Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Brembo Poland

Pracowałeś w firmie Brembo Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
seweryn - 2014-08-12 13:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [reth - 2014-07-29 10:45:23]:
Tak kolego,jest rotacja,zauważyłem też sporo nowych twarzy w firmie sprzątającej,zarówno Pań,jak i Mężczyzn,mam wrażenie, bardzo młodych ludzi,ale to akurat nic złego,każdy ma żołądek,mam szacunek do wielu z nich,robią swoje,na jakich warunkach pracują,nie wiem.Spytaj,dowiedz się,firma nazywa się ISS.Jeżeli chce Ci si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] próbuj na fizola,ale tylko przez agencje.Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
sierpień - 2014-09-25 11:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka część wypłaty jest zabierana przez pośrednika który przyjmuje cię do Brembo?Czy ktoś się interesował na kogo pracuje?
zdjecie uzytkownika
?! - 2014-09-30 00:11:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brembo jako lider systemów hamujących powinien przykładać chyba zdecydowanie większą uwagę do tego co myślą o nich pracownicy. Zależy im na kształtowaniu poprawnego wizerunku, więc takie podstawy powinny być jasne, tym bardziej, że wyszłoby to wszystkim na korzyść - osiąganie lepszych wyników sprzedażowych zawsze są mile widziane.
zdjecie uzytkownika
aa - 2014-10-31 08:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sierpień - 2014-09-25 11:57:02]:
Po przejściu pod brembo moja wypłata wzrosła o ok 250 zł netto :P
zdjecie uzytkownika
jarosław - 2014-11-20 14:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w jednym z wcześniejszych wpisów widziałem że jest duża rotacja. czy to prawda i ktoś z was może jeszcze to potwierdzić? dla mnie to jedna z najważniejszych spraw przy wyborze pracodawcy bo uważam że bardzo źle świadczy o firmie taki duży przemiał pracowników. a jestem bardzo ostrożny. a dają chociaż umowę o pracę na nieokreślony?
zdjecie uzytkownika
STS_1906 - 2014-11-20 16:35:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jarosław - 2014-11-20 14:41:39]:
Chłopie jak chcesz miec spokojną pracę to trzymaj sie jak najdalej od tego obozu pracy,rotacja jest i to bardzo duża a jak myślisz dlaczego?Ano dlatego że ludzie po prostu nie wytrzymują fizycznie podczas przerzucania kilkunastu ton na zmianę a pożniej psychicznie padają jak widzą ile zarobili,
Obiecują im złote góry a życie weryfikuje wszystko przy pierwszej wypłacie.
A w ogloszeniach tak wszystko ładnie jest napisane , pracownik produkcji , operator cnc itp, śmiech mnie ogarnia jak to czytam.
zdjecie uzytkownika
rr - 2015-01-28 08:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seweryn - 2014-06-16 16:36:05]:
To właśnie przez takich niemarudzących ludzi jak Ty w Polsce nigdy nie będzie dobrze i zawsze będziemy murzynami europy
zdjecie uzytkownika
rr - 2015-01-28 08:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fago - 2014-07-13 19:40:13]:
Niestety ale mało kto z 5 letnim stażem wyciąga 3000 na rękę
zdjecie uzytkownika
STS_1906 - 2015-01-28 10:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten zakład moralnie upadł już tak nisko że niżej chyba już się nie da, a wszystko prze jednego włoskiego pastucha który nie zielonego pojęcia na temat zarządzania produkcją.
Jak była "stara gwardia" zaraz po przyjściu z Cz-wy to wtedy na górze pracowali fachowcy którzy znali się na swojej robocie i aż się chciało tam pracować a teraz to typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Pozdro
zdjecie uzytkownika
Luka nie lukaj - 2015-02-03 09:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [STS_1906 - 2014-07-26 15:51:15]:
dodać nalezy wyśrubowane na maksa normy (ale są tacy co mają klapki na oczach i wesoły okrzyk na ustach "Ku CHWALE bREMBO!!" i trzaskają normy póki nie padną) no i poganianie, ciągle mało i mało... ale póki nie daje nikt oporu to lepiej NIE BĘDZIE. Jeszcze dodam że od tego roku jest zmowa operatorów że nie będą szkolić NOWYCH tak więc uważajcie MŁODZI, bez wiedzy przekazanej przez operatorów NIE UTRZYMACIE SIĘ w brembo, chyba że któś ma pojęcie i praktykę i stanie na maszynie sam no to w porzo
zdjecie uzytkownika
Brembo - 2015-02-03 23:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja już podziękowałem brembo i nie mam zamiaru w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wracać! Prawie dwa lata mnie zwodzili że przejdę pod brembo z agencji a jak już przeszedłem to dali mi umowę na rok i już nie przedłużyli. Tak więc dostajecie umowę co miesiąc bez pewności że w następnym miesiącu też się dostanie no i po ewentualnym przejściu pod brembo też nie macie żadnej pewnosci. no i to co tu napisali o tym ze operatorzy nie uczą nowych to prawda. Gdyby Figa nie zrobił tego błędu który zrobił to może by się brembo nie rozpadło a tak prądzej czy później Figa będzie gorzko żałował że pozwalniał tylu operatorów teraz każdy szanujący się operator w trosce o swoje stanowisko żadnemu młodemu wiedzy nie przekaze. Gratuluję Fidze krótkowzrocznej polityki brembo! A do obozu pracy brembo nie wrócę choćby mi dali umowę na stałe i podwyżkę!
zdjecie uzytkownika
zm03 - 2015-02-17 12:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do szukających pracy , macie ciężkie czasy ja 8lat temu w Brembo przez agrncje mialem 8,5 bez żadnych premini paczę bo wtedy agencyjnym nie przyslugiwalo. Ale wychodziłem 1200-1400 tyle ze bylem w sytuacji dzieciaka mieszkającego z rodzicami kasa szlaglownie od piątku do poniedzialku. Teraz ile tu dostaniecie 10 zl premie za 4brygady 300zl i jak weźmie L4 to ja zabiorą. Śmiech na sali jak można sie godzić na wynagrodzenie 1700-2000 przeciez jak Tu wyżyć. Nie dajcie sie oszukiwać olewajcie takie propozycje to może zaczna konkretniej gadać i won agencją. W Brembo masz umowę na pól etatu czyli pracujesz caly jak jest robota i zamówienia a jak jest lipa to agencyjny idzie na urlop znaczy bezpłatny zabierają premie i masz gola kasę chłopaki pobrali za grudzień styczeń 1400-1500 tak to wygląda .
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-03-03 15:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam pytanie o możliwości podszkolenia się w fachu - ktoś wcześniej napisał, ze jest zmowa operatoró i nie chcą szkolić nowych - ale czy to możliwe? Przecież ktoś musi młodych przeszkolić i jak szefostwo każe to przeciez co oni mogą. Chciałem się tylko dopytać, czy jest się od kogo uczyć - tzn. czy fachowcy znają sie na swojej robocie i czy faktycznie można sie od ich czegoś nauczyć
zdjecie uzytkownika
STS_1906 - 2015-03-04 12:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2015-03-03 15:39:33]:
Nauczysz się wrzucać odlewy na podajnik i pakować sztuki do pojemnika, ewentualnie dostaniesz szkołe życia u bukowego na lakierni.
A fachowcy są i umieja to i owo ale jak to mawiał pewien gość "wiedza kosztuje"
Sorry ale taki mamy klimat.
zdjecie uzytkownika
przezbrajacz - 2015-03-04 14:06:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Takie realnie jak jesteś kumaty to cos tam u czkniesz wiedzy ale głównie to nauczysz sie malpiej roboty typu wrzuć ściągnij i wymień plytki. Glebszej wiedzy sie nie dowiesz bo trzeba szybko ogarniać jK sa jakies problemy i nikt nie będzie niańczy młodego jak jeszcze slabo jeżysz. Znam ludzi co pracują juz ojol 2lat a nie potrafią dobrze tarczy zmierzyć nie mówiąc o ogarnieciu kielbachy jak się zdarzy. Brembo zamiast trzymać szanować i doceniać pracowników starych wyuczonych. Pcha sie w nowych bez pojecia o produkcji. To ma byc jakość śmiech ...
zdjecie uzytkownika
cba - 2015-03-13 11:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [VIPER - 2013-08-15 11:30:02]:
hej kolego to przyjdz na odlewnie to zobaczysz jak wygląda prawdziwa praca! dlaczego na was gadają nieroby????????????????????????????
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-16 03:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałem w brembo 8 lat może 10% przezbrajaczy ma jakikolwiek pojęcie o ustawianiu maszyn. Operatorzy potrafią tyle ile potrzebują w tym zakładzie czerwony,zielony i trochę z mierzenia. Jak ktoś chce się czegoś nauczyć nie polecam
.
zdjecie uzytkownika
sdfsd - 2015-03-17 09:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-16 03:05:11]:
Trolu z odlewni. ty sie godzisz na to co tam jest,na WPT ludzie sie szanują.
zdjecie uzytkownika
STS_1906 - 2015-03-17 14:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sdfsd - 2015-03-17 09:12:36]:
Na WPT też się ludzie nie szanują, owszem w większości jest ok ale znajdują się osoby które włażą w dupe bez mydła, na każdej zmianie są wazeliniarze podpierdalacze itp.
Jęczą że normy za wysokie a i tak robią wszystko co im poganiacz każe, nawet na przerwe nie zajdą tylko żrą przy maszynie.
Z każdym rokiem w tym obozie jest coraz gorzej.
Podobno mają otworzyc w DG NGK to co mądrzejsi pewnie uciekną.
Pozdro.
zdjecie uzytkownika
marysia - 2015-03-17 19:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w takim razie co trzeba umieć i co trzeba mieć w papierach żeby np. takim przezbrajaczem zostać w brembo poland? i martwi mnie co pisaliście nieco wcześniej bo ja w tym zawodzie jestem bardzo na początku drogi - czy rzczywiście naprawdę niczego się taM nie naucze i nie będę sie tam rozwijała> pozdrów
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2015-03-31 22:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w szoku, ze Ty marysia jako kobieta chcesz zostać przzbrajaczem ,bądź co bądź jakby nie patrzeć nie jest to raczej zawód kobiecy. Brembo sprzedaje części samochodowe i akcesoria do samochodów więc śmiem twierdzić że lepiej facet się nadaja do takiej roboty. Więc wyśle do nich swoje CV. Chociaż kobieta w takiej branży to byłby evenemet
zdjecie uzytkownika
jobmaster - 2015-03-31 22:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marysia - 2015-03-17 19:15:15]:
Rozwijać chłopaki Ci pozwolą , wargi sromowe w jadalni haha a na to nic nie trzeba mieć w papierach i nic więcej umieć .
Tak na poważnie składajcie cv sami się dowiecie jak jest w brembo ale nie polecam jak ktoś chce jeszcze skorzystać z życia poimprezować w sobotę czy niedziele czy tez spędzić te dni z rodziną bo tu sobota i niedziela wolna to raz na 1,5 miecha .
zdjecie uzytkownika
ruchomy wilk - 2015-04-07 12:27:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seweryn - 2014-08-12 13:10:00]:
Rotacja. Ogromna rotacja. Przychodzą na parę dni i rezygnują, bo za 1500/1800zet przy dobrym wietrze to w biedronce zarobią wykładając towar a nie w tym syfie żyły sobie wypruwać przy normach z kosmosu (bo w ziemskich warunkach takich nigdzie nie ma) ale jak chcesz się przekonać to zapraszają z otwartymi ramionami. Ja ODRADZAM.
zdjecie uzytkownika
ruchomy wilk - 2015-04-07 12:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [STS_1906 - 2014-11-20 16:35:04]:
Umowę dostaniesz maksymalnie na miesiąc i tak przez dwa lata albo i więcej...
zdjecie uzytkownika
ritmo - 2015-04-13 14:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seweryn - 2014-06-16 16:36:05]:
gdzie ty zyjesz pytasz.....a w burdelu bo przez takich ludzi jak ty bez jaj burdel taki jest.....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Brembo Poland?
Zadaj pytanie