Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Haha - 2014-07-07 19:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@spragniony - nie wiem jakie praktyki masz, ale raczej normalni ludzie by nie podejmowali takich tematów nawet....
zdjecie uzytkownika
na skos - 2014-07-15 17:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Przez 6 lat właściciel solidu stracił podobno pół majątku? Po prostu kierownik się nie stara, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
katar - 2014-07-19 15:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w wasza firma trzeba nadal pracować z połykiem?
zdjecie uzytkownika
dzin - 2014-07-21 17:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja pracuje w solidzie 200 godzin na grupie dwujce i za nadgodziny nie placa dziwny to kraj
zdjecie uzytkownika
poszkodowany :( - 2014-07-25 18:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
UWAGA ! UWAGA ! Jesteśmy wraz z kilkoma osobami w trakcie przygotowywania POZWU ZBIOROWEGO PRZECIWKO SOLID-owi. Jest nas już 9 osób ! Wg naszego prawnika należy nam się odszkodowanie finansowe z tytułu nagminnie łamanych przepisów prawa pracy oraz stosowanego powszechnie mobbingu !!!Czekamy na kolejne osoby które zostały oszukane przez tą "firmę" Podaję swój e-mail :
zdjecie uzytkownika
sasza - 2014-07-25 22:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, jestem nowym pracownikiem solida, pracę zaczynam w sierpniu a dzisiaj załatwiałem wszystkie formalności, dostałem dwie umowy o pracę w jakichś spółkach asistnet po 7/8 etatu i 1/8 etatu oraz umowę zlecenie w firmie solid czyli będę zatrudniony w 3 firmach, pytanie jest takie po co jest ta umowa zlecenie ?? czemu ona służy?? Widnieje na niej stawka 5 zł za godzinę, jak pytałem czy to chodzi o nadgodziny to mi powiedziano, że nie tylko że to taka dodatkowa umowa ale ewidentnie było widać , że oni wszystkiego mi nie powiedzieli, że chcą coś ukryć, może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tą dodatkową umową cywilną?
zdjecie uzytkownika
$$$ - 2014-07-26 11:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sold-matka Justus-jego dziecko i tu i tam taki sam syf.Odradzam obu firm
zdjecie uzytkownika
fiodor - 2014-07-27 19:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak tez podpisałem a teraz mi płaca 2 zł na godz za nadliczbowe bo kierownik sobie tego zyczy a ja jakio osoba niepelno sprawna ze znacznym stopniem niepelnosprawnosci nie powinienem pracowac wgodz nadliczbowych jeszcze każą pracowac fizycznie oprocz pilnowania obiektu
zdjecie uzytkownika
kierownik Mo Bbing - 2014-07-30 15:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś chce jeszcze jechać na dwutygodniowe wczasy w zakładowym ośrodku wypoczynkowym Solidu w Dziwnowie w dniach 18-31 sierpnia? Proszę o kontakt są jeszcze wolne miejsca.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-07-31 14:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja tam pracowałem na osiedlu nie polecam nikomu tej firmy
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-08-01 11:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
UWAGA ! UWAGA ! Jesteśmy wraz z kilkoma osobami w trakcie przygotowywania POZWU ZBIOROWEGO PRZECIWKO SOLID-owi. Jest nas już 9 osób ! Wg naszego prawnika należy nam się odszkodowanie finansowe z tytułu nagminnie łamanych przepisów prawa pracy oraz stosowanego powszechnie mobbingu !!!Czekamy na kolejne osoby które zostały oszukane przez tą "firmę" Podaję swój e-mail : duckworth32@gmail.com CZEKAMY NA WAS!!! RAZEM UKARAMY TĘ ZA TO CZEGO SIĘ DOPUSZCZA !!!
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-03 21:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Karygodne i żałosne.
Kraków to( usunięte przez administratora ) interwencja bez wytchnienia jeździ po alarmach +38 w samochodzie monitoring nic nie odwołuje alarmów za dobę masz 45 do 50 alarmów wszystkie dojechane odwołanych zero to. W tej firmie już nie zarobisz to wszystko tylko tak na przetrwanie partyzantka. 8,20zł na godzinę kpina. Jeździsz bez wytchnienia firma wody nie daje!!!!! Tylko alarm za alarmem ileż można ...
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-03 21:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Strach braku pracownika zapukał do drzwi interwencji w Krakowie nie ma żadnego pełnego składu na samochodzie jest trzech pracowników na cały rejon lub pięciu nie ma żadnego składu pełnego brak chętnych do pracy !!!
Rajmund już nie musi się chwalić że wyrzuci pracownika bo niema kogo Ludzie sami odeszli i odchodzą. Widmo braku pracowników na interwencji w Krakowie coraz bardziej się nasila ...
zdjecie uzytkownika
personalna - 2014-08-06 17:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chętnych do solidnej pracy nie zabraknie zwłaszcza, że przy podpisywaniu umowy o pracę mają teraz dawać płytę rajmunda
zdjecie uzytkownika
d - 2014-08-10 18:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SOLID jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownicy przez 4 lata obiecywali umowe o pracę w Carrefour już paru chlopaków je..o od stania 14 godz w jednym i tym samym miejscu pieniądze żałosne 7.5 na godzine ciekaw ile oni biorą. Plusy takie dojdziesz do porozumienia z kierownikiem sklepy i wtedy masz dobrze na obiekcie.Złapiesz złodzieja to po robocie w ryja dostaniesz a na zlecenie to możesz sie sądzić w sądach do bólu.Kpina jedna wielka.Solid nigdy nie zapukam do twoich drzwi,choć wiem ze jest dużo młodych co bedzie tam pracować bo duże bezrobocie jest. A do tej roboty to przyjmą Cie bez nóg i rąk bo żerują na grupach niepełnosprawnych żeby ubezpieczeń nie płacić.SOLIDZIE ty firmo potężna jakim prawem się kierujesz W TAKICH PRACACH UBEZPIECZENIE POWINNO BYĆ NAJWYŻSZE BO O ZDROWIE CHODZI I BEZPIECZEŃSTWO PRACOWNIKA a nie z grupami przyjmować na takie stanowiska. W jednych spodniach i dwoma koszulami przechodziłem 4 lata bo nikt nie miał czasu zeby mi dostarczyć trzeba było samemu jechać do Krakowa z tych nedznych pieniedzy wydawać na bilety lub paliwo dobrze ze swoje koszule mialem. Firma SEZAM płaci 9zł na Rossmanie i umowy daj po 3 miechach plus soboty do godz 16 i niedziele wolne to jest firma....byle na psy nie poszła
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-12 11:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kraków Interwencja w Krakowie to jakieś nieporozumienie czas załączenia alarmu a czas wysłania przez stację sma to godzina lub 2 godziny to nagminna sytuacja musisz się tłumaczyć klientowi czemu jedziesz do niego 3godziny...
Mało tego samochód interwencji zostaje ściągnięty na jednostkę wojskową a drugi samochód obrabia 2rejony robiąc około 52 alarmy na dobę nikt nie ogarnia tematu. Inspektor Noga to faktycznie NOGA i to LEWA w temacie pracy załóg interwencyjnych!
Może by tak po godzinach poszedł na jednostkę i pokazał na co go stać Rajmund też powinien coś dla firmy zrobić powinni stanąć na jednostkach wraz z baryłom i zabezpieczać jak nie mają ludzi. Po 12 godzinach ciężkiego tyrania po rejonie ludzie z interwencji są zabierani na noc do pracy na jednostki i uzbrajani w broń palną gdzie mają pełnić wartę na jednostce nikt nie widzi tego że załoga interwencji jest już na granicy wytrzymałości z powodu alarmów w rejonie a jeszcze jednostka wojskowa i obchody. To nie firma ochrony tylko (usunięte przez administratora)!!! GDZIE LUDZI SIĘ WYKORZYSTUJE DO MAKSIMUM I UPOKARZA !!!
zdjecie uzytkownika
referentka - 2014-08-14 23:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu są tylko negatywne opinie. Coś przecież musi być pozytywnego w tej firmie? Może kierownik chociaż ma dużego?
