Dr. Schumacher Sp. z o.o.

Lubań

Opinie o Dr. Schumacher Sp. z o.o.

matrix 2017-01-17 21:48
Wyrównanie płacy w chromexie to jedno, nie zapominajmy o tym iż poszła najniższa krajowa w górę więc progowo powinno też podskoczyć całej reszcie pracownikom wynagrodzenie o tą różnicę, jak to się dzieje w normalnych firmach. Inflacja wzrosła o -0,7% o czym Pan S. CEO doskonale wie a większość ekonomistów prognozuje, że w pierwszym kwartale tego roku inflacja w Polsce może nawet osiągnie -1,8%. Dla nas to oznacza wzrost cen żywności, paliwa, energii elektrycznej itp. również cen kredytów w bankach.
7
matrix 2017-01-17 21:54
Do admina.
Poprawka inflacja nie jest w - tylko w +
2
Lola 2017-01-18 19:35
No właśnie w zakładzie źle się dzieje nigdy tak nie było ja już też pracuję kilka lat zamiast szanować pracowników to jeszcze kierownictwo dobija mała produkcja ale jak maszyny się psują to jaka ma być liczy się tylko ilość nie jakość a potem buble i kto za to odpowiada zwykły pracownik oczywiście dużo długoletniej pracowników się zwalnia i będzie jeszcze gorzej za Rudej to chociaż takiego bałaganu nie było tak samo śmieszy mnie to że ludzi brak głównie pakowaczek to tworzą jakieś durne stanowiska koordynatora brygadzistki co to ma być chory zakład
5
Mimi 2017-01-19 16:40
No właśnie jedności nigdy nie będzie w tym zakładzie tylko następnym razem ogłoscie to bo dużo osób nie wiedziało zwłaszcza z produkcji suchej Itak nikt nie przyszedł tak się złożyło
Powinniśmy na dłuższy czas zawiesić weekendy może by coś dotarło
5
pracownik 2017-01-24 19:39
ciekawe czy jak od stycznia wzrosla srednia krajowa to czy my tez dostaniemy wiecej czy tez bedziemy zarabiac tyle co nowo przyjeci
2
okiem obserwatora 2017-01-24 22:37
W dodatku odczyt nie jest z kamer naganę dostali wybrańcy .....
1
pp 2017-01-26 23:04
Dokladnie nie jest z kamer bo polowa nie dostała , a stali obok mnie . Pozdrawiam
Fuj 2017-01-26 23:35
No to prawda cackaja się z tymi ukraińcami że masakra bo taki ukrainiec nie upomni się o podwyżkę bo im tak pasuje a Ty Polaczku zapierdalaj a oni mają to w dupie no i są jeszcze Cyganie brakuje tylko kryminalistow i załoga super by była. Polaków mają za nic i lepiej nie będzie szukajcie ludzie lepiej roboty bo tu nic nie idzie ku lepszemu
2
pracownik - juz nie dlugo były 2017-02-04 07:33
Wyszłam z maszyny o 13 58 . Z tej okazji dostałam upomnienie i straciłam premie w wysokości 300 zl . Od tamtej pory obserwuję ludzi i nikt nie czeka do pełnej godziny tzn 6 00 , 14 00 , 22 00 . Pojedyncze osoby osoby znajdę bo plotkuje do 14 10 ( nie wnikam ich sprawa) zdolni potrafią 5 min przed czasem odejść od maszyny . Żadna ze zmian nie dostała tez upomnień tylko zmiana która zainicjowała protest na poczet chromexu . Pytanie mam czy faktycznie zabiorą te 300 zl , nie wiem dla czego mamy być karani podwójnie , dla czego tylko wybrane osoby , czy 2 minuty pracy kosztują 300 zl , jaka jest kara kiedy jest zwrot mojej palety ( bo cokolwiek jest z nią lub paczkami nie tak ) jesli jestesmy wybrańcami dla przykładu dla czego tego dalej nikt nie pilnuje , dla czego kolo maszyny mam być najpóźniej za 5 , i kto mi zapłaci z nadgodziny ( bo codziennie 5 min i 3 które przebywam na hali po godzinach pracy to 7 a w tygodniu to 36 min w miesiącu to prawie 2,5 godziny ) ? I czy kierownictwo jest dumne z tego ze w tym miesiącu moje dziecko dalej w przedszkolu będzie chodziło w przymałych kapciach ? Ze starszy syn zaś nie pójdzie na badania bo z wyparty znikło mi 300 zl .
11
Lipa 2017-02-05 23:22
No właśnie kpina jest z tymi premiami za głupie odejście od maszyny zabierają premie żenada jakas wybrancy to CI którzy nie zostają ukarani bo to pupile władzy i lizusy każą nam przychodzić za 5 na hale a jak minute szybciej to już źle to po co następna zmiana przychodzi wcześniej skoro Itak czekamy do 14 bezsensu to jest .nigdy nie będzie lepiej jest coraz gorzej aż w końcu dojdzie do tego że zostaną sami Ukraińcy nie żebym miała coś przeciwko bo też chcą pracować okej
Ale za niektórych to trzeba robić a w imię czego pytam się ich stawki mało się różnią od naszych i ludzie się zwalniają i bardzo dobrze może w końcu zobaczą jak to jest nikt nawet na castingi niechce przychodzić bo zakład zła opinie ma wiem wiem zaraz ktoś powie jak Ci się nie podoba to możesz zmienić pracę ale nie oszukujmy się kiedyś było lepiej i ludzie się szanowali a teraz jest masakra
2
osły do roboty 2017-02-09 09:27
Dziękujemy zarządowi za podwyżkę Chromexsu .Po raz kolejny zakpili z nas ... zresztą nie ma się co dziwić ostatnia próba protestu pokazała że można z nami robić co tylko zechcą ....
8
Dr.szklanka 2017-02-09 15:44
Mega kasa za weekendy polecam!
4
Balerina 2017-02-09 18:01
Ludzie, na co Wy liczyliście??? Nim podnieśliście raban z powodu Chromexu, to wcześniej trzeba było przypomnieć sobie podstawy matematyki, nasmarować liczydło i zapoznać się z przepisami. Po pierwsze - na żywo do ręki nawet gdyby ktoś dostał podwyżki 200 lub 300 zł to za nadgodziny są groszowe sprawy ( wiem sam po sobie, na początku też się niemile zaskoczyłem ale wystarczyło policzyć). Po drugie - to że jest płacone 100% za sobotę i niedzielę - stara, wewnętrzna umowa zakładowa. Normalnie: 50% sobota, 100% niedziela.
Także warto najpierw się zastanowić, niż potem stracić około 1/3 tego co się ma na rzecz Waszej pseudo przepisowej walki. Odnośnie zarobków, polecam PRACUJ.PL - wypełniasz szczegółową ankietę i za chwilę macie poziom swoich zarobków na tle kraju.
1
Dr.Szklanka. 2017-02-09 23:43
Od maszyny masz prawo odejść kiedy przyjdzie twój zmiennik ,przekażesz zmianę tak było kiedyś i tak powinno być dalej a nie zabieranie jakiejś premii bez podstaw bo jakaś Pani "x" ma zły dzień albo sprawia jej to przyjemność ,satysfakcje.
6
osły do roboty 2017-02-10 12:30
Witam kadrę kierowniczą !Od lat funkcjonuje u nas prosty układ 100℅ za sobotę i niedziele .Praca nie nałeży ani do łatwych ,ani do przyjemnych a chętnych do pracy w wekkend nie ma zbyt wielu . Wam podnieśli stawki i zdjeli obowiązek przychodzenia w sobotę.Ludzie z produkcji chcieliby zarabiać 8000 za 5 dni "pracy ".Kiedyś było widać kierowników w soboty teraz nie uświadczysz nikogo bo po co ..
