Hart Sp. z o.o.

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 135 ocen.

Hart Sp. z o.o.
3 135 6 1

Opinie o Hart Sp. z o.o.

ktoś

Hart Koluszki . Odbyłem rozmowę w tej firmie i z tego co zobaczyłem na wejściu to stwierdzam jeden wielki bałagan...

Alicja

Ja też o to pytałam @nik, czy w takim razie w Harcie proces rekrutacyjny jest trudny do przejścia? Może wiesz jakie dokładnie trzeba spełniać kryteria żeby dostać się do pracy w tym miejscu?

Janek 19996

Jedna z najgorszych firm na świecie nie składać tam CV mówią że oddzwonią a tak na prawdę mają was gdzieś niby szukają ludzi do pracy a w rzeczywiści tak nie jest. Wiem bo się sam przekonałem . Jak znajdziecie ciekawe ogłoszenie z harta to nie wchodcie. Szkoda czasu na to marnować . Możecie mi zaufać .

Nik
@Janek 19996 28.06.2018 21:13

Może nie spełniasz warunków dlatego nie odzwonili

Kuba

Czyżby konkurencja zainspirowała do pisania ? Wszędzie jest dobrze ale powraca się na forum firmy?

anonymous

Jakieś opinie jak sytuacja wygląda w komornikach kolo Poznania jakie zarobki jaka praca

Alicja

@Janek 19996 oceniasz Hart, jako najgorsza firmę na świecie, dlatego, że nie zakończyłeś pozytywnie rekrutacji, czy są też inne powody? @xyz a możesz napisać, jakie odnajdujesz plusy w pracy w tym miejscu? Co zatrzymuje Cię tak długo w firmie? Jak widać na forum jest wiele różnych opinii, więc kilka konkretów będzie rozjaśniało sytuacje.

oreo

Witam. Pracowałem w harcie w jednym z oddziałów prawie 8 lat zaczynając od magazyniera kończąc w dziale handlowym i jak patrzę na nie które komentarze to mam wrażenie, że mowa o innych firmach. Byłem w wielu oddziałach i centrali również i wszędzie wszystko ok. Pracy sporo ale jak komuś się chce to i zarobi. W moim przypadku to zwolniłem się sam, obowiązków przybywało, wypłaty niestety nie. Kierownik stwierdził że to jest maks co mogę zarobić i wprost oświadczył że jeśli znajdę pracę lepiej płatną to nie będzie mnie zatrzymywał. Kiedy oznajmiłem że odchodzę to mu kupa wpadła w majtki (ciężki okres bo brakowało ludzi) i zrobiło mu się słabo i wtedy oczywiście padło pytanie ile chce zarabiać? Grzecznie odpowiedziałem że już go na mnie nie stać i odszedłem do konkurencji gdzie mam święty spokój, mniej pracy i na początek zaproponowano mi większe wynagrodzenie niż miałem w harcie po prawie 8 latach pracy. Teraz zarabiam dwa razy tyle co w harcie. Mimo wszystko bardzo miło wspominam pracę w tej firmie i każdemu polecam. Panu P. Siłce proponuje podnieść trochę wynagrodzenie jeśli chce zatrzymać "starych" obeznanych i sprawdzonych pracowników bo konkurencja tylko na takich czeka.

Bartek

Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

xyz
@Bartek 08.07.2018 19:33

najlepiej ich stronę sprawdzić

xyz

pracuję tam 10 lat i jestem normalny, więc chyba nie jest najgorzej

Luluś

Ludzie mylą HART-TECH Sp. z o.o. z Łodzi z firmą HART, o której są tutaj opinie, a to nie jest ten sam pracodawca. O mało nie zrezygnowałem z pracy po przeczytaniu tych opinii, a to nie ta firma.

anonymous

Po pracy w Harcie kolejnym kierunkiem jest wizyta u psychologa.

magazyn op

pracuje na magazynie od konca tamtego roku i nie moge nazekac. kasa na czas, elastcne zmiany, slabe sa opinie ludzi ktorym sie nie chce robijć.

Alicja

@bello_amore, czy mógłbyś wypowiedzieć się na temat warunków pracy w tym miejscu? Jaka atmosfera panuje w firmie Hart? Jak wygląda ten aspekt zarówno w relacjach pracodawca-pracownik a jak pracownik-pracownik? Powiesz nam coś więcej?

bello_amore

Ja od niedawna pracuję w dla Harta w oddziale Opole i szczerze złe opinie są mocno przesadzone. Naczytałem się przed przyjściem i mocno zastanawiałem się czy iść na rozmowę. Trzeba się samemu przekonać. Powiem Tak - większość się nie potwierdziła. Pracy dużo, jest przysłowiowy zap..., ale mimo tego że terminy gonią i trzeba pracować szybko to praca jest ok. Ludzie w większości młodzi, nikt się nie czepia bez powodu. Jak się chce pracować zarobki są naprawdę spoko, wszystko na pasku, nie ma ściemy jak u wielu innych pracodawców że cos tam na pasku reszta do ręki. Jasne zasady. Po przejściach u innych że coś nie zapłacone, albo że trzeba się prosić o kasę przez cały miesiąc i tylko jakieś marne zaliczki wypłacane - tu nie mam z tym problemu bo mam przelew na konto na czas.

Alicja

Czy ktoś może powiedzieć nam coś na temat atmosfery w firmie Hart? @anonymous, czy jesteś byłym lub obecnym pracownikiem Hart? @Ja, oskarżenie o mobbing to jeden z najczęstszych zarzutów w środowisku pracy. Według słownika języka polskiego, mobbing jest to ciągłe stosowanie różnych form przemocy psychicznej w miejscu pracy. Czy właśnie to miałeś/miałaś na myśli?

student
@Alicja 14.06.2018 12:54

dostałem pracę niedawno na magazynie na zlecenie- ugaduje się na godziny kiedy chce pracować. Nie mam problemu z połączeniem studiów i pracy. Atmosfera ok. Zrobić swoje i dostać wypłatę. Z tego co się orientuje z rozmów to nie trzeba się martwić, układ jak dla mnie super.

ooooooooolek
@Alicja 14.06.2018 12:54

opisałem dość szczegółowo pracę -->patrz wyżęj. pozdrawiam

oooooooolek

Cześć wszystkim. Posraram się opisać własnymi słowami jak wygląda praca magazyniera w Warszawskim Targówku. Żeby się dostać do pracy... ---> na rozmowie musiałem rozwiązywać testy ze znajomości części samochodowych (jakie firmy znam np: klocków hamulcowych, tarcz, żarówek, amortyzatorów=sprzęgieł itd. ) również pisemne pytania magazynowe np: co to jest kuweta; co to jest skaner; co to są PW, PZ, MM. Na ankiecie prosili o podanie firm konkurencyjnych . Podanie 5 swoich mocnych stron oraz 5 słabych. I na końcu oczekiwania brutto czy tam netto ile byś chcial zarabiać. (napisałem 2000-2200 bodajże na rękę). Do tej pory wszyztko ok. Wreszcie siada kierownik (jak ten z magazynu to serdecznie pozdrawiam :) ) I zaczyna przestawiać jak ta praca funkcnjonuje. Mówi, że będę zarabiać 2300-2500 na okresie próbnym (na rękę). po 3 miesiącach pensja pójdzie o 200zł w górę. Mówi, że są dwie zmiany. od 4 rano do 12 i 10:30-18:30 . Po chwili pracy okazuje się, że istnieją również zmiany takie jak 6-14 9-17. Do tego masz być w 2 soboty w miesiącu (potem dostajesz wolne w tygodniu za tą sobotę). Podpisuje umowę i jest napisane 2500brutto = 1808netto=10.76h/netto + ewentualna premia. Już mi się tutaj coś zaczęło niezgadzać. Inaczej na umowie (mniejsze kwoty) a więcej do ręki? ---> umowa dla mnie śmierdzi.... Każda nadgodzina to 12.50zł do ręki - nie wiem skąd taka liczba, bo nadgodziny na Umowie o pracę to +50% czyli conajmmniej 15.00zł na rękę. Pracuje się tak jak wspomniałem od godziny 4 rano, nie widziałem aby były jakieś dodatki za noce? Jeżeli chcesz przyjść do pracy w sobotę, pod warunkiem że masz ją niepracującą to również za kwotę 12.50zł/netto/h (na wolnym płaci się tzw "setki!!") Tak jak wspomniałem wcześniej o premii. W jednym miesiącu możę być i wtedy 2400zł na rękę zarobiłem... w drugim nie musisz dostać (wystarczy się spóźnić, czy być 1 dzień na zwolnieniu ...) i wypłata niecałe 1800zł. Premia jest głównie przyznawana (tak kierownicy mówią) od szybkości zbierania zamówień (powyżej 120 "rzeczy" musisz zebrać w minutę ---> i tak przez 2-3h ciągłej pracy codziennie. Do tego magazynier to osoba od wszystkiego do wszystkiego: przyjmowanie zwrotów, kuwet od kierowców pakowanie trasy dla kierowcy zbieranie, wyszukiwanie zamówień na półkach Obługa klienta przy LADZIE - również kompletacja dla niego zamówienia, przyjęcie zwrotu (bądź klient wziął 10 tarcz bo nie wie ktora pasuje... - i stoisz przy nim i "marnujesz" czas) Sprzedawcy mają to w (usunięte przez administratora) ciężko im zobaczyć wymiary na komputerze .... a Tobie magazynierowi "szybkość" zbierania opada, a co za tym idzie i premia opada bądź znika. Również ranna zmiana przyjmuje towar, potem go rozstawiamy a często podwieczór wysyłamy znów do innej filii. Aha przerwy jest 25 minut. zimna woda wyłącznie w kranach . do tego mikrofalówka i czajnik elektryczny. Nawet w jadalni miło nie można posiedzieć, bo towar się nie mieści to przecież można zagracić jadalnie i jeść w zapachach gumy, oleju, płynów do spryskiwaczy. mniam mniam Wiem, że prace są gorsze, ta nie jest moją najgorszą pracą...ale zastanówcie się zanim złożycie CV. Rekrutacja ludzi tutaj jest nonstop. W Grudniu zostały tylko 2 osoby na magazynie na bodajże 10...tak mieli dość

Daleko od Harta

Jakiś czas temu pracowałam w biurze w Centrali. Szczerze mówiąc, był to dla mnie straszny czas. Mobbing, niesprawiedliwe traktowanie, premie ucinane za najmniejszy drobiazg (a jest to główny element wypłaty, bez niej prawie minimalne), brak wiedzy i kompetencji przełożonego. Nie tylko ja mam takie odczucia po pracy tam. Zdecydowanie nie polecam.

samochodowa
@Daleko od Harta 14.06.2018 21:03

@Daleko od Harta, w jakim dziale pracowalas?

Tez to znam
@samochodowa 16.06.2018 10:05

Tam w wielu działach jest taki klimat.

Maria

Najgorsza firma, mobbing na porządku dziennym. Człowiek jest rozliczany ze wszystkiego, włącznie z tym, co jadł na śniadanie, ile wody wypił i co robi w łazience. Pracowałam w dziale export-import i ucierpiałam na zdrowiu. U pani kierowniczki działu export import strach oddychać, bo i do tego ktoś może się przyczepić. Nie zapomnę, jak jej klakierzyca (ta po WSB w Opolu), pisała karteczki z donosami na wszystkich pracowników. Ona jest bardzo agresywna i nieprzyjemna, potrafi pójść za innym pracownikiem do łazienki i podsłuchiwać pod drzwiami, co też tam robi. Karteczki wkłada pani kierownik pod drukarkę. Jak nie umie policzyć skserowanych stron, to potrafi rzucić nimi w pracownika. Uchodzi jej to na sucho, bo pani kierownik ma z niej pożytek. Jest jej uchem. Kamery są dosłownie wszędzie, dlatego też kierowniczka od razu wie, że np. zamawia się tylko sałatki, czego nie omieszka skomentować. Nie polecam pracy w tym dziale, podobnie jak w sprzedaży i na magazynie. Graficy i informatycy mają tam względnie w porządku atmosferę. Import-export jest strasznym działem. Każdy na każdego donosi, na dodatek na zamówieniach są ciągle jakieś błędy, system informatyczny nie działa sprawnie, przez co człowiek tylko żyje w stresie.

anonymous
@Maria 18.08.2016 13:00

Doświadczyłam dokładnie tego samego. Nie polecam.

Ja

Biuro Opole - (usunięte przez administratora) i mobbing.

Alicja

@Pospolity biegacz, dziękujemy, że podzieliłeś się z nami merytoryczną opinią na temat pracy w firmie Hart. Twój wpis z pewnością pomoże osobom, takim jak @Szeregowiec, które szukają informacji o pracy w firmie. Czy mógłbyś wypowiedzieć się także na temat benefitów pozapłacowych w firmie? @Szeregowiec, jak rozumiem jesteś zainteresowany pracą w firmie Hart? A może zdecydowałeś się już aplikować do firmy? Koniecznie podziel się z nami tą informacją. @hero74, czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat pracy w firmie?

Pospolity biegacz

Cóż można powiedzieć ciekawego o tej pracy... Zacznijmy od tego że chodzi konkretnie o centrale w Opolu. Jestem magazynierem głównie kompletuje zamówienia. Zarobki nie są złe. Podstawa to 2000zł ale z premiami można wyciągnąć ponad 3000zł (w tym okresie) i to bez większych problemów. A jak już o problemach mowa... Praca trzyzmianowa... chociaż ostatnio można by powiedzieć że szesciozmianowa... W tej kwestii kierownicy zmian robią co chcą i mają gdzieś zdanie pracowników. Masz być na pierwszą zmianę? To albo dadzą Cię 6-14, albo 12-20 Masz być na drugą zmianę? Tu zreguły 14-22 Masz być na trzecią zmianę? Najwieksza szopka. standard to 22-6, ale może też być 19-3, albo 17-1. A no i na pierwszych izmianach drugich zmianach nieobowiazkowe soboty na które trzeba przyjść. (No chyba że kierownik Was lubi) Ostatnio też było ciekawie. Chłopaki załatwili sobie urlop "majowkowy" na początku roku, a jak przyszedł jego czas, to okazało się że sporo osób nie ma go zapisanego... Z urlopami często są akcje niestety... Z nadgodzinami też ciekawie niby sa płatne... Za to jest jeszcze sprzątanie regałów. Każdy ma przypisane i każdy ma poświęcać na to czas poza godzinami pracy (3-6 godzin miesiecznie, zależy)... Oczywiście nie jest to nigdzie odnotowane i jest to bezpłatne. Za to jak się nie dopilnuje to do 250zł z wypłaty potrafią zabrać. Z ciekawszych rzeczy mamy bufet ;) Co do kierowników zmian to jest trzech. Jeden wymagający, ale ogólnie ok, drugi trzyma zawsze rękę na pulsie, trzeci... Cóż biega panikuje, pogania... Słowem nieogarnia. Moja osobista ogólna opinia na temat tej pracy jest taka, że zarobki są ok. Niestety jeżeli chodzi o czas wolny to jest z tym ciężko. Czasami pracuje się cały miesiąc w takich godzinach ze z dnia nic nie zostaje. Atmosfera w pracy ogólnie ok, choć momentami robi się napięta.

hero74

Praca wymagająca ale nie ma problemu z płatnościami... brat pracuje na magazynie i jest zadowolony. W każdej firmie wymagają....

Szeregowiec
@hero74 23.05.2018 12:19

Czy można coś więcej o pracy w Opolu?

Szeregowiec

Witam, Czy może wypowiedzieć się ktoś kto pracuje w centrali w Opolu? Jaka atmosfera, zarobki, cóż to za "dodatkowe świadczenia" oferuje firma? Pytam głównie o pracowników biurowych oraz z działu finansowego. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

Alicja

@edek, płaca to niezaprzeczalnie jeden z najważniejszych aspektów pracy. Często jest tym, co skłania nas do aplikacji na dane stanowisko do firmy. Jak wspominałeś, Twoi znajomi są zadowoleni z zarobków. Czy wobec tego nie myślałeś o aplikowaniu do firmy Hart? Co oprócz dobrych warunków finansowych mogłoby zachęcić Cię do wzięcia udziału w procesie rekrutacji? @Nick, rozumiem, że rozmowa rekrutacyjna przebiegła pomyślnie? Z niecierpliwością czekamy na relacje i opis jej przebiegu. Twoja informacja będzie pomocna dla użytkowników forum.

Majka

Hej, mam kolege, który ciągle gada, że zarabia min. 5 tysi a w ostatnim miesiacu odebral prawie 7 a przyjmuje zamowienia od klientow telefonicznie, o mobbingu nic nie mowil...mam wrazenie , ze to jakas idealna firma mlekiem i miodem oplywajaca...zaczelam nawet przegladac wasze oferty, moze cos dla mnie sie znajdzie, tylko czy to moze byc prawda, ze tam taka kase sie zarabia, czy kumpel ma rozdwojenie jazni?! Pozdrawiam

Natan
@Majka 10.02.2018 08:25

To bzdury- chyba,że ma układ z kierownikiem.Mobbing i wyzysk a premia zależy od "widzi mi się" kierownika.Nawet idąc do WC trzeba odbić kartę.T A kierownik to pan i władca, chyba nikt z tych wyżej tego nie widzi lub nie chce widzieć-tragedia!!!

Nick
@Majka 10.02.2018 08:25

5 tyś ale kwartalnie i jeszcze pesso

edek
@Nick 16.05.2018 08:11

znam kilka osób z hart i zarobki są na opisywanym poziomie...3 - 4 tys i więcej... zawsze na czas... są zadowoleni z kasy...

anonim

(usunięte przez administratora)

yxz

W końcu ktoś napisał jak to wygląda.... Pozdrowienia dla Kam..li. Cieszymy się, że się spełniasz. Oby tak dalej to rekrutacja nie będzie na poziomie 3% (co jest naturalną sprawą ale skąd Ty to możesz wiedzieć) lecz 33%...

Alicja

@Nick, kiedy masz rozmowę o pracę w Hart? Trzymamy kciuki i życzymy powiedzenia. Czy po rozmowie mógłbyś opisać proces rekrutacji, jakie pytania były Tobie zdawane lub, jakie zadanie rekrutacyjne dostałeś?

Nick

Witam, Czy pracował ktoś w obsłudze klienta? Mam rozmowę w opolu i chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają warunki właśnie na tym stanowisku

Alicja

@Natan wspominasz o mobbingu, jest to poważne oskarżenie w kierunku firmy. Mobbing oznacza działania, które mają na celu i skutkują poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy w firmie Hart doszło na Twoich oczach bądź Ty bezpośrednio padłeś ofiarą mobbingu? Rozwiń proszę swoją wypowiedź na ten temat, ponieważ mobbing jest przestępstwem, na które powinno się odpowiednio reagować, mobilizując organy ścigania. Mówisz również o wyzysku pracowników. Jakie zachowania o tym świadczą i czy można coś z tym zrobić?

Waldi

Czasami trudno przyznać się do popełnionego błędu . Dobra firma taka jak Hart nie zwalnia bez powodu, lepiej przemilczeć!!

Zostaw opinię o Hart Sp. z o.o. - Opole

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hart Sp. z o.o.