ilu z was tak naprawdę pracowało w Solidzie :) z doswiadczenia pewnie ci co najwięcej krzycza pewnie pracowali tam tydzien i wiedza wszystko.
zdjecie uzytkownika
amelia - 2015-05-19 09:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dziadyga - 2015-03-02 00:40:00]:
Hej, co możecie powiedzieć o kierowniku handlowców w Legnicy niejakim Panu Mariuszu J.?
zdjecie uzytkownika
Kuba - 2015-05-19 09:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do MARIANA - 2015-05-01 10:07:48]:
Hej, co mozecie powiedzieć o kierowniku handlowców panu Mariuszu J.?
zdjecie uzytkownika
były pracownik solidu - 2015-05-19 19:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jk się zatrudniałem. Miało być 2 dni pracy na 2 dni wolnego. Okazało się że było 6 dni po 14h pracy na jeden dzień wolnego. Ciągle telefony, że w wolne trzeba przyjść. Nie polecam tej firmy. W całej branży jest tak samo ale ta firma to już wyjątkowe dno. No chyba że lubisz robić 300 godzin w miesiącu.
zdjecie uzytkownika
damian - 2015-05-20 12:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje tu już jakieś 4 lata. Byłem na dwóch obiektach. Wiadomo że na niektórych się więcej nalatasz bo trzeba pilnowac a nieraz siedzisz i nic nie robisz. Taka prawda
zdjecie uzytkownika
kajtek - 2015-05-21 10:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wrażenie ze wchodzą tu sami hejterzy ;p ja pracuje od prawie roku i daje rade. Wiem co mówie bo pracowalem już w kilku podobnych firmach ;)
zdjecie uzytkownika
inspektor - 2015-05-21 11:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie jako inspektor, ale że nie byłem lizusem dyrektorków i broniłem pracowników stałem się niewygodny.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-05-21 14:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jaka jest i na czym polega kazdy wie, kasa taka jak wszędzie w branży, no ale na czas no i elastyczny grafik jak jestes studentem.
zdjecie uzytkownika
Kriss z Wawy - 2015-05-22 12:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam podjąć pracę w Warszawie to jest pod Warszawą J.W. K... inspektor Robert R..... . Czy macie jakąś wiedzę na temat tego obiektu i Inspektora.
zdjecie uzytkownika
manyy - 2015-05-22 12:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kumpel pracuje już troche w Solidzie i akurat szukali do pracy na ochroniarza, to mówie a zgłosze sie. bo kolega w sumie powiedział jak jest no i warunki są w miarę. Szału nie ma, ale tez tragedii też. Szybko poszło i już pracuje
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-05-25 17:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje w Solidzie od 2006r jako pracownik ochrony fizycznej.

+ firmy jest taki że pensja jest na czas i to wszystko.
a teraz minusy
- Nieudolni inspektorowie/kierownicy
- ciągłe braki w kadrach
- Dwie umowy : jedna o prace druga o zlecenie , ale to nic dziwnego bo prawie wszystkie firmy ochroniarskie tak robią.
- zniżki zamiast podwyżek.
- dopierdalanie się do wszystkiego
Firma co chwile traci obiekty albo dostają kary gdzie pózniej odbijają sie one na pracownikach... ogólnie żenada
minusów jest bardzo dużo... ja już mam dość i na dniach odchodze bo mam dość takiego traktowania ludzi.


zdjecie uzytkownika
PrawdaUkrytaWPrawdzie - 2015-05-26 23:31:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opowiem wam historię jak solid przeją jednostkę wojskową w Elblągu :)
Panowie z solidu zrobili zbiórkę w wojskowej świetlicy dla pracowników (wtedy jeszcze Stekop) i na tym ów zebraniu za czeli tak: ,,My do was dokładamy i możemy wam dać 7,5 brutto, a komu się nie podoba może wyjść" No i wszyscy wyszli z sali i solid stracił jednostkę wojskową :) kto to widział żeby licencjonowanemu ochroniarzowi który po jednostce wojskowej chodzi z bronią dawać 7,5brutto /h
zdjecie uzytkownika
T1000 - 2015-05-26 23:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W solidzie uczą inspektorów, koordynatorów i ta inna hołotę wyżej postawioną od zwykłego gońca jak robić pranie mózgu, specjalne szkolenia do tego mają.
zdjecie uzytkownika
były solidziak - 2015-05-27 14:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Taka mała uwaga tu nie wchodzą osoby które nie mają pojęcia o czym piszą ,raczej osoby które chcą z siebie coś wyrzucić mając jakieś doświadczenie w tej firmie oraz osoby które zaczęły pracę i nie poznały tej firmy. Ja pracowałem w tej firmie ponad 10 lat i przeszedłem prawie wszystkie szczeble "kariery" w tym molochu. I mogę powiedzieć że:
po pierwsze to firma ma bardzo głęboko to co tu ktoś napisze;
po drugie kadra w firmie Solid to albo przydupasy dyrektorów z W-wy albo z poszczególnych oddziałów tej firmy lub osoby po pracy w wojsku lub policji ale Ci to w miarę szybko kończą karierę no chyba że lubią gnębić podwładnych i tych tez nie brakuje;
po trzecie -warunki płacowe to żenada i jedno wielkie oszustwo ,tak jak tutaj oszukują ludzi na pieniądze to chyba nie ma w innej firmie; za moich czasów "poleceniem służbowym " było ukaranie w miesiącu co najmniej 10 osób karami pieniężnymi , obciążanie pracowników interwencji karami za przepały itp. przypadki kiedy osoba była ukarana zgodnie z regulaminem czyli na piśmie były "niemile" widziane- po co kadrom głowę zawracać można było usłyszeć.
po czwarte -standard usługi świadczonej przez tą firmę odbiega znacznie od tego co firma oferuje , pokażcie mi "szkolenia" pracowników przeprowadzane przez tą firmę -ja osobiście byłem na dwóch i to za które musiałem zapłacić i które odbyły się w dniu wolnym od pracy a dodatkowo nikt nie otrzymał "gwarantowanego" świadectwa odbycia takiego kursu
po piąte - wyposażenie pracowników ochrony w tej firmie to żenada , nie chcę się rozpisywać jakie wyposażenie mają konwojenci czy interwencja ale to woła o pomstę do nieba, brak poszanowania dla życia i zdrowia tych ludzi.
po szóste - skoro tak ktoś chwali ta firmę to proponuje abyście zainteresowali się jakiej wysokości składki macie odprowadzane od Waszych wynagrodzeń bo możecie doznać szoku jak dostaniecie wydruk o wysokości składek. Ja przez okres ponad 10 lat miałem odprowadzone mniej składek niż moja żona pracująca na etacie w firmie handlowej na "przeciętnej" posadzie przez 1,5 roku czasu. Zaznaczyć trzeba ,że ja w firmie Solid nie byłem szarym żuczkiem tylko na stanowisku kierowniczym. I nie sugerujcie się tym co macie na papierze napisane bo ja również miałem umowę która wyglądała jak bajka z tym że po miesiącu czasu "ktoś" napisał do niej aneks o którym dowiedziałem się po ...pięciu latach. Tak dokładnie pojawiły się nie dwie ale trzy umowy i chociaż wypłata się zgadzała to wysokość składki już nie .
po siódme - tak jak ktoś wcześniej napisał pracując za długo wiesz za dużo i firma robi wszystko aby się z Tobą pożegnać ( z wyjątkiem niektórych dyrektorów którzy dopracowali do perfekcji wykonywanie poleceń W-wy)
po ósme -stopień "zastraszenia" pracowników jest na wysokim poziomie i jest niemalże pewne że wcześniej czy później nie ważne czy słusznie czy nie "ktoś" na Ciebie doniesie i Twoje nerwy zostaną poddane próbie no chyba że sam wcześniej się postarasz i zostaniesz "pracownikiem miesiąca" u kierownika lub dyrektora
po dziewiąte - praca w tej firmie dała mi jedno - poczucie straconego czasu głównie ze względu na stracone ponad 10 lat składek emerytalnych oraz całkowity brak rozwoju zawodowego , stracone zdrowie -głównie nerwy i nie tylko ,świadomość że istnienie takich firm to zagłada dla ludzi młodych którzy chcieliby w życiu coś osiągnąć i brak perspektyw na start życiowy pcha ich w tryby molochu jakim jest ta firma. Osobiście z uwagi na doświadczenie jakimi uraczyła mnie ta firma nie polecam jej dla osób które mają jakiekolwiek ambicje w życiu , praca w ochronie to nie jest wyjście a tylko ucieczka przed podjęciem ważnych decyzji w życiu , praca w ochronie będzie tylko hamulcem życiowym no chyba że z góry wiecie i jesteście pewni że to tylko będzie krótki etap w Waszym życiu .
Pozdrawiam były solidziak.
zdjecie uzytkownika
zwykła ciecia - 2015-05-27 16:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po ca tu doktoraty pisać? Przecie od dawna wiadomo, że w solidzie dobra praca tylko tyłek trocha boli...
Swoją drogą co to za kierownik co nie widział jakie składki solid mu płaci? Koleś musiałeś przecież podpisywać te umowy, zwieracze ci po 10 latach puściły czy wzrok ci się nagle poprawił? Dyrektor czyś zwykły cieć solid dyma wszystkich.Nie, nie ja jestem niewinny ja byłem tylko kierownikiem...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwszy raz byłem na tak przyjemnej rozmowie o pracę. Mało tego...dowiedziałem się wszystkiego i tak też okazało się później, bez żadnych ściem, cała rozmowa była bardzo sympatyczna.
Po podjęciu pracy bardzo duża pomoc ze strony Pani z rekrutacji z Ciechanowa
Pozdrawiam Pani Justyno!!!! słyszałem co zrobili!!!! Bardzo duży błąd że Pani juz nie ma!!!!!!! Nikt już tam nie przyjdzie no chyba ze Pani będzie!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
solid - 2015-05-27 17:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były solidziak - 2015-05-27 14:35:32]:
wiemy o czym piszemy dzis w tvn mądra głowa nie wie skąd mają być pieniądze na emerytury powiedzmy mu jak dymają państwo firmy ochroniarskie dając dwie umowy i nie płacą zusu za nadgodziny a my pracujemy po 300 godzin częściowo na umowe zlecenie po niżej najniższej krajowej od której nie odprowadzają skladek zglośmy to w każdym mieście do pip
zdjecie uzytkownika
bartek - 2015-05-28 16:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja w sumie poszedłem do Solidu na praktyke bo musialem odbębnić ale zostalem już bo chcialem i zaproponowali mi fajną robę. Kasa zawsze się przyda zwalaszcza jak jestes studentem ;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Solid Security?
Zadaj pytanie
alert