4
Dr. Biały kieł 2017-02-10 15:18
Super zarobki i bardzo miła atmosfera :) hajs z chromexu sie zgadza kierownictwo najlepsze a pakowaczki nie roby i plotkary
3
SCH 2017-02-12 09:40
DOPIERO GDY PRACODAWCA BĘDZIE ZMYSZONY SAM WEJŚĆ NA MASZYNĘN I SPROSTAĆ OTRZYMANNYM ZAMÓWIENIOM DOPIERO WTEDY ZROZUMNIE,ŻE O PRACOWNIKA TRZEBA DBAĆ.....

TO POWINNNO BYĆ MOTTO ZAKŁADU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Dr. Biały kieł 2017-02-14 02:19
Kto Ci bronil zatrudnic sie na stanowisko operatora czy maszynowej lub wyzej mama?czy tata ..?
2
Dr.Szklanka 2017-02-14 05:22
Nie ma to jak szklanka czystej na 3 zmianie jak za starych dobrych cZasow .
5
Dr. Biały Kieł 2017-02-15 05:09
Dobrze prawi chłopina od razu lepiej praca idzie i czas mija :)
3
BEDUIN 2017-02-22 10:36
pracownicy w naszej firmie dostają fundusz socjalny a składają się na nie bony świąteczne oraz na dzień kobiet prosta matma panie iwo i więcej nie dostaniemy bo nasz zakład nie dokłada do naszego funduszu socjalnego tak jak robi to większość firm , ewentualnie sobie zabierze na jakąś imprezę. może myślałeś że bony na święta to prezenty od firmy? hahahahaha naiwność ludzka jest nie ograniczona.
a najlepiej to idź do kadr to ci powiedzą gdzie twój socjal a nie rzucasz jakimiś paragrafami.
ale po co pytać lepiej najpierw obsmarować w necie.
2
D+anuta 2017-02-25 20:34
Powiem prosto jest to przykre ...ale nasz zakład to sklada się z tępych ludzi .CHodzi o to ,ze latwo się zadzi ciemniakami tak jak w epoce Stalina i Mao.
królowie życia. 2017-03-01 22:25
"się z tępych ludzi .CHodzi o to ,ze latwo się zadzi " naucz się pisać .
5
racja .. 2017-03-02 16:24
Królu życi ;-) to o Tobie było....
1
chcwd 2017-03-04 08:16
#stfu noname
3
blaha 2017-03-05 16:15
hahhahaha apropo waszych setek amelia siekierczyn ma ponad 170 zł do roczki milej zabawy w niemilej firmie
racja .. 2017-03-05 19:58
Fajny masz nick ... Ujawnia twoją osobowość . :-)
2
www 2017-03-08 19:27
może w końcu ktoś by zrobił porządek z paniami brygadzistkami a nie tylko karacie ludzi na maszynach za zejście o 2-3 min z maszyn a te beszczelnie roznoszą te upomnienia ludziom z głupim uśmieszkiem a same święte nie są wystarczy sprawdzić monitoring co nasze panie brygadzistki robią albo raczej czego nie robią na 2 a zwłaszcza na 3 zm. mam nadzieje że ktoś to z kierownictwa przeczyta nie mówię tu o pani Marii bo ona jak zwykle zamiecie sprawę pod dywan.nikt tego personalnie nie powie kapralowi czy komuś innemu bo wiedzą ze prędzej czy później wyjdzie na jaw kto na nie doniósł a wtedy to tylko się zwolnić bo te pijawki potem się będą mścić na potęgę.dla tego zostaje tylko to tu napisać z nadzieją że to dojdzie tam gdzie trzeba.
nasze brygadzistki zamiast kontrolować produkcje to pozostawiają ją bez nadzoru od 1 godz z porywami do 3 godz. ale nigdy nie mniej niż 1 godz. bo udają się na swoją zasłużoną przerwę na kawę biedne na nockach tak się przepracowują i po północy się zmywają.
a często gęsto maszyny stoją bo nie ma komu zamówić komponentów no bo naszych brygadzistek przecież nie ma na hali a jak maszynowa nie daj boże napisze w monitoringu brak komponentu to pani brygadzistka jak się w końcu zwlecze na hale i zobaczy co napisała maszynowa to mało ze ja opieprzy to osobiście kreśli w monitoringu i poprawia na wyimaginowaną awarie maszyny.
to ze się w końcu zwloką z ,,przerwy" to nie znaczy że biorą się do pracy przecież picie kawy przez kilka godz kawy męczy i z godz trzeba odpocząć w biurze nie ruszając tyłka z stamtąd.
a jakie są zdziwione jak na koniec robią obchód godz przed końcem zmiany i dowiadują się ze masz stała albo ze na masz braknie komponentów na następna zm i nie będą mieli z czego produkować od razu im się motorek w tyłku włącza i nawet same osobiście potrafią na magazyn polecieć że czegoś potrzebują na cito.i pretensje do paletowych ze one o niczym nie wiedzą no przepraszam bardzo gdyby wykonywały swoje obowiązki i interesowały się i były na miejscu dostępne tak jak to powinno być to by wiedziały co się dzieje na maszynach i na produkcji.nie rozumiem 20 minutowa przerwa obowiązuje raczej każdego z produkcji bez wyjątku.
następny przykład choćby nie dawno na nockach w piątek brak prądu maszyny stoją ludzie nie wiedza co robić a nasze brygadzistki gdzie ?nie wiadomo no raczej wiadomo ale głośno nikt tego nie powie.i tak od godz 1 do przerwy ludzie siedzieli i nic nie robili bo nie było komu powiedzieć im co maja robić.
ja nie wiem czy one są tak ograniczone umysłowo i myślą że ludzie nie widzą co one wyprawiają?!
więc drogie kierownictwo poszukacie problemów trochę wyżej a nie czepiacie się szarych pracowników bo przykład idzie z góry. z poważaniem wkurw. pakowacz
6
DrSzklanka 2017-03-09 06:59
no to polepszyles sytuacje ^.- Chodzili pytali się ludzi kto chce zostać brygadzistą było się zglosic a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez forum i psujesz atmosferę już calkiem CHORY NA GLOWE :)nie polecam tego pakowacza..I nie wszystkie brygadzistki sa takie wiec jak ju [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to miej odwage napisac która pozdro.
5
www 2017-03-09 13:39
o obrońca czy raczej obrończyni bo na bank jesteś jedna z nich bo nikt z produkcji tych fałszywców by nie bronił po tym jak one traktują ludzi.
obowiązuje je 20 minutowa przerwa tak jak wszystkich zachowują się po prostu nie ref co do tych co zapieprzają 8 godz z 20 min przerwą a jak zejdą za wcześnie o dwie minuty z maszyny stoa i spisują beszczelnie tak jakby one były przepisowe na przerwę schodziły wtedy kiedy maja schodzić na tyle ile na tą przerwę jest przeznaczone co jaśnie panie brzydzą się z pospólstwem jeść?
a poza tym jaka sytuacje pogorszyłem??? w tej firmie i tak już dno to przynajmniej niech się wezmą za nietykane.a poza tym monitoring jak szklana kula pokarze.
2
Maszynowa 2017-03-09 20:50
Ty glupolu, jakby zaczely Cię rozliczać to napewno nie skończyło by się tylko na upomnieniach. Tempa maso przecież wiadomo ze jak jest awaria to idzie się na dodatki do tego brygadzista nie jest potrzebna,chyba że jesteś tak ograniczony i potrzebujesz specjalnego zaproszenia, weź się lepiej za swoją robotę bo chyba Masz za dużo wolnego czasu skoro wymyślasz takie bzdurne historyjki.
2
DrSzklanka 2017-03-10 07:05
pokarz?????Pisze się pokaż ,wlasnie pokazales inteligencje.
1
www 2017-03-10 15:26
no dobrze że mnie oświeciłaś ,oświeć jeszcze resztę bo to oni stali i czekali na rozkazy.
i na pewno mam mniej czasu wolnego od nich bo nie mam kiedy wyjść na kawę zapewniam:) a gdybym miał i poszedł na pewno nasze przykładne panie brygadzistki by to zauważyły i nie popuściły płazem.
a gdyby mnie rozliczały to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bym dostał a nie upomnienie bo ja się rzetelnie wywiązuje z obowiązków i nie opuszczam miejsca pracy bez powodu.
a co do bzdurnych historyjek-ktoś tu nieudolnie próbuje się bronić.
przypominam że jeśli to są bzdury to monitoring albo potwierdzi albo nie.skoro nas karaja na podstawie obserwacji monitoringu to czemu i nie je.
a ty skoro je bronisz widzę lubisz jak ktoś jest wobec ciebie nie fer ,to dalej zapieprzaj jak głupi osioł a inni niech dostają kasę za picie kawek i żarcie ciasteczek.
5
Operator. 2017-03-11 09:21
Jak Ci tak bardzo źle to wynos się na inną zmianę.przynajmniej wszyscy na tym skorzystamy.bo jesteś jak ten wrzód na tyłku.nikt cię nie nauczył , że niestandardowe się we własne gniazdo.
Mimi 2017-03-11 12:15
No a co Ty tak bronisz brygadzistki nie są one tak doskonałe jak Ci się wydaje oczywiście nie mierze wszystkich jedna miarę no niestety ale wtedy akurat prac dodatkowych nie było żeby coś robić bo byłem w pracy a o brygadzistkach to prawda że gdy są potrzebne to ich niema kawkę piją i w nosie wszystko mają a tak to się czepiaja byle pierdoly.Do czego do doszło żeby do toalety nie można było iść bo maszynowa ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeszcze trochę i będziemy pampersy produkować i nosić.
2
były pracownik (i dzięki Bogu.) 2017-03-11 21:32
Oj ludziska , ludziska, co wy wyprawiacie? Jak czytam co się dzieje, to cieszę się ,że nie ma już z wami do czynienia. Niedługo zaczniecie wzajemnie "podgryzać" sobie gardła. Jesteście odrażający- ohydni , bezczelni a co najgorsze fałszywi. Potraficie tylko obrażać i osądzać innych. Może tak spójrzcie trochę każdy na siebie, czy pracujecie sumiennie. Najłatwiej jest oceniać i krytykować, ale przyjąć odpowiedzialność za swoje lenistwo i błędy to już nie koniecznie potraficie. Może niech każdy przypomni sobie swój zakres obowiązków w pracy i tego przestrzega . Nie jest wam potrzebny brygadzista tylko dawny zarządca który od czasu do czasu przyłożyłby batem, wówczas mielibyście powody do narzekania.
3
Pakowaczka 2017-03-12 07:44
Człowieku weź się lepiej do robotya nie za wymyślanie bzdur. Nie sądzę żebyś sumiennie wykonywał swoje obowiązki skoro masz czas obserwować i kontrolować innych.zrobiles z nas wszystkich glabow i nierobów .Wynos się z naszej zmiany nikt cię tu nie potrzebuje .A zresztą my i tak się domyślamy kim ty jesteś i ty dobrze otym wiesz strach cię zje psychicznie.kwestia czasu i miejsca hehe.pozdrawiamy cała zmiana.
Podpier*alacz 2017-03-14 10:53
A co sadzicie o nowym premiowaniu?Matka,ojciec umiera,tragedia w rodzinie a tu bach po premii.Zaplanuj cos tydzien przed jak nie daj Bog ci cos wypadnie...
2
www 2017-03-14 23:34
no patrzcie niby ja zmyślam a nagle wiadomo z której zmiany jestem (przecież nie wspominałem o jaką zm. chodzi czy o które panie)to się równa z tym że każdy wie na jakiej zmianie i które brygadzistki tak robią wiec nie ja jeden wiem o tych ich przerwach i wcale to nie są bzdury bo chcąc czy nie sami je potwierdzacie swoimi kom.
no na pewno wiecie kto ja jestem bo wszyscy wróżkami jesteście.
uważajcie żebyście niewinnego człowieka nie gnębili bo będziecie go mieć na sumieniu bo może nie jestem tym za kogo mnie macie tyko kimś kto już nie pracuje w tej patologi i się zwolnił a teraz się po prostu mszczę?a może jestem kobietą a może nie pakowaczem a paletowym,maszynowa,operatorem?zielonym ludkiem!
otwórzcie w końcu oczy bo oni się nad wami tak nie użalają i nie bronią tak jak wy to robicie bo maja was głęboko w d... patrzą aby im było dobrze.
6
✖_✖ 2017-03-15 16:16
Patola... krzyki wrzaski wulgarne słownictwo rzucanie w siebie materiałem czy tak powinno być ? spokój jest jak brygadziska idzie ;) nie pozdrawiam :x
1
Lalka 2017-03-16 14:38
No jeszcze nic najgorzej jest jak obgaduja innych ludzi za plecami i myślą że nikt się nie dowie tu w zakładzie nic się nie ukryje trzeba uważać z kom się rozmawia są grupy w zakładzie co są zgrani i wszysto zostaje le to bardziej starzy pracownicy a najgorzej jest jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we własne gniazdo a nie widzą własnego życia że niby takie fajne są a w rzeczywistości prawda wygląda inaczej
4
Nina 2017-03-16 16:14
A i pozdrawiam pewnych ludzi co byli 11 marca w kręgielni w Lubaniu jesteście fajna paczka i tak trzymać takie zgranie to już teraz rzadkość.
1
www 2017-03-16 17:15
czy twoim zdaniem zostanie brygadzista upoważnia do opuszczania miejsca pracy i pozostawiania pracowników bez nadzoru?! WĄTPIĘ ŻEBY MIAŁY TO UJĘTE W UMOWIE O PRACE.
a gdybym chciał to bym poszedł ale nie chce ale za to chcę żeby mój przełożony był wobec mnie uczciwy a one nie są tak postępując.
4
A 2017-03-16 22:58
No pewnie chodzi o panie z produkcji suchej super dziewczyny
2
Jolo 2017-03-21 17:19
Albo pracujecie za grosze albo bierzemy ukraińcow !
1
pracownik 2017-03-22 14:21
Tak Ukraińcy najwięcej narobia jedną już dostała dyscyplinarke bo tak się jej chciało pracować , żenada
1
Jan 2017-03-22 16:28
No to chyba Ukraińców zaczną przyjmować i oni tylko zostają zasłaniają i straszą tymi obcokrajowcami a potem taki ci powie że nienawidzi polski to po co tu przyjechał leżeć czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo niektórym to się wydaje że przyjechali na wczasy widać jak traktują Polaków mają nas za nic i zakrywa się ukraincami ale nikt nie będzie za nich robil
2
tanczacy z wilkami 2017-03-22 17:18
Nie polecam nikomu tej firmy
2
Ada 2017-03-22 20:18
Masza i niedźwiedź
pracownik 2017-03-23 19:30
oferuja prace dla młodych ,a kto im przyjdzie pracowac za najnizsza krajowa.Jak by tak dobrze było to mieli by ludzi do pracy .
2
Zostaw swoją opinię o Dr. Schumacher Sp. z o.o. - Lubań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dr. Schumacher Sp. z o.o.