Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BREMBO

Pracowałeś w firmie BREMBO i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Brembo - 2014-05-20 10:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie macie racji o zarobkach i zapleczu socialnym wiadomo żę na początku
wyciągasz małe pieniądze bo praca przez agencie ale jak jesteś już pod
firmą co nie następują odrazu ale trzeba sobie zapracować na to i to tak
wygląda pod firmą pracownik odlewni dostaje wasze żywieniową za każdy
przerobiony dzień stawka też się zwiększa jak dostaniemy 2 a 3 i4 grupę
zaszeregowania można mieć naprawdę dobrą stawkę pozdrawiam z odlewni
zdjecie uzytkownika
luboch - 2014-05-20 21:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możesz @Brembo, w takim razie powiedzieć jaką konkretnie Ty dostajesz stawkę w tej firmie? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tyrystor - 2014-06-15 02:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie, jak słyszę te zarobki- 1700 - 1500 zł brutto i głosy "A ile chcielibyście " , to mi się niedobrze robi i co, wy się godzicie na taka niewolniczą robotę, to na utrzymanie więźnia dają 3000 zł netto, jesteśmy w Europie i tyle powinniśmy zarabiać już nie powiem 3000 euro, ale nawet głupiego 1000 euro nie zarobić ? ! Tutaj płacą wam 400 euro brutto, to zasiłek na zachodzie jest 2 większy ! To jest uwłaczające godności człowieka ! Ludzie szanujcie się, bo nikt wam nie da nawet głupich 3000 netto zł jak godzicie się za 1500zł brutto ! Tyle w temacie !
zdjecie uzytkownika
luboch - 2014-06-15 15:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tyrystor - 2014-06-15 02:46:34]:
z jednej strony masz racje, ale z drugiej za proste prace na magazynie nie ma co wymagać kokosów w tym kraju
zdjecie uzytkownika
tyrystor - 2014-06-15 18:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luboch - 2014-06-15 15:13:55]:
Ja przypadkowo wpadłem na to forum przy okazji chęci dowiedzenia się coś o tej firmie, gdyż ta firma obecnie szuka pracownika automatyka utrzymania ruchu, wysłałem już jakiś czas temu CV i pomimo, że mam doświadczenie w tej branży, dobre wykształcenie i rzadko spotykane wszechstronne kwalifikacje np SEP- 15KV, energetyczne 3-ch grup to cisza, ale widzę, że dalej się ogłasza, ale skoro tak mało płaci, to nie ma czego żałować. A co do płac, to przeglądając wasze wpisy , te niskie stawki oferowano nie tylko magazynierom, ale wszystkim. Miałem ponowić wysłanie CV, ale w takiej sytuacji nie warto, jest pewne minimum przyzwoitej płacy, poniżej to wyzysk i niewolnictwo, dodatkowo jeśli są pośrednicy to dodatkowy minus, nigdy z tego nic dobrego nie wynika, jesteś tymczasowym pracownikiem drugiej kategorii, temu to służy.
zdjecie uzytkownika
seweryn - 2014-06-16 16:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tyrystor - 2014-06-15 02:46:34]:
Człowieku,gdzie Ty żyjesz,tutaj pracują też ludzie po studiach,wykształceni,za 10,60 zł., za godzine, przez agencje pracy,zaczynają od młotka[odlewnia]i dorzucania odlewów[operatorzy CNC]i nie marudzą.Jedz chłopie na zachód,albo idz siedzieć.
zdjecie uzytkownika
seweryn - 2014-06-16 16:41:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tyrystor - 2014-06-15 18:13:42]:
To prawda,większość traktują jednakowo,a w zasadzie wszystkich,jeśli chodzi o stawki godzinowe.Mam na myśli nowo zatrudnionych.
zdjecie uzytkownika
sierpień - 2014-06-16 16:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki Kowalski który przyjmuje się do pracy w tym zakładzie ciężko pracując zarabia 1500 zł brutto i ma być zadowolony bo to dobre pieniądze !?A ja się zastanawiam ile taki pośrednik dostaje kasy za jego prace ?Jaki dochód ma z niego firma w której pracuje?Pewnie 20% jego przychodu dla was to jego wypłata
zdjecie uzytkownika
tyrystor - 2014-06-17 01:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seweryn - 2014-06-16 16:36:05]:
Polaku dlaczego zarabiasz 1800 brutto, bo się na tyle godzisz ! Jeżeli odpowiada ci rola nawet nie niewolnika, bo ,utrzymanie niewolnika drożej kosztuje, to twoja sprawa ! Taka POstawa , to żal czytać ! Każdy człowiek ma prawo do godnego życia i powinien wszystko robić by tą patologię na rynku pracy czy ogólnie w gospodarce zmieniać ,a nie potulnie się godzić, tym bardziej, że jesteśmy w UE, kto ma walczyć o godne życie w POlsce, na kogo liczysz, że ktoś za ciebie, za was to zrobi, a może jesteś jednym z tych pracodawców, co zatrudniasz za grosze, po to ludzie obalali komunizm żeby teraz wegetować i godzić się na to ...1800 zł brutto to jest życie, to jest żenada, to jest stypendium dla ucznia na książki a nie dla dorosłego człowieka, który nie jednokrotnie ma na utrzymaniu rodzinę ! Chcecie lepiej żyć, to walczcie o to a nie wykazujcie postawę niewolnika, pogodzonego ze swoim losem !
zdjecie uzytkownika
seweryn - 2014-06-17 12:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tyrystor - 2014-06-17 01:40:55]:
Chwała Ci za to że obaliłeś komune,i co z tego,miało być lepiej,od 25 lat czekam na to lepiej,my możemy żyły wypruć,a na górze i tak mają nas w głębokim poważaniu.My jesteśmy narodem niewolników,najpierw przez 45 lat pod ZSRR,a teraz jest niby demokracja pod egidą USA.Ile się trąbi o likwidacji umów śmieciowych,i co,i nic,bo nikomu na tym nie zależy,to jest żyła złota dla agencji.A z drugiej strony,zdajesz sobie sprawe z tego, ile ludzi straciłoby prace,gdyby nie te umowy.Nikt nic nie zrobi,bo momentalnie słupki bezrobocia w góre i wybory przegrane.Akurat piszę na temat umów i agencji,ale patologii w tym naszym kraju umęczonym nie brakuje,tylko że na tą walkę o lepsze jutro życia może zabraknąc.Życzę znalezienia dobrze płatnej pracy
zdjecie uzytkownika
tyrystor - 2014-06-18 04:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seweryn - 2014-06-17 12:11:08]:
Miało być lepiej, to prawda, ale nie jest ! Dlaczego ? Bo ludzie idą na wybory i wybierają idiotów, ordynacja wyborcza też jest fatalna, te same gęby ! Co w takiej sytuacji robić ? No właśnie , niewiele można w pojedynkę, jedno jest pewne, nie można się godzić na bycie niewolnikiem i uznawać , że tyranie za 1800 brutto to normalność, bo tak nie jest, to jest patologia, która powinna być ścigana z urzędu ! Obserwuje to, zauważ ,że te firmy zagraniczne i to czasem wielkie i znane traktują nas jak niewolników, chociaż są bogate płacą często mniej od naszych ! Zauważ, tak firma zagraniczna- niemiecka, czy francuska u siebie musiałaby zapłacić zwykłemu pracownikowi min. 3000 euro, a do nas przyjeżdza i płaci ile, 400 euro, a zwykła przyzwoitość nakazywałaby przynajmniej te 1000 euro, i ona oszczędza 3 -ch krotnie i pracownik jako tako zarabia, to nie, wychodzi zwykła pazerność, traktują nas jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i będzie to dotąd, dopóki będziemy się na to godzić ! Oczywiście co można w pojedynkę zrobić ? Niewiele, ale nie można godzić się na to, a tym bardziej mówić 1800 zł brutto, a ile chciałbyś zarabiać, ciesz się że masz pracę, tak mówią niewolnicy, albo pseudobiznesmeni w białych skarpetkach uwłaszczeni po 89 r. , zwykłe cwaniaczki, często z przeszłości kryminalną, podszywający się na forach za zwykłych poszukujących pracy, którzy szukają frajerów, bo prawdziwy pracodawca wie, że opłaca się zainwestować w pracownika, dać mu przyzwoitą pensje tak, żeby go zatrzymać, żeby poczuł się częścią zakładu i pracował dla dobra wszystkich, bo wszystkim się to opłaca ! Niestety takich prawdziwych pracodawców jest mało, liczy się tylko szybki zysk, kosztem drugiego i mamy efekt- wszystko leży, spójrz w kółko te same firmy szukają pracowników, zatrudniają za 1600 brutto , często właśnie po przez pośrednictwo, aby kolesiom dać pracę i szybko się rozstać i nowych zatrudnić, no i mamy efekty - wszystko leży ! Ale to jest temat na pracę doktorską, nieważne,różni ludzie mają różne potrzeby, POdobno są tacy, co odżywiają się energią kosmiczną, dla mnie suma 1800 brutto jest urągająca godności ludzkiej, w żaden sposób , podliczając drożyznę, koszty utrzymania jest nie do zaakceptowania- nie da się nie powiem przyzwoicie żyć, ale nie da się utrzymać, to jest pensja, o ile pamiętam, gdzieś tak z przed 15 lat, oczywiście, można taka pracę potraktować przejściowo, tak POważnie, jak poważna jest pensja i ten co ją oferuje, ale należy pamiętać o jednym, że godząc się na tą patologię, psujemy rynek pracy i przyczyniamy się do tego stanu rzeczy, bo nikt nie da komuś 3000 zł netto, jak pod ręką ma osobę, co gotowa jest haratać za 1500 ! Hej :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-06-18 08:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tyrystor i inii to co piszesz masz racje ale to forum jest poświęcone Opinie o BREMBO więc piszcie na temat co słychać w Brembo
zdjecie uzytkownika
Ortanek - 2014-06-18 08:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To skoro ludzie idioci to i wybierają innych ludzi idiotów. Nic na to nie poradzisz. Żeby jakaś poważna zmiana nastąpiła to potrzeba poważnych zmian a nie...
zdjecie uzytkownika
tyrystor - 2014-06-19 04:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-06-18 08:35:39]:
OK ! Dyskutujcie o Bremo, ale o czym tu dyskutować jak już wszystko wiadomo. Zabrałem głos okolicznościowo, bo tam jak mówię wysłałem CV do Niepołomic i jak powtórnie pojawiła się oferta, miałem ponowić, ale dzięki waszym informacjom o żenującej płacy problemu nie ma, płace minimalną to masz wszędzie ! Powodzenia i ciekawej dyskusji ! Hej :)
zdjecie uzytkownika
seweryn - 2014-06-19 14:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tyrystor - 2014-06-19 04:37:59]:
Nie we wszystkim się z Tobą zgadzam,choć masz dużo racji,ale racje ma też''gość'' ,to jest forum o Brembo,więc kończe temat.Macie pytania o Brembo,odpowiem co wiem.
zdjecie uzytkownika
sierpień - 2014-07-03 08:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brembo zatrudnia obce firmy do łapania ludzi z ulicy dla tego pytam się ile dostają pośrednicy za każdą osobę zatrudnioną na ich warunkach?Pytanie jest ważne bo dotyczy pracowników!
zdjecie uzytkownika
fago - 2014-07-13 19:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seweryn - 2014-06-16 16:41:04]:
Jak sa frajerzy to siedza za taka kasa ....za tyle to moze bym po szkole w wieku 19 lat robil....maja taka kase bo sie godza bo sie boja i siedza....myslisz ze tylko brembo jest???? ja pracuje w firmie w polsce niemam wyzszego wyksztalcenia tez branza cnc i u nas najmniejsza stawka to jest 2800 brutto czyli ok 2000 netto bez zadnych bez 4 brygad ale tez 3 zmiany a goscie co pracuja juz powiedzmy 5-6 lat na spokojnie 3500 biora powiedzmy z 3 sobotami tak,ze nie kazdy jest frajerem!!! i nie tylko brembo jest na slasku!!! chociaz podejrzewam ze pracownik brembo z 5 letnim stazem 3000 ma...bo chyba nikt by w cnc sie nie bawil za 1500 jak tyle to w carrefourze sie zarabia
zdjecie uzytkownika
seweryn - 2014-07-16 19:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dąbrowa Górnicza to nie śląsk tylko Zagłębie,widać blade pojęcie masz kolego o tych sprawach,a co do reszty to się zgadzam,pracownicy z konkretnym stażem zarabiają podobnie jak u Ciebie,i trochę szacunku dla tych ludzi ciężko zapychających w marketach nawet za mniej niż 1500 zł.,bo nigdy nie wiesz co Ciebie w życiu spotka,żadna praca nie hańbi.
zdjecie uzytkownika
realny nick - 2014-07-22 17:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawdę powiedział tylko Sikorski napruty na raucie - "PO-lacy są Murzynami we własnym kraju. Ci co pracują za takie pieniądze to skomunizowani desperaci
zdjecie uzytkownika
STS_1906 - 2014-07-25 21:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A więc parę słów na temat obozu pracy zwanego Brembo,
Na hali jest niemiłosierny upał , 38 st to normalka że pot sie po dupie leje jak tylko wejdziesz nie mówiąc już żeby w takich warunkach pracować.Woda do picia owszem jest, nawet markowa :) ale co z tego jak postoi na hali to jest ciepła.
NIEROBY w biurach mają klime , schłodzoną wodę , kawkę itp na koszt firmy.Wracając do produkcji i fizoli, jest w cholere młodych ktorym naobiecywali gruszek na wierzbie i niewiadomo jakiej kariery i zarobków, Weryfikacja następuje przy pierwszej wypłacie gdzie na ręke młody dosteje ok 1700 zeta.I raczej do pracy już nie wróci.Śmieszy mnie obsługa pracowników tymczasowych przez te lalunie które siedzą na portierni B i podpisują umowy na przysłowiowym kolanie :)). Normalnie żenua mamy XXI wiek a one nawet biura nie mają, ale słuzbowe fury jak najbardziej.
Teraz kilka słow odnośnie starych czyli tych co pracują w firmie już długo czasami bardzo długo, tutaj kwestia zarobków jest całkowicie inna bo są tacy co biorą 2 tys z hakiem a są też tacy co maja grubo ponad 3 tys na łapę.(przezbrajacże , jockerzy, itp).
Kierownicy to chyba tylko z nazwy bardziej odpowiednie określenie to POGANIACZE szczególnie "korzeń" i jego przydupas "szfagier" i wreszcie dwóch najważniejszych poganiaczy M.G. i tzw. włoski pastuch L.L .
Co do odlewni to nie będę się wypowiadał bo tam nie pracowałem i nie pracuję.
Pozdro dla kumatych :))
zdjecie uzytkownika
STS_1906 - 2014-07-26 15:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Info do moderatora.Zmienić lokalizacje na Dabrowa Górnicza/Częstochowa
Od kiedy brembo jest w Jarocinie??? No chyba że o czymś nie wiem :)
zdjecie uzytkownika
niepolomiczanin - 2014-07-27 13:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wyglada szkolenie w dabrowie gorniczej bo jest ogloszenie na pracownika utrzymania ruchu do niepolomic?
Jak z dojazdem? Wyslalem swoje CV i czekam.
Napiszcie jak sie pracuje.
zdjecie uzytkownika
reth - 2014-07-29 10:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę od dłuższego czasu oferty do brembo przez agencję. Czyli naprawdę jest tam aż taka rotacja ? Ludzie sami rezygnują czy są wywalani ? Właśnie straciłem robotę i mógłbym cholera chociaż hale zamiatać, bo żyć z czegoś trzeba :/
zdjecie uzytkownika
seweryn - 2014-08-12 13:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [STS_1906 - 2014-07-25 21:21:28]:
Aleś pojechał,ale bardo trafnie,ZAINTERESOWANI,tak to mniej więcej wygląda.
zdjecie uzytkownika
seweryn - 2014-08-12 13:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [reth - 2014-07-29 10:45:23]:
Tak kolego,jest rotacja,zauważyłem też sporo nowych twarzy w firmie sprzątającej,zarówno Pań,jak i Mężczyzn,mam wrażenie, bardzo młodych ludzi,ale to akurat nic złego,każdy ma żołądek,mam szacunek do wielu z nich,robią swoje,na jakich warunkach pracują,nie wiem.Spytaj,dowiedz się,firma nazywa się ISS.Jeżeli chce Ci si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] próbuj na fizola,ale tylko przez agencje.Powodzenia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BREMBO
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x