brak logo

UPS SCS POLSKA

Warszawa

Opinie o UPS SCS POLSKA

anonim 2009-02-10 12:51
Stresująca jak najbardziej
2
kolo 2010-05-11 22:38
Pracowałem w tej firmie prawie rok w charakterze kuruiera.
Płaca niezle i w terminie, a pozatym to totalna lipa , śwaitowa firma w Polskim wykonaniu.(usunięte przez administratora) na stanowiskach, którzy dostali sie po znajomosci!! Ogólnie odradzam!!
3
anonim 2012-10-19 11:23
totalnia beznadzieja, (usunięte przez administratora)
2
kurier 2013-08-19 19:16
Totalna porażka nie polecam,omijać z daleka!
2
kurier ups 2013-08-19 19:39
Praca ciężka po min 12h dziennie ,totalnie nie szanują ludzi maja cie w (usunięte przez administratora),ludzie którzy tam pracują to porażka,na czele (usunięte przez administratora),omijać to miejsce i firmę ups.pozdr
2
2013-09-25 13:19
anonim - 2012-10-19 11:23:20

totalnia beznadzieja(usunięte przez administratora)
poproszę o opinie pracy w dziale handlowym w Warszawie?
3
2013-10-03 18:47
Nie polecam pracy w dziale handlowym, totalnie pełna stresu, sprawdzją absolutnie wszystko, spotkania, rozmowy telefoniczne, nie da się normalnie pracować, codziennie łoją do głowy korporacyjne bzdury żywcem przeniesione z Westu.
2
2013-10-10 11:28
Potwierdzam. Bardzo słaba kadra kierownicza w dziale handlowym. Nie przygotowana do pracy z ludźmi to mało powiedziane!!!
7
call center 2014-04-10 08:15
Szukają pracowników do Call Center na PÓŁ etatu z pełną dyspozycyjnością w wyznaczonych godzinach które są narzucane z np. tygodniowym wyprzedzeniem. Pytają na jakie liczymy wynagrodzenie itd...
4
ekkis 2014-12-01 18:29
Ciekawa sprawa bo firma UPS poszukuje nowych pracowników. Zerknijcie na najświeższą ofertę pracy, moim zdaniem ciekawa sprawa. Opis stanowiska pracy Nowo tworzony portal o tematyce rozrywkowej poszukuje redaktora. Zakres obowiązków: - zarz...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5721676?keywords=&region=
2
lala 2014-12-27 21:29
Call center-praca w tym dziale i to na pol etatu wykancza...telefon jeden za drugim nie mozna sie nawet napic wody w przerwie miedzy polaczeniami bo wpadaja srednio co 2 sekundy.Firma nie szanuje swoich pracownikow wszystko nawet wyjscie do toalety nalezy zapisac na kartce(w minutach) Nie polecam
3
Majetk 2015-02-11 01:02
Jak dla mnie UPS to jest jedna jedyna firma ze wszystkich świadczących usługi spedycyjne, która trzyma najwyższy poziom. Reszta jest daleko z tyłu. Przede wszystkim paczki są dostarczane do rąk własnych, nikt nikogo nie popędza (co prawda nie wiem jak jest na magazynie chociażby, ale wydaje mi się, że w porządku).
4
pracownik ups 2015-05-05 13:26
10 lat doświadczenia przy Prądzyńskiego.
Poszczególne działy są całkowicie podporządkowane woli managera działu.
Krótko opisując - bardzo wysokie dysproporcje w wynagrodzeniach na tym samym stanowisku, wymagane absolutne posłuszeństwo wobec przełożonego i słowo klucz "procedura".
W chwili obecnej masowe rekrutacje na call center z powodu masowych odejść oraz braku woli kierownictwa na zmianę części etatu na etat cały.
Na call center dostajesz umowę o pracę samemu negocjując stawkę, następnie po szkoleniu trafiasz na fabrykę. W ciągu dnia usłyszysz kilka razy prośby o dopełnienie, czyli łapiesz parę godzin ekstra. Jeśli odmówisz zdarza się, że otrzymujesz polecenie służbowe aby zostać ponad wymiar 4h.
Absolutnie tragiczna kadra zarządzająca w call center. Bez wyjątku od managera do liderów.
Płaca w terminie, benefit, prywatna opieka lekarska dla rodziny, bardzo dobry fundusz inwestycyjny jako dodatek, brak premii. Możliwość szybkiego przejścia z call center do działu handlowego.

W dziale handlowym robisz wynik i nikogo nie obchodzi jak ten wynik osiągniesz, nie są stosowane z góry narzucone techniki sprzedaży, działasz na własną rękę na swoim rejonie - sam odpowiadasz wynikiem za swój koszyk. Premia kwartalna.

Opisuję tylko te dwa działy, ponieważ tylko do nich prowadzone są rekrutacje dla ludzi spoza firmy.

Ogólnie w firmie panuje typowy dla korporacji niedobór informacji i napięta atmosfera.
8
gość 2015-08-23 15:49
Dysproporcje (tu podobno bardzo duże)w wynagrodzeniu na tym samym stanowisku pracy są niezgodne z Kodeksem Pracy.
2
gosc 2015-11-23 21:41
co za bzdury wypisujecie, to firma makabra, mobbing, stres non stop, wyścig szczurów, tragiczna atmosfera i maksymalnie fałszywi ludzie na każdym poziomie.Szczyt fałszu osiąga dział handlowy oraz tzw kadra managerska, która na to miano zupełnie nie zasługuje. Ludzie tam to czysty przypadek lub znajomości.
5
plk 2016-05-13 19:12
a dalczego właściwie zmienili prezesów? Bo jakby nie patrzeć jest to bardzo, ale to bardzo istotna zmiana w funkcjonowaniu przedsiebiorstwa. A skoro dokolali takiej zmiany to powód musiał być raczej ważny.
2
Em Pe. 2017-02-27 13:17
Przede wszystkim ktoś tu myli UPS i UPS SCS. To są 2 różne spółki, którymi zarządzają 2 osobne jednostki. Nie dziwię się, że macie negatywne opinie, skoro pracując w tej firmie nawet nie macie pojęcia o jej funkcjonowaniu. Jeśli oczywiście faktycznie piszący te komentarze ludzie tu pracowali... w co szczerze wątpię, bo raczej w 9 osobowym dziale handlowym lub 12 osobowym dziale operacyjnym tej firmy zmiany byłyby dość łatwo zauważone. A nie przypominam się, żeby ktoś odszedł lub ktoś przybył w szeregi firmy.

Pozdrawiam wszystkich oczerniających firmę lub ignorantów, którzy nawet nie wiedzieli w jakiej spółce pracowali.
2
Em Pe 2017-02-27 13:18
Przede wszystkim ktoś tu myli UPS i UPS SCS. To są 2 różne spółki, którymi zarządzają 2 osobne jednostki. Nie dziwię się, że macie negatywne opinie, skoro pracując w tej firmie nawet nie macie pojęcia o jej funkcjonowaniu. Jeśli oczywiście faktycznie piszący te komentarze ludzie tu pracowali... w co szczerze wątpię, bo raczej w 9 osobowym dziale handlowym lub 12 osobowym dziale operacyjnym tej firmy zmiany byłyby dość łatwo zauważone. A nie przypominam się, żeby ktoś odszedł lub ktoś przybył w szeregi firmy.

Pozdrawiam wszystkich oczerniających firmę lub ignorantów, którzy nawet nie wiedzieli w jakiej spółce pracowali.
3
Krzys 2017-03-02 21:18
Panowie co do UPS SCS zapewne nie wiedza co te slowa oznaczaja w Polsce, bo ja pracowalem w Uni-Data poczym wykupieni zostalismy przez UPS SCS ..Pelna nazwa to UPS Supply Chain Solutions i mysmy sie paczkami zwyklymi nie zajmowali,bankomaty istalowac w bankach a jesli paczka to wyslana przez firme Dräger z Herzschritmacher, Polskie UPS SCS to smiechu warte to co Niemiecka Firma robila..
1
gość 2017-03-28 20:42
Mińsk Mazowiecki,chamski kurier rozwozi paczki,zawsze ufochowany i zostawia w access point
1
Lukasz 2017-04-18 19:22
Praca czy jako kurier czy magazynier to masakra. Istny obóz pracy. Kadra kierownicza oderwana od rzeczywistości. Zarobki to jakiś żart do wykonywanej pracy. Zero możliwości rozwoju (no chyba że ma się wyżej znajomosci) totalny beton którym rządzą ludzie którzy dorobili się na machlojkach i garbach poczciwych osób . Omijać z daleka.
2
Marta 2017-08-17 09:26
@Lukasz powiesz coś więcej na temat sformułowania obóz pracy o UPS SCS POLSKA? Co się takiego działo w tej pracy, że tak uważasz? Czy oprócz tego co napisałeś jest coś jeszcze? Zainteresuje to osoby szukające pracy.
Zostaw swoją opinię o UPS SCS POLSKA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPS SCS POLSKA