Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-01-15 20:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To co opisujesz kolego o Warszawie dotyczy niemal całej Polski.
We dwoje jeżdżą tam,gdzie są obiekty z Listy Wojewody i Jednostki Wojskowe.A gdy w tych obiektach ma być kontrola to zelówki palą się pod nogami Dyrektorów Oddziałów i Kierowników OFI i GI.Co do czasu pracy to można sprawdzić w Książkach pobrania broni konfrontując je z Kartami drogowymi i książką instruktarzy.
zdjecie uzytkownika
vip - 2015-01-16 13:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem 6 lat jako PH. Kasa była całkiem dobra jak się miało wyniki, o które przy racjonalnym podejściu do pracy nie było za ciężko... Oczywiście praca nie jest miła, łatwa i przyjemna z uwagi na brak minimalnej etyki pracy w 'poganiaczach' z W-wki, co czasem przekładało się również na kierownictwo Oddziału. Paranoja zaczęła się ok. listopada 2013 r. kiedy naczelny idiota tej firmy w DH Kosior... wpadł na 'genialny' pomysł by z handlowców zrobić windykatorów... Wówczas atmosfera, warunki i wzajemne stosunki w pracy zmieniły się z umiarkowanie złych i nieprzyjemnych w kompletną nagonkę, mobbing i chamówę, a przede wszystkim kompletny burdel.
Nękanie pracowników, wręcz prześladowanie, zmuszanie do slęczenia nad telefonem i próbowania windykowania długów klientów przez 3 dni w tygodniu. Działy pieniężne za nie wykonanie min. 50 telefonów dodzwonionych (!) do klienta (a co jeśli baza, którą się obdzwaniało pozwalała na dodzwonienie się do np. 35 klientów?!), obcinanie pieniędzy za paliwo lub um/zlec. z idiotycznych powodów, ucinanie lub zamrażanie prowizji, szykany, groźby itp. Przez te 'złote myśli' zredukowano zarobki wśród kierowników DH w całej Polsce bez uzgadniania (zmiana warunków gry w czasie gry...) o około 1/3 lub nawet 1/2... Wymogi do tworzenia stosów raportów z bezsensownej pracy na zasadzie: jeden raport rano z pracy z poprzedniego dnia, po południu drugi raport z dnia bieżącego, w między czasie raport bieżący z czynności windykacyjnych wykonywanych na bieżąco i ich powielanie w formie papierowej i elektronicznej, a to wszystko należało i tak podsumować w raporcie tygodniowym (przepisać i na nowo podliczać...)! Do tego dochodziły raporty, które trzeba było zrobić na 'już' kiedy w Centrali Kosior robił burzę mózgów z Właścicielem firmy i trzeba było podawać np. ilośc tel. dodzwonionych, niedodzwonionych, czas połączeń (!!!), ilość notatek papierowych sporządzonych w danym dniu, ilość klientów w obsłudze, ilość obslużonych, ilość pozostałych do obsługi i najważniejsze ile kasy zwindykowano z bazy klientów 2009 r., 2010 r., 2011, 2012, 2013, bieżcych z podziałem na usługi (np. monitoringi, gpsy...) itd, itp... A to wszystko było kontrolowane i sprawdzane przez psy gończe w w-wie, które patrzyły przez kamery z nielegalnym mikrofonem zainstalowane w każdym biurze oraz przez wgląd w bilingi każdego 'handlowca'!
Na rzeczywistą pracę w handlu pozostawały dwa dni w tygodniu lub popołudnia, wieczory czy weekendy (nie płacą za nadgodziny, a często trzeba było pracować po 10 h)... Bo aby zarobić trzeba było znaleźć kiedyś klientów i im coś sprzedać...
To zaledwie wierzchołek góry lodowej, bo nie chce mi się dalej opisywać paranoi jaką przygotowała firma Solid dla swoich pracowników w ostatnim roku...
Napiszę jeszcze jakie były efekty tej polityky: na przestrzeni roku w Polsce odeszło 3/4 najlepszych handlowców, którzy budowali tą firmę (ze stażem pracy min. 4,5,6 lat), Kierowników DH w poszczególnych miastach, którzy mieli bardzo duży udział w budowaniu marki i siły tej firmy w 2014 r. odeszło chyba 15! Może więcej. Zmiany na gorsze nastąpiły również w innych działach, np. technicznym, Grupach Interwencyjnych. Nie wspominając już o sprzęcie, który jest sprzedawany jako nowy, a często jest używany lub markowa jest tylko obudowa!
Obecnie doswiadczonych i znających się na rzeczy pracowników jest nie przymierzając ok. 1/5 w skali kraju, reszta to pracownicy tzw. mięso armatnie, nie znający się na niczym lub po łebkach, na których barki spływa cała masa pracy, tematów i papierologii po poprzednikach, którzy opuścili szeregi SS.
Tak więc reasumując: stanowczo i zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie, bo nie wierzę w poprawę atmosfery, a i w zarobki jakieś konkretne też nie. No chyba, że ktoś chce być murzynem ;)
Wg. mojej opinii ta firma jest tak nadęta jak przerośnięty brzuch v-ce Prezesa Kosiora i nie jest w stanie utrzymać już swoich rozmiarów niczym pasek w za ciasnych gaciach!
Co za tym idzie rozpaczliwie walczy by utrzymać swój stan posiadania jak najmniejszym nakładem sił, a przede wszystkim jak najmniejszym kosztem, więc jeśli ktoś jeszcze się waha to należy sobie zadać takie pytanie, czy to wszystko co opisałem powyżej chce się firmować własnym nazwiskiem???
Lepiej jest znaleźć pracę w innej firmie i żyć spokojniej.
Życzę powodzenia i pozdrawiam!
P.S.
Z tego co wiem to byli pracownicy SS planują lub już wnieśli sprawy do sądów przeciwko Solid...
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2015-01-16 23:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Solid to zawsze było dno i kicha. Fascynujące jest tylko jedno -ilu ludzi udaje się tej firmie oszukiwać.
zdjecie uzytkownika
Toretto - 2015-01-18 11:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Solid Security we Wrocławiu. Warunki zaproponowane na stanowisku operator stacji monitorowania: 8,5 netto/h, umowa - zlecenie, praca w systemie 12 h, bez żadnych praw dodatkowych wynikających z prawa pracy (tj. brak urlopu, brak dodatku za pracę w godzinach nocnych, brak możliwości skorzystania ze zwolnienia lekarskiego w przypadku choroby). Od początku uprzedzony o zerowej stabilności i pewności zatrudnienia. Praca odpowiedzialna, stresująca i obciążająca psychicznie: bardzo duża ilość obowiązków, procedur, cały wachlarz problemów do rozwiązania, także tych niezwiązanych z obsługą alarmów (klienci dzwonią z byle pierdołą nawet w środku nocy). Jedynym plusem tej pracy jaki widzę to warunki jej wykonywania. Ciepło, na siedząco, w biurze.

Podsumowując, nie wiem jak bardzo trzeba być zdeterminowanym, aby utrzymać się w tej pracy dłużej niż miesiąc. Na co trzeba liczyć? Też nie mam pojęcia. Tym bardziej że na stanowisko te nie rekrutują i nie są przyjmowani ludzie pokroju "cieciowego" po czterech klasach podstawówki. A reprezentując jakikolwiek poziom ogłady zdecydowanie polecam szukać innego stanowiska! Z umową o pracę, przede wszystkim, gdzie od początku nie będziecie mieli poczucia, że jesteście traktowani jak śmieć, tj. tak jak w Solidzie.
zdjecie uzytkownika
lemon60 - 2015-01-19 19:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marco - 2015-01-14 09:26:40]:
minelo troszkę czasu apropo zaświadczenie o zarobkach z GRUDNIA ,MOJA KOBIETA JUZ DOSTAŁA ZA STYCZEŃ ,A ZAŚWIADCZENIA DALEJ NIE MOZNA SIĘ DOPROSIĆ JAK OPISAŁEM ,SYTUACJIE ,ZE OD POCZĄTKU STYCZNIA Z TEGO POWODU GLODUJĘ TROSZKE pck mnie pomaga jeden bochenek chleba na dzień ,jestem inwalida ,i tu jest problem bylem kiedyz w siedzibie w Poznaiu ,to mnie tak potraktowali jak idiotę ,no nie moge pracować ,ale napewno nie w tej firmie z calym szacu dla pracownikow ale nie personalnych i dalej w gorę ,,,aby zaświadczenia nie dostać za grudzien mija dzis juz ponad grubo miesiac i co dalej za chwile w sirode przepada mozliwość pomocy z urzedu dla mnie miesiac czekałem jestep epileptykiem to mozecie Panstwo sobie to wyobrazic i po ponownej pomocy z urzedu ,nie bedzie jej przedawniona sprawa bo w lutym jak nie dozyje to i tak przedawniona by byla sprawa ,bo urzedy w Polsce ,potrzebuja za poprzedni miesiac zaswiadczenie ,a jakies tlumaczenie Solid ,no dla urzednika to jest nie do zrozumienia i nie interesuje to urzedu ,co jak sie tam wyprawia ,cierpie ja prosze to sobie wyobrazic ,smieszne -no nie dla osoby w moim stanie ,a i nie jest to epi alkoholowe ,bo te osoby akurat maja grupe wyzej kiz i zasilki socialne z automatu ze tak powiem ,,,przykro ze tak mam czeste utraty swiadomosci krotkie ,,a nikt tego nie rozumie puki ,,no nie zycze nikomu
zdjecie uzytkownika
Warsaw - 2015-01-20 00:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vip - 2015-01-16 13:30:36]:
Piękna opinia. Co prawda nie pracowało się w DH tylko w innym dziale ale słyszało się co przechodzicie. Od tych głupich pomysłów dyrektorków i w innych działach się nie polepszyło. Do połowy 2012 mieliśmy super ekipę. w 2013 uszło ale 2014 było już porażką. Ogólnie siedząc min 8h w tej firmie dostawało sie pierdolca i kurwiło się pod nosem jak i na głos bo w tej firmie działa spychologia, nikt sobie nie pomaga, wręcz przeciwnie. Dlaczego mi nikt nie ponagał jak było dużo roboty a jak inne osoby z innego pokoju się nie wyrabiały tzeba było za nich murzynować ? Zapewne to sympatia i antypatia głupiej kierowniczki. Także jeżeli coś was naprawdę wkurza w tej firmie to szukajcie nowej pracy. Macie umowę o pracę ? Bierzcie L4 jezeli macie lekarza który da wam bez problemu zwolnienie. Pamiętajcie że jednorazowo możecie max 10 dni wziąć bo potem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wypłacają zleceń. A i radzę pracownikom firmy solid drukować wszelkie maile jeżeli takie otrzymacie od koordynatora, kierownika a propo jakiegoś waszego błędu. Pozwoli wam to na efektywniejsze sądzenie sie w sądzie jeżeli waszym zdaniem będzie zły powód dostania wypowiedzenia przez firmę (oczywiście nie życzę nikomu by was zwolnili, życzę wam byście to wy odeszli z tej firmy aby Solid upadł :))
zdjecie uzytkownika
Majk - 2015-01-20 16:34:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalem w GDANSKU OD 7.112014 Do 08.122004 i zaplacili mi 175 zl SKANDAL GRANDA BEDE ICH Posysal do sadu To na FAJKI TYLKO:)
zdjecie uzytkownika
lemon60 - 2015-01-21 12:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lemon60 - 2015-01-19 19:55:53]:
pozwole sobie dopowiedzieć iz pomimo ze pomocy w urzedzie juz nie mam przedawniona sprawa w wyniku za długiego oczekiwania na oczekiwania na zaświadczenie dostalem zaświadczenie ,ale UWAGA za nie grudzień a poprzedni miesiąc grudnia i to zaswiadczenie nie jest potrzebne ,potrzebne jest za miesiac grudzień za grudzien wypłata zostala pobrana ,na informacje iz na druga wypłatę będzie wystawione zaswiadczenie z poprzedniej wypłaty (tym powinien sie zajać ZUS -WPŁYWY NA BIEŻACO SKLADEK inne organy bo na skale kraju to jest wiadomo pieniąć a może nawet Urząd skarbowy) otrzymałem zaswiadczenie z datami 5 styczeń za miesiac 2014/11/01 do 2014/11/30 i z datą 12 stycznia 2015 za okres 2014/11/01 do 2014/11/30 czyli te same zaswiadczenie podwójnie urzad odrzucił iż w/w potrzebuje kazdy urząd w Polsce za poprzedni miesiąc ,,,i jak pisałem moja sytuacjia jest katastrofalna i zawodowo i ekonomicznie ,mniemam iz nigdy nie dostane pomocy która ,jest wskazana ale z powodu braku na czas zaswiadzczenia nie otrzymam jej ,ponadto jak tez pisalem jak zlorzę wniosek od 1 lutego sytuacjia się powtozy i jej tez nie otrzymam pomocy z urzędu ponadto kobiety czyli pracownika Solidu jej syn podjoł juz prace tez w solidzie beda potrzebne 2 zaswiadczenia za miesiac Styczen i to w lutym a nie na koncu lutego lub poczatku marca ..mix zdarzen przy wystawianiu jednego zaswiadczenia opisałem a co bedzie dopiero przy dwoch zaswiadczeniach . iż tempo i brak chęci nie udolność dostarczenia na czas .zaswiadczenie z warszawy do poznania szło od 12 stycznia ,,,do 21 stycznia czyli do dzis dnia nie mam zaswiadczenia ,z Grudnia 2014 roku ,,,,wykszykiwanie Pan iż ,ja jako facet kobiety nie mam tu nic do gadania ,,informuje ze zaswiadczenie potrzebne jest wszystkich ,,członkow gospodarstwa domowego ,a nie tak ze ja sie uparlem iz kobieta nie ma zaswiadczenia ,dzis przebyłem pol miasta poznania by doniesc zaswiadczenie pieszo bo nie mam sirodkow do życia dzieki Solidowi i nie bede miał ,aby sie dowiedziec jest do wgladu z pieczecia dnia oddania zaswiadczen że dzis dostarczyłem sowiedziec się ze ktos wystawił 2 razy z innymi datami to samo zaswiadczenie i jeszcze nie to co jest potrzebne ,,,dla mnie to jest wiecie Panstwo chore ,,a myslalem że tylko ja mam EPI i tak tepy jestem ,nie mam na jedzenie nie mam sił juz z poszanowaniem i dla informacji zwłaszcza ludzi ktorzy po całe dnie stoja w marketach na nozkach za 6 zł na umowe smieciowe nieograniczone ,brutto 48.00 kwota podatku 3.0 Kasa chorobowa 3.03 zł składki emerytalne 4,68 rentowe 0.72 chorobowe 0,00 Zasiłek z ubezpieczenia chorobowego 0.00 zasilek z ubezpieczenia wypadkowego 0.00 tak na marginesie zapraszam nie do Urzedów Pracy o prace ,bo od stycznia brutto minimalne wynagrodzenie wzrosło około 1680zł brutto a na portale gdzie napewno kordynator poleci Państwu niższa stawke niż w Urzedzie Pracy przez urzad pracy jestem ciekaw jak długo Polacy beda nabierać się na jałużne na takich zasadach bez zasad przeciesz te firmy nawet nie umieja zaswiadczenia na czas wystawic ,,personel
zdjecie uzytkownika
lemon60 - 2015-01-21 16:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lemon60 - 2015-01-21 12:49:56]:
w dalszym temacie otrzymałem informacjie że w/w zaswiadczenie otrzymam za ponad tydzień jeszcze ,także około ponad 40 dni po wypłaceniu zarobku wynagrodzeniu ,z grudnia 2014 ponad 40 dni trzeba było czekać by urząd anulował mnie i czlonkom gospodarstwa domowego ,pomoc BARDZO DZIEKUJE ZA TO ZE OSOBISCIE GŁODOWAŁEM PRAWIE CAŁY STYCZEŃ 2015 ROK BO NIKT NIE UMIAŁ NA CZAS WYSTAWIC ZASWIADCZENIA O ZAROBKACH ,osobiscie ,nie przejadam kobiey i taak 1340zł za miesiac co dzzien stania po cały dzien w markecie ,a sam poprostu nie dożyję juz i tak głodny sobie poprostu SOLID nic sobie nie robi z ludzi a nadto inni z pracownika rodziny że tak powiem cierpia ,,,bardzo dziekuje ,,te zaswiadczenie mozecie sobie Panstwo .......lub gdzie indziej wysłać do monako pewnie szybciej dojdzie ..do widzenia po drugiej stronie ..
zdjecie uzytkownika
lemon60 - 2015-01-21 16:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zycze powodzenia w łowieniu nastepnych stojaków ,,z portali spolecznosciowych innych za stawke ponizej stawki wynikajacej ze sredniej brutto obecnie w urzedach Pracy ,na umowach smieciowych ,,bez rzadnych swiadczen bo 4.69zł na emeryture co miesiac inne wartosci to wasi przysli pracownicy by musieli zyc pewnie z 160 lat i po 300h pracowac by otrzymac w przyszlosci jakielkolwiek świadczenia,a tak nie da sie ,ludzie tak dlugo nie zyja ...Pozdrowienia dla dziłu personalnego inne działy wasza predkość i profesjonalizm w tz wykonywanych czynnosciach jest porażająca ,ja rozumiem była gwiazdka i nowy rok ,,ale to nie pierwszy razz z tego taka moja determinacjia ,i koniec ile można głodować ,,,
zdjecie uzytkownika
wiem co mowie - 2015-01-22 14:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Solid to instytucja patologiczna ,oszuści kłamcy i nic poza tym sami mi zaproponowali współprace ponieważ posiadam licencję drugiego stopnia tylko po to żebym założył swoją działalność ponieważ jestem wtedy zwolniony z vatu przez dwa lata a sami proponują ofertę na moje konto z jak najniszą ceną aby wejsc na obiekt a co do prowizij nigdy jej nie widziałem ani wypłaty ,ani prowizji uwazajcie na to nie polecam nikomu tej firmy .
zdjecie uzytkownika
gg - 2015-01-22 16:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
może ktoś odpowie na pytanie czy solid pity wysyła poleconym?
zdjecie uzytkownika
roger00000007 - 2015-01-23 17:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dla swoich znajomych to mają etaty w firmie, dobre stawki i obiekty, na których oprócz dobrego wrażenia w zasadzie nic się nie robi
zdjecie uzytkownika
lemon 60 - 2015-01-25 19:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
....do dzisiejszego dnia nie ma Zaswiadczenie choć ,juz po czasie ale chętnie Pańswu napisze jak dozuję narazie ,sytuacjia tak iż od 4 dni głoduję ,na maxa tylko cherbata ,Tak mnie urzadzila tam Firma -slowo nawet obraża inne pożadne firmy ,nowe zaświadczenie ,,,pewnie w kwietnu ,,za chwile wejdzie windykator za zaległu rachunek za prąd ,,na pensie ,kobiety ,tak że jak nie znajdą luki w prawie ,,a pewnie podobnie ,jak luka o zaświadczeniach Kobieta bedzie miała z wyplaty swojej 30% lub wcale ,,,tez ma tyle co na cały miesiąc ,na siecowkę drugi koniec miasta Poznania bo bliżej maja obiekty ale pewnie swoi tz ,,,jak zacznie głodować ,jak i ja to robie ,to poprostu nie bedzie miała sily isc na cały dzien ,,do marketu ,,dla solidu ,i problem zniknie ,za luty też nie zdąrze donieść teraz dwuch zaświadczen ,,czyli pomocu z urzędu nie bedę mial nigdy ,,,apropo ,,jak Państwo na jednego człowieka nie w rodzinie nie przekraczacie 425 zł to nie ważne że macie ta umowę śmieciową -zlecenie dzieło ,,mozecie tez wystopić po pomoc elektryczność na jedzenie ,,,tylko potrzebne jest zaswiadczenie ,,,jak kredyt w banku to tez zaswiadczenie z poprzedniego miesiąca a nie z 2 poprzednich ,,,ciekawe czy dostaliscie podwyżkę z około ponad 100zł ,,bo w urzędzie pracy była od stycznia podwyżka brutto ,czyli jak nie to nawet nie macie minimum ,a jak pujdziecie do urzedu pracy to dostaniecie ,że wam nie przysługuje bezrobocie ,bo macie mniej niż minimum płacowe a takiej pensji w polsce nie ma ,,,wiecie dokładnie teraz czemu np: Solid szuka chętnych na portalach o prace ,,,by było mniej niż urzedzie pracy naprzyklad ,,szukanie ofiar ,co biedni ,,,przez kordynatorów ? szukania ,,,apropo ciekawe czy kordynator ,,,dostanie zaswiadczenie tez po drugiej wypłacie ,,jak bedzie zalatwiał kredyt na auto ,,,czy też się nie doczeka ,,,na czas i poczeka sobie na nastepny miesąc a po tem nowy wniosek itd napisze kiedy dotrze zaswiadczenie ,,tak z dziekawości jaki wydojny i zapracowany jest dzial personalny bo to tyle pracy dwie wypłaty już były to jak to policzyć ,,pewnie w tych działach ,,,pracownicy nie pełne podstawowe ale ładna buzia i nie tylko bo nie wiem nie wyobrażam sobie tego takiego nie działania ,,kawka cherbatka ,,czy jak
zdjecie uzytkownika
o kierowniku - 2015-01-26 22:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak zrobią w solidzie kontrolę to znajdą coś ciekawego co takiego - kutafona gumowego...
zdjecie uzytkownika
o kierowniku - 2015-01-26 22:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak zrobią w solidzie kontrolę to znajdą coś ciekawego co takiego - (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lemon60 - 2015-01-28 08:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
żaświadczenie nie dotarło pewnie jeszcze z tydzien dwa ,dodam że urzad ma na zatwierdzenie pomocy mnie osobie niepełnosprawnej 2 tygodnie ,jak ktoś sobie to wyobrażi a mówienie że zaświadczenie jest po drugiej wypłacie pracownika waszego to bzdura po 3 ciej wyplacie .....są ludzie i ,,,tak pamientam z wojska na taborowei ,,gdybym byl w pelni sprawny to bym się z tego śmiał ,,,ale mam kobiete wyslać z jej synem z domu do parku ,,,niech się opalają ,by nie musiał mieć zaswiadczenia ,,,,, i w styczniu to będzie w kwietniu skutkować ,,ale terminy w MOPR SĄ OKREŚLONE I PRZEDAWNIENIE JEST ,,,I W STYCZNIU TEŻ ,MAM KRAŚĆ CZY CO ???? ŻRBRAĆ BY MIEĆ CHOĆ CHLEB SUCHY ,DZIŚ kOBIETA POSZLA CHYBA KOLEJNY RAŻ GŁODNA ,,,CZEKAM AŻ DOJRZEJE I ZNAJDZIE SOBIE PRACE W NORMALNEJ FIRMIE .DLA WAS PROBLEM ZNIKNIE SZANOWNA FIRMO A ,KORDYNATORZY ZNAJDA NASTĘPNĄ JELENICE ,CO CAŁY DZIEN NA 2 KONCU MIASTA BĘDZIE ROBIĆ ,, CO DZIEŃ ,,,BY MIEĆ PONIŻEJ MINIMUM PŁACOWE W TYM KRAJU ,,,CO DZIEŃ -TO MOŻE CAŁADOBĘ ,,,NIE BĘDZIE POTRZEBOWAŁA DOMU ,I OPAŁU ,,ITD ....
zdjecie uzytkownika
lemon60 - 2015-01-28 08:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaświadczenie za Grudzień oczywiście
zdjecie uzytkownika
Już po Solidzie - 2015-01-29 08:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Właściciel Solidu prowadzi swoją firmę do samozagłady. Właśnie wpadł na genialny pomysł obniżenia stawki godzinowej na obiektach gdzie i tak są braki w ludziach. Nie trzeba było długo czekać na efekty. Nastąpiła fala zwolnień. Obiekty są nieobstawione.
zdjecie uzytkownika
lemon60 - 2015-01-29 09:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
....nizsze stakwki świetnie ,,,moze jak tak to będa nizsze koszty narzędzia pracownika ,to i zaświadczenie moze będzie kiedys tam normalnie wystawione w tej firmie ,,a nie jak teraz za grudzien po półtora miesiąca ,mówią że będzie przed 3 cią wyplatą ,oczywiście chodzzilo o zabezpieczenie ,by nie płaciż ,jak się zwolni wakat.. bo po co wiadomo ja nie mam pretensji do wlascciciela patrzac z boku ,przez pryzmat kobiety -pracy wlasciciel-władza jest od myślenia by ta firma żyla a co za tym idzie inni mieli na chleb ,-powinniscie wladze całowac po ...gołej ,ze wogóle macie prace szczeerze bo gdyby nie ochrona ,to co ...byście robili ,na budowe ,poszli ha ha ,nigdy lepiej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płaszczyć i udawać 007 ...bonda -strózo - portiera , dla mnie świetna wiadomość ,,,Wladza wlasciciel ma ten plus że to on stworzyl firmę i miejsca pracy i dba o nie i o narzędzia by firma istniałe a reszta powinna robić to za co ma płacone zgodnie z zasada za prace płaca ,,,,tylko niech te zaswiadczenia ,odpowiedz dostałem koło 15 stycznia ,,,,,,cytat aaa to znaczy ze wadliwe ,,,i luz sobie tak kobieta ma mnie gdzies.czyli prace ma tez gdzies kawa cherbata byle do 15 stej i jeszcze jej za to Własciciel płaci ,od serca ot tak ,,za granica by ,szorowala przedszkole ,opiekunka a tu wielmozne Państwo ,,A co do ludzi zawszze się znajda ,,,wlasciciel ma dzial HR niech szukają za to im płaca za wyniki ,co do obiektow w Polsce jest full i nowe przybywają ,,,logika
zdjecie uzytkownika
Poznań - 2015-01-29 09:44:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za te stawki i możliwość mieszkania w pracy ludzie z HR mogą znaleźć co najwyżej jakiegoś bezdomnego a nie pracownika ochrony.
zdjecie uzytkownika
lemon60 - 2015-01-29 13:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za 6-8zł netto znajda spokojnie ,,,i znajduja ,znam ludzi bezdomnych i rencisto ,,no bezdomny chętnie by pracował ale wiadomo wykluczony na starcie ,,a rencisci ,przeważnie stopien lekki i faktycznie chory ,a tu kiedyś lekki stopien mial praće obecnie umiarkowany ,jak już ,no i problem bo faktycznie chory ,np: u mnie jest wszyskto oky na przestrzeni miesiaca ,ale 2-3 dni wykluczony ,,pracodawcy rozumieją ale maja do wyboru inne osoby ,,co do pensji to o jakiej mówimy w Polsce ,czy po za polską ,bo z doświadczenia wiem ze chcialo by się mieć pensje z po za kraju ale mieszkać tu ,tak się nie da ,,zreszta od 1997 roku jak zaczelem jezdzic w swoim zawodzie to i tak około 1200 a nie 2500/2700 plus premia ,bo emigrant dzis minimum jest urzedowo około 1350 to podobnie ,jak u nas ,,25 lat temu ludza robotnikom zrobiono krzywde i ich dziecia ,,bzdury wpoili w glowe naprawde fachowiec w polsce ,nie jakies tam technikum informatyczne i do ochrony ,bo dostal kompa na komunie i przesiedzial przy nim 9 lat i dalej do ochrony np: i sie buży ,fachowiec zarabia 12-15 zl na godzine ,,,to za siedzenie i stanie tez taką stawke chcecie ,to proponuje swoja firme otworzyc ,troszke doświadczenia dostaniecie ,przyjść ,postac posiedziec pospac ,i zgarnoc kase to faktycznie kazdy umie a karta pływacka nie jest tu atutem nawet jak wydaliście 2500zl ..według mnie 4,7-57 to dobra stawka ,,netto..za takie prace ...a nie 8 czy moze 15zl tak Ja mam fach w reku ale ,choroba mnie ogranicza ,i problem mam do wlasnie ludzi których wladza własciciel zatrudnil za ich niechlujstwo ,i nierubstwo ,,,ale to oceni nie ja ,,
zdjecie uzytkownika
cinek20 - 2015-01-29 21:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może warto bardziej przyjrzeć się pracowniką
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-01-30 12:47:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marco - 2015-01-14 09:26:40]:
Witam firma solid security z wroclawia od lipca zalega mi za 32 godz pracy i wogole nie maja zamiaru wyplacic tego wynagrodzenia zwlekja sprawdzaja kambinuja moze zrezygnuje cwaniaki i oszusci ta mozna nazwac
zdjecie uzytkownika
zatroskany - 2015-01-31 16:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Solid upada? Jak to kierownik za mało je..ł? To ku.s już nie działa jak trzeba?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Solid Security?
Zadaj pytanie
x