Joart S.A.

Bolesławiec

Opinie o Joart S.A.

11111 2016-10-11 23:43
Skoro pracujesz w Szachownicy to dobrze wiesz o tym że Pani Roksana nie zajmuje się umowami tylko inna księgowa.
2
11111 2016-10-11 23:44
Skoro pracujesz w Szachownicy to dobrze wiesz o tym że Pani Roksana nie zajmuje się umowami tylko inna księgowa.
Klientka 2016-10-12 23:00
W salonie w KMG dopiero dzieją się cuda.
Nikt nie powie dzień dobry , nikt nie interesuje się klientem, na obsługę przy kasie trzeba czekać nawet 20 minut bo Panie są bardzo "zajęte" siedząc na magazynie albo rozmawiając na sali sprzedaży przez telefon ( nie służbowy), a jak już podejdzie jakaś Pani do kasy to nawet nie potrafi się z klientem przywitać, Szachownicy obowiązuje sprzedaż komplementarna, która była stosowana na początku gdy skle był nowo otwarty i jakiś czas później natomiast obecnie jest całkowicie zaniechana. Panie pracujące w tym salonie w ogóle tego nie stosują a o 5 szacho - zasad. Natomiast to co dzieje się na salonie to skandal, gorszego bałaganu to nie ma w żadnym okolicznym salonie Szachownicy.
3
ciekawska 2016-10-14 10:33
A co to KMG?
1
Js 2016-10-14 20:21
Czy nie czasem Kamienna Góra?
bla bla 2016-10-15 23:05
Klientko, ciekawe skąd wiesz o Szachozasadach i komplementarce skoro jesteś tylko klientką? Chyba któraś z pracownic lub byłych pracownic jest niezadowolona :) nieładnie tak oczerniać konkurencję/następczynie... Jak mogą być zadowolone jak nie wiedzą w co ręce włożyć, zapi***ają jak małe samochodziki i tylko słyszą "żle, żle, żle" - każdemu się odechce! A swoją drogą - czemu tak jest? Bo żeby klient był zadowolony - najpierw pracownik musi być zadowolony! O tym powinno całe Szefostwo pomyśleć!!! Ale niestety z tym mają problem! Ja już na szczęście wyrwałam się z tego obozu pracy, ale z tego co widzę nic się tam nie zmienia... Szanowna "GÓRO" (śmiech na sali, bo sr**ą wyżej niż d**ę mają, a o zarządzaniu nie mają pojęcia) - pomyśl najpierw o pracowniku, bo każda szanująca się firma wie, że to pracownik jest źródłem sukcesu - sami nic nie osiągnięcie
5
jonka 2016-10-18 20:02
kiuuu wypłata jest zawsze na czas, to trzeba im przyznać. Ja pracuje od 2 lat i jeszcze nigdy przesunięć nie było. Inna sprawa to jej wysokość, we wszystkich sieciówkach zarabia się podobnie.
Gunter 2016-10-19 23:07
Byłem dziś na spotkaniu rekrutacyjnym w Warszawie. Zastępczyni kierowniczki-przemiła kobieta, wytłumaczyła wszystko-jak przebiega dzień w pracy, czego oczekuje się od pracownika, jednak stawka za godzinę pracy pozostawia wiele do życzenia (8,35zł/h nie zależnie w jakiej formie umowy się pracuje).
Racjonalistka 2016-10-22 18:12
Wczoraj stała klientka zapytała mnie o to dlaczego niektóre sklepy Szachownica różnią się tak diametralnie od siebie ( chodziło o nowy koncept i stary). Odpowiedziałam pani że niektóre sklepy powstały całkiem niedawno stąd taka różnica w ich wyglądach. Na to pani powiedziała mi że jest to mylące dla klientów i że ona gdyby nie znajomi nigdy nie weszłaby do mojego sklepu ( dodam że posiadam sklep, w którym pomarańcz bije po oczach :) , bo nie skojarzyłaby go z marką Szachownica, gdzie przychodzi na zakupy do sklepu z nowym konceptem. Zgadzam się z nią całkowicie. Przepaść pomiędzy dwoma sklepami jednej firmy jest ogromna. Rozumie że koszty takiego remontu są ogromne i nie można wszystkich sklepów sprowadzić do jednego poziomu, ale nie wymagam cudów. Wystarczy zmiana kolorystyki, loga i wymiana manekinów a sklep na pewno sprawiałby wrażenie bardziej nowoczesnego. Niestety jak cię widzą- tak cię piszą....
3
ppt 2016-10-26 12:24
4 dni po 12 godzin 1 dzieñ wolnego i znowu 4 dni, umowa zlecenie 7 złotych na godzinie.
1
Aaa 2016-10-28 12:47
Ciekawe w której Szachownicy się pracuje 4 dni po 12h....
2
52+ 2016-10-30 16:23
Chcę napisać , iż robiąc zakupy w sklepie w Białymstoku którejś niedzieli wyczułem zapach alkoholu od przechodzącej obok pani Zastępca kierownika. Dziewczyna chyba nie wytrzymuje stresu i golnęła sobie. Alkomat wskazany ,przed podjęciem pracy.
4
Ona 2016-10-30 18:23
W każdej :-)...?
paulapula 2016-11-01 01:13
Wystarczy przeczytać moją wypowiedź i każdy sie domyślił, że jestem pracownikiem-oto nie trudno. Kwestia kierownika to też, zgodzę się, ale kierownik na 3/4 rzeczy nie ma wpływu, nie w tej firmie. Kierownik to dno a sprzedawcy to już całkiem dno x10.
Na szczęscie znalazłam nową pracę już nie w sieciówce-razem ze mna odeszło 3 dziewczyny. nikt nie będzie pracował za takie grosze, nie mając nic dodatkowo. Premia??? Od utargu który MY wyrabiamy, chociaż to nie wiem kto rozdziela.
a zleceniówka? Robi najwięcej a premia 100zł, brak słów. Nie polecam tej firmy, b tego burdelu nie da się ogarnąć komuś normalnemu.
4
anula-były pracownik 2016-11-01 01:27
8,35 za godzinę na zlecenie ale...robisz WSZYSTKO! Nie to co w umowie, klipsowanie, liczenie towaru czyli ogólnie magazyn zazwyczaj robi to zastępca czy kierownik, Ty na zlecenie masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak robot, biegać z wieszakiem, pomagać klientom, umieć papiery itd itp. Nie wiem od czego zależy premia, Ci na umowę mają miesięcznie ok 200-300zł (widziałam fiszki koleżanek) ale zlecenie hmm...
Dawniej zlecenie kojarzyło się z tym, ze są to ELASTYCZNE GODZINY ale teraz zapomnij. Zapierdzielasz dzień w dzień oczywiście wtedy kiedy najwięcej pracy, weekendy to standardowo (kierownik i zastpeca musza miec wolne). Regionalna? porażka, ciągle wytyka błędy, nigdy niczego nie pochwali mimo ciągłych zwolnien ludzi, braku premii i słabej atmosfery w pracy.
Oprocz tego nie wolno zapominac ze musisz miec duzo siły targac wózki, kartony z kompletacją i innymi outletami a takze WIESZAKI. Dźwigasz, biegasz i wchodzisz w d** wszystkim,
MARNE PIENIĄDZE ZERO MOTYWACJI, BONÓW RABATOWYCH I PREMII-jesli takowa jest to tragiczna.
PS. Dobrze że regionalna za target dostanie kilka tysięcy premii :)))
7
paulinkaaaa 2016-11-09 11:38
pracowałam w szachownicy w Przemyslu co prawda 2 miesiace na umowe zlecenie moze to malo ale zobaczylam jak tam praca wyglada. duzo pracy naprawde sterty towaru co chwila jakies akcje promocyjne czy cos i to od razu ma byc zrobione na juz. Msakra i do tego jeszcze utarg upt obsluga kazdego klienta !!! ale dziewczyny naprawde sa tam bardzo fajne ze wszystkim pomagaja sa zgrane kazda robi towar i obsluguje czy to dekorator czy zastepca kierownika . naprawde dziewczyny bardzo daja rade !!
1
qwerty 2016-12-05 19:27
Naprawdę napisałabym coś dobrego o tej firmie ale nie ma nawet o czym pisać....
8
Ewa 2016-12-06 20:30
Nie polecam,odradzam!
6
Marysia 2017-01-17 11:29
A ja powiem inaczej. Jak dobrze pracujesz, ludzie w pracy fajni to i praca tez ok ( u mnie tak jest). W każdej sieciówce jest tak samo. Wszędzie dobrze, gdzie na nie ma. Więc albo pracować albo iść gdzie indziej.
4
Ws 2017-01-22 11:59
A ja powiem tak można dobrze pracować, ale atmosfera jest nie za fajna, to nic nie da. Bo nie będziesz dobrze traktowany wśród pracowników, to nie będziesz doceniany. Nawet przez jednego. Będziesz się stresować i nie będzie Ci wychodzić. Wtedy nie chce się przychodzić do pracy i szukasz innej. Najważniejsza jest atmosfera, może być ciężko i nikt Ciebie nie doluje to będzie ok, a jak będzie na odwrót to będzie kiepsko. Sieciowka jak sieciowka zawsze sterta roboty. Firma nie jest wcale taka zła nie rozumiem opinii wyżej Np. nie podoba mi się to, że musi być na salonie wiele, a to wiele ubrań i to nie ładnie wygląda robi się bałagan, wieszaki urywają się. Dają wypłaty na czas,zatrudniaja na umowę o pracę, chyba to dobrze w dzisiejszych czasach. Wad jest kilka, ale tak samo zalet, trzeba się samemu przekonać jak się będzie, w tej firmie pracować. Nie będę wymieniać. Czy będę polecać tak i nie, ponieważ wszystko zależy od atmosfery, musi być w miarę normalnie, żeby się dobrze pracowało. Ja z tego względu zaczęłam szukać innej pracy i znalazłam, bo nie wytrzymalam psychicznie. Jak już byłam na wypowiedzeniu to zaczęła mnie doceniać jak to jest? chyba już za późno.
1
Nika 2017-01-24 10:12
Polecam umowa o pracę, premie, jest co robić nie za nudzisz się polecam tą sieciowke
2
Xxbyla pracownica 2017-01-25 12:02
Prawda, też tak miałam, ale nie w tej firmie. Wszystko zależy od atmosfery jaka panuje w pracy. Bywają wredni, fałszywi ludzie, którzy faworyzują innych ludzi. Nie przejmuj się.. Całe szczęście, że już tam nie pracuje 1 weekend nie pracujący to jakieś żarty. Może załogę miałam zgraną, ale i tak nie zostałam wolałam coś spokojniejszego :-) plus, że dają umowy o pracę.. Szkoda, że nie każdy ma na pełen etat, bo niestety co to jest etat 1/2 czy 3/4 musisz przychodzić na każde zawołanie :-( a każdy ma na wolnym jakieś sprawy do załatwienia
1
Xxbyla pracownica 2017-01-25 12:08
Umowa o pracę to nie wszystko jeszcze nie w pełnym wymiarze godzin to trochę dziwne najtańszym kosztem. Praca dobra jak się nie ma swojej rodziny, bo jak masz rodzinę to musisz mieć siłę na inne obowiązki. A po tej pracy nie ma się siły na nic. Zależy dla kogo dla studenta czy panny bez obowiązków to polecam :-D
2
Ws 2017-01-28 12:22
Ja na szczęście już nie pracuje tam kilka miesięcy co ja tam przeszłam z tymi ludźmi to jakaś masakra, ale firma nie jest taka zła..
1
Ws 2017-01-29 13:21
Ja całe szczęście, że już kilka miesięcy tutaj nie pracuje. Nie przejmuje się tymi ludźmi...A tak po za tym, nie zgodzę się z tym, że firma jest taka zła, bo wcale nie jest :)
1
11111 2017-01-30 21:32
Firma masakra. Dużo wymagają mało płacą. Zwalniają najlepszych pracowników. Ogólnie porażka. Nie polecam tam pracy. Jeżeli już ro na max 3 miesiące.
4
Mm 2017-01-31 11:30
Na forum roznie pisza, ale ja nie narzekam w sumie. Wszystko zależy od ekipy w robocie.
1
szymonski 2017-01-31 20:20
pracowłąm w szachownicy jakies 3 miesiece jak zastepsa sie dowiedział że jestem w ciaży wiadomosc doszla dalej czyli do regiolnego chociasz nie musiał ale nie walczyl o mnie i jak kolznka znajoma ktorej pomłam znalesć prace w szachownicy tez nic no szok kazdy sie wyzwal na mnie pracowłąm po 10 h 5 razy w tyg i nic nawet dziekuje nikt mi nie mowil nie wspomne o dziewcznach ktore nawet nie walczyły o mnie tylko sie wypieły chociaż kazdej pomagłam iiii dekorator nic w sklepie nie robi co to za dekotator jak nie umi scianek zrobić ! szok nigdy wiecejjjj
szymonskajj 2017-01-31 20:40
ja pracowłóąm jakis czas temu w szachownicy nie powiem jaki ale powiem cos na tem temat ! pownieważ dla mnie to straszne taka sytłacja bo zaszłam, w ciąze powiiedzalm to zas -kie gdy on sie dowiedział zglosil to regiolanlemu i nie dosłam umowy przedłurzonej poniewaz jestem w ciazy ale nikt o mnie nie walczyl nawet kolznka gdzie jej załątwiłąm prace w tym sklepie tez mi nie pomgła a ja jej pomgłąm w kazdej styłącji dziewczny nawet nie umiej zamykać dnia liczyc a dekorator to juz wg nic nie robi sklep jak sklep moze oki ale dziewczny okropne
nic nie robia i nawet nie wspieraja zadneee
szymonskajj 2017-02-01 19:03
chcialam usunoc moje opiniee
szymonskaaa..... 2017-02-01 19:18
DZIEN dobry chiałąm usunac moje opine co piłąm nazwa szymanska 2017-01-31 20:40
Justyna 2017-02-01 22:24
szymonski i szymonskajj wiedz że nie daruje Ci tego że się podszywasz pod moją osobę i znajdę Cię przez informatyka policyjnego a wtedy zostaną wobec Ciebie wyciągnięte poważne konsekwencje, więc radze skończyć tą dziecinadę. Pozdrawiam Justyna
Malutka 2017-02-03 12:32
Firma jak firma zależy z kim się pracuje. Trochę bezmyślnie działają, bo towar przychodzi bez rotacji, a później salon jest przeładowany. Tak naprawdę ludzia nie chce się tego oglądać. Bałagan robi się z tego względu, że jest za dużo ubrań. Nie chce się do tego sklepu wchodzić po prostu. Firma jak każda sieciowka, dużo roboty, czasem nie wiesz za co się zabrać. Czy będę polecać sama nie wiem jak ludziska w pracy są ok, to da się wytrzymać. Tak jak wszędzie a jak jest odwrotnie to nie. Ale w sumie można znaleźć coś innego na lepszych warunkach. ;-)
1
polkaaa@ 2017-02-11 17:35
Witam . Wiecie może jak wygląda praca jako sprzedawca - dekorator ? Co musi robić itd ?
polkaaa@ 2017-02-11 17:38
Witam . Wiecie może jak wygląda praca jako sprzedawca - dekorator ? Co musi robić itd ?
byly kiero 2017-02-17 17:08
poniedzialek-komplementarka, sroda manekiny i stół noi na biezaco sciany ; aranzacja przeceny badz innych akcji . praca z wczesnymi hitami . towar, przecena obsluga prowadzenie zmiany;)
Była joartowa :D 2017-02-22 16:49
To wszystko zależy od salonu u mnie było że dekorator najczęściej zmieniał wygląd sklepu czasem inne rzeczy jak stół itd ale to przeważnie robilsmy my sprzedawcy. Więc powinno tak być ale tak w praktyce nie ma. Dekorator więcej troszkę zarabia niż zwykli sprzedawcy
Alaa 2017-02-24 19:50
Pracuję w Szacho od niedawna, mam w połowie fajną ekipę. Awansowałam niedawno na dekoratora - masa obowiązków, w zasadzie pomijając komputerowe sprawy to do mnie należy wszystko.. (usunięte przez administratora) Masa niepotrzebnych maili i wymyślanie tak nielogicznych rabatów, rotowania produktem... Jeżeli chodzi o płace dla dekoratorów uważam że jest ona śmieszna i absolutnie nie adekwatna z wykonywanymi czynnościami. Nikt mnie nigdy nie poinformował że jako dekorator mogę się starać o osobną premię.. Nie chwalę sobie tam pracy patrząc na procedury jakie sobie powymyślali..
2
Yhy 2017-02-26 11:19
Dekorator musi robić wszystko. Wygląd sklepu, manekiny w każdą środę. Każda przebudowa sklepu. Każda instrukcja. Wyrabianie towaru. Obsługa klienta. Obsługa przy kasie. Zmiana stołu w każdy czwartek. Wymyślane instrukcje na kazda okazje np walentynki, dzień chłopaka itd. Często zdarza sie tak, że instrukcja jest , więc dekorator musi zaczynać od nowa. Powodzenia!!! A kasa marna zapomniałam dodać.
3
Julia 2017-03-02 12:08
czy ktos mi podpowie - moge umowic sie zeby nie pracowac w weekendy bo mam dziecko male?
niedowierzam 2017-03-03 21:50
praca w handlu i wolne weekendy... heloł.... :|
Yhyyy 2017-03-07 14:22
Możesz sie starać o dodatkową premię oczywiście. Niestety jednak jest ona i tak przyznawaną przez regionalnego vm. Jeśli sklep jest piękny i wszystko jest w całkowitym porządku dostaniesz coś więcej. U mnie w sklepie zawsze bylo pięknie ładnie, ale niestety dekorator nigdy dodatkowego nic nie dostał, gdyż nie zgadzał sie często z regionalnym vm , bo nie raz było cos mowione inaczej a potem robione inaczej. Dodatkowe premie dostają PUPILE
Pomorzanka 2017-03-09 11:43
Chciałabym się dowiedzieć Waszych opinii na temat tej firmy pod względem dbania o pracowników. Czy zależy im na nich? Potrafią wykazać się zrozumieniem i pójść na rękę. Moja dalsza kuzynka była tam kierownikiem i ma dość złe zdanie na ten temat. Twierdzi, że tej firmie nie zależy na ludziach w sklepach. Albo się podobasz albo nie, że często zmieniają się ludzie na kierowniczych stanowiskach. Mam propozycję pracy i tyle się już nasłuchałam, że sama nie wiem.
szukam 2017-03-09 13:52
Proszę o opinię dotyczącą Salonu w Kaliszu, chciałabym złożyć CV , niestety widzę że często szukają do pracy, co jest powodem tak częstej rotacji? to nie wygląda dobrze?
będę wdzięczna za informacje i opinie osób, które pracowały w tym punkcie :)
Dzięki
justin 2017-03-10 16:17
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kierownika :)
Były pracownik 2017-03-12 14:21
Powiem tak byłam jeszcze pracownikiem nie dawno tej firmy. Dają umowę o pracę 3/4 lub pełen etat minimalnie więcej zarabiasz jak najniższa krajowa,bo dochodzi jakaś premia. Dobrze, że jest ta premia chociaż tyle. Jak plan miesiąca będzie zrealizowany, ale rzadko się zdarza, to masz fajną premie. Na 3/4 musisz często dociągać do pełnego etatu. Masz tylko jeden weekend nie pracujący, bo w weekendy ma być najwięcej godzin roboczych. Charujesz jak wół i nic z tego nie masz. Niektorzy cieszą się, że nie zarabiają najniższa krajowa tam ale według mnie jest to najniższa krajowa 50 zł brutto więcej proszę. Jak na umowie będzie 1 zł więcej to też nie będzie najniższa krajowa.. Oni zaslepiaja pracowników dadzą na umowie 50 zł lub 100 zł brutto więcej zależy od stanowiska i pracownicy naiwni się cieszą, że nie zarabiają najniższa krajowa to mogą pracować jak roboty . Ale gdzieś trzeba pracować dopóki czegoś lepszego się nie znajdzie. Firma nie szanuje pracowników. Nie ma zniżek pracowniczych, nigdzie tak nie ma. Czy będę polecać nie. Pracować dopóki czegoś się nie znajdzie lepszego. Cała prawda o tej firmie
5
Maja 2017-04-06 19:52
Z Szachownicy to najfajniejsza jest p.Krysia,RKS powinni się od niej uczyć.Nie ma rzeczy nie możliwych i zawsze usłyszysz "gdyby pani potrzebowała pomocy proszę dzwonić."
3
xoxo 2017-04-09 19:24
Zacznę od tego że pracuje w tej firmie już trochę czasu i nie narzekam (pracować trzeba wszędzie a od jakości wykonywanej pracy zależy ocena) Jedynie na co można narzekać to zarobkami (są za niskie). Zalety według mnie :
-elastyczny grafik,
-wypłata na czas,
-no i jak ma się zgraną ekipę albo kierownika który jest w stanie zarazić swoją pasją( o ile ją posiada) i pracuje tak jak każdy pracownik to góra nie ma się czego czepiać,
-RKS zawsze pomagają (mam nadzieję że nie tylko w regionie w którym pracuje)
Faktem jest natomiast, że zarobki są nieadekwatne do obowiązków jakie spoczywają na pracownikach i kierownikach. Jednak jest to firma która cały czas się rozrasta i dopiero raczkuje w pewnych kwestiach. I mam nadzieję że w końcu system wynagrodzeń się zmieni na wyższe tak jak i zostanie wprowadzony pakiet socjalny. Pozdrawiam
2
Szach-mat 2017-04-17 15:14
Skoro tak dobrze się znasz na zarządzaniu to dlaczego byłaś tam tylko sprzedawczynią a nie kadrą kierowniczą?....
ta jedynaa 2017-05-05 10:52
Zgadzam sie z Twoja wypowiedzią. Ja lubiłam jeszcze Pana Konrada :D
O RKS-ach nie będę wspominać, bo szkoda jakichkolwiek słów...
Zostaw swoją opinię o Joart S.A. - Bolesławiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Joart S.A.