Brembo Poland

Jarocin

Opinie o Brembo Poland

rr 2015-01-28 08:00:51
To właśnie przez takich niemarudzących ludzi jak Ty w Polsce nigdy nie będzie dobrze i zawsze będziemy murzynami europy
0
rr 2015-01-28 08:17:51
Niestety ale mało kto z 5 letnim stażem wyciąga 3000 na rękę
1
STS_1906 2015-01-28 10:21:34
Ten zakład moralnie upadł już tak nisko że niżej chyba już się nie da, a wszystko prze jednego włoskiego pastucha który nie zielonego pojęcia na temat zarządzania produkcją.
Jak była "stara gwardia" zaraz po przyjściu z Cz-wy to wtedy na górze pracowali fachowcy którzy znali się na swojej robocie i aż się chciało tam pracować a teraz to typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Pozdro
1
Luka nie lukaj 2015-02-03 09:38:56
dodać nalezy wyśrubowane na maksa normy (ale są tacy co mają klapki na oczach i wesoły okrzyk na ustach "Ku CHWALE bREMBO!!" i trzaskają normy póki nie padną) no i poganianie, ciągle mało i mało... ale póki nie daje nikt oporu to lepiej NIE BĘDZIE. Jeszcze dodam że od tego roku jest zmowa operatorów że nie będą szkolić NOWYCH tak więc uważajcie MŁODZI, bez wiedzy przekazanej przez operatorów NIE UTRZYMACIE SIĘ w brembo, chyba że któś ma pojęcie i praktykę i stanie na maszynie sam no to w porzo
1
Brembo 2015-02-03 23:20:11
no ja już podziękowałem brembo i nie mam zamiaru w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wracać! Prawie dwa lata mnie zwodzili że przejdę pod brembo z agencji a jak już przeszedłem to dali mi umowę na rok i już nie przedłużyli. Tak więc dostajecie umowę co miesiąc bez pewności że w następnym miesiącu też się dostanie no i po ewentualnym przejściu pod brembo też nie macie żadnej pewnosci. no i to co tu napisali o tym ze operatorzy nie uczą nowych to prawda. Gdyby Figa nie zrobił tego błędu który zrobił to może by się brembo nie rozpadło a tak prądzej czy później Figa będzie gorzko żałował że pozwalniał tylu operatorów teraz każdy szanujący się operator w trosce o swoje stanowisko żadnemu młodemu wiedzy nie przekaze. Gratuluję Fidze krótkowzrocznej polityki brembo! A do obozu pracy brembo nie wrócę choćby mi dali umowę na stałe i podwyżkę!
1
zm03 2015-02-17 12:15:53
Do szukających pracy , macie ciężkie czasy ja 8lat temu w Brembo przez agrncje mialem 8,5 bez żadnych premini paczę bo wtedy agencyjnym nie przyslugiwalo. Ale wychodziłem 1200-1400 tyle ze bylem w sytuacji dzieciaka mieszkającego z rodzicami kasa szlaglownie od piątku do poniedzialku. Teraz ile tu dostaniecie 10 zl premie za 4brygady 300zl i jak weźmie L4 to ja zabiorą. Śmiech na sali jak można sie godzić na wynagrodzenie 1700-2000 przeciez jak Tu wyżyć. Nie dajcie sie oszukiwać olewajcie takie propozycje to może zaczna konkretniej gadać i won agencją. W Brembo masz umowę na pól etatu czyli pracujesz caly jak jest robota i zamówienia a jak jest lipa to agencyjny idzie na urlop znaczy bezpłatny zabierają premie i masz gola kasę chłopaki pobrali za grudzień styczeń 1400-1500 tak to wygląda .
1
olek 2015-03-03 15:39:33
Ja mam pytanie o możliwości podszkolenia się w fachu - ktoś wcześniej napisał, ze jest zmowa operatoró i nie chcą szkolić nowych - ale czy to możliwe? Przecież ktoś musi młodych przeszkolić i jak szefostwo każe to przeciez co oni mogą. Chciałem się tylko dopytać, czy jest się od kogo uczyć - tzn. czy fachowcy znają sie na swojej robocie i czy faktycznie można sie od ich czegoś nauczyć
0
STS_1906 2015-03-04 12:54:21
Nauczysz się wrzucać odlewy na podajnik i pakować sztuki do pojemnika, ewentualnie dostaniesz szkołe życia u bukowego na lakierni.
A fachowcy są i umieja to i owo ale jak to mawiał pewien gość "wiedza kosztuje"
Sorry ale taki mamy klimat.
0
przezbrajacz 2015-03-04 14:06:07
Takie realnie jak jesteś kumaty to cos tam u czkniesz wiedzy ale głównie to nauczysz sie malpiej roboty typu wrzuć ściągnij i wymień plytki. Glebszej wiedzy sie nie dowiesz bo trzeba szybko ogarniać jK sa jakies problemy i nikt nie będzie niańczy młodego jak jeszcze slabo jeżysz. Znam ludzi co pracują juz ojol 2lat a nie potrafią dobrze tarczy zmierzyć nie mówiąc o ogarnieciu kielbachy jak się zdarzy. Brembo zamiast trzymać szanować i doceniać pracowników starych wyuczonych. Pcha sie w nowych bez pojecia o produkcji. To ma byc jakość śmiech ...
2
cba 2015-03-13 11:27:05
hej kolego to przyjdz na odlewnie to zobaczysz jak wygląda prawdziwa praca! dlaczego na was gadają nieroby????????????????????????????
0
ja 2015-03-16 03:05:11
Pracowałem w brembo 8 lat może 10% przezbrajaczy ma jakikolwiek pojęcie o ustawianiu maszyn. Operatorzy potrafią tyle ile potrzebują w tym zakładzie czerwony,zielony i trochę z mierzenia. Jak ktoś chce się czegoś nauczyć nie polecam
.
4
sdfsd 2015-03-17 09:12:36
Trolu z odlewni. ty sie godzisz na to co tam jest,na WPT ludzie sie szanują.
0
STS_1906 2015-03-17 14:46:21
Na WPT też się ludzie nie szanują, owszem w większości jest ok ale znajdują się osoby które włażą w dupe bez mydła, na każdej zmianie są wazeliniarze podpierdalacze itp.
Jęczą że normy za wysokie a i tak robią wszystko co im poganiacz każe, nawet na przerwe nie zajdą tylko żrą przy maszynie.
Z każdym rokiem w tym obozie jest coraz gorzej.
Podobno mają otworzyc w DG NGK to co mądrzejsi pewnie uciekną.
Pozdro.
0
marysia 2015-03-17 19:15:15
a w takim razie co trzeba umieć i co trzeba mieć w papierach żeby np. takim przezbrajaczem zostać w brembo poland? i martwi mnie co pisaliście nieco wcześniej bo ja w tym zawodzie jestem bardzo na początku drogi - czy rzczywiście naprawdę niczego się taM nie naucze i nie będę sie tam rozwijała> pozdrów
0
mariusz 2015-03-31 22:22:35
Jestem w szoku, ze Ty marysia jako kobieta chcesz zostać przzbrajaczem ,bądź co bądź jakby nie patrzeć nie jest to raczej zawód kobiecy. Brembo sprzedaje części samochodowe i akcesoria do samochodów więc śmiem twierdzić że lepiej facet się nadaja do takiej roboty. Więc wyśle do nich swoje CV. Chociaż kobieta w takiej branży to byłby evenemet
0
jobmaster 2015-03-31 22:57:32
Rozwijać chłopaki Ci pozwolą , wargi sromowe w jadalni haha a na to nic nie trzeba mieć w papierach i nic więcej umieć .
Tak na poważnie składajcie cv sami się dowiecie jak jest w brembo ale nie polecam jak ktoś chce jeszcze skorzystać z życia poimprezować w sobotę czy niedziele czy tez spędzić te dni z rodziną bo tu sobota i niedziela wolna to raz na 1,5 miecha .
0
ruchomy wilk 2015-04-07 12:27:13
Rotacja. Ogromna rotacja. Przychodzą na parę dni i rezygnują, bo za 1500/1800zet przy dobrym wietrze to w biedronce zarobią wykładając towar a nie w tym syfie żyły sobie wypruwać przy normach z kosmosu (bo w ziemskich warunkach takich nigdzie nie ma) ale jak chcesz się przekonać to zapraszają z otwartymi ramionami. Ja ODRADZAM.
0
ruchomy wilk 2015-04-07 12:32:32
Umowę dostaniesz maksymalnie na miesiąc i tak przez dwa lata albo i więcej...
4
ritmo 2015-04-13 14:40:42
gdzie ty zyjesz pytasz.....a w burdelu bo przez takich ludzi jak ty bez jaj burdel taki jest.....
0
furtok 2015-05-26 22:11:33
jeśli chodzi o pracę w Brembo to wszystko zależy od punktu w którym w danym momencie się siedzi. Ja jako osoba na wyższym stanowisku byłem zadowolony z roboty oczywiście, ale widać było po stazystach ( ktorych również teraz szuka się w tej firmie namiętnie) , że raczej nie będą chcieli zagrzać tu dłuzej miejsca
0
AAldon 2015-06-02 20:53:21
Jak w Niepołomicach ma się sytuacja
0
bako 2015-06-04 14:55:07
Napiszcie jak jest w Niepołomicach na produkcji.
Byłem na rozmowie i chciałbym zaczerpnąć waszych opinii.
0
heniek 2015-06-07 08:38:36
a jak ma byc skoro w Niepolomicach dopiero otwieraja??? :)
1
Ja 2015-06-20 09:33:56
ŻADEN PRZEZBRAJACZ W TEJ FIRMIE NIE MA POJECIA CO ROBI. Pojęcie kiełbacha co z ubojni rolnik przyszedł.
0
Stefan 2015-06-20 16:20:03
Zapraszam na forum i wykaż się swoją wiedzą pyskaczu, albo nie pisz głupot.Jeśli nie mają pojęcia co robią to dlaczego przezbrajają.
http://www.cnc.info.pl/
Oczywiście twoja opinia była podyktowana doświadczeniem a nie chęcią rozwinięcia wątku o przezbrajaczach hehe ???

0
STS_1906 2015-06-20 16:55:56
Widać jak ta firma zeszła na psy, jeden drugiego by w łyżce wody utopił.
Zero szacunku , a poźniej płaczą że ich gnębią że normy za wysokie itp.
Odnośnie przezbrajaczy , żaden z nich nie był od razu przezbrajaczem!
Najpierw byli zwykłymi operatorami, z czasem nabyli umiejętności i stażu więc teraz mają tytuł przebudowywacza :P

PS:Wiedza kosztuje :) (co niektórzy wiedzą o co kaman)
0
Stefan 2015-06-20 17:06:05
A tu się mylisz kolego, był gość który dostała angaż przezbrajacza na wejściu.
Ale tego możesz nie wiedzieć, więc ostrożnie bo wielu jeszcze pamięta -:)
PS: Tak jest do dzisiaj hehe
0
STS_1906 2015-06-21 19:38:59
No to jednak nie jestem do końca doinformowany :) pomimo ponad 10 letniego stażu Brembola .
Czyli stara gwardia jeszcze istnieje,miło to słyszeć.
0
irek 2015-06-26 02:16:58
STS_1906 to nic tylko pogratulować tak długiego stażu w Brembo, naprawdę powinszować. Ja z kolei zastanawiam się od czego zacząć, wymyśliłem sobie staż, akurat Brembo szuka http://www.infopraca.pl/praca/staz-w-brembo/dabrowa-gornicza/11646492 tylko pytanie, czy aby nie jest tak, że trudno się dostać, bo to jednak znana i powazana marka.
0
tyfus 2015-06-28 08:18:47
To jest ta sama firma, poczytaj sobie ........
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,42630
0
Stefan 2015-07-06 18:09:24
STS_1906 jestem tak samo jak Ty już dawno po odbiorze zegarka, lecz w przeciwieństwie do ciebie, nie widzę sensu opisywania całej "chorej" sytuacji na WPT, a tylko dla tego że pod płaszczykiem anonimowości, ludzi często ponosi fantazja.
Aczkolwiek po przeczytaniu twoich postów, twierdzę że są bardzo trafne i prawdziwe, więc jeśli kwestie moralne nie są dla ciebie przeszkodą, to dalej "nawracaj młodych", ja ograniczę się do "dementowania plotek" hehe, tak jak w przypadku "krzycha" o niku "Ja".
Myślę że osobom którym zależy na dobrym wizerunku firmy, powinny poczytać te wpisy, i wyciągnąć wnioski, przecież takie opinie pracowników o pracodawcy świadczą o braku poszanowania, dla ludzi tam pracujących - dlatego tyle negatywnych wpisów.
PRACOWNICY DBAJĄCY O DOBRE IMIĘ brembo, ZAPRASZAM DO CZYTANIA CO WASI PRACOWNICY Z 10_LETNIM STAŻEM SĄDZĄ O TEJ FIRMIE.
FIRMA Z TRADYCJAMI -:)
0
Korop 2015-07-29 03:12:16
Prawda jest taka, że ten co chce to pracuje, a ten co nie chce to narzeka i wymysla jakieś kolejne rozwiązania. Ludzie - warto zadbać o swoją przyszłóść, jezeli nie widzicie jej w brembo. to po co się dalej meczyć. Zluzujcie - bynajmniej ci, którzy nie chcą tu pracować i sugeruję rozpoczęcie poszukiwań takiego pracodawcyktory pokocha kazdego.
0
13 2015-09-15 10:38:50
Dzięki za bony,nawet obsługa sklepu nie wie czy można je u nich zrealizować.
0
675tg 2015-09-15 13:42:47
cześć, z tego co ostatnio widziałem to aktualnie w firmie Brembo Poland Sp. z o.o., prowadzą rekrutacje na wiele stanowisk między innymi pracownika produkcji w Niepołomicach, Dąbrowie Górnicze, stażysty w dziale logistyki/ obsługi klienta, stażysty w dziale logistyki, inspektora kontroli jakości w Częstochowie..
0
Wefek 2016-01-23 17:04:59
No to wychodzi na to, że ciągle szukają tych samych osób, bo od twojego komentarza @675tg minęło już sporo czasu, a ja widzę takie oferty co opisałeś. Mam nadzieję, że to nie jakaś duża rotacja. Wydawało mi się zawsze, że Brembo to dobra firma. Dlatego chyba właśnie spróbuję i się zatrudnię na stanowisku specjalisty ds. logistyki w Dąbrowie Górniczej. Wymagają wykształcenia wyższego na kierunku logistycznym lub podobnym. No i trzeba mieć doświadczenie na takim stanowisku.
0
luboch 2016-02-03 16:49:07
myślę , że jeśli nie macie dużego doświadczenia to w brembo najbardziej opłaca się aplikować na stanwosiko stazysty w dziale technologii czy też utrzymania ruchu
0
bartosz 2016-02-07 11:08:48
@luboch na początku sobie pomyślałem że bez sensu iść na staż jak można od razu do pracy, ale na staż łatwiej się dostać bo nie potrzebujesz doświadczenia i tutaj oferują roczny płatny staż na umowie o pracę, może później będzie szansa na pracę
0
STS_1906 2016-02-07 20:16:24
Stażysta czyli tania siła robocza :)
A to sie makarony ucieszą że naiwnych polaczków nie brakuje, oby tak dalej jełopy na staż za 1000zł i ku chwale brembo .
Pozdro dla starej gwardii z UK
0
6yujk, 2016-02-09 18:43:21
no ja tez wlasnie tak jak przedmowca zastanaiwlem sie czy by do nich nie isc na staz bo szukaja na przyklad w dziale technologii ii utrzymania ruchu..
0
power 2016-02-11 21:36:25
Ciekawe, że można załapać się u nich na staż w dziale utrzymania ruchu. Super, że staż jest płatny i odbywa się w ramach umowy o pracę, a jakieś benefity są? Dzięki
0
ypaooa 2016-02-20 14:28:08
Stażysta w Dziale Utrzymania Ruchu to dobra praca dla stydentów którzy studują pokrewne kierunki, podobno ludzie sa pomocni i w sumie nie widze mocno negatywnych koemnatarzy.
0
gruuuuz 2016-03-14 21:43:15
Idealnie, że nawet staż jest u nich płatny. To zdecydowanie dobry znak, że chcą dawać wynagrodzenie stażystom i w ten sposób zachęcają, żeby podjąć z nimi stabilną współpracę.
0
STS_1906 2016-03-15 13:43:54
Jak widać we wpisach powyżej naiwnych idiotów nie brakuje,
Popracujecie w tym syfie jakiś czas to sami sie przekonacie.
0
ypaooa 2016-03-16 21:45:44
wydaje mi się, że oferta jako Staż w Dziale Logistyki - obsługa klienta jest na pewno stresująca, ale tez nie najgorzej płatna wiec dbają o ludzi jednak.
0
Stefan 2016-04-24 13:52:34
Prawda to definicja dla sądów, a Ty widzisz prawdę ze swojego punktu widzenia.
"Prawdą jest to powiadam wam", że praca jest ciężka, i rzeczywiście na większości gniazd pracują ludzie młodzi, którzy potrafią przerzucać tony dzień po dniu.
Dlatego tak wiele osób rezygnuje po przepracowaniu kilku dni, jednak to czy pracodawca mnie kocha, czy pokocha lub nie, to nie jest wyznacznikiem dalszej pracy, w tej czy innej firmie.
Na to czy pracownik zostanie dłużej w tym zakładzie pracy, ma wpływ wiele czynników np
-wynagrodzenie
-atmosfera pracy (zmiennicy,przełożeni)
-system pracy
-motywacja pracownika
-dalsze perspektywy
A ludzie narzekają nie tylko dlatego że im się "nie chcę pracować", jak Tobie się pracuję fizycznie przy temperaturze powyżej 40° ???, lub gdy przełożony wymaga abyś przyszedł w święta do pracy ?, lub odmawia Ci zaplanowanego urlopu?,
lub jeśli Twój przełożony to prostak, do którego nie docierają żadne argumenty i tłumaczenia, bo on ma tylko wykręcić najlepszy wynik-(tylko ilość sztuk)-paranoja.
To jest prawda i rzeczywistość.


0
majlife 2016-04-24 14:02:32
@ypaooa dlaczego niby miałaby być stresująca? Fakt, że to coś nowego dla stażysty, ale idzie tam właśnie by się czegoś nauczyć. No i są inne staże, np w dziale BHP, gdzie zadania to głównie wspieranie Działu BHP w działaniach operacyjnych oraz tworzenie, aktualizacja oraz archiwizowanie dokumentacji BHP.
0
lkjiuo 2016-04-24 16:51:05
A na jakie wynagrodzenie jako stazysta w dziale BHP moglbym liczyc , bo widze po tresci wypowidzie , ze posiadasz wiedze na ten temat ?.
0
agagf 2016-04-24 17:00:05
praca nie najgorzej platna I dbaja o pracownika?
czytajac poprzednie wypowiedzi jakos dziwnie to BRZMI!
0
Damian 2016-05-03 21:50:13
Zapraszamy na odlewnie zobaczycie że tu czas płynie inaczej , 8h ciągnie się jak 12 przy taśmie ,praca tylko dla zdrowych i zuchwałych,silnych psychicznie mężczyzn.Do tego dowiecie się że nie wolo spożywać alkoholu 48 h przed pracą :-)
i to wszystko za 1700-1800 zł za miesiąc ,lepszej nie znajdziecie ...
0
buba 2016-05-05 21:39:49
zapraszać możesz ale na odlewnię chyba jednak nie ma nowych ofert pracy. ja się takiej fizycznej roboty boję, wolę siedzieć za biurkiem a takich ofert też sporo mają teraz
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland