brak logo

Brembo Poland

Jarocin

Opinie o Brembo Poland

gość 2014-06-18 08:35:39
tyrystor i inii to co piszesz masz racje ale to forum jest poświęcone Opinie o BREMBO więc piszcie na temat co słychać w Brembo
tyrystor 2014-06-19 04:37:59
OK ! Dyskutujcie o Bremo, ale o czym tu dyskutować jak już wszystko wiadomo. Zabrałem głos okolicznościowo, bo tam jak mówię wysłałem CV do Niepołomic i jak powtórnie pojawiła się oferta, miałem ponowić, ale dzięki waszym informacjom o żenującej płacy problemu nie ma, płace minimalną to masz wszędzie ! Powodzenia i ciekawej dyskusji ! Hej :)
seweryn 2014-06-19 14:03:44
Nie we wszystkim się z Tobą zgadzam,choć masz dużo racji,ale racje ma też''gość'' ,to jest forum o Brembo,więc kończe temat.Macie pytania o Brembo,odpowiem co wiem.
sierpień 2014-07-03 08:22:25
Brembo zatrudnia obce firmy do łapania ludzi z ulicy dla tego pytam się ile dostają pośrednicy za każdą osobę zatrudnioną na ich warunkach?Pytanie jest ważne bo dotyczy pracowników!
1
fago 2014-07-13 19:40:13
Jak sa frajerzy to siedza za taka kasa ....za tyle to moze bym po szkole w wieku 19 lat robil....maja taka kase bo sie godza bo sie boja i siedza....myslisz ze tylko brembo jest???? ja pracuje w firmie w polsce niemam wyzszego wyksztalcenia tez branza cnc i u nas najmniejsza stawka to jest 2800 brutto czyli ok 2000 netto bez zadnych bez 4 brygad ale tez 3 zmiany a goscie co pracuja juz powiedzmy 5-6 lat na spokojnie 3500 biora powiedzmy z 3 sobotami tak,ze nie kazdy jest frajerem!!! i nie tylko brembo jest na slasku!!! chociaz podejrzewam ze pracownik brembo z 5 letnim stazem 3000 ma...bo chyba nikt by w cnc sie nie bawil za 1500 jak tyle to w carrefourze sie zarabia
1
seweryn 2014-07-16 19:09:00
Dąbrowa Górnicza to nie śląsk tylko Zagłębie,widać blade pojęcie masz kolego o tych sprawach,a co do reszty to się zgadzam,pracownicy z konkretnym stażem zarabiają podobnie jak u Ciebie,i trochę szacunku dla tych ludzi ciężko zapychających w marketach nawet za mniej niż 1500 zł.,bo nigdy nie wiesz co Ciebie w życiu spotka,żadna praca nie hańbi.
1
realny nick 2014-07-22 17:37:03
Prawdę powiedział tylko Sikorski napruty na raucie - "PO-lacy są Murzynami we własnym kraju. Ci co pracują za takie pieniądze to skomunizowani desperaci
STS_1906 2014-07-25 21:21:28
A więc parę słów na temat obozu pracy zwanego Brembo,
Na hali jest niemiłosierny upał , 38 st to normalka że pot sie po dupie leje jak tylko wejdziesz nie mówiąc już żeby w takich warunkach pracować.Woda do picia owszem jest, nawet markowa :) ale co z tego jak postoi na hali to jest ciepła.
NIEROBY w biurach mają klime , schłodzoną wodę , kawkę itp na koszt firmy.Wracając do produkcji i fizoli, jest w cholere młodych ktorym naobiecywali gruszek na wierzbie i niewiadomo jakiej kariery i zarobków, Weryfikacja następuje przy pierwszej wypłacie gdzie na ręke młody dosteje ok 1700 zeta.I raczej do pracy już nie wróci.Śmieszy mnie obsługa pracowników tymczasowych przez te lalunie które siedzą na portierni B i podpisują umowy na przysłowiowym kolanie :)). Normalnie żenua mamy XXI wiek a one nawet biura nie mają, ale słuzbowe fury jak najbardziej.
Teraz kilka słow odnośnie starych czyli tych co pracują w firmie już długo czasami bardzo długo, tutaj kwestia zarobków jest całkowicie inna bo są tacy co biorą 2 tys z hakiem a są też tacy co maja grubo ponad 3 tys na łapę.(przezbrajacże , jockerzy, itp).
Kierownicy to chyba tylko z nazwy bardziej odpowiednie określenie to POGANIACZE szczególnie "korzeń" i jego przydupas "szfagier" i wreszcie dwóch najważniejszych poganiaczy M.G. i tzw. włoski pastuch L.L .
Co do odlewni to nie będę się wypowiadał bo tam nie pracowałem i nie pracuję.
Pozdro dla kumatych :))
STS_1906 2014-07-26 15:51:15
Info do moderatora.Zmienić lokalizacje na Dabrowa Górnicza/Częstochowa
Od kiedy brembo jest w Jarocinie??? No chyba że o czymś nie wiem :)
1
niepolomiczanin 2014-07-27 13:38:23
Jak wyglada szkolenie w dabrowie gorniczej bo jest ogloszenie na pracownika utrzymania ruchu do niepolomic?
Jak z dojazdem? Wyslalem swoje CV i czekam.
Napiszcie jak sie pracuje.
reth 2014-07-29 10:45:23
Widzę od dłuższego czasu oferty do brembo przez agencję. Czyli naprawdę jest tam aż taka rotacja ? Ludzie sami rezygnują czy są wywalani ? Właśnie straciłem robotę i mógłbym cholera chociaż hale zamiatać, bo żyć z czegoś trzeba :/
seweryn 2014-08-12 13:10:00
Aleś pojechał,ale bardo trafnie,ZAINTERESOWANI,tak to mniej więcej wygląda.
seweryn 2014-08-12 13:31:04
Tak kolego,jest rotacja,zauważyłem też sporo nowych twarzy w firmie sprzątającej,zarówno Pań,jak i Mężczyzn,mam wrażenie, bardzo młodych ludzi,ale to akurat nic złego,każdy ma żołądek,mam szacunek do wielu z nich,robią swoje,na jakich warunkach pracują,nie wiem.Spytaj,dowiedz się,firma nazywa się ISS.Jeżeli chce Ci si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] próbuj na fizola,ale tylko przez agencje.Powodzenia.
sierpień 2014-09-25 11:57:02
Jaka część wypłaty jest zabierana przez pośrednika który przyjmuje cię do Brembo?Czy ktoś się interesował na kogo pracuje?
aa 2014-10-31 08:28:43
Po przejściu pod brembo moja wypłata wzrosła o ok 250 zł netto :P
STS_1906 2014-11-20 16:35:04
Chłopie jak chcesz miec spokojną pracę to trzymaj sie jak najdalej od tego obozu pracy,rotacja jest i to bardzo duża a jak myślisz dlaczego?Ano dlatego że ludzie po prostu nie wytrzymują fizycznie podczas przerzucania kilkunastu ton na zmianę a pożniej psychicznie padają jak widzą ile zarobili,
Obiecują im złote góry a życie weryfikuje wszystko przy pierwszej wypłacie.
A w ogloszeniach tak wszystko ładnie jest napisane , pracownik produkcji , operator cnc itp, śmiech mnie ogarnia jak to czytam.
2
rr 2015-01-28 08:00:51
To właśnie przez takich niemarudzących ludzi jak Ty w Polsce nigdy nie będzie dobrze i zawsze będziemy murzynami europy
rr 2015-01-28 08:17:51
Niestety ale mało kto z 5 letnim stażem wyciąga 3000 na rękę
1
STS_1906 2015-01-28 10:21:34
Ten zakład moralnie upadł już tak nisko że niżej chyba już się nie da, a wszystko prze jednego włoskiego pastucha który nie zielonego pojęcia na temat zarządzania produkcją.
Jak była "stara gwardia" zaraz po przyjściu z Cz-wy to wtedy na górze pracowali fachowcy którzy znali się na swojej robocie i aż się chciało tam pracować a teraz to typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Pozdro
1
Luka nie lukaj 2015-02-03 09:38:56
dodać nalezy wyśrubowane na maksa normy (ale są tacy co mają klapki na oczach i wesoły okrzyk na ustach "Ku CHWALE bREMBO!!" i trzaskają normy póki nie padną) no i poganianie, ciągle mało i mało... ale póki nie daje nikt oporu to lepiej NIE BĘDZIE. Jeszcze dodam że od tego roku jest zmowa operatorów że nie będą szkolić NOWYCH tak więc uważajcie MŁODZI, bez wiedzy przekazanej przez operatorów NIE UTRZYMACIE SIĘ w brembo, chyba że któś ma pojęcie i praktykę i stanie na maszynie sam no to w porzo
1
Brembo 2015-02-03 23:20:11
no ja już podziękowałem brembo i nie mam zamiaru w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wracać! Prawie dwa lata mnie zwodzili że przejdę pod brembo z agencji a jak już przeszedłem to dali mi umowę na rok i już nie przedłużyli. Tak więc dostajecie umowę co miesiąc bez pewności że w następnym miesiącu też się dostanie no i po ewentualnym przejściu pod brembo też nie macie żadnej pewnosci. no i to co tu napisali o tym ze operatorzy nie uczą nowych to prawda. Gdyby Figa nie zrobił tego błędu który zrobił to może by się brembo nie rozpadło a tak prądzej czy później Figa będzie gorzko żałował że pozwalniał tylu operatorów teraz każdy szanujący się operator w trosce o swoje stanowisko żadnemu młodemu wiedzy nie przekaze. Gratuluję Fidze krótkowzrocznej polityki brembo! A do obozu pracy brembo nie wrócę choćby mi dali umowę na stałe i podwyżkę!
1
zm03 2015-02-17 12:15:53
Do szukających pracy , macie ciężkie czasy ja 8lat temu w Brembo przez agrncje mialem 8,5 bez żadnych premini paczę bo wtedy agencyjnym nie przyslugiwalo. Ale wychodziłem 1200-1400 tyle ze bylem w sytuacji dzieciaka mieszkającego z rodzicami kasa szlaglownie od piątku do poniedzialku. Teraz ile tu dostaniecie 10 zl premie za 4brygady 300zl i jak weźmie L4 to ja zabiorą. Śmiech na sali jak można sie godzić na wynagrodzenie 1700-2000 przeciez jak Tu wyżyć. Nie dajcie sie oszukiwać olewajcie takie propozycje to może zaczna konkretniej gadać i won agencją. W Brembo masz umowę na pól etatu czyli pracujesz caly jak jest robota i zamówienia a jak jest lipa to agencyjny idzie na urlop znaczy bezpłatny zabierają premie i masz gola kasę chłopaki pobrali za grudzień styczeń 1400-1500 tak to wygląda .
1
STS_1906 2015-03-04 12:54:21
Nauczysz się wrzucać odlewy na podajnik i pakować sztuki do pojemnika, ewentualnie dostaniesz szkołe życia u bukowego na lakierni.
A fachowcy są i umieja to i owo ale jak to mawiał pewien gość "wiedza kosztuje"
Sorry ale taki mamy klimat.
przezbrajacz 2015-03-04 14:06:07
Takie realnie jak jesteś kumaty to cos tam u czkniesz wiedzy ale głównie to nauczysz sie malpiej roboty typu wrzuć ściągnij i wymień plytki. Glebszej wiedzy sie nie dowiesz bo trzeba szybko ogarniać jK sa jakies problemy i nikt nie będzie niańczy młodego jak jeszcze slabo jeżysz. Znam ludzi co pracują juz ojol 2lat a nie potrafią dobrze tarczy zmierzyć nie mówiąc o ogarnieciu kielbachy jak się zdarzy. Brembo zamiast trzymać szanować i doceniać pracowników starych wyuczonych. Pcha sie w nowych bez pojecia o produkcji. To ma byc jakość śmiech ...
2
cba 2015-03-13 11:27:05
hej kolego to przyjdz na odlewnie to zobaczysz jak wygląda prawdziwa praca! dlaczego na was gadają nieroby????????????????????????????
ja 2015-03-16 03:05:11
Pracowałem w brembo 8 lat może 10% przezbrajaczy ma jakikolwiek pojęcie o ustawianiu maszyn. Operatorzy potrafią tyle ile potrzebują w tym zakładzie czerwony,zielony i trochę z mierzenia. Jak ktoś chce się czegoś nauczyć nie polecam
.
4
sdfsd 2015-03-17 09:12:36
Trolu z odlewni. ty sie godzisz na to co tam jest,na WPT ludzie sie szanują.
STS_1906 2015-03-17 14:46:21
Na WPT też się ludzie nie szanują, owszem w większości jest ok ale znajdują się osoby które włażą w dupe bez mydła, na każdej zmianie są wazeliniarze podpierdalacze itp.
Jęczą że normy za wysokie a i tak robią wszystko co im poganiacz każe, nawet na przerwe nie zajdą tylko żrą przy maszynie.
Z każdym rokiem w tym obozie jest coraz gorzej.
Podobno mają otworzyc w DG NGK to co mądrzejsi pewnie uciekną.
Pozdro.
jobmaster 2015-03-31 22:57:32
Rozwijać chłopaki Ci pozwolą , wargi sromowe w jadalni haha a na to nic nie trzeba mieć w papierach i nic więcej umieć .
Tak na poważnie składajcie cv sami się dowiecie jak jest w brembo ale nie polecam jak ktoś chce jeszcze skorzystać z życia poimprezować w sobotę czy niedziele czy tez spędzić te dni z rodziną bo tu sobota i niedziela wolna to raz na 1,5 miecha .
ruchomy wilk 2015-04-07 12:27:13
Rotacja. Ogromna rotacja. Przychodzą na parę dni i rezygnują, bo za 1500/1800zet przy dobrym wietrze to w biedronce zarobią wykładając towar a nie w tym syfie żyły sobie wypruwać przy normach z kosmosu (bo w ziemskich warunkach takich nigdzie nie ma) ale jak chcesz się przekonać to zapraszają z otwartymi ramionami. Ja ODRADZAM.
ruchomy wilk 2015-04-07 12:32:32
Umowę dostaniesz maksymalnie na miesiąc i tak przez dwa lata albo i więcej...
4
ritmo 2015-04-13 14:40:42
gdzie ty zyjesz pytasz.....a w burdelu bo przez takich ludzi jak ty bez jaj burdel taki jest.....
AAldon 2015-06-02 20:53:21
Jak w Niepołomicach ma się sytuacja
bako 2015-06-04 14:55:07
Napiszcie jak jest w Niepołomicach na produkcji.
Byłem na rozmowie i chciałbym zaczerpnąć waszych opinii.
heniek 2015-06-07 08:38:36
a jak ma byc skoro w Niepolomicach dopiero otwieraja??? :)
2
Ja 2015-06-20 09:33:56
ŻADEN PRZEZBRAJACZ W TEJ FIRMIE NIE MA POJECIA CO ROBI. Pojęcie kiełbacha co z ubojni rolnik przyszedł.
Stefan 2015-06-20 16:20:03
Zapraszam na forum i wykaż się swoją wiedzą pyskaczu, albo nie pisz głupot.Jeśli nie mają pojęcia co robią to dlaczego przezbrajają.
http://www.cnc.info.pl/
Oczywiście twoja opinia była podyktowana doświadczeniem a nie chęcią rozwinięcia wątku o przezbrajaczach hehe ???

STS_1906 2015-06-20 16:55:56
Widać jak ta firma zeszła na psy, jeden drugiego by w łyżce wody utopił.
Zero szacunku , a poźniej płaczą że ich gnębią że normy za wysokie itp.
Odnośnie przezbrajaczy , żaden z nich nie był od razu przezbrajaczem!
Najpierw byli zwykłymi operatorami, z czasem nabyli umiejętności i stażu więc teraz mają tytuł przebudowywacza :P

PS:Wiedza kosztuje :) (co niektórzy wiedzą o co kaman)
Stefan 2015-06-20 17:06:05
A tu się mylisz kolego, był gość który dostała angaż przezbrajacza na wejściu.
Ale tego możesz nie wiedzieć, więc ostrożnie bo wielu jeszcze pamięta -:)
PS: Tak jest do dzisiaj hehe
STS_1906 2015-06-21 19:38:59
No to jednak nie jestem do końca doinformowany :) pomimo ponad 10 letniego stażu Brembola .
Czyli stara gwardia jeszcze istnieje,miło to słyszeć.
tyfus 2015-06-28 08:18:47
To jest ta sama firma, poczytaj sobie ........
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,42630
Stefan 2015-07-06 18:09:24
STS_1906 jestem tak samo jak Ty już dawno po odbiorze zegarka, lecz w przeciwieństwie do ciebie, nie widzę sensu opisywania całej "chorej" sytuacji na WPT, a tylko dla tego że pod płaszczykiem anonimowości, ludzi często ponosi fantazja.
Aczkolwiek po przeczytaniu twoich postów, twierdzę że są bardzo trafne i prawdziwe, więc jeśli kwestie moralne nie są dla ciebie przeszkodą, to dalej "nawracaj młodych", ja ograniczę się do "dementowania plotek" hehe, tak jak w przypadku "krzycha" o niku "Ja".
Myślę że osobom którym zależy na dobrym wizerunku firmy, powinny poczytać te wpisy, i wyciągnąć wnioski, przecież takie opinie pracowników o pracodawcy świadczą o braku poszanowania, dla ludzi tam pracujących - dlatego tyle negatywnych wpisów.
PRACOWNICY DBAJĄCY O DOBRE IMIĘ brembo, ZAPRASZAM DO CZYTANIA CO WASI PRACOWNICY Z 10_LETNIM STAŻEM SĄDZĄ O TEJ FIRMIE.
FIRMA Z TRADYCJAMI -:)
13 2015-09-15 10:38:50
Dzięki za bony,nawet obsługa sklepu nie wie czy można je u nich zrealizować.
STS_1906 2016-02-07 20:16:24
Stażysta czyli tania siła robocza :)
A to sie makarony ucieszą że naiwnych polaczków nie brakuje, oby tak dalej jełopy na staż za 1000zł i ku chwale brembo .
Pozdro dla starej gwardii z UK
STS_1906 2016-03-15 13:43:54
Jak widać we wpisach powyżej naiwnych idiotów nie brakuje,
Popracujecie w tym syfie jakiś czas to sami sie przekonacie.
Stefan 2016-04-24 13:52:34
Prawda to definicja dla sądów, a Ty widzisz prawdę ze swojego punktu widzenia.
"Prawdą jest to powiadam wam", że praca jest ciężka, i rzeczywiście na większości gniazd pracują ludzie młodzi, którzy potrafią przerzucać tony dzień po dniu.
Dlatego tak wiele osób rezygnuje po przepracowaniu kilku dni, jednak to czy pracodawca mnie kocha, czy pokocha lub nie, to nie jest wyznacznikiem dalszej pracy, w tej czy innej firmie.
Na to czy pracownik zostanie dłużej w tym zakładzie pracy, ma wpływ wiele czynników np
-wynagrodzenie
-atmosfera pracy (zmiennicy,przełożeni)
-system pracy
-motywacja pracownika
-dalsze perspektywy
A ludzie narzekają nie tylko dlatego że im się "nie chcę pracować", jak Tobie się pracuję fizycznie przy temperaturze powyżej 40° ???, lub gdy przełożony wymaga abyś przyszedł w święta do pracy ?, lub odmawia Ci zaplanowanego urlopu?,
lub jeśli Twój przełożony to prostak, do którego nie docierają żadne argumenty i tłumaczenia, bo on ma tylko wykręcić najlepszy wynik-(tylko ilość sztuk)-paranoja.
To jest prawda i rzeczywistość.


lkjiuo 2016-04-24 16:51:05
A na jakie wynagrodzenie jako stazysta w dziale BHP moglbym liczyc , bo widze po tresci wypowidzie , ze posiadasz wiedze na ten temat ?.
agagf 2016-04-24 17:00:05
praca nie najgorzej platna I dbaja o pracownika?
czytajac poprzednie wypowiedzi jakos dziwnie to BRZMI!
Damian 2016-05-03 21:50:13
Zapraszamy na odlewnie zobaczycie że tu czas płynie inaczej , 8h ciągnie się jak 12 przy taśmie ,praca tylko dla zdrowych i zuchwałych,silnych psychicznie mężczyzn.Do tego dowiecie się że nie wolo spożywać alkoholu 48 h przed pracą :-)
i to wszystko za 1700-1800 zł za miesiąc ,lepszej nie znajdziecie ...
buba 2016-05-05 21:39:49
zapraszać możesz ale na odlewnię chyba jednak nie ma nowych ofert pracy. ja się takiej fizycznej roboty boję, wolę siedzieć za biurkiem a takich ofert też sporo mają teraz
Zostaw swoją opinię o Brembo Poland - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland