ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.

Adres: Terebelska 67A, 21-500 Biała Podlaska

NIP: 5372629085 KRS: 0000533511

ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.
4 98 107 5 1

Opinie o ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.

Filtruj opinie po kryteriach:

Andrzej K.
 Opinia

POLECAM!!!

Pomocna?
Tak3Nie2
Teresa
 Opinia
@Andrzej K. 11.06.2019 08:22

Super! Cieszy to, że jesteś już kolejną osobą, która poleca agencję ABC Work. Byłoby jednak jeszcze lepiej, jakbyś powiedział nam coś więcej, jeśli chodzi o warunki, które są tam oferowane. Czy podejmując pracę za ich pośrednictwem miałeś bezproblemowy dostęp do bezpłatnej opieki lekarskiej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mariusz Dolny śląsk
 Opinia

5+ dla ABC Work

Pomocna?
Tak4Nie3
gość
 Opinia

A ja bardzo polecam współpracę z tą agencją. Bardzo mili ludzie. Pracuję w Niemczech jako monter wentylacji i jestem bardzo zadowolony. Nie tylko z pracy, ale też z zakwaterowania. Kontakt z firmą jest bezproblemowy. Z każdą sprawą mogę zadzwonić i otrzymuję pomoc. Pozdrawiam panie serdecznie :)

Pomocna?
Tak5Nie4
Paweł
 Opinia
@gość 06.06.2019 13:12

Wszystkie warunki, które agencja ABC Work przedstawiła Ci w trakcie rozmowy rekrutacyjnej, potwierdziły się w rzeczywistości? Zastanawia mnie, czy ważne jest, gdzie dokładnie trafimy, ponieważ, jak widziałem, agencja ma obecnie dużo aktywnych ofert pracy. Dla osób, które pierwszy raz mają w zamiarze wyjechać do pracy za granicę, każda informacja jest cenna. Napisz, proszę, czy istnieje ewentualna możliwość zmiany miejsca pracy, gdyby nam nie odpowiadało?

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gość
 Opinia
@Paweł 07.06.2019 09:46

Cześć Paweł, Po pierwsze przed samym wyjazdem za każdym razem gdy przyszlo mi do głowy jakies pytanie, mogłem zadzwonić do Pani, która zajmowała się moją rekrutacją. Na wszystkie pytania dostawałem wyczerpujące odpowiedzi. Znałem stawkę godzinową, dietę i warunki zakwaterowania. Wszystko i na umowie, i w rzeczywistości w wypłatach, zgadza sie z tym co ustalaliśmy. Warunki zakwaterowania są bardzo dobre. Czasem słyszałem jakies historie ludzi, którzy wyjeżdzali do pracy i trafiali do jakichś pokoi po 7-8 osób i "zakwaterowaniem" było miejsce na materacu.. Ale w tej agencji nic takiego mnie nie spotkało, wręcz przeciwnie- byłem mile zaskoczony czystością i wyglądem pokoju. Jestem cały czas w kontakcie z firmą i wiem, że w każdej chwili agencja może mi zaproponować inne zlecenie, gdyby była taka potrzeba. Więc, gdybyś pojechał do pracy i cokolwiek by Ci nie odpowiadało, wystarczy, że zadzwonisz do nich i znajdą Ci nową pracę. Pozdrawiam i polecam

Pomocna?
Tak3Nie3
Magdalena
 Opinia

ABC Work na swojej stronie internetowej prowadzi bloga. Zawarte są w nim wpisy dotyczące pracy za granicą i obejmujące cenne wskazówki. Czy korzystaliście z niego podczas swoich przygotowań do wyjazdów zagranicznych? Jeżeli nie wiecie, gdzie go znaleźć to dodaję link, aby ułatwić poszukiwania: https://abcwork.eu/blog/

Pomocna?
Tak3Nie7
operator koparki
 Opinia

maja caly czas oferty pracy na operatora koparki heh jak dla mnie to zwykla sciema ,,,, to tylko handel danymi niby maja a juz dwa lata szukaja rozmowy przeprowadzaja sciema nic wiecej nie polecam

Pomocna?
Tak8Nie1
ABC Work
 Opinia
@operator koparki 24.05.2019 11:16

Szanowny Panie, prosimy o podanie imienia i nazwiska a wtedy będziemy mogli rzetelnie wypowiedzieć się na temat Pańskiej sytuacji. Jeśli chodzi o pracę dla operatorów koparki, posiadamy zlecenia zarówno w Austrii, Niemczech jak i w Belgii. Wymagane są między innymi: - przynajmniej komunikatywna znajomość j.niemieckiego (w przypadku pracy w Austrii lub Niemczech) lub j.angielskiego (w przypadku pracy w Belgii) - prawo jazdy i własny samochód na wyjazd - uprawnienia Jeśli nie udało nam się znaleźć dla Pana pracy, oznacza to, że albo nie spełniał Pan wyżej wymienionych wymagań, bądź też widniał już Pan w bazie danych naszego zagranicznego kontrahenta. Nie mniej jednak chętnie na ten temat z Panem porozmawiamy. serdeczne pozdrowienia ABC Work

Pomocna?
Tak4Nie4
r3ds
 Opinia

Byłam z 2 lata temu na rozmowie kwalifikacyjnej, tak durnowatych pytań nigdy nie miałam. Dziewczyna, która mnie wręcz maglowała bezsensownymi pytaniami za bardzo wczuła się w HR-owy klimat. Widać, ze nie była odpowiednio przygotowana pod tym kątem. Dodatkowo szczytem żenady było sprawdzenie mojej wiedzy z zakresu języka angielskiego. Otóż, musiałam wymyśleć sobie scenkę w której telefonuje do mnie klient... Nie ma co się rozwodzić długo na tym, sam fakt, że ta firma wiecznie kogoś szuka, świadczy o tym, że nie funkcjonuje poprawnie.

Pomocna?
Tak14Nie
r3ds
 Opinia
@r3ds 21.01.2019 12:09

dla jasności ubiegałam się o stanowisko biurowe - tam na miejscu w firmie.

Pomocna?
Tak1Nie
ZwariowanyTomek
 Opinia
@r3ds 21.01.2019 12:09

Ja dzisiaj też przechodziłem rozmowę po angielsku na magazyniera do Holandii ,bo jak powiedzieli trzeba znać język. Uważam to za normalne - nie pierwsza taka rozmowa i pewnie nie ostatnia i trochę śmieszne ,że starałaś się o prace za biurkiem w agencji pośrednictwa pracy za granicą i dziwi Cię rozmowa po angielsku :D jednak głupich nie sieją sami się rodzą xd Btw. chcesz nam powiedzieć ,że aplikowałaś 2 lata temu i teraz nagle zupełnie przypadkowo przypomniałaś sobie ,że musisz podzielić się tą informacją ? Coś wali fejkiem na kilometr ,więc albo konkurencja albo komuś rozmowa o pracę ostatnio nie poszła xd

Pomocna?
Tak13Nie
R3DS
 Opinia
@ZwariowanyTomek 22.01.2019 19:46

Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Proponuję się cofnąć do podstawówki. Cóż nie dziwię się, że aplikujesz na magazyniera - tam nie trzeba być za mądrym ;) a raczej aby bardziej do Ciebie dotrzeć - IKS DE. Ale już Ci tłumaczę - Żenadą było to w jaki sposób została owa wiedza z tej dziedziny sprawdzona. Wiesz czemu dopiero teraz o tym piszę? Ponieważ byłam jeszcze wtedy studentką, i nigdy wcześniej nigdzie nie pracowałam i nie odbyłam wcześniej żadnej rozmowy kwalifikacyjnej. Wtedy byłam przerażona jak i pewna, że własnie wszystkie rozmowy tak wyglądają. Dziś jestem po studiach, i pracuje obecnie w jednej z najlepiej prosperujących firm w Warszawie. Zanim tam trafiłam, musiałam przejść przez wiele rozmów kwalifikacyjnych, stąd ten komentarz dopiero teraz. Reasumując (to oznacza uogólniając bo wątpię abyś znał to słowo) zrobiłam sobie ranking wszystkich rozmów o pracę jakie odbyłam i przykro mi, ale niniejsza firemka plasuje się na najniższej pozycji. Nie wiem czy ta dziewczyna jeszcze tam pracuje, niska, duże brązowe oczy, ciemne włosy ścięte do ramion, niestety imienia nie pamiętam. Ale jeśli tak, to powinna się ostro podszkolić. PS 1. Konkurencja? przepraszam, a to w Białej jest coś takiego jak konkurencja między firmami? Chyba w tym mieście jedyna konkurencja to rywalizacja między wyjazdami na Białoruś o zajęcie miejsca w kolejce haha. PS 2. Z tym, że masz problemy z pisownią to już widzę, ale chyba w jakim kraju żyjesz też za bardzo nie wiesz. Żyjemy w kraju demokratycznym - wiesz co to oznacza? To oznacza, wolność słowa;) Ale jak to mawiał Józef Piłsudski (na Boga mam nadzieję, ze wiesz kto to był!!! hihihi) RACJA JEST JA DU*A, KAŻDY MA SWOJĄ ;)

Pomocna?
Tak4Nie5
H3CO2
 Opinia
@ZwariowanyTomek 22.01.2019 19:46

pozdrawiam kolegę po prostu ona jest w*urwiona po dziś jak to kobieta :) trzymaj się MAGAZYNIER logika i inne cechy SUPER mieć, prowadź się dobrze, bez was nie było by nic w sklepach i kurier nie miał by roboty o kierowcach zawodowych (z góry też pozdrawiam, fajni ludzie) nie wspomnę co by przewozili zawozili wywozili a to że nic na forum mile widziane są zawsze wpisy, kobiece nie za bardzo, chyba, że ma ,,krótkie paznokcie" :)

Pomocna?
Tak8Nie
Bzykacz
 Opinia
@R3DS 28.01.2019 11:43

"Dziś jestem po studiach, i pracuje obecnie w jednej z najlepiej prosperujących firm w Warszawie. "... to pochwal się, który biurowiec sprzątasz w tej Warszawie ....Ty "kochanie " nawet pisać po polsku poprawnie nie umiesz ( patrz interpunkacja...'dziś jestem po studiach, i pracuję...' ) a co dopiero po angielsku ...czyżbyś wyrwała się z prowincji i miałaś nadzieję ,że sam papierek z zaliczeniem studiów ( co to było Uniwerek ....3-go wieku chyba ? ) otworzy drzwi na salony ??? ...ale to jeszcze nic , bo poziom wiedzy możesz ewentualnie podnieść natomiast poziomu kultury osobistej już nie , a z tego co tu zaprezentowałaś ( nachalność , atak personalny, arogancja, zwykłe (usunięte przez administratora) ) to karierę możesz zrobić nie w odbywaniu rozmów kwalifikacyjnych tylko stosunków...znasz chyba dowcip o dentce i studentce ??? buahahaha :-)

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wymyśleć
 Opinia
@ZwariowanyTomek 22.01.2019 19:46

musiała przecież coś "wymyśleć" hehe

Pomocna?
Tak2Nie
Zadowolona
 Opinia
@r3ds 21.01.2019 12:09

Pracuje w tej firmie od dłuższego czasu i wszystkie osoby, które myślą nad podjęciem pracy w biurze mogę zapewnić, że wszystko funkcjonuje poprawnie. Porządna umowa, fajne pieniądze i dobre, indywidualne podejście do pracownika. Z czym wiążą się poszukiwania nowych pracowników? Z tym, że firma się rozwija - ofert pracy jest coraz więcej, coraz więcej firm do współpracy, a przez to coraz więcej pracy. Niedawno poza tym firma otworzyła biuro w centrum Lublina. Poza tym wielu osobom wydaje się, że rekrutacja kandydatów do pracy za granicą to prosta sprawa, zwłaszcza w pierwszych tygodniach pracy, a niestety wcale tak nie jest. To trudne zwłaszcza kiedy przychodzi pierwsze rozczarowanie, bo kandydat np. mimo zapewnień nie dojeżdża na miejsce nikogo wcześniej nie zawiadamiając o tym, że rezygnuje.

Pomocna?
Tak2Nie
Gość
 Opinia

Witam, chciałam zapytać czy był może ktoś w Lottum na szklarni? Jakie panują tam warunki i atmosfera w pracy, jak wygląda praca i zarobki. Będę wdzięczna za jakie kolwiek opinie.

Pomocna?
TakNie4
Ola
 Opinia
@Gość 16.04.2019 11:46

Witam też mam zamiar tam jechać masz juz jakieś informacje, zdecydowałas sie?

Pomocna?
TakNie
Ola
 Opinia
@Ola 25.04.2019 15:28

Ja z koleżanką wyjeżdżam w piątek ;)

Pomocna?
TakNie
Jj
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam szukam pracy jako spawacz ale słabe stawki w Danii to absurd

Pomocna?
Tak2Nie
Patryk
 Opinia

Witam Czy pracował ktoś w danii na produkcji przez abc work? Chciałbym dowiedzieć się jakie są zarobki i jak wygląda zakwaterowanie.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia
@Patryk 08.01.2019 09:59

Na stronie firmy ABC Work jest wiele aktualnych ogłoszeń dotyczących zatrudnienia w Danii. Warunki finansowe zależą od wielu czynników - w tym przede wszystkim od zajmowanego stanowiska. Firma, jak możemy przeczytać w ogłoszeniu, oferuje atrakcyjne zarobki i zaznacza, że ich wysokość zostanie podana kandydatowi na rozmowie kwalifikacyjnej. Podpowiesz, w jakim charakterze chciałbyś podjąć zatrudnienie?

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Juventini86
 Opinia

Witam czy pracowal ktoś przez ta agencje w Danii na prasach krwedziwych?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewa
 Opinia

Witam Czy pracował ktoś na fabryce czekolady w Belgii? W miejscowosci Wavre? Na firmie Art Chocolate? Jesli tak to prosze o opinię Z góry dziękuję

Pomocna?
Tak7Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
byAnn
 Opinia
@Ewa 04.12.2018 02:38

aż musiałam sprawdzić:) moje koleżanka tam pracowała w ubiegłym roku 3 miesiące byla bardzo zadowolona z warunkow (czysto, bez zadnych norm produkcyjnych ktore trzeba specnic) i przede wszystkim z wyplat.:) a co abc work tam rekrutuje? trzeba znac jezyk? kolezanka musiala znac dobrze francuski... mi zaproponowali inna prace na produkcji w holandii przy borowce, a w sumie lepiej przy czkeoladzie :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marika
 Opinia
@byAnn 05.12.2018 15:48

Mozna prosic jakis kontakt do kolezanki ktora tam pracowala? Chcialabym sie dowiedziec jak tam zarobki wychodza i wgl warunki????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marika
 Opinia
@Ewa 04.12.2018 02:38

Wybierasz sie tam? Tez mam taka propozycje. Wiesz cos wiecej o zarobkach itp?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Raf
 Opinia

Witam, czy ktoś pracował przy panelach fotowoltaicznych w firmie Advenso w Belgii miasto Jabbeke?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rafik
 Opinia

Pracowal ktos w venray na magazynie z elektronika? Albo mieszkal w Blitterswijck(podobno domki tam sa) ktos cos?

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
 Opinia
@Rafik 13.09.2018 15:12

Jak się nie mylę że to tam komisjonowanie (chyba z wózeczkiem na nogach?) dosyć dobrze po angielsku bo na wstępie szkolenie jakieś też bhp (kartka i długopis;) myślenie idzie w ruch aż z głowy uszami para bucha:) taki żart mógłby ktoś napisać co tam robi/robił

Pomocna?
TakNie
Bercik
 Opinia
@Rafik 13.09.2018 15:12

Domki są spoko, magazyny też spoko jest ich mnóstwo w. Okolicy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ktoś
 Opinia

mnie by innteresowało jakie są zarobki netto przy 160 godz jakie lokalizacje oferta typu atrakcyjne wynagrodzenie to jak dlamnie około 3500 euro netto

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tłumacz.ABC.Work
 Opinia

Witam.Pracuje w firmie Diwa zostałem wysłany tu przez Panią Karolinę z ABC Work pracuje troszkę na innych zasadach niż inni pracownicy...zajmuje się szkoleniami , jezdzeniem do lekarza pracy i meldowaniem nowych pracowników...ale również jestem na firmie żeby pomagać Polskim pracownikom w porozumiewania się z niemieckim przedstawicielem...pracuje na dwie zmiany mam swoją brygade i czekam na przyszły tydzień na nowych pracowników...mam nadzieję że będzie mi się tak dobrze pracowało jak z pierwszym team???????????????? Jak by ktoś miał pytania to zapraszam na Facebooku Bartłomiej Jagiełło (Minden) miłego wieczoru???????????????? Cała Brygada pozdrawia Panią Karolinę ???????????????? Moje sugestie dla ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.: Proszę Firmę o pytanie pracowników o zaświadczenie o niekaralności.... Lubię atmosferę w ABC Work Sp. z o.o. Sp. k. za: Szybki wyjazd do pracy i dotrzymanie obietnicy.....

Pomocna?
Tak18Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ola
 Opinia

Firma jest godna zaufania, potrzebowałam bardzo szybko podjąć pracę w Holandii i dwa dni po rozmowie z firmą już pracowałam i dalej pracuje i jestem bardzo zadowolona z tej pracy. :)

Pomocna?
Tak8Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia
@Ola 05.11.2018 08:11

Dziękuję, że podzieliłaś się z nami Twoją opinią. Mam jeszcze pytanie odnośnie warunków mieszkaniowych. Jak oceniasz zakwaterowanie? Jest to jedna z istotniejszych kwestii podczas zagranicznego wyjazdu do pracy. Użytkownicy forum, którzy wybierają się do Holandii, chętnie dowiedzą się czego mogą się spodziewać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Darek
 Opinia

A ja jestem zadowolony (elektryk od szaf w Augsburgu). Praca jest taka jak powiedzieli, nawet stawkę udało mi się wynegocjowac wyższa:) Zawsze jest kontakt z biurem jak miałem problemy ze zwolneniem chorobowym, wszystko udało się załatwić. Ogolnie dziwia mnie komentarze negatywne, może więcej szczegolow bo moj brat z dziewczyna tez od nich wyjezdzali na komisjonowanie i tez wszystko bylo w porządku...

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jarek
 Opinia

To jacyś (usunięte przez administratora) dali reklamę że zatrudniają farmerów do Danii i chcą płacić zanizone stawki

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Luc
 Opinia

Witam, Pracuje lub pracowal ktos na sztapli ( boczny wozek) w Hof? Poprosze wiecej informacji. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Staiger
 Opinia

Nie polecam - monter rusztowań

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia
@Staiger 08.10.2018 14:29

Proszę Cię o rozwinięcie Twojej wypowiedzi. Dlaczego nie polecasz pracy poprzez agencję ABC Work? Jeżeli napiszesz, co konkretnie wpłynęło na Twoją decyzję i podzielisz się z nami swoim doświadczeniem, osoby wybierające się do pracy za granicę będą wdzięczne. Każda sprawdzona informacja jest dla nich ważna.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jola
 Opinia

Ja tylko napiszę opinię, bo już zjeżdżam stąd do Polski, dlatego mogę krótko podsumować współprace z ABC jak i Flexipool Connectiva, do ktorych wysylają pracowników. Pracowałam przez te agencję niecałe trzy miesiące, wtedy kiedy jest sezon tj. lipiec-wrzesień, bo to też ma znaczenie, wtedy pracy jest najwięcej Mam 19 lat, a pracując w Holandii wiadomo, że wiekówki ciężko uniknąć, dlatego moje wypłaty, po odliczeniu wszystkich opłat wynosiły 200-250e, największa wypłata jaką otrzymałam to 280 euro. Nie uważam tego za dołującą sumę jak na moją studencką kieszeń. Warto jeszcze dodać że pracowałam w Scherpenhuizen, hutrowni owoców i warzyw, przy pakowaniu, przy taśmie itp. Co tydzień byłam na innym sektorze/linii, dlatego zależy jak się trafi, jeden dzień jest cięższy, a inny to odpoczynek w pracy. Na początku miałam mało godzin, problem się rozwiązał po napisaniu maila do agencji flexipool, bo kontaktu z koordynatorem Jackiem miałam zero, od przyjazdu tutaj nie widziałam go ani razu, ani razu nie przyszedł i nie dowiedzial się co tam jak tam, śmieszne, ale prawdziwe Co do zakwaterowania to jako para otrzymaliśmy pokój dwuosobowy, podwójne łóżko, szafa, łazienka w pokoju, lodówka, nawet jakieś naczynia i sztućce się znalazły. Mieszkaliśmy w hotelu w Dulken. Gdyby pracowali i mieszkali tu ludzie którzy faktycznie przyjechali do pracy a nie na wakacje to byłoby miło i przyjemnie. Nie wiedzieć czemu nadal nie wyrzucili stąd imprezowiczów i innych głośnych osób, kłótnie, głośne wyzwiska słychać często przez okno, co niekoniecznie jest przyjemne jeśli wstaje się do pracy na 3 w nocy. W hotelu mamy kuchnię z 8 palnikami, piekarnik. Pralnia to obecnie 3 pralki, bo inną gdzie znajdowało się 8 pralek zamknął sanepid. Podsumowując, nie jest najgorzej, ale dobrze też nie. Ciekawa opcja, ale tylko dla tych, którzy przyjechali na krótko. Jeśli planujecie przyjechać tutaj na dłużej, to warto rozejrzeć się za własnym mieszkaniem- wychodzi mniej więcej tyle samo miesięcznie ile malutki pokoik w hotelu. Pozdrawiam i powodzenia wszystkim pracującym!

Pomocna?
Tak8Nie
Ziom
 Opinia
@Jola 11.09.2018 16:05

Wiekówki nie ma w biurze Interactive koło Rotterdamu. Pracowałem tam przy produkcji sałatek . 500 e tygodniowo. Jest tam dodatek ET . ET TO GAJNY BONUS. DUŻO BIUR TO NIE PŁACI I BIERZE SOBIE .

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ecogruenezone
 Opinia
@Ziom 24.09.2018 16:58

ET-koszty ekstraterytorialne/ulga podatkowa którą będzie trzeba ponoć zwrócić jak Belast. się upomni, dlatego wypłata jest większa o ...%, każdy może mieć, dużo pisze o tym w Internecie, ..Ab werkt.. Ludzie czasami mówią, we flexi... np. mi objaśniali...wystarczyło zapytać. 500 e za tydzień, nie podajesz przy ilu godzinach, swoje mieszkanie i transport też ma duże znaczenie. Za miesiąc (ogółem) 2 koła euraków mieć przelane od czegoś zależy od wielu wielu wielu rzeczy. Dzięki o przypomnienie o tym ET wyleciało mi z głowy.

Pomocna?
TakNie
Pracownik flexi
 Opinia

O abc ciężko coś powiedzieć poniewaz tylko kierują do agencji pracy w Holandii. Napewno jednak powinni się zastanowić z kim współpracują oraz uzyskiwać więcej informacji od pracodawcy. Szerzej warto rozpisać się o Conectiva/flexipool. Jest to agencja do której abc kieruje swoich klientów. Zacznę może od pozytywów. Dojazd do pracy z reguły bardzo dobrze zorganizowany. Przez miesiąc zdarzyło się może 2-3x bym musiał poczekać na busa. Prawie zawsze stał w ustalonym miejscu jeszczd przed czasem. Męczące mogą być powroty z pracy gdzie trzeba porozwozic pracowników z innych hoteli ale da się przeżyć. Co do pracy to jest, przez miesiąc siedziałem tylko 1 dzień nic nie robiąc i był to 1 dzień mojego pobytu. Płaca? Na czas. Była by okej gdyby nie duże kwoty jakie pobierane są za zakwaterowanie i transport (100€/70€ tygodniowo) jak się trafi do firmy z dobra stawka można zarobić ok. 300€ tygodniowo. Lecz w większości raczej da to kwoty 200-250 tygodniowo. Podaje kwoty wypłacane na rękę. Co do warunków mieszkaniowych no to jedna wielka tragedia. Być może ja źle trafiłem lecz bród, smród i w większości patologia. W całym hoteli garstka ludzi którzy RZECZYWIŚCIE chcą pracować. Reszta to ludzie wiecznego melanżu. Imprezy i awantury raczej na porządku dziennym i trzeba się było przyzwyczaić. Ochrona przyjeżdża tylko wtedy gdy nic się nie dzieje ;) no ale oczywiście jest;) trzeba pilnować swoich rzeczy bo zdarzają się kradzieże o których głośno się nie mówi tym bardziej że nikogo za rękę się nie złapało. Kontakt z koordynatorem ciężki... pierwsze kilka dni nie odbierał telefonu. Ciężko było uzyskać jakiekolwiek informacje. Na późniejszym etapie raczej słabo poinformowany gdy trzeba było udzielić informacji. Ciężko o jakąkolwiek pomoc. Pomoc przy wyrobieniu sofi minimalna. Polegająca tylko na przywiezieniu do urzędu i pobraniu numerka. (Przy dużej pomocy translatora google). Podsumowując. Warto pojechać jeśli ma się swoje zakwaterowanie. Praca jest i pieniądze na czas. Nie jest to moim zdaniem dobre miejsce na pierwszy wyjazd ale dla ludzi którzy pracują w Holandii już jakiś czas i mają ogarnięte dokumenty to myślę że jest ok. Jeśli skorzystam w przyszłości z tej agencji to tylko wtedy gdy będę miał swoje zakwaterowanie.

Pomocna?
Tak6Nie
eklererk.de
 Opinia

Dla mnie znalezli pracę jako mechanik samochodowy w Niemczech. Pracuje 3 miesiace i wszytko na miejscu jest ok. Praca fajna spokojna. Wypłaty tak jak ustalane i na czas do tego zaliczki mozliwe jak ktos chce. Polecam ich uslugi dalej znajomym

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mirek
 Opinia

NIE POLECAM

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ABC Work
 Opinia

Szanowni Państwo, Nasze przedsiębiorstwo jest mocno zaangażowane w profesjonalną obsługę każdego klienta. Niezwykle cenimy również opinie jakie otrzymujemy od każdego klient o ile opinie te oparte są na prawdziwych doświadczeniach i zawierają obiektywny przekaz dotyczący naszej działalności. Opinie te są dla nas niezwykle ważne aby poprawiać ciągle jakość świadczonych przez nas usług. Niestety nie możemy pozwalać na publikowanie nieprawdziwych i bezpodstawnych opinii przez podmioty, które nigdy z naszych usług nie korzystały. Działania takie godzą w nasze dobre imię jak również zasady uczciwej konkurencji. Nigdy z góry nie kierujemy w stosunku do takich podmiotów kroków prawnych – próbujemy zawsze kontaktu w drodze ugodowej w celu wyjaśnienia kwestii spornych. Dopiero w przypadku nieskuteczności takiej drogi w celu obrony dobrego imienia przedsiębiorstwa jak również interesów pozostałych klientów jesteśmy zmuszeni korzystać z naszych uprawnień przyznanych nam przez przepisy prawa polskiego. Jest to dla nas ostateczność podejmowana w celu walki o prawdziwy obraz działalności naszego przedsiębiorstwa. Serdeczne Pozdrowienia

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Heniek
 Opinia

ABC Work to bardzo dobra agencja ale ten się nie myli kto nic nie robi!!!

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kierowca
 Opinia

do abc work prosze panstwa komunikacja zwami to problem pomoc problem a ztym niemieckim to prosze nie mowic rekruter mnie pytal i powiedzial ze jest ok prosze nie piszc bzdur po prostu nie pomogliscie pozdr

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kierowca
 Opinia

wszystko ladnie wyglada rekruter pyta ceduje na nastepnego rekrutera juz sie zaczyna balagan niemiecki ok jest oferta ale moze damy lepsza inna kieruja do zaprzyjaznionego polskojezycznego rekrutera w niemczech ok mily pan daje ofetre cytuje /tylko prosze sie szybko zastanowic bo uruchamia sztab ludzi w pana sprawie /ok czekam na odpowiedz zero telefonu sam sie dopytuje pana rekrutera brak zbyl pojechal nazasluzony urlop to na tyle wspolkpracy ze strona niemiecka do dzis ale poprosilem o pomoc polska strone ABC WORK oczywiscie pomozemy wyjasnimy bedziemy w kontakcie i jestesmy do dzis / czyli zero/podziekowalem za wspolprace moze ktos inny bedzie mial wiecej szczescia ja osobiscie NIE POLECAM ps jak mozecie to rozmawiajcie bezposrednio z niemieckim pracodawca pozdrawiam

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ABC Work
 Opinia
@kierowca 15.07.2018 10:19

Panie Norbercie, dziękujemy za zgłoszenie. Aplikował Pan do nas na ofertę przy której była wymagana komunikatywna znajomość j.niemieckiego. W trakcie rozmowy rekrutacyjnej okazało się, że Pański język jest zaledwie podstawowy. Robiliśmy co mogliśmy aby mimo to znaleźć dla Pana odpowiednie zlecenie. Niestety niemieckiemu pracodawcy również nie udało się przekonać klienta, aby Pana zatrudnił. Mogliśmy podziękować Panu od razu, a jednak na Pana prośbę szukaliśmy możliwości. Niestety jednak się nie udało, mimo naszych najszczerszych chęci. Życzymy wszystkiego dobrego.

Pomocna?
Tak10Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pioter
 Opinia

Uwaga. Szukaja wozkowych do ingolstadt do tempusa. Abc jak najbardziej w porzadku, tempus nie placi ostatniej wyplaty.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pik
 Opinia
@Pioter 17.07.2018 08:37

Tak to prawda, szefem Agencji TEMPUS jest Markus Stecher - pół Żyda, pół Rumuna. Jest to najgorsza złodziejska (usunięte przez administratora) w całych Niemczech !!!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dixi
 Opinia

Witam, W Viersen, na hotelach spokój jest, każdy zapracowany chyba :), /marcin Pinol (ich kierowca czy jakiś tam coś tam) spoko wyjaśni w razie problemu co i jak ale każdy ma przydzielonego koordynatora (Polak), jak coś nie dostarczy to sms puścić bo dużo roboty mają też. Są dojazdy busami lub autokar (trzeba czekać na nie i zawsze podjedzie +- 10min opóźnienia maja nieraz, bo zbierają lud) , grafik pracy każdego dnia jest zawsze na mieszkaniu mniej więcej po 21 lub Facebook (ich) wcześniej około 18, na mieszkaniach mówią lub inaczej wprowadzają co i jak potem to tylko już robota robota. Po dwóch tygodniach pierwszy solaris na e-mail pracownika/+wypłata itd. tygodniówki. Stawki różne zależy jaka firma jak nie fachowiec wykfalifikowany czy wiekówka to standard czyli produkcyjny/magazynier około 350e 50h przepracowanych do 250e 40h/ i tak dalej w dół jak mniej godzin przepracowanych na tydzień mniej więcej :), ale warto zabrać taką kasę do Polski z sezonu. Po paru tygodniach można zgłosić o urlop w razie czegoś załatwienia w pl, ale w tym czasie kasa żadna chyba nie wiem bo jakiś niby wakantigeld raczej jest. Nie wiem jak z językiem bo za dużo się nim nie nachwalą ludzie, sami Polacy w robocie no mogą być Rumuni też ale są ok. Powodzenia

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jj
 Opinia

Umowę o pracę ( z Conn..) tam dostaje się w języku polskim jest wszystko szczegółowo napisane w raz z regulaminem panującym na zakwaterowaniu i ogólnie regulaminy, bhp, do wypełnienia dostaje się jeszcze kwestionariusz, a umowę w holenderskim języku nie widziałam na oczy to dziwne moim zdaniem, może trzeba było się upomnieć o to, albo bez różnicy. Ważniejsze chyba solarisy tzw. rozliczeniówki. i są w języku holenderskim. Po nowym roku około marca, powinno się otrzymać Jaroograf jak opłacali podatek i dokument z ubezpieczenia nl do rozliczenia się też. Można nie nadążyć też z przepisami panującymi w Holandii. Macierzysta agencja powinna pomóc w razie problemów. U nich można zostać też kierowcą, pracować jako kierowca, są busy, osobówki agencyjne.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o ABC Work Sp. z o.o. Sp. k. - Biała Podlaska

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny