logo OPOLTRANS

OPOLTRANS

Warszawa

Opinie o OPOLTRANS

DHW 2015-11-09 11:24:20
gadasz tak, jak byś pracował 5 lat i był jako jedyny na oddziale ze stażem, bo reszta to po kilka dni mają. Śmiechu warte. U mnie na oddziale 70% załogi pamięta przejścia z umowy o pracę na działalność i żaden nie żałuje, więc jak coś, to wypowiadaj się za siebie
Kto wie 2015-11-09 20:17:23
Tak z tymi prowizjami to się zacznie zabawa a prezes będzie liczył krocie na durnych swoich zasadach jak i dawał prowizję takim glupkom jak regionalni brawo tak trzymać
1
Rudy 2015-11-14 09:30:49
Hahahahaha widzę ,że dział kadr bacznie obserwuje to forum i na nim werbuje pracowników i strasznie zachwala pracę w tym burdelu. Powodzenia naiwni
2
giro 2015-11-14 14:04:13
Nie łatwo jest zaaklimatyzować się w firmie w której twoja pensja zależy od wyników, gdyż wszystkim współpracownikom zależy na wyższych zarobkach. Uprzykrzą ci życie byle zniechęcić Nowego pracownika do pracy w tej firmie, ponieważ profity przejdą na nich. Jeśli jest ktoś zainteresowany przejściem do Opoltrans niech spróbuje podjąć pracę bez wypowiadania w poprzedniej firmie. Porażka.
2
waldek 2015-11-16 11:44:30
U nas na oddziale był jeden nowy, który po szkoleniu na handlowca siedział przy pierwszym komputerze od wejścia, tak, że każdy klient koło niego przechodził. Starczyło tylko do klienta zagadać, a login sam się uzupełniał, ale cóż - jak ktoś do niego nawet zagadał, to odsyłał do innych, a wszyscy żeśmy nad nim siedzieli i tłumaczyli jak ma szukać, jak korzystać z serwisówek itd., bo przecież jak on loginu nie nabije, to wszyscy oberwiemy za to, że niby klientów mu zabieramy. A więc @Giro - przemyśl to, co napisałem zanim coś kolejnego głupiego napiszesz, albo jak masz doświadczenie z konkretnym oddziałem, to napisz gdzie tak dyskryminują młodych pracowników, bo z tego co wiem, to co niektórzy specjalnie nie pracują na swoich loginach, tylko na loginach słabych handlowców, bo wiedzą, że jak będą mieli za wysoki zysk kosztem kolegów nie wyrabiających, to też będą konsekwencje.
PS: Pozdrowienia dla kolegów z oddziałów, którzy byli na Mastertrucku i do zobaczenia na następnym
1
kierownik 2015-11-16 17:15:01
A znacie panią Pati,rudą Jusie,wielką stope Adama i Rysia co sie ewakuowali do Gniotpolu?
3
carr 2015-11-20 19:40:23
OPinia o Carsie: Wszystko jest prawdą, każdy ucieka z sektorów gdzie tylko może, bo tam jest najgorzej. JEST TAKA ROTACJA ŻE NOWYCH NIE ZDĄŻĄ PRZENIEŚ GDZIE JEST LŻEJ BO CI JUŻ ZREZYGNOWALI Z PRACY.
Co do premii to na sektorach dostają 50 zł. Nigdy nie wiadomo jak zapłacą. Chodzisz 6 dni na rano w sobotę dowiadujesz się że jest dodatkowa niedziela, przychodzisz w niedzielę bo chcesz dorobić i tu zaczyna się dopiero problem
1 -jeśli dostaniesz do łapy to spoko
2- jeśli dostaniesz do wypłaty na pasku to też spoko
ALE jest po 3- jak dostaniesz do premii to ci utną premię i np. gdy premii jest 600 zł to jak przyjdziesz w niedzielę to za cały miesiąc dostaniesz też 600 zł.
Dużo pisać, przyjdź na miesiąc zobaczysz jak jest- na dłużej jak ja to szkoda mówić, co miesiąc gruszki na wierzbie- dlatego po wypłacie bay bay
carss 2015-11-20 19:41:30
opinia o carsie:

Parę prawdziwych informacji dla pragnących podjąć pracę w magazynie w Sosnowcu.Po pierwsze-soboty na rano i niedziele na noc są obowiązkowe i nie płatne ( do odbioru- często w dzień który narzuci wam brygadzista - zapomnijcie o wolnym piątku czy poniedziałku ).Po drugie - nie przyjście w powyższe dni oznacza najczęściej brak premii.Po trzecie-niedziela na rano - po sektorach chodzą brygadziści z listą , na której trzeba zadeklarować obecność ( jej brak trzeba uzasadnić ).Po czwarte - obowiązkowe nadgodziny najczęściej 2 lub 4 w tygodniu ( w przypadku nieobecności w niedzielę-dodatkowe ,,karne" 2 ).Po piąte - chory system premiowy tzw.punkty za pozycje zebrane lub rozłożone - możesz zapieprzać cały miesiąc rzetelnie a z punków wychodzi,że dostaniesz kilkanaście lub kilkadziesiąt złotych ( albo nic ).Po szóste-po chorobie ( za karę ) brak premii przez pierwszy miesiąc i obniżona premia za drugi i trzeci miesiąc po L-4.Po siódme-za wzięcie urlopu na żądanie w piątek i poniedziałek - 50 złotych odjęte z premii.Po ósme - zabieranie z premii pieniędzy za błędy ( tzw. kwasy )- nie jesteś w stanie zweryfikować czy słusznie zabrano ci pieniądze, które sobie wypracowałeś. Po dziewiąte-jako jedni z pierwszych w Polsce zaczęli zatrudniać na dużą skalę Ukraińców ( obecnie pracuje ich co najmniej kilkudziesięciu i liczba ta rośnie ).Co to oznacza dla naszych pracowników, niech każdy sam pomyśli ! Po dziesiąte - zatrudnianie przez agencje pośrednictwa pracy ( zdarzały się przypadki,że nawet po 18 miesiącach nie przejmowali ,,pod firmę " tylko kazali przechodzić pod inną agencję ).Po jedenaste - SOCJAL - takie słowo nie istnieje w słowniku tego zakładu.Po dwunaste - przyjmują każdego kto ma dwie ręce i nogi. Po trzynaste - pracowników ze stażem dłuższym niż rok można na każdym sektorze policzyć na palcach jednej ręki ( najwięcej obecnie jest osób , które pracują mniej niż trzy miesiące ).Po czternaste płaca prawie na poziomie obowiązkowego minimum krajowego.
Po piętnaste - drobiazgi- niemożność posiadania telefonu,zepsute skanery,opieprzanie za rozmowy,arogancja i często chamstwo ze strony kadry.Po szesnaste - pora kończyć.
Kaźmierczak 2015-11-22 09:43:01
Opoltrans to.takie dno ze juz muszą kopiować wpisy z innych firm ze to niby w Opoltransie nie jest najgorzej. Cała centrala się boi i firemka się kurczy, a.szef ciągle do firmy dokłada juz od 25 lat i będą redukcję wiec trzeba pisać na forum jak to jest dobrze żeby zwabic kolejnych naiwnych co będą chcieli robić. A swoją drogą to bogaty szef musiał być z domu albo się bogato ożenić że ćwierć wieku już dokłada do firmy.... W imię zasady i swojego motta Aby ludziom żyło się Lepiej.... Dobry tatuś.... Sorry ale musiałem
5
Ferdek 2015-12-04 21:18:39
Hehe krtos poleca pracę w opoltransu śmiechu warte tyle opinii negatywnych więc musi tam być jedno wielkie g.... Z debilami na czele nie polecam masakra co za pqjqce
1
ddd 2015-12-07 21:39:02
nierozumiem, jak tak źle i wogóle to po co tam pracujecie??? po co !!!!!!! ????
obiektywny 2015-12-10 20:45:48
Prawda jest taka, że zasuwać trzeba w każdej firmie, z taką różnicą, że w Opoltransie jak chcesz to zarobisz 2 lub nawet 3 razy więcej, niż w innej przeciętnej firmie, tylko sumiennie pracuj i nie obijaj się. Jeżeli wypisujesz FV na koniec miesiąca netto na 4500-6000 zl lub jeszcze więcej, jak jesteś bardzo dobry, to niestety firma w zamian też coś oczekuje od Ciebie. Ja pracuję prawie 4 lata jako handlowiec. Narobię się, ale nie narzekam na zarobki. Pozdrawiam pracowitych.
