brak logo

FICO MIRRORS

Dąbrowa Górnicza

Opinie o FICO MIRRORS

:P 2013-01-23 06:40
Pracownik - 2012-12-16 20:12:55

Chciałabym odnieść się do jednej ważnej rzeczy- podmontaże. Zdecydowanie lepiej jest pracować na linii niż dźwigać pełne pojemniki- po 8 godzinach kręgosłup jest w piętach. Wspornik i siłownik,to właśnie miejsca dla mężczyzn. Nie mylcie tutaj pracy stałej w takim miejscu z pracą przez jeden dzień. Jeden dzień,to lajcik i odpoczynek,ale kilka miesięcy,to jużinna bajka.Wiele osób wie o czym mówię...
i to pisze chłop....
a co mają powiedzieć kobiety które ważą 50kg i muszą sobie same ściągnąć pojemnik z płytką albo wspornikiem?
czasem to się słabo robi, jak widzę jak taka ściąga na wyprostowanych rękach pojemnik z samej góry który waży z 15 kg, jakby któraś zasłabła i by ją przywalił to wolę nie myśleć...
ale równouprawnienie....
poza tym nie oszukujmy się: siłownika i wspornika zazwyczaj jest na styk i później nagle wszyscy z grande, 500, k-suva się obudzą "ojej nie mamy potrzebujemy na już!"
i wylewaj siódme poty żeby zrobić "na już" lewy i prawy siłownik, lewy i prawy wspornik i wszyscy tylko latają i mordy drą tak jakby to było proste zrobić 150 siłownika w godzinę i jeszcze wsporniczek a i jeszcze z międzyczasie wiązkę bo też nie ma;/
niech sobie jeden z drugim mądry szanowny [usunięte przez moderatora] stanie i robi to zobaczymy czy da radę...

Pozdrowionka dla chłopaków z magazynu ,do to jedyna normalna część tego zakładu:)
anonim 2013-02-19 18:00
Czytać się nie da tych bzdur.Jak w każdym miejscu pracy są ludzie fajni i niefajni,tacy co pomogą i tacy,którzy mają to gdzieś.Za wieczne braki siłownika i wspornika nie odpowiada pracownik,tylko lider,który powinien dbać o pozostawienie stoków. za współpracę odpowiadają ludzie,a jak słyszę od randstadu,że mam umowę,to muszę,to szlag mnie trafia. Pomagam nowym jak mogę, robię swoje i to nie na najłatwiejszym stanowisku.Mam czas na wszystko,rozmowę też,bo trudno,żeby robić 8 godzin w ciszy-depresji się można nabawić. Skoro tak niektórym źle,to dlaczego pracują już tyle lat?
1
była... 2013-06-04 08:36
Kiedyś pracowałam przez Randstad, byłam zadowolona poza jednym- martwisz się czy w nowym tygodniu będziesz na grafiku.
Generalnie praca jak każda inna,przy przepracowaniu pełnego miesiąca na zarobki nie narzekałam.
Ludzie różni, jedni w porządku, inni tacy że lepiej się nie odzywać.
Ale to jak wszędzie;-)
Gdyby nie fakt że przez Randstad pracujesz w kratkę chętnie bym wróciła.
praca na zmiany, czasem wpadnie jakaś sobota, na święta masz premię.
No cóż, być zależnym od zamówień i czy przepracujesz cały miesiąc czy dwa tygodnie w miesiącu,dla osoby dorosłej,która ma rodzinę na utrzymaniu i wysokie opłaty-no way.
To główny powód takiej rotacji pracowników tymczasowych.
uważam że najlepiej to wściubić nos w swoją robotę i nie wdawać się w zbędne dyskusje z niektórymi pracownikami, bo tutaj tiutają ojejciu jejciu co tam u Ciebie a gdzie mąż/ żona pracuje a ile zarobi a jak tam dziecko, a za chwilę tyłek obrabiają na prawo i lewo jak ma tamta albo tamten w życiu...;]


loco 2013-09-23 23:17
anonim - 2011-02-21 16:04:51

Pracuję w Fico już dosyć długo. Na początku było ciężko,przeżyłem to o czym piszą teraz \"nowi\".Wiem jednak,że trochę przesadzają,jak się stara,to pracownicy pomagają.Trudno,żeby robić za kogoś kto stoi i bezczelnie mówi,że go bolą ręce,albo,że jest zmęczony. Bez przesady też,że do ubikacji się biega.My starzy pracownicy nie mamy forów,też musimy zrobić swoje i doceńcie to,że wielu z nas pomaga Wam,nowym.Trochę wiary w siebie,nam też dawali 4 godz.na naukę-wielu z nas tą próbę przetrwało...
a jak jest u narzedziowcow utrzymania ruchu robia czy sie opierdzielaja
2013-10-08 10:15
anonimm - 2012-07-22 12:46:14

Jak możecie pisać takie bzdury!!!!! Kto chce pomagać i pracować,to robi to- niezależnie od koloru spodni!!!!! I nie piszcie,że randstad czy gerendis jest taki biedny i pracuje w najgorszych miejscach,bo to kłamstwo. Sami zachowujecie się jakbyście byli lepsi do innych a przerasta Was tak prosta rzecz jak posprzątanie po sobie.... Przestańcie walczyć między sobą i nauczcie się kultury pracy. Co do rozmów,to sami plotkujecie. Pozdrawiam tą normalną część Fico:)
e co to prawda kole w oczy ze takie oburzenie
o.n.a 2014-01-04 01:12
Witam, mam do was ( pracowników) pytanie, jak wygląda praca a dokładnie czy stoicie przez bite 8 godzin czy macie możliwość siedzenia? Czy to prawda że firma otwiera w nową linie?
5
olo 2014-03-16 20:37
Cześć Mam pytanie o lakiernie.
Jak się tam pracuje i ile można zarobić, jakie są warunki pracy i czy jest pakiet socjalny i jaka jest szansa na umowe
5
Mega 2014-04-06 15:31
Czy są aktualnie przyjęcia na produkcje do Fico?????
była 2014-05-02 14:43
Jakieś półtora roku było tak:
Na początku przyjęcia przez Randstad, umowa o pracę tymczasową na tygodniowe okresy czasu.
Na produkcji trzy zmiany od poniedziałku do piątku, na wtryskach praca w systemie trzyzmianowym czterobrygadowym.
Praca raz jest, raz jej nie ma, jak jest postój to pracownicy tymczasowi siedzą w domu i czekają na telefon czy przyjść czy nie...
Dostać się bezpośrednio pod firmę kiedyś graniczyło z cudem...
Ogólnie praca jak każda inna, ludzie jak wszędzie jedni bardzo fajni, drudzy tak dwulicowi że nie warto się wszczynać w jakiekolwiek dyskusje, a tym bardziej opowiadać swoją sytuację życiową ;]
Mam nadzieję że komuś pomogłam :)
2
Jusia 2014-08-15 20:02
Czy do Fico przyjmuje tylko Randstadt????
Efek 2014-10-08 16:34
Czesc czy warto podjac prace w Fico jako specjalista ds logistyki?
Prosze o informacje .
karina 2014-12-14 09:15
witam w tej firmie można fajnie zarobić ale są też duże minusy - ludzie tam pracujący bardzo sie zmieiają :( na gorsze
2
kok 2015-02-26 22:23
Myślałem ze ktoś udzieli jakiś info ale cisza. Ja pracowałem tam 6lat temu i powiem tak. Kasa żenada roboty w cholerę. Pracowałem rok i wystarczyło mi umowę miałem przez zakład. Pracownik uumysłowy napewno fajnie tam zarobi jeśli chodzi o fizycznych podejrzewam ze przez ten czas nic się nie zmieniło pozdrawiam
1
ust 2015-03-18 23:37
Jak z kasa dla ustawiaczy?
bulik 2015-06-12 16:29
Jeżeli chodzi o pracę na magazynie to jak nie jesteś w układzie tzn.: przydupasem, podp...czem albo z rodzinki to nie licz ,że będziesz jeździł wózkiem widłowym (wózki są dla tych co wymieniłem) a tak to paleciaczek i zapie....asz przez bite osiem godzin prawie w biegu. Kasa może i nie najgorsza pod firmą ale ludzie fatalni czywiście nie wszyscy ale po prawdzie 10 chłopaków zap...ala na 20 nierobów szkoda czasu i nerwów na tą firmę. Męczyłem się tam przez rok czasu-odradzam no chyba że ktoś lubi być traktowany jak śmieć
1
byla 2015-11-28 14:08
Chciałabym wiedziec jacy sa kierownicy zmiany na wtryskach.
Magazyn 2015-12-05 22:01
Jeżeli chodzi o magazyn panie Bulik to prawdą jest że sie zapieprza na paleciaku na początku .Ale każdy z nas to przechodził.I co niektórzy z nich trafili na zasilanie<pech> a tym co się udało to na waita albo gdzie indziej ale chyba jest to normalne że nowy pracownik nie będzie jeździł od razu na wózku a stary pójdzie np na zasilanie.Co do przydupasów.Chyba na każdym dziale tacy są. Niestety;/ To tak po krótce
ja 2015-12-18 23:23
słyszałem że od marca fico buduje nowa hale na magazyn i aluminium.
Może ktoś jest w temacie? Szykują się napewno nowe stanowiska pracy. Ktoś coś w temacie?
ggg 2016-01-03 19:31
Pan TC chyba ma coś z główką, zakompleksiony mały knapik, co w szkole był bity przez młodszych..:)
1
miśka90 2016-01-26 14:36
Witam! jutro mam rozmowe.. moje pytanie brzmi jak jest z dojazdem? czy są jakies busy do zakładu?
zx 2016-04-26 10:56
Jak patrzę na te młode dziewczyny, które dźwigają te ciężkie pudła, to aż mi się słabo robi... Gdyby którąś pannę przywalił to wolę nie myśleć...
3
ja 2016-04-26 20:37
bus z centrum 84 tylko jezdzi

Szukają jakiś ludzi na nową hale? COś się opóźnia budowa.
1
Edzia 2016-10-05 18:23
Jest jakis minibus dla pracowników tak aby mozna bylo dojechac z Boleslawia?
Edzia 2016-10-05 18:24
Jest jakis minibus dla pracowników tak aby mozna bylo dojechac z Boleslawia?
M.Kucia 2016-10-07 09:31
Praca jak praca. Jest to zakład produkcji także każdy mniej lub więcej wie na czym ona polega. Osobiście nie mam nic do samej roboty gdzie pracowałem na 3 zmainy na "lakierni" gdyby nie Ci ludzie... Gość robi 11 lat i miesza te lakiery,rozpuchy to mogło mu się trochę pod kopułą poprzestawiać. Gdybym nagrał chociaż godzinę jego zachowania w dniu pracy względem innych najczęściej nowych pracowników z łatwością mógłbym wygrać sprawe w sądzie za mobing, znecanie psychiczne i dręczenie przez tak zwanego Mańka z mieszalni. Jest on osobą która ma o sobie mniemanie najlepszego gdzie niejedno krotnie mówił, że jest najlepszy we wszystkim. Starsi pracownicy opowiadają jego historie pracy i wszyscy jednym głosem mówią że strzela z ucha i po ciuchu kombinuje byle by zawsze wyszlo na jego a niestety sam się o tym przekonałem. Oczywiście pretensje o wszystko doslownie przez 8 godzin o kazde pytanie. Gość ma problem ze soba i wyzywa się w robocie na normalnych ludziach. Przed mna pracowało z nim w przeciągu jednego roku 10 osób i nikt nie miał siły i chęci pracy z tym gościem więc zmieniali dział lub zrezygnowali ponieważ nie każdy lubi być masochista. Kierownik wie i uprzedza o dziwnym charakterze i specyficznym humorze naszego "bohatera" Mańka ale to nie o to w tym chodzi, że ja mam się przyzwyczaić i tolerować takiego chama! Mam nadzieję, że karma do niego wróci i ktoś mu utrze nosa oraz zaczną go traktowac tak jak on traktował innych.
20
345ty 2016-10-09 12:34
no bo nie ma po prostu tyle w temacie może się za jakiś czas cos pojawi nie wykluczone trzeba po prostu stronke sledzic i tyle..albo maja komplet i nie będą może w ogole szukac wtedy to bym na staż próbował
2
2016-11-02 23:46
O boże przedszkole w nie których monetach tak się tam czuję Polak polaka sprzedaje za kawę z automatu albo za bułkę. Wielu osobom brakuje tam JAJ. No cóż kablujesz liżesz masz posadę dno
3
Darek 2016-11-11 20:12
Hej, słyszałem że kierownicy zmian są nawet spoko, podobno kierownik magazynu to wielki prostak czy to prawda? I jaka jest stawka wynagrodzenia początkowa? Słyszałem że coś koło 2400brutto plus premia i 200zl bonów żywnościowych. Potwierdzi ktoś?
Marianos Italianos 2016-11-11 22:26
Jak aktualnie z pracą na stanowisku operatora wózka(niby wysoki skład i wózek systemowy na ten moment) ??? Ktoś coś powie na ten temat ??
1
pracownica 2016-11-21 04:28
To tak jak konfidentem jest Barbara Se.... , to jest dopiero fałszywa baba
4
xxxx 2016-12-29 06:06
ten RAMBO na ochronie jeszcze pracuje nie spelnił się chłop ani w ORMO do milicji go nie przyjeli to sie poobwieszł kluczami i myśli że jest kimś a jest cieciem
7
zz 2017-02-06 16:59
dajcie mu jakiś pistolecik oczywiście zabawke będzie się burak ciszył
3
były fikus 2017-02-18 19:21
Myślałem że to normalny zakład a to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] norma ma byc po 4 godzinach ,nie ma czasu spojrzec na zegarek a co dopiero wyjść do toalety lub się napić,masakra,wszędzie kamery,wszystkie wejścia i wyjścia na kartę(szatnia) nawet na papierosa(palarnia na zewnątrz)Ludzie zapierniczają jak małe robociki non-stop nie wiesz co robi osoba za tobą bo norma musi być i tylko poganiają a jak nowy pracownik ma się czegos nauczyc w ciągu 4 godzin? Starzy pracownicy tylko czekają na Twoje potknięcie . PIP tam nasłać.Niech ucieka kto może bo jest coraz gorzej.Kasa średnia ,ekipa zarozumiała,atmosfera fatalna.

Fico zdzirors w całej okazałości!!!
Obedrą cie nawet z godności...
To cudowne,że już tam nie pracuje, i dziwię się,że tyle tam wytrzymałam.
Teraz mam NORMALNĄ pracę za dobre pieniądze i szacunek do samej siebie...
A Fico to koszmar mojej przeszłości...
4
Czarny 2017-02-21 11:23
Dajcie znać jak wyglądają zarobki na stanowisku wózkowego ( Operator wózka systemowego / wysokiego składu )
EDZIAAA33 2017-04-30 10:31
Praca jak każda,a staży pracownicy no cóż ZAPOMNIAŁ WÓŁ JAK CIELĘCIEM BYŁ ale nie wszyscy tacy są
2
Magniak 2017-05-06 15:08
Przyjdż do Magny to zobaczysz co to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i obdzieranie ludzi z godności i zarobki dużo mniejsze niż w Ficosie wszystkie dodatki takie jak premia urlopowa czy premia świąteczna(nie można tego nazwać nawet premią świąteczną) płacona z wypłatą bo nawet ten zakład swojego socjalu nie ma więc na kasie wychodzisz jak zabłodzki na mydle. Zapraszam do Magny gdzie wszyscy uciekają gdzie pieprz rośnie.
1
Ficorob 2017-05-10 15:06
Wyplaty przez agencję to jakaś żenada i kpina! Praca ciężka. Rzucają po wszystkich liniach i z pretensjami "czemu nie ma normy?!" . Starzy pracownicy wywyzszaja się nad innymi , wszędzie obgadywanie. Na liniach samo pośpieszanie "szybko, szybciej" , a normy niczym z kosmosu. Na przejście pod zaklad trzeba czekać bardzo długo...
2
Yhn 2017-05-10 15:14
Za takie pieniądze szkoda dłoni, palce puchna, ręce dretwieja, kregoslup wysiada. W ciagu dnia nie ma czasu, żeby nawet się wysiusiac.
2
gość0091 2017-06-02 11:37
Zapraszamy więc na wtryski! ;) o niebo lepiej
szukam dalej normalnej pracy ta była pierwsza. 2017-06-30 20:48
witam powiem wam jak tam jest zatrudniasz się przez pośrednika umowa na 1 tydzień i akcja brak szkolenia brak wsparcia brak pomocy starszych pracowników brak szkolenia bhp. wszyscy są wrogo nastawieni bo ty chcesz im zabrać prace .co cię obowiązuje NORMA jak nie wykonasz to przepadłaś .problem polega na tym że te normy są podnoszone corocznie i jak byłaś od początku to spoko wprawisz się i ok. dasz radę ale jak wejdziesz pierwszy dzień to po tobie bo od razu musisz wyrobić to co inni uczyli się kilka lat . kierownika nic nie interesuje tylko norma . o sikaniu zapomnij o kawie nie ma co marzyć . i co ci z tych 1850 jak nie masz życia .jesteś tylko mięsem które zostanie zmienione za tydzień bo się nie sprawdziło ,nie wyrobiło normy . i jeszcze jedno w pracy niema znajomych kolegów ani nawet rodziny .
5
nierobot 2017-08-21 00:33
2 miesiące w Fico..i problemy z sercem spowodowane długotrwałym stresem. Zapierdzielanka na 2 metrach kwadratowych 2/3 stanowiska.Rzucona od razu na "głęboką wodę" norma=szybciej...szybciej...Dziewczyny napierdzielają w tempie robota i są w stanie pogadać o serialach...problemach rodzinnych...czyli można po jakimś czasie się "wdrożyć".Ale gdzie godność...gdzie szacunek....?Zostały za bramą! Dopóki będziemy się godzić na takie warunki, dopóty takie obozy pracy będą nas wykorzystywać - słaba pensja,pełne zaangażowanie,norma robota.Nie,dziękuję!
1
Mark 2017-08-21 19:46
Jakw Fico teraz?Potrzebuja pracownikow? Slyszalem ze przez Agencje Pracy? Mozecie napisac jakie? I jak praca? Wolno palic? Ile przerwy? praca na linii czy na bocznych stanowiskach? Jak to wyglada? 
Ala 2017-08-27 08:08
Ja tez własnie zastanawiam sie nad praca w fico i niewiem czy jest sens tam isc
ficorob 2017-09-13 09:21
Nie podoba mi się to, że co niektóre sprawy załatwia się tutaj po znajomości! Inne osoby zostają zwolnione, aby zrobić miejsce nowym, którzy mają tutaj jakieś znajomości bądź ewentualnie rodzinę. Gdzie tu jakaś sprawiedliwość? Poza tym jeden spisuje przeciwko drugiemu, obgadują za plecami. Nikt skory do pomocy nie jest... Tak samo wypłata... Oszustwa, przekręty... nie wypłacają tyle ile faktycznie sie przepracuje godzin.
2
www.www.www 2017-09-21 17:16
Powiem krótko, żenada. Niektórzy pracownicy pracują w tej firmie kilka lat... i nadal mają umowę przedłużaną co 2 tygodnie...
MIŚ 2017-09-29 18:18
NIE WARTO TAM PRACOWAĆ. CHAMSTWO.
1
Agata 2017-10-03 00:07
@MIŚ mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego, co sprawia, że masz tak negatywną opinię o FICO MIRRORS? Konkretne informacje będą najbardziej cenne.
Ewela 2017-10-07 12:27
Hej Agata! Poszłaś tam do pracy?
blblb 2017-10-17 21:49
Pracowałem tam przez rok,spróbowałem innej pracy ,teraz wiem ,ze nigdy tam nie wrócę,mam nerwicę.
Byly pracownik 2017-10-19 21:50
Odradzam pracy tam po 4 miesiacach nie dalo sie juz tam wytrzymac fizycznie i psichicznie tyle odemnie
1
Zostaw swoją opinię o FICO MIRRORS - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FICO MIRRORS