Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
info - 2015-03-14 09:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ktoś wie do kiedy solid jest na obiektach PGNiG...
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-03-14 09:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
INTERWENCJA PADA A REJON KRAKOWSKI NIC NIE ROBI W TEJ SPRAWIE.PRACOWNICY OSTATNIO SĄ ZATRUDNIANI A GDZIE TAM ZATRUDNIANI,NA TELEFON Z PIERWSZEJ LAPANKI ZGLASZAJA SIE DO PRACY,NIGDY NIE MIELI DO CZYNIENIA W TEJ BRANZY,LICENCJA TO NIE WSZYSTKO, NA SLUZBY PRZYCHODZA W DRESACH,MASAKRA.
zdjecie uzytkownika
Elo - 2015-03-16 15:22:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziennikarz - 2015-03-12 17:03:40]:
1500 zł dostaniesz, nie więcej. W tym dziale się pracuje do 16 albo max 18, nie pamiętam już. Praca na słuchawce, tzn odbierasz telefony od tępych handlowców, klientów i łączysz ich do odpowiednich osób z różnych działów. Oczywiście umowa zlecenie na początek, potem możesz mieć tylko i wyłącznie umowę o pracę na najniższą krajową a resztę na zlecenie.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-03-16 21:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś jest zainteresowany formami zatrudnienia w spółkach Solid to może pracować na Umowę o pracę,na Umowę zlecenia,o dzieło no i na 1/100 etatu.
Kadrowcy z W-wy jak i Panie w Biurach regionalnych z rekrutacji nie mogą nic poczynić wbrew Centrali.A jak są zatrudnieni i na jakie etaty Kierownicy to głowa boli-też mają Umowy-śmieciowe.
zdjecie uzytkownika
alek - 2015-03-17 12:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konwojuje gotówkę w Solid i lubię swoją pracę. Jest to w zasadzie wielka odpowiedzialność, ale jeszcze nigdy mi się nic złego nie zdarzyło. Na szczęście! :) Z przełożonymi nigdy nie miałem problemów. W sumie to dogadujemy się. Urodziła mi się córa i poprosiłem o wolne. Dostałem bez problemu :) także pozdrowienia dla Pana Piotra! ;)
zdjecie uzytkownika
Akcel - 2015-03-17 12:50:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie od 2003 roku i wszystko było dobrze do 2014 r. Teraz jestem im nie potrzebny.Gdy duże pieniądze szły z obiektu na ,którym pracowałem.Pracownicy ,którzy zeszli z w/wym. obiektu i mieli umowę o pracę musieli wykonywać 260 godzin miesięcznie -najlepiej .żeby przeszli na umowę zlecenie.Firma nie dba o prac.z dużym stażem .Uważam,że doświadczenie w tej firmie się, nie liczy tylko tania siła robocza najlepiej z orzeczeniem niepe
zdjecie uzytkownika
mkol - 2015-03-17 20:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Solid - rób za miske ryżu jak chińczyk - 2015-03-04 01:44:55]:
Tak to prawda od takiego pracodawcy należy trzymać się z daleka. Dziadostwo 1 kurtka zimowa na czterech , teraz obcieli stawki a wymagania jak bym miał 8 złotych. Tracą obiekty jeden po drugim. Kadra samo dno intelektualne.
zdjecie uzytkownika
Bazyli - 2015-03-17 21:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może ktoś napisać telefon do kierownika Solidu Pana Mo Bbinga, bo chciałem się na bony na święta zapisać.
zdjecie uzytkownika
sasza - 2015-03-18 15:16:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W serialu służby specjalne była scena gdzie ochroniarz mówi, że za 8 zeta za godzinę to on życia narażał nie bedzie
zdjecie uzytkownika
osama - 2015-03-18 16:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
s0lid to mafia /zero szacunku do pracownika,beda placic milionowe kary.Juz traca obiekty i dobrze.Jeszcze beda sie prosic o ludzi [padniecie i tak ciule....
zdjecie uzytkownika
gregory - 2015-03-19 12:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Solid Security to wielkie dno myślę, że to już bliski koniec działalności tej bandyckiej pseudo firmy i tych pseudo-inspektorów oraz cymbałów koordynatorów. Szkoda tylko tych którzy tam pracują za 5,5 zł/h lub w porywach 6 zł 24 na dobę lub więcej na przeważnie stojąc i są poniżani i zastraszani że będą zwolnieni przez wymienionych w tekście panów .
zdjecie uzytkownika
gregory - 2015-03-19 12:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Solid Security to wielkie dno myślę, że to już bliski koniec działalności tej bandyckiej pseudo firmy i tych pseudo-inspektorów oraz cymbałów koordynatorów. Szkoda tylko tych którzy tam pracują za 5,5 zł/h lub w porywach 6 zł 24 na dobę lub więcej na przeważnie stojąc i są poniżani i zastraszani że będą zwolnieni przez wymienionych w tekście panów .
zdjecie uzytkownika
furia - 2015-03-19 12:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gregory - 2015-03-19 12:26:40]:
Powiem tak u mnie tylko dzieki koordynatorowi i kierownikowi kreci sie jeszcze dzial konwoji istnieje. Najwieksza zasluge w tym ich balaganie maja ludzie pracownicy bo to dzieki nim maja prace bo gdyby w taki sam sposob podchodzili do pracy i ludzi to by to wszystko juz dawno padlo. Zapierdzielaja autami ile fabryka da aby odebrac klientów. Porazka to wszystko ma krotkie nogi. Nie daja tej firmie wiecej jak dwa lata i sama sie wykonczy.
zdjecie uzytkownika
marry - 2015-03-19 14:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aszti - 2015-03-13 17:03:50]:
Pracowałam na tym stanowisku przez prawie rok. Na samym początku okres próbny na umowie zlecenie później umowa o pracę na najniższą krajową plus zlecenie. Także wszystkie świadczenia z umowy o pracę przysługują. Praca na pełen etat od pon do pt w godz. pracy biura 9-17. Nie jest to typowe call center, nie jest to też typowa sprzedaż telefoniczna a głównie umawianie spotkań dla handlowców.
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-03-20 00:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w solidzie. od jakiegoś czasu w empiku. To co się tutaj dziej to jakieś nieporozumienie. Bałagan totalny. Kary dla pracowników za skradziony towar mimo obcinanych z miesiąca na miesiąc budżetów godzinowych na ochronę. terror ze strony dyrektorów empiku. poniżanie ludzi. cyrk. Pracuję w Warszawie. Był koordynator kontraktu empiku na cały kraj albo dyrektor jakiś (nie wiem) który się tematem interesował. Załatwiał w dwa dni coś co inspektorowi zajmowało miesiąc. Bywało że jak tylko był w Warszawie to bywał w naszym sklepie codziennie.Sprawdzał czy wszystko jest w porządku i dbał o pracowników. było dobrze jakiś czas. Jak coś było nie tak to opierd@lał ale każdy wiedział za co i czemu. Wywalili go.... taka firma...
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2015-03-20 18:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podejmujac prace w Solid MCG bierzesz na siebie bardzo duza odpowiedzialnosc natomiast solid ze swej strony nic nie oferuje, ladnie pieknie mowia, ze umowa bedzie i mija miesiac umowy nie ma, kolejny w dalszym ciagu umowy brak, nawet po zrezygnowaniu z pracy musicie walczyc o swoja umowe, a tlumaczenie ze zostala wyslana przez centrale do firmy albo po zrezygnowaniu z pracy ze wyslana zostala na adres domowy to zwykla bujda. caly czas slyszy sie ta sama spiewke umowa zostala wyslana kurierem, albo na adres listem poleconym, oczywiscie nie sa wstanie powiedziec nr listu poleconego zeby mozna bylo to zweryfikowac, po trwajacych naciskach po 2 miesiacach umowa sie znajduje...tak samo wyglada sprawa z PIT-11 pracodawca ma obowiazek dostarczenia pacownikowi do konca lutego br, a oczywiscie Solid ma swoje procedury. zgloszona sprawa, ze do dnia dzisiejszego PITu nie doreczono, tlumaczenie jak w przypadku umowy zostal wyslany, kolejny tydz. mija i inna wersja firma zewnetrzna wysylala PITy i ma czas dostarczenia do 15 marca pomijajac fakt, ze byla to niedziela. kolejny tydz juz nie odbieraja od ciebie telefonu ani nie odzwaniaja , w koncu jak uda ci sie z innego nr dodzwonic jak dlugo mozna czekac uslyszycie inna wersje ze doslany zostanie duplikat pitu, kolejne dni mijaja ze strony Solidu cisza znowu nie odbieraja tel po czym po jakims czasie laskawie dzwonia ze PIT jest w oddziale. moja rada omijac ta "firme" szerokim lukiem, szkoda nerwow. ludzi uwazaja za glupich,ktorym kazda ciemnote mozna wcisnac...
zdjecie uzytkownika
katarzyna - 2015-03-21 10:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio miałam okazję zobaczyć pracę ochroniarzy z Solid. Koleżanka z mężem wyjechali na narty i nikogo nie było w domu przez 10 dni. Okazało się, że ktoś próbował się włamać do ich domu, ale interwencja panów z Solid była bardzo szybka i wszystko zakończyło się szczęśliwie. I wtedy zaczęłam się zastanawiać, czy teraz nie będę się bała zostawić mojego domu samego sobie i wyjechać bez obawy o to, co może się stać. Koleżanka poleciła mi właśnie Solid i jestem już zadowoloną klientką. Panowie z kulturą, szybko zamontowali system alarmowy. Weseli, z humorem. Poinstruowali mnie odpowiednio :) chwalę sobie tę firmę. Poznałam ją z bardzo dobrej strony.
zdjecie uzytkownika
riki - 2015-03-21 20:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
HE HE HE ROBIMY ZAKLADY TU NA JEDNOSTKACH,N.SACZ NAS RATUJE ,PEWNIE MAJA SZEFA KUTERNOGE ALE CHWALA IM ZA TO HE HE.DALEJB TAK TRZYMAC.
zdjecie uzytkownika
zadowolony z firmy - 2015-03-23 19:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od pażdziernika czekam na wypłatę jeszcze na beszczela wysłali mi pita oczywiście mniej niż się należało zadzwoniłem że nie będę robił fikcji z skarbówką zaczęło się straszenie ,wysłałem wezwanie do zapłaty i czekam ,mam przygotowany pozew i powiadomię skarbówkę będzie zabawa i znowu będę nieprzyjemny dla pań z centrali w w-wie i szczecinie wzruszyłem się
zdjecie uzytkownika
grzesiek - 2015-03-24 16:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie firma pokazuje się z dobrej strony. Byłem ochroniarzem na różnych obiektach. Sprawdziłem się więc zostałem liderem, a teraz awansowałem na koordynatora. Znam pracę od podstaw i fajnie, że mogłem dojść do tego sam dzięki mojej sumiennej pracy. No i miło, że zostałem doceniony. W pracy zawsze miła atmosfera, współpraca na wysokim poziomie. Po cichu liczę na dalsze awanse, bo wiem, że jak zapracuje na to, to zostanę zauważony. I to mi się właśnie podoba! :)
zdjecie uzytkownika
adka - 2015-03-25 12:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja jestem w Solid Club i muszę powiedzieć, że to mi się opłaca! Nie dość, że dowiaduje się szybko o ofertach, to jeszcze proponują mi przyjemne warunki w przystępnej cenie. No i co ważne, zawsze mogę podpowiedzieć co zmienić, co jeszcze zamieścić, bo znam potrzeby i pytania klientów. W domu mam system alarmowy od Solid i mogę z czystym sercem stwierdzić, że jest to najlepsze zabezpieczenie na rynku. Firma na poziomie!
zdjecie uzytkownika
Pacek - 2015-03-25 13:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, czy ktoś jeszcze ma/miał problem z otrzymaniem Pit-u z tej firmy? Jeżeli ktoś miał i wie jak sobie z nimi poradzić proszę o podpowiedź
zdjecie uzytkownika
majkel - 2015-03-27 12:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem studentem i dorabiam sobie w Solid, aby mieć kasę na swoje wydatki. Podoba mi się to, że jak chciałbym więcej godzin wyrobić w miesiącu, to zawsze mogę powiedzieć i koordynator będzie miał to na uwadze, gdy np ktoś inny poprosi o wolne. No i odwrotnie: jak mam ważny egzamin, to zawsze mogę się zamienić z kolegami i koleżankami. Bo traktujemy się jak taka mała rodzina. Pomagamy sobie. Dlatego też klimat tej pracy bardzo mi odpowiada. Także jak ktoś chce dorobić sobie do studiów, to polecam ;)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na rozmowę przyszedłem szybciej, aby się nie spóźnić i zostałem za to pochwalony. Więc od początku układało się dobrze. Pan kierownik, który mnie przyjmował, profesjonalnie, ale zarazem z dużym luzem prowadził rozmowę. Pytali o moje doświadczenie w branży, dlaczego chciałabym pracować właśnie w Solid i moje dodatkowe umiejętności. Kierownik zapytał mnie na jakim obiekcie chciałbym pracować, jeśli dostanę pracę i jaka jest moja dyspozycyjność. Ogólnie to jedna z moich najfajniejszych rozmów. Pan Marek bardzo konkretny, ale od razu złapaliśmy wspólny język.
Pytania: Najtrudniejszym dla mnie pytaniem było zdecydować na jakim obiekcie chciałbym pracować, bo w zasadzie nie wiem, gdzie mógłbym się najlepiej sprawdzić. Na szczęście kierownik szybko przedstawił mi charakter obiektów i mogłem zdecydować.
zdjecie uzytkownika
marcysia88 - 2015-03-27 17:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w dziale faktur ktoś pracował/ pracuje?
zdjecie uzytkownika
Franky - 2015-03-29 10:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla studentów, emerytów i inwalidów solid to dobry pracodawca. Nie jest to pracodawca dla chcących robić karierę czy też osób chcących normalnie pracować. Na jakim stanowisku byś nie był, robisz w kilku firmach a składki płacą ci maksymalnie od minimum krajowego. Jedno co w tej firmie można zaliczyć na plus to to, że na wielu stanowiskach można się do bólu poopieprzać - przez wiele lat popierdywać cicho w stołek na półgwizdka. Tylko zastanowić się trzeba nad jednym czy na stale nie lepiej znaleźć sobie pracę w biurze u normalnego pracodawcy? Do solidu to się można zahaczyć gdy brak kasy, brak ofert pracy albo gdy nie masz żadnego doświadczenia i z tego powodu nigdzie cię nie chcą.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Solid Security?
Zadaj pytanie