2
prawdziwy 2015-12-12 06:52:40
Masz racje jak ktoś jest nierobem to bedzie zawsze płakał też jestem w opoltransie ok 5 lat i jest spoko.
wesoły romek 2016-01-15 17:51:43
Jak tam nowy kierownik w kielcach?słyszałem że cała centrala z niego się smieje..... ponoć wchodzi w d....regionalnemu bez wazeliny a raport pisze cały tydzień.....
3
Wesoły 2016-01-16 08:36:25
To prawda, do tego zjada codziennie cały talerz kanapek przygotowanych przez koordynatorke i wypija 2 słoiki herbaty.
4
Wesoły 2016-01-20 17:22:53
pracowita, ja szefa podziwiam, powarzam i szanuje i zawsze go bronie jak inni mu ublizaja. Ale to co sie dzieje na moim oddziale nie pozwala mi bezczynnie stac z boku. Po pierwsze to ja miałem być kierownikiem... po drugie to co robi kierownik Walec ze swoja posłusna koordynatorką to mnie prostemu chłopkowi ze wsi nie mieści się pod beretem. Te dokarmiania, kanapeczki, serki, jogurciki, herbatki, kawki, cukiereczki, ciasta z niedzieli, kiełbaski, obiadki, pizze , kebaby... na na dostawkę obłąkane smiechy koordynatorki słyszalny na całej ulicy które nie pozwala mi normalnie pracować i doprowadzają mnie do roztroju umysłowego. No bo jak mam robić oferty, opisy, zk, zbierac zamówienia jak obok mnie cały czas trwa sjesta all inclusive z występami klaunów na żywo?? Rozwój oddziału i lepsze czasy widać zresztą gołym okiem, kierownik Walec plus 20 kg, uhahana koordynatorka pod kieronikiem Walcem plus 15 kg. Aż dziwię się ze maja czas podczas swoich 8h pracy napisac raport w przerwie pomiedzy posiłkami.. bo pozz jedzeniem nic nie robią...
3
oddział Jędrzejów 2016-01-20 17:48:13
Po odejściu byłego kierownika do IC, to oddział miał upaść, tak twierdzono, ale jakoś nie może i ma się calkiem dobrze. Dobrze że poprzedni kierownik więcej zrobił dla oddziału...haha... No może wydarl sie kilka razy dziennie na ludzi. Ten coś przynajmniej więcej w pól roku zrobił dla pracowników i oddzialu, niż poprzedni przez 5 lat i którego trzeba było się o wszystko prosić zeby zrobil, bo rybki byly ważniejsze. :) A i nowy kierownik nie poniża ludzi jak były kierownik, gdzie człowiek nie wiedział kiedy wydrze mo...dę za nic. :)
Jędrzejów the best 2016-01-20 18:56:23
Odnośnie nowego kierownika w Kielcach, to więcej w pół roku zrobił dla oddziału i pracowników, niż poprzedni kierownik przez ostatnie kilka lat zarządzania, dla którego były ważniejsze rybki i allegro oraz wyjazdy do McDonald,s samochodem firmowym dla swoich pupili, niż dobro oddziału... :) Nie było kiedyś dnia żeby kogoś nie poniżył były kierownik i nie ośmieszył przy wszystkich. Teraz mamy spokój, ale jest wymagający nowy kierownik, ale taka jego rola.
ubawiony :) 2016-01-20 22:11:27
Wesoły, to nie forum o jedzeniu. Jak jesteś głodny to pisz na forum gastronomicznym, a nie tutaj, albo zmień pracę, gdzie w końcu zarobisz na jedzenie i nie będziesz już tylko marzył o kiełbaskach i ciastkach z niedzieli. :) Może jak godnie zarobisz i pojesz, to też zostaniesz Mega Walcem, a może kiedyś nawet kierownikiem swego ośrodka. :)
PH 2016-01-21 18:56:47
Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko przedstawiciela na Kraków.. W związku z tym chciałam zapytać jakie zarobki itp...
PRZYJACIEL WESOŁEGO WALCA 2016-01-21 21:11:05
Wesoły tak trzymaj, co się tyczy nowego "wymagającego" kierownika "Walca" jak go nazywacie to napiszcie jakieś konkrety, co on takiego cudownego uczynił po za spychologią.
Może wyszkolił sobię kadrę jak to było w przypadku starego kierownika, a może poprawił rekord sprzedaży ?!! Prawda jest taka, że gdyby nie sprzedaż chińskich opon to oddział w Kielcach byłby pozamiatany.
Jędrzejów the Best wypominasz Mc Donalds, bo żal ci dupsko ściska że pupile się tam stołowali. Może to ty jesteś od tych bułek "największych i najtańszych" ;).
Buuuhhhaaahhaa:)
2
Michał 2016-01-31 21:54:33
te k** nie zapłaciły mi premii [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wrocław
2
RuDy 2016-02-01 11:50:37
Na pewno coś zawaliłeś albo jakiegoś opisu nie zrobiłeś przecież szef wszystkich szefów w burdeltransie jest uczciwy i nie liczy wypłat tak jak mu się akurat spodoba :) hahaha
Misio 2016-02-09 06:53:35
Witam. Ktoś może przedstawiać jakąś normalna opinie na ich temat. Interesuje mnie praca na stanowisku doradcy techniczno- handlowego na woj. Świętokrzyskie. Pozdrawiam
HS 2016-02-24 14:42:32
Szczerze odradzam pracy w tej pseudofirmie.
Pozdrawiam
3
@email@ 2016-02-29 18:32:23
Jak ktoś szuka taniego oleju *202020* za pół ceny i nadwyżki magazynowe tanio kupić polecam odwiedzić oddział w Krakowie na magazynie układy rodzinne to i na trasy wożą
8
PRZYJACIEL WESOŁEGO WALCA 2016-03-15 00:48:52
Wesoły wrzuć jakiś post co tam w Kielcach, bo ostatnio coś przycichło ;)
Wesoły 2016-03-19 18:20:46
Guten tag. Melduję się do raportu. Nie mam czasu pisać bo zapisałem się na kurs "język niemiecki w polu". Jest coraz gorzej. Co mnie pokusiło żeby zostać HW? Na magazynie pyłem szyszką, miałem lajt, dało się zarobić na boku. Fv też się zgadzała, nie robiłem nic a miałem prawie tyle co kierownik oddziału + bonusy. Było wesoło. Odkąd zostałem niby handlowcem jeszcze nigdy nie zrobiłem limitu a już niedługo rok minie.... Ale się nie przejmuje bo tylko 2 osoby na oddziale robią limit ;-) cała reszta po naście tyś. Ale podobno jest coraz lepiej. Walec robi co chce i jak chce, mi każe siedzieć na dyżurach jak sam w ostatnim miesiącu może raz był, to samo godziny pracy, przychodzi na 9 wychodzi o 16 a pisze 7-18. Nie robi nic tylko raport pisze i śmieje się z Fioną. Jest coraz grubszy, ledwo mieści się w fotelu. Ale mi to loto jak coś to pakuje się i jadę na kalafiory, szparagi i cebulę do Niemiec..... Auf wiedersehen Walec.
PRZYJACIEL WESOŁEGO WALCA 2016-03-23 15:07:21
Bis nächsten Mal WESOŁY ;)
tomy 2016-04-07 18:47:36
Magazynerzy to lenie ... nie zalezy im i nie wiadomo jak ich sie rozlicza
w sumie najlepsza posada w oddziale.
Mosiek 2016-04-25 20:50:41
Tam co miesiąc pracuje ktoś inny!!!!!!!!!! Bardzo szanują i dddduuuuuuuuuuuużżżżżżżżżżżoooo????????? płacą...
kierownik 2016-04-27 10:08:52
Podasz mi oddział, gdzie tak jest? Bo u mnie na oddziale jak jest ktoś nowy, to tylko jak go dotrudnię. W ciągu ostatniego roku zwolniły się 2 osoby, a zatrudniłem 5. Moi handlowcy nie narzekają na płace, bo klientów pilnują, czasami nawet co z niektórymi spotykają się na kortach tenisowych, czy na rybach, bo mają z nimi też i luźne kontakty, a jak oddział dobrze prosperuje, to będziesz widział na oddziale nowe twarze, bo obecny skład będzie niewystarczający do sprawnej obsługi.
porucznik Pneumat 2016-04-27 20:14:33
A ja za to skorzystałem. Jestem kierownikiem magazynku, mam lajt i w d...pie wszystko. Jak magazynierzy se bimbają, to postraszę chińską syrenką milicyjną z mojego kosmicznego Harleya. Z nudów dreptam sobie tu i tam razem z moim białym kubeczkiem zawierającym pyszną zupkę chińską lub szóstą w tym dniu kawę jak się bardzo nudzę. Dreptam sobie do kasy, gdzie bajerze kierowniczkę kasy, która bardzo lubi moje żarciki. Potem po 15 godzince wyskoczę se po dziecko i wracam na ten magazynek lub zostaję w moim słodkim domku. Tak zlatuje mi 12 godzin ciężkiej pracy na tym magazynku, a sałatkę na koniec miesiąca zbirom jak przeciętny urzędnik państwowy. Muszę tylko lepiej zmotywować mego pachoła, który za dużo ostatnio zjada chińskich kanapek, jak ma tylko wolny czas... Ot taki mój nieszczęsny los...
ja 2016-04-29 08:21:52
Nie bierz pod uwagę tych wpisów. Piszą tu przeważnie osoby które już nie pracują i chcą w jakiś sposób się zemścić na danym oddziale, lub takie które nie maja nic do powiedzenia w domu i zostało im tylko forum.
Pracuję w jednym z oddziałów trzy lata i jakoś nie narzekam, ani na współpracowników, ani na kierowników. Lecz jak komuś się nie chce pracować to o każdej pracy będzie się wypowiadał w sposób negatywny. Więc jak tylko chcesz pracować to będziesz dobrym pracownikiem w tej, czy innej firmie. A gdy uda ci się pracę połączyć ze swoją pasją, to lepiej już nic nie trzeba. Możesz spróbować, to nic nie kosztuje.
PRZYJACIEL WESOŁEGO WALCA 2016-05-06 21:29:01
Serwus Wesoły coś ostatnio zamilkłeś?
Stawaj do raportu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale doszły mnie słuchy, że kierownik walec nie robi już nic oprócz pisania raportu i spychologi. No i patrzenia na cy..ki koor....i.
Jak tam twój niemiecki? Sprechen Sie Deutsch, czy ni h...a.
Pozdrawiam
1
koscik 2016-06-09 22:29:00
witam ktos sie wypowie o odziale w markach?
1
koscik 2016-06-10 18:08:06
na magazyniera takze potrzebuja z tego co wiem. jaka jest tam atmosfera, warunki pracy i zarobki?
1
Koscik 2016-06-12 16:43:34
Takie wykształcenie posiadam byłem na rozmowie nie pozostaje nic innego jak zrezygnować z poprzedniej pracy
Rudy 2016-06-23 08:44:52
Hahaha umowa w pełni respektowana tylko przez trzy miesiące a później trzeba na własną działalność przejść bo inaczej koniec umowy i wtedy się zaczyna prawdziwa praca z panem W. hahaha
1
robot 2016-07-14 19:36:55
Prawda 240 h i masz 3K
3
borewik 2016-09-09 09:52:10
Wie ktoś może jak jest w oddziele Katowice? Widzę ofertę pracy za magazyniera, i jak to wygląda? Też trzeba mieć własną działalność, jak tak to ile oferują? Miał ktoś jakieś doświadczenie związane z pracą w oddziale Katowice? Proszę o jakąś odpowiedź, z góry dziękuję
Pracownik magazynu 2016-09-23 06:28:52
Wszystko w terminie. Bez obaw. Na każdym stanowisku już praktycznie działalność trzeba zakładać ale to nic strasznego. Jako magazynier średnie zarobki to 3300-3700 zl za 230h, jako handlowiec raczej więcej, stacjonarny minimum 4kzl przy braku wiedzy dostanie, gdy wiedzę ma to 5-6 ma spokojnie. Wyjazdowy podobnie jak stacjonarny. Atmosfera zależy od oddziału pewnie, u mnie jest ok, także polecam, pracuję na magazynie 3 lata ponad i jest fajnie.
1
pavel 2016-09-29 19:54:23
Witam, wie ktoś na czym polega praca Handlowca w opoltrans ?? jakie są jego zadania w pracy ? czy jest to sprzedaż przez telefon czy sprzedaż na miejscu w hurtownii ?
1
pavel 2016-09-29 19:54:58
Witam, wie ktoś na czym polega praca Handlowca w opoltrans ?? jakie są jego zadania w pracy ? czy jest to sprzedaż przez telefon czy sprzedaż na miejscu w hurtownii ?
1
Michas 2016-10-04 00:27:27
Katowice praca na magazynie ok atmosfera super. Chłopaki normalne jedynie meile od właściciela rozwalaja śmiechem. Pierwsze trzy miesiące pracy umowa zlecenie potem działalność pod warunkiem że umowa zostanie przedłużona. Godziny pracy to min 230 godzin. Co druga sobota w pracy. Pracowałem tam i nigdy bym już tam nie poszedł zresztą jedni z najlepszych sprzedawców odeszli do konkurencji. System rozliczeń sprzedawcy stacjonarnego jest taki że co miesiąc ma każdy z nich zabrane po parę stow z wypłaty i nikt nie wie za co. Dział handlowy wyjazdowy do 14 musi wrócić a potem dzwonić i dzwonić ile się da. A jak nie wyrobisz zysku to dostajesz meila od szefa z ostrzezeniem. Ogólnie ekipa fajna. Szkoda tylko że pan koksu który przyjeżdża z Opola ma za duże wyobrażenia o tym co można tam zdziałać zwykły przydupas szefa który nawet naprawia auta służbowe żeby się przypodobać szefowi Panu J. W
4
Dan Tatoo 2016-10-21 09:11:00
Cześć,

Pracowałem tam w centrali, kasa zawsze się zgadzała, tylko właściciel firmy zachowuje się jak radziecki dyktator. Firma fajna, tylko "prezesik" szalony.
1
Job 2016-10-30 10:49:26
Jakie zarobki na stanowisku kasjer? jak dają mniej niż 1700 na rękę, to nawet tam nie składam.
3
Job 2016-10-31 10:08:01
A mi sie podoba ich reklama szukamy kasjera : 10 wymagań od pracownika a w oferujemy napisali tylko stabilne warunki zatrudnienia.
6
gosc 2016-12-02 23:35:58

Jeżeli chodzi o stanowisko kasjerki, to wynagrodzenie jest nieadekwatne to ilosci wykonywanych obowiazkow, a jest ich duzo i odpowiedzialnosci tez.
1
Dziewczyna. 2016-12-03 06:55:54
Gosc..... Masz rację. Kasjerki sa olewane. pracy dużo papierow tez czasem nie ma jak iac cos zjesc bo szkoda czasu . trzeba sie wyrobic z robota. A handlowcy stac. Siedzą pierdza w stolek zarabiaja na lewo i sie smieja .kasjerki musza byc odpornr na stres i miec twarda dupe....szkoda gadać. Ludzie odchodza ( kasjerki ) bo nie sa doceniane.
Zostaw swoją opinię o OPOLTRANS - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPOLTRANS