Lumag Sp. z o.o

Budzyń

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 92 ocen.

Opinie o Lumag Sp. z o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lumag Sp. z o.o

Marta

@Cześć widzę, że niestety nikt do tej pory nie udzielił Ci odpowiedzi. Czy zdecydowałeś się na aplikację do firmy? Jeśli tak, to co możesz powiedzieć o procesie rekrutacji? Oraz odpowiedzieć innym użytkownikom na swoje pytanie. Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne.

Cześć

Ile premi i jakie tam paczki i prezenty na święta??? Ojj prezesie wstyd trochę

Solidarny
@Cześć 15.12.2016 11:57
Ile premi i jakie tam paczki i prezenty na święta??? Ojj prezesie wstyd trochę

To nawet w Lidlu jest social. Wstyd to by był jakby prezes dał po 500 każdemu co przepracował pełen rok w tej firmie, Idą święta napiszcie czy przejrzał prezes na oczy. Ile osób pracuje w tej firmie?

misiek

Nie da się ukryć, że jest w tym prawda @waldi wiele osób narzeka ale często nie precyzuje na co a do tego mówią na innych, że nie zasługują na awans. Ale tak jak napisałeś wystarczy się podszkolić, mieć wiedzę i wtedy droga stoi otwarta, a nawet firma będzie zabiegać o takie osoby

Prawda o miśku
@misiek 25.09.2016 10:15
Nie da się ukryć, że jest w tym prawda @waldi wiele osób narzeka ale często nie precyzuje na co a do tego mówią na innych, że n...

Oj kolego misiek chyba masz nie świeży palec lub dwa.. Brawo ty. Proszę przedstaw wszystkim drogę kariery zawodowej w tej firmie dla np: pracownika fizycznego produkcji. Przeczytałem wszystkie opinie i jest konkretnie sprecyzowane co jest nie tak: 1. Kultura pracy i stosunki pracownik-przełożony 2. Brak możliwości rozwoju dla pracownika 3. Wynagrodzenie nieadekwatne do powierzonych zadań 4. Brak świadczeń socjalnych, brak systemu nagradzania a kary widzę że są. Super

waldi

Czytając te opinie macie obraz ludzi, którzy wiecznie narzekają. Ciągłe czepianie się do tego , że ludzie z biura dostali nowe BMW, że zarobki stoją w miejscu, że podwyżki dostają tylko pupilki kierowników. Teksty, że macie iść się zwolnić? No przecież to czysta PRAWDA, jeżeli tak Ci kurka źle to idź pracować gdzie indziej ! Prawda jest taka, że zarobki są najlepsze w okolicy, nadgodziny są wypłacane zgodnie z obowiązującymi stawkami, praca nie jest jakaś trudna, dba się o BHP pracownika i jest porządny socjal (prysznice, toalety, stołówka). Pracownicy, którzy nie dostają podwyżki, a się o to wielce burzą to zazwyczaj tacy, którzy mają oklepane 3-4 czynności na kilku podstawowych maszynach (ON/OFF, 2 guziki, które trzeba wdusić, aby maszyna wykonała swoje zadanie), które na prawdę mogła by wykonać małpa, gdyby ją tego nauczyć. Osobiście tam pracowałem i nie narzekałem, dostałem lepszą ofertę pracy więc odszedłem, ale wróciłbym tam gdybym był zmuszony. A Wy Panowie, jeżeli chcecie nowe BMW i kilka tysiaków na łapę to proszę skończyć PORZĄDNE studia i nauczyć trochę ogłady, bo połowa z Was to języka polskiego dobrze nie zna, a chciała by 5 koła na rękę za leżenie i picie piwa. Pozdrawiam uczciwie pracujących.

asas
@waldi 22.09.2016 17:40
Czytając te opinie macie obraz ludzi, którzy wiecznie narzekają. Ciągłe czepianie się do tego , że ludzie z biura dostali nowe...

Chciałbym wiedzieć na jakim dziale pracowałeś mówiąc "praca nie jest jakaś tam trudna" . Pakowanie klocków do kartonów?

Polak Potrafi WLKp
@waldi 22.09.2016 17:40
Czytając te opinie macie obraz ludzi, którzy wiecznie narzekają. Ciągłe czepianie się do tego , że ludzie z biura dostali nowe...

Ale jaja z tą firmą, chciałem zakupić tarcze i klocki do clio2. Po tym co czytam to nie sety nic nie kupię. Księgowi niszczą jakość towaru w takiej firmie, gdzie niedoceniony finansowo pracownik decyduje o moim bezpieczeństwie.. Brak dodatków i drogi rozwoju pracownika, w dzisiejszych czasach, to morderstwo dla firmy. Prezesie kierowniku pamiętajcie że to tylko forum, czekam na filmy na YT od pracowników. Niszczycie polską markę/motoryzację to bardzo smutne. O tym forum poinformuję sprzedawców sieciowych, niech to poczytają.

Kierownik działu

Witam mam pytanie jeżeli kierownik może zastraszac pracownika ze za długo w wc siedział i poda go wyżej to ja mam takie pytanie gdzie mogę dostarczyć nagranie jak w godzinach nocnych w pracy kierownik sobie smacznie spi żal mi tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firmy nawet za przeproszeniem wysrac się nie można chamstwo normalnie chamstwo ale jak nie pomoże to zobaczycie ten zakład w tv oni są jak hieny 1 telefon i już są żeby zrobić sensacje żegnam

Adamus

Zapiernicz jak wszędzie. Nie szanuje się ludzi niestety i dlatego uciekają gdzie pieprz rośnie kiedyś pracownik zwłaszcza wieloletni był szanowany dzisiaj nowy więcej zarabia niż stary nawet już po gimnazjum szuka się ludzi tylko po co skoro można mieć fajną załogę wystarczy ją docenić..... No ale pewnie są inne priorytety.... Szkoda bo to fajna firma

anonim

(usunięte przez administratora)

kazik

Nie ma jak , dobra i subiektywna opinia chociaż przypuszczam , że w tej firmie nie pracujesz albo, już nie pracujesz, bo piszesz ...zapłacicie , robicie czyli nie Ty a Oni. Tak na marginesie Hołowczyc jak widzisz pisze się przez samo" H " ale to drobiazg oceniając całokształt Twojej pisowni.

Miszcz IAG

Jesteś dumny z tego że tam pracowałeś? To jesteś naprawdę cięć. Fakt pani Tokarz jest super bo cokolwiek potrzeba to masz od ręki ale kierownicy jeden jakiś niedorobiony chodzi jakby go ktoś całe życie krzywdził aż szok że ma żonę

stefan

Jednym słowem obóż pracy,kierownictwo,biuro ,jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach

ja

Pani Tokarz jest bardzo miła i fajna kobieta. I nie ma wpływu na to wszystko.Mnie też zwolnili i jakoś nie mam żalu do tej osoby jak i do szefa. Bardzo kulturalna ekipa jest w biurze. Dobre zarobki nowoczesna firma, jestem dumny że pracowałem w tej firmie. No troche szkoda że nie patrzyli na to że ktoś ma rodziny i jest jednym żywicielem rodziny. Ale mimo wszystko dobra firma.

ulalala

racja nikogo nie obchodzi że rodziny niema za co utrzymać wszyscy mają w biurowcu to centralnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ważne że oni dostają podwyżki wszyscy tam kłamią ściągają cię z innej pracy i jak ci za to dziękują wypowiedzeniem to co teraz się dzieje to skandal ciekawe jak pani TOKARZ się czuje(obiecując stałą prace) pewnie spłyneło to po niej jak po świ....f

staruszek

witam wszystkich jak chcecie podjąć prace w lumagu to się dobrze zastanówcie bo na spotkaniu z panią Tokarz tak zwaną kadrową wszystko ładnie i pięknie wygląda mowa jest że szukają osób na stałe i stała praca no i wogule same suprlatywy atu okazuje się ze jedna grupa osub dostaje prezent na św bożego narodzenia w postaci zwolnienia nawet nie dotrwali do normalnej umowy a druga grupa niedawno dostała wypowiedzenia.jednym słowem niewarto sobie zawracać głowy lumagiem omijajcie go z daleka a takie gatki że jak będzie potrzeba to będą dzwonić no tak ktoś będzie czekał na tel z lumagu i na ponowne obiecanki ludzi traktują jak śmieci więc się zastanówcie jak będziecie szukać pracy bo w tej firmie

John

Teraz to tam się dzieje.... Polecialo już pare osób na zieloną trawke ale za to system mają świetny,a ogólnie jest wesoło brak perspektyw dla starych pracowników niestety, brak integracji, ponoć tak ma być.... Szkoda bo to fajna firma.

Hmmm

Zacznijmy od tego ze w tym zakladzie liczy sie sztuka nie pracownik jak to mówia za bramą czekaja tysiace chetnych. Co do socjalnego to czegoś takiego niema przynajmniej dla zwyklego pracownika a nalezy sie to wystarczy dobrze poczytać przepisy no ale wszystko idzie obejsc .niestety ten pracodawca nie docenia zwyklych pracownikow a uważą ze nikt nie ma swojego życia i tylko liczy sie firma . jedyny plus to ze wypłata jest na czas ale praca w soboty niedziele i za te pieniadze to tez nie jest wielki szał wrecz odwrotnie

wolny

Sorki jestem tu 1 raz pierdolicie bzdury firma spada na psy ludzi chyba będą zwalniać a wy pustymi mózgami świecicie jest tylu którzy chcą pracować a 30% procent to nygusy co od kilku lat grają w ch--a dlaczego tych co chcą pracować chcecie zwalniać macie infory sprawcie kto jest wydajny kto nie a jest mnóstwo nygusów sorki koledzy ale szczaw już kiełkuje !!!!

tom

kupiłem dzisiaj klocki hamulcowe w duzej firmie dystrybucyjnej do mana tga nie wierzyłem własnym oczom pisze made in Poland!!!kosztuja wiecej niz china przez małe H ale mam nadzieje ze bede zadowolony

stefan
@tom 20.03.2015 19:43
kupiłem dzisiaj klocki hamulcowe w duzej firmie dystrybucyjnej do mana tga nie wierzyłem własnym oczom pisze made in Poland!!!k...

jakość kosztuje, jak ktoś szuka ceny to chiny są odpowiednim rynkiem.

Stefan

Jeszcze trzynastka i czternastka deputat na węgiel zniżki na kolej i do teatru. O ludzie szok vzytac te wypociny

123

Okup to dla ciebie. "Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam!" to ja Wacław Jarząbek

olala

Okupniak nie pisz bzdur tylko weź się do porządnej pracy bo z dopisywania nic dobrego ci nie wyjdzie jak pracował byś jak inni to 2 nagan byś nie dostał i gdyby nie twój kierownik to już dawno byś wyleciał z pracy

ulala

A czy ja powiedzialem ze mi sie w firmie cos nie podoba?firma okej tylko (usunięte przez administratora)jest nie do strawienia :)pozdrawiam i życzę ci lizaczków mniam mniam :)

ulala

po 2 naganach też bym się dogadał z kierownikiem :)

majsterek
@ulala 27.01.2015 15:17
po 2 naganach też bym się dogadał z kierownikiem :)

nie po 2 lecz po jednej , taki jestes poinformowany :) jak masz problem powiedz mi to prosto w pysk a nie tu śmiecisz forum Skoto tak Ci sie wszystko nie podoba to się zwolnij , nikt Cie nie trzyma , wiesz gdzie są kadry . :* .

Majsterek

Ok widzę że tu wszyscy mają mieszane uczucia co do firmy . Powiem tak , pracuje w tej firmie od lutego 2014r na dziale PRASOWNIA , na pensje nie narzekam , ponieważ starcza mi na utrzymanie siebie, narzeczonej oraz dziecka .Z kierownictwem zawsze da się dogadać , gdy jest jakaś nagła sytuacja (coś nam wyskoczy) mamy dzień wolny .Co do porozumiewania się z innymi pracownikami to jest bardzo dobrze, z każdym można pogadać , jak czegoś się nie wie to można zapytać ,wszyscy sobie nawzajem pomagają. Co do szefostwa się nie wypowiadam , bo jestem wdzięczny za to że mam prace i tyle. Jeśli ktoś chce zacząć swoją przygodę w tej firmie to jak najbardziej polecam! To moje zdanie

rabus

Witam wszyscy macie niepokolei w głowie zakład powyżej iluś pracowników musi mieć socjalne na pracownika na rok przypada ok 1000 złwiec nie wypisuje bzdur a premie nam się należą anie jazda na safari

111
@rabus 01.01.2015 20:11
Witam wszyscy macie niepokolei w głowie zakład powyżej iluś pracowników musi mieć socjalne na pracownika na rok przypada ok 10...

Z jakiego tytułu się należy te 1000zł socjalnego? Bo pierwszy raz w życiu czytam takie brednie. Może jeszcze zwrot za dojazdy do pracy Ci się należy?

Stefan

Co za brednie tu wypisujecie masakra jakas, nikt za nikogo pieniądze nie pojechał na safari skąd te brednie,w lumagu nie ma paczek premi itp bo nie ma funduszu socjalnego wiec glupt nie piszcie.a na safari jak co roku kadra se gdzieś na zakończenie sezonu jedzie w nagrodę za ciężką pracę..... A robolki musimy dygać za miske ryżu..wesołych Świąt .

kumo
@Stefan 19.12.2014 19:05
Co za brednie tu wypisujecie masakra jakas, nikt za nikogo pieniądze nie pojechał na safari skąd te brednie,w lumagu nie ma pac...

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ! chodz na kopalnie !

;-)

socjal? haha chłopie zatrudnij się w kopalni- tam będą 13stki, 15stki, dostaniesz paczkę dla rodziny i buzi od prezesa a jak przyjdzie nowa władza to i wypowiedzenie w wigilie ;-)

wedkarz13

witam pracuje w LUMAGU i troche to porażka za nasze socjalne pojechali sobie na SAFARI ani paczek na święta dla dzieci ani kasy dla pracowników

Grubson

Witam jezeli chcesz zaczac prace w tej firmie to 2 razy sie zastanów chyba ze chcesz dostac prezent na swieta tak jak pare osób dostalo w postaci zwolnienia prezent jak h... na same swieta tak traktuja tam pracownika to nie wazne ze masz rodzine i dom na utrzymaniu nie polecam

wolny

ŻAL

ddsssdd

dramat człowieka

thx

Ile? Kierownik zmiany 3000. Myslem ze 5 -6 na lape. no to faktycznie wykwalifikowanego goscia to oni nie znajda.

Bez problemu
@thx 20.11.2014 05:17
Ile? Kierownik zmiany 3000. Myslem ze 5 -6 na lape. no to faktycznie wykwalifikowanego goscia to oni nie znajda....

Bez większych problemów znajdują ;-)

ddddd

Czy ktos wie ile mozna wyciagnac na stanowisku Technolog albo kierwonik zmiany produckyjnej ?( 10 miesiecy na produckji - o to ? inowacyjnosc ) I jakie sa warunki pracy ? wielkie dzieki za info - szczere info

bum
@ddddd 08.11.2014 16:07
Czy ktos wie ile mozna wyciagnac na stanowisku Technolog albo kierwonik zmiany produckyjnej ?( 10 miesiecy na produckji - o to...

10 miesięcy na produkcji byś wiedział o co chodzi , potem ok 3000 netto

Bogaczek

To się zwolnij a nie płaczesz(wirtualnie). Zamiast bmw mogłyby być polonezy caro ale niestety już ich nie produkują a były fajne ;-)

Biedaczek

Witam was moi mili odrazu odradzam wam firme lumag po 1 wchodzisz tam jak do zakladu karnego po 2 zalierdal na maxa a kasa stoi w miejscu dla roboli to nie ma ale dla kierownikow nowe bmw jest po 3 jak wychodzisz z zakladu to traktuja cie jak zlodzieja przechodzisz przez bramke jak w z.k .jezeli cos ci zapiszczy to jeszcze szperaja ci w torbie duzo by pisac nie polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

incognito

Na pewno nie będziesz żałował.

all in

zagraj w ruletkę może pójdzie ci lepiej jak w pokera ;-) a tak a propos to gdzie ty grasz w tego pokera w kasynie? Skoro kasyna zostały zamknięte.

DAWNY..

witam , pracowałem tam kiedyś , i było w miarę , a teraz z tego co słyszę to jest jest co raz gorzej wypłaty co raz to mniejsze a kierownictwo wozi się nowymi bmw i (usunięte przez administratora)wie dlaczego i skąd to maja! A zwykły pracownik jest na szarym końcu i nic sobie z niego nie robią. NIE POLECAM TEJ FIRMY . ŻAL !

robol4

Popieram , nikt nie pogada ani nie zapyta co jest nie tak . Trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze się tłumaczyć "dlaczego tak mało" . Ciągle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mało [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] te firmę

heya

Napisze coś od siebie Po paru latach przepracowanych w firmie Lumag mogę powiedzieć że jest to prężnie rozwijająca się firma nie szczędząca na nowe technologie i sprzęt co przekłada się na lepszą jakość produkowanego produktu i to wszystko przekłada się na wielomilionowe zyski pracodawcy czego już nie można powiedzieć o zwykłym pracowniku produkcyjnym, w porównaniu z poprzednimi latami produkcja zwiększyła się 100% a pensja stoi w miejscu ( przepraszam…. Wybrańcy i pupile kierowników dostają podwyżki ) tak więc im więcej robisz tym mniej zarabiasz. Atmosfera w firmie jak w większości firm prywatnych, pracownik produkcyjny to tylko robol, ma robić a nie się żalić, jak się nie podoba to są na tyle uprzejmi że wskażą ci gdzie są kadry możesz się zwolnić na twoje miejsce pchają się drzwiami i oknami ( stary i oklepany tekst prywaciarzy w naszym kraju ) a nie lepiej usiąść z pracownikami i porozmawiać ?? dowiedzieć się co jest nie tak, może coś należy poprawić, zmienić, by pracodawca i pracownik był zadowolony, ale w tej firmie czegoś takiego nie doświadczysz, kasa przesłoniła prezesowi oczy i nie widzi albo nie chce widzieć niezadowolenia załogi na to co się dzieje, pracownik z wieloletnim stażem nie jest ceniony i doceniany pensja nie jest adekwatna do jego wiedzy i umiejętności ( przykład: między pracownikiem z 6 letnim a w niektórych przypadkach nawet wyższym stażem a pracownikiem rocznym jest tylko 70zl ) tak więc wstępujcie w nasze szeregi młodzi i prężni, po roku możecie zawsze wyrazić swoje niezadowolenie i się zwolnić ( nie ta to inna praca jak to mówicie ) Chciał bym zwróci również uwagę na kumoterstwo jakie panuje w firmie, pracownik produkcji a mechanik czy automatyk to chyba na innych zasadach są zatrudnieni podam parę przykładów: do wypicia kawy nie maż prawa, co innego mechanik czy automatyk oni potrafią iść na stołówkę i siedzieć tam 40mn przy kawie i nikt im nic nie powie, ty wybijasz się z pracy o pełnej godzinie i wychodzisz dopiero z hali, oni już są po za zakładem bo 15-20mn przed końcem pracy się już kąpią też nikt im nie zwróci uwagi bo to pracownicy uprzywilejowani, ty na śniadanie masz 20mn oni siedzą po 30mn Co do kierownictwa to jak by się dało to nic by nie robili, obowiązki jakie mają narzucone przez prezesa i szefa produkcji przerzucają na pracowników nie dosyć że na nich robimy ( bo gdyby nie robol to pensji by nie mieli )to jeszcze za nich musisz wykonywać ich prace ale bezczelność ludzka nie zna granic. Były takie czasy że Prezes umiał słuchać pracowników, przystanąć i zapytać czy coś jest nie tak na produkcji co pracownika boli, wtedy kierownictwo i pracownicy biurowi trzęśli portkami w obawie żeby za dużo się nie wydało bo o wielu rzeczach nie wiedział, teraz możesz zapomnieć o takiej sytuacji . Można by jeszcze wiele pisać o tej firmie od strony pracownika ale to temat rzeka ja już zakończyłem współprace z tą firmą aczkolwiek inni mogą się zatrudnić i na własnej skórze przekonać jaka panuje tam atmosfera.

potel
@heya 02.10.2014 18:36
Napisze coś od siebie Po paru latach przepracowanych w firmie Lumag mogę powiedzieć że jest to prężnie rozwijająca się firma...

Dobrze prawi, wina mu dać...

anonim

(usunięte przez administratora)

ive

Stablina firma- próbuj.

alvaro

Ostatnio bylo glosno w zakladzie ze tytaj ludzie wyrazaja swoja opinie. to smieszne wlasnego zdania juz by chcieli zebys nie mial. ja znajde inna prace to sie zwalniam szczerze wole robic za mniej i miec spokoj i weekendy dla siebie. za mlody jestem na takie nerwy i nie czuje sie dobrze jak mnie traktuja jak smiecia.

SZCZERY AZ DO BOLU

Witam Otoz co moge o tej firmie powiedziec ( tragedii nie ma) ( widac ze sie psuje), warunki nie sa zle ale : - szef produkcji., nie powie dzien dobry ani nic tylko krzywo sie patrzy - kierownictwo ( nie zeby obrazic ale to ludzie na nizszym poziomie ( przeklinac standard i obrazac typu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nakurwiaj, "jestes tak samo tepy jak reszta zalogi" itd. (moze 2-3 kierownikow w porzadku) - premia ( smiechu warte zeby odciagac )( a jak odciagac to konkretny dzial a nie zeby wszystkim odciagac ( nie ktorzy ciezka pracuja ale i tam im odciagna bo ktos inny spapral robote - 4 brygadowka , 4 nocki 2 wolne, 4 popoludniowki 1 1 ,wolny, 4 ranki 1 wolny i tak kolko ( czy to swieto czy nie robic, robic i jeszcze raz robic - wolne nie chca ci dac, wola zbierac zeby ci to kiedys wrzucic jak nie bedzie pracy - wyplata owszem 2 z przodu jest ale za to z tylu nic :) - najgorsze jest to ze niektorzy maja wypadki w pracy nie z ich winy ( to jak im sie konczy chorobowe to jednym slowem ( nara), nie wspominajac jak ktos pojdzie na chorobowe na conajmniej 2 tyg - ktos zadowolony robi juz 2 lata, ma dojazd ( full samochod ) a tu nagle zmiana i kazdy jezdzi sam , malo tego nawet nie powiedz skad ta decyzja i zmiana ( po prostu ani be ani me moze to bedzie argument zeby ktos sie wzial za ta firme wiadomo nie jest tak tragicznie jak w innych polskich firmach gdzie robisz za 900 zl czy tam najnizsza 1200 zl, ale ( na pewno ta firma stara sie nie byc elita w polsce to juz w podaninie firma stolarska ma lepiej, ( jebiesz ale zarobisz) SZCZERY AZ DO BOLU

edi

zachorujesz - jesteś dla nich bezużytecznym śmieciem!

incognito

Ja pracuję w Lumagu i chwalę sobie tą pracę.Fakt jakaś premia świąteczna raz w roku by się przydała.Ale tak oczerniając firmę na pewno prezes zdecyduje się nam ją dać.

ja

Popieram przedmowce....dobrze gada

papik
@ja 16.09.2014 07:19
Popieram przedmowce....dobrze gada

A ty kto kierownik czy pracownik biura ???? Ja juz tam nie pracuje i moge tam podjechac i ci napluc na twarz i nic nie zrobic bo sie bedziesz bal. masz swoja opinie to trzymaj ja w kieszeni

incognito

Jak tak się wam w Lumagu nie podoba to się zwolnijcie.Nikt was tam na siłę nie trzyma.Zatrudnijcie się u koerańczyka gdzie będziecie robić za najniższą krajową.Ciekawe co wtedy będziecie pisać hejterzy mądrzy przed klawiaturą.

edek
@incognito 15.09.2014 20:38
Jak tak się wam w Lumagu nie podoba to się zwolnijcie.Nikt was tam na siłę nie trzyma.Zatrudnijcie się u koerańczyka gdzie będz...

A w lampe chcesz dostac na parkingu ?

hehe

Lumag i socjal...?brak słów,nie dla psa kiełbasa, tylko niestety ścisłe kierownictwo się byczy bo przecież się napracowalo cały rok....

no name

Tak wczasy i socjal jest ale nie dla pracownika szeregowego tylko dla kadry kierowniczej i biurowej.

nikt

to wszyscy pracownicy produkują w tej firmie buble na życzenie kierownictwa? Chyba tak źle nie jest co? Podwyżki, premie dodatkowe, wczasy pod gruszą i socjalne na pewno też są? Mówiąc o klockach to 100 razy bardziej kupił bym klocki z firmy Lumag niż z firmy Tomex.

james

Czyżby aż tak tam się popsuło?? Ciekawe kto do tego doprowadził??z tego co pamiętam zawsze dobro pracowników było tam ważne,spotkania integracje,chyba zbyt wielu kierowników tam teraz a zbyt mało myślących, przecież zadowolony pracownik to sukces firmy i doskonałe produkty czyżby ktos o tym zapomniał.....??

Rych

Wyobraźcie sobie ile ciężarówek jeździ po kraju (i poza nim) na tych klockach wyprodukowanych na akord - obym ich na swojej drodze nie spotkał

megalex
@Rych 10.09.2014 12:59
Wyobraźcie sobie ile ciężarówek jeździ po kraju (i poza nim) na tych klockach wyprodukowanych na akord - obym ich na swojej dro...

Żeby mogli odjąc -120 zł. premi , to najpierw musieli Ci dać wyższą ilościową , ale jakoś o tym nie piszesz. A poza tym kapiltalizm ma to do siebie, że pracownikowi źle. Otwórz własną firmę , dorób się milionów, zatrudnij ludzi i zobaczymy czy będziesz im cudnie płacił.

Bysiu

Praca za 2000zł na rękę, no dobrze może kilkadziesiąt złotych więcej jeśli o ścisłość chodzi za 168 godzin naginania to sobie proszę policzcie ile to na godzinę wychodzi. Nie myślcie, że te 168h pracownik przepracuje na luzie - jest ciągle poganiany, po powrocie z toalety pytany gdzie był i po co, na prośby w kierunku kierownika by otworzył okna przy maga duchocie i nagrzanej stalowej puszcze zwanej halą produkcyjną usłyszeć można odpowiedź"to się w chłodni zatrudnij k...wa, jeśli ci nie pasuje" - pełna kultura wobec pracownika. Premia jakościowa moi drodzy teraz wynosi -120zł - tak, tak minus 120 zł !!! co oznacza, że w ramach "premii" jakościowej zakład zabiera każdemu pracownikowi produkcji 120zł - rozumiem brak premii, ale "premia" do zapłaty to przechodzi ludzkie pojęcie. Nikt nikomu nie tłumaczy dlaczego to my premię płacimy pracodawcy, a nie odwrotnie, ale każdy pracownik na koniec zmiany tłumaczy dlaczego nie wyrobił wyśrubowanej "normy" (której oficjalnie nie ma bo zakład teoretycznie w mediach stawia na jakość - tak, tak nie ma się co oszukiwać w tym zakładzie jest "Praca na na akord")i słyszy, że głowy polecą. Nikogo z kierownictwa nie interesuje, że narzędzia, mało tego, że maszyny są zdezelowane. Pracownik 8h siedzi zgarbiony jak wielbłąd bo krzesła już w tym roku były kupione w ilości sztuk trzech,a nikt nie myśli by naprawić te zepsute. Nikogo już nie bawi 8h gimnastyki bo nikt nie naprawia paleciaków i zawsze można go sobie podnieść co 10 minut bo tak długo trzymają, a jak nie pasuje to się schylaj 8h, tylko na koniec wytłumacz kierownikowi biegającemu z kartką i spisującemu "osiągi"pracowników dlaczego tak mało zrobiłeś, a schylanie to nie argument. Wiecie co jest ulubionym zajęciem tzw.bhp-owca - wiem co myślicie - "sprawdzanie czy nic nikomu nie grozi, czy olej wyciekający z maszyn stanowi zagrożenie, jak poprawić bezpieczeństwo i ergonomię i wygodę pracy.Nic bardziej mylnego - osoba tzw.bhp-owiec głównie ogląda nagrania z kamer ze stróżówki sprawdzając czy pracownicy "budki"dokładnie szperają w plecakach przewijających się przez nią pracowników. Faktycznie - na jego miejscu martwiłbym się czy nikt nie ukradnie klocków hamulcowych produkowanych na tzw. cichy akord. Pewnie to już nikogo z forum opinii o pracodawcach to nie zainteresuje, ale ja bałbym się kupić te klocki - każdy z pracujących w tej firmie ludzi chce jak najszybciej zrobić swoje, na każdym etapie produkcji do minimum skrócony jest etap kontroli produktu, lub najzwyczajniej go niema, przez każdy dział przepychane jest dalej mnóstwo bubli byleby tylko uwinąć się jak najszybciej i nie tłumaczyć "dlaczego zrobiłem mało" i nie bać się zwolnienia z powodu niewykonania "normy". Wyobraźcie sobie ile takich bubli trafia do pudełek i jest wysyłanych bo pracownik zajmujący się pakowaniem chce mieć jak najwięcej spakowanych pudełek na koncie, a nie tracić czas na oglądanie produktu finalnego.

XXXxxxXXX
@Bysiu 09.09.2014 07:56
Praca za 2000zł na rękę, no dobrze może kilkadziesiąt złotych więcej jeśli o ścisłość chodzi za 168 godzin naginania to sobie p...

cyt."...każdy z pracujących w tej firmie ludzi chce jak najszybciej zrobić swoje, na każdym etapie produkcji do minimum skrócony jest etap kontroli produktu, lub najzwyczajniej go niema, przez każdy dział przepychane jest dalej mnóstwo bubli byleby tylko uwinąć się jak najszybciej i nie tłumaczyć "dlaczego zrobiłem mało" i nie bać się zwolnienia z powodu niewykonania "normy"..." masz 100% racji !Dział,na którym ja pracuję ma tak samo , nawet wyjście na papierosa czasem może już skutkować nie wyrobieniem "normy" , której niby i tak nie ma.Słysząc "jakość na pierwszym miejscu" od kierownika nie oznacza "rób wolniej i dokładniej" tylko "zrób dużo byle przeszło dalej". Powoli mam tego dość .

Zostaw opinię o Lumag Sp. z o.o - Budzyń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lumag Sp. z o.o