ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.

Biała Podlaska

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 85 ocen.

ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.
5 85

Opinie o ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.

Kuki93

Ktoś się wybiera 14-15.07 Do pracy w Venlo z zakwaterowaniem w Viersen? Może ktoś jedzie samochodem i ma wolne miejsca? Jeśli tak to proszę o kontakt na maila gkukuryk@wp.pl Miłe widziane też opinie od osób które tam są lub były. Jak zarobki jak z godzinami i jak zakwaterowanie?

Nieznajomy
@Kuki93 11.07.2018 19:22

Człowieku nie jedz tam będziesz mieszkał w klatce ( 4 osoby na pokoju tak małym że aż szkoda gadać) jeżeli chcesz mieszkać w smrodzie i brudzie to proszę bardzo. A co do pracy mowia Ci że będziesz pracował w velno a tak na prawdę będziesz jechał autobusem 2 godziny do Belgii bo tam dostaniesz robotę. Osobiście nie polecam i odradzam kazdemu

kierowca

wszystko ladnie wyglada rekruter pyta ceduje na nastepnego rekrutera juz sie zaczyna balagan niemiecki ok jest oferta ale moze damy lepsza inna kieruja do zaprzyjaznionego polskojezycznego rekrutera w niemczech ok mily pan daje ofetre cytuje /tylko prosze sie szybko zastanowic bo uruchamia sztab ludzi w pana sprawie /ok czekam na odpowiedz zero telefonu sam sie dopytuje pana rekrutera brak zbyl pojechal nazasluzony urlop to na tyle wspolkpracy ze strona niemiecka do dzis ale poprosilem o pomoc polska strone ABC WORK oczywiscie pomozemy wyjasnimy bedziemy w kontakcie i jestesmy do dzis / czyli zero/podziekowalem za wspolprace moze ktos inny bedzie mial wiecej szczescia ja osobiscie NIE POLECAM ps jak mozecie to rozmawiajcie bezposrednio z niemieckim pracodawca pozdrawiam

Zainteresowany

Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą?

Jola

w niedzielę jedziemy z chłopakiem na pakowanie warzyw i owoców do Venlo, zakwaterowanie w hotelu w niemczech, damy znać jak to na miejscu wszystko wygląda :)

anonim
@Jola 07.07.2018 14:48

Szczera, rzetelna twoja prawda. Masz spoko, moim zdaniem, ja trafiłam gorzej tzn. głównie hotel bardzo ciężko mi było w cztery osoby w małym pokoiku i paliły sobie tam wszystkie papierosy no i resztę zostawię dla siebie. Niestety różnie z ludźmi- współpracownikami, że doświadczeni z niedoświadczonymi lub nowymi w jaki sposób pracują, (zdarzy się ale nie musi na szybkiego są wprowadzenia lub w ogóle trzeba szybko jarzyć co i jak potem pytania :) ) ale po krótkim czasie różnice przemijają, plus że nikt tam nie narzeka typu, że w sklepach drogo a jest naprawdę tanio, że wokół las pola, a mieszka się przecież w mieście, hotele wyposażone w pralki, lodówkę i takie tam niezbędne do życia rzeczy . VanCranenbroek znam i parę innych firm też tylko z opinii innych to nic tu nie napisze. Zazdroszczę, na warzywach nie dano mi skorzystać popracować. A do innych agencji do nl się już nie wybieram. W de lepiej tam mam zawsze i z robotą i mieszkaniem i z zarobkiem, jakoś mi odpowiada, bo bardziej tam mi dopasują, znam też język niem. na poziomie A2. no i moje kochane magazyny :) ostatnio wpadło mi do gustu Zalando ale bez zakwaterowań od pośrednika jest praca taki żart losu dla mnie :) Pozdrawiam. Narazie. Wszystkiego dobrego życzę. Po wpisach bo jestem tylko tu czytelnikiem ABC work, to stwierdzam, że dobry pośrednik.

Mari

Witam, dostalem oferte na obsluge maszyn cnc w northeim, warto tam jechac? Moze ktos tam pracowal i wie cos na temat tej pracy i warunki, zakwaterowanie. Czy ogolnie jest spoko czy gnoj jak w niektorych miejscach? Pozdrawiam

Tolo
@robert 07.06.2018 11:52

I jak? wiadomo co tam jest?

Konrad

Czytając opinię o firmie ABC Work wywnioskowałem, że jest to rzetelna i uczciwa agencja. Dostałem od nich ofertę pracy w Venlo przy pakowaniu owoców z zakwaterowaniem po stronie niemieckiej. Wszystko wydawało się w porządku, przynajmniej biorąc pod uwagę zapewnienia pracowników agencji. Jednak nikt nie podał nam nazwy firmy, w której będziemy pracować, dopiero dwa dni przed wyjazdem gdzie mieliśmy już kupione bilety i byliśmy przygotowani do wyjazdu otrzymaliśmy dokumenty (nie umowę o pracę), z których wynikało że pod agencje ABC work podlega kolejna agencja w Holandii - Connectiva. Ta z kolei miała koszmarne opinie dotyczące podobnego stanowiska w tej samej miejscowości. Większość z nich miała podobną treść czyli koszmarne warunki, wyzysk, oszustwo na każdym kroku, pobieranie opłat za rzeczy niezbędne do pracy. Można tez dojść do informacji ze Connectiva współpracuje z kolejną agencją o tak samo złych opiniach i tworzy nam się taka piramida. Szkoda tylko że ABC Work celowo wysłało nam tak późno informację o faktycznym pośredniku i nadal nie podało firmy w której będziemy pracować żeby zmniejszyć ryzyko wcześniejszej rezygnacji. Nie polecam tego biura, a jeżeli już to czytajcie dokładnie dokumenty i wszystko sprawdzajcie bo możecie się obudzić dzień przed wyjazdem że zostaliście oszukani albo co gorsza na miejscu lub w dniu wypłaty. Bardzo nieprofesjonalna firma, brak jakichkolwiek gwarancji, zdawkowe informacje o pracy jaką się będzie wykonywać a na końcu taka niespodzianka.

anonim
@Konrad 30.06.2018 21:27

Connectiva ma bardzo dużo firm w Holandii do których się chodzi a bardziej pasuje się skacze więc jak będziesz mieć na papierku z pl Firma xx to i tak możesz pójść do innej Firmy yy, to zależy czy kierowany się sprawdzi itd. czy kierowany będzie chciał i mógł, ja akurat też miało być warzywa pakowanie (mężczyźni tam pracują ze skrzynkami puste-pełne z produktami z palet na palety to w większości), bardzo żałuję nie byłam na pakowaniu wykładaniu najlepsze sortowanie, klasyfikować przy taśmie chyba na wzgląd że większość moich prac było komisjonowanie drobne zwykłe artykuły z paleciakiem, to mnie dali na to i na tzw. głęboką wodę, czyli obsługa wózki elektryczne operator na nich jeździ kto może to może wypadku nie spowodować, ja odmówiłam jestem dziewczyną nie potrafię męskich niektórych rzeczy wykonywać i zabierać im pracy. Dali mnie na inną firmę jeszcze bo wybłagałam i tak chciałam to na słodycze i tam mnie dużo zadowoliło już raczej po otrzęsinach, nadal magazynowologistyczne prace. Wyjazd do Holandii to troszkę jak loteria i to żałuję, w Niemczech do pracy to konkrety, nie mam obaw, ale mały zarobek. Zmiana kwatery, lokacji w Connectiva jest też możliwa, przy "domach":) wszystkich co maja są zaraz sklepy, na zakupy żeby szybko je zrobić :). Pozdrawiam

Filip

Radzę podejść z dystansem przy składaniu aplikacji do pracy za granicą, konkretnie (Holandia, Venlo) poprzez tą agencję. Faktem jest iż firma posiada pozytywne opinię i nie twierdzę, że nie w każdym przypadku jest tak samo. Aplikowałem bo chciałem pracować, liczyłem się z trudem jaki wynika z podejmowanej pracy. Niestety dzień przed wyjazdem dostając dokumenty "skierowania do pracy za granicę" doczytałem, że agencja ABC Work pośredniczy w piramidzie z kolejną agencją pracy jaką jest "Connectiva". Wówczas fakty drastycznie ulegają zmianie ponieważ ww. agencja ma okropne opinie osób, którzy doświadczyli tamtejszych warunków. Widniał tam ten sam adres, gdzie mieliśmy się zatrzymać. Nie wspominając o specjalnym lokowaniu pracowników po niemieckiej stronie (Viersen) aby pobierać dodatkowe opłaty. (transport) (dodajmy, że pociąg jest o połowe tańszy niż oferuje przewoźnik Connectivy). Od początku kierowaliśmy się dobrym imieniem firmy ABC Work licząc, że jest agencją, która rekrutuje BEZPOŚREDNIO do firmy w której mielibyśmy pracować, jednak realia są inne. Konsultanci są tego świadomi bo na informację w słuchawce telefonu o tym co się tam dzieje słyszę "mhm". Rozumiem, że to tylko pośrednictwo i w związku z tym nie ma odpowiedzialności. Lecz gorsza jest chyba świadomość, że współpracują Państwo z agencją, której kompletnie brakuje profesjonalizmu i w żaden sposób nie uświadamiacie potencjalnych pracowników. Liczą się tylko liczby... Nawet pracownik najniższego szczebla to nadal godny pracownik, który zasługuje na coś ponad kreskę ponieważ poświęca swój czas, energię, zdrowie aby podjąć się pracy, która oczywiście nie jest obowiązkowa. Jest to indywidualna decyzja, jednakże tej kreski nie przekroczyło Państwa sumienie.

ABC Work
@Filip 29.06.2018 13:15

Panie Filipie, podobnie jak w przypadku Pańskiego kolegi - Pana Konrada, informujemy, że ABC Work jest agencją rekrutacyjną a nie pracodawcą. W każdej naszej ofercie pracy można wyczytać informację, że zatrudnienie jest na podstawie umowy o pracę z zagranicznym pracodawcą. Wiadomo zatem, że zatrudnia inna firma zagraniczna do której zostaną Państwo przez ABC Work skierowani. Firma ABC Work opiera się wyłącznie na opiniach swoich klientów i nie odpowiada za inne negatywne opinie, które otrzymują firmy zagraniczne. Z informacji przekazywanych od osób, które za naszym pośrednictwem wyjechały do pracy w tej firmie nie wyciągnęliśmy wniosków o których Pan pisze. O warunkach zatrudnienia, jak również o tym, że zakwaterowanie jest w Niemczech również byli Państwo informowani. Wynika to z tego, że mieszkanie oferowane w Niemczech jest tańsze niż w Holandii a pracodawcy zależy na tym aby pracownicy ponosili jak najmniejsze koszty. ABC Work kieruje bezpośrednio do pracodawcy. Naszymi partnerami są głównie zagraniczne agencje pracy, z czego wynika fakt, że praca może być w różnych magazynach, u różnych klientów pracodawcy. Te informacje są powszechnie dostępne i każdy kandydat ma do nich dostęp. Cenimy sobie profesjonalizm i naszym zdaniem tak też postępujemy. Każdy pracownik jest dla nas tak samo ważny i zawsze każdemu staramy się pomóc. Wierzymy, że dokładamy wszelkich starań aby nasi klienci byli zadowoleni. Świadczą o tym dziesiątki osób zatrudnionych obecnie u naszych niemieckich, austriackich, holenderskich czy belgijskich partnerów. Wielu kandydatów pracuje od kilku lat u jednego pracodawcy z czego jesteśmy bardzo dumni. Panie Filipie, życzymy Panu aby znalazł Pan wspaniałą pracę, która pozwoli Panu rozwinąć skrzydła i spełnić marzenia. Powodzenia

Konrad

Kilka słów sprostowania bo może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzi o współpracę jednej firmy z drugą a nie podleganie jednej pod drugą. Co nie zmienia faktu że nikt nas o tym nie poinformował a opinie o firmie Connectiva mówią same za siebie mimo dobrych opinii abc work. Zawsze można przecież zwalić odpowiedzialność na inną firmę. Kwestie oszustwa dotyczyły Connectivy, z którą abc work współpracuje. Gdyby jednak abc work dbała o swoje dobre imię i dobro pracowników zerwałaby współpracę z firmą na która jest tyle skarg i nie pomijalaby informacji o faktycznym zleceniodawcy. A widocznie ich to nie obchodzi. W swojej opinii odnoszę się wyłącznie do braku informacji ze strony abc work o firmie Connectiva.

Alicja

Czy posiadacie informacje na temat aktualnych rekrutacji w firmie ABC Work? Może ktoś z Was chciałby się podzielić swoimi przemyśleniami na jej temat? Każda merytoryczna opinia jest na wagę złota.

Alicja

@rob opowiedz na czym stanęło? Czy ostatecznie zaaplikowałeś do ABC Work? Jeśli tak, to napisz parę zdań na temat warunków jakie tam można zastać. Na pewno niektórym użytkownikom takie wiadomości się przydadzą.

Alicja

@rob i jak, zdecydowałeś się na zaaplikowanie? Jeśli tak, to podziel się swoimi wrażeniami, jak przebiegł proces aplikacji, po ilu dniach firma się odezwała, jaka panuje w niej atmosfera? Ktoś inny jest zorientowany, jak wygląda bieżąca polityka zatrudnienia w firmie ABC Work?

Gosia

Witam :) ponawiam pytanie odnośnie wyjazdu przy pakowaniu warzyw i owoców w Venlo,zakwaterowanie w Niemczech..czy tam jest tak dobrze,że nikt nie pisze? Bardzo Proszę o opinie :) Pozdrawiam. :)

Wera

Hej dostalam propozycje pracy do Venlo na pakowanie warzyw I owocow mieszkanie w niemczech powiecie cos wiecej o pracy I o,warunkach mieszkalnych na domkach

Gosia
@Wera 26.04.2018 16:54

Witam :) ja również dostałam ofertę na pakowanie warzyw i owoców w Venlo a zakwaterowanie w Niemczech ,czy ktoś mógłby napisać, czy bez obaw można jechać? Sparzylam się już 2 razy na agencjach i staram się być ostrozna.Pozdrawiam.

Jarek

Słyszałem , że są super . Podpowiedzcie jak się dostać do firmy?

rob
@Jarek 22.05.2018 17:22

ja wysyłałem cv i później do mnie zadzwonii

Mateusz

Zostalem przekietowany do T+K TEMPUS z Berlina. Generalnie nie bylo zle. Procz tego ze wyplata przypadala miedzy 20 a 25 kazdego miesiaca. Obsluga w Tempusie znosna, co potrzebujesz sie to sie dowiesz. Bynajmniej mostow nie spalilem za soba i o to chodzi. Pozdrowienia dla szefa Michaela, p.Doroty, p.Martyny z TK.

Roman.AT
@Zośka 29.03.2018 17:52

Nie martw się nie jest im to potrzebne z twojego kraju.Czasem sprawdzaja karalnosc w kraju w ktorym pracujesz

Alicja

@Wera, zdecydujesz się na podjęcie pracy poprzez ABC Work na stanowisku, o którym piszesz? Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? @Leo, widzę, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy poprzez ABC Work - zdecydujesz się? Jakie stanowisko by Cię interesowało? @Piotrek, koniecznie daj znać na forum, jak oceniasz tego pracodawcę. Twoja opinia z pewnością będzie bardzo ważna dla osób zainteresowanych pracą poprzez ABC Work.

Leo

Cześć! Zamierza ktoś w najbliższym czasie skorzystać z ofert pracy tej agencji?

Kanio
@Leo 19.04.2018 20:40

Ja zamierzam wybrać się do Belgi jako operator lasera

patrixxx93

Niedawno przyjechałam z mamą do Belgii do pracy w szklarni przy kwiatach i jak na razie wszystko jest tak jak mówili. Więcej napiszę po pierwszej wypłacie :P

patrixxx93
@patrixxx93 28.02.2018 21:27

Wszystko jest okej. Bałam się, że będzie coś jest nie tak z ta pracą bo wszustkie formalności były załatwione mega szybko, ale po ponad miesiącu pracy nie mam się do czego przyczepić

Alicja

@patrixxx93, a możesz już napisać coś więcej? Jak warunki zatrudnienia, czy jesteście zadowolone? Czy firma ABC Work zapewnia zakwaterowanie i dojazd do pracy? Jak długo będziecie pracować w tym miejscu? @Piotr.L, na jakim stanowisku pracujesz? Możesz napisać coś o warunkach oferowanych przez ABC Work? Na naszej stronie znajdziecie wiele ofert pracy oferowanych przez tę firmę w różnych lokalizacjach. Wszystkie znajdziecie tutaj: https://www.gowork.pl/praca/abc-work-sp.-z-o.o.-sp.-k.;pr

Piotr.L

Ze współpracy z agencją ABC Wok jestem zadowolony w 100% nigdy nie zdarzyło się abym został sam z jakimś problemem. Żaden mój telefon czy sms nie pozostał bez reakcji ze strony ABC Work .Ja jako współpracownik mogę z czystym sumieniem polecić tą firmę każdemu, kto szuka poważnej i dobrej współpracy.Dziękuję za dotychczasową pozytywną współpracę.

Marcin

Pytajcie czy do TEMPUSA wysyłają. Nie wiem jak inna praca ale tempus ingolstadt nie płaci i strasznie oszukują

Marcin
@ABC Work 13.02.2018 16:36

20 stycznia mialem dostac wyplate ktora do dzisiaj nie wplynela, po waszej stronie wszystko jak najbardziej w porzadku. To tempus jest zlodziejem ktory nie placi. Nie wyjezdzajcie ludzie z abc work do ingolstadt do tempusa

Igor

ABC Work to bardzo dobry pracodawca. Spokojnie można z nimi pracować wszędzie.

Benek

Ja pracuje z dwoma kumplami w Austrii jako malarz. Praca jest OK i kontakt z biurem też spoko. Moge polecić ta agencje

Leonsjo

Olewam pracę za granicą. Radzę sobie w Polsce. Jest OK.

Waldek

pojechalem 3 lata temu i pracowałem ponad rok w Berlinie przez nich. Zastanawiam się czy nie wrocić bo wszystko zorganizowane było i jak coś mi było trzeba to faktycznie dzwoniłem do biura i tam się dogadywali z firmą za mnie to znaczy pomagali bo wiadomo ze w urzedowych sprawach ciezko z niemieckim

Marek schreiner

Jestem niedaleko Gery od nich jako stolarz. Praca jak praca. Można dużo nadgodzin robić, więc wypłaty wychodzą i blisko więc mogę na weekendy do domu jeździć. Kontakt z biurem jest jak cos potrzeba

Filip

Abc work wysyla do agencji Tempus w Ingolstadt. Praca na wozkach widlowych. Nic o tym nie mowia. Tempusa unikac jak ognia. Organizuja bardzo drogie zakwaterowanie, bez internetu telewizji. Stary dom w kiepskim stanie. Nie pracuje sie dla audi tylko sherma. Nadgodzin nie placa o kontrakcie zapomnij. Ludzie przyjezdzaja i nie przechodza testow. Jak zerwiesz umowe to nie zobaczysz ostatniej pensji. Na domkach nonstop chlanie.

ABC Work
@Filip 16.09.2017 20:32

Szanowny Panie, firma, o której Pan wspomina jest jedną z agencji z jakimi współpracujemy. Nie ma jednak takiej możliwości aby kandydat nie był poinformowany o tym w jakiej Zeitarbeitfirmie zaczyna pracę, ponieważ zawsze rozmawia również z pracodawcą/przedstawicielem pracodawcy. Otrzymując adres gdzie ma Pan się stawić, miał Pan oczywiście podaną również nazwę firmy. Inaczej się nie da ;) Jeśli chodzi o test, tzw. Probefahren to się zgadza. Dlatego też każdy kandydat jest informowany już podczas pierwszej rozmowy, że jeździ się tam elektrycznymi wózkami widłowymi typu linde z joystickiem i że przewożone są tam metalowe skrzynie z częściami samochodowymi (Gitterboxy). Na maila dostają Państwo również zdjęcia tych wózków i tych skrzyń, aby mogli Państwo racjonalnie ocenić swoje umiejętności względem obsługi tego typu wózków. Informujemy o tym, że pracodawca chce zatrudnić tylko takie osoby, które radzą sobie z takimi wózkami i, że kandydaci z mniejszym doświadczeniem, którzy decydują się na wyjazd muszą mieć świadomość tej jazdy próbnej jak również o tym, iż w momencie gdy jej nie przejdą, pracodawca nie będzie w stanie ich zatrudnić... Ceny zakwaterowania również są przesyłane na maila wraz ze zdjęciami wózków i każdy Pan pyta o nie po kilka razy, więc tez jest wszystko wiadomo przed wyjazdem. Ceny faktycznie nie są niskie, ale my jako polska agencja niestety nie mamy na nie wpływu i to co możemy zrobić to jedynie o tym Państwa dokładnie informować zanim się Państwo zdecydują. Większość kandydatów decyduje się na zorganizowanie sobie zakwaterowania we własnym zakresie, wtedy koszty są znacznie niższe. Nigdy nie informowaliśmy żadnego z Panów, że będzie pracował w Audi, ponieważ nie mamy informacji o klientach naszych zagranicznych partnerów. Nie mamy wpływu na to, że Ingolstadt jest kojarzony z tą marką i, że ktoś mógł pomyśleć, że będzie pracował właśnie tam. Nie odpowiadamy za zachowanie (w tym picie alkoholu) innych pracowników. Jeśli my jako agencja możemy Panu jakoś pomóc to zapraszamy do kontaktu telefonicznego. Tak jak informowaliśmy przed wyjazdem w razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze może się Pan do nas zwrócić. Abyśmy mogli w jakikolwiek sposób zareagować, potrzebujemy informacji.

walonia

Pracuje ktoś może w Atnwerpii w Belgii na produkcji spożywczej jak tam jest sama praca dojazdy i mieszkanie jak tam z tym meldunkiem

Ciekawy

Czy abc work i abc data to ta sama agencja?

ABC Work
@Ciekawy 31.07.2017 18:35

Dzień dobry, nie to nie jest to samo ;-) Pozdrawiamy zespół ABC Work

kragscrew

Pracuję już miesiąc w belgi przez nich, praca ok, nawet podoba mi się. Nie znam jezyka ale to tu nie przeszkadza bo sa polacy. z tego co wiem to mojego kolege tez biora w lipcu jakos

Zostaw opinię o ABC Work Sp. z o.o. Sp. k. - Biała Podlaska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.