Gedeon Richter Marketing Polska

Adres: Franciszka Klimczaka 1, 02-797 Warszawa

NIP: 9512269632 KRS: 0000323122

Gedeon Richter Marketing Polska
2 361 798 5 1

Opinie o Gedeon Richter Marketing Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

T
 Opinia

Czyżby nasza firma zamierzała wymienić fordy na toyoty hybrydowe? Testowanie chyba trwa , może przypadną do gustu ?

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@T 19.07.2019 16:02

Będą jeździć to zobaczymy, tego się ukryć nie da :)Ale trzy są w firmie..

Pomocna?
TakNie
Zaciekawiony
 Opinia
@@ 19.07.2019 17:26

Beda nie będą, się okaże co HR zadecyduje. A czego są 3 w firmie?

Pomocna?
TakNie
vvvv
 Opinia

Ja tu absolutnie nie chcę udawać mądrego, czytam te opinie i myślę że nikt nie dostrzega problemu brzydko mówiąc ma to w......e bo jakoś jest , póki co lepiej , gorzej ale się kręci . Tylko co oni zrobią Ci mądrzy jak faktycznie ludzie zaczną odchodzić . Może zostaną ci co mają do emerytury trochę , pracują na miejscu, chcą dzieci wychować ale grono ludzi nic tu nie trzyma. A trzeba przyznać szczerze, tu nie ma co oszukiwać , zresztą po OLX widać ludzie do pracy się nie rwą, jak ktoś wcześniej zauważył. A może wtedy by ktoś zauważył problem ? Dwie osoby potwierdzają że różnice w pensjach są ? ale z czego one wynikają ? no przecież to jest oczywiste że każdy dział musi mieć obsadę , robota sama się nie zrobi. Kompletnie nie mogę zrozumieć tej ignorancji , tego olewającego podejścia- jakoś jest. Jakoś jest teraz ale jutro , pojutrze , za tydzień może nie być ,, jakoś'' i z tego co tu widzę naprawdę nie ma z kim rozmawiać bo nikt nie słucha. Niektórzy dla tego Gedeona to by chyba życie oddali. Ja się dziwę że na terenie firmy nie ma alei dla zasłużonych firmie . To pisanie nic nie da , tu potrzebny jest dialog nie monolog , tylko że do dialogu potrzeba ludzi inteligentnych , więc proponuję szybko zmienić pracę żeby wreszcie mieć z takimi do czynienia.

Pomocna?
Tak1Nie
j
 Opinia
@vvvv 19.07.2019 14:13

No właśnie , olać ich co to GR jedyny na świecie .Żaden to rarytas. Przyjść 8 godzin , czapka na głowę i do domu. Niech siedzą i myślą ci co im za to dobrze płacą. Chodzić na rozmowy, szukać roboty . Wcześniej czy później coś się znajdzie, nikt latami nie będzie czekał na przyzwoitą pensję a pisanie tu to bez sensu .

Pomocna?
TakNie
2
 Opinia
@vvvv 19.07.2019 14:13

Na produkcji większość osób z długoletnim stażem(bo ponad 20 i nawet 30- letnim). To po co dać im więcej, jak i tak nigdzie nie pójdą - takie jest założenie pracodawcy. Ale to tu są ludzie z doświadczeniem, znają prace . Niejednokrotnie sami rozwiązują problemy. Tych ludzi nazwę Specjalistami . Ale czy ktoś to doceni,czy ktoś to zauważa? Jak do tej pory NIKT.

Pomocna?
TakNie
%
 Opinia
@2 19.07.2019 16:29

I to jest smutne , taki człowiek nie ma dla nich chyba żadnej wartości. Jak nie ten to następny,byle by chciał pracować. Czy oni w Budapeszcie też tak pracowników traktują?

Pomocna?
TakNie
2
 Opinia
@% 19.07.2019 16:45

Tylko ,następnych nie ma. Kto przyjdzie na rozmowę kwalifikacyjną ,to za pierwszym zakrętem w długą i tyle go widzą. A zdarza się też tak ,że popracuje trochę i odchodzi. Dużo osób się przewinęło ,szkoda dla nich czasu i naszej energii.

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@2 19.07.2019 16:56

Rotacja jest duża z tego co piszesz .

Pomocna?
TakNie
2
 Opinia
@@ 19.07.2019 17:04

Tak,duża . Nowych przeraza specyfika naszej sekcji,masa szkoleń i ogromna odpowiedzialnosc . I jak zawsze kwestia pieniędzy.

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@2 19.07.2019 17:12

Przecież 2500 brutto starczy ,jak ktoś napisał, nas w KJ też nikt nie słucha że mało zarabiamy.

Pomocna?
TakNie
/
 Opinia

Niestety wszystko w firmie zależy od działu, w moim przypadku można powiedzieć, że nie mam na co narzekać, bo kierownik jest fajny, dyrektor też, pensja może (usunięte przez administratora) nie urywa ale nie jest zła, więc generalnie pracuje się miło. Wiem za to, że w takim KJ coś jest lekko mówiąc bardzo nie tak, a HR i PR widać, że bardzo próbują i nie można im zarzucić braku dobrych intencji i chęci zmian, jednak nie do końca dobrze im to wychodzi. Jeżeli chodzi o małą ilość reklam naszych produktów OTC w TV, to tutaj już żale należy kierować chyba tylko w kierunku warszawskiego marketingu, którego nomen omen ten wątek się tyczy (nie wiem czemu niektórzy zaczęli ten festiwal w tym wątku, odnośnie Grodziska jest drugi), a który jest autonomiczny, jest inaczej zarządzany i chyba poza iluzją jedności i wspólną banderą nic nas z nimi nie łączy.

Pomocna?
Tak2Nie
D
 Opinia
@/ 19.07.2019 08:18

Nic nie robią w tym kierunku żeby było lepiej a dobrymi chęciami to jest piekło wybrukowane. To jest bardzo specyficzna komórka od pracy której zależy bardzo wiele czyli jak my nie zrobimy badań , nie macie co sprzedać. Pracy jest bardzo dużo , nas jest zdecydowanie za mało ( około 50 osób może więcej ogarnia produkcję z 3 zmian). My nie mamy czasu jak panie z biura na papierosa 5 razy dziennie, nie mamy czasu nawet usiąść do intranetu, urlop człowiek w biegu z rana wypisuje. Prosty przykład: długi weekend majowy ,biuro zamknięte u nas trzeba być w pracy-dyżury, święta - dyżury gdzie w innych działach wolne . W innych działach się zmienia etaty u nas nie można, podwyżek nam dać nie można, premii po audytach chociaż raz w roku nie można, do Powroźnika nie można bo by trzeba było KJ zamknąć ( ZLB pojechało,piętro zamknęło i firma się nie zawaliła), szkoleń wyjazdowych dla nas nie ma jak są to jak na lekarstwo i nie dla wszystkich ,do niedawna to i na wigilię się składaliśmy i co fajnie? i nikt tego nie widzi ? Wszystko jest na nie! tyle razy się o tym mówiło ale każdy ma to gdzieś ,jakoś jest. O różnicy w pensjach między nami a innymi działami to już nie wspomnę, ktoś napisał że zarabia 4200 netto , takiej pensji to nawet brutto nie mam i nie wiem czy się w ogóle doczekam w tej firmie, to o czym my mówimy i co tak fajnie być ciągle na szarym końcu.

Pomocna?
Tak1Nie
?
 Opinia
@D 19.07.2019 09:11

Nam wolno przyjść i pracować A od wycieczek i podwyżek są inni.

Pomocna?
Tak1Nie
xD
 Opinia
@D 19.07.2019 09:11

Jeżeli piszesz podania o podwyżki z taką składnią i interpunkcją jak tutaj, to trudno się dziwić, że ich pozytywnie nie rozpatrują.

Pomocna?
TakNie1
:
 Opinia
@/ 19.07.2019 08:18

A ja serdecznie zapraszam wszystkie Panie z HR do KJ na tydzień ( jeżeli oczywiście tyle wytrzymają ) do pracy razem z nami na 8 godzin . Mamy eleganckie fartuszki . Szpilki odpadają .

Pomocna?
Tak1Nie
:
 Opinia
@xD 19.07.2019 09:27

Trzeba pisać prostym językiem bo podań napisanych fachowo nie rozumieją . To o co chodzi?

Pomocna?
Tak1Nie
2
 Opinia
@: 19.07.2019 09:54

Proponuje zatrudnić tłumaczy, bo jak widać już są tak wyszkoleni i wykształceni, że mózgi nie ogarniają ojczystego języka.

Pomocna?
TakNie1
xD
 Opinia
@: 19.07.2019 09:54

Można napisać zwięźle z prostym przekazem, nie kalecząc jednocześnie ojczystego języka, na poziomie dyslektycznego dziecka ze szkoły podstawowej. Ludziom podającym się za wykształconych fachowców, wykonujących jak to cały czas powtarzają odpowiedzialną, ważną pracę, po prostu to nie przystoi. Wiem, że to nie jest istotą tematu i problemu, ale z drugiej strony takie rzeczy też mają wpływ na postrzeganie i szacunek, a jeżeli widzi się kogoś kto pisze o swojej odpowiedzialności, wadze swojej pracy, potrzebie docenienia i podwyżek, a nie potrafi nawet napisać kilku zdań w taki sposób, żeby podczas ich czytania nie umierała jakaś część duszy w środku, to coś jest nie halo.

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@xD 19.07.2019 10:08

Nie twierdzę że nie masz racji ale z tego co wiem to problem zarobków w KJ przejawia się od dawna i naprawdę są spore różnice między nimi a innymi działami. Zauważ że po tak ciężkim tygodniu pracy, ci ludzie są w każdą sobotę . Dobrze zarabiam ,sobotę spędzam z rodziną- proste.Który dział (oprócz produkcji tak licznie w soboty przychodzi do pracy)? Coś jest nie tak a ktoś udaje że nie ma problemu. I zamiatanie od lat po dywan , bo jakoś jest. Problem jest i trzeba go rozwiązać a chęci tu nie wystarczą. Skoro HR ma taką moc w naszej firmie to na co czeka aż połowa z KJ się zwolni ? Tam naprawdę w tej komórce pracują świetni ludzie i bardzo dobrzy fachowcy , ludzie związani z firmą od lat . Przekazują swoją wiedzę innym. Przechodzą bez zarzutu wszystkie audyty i co z tego mają ? Nie wiele albo nic.

Pomocna?
Tak1Nie
^
 Opinia
@@ 19.07.2019 10:35

Są spore różnice, ale może wynika to i ze złego zarządzania i ze złej struktury działu? Nie wiem dokładnie jak tam jest, nie pracuję tam, ale wystarczy wejść do intranetu, żeby zobaczyć, że np w pracowni chromatografii pracuje 20< specjalistów i tylko 2 laborantów. Wszystkich pracowników jest naprawdę dużo, a specjaliści robią tak naprawdę robotę laborantów, bo nie oszukujmy się, w przypadku HPLC z autosamplerem najgorsza robota to zwykłe przygotowanie próbek, a większość analizy pików i tak dokonuje komputer, nawet pole powierzchni policzy, można się upewnić tylko czy przy danym czasie retencji jest to co powinno być albo nie ma tego czego nie powinno. A analizy dokonuje się na podstawie farmakopealnych wytycznych. Nie jest to robota dla orłów, przeciętny studenciak chemii I stopnia czy student farmacji na 2 roku po przeszkoleniu sobie z tym poradzi. Czy trzeba tam aż tylu specjalistów? Potem narzekają, że na stanowiskach specjalistycznych zarabiają tyle i tyle, ale dział ma jakiś budżet na pensje.

Pomocna?
TakNie
lo
 Opinia
@/ 19.07.2019 08:18

Jeżeli kierownik działu i dyr. pionu nie będzie o was walczył to nic z tego nie będzie . Są przecież co roku indywidualne podwyżki . O premie też może wystąpić.Skoro kierownik nie występuje to co HR ma do tego ? O nas kierownik walczy i z zarobkami nie jest źle .No cóż można wam tylko współczuć. Jak ktoś napisał i tu się zgadzam w 100%, wszystko zależy od pionu w którym się pracuje . A może wato spróbować się przenieść , sporo ludzi będzie odchodzić na emerytury etaty będą do obsadzenia.

Pomocna?
TakNie
hp
 Opinia
@^ 19.07.2019 11:18

To się lepiej nie wypowiadaj jak nie wiesz na czym nasza praca polega .Jak jesteś taki mądry/a to zapraszamy do nas posadzimy cię przed sprzętem i zrobisz nam szkolenie , skoro to jest takie proste i oczywiste. Następny dzięki któremu ta firma nie zmieściła się w czołówce . Orzeł Polskiej farmacji .Jakie Ty człowieku studia skończyłeś ? Bo na pewno nie farmację i nie chemię . Nigdy w życiu byś sobie rady nie dał na takich wydziałach . No chyba że matka przed sesją do dziekanatu jajka od kury ze wsi nosiła. Wybitny znawca HPLC z internetu. Specjalista wysokich lotów tylko nisko upadł bo skończył aż w GR . Ty napisz z jakiego jesteś działu i koniecznie zgłoś się do programu ,,Mam talent''

Pomocna?
TakNie
^
 Opinia
@hp 19.07.2019 11:45

Uh, widzę że trafione w punkt, ekspresywna reakcja o czymś świadczy. O moją styczność z aparaturą analityczną proszę się nie martwić, akurat było jej całkiem sporo, nawet i ze starszymi modelami gdzie przynajmniej hamiltonem można było się pobawić przy nastrzykiwaniu. O wykształcenie także bo jest na swoim miejscu, ale dziękuję za troskę. Ale już widać przynajmniej z jakimi ludźmi ma się do czynienia, którzy na spokojny komentarz czysto hipotetycznie dywagujący na temat struktury działu, reagują jedynie personalnymi przytykami. Gdy ktoś ma odrobinę pojęcia na temat jakiejś metody, to się może wypowiadać i chyba na tym polega dyskusja. Natomiast gdy ktoś kogoś nie zna, nawet nie wie o kim mowa, a kreuje jakieś dziwne personalne insynuacje wzięte chyba dolnej części pleców, to jest to zwyczajnie żałośnie rozpaczliwa próba obronienia swoich racji. Było powiedziane tylko, że przebieg analizy na HPLC to żadna filozofia, szczególnie gdy z góry ma się ustaloną metodologię przygotowywania próbki, fazy rozwijającej, określone czasy retencji. Jakby się nie zakłamywało rzeczywistości, może jest to długie, nudne, żmudne, ale na pewno nie elitarne i nie jest to rocket science, na pewno nie coś czym nie mógłby się zająć zwykły przeszkolony laborant, a już nawet od analizy chromatogramów mogą być specjaliści, pytanie tylko czy potrzeba ich aż 20

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@^ 19.07.2019 11:18

Niektórzy kierownicy po średnim wykształceniu. Wstyd jak diabli. Ciekawe czy matury chociaż mają? Bo laboranci w KJ mają wszyscy. A na HPLC pracuja ludzie po studiach. Więc taki kierownik po LO to może szkło myć takiemu specjaliście.

Pomocna?
TakNie
emeryt
 Opinia
@^ 19.07.2019 12:03

Co ty chłopcze w ogóle wiesz o pracy laboratoryjnej . Jak ja zaczynałam pracę w KJ to nad Tobą dopiero się ojciec z matką zastanawiał. Wiec daruj sobie te wywody przepisane z internetu bo nie masz bladego pojęcia jak to wygląda w rzeczywistości. Studia to jest tylko teoria , tu to jest dopiero zderzenie z rzeczywistością . Wszystko jest żadną filozofią , idź i popracuj , rąk do pracy potrzeba z tego co wiem. Taki AS na pewno da sobie radę. Zastanawia mnie tylko jedno jak jesteś taki mądry, to czy tamto nie stanowi problemu , to jest takie proste, tu nie potrzeba tego a tam tamtego to czemu ty siedzisz w takim Gedeonie na prowincji?Ja to już mam wywalone jestem na emeryturze a Ty ? I wiesz co Ci napiszę cwaniaczku , najgorsze co mogło mnie spotkać w życiu to praca przez ostatnie kilka lat w GR nie dawnej Polfie .

Pomocna?
Tak1Nie
Autosampler
 Opinia
@^ 19.07.2019 11:18

Czy Ty się z głupim na rozum zmieniłeś?

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@Autosampler 19.07.2019 16:40

Tak czytam co on pisze i uwierzyć nie mogę, przecież ten g....kapuscian by TLC nie zrobił.I wyszło na to że aparaty same pracują. Specjaliści są niepotrzebni .

Pomocna?
Tak1Nie
@
 Opinia
@^ 19.07.2019 11:18

Rozumu to Ty raczej swoim dzieciom nie przekazesz .

Pomocna?
TakNie
zainteresowana
 Opinia

Witam:) Przeglądam oferty pracy znalazłam wasze , opinie o pracodawcy też czytam bo teraz od tego się zaczyna żeby potem się nie rozczarować . Czy ktoś może mi napisać dlaczego macie aż 760 opinii i prawie 90 % to negatywne ? Fakt że bardzo źle się mówi o tej firmie ale może dowiem się u źródła..

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@zainteresowana 18.07.2019 13:21

Może jeszcze dodam że jako specjalista w innej firmie zarabiam 4100 netto plus dwie premie w roku po 500 złoty każda na święta . Ale uznałam że czas na zmiany i chcę zarabiać więcej stąd moje pytanie do was jako pracowników bo nie chcę marnować czasu dla kogoś kto zaproponuje mi 4000 tys, ale brutto. Z góry dziękuję za informację :)

Pomocna?
TakNie
gxp
 Opinia
@zainteresowana 18.07.2019 13:21

Najpierw radzę zrobić sobie dobrą kawę i na spokojnie przeczytać te opinie. Dają one jakiś obraz tego, co od kilku lat dzieje się w tej firmie. W skrócie: pensje w GR nigdy nie były jakieś powalające w porównaniu do firm z wawy, ale ostatnio dystans się chyba jeszcze zwiększa (przynajmniej jeśli mówimy o poziomie do kierowników, no może nie wszystkich). W rezultacie ludzie z doświadczeniem odchodzą i sobie chwalą zmianę pracy (sam mogę to potwierdzić). Do tego należy jeszcze wspomnieć o coraz gorszej atmosferze, którą wprowadzili menadżerowie sprowadzeni w przeciągu kilku lat. Gdy odchodziłem to miałem okazję pogadać z pracownikami różnych działów i wszyscy mieli dość mroczne wizje odnośnie przyszłości tej firmy i rozumieli moją decyzję. Obrazowo mogę to opisać w ten sposób: na miejsce matki Polfy przyszedł ojczym Gedeon ;) Generalnie, teraz zostali już chyba tylko ludzie, którzy a). chcą doczłapać do emerytury, b). mieszkają niedaleko i nie pasują im dojazdy do wawy, c). boją się zmian. Może jeszcze, jak ktoś wcześniej napisał, kobiety w wieku reprodukcyjnym, bo akurat w tej firmie można było dzieci odchować. I ci ludzie są naprawdę często poniewierani przez chcących się wykazać kierowników. Wśród pracowników narasta frustracja, co najlepiej widać w treści niektórych komentarzy. I ja się temu nie dziwię. Natomiast wracając do wynagrodzenia, to wszystko zależy od działu, do którego chcesz aplikować. Teraz chyba już biorą każdego, nawet bez doświadczenia, byle za dużo nie zapłacić. Ale mimo wszystko, nawet z doświadczeniem, nie zaproponują Tobie jako specjaliście więcej, niż teraz masz obecnie. Moim zdaniem nie warto zawracać sobie głowy, zwłaszcza ze ta firma znajduje się teraz na równi pochyłej. Chyba, że skuszą Ciebie takie rewolucyjne wynalazki jak owoce co tydzień, wigilia firmowa, czy loty balonem raz do roku - bo niektórzy tutaj daliby się za to pokroić ;) Szukaj dalej i zwracaj uwagę na opinie o firmach.

Pomocna?
Tak2Nie1
@
 Opinia
@gxp 18.07.2019 14:50

Dziękuję Ci serdecznie za informację czyli można powiedzieć że to co jest tu napisane i co ludzie mówią się pokrywa i faktycznie patrząc na te zamieszczone tabletki firma pierwszych lotów nie jest. Na mnie lot balonem czy owoce nie robią wrażenia wigilię firmową mamy w restauracjach. Chciałam aplikować do KJ bo tam czasami przyjmują:) ale jak czytam że w tej komórce płacą 3800 brutto to kpina jakaś. Bardzo mi pomogłeś , szukam dalej , szkoda mojego czasu , zresztą co zrobić z takim wynagrodzeniem? o ludzie faktycznie dramat. Pozdrawiam Cie serdecznie i jeszcze raz dziękuję :)

Pomocna?
TakNie
g
 Opinia
@zainteresowana 18.07.2019 13:21

Obecny pracownik KJ: odradzam prace w tej komórce , 4100 to możesz mieć ale brutto. Są ludzie którzy stąd chcą odejść i szukają pracy. Szukaj lepiej dalej.Te opinie mówią same za siebie tu nic nie trzeba dodawać

Pomocna?
TakNie
Specjalista
 Opinia
@@ 18.07.2019 13:35

Tu więcej nie zarobisz

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@Specjalista 18.07.2019 17:44

Już to wiem ,bardzo wam dziękuję i życzę szybkiej zmiany pracy bo jak czytam te opinie od rana to raz że głowa boli a dwa to wygląda jak kolonia karna no i ta ocena pracownika -przeraża mnie to , jak można pracować w laboratorium na ilość. Nie mam czegoś takiego. Jak czytam że niektórzy mają 120 % wydajności , oni w ogóle wychodzą do domu czy macie hotel na terenie firmy ?Przecież analityk musi mieć spokój, czas i nie może robić 10 rzeczy na raz,to są leki a nie skarpety. No chyba że macie procedury tak szybkie jak pendolino ... Rok i psychiatra ...

Pomocna?
Tak1Nie
Zmęczony HREM
 Opinia
@@ 18.07.2019 18:14

Wystarczy żeamy cudowny HR z Panią G na czele która jest arogancki, wredna baba która pomiata innymi, tak napierdala szkoleniami z komunikacji że się mało nie zkicha a to właśnie HR ma największy problem z komunikacją. Prosty przykład, przyszedł czas ocen, wszyscy mają już wszystko gotowe, mają gotowe cele na następne pół roku a tu nagle mail po południu, po pracy, żeby zmienić nowe cele, bo? Bo tak się jaśnie państwu zachciało.. Hu że ludzie nie mają kiedy swojej pracy za którą im się płaci zrobić, najważniejsze to cele i ocenił bo HR najważniejszy w firmie. Wypłaty również, idziesz po podwyżki dla swoich pracowników to HR mówi że nie, bo się w MEDiANACH nie mieszczą. Pytasz o co chodzi, wjakich medianach to Ci nie powiedzą, nie wyjaśnia bo to tajemnica, tak samo jak z podwyżkami po nowym roku. Jedni dostali, inni nie i na pytania czemu HR odpowiada.. Było wyjaśnione w prezentacji,niech Ci twój kierownik wyjaśni, a kierownik też nie wie bo żaden tej prezentacji później nie dostał bo Panie Z HR bardzo strzegą swoich tajemnic, nie udzielają żadnych informacji. To jest Komunikacja? A za to same zbierają mnóstwo informacji. Polecam bardzo uważać przy rozmowach z HR, ich szefowa sama mówiła że w tych czasach nagrywanie rozmów to nic dziwnego. Szkoda tej firmy, bardzo fajnie tu było jak przyszedłem, dzięki Bogu kierownika mam normalnego i dyrektora, tak to już dawno bym uciekł. Życzę dużo siły.

Pomocna?
Tak1Nie
G
 Opinia
@Zmęczony HREM 18.07.2019 23:18

No właśnie ja bardzo proszę żeby nie zamieszczać w naszej gazetce firmowej zdjęcia tej pani z czasów liceum bo w rzeczywistości niestety nie wygląda tak dobrze jak na fotce A na co najmniej 20 lat więcej, to jest ewidentne wprowadzanie czytelnika w błąd. Ja rozumiem że można komuś retusz zrobić ale aż tak przegiac.

Pomocna?
Tak2Nie1
5
 Opinia
@G 19.07.2019 05:49

Ja też tak uważam, zwłaszcza że nie jest to jakaś ważna postać bo dyrektor a teraz dyrektorów to wszędzie pełno i od wszystkiego, immunitetu poselskiego nie ma, VIP też żaden. Wrzucić na ruszt stan faktyczny .

Pomocna?
TakNie
Rynsztok.
 Opinia

Nie były pracownik a obecny droga Pani zadał sobie trud i sprawdził jaką to my jesteśmy super międzynarodową korporacją i w jakich to my czołówkach nie jesteśmy i co ? chyba komuś taka super firma to się tylko śniła albo może był na wycieczce za którą zapłaciła mu firma oczywiście bo wam przecież płacą za wszystko. Szkoda tylko że kolega ,, Wenku'' lekcji nie odrobił i się lekko mówiąc skompromitował . Myślicie że jak nie jesteśmy kierownikami i dyrektorami to można nam ciemnotę wciskać , dość tego. Też mamy rozumy. Chodzicie z zebrania na zebranie , ze szkolenia na szkolenie , durne audyty ( czy kurz starty, czy na proszku do szorowania naczyń termin ważności jest, czy komuś maska spadła czy nie) a idź na tydzień na produkcję i załóż tę maskę. To jest najważniejsze a firma od 10 lat w miejscu stoi, owoce i balon furory nie robią wiec kogo ten złoty wiek ominął , omija was cały czas i wszystko , konkurencja wam się w twarz śmieje, wchodzi z nowościami na rynek non stop od reklam w telewizji opędzić się nie można a u nas co? gdzie te nowości ? gdzie te saszetki ? od lat to samo . Gdyby nie ten Groprinosin to tylko usiąść i płakać i cieszą się że wschód zabiera 60 % a co jak konkurencja wam ten wschód sprzed nosa sprzątnie , staniecie na grodziskim deptaku w tych garniturkach i będziecie to ludziom wciskać? Polacy mają wybór a reklama dźwignią handlu i tylko się zastanawiacie jak nam tu jeszcze dowalić i utrudnić pracę a nie ułatwić tymi bzdurnymi pomysłami. Czy wszyscy się wpisują jeden po drugim do zeszytu bo chronologia musi być , gorszej głupoty niż tu jest to nie było i nie będzie. Skoro pisze się że ,, rynsztok" to czemu ci najlepsi was nie chcą tylko tak tu się zebrali jak klika w naszym rządzie żeby nam krew psuć . Tylko żeby nie ten rynsztok to ciekawe kto by na te zyski zarobił ? Ocena pracownika to jest dla firm rozwiniętych i rozumiejących o co chodzi nie dla was ? pojęcia nie macie o ocenach i to jeszcze za grosze , zabrał nam około 3000 netto. Jak jest taki mądry to niech sobie weźmie pensję 3800 brutto na miesiąc a odda swoją i niech powie co z taką wypłatą zrobił i na co mu to starczyło najlepiej na tej wigilii zakładowej bo nawet tego nie potrafią zorganizować . I podział na lepszych i gorszych i przepaść w zarobkach sięgająca kilku tysięcy. I chodzą ucieszeni po tych korytarzach i z czego wy się tak śmiejecie bo jak dla mnie to powodów do zadowolenia nie ma. I HR rządzi firmą a czy Pani jedna z drugą była chociaż przez tydzień na produkcji , była w KJ widziała , pracowała z nami , wie jak wygląda nasza praca i one decydują o naszych celach, o zmianach etatów? To dopiero skrajna głupota. Wiec przestańcie nam wreszcie te banialuki wciskać bo aż mdli od tego. Czyimiś rękoma to wszystko można bo wysługiwać się innymi to każdy potrafi. Same porażki za co się nie weźmiecie a kiedy będą jakieś sukcesy ? oby za późno nie było i darować sobie te tanie komentarze że ;można się zwolnić a może nas wreszcie uwolnią od was i wszyscy będą pracowali jak dawniej bo każdy wie co ma robić a nie stanie pokazywanie palcem i pouczanie jak dzieci w przedszkolu. I zazdrość zjada bo Polfarma , bo Teva i bardzo dobrze że mamy takie firmy które osiągnęły sukces i trzeba im gratulować bo mają głowy od myślenia i myślą a nie tylko po to żeby uszy się miały czego trzymać.

Pomocna?
Tak3Nie
:
 Opinia
@Rynsztok. 17.07.2019 06:21

Ciekawe kiedy zapewnienie zorganizuje audyt z higieny osobistej bo jeszcze tylko takiego nie było.Moze przyjdą i muchy wyłapia bo potem martwe leza na podłogach. GMP w końcu mamy . Brawo..........brawo ......

Pomocna?
Tak1Nie2
,
 Opinia
@: 17.07.2019 07:02

To się zdziwisz jak niedługo będzie kierownik od higieny osobistej , utworzy specjalną komisję będą chodzić i stopy wąchać . Skala smrodu od 1 do 10. Bo szkoda pracownikom kupić porządnego obuwia raz w roku ze skóry i zapłacić za parę 100-150 złoty tylko się potem mówi że to my nie dbamy wystarczająco o higienę. No trudno w końcu promocja 2+2 w Rossmanie nie trwa wiecznie. I tak jest ze wszystkim w tej firmie absurd goni absurd i głupotą pogania.

Pomocna?
TakNie3
2
 Opinia
@, 17.07.2019 08:09

A żeby jeszcze było ciekawiej to musimy o numer większe brać buty bo w prawidłowym rozmiarze nie da się chodzić. I czlapiemy się jak te kaczki.

Pomocna?
TakNie
.
 Opinia
@2 17.07.2019 12:12

I o czym my tu mówimy ale może w koncernach międzynarodowych tak jest że nosi się za duże buty? Za ten post dać mu nagrodę literacką

Pomocna?
TakNie
2
 Opinia
@. 17.07.2019 12:16

Nagrode ,plus o 5 numerów większe buty bo za wolno kroczy do przodu .

Pomocna?
TakNie
Mucha ;)
 Opinia
@: 17.07.2019 07:02

I Ty nadal pracujesz w farmacji? Czy Ty wiesz co to GMP?

Pomocna?
Tak2Nie
#
 Opinia
@Mucha ;) 17.07.2019 14:04

Szkolenie z GMP może być co roku, a i tak niektórzy tytani intelektu oczekujący wyższych pensji za tyranie i pracę fizyczną, (bo należy podkreślić tylko taka praca się liczy, każdy pracownik intelektualny to darmozjad który nie uświadczył ciężkiej pracy) będą mieli problem z ogarnięciem tematu i zrozumieniem tak banalnego wymogu jak chociażby maseczki czy mycie rąk przy przechodzeniu przez strefy.

Pomocna?
Tak4Nie
n
 Opinia
@Mucha ;) 17.07.2019 14:04

Istotne jest również, aby pomieszczenia zostały zaprojektowane i wyposażone w taki sposób, by zapobiec przedostawaniu się owadów lub innych zwierząt- jeden z wymogów GMP ale jak się ze starego budynku kleci na inny stary to trudno żeby taka mucha się nie przedostała. Prowadzenie systematycznego nadzoru w zakresie postępowania personelu w aspekcie zapewnienia odpowiedniego poziomu higieny osobistej oraz stanu zdrowia; to też jest GMP to dlaczego kierownicy nie zwracają na to uwagi ktoś jest chory i przychodzi do pracy a przecież to też wpływa na jakość produktu( kaszle,smarcze 8 godzi , roznosi zarazki)?Jak ktoś jest mądry to siedzi w domu na l4 a ilu jest takich co na czterech a do roboty i nie zakładają masek na twarz a chyba powinni. To jak to w końcu jest?

Pomocna?
TakNie
1
 Opinia
@# 17.07.2019 14:18

Laboratoria kontrolne powinny być zaprojektowane odpowiednio do czynności, jakie mają być w nich wykonywane. Powinny być wystarczająco duże, aby można było uniknąć pomieszania i zanieczyszczeń krzyżowych. Powinno znajdować się w nich odpowiednie miejsce do przechowywania prób oraz zapisów. To też GMP wiec zapraszamy do laboratorium miejsca jest tyle że jeden siedzi na drugim aparat stoi obok aparatu jak człowieku masz do ogarnięcia papiery to miejsca do pracy analitycznej już nie ma. To jest to GMP? tylko że to my musimy się z tym borykać dzień , dnia i nikogo nie obchodzi gdzie i jak ma być zrobione.Na kolanie a masz zrobić.

Pomocna?
TakNie
,
 Opinia
@1 17.07.2019 16:04

Zgadza się bo jak nie moga sobie z czymś poradzić to najlepiej nie ma tematu , zwykła nieudolność i tyle . I żebyś człowieku 1000 razy mówił to jak grochem o ścianę.

Pomocna?
TakNie
,
 Opinia
@# 17.07.2019 14:18

Ja jestem za szkoleniami ale przez firmy zewnętrzne , nowi ludzie, z innym spojrzeniem , wiedzą , bo tych naszych to już słuchać nie można jak zdarta płyta. A najlepiej jak by każdy pracownik mógł wyjeżdżać na takie szkolenia było by jeszcze lepiej. To jak oni mają problem ze zrozumieniem to zakładaj ten fartuch, maskę , rękawiczki i do roboty na produkcję na trzy zmiany. Wykażesz się wreszcie.Szkolenia i audyty tym tyko żyjecie.Ja na tej produkcji byłam raz i chylę czoła dla tych ludzi i ich pracy . Za żadne pieniądze nawet największe nie chciała bym tam pracować nawet tygodnia to jest koszmar. Szacun wielki....

Pomocna?
TakNie
j
 Opinia
@# 17.07.2019 14:18

Nie ma się co denerwować znajdzie człowiek owada, kurz , brud w miejscu gdzie absolutnie tego nie powinno być , cyk zdjęcie a nie potem udowadnianie i odwracanie kota ogonem. Teraz jest lato muchy nie wytrzymują tych warunków panujących u nas , może jest im za duszno i po prostu odchodzą na tamten świat. Zrobić sobie selfie z muchą na pamiątkę i po sprawie zaprosić speców od GMP i już. Ludzie na wszystko jest sposób , w narodzie siła .

Pomocna?
TakNie1
Fan
 Opinia
@Rynsztok. 17.07.2019 06:21

A ja się cieszę że są takie firmy i promują polską farmacje , że mają osiągnięcia, sukcesy ze pna sie coraz wyżej. Życzyć im tylko jeszcze lepszych wyników .

Pomocna?
TakNie
?
 Opinia
@# 17.07.2019 14:18

Jak oszczędzasz wodę w domu bo rachunki za duże to myj 100 razy w pracy.Broni ci ktoś? A jak się nie lubisz malować bo stan surowy z łóżka do roboty preferujesz to może zakładaj dwie na raz te maseczki.

Pomocna?
TakNie
~
 Opinia
@0 17.07.2019 21:37

Wam ludzie z takim podejściem dane palety zbijać albo nawóz produkować, a nie leki dla ludzi. Ale tu się kłania brak elementarnej wiedzy z zakresu higieny, mikrobiologii, zdziwilibyście się jak dużo zostaje na waszych rękach nawet po częstym myciu. Czego się jednak spodziewać po ludziach, którzy pracują na stanowiskach fizycznych niższego szczebla, a chcieliby zarabiać po 4k netto, nie posiadając jednocześnie elementarnej wiedzy, a wykazują się lekceważącym stosunkiem do norm i procedur, które są tak naprawdę jednym z filarów przemysłu farmaceutycznego.

Pomocna?
Tak1Nie1
2
 Opinia
@~ 18.07.2019 06:42

Oj,nieładnie tak obrażać ludzi. I nie myśl, że pracują tu ludzie po gimnazjum czy podstawówce. To my przestrzegamy wszystkich instrukcji i procedur,w tym dotoczącej higieny. Są wykonywane badania mikrobiologiczne i API ,i jakoś myć interwencyjnych nie ma. Więc szanuj nas i nasza pracę, bo jak nas braknie to Ty pójdziesz zbijac. palety,tylko nie wiem czy wiesz jak wygląda młotek.

Pomocna?
Tak1Nie1
%
 Opinia
@~ 18.07.2019 06:42

Tylko że ten filar przemysłu farmaceutycznego to się jakoś kompletnie u was nie klei tu już był taki jeden co pisał o czołówce i międzynarodowej korporacji ... i nagle nie ma nic do powiedzenia ..umarł? Sam się weź za robotę , możesz oblecieć wszystkie etaty w 8 godzin a my popatrzymy.

Pomocna?
TakNie
%
 Opinia
@2 18.07.2019 08:15

Zgadam się , jak nas zabraknie to w tych garniturkach przyjdą i zrobią tylko jakoś nikt do tej pory nie stanął i nie pokazał . A ten mądry to niech najpierw własnego rozumu poszuka albo na rezonans niech idzie to może mu znajdą zajadki mózgu a potem mu pokarzcie jak młotek wygląda. Może niech zaczną od siebie i napiszą co poniektórzy co mieli na koniec w innych firmach ? albo dlaczego musieli odejść? jakie mają dyplomy i z jakich uczelni? niektórzy pracownicy są lepiej wykształceni ,oni myślą że ludzie to nic nie wiedzą.

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@1 17.07.2019 16:04

przecież przychodzą na audyty , to co nie widzą jak to wygląda ? ile osób jest w pokoju ? i ile miejsca do pracy ?ile stoi sprzętu? szczególnie na HPLC - to nie spełnia w żaden sposób wymogów GMP to w końcu jak to jest ?niech przyjdą od 7-15 na tydzień i zobaczą jak wygląda praca analityka. To kto tu nie zna zasad my ? czy one? to po co przychodzą na ten audyt bo czasu mają za dużo ? Masz człowieku zrobić i już na podłodze a rób...

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@n 17.07.2019 15:37

pająki też się trafiały , no i gdzie to super panie od GMP ?

Pomocna?
TakNie1
"
 Opinia
@@ 18.07.2019 19:52

Pająk z mucha pewnie teraz w zoo mieszkają;)

Pomocna?
TakNie
:
 Opinia
@~ 18.07.2019 06:42

A co Ty masz na rękach ? Bo w głowie kompletna pustka echo jak w studni. .

Pomocna?
TakNie
Autosampler
 Opinia
@, 17.07.2019 17:12

Dziwi mnie, że za dacie podwyżek, ze czujecie się na tej produkcji poszkodowani, że nie chce Wam się słuchać szkoleń... Efekty od razu widać... Bulwersacja, że uwaga odnośnie makijażu na produkcji... Serio? Braki edukacyjne z zakresu GMP od razu widać! Jak trzeba tłumaczyć i ile razy jakie są zasady GMP,żebyście to zrozumieli? To nie wymysły zapewnienia! To wymóg PRAWNY!

Pomocna?
Tak1Nie
bv
 Opinia

Ludziom chodzi o godne wynagrodzenia i to wystarczy zmienić , wszyscy będą zadowoleni , chyba? Bo można by było zrozumieć , nie produkujemy, mamy przymusowe postoje , nie ma sprzedaży ...no zdarza się. Ale pracy jest tyle że obrobić się nie można i zyski są ;) A może to działa jak nasz ZUS zabierają Ci człowieku przez 30 lat prawie połowę pensji a potem masz 800 złoty emerytury. Bo jak to wytłumaczyć ?

Pomocna?
Tak1Nie
.
 Opinia
@bv 17.07.2019 09:00

Mi by wystarczyło takie 4200netto jak ma kolega było by super :)Marzenia ściętej głowy przynajmniej w tej firmie póki co .

Pomocna?
Tak2Nie
~
 Opinia
@. 17.07.2019 10:55

4,2k netto, na jakim stanowisku? Jeżeli nie jest to stanowisko specjalistyczne, to rzeczywiście marzenia bardzo naiwnej, oderwanej od rzeczywistości ściętej głowy w każdej firmie. Zejdźcie na ziemię ludzie, bo będąc zwykłymi pracownikami fizycznymi z takimi oczekiwaniami, jesteście zwyczajnie śmieszni. Mediana zarobków w Polsce (a mediana w przypadku zarobków jest znacznie bardziej miarodajną wartością statystyczną), wynosi obecnie 2,5k brutto (sic!). Wy chcielibyście zarabiać 4k netto za coś, co tak naprawdę po odpowiednim przeszkoleniu może robić każdy człowiek z ulicy bez wykształcenia, byleby mu się chciało.

Pomocna?
TakNie
2
 Opinia
@~ 18.07.2019 08:14

Skoro jesteś tak wyksztalcona (y) ,to możesz pracować bez przeszkolenia ,i firma na tym zyska ,i z pensji będziesz hepi ....

Pomocna?
TakNie
%
 Opinia
@~ 18.07.2019 08:14

Co Ty za bzdury wypisujesz , Ciebie chłopie to chyba w opałach z jajami przynieśli. Idź i zapytaj naszej ochrony ile zarabiają . Oni to się z nas śmieją że to my grosze zarabiamy , powiedz z jakiego działu jesteś to ci przyniosę ile do wypłaty ma człowiek na magazynie po zawodówce 3600 netto za noce ma liczone inaczej był miesiąc że wypłaty dostał 4200 netto i masz rację tak zatrudniacie tych po przeszkoleniu z ulicy bo nikt inny nie chce przyjść i macie te super wyniki. Wy leki to się nauczcie robić bo póki co to jesteście małą firmą na wsi a kreujecie się na Bosa Polskiej farmacji. Albo może sam stań i pokaż jak to zrobić . Ani wstydu ani przyzwoitości nie macie. Ocena pracownika w firmie gdzie robi się leki gdzie ma się liczyć jakość a nie ilość a w o ocenie co jest najważniejsze wydajność i za to ma najwięcej procent każdy, więc co macie lepsze jakość czy ilość? Więc się zamknij bo w d...e byłeś i g.....o widziałeś.

Pomocna?
TakNie
*
 Opinia
@~ 18.07.2019 08:14

To proszę bardzo jak się rwą do pracy do tej super firmy przykłady :pracuj.pl Specjalista ds. PR.Miejsce pracy: Gedeon Richter Polska, Grodzisk Mazowiecki opublikowana: 13 lipca 2019( po raz kolejny), Laborant w pracowni analitycznej Miejsce pracy: Gedeon Richter Polska, Grodzisk Mazowiecki:opublikowana: 12 lipca 2019 Specjalista ds. Medycznych Miejsce pracy: Gedeon Richter Polska, Grodzisk Mazowiecki opublikowana: 12 lipca 2019( po raz kolejny ogłoszenie się pojawia ),Zatrudnimy Operatora Produkcji Miejsce pracy: Gedeon Richter Polska, Grodzisk Mazowiecki( ogłoszenie po raz kolejny się pojawia),Specjalista ds. kwalifikacji systemów i urządzeń,Miejsce pracy: Gedeon Richter Polska, Grodzisk Mazowiecki opublikowana: 9 lipca 2019( po raz kolejny),Specjalista ds. inwestycji i dozoru technicznego Miejsce pracy: Gedeon Richter Polska, Grodzisk Mazowiecki opublikowana: 7 lipca 2019( po raz kolejny) Zatrudnimy Specjalistę ds. wytwarzania (Technologa)Miejsce pracy: Gedeon Richter Polska, Grodzisk Mazowiecki . Na ten etat szukacie od bardzo dawna i co? nikt nie chce pracować czy nikt nie chce sobie CV zszargać ? no przecież to nie jest etat za 2500 brutto jak napisał kolega tylko za znacznie więcej i też nikt nie chce..no przecież takie etaty w takiej firmie powinny być obsadzane migiem i dobrymi specjalistami i gdzie oni są?

Pomocna?
TakNie
^
 Opinia
@* 18.07.2019 09:59

Do końca 2020 roku ma odejść w firmy na zasłużoną emeryturę około 70-ciu pracowników a pracuje 500 a ilu się jeszcze może zwolnić w międzyczasie :) czego oczywiście życzę - lepszej pracy za lepsze pieniądze ,nie 2500 brutto. I co wtedy jak tu problem żeby 10 osób znaleźć , jeszcze będziecie stać pod bramą firmy i prosić żeby ludzie przyszli do pracy . Owszem , mogą przyjść ludzie po studiach gdzie przez rok trzeba będzie ich uczyć , zdobędą wiedzę , doświadczenie i pójdą sobie za większe pieniądze i w sumie dobrze rynek jest otwarty a młodzież cwana . Dopiero wam zwiędnie to i tamto... I wtedy zobaczymy kto się będzie śmiał ? i z kogo?

Pomocna?
TakNie
:
 Opinia
@~ 18.07.2019 08:14

Ty to miałeś kolyske z betoniarki? Człowieku czy się z G......m na rozumy zamieniles? Jak PiS dalej będzie rządził to w takim tepie nas najniższa krajowa przegoni.

Pomocna?
TakNie1
dyro!!!!
 Opinia

Szanowni Państwo :) Na wstępie może napiszę że nie jestem pracownikiem tej firmy i z tego co czytam i słyszę to na całe szczęście. Wiec jestem pracownikiem wyższego szczebla i tak się składa że sam rekrutuję ludzi do pracy bo lubię wiedzieć z kim pracuję ( firma zatrudnia 100 osób). I tak: jest jedna osoba do HR, jedna księgowa , 2 kierowników, dyrektor i prezes, samochodów służbowych nie mamy bo to nam zależy na tym żeby dojechać do pracy. Więc osoba która zajmuje się tylko i wyłącznie papierami - wykształcenie średnie zarabia 2800-3200 netto plus premia co miesiąc 300 netto ( jeżeli nie była na zwolnieniu), specjalista zarabia od 3500-4500 netto to zależy od kwalifikacji oczywiście plus premia o której wspomniałem bo to jest dla każdego i co miesiąc . I uwierzcie pracownik który ma wiedzę , kwalifikacje i doświadczenie jest na wagę złota i robimy wszystko żeby takiego zatrzymać bo jest coraz trudniej o dobrych specjalistów . Nie mamy owoców ale co miesiąc są organizowane spotkania dla pracowników w różnych fajnych restauracjach , wszyscy pracownicy dostają zaproszenia i na koszt firmy ile dusza zapragnie ,oprócz tego wysyłamy pracowników do różnych kurortów na weekendy z rodzinami , taki bonus od firmy. Premia na Boże Narodzenie obowiązkowo i to jest około 1000 złoty netto a wigilie organizowane są w różnych hotelach w stolicy i dla wszystkich bez względu na zajmowane stanowisko . Fakt gruszy nie mamy ale po to są te premie miesięczne. Wiec jak czytam że ludzie zarabiają 3800 brutto po studiach to aż wierzyć mi się nie chce. Zastanawia mnie jak wy chcecie ten sukces osiągnąć ? przecież sukces to pracownicy najniższego szczebla od nich się wszystko zaczyna , czy wy tego nie wiecie i tak poniewieracie tymi ludźmi ? I właśnie takim pracownikom życzę żebyście dali sobie spokój z tą firmą i znaleźli pracę gdzie ktoś okaże szacunek dla waszej ciężkiej pracy a rządzącym no cóż mogę życzyć tylko więcej rozsądku a mniej samochodów służbowych ( ford to żaden rarytas , flotowe auta po 5, 6 latach bez wartości). Jak już tak wysoko ze wszystkim mierzycie to kupcie maybachy, Rydzykowi będzie raźniej.

Pomocna?
Tak3Nie
FD
 Opinia
@dyro!!!! 18.07.2019 11:21

Mnie podoba się Twoje podejście. Przykre jest to, że problem nie jest dostrzegany przez nasze "władze", a przez ludzi z zewnątrz. Ale tu wszystko stoi na głowie. Np. to: ośmioosobowym zespołem "kieruje" Kierownik Sekcji . Zgadnij, jakie ma wykształcenie? Średnie! (kompetencje jeszcze mniejsze)Jego przełożony, też kierownik, z identycznym wykształceniem i podejściem do pracy. Ale ten "ma" już samochód i inne profity, z których za żadne skarby świata nie zrezygnuje. Najlepiej nie pchać się w oczy decydentom, to stołka spod tyłka nie zabiorą. Poza tą firmą będą nikim (umiejętności, kwalifikacje itp.), pozostaje łopata i miotła. A Ty piszesz o dwóch kierownikach (pewnie o takich z prawdziwego zdarzenia) na setkę ludzi! Twój Prezes to sknera musi być!

Pomocna?
Tak1Nie
@
 Opinia
@FD 18.07.2019 12:18

Jest dwóch po 52 osoby ma każdy pod sobą , są to osoby po studiach wyższych z dobrą znajomością języka angielskiego w mowie i piśmie. Jak wy macie kierowników po LO a specjaliści są po UW albo po Politechnikach .Jedno zebranie w tygodniu w poniedziałek rano nie dłuższe niż godzina , każdy zdaje sprawozdanie . I nie ma oceny pracownika.Muszą kierownicy ludziom zorganizować pracę, urlopy,szkolenia,zastępstwa bo ludzie też chorują ... za to dostają pensje. Mało tego nie ma zbiorowej odpowiedzialności tak jak to jest u was co to znaczy ,, audyt mamy''? jak tu czytam,ludzie najniższego szczebla zawsze się wywiązują ze swoich obowiązków to już jest sprawdzone i potwierdzone , za wszystko odpowiada kierownik to on za to dostaje kilka tysięcy pensji i jeżeli wynik kontroli nie jest pozytywny to dostaje ostrzeżenie a jak nie pomaga to albo odchodzi sam albo dyscyplinarnie za niewywiązywanie się z obowiązków służbowych i już dwóch tak poleciało u nas w ciągu roku. No chyba wiedzą z czym wiążą się takie stanowiska , z jaką odpowiedzialnością , kompletnie tego nie mogę zrozumieć. Albo sobie radzisz albo zrezygnuj i firma szuka dalej i nie ma blokowania etatów. I nikt nie siedzi po godzinach , nikt nie przychodzi w soboty i niedziele ( tylko ci co mają taki system pracy). Wystarczy chcieć i takich firm jest coraz więcej , trzeba szukać czasami rok może dwa ale warto.

Pomocna?
Tak2Nie
&
 Opinia
@@ 18.07.2019 12:42

Dobry człowiek z dyrektora innej firmy, który w ogóle zawraca sobie głowę czytaniem wątku o innej firmie, analizą jej problemów oraz pisaniem długich elaboratów na temat tych patologicznych. To na pewno żaden z pracowników naszej firmy, który w desperacji potwierdzenia swoich racji zaczyna szukać już bardzo kreatywnych rozwiązań. Z pewnością bardziej prawdopodobne jest, że funkcyjna osoba w innej firmie (opisująca się jako "dyro!!!") głęboko pochyla się nad problemami ludu pracującego naszej firmy, tak bardzo że aż odczuwa potrzebę zabrania głosu. Generalnie też wiadomo, że siła w pracownikach najniższego szczebla, którzy nawet bez pracowników odpowiadających za tzw. know-how, porwaliby firmę prosto na szczyty statystyk. Przecież jedyne co trzeba zrobić to pozbyć się białych kołnierzyków, rozdzielić pomiędzy podstawowych pracowników środki produkcji i wprowadzić dyktaturę robotniczą, w której wszyscy, od dyrektora, po magazyniera, mają po równo. Hmm, chociaż coś mi świta, że takie rozwiązania próbowano już gdzieś wcześniej wprowadzać na większą skalę i nie do końca się sprawdziły.

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@& 18.07.2019 13:11

No wiesz tylko jakoś te białe kołnierzyki nie uplasowały firmy na liście przebojów , nie widać hitów reklamowych w godzinach szczytu gdzie oglądalność jest największa. Nie ma nas w żadnej czołówce a może jesteśmy tak wybitni że nas nigdzie nie uwzględnili żeby innym nie było przykro :( rozumiem teraz...po prostu nikt nie może o nas wiedzieć to jest tajna misja ...

Pomocna?
TakNie
&
 Opinia
@@ 18.07.2019 13:44

Jesteś świadom tego, że większość naszych produktów, to leki refundowane, a nie OTC, których nie można reklamować bo jest to prawnie zakazane?

Pomocna?
TakNie
&
 Opinia
@& 18.07.2019 13:48

Zanim ktoś się przyczepi, poprzez refundowane chodziło o leki z kategorią Rx, nie wiem czy są refundowane czy nie.

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@& 18.07.2019 13:48

Około 33 refundowanych jest lista w necie, na około 70 preparatów to co z resztą ? też nie można jej reklamować? nie rozumiem ....

Pomocna?
TakNie
&
 Opinia
@@ 18.07.2019 14:02

Tylko 14 produktów Gedeon Richter sprzedawanych jest jako OTC, a wszystkich jest dużo więcej niż 70. I mówię tu o produktach całego koncernu. Przypominam, leków na receptę nie można reklamować.

Pomocna?
Tak1Nie
@
 Opinia
@& 18.07.2019 14:11

Ale my mówimy o naszych Grodziskich lekach mnie Budapeszt nie interesuje niech oni tam sobie robi co chcą niech oni to reklamują u siebie, mi nic do tego , my nie oglądamy Węgierskiej telewizji póki co tylko Polską. Ja zadałam proste pytanie dlaczego nie reklamuje się innych naszych leków?

Pomocna?
TakNie
&
 Opinia
@@ 18.07.2019 14:15

WSZYSTKICH leków OTC koncernu ~14, w tym naszych. Nie wszystkie są produkowane u nas. Akurat Groprinosin był reklamowany w TV. Produkujemy kilka leków OTC i kilka suplemetów, nie dziw że nie ma ich w TV tak jak produktów firm, które się zajmują praktycznie tylko takimi produktami.

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@& 18.07.2019 14:11

Mamy co najmniej 13 preparatów produkowanych tu u nas które są bez recepty i nie refundowane które spokojnie można reklamować dzień i noc :)

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@& 18.07.2019 14:18

No właśnie mnie to dziwi , bo może warto zainwestować w reklamę . Wczoraj byłam w aptece a że kolejka długa to obejrzałam sobie co jest naszego i wiesz co widziałam na półce jedno opakowanie Groprinosinu tabl. i jedno syropu nie widziałam nic innego ( Apteka obok Ysk w Grodzisku ) żeby było wiarygodnie.

Pomocna?
TakNie
g
 Opinia
@& 18.07.2019 13:11

A co w tym złego, może ktoś z jego bliskich pracuje w GR i pewnie się nasluchal że mu uszy zwiedly. Napisał człowiek i już . Dlaczego zaraz was to tak boli ? Są dobre firm, szefowie, dobrze placa nie wszyscy sa tacy jak wy. Coś takiego zachęca do zmiany. Jak się tylko o kimś dobrze pisze A nie o GR to jak hieny się zachowujecie. .Niestety sami sobie jesteście winni za co was nie można napisać nic dobrego

Pomocna?
TakNie
3
 Opinia
@& 18.07.2019 13:11

A skąd w Tobie tyle jadu , najpierw piszecie że jesteśmy wredni, że nie gratulujemy koleżance czy koledze awansu . Napisał człowiek wolno mu nikogo nie obraził , może mąż, żona pracują i słucha dzień dnia o tym co tu się dzieje, nie każdy widzi tylko czubek własnego nosa . Dał tylko obraz tego jak może być ?jak jest w innych firmach? czy to takie złe ? to też was boli ? ta zazdrość to was zgubi. Dobrze że piszą może tym zmotywują ludzi do zmian , może do zmiany pracy, może do podjęcia innych decyzji . To zróbcie tak żeby o was zamiast 770 opinii negatywnych było 770 pozytywnych a nie potraficie tylko krytykować innych. Co żal Ci że jest dyrektorem ? to ty też bądź. A póki co możecie się wstydzić , nie słuchacie ludzi co mówią i jakie mają problemy to pomiatanie stało wszechobecne , postanowili pisać tu na gowork.pl a internet w tych czasach to moc i potęga jak echo idzie w świat i nie trzeba konkurencji to was wykończy , bardzo powoli , już was wykańcza bo jak widać ludzie nawet na intratne stanowiska nie chcą przyjść do pracy. Wiec przestań się mądrzyć tylko miej lepiej cv w szufladzie .

Pomocna?
Tak1Nie
"
 Opinia
@& 18.07.2019 13:11

I żal ci (usunięte przez administratora) ściska.Nie martw się tam Cię do pracy na pewno nie przyjmą. Mogę Cię o tym zapewnić w 100 % . Tam takich robotników jak Ty nie przyjmują .

Pomocna?
TakNie
"
 Opinia
@& 18.07.2019 13:11

Ale u was nic się nie sprawdziło i nie sprawdza to o czym mowa . No śmieja sie ludzie mają do tego prawo jedni robią to w sposob bardziej kulturalny od innych.

Pomocna?
TakNie
2
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Cóż, nie ma to jak we własne gniazdo (usunięte przez administratora) To i nie ma się co dziwić że jest taka rotacja. Piszcie tak dalej.A na produkcji garstka ludzi z ogromnym doswiadczeniem zapitala ,ludzi których się nie szanuje . I co,powinniśmy się zwolnić, zmienić pracę? ....

Pomocna?
Tak3Nie1
,
 Opinia
@2 14.07.2019 22:06

A dlaczego nie ? Jak by mnie ktoś nie szanował to mam to gdzieś , co to jedyna firma na świecie Takich podrzędnych firemek jest dużo

Pomocna?
TakNie1
wkurzony
 Opinia
@2 14.07.2019 22:06

Nie, powinniśmy wszyscy iść na L4 tak po postoju to może jeden z drugim przestał by pisać głupoty o celach i strategiach firmy a co mnie to obchodzi . Moim celem jest zapłacić rachunki i wyżywić rodzinę. Jedno mądrzejsze od drugiego , jak byśmy zarabiali po 4 tys netto minimum to też byśmy myśleli o celach firmy a nie o pracy na drugi etat żeby na wszystko starczyło . Bo jednym się przelewa i w jednych się pcha a innym się rzuca ochłapy . Więc darujcie sobie te pouczenia bo ludzie tyrają za grosze i myślą o tym żeby im starczyło na wszystko. Banda cwaniaków ....

Pomocna?
TakNie1
?
 Opinia
@wkurzony 16.07.2019 13:56

A czym tak naprawdę jesteś wkurzony? Chyba tym, ze nic nie robisz ze swoim niezadowoleniem...

Pomocna?
Tak1Nie
:
 Opinia
@? 16.07.2019 16:55

Tacy jak ty robią najwięcej w tym super koncernie międzynarodowym Ciekawe kto to napisał? To trzeba światu pokazać nie można obok tego przejść obojętnie.

Pomocna?
TakNie
2
 Opinia
@wkurzony 16.07.2019 13:56

A najgorsze jest jeszcze to ,że nasi przełożeni wciskają nam kit ,że nie mają żadnego wpływu na nasze stawki czy premie. A przecież to oni są z nami każdego dnia i widzą jak ty ramy.

Pomocna?
Tak1Nie
Nm
 Opinia

Ciekawe z jakiego działu jest ta od dobroci i festynu i ten od balonu ? Jak już zobaczył balon to znaczy że w życiu widział już wszystko do tego banan w ręku i świat u stóp. Jeszcze zdjęcia ma. Skąd oni biorą tych ludzi ? To musiał kazać napisać im HR bo jeżeli napisali to z własnej woli to mam pytanie ? Czy w firmie jest psycholog albo psychoterapeuta może w pakiecie mamy bo rokowania są bardzo złe. Ktoś mądrze powiedział: zwierzat nie trzeba się bać tylko ludzi . Jaki wstyd .....

Pomocna?
TakNie2
Ech
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Nm 12.07.2019 20:28

Akurat mamy psychologa w pakiecie :) Widzę, ze dla niektórych normalność to leserstwo, wieczne skrzywienie i narzekanie a przy tym tkwienie w tym swoim nieszczęściu i psucie humoru innym. Jak ktoś chce się wykazać to „przez leb”, bo trzeba równać do miernoty... jak w komunie... ja tam się cieszę, ze nadciąga nowe... i tak owoce, loty balonem i temu podobne są fajne

Pomocna?
Tak2Nie
B
 Opinia
@Ech 14.07.2019 11:37

Ty albo pracujesz w HR, albo miałeś bardzo trudne dzieciństwo albo Cię ktoś molestował może jakiś ksiądz? Co Ty zrobisz jak ten Gedeon się skończy bo wcześniej czy później konkurencja go wykończy? Tylko nie rzucaj się pod pociąg bo ludzie nie będą mieli jak do domu z roboty wrócić.

Pomocna?
TakNie4
Y
 Opinia
@Ech 14.07.2019 11:37

Typowy Janusz ojciec rodziny . Ty chłopie to typowa wazelina zawsze tak po palcu do tyłka wszystkim wlazisz Zginiesz kiedyś bo tam ciemno podobniesz ,drogi powrotnej nie znajdziesz A tu w firmie 500 osób i tak każdemu ............... Z jakiego Ty jesteś działu?

Pomocna?
TakNie
.
 Opinia
@Ech 14.07.2019 11:37

No szkoda że nie dali ci naklejki dzielny pacjent to by było fajowo dopiero :) Może następnym razem .....

Pomocna?
TakNie
Ech
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Y 14.07.2019 16:26

Grzywka mi wystaje ponad szereg i się nie podoba, co? :) Juz trochę grzywek wystaje w naszej firmie i całe szczęście, bo jest z kim fajnie pracować i w dobrej atmosferze a nie tylko w narzekaniu i myśli przewodniej, ze wszyscy maja mieć po równo ... zmiany zmiany ... trza się uczyć, upłynął wiek złoty ...

Pomocna?
Tak2Nie
,
 Opinia
@Ech 14.07.2019 21:57

A gdzie Ty widzisz te zmiany ? Bo dali owoce ,inne firmy robią to od dawna .Wysyłają pracowników na wycieczki całymi rodzinami , do SPA . My to jesteśmy 100 lat za Murzynami. W czym te zmiany : syrop od 2015 ten sam sprzedaje się go coraz mniej bo konkurencja ma już 3 nowe w dużo lepszej cenie, krople kolejny kit A o saszetkach to nawet nie ma co pisać bo to dopiero kompromitacja A miały być takim hitem . Tłuką od lat to samo. Gdyby nie eksport to ciekawe gdzie to upchnąć , Polacy nie chcą bo mają w czym wybierać. To są te nowości. Grono lekarzy z Grodziska nawet nie wie że taka firma jest A niektórzy mówią że nie przepisuja naszych leków bo firma ma bardzo zle opinie i się boją. Z czegoś to ostatnie miejsce wynika na pewno nie z tego dobrobytu panującego w firmie. Jak jest tyle zmian to czemu nie pniemy się do góry tylko na szarym końcu taki ogon polskiej farmacji - aż wstyd. Jak się nie umie robić leków to trzeba się wziąć za pączki A nie udawać i mówić że wszystko jest ok:(. Polfarma ma 7.5tys pracowników A tu ledwo 500 i problem żeby ludziom przyzwoicie zapłacić. A może nauczyć się chociaż trochę od tych najlepszych , co zrobil ten czlowiek ze osiagnal taki sukces i wykupuje po kolei inne firmy bo nie lubi konkurencji. Wiecznie zebrania, szkolenia tylko efektów brak. Siedzicie tak we własnym gronie i jeden bardziej g.......od drugiego. Dla tej firmy to już upłynął każdy wiek nie tylko złoty Nic nie trwa wiecznie tylko niektórzy nie potrafią się z tym pogodzić.

Pomocna?
TakNie1
Zdziwiony
 Opinia
@Y 14.07.2019 16:26

Ludzie naprawdę nie wiem skąd wy się urwaliście, ale czytając to wszystko mam wrażenie, jakbym pracował w jakiejś innej firmie. Wiem że każdy dział to inne podwórko, ale tyle jadu się tutaj toczy, że to się aż w głowie nie mieści. Pomijając już fakt, że większość jadu leci od osób, które mają nawet problem ze stosowaniem interpunkcji na poziomie podstawówki. Firma ma swoje problemy takie jak zbyt duża rotacja, brak premii świątecznej (która nie oszukujmy się, jest standardem rynkowym), śmieszna premia półroczna, ale nie jest też tak tragicznie jak piszecie. Jeżeli się komuś nie podoba, to niech po prostu odejdzie i tyle, droga jest wolna nikt nikogo siłą nie trzyma, jeżeli jest takim świetnym specjalistą z doświadczeniem na jakiego się kreuje, to z pewnością wszystkie inne lepsze firmy czekają z otwartymi rękami na CV :). Ja pracuję w firmie od jakiegoś czasu i zarabiam 4200 netto, może to nie jest kasa najwyższych lotów, ale pozwala w miarę godnie żyć. Nie, nie pracuję w HR ani w PR.

Pomocna?
TakNie
2
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 06:47

No to się pochwalileś!!!! U nas 4200 ale BRUTTO nikt na oczy nie widział. To teraz zapewne Jesteś bardzo zdziwiony??

Pomocna?
TakNie
Zdziwiony
 Opinia
@2 15.07.2019 07:28

Trochę tak, ale co dział co pion to inna bajka i tyle. Nie chodzi tu o chwalenie się, ale o zwykłe pokazanie, że firma totalnie tragiczna nie jest. Temat zarobków wypłynął to napisałem swoje, żeby pokazać, że nie każdy w tej firmie na szczeblu niższym niż kierownik musi zarabiać grosze, że można mieć świetną atmosferę i z przyjemnością chodzić do pracy i generalnie być zadowolonym. Rozrost działu PR i zabawy działu HR to patologia, duża decyzyjność przesunięta na dział HR też jest patologią i generalnie widać, że pewne działania firmy są skupione na trochę innym sektorze niż być powinny, bo to nie HR i nie PR generuje zyski i to nie HR i PR są istotą tej firmy. Zastanawia mnie tylko ta fala hate'u, bo w gębie mocny każdy, w internecie można wylać swoje żale do woli, co jasno pokazuje jaki jest poziom zwykłego malkontenctwa i tyle. Zarabiacie słabo? Nie jesteście usatysfakcjonowani? To cyk wypowiedzenie i tyle, albo wypowiedzcie te swoje obiekcje w firmie, głośno, to może wtedy coś zmienicie, bo żalami w internecie jeszcze nikt nic nie zmienił. To nie poprzednia epoka, że czy się robi czy nie, to się należy. Jeżeli zarabiacie mało, uważacie że sytuacja jest patologiczna, to walczcie o to otwarcie. Jeżeli tego nie robicie, a na tyle waszą pracę wycenia pracodawca, to może warto zderzyć się z faktem, że wasza praca jest po prostu tyle warta i nie zasługujecie na więcej? O swoje trzeba też zawalczyć, udowodnić pracodawcy, że wasza praca jest więcej warta, że zasługujecie na więcej, a masa mało wyszukanych, ale za to bardzo kreatywnych komentarzy, nic nie zmieni.

Pomocna?
Tak2Nie
J
 Opinia
@2 15.07.2019 07:28

4200 brutto to muszę dostać z 1000 podwyżki. Oj boli niektórych fala krytyki wobec firmy bo wizerunek tego czegoś upada na samo dno.

Pomocna?
TakNie
Y
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 06:47

Przecież Ty jako facet to zarabiasz grosze więc czym Ty się chwalisz ? Na magazynie bez wykształcenia ludzie w Warszawie zarabiają 3800 netto A Ty w takiej super firmie tylko 4200 Jak pójdziesz z kolegami na piwo to pewnie oni Ci fundują

Pomocna?
TakNie
Y
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 08:16

To my Cię zaprosimy do naszego działu Zaprosimy prezesa , szefa i posłuchamy bardzo chętnie Twojego przemówienia o naszych problemach bo może my coś nie tak robimy ? Napisz tylko gdzie Cię znaleźć?

Pomocna?
TakNie
H
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 06:47

4200 netto to pensja dla kobiety A nie dla faceta w tych czasach , typowy kolejny nieudacznik. No domu z basenem to Ty chłopie miał nie będziesz . Teraz już mnie nie dziwi dlaczego te owoce w poniedziałek są tak ważne.

Pomocna?
TakNie
L
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 08:16

Ty leć po podwyżkę i nie urządzaj tu blazenady bo innym prawisz kazania A sam z zarobkami jesteś w czarnej (usunięte przez administratora) Dobrego roweru za to nie kupisz . Może ci kosiarke dadzą na raty z takim zaświadczeniem o zarobkach bo samochodu za 200 tyś raczej nie dostaniesz.

Pomocna?
TakNie
N
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 06:47

Widzę że na siłę pracujesz upadły już honor firmy. A te rotacje na produkcji to chyba dlatego że ludzie nie mogę sobie poradzić z tym dobrobytem panującym w firmie . Wszyscy chcą zaznać tego szczęścia .

Pomocna?
TakNie
N
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 08:16

A może ,,cyk " weź cep i się walnij w łeb.

Pomocna?
TakNie
I
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 08:16

Siedzi taki gedeonoski hrabia za 4200 i pisze bzdury i tak myślą że z G.. A bat ukreca. A rzesza ludzi pracuje za dużo mniej niż 3000 netto i ciekawe co by zrobili jak by tak produkcja i KJ poszli na masowe zwolnienia jak nauczyciele , tydzień by wystarczył żeby powieść kludke na tym bajzlu . To zamknij dziób i sie nie wypowiadaj .

Pomocna?
TakNie1
U
 Opinia
@I 15.07.2019 11:26

Może wtedy byśmy wreszcie zobaczyli jak pracuje ta Ukraina która nas tak prezes straszył .

Pomocna?
TakNie
&
 Opinia
@U 15.07.2019 11:47

Ukraina to już nie chce za takiej grosze jak oni w tej firemce płacą pracować oni przez Polskę to do Niemiec do pracy . Jednych straszy że jak się nie podoba to wont A emerytów do pracy sprasza tylko że oni się wypieli na firmę.

Pomocna?
TakNie1
T
 Opinia
@Ech 14.07.2019 21:57

Ty chyba nie wiesz chłopczyku że jak facet się chwali samochodem lub grzywką tak jak Ty ,to mu do 15 cm męskości brakuje 5 .... No coz ........gdzie ci mezczyzni?

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 06:47

Jak Ci się nie podoba to co tu piszemy to nie czytaj przecież możesz się zwolnić, droga wolna .Bierz cv wsiadaj w balon włącz nawigacje żebyś nie zginął i ahoj przygodo. Weź ze dwa banany żebyś z głodu nie umarł .

Pomocna?
TakNie
l
 Opinia
@Nm 12.07.2019 20:28

no z jakiego może być : z Armii Zbawienia . Następny zadowolony i pomysły ma jeszcze , aż strach zapytać jakie ?

Pomocna?
TakNie
2
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zdziwiony 15.07.2019 08:16

Tylko trochę? Jak to co dział,co pion? A co my z innej glinu? Racje przyznaje ze to inna bajka i nie ta epoka. Ale tu się robi NIE LEŻY a jednak niewiele nam się należy. Przełożeni wiedzą ile warta jest nasza praca. Tylko ,ze trzeba komuś dać mniej by ktoś inny miał cholernie dużo.

Pomocna?
TakNie1
Y
 Opinia
@2 15.07.2019 17:31

Zazwyczaj mają dużo ci co najmniej robią i wykazują się kosztem innych .Niech jeden z drugim idzie na produkcję niech przyjdzie do KJ co może zaczniemy w koncu nasze paski z pensja pokazywać? Im czlowieku wiecej w tej firmie się starasz tym bardziej jesteś nikim .A potem przyjdzie taki i powie :audyt mamy i trzeba przyjść w sobotę. To rusz szkielet i przyjdź A nie liczy się ciągle na innych masz pensje kierownika to tyraj , tak się nauczyli .

Pomocna?
TakNie1
Wenku
 Opinia
@, 15.07.2019 06:24

Zdecydowanie powinieneś zmienić firmę, dla własnego zdrowia i innych pracowników, którzy od twojego jadu i frustracji mogą się tylko rozchorować.

Pomocna?
Tak1Nie
Wenku
 Opinia
@I 15.07.2019 11:26

Taki poziom wypowiedzi macie na produkcji? Rynsztokowo brzmi. Przykre.

Pomocna?
Tak1Nie
Wenku
 Opinia
@, 15.07.2019 06:24

Sam się nakręcasz i głosisz nieprawdę. Po pierwsze nie pracujesz w grodziskiej firmie, tylko w międzynarodowym koncernie, a tu wyniki podaje się globalnie i żadna polska firma farmaceutyczna nie może się z nami równać. Po drugie nawet w Polsce jesteśmy w czołówce, nie na szarym końcu, skąd ty bierzesz te informacje? Myślisz, że w polfarmie płacą lepiej? Złóż im cv, to zobaczysz. Myśle, że złoty wiek już cię po prostu ominął. Nie widzisz jak się rozwija rynek, nie wiesz jakie są cele firmy i jej strategia. Ja nie znam lekarza z Grodziska, który nie znałby naszej firmy. A przy przepisywaniu leków lekarze nie kierują się opiniami o firmie tylko skutecznością leku!

Pomocna?
Tak1Nie
.
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:27

To zmień prace bo się rozchorujesz i emerytury nie doczekasz w tej super firmie..

Pomocna?
TakNie
ważne !!!!!
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

Skoro piszesz że jesteśmy w czołówce Polskiej farmacji to zaraz to sprawdzimy czy faktycznie tak jest :) 10 największych firm farmaceutycznych w Polsce za rok 2018 czyli ,, Ci co rozdają karty a reszta patrzy" 1. Polfarma. Zatrudnienie: ponad 1500,Przychód (najnowsze dostępne dane): 3 047 mln. PLN 2. TZMO. Zatrudnienie: Ponad 7600,Przychód (najnowsze dostępne dane): 2 580 mln. PLN 3. Aflofarm. Zatrudnienie: prawie 900.Przychód (najnowsze dostępne dane): 1 280 mln. PLN 4. Grupa Adamed.Zatrudnienie: b.d.Przychód (najnowsze dostępne dane): 762 mln. PLN 5. Farmacol.Zatrudnienie: ponad 4500.Przychód (najnowsze dostępne dane): 6 045 mln. PLN 6. Celon Pharma.Zatrudnienie: b.d.Przychód (najnowsze dostępne dane): 129 mln. PLN 7. Neuca.Zatrudnienie: b.d.Przychód (najnowsze dostępne dane): 7 077 mln. PLN 8. Pelion.Zatrudnienie: ponad 9 tysięcy.Przychód (najnowsze dostępne dane): 9 178 mln. PLN 9. Mabion.Zatrudnienie: b.d.Przychód (najnowsze dostępne dane): 0 (wartość firmy: 1 311 mln. PLN 10.USP Zdrowieatrudnienie: ponad 800 osób.Przychód (najnowsze dostępne dane): 486 mln. PLN Skoro inni nie mogą się z nami równać bo jesteśmy tacy super , TO GDZIE JESTEŚMY NA TEJ LIŚCIE ?

Pomocna?
TakNie
ważne !!!!!
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

To teraz globalnie skoro jesteśmy międzynarodową firmą : rok 2018 1.Johnson & Johnson: 71,89 mld dol. (w 2015 r.: 70,04 mld dol.) 2.Pfizer: 52,82 mld dol. (w 2015 r.: 48,85 mld dol.) 3.Roche: 50,11 mld dol. (w 2015 r.: 47,7 mld dol.) 4.Novartis: 48,52 mld dol. (w 2015 r.: 49,41 mld dol.) 5.Merck: 39,8 mld dol. (w 2015 r.: 39,5 mld dol.) 6.Sanofi: 36,57 mld dol. (w 2015 r.: 36,73 mld dol.) 7.GSK: 34,79 mld dol. (w 2015 r.: 29,84 mld dol.) 8.Gilead: 30,39 mld dol. (w 2015 r.: 32,15 mld dol.) 9.AbbVie: 25,56 mld dol. (w 2015 r.: 22,82 mld dol.) 10.Bayer: 25,27 mld dol. (w 2015 r.: 24,09 mld dol.) 11.AstraZeneca: 23 mld dol. (w 2015 r.: 24,71 mld dol.) 12.Amgen: 22,99 mld dol. (w 2015 r.: 21,66 mld dol.) 13.Teva: 21,9 mld dol. (w 2015 r.: 20 mld dol.) 14.Eli Lilly: 21,22 mld dol. (w 2015 r.: 20 mld dol.) 15.Bristol-Myers Squibb: 19,43 mld dol. (w 2015 r.: 16,56 mld dol.) Widzisz tu gdzieś GR bo ja nie :(

Pomocna?
TakNie
ważne !!!!!
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

A może tak : Najbardziej pożądani pracodawcy branży farmaceutycznej; 1. GSK POLAND 9% 2. BAYER 8% 3. ROCHE 7% 4. POLPHARMA 5% 5. SANOFI POLSKA 5% Tu też nas nie ma , kamfora ... 6. MERCK 5

Pomocna?
TakNie
ważne !!!!!
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

Więc nie wiem co ty chłopie wąchasz ale zmień dilera albo niech ci zaczną więcej płacić i kupuj lepszy towar bo bzdury piszesz bez pokrycia. A może lepiej zacznij pić nasz syrop to sprzedaż im wzrośnie.

Pomocna?
TakNie
ważne !!!!!
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

Ranking za 2018 r ; 1 Glaxosmithkline Pharmaceuticals S.A. Poznań 2 Zakłady Farmaceutyczne POLPHARMA S.A.Starogard Gdański 3 AFLOFARM FARMACJA POLSKA Sp. z o.o.Pabianice 4 Zakład Farmaceutyczny Adamed Pharma S.A. Ksawerów 5 ICN POLFA RZESZÓW S.A. Rzeszów 6 Sanofi – Aventis Sp. z o.o. Warszawa 7 Teva Operations Poland Sp. z o.o. Warszawa 8 Warszawskie Zakłady Farmaceutyczne Polfa S.A. Skrót: Warszawskie Zakłady Farmaceutyczne Polfa S.A. Polfa Warszawa S.A 9 ADAMED Sp. z o.o. Pieńków 10 Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne JELFA S.A. Jelenia Góra 11 POLFA S.A. Pabianickie Zakłady Farmaceutyczne Pabianice 12 Celon Pharma S.A. Kiełpin 13 LEK S.A. Stryków 14 BIOFARM Sp. z o.o. Poznań 15 Medana Pharma S.A. Sieradz 16 FRESENIUS KABI POLSKA Sp. z o.o.Warszawa 17 ANPHARM Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne S.A. Warszawa 18 Takeda Pharma Sp. z o.o. Warszawa 19 POLFARMEX S.A. Kutno 20 Synoptis Pharma Sp. z o.o. Warszawa 21 Instytut Biotechnologii Surowic i Szczepionek BIOMED S.A.Kraków 22 Gedeon Richter Polska Sp. z o.o. Grodzisk Mazowiecki Faktycznie jesteśmy w czołówce ...22 miejsce ..

Pomocna?
TakNie
Dość jadu w naszej firmie
 Opinia
@ważne !!!!! 16.07.2019 06:54

Czyżby nasz były pracownik ciagle nie może przestać o nas myśleć? Traci niezdrowym uzależnieniem i robi się niesmaczne... poważnie zajmij się sobą...

Pomocna?
TakNie1
Dość jadu w naszej firmie
 Opinia
@B 14.07.2019 13:47

Patrząc przez pryzmat ostatnich wydarzeń to te wypowiedzi są pozbawione jakiejkolwiek przyzwoitości. Ludzie opanujcie się. Jak to wszystko czytam to mi wstyd, ze taki poziom reprezentują pracownicy naszej firmy.

Pomocna?
TakNie
6
 Opinia
@Dość jadu w naszej firmie 16.07.2019 07:37

To nie czytaj no chyba że masz to w celach .

Pomocna?
TakNie
6
 Opinia
@Dość jadu w naszej firmie 16.07.2019 07:32

To przecież możesz się zwolnić. Jak się nie podoba tu nikt nikogo na siłę nie trzyma jak to prezes powiedział. Jak to kolega napisał bierz cv i siup .

Pomocna?
TakNie
,
 Opinia
@Dość jadu w naszej firmie 16.07.2019 07:37

Żebyś się ze wstydu tylko nie spaliła . Następna mądra za biurka pewnie . Nie możecie się pogodzić że tak źle się mówi o firmie widocznie tak jest a jak ktoś nie wierzy to zapraszam, nie ma nic do ukrycia, na tydzień . Może zaczniemy pensje z paskami wrzucać do neta żeby całkiem wiarygodnie było , dopiero był by wstyd ..

Pomocna?
TakNie
;
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

Wiec lepiej siedź cicho bo może się okazać że na kolanach pójdziesz do takiej Polfarmy po robotę , byle by Cię tylko przyjąć chcieli .

Pomocna?
TakNie
Miła:)
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

Witaj ,,Wenku'' Ja jestem ciekawym pracownikiem , lubię wiedzieć to i tamto i mam do Ciebie pytanie . Napisałeś że jesteśmy w czołówce okazuję że nie bo również zadałam sobie trud i to sprawdziłam . Napisz mi o jaką czołówkę Ci chodzi i gdzie my tak konkretnie jesteśmy w tej super lidze dobrze by było żebyś poparł to jakimiś dowodami . W mazowieckim znajdziemy dwa zakłady produkcyjne Polpharmy i siedziby wielu spółek zależnych od Adamed lub TZMO Tu też o nas nikt nie wspomniał :) To jak to w końcu jest ?

Pomocna?
TakNie
k
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

A ja byłam w zeszłym tygodniu na SOR i pan doktor ( ortopeda) autentycznie nie wiedział że taka firma jest w Grodzisku nawet nie wiedział że te poprzyklejane emblematy GR to lago naszej firmy , powiedział że pracuje długo w szpitalu ale nikt mu nie powiedział że coś takiego w naszym mieście jest .W Medice też pani doktor nie wiedziała że jest taka firma dopiero jak zapytała gdzie pracuje ,bo trzeba było wypisać zwolnienie się dowiedziała o istnieniu takiej firmy . I co kolego ? A taki jesteś mądry na wszystko. A następnym razem jak pójdę do lekarza w Grodzisku i kolejny nie będzie wiedział że taka firma jest to Ci przyniosę na piśmie .

Pomocna?
TakNie
2
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:39

Mierzysz wszystkich swoją miarą.

Pomocna?
TakNie
?
 Opinia
@N 15.07.2019 11:02

Tak z ciekawości to jakie rotacje na produkcji? Bo tak z boku patrząc to w firmie jest b niska rotacja ... ludzie teraz zmieniają prace, co jest w sumie norma...

Pomocna?
TakNie
"
 Opinia
@? 16.07.2019 16:50

Nie wiem człowieku , ja tu się dowiaduje że ta firma to korporacja miedzynarodowa i ze jestesmy w czolowce czegos . Tylko z której strony by nie patrzył to nie ma nas nawet na końcu . Dla mnie czołówka to pierwszych trzech góra 10 -ciu to w końcu gdzie my jesteśmy w tej czołówce?

Pomocna?
TakNie
:
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

Drogi kolego . Czy możesz mi napisać w której czołówce my jesteśmy bo jakoś przeglądam Internet i nigdzie GR nie widzę. Może tu chodzi o poniedzialkowa ilość rozdanych owoców?

Pomocna?
TakNie
$
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:56

Człowieku czy Ty dobrze śpisz? Nawet na stronie GR Budapeszt nie ma wzmianki że to jest międzynarodowy koncern. I właśnie tacy ludzie jak Ty wypisują tu bzdury i sieją ferment. A gdzie my jesteśmy w tej czołówce to pojęcia nie mam. A od Polfarmy trzymaj się z daleka ja im gratuluję sukcesów i trzymam za nich kciuki.

Pomocna?
TakNie
P
 Opinia
@Wenku 15.07.2019 23:39

Znalazł się hrabia . Gdyby nie ta produkcja to ciekawe z czego by ci pensję zapłacili, za biurkiem zysk dla wszystkich wysiedzisz ? Wpisując te bzdury o korporacji Więc wara Ci od produkcji bo tu ludzie naprawdę ciężko pracują A jak ci się nie podoba to znajdź inna robotę tylko z takimi robotę wywodami to nie wiem czy Cię chociaż do żabki na kasę przyjmą .

Pomocna?
TakNie
#
 Opinia

Wiec ja proponuję żeby Ci wszyscy zadowoleni (ten od grzywki tez)napisali z jakich są działów A my poprosimy o zamianę bo pensji 4200 to u nas się nie ujrzy . W końcu jedna firma ,dlaczego tylko jednym ma być dobrze A drudzy muszą się narobić. I wtedy dopiero zobaczymy co napisza jak dostana na konto dużo, dużo mniej bo niektórzy 3800 to mają brutto po kilkunastu latach pracy. A jak nie mają cywilnej odwagi to niech wsadza dziób w słup .

Pomocna?
TakNie
2
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@# 15.07.2019 19:32

Świetna propozycja z tą zamianą zarówno stanowisk jak i oczywiście pensji.

Pomocna?
TakNie
Wenku
 Opinia
@# 15.07.2019 19:32

To może zacznij od siebie. Przedstaw się, a potem zaproponuj zmianę. Tylko czy poradzisz sobie na stanowisku w KJ, HR, PR, IT, laboratorium, czy chcesz dalej na produkcji robić, tylko na kasę chcesz się zamienić?

Pomocna?
TakNie
Uw
 Opinia
@Wenku 16.07.2019 00:03

Nie wiem kto jest z kad ale ja jestem z KJ i jak czytam te Twoje wypociny to mi się chce smiac ,Ty chyba sam nawet nie wiesz jaki jestes g....i .Międzynarodowy koncern koło takiego to my możemy sobie zdjęcie tylko zrobić. A w czołówce to my faktycznie jesteśmy ale pod względem zatrudnionych kierowników i ilości samochodów służbowych o złej opini firmy to już nie wspomnę. Człowieku mamy ciężką i odpowiedzialna prace , chcesz przyjść i zobaczyć ile zarabiamy po kilkunastu latach pracy 3800 brutto i każdy się stara i wykonuje swoją pracę najlepiej jak potrafi i tyle razy była mowa o naszych zarobkach ale każdy ma to gdzieś, jakoś jest .W soboty to pracujemy bo nam sie W domu nudzi. Wiec wsadź sobie te strategie i cele firmy A najlepiej się zamknij . Bo pewnie siedzisz za biurkiem i nie wiesz co to ciężka praca A może warto się wreszcie przekonać.

Pomocna?
TakNie
h
 Opinia
@Uw 16.07.2019 06:00

Zgadzam się ludzie pracują 8 godzin, dzień ,dnia jest nas mało zbyt za mało a pracy za dużo.. Raz wspomnieliśmy na spotkaniu że chcieli byśmy pojechać do Powroźnika na integracje nie wszyscy na raz ,ale na dwie tury to się okazało że nie możemy. Nic nie można , zapłacić nam przyzwoicie nie można, pozmieniać etatów nie można, gdzie w innych działach wszyscy są specjalistami u nas oczywiście nie można bo trzeba by było 5 złoty pensje podnieść, to co nam można i co nam wolno ? No tylko przyjść człowieku i tyrać. Niech powieszą przy recepcji listę i podzielą na tych lepszych i gorszych i człowiek będzie miał jasność sytuacji . Najłatwiej napisać: można się zwolnić tylko jakoś tłumów w kolejkach o prace przed firmą nie ma. I siedzi taki jeden z drugim nigdy pewnie ciężką pracą fizyczną się nie skalał i pisze bzdety. Przyszły kiedyś do KJ dwie gwiazdy z innego działu na parę dni w sierpniu gdzie był postój to powiedziały że jak ich stąd nie zabiorą to się zwolnią,to niech przyjdą teraz przed postojem albo przed świętami Bożego Narodzenia. Każdy taki mądry tylko chętnych brak . W tej komórce za tak ciężką i odpowiedzialną pracę najniższa pensja netto powinna być minimum 3500 netto a nie brutto.

Pomocna?
TakNie
/
 Opinia
@h 16.07.2019 08:17

A te chore kręgosłupy to mamy od leżenia , od niedawna mamy wózki do wożenia ciężkich rzeczy a przez kilkanaście lat dźwigałyśmy te 10 litrowe szklane ciężkie balony przez cały korytarz, czasami po 50- 70 litrów dziennie a jak się mówiło i zgłaszało problem to każdy miał to gdzieś bo to kosztuje. Woziłyśmy wodę z piętra na piętro windami i się dźwigało z windy i jakoś nikt z tych mądrych nie przyszedł zza biurka i nam nie pomógł. I ciągle było mało i mało , ile byś człowieku nie zrobił to mało i w międzyczasie ..... I tak jest do teraz rób, rób aż padniesz a taki przylezie do firmy i będzie mi tu pisał że jesteśmy międzynarodową korporacją. Zapamiętaj sobie dla mnie to była , jest i będzie dawna Polfa i takich ludzi jest sporo bo pensje nie były duże ale dodatkowe pieniądze robiły swoje i tamte czasy ludzie wspominają do dziś z sentymentem. I nie było negatywnych opinio firmie i i ludzie chętnie przychodzili do pracy. A teraz nawet dzień Richtera sobie przywłaszczyli -to jest dzień chemika dawnej Polfy.

Pomocna?
TakNie
,
 Opinia
@2 15.07.2019 22:52

Też tak uważam dać ich do tych działów gdzie jest najwięcej pracy i dać pensję góra 3700 brutto. I wtedy zobaczymy .

Pomocna?
TakNie
2
 Opinia
@h 16.07.2019 08:17

Co prawda to prawda. Nie dosyć ze marne płace to jeszcze co jakiś czas przychodzą damy z innych działów i szukają ,i pstrykaja fotki . A jak uda im się kogoś złapać np .maska się zsunie z nosa ,a nie daj bóg oko pomalowane to już ta osoba ma po premii w dół. Fajnie ,co nie ?

Pomocna?
TakNie
%
 Opinia
@2 16.07.2019 19:11

To do nas przychodzą gwiazdy z zapewnienia jedna oczywiście mądrzejsza od drugiej i sprawdzaja czy płyn do mycia naczyń ma termin ważności, czy wszyscy się wpisują do zeszytów, czy kurz jest starty i takie pierdolety. Ta głupota panująca w tej firmie jest niezmierzalna żadna miara A może my pod tym względem jesteśmy w czołówce ?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Czytam te opinie i też się chce wypowiedzieć. Pracuje w firmie od kilku lat i ja akurat widzę pozytywne zmiany, organizacja stara się wprowadzić po prostu standardy rynkowe, co jak widać niektórym nie odpowiada, a świat nie stoi w miejscu. Mamy prace w normalnych godzinach, po robocie mogę iść na rower, mam czas dla rodziny. Szef naprawdę rozumie, ze mam rodzine, co jest dla mnie ważne. Jednym z problemów jakie ja widzę to grupa wiecznie niezadowolonych - owoce zle, bo marnowanie kasy, wspólna wigilia zle, bo na stojąco, kawa zła, bo za późno dana... wcześniej tez było zle, bo nie było kawy dla wszystkich, wigilia tylko dla szefow, a o owocach nikt nawet nie wspominał... zawsze zle... na dniu richtera lataliśmy balonem - moim znajomym szczęki opadły, jak pokazałem foty, ale o takich fajnych atrakcjach to już jadowici nie piszą... tutaj tez - hejterzy odważni, bo anonimowi. To właśnie tacy jak Wy psują atmosferę osobom, które chcą mieć przyjemność z pracy. Skoro komuś się tak bardzo nie podoba, a przy tym ocenia się tak wysoko to może warto po prostu zmienić prace, a nie codziennie się unieszczęśliwiać i przy okazji psuć humor innym. Ktoś zmienił stanowisko, straszne, hejt anonimowy oczywiście - a może warto pogratulować koledze/ koleżance? W sumie to chyba nawet w skarbowkach nie ma już referentów, a szkoła nie jest wyznacznikiem wiedzy... ludzie ciężko pracują na awanse... zawiść, zazdrość - paskudne cechy... zaraz mi się balkonowa scena z dnia świra przypomina- a żeby sąsiad miał zle... Personalne anonimowe i momentami po prostu chamskie wpisy uważam za obrzydliwe i mówiące dużo o osobie, która je publikuje. Uważacie, ze ktoś jest za niski, nosi tanie ciuchy - może warto mieć na tyle odwagi, żeby powiedzieć to prosto w oczy, a nie obrażać anonimowo? !?!?! Ubliżanie starszym osobom uważam za po prostu wstrętne. Szanujmy się. Jak to było w popularnej ostatnio reklamie - w sieci bądź sobą, a jak jesteś (usunięte przez administratora) ... to ... bądź kimś innym, a jak nie potrafisz to może zamilknij po prostu...

Pomocna?
Tak8Nie2
obiektywny
 Opinia
@Pracownik 11.07.2019 21:55

zgadzam sie z wpisem. To co sie tu dzieje to jakas masarka. Kto na to pozwala!! czy my pracujemy w tej SAMEJ firmie??? na co dzien kazdy jest mily i udaje zadowolonego a potem rzuca takie teksty pod adresem wielu. Ci co ciezko pracuja na chleb nawet nie pomysla zeby w takiej formie rozmawiac jak tu. A jak sie niepodoba to rynek jest przeciez otwarty. trzeba umiec rozmawiac i szanowac ludzi bo bez tego w zadnej innej firmie nikt za dlugo nie posiedzi. dla mnie najwazniejsze to jakim sie jest czlowiekiem na co dzien to po pierwsze, po drugie czy mamy jakiekolwiek wartosci i sie ich trzymamy w zyciu. u mnie naprawde idzie sie dogadac.

Pomocna?
Tak5Nie1
igen
 Opinia
@Pracownik 11.07.2019 21:55

Piszę z pozycji byłego pracownika ze stażem większym niż 5 lat. W jednym mogę się zgodzić z przedmówcami. Dyskusja idzie nie w tym kierunku, który mógłby zainteresować osoby poszukujące informacji o GR. Naprawdę kwestia porannych zwyczajów konsumowania kawy w jakości może nie być zrozumiała dla osoby spoza dość wąskiego kręgu pracowników. Jeśli chcecie, to w sieci jest sporo miejsc, by założyć forum pracowników Gedeona i tam wrzucać wszystkie ploteczki, szpileczki i tym podobne. Na pewno taka strona miałaby wzięcie. Wpisy w tym miejscu powinny być skierowane do osób rozważających zatrudnienie w GR i dostarczać w miarę zrozumiałe informacje. Choć z drugiej strony tego rodzaju wpisy świadczą o niebywałej frustracji, co raczej stawia w złym świetle organizację, która wprowadza tego rodzaju atmosferę. Ale poza wyżej wspomnianą kwestią, Wasze wypowiedzi dość mocno rozmijają się z rzeczywistością. Kawa, owoce, wigilia, dzień Richtera? Czy to wystarczy, żeby osiągnąć „standardy rynkowe”? Według osób decyzyjnych pewnie tak, bo ładnie to wygląda na stronie i w ogłoszeniach o pracę. I chyba taki jest tego cel, co dość dobrze wyczuwają szeregowi pracownicy, którzy zgrzytają zębami, że ogromna kasa wyrzucana jest lekką ręką na te fajerwerki. Tylko co kryje się za tą dość mizerną fasadą? Ruszcie w końcu nos poza firmę, bo mamy rok 2019. Klimat, jaki panuje w prowincjonalnym Gedeonie jest nie do pomyślenia w przeciętnej firmie z tej branży. Już nawet litościwie pomińmy zarobki, które obecnie coraz bardziej rozjeżdżają się ze średnią rynkową. Spróbujcie zatrudnić doświadczonego specjalistę z rynku. Za wynagrodzenie, które proponuje GR można ściągnąć jakiegoś szczawika po studiach (który ulotni się po roku), ewentualnie kogoś z wykształceniem od czapy. Nie bez przyczyny doświadczeni ludzie co rusz znikają z firmy, w przeciwnym kierunku ruch ten prawie nie występuje. Ośmiogodzinny dzień pracy to w dzisiejszych czasach jakiś rarytas? To Was oświecę, że tego rodzaju innowację usankcjonowano jakieś sto lat temu. Lot balonem tak bardzo komuś imponuje? Jak ktoś jest fanem tego rodzaju rozrywek, to proponuje zmianę pracy – różnica w wynagrodzeniu pozwoli na loty co tydzień ;) „Ludzie ciężko pracują na awanse” – to chyba moje ulubione zdanie. No fakt, niektórzy pracują naprawdę ciężko, ale z reguły to nie im przypadają te zaszczyty. Są w ogóle jakieś jasne kryteria awansów, ktoś tego przestrzega? Czy jest tak jak z ocenami półrocznymi? Co z ocenami przełożonych, ktoś się odważy wyrazić swoje zdanie w „anonimowej” ankiecie? Czy w poprawnie zarządzanych firmach z mobbingiem walczą ludzie uwikłani w tego rodzaju historie? To, że „każdy jest miły” to chyba akurat dobrze, nie? Ale z tezą, że każdy „wygląda na zadowolonego” to już można polemizować. Może z góry tak to wygląda, ale rozmowy między pracownikami raczej prowadzone są w innym klimacie. Ale w sumie kto by się przejmował szarakami, ważne że co miesiąc idzie niezła pensja, cele oczywiście wykonane, a firma planowo umacnia się w 4 (!!!) dziesiątce w zestawieniu. I nie wyjeżdżajcie z wartościami, bo ludzie pracują dla pieniędzy, a hasełkami PRu nikt się nie naje. Dajcie dobre pensje, normalna atmosferę, a zobaczycie, jak zmienią się komentarze. A że wpisy są anonimowe? Sorry, taka uroda Internetu… Zresztą piewcy obecnego systemu również nie wpisują się pod nazwiskiem.

Pomocna?
Tak4Nie2
Dość jadu w naszej firmie
 Opinia
@igen 12.07.2019 00:12

Chyba nie masz co robić w życiu... jesteś byłym pracownikiem i tracisz czas na dlugie wywody w internecie na temat byłego pracodawcy?!?! Serio?!?! Jadek w serduchu, jadek w główce ze tak nie możesz zapomnieć... w sumie takie rzeczy da się leczyć... chłopie / kobito zajmij się swoją praca i swoim życiem a nam daj święty spokój i nie zatruwaj swoimi frustracjami... mam nadzieje ze teraz Ci w życiu lepiej, choć pewnie nie, bo byś skupiał (a ) się na nowym miejscu pracy...

Pomocna?
Tak2Nie
igen
 Opinia
@Dość jadu w naszej firmie 12.07.2019 07:19

A może mógłbyś się odnieść jakoś merytorycznie do wpisu, co? O mój czas i kondycję psychiczną się nie martw, bo od czasu zmiany pracy jest zdecydowanie lepiej w obu aspektach, ale największą poprawę czuję patrząc na stan konta pod koniec każdego miesiąca :) To jest portal służący wymianie opinii o pracodawcach, więc oprócz laurek pisanych na kolanie przez pracowników HRu (chyba realizujecie jakieś półroczne cele, stąd ta ostatnia kumulacja słodyczy) warto również zapoznać się z głosami krytycznymi od byłych pracowników. Podsumowując, ja tej firmy nie polecam. Nie dzisiaj, gdy w ofertach można przebierać, gdzie każdy płaci lepiej, gdzie każdy rozsądny pracodawca stara się zatrzymać dobrych specjalistów. Tyle ode mnie. Pozdrawiam serdecznie tych, którym się jeszcze w GR chce pracować, ale i tak zachęcam do zmiany pracy.

Pomocna?
Tak1Nie
Dość jadu w naszej firmie
 Opinia
@igen 12.07.2019 08:02

Z całego serca życzę powodzenia! Byle dalej od nas z takim patrzeniem na świat.

Pomocna?
Tak1Nie
igen
 Opinia
@Dość jadu w naszej firmie 12.07.2019 08:25

Widzisz, mi płacą za wiedzę i umiejętności, a nie za patrzenie na świat. Trochę przykro, że znów nie nawiązujesz do kwestii merytorycznych, ale merytoryka to z tego co wiem coraz bardziej kuleje w GR. W każdym razie dziękuję za życzenia powodzenia, choć mam poważne wątpliwości do szczerości. Miłego weekendu, z mojej strony EOT.

Pomocna?
Tak1Nie
4
 Opinia
@Pracownik 11.07.2019 21:55

To napisz jeszcze ile zarabiasz w tej firemce GR ? Bo jak mniej niż 3000 netto to współczuję Twojej rodzinie :) No chyba że nie masz rodziny i zaraz zapłacisz podatek od bykowego

Pomocna?
TakNie
ty
 Opinia
@obiektywny 11.07.2019 23:05

To się zwolnij i nie czytaj :)

Pomocna?
TakNie
ty
 Opinia
@igen 12.07.2019 08:41

A mi teraz płacą za L4 i zapłacą nie raz :)

Pomocna?
TakNie
????