logo Antal International

Antal International

Warszawa

Opinie o Antal International

Karpiu 2012-02-01 11:13:16
Nie samo ciśnienie w Antal jest złe, ale sposób w jaki managerowie wywierają naciski na swoich ludzi. Oraz jakie mają \\\"indywidualne\\\" podejście, czasem takie, które nie zgadza się z ogólnymi zasadami panującymi w firmie. I zarządzający o tym wie. I nic z tym nie robi. To jest najgorsze. Czyżby prawdziwe okazywało się przysłowie że ryba psuje się od głowy?
subiektywnie 2012-02-05 14:36:43
A ja sobie tak myślę, że z firmami jest jak z ludźmi - nie każdemu z każdym po drodze. Każda firma ma zbiór zasad, którymi żyje. I w Antalu też tak jest - problem w tym, że główną zasadą są pieniądze i bardzo często odczuwalny brak szacunku dla człowieka. Niektórzy się w tym doskonale odnajdują, inni odchodzą. Pocieszające, że stale zmieniający się zespół firmy pokazuje, że wielu pracownikom praktykowany zbiór zasad nie odpowiada.
2
brownie 2012-02-29 13:40:22
anonim - 2011-02-17 14:31:45

jestem pracownikiem Antal, więc znam realia tu panujące. mam prawie 10-letnie doświadczenie na rynku pracy, więc znam też realia innych firm. w ciągu ostatnich kilku miesięcy zrekrutowaliśmy kilka osób pochodzących z naszej bezpośreniej konkurencji i globalnych graczy rynku HR. ci ludzie są tu nadal - to dla mnie wystarczający dowód na to, że rzeczy, które nam się zarzuca w ogromnej części są po prostu kłamstwami.
W ciągu kilku miesięcy powiadasz? I są tu nadal? To naprawdę sukces...
Nawet jeśli niektóre z tych rzeczy są kłamstwami, niektóre są prawdą.
1
Madox 2012-03-02 00:01:12
Witam,

jako pracownik firmy Antal zgadzam się w 100% właściwie z tylko jednym komentarzem - dziewczyny, która napisała, że jest cholernie ciężko, że jest dużo stresu, ale jednocześnie wyniosła z firmy bardzo wiele - głównie umiejętność prowadzenie relacji biznesowych, otwarcie na ludzi. Dodałbym, że poprzez cold calling można się nauczyć wiele asertywności, wyrobić nawyki sprzedażowe, lecz jest to na pewno wyzwanie. Trzeba co ważne - lubić rozmawiać z ludźmi i być nastawionym na to, że dziennie co najmniej 1,5 h trzeba będzie spędzić na słuchawce. Ważna informacja - nie spotkałem się z niesprawiedliwym traktowaniem konsultanta przez menedżera. Tu wymaga się od ludzi wiele, bardzo wiele, ale jeszcze (pracuje od kilku miesięcy) nie miałem okazji zaobserwować takiego zjawiska. Dodam, że fluktuacja jest w tej firmie ogromna, ale żadna z osób, które odeszły/zostały zwolnione nie była zaskoczona z tego powodu - KPI są m. in. po to, by ludzie, wcześniej wiedzieli co nie gra lub mogli się nimi czasami obronić w przypadku braku lub niskiego sukcesu finansowego.
Kapryśny Dionizy 2012-05-31 10:41:59
Każdy chciałby nic nie robić za ciężkie pieniądze. Tak już chyba zostanie. W Antalu można zarabiać poważne pieniądze. Mówiąc poważne mam na myśli kilkukrotną średnią krajową.
Jeżeli nie masz w sobie zapału, chęci i potrzeby na odniesienie sukcesu (choćby finansowego) to lepiej nie przychodź do nas w ogóle.
Atmosfera w pracy jest rewelacyjna, ale poza atmosferą jest jeszcze proza, która nie każdemu pasuje. Ta firma płaci bardzo dobrze. I chce płacić bardzo dobrze, ale nie za dzwonienie do dziewczyny i picie kawy (palenie fajek na tarasie). Osobiście muszę przyznać, że sam pozbyłbym się kilku ludzi, którym firma wciąż daje kolejne szanse.
Reasumując - jeżeli jesteś uparty, umiesz realizować cele i nie boisz się kontatku z prezesami poważnych instytucji, a do tego chcesz przesiąść się do luksusowego auta w stosunkowo krótkim czasie - zapraszam. W przeciwnym razie przeczytaj pozostałe komentarze i pozostań nieudacznikiem. W końcu to robisz najlepiej.
Malkontent 2012-09-20 22:58:21
Jaka cisza nastala po wypowiedzi Dionizego :)
2
. 2012-10-14 07:22:51
cisza może wynikać z faktu, że do poziomu Dionizego trudno doskoczyć ;)
antal-oco 2012-11-16 16:10:33
Pracuję w Antalu od ponad roku. Bywa różnie, stresu i pracy dużo - tempo, ilość i godziny pracy są po prostu trudne. Jednak w tym czasie udało mi się także zdobyć duże doświadczenie, wiedzę o rynku, zbudować relacje z klientami i zarobić te wspomniane \"poważne pieniądze\". Nie jestem typem korpo-zombie, a na dodatek ciężko mi przemilczeć różne sprawy - a jednak jeszcze się mnie nie pozbyli :) Firma na pewno nie jest dla każdego - wymaga bardzo duże ale daje też swobodę i możliwość wypłynięcia na rynku. Podstawą do sukcesu jest tu samodzielność, zakasanie rękawów i ciężka praca. Zbudowanie dobrej relacji z managerem jest niezbędne - to od jego osobowości w dużej mierze zależy klimat w dziale.
Kilka uwag które mam po przeczytaniu starych komentarzy:
- te straszne 1,5 h na telefonie - serio? to dla was był problem? Załatwiając same sprawy organizacyjne i dopinając kandydatów można tyle przegadać, to żadne mega oczekiwania.
- poszukiwanie projektów - w pracy agencyjnej zamyka sie z sukcesem średnio 50% projektów nad którymi trwa praca - dlatego jest ciśnienie na poszukiwanie projektów - manna z nieba nie spadnie
- sprzedaż - jeśli to dla was koszmar - to nie idźcie do agencji!!! są super możliwości w rekrutacjach wewnętrznych

PO PROSTU NIE KAŻDY NADAJE SIE DO TEJ PRACY
i tyle...

tym którym się nie powiodło w Antalu - przykro mi z powodu waszych złych doświadczeń i życzę, żebyście szybko znaleźli sobie super miejsce :)
1
roma 2013-01-11 14:27:09
Chciałam zapytać, a jak to jest z tą znajomością języków obcych. Czy komunikatywna znajomość wystarczy by podjąć pracę w tej firmie?
Kapryśny 2013-01-16 10:32:49
Komunikatywna znajomość jest ok. pod warunkiem ze rzeczywiście komunikujesz sie w tym jezyku. Nie będziesz pozyskiwac klientów zagranicznych ani negocjować z nimi warunków współpracy (a takich mozliwości jest wiele) - ale z pewnością ocenisz czy kandydat mówi, duka czy ściemnia.
Jezeli nie komunikujesz się w języku obcym - nie pisz w CV ze znajomości jest na poziomie komunikatywnym.
kam 2013-02-06 17:28:05
UWAGA na tą fitmę !!! moje, kolegi i koleżanki CV trafiło do obecnego pracodawcy !!! dramat firma krzak... nie wysyłać ofert pracy bo dla chwili brylowania zrobą wszystko !!!
4
kam 2013-02-06 17:30:48
szanowna pani pracująca nie kompromituj się takimi wypowiedziami, że nie każdy nadaje się do tej pracy, bo jak widzę kady są tam słabiutkie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] węża...
jorguś 2013-02-09 22:53:56
Potwierdzam, że firma przesyła CV do aktualnych pracodawców osób starających się o pracę (główinie podają ogłoszenia bez nazwy firmy) to skandal !!! i to pomimo, że nie zapraszają nawet na rozmowy ! sic !!!
1
sisi 2013-02-17 12:22:55
ja też tam pracowałam i zgadzam się, że firma baaardzo kiepska zarówno pod względem podejścia do klienta jak i pracowników. Managerowie są bez doświadczenia w zarządzaniu ludźmi i często kompletnie się do tego nie nadają. Konsultanci w ogóle nie są szkoleni a cała firma stara się dorównać takim jak Hays czy Page co im marnie wychodzi bo zwyczajnie nie mają środków na przeprowadzanie procesów rekrutacyjnych jak profesjonaliści. Bawią się wielką agencję ale to zwykły pikuś jest. Każdy może tam pracować.
1
kamyk 2013-02-20 09:46:16
Firma posiada mocny brand na rynku, no i chyba tyle z plusów.


To co jest wewnątrz tej organizacji to masakra. Zaczynając od tego na samej górze kończąc na managerów pojawia się określenie jedno: NIEPROFESJONALIZM.

Chcesz się rozwijać? Musze Cię zmartwić. Nie tutaj. Dlaczego? Jest wiele czynników, ale najgorszy z możliwych to działanie na jednej sztampie/szablonie/scenariuszu/etc. rozmów z Klientami. Wszystko musi być podporządkowane know-how śmiesznych ludzików, którzy myślą że są kimś, heh.

Kolejną sprawą jest totalnie niezrozumiały system awansów. Nie wiadomo za co ktoś awansował.. może ktoś miał ładne oczy? Bo na pewno większość (nie wszystkie) odbywały się chyba na zasadzie "chybił-trafił"

Uwaga również dla osób, które idą na rozmowy kwalifikacyjne. Na samym początku będą Wam mielić w głowie jakimiś gigantycznymi premiami etc. może nawet samochód Wam dadzą! (ew. ekwiwalent miesięczny) Musze kolejny raz Was zmartwić. Nic z tego. A ewentualna podwyżka to temat równie prawdopodobny jak tsunami nad Zegrzem.

Mógłbym jeszcze pisać i pisać.... Ale wedle zasady że nie kopie się leżącego wstrzymam się z tym.

Moim zakończeniem będzie rada. Pomyśl, zanim zdecydujesz się pójść na rozmowę kwalifikacyjną do nich. Przeczytaj wszystkie komentarze na tej stronie i pomyśl, czy naprawdę pasujesz do tej firmy...
tosia 2013-05-18 13:48:17
Moze ktos sie wypowiedziec na temat stażu w dziale HR? Ucza czegos czy tylko podaj pozamiataj, jak jest jesli chodzi o mozliwosc pozniejszego zatrudnienia?
2
Pracownik 2013-05-30 10:12:02
Firma kogucik. Nie polecam jakiegokolwiek kontaktu. Zero profesjonalizmu moja aplikacja trafiła do pracodawcy !!!
Skandal żenada kupa nieszczęścia.
DJ 2013-07-11 16:45:19
Hahahaha , Mana super z ciebie chłopak. Trafiłeś do firmy i nie wiedziałeś do jakiej firmy idziesz? Coś tu się nie zgadza. Na rozmowie w tej firmie nie byles czy jak bo nie rozumiem. Przeciez oni tylko polecaja cie do firmy - czy wchodzisz do niej czy nie , o tym chyba decydujesz sam - prawda? Ja tam Antal cenie. Dostalem dzieki nim super prace i rozwijam skrzydla. Tak trzymac Antal!
1
Kapryśny 2013-08-06 14:55:26
Czas jest bardzo cenny dlatego nikt nie stoi z zegarkiem w ręku i nie sprawdza, która jest godzina.
Start jest o 9. Zanim wypijesz kawę, ponarzekasz na temperaturę i zjesz kanapkę robi się 9:30.
Między 13-14 jest przerwa na lunch. prawie całe biuro pustoszeje. jest pokoik socjalny i malutka kuchnia, gdzie możesz odgrzać swoje jedzenie. zdecydowana większość wychodzi zjeść na zewnątrz.
Problem robi się zimą, kiedy pokoik nie jest w stanie pomieścić wszystkich.
Wychodzi się po (o) 18. niektórzy konsultanci wiercą się i punkt 18:00 spakowani dryfują w kierunku drzwi. o 18:20 jest może z 5 osób, które historycznie już kochają swoją pracę.
A w tak zwanym międzyczasie musisz na siebie zarobić. Tu zacznie się proza, o której pisał nie będę. Poznasz ją dość dobrze.
Mogę natomiast obiecać, że jeżeli będziesz wykonywać 100% swojego targetu, miesiąc w miesiąc, będziesz bardzo zadowolony/a. Przede wszystkim finansowo, ale też zdolności negocjacyjne, znajomości i pewna ogłada biznesowa jest niejako wpisana w charakter pracy. Ale największym plusem jest ilość spotkań rekrutacyjnych z kandydatami / klientami.
Gwarantuje Ci taką swobodę występowania w ważkich sprawach, że już nigdy nie będziesz bezrobotny/a. :)
1
Czytelnik 2013-11-18 22:25:23
O firmie Antal najlepiej świadczy artykuł w gazecie wyprodukowany przez jej prezesa niejakiego Skibę pt. "Młodzi, do roboty!" z 12.11.2013. nawołującego młodych jeleni do darmowej pracy w korpo mamiąc ich nierealnymi pensjami.

Fragment: "Nie możecie zmusić pracodawcy, żeby Was zatrudnił od razu po studiach za wysoką stawkę, oferując umowę na czas nieokreślony. Możecie narzekać (...) albo - pogodzić się z tym, w jakich czasach żyjecie. Zacisnąć zęby i iść na nawet bezpłatny staż, czy przez tydzień kserować dokumenty, albo trzy miesiące wspierać innych w drobnych zadaniach, żeby w efekcie po trzech latach ciężkiej pracy trafić do elity specjalistów i menedżerów w tym kraju. Dodam, że ich średnie wynagrodzenie wynosi ponad 9 tys. zł brutto. Wasza decyzja."
1
byly pracownik 2013-11-23 17:07:34
"Bezkosztowa siła robocza" tak zaszłyszałem w tej firmie
3
radosna25 2014-02-17 20:26:24
Hej Viola, słuchaj, a ile na rękę na początek pracy w tej firmie jest zaproponowane?
praca 2014-02-20 10:26:18
fajna firma
1
HRM 2014-02-20 10:27:11
Szanowni Państwo, jestem HR Managerem w Antal International i chętnie udzielę Państwu wszelkich informacji dotyczących pracy u nas, zarówno pod kątem typowo praktycznych informacji, jak i tych dotyczących kultury organizacyjnej. Szanuję prawo do wyrażania opinii przez każdego – ja postaram się jednak ograniczyć do ściśle merytorycznych informacji, ponieważ fakty świadczą same za siebie.
W ostatnim anonimowym badaniu satysfakcji poziom zadowolonych pracowników wyniósł: 88,4%.
Stawiamy na intensywną pracę, która przynosi wymierne efekty pracownikom – gwarantujemy pakiet szkoleń i wsparcie w osiąganiu celów, ale stawiamy również na indywidualny rozwój naszych pracowników.
Jesteśmy firmą o charakterze sprzedażowym. Rozwijamy dynamicznie usługi rekrutacyjne w Polsce i zagranicą oraz działy contractingu i HR Consultingu.
Wynagrodzenia w Antal przekraczają znacznie średnie w branży.
Można brać dłuższe niż dwa tygodnie urlopy – zdarzały się i dwumiesięczne wyjazdy naszych pracowników, ale oczekujemy odpowiedzialnego podejścia względem realizowanych projektów.
Kilka miesięcy temu zmieniliśmy godziny pracy, aby były bardziej przyjazne dla pracowników – zamiast do 18.00 teraz pracujemy od 9.00 do 17.00 z przerwą pół godziny na lunch, bądź z przerwą godzinną – do 17.30. Nie wymagamy zostawania po godzinach.
Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania o charakterze merytorycznym. (usunięte przez administratora)
6
kajek 2014-03-16 13:50:41
witam,
chciałam sie dowiedziec jakie wymogi trzeba spełniać aby ubiegac sie o stanowisko konsultanta w firmie Antal.Na stronie internetowej firma posiada oferty pracy ale te dotyczą pracy u klientów Antal. Na jakiego rzędu zarobki mozna liczyć zaczynając pracę w tej firmie i czy ma sie tam jakiekolwiek perspektywy na rozwój. Proszę o rzetelną inf.

Pozdrawiam
3
HRM 2014-03-19 10:54:07
Witam serdecznie,
U naszych konsultantów stawiamy na przedsiębiorczość, samodzielność w działaniu i nastawienie na realizację celu. Jeśli kandydat nie ma doświadczenia w pracy jako konsultant ds. rekrutacji ważne, aby mógł pochwalić się doświadczeniem w sprzedaży B2B lub pracą w call center. Jeśli kandydatem jest osoba świeżo po studiach (lub w ich trakcie) zwracamy uwagę na to czy osoba ta udzielała się w stowarzyszeniach studenckich. Dla takich osób możemy zaproponować udział w płatnym programie stażowym. Założeniem programu jest wdrożenie do pracy jako samodzielny konsultant i zatrudnienie po jego zakończeniu w Antal International.
Aktualne oferty pracy znajdzie Pani wchodząc na naszą stronę internetową i klikając w zakładkę Dołącz do nas.
Praca w Antal International daje dużą satysfakcję również finansową. Realizując założone plany sprzedażowe można podwoić czy nawet potroić swoją podstawę.
Antal International stale odnotowuje wzrost skali działania, a co za tym idzie stwarzamy realne możliwości rozwoju w strukturze organizacji.
Pozdrawiam
3
kajek 2014-03-24 10:44:44
Witam,
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Idealnie odpowiadam wymogom :-) (doświadczenie w pracy z ludźmi, w tym praca związana z kontaktem telefonicznym z klientem). Aplikacja poszła.
Pozdrawiam
2
stazystka 2014-07-12 15:37:52
Czy ktos byl na stazu w Antal? Opinie o pracy w tej firmie sa na prawde odstraszajace...
2
obserwator 2014-07-23 15:25:27
Odstraszające to jest pisanie z błędem słowa "naprawdę" :)

Jestem długoletnim pracownikiem firmy Antal i przyznam szczerze, że propozycje analogiczne na rynku pod względem finansowym zdecydowanie odstają od naszej.

Polecam prace w firmie z kilku powodów:

- wpływ na swoje otoczenie, rytm pracy
- zarobki
- fun :) no bo jakby nie było fajnie jest jak nasz kandydat dostaje pracę
- brak korpo restrykcji
- super ludzie
- zrozumienie jak się choruje, odpoczywa ( nie ma telefonów po godzinach i siedzenia do nocy)

Jeśli ktoś ma pytania to zapraszamy, nie ma nic gorszego jak powielanie cudzych opinii powstałych pod wpływem emocji( zwolnienia z pracy ).

pozdrawiam :)
1
HR_Manager 2014-11-03 13:54:06
Witam serdecznie,

na naszej stronie firmowej są aktualne oferty pracy do Antal. Wszystkie znajdują się w zakładce "Kariera w Antal" i dalej "Dołącz do Antal".

Zachęcam również do przesyłania swojego CV na adres: praca@antal.pl

Pozdrawiam serdecznie
mario 2014-12-12 11:48:49
Wiecej tu spekulacji niz wartosciowych wypowiedzi. Nalezaloby sie zastanowic dlaczego nie wypowiadaja sie osoby zatrudnione, albo takie ktore planuja w najblizszym czasie rozpoczac tu prace, sa po rozmowie. Mysle, ze kazda wskazkowka wielu ososlbom bylaby przydatna, bo podejrzewam, ze chetnych do pracy jest sporo.
pracownik roku 2014-12-15 12:28:31
@ chetni do pracy: no to jakie macie pytania, chętnie odpowiem - pracownik
2
kamil 2015-01-22 14:43:54
Tak chetnych do pracy jest wielu, ale niestety nie wszyscy poradza sobie na takim stanowisku bo trzeba miec wysokie kompetencje, generalnie dobry uczciwy pracodawca, ktore z czystym sumieniem moge polecic.
lingwista 2015-01-27 00:47:45
pracownik roku - po jakim czasie realnie osiagałeś wyniki na poziomie 100 % ?
Czy przy uczciwej codziennej pracy bez doswiadczenia w HR/bazy jest faktycznie szansa na sukces ? Jak panuje atmosfera ? Proszę o szczerą odpowiedz.
pracownik roku 2015-02-04 12:35:25
lingiwsta - szczerze, to 100% czyli przebicie targetu się trafiło raz czy dwa... szansa na sukces duża, wszystko zależy od Ciebie, atmosfera zależy praktycznie wyłącznie od charakterystyki dywizji i managera, więc pytanie do której aplikujesz, ogólnie w biurze jest miło i spokojnie.
Refleksja na temat firmy Antal 2015-02-22 21:24:58
Ponieważ pracuję, pierwszy raz umówiłam się na rozmowę telefoniczną z Panią z firmy Antal na określony dzień i godzinę. Wzięłam na ten dzień specjalnie urlop i czekałam cały dzień na telefon...Nie zadzwonił.

Po raz drugi umówiłam się na rozmowę na określony dzień i godzinę. Czekałam całą przerwę w czasie pracy rezygnując z obiadu. Telefon zadzwonił dwie godziny później, kiedy wróciłam do pracy. Usłyszałam od Pani, że były inne ważne rozmowy i spotkania i niestety na rozmowę ze mną nie było już czasu.

Po raz trzeci umówiłam się na rozmowę w godzinach popołudniowych po pracy. Telefon nie zadzwonił. Po tym terminie dostałam mail od tej Pani, informujący, że kolega do mnie zadzwoni. Nie zadzwonił.

Co Państwo sądzą o tym, że punktualność, zwłaszcza przy rozmowach o pracę jest wyrazem szacunku do drugiej osoby? I tłumaczenie się tłumem osób kandydatów, których pracownik firmy Antal ma do "odhaczenia" jest co najmniej nie na miejscu, mało poważne i jest wyrazem lekceważenia drugiego człowieka... Ilość się tu chyba liczy ale na pewno nie ludzie... "Zasoby ludzkie" ale nie człowiek szukający pracy. Tak poza wszystkim, dokąd zmierzamy traktując się w ten sposób nawzajem...

Jak Firma Antal organizuje pracę swoim pracownikom, a oni z tego powodu są zmuszeni organizować sobie swoją pracę, mogę się tylko domyślać, w każdym razie dotychczas nic podobnego mnie nie spotkało ze strony jakiejkolwiek firmy HR....

Z tych względów, nie polecam nikomu firmy Antal, ani szukającemu pracy za jej pośrednictwem ani planującemu podjęcie zatrudnienia w tej firmie.
3
refleksja 2015-02-22 22:35:40
do Pań powyżej - przykra sytuacja, ale tak sobie myślę, że mając kontakt do tej czy innej rekruterki mogły się Panie same spróbować skontaktować - zazdzwonić, napisać maila... znam trochę branżę i ci ludzie mają sporo takich rozmów, spotkań, nic nie jest czarno-białe prawda...
3
Rekrurer 2015-02-23 18:21:38
Rekruter też człowiek, proszę nie traktować każdej sytuacj zero-jedynkowo. Naszych Kandydatów staramy się obsługiwać na tym samym poziomie, co naszych Klientów. W razie jakichkolwiek wątpliwości trzeba dzwonić i dopytywać się do skutku, a nie widzę, żeby jakiś Rekruter był głuchy na maile, a tym bardziej telefony. Marka rekrutera to nie tylko zadowolenie klientów, ale również kandydatów!
Specjalista ds. HR 2015-02-23 22:54:36
Witam!

"Rekruter też człowiek"... oczywiście, że tak... Natomiast Pani z wątku "Refleksja na temat firmy Antal" została umówiona na konkretną datę i godzinę! Było to trzykrotnie.
Uważam,że nie dotrzymaliście umowy z Kandydatką. Ponieważ sama pracuję w tej branży uważam takie postępowanie za lekceważenie Kandydata i brak szacunku do innej osoby.

PS. "Naszych Kandydatów staramy się obsługiwać na tym samym poziomie, co naszych Klientów" .... Nie chciałabym być Państwa Klientem... sorry




1
Z branży 2015-02-25 17:59:27
Tak już jesteśmy skonstruowani, że łatwiej nam mówić o tym, co nas boli, a nie uskrzydla. Pracowałem w Antal kilka lat temu i bez wątpienia otrzymałem mocne podstawy do tego, żeby realizować się w rekrutacji z sukcesem. Teraz pracuję po stronie biznesu i naprawdę dobrze wspominam czas spędzony w tej agencji. Zresztą sam od czasu do czasu coś im zlecam. Nie ma agencji, w której na jakimś etapie nie występują problemy. A piszę to już jako klient. Więc czasem warto zastanowić się nad pozytywnymi. A przede wszystkim rozmawiać!
3
pracownik roku 2015-02-25 23:09:16
Od siebie dodam radę dla wszystkich, zupełnie na serio - jeśli rekruter nawala, czytaj: nie pisze, nie dzwoni, a ty się denerwujesz - po prostu skontaktuj się z nim raz czy drugi. Każdy rekruter albo wysłał Ci wizytówkę, albo łatwo go złapiesz na Linkedin/GL. I jedna zasada: brak kontaktu oznacza w 99% brak nowych wiadomości, po co rekruter miałby trzymać dla siebie informację o postępie w procesie? :)

lusiaKotek88 - sprawdź na stronie i pracuj.pl
4
madrypolak 2015-03-29 17:03:03
ta firma jest beznadziejna, a pozytywne opinie na tym forum robią pracownicy.
3
sAM 2015-04-04 11:44:30
Jakie są najlepsze agencje doradztwa personalnego w warszawie do pracy jako konsultnat?
Konsultant 2015-04-07 22:37:31
Pod jakim względem sAM?
Dionizy 2015-04-10 20:55:40
łucja. Wynagrodzenie wraz z premią są wypłacane na czas zgodnie z przyjętym systemem natomiast socjal to opieka medyczna indywidualna, multisport, można uczestniczyć w dofinansowanym kursie języka obcego, rzadkie imprezy firmowe.
była obecna 2015-06-12 14:47:11
pracowałam w Antal kilka lat temu przez dwa lata i niedawno wróciłam. firma zmieniła się zdecydowanie na lepsze (a skoro wróciłam, znaczy, że wcześniej nie było mi źle tu ;)). i dodam jeszcze, że wraca nas coraz więcej... :) bardzo dużo twarzy sprzed lat ;)
zachęcam do zadawania pytań - Dziewczyny z naszego HRu zaglądają ty regularnie i są otwarte, aby odpowiadać na Wasze pytania :)
1
Szukamy najlepszych rekruterów! 2015-10-15 15:49:13
W której agencji personalnej można znaleźć najlepszych rekruterów w branży? Czy wśród nich jest pracownik Antal Polska? Trochę światła do tematu może wnieść konkurs Perły HR: http://perlyhr.com/
Jan 2016-07-23 23:26:10
Cześć.
Znalazłem oferty pracy w Antal dla osób z dobrym angielskim i znajomością innych języków.
Ponad 8 lat temu zdałem IELTS na 6.5. Obecnie mieszkam w Anglii i wydaje mi się że mój angielski jest jeszcze lepszy. Pracuję w 100% angielskim środowisku i non stop posługuję się tym językiem zarówno w mowie i piśmie.
Mieszkałem też 2 i pół roku w Belgii. Znam niderlandzki na B1. Mam dwa certyfikaty. W Belgii pracowałem na takim samym stanowisku co w Anglii.
Zastanawiam się nad powrotem do Polski, ale nie jestem przekonany czy dostałbym taką pracę.
Jeżeli jakaś osoba, która chciałaby mi odpowiedzieć o wymaganiach, to będę bardzo wdzięczny.
Domyślam się, że zakres obowiązków, to wszelka obsługa klienta, ale i tu chętnie usłyszę kilka słów.
Chętnie dowiedział bym się też o warunkach pracy, stabilności zatrudnienia i zarobkach.
Pozdrawiam Jan
Jan 2016-08-02 08:20:40
Dzięki za miłe słowa
lui 2016-08-02 10:56:41
no przede wszystkim to wielka szansa dla osób z językiem słowackim które do tej pory nie miały za bardzo rozwinąć skrzydeł
Zostaw swoją opinię o Antal International - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Antal International