Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
marek kanarek - 2016-04-05 22:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cgyba chodziło ci o stanowisko kwalifikowany pracownik grup interwencyjnych. prawko wiadomo trzeba mieć i niekaranym być. ciekawe jednak co rozumieją jako dopgodny system zmiam
zdjecie uzytkownika
patrol - 2016-04-07 11:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki "dogodny system zmian" ? To ściema.Masz przyjść na służbe wtedy gdy potrzeba i tyle.
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2016-04-08 14:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie prośba o wyjaśnienie do osób już pracujących w Solidzie. Niedawno przejęli obiekty w których pracujemy od dawna (kilkanaście obiektów) i własnie dostaliśmy umowy. Rozliczenie dwu miesięczne, ZUS co drugi miesiąc a wypłata minimum najniższa krajowa i tu haczyk:
jeżeli pracownik nie wyrobi jej to to różnicę wezmą z następnej wypłaty. I w następnym miesiącu znowu zabraknie bo potrącenie na konto zeszłomiesięcznej wypłaty i tak dalej. W końcu przyjdzie miesiąc bez wypłaty.
Co faktycznie z Zus-em i podatkiem.
zdjecie uzytkownika
droga kariery - 2016-04-08 16:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Solid płaci zus raz na dwa miesiące tylko młodszym podpierdalaczom. Jak chcesz żeby za Ciebie płacili zus co miesiąc to musisz zostać starszym podpierdalaczem. Co zrobić aby zostać starszym podpierdalaczem? Podpierdala [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze raz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kogo się tylko da i kiedy tylko się da.
zdjecie uzytkownika
Szczecin Carrefour - 2016-04-11 14:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nigdy więcej ochrony. Odkąd zacząłem tam pracować nie miałem życia prywatnego, całymi dniami na nogach w centrum handlowym za jakieś psie grosze.
Jak miałem dzień wolny to już telefon dzwonił z pytaniem czy nie przyszedłbym na dodatkową zmianę.
Nogi bolą niemiłosiernie, na budowie się tak nienarobisz jak w tej cholernej ochronie.
Wychodziłem z domu o 6 rano wracałem o 23, gorzej niż w obozie w Oświęcimiu.
Jeśli podejmujecie prace w ochronie na obiektach handlowych to zapomnijcie o życiu prywatnym.
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-04-12 20:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A załogi interwencyjne szykują strajk w Warszawie,po cichu,. jak nie dadzą podwyżek to sami inspektorzy i dyrektorzy będą sobie patrolować Wawę.I znów jakiś dyrektorek poleci ze stanowiska.Zdziwią się buraki.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-04-13 05:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olo - 2016-04-12 20:57:07]:
Po cichu to ty sobie możesz kope zrobić patafianie tępogłowy żebyś jeszcze ty nie poleciał i nie po cichu a z hukiem !!!
zdjecie uzytkownika
Bohun - 2016-04-13 12:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolo - 2016-04-13 05:14:30]:
Po twoim wpisie widać,że to ty jesteś patafian i prostak,co pracuje po 400 godzin i jest szczęśliwy.
zdjecie uzytkownika
Rydzyk - 2016-04-13 12:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolo - 2016-04-13 05:14:30]:
''Kolo'',prawdopodobnie pracuje na Postępu,bo nawet nie umie stawiać przecinków.
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2016-04-13 18:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie dla psa kiełbasa praca na Postępu to raz a dwa to Pan Kolo i do roboty a nie Dyrekcję zwalniac !
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-15 08:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Syriusz 2002 napisz coś więcej ile się czeka na sprawę w sądzie ile rozpraw czym udokumentować pracę
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-04-17 09:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Radzę Wam dowiedzieć się czy czasami przez to że firma nie płaci zusu co drugi miesiąc, a dostajecie pensje z umowy zlecenia czy nie będziecie musieli sami pokrywać kosztów płacenia zusu. Oczywiście osoby, które podpisały najnowsze umowy.
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-18 08:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł. B. - 2016-03-18 00:49:03]:
Solid to - no cóż... Ale, żałosny kretynie, jak śmiesz obrażac tych ciężko pracujących ludzi!!! Czasem taka praca to jedyna z której można jako tako żyć w tym popieprzonym kraju i utrzymać rodzinę! Szkoda, ze nie ma szans żeby cię dorwać inteligencie od pługa oderwany, by napluć w tę twoją mordę parszywą!
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-18 08:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [123 - 2016-03-21 19:53:13]:
Jak widac koleś, ty też nie za bardzo z wykształceniem, skoro nie potrafisz napisać dwóch zdań bez błedów!
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-18 12:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kolo - 2016-04-13 18:56:10]:
Kolo, na miano pana to trzeba sobie zasłużyć i to bynajmniej nie chamstwem! Poza tym zluzuj majty chłopie, bo ci chyba za ciasna guma odcięła dopływ krwi do resztek mózgu! a co do psów i kiełbasy - to nie zapominaj kundlu, dzięki komu możesz ją żreć!
zdjecie uzytkownika
Inspektor - 2016-04-18 16:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

czy może ktoś się wypowiedzieć jak wygląda praca na stanowisku inspektora? Jaka umowa, wynagrodzenie, zakres pracy? Tak pokrótce. Dziękuję
zdjecie uzytkownika
GI - 2016-04-19 15:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie na kiedy są wypłacane wypłate dla pracowników grup interwencyjnych pracujących na na umowe zlecenie??
zdjecie uzytkownika
bart - 2016-04-19 17:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostaliscie juz przelewy za marzec?
zdjecie uzytkownika
szef ochrony parkingu - 2016-04-19 19:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po co ci pieniądze? Nie możesz choć miesiąc społecznie popracować dla dobra ogółu?
zdjecie uzytkownika
werty - 2016-04-20 15:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
solid- solidnie cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobimy
zdjecie uzytkownika
fokcuf - 2016-04-20 16:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta dostaliśmy przelewy jak świnia niebo...
zdjecie uzytkownika
Norek - 2016-04-20 16:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale jajca jak berety
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2016-04-20 17:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Znowu dostaniecie po czasie (do 25 obie raty chyba mają już być przelane) w dwóch ratach. i już zawsze tak będzie co drugi miesiąc. To jest właśnie przekręt solidu na tych nowych umowach. I jeszcze wam potrącą około 50zł na ZUS. Czyta się to co podpisuje.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-04-21 14:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać dlaczego pracujecie w Solidzie. Podpisywaliście umowy i nawet ich nie czytaliście. Na nowych umowach jest informacja, że z Grupy Solid pensje będą szły co drugi miesiąc i będą wypłacane do 25 dnia miesiąca. Nie rozumiem po co wylewacie tutaj swoje żale. To nie Solid robi Was w ciula tylko Wy sami podpisując nowe umowy zrobiliście z siebie idiotów, którzy nie przeczytali umów.....
zdjecie uzytkownika
qwer - 2016-04-21 15:23:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kretynie a jaki masz wplyw na to? ty sam sobie ustalasz termin wyplaty czy pracodawca co ? masz podstawowke chociaz?
zdjecie uzytkownika
qaswee - 2016-04-21 17:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
barany z wawy z biura kiedy przelewy zasilkow glodowych za marzec?
zdjecie uzytkownika
co - 2016-04-21 19:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kultury osle wez się lepiej do roboty a nie kwiczysz i głęba z siebie robisz osle !!!!!
zdjecie uzytkownika
Ar ty - 2016-04-22 08:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cwelu ty chyba w biurze siedzisz? -To ty weź się do roboty leniu bo już niedługo będziesz puszki zbierał jak wejdzie 12 na godzinę haha
zdjecie uzytkownika
Adaś - 2016-04-22 09:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie wierzcie w te głupoty że jak będzie 12 na godzinę to wszystkich pozwalniaja oni boją się o siebie ze dla nich wtedy niestarczy z naszych pieniędzy z których okradaja nas teraz ukryte bezrobocie w Warszawie doi nas z pieniędzy. Zarobicie np.1500 a około 1200 firma bierze dla siebie dla Warszawy dla bezrobotnych w biurach i tu jest problem ich problem nie nasz niemartwcie się bez nas ich niebedzie!!!
zdjecie uzytkownika
no pewnie - 2016-04-22 09:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
100 tysięcy miejsc pracy pojdzie w pizdu nie z biur tylko pracowniczych ty i tobie podobni kozacy !!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Kuba - 2016-04-22 10:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po tym jak pracownicy napisali pismo o podwyzke firma wypuscila swoje psy Goncze na Warszawe
zdjecie uzytkownika
Adaś - 2016-04-22 10:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jak pójdą miejsca pracy na dole w pizdu to z czego Góra się utrzyma? Cud?
zdjecie uzytkownika
On - 2016-04-22 16:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś coś wie na temat przelewów ?
zdjecie uzytkownika
Bbbbb - 2016-04-22 18:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyszla czesc ze zlecenia dzis okolo 16
zdjecie uzytkownika
Mrok - 2016-04-22 20:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja dalej nie mam:-(
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2016-04-23 09:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś ma umowę o pracę? Czy jest możliwe ze mając umowę i robiąc około 240-250 godzin dostalo się pensje niecałe 1500zl
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-23 18:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aneta - 2016-04-23 09:52:22]:
Możliwe. Przecież to zależy od stawki godzinowej. Chyba nie tak trudno sobie przeliczyć?
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2016-04-23 20:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale etat caly na umowie to jakies 168 godzin i min krajowe, a reszta powinny byc ponadgodziny ? czy sie myle ?
zdjecie uzytkownika
xXx - 2016-04-24 19:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Reszta jako nadgodziny. Za wszystko powinni zapłacić.
zdjecie uzytkownika
zsa - 2016-04-25 13:46:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co jest? Ja nadal nie mam wypłaty za marzec. Zna może ktoś numer tel do ich działu płac?
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2016-04-25 13:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja już w końcu nie wiem, nie mam liczone jako ponadgodziny tylko za stawkę godzinową i wtedy tyle kasy wyjdzie, tak to musiało być więcej 300-400 zł
zdjecie uzytkownika
John - 2016-04-26 11:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też nie mam jeszcze wypłaty. I zaczynam sie już niecierpliwić.
zdjecie uzytkownika
Aros - 2016-04-26 16:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wczesnie zaczynasz się niecierpliwic. To po prostu są jaja i tyle !
zdjecie uzytkownika
dudka jerzy - 2016-04-26 16:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mam pieniedzy za mc marzec i umowy
zdjecie uzytkownika
John - 2016-04-26 21:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tak samo bo zwolniłem się zanim jeszcze rzekomo umowa została wysłana. No i tak czekam i czekam. Podobno ma przyjść listem ale tak zaraz 2 miesiąc będę czekać. No i wypłaty za marzec jak nie było tak nie ma.
zdjecie uzytkownika
Gruby - 2016-04-27 15:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak w Solidzie w Wawie i okolicach wygląda praca w załogach interwencyjnych? Jaka kasa? Od której sie zaczyna prace i o której konczy? Prosze o szybką odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
maks123 - 2016-04-27 18:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GI - 2016-04-19 15:28:31]:
Dzień zaczynasz od wysłania planu co będziesz robić. To ustalasz sam lub ustala Ci życie. Musisz mieć samochód, ponieważ musisz dojechać na obiekty, zwracają 70 gr za przejechany km.I to wszystko co dobre. Poza tym rekrutujesz pracowników (na swoje obiekty). jeżeli nie masz obsady na obiekcie to zabezpieczasz sam.Wykonujesz grafiki, wprowadzasz przepracowane godziny pracownikom, szkolisz nowych prac.pobierasz umundurowanie, jeżeli solid dostaje karę finansową, to szukasz winnego i obciążasz go, jeżeli tego nie zrobisz to kierownik rejonu kasuje Ciebie. A kar jest bardzo dużo. Najgorzej jest na obiektach handlowych. Umowa na początku zlecenie potem możesz otrzymać umowę o pracę lecz tylko do kwoty najniższej krajowej reszta zlecenie. Kilometrówka też jest wypłacana jako zlecenie. na początek suma tych umów to maks 2500, potem musisz walczyć. To tylko niektóre unfo jeżeli podasz e-mail to mogę napisać wszystko, na handlówkach są jeszcze cofki,kontrole szafek pracowników, śmieci, na pozostałych prowokacje, nocne kontrole Nie polecam takiej pracy, a w Solidzie to zupełnie nie!!!!!
zdjecie uzytkownika
łysy - 2016-04-28 10:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bohun - 2016-04-13 12:09:06]:
Jak poleci to krzywda się nie stanie, za tą kasę prace znajdzie ale gotowicki czy kobyliński to nie
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnego spotkania. Tylko telefon z zaproszeniem na szkolenie.
Pytania: Czy umiem obsługiwać komputer.
zdjecie uzytkownika
Got - 2016-04-30 11:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xXx - 2016-04-24 19:38:10]:
Tak niestety mylisz się. Jeżeli masz etat to musisz wypracować najniższą krajową uzależnione to jest od stawki godzinowej na obiekcie. jeżeli nie wypracujesz to i tak muszą Ci wypłacić najniższa krajową a różnicą obciążą inspektora. Jeżeli wypracujesz najniższą krajową to liczą godziny ponadetatowe jako zlecenie.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2016-05-02 05:50:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to możliwe myślałem ze tak tylko zlecenie się liczy, to można np. Zrobić 230 godzin i dostanie się za to tylko 1350

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Solid Security!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert