brak logo

Lumag Sp. z o.o

Budzyń

Opinie o Lumag Sp. z o.o

edi 2014-09-18 08:24:06
zachorujesz - jesteś dla nich bezużytecznym śmieciem!
1
SZCZERY AZ DO BOLU 2014-09-19 15:54:19
Witam

Otoz co moge o tej firmie powiedziec ( tragedii nie ma) ( widac ze sie psuje), warunki nie sa zle ale :
- szef produkcji., nie powie dzien dobry ani nic tylko krzywo sie patrzy

- kierownictwo ( nie zeby obrazic ale to ludzie na nizszym poziomie ( przeklinac standard i obrazac typu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nakurwiaj, "jestes tak samo tepy jak reszta zalogi" itd. (moze 2-3 kierownikow w porzadku)

- premia ( smiechu warte zeby odciagac )( a jak odciagac to konkretny dzial a nie zeby wszystkim odciagac ( nie ktorzy ciezka pracuja ale i tam im odciagna bo ktos inny spapral robote
- 4 brygadowka , 4 nocki 2 wolne, 4 popoludniowki 1 1 ,wolny, 4 ranki 1 wolny i tak kolko ( czy to swieto czy nie robic, robic i jeszcze raz robic

- wolne nie chca ci dac, wola zbierac zeby ci to kiedys wrzucic jak nie bedzie pracy

- wyplata owszem 2 z przodu jest ale za to z tylu nic :)
- najgorsze jest to ze niektorzy maja wypadki w pracy nie z ich winy ( to jak im sie konczy chorobowe to jednym slowem ( nara), nie wspominajac jak ktos pojdzie na chorobowe na conajmniej 2 tyg
- ktos zadowolony robi juz 2 lata, ma dojazd ( full samochod ) a tu nagle zmiana i kazdy jezdzi sam , malo tego nawet nie powiedz skad ta decyzja i zmiana ( po prostu ani be ani me

moze to bedzie argument zeby ktos sie wzial za ta firme

wiadomo nie jest tak tragicznie jak w innych polskich firmach gdzie robisz za 900 zl czy tam najnizsza 1200 zl, ale ( na pewno ta firma stara sie nie byc elita w polsce to juz w podaninie firma stolarska ma lepiej, ( jebiesz ale zarobisz)


SZCZERY AZ DO BOLU
5
papik 2014-09-20 10:40:46
A ty kto kierownik czy pracownik biura ????
Ja juz tam nie pracuje i moge tam podjechac i ci napluc na twarz i nic nie zrobic bo sie bedziesz bal.
masz swoja opinie to trzymaj ja w kieszeni
2
alvaro 2014-09-20 10:55:27
Ostatnio bylo glosno w zakladzie ze tytaj ludzie wyrazaja swoja opinie.
to smieszne wlasnego zdania juz by chcieli zebys nie mial.
ja znajde inna prace to sie zwalniam szczerze wole robic za mniej i miec spokoj i weekendy dla siebie.
za mlody jestem na takie nerwy i nie czuje sie dobrze jak mnie traktuja jak smiecia.
5
edek 2014-09-20 10:58:00
A w lampe chcesz dostac na parkingu ?
ive 2014-09-25 19:07:27
Stablina firma- próbuj.
1
heya 2014-10-02 18:36:02
Napisze coś od siebie
Po paru latach przepracowanych w firmie Lumag mogę powiedzieć że jest to prężnie rozwijająca się firma nie szczędząca na nowe technologie i sprzęt co przekłada się na lepszą jakość produkowanego produktu i to wszystko przekłada się na wielomilionowe zyski pracodawcy czego już nie można powiedzieć o zwykłym pracowniku produkcyjnym, w porównaniu z poprzednimi latami produkcja zwiększyła się 100% a pensja stoi w miejscu ( przepraszam…. Wybrańcy i pupile kierowników dostają podwyżki ) tak więc im więcej robisz tym mniej zarabiasz.
Atmosfera w firmie jak w większości firm prywatnych, pracownik produkcyjny to tylko robol, ma robić a nie się żalić, jak się nie podoba to są na tyle uprzejmi że wskażą ci gdzie są kadry możesz się zwolnić na twoje miejsce pchają się drzwiami i oknami ( stary i oklepany tekst prywaciarzy w naszym kraju ) a nie lepiej usiąść z pracownikami i porozmawiać ?? dowiedzieć się co jest nie tak, może coś należy poprawić, zmienić, by pracodawca i pracownik był zadowolony, ale w tej firmie czegoś takiego nie doświadczysz, kasa przesłoniła prezesowi oczy i nie widzi albo nie chce widzieć niezadowolenia załogi na to co się dzieje, pracownik z wieloletnim stażem nie jest ceniony i doceniany pensja nie jest adekwatna do jego wiedzy i umiejętności ( przykład: między pracownikiem z 6 letnim a w niektórych przypadkach nawet wyższym stażem a pracownikiem rocznym jest tylko 70zl ) tak więc wstępujcie w nasze szeregi młodzi i prężni, po roku możecie zawsze wyrazić swoje niezadowolenie i się zwolnić ( nie ta to inna praca jak to mówicie )
Chciał bym zwróci również uwagę na kumoterstwo jakie panuje w firmie, pracownik produkcji a mechanik czy automatyk to chyba na innych zasadach są zatrudnieni podam parę przykładów: do wypicia kawy nie maż prawa, co innego mechanik czy automatyk oni potrafią iść na stołówkę i siedzieć tam 40mn przy kawie i nikt im nic nie powie, ty wybijasz się z pracy o pełnej godzinie i wychodzisz dopiero z hali, oni już są po za zakładem bo 15-20mn przed końcem pracy się już kąpią też nikt im nie zwróci uwagi bo to pracownicy uprzywilejowani, ty na śniadanie masz 20mn oni siedzą po 30mn
Co do kierownictwa to jak by się dało to nic by nie robili, obowiązki jakie mają narzucone przez prezesa i szefa produkcji przerzucają na pracowników nie dosyć że na nich robimy ( bo gdyby nie robol to pensji by nie mieli )to jeszcze za nich musisz wykonywać ich prace ale bezczelność ludzka nie zna granic.
Były takie czasy że Prezes umiał słuchać pracowników, przystanąć i zapytać czy coś jest nie tak na produkcji co pracownika boli, wtedy kierownictwo i pracownicy biurowi trzęśli portkami w obawie żeby za dużo się nie wydało bo o wielu rzeczach nie wiedział, teraz możesz zapomnieć o takiej sytuacji . Można by jeszcze wiele pisać o tej firmie od strony pracownika ale to temat rzeka ja już zakończyłem współprace z tą firmą aczkolwiek inni mogą się zatrudnić i na własnej skórze przekonać jaka panuje tam atmosfera.
5
potel 2014-10-02 20:28:39
Dobrze prawi, wina mu dać...
1
robol4 2014-10-04 16:53:44
Popieram , nikt nie pogada ani nie zapyta co jest nie tak . Trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze się tłumaczyć "dlaczego tak mało" . Ciągle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mało [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] te firmę
DAWNY.. 2014-10-05 13:21:00
witam , pracowałem tam kiedyś , i było w miarę , a teraz z tego co słyszę to jest jest co raz gorzej wypłaty co raz to mniejsze a kierownictwo wozi się nowymi bmw i (usunięte przez administratora)wie dlaczego i skąd to maja! A zwykły pracownik jest na szarym końcu i nic sobie z niego nie robią. NIE POLECAM TEJ FIRMY . ŻAL !
incognito 2014-10-12 00:00:55
Na pewno nie będziesz żałował.
all in 2014-10-12 17:45:48
zagraj w ruletkę może pójdzie ci lepiej jak w pokera ;-)
a tak a propos to gdzie ty grasz w tego pokera w kasynie? Skoro kasyna zostały zamknięte.
Biedaczek 2014-10-14 22:38:58
Witam was moi mili odrazu odradzam wam firme lumag po 1 wchodzisz tam jak do zakladu karnego po 2 zalierdal na maxa a kasa stoi w miejscu dla roboli to nie ma ale dla kierownikow nowe bmw jest po 3 jak wychodzisz z zakladu to traktuja cie jak zlodzieja przechodzisz przez bramke jak w z.k .jezeli cos ci zapiszczy to jeszcze szperaja ci w torbie duzo by pisac nie polecam
Bogaczek 2014-10-15 15:46:58
To się zwolnij a nie płaczesz(wirtualnie). Zamiast bmw mogłyby być polonezy caro ale niestety już ich nie produkują a były fajne ;-)
1
ddddd 2014-11-08 16:07:15
Czy ktos wie ile mozna wyciagnac na stanowisku Technolog albo kierwonik zmiany produckyjnej ?( 10 miesiecy na produckji - o to ? inowacyjnosc )
I jakie sa warunki pracy ?
wielkie dzieki za info - szczere info
bum 2014-11-19 13:49:48
10 miesięcy na produkcji byś wiedział o co chodzi , potem ok 3000 netto
thx 2014-11-20 05:17:49
Ile? Kierownik zmiany 3000.
Myslem ze 5 -6 na lape.
no to faktycznie wykwalifikowanego goscia to oni nie znajda.
1
Bez problemu 2014-11-22 15:12:28
Bez większych problemów znajdują ;-)
1
ddsssdd 2014-11-27 01:55:24
dramat człowieka
2
wolny 2014-11-27 17:46:54
ŻAL
1
Grubson 2014-12-04 13:48:54
Witam jezeli chcesz zaczac prace w tej firmie to 2 razy sie zastanów chyba ze chcesz dostac prezent na swieta tak jak pare osób dostalo w postaci zwolnienia prezent jak h... na same swieta tak traktuja tam pracownika to nie wazne ze masz rodzine i dom na utrzymaniu nie polecam
4
wedkarz13 2014-12-17 21:01:04
witam pracuje w LUMAGU i troche to porażka za nasze socjalne pojechali sobie na SAFARI ani paczek na święta dla dzieci ani kasy dla pracowników
3
;-) 2014-12-19 18:30:29
socjal? haha chłopie zatrudnij się w kopalni- tam będą 13stki, 15stki, dostaniesz paczkę dla rodziny i buzi od prezesa a jak przyjdzie nowa władza to i wypowiedzenie w wigilie ;-)

1
Stefan 2014-12-19 19:05:33
Co za brednie tu wypisujecie masakra jakas, nikt za nikogo pieniądze nie pojechał na safari skąd te brednie,w lumagu nie ma paczek premi itp bo nie ma funduszu socjalnego wiec glupt nie piszcie.a na safari jak co roku kadra se gdzieś na zakończenie sezonu jedzie w nagrodę za ciężką pracę..... A robolki musimy dygać za miske ryżu..wesołych Świąt .
1
rabus 2015-01-01 20:11:56
Witam wszyscy macie niepokolei w głowie zakład powyżej iluś pracowników musi mieć socjalne na pracownika na rok przypada ok 1000 złwiec nie wypisuje bzdur a premie nam się należą anie jazda na safari
1
Majsterek 2015-01-23 19:02:22
Ok widzę że tu wszyscy mają mieszane uczucia co do firmy . Powiem tak , pracuje w tej firmie od lutego 2014r na dziale PRASOWNIA , na pensje nie narzekam , ponieważ starcza mi na utrzymanie siebie, narzeczonej oraz dziecka .Z kierownictwem zawsze da się dogadać , gdy jest jakaś nagła sytuacja (coś nam wyskoczy) mamy dzień wolny .Co do porozumiewania się z innymi pracownikami to jest bardzo dobrze, z każdym można pogadać , jak czegoś się nie wie to można zapytać ,wszyscy sobie nawzajem pomagają. Co do szefostwa się nie wypowiadam , bo jestem wdzięczny za to że mam prace i tyle. Jeśli ktoś chce zacząć swoją przygodę w tej firmie to jak najbardziej polecam! To moje zdanie
3
ulala 2015-01-27 15:17:25
po 2 naganach też bym się dogadał z kierownikiem :)
2
majsterek 2015-01-28 23:42:13
nie po 2 lecz po jednej , taki jestes poinformowany :) jak masz problem powiedz mi to prosto w pysk a nie tu śmiecisz forum Skoto tak Ci sie wszystko nie podoba to się zwolnij , nikt Cie nie trzyma , wiesz gdzie są kadry . :* .
1
ulala 2015-01-29 18:14:21
A czy ja powiedzialem ze mi sie w firmie cos nie podoba?firma okej tylko (usunięte przez administratora)jest nie do strawienia :)pozdrawiam i życzę ci lizaczków mniam mniam :)
1
olala 2015-02-01 12:31:17
Okupniak nie pisz bzdur tylko weź się do porządnej pracy bo z dopisywania nic dobrego ci nie wyjdzie jak pracował byś jak inni to 2 nagan byś nie dostał i gdyby nie twój kierownik to już dawno byś wyleciał z pracy
1
123 2015-02-01 16:59:05
Okup to dla ciebie. "Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam!" to ja Wacław Jarząbek
1
111 2015-02-16 23:19:04
Z jakiego tytułu się należy te 1000zł socjalnego? Bo pierwszy raz w życiu czytam takie brednie. Może jeszcze zwrot za dojazdy do pracy Ci się należy?
1
Stefan 2015-02-25 17:44:00
Jeszcze trzynastka i czternastka deputat na węgiel zniżki na kolej i do teatru. O ludzie szok vzytac te wypociny
1
tom 2015-03-20 19:43:21
kupiłem dzisiaj klocki hamulcowe w duzej firmie dystrybucyjnej do mana tga nie wierzyłem własnym oczom pisze made in Poland!!!kosztuja wiecej niz china przez małe H ale mam nadzieje ze bede zadowolony
1
stefan 2015-03-31 16:23:28
jakość kosztuje, jak ktoś szuka ceny to chiny są odpowiednim rynkiem.
wolny 2015-04-01 17:20:55
Sorki jestem tu 1 raz pierdolicie bzdury firma spada na psy ludzi chyba będą zwalniać a wy pustymi mózgami świecicie jest tylu którzy chcą pracować a 30% procent to nygusy co od kilku lat grają w ch--a dlaczego tych co chcą pracować chcecie zwalniać macie infory sprawcie kto jest wydajny kto nie a jest mnóstwo nygusów sorki koledzy ale szczaw już kiełkuje !!!!
2
Hmmm 2015-05-08 21:55:14
Zacznijmy od tego ze w tym zakladzie liczy sie sztuka nie pracownik jak to mówia za bramą czekaja tysiace chetnych. Co do socjalnego to czegoś takiego niema przynajmniej dla zwyklego pracownika a nalezy sie to wystarczy dobrze poczytać przepisy no ale wszystko idzie obejsc .niestety ten pracodawca nie docenia zwyklych pracownikow a uważą ze nikt nie ma swojego życia i tylko liczy sie firma . jedyny plus to ze wypłata jest na czas ale praca w soboty niedziele i za te pieniadze to tez nie jest wielki szał wrecz odwrotnie
2
John 2015-05-16 14:15:34
Teraz to tam się dzieje.... Polecialo już pare osób na zieloną trawke ale za to system mają świetny,a ogólnie jest wesoło brak perspektyw dla starych pracowników niestety, brak integracji, ponoć tak ma być.... Szkoda bo to fajna firma.
3
staruszek 2015-05-20 09:41:06
witam wszystkich jak chcecie podjąć prace w lumagu to się dobrze zastanówcie bo na spotkaniu z panią Tokarz tak zwaną kadrową wszystko ładnie i pięknie wygląda mowa jest że szukają osób na stałe i stała praca no i wogule same suprlatywy atu okazuje się ze jedna grupa osub dostaje prezent na św bożego narodzenia w postaci zwolnienia nawet nie dotrwali do normalnej umowy a druga grupa niedawno dostała wypowiedzenia.jednym słowem niewarto sobie zawracać głowy lumagiem omijajcie go z daleka a takie gatki że jak będzie potrzeba to będą dzwonić no tak ktoś będzie czekał na tel z lumagu i na ponowne obiecanki ludzi traktują jak śmieci więc się zastanówcie jak będziecie szukać pracy bo w tej firmie
6
ulalala 2015-05-21 11:18:33
racja nikogo nie obchodzi że rodziny niema za co utrzymać wszyscy mają w biurowcu to centralnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ważne że oni dostają podwyżki wszyscy tam kłamią ściągają cię z innej pracy i jak ci za to dziękują wypowiedzeniem to co teraz się dzieje to skandal ciekawe jak pani TOKARZ się czuje(obiecując stałą prace) pewnie spłyneło to po niej jak po świ....f
4
ja 2015-05-24 13:16:47
Pani Tokarz jest bardzo miła i fajna kobieta. I nie ma wpływu na to wszystko.Mnie też zwolnili i jakoś nie mam żalu do tej osoby jak i do szefa. Bardzo kulturalna ekipa jest w biurze. Dobre zarobki nowoczesna firma, jestem dumny że pracowałem w tej firmie. No troche szkoda że nie patrzyli na to że ktoś ma rodziny i jest jednym żywicielem rodziny. Ale mimo wszystko dobra firma.
1
stefan 2016-01-26 20:55:41
Jednym słowem obóż pracy,kierownictwo,biuro ,jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach
kumo 2016-02-25 23:34:49
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ! chodz na kopalnie !
1
Miszcz IAG 2016-02-26 01:40:03
Jesteś dumny z tego że tam pracowałeś? To jesteś naprawdę cięć. Fakt pani Tokarz jest super bo cokolwiek potrzeba to masz od ręki ale kierownicy jeden jakiś niedorobiony chodzi jakby go ktoś całe życie krzywdził aż szok że ma żonę
kazik 2016-03-05 10:07:53
Nie ma jak , dobra i subiektywna opinia chociaż przypuszczam , że w tej firmie nie pracujesz albo, już nie pracujesz, bo piszesz ...zapłacicie , robicie czyli nie Ty a Oni.
Tak na marginesie Hołowczyc jak widzisz pisze się przez samo" H " ale to drobiazg oceniając całokształt Twojej pisowni.
2
Adamus 2016-03-16 15:24:54
Zapiernicz jak wszędzie. Nie szanuje się ludzi niestety i dlatego uciekają gdzie pieprz rośnie kiedyś pracownik zwłaszcza wieloletni był szanowany dzisiaj nowy więcej zarabia niż stary nawet już po gimnazjum szuka się ludzi tylko po co skoro można mieć fajną załogę wystarczy ją docenić..... No ale pewnie są inne priorytety.... Szkoda bo to fajna firma
5
Kierownik działu 2016-07-28 09:18:03
Witam mam pytanie jeżeli kierownik może zastraszac pracownika ze za długo w wc siedział i poda go wyżej to ja mam takie pytanie gdzie mogę dostarczyć nagranie jak w godzinach nocnych w pracy kierownik sobie smacznie spi żal mi tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firmy nawet za przeproszeniem wysrac się nie można chamstwo normalnie chamstwo ale jak nie pomoże to zobaczycie ten zakład w tv oni są jak hieny 1 telefon i już są żeby zrobić sensacje żegnam
13
waldi 2016-09-22 17:40:58
Czytając te opinie macie obraz ludzi, którzy wiecznie narzekają. Ciągłe czepianie się do tego , że ludzie z biura dostali nowe BMW, że zarobki stoją w miejscu, że podwyżki dostają tylko pupilki kierowników. Teksty, że macie iść się zwolnić? No przecież to czysta PRAWDA, jeżeli tak Ci kurka źle to idź pracować gdzie indziej ! Prawda jest taka, że zarobki są najlepsze w okolicy, nadgodziny są wypłacane zgodnie z obowiązującymi stawkami, praca nie jest jakaś trudna, dba się o BHP pracownika i jest porządny socjal (prysznice, toalety, stołówka). Pracownicy, którzy nie dostają podwyżki, a się o to wielce burzą to zazwyczaj tacy, którzy mają oklepane 3-4 czynności na kilku podstawowych maszynach (ON/OFF, 2 guziki, które trzeba wdusić, aby maszyna wykonała swoje zadanie), które na prawdę mogła by wykonać małpa, gdyby ją tego nauczyć. Osobiście tam pracowałem i nie narzekałem, dostałem lepszą ofertę pracy więc odszedłem, ale wróciłbym tam gdybym był zmuszony. A Wy Panowie, jeżeli chcecie nowe BMW i kilka tysiaków na łapę to proszę skończyć PORZĄDNE studia i nauczyć trochę ogłady, bo połowa z Was to języka polskiego dobrze nie zna, a chciała by 5 koła na rękę za leżenie i picie piwa. Pozdrawiam uczciwie pracujących.
5
misiek 2016-09-25 10:15:52
Nie da się ukryć, że jest w tym prawda @waldi wiele osób narzeka ale często nie precyzuje na co a do tego mówią na innych, że nie zasługują na awans. Ale tak jak napisałeś wystarczy się podszkolić, mieć wiedzę i wtedy droga stoi otwarta, a nawet firma będzie zabiegać o takie osoby
2
asas 2016-12-01 07:20:55
Chciałbym wiedzieć na jakim dziale pracowałeś mówiąc "praca nie jest jakaś tam trudna" . Pakowanie klocków do kartonów?
Zostaw swoją opinię o Lumag Sp. z o.o - Budzyń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lumag Sp. z o.o