ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.

Biała Podlaska

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 92 ocen.

ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.
5 92 6 1

Opinie o ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.

Tłumacz.ABC.Work

Witam.Pracuje w firmie Diwa zostałem wysłany tu przez Panią Karolinę z ABC Work pracuje troszkę na innych zasadach niż inni pracownicy...zajmuje się szkoleniami , jezdzeniem do lekarza pracy i meldowaniem nowych pracowników...ale również jestem na firmie żeby pomagać Polskim pracownikom w porozumiewania się z niemieckim przedstawicielem...pracuje na dwie zmiany mam swoją brygade i czekam na przyszły tydzień na nowych pracowników...mam nadzieję że będzie mi się tak dobrze pracowało jak z pierwszym team???????????????? Jak by ktoś miał pytania to zapraszam na Facebooku Bartłomiej Jagiełło (Minden) miłego wieczoru???????????????? Cała Brygada pozdrawia Panią Karolinę ???????????????? Moje sugestie dla ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.: Proszę Firmę o pytanie pracowników o zaświadczenie o niekaralności.... Lubię atmosferę w ABC Work Sp. z o.o. Sp. k. za: Szybki wyjazd do pracy i dotrzymanie obietnicy.....

Ola

Firma jest godna zaufania, potrzebowałam bardzo szybko podjąć pracę w Holandii i dwa dni po rozmowie z firmą już pracowałam i dalej pracuje i jestem bardzo zadowolona z tej pracy. :)

Alicja
@Ola 05.11.2018 08:11

Dziękuję, że podzieliłaś się z nami Twoją opinią. Mam jeszcze pytanie odnośnie warunków mieszkaniowych. Jak oceniasz zakwaterowanie? Jest to jedna z istotniejszych kwestii podczas zagranicznego wyjazdu do pracy. Użytkownicy forum, którzy wybierają się do Holandii, chętnie dowiedzą się czego mogą się spodziewać.

Darek

A ja jestem zadowolony (elektryk od szaf w Augsburgu). Praca jest taka jak powiedzieli, nawet stawkę udało mi się wynegocjowac wyższa:) Zawsze jest kontakt z biurem jak miałem problemy ze zwolneniem chorobowym, wszystko udało się załatwić. Ogolnie dziwia mnie komentarze negatywne, może więcej szczegolow bo moj brat z dziewczyna tez od nich wyjezdzali na komisjonowanie i tez wszystko bylo w porządku...

Jarek

To jacyś (usunięte przez administratora) dali reklamę że zatrudniają farmerów do Danii i chcą płacić zanizone stawki

Luc

Witam, Pracuje lub pracowal ktos na sztapli ( boczny wozek) w Hof? Poprosze wiecej informacji. Pozdrawiam

Staiger

Nie polecam - monter rusztowań

Alicja
@Staiger 08.10.2018 14:29

Proszę Cię o rozwinięcie Twojej wypowiedzi. Dlaczego nie polecasz pracy poprzez agencję ABC Work? Jeżeli napiszesz, co konkretnie wpłynęło na Twoją decyzję i podzielisz się z nami swoim doświadczeniem, osoby wybierające się do pracy za granicę będą wdzięczne. Każda sprawdzona informacja jest dla nich ważna.

Rafik

Pracowal ktos w venray na magazynie z elektronika? Albo mieszkal w Blitterswijck(podobno domki tam sa) ktos cos?

...
@Rafik 13.09.2018 15:12

Jak się nie mylę że to tam komisjonowanie (chyba z wózeczkiem na nogach?) dosyć dobrze po angielsku bo na wstępie szkolenie jakieś też bhp (kartka i długopis;) myślenie idzie w ruch aż z głowy uszami para bucha:) taki żart mógłby ktoś napisać co tam robi/robił

Jola

Ja tylko napiszę opinię, bo już zjeżdżam stąd do Polski, dlatego mogę krótko podsumować współprace z ABC jak i Flexipool Connectiva, do ktorych wysylają pracowników. Pracowałam przez te agencję niecałe trzy miesiące, wtedy kiedy jest sezon tj. lipiec-wrzesień, bo to też ma znaczenie, wtedy pracy jest najwięcej Mam 19 lat, a pracując w Holandii wiadomo, że wiekówki ciężko uniknąć, dlatego moje wypłaty, po odliczeniu wszystkich opłat wynosiły 200-250e, największa wypłata jaką otrzymałam to 280 euro. Nie uważam tego za dołującą sumę jak na moją studencką kieszeń. Warto jeszcze dodać że pracowałam w Scherpenhuizen, hutrowni owoców i warzyw, przy pakowaniu, przy taśmie itp. Co tydzień byłam na innym sektorze/linii, dlatego zależy jak się trafi, jeden dzień jest cięższy, a inny to odpoczynek w pracy. Na początku miałam mało godzin, problem się rozwiązał po napisaniu maila do agencji flexipool, bo kontaktu z koordynatorem Jackiem miałam zero, od przyjazdu tutaj nie widziałam go ani razu, ani razu nie przyszedł i nie dowiedzial się co tam jak tam, śmieszne, ale prawdziwe Co do zakwaterowania to jako para otrzymaliśmy pokój dwuosobowy, podwójne łóżko, szafa, łazienka w pokoju, lodówka, nawet jakieś naczynia i sztućce się znalazły. Mieszkaliśmy w hotelu w Dulken. Gdyby pracowali i mieszkali tu ludzie którzy faktycznie przyjechali do pracy a nie na wakacje to byłoby miło i przyjemnie. Nie wiedzieć czemu nadal nie wyrzucili stąd imprezowiczów i innych głośnych osób, kłótnie, głośne wyzwiska słychać często przez okno, co niekoniecznie jest przyjemne jeśli wstaje się do pracy na 3 w nocy. W hotelu mamy kuchnię z 8 palnikami, piekarnik. Pralnia to obecnie 3 pralki, bo inną gdzie znajdowało się 8 pralek zamknął sanepid. Podsumowując, nie jest najgorzej, ale dobrze też nie. Ciekawa opcja, ale tylko dla tych, którzy przyjechali na krótko. Jeśli planujecie przyjechać tutaj na dłużej, to warto rozejrzeć się za własnym mieszkaniem- wychodzi mniej więcej tyle samo miesięcznie ile malutki pokoik w hotelu. Pozdrawiam i powodzenia wszystkim pracującym!

Ziom
@Jola 11.09.2018 16:05

Wiekówki nie ma w biurze Interactive koło Rotterdamu. Pracowałem tam przy produkcji sałatek . 500 e tygodniowo. Jest tam dodatek ET . ET TO GAJNY BONUS. DUŻO BIUR TO NIE PŁACI I BIERZE SOBIE .

ecogruenezone
@Ziom 24.09.2018 16:58

ET-koszty ekstraterytorialne/ulga podatkowa którą będzie trzeba ponoć zwrócić jak Belast. się upomni, dlatego wypłata jest większa o ...%, każdy może mieć, dużo pisze o tym w Internecie, ..Ab werkt.. Ludzie czasami mówią, we flexi... np. mi objaśniali...wystarczyło zapytać. 500 e za tydzień, nie podajesz przy ilu godzinach, swoje mieszkanie i transport też ma duże znaczenie. Za miesiąc (ogółem) 2 koła euraków mieć przelane od czegoś zależy od wielu wielu wielu rzeczy. Dzięki o przypomnienie o tym ET wyleciało mi z głowy.

Pracownik flexi

O abc ciężko coś powiedzieć poniewaz tylko kierują do agencji pracy w Holandii. Napewno jednak powinni się zastanowić z kim współpracują oraz uzyskiwać więcej informacji od pracodawcy. Szerzej warto rozpisać się o Conectiva/flexipool. Jest to agencja do której abc kieruje swoich klientów. Zacznę może od pozytywów. Dojazd do pracy z reguły bardzo dobrze zorganizowany. Przez miesiąc zdarzyło się może 2-3x bym musiał poczekać na busa. Prawie zawsze stał w ustalonym miejscu jeszczd przed czasem. Męczące mogą być powroty z pracy gdzie trzeba porozwozic pracowników z innych hoteli ale da się przeżyć. Co do pracy to jest, przez miesiąc siedziałem tylko 1 dzień nic nie robiąc i był to 1 dzień mojego pobytu. Płaca? Na czas. Była by okej gdyby nie duże kwoty jakie pobierane są za zakwaterowanie i transport (100€/70€ tygodniowo) jak się trafi do firmy z dobra stawka można zarobić ok. 300€ tygodniowo. Lecz w większości raczej da to kwoty 200-250 tygodniowo. Podaje kwoty wypłacane na rękę. Co do warunków mieszkaniowych no to jedna wielka tragedia. Być może ja źle trafiłem lecz bród, smród i w większości patologia. W całym hoteli garstka ludzi którzy RZECZYWIŚCIE chcą pracować. Reszta to ludzie wiecznego melanżu. Imprezy i awantury raczej na porządku dziennym i trzeba się było przyzwyczaić. Ochrona przyjeżdża tylko wtedy gdy nic się nie dzieje ;) no ale oczywiście jest;) trzeba pilnować swoich rzeczy bo zdarzają się kradzieże o których głośno się nie mówi tym bardziej że nikogo za rękę się nie złapało. Kontakt z koordynatorem ciężki... pierwsze kilka dni nie odbierał telefonu. Ciężko było uzyskać jakiekolwiek informacje. Na późniejszym etapie raczej słabo poinformowany gdy trzeba było udzielić informacji. Ciężko o jakąkolwiek pomoc. Pomoc przy wyrobieniu sofi minimalna. Polegająca tylko na przywiezieniu do urzędu i pobraniu numerka. (Przy dużej pomocy translatora google). Podsumowując. Warto pojechać jeśli ma się swoje zakwaterowanie. Praca jest i pieniądze na czas. Nie jest to moim zdaniem dobre miejsce na pierwszy wyjazd ale dla ludzi którzy pracują w Holandii już jakiś czas i mają ogarnięte dokumenty to myślę że jest ok. Jeśli skorzystam w przyszłości z tej agencji to tylko wtedy gdy będę miał swoje zakwaterowanie.

eklererk.de

Dla mnie znalezli pracę jako mechanik samochodowy w Niemczech. Pracuje 3 miesiace i wszytko na miejscu jest ok. Praca fajna spokojna. Wypłaty tak jak ustalane i na czas do tego zaliczki mozliwe jak ktos chce. Polecam ich uslugi dalej znajomym

mirek

NIE POLECAM

anonim

(usunięte przez administratora)

ABC Work

Szanowni Państwo, Nasze przedsiębiorstwo jest mocno zaangażowane w profesjonalną obsługę każdego klienta. Niezwykle cenimy również opinie jakie otrzymujemy od każdego klient o ile opinie te oparte są na prawdziwych doświadczeniach i zawierają obiektywny przekaz dotyczący naszej działalności. Opinie te są dla nas niezwykle ważne aby poprawiać ciągle jakość świadczonych przez nas usług. Niestety nie możemy pozwalać na publikowanie nieprawdziwych i bezpodstawnych opinii przez podmioty, które nigdy z naszych usług nie korzystały. Działania takie godzą w nasze dobre imię jak również zasady uczciwej konkurencji. Nigdy z góry nie kierujemy w stosunku do takich podmiotów kroków prawnych – próbujemy zawsze kontaktu w drodze ugodowej w celu wyjaśnienia kwestii spornych. Dopiero w przypadku nieskuteczności takiej drogi w celu obrony dobrego imienia przedsiębiorstwa jak również interesów pozostałych klientów jesteśmy zmuszeni korzystać z naszych uprawnień przyznanych nam przez przepisy prawa polskiego. Jest to dla nas ostateczność podejmowana w celu walki o prawdziwy obraz działalności naszego przedsiębiorstwa. Serdeczne Pozdrowienia

Heniek

ABC Work to bardzo dobra agencja ale ten się nie myli kto nic nie robi!!!

kierowca

do abc work prosze panstwa komunikacja zwami to problem pomoc problem a ztym niemieckim to prosze nie mowic rekruter mnie pytal i powiedzial ze jest ok prosze nie piszc bzdur po prostu nie pomogliscie pozdr

kierowca

wszystko ladnie wyglada rekruter pyta ceduje na nastepnego rekrutera juz sie zaczyna balagan niemiecki ok jest oferta ale moze damy lepsza inna kieruja do zaprzyjaznionego polskojezycznego rekrutera w niemczech ok mily pan daje ofetre cytuje /tylko prosze sie szybko zastanowic bo uruchamia sztab ludzi w pana sprawie /ok czekam na odpowiedz zero telefonu sam sie dopytuje pana rekrutera brak zbyl pojechal nazasluzony urlop to na tyle wspolkpracy ze strona niemiecka do dzis ale poprosilem o pomoc polska strone ABC WORK oczywiscie pomozemy wyjasnimy bedziemy w kontakcie i jestesmy do dzis / czyli zero/podziekowalem za wspolprace moze ktos inny bedzie mial wiecej szczescia ja osobiscie NIE POLECAM ps jak mozecie to rozmawiajcie bezposrednio z niemieckim pracodawca pozdrawiam

ABC Work
@kierowca 15.07.2018 10:19

Panie Norbercie, dziękujemy za zgłoszenie. Aplikował Pan do nas na ofertę przy której była wymagana komunikatywna znajomość j.niemieckiego. W trakcie rozmowy rekrutacyjnej okazało się, że Pański język jest zaledwie podstawowy. Robiliśmy co mogliśmy aby mimo to znaleźć dla Pana odpowiednie zlecenie. Niestety niemieckiemu pracodawcy również nie udało się przekonać klienta, aby Pana zatrudnił. Mogliśmy podziękować Panu od razu, a jednak na Pana prośbę szukaliśmy możliwości. Niestety jednak się nie udało, mimo naszych najszczerszych chęci. Życzymy wszystkiego dobrego.

Pioter

Uwaga. Szukaja wozkowych do ingolstadt do tempusa. Abc jak najbardziej w porzadku, tempus nie placi ostatniej wyplaty.

Pik
@Pioter 17.07.2018 08:37

Tak to prawda, szefem Agencji TEMPUS jest Markus Stecher - pół Żyda, pół Rumuna. Jest to najgorsza złodziejska (usunięte przez administratora) w całych Niemczech !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

dixi

Witam, W Viersen, na hotelach spokój jest, każdy zapracowany chyba :), /marcin Pinol (ich kierowca czy jakiś tam coś tam) spoko wyjaśni w razie problemu co i jak ale każdy ma przydzielonego koordynatora (Polak), jak coś nie dostarczy to sms puścić bo dużo roboty mają też. Są dojazdy busami lub autokar (trzeba czekać na nie i zawsze podjedzie +- 10min opóźnienia maja nieraz, bo zbierają lud) , grafik pracy każdego dnia jest zawsze na mieszkaniu mniej więcej po 21 lub Facebook (ich) wcześniej około 18, na mieszkaniach mówią lub inaczej wprowadzają co i jak potem to tylko już robota robota. Po dwóch tygodniach pierwszy solaris na e-mail pracownika/+wypłata itd. tygodniówki. Stawki różne zależy jaka firma jak nie fachowiec wykfalifikowany czy wiekówka to standard czyli produkcyjny/magazynier około 350e 50h przepracowanych do 250e 40h/ i tak dalej w dół jak mniej godzin przepracowanych na tydzień mniej więcej :), ale warto zabrać taką kasę do Polski z sezonu. Po paru tygodniach można zgłosić o urlop w razie czegoś załatwienia w pl, ale w tym czasie kasa żadna chyba nie wiem bo jakiś niby wakantigeld raczej jest. Nie wiem jak z językiem bo za dużo się nim nie nachwalą ludzie, sami Polacy w robocie no mogą być Rumuni też ale są ok. Powodzenia

jj

Umowę o pracę ( z Conn..) tam dostaje się w języku polskim jest wszystko szczegółowo napisane w raz z regulaminem panującym na zakwaterowaniu i ogólnie regulaminy, bhp, do wypełnienia dostaje się jeszcze kwestionariusz, a umowę w holenderskim języku nie widziałam na oczy to dziwne moim zdaniem, może trzeba było się upomnieć o to, albo bez różnicy. Ważniejsze chyba solarisy tzw. rozliczeniówki. i są w języku holenderskim. Po nowym roku około marca, powinno się otrzymać Jaroograf jak opłacali podatek i dokument z ubezpieczenia nl do rozliczenia się też. Można nie nadążyć też z przepisami panującymi w Holandii. Macierzysta agencja powinna pomóc w razie problemów. U nich można zostać też kierowcą, pracować jako kierowca, są busy, osobówki agencyjne.

Zainteresowany

Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą?

Jola

w niedzielę jedziemy z chłopakiem na pakowanie warzyw i owoców do Venlo, zakwaterowanie w hotelu w niemczech, damy znać jak to na miejscu wszystko wygląda :)

anonim
@Jola 28.06.2018 18:19

Loteria. Trzeba być bardzo elastyczną i szybką osobą mieć niektóre cechy wyjątkowe wyostrzone bo jak nie to tylko wycieczka będzie a bogaci nie jesteśmy. Z grubym doświadczeniem sobie bardziej poradzą, tacy tam robią głownie.

Jola
@anonim 01.07.2018 10:04

Wczoraj dojechalismy, nie rozumiem skad tyle zlych opinii o hotelu w Dulken. Dostaliśmy pokoj dla pary, mamy wlasna lazienke i lodowke w pokoju. Dziś pani koordynator ma przyjsc w celu podpisania z nami umowy. Poki co jest dobrze

anonim
@Jola 02.07.2018 08:26

Witam, Napisz co i jak po miesiącu. ABC Work tu w pl widać, że dobra agencja, mi osobiście inna agencja ale też w pl pomagała.

Jola
@anonim 02.07.2018 10:10

obiecywałam, że dam znać więc daję. mija juz prawie tydzień od naszego przyazdu tutaj. ja pracuje w Scherpenhuizen: wielka hurtownia owoców i warzyw, pracuje się codziennie na innym sektorze, byłam już na pakowaniu papryki, pakowaniu pomidorków koktajlowych, sortowaniu papryki, pakowaniu sałaty. praca jak najbardziej w porządku, prace przy pakowaniu na taśmie na początku sprawiały mi trudność, bo szybko trzeba nakładać warzywa, ale z czasem sie przyzwyczaiłam. co do osób tu pracujących to jest różnie, chociaż zdecydowana większość kobiet z którymi ja pracuję jest bardzo niemiła, traktują "nowych" jak kogoś kto zaburza im tylko dzienną normę do wyrobienia, bo nie ogarniamy co i jak robić. ale ja akurat mało przejmuję się tymi babeczkami. mój chłopak pracuje w Cranenbroek przy rozładunku artykułów do sklepu podobnego do ikei, praca ciężka, ale również po 3 dniach już się przyzwyczaił. największym minusem dla nas jest niestety to, że musimy długo dojeżdzac do pracy. meiszkamy w Dulken przy granicy, ja jade do Eindhoven w Holandii 1,5 godziny autobusem, a chłopak jeździ do Belgii ok. godziny busem. w związku z tym ja muszę wstawać o 3:00, poneiwaz o 3:30 mam autobus do pracy mimo tego, ze zmiane zaczynam dopiero o 6. więc jesli ktos nie lubi wczesnie wstawac to bedzie rozczarowny. ale ogolnie polecam. mozecie zadawac pytania, czesto zagladam na ta stronke i odpowiem

anonim
@Jola 07.07.2018 14:48

Szczera, rzetelna twoja prawda. Masz spoko, moim zdaniem, ja trafiłam gorzej tzn. głównie hotel bardzo ciężko mi było w cztery osoby w małym pokoiku i paliły sobie tam wszystkie papierosy no i resztę zostawię dla siebie. Niestety różnie z ludźmi- współpracownikami, że doświadczeni z niedoświadczonymi lub nowymi w jaki sposób pracują, (zdarzy się ale nie musi na szybkiego są wprowadzenia lub w ogóle trzeba szybko jarzyć co i jak potem pytania :) ) ale po krótkim czasie różnice przemijają, plus że nikt tam nie narzeka typu, że w sklepach drogo a jest naprawdę tanio, że wokół las pola, a mieszka się przecież w mieście, hotele wyposażone w pralki, lodówkę i takie tam niezbędne do życia rzeczy . VanCranenbroek znam i parę innych firm też tylko z opinii innych to nic tu nie napisze. Zazdroszczę, na warzywach nie dano mi skorzystać popracować. A do innych agencji do nl się już nie wybieram. W de lepiej tam mam zawsze i z robotą i mieszkaniem i z zarobkiem, jakoś mi odpowiada, bo bardziej tam mi dopasują, znam też język niem. na poziomie A2. no i moje kochane magazyny :) ostatnio wpadło mi do gustu Zalando ale bez zakwaterowań od pośrednika jest praca taki żart losu dla mnie :) Pozdrawiam. Narazie. Wszystkiego dobrego życzę. Po wpisach bo jestem tylko tu czytelnikiem ABC work, to stwierdzam, że dobry pośrednik.

Mari

Witam, dostalem oferte na obsluge maszyn cnc w northeim, warto tam jechac? Moze ktos tam pracowal i wie cos na temat tej pracy i warunki, zakwaterowanie. Czy ogolnie jest spoko czy gnoj jak w niektorych miejscach? Pozdrawiam

robert
@Mari 30.05.2018 17:07

ja jade jako pomocnik po kursie, dam znac jak warunki

Mari
@robert 07.06.2018 11:52

Dokladnie taka samą ofertę dostalem, tez mam uprawnienia na operatora cnc ale bez doswiadczenia. Kiedy zaczynasz prace? Daj znać jak tam jest.

Tolo
@robert 07.06.2018 11:52

I jak? wiadomo co tam jest?

anonim

(usunięte przez administratora)

ABC Work

Panie Konradzie, cieszymy się, że chciał się Pan podzielić swoją opinią. Być może dzięki Panu inne osoby będą mogły dowiedzieć się czym dokładnie zajmuje się nasza firma i jak wygląda ten proces. Zatem wyjaśniamy- Firma ABC Work jest agencją pośrednictwa pracy, rekrutującą pracowników dla firm zagranicznych (te informację może Pan wyczytać chociażby na naszej stronie www, jak również w publikowanych przez nas ofertach pracy, gdzie widnieje informacja, że zatrudnienie jest u pracodawcy zagranicznego). Pierwszym etapem rekrutacji jest rozmowa z nami a kolejnym rozmowa z pracodawcą zagranicznym, dlatego nie ma mowy o tym, aby kandydat nie wiedział do jakiej firmy zostaje skierowany. Firma connectiva jest zatem jednym z naszych parterów, dla których rekrutujemy i docelowym pracodawcą. W rozmowie z naszym pracownikiem otrzymał Pan informację, że zatrudniony zostanie Pan na holenderskiej umowie o pracę i, że tę podpisuje się na miejscu w Holandii. Dokumentem, który otrzymał Pan od nas była umowa skierowania do pracy, jaką każda agencja ma obowiązek przygotować kandydatom decydującym się na podjęcie pracy za granicą i w której mógł Pan wyczytać niezbędne informacje. Każdy z kandydatów ma prawo wiedzieć do jakiej firmy zostaje skierowany i ma prawo o to zapytać. Takie informacje absolutnie nie są zatajane. Tym bardziej, że otrzymał Pan nr do koordynatora z firmy connectiva z którym Pan rozmawiał i którego informował Pan na temat planowanej daty wyjazdu. Firma ABC Work opiera się wyłącznie na opiniach swoich klientów i nie odpowiada za inne negatywne opinie, które otrzymują firmy zagraniczne. Z informacji przekazywanych od osób, które za naszym pośrednictwem wyjechały do pracy w tej firmie nie wyciągnęliśmy wniosków o których Pan pisze. Jesteśmy przekonani Panie Konradzie, że nasz pracownik dołożył wszelkich starań, aby otrzymał Pan wszystkie niezbędne informacje pozwalające na podjęcie tej pracy. Rozumiemy jednak, że ze względu na swój bardzo młody wiek i na brak doświadczenia w pracy za granicą mógł Pan się poczuć niepewnie, dlatego my również wyciągamy wnioski. Życzymy Panu znalezienia super pracy i wielu sukcesów.

Konrad
@ABC Work 30.06.2018 13:09

Oczywiście dostaliśmy numer do koordynatora ale nikt nie poinformował nas z jakiej firmy wiec proszę nie kłamać. Wiem na czym polega rola pośrednika i chodzi wyłącznie o brak informacji o firmie z która współpracujecie. Fakt wydzwaniania do nas o późnych godzinach nocnych za to ze wystawiliśmy zgodna z prawda opinie świadczy już o braku profesjonalizmu z waszej strony i próby zatajania faktów. Dokumenty dostaliśmy dwa dni przed wyjazdem a wcześniej ani słowa o Connectivie nawet podczas rozmów z konsultantami i koordynatorem.

anonim
@Konrad 30.06.2018 21:27

Connectiva ma bardzo dużo firm w Holandii do których się chodzi a bardziej pasuje się skacze więc jak będziesz mieć na papierku z pl Firma xx to i tak możesz pójść do innej Firmy yy, to zależy czy kierowany się sprawdzi itd. czy kierowany będzie chciał i mógł, ja akurat też miało być warzywa pakowanie (mężczyźni tam pracują ze skrzynkami puste-pełne z produktami z palet na palety to w większości), bardzo żałuję nie byłam na pakowaniu wykładaniu najlepsze sortowanie, klasyfikować przy taśmie chyba na wzgląd że większość moich prac było komisjonowanie drobne zwykłe artykuły z paleciakiem, to mnie dali na to i na tzw. głęboką wodę, czyli obsługa wózki elektryczne operator na nich jeździ kto może to może wypadku nie spowodować, ja odmówiłam jestem dziewczyną nie potrafię męskich niektórych rzeczy wykonywać i zabierać im pracy. Dali mnie na inną firmę jeszcze bo wybłagałam i tak chciałam to na słodycze i tam mnie dużo zadowoliło już raczej po otrzęsinach, nadal magazynowologistyczne prace. Wyjazd do Holandii to troszkę jak loteria i to żałuję, w Niemczech do pracy to konkrety, nie mam obaw, ale mały zarobek. Zmiana kwatery, lokacji w Connectiva jest też możliwa, przy "domach":) wszystkich co maja są zaraz sklepy, na zakupy żeby szybko je zrobić :). Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

ABC Work

Panie Filipie, podobnie jak w przypadku Pańskiego kolegi - Pana Konrada, informujemy, że ABC Work jest agencją rekrutacyjną a nie pracodawcą. W każdej naszej ofercie pracy można wyczytać informację, że zatrudnienie jest na podstawie umowy o pracę z zagranicznym pracodawcą. Wiadomo zatem, że zatrudnia inna firma zagraniczna do której zostaną Państwo przez ABC Work skierowani. Firma ABC Work opiera się wyłącznie na opiniach swoich klientów i nie odpowiada za inne negatywne opinie, które otrzymują firmy zagraniczne. Z informacji przekazywanych od osób, które za naszym pośrednictwem wyjechały do pracy w tej firmie nie wyciągnęliśmy wniosków o których Pan pisze. O warunkach zatrudnienia, jak również o tym, że zakwaterowanie jest w Niemczech również byli Państwo informowani. Wynika to z tego, że mieszkanie oferowane w Niemczech jest tańsze niż w Holandii a pracodawcy zależy na tym aby pracownicy ponosili jak najmniejsze koszty. ABC Work kieruje bezpośrednio do pracodawcy. Naszymi partnerami są głównie zagraniczne agencje pracy, z czego wynika fakt, że praca może być w różnych magazynach, u różnych klientów pracodawcy. Te informacje są powszechnie dostępne i każdy kandydat ma do nich dostęp. Cenimy sobie profesjonalizm i naszym zdaniem tak też postępujemy. Każdy pracownik jest dla nas tak samo ważny i zawsze każdemu staramy się pomóc. Wierzymy, że dokładamy wszelkich starań aby nasi klienci byli zadowoleni. Świadczą o tym dziesiątki osób zatrudnionych obecnie u naszych niemieckich, austriackich, holenderskich czy belgijskich partnerów. Wielu kandydatów pracuje od kilku lat u jednego pracodawcy z czego jesteśmy bardzo dumni. Panie Filipie, życzymy Panu aby znalazł Pan wspaniałą pracę, która pozwoli Panu rozwinąć skrzydła i spełnić marzenia. Powodzenia

Alicja

Czy posiadacie informacje na temat aktualnych rekrutacji w firmie ABC Work? Może ktoś z Was chciałby się podzielić swoimi przemyśleniami na jej temat? Każda merytoryczna opinia jest na wagę złota.

Alicja

@rob opowiedz na czym stanęło? Czy ostatecznie zaaplikowałeś do ABC Work? Jeśli tak, to napisz parę zdań na temat warunków jakie tam można zastać. Na pewno niektórym użytkownikom takie wiadomości się przydadzą.

Alicja

@rob i jak, zdecydowałeś się na zaaplikowanie? Jeśli tak, to podziel się swoimi wrażeniami, jak przebiegł proces aplikacji, po ilu dniach firma się odezwała, jaka panuje w niej atmosfera? Ktoś inny jest zorientowany, jak wygląda bieżąca polityka zatrudnienia w firmie ABC Work?

Gosia

Witam :) ponawiam pytanie odnośnie wyjazdu przy pakowaniu warzyw i owoców w Venlo,zakwaterowanie w Niemczech..czy tam jest tak dobrze,że nikt nie pisze? Bardzo Proszę o opinie :) Pozdrawiam. :)

Wera

Hej dostalam propozycje pracy do Venlo na pakowanie warzyw I owocow mieszkanie w niemczech powiecie cos wiecej o pracy I o,warunkach mieszkalnych na domkach

Norcik
@Wera 26.04.2018 16:54

Ja jestem już drógi rok i jest spoko. Mieszkania wiekowo dobieraja nadgodziny sa. Pan Jacek zapier*ala jak mały samochodzik ale ogaenia temat.

Gosia
@Wera 26.04.2018 16:54

Witam :) ja również dostałam ofertę na pakowanie warzyw i owoców w Venlo a zakwaterowanie w Niemczech ,czy ktoś mógłby napisać, czy bez obaw można jechać? Sparzylam się już 2 razy na agencjach i staram się być ostrozna.Pozdrawiam.

Jarek

Słyszałem , że są super . Podpowiedzcie jak się dostać do firmy?

rob
@Jarek 22.05.2018 17:22

ja wysyłałem cv i później do mnie zadzwonii

Mateusz

Zostalem przekietowany do T+K TEMPUS z Berlina. Generalnie nie bylo zle. Procz tego ze wyplata przypadala miedzy 20 a 25 kazdego miesiaca. Obsluga w Tempusie znosna, co potrzebujesz sie to sie dowiesz. Bynajmniej mostow nie spalilem za soba i o to chodzi. Pozdrowienia dla szefa Michaela, p.Doroty, p.Martyny z TK.

Zośka
@Mateusz 28.09.2017 20:12

A czy jest wymagane zaswiadczenie o niekaralnosci ?? Pozdrawiam

Roman.AT
@Zośka 29.03.2018 17:52

Nie martw się nie jest im to potrzebne z twojego kraju.Czasem sprawdzaja karalnosc w kraju w ktorym pracujesz

Alicja

@Wera, zdecydujesz się na podjęcie pracy poprzez ABC Work na stanowisku, o którym piszesz? Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? @Leo, widzę, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy poprzez ABC Work - zdecydujesz się? Jakie stanowisko by Cię interesowało? @Piotrek, koniecznie daj znać na forum, jak oceniasz tego pracodawcę. Twoja opinia z pewnością będzie bardzo ważna dla osób zainteresowanych pracą poprzez ABC Work.

Zostaw opinię o ABC Work Sp. z o.o. Sp. k. - Biała Podlaska

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Work Sp. z o.o. Sp. k.