zdjecie uzytkownika
rcg - 2014-08-22 09:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie we Wrocławiu są takie braki w konwojówce że za konwojenta na niektórych trasach robią osoby bez broni ani uprawnień na bankowozy. Takie zatykanie braków ludzmi bez przeszkolenia to droga do proroka
zdjecie uzytkownika
el.es - 2014-08-23 12:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-08-03 21:25:33]:
Mój syn pracuje tam już miesiąc i nie ma jeszcze nawet umowy! Obawiam się, że jego przypadek także skończy się w sądzie.
zdjecie uzytkownika
pracownik z Warszawy - 2014-08-24 10:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-08-01 11:56:17]:
Ja też jestem osobą wobec której inspektor stosuje mobbing. Zastraszanie a do tego mszczenie się na pracowniku...oni tylko tak potrafią rozwiązywać problemy. Jeśli czegoś potrzebują a tego nie zrobisz, wtedy się zaczyna... . Mało tego wyrabia się ponad 200 godzin, przysługuje 20 lub 26 dni urlopu według kodeksu pracy natomiast w firmie solid przeliczają to na godziny gdzie wychodzi 160 lub 208 godzin w zależności od tego ile urlopu ci przysługuje ale jeśli pracuje się np po 12 godzin wtedy jakby pomnożyć przez 20 lub 26 dni wtedy wychodzi 240 lub 312 godzin a więc przekracza się ilość godzin przysługujących na rok czyli podsumowując jest się stratnym 80 lub 104 godziny tak więc pod tym względem też jesteśmy wykorzystywani gdyż możemy wziąć mniej dni urlopu. Jedynie jeśli bierzesz urlop 2- tygodniowy wtedy liczą po 8 godzin a jeśli bierzesz pojedyńcze dni wtedy liczą po tyle godzin ile masz w danym dniu czyli np. 12 godzin powinieneś pracować i tyle ci zabiorą z urlopu za ten pojedyńczy dzień. Ktoś w końcu powinien zabrać się za tą poważną sprawę i zrobić porządek. Na postępowanie wobec pracowników i na to co się dzieje w tej firmie jest naprawdę bardzo dużo podpunktów które aż ciężko wszystkie wymienić w jednej chwili.
zdjecie uzytkownika
kierownik Mo Bbing - 2014-08-25 21:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo proszę o zgłaszanie się do mnie osób, które jeszcze nie odebrały od firmy wyprawek szkolnych dla swoich dzieci.
zdjecie uzytkownika
Downing Street - 2014-08-26 00:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężko mi uwierzyć, żeby Solid ryzykował utratą zaufania społecznego i karami za brak należytej ochrony konwoju - ludzie bez uprawnień to brzmi całkiem absurdalnie. Wątpię, żeby sobie na to pozwolili, bo to mogłoby prędzej czy później oznaczać utratę kluczowych klientów co w efekcie by spowodowało zwolnienia.
zdjecie uzytkownika
GUS - 2014-08-26 15:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
solid i zaufanie społeczne?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Pilnie zatrudnię do pracy na stanowisku pracownik ochrony na obiektach handlowych, na Targówku i Bemowie. System pracy dzienny, grafik ustalany indywidualnie. Nie wymagamy doświadczenia, zapewniamy szkolenie. Wymagana niekaralność. Stawka 8,50zł netto za godzinę. Kontakt tylko telefoniczny: 696010357
zdjecie uzytkownika
ol2 - 2014-08-27 21:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GUS - 2014-08-26 15:24:56]:
hahaha zaufanie społeczne?!?!?!?! dobre no nie?? Na początku starają się wywołać dobre wrażenie ale wszystko co dobre szybko się kończy. w tej firmie trzeba popracować żeby przekonać się na własnej skórze jaka utopia tam panuje. Gdyby nie traktowali ludzi przedmiotowo, gdyby mieli szacunek do ludzi, nie byłoby tu tylu negatywnych opinii o tej firmie.
zdjecie uzytkownika
dziecko GUS-u - 2014-08-27 22:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do GUS-u mam 10 razy większe zaufanie niż do solidu, a wszyscy chyba wiedzą jaką ściemę robi GUS. Solid to firma rozproszona gdzie lokalni kierownicy, inspektorzy robią z ludźmi co chcą.95% kierowników i inspektorów to zwykłe fiuty i sprzedawczyki są więc jest w solidzie jak jest.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski