Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
goscWawa - 2014-10-18 00:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Warszawie Solid to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma, dobre dla osób które chcą pracować po 300-400 godzin w miesiącu a na końcu któryś z inspektorów UKRADNIE im ciężko wypracowane 100, 200 czy 300 zł.Na Kłobuckiej siedzą i myślą tylko jak tu uzbierać na premie dla siebie i prezesa, chociaż ciekawe czy ten ostatni wie co się dzieje.
zdjecie uzytkownika
chłopak magazyniera - 2014-10-18 02:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nasz kierownik działu technicznego z Wrocławia jeździ co miesiąc possać prezesowi pałkę, to prezes przecież musi być zorientowany co się dzieje w terenie.
zdjecie uzytkownika
artur - 2014-10-19 21:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W moim mieście szukają teraz przedstawiciela handlowego i liczarza.Ile zarabia jeden i drugi i jaki system pracy bo nie wiem na które stanowisko składać cv ?
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-10-19 23:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak zostaniesz przedstawicielem to będziesz musiał robić to kierownikowi w gajerku albo przynajmniej w koszuli wizytowej.
zdjecie uzytkownika
Pielęgniarka - 2014-10-22 21:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszeliście? Podobno Pan Andrzej miał zawał!

Brakowało w kasie 53 zł
zdjecie uzytkownika
Sherlock Holmes - 2014-10-23 21:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak brakowało też papieru toaletowego to kierownik musiał w tym maczać palce...
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-10-23 23:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma daje do podpisania umowe bez wstawienia stawki i nie daje kopii umowy.
OSZUŚCI !!!!! to nie jest zgodne z prawem...;/
zdjecie uzytkownika
warszawa - 2014-10-26 20:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja byłem kilka lat temu zatrudniony na umowę o pracę i też nie miałem napisanej tam stawki ale kopię dostałem z tym że zawarty był tam podpunkt iż zgadzam się na pracę na terenie WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO. Próbują pozbyć sięludzi z etatów i zastraszają że jeżeli sam się nie zrzekniesz etatu, wtedy wylądujesz w innym mieście. Na umowie podają tylko kwotę brutto - takie łobuzerstwo. Co chcą to robią - PAŃSTWO W PAŃSTWIE
zdjecie uzytkownika
jel - 2014-10-29 17:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [warszawa - 2014-10-26 20:50:17]:
Wszyscy mają taką umowę? Czemu niby chcą żeby ludzie zrzekali się etatu ? Bez sensu... Jeżeli jest coś nie tak to jakim cudem to jest jedna z najczęściej zatrudnianych firm i nikt nic nie wie o tym co się tam dzieje ? A jak wygląda praca w mniejszych miejscowościach (Sokołów Podlaski)? Jak ogólnie wychodzi finansowo ?
zdjecie uzytkownika
ochron1 - 2014-10-29 21:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie od niedawna i co zauwarzylem to w tej firmie jest bardzo duza rotacja pracownikow ale temu raczej sie nie dziwie kiedy wyplata jest placona pod koniec nastepnego miesiaca a co najgorsze to nie jest placone tyle ile sie nalezy.Firma jest ogolnopolska i mam wrazenie ze na tych niedoplatach firma zarabia procenty w banku kosztem pracownikow.Sam tego doswiadczylem i to juz przy pierwszej wyplacie
zdjecie uzytkownika
granie w solid - 2014-11-04 01:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Im wyższe stanowisko zajmujesz w solidzie i masz umowę o pracę tym więcej firma robi cię w konia na składkach emerytalnych oczywiście za twoją zgodą bo taką umowę o pracę sam przecież podpisałeś.

Jak dostajesz 4 tys. zł na rękę to w normalnym zakładzie byłoby to około 5,6tys brutto od czego ty byś zapłacił 551 zł składki emerytalnej i drugie tyle zapłaciłby twój zakład pracy.

A solid płaci składki od minimum krajowego czyli od 1,6tys brutto co daje 156 zł od ciebie i 156 zł od solidu. czyli mamy (551-156) x2 = 790 zł tyle zostaje miesięcznie w kasie solidu od jednego pracownika, który dostaje na rękę 4 tys. zł z oszczędności na składce emerytalnej. Rocznie jest to 12x790=9480 zł

Jak dostajesz 3 tys. zł na rękę to w normalnym zakładzie byłoby to 4,2tys brutto od czego ty byś zapłacił 410 zł składki emerytalnej i drugie tyle zapłaciłby twój zakład pracy.

Natomiast solid płaci składki od minimum krajowego czyli od 1,6tys brutto co daje 156 zł od ciebie i 156 zł od solidu. czyli mamy (410-156) x2 = 508 zł tyle zostaje miesięcznie w kasie solidu od jednego pracownika, który dostaje na rękę 3 tys. zł z oszczędności na składce emerytalnej.Rocznie to daje 12x508=6096 zl

Jak dostajesz 2 tys. zł na rękę to w normalnym zakładzie pracy byłoby to prawie 2,8 tys. brutto od czego ty byś zapłacił 270 zł składki emerytalnej i drugie tyle zapłaciłby twój zakład pracy.

A solid płaci składki od minimum krajowego czyli od 1,6tys. brutto co daje 156 zł od ciebie i 156 zł od solidu czyli mamy ( 270-156)x2 = 228 zł tyle zostaje miesięcznie w kasie solidu od jednego pracownika, który dostaje na rękę 2 tys. zł z oszczędności na składce emerytalnej. Rocznie mamy:12x228=2736 zl

Jak dostajesz 1,5 tys. na rękę to w normalnym zakładzie byłoby to ponad 2 tys brutto od czego ty byś zapłacił 200 zł składki emerytalnej i drugie tyle zapłaciłby twój zakład pracy.

Natomiast solid płaci składki od minimum krajowego czyli od 1,6tys brutto co daje 156 zł od ciebie i 156 zł od solidu. czyli mamy (200-156) x2 = 88 zł tyle zostaje miesięcznie w kasie solidu od jednego pracownika, który dostaje na rękę 1,5 tys. zł z oszczędności na składce emerytalnej. Za rok wychodzi: 12x88=1056 zl

Tak Was w tej firmie kroją za waszą zgodą oczywiście i tak dbają o waszą przyszłość.

zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-11-06 13:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [artur - 2014-10-19 21:05:20]:
Liczarz zarabia minimalną krajową, praca w soboty niedziele i święta, bardzo często ponad 8h dziennie
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-11-08 08:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
07.11.2014 r. dyrekcja Solidu Wrocław otrzymała ostrzeżenie i 100 dni na poprawę w wykonywaniu usługi związanej z ochrona jednostek wojskowych we Wrocławiu i okolicy. Niepomagania firmy to brak pracowników kwalifikowanych z powody niskiej stawki godzinowej / 7,60 zł/. Czuje, że jak stawka nie zostanie podniesiona to ochronę przejmie Impel.
zdjecie uzytkownika
Bilans energetyczny - 2014-11-08 14:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te wszystkie firmy ochroniarskie powinny mieć jeden wzór munduru i plakietki z nazwa firmy na rzepy... Ochroniarze nie musieliby się wtedy przebierać.
zdjecie uzytkownika
matuszakpensjonat@wp.pl - 2014-11-11 23:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [John - 2014-10-02 22:14:21]:
Odruchy bandyckie i skuteczne ma gość z Poznania o nazwisku (usunięte przez administratora)Skuteczny z tego co piszą na forach ale decyzję pozostawiam każdemu z osobna.
zdjecie uzytkownika
junior - 2014-11-13 21:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic nowego od siebie w sumie nie dorzucę. Stawki niskie, godzin do wyrobienia jest znacznie więcej niż ustawa przewiduje. Dają do podpisania dwie umowy, składki odprowadzają od tej z zawrotną kwotą 35zł czyli wychodzi praktycznie jakby robiło się na czarno. Kontakt z przełożonymi utrudniony, gdyż ci jawnie lekceważą pracownika liczy się dla nich tylko aby obiekt był obstawiony nieważne ślepy, głuchy czy kulawy sztuki muszą się zgadzać. Ogólnie mogę polecić jako pracę na chwilę w czasie poszukiwania innej bo praca na dłużej w tej firmie to wielka porażka.
zdjecie uzytkownika
góral - 2014-11-14 21:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziadowska firma dla ostatnich dziadów.
zdjecie uzytkownika
wroclawiak - 2014-11-16 01:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
solid we wroclawou pada na pysk makabrycznie brakuje ludzi do pracy firma zjechala na psy a prezes to matol
zdjecie uzytkownika
beka - 2014-11-17 09:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
właśnie dzwoniłem tam o prace jako wartownik w kielcach a kobieta przez telefon sepleni "a który ma pan stopień niepełnosprawności?" mówię żaden a ta cyt: "no to se pan pomylił ogłosenia bo my zatrudniamy tylko niepełnosprawnych do widzenia"
to ja już wiem co to za firma, jako klient też spoko wiedzieć że Twojego dobytku czy interesu pilnują niepełnosprawni ochroniarze hehe do widzenia!
zdjecie uzytkownika
Oddziałowa - 2014-11-17 17:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koleś to na ciecia takie wymagania a gdybyś chciał zostać w tej firmie kierownikiem to musisz obowiązkowo mieć żółte papiery oraz zrobiony kurs starszego (usunięte przez administratora). Natomiast jak masz udokumentowany pięcioletni pobyt w psychiatryku to śmiało możesz aplikować od razu na dyrektora.
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-11-20 00:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dajcie spokój z tą firmą... Zwalniają pracowników, potem szukają na ich miejsce następnych albo biorą innych z tego samego działu. A i zwalniają pod zmyślonymi powodami. Zero profesjonalizmu, współczuje ludziom którzy są przez tą firmę monitorowani, nawet nie wiecie jak czasami robią klientów w konia. Oczywiście to nie wina zwykłych pracowników tylko koordynatorów, kierowników i dyrektorów. Brak podstawowych narzędzi pracy np długopisów :D Płaca niska i ciężko o podwyżkę, musisz wręcz cisnąć przełożonego "co z moim podaniem??". Sami od siebie nigdy ci nie dadzą podwyżki. Średnio co 2 lata podwyżka o 200 zł, nie słyszałem o 300 nigdy by dali. Jeżeli jest podwyżka co rok to albo komuś dobrze włazisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kablujesz albo chcą cię przenieść na wyższe stanowisko to wtedy się kłócisz że chcesz więcej kasy. Może 100 Ci dadzą. Dużo ogłoszeń jest do pracy w Kadrach i płacach, widziano też że do D. Faktur. Na początek więcej niż 1500 raczej nie dostaniecie.
zdjecie uzytkownika
deas - 2014-11-21 08:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tą są oszuści za raz ze w pracy a raz że firma . Nie radze tam nikomu iść przejechałem się na własnej skurzę
zdjecie uzytkownika
Bohun - 2014-11-23 17:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Załogi interwencyjne w W-wie to parodia pracy,pracownicy ledwo patrzą na oczy,48 godzin bez snu za kierownicą,dużo wymagań mało pieniędzy.Może się kiedyś obudzą jak któryś pracownik zaśnie za kółkiem,ale pewnie i tak to będzie jego "wina".
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-01
Żródło: Gowork.pl
Sokołów Podlaski
(mazowieckie)
Solid Security poszukuje kandydatów na stanowisko: Pracownik Ochrony Miejsce pracy: Obiekty handlowe na terenie Warszawy ZAPEWNIAMY DARMOWY DOWÓZ DO WARSZAWY na trasie: Sokołów Podlaski – Węgrów – Wyszków - Warszawa Wymagania: Niekaralność Dyspozycyjność Wysoka kultura osobista Oferujemy: Wynagrodzenie od 7,5-10 zł/h netto Zainteresowane osoby prosimy o kontakt telefoniczny, przesłanie CV n
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-11-23 19:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli nadal kierownikami działów będą osoby po szkole zawodowej lub po szkole przysposobienia zawodowego {hufiec OHP)to wyniki ich prac będą takie jak w tej chwili. Pewnikiem i Panie w Kadrach Centrali do tego problemu nie przykładają ręki.Może któryś z Dyrektorów Oddziałów obudzi się i sprawdzi tych inteligentów co potrącają pracownikom np.przestoje!!!!
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-11-24 16:25:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Większość koordynatorów, kierowników dyrektorów nie mają nawet studiów, o maturze wole nie wiedzieć ale tacy szarzy pracownicy tam pracują na pewno. Radzę każdemu dokładnie sprawdzać pensje jakie dostają na konto, zwłaszcza po przebywaniu na L4 bo firma potrafi za mało wypłacić kasy !!!!! Czas oczekiwania na wyjaśnienie sprawy ok 2 tyg ;]
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x