logo OPOLTRANS

OPOLTRANS

Warszawa

Opinie o OPOLTRANS

RuDy 2016-02-01 11:50
Na pewno coś zawaliłeś albo jakiegoś opisu nie zrobiłeś przecież szef wszystkich szefów w burdeltransie jest uczciwy i nie liczy wypłat tak jak mu się akurat spodoba :) hahaha
Misio 2016-02-09 06:53
Witam. Ktoś może przedstawiać jakąś normalna opinie na ich temat. Interesuje mnie praca na stanowisku doradcy techniczno- handlowego na woj. Świętokrzyskie. Pozdrawiam
HS 2016-02-24 14:42
Szczerze odradzam pracy w tej pseudofirmie.
Pozdrawiam
4
@email@ 2016-02-29 18:32
Jak ktoś szuka taniego oleju *202020* za pół ceny i nadwyżki magazynowe tanio kupić polecam odwiedzić oddział w Krakowie na magazynie układy rodzinne to i na trasy wożą
8
PRZYJACIEL WESOŁEGO WALCA 2016-03-15 00:48
Wesoły wrzuć jakiś post co tam w Kielcach, bo ostatnio coś przycichło ;)
Wesoły 2016-03-19 18:20
Guten tag. Melduję się do raportu. Nie mam czasu pisać bo zapisałem się na kurs "język niemiecki w polu". Jest coraz gorzej. Co mnie pokusiło żeby zostać HW? Na magazynie pyłem szyszką, miałem lajt, dało się zarobić na boku. Fv też się zgadzała, nie robiłem nic a miałem prawie tyle co kierownik oddziału + bonusy. Było wesoło. Odkąd zostałem niby handlowcem jeszcze nigdy nie zrobiłem limitu a już niedługo rok minie.... Ale się nie przejmuje bo tylko 2 osoby na oddziale robią limit ;-) cała reszta po naście tyś. Ale podobno jest coraz lepiej. Walec robi co chce i jak chce, mi każe siedzieć na dyżurach jak sam w ostatnim miesiącu może raz był, to samo godziny pracy, przychodzi na 9 wychodzi o 16 a pisze 7-18. Nie robi nic tylko raport pisze i śmieje się z Fioną. Jest coraz grubszy, ledwo mieści się w fotelu. Ale mi to loto jak coś to pakuje się i jadę na kalafiory, szparagi i cebulę do Niemiec..... Auf wiedersehen Walec.
1
PRZYJACIEL WESOŁEGO WALCA 2016-03-23 15:07
Bis nächsten Mal WESOŁY ;)
tomy 2016-04-07 18:47
Magazynerzy to lenie ... nie zalezy im i nie wiadomo jak ich sie rozlicza
w sumie najlepsza posada w oddziale.
Mosiek 2016-04-25 20:50
Tam co miesiąc pracuje ktoś inny!!!!!!!!!! Bardzo szanują i dddduuuuuuuuuuuużżżżżżżżżżżoooo????????? płacą...
kierownik 2016-04-27 10:08
Podasz mi oddział, gdzie tak jest? Bo u mnie na oddziale jak jest ktoś nowy, to tylko jak go dotrudnię. W ciągu ostatniego roku zwolniły się 2 osoby, a zatrudniłem 5. Moi handlowcy nie narzekają na płace, bo klientów pilnują, czasami nawet co z niektórymi spotykają się na kortach tenisowych, czy na rybach, bo mają z nimi też i luźne kontakty, a jak oddział dobrze prosperuje, to będziesz widział na oddziale nowe twarze, bo obecny skład będzie niewystarczający do sprawnej obsługi.
porucznik Pneumat 2016-04-27 20:14
A ja za to skorzystałem. Jestem kierownikiem magazynku, mam lajt i w d...pie wszystko. Jak magazynierzy se bimbają, to postraszę chińską syrenką milicyjną z mojego kosmicznego Harleya. Z nudów dreptam sobie tu i tam razem z moim białym kubeczkiem zawierającym pyszną zupkę chińską lub szóstą w tym dniu kawę jak się bardzo nudzę. Dreptam sobie do kasy, gdzie bajerze kierowniczkę kasy, która bardzo lubi moje żarciki. Potem po 15 godzince wyskoczę se po dziecko i wracam na ten magazynek lub zostaję w moim słodkim domku. Tak zlatuje mi 12 godzin ciężkiej pracy na tym magazynku, a sałatkę na koniec miesiąca zbirom jak przeciętny urzędnik państwowy. Muszę tylko lepiej zmotywować mego pachoła, który za dużo ostatnio zjada chińskich kanapek, jak ma tylko wolny czas... Ot taki mój nieszczęsny los...
1
ja 2016-04-29 08:21
Nie bierz pod uwagę tych wpisów. Piszą tu przeważnie osoby które już nie pracują i chcą w jakiś sposób się zemścić na danym oddziale, lub takie które nie maja nic do powiedzenia w domu i zostało im tylko forum.
Pracuję w jednym z oddziałów trzy lata i jakoś nie narzekam, ani na współpracowników, ani na kierowników. Lecz jak komuś się nie chce pracować to o każdej pracy będzie się wypowiadał w sposób negatywny. Więc jak tylko chcesz pracować to będziesz dobrym pracownikiem w tej, czy innej firmie. A gdy uda ci się pracę połączyć ze swoją pasją, to lepiej już nic nie trzeba. Możesz spróbować, to nic nie kosztuje.
PRZYJACIEL WESOŁEGO WALCA 2016-05-06 21:29
Serwus Wesoły coś ostatnio zamilkłeś?
Stawaj do raportu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale doszły mnie słuchy, że kierownik walec nie robi już nic oprócz pisania raportu i spychologi. No i patrzenia na cy..ki koor....i.
Jak tam twój niemiecki? Sprechen Sie Deutsch, czy ni h...a.
Pozdrawiam
1
koscik 2016-06-09 22:29
witam ktos sie wypowie o odziale w markach?
2
koscik 2016-06-10 18:08
na magazyniera takze potrzebuja z tego co wiem. jaka jest tam atmosfera, warunki pracy i zarobki?
1
Koscik 2016-06-12 16:43
Takie wykształcenie posiadam byłem na rozmowie nie pozostaje nic innego jak zrezygnować z poprzedniej pracy
Rudy 2016-06-23 08:44
Hahaha umowa w pełni respektowana tylko przez trzy miesiące a później trzeba na własną działalność przejść bo inaczej koniec umowy i wtedy się zaczyna prawdziwa praca z panem W. hahaha
2
robot 2016-07-14 19:36
Prawda 240 h i masz 3K
4
borewik 2016-09-09 09:52
Wie ktoś może jak jest w oddziele Katowice? Widzę ofertę pracy za magazyniera, i jak to wygląda? Też trzeba mieć własną działalność, jak tak to ile oferują? Miał ktoś jakieś doświadczenie związane z pracą w oddziale Katowice? Proszę o jakąś odpowiedź, z góry dziękuję
Pracownik magazynu 2016-09-23 06:28
Wszystko w terminie. Bez obaw. Na każdym stanowisku już praktycznie działalność trzeba zakładać ale to nic strasznego. Jako magazynier średnie zarobki to 3300-3700 zl za 230h, jako handlowiec raczej więcej, stacjonarny minimum 4kzl przy braku wiedzy dostanie, gdy wiedzę ma to 5-6 ma spokojnie. Wyjazdowy podobnie jak stacjonarny. Atmosfera zależy od oddziału pewnie, u mnie jest ok, także polecam, pracuję na magazynie 3 lata ponad i jest fajnie.
2
pavel 2016-09-29 19:54
Witam, wie ktoś na czym polega praca Handlowca w opoltrans ?? jakie są jego zadania w pracy ? czy jest to sprzedaż przez telefon czy sprzedaż na miejscu w hurtownii ?
1
pavel 2016-09-29 19:54
Witam, wie ktoś na czym polega praca Handlowca w opoltrans ?? jakie są jego zadania w pracy ? czy jest to sprzedaż przez telefon czy sprzedaż na miejscu w hurtownii ?
1
Michas 2016-10-04 00:27
Katowice praca na magazynie ok atmosfera super. Chłopaki normalne jedynie meile od właściciela rozwalaja śmiechem. Pierwsze trzy miesiące pracy umowa zlecenie potem działalność pod warunkiem że umowa zostanie przedłużona. Godziny pracy to min 230 godzin. Co druga sobota w pracy. Pracowałem tam i nigdy bym już tam nie poszedł zresztą jedni z najlepszych sprzedawców odeszli do konkurencji. System rozliczeń sprzedawcy stacjonarnego jest taki że co miesiąc ma każdy z nich zabrane po parę stow z wypłaty i nikt nie wie za co. Dział handlowy wyjazdowy do 14 musi wrócić a potem dzwonić i dzwonić ile się da. A jak nie wyrobisz zysku to dostajesz meila od szefa z ostrzezeniem. Ogólnie ekipa fajna. Szkoda tylko że pan koksu który przyjeżdża z Opola ma za duże wyobrażenia o tym co można tam zdziałać zwykły przydupas szefa który nawet naprawia auta służbowe żeby się przypodobać szefowi Panu J. W
5
Dan Tatoo 2016-10-21 09:11
Cześć,

Pracowałem tam w centrali, kasa zawsze się zgadzała, tylko właściciel firmy zachowuje się jak radziecki dyktator. Firma fajna, tylko "prezesik" szalony.
4
Job 2016-10-30 10:49
Jakie zarobki na stanowisku kasjer? jak dają mniej niż 1700 na rękę, to nawet tam nie składam.
3
Job 2016-10-31 10:08
A mi sie podoba ich reklama szukamy kasjera : 10 wymagań od pracownika a w oferujemy napisali tylko stabilne warunki zatrudnienia.
6
gosc 2016-12-02 23:35

Jeżeli chodzi o stanowisko kasjerki, to wynagrodzenie jest nieadekwatne to ilosci wykonywanych obowiazkow, a jest ich duzo i odpowiedzialnosci tez.
6
Dziewczyna. 2016-12-03 06:55
Gosc..... Masz rację. Kasjerki sa olewane. pracy dużo papierow tez czasem nie ma jak iac cos zjesc bo szkoda czasu . trzeba sie wyrobic z robota. A handlowcy stac. Siedzą pierdza w stolek zarabiaja na lewo i sie smieja .kasjerki musza byc odpornr na stres i miec twarda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkoda gadać. Ludzie odchodza ( kasjerki ) bo nie sa doceniane.
6
nn 2016-12-05 11:42
a jakie to wynagrodzenie?
Były 2016-12-05 22:47
opoltrans [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Odradzam pracę w tej firmie szczególnie odz.Rusocin kierownictwo nie ma pojęcia o prowadzeniu firmą porozumienie się z nimi to droga e-mailowa bo potrafi przejść koło ciebie i nic nie powie a za chwilę wysyła ci e-maila że coś mu się nie podoba, ciągle oszukują ludzi nie potrafią normalnie traktować pracownika,norma w tej firmie to 230 godz miesięcznie ale nie znasz stawki godzinnej i też nie wiesz dokładnie jaka dostaniesz wypłatę nadgodziny są wgl nie brane pod uwagę a robi się ich mnóstwo 280 to normalny miech.Przyjmują do pracy ludzi pierwszych lepszych bez pojęcia na magazynie syf i te ciągłe braki towaru,kolejki odstraszają klientów.Chłopaki się zwalniają a na ich miejsce brak ludzi bo za te pieniądze i brak szacunku nikt nie będzie pracował.Brak jakich kolwiek szkoleń BHP czy coś podobnego.W ogłoszeniu piszą że możliwość rozwoju zawodowego ciekawe kiedy jak na nic nie ma czasu a o wolnym dniu zapomnij.




Minusy:
-oszukiwanie na wypłatach, pieniądze się praktycznie nigdy nie zgadzają.
-ciągle podejrzenia o kradzież!!!!
-ciągła bieganina, w zasadzie nie ma nawet czasu na przerwę bo podczas jedzenia bułki narobi ci się tyle zamówień ze tego nie ogarniesz
-brak szacunku do pracownika
-brak możliwości porozumienia się w jaki kolwiek sposób z zarządem.
-problemy z urlopem
-słowo "dziękuje" w moim kierunku padło przez 2 lata jakieś 3 razy
-brak ubrań roboczych
-brak jakichkolwiek przepisów BHP
-wykończenie psychiczne i fizyczne
-i jeszcze wiele wiele wiele innych
12
Dziewczyna 2016-12-06 17:07
Dziewczyna
Zgadza sie większość czyli brak zrozumienia szefa. Ale ze brak ubran to trzeba zgosic szefowi.
Ladny tam balagan jest
Ludzie nie chca pracowac za takie pieniadze bo hodzon duzo i zapierdziel
O bhp to nie wspomne
Jesliby tak na kazdy oddzial wpadla pip to byloby przeje.....ne. W ogole to masakra w tym Opoltransie
A w dziale kasa noe wspomme.
Czytalam poprzednie wątki na temat dzialu kasa.
Marne pieniadze a robisz kolka etatów. Kontrola dokumentow. Platnisci wz przelewowe magaynowe dokimemty kadry czyli wszystko za 1700 żenada i nawet dziękuję za dobra prace nikt nie uslyszal.
7
olo 2016-12-07 09:48
Jestem facetem z Opola, mówiono mi ze na kasie jest 1900 zł na rękę, czyli kłamali?
2
Dziewczyna 2016-12-07 20:12
Kłamali
1
Kicek 2016-12-24 07:43
Omijajcie tą Firmę z daleka tym bardziej że ostatnio J.W sprzadał Megę naczepy !!! Brak kasy!!!
2
handlowiec 2016-12-27 23:12
Kicek, skoro brak kasy, to wytłumacz mi dlaczego nam wybudował nowy oddział, i zresztą nie tylko nam, a z tego co mi wiadomo, dalej buduje?
Polka 2017-01-03 22:19
Człowieku nie myśl tak dużo i nie szkaluj tej firmy. Ja wie że jest ok i wszystko zależy od ludzi, którzy tam pracują.
Ona 2017-01-09 21:16
Jeżeli chodzi o wynagrodzenie i obowiązki kasjerek to można by tu dużo mówić. W ogloszeniach 3 wymagania w rzeczywistosci jest ich więcej. Ja się bardzo zdziwiłam kiedy przyszłam do pracy na stanowisko kasjera i zobaczylam ile jest biurokracji na tym stanowisku. I naprawde nie przesadzam, jest tego bardzo dużo, o obowiazkach mozna by duzo pisać, nie ja pierwsza bylam zdziwiona obowiazkami ktore dostaje kasjerka. Odpowiedzialnosc za obieg i ewidencje dokumentow. Zamiast skupic sie na kasie, to czesto skupiam sie na dokumentach, stres ze nie zdaze ich zrobic i ze jest duzo brakow z ktorych musze sie tlumaczyc. Czesto nie jestem w stanie zrobic wielu rzeczy, bo jest tego tak duzo. A do tego dostajesz tak marne pieniadze, wszyscy chca szybko, stresuje sie bo wiem ile rzeczy jest do zrobienia, mysle o kilku rzeczach naraz zamiast skupic sie faktycznie na kasie.. a potem dokladam do kasy bo mam manko na koniec dnia..
4
Ona 2017-01-09 21:17
Jeżeli chodzi o wynagrodzenie i obowiązki kasjerek to można by tu dużo mówić. W ogloszeniach 3 wymagania w rzeczywistosci jest ich więcej. Ja się bardzo zdziwiłam kiedy przyszłam do pracy na stanowisko kasjera i zobaczylam ile jest biurokracji na tym stanowisku. I naprawde nie przesadzam, jest tego bardzo dużo, o obowiazkach mozna by duzo pisać, nie ja pierwsza bylam zdziwiona obowiazkami ktore dostaje kasjerka. Odpowiedzialnosc za obieg i ewidencje dokumentow. Zamiast skupic sie na kasie, to czesto skupiam sie na dokumentach, stres ze nie zdaze ich zrobic i ze jest duzo brakow z ktorych musze sie tlumaczyc. Czesto nie jestem w stanie zrobic wielu rzeczy, bo jest tego tak duzo. A do tego dostajesz tak marne pieniadze, wszyscy chca szybko, stresuje sie bo wiem ile rzeczy jest do zrobienia, mysle o kilku rzeczach naraz zamiast skupic sie faktycznie na kasie.. a potem dokladam do kasy bo mam manko na koniec dnia..
9
Luluś 2017-01-16 11:56
Cieszę się bo mam rozpocząć pracę w firmie. Może coś się dowiem więcej?
Klicxoo 2017-01-21 08:40
Zgadza m się z handlowcem Janusz to kupa ładna cuchnacego
1
Janusz 2017-01-21 09:07
Arkadiusz ?
Stefania 2017-01-23 19:00
Opoltrans jest dobra firmą i daje pracę wielu ludziom.
2
Ataman 2017-01-24 16:13
A co sądzicie na temat oddzialu w Wysogotowie/kolo Poznania? właśnie zaprosili mnie na rozmowę jako magazynier, a po tym co tu przeczytałem nie wiem czy w ogóle pójść
Ola 2017-01-26 12:16
Jak przebiegała rozmowa na stanowisko kasjera ,aplikowałam i czekam . Wymagane jest doświadczenie na podobnym stanowisku ,czy są robione szkolenia ? Bo w ogłoszeniu wymagań jest mało
Bileter 2017-01-29 18:44
Mam pracować jako magazynier i ciesze się bo bardzo chciałem tu pracować. Mam obawy jacy ludzie pracują i jak to będzie?
szambet 2017-02-07 20:38
OPOLTRANS - nie dość że szajs!! to na wysprzęglik czekam 8 miesięcy i nadal nie mam, cały czas czekają na odpowiedz producenta Konsberg...
2
Były pracownik OPO 2017-02-08 14:39
Pracowałem w Opoltransie kilka lat jeśli jest tak super jak to piszą pracownicy takie zarobki itp.to jaki jest powód tego że wszyscy się zwalniają i to masowo ? no że nieroby ? he śmiać mi się chce to nie nieroby tylko szanują się i mają więcej rozumu niż wy .Przelicz sobie jeden z drugim stawkę godzinową i zobaczysz jakie masz piękne zarobki .W Biedronie chyba wychodzi tyle samo :) odejmij sobie jeszcze ZUS zostaje nie za wiele co :) chyba że walniesz w ucho skarbówkę (to wyjdzie bokiem bo niedługo PIS sprawdzi jednoosobowe działalności już to zapowiedzieli) .Te wszystkie Pączki w maśle buhaha że nie schudły jeszcze po tylu godzinach pracy i ryciu bani przez kierownictwo .Pracowałam tyle lat z tego powodu ponieważ była to już kwestia przyzwyczajenia do klientów i nie których pracowników . Wszystko sterowane przez jednego człowieka .Podziwiam go za to jak rozkręcił firmę szkoda że zacznie upadać tak szybko jak powstała .Jest coraz więcej sklepików hurtowni z częściami do samochodów osobowych które wchodzą w ten biznes zabiorą pracowników i będą ich szanować .Szkolenie nowych ludzi kosztuje nie tylko wypłatę ale też stratę klientów. Osobiście jest to praca na krótka metę nie polecam.
9
Opole brzezie 2017-02-11 17:50
Jestem z okolic opola pracowałem w głównej centrali brzezie kilka lat i OSTRZEGAM!!! omijajcie tą firme z daleka syf syf syf J.W po 12-13h potrafi ci powiedziec ze spierd... do domu HAHAHAHA !!! nie szanuje ludzi zwyzywa od debili baranow hu... kur.. leca w twoja strone normalnie masakra pracowalem w kilku firmach ale czegos takiego nie widzialem i juz chyba nie zobacze aktualnie po tym jak sie zwolnilem zwolnilo sie ponad 10 osob co pracowalo wiecej jak 3lata nie pracuje tam od pol roku i jestem szczesliwym czlowiekiem !!!!!!
3
brzezie 2017-02-16 21:47
Zgadzam się, Opoltrans to najgorsza firma jaka istnieje, a ten co pisze że jest super to dupowłaz!!! Kierownicy nawet nie wiedzą co słowo KIEROWNIK oznacza. Tak samo jak pan J.W. traktują pracowników. To KPINA i ŻENADA!!! Jak najdalej od takiej "firmy"!!!
3
gosc 2017-02-19 11:57
A co myślicie o Firmie Opoltrans, a konkretnie o oddziale we Wrocławiu? Kierownictwo ok, warto się zatrudniać?
Zostaw swoją opinię o OPOLTRANS - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPOLTRANS