Plastic Omnium Auto Sp. z o. o

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 154 ocen.

Opinie o Plastic Omnium Auto Sp. z o. o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastic Omnium Auto Sp. z o. o

Jolka

Witam. CHCIAŁABYM PIDJAC PRACĘ W TEJ FIRMIE...PROSZE POMÓŻCIE I POWIEDZCIE CZY WARTO....JAK ZAROBKI....CZY W WEEKENDY TEŻ ROBICIE?? Z GÓRY DZIĘKUJĘ ????

Pracownik

Nie martwcie się w przyszłym roku będą tu sami ukraińcy moi kochani i na deser 4 brygadóweczka

Plastikowy
@Pracownik 14.11.2017 18:18
Nie martwcie się w przyszłym roku będą tu sami ukraińcy moi kochani i na deser 4 brygadóweczka

Współpraca z Chińczykami pozwoliłaby zwiększyć obroty. Czekamy

anonymous
@Plastikowy 17.11.2017 00:36
Współpraca z Chińczykami pozwoliłaby zwiększyć obroty. Czekamy

kmiec ma robote po znajomosci, tak to potem wyglada jak sie nie umie pracowac ludzmi a m sie staowisko. Polacy odchodza i nie przychodpza do syfu a ukraincy wszedzie wejda

Młody śliczny

Nie polecam pracy w Plastic omnium na stanowisku operatora wózków jezdniowych oraz magazyniera gdyź szanowny lider Pan Krystian jest dla pieniędzy oraz wyśrubowanej stawki prosto z Francji a nie dla pracowników, tak to polecam jak najbardziej pracę na innych stanowiskach oraz działach.

Pracownik

UCIEKAJCIE Z TEGO SYFU 70% ZAŁOGI TO UKRAIŃCY !!!!!

john
@Jasny 04.11.2017 10:52
Owszem jest dużo osób z Ukrainy ale to nic gdyż zdecydowana większość to spoko ludzie. Gorzej się robi gdy jadą do domu, bo wte...

oczywiscie ze sa spoko historia pokazała jacy sa zreszta sadze ze albo masz kompletny brak mózgu albo jestes az tak nie ogarniety intelektualnie!

Jasny
@john 06.11.2017 07:50
oczywiscie ze sa spoko historia pokazała jacy sa zreszta sadze ze albo masz kompletny brak mózgu albo jestes az tak nie ogarnie...

Historia pokazała jacy są, czyżby ominęła mnie jakaś rewelacja?

czlowiekzgliwic

Jeden z najgorszych zakładów w Gliwicach. Gorsze jest chyba tylko Tenneco. Niskie płace, duże wymagania i brak szacunku do pracownika. Szkoda czasu na tą firmę w innych zakładach "na strefie" płacą więcej. Pozdrawiam kochani i nie pchajcie się tam.

JEDEN WIELKI SYF

Kochani ludzie francuzi się z was śmieją według przepisów prawa pracy maksymalnie można wyrobić 32 nadgodziny miesięcznie czyli 4 soboty. W tygodniu nadgodziny nie mogą być planowane. Tyracie jak woły bo godzicie sie na wszystko a wasi przełożeni intelektualni idioci na tym bazują zmuszając was do pracy w godzinach nadliczbowych. Firma jest spalona bo bazuje już jedynie na taniej sile roboczej z ukrainy. Szeregowy pracownik ma jedynie wykonać swoją pracę a pracownicy wyższego szczebla mają tak organizować pracę aby nie była uciążliwa dla ludzi.

Sttach

Tyracie jak woly jak wam zdrowia braknie to na bocznic patalachy Plastic Omnim wam nie poda reki i te liderki z lakerni dwie blodynki zygac mi sie na chce

ktos

dlaczego usunięto mój wpis co prawdę napisałem i nie wygodne? wstyd !!! napiszę raz jeszcze że syf i totalne dno i zdania nie zmienię!

Alicja

@On A czy Ty miałeś wcześniej jakieś doświadczenie w pracy na takim stanowisku? 2400 brutto to stawka oferowana niezależnie, czy jesteś pracownikiem do przyuczenia, czy masz już doświadczenie? Jak podchodzi do tego tematu Plastic Omnium Auto?

On

Przyjęli mnie na lakiernie, nie wymagają doświadczenia, proponują 2400 brutto na początek i miesięczne umowy próbne czy jakies tam. Zatrudnia mnie trekenwalder i Pani która mnie przyjmowała powinna zmienić zawód. Kompletnie nie wiedziała co się dzieje, nie radziła sobie z grupą. Nas sprawdzali z odpornością na stres a ona sama prawie nie raz miała ochotę uciec z sali gdy zaczęła się jąkać po moich pytaniach. Idę za parę dni do pracy, zobaczymy co z siebie dają. Dam wam znać.

Mamut

Księżniczki z biura z firmy może w końcu odpiszą po koleżeńsku... Prosimy o informacje.

Alicja

Może w końcu poznalibyśmy merytoryczne rzeczy na temat Plastic Omnium Auto Sp. z o. o @mamut, jeśli ktoś by odpisał. Z poznaniem stawek, na pewno może być różnie bo firma może nie życzyć sobie ich upubliczniania albo może też być tak, że zależą one od doświadczenia zainteresowanych. Ktoś wie coś na ten temat, dołączam się do prośby?

Mamut

Czy ktoś był na spotkaniu informacyjnym w piątek 8 września 2017 r. na godz. 14:00 w Plastic Omnium Auto Gliwice? Jeśli tak - do jakich prac potrzebują pracowników i jakie są warunki/stawki?

Alicja

@OJEJEJ a brałeś może udział w rektutacji? Zastanawiam się, czy istnieje szansa, aby poznać warunki zatrudnienia podczas jej trwania?

OJEJEJ

To dowiemy się ile się teraz tam zarabia czy będziecie się oczerniać ?

Alicja

Przyłączam się do prośby @Dawid, tak jak pisałam wcześniej, prosząc o rozwinięcie wypowiedzi użytkownika @byłypracownikPO. Na forum brakuje merytorycznych opinii dotyczących pracy w Plastic Omnium Auto Sp. z o. o, a jak widać są zainteresowani pracą tutaj.

DaVWid

zamierzam isc na spotkanie na stanowisko operatora wózka widłowego,czy ktos ma jakies zdanie na ten temat pracy i placy pozdrawiam!

Alicja

@Były pracownik PO czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl? Dlaczego uważasz, że pracownicy są nieludzko traktowani w Plastic Omnium Auto Sp. z o. o? Więcej szczegółów pozwoli zrozumieć innym forumowiczom twój punkt widzenia. Szczególnie w chwilach jak te, kiedy firma prowadzi rekrutacje na stanowisko księgowej i automatyka działu technicznego.

Termit

Nie polecam kalibrowania masztów, największe gówno jakie może być

Jasny
@Termit 07.08.2017 00:16
Nie polecam kalibrowania masztów, największe gówno jakie może być

Cóż programowanie na załadunku też jest rewelacją samą w sobie ;|

Były pracownik PO

Mało płacą, a NGK obok daje na start 3200 zł brutto. Ciężko będzie teraz o nowych jeleni w Plastic Omnium. Bardzo dobrze bo traktowanie tam było nieludzkie. Pozdrawiam.

kandydat - nie zainteresowany.....już....

...praca lekka, byłem niedawno na spotkaniu informacyjnym i proponowano nam lakiernię albo produkcję. Mieliśmy okazję sprawdzić zderzaki do lakierowania i wszystko było ok ale potem nam powiedziano że na lakiernię niestety bez podania powodu. Dziwne to dla mnie ale cóż...zarobki liche bo 2100 brutto 3 zmiany i 6/1. Generalnie nie polecam......

Robotnik

Ja pracuje w Plastic Omnium Poznań juz 10 lat i nie narzekam, jedynie co to mogli by więcej płacić.

Alicja

@TOBIASZ, na jakim stanowisku można spotkać się z wymaganiami dyspozycyjności 7 dni w tygodniu? Czekamy na Twoją opinię.

Alicja

@TOBIASZ piszesz, że firma Plastic Omnium Auto Sp. z o. o nie traktuje odpowiednio swoich pracowników. Co masz tutaj na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja? A może byłeś jej świadkiem?

TOBIASZ
@Alicja 10.05.2017 16:05
@TOBIASZ piszesz, że firma Plastic Omnium Auto Sp. z o. o nie traktuje odpowiednio swoich pracowników. Co masz tutaj na myśli?...

Tak. Jeżeli nie wyrazisz zgody na pracę 7 dni w tygodniu (oczywiście płatną) to Cie zwolnią.

Alicja

Przypominamy o zamieszczaniu komentarzy na temat pracy w Plastic Omnium Auto Sp. z o. o, warunków w firmie. Komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób ani zawierać pomówień.

TOBIASZ
@Alicja 08.05.2017 11:21
Przypominamy o zamieszczaniu komentarzy na temat pracy w Plastic Omnium Auto Sp. z o. o, warunków w firmie. Komentarze muszą sp...

Warunki fatalne. Upał a brakuje dystrybutorów z wodą. Zmuszanie do nadgodzin, złe traktowanie, fatalne wynagrodzenie za pracę w nocy i dni wolne. Liderzy bez pojęcie w dziwnych relacjach z kierownikiem zmiany. Tendencyjne oceny pracownicze. Dramat nie polecam.

kto ma wiedzieć ten wie

I znowu się nie udało......Ciekawe do czego jeszcze jesteś w stanie się posunąć?

Czarna:)

Popieram xyz:)osoby, które mają żale proponuję w wyżej wymienionym opisie obrać tą drogę:))))

xyz

I wszyscy z twojej zmiany nie daj się zniszczyć tym oblesnym pomuwieniom.

xyz

Tobiasz zmiana pomaranczowa jest z Tobą.

Czarna:)

Strona ta przeznaczona jest do opisywania warunków pracy,a nie oszczerstw poszczególnych ludzi zarządzających.Proponuję rozmowę z kierownikiem działu tak szybciej rozwiążecie swoje żale.Być anonimowym jest łatwo wysmarować drugiego człowieka trudniej powiedzieć w twarz nie ma odwagi ???????

xyz

Tobiasz nie powinien się przejmować takimi opiniami bo na tyle ludzi co tu pracuje zawsze znajdą się jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którym coś nie pasi.

xyz

Mieliście wcześniej p.Lukasa też był zły a może to wy jesteście do bani.

xyz

A te bzdury z Ukrainkkami i Iza to kompletne szaleństwo powinien ktoś za to ponieść konsekwencje, A poza tym nie jedna osoba chciała by być na naszej zmianie bo bynajmniej atmosfera jest normalna,i przestańcie bawić się czyjims kosztem,bo waszyscy którzy piszą takie wolgaryzmy na czyjś temat powinni udać się do psychiatry.

xyz

Wszyscy jesteście kretynami ,wypisujecie takie bzdury ze aż żal czytać,dlaczego nikt mu nie powie tego w oczy,

Czarna:)

Nie odpowiadają Ci przełożeni w Plastic Omnium zawsze możesz zmienić pracę.Jeżeli tak tam strasznie to po co tam pracujesz?????

xyz

Kadry powinny się zająć tymi co po imieniu wymienaja i oczerniaja ludzi.Czy ktoś się zastanowił że może komuś zniszczyć życie ,takimiwpisami.

Były pracownik
@Czarna:) 30.04.2017 20:10
Nie odpowiadają Ci przełożeni w Plastic Omnium zawsze możesz zmienić pracę.Jeżeli tak tam strasznie to po co tam pracujesz?????...

Hej . Tak można zrobić czyli się zwolnić ja tak zrobiłem ,ale wielu nie moze sobie pozwolic na przerwę miedzy jedna a druga pracą więc muszą zasuwać w Omnium więc gadanie jak Ci nie pasuje to sie zwolnij jest zagraniem ponizej kolan bo czemu to brygadzista ma sie nie zmienić zwłaszcza ten co czesto na to nie zasługuje żeby nim być . To tyle .

...

Śmiac mi się chce czytając takie bzdury. Wstyd aby komuś tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiac .

anonim

(usunięte przez administratora)

xyz

Pracuje na zmianie Tobiasza i nigdy nie słyszałam aby był wulgarny a już na pewno nie dla kobiet.To jakiś absurd jak można tak oczerniac ludzi czy na godziny w głowach wam pomiszaly.

Narzeczona Tobiasza

Dziękuję za opinie o narzeczonym sfrustrowana,niekulturalna,zawiedziona kobieto!!patrząc po loginach i godzinach sama piszesz i sobie odpowiadasz .Żałosne !!!

Operator

A kto jej ( LIDER N) nie miał

Alicja

@M, proszę o publikowanie treści na temat pracy w Plastic Omnium Auto Sp. z o. o, a nie na temat poszczególnych osób.

M

Cala firma to żart, jeżeli nie masz znajomości jak niejaki Arkadiusz M. To o umowie możesz pomarzyć, po 3mies dostał umowę, a po niecałym roku papiery na przezbrajacza....gdzsie to stanowisko obiecano komu innemu... Musi koledze w biurze dobrze pod biurkiem robić, Odradzam prace w firmie bo to wyzysk i praca nad sile....zero poszanowania dla człowieka....

putin

Coż zmiana pana Krispina to porażka przemądrzały jak jasna cholera zero kompetencji + podlizywanie się kierownikom zero własnego zdania i napinka hahah porażka polecam pracę w PO ale trzymajcie się z dala od tej zmiany już nie wspominam o pakowaniu gdzie rządzi pani G. która też chyba pozjadała wszystkie rozumy. Polecam bardzo zmianę Pana Mirka jest kompetentnym brygadzistą zmiany , szanuje pracownika a wręcz potrafi pomóc i zna się na rzeczy właściwa osoba na właściwym miejscu !!!! MAM NADZIEJE ,ŻE GÓRA W KOŃCU ZAUWAŻY I ZWOLNI pana kryspina pan stasiu też miał swoje 5 minut kolej na ciebie :-)

ooooo

Ruchaja ludzi, obiecują jakieś premie a potem i tak ich nie ma. Nie polecam po chyba ze wrogowi hehe

sdfwfwe
@ooooo 27.01.2017 21:17
Ruchaja ludzi, obiecują jakieś premie a potem i tak ich nie ma. Nie polecam po chyba ze wrogowi hehe

Dokłanie, jeden z gorszych zakładów w Glwicach

gladiator

jak z urlopami? fabryka staje czy każdy indywidualnie wybiera urlop?

gladiator

ile obecnie można zrobić na rękę razem z premią?robią też soboty ? i jak płacą za soboty? z góry dzięki za odpowiedź

najlepszy na produkcji

Pracowałem tam, i współczuję ludziom którzy nadal wypruwają sobie tam flaki... Praca na 3 zmiany, w nocy często w dwie osoby na 5 osobowym stanowisku pracy... nie dało się wyrobić więc zderzaki BMW leciały na podłogę. Widziałem zmuszanie ludzi do nadgodzin pod groźbą zwolnienia . Praca głównie za pośrednictwem różnych pośredników pracy. Do dziś nie otrzymałem zapłaty za przepracowane weekendy i nadgodziny.

WiemŻeNieWiem

No to może opowiem pewną historie, pracowałem jakiś czas temu w plasticu nim zawszły te wszytskie wielkie zmiany (połączenie z plastalem) praca do ogarnięcia jak każda wystarczy trochę chęci i zaangażowania. Co do ludzi to wszędzie są Ci "lepsi" i "gorsi", lecz atmosfera zwłaszcza pod koniec mojej pracy była już nie do wytrzymania. Większość osób zamiast pracować zajmowała się pracą innych, a nóż się ktoś potknie a premia wpadnie w ręce? A co do w/w Kryspina to niech ktoś go zapyta dlaczego już nie mieszka na starej dzielnicy może prawdę powie hahahaha.

dingo

Witam! Mam rozmowe kwalifikacyjna w tej firmie na stanowisko operatora maszyn i chciałem sie zapytac czy robota ciezka bardzo jest i jakie są zarobki ? bo czytajac komentarze nie mam ochoty nawet tam iść bo już robiłem na odlewni tłoków i robota cięzka była i przez agencje 2 lata tak spedziłem i był to okres wyjęty mi z zycia wolnego zero nigdy nic nie mozna było sobie zaplanowac a o jakims wolnym np 2 dni wolne dostac mozna było zapomniec , a o lecie to juz mozna zapomniec o jakim kolwiek wolnym . Chodzi mi o prace w Lublinie w PO

C4
@walerek 26.01.2017 19:05
Hej Pracowałem w OP w Lublinie w terminie 20015-2016 bo tyle wytrzymałem a i tak o rok za długo .Praca wykanczalnia 3 zmiany na...

W odpowiedzi na oszczerstwa pod moim nazwiskiem pragnę tylko napisać ze jeżeli masz mnie za gląba to powiedz mi to w oczy. Skoro pracowaliśmy razem to wpadnij pod firmę to pogadamy Panie Arkadiuszu.

Ja
@walerek 26.01.2017 19:05
Hej Pracowałem w OP w Lublinie w terminie 20015-2016 bo tyle wytrzymałem a i tak o rok za długo .Praca wykanczalnia 3 zmiany na...

Panie Arku Mitura. Nie miales umowy bo piles i czesto miales kaca w pracy. Czego sie spodziewales? Piszesz glupoty na ludzi a zastanow sie i przypomnij jak bylo naprawde. Byles dobrym pracownikiem ale przez twoj problem z nadmiernym uzywaniem alkocholu zaprzepascil Pan swoją szanse. Przykro mi. Zycze powodzenia. Pozdrawiam

dingo

Witam! Mam rozmowe kwalifikacyjna w tej firmie na stanowisko operatora maszyn i chciałem sie zapytac czy robota ciezka bardzo jest i jakie są zarobki ? bo czytajac komentarze nie mam ochoty nawet tam iść bo już robiłem na odlewni tłoków i robota cięzka była i przez agencje 2 lata tak spedziłem i był to okres wyjęty mi z zycia wolnego zero nigdy nic nie mozna było sobie zaplanowac a o jakims wolnym np 2 dni wolne dostac mozna było zapomniec , a o lecie to juz mozna zapomniec o jakim kolwiek wolnym

ikju

Hej, a na jakie zarobki może liczyć stażysta w dziale fnansów? Jestem w trakcie studiów, więc fajna by była taka oferta pracy jak na sam początek kariery.

Zostaw opinię o Plastic Omnium Auto Sp. z o. o - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastic Omnium Auto Sp. z o. o