IKEA Retail

Warszawa - IKEA Centrum Obsługi Klienta DOMOLINIA
Wrocław - IKEA Retail

5. Opinie o IKEA Retail

Opinie o IKEA Retail Warszawa

Nie przegap nowości o IKEA Retail!

Pracuś

28.06.2019 20:58

Pracowałem w tym holenderskim sklepie co promuje LGBT i nigdy więcej moja noga w tym sklepie nie postanie.
    Ktoś

28.06.2019 21:12

ikea jest szwedzka xD
    Takei fakty

28.06.2019 19:51

Nie dość, że meble słabej jakości, to jeszcze każą swoim pracownikom wypierać się swoich normalnych przekonań i obchodzić jakieś szerzej nieznane dni Idaho. A Wy pracownicy, róbcie screeny takich zarządzeń aparatami, telefonami, ale nie piszcie w sposób taki, żeby was powiązali z postami. Broń Boże nie wypowiadajcie się w pracy i pod nazwiskiem. Żeby na zdjęciu nie było widać waszego biurka. Zakładajcie nowe konta w domu (specjalnie do afery) np. na Wykopie i tam piszcie anonimowo. Na facebooku nie piszcie i nie wypowiadajcie się na wewnętrznych grupach, co najwyżej puśćcie delikatnie linka do Wykopu, że niby coś znaleźliście. Piszcie tam, ale z proxy (żeby was po IP nie znaleźli), zamieszczajcie screeny takich materiałów, ale po usunięciu danych EXIF (żeby nie zidentyfikowali waszego telefonu lub aparatu - np. z innych zamieszczanych zdjęć). Jeszcze raz - wypowiadacie się wyłącznie po użyciu proxy i niczego nie zamieszczacie bez usunięcia danych EXIF i dla pewności po kolejnym skompresowaniu. To samo tyczy się polubień - nowe konta i proxy. Żaden facebook. Zrobicie taką samą aferę (może nawet większą), a dyrektor będzie mogła was co najwyżej gryznąć w du... W życiu was nie znajdą, a cel osiągniecie.
    Faferek

28.06.2019 20:07

Tak racja popieram. Piszmy prawdę o tym terrokorpo!!!! Wartości ikea???to tak naprawdę narzędzie do pozbywania się zwyczajnych ludzi. VIPy, kolesiostwo i rączka rączkę myje a wy zwykłe robole jesteście nikim dla tej korpoterro! Ci co tam pracują walczcie z tym! Popierajcie Tomka! Dla tych na wyższych stanowiskach robolu się nie liczysz! Dla nich zysk i pieniądz się liczy nie jakiś zwykły człowiek jak Ty! Jak nie pasujesz im, nie podobasz się czy nie mówisz jak chcą oni słyszeć to cię wypchną jakimiś wewnętrznymi regułami, zasadami itp. które nie mają nic wspólnego z prawem jakie was powinno chronić! Oni starają się być ponad prawem i ściemniać że tak nie jest! To są kłamcy! i kombinatorzy! Jeśli chcecie mieć spokój i pracę gdzie zarobicie na spokojnie na życie a po wyjściu z pracy nie będziecie mieć mętliku i kaca po pracy to unikajcie tej firmy! To nie są żarty ani złośliwości czy zemsta! To są fakty! My się męczymy widząc jak faktycznie jest tak od środka. Żyjemy z nadzieją że ktoś im się za tyłki weźmie ale wy szukając nowej pracy nie wdeptujcie w (usunięte przez administratora) Teraz jest nadzieja że ktoś wytępi ten rój wrednych cwaniackich pszczół z tej firmy dzięki sprawie z Tomkiem! Trzymajmy kciuki!

28.06.2019 17:04

Ręce precz
    NBp

17.06.2019 21:41

Czy jest jakiś plan podniesienia stawki? W Polsce w przyszłym roku już 16 brutto minimalna. Odkąd tutaj jest 20pln tam wzrosła już o 4 złote z 12 złotych?
    Oszczędności bo my biedna firm

28.06.2019 16:15

Podwyżki NIET! Tylko ważne VIP dostajo a reszta za minimalno. Póki mamy naiwnych roboli czekających za bramą nam jest dobrze a wy biedaki siedzieć cicho! Robić, robić zapitalać!
    OmerTa

28.06.2019 16:07

No i się Ziobro wziął za specjalistów od kulturoznawstwa i zasad społecznych oraz ideologii życiowej i psychologii z Ykeja !!! Ale macie teraz wzorowe MediaLne sranko za te wasze dyrdymały o nieziemskich wartościach Ykeja !!! Kto pracował w tym bajzlu czyta te artykuły i cieszy się z tego medialnego skandalu i braku szacunku dla odmienności stosowanego przez Ikeowskie zryte berety.
    Karolina

28.06.2019 12:46

W ten weekend miałam jechać do Ikea zrobić zakupy do nowego domu - kuchnia, meble etc. Pewnie zostawiłabym im 20 tysięcy ale teraz po tej akcji ze zwolnieniem pracownika z powodu jego wiary (takiej jak mojej) Ikea już dla mnie nie istnieje !!! Moim zdaniem strzelili sobie w kolano bo zagalopowali się w zachodniej poprawności politycznej by egzaltować się ruchem LGBT. Miałam jechać na zakupy z koleżanką. Zadzwoniłam i odwołałam te zakupy a ona do mnie : daj spokój więcej do tych pajaców nie idę. Tak, to jest zwyczajne pajacowanie.
    Zdisiek

28.06.2019 16:01

Tak jest. Ja też Karolina kupuję w normalnym sklepie Agata a nie w miejscu które uważa się za jakiegoś kulturowego mesjasza i wpycha mi na siłę do tyłka ideologię LGBT-AGD-CCCP. Poza tym szmacą i nie szanują swoich pracowników i uważają za półgłówków. Cała Polska oLewa wartości IKEA !!!
    Hetero+

28.06.2019 11:00

Nareszcie jakiś facet z JaJami odważył się sprzeciwić publicznie Ikeizacji własnego mózgu ! Terror W Białych Rękawiczkach ! Czekam na artykuły ukazujące funkcjonowanie tej firmy ( sekty ?) na polskim rynku !
    Hetero+

28.06.2019 10:56

Czy na meblach Ikea można uprawiać seks z tą samą partnerką kilkanaście lat i płodzić dzieci czy meble Ikea służą wyłącznie promowaniu wartości LGBTQ. Rwa KuLszowa mnie złapała !
    normalny hetero

28.06.2019 09:00

Świetna firma. Od wczoraj będę wszystkim powtarzał, że w IKEI może pracować wyłącznie tęczowy. Wszyscy dewianci mają tu pewne zatrudnienie. Ha, ha, ha.
    nupel

27.06.2019 21:15

Nigdy nic nie kupię w tęczowej ikei. Tu jest Polska. Nie pasuje, spadać tam skąd przybyliście.
    Pracoholik

27.06.2019 21:31

Widać że to Ty masz jakiś problem. Nie kupuj nikt Ci nie każe. Chcesz numer do psychologa? On pomaga w takich beznadziejnych przypadkach
    adam

28.06.2019 02:05

Zatem powinniście się tam czym prędzej udać -ewentualnie zdecydować czy to sklep czy tęczowa agencja reklamowa :)) Ja i wielu moich znajomych tez deklaruje, że nic więcej tam nie kupi
    paweł

05.03.2019 21:58

Lider zespołu przepływu towarów Na jakie wynagrodzenie może liczyć? Ile mniej więcej osób pod sobą?
    Mały

11.04.2019 11:04

Stałbym i patrzyłbym czy ktokolwiek lub cokolwiek pracuje . Nowi pracuja pracownicy a starzy wyrabiaja siedziska w wozkach ;-)
    Mało wiesz dziamaczku.

14.06.2019 17:47

Jeżeli tak twierdzisz , to wiesz tyle co nic i nie wiesz gdzie jest logistyka i czym się zajmuje. Przepracuj tam z tydzień nocek to może zobaczysz co tam się robi ile jest roboty. Często na 4 czy 5 wozkowych jest 200 do 300 zamówień i 300 palet na regał i skoro tam są nieroby, to znaczy ze Ty niezmiernie pracowity to za nas zrobiłeś, tylko pewnie się tam nie nadajesz bo jesteś za cienki na wysoki skald czy rozladunek i musisz nadawać na kogoś żeby się dowartosciowac.... Ale masz prosty rachunek: w Jankach pracuje łącznie niecałe 400 osób, ogromna ilosc ludzi obsługuje sprzedaż, kasy , obsługę klienta. A teraz wyobraź sobie że cały ten towar który jest na piętrze, na dole i na regałach selfu- ogarnia max 8 ludzi, tak ośmiu chłopaków zasila ten cały organizm w towar dla wszystkich dzialow..... Jeśli to za trudne to obrazowo wygląda to jak podlewanie ogrodu; z jednego cienkiego węża zasilany w wodę jest cały ogrod, żeby funkcjonował.. Jest jeszcze refiling, który może też jest leniwy w Twoim mniemaniu, więc jeśli o tym też nie masz pojęcia to Cię oswiece. W moim odczuciu to nie ma bardziej fizycznie pracujących ludzi, bo najlepszy parkuje około stu palet w selfie w ciągu nocy. Oczywiście jak w każdym stadzie sa czarne owce i zdążają się lenie, sciemniacze przychodzący na 8 godzin i do domu, ale tacy są w wszędzie... Pozdrawiam
    Tmkik

13.06.2019 09:14

Miałam możliwość pracy w tej korporacji, poniżej przedstawiam moje odczucia odnośnie do pracy w tej firmie. Staram się by ocena była obiektywna. Plusy: - fajna atmosfera na niektórych działach - możliwość spotkania wielu ciekawych ludzi, - ewentualnie wyjścia firmowe w ramach danego budżetu, - rabat pracowniczy na zakupy, - możliwość poznania asortymentu Ikea. Minusy: - słaba organizacja - ścieżki rozwoju, szkolenia, etc. - ze względu na coraz większą rotację ten aspekt idzie w kierunku ilości a nie jakości, - bardzo dużo klientów vs. ciągłe braki w ludziach, - bardzo niskie i demotywujące wynagrodzenia vs. duża liczba klintów i wysokie wymagania - typowy hipermarket - w przypadku sprzedawców stawki raczej dla studentów lub osób bez rodzin / zobowiązań / kredytów czy innych obciążeń - w Warszawie nie da się normalnie żyć za takie pieniądze, - wzrastająca rotacja - to przede wszystkim kwestia słabych płac, - posiłki - smaczne, ale niestety przygotowywane jak zdecydowana większość jedzenia w Ikea przez catering - wiele osób ma problemy z układem pokarmowym, część bardzo szybko przynosi własne jedzenie, - praca zmianowa - polecam dla studentów oraz tych, co lubią pracować w weekendy, - ze względu na słabe płace atmosfera staje się coraz gorsza. Uważam, że jeśli nie nastąpią dramatyczne zmiany w kierunku mocnego wzrostu wynagrodzeń, firma będzie skazana na coraz większą rotację i spadek jakości obsługi klienta (coraz mniej doświadczonych pracowników, brak zaangażowania obecnych). Generalnie większość osób jakie poznałam chce pracować tam dopóki nie znajdzie czegoś lepszego czyli nie chce wiązać się z Ikea.

10.06.2019 11:55

Słyszałem, że w IKEA Warszawa/Janki/ można dostać wyższą podwyżkę niż 6-7%. Albo jest się człowiekiem z zasadni albo człowiekiem z podwyżką "kantorkową wyżymaczką".
    krk

21.05.2019 21:41

Witam czy to prawda, że Warszawa wynegocjowała 7% podwyżki od września? Pozdrawiam
    Winniczek

23.05.2019 19:51

7% ? Skąd masz to dziwne info? Co najwyżej to z 6% ale to w propozycji solidarności która prowadzi negocjacje, bo sama ikea chce niskie gwarantowane podwyżki i wyższe uznaniowe. Co każdy głupi wie że i tak kolesie sobie rozdadzą a reszta będzie robiła za psi pieniądz. Stawka w Warszawie to 20zł brutto, ale dostając się przez jedną z agencji można dostać nawet 24-26zł brutto. A tyle też mają kolesie i kolesie kolesi po podwyżkach od kolesia kierownika. Reszta zapitala za 20-21zł brutto. Ludzie odchodzą albo planują odejść a wtedy ikeowskie skąpce będą musieli wyrównać nowo zatrudnianym do stawki agencyjnej/kolesiowej.

26.05.2019 00:04

Bła cha cha????????????
    Ola

20.05.2019 18:56

Nagrywanie filmów w celu rekrutacji to jakaś kpina. Na jakiej podstawie ktoś może stwierdzić czy się nadaje do pracy ? Po debilnym pytaniu na temat "jaki jest twój ulubiony produkt ikea" ?? Szukają chyba osłów, nie pracowników z doświadczeniem. Chore.
    Blueworker

21.05.2019 18:59

Tak wykluczają psychopatów bo jak wybierzesz nóż albo tłuczek do mięsa to wiadomo... Uwierz mi że większość korpo prowadzi tak rekrutację. Dla mnie to też jest słabe. Ale pewnie Ci co oglądają wasze filmiki mają niezłą beczkę
    niezadowolony

23.04.2019 08:52

Żartem jest że pracownicy zatrudniani przez agencje zewnętrzną mogą liczyć na wynagrodzenie 26 zł, kiedy w tym samym momencie osoby pracujące po kilka lat, dostali marną złotówkę podwyżki i mają się cieszyć że mają 21 ...IKEA TARGÓWEK
    lol

23.04.2019 10:41

Wystarczy zerknąć na ogłoszenia na olx ;)
    MEdegusta

12.05.2019 10:45

Mylisz się kolego. Nierówne stawki to rzeczywistość ikea. Nowi często mają więcej bo, potrzeba im pracowników to dają wyższą stawkę żeby zapychać dziury w kadrze. Dlatego starzy mają stare stawki. Równane mają tylko ci co są uznawani przez kolesiostwo nierobów. Reszta dostaje złotóweczkę żeby sie zamknęli a nielubiani przez kolesiostwo i ich kumpla kierownika nie dostają nic żeby ich zniechęcić do pracy. Polityka firmy! Zatrudniani bezpośrednio przez ikea niestety też mają koło 20b jak i ci z randstad. A ci co trafiają z ogłoszeń na OLX od logart mają po 24b. Sa działy gdzie ludzie częściej się zwalniają to tam podwyżki poleciały nawet do 26b. "Polityka firmy"
    tomek

09.05.2019 17:12

Dzień dobry, Mam pytanie, poszukuje nowej pracy i często widzę ogłoszenia na różnych portalach że ikea poszukuje do pracy, z czego to wynika? Że słąbo płacą? że praca cieżka?. Jest np. ogłoszenie że potrzebują na stanowisko pracownika gastronomi i za tydzień znów widzę to ogłoszenie a potem znowu widzę to samo ogłoszenie. Z czego to wynika czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, tam jest taki duży przemiał pracowników?
    baran

10.05.2019 18:35

Ikea firma ok ale kierownictwo do bani nie dość że nic nie robią albo udaja ze coś robią bo przebywanie na fajeczce i opowiadanie sprośnych żartów przez cały dzień to raczej mało przyjemny taki przełożony . Starsi pracownicy prawie nic nie robią ważne że karte odbią na wejście lub wyjście wypija kilka kaw darmowych a nowi czesto za nich pracuja a oni sobie smacznie udaja że coś pracuja tak wyglada Ikea Janki .
    MEdegusta

12.05.2019 10:34

Jak myślisz czemu ludzie albo sami odchodzą albo są "wypychani" z firmy? Czy ocena 2 na 5 nic ci nie podpowiada?
    Tomek

11.04.2019 18:38

KOORDYNATOR ZESPOŁU (TEAM LEADER) W DZIALE KAS Ile mozna zarobic na rękę? Ile osób pod sobą?
    Sznuk

13.04.2019 09:09

Nie wiem... Ale się domyślam.
    Bojownik

15.04.2019 13:25

Masz pod sobą (w zależności od sklepu) 20-50 osób z czego 80% to kobiety Na ogromny hajs nie licz 5k brutto to tak pewnie normalnie będzie Ale do twoich zadań należy ogarnięcie te 50 osób, praca w biurze kas, grafiki (l4, uż, prośby grafikowe) najlepiej jakby każdy był zadowolony bo to jednak duża siła. Będą kolejki - twoja wina, za dużo kasjerów - twoja wina. Zmęczenie monotonną pracą (tak jest monotonna) Jeżeli to Ci nie przeszkadza. Uderzaj. Tylko potemnie mów że nikt nie ostrzegał
    Solidarność IKEA

19.02.2019 19:54

(usunięte przez administratora)zmieniam pkt.4 bo podobno wcale tego nie ustaliliśmy: Witam tu Solidarność Informacja dla SKLEPÓW!!! W dniu 06.02.2019 r. odbyło się spotkanie Związku Zawodowego "Solidarność" z przedstawicielami firmy IKEA Retail poruszyliśmy następujące kwestie: 1. Zawnioskowaliśmy o podjęcie negocjacji w sprawie odpraw dla pracowników, dotkniętych procesem transformacji. 2. Zaproponowaliśmy podniesienie odpisu na fundusz socjalny do pełnej kwoty i przeznaczenie go na świadczenie wakacyjne dla pracowników. 3. Zawnioskowaliśmy o podjecie negocjacji w sprawie podwyżek ogólnych/gwarantowanych dla każdego pracownika związanych z wzrostem kosztów życia na FY20. 4.Zawnioskowaliśmy o prawo przedstawiciela ZZ do uczestniczenia w spotkaniach odwoławczych od rozmowy oceniającej członków naszego związku. 5. Poruszyliśmy 3 inne sprawy: związane z funkcjonowaniem związku, uprawnieniami związku, oraz indywidualnymi sprawami pracowniczymi. Apeluję do pracowników o poparcie naszych działań i zapisanie się do związku kontakt: tel.666600891 Michał Kukuła
    Legion

20.02.2019 17:23

Oj Administrator :) Nie wiedziałem że nie można używać tego słowa. Ale jakie inne można użyć jak pracodawca bezczelnie łamie prawa pracownika? Ok to poprawiam. ...aktualnie firma ŁAMIE prawa pracownika.
    Kolo

08.04.2019 18:10

Czego tutaj szuka Solidarność!! ???Sprzedaliście nauczycieli i sprzedacie wszyskich którzy mówią inaczej niz Rząd Jarosława. . Szukacie tylko frajerów którzy wpłaca składki .Ludzie każdy związek tylko nie Silidarnosc !! Może nowy związek ???
    barbara

29.03.2019 15:37

ze szczerego serca nie polecam pracy w tej firmie, aż ciężko mi uwierzyć ze kiedykolwiek i ktokolwiek wybrał te firmę jako pracodawce roku, chyba ze ikea zapłaciła za swój tytuł co jest prawdopodobne. Zatrudnienie tam to jak pasmo klęsk, od grafików które bardziej przypominają prace w polu bawełny w Ameryce czasów wojny secesyjnej, po seksistowskie traktowanie i teksty menadżerów i nachalne przytulanie. Wszystkie te fałszywe hasła o przywództwie poprzez przykład i trzymaniu klienta w centrum wszystkiego co się dzieje, co za farsa. Wszyscy chodzą i się ściskają a potem nadają na siebie jak w serialu brazylijskim kiepskiego wydania. Płaca gorsza niż w lidlu czy biedronce a plecy można niejednokrotnie połamać na ciężkich meblach. Tzw. menadżerowie funkcyjni chodzą po sklepie jak szejk po haremie i kręcą oczami bez woli pomocy w najbardziej podstawowych tematach ale przecież przewodzą poprzez przykład, farsa. Dyrektor to nawet nie wiem jak wygląda bo nigdy go nie ma a pewnie fajnie by było gdyby ktoś się zainteresował tym jak jesteśmy traktowani chyba ze sam traktuje innych jak farmer na polu bawełny ... dajcie spokój szkoda ze nie mogę dać 0 gwiazdek w opinii.
    Fachowiec marszczek mimicznych

30.03.2019 11:56

To może po kolei. Jest trochę racji w tym co mówisz jednak nie wszystko dlatego trochę wyjaśnię Pracy w IKEA też nikomu nie polecę, jeśli chodzi o pracodawcę roku sam się zastanawiam jednak mam swój typ co do plebiscytu. Ikea to duża firma robi ogrom reklam "nie szukamy cv..." Etc. Można wiele zarzucić jednak nie jest to praca w kieracie. Kasa jest jaka jest nie oszukujmy się, ale da się lepiej ale na pewno można gorzej. Bonusy no wiadomo raz są częściej ich nie ma. Moim zdaniem to marketing zrobił robotę w plebiscycie. Grafiki każdy chcę pracować pn-pt 8-16 ale to jest sklep czynny od pn-ndz jak każda inna sieciowka jak ktoś spodziewał się innych godzin pracy to naprawdę współczuję nieświadomość swiata. Rzadko się zdarza bym miał zmiany powyżej 8h co 4 sobota wolna, niedziela jak wiadomo tylko jedna pracująca nic specjalnego ale niczego innego się nie spodziewałem. Z tym ściskaniem się coś jest chociaż nikt nie może Cię zmusić. Nadawanie na innych - jak w szkole większość sklepów ma po 400 pracowników spodziewasz się że nie będzie plot i gadania? Menadżerowie (tutaj się zgadzam w 100%) nie mają pojęcia o niczym prócz słupków, praca na floorze jest ciężka i o tym często zapominają dając nam za dużo obowiązków i wymagając wyników gdzie pomiędzy musimy jednak zająć się klientem. Ale taki już urok. Są jeszcze stare wygi co tworzyły wizerunek superkierownika jednak to już mniejszość. Prawdą jest że w lidlu minimalna stawka jest większa niż w IKEA ale zestawmy pracowników którzy pracują 5-10-15 lat tu już jest przepaść ogromna. IKEA nie jest idealnym miejscem do pracy zwykłe korpo gdzie tyrasz za marne grosze. Jednak można się sporo nauczyć, wyrobić sobie CV. Inni pracodawcy wiedzą że były pracownik IKEA to dobry pracownik i za to często potrafią zapłacić. Także poszukaj sobie innej robótki bo szkoda mi osób które czują się wyzyskiwane w pracy w czasach gdy ma tak ogromne możliwości zmiany. Twoja opinia już jest i dobrze!!!
    barbara

01.04.2019 08:17

Oczywiście ze fajnie jest pracować od poniedziałku do piątku 8-16, ale nie po to zatrudniłam się w ikea, ale na pełnym etacie robić 5 dni w tygodniu 14-22 i jeszcze w akcji zostawać do ostatniego klienta czasami nawet i do 12 w nocy to już trochę przegięcie a tak wygląda ostatnie parę miesięcy w Jankach. Ze ściskaniem, oczywiste ze nikt nikogo nie zmusi ale skoro już jakiś menadżer wyciąga ręce to już czujesz pewna presje i mimo ze nie chcesz to i tak to robisz, sory ale nie jesteśmy wszyscy kumplami i koleżankami z liceum żebyśmy się codziennie ściskali. Co do zarobków to się nie zgodzę ze ci co pracują tu 5-10-15 lat zarabiają więcej bo tak naprawdę to przecież oni mówią o tym najgłośniej ze nowi wchodzą na takich samych stawkach jak oni mimo braku doświadczenia itp. no chyba ze mówisz o kierownikach na pensjach typu 12000 miesięcznie czy dyrektorach co maja pewnie powyżej 20000 i super bonusy kiedy m dostajemy 200 zł. Korporacje Korporacjami, porozmawiaj z ludźmi z innych firm i zaczerpnij trochę wiedzy, jakie ludzie dostają benefity poza placowe, jakie dostają wsparcie merytoryczne w rozwoju zawodowym, w ogole bez porównania, i tez nie mowie o lidlu czy biedronce bo możne to nie jest najlepszy przykład poszanowania ludzkiej godności czy wsparcia w rozwoju, ale skoro ikea kreuje się na firmę która przewodzi innowacji, która kreuje się na tzw. Turkusowa organizacje to niech nie chrzani o pięknych wartościach kiedy tak naprawdę nawet nie potrafi byc szczera ze swoimi pracownikami okłamując i obiecując im na lewo i prawo a nigdy nie dotrzymując obietnic, sory jedna obietnica która zawsze się ziszcza to ten Tort w kantynie za zrobienie wielomilionowej sprzedaży w jeden dzień kiedy my obsługujemy tysiące klientów a kadra menadżerska spija kawkę, aż się krew gotuje za każdym razem jak przechodzę obok sal spotkań wypełnionych po brzegi menadżerami od poniedziałku do niedzieli, na boga przecież jesteśmy w handlu?! lnie neguje tego ze trzeba znać numerki itp. ale przecież od patrzenia na nie same się nie zmienia ? E tam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IKEA Retail?

Kontakt - IKEA Retail

Pl. Szwedzki 1 05-090 Warszawa

Branże: Wyposażenie i dekoracje wnętrz

Cone

15.03.2019 12:46

Jestem po 4 etapowej rekrutacji na stanowisko Specjalista ds. Wystawiennictwa i Akcji Komercyjnych (3/4 etatu). Wczoraj dostałam wiadomość, że nie przeszłam do następnego etapu. I teraz droga Ikeo czas by ocenić Ciebie pod kątem rekrutacji. Na każdym etapie słyszałam jak bardzo indywidualnie podchodzicie do każdego kandydata, jak miedzynarodowe standardy odróżniają Was od innych firm. Naprawdę? Pracowałam na 3 kontynentach i nigdy nie miałam tak niesympatycznych rozmów o pracę jak właśnie u Was. na ostatnim etapie (usunięte przez administratora)przekonując mnie jak bardzo nie chciałabym z kimś takim pracować. Wyszłyśmy na chwilę na sklep by tam zadać mi kilka pytań co do istniejących projektów. W tym czasie podchodzili do niej klienci nie wiedząc, że jesteśmy w trakcie rozmowy rekrutacyjnej. Jakie było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłam jak oschle odpowiada na ich pytania. Droga Ikeo, to nie jest międzynarodowe podejście do klienta! No i jeszcze kwestia finansowa. Pytacie o nasze oczekiwania finasowe. Po co jeśli i tak dajecie do zrozumienia, że zaczynamy od minimum? Te wszystkie etapy kosztowały mnie przezde wszystkim dużo czasu bo aż 2 miesiące czekania na rekrutację i 1, 2 tyg na następne etapy. Nie mówiąc już o koszcie projektu, który musiałam za własne pieniądze wydrukować. I jeszcze jedno. Będąc kilka tygodni temu na zakupach w Ikea, w jednym z dzałów sklepu nagle usłyszałam wybuchy śmiechu i gromkie (usunięte przez administratora). Okazało się, że to Panie dekorujące przestrzeń tak dobrze się bawią nie patrząc na przechodzących obok klientów. Brawo! Takie miedzynarodowe nastroje:). Pozdrawiam. Moje sugestie dla IKEA: Usmiechać się i (usunięte przez administratora)
    Nie dobrze

26.03.2019 18:42

Kręcą strasznie żeby tylko pracownika zamotać. Kłamstwa to ich chleb powszedni. Masz po prostu jak klon robić to co oczekują od ciebie i nie masz prawa zgłaszać sprzeciwów czy widzieć problemów. Inaczej to ty będziesz ich problemem.
    Qwert

26.03.2019 19:10

@Cone Pani zawiść za nieudaną rekrutację sprawia, że nie dziwię się decyzji rekruterów. Widać, że wszysko Panią denerwuje, bo się nie udało (jedni zbyt oschli i wykrzywieni, inni zbyt rozbawieni). 2 tygodnie czekania to nie jest dużo (wręcz mało), a poza oczekiwaniem nic Panią nie kosztuje, wymaga tylko cierpliwości. Czasami naprawdę lepiej wziąć 2 oddechy zanim wyleje się swoje frustracje na forum pod anonimowym nickiem.
    Expert

26.03.2019 12:24

Typowa korporacja udająca coś wyjątkowego. W praktyce - nieprofesionalizm menedżerów i fars. Traktowanie ludzi przedmiotowo i wsteczny rozwój umyslowy. Nie polecam ludziom którzy pragną się rozwijać albo mają ambicji. Niska płaca, zmuszanie do nadgodzin niepłatnych. "Kolesiowstwo" managementu i nacjonalizm.
    ciekawy

21.03.2019 17:27

test
    Tester ciekawości.

21.03.2019 18:40

Jak przebiegły testy?
    Lider

08.03.2019 12:51

tak ogólnie to wogole praca w tej firmie to strata czasu, jeżeli naprawdę masz ambicje to idź gdzieś gdzie ciebie naprawdę docenia i gdzie możesz rozwinąć swoje kompetencje. W tej firmie nie jesteś zauważany za swój potencjał ani za swoje pomysły tylko są one zagrabiane przez twoich przełożonych a ty później w pokoju zwiezen usłyszysz ze twoje przywództwo musi się podciągnąć i musisz mieć więcej inicjatywy. Twoi przełożeni to wogole banda klęsk i porażek bo sami nie wiedza co robią, jednego dnia mówią ze trzeba coś zrobić a następnego czemu to zrobiłeś i nie pamiętają ze wogole była rozmowa, albo po prostu się nie przyznają bo boja się konsekwencji od swojego szefa, naprawdę banda kłamców i nie profesjonalnych kierowników i dyrektorów, moim zdaniem ta firma pójdzie pod wodę a jak nie to ktoś i tak powinien ja utopić. A tak dla klientów to ogólnie taka mala informacja, nie kojarzcie Ikea z jakością bo wszystkie meble to chlam robiony na pilśni a nie mdf a o konkretnym drewnie to wogole zapomnijcie, jak widzicie drewno to jest średniej kategorii obłóg. Ikea karmi was wszystkich kłamstwem i okłamana percepcja niskiej ceny, mowia tobie o gwarancji 10 -15 -25 lat a ty tak naprawdę nigdy nawet tego ani nie potrzebujesz ani nawet nie bedzie to uznane bo w pierwszych 2ch latach i tak nabędziecie tyle szkód mechanicznych ze z góry wasza reklamacja będzie odrzucona. Zreszta po co ladujecie kase w szwedzkie portfele ktore nie dosc ze was okłamują to jeszcze wyzyskują waszych rodaków traktując ich jak pomioty. Idzcie do normalnych polskich firm które zaoferują wam mebel dużo lepszej jakości. Kochaj polskie, szanuj siebie.
    Wać Pan Kapusta

09.03.2019 09:57

Ale lacka to ty szanuj
    Strata czasu.

14.03.2019 21:14

Popieram. Omijajcie to coś na kilometr!
    Pani

03.03.2019 09:52

Ikea niestety mnie bardzo zawiodła i negatywnie rozczarowała. Zwłaszcza pracownicy i montażyści. Moja kuchnia z Ikei wygląda okropnie źle zamontowana. Porażka!!!! We wtorek ponownie odwiedzą nas panowie z serwisu i powiedzą że nic nie mogą zrobić i tak od 3 miesięcy toczy się niestety stres z Ikeą. Nie polecam!!! Moje sugestie dla IKEA: Ikea powinna dokładniej szkolić pracowników albo zatrudniać bardziej kompetentnych.
    eman

05.03.2019 08:34

Nikogo to nie obchodzi
    Ciągły kreator

05.03.2019 09:52

Taka mała dygresja. Na portalu oceniamy pracodawcę a nie pracowników. W takich sprawach proszę się zgłaszać bezpośrednio do firmy
    Gorzki żalek

29.11.2018 22:03

Czytam o bonusie, warszawskiej stawce - może warto też przypomnieć jak wygląda system podwyzkowy? Ja w tym roku dostałam 20 gr do swojej stawki godzinowej. Argument kierownika? Mam was tak dużo, a chce dać wszystkim po równo. Z jednej strony go rozumiem. Z drugiej... Musiałabym tu wstawić stek przekleństw... Prawda jest taka, że najlepiej zarabia logistyka bo nie dość że ma stawki nocne to i zawsze mogą robić nadgodziny. Krążą nawet słuchy że ludzie się specjalnie wymieniają l4 żeby ktoś w jednym tygodniu zarobił więcej ktoś w innym. Ale nie wiem czy to prawda jeśli kogoś uraze to przepraszam - do tego jednak doprowadzają zarządzający, ludzi z innych działów na drugich patrzą wilkiem. Nie ma chęci pomocy jest rywalizacja i przetrwanie. Jak w jakimś obozie.......... Wiadomo że bez towaru nie ma obrotu. Część sklepu na dole jest samoobsługowa i pewnie prędzej czy później żadnego pracownika tam już nie będzie. Kasy będą również same samoobsługowe, a z działu obsługi klienta zrobią 2 stanowiska do ewentualnego zwrotu pieniędzy. Skupianie się na jakimś dowodzie jedzenia czy doradcy w urządzaniu przy takim balaganie jaki jest w sklepie to nieporozumienie. Jak chcemy oferować klientowi inne usługi przy kuleniu podstawowych? Czy ktoś z tych ludzi zna się na biznesie tak na serio? Czasem patrzę i niedowierzam, że ktoś mógł się zgodzić na coś takiego.... Grafiki to jakoś żart....zaplanuj swoje życie pod Ikea i wiedz już najlepiej 6 lat w przód kiedy urlop, a kiedy lekarz czy wizyta w sądzie... Ze niby lepiej dla nas, aha pod przykrywka kontroli! Nie wspomnę o sposobie i faworyzacji pracowników. Jak ktoś ma jakieś niedyspozycje jest na czarnej liście u tych co układają i specjalnie dokładają mu więcej drugich zmian, po czystej złości. Kolesiostwo na każdym kroku - non stop mam prawie same drugie zmiany i słyszę ciągle że taka jest potrzeba sklepowa... Rozmowy rozwojowe, nierealne cele - śmiem zaryzykować stwierdzenie prania mózgu. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam, na razie mam odwagę napisać tu. Może znajdę ja w sobie by odejść, może wciąż jeszcze się ludze.... Może wszyscy powinniśmy razem zadziałać by coś drgnelo?
    No name 124

30.11.2018 08:14

Może i to prawda,że logistyka ale tylko ci którzy mają lużny grafik przychodzenia za 200% .Ktoś kto siedzi już w tej karuzeli dobych kilkanaście lat bo ma swoich ludzi ,którzy mu na to pozwalają -(masz układy masz pensje -nie masz układów ,harujesz jak wół i nikt tego nie docenia i nie masz pensji )tak to działa .A co lepsze dokładnie teraz pracownicy agencyjni nawet mają lepiej od pracowników zatrudnionych na umowie z ikea z długim stażem pracy ,co raz więcej pojawia się takich osób bo normalni pracownicy już mają dosyć takiego traktowania i odchodzą .Co do planowania życzeń urlopów itd to jest wileka jakaś paranoja -złóż życzenie i prośbe grafikową do 22listopada na luty fy19 już !?wtf?Urlopy tak samo zaplanuj do 15 listopada na cały przyszły rok !?Na prawdę przemyślcie czy nowy rok i nowa praca w ikea to to czego szukacie -z punktu widzenia psychicznego to na pewno .
    Geralt

20.02.2019 21:32

" Ja w tym roku dostałam 20 gr do swojej stawki godzinowej. Argument kierownika? Mam was tak dużo, a chce dać wszystkim po równo." To i tak spoko bo są działy gdzie kierownik daje tylko wybrańcom po 1-2 zł a reszta jak niewolnicy robią za podstawę ikeowską kolejne lata! Nie liczą się z prawem pracy! Jest na to artykuł. Jeszcze chyba nie zapłacili kary dlatego mają ludzi za prostaków!
    Topinambur

19.02.2019 09:28

Więc tak.... Polskę już dosięgła zapaść demograficzna i ogromne problemy ze znalezieniem normalnych pracowitych ludzi do pracy. Firmy żyjące w wirtualnej postkomuszej rzeczywistości takie jak Ikea myślą, że da się wciąż "zjeść ciastko i mieć ciastko" czyli płacić dwa tysiące i mieć wysokowykwalifikowaną i zmotywowaną kadrę, która sama z własnej nieprzymuszonej woli dba o miejsce pracy. Otóż już się nie da. Hahahahaaaaaa !!!! Nie w 2019 roku a w 2020 i 2025 będzie jeszcze ciekawiej. Korporacje zapomniały że nie są jedynymi miejscami pracy na świecie a w Polsce kadra HR wciąż myśli życzeniowo i zaczarowuje coraz bardziej brutalną rzeczywistość i walkę o pracowników. Nie da się zamieść pod dywan sytuacji w której ludzie przebierają w ofertach pracy i toczy się wojna o pracowników a nie o pracę bo pracy jest na rynku aż za dużo. Nie pracują już tylko ludzie którzy nie muszą bo mają inne źródła dochodu albo obłożnie chorzy albo patologia. Ci co pracują bo muszą albo chcą mogą dziś zmieniać pracę jak rękawiczki. Ikea nie dorasta do pięt w warunkach pracy LidLowi i Biedronce które chuchają i dmuchają na swoich ludzi. Ikea uważa wciąż i to bardzo błędnie, że robi wielką łaskę zatrudniając ludzi. Przecież to Ikea zarabia dzięki ludziom gigantyczne pieniądze a nie odwrotnie. Róbcie tak dalej to będziecie mieli w sklepach jeden wielki sajgon plus ludzi na zwolnieniach oraz straty materialne przewyższające koszty lepszego wynagradzania ludzi wykwalifikowanych. I te pożal się premie w kwocie dwustu złotych za cały rok charówy jak za króla Ćwieczka i myślenie że jak się wywali wszytskich narzekających to zapanuje zdrowa atmosfera. Buahahaaaa!!! Zatrudniacie gówniarzy i myślicie że zrobią robotę za pół darmo a oni wam potem trzaskają drzwiami przed nosem kiedy się okazuje że praca w Biedrze jest mniej wymagająca intelektualnie a płacą dużo lepiej. HRowskie czary mary sprzed kilku kilkunastu lat już nie przejdą dłużej. Chcecie mieć dobrą opinię w opinii publicznej ? Zacznijcie płacić na poziomie EUropejskim. Będzie Was to kosztować mniej niż straty z powodu bałaganu a jednocześnie jest to świetna reklama za którą nie trzeba dodatkowo płacić. Ale to trzeba umieć myśleć a nie czarować rzeczywistość myśleć życzeniowo i kombinować jak znaleźć leszczyków co za dwa tysiące będą tryskać codziennie energią i znosić przy tym fochy i zagrywki dzieciarni przekształcanej w trybie ekspresowym w kadrę managerską albo choćby w zwykłych pracowników. Powodzenia w dalszym czarowaniu rzeczywistości w brutalnej wojnie o pracowników która przypomina coraz ciekawszych serial.

15.02.2019 18:14

Warszawa 188

16.02.2019 19:44

Popieram

18.02.2019 10:47

Dobry pomysł. Ale za mało ludzi. Nie ma chętnych
    IKEA Blue City Biała Dama

27.01.2019 09:27

Pracuję w Blue City i chciałabym napisać parę słów. KONCEPCJA. Jako nowa koncepcja IKEA to porażka. Sprzedaży niskie, bałagan w sklepie, klienci nie mogą znaleźć tego towaru, którego szukają. Jeżeli chodzi o "living" to zamówienie przez Internet albo z dostawą meble i inne "drogie" rzeczy w Polsce jeszcze nie jest popularne. Może z czasem klient będzie kupował ACTIVITY, COMIN itd. ten dział tylko robi pozory, udawanie, że coś robi. W sumie nic nie robią. Przykład - bałagan, który panuje w sklepie SPRZEDAŻ- kiedy nie ma klientów to wszyscy dobrze pracują. Kiedy sklep jest otwarty nagle zostaje tylko 1 doradca na dole LOGISTYKA - wykładanie towaru to tragedia. Nawet lepiej tego nie komentować. Logistyka ma pretensje do sprzedaży, sprzedaż do logistyki 3S - po co tyle ludzi tam? FOOD - jedyny dział OK ZAROBKI w sumie takie same jak i wszędzie. Jednak, jeżeli chodzi o życie w Warszawie to zarobki są bardzo niskie. Nie ma premii, bonusów kwartalnych. Sklep nie dzieli się dochodami ze swoimi pracownikami Generalnie jestem bardzo rozczarowana pracą tutaj i zamierzam odejść. Nie zdziwię się, że do wiosny polowa zdąży zwolnić się z powodów finansowych. O tym nikt nie mówi, ale po cichu już słychać głosy niezadowolonych. Jeżeli kierownictwo nie zwiększy wynagrodzenia, będzie tylko codziennie pisało maily, że trzeba sprzedać to i to, że są takie plany itd. to straci nawet to co jest. Ponieważ kierowniczka sklepu bywa raz na miesiąc. Bo ch...jowe plany byli i trzeba ich korygować do rzeczywistości, a nie wymagać. Jestem kobieta, jednak cierpliwość nawet ja tracę Apel do HR: zwiększcie zarobki. Atmosfera jest bardzo dobra, jednak po woli zaczyna się psuć, ponieważ wymagania rosną, zarobki - nie.
    Pan D

16.02.2019 21:16

Biała Damo, jak Ci się teraz pracuje może podzielisz się z nami nowymi przemyśleniami. Pisałaś/eś o marudzeniu, a raczej, żeby nie marudzić- dlaczego masz nie marudzić ? Dzięki marudzeniu czasem można wpaść na świetny lub mnie pomysł, który może coś poprawić. Z mojej strony ja Ci proponuje marudzić :) Co do comminu 3S i GF Acitvity, to uwierz mi przez ostatni czas dwoją się i troją abyśmy mogli się cieszyć nowymi lepszymi wynikami. Samo planowanie czy koordynacji czy nawet miejsc sprzedażowych to nie jest taka prosta sprawa wiem to z własnego doświadczenia- jeżeli chcesz się dowiedzieć czegoś o tym procesie to z miłą chęcią przekaże Ci wiedzę, którą zdobyłem przez ten czas. Co do managerów tutaj nie chcę wchodzić w szczegóły, ale jak miałem potrzebę porozmawiania to waliłem drzwiami, a jak nie dało rady to oknem i jakoś mogłem pogadać. Wiesz, że mamy służbowe maile i można np napisać "kiedy masz czas bo muszę porozmawiać", czy coś innego. (usunięte przez administratora) na sklepie hmmm wątpię czy widziałaś/eś (usunięte przez administratora) na sklepie. Mało ludzi na zmianie na MH- to jak widzisz, że jest potrzeba wsparcia bo ktoś poszedł na przerwę ( ma do tego prawo, a nawet obowiązek) to wesprzyj swoją osobą MH, będziemy Ci za to szczerze wdzięczni, tam jest ogrom pracy, na górze pewnie też, ale dawno tam nie byłem więc się nie wypowiem. Jak chcesz marudzić to zorganizuj spotkanie lub zebranie, nie będziesz jedyną osobą, która marudzi, ja też się dołączę, bo jest jeszcze sporo do marudzenia, ale pamiętaj o tym, że samo marudzenie nic nie da, trzeba też działać, szukać rozwiązań w bardziej lub mniej kreatywny sposób. Pamiętaj zawsze można pogadać, a jak będzie nas więcej to będzie lepiej bo na tym polega współpraca no i w grupie siła.
    Marysia

17.02.2019 02:28

Komentarze komentarze... widzę, że ego daje ci się we znaki. Co do pracy w dziale commin: a wykształcenie kierunkowe masz? Wiesz jakie mamy rodzaje kompozycji? Cobto są kolory dopełniające? W jakich proporcjach się z nimi pracuje? Nie? No to nie dostaniesz Pracy w commin złotko :)
    Zawiedziona klientka

04.02.2019 20:06

W poniższym wpisie chciałam się podzielić smutną historią jaka spotkała mnie w związku z zakupem i montażem mebli kuchennych z IKEI. Od początku zaufałam marce firmy i wierzyłam, że na firmę można liczyć. Niestety srodze się zawiodłam. Po pierwsze kwestia montażu. Po montażu blatu Ikei okazało się, że po 2 miesiącach drewno spuchło i nie dało się wysunąć kuchenki (blat po dwóch stronach ścisnął kuchenkę tak, że nie chciała nawet drgnąć. Pan, który montował meble przyjechał i musiał odkręcić blat, żeby wysunąć kuchenkę, przyciął blat i ponownie przykręcił. Po ponad roku użytkowania blat się rozkleił w okolicach zlewu (blat był olejowany zgodnie z instrukcją użytkowania). Zgłosiłam reklamację do IKEA, przyszedł Pan i powiedział, ze to moja wina i reklamacja jest niezasadna, na piśmie reklamacyjnym napisał, że zalałam blat "wodom". Mam zdjęcia na których wyraźnie widać, że to nie kwestia tego, że czasem kapnęła woda. Blat nie stał w wodzie, był normalnie użytkowany i zabezpieczony. Mam zdjęcia, które to potwierdzają. W moim odczuciu instalacja była od początku wadliwa a drewno nie było wysuszone odpowiednio dlatego powstało pęknięcie. Niedawno był u mnie stolarz, który stwierdził, ze takie pęknięcia nie powstają na skutek tego, że kapnęła woda i że to efekt niewysuszonego blatu. Ja rozumiem, że coś się może zepsuć ale podejście IKEA nie jest pro klienckie dlatego nigdy już nic tam nie kupię. Firma obniża loty, jeśli chodzi o jakość obsługi klienta. W obecnej sytuacji zostałam z pękniętym blatem, który do niczego się nie nadaje a firma uważa, że sprawa jest zakończona. Czy ktoś z Was miał podobne przejścia z IKEA? Co radzicie w takiej sytuacji- czy brać rzeczoznawcę czy zwrócić się do rzecznika praw konsumenta? Sprawy nie odpuszczę, bo czuję się pokrzywdzona.
    eman

05.02.2019 19:53

Nikogo to nie obchodzi,
    Kuchniarz

10.02.2019 09:40

Witam bardzo serdecznie, pracuje na dziale kuchennym i wcale nie dziwi mnie pani historia, nie będę chwalić jaka ta Ike jest wspaniała bo kuchnie są drogie a gwarancja jest przekłamana, 25 lat tak naprawde to chwyt marketingowy bo i takoż 6-8 latach kuchnia jest albo wymieniana albo modyfikowana. Co do blatów to radzę zgłosić się do ochrony praw konsumenta i powołać się na 25 lat gwarancji na blaty robocze bo wyglada to albo na wadę materiału albo wadliwy montaż. To jak pani została potraktowana to ikeowski szablon, dajmy wielkie gwarancje ale zadko kiedy je uznajemy wiec proszę z tym walczyć w ostateczności można napisać do naszej prezes a z reguły wtedy to wszystko uznają. Nawiasem mówiąc to nasze kuchnie są bardzo przereklamowane - mówię tu o relacjiceny do jakości, wcześniej planowałem dla innej firmy tez sieciowej meblarskiej i kuchnie były zdecydowanie tańsze ale i o wiele lepszej jakości, nie zapominajmy ze Ikea to Masówka a jak się idzie na ilość to z jakością.... No właśnie.
    Z ikea

20.12.2018 20:52

Nikt nie mówi głośno tego co myślą wszyscy w tej firmie - IKEA Blue City to totalny niewypał. Za to klienci mówią to bez skrępowania
    Pracownik IKEA

04.02.2019 08:25

Chciałbym tylko zauważyć ze IKEA blue city to jest dodatek a nie zamiast. Duże sklepy pod miastem nadal istnieją i istnieć będą. IKEA uczy się jak podejść do specyfiki mniejszego sklepu w centrum handlowym, dlatego testowane są różne rozwiazania. Im więcej opinii od klientów dostanie tym lepiej zdoła sprostać oczekiwania klientów. Nie ma nic złego w opiniach nawet tych najgorszych. Gdyby pracownicy również mowili bez skrępowania co tam nie działa już dawno wszystko by hulało

05.02.2019 20:04

Duże sklepy to przeżytek Znacznie naszych wszystkich dużych sklepów będzie stopniowo marginalizowane aż do ich całkowitego wyłączenia w dłuższej perspektywie. Wszystkim zainteresowanym polecam poczytać o tym się się dzieje teraz w Retailach na świecie, a nie czerpać wiedzę ze słodkich kłamstewek Jaspera Borodina
    kacha

03.02.2019 21:58

W 2017r. zamówiłam telefonicznie witrynę z IKEA Targówek. Zapłaciłam natychmiast przez internet. Przy składaniu zamówienia zastrzegłam, że dostawa może być po godz.20ej, ponieważ nie będzie mnie wcześniej w domu. Usłyszałam, że nie ma problemu, dostawy odbywają się do godz.21. Dwa dni później ok.g.13 dzwoni do mnie kurier, że będzie za pół godz. Na nic zdały się tłumaczenia, że były inne ustalenia. Oni mieszkają pod Warszawą, kończą pracę i nie będą czekać na mnie do 20ej. Ikea sobie, dostawcy sobie. Kilka dni później zadzwoniła do mnie Pani z Ikea, żeby przeprowadzić ankietę czy klient zadowolony. Poprosiłam o tel za pół godz, bo teraz nie mogę rozmawiać, a mam jej coś do powiedzenia. Nie odezwała się już.
    Pracownik IKEA

04.02.2019 08:18

Jeżeli to był transport za 15 zł. To nie mamy wyboru godzin transportu dowóz do klienta przeprowadza firma kurierska a jak wiadomo kurierzy pracują 8-18. Jeżeli to był transport za 49zł to mamy tylko 3 przedziały czasowe 8-12; 12-16;16-21 w żadnym z nich nie możemy określić o której dokladnie będzie transport dlatego 1h wcześniej dostawca dzwoni. Prawdopodobnie pracownik źle zakomunikował lub Pani źle to odebrała. Nadal pracujemy nad idealnym rozwiązaniem.
    Blablabla

16.12.2018 23:59

Jestem na pracownikiem ikeji blu sity. Opinia negatywna? Nie do końca. Ale od pocAtku. 1. Menadżerowie? Kto tam rzadzi? Nie wiadomo. Menadżerka sklepu nie wiadomo gdzie jest i co robi. Kierownik działu sprzedaży jego team leader nie mają pojęcia gdzie się znajdują. To co się tam dzieje to jakaś masakra. Pracownicy wykonują pracę 10 stanowisk. Menadżer nie umie tego skontrolować bo nie ma pojęcia o jego pracy. Ciągle trzeba gdzieś isx i pomagać.dzien bez uz to dzień stracony :)) tzw komin robi swoje. Gdzieś ma opinię pracowników często.... Szkoda słów. Szacunek za ludzi który tam pracują. W większości super ludzie. Oprócz jedego pajaca, Pana D. Który uważa się za królewicza i myśli że ma wiedzę 10000 osób... A tak naprawdę nie zna się na niczym próbuje strachem zdobyć autorytet i każdego poucza a jak co do czego dojdzie - krytyki nie przyjmuje. A menadzezy sobie z nim nie radzą... No cóż. :) Fajnie prawda? Ciagla presja sprzedaży. Musimy zarabiać no ale chodzenia za kleintem nie jest komfortowe ani dla mnie ani dla niego. Ale muszę no taget. Menadżera n sklepie nie wiem kiedy widziałem. ;) Ale słupki w excelu się liczą. Grafik jak dostaniesz dwa dni przed rozpoczęciem miesiąc to jest super. Ale... Później jeszcze ci go z klika razy zmienia. Stanowisko? Jesteś zwykłym pomywaczem a jak przyjdzie coś zrobić to nagle masz zajmować się wszystkim. Ale pensja nie zmieni się z powodu twoich kompetencji. Rozwój? Nikłe szans chyba że liniowy. Czas zmienisz grupę w której pracuje. I zamiast przestawiać produkty to wudrukujesz cenki ????????????
    Planetarium

31.01.2019 12:27

Tak szkoda Tych zwykłych pracowników że muszą robić aż tyle nie mając dodatkowych alternatyw, dla tak niewielkich kwot i nieadekwatnych wymagań i podniosłych tematów własnego rozwoju- w układaniu na półkach, przywieszaniu metek i byciu na wysyłki kierowników. .. i sprzedawać tyle marnej jakości.. zawsze serdecznie odradzam wszystkim zakupów w Ikea.
    Tomasz globetrupper

31.01.2019 15:46

Ohh tak, mogę szczerze odradzić także pracę oraz zakupy w tej firmie, za Granicą jak i w Pl mówię to gdy pytają, chora Ikea , przykro tych ludzi, pracowałem tam i pozdrawiam tych co mają swoje życie i wywalone:)jak to powiedział dziś mi jeden z Pracowników- kółko wzajemnej adoracji.
    Pijw

29.01.2019 19:15

Czy plotka o podwyżkach jest realna?
    jedna wielka parodia [ironia]

04.12.2018 18:23

Nie ma kasy na: *podwyżki, bonusy, nagrody, *godziny dla niepełnych etatów, *zwiększanie etatów dla pracowników ALE stanowiska typu: *wyszkolę cię jak aktywnie sprzedawać i przy okazji coś narysuję, *sprawdzę satysfakcję procesu zakupowego i poudaje tajemniczego klienta, *będę cię ścigać i psy na tobie wieszać jak się nie odbijesz na zegarze od kart *jako 635 dizajner w tym sklepie na pewno zmienię cały wystrój tak jak jeszcze nikt to są jak najbardziej rentowe i potrzebne sklepowi, w takiej dramatycznej sytuacji w jakiej się znajduje! Może my się powinniśmy cieszyć, że mamy dostęp do wody, kawy i herbaty w ogóle? Zdecydowanie potrzeba jeszcze więcej timliderów i kierowników zatrudnić... Bo oni na pewno będą wiedzieli jak zrobić żeby było super...
    Jansen

31.12.2018 15:19

No coż... punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia. A ty gdzie siedzisz, jedna wielka parodio? Wierzę, że na pewno masz jedno świetne lekarstwo na to żeby było lepiej ???? Niestety muszę cię zasmucić: ono nie istnieje! Ani kij ani marchewka się nie sprawdza, ani podwyżki ani ich brak... Wierz mi, że praca w korporacji i zarządzanie ludźmi nie jest prostą sprawą i jest to temat rzeka. Jedno jest pewne: dopóki nie zaczniemy ze sobą rozmawiać i traktować się jak normalni ludzie, bez rozgraniczeń na lepszych i gorszych, bo nie ma lepszych i gorszych, dobrze nie będzie. Rozmawiajmy ze sobą, mówmy wprost co jest nie tak, co nas boli. Nie obrażajmy się na siebie! Może to jest sposób na uzdrowienie atmosfery...

08.01.2019 15:54

Mi się wydaję że autorowi chodziło o co innego. Mamy coraz więcej stanowisk nie przynoszących zysku. Te stanowiska już są a się jeszcze powiększają. Też zauważyłem tą tendencję. Największy ból jest na florze gdzie potrzeba fizjoli. A dziś mamy pokolenie "kierowników". Zgadzam się żeby zredukować ilość managerów a zwiększyć osoby pracujące. Nie będzie kolejek, kontakt z klientem będzie lepszy

04.01.2019 08:51

Witam mam takie pytanko do wszystkich pracowników Ikei, chodzi mi konkretnie o to czy wiecie może coś na temat tego co jest przyczyną mniejsza ilością zamówień przez firmę Ikea od firmy correct, comforty z miejscowości ociąż i nowe Skalmierzyce??????
    Z Ikea

16.12.2018 21:30

Wasza praca i zaangażowanie nie mają najmniejszego wpływu na premię = bonusa. To zależy wyłącznie od czyjegoś widzimisię. Brak zaangażowania = Noga Doopa Brama. Zaangażowanie = Harówa + Pensja gorsza niż biedrze z tego co tu piszą.
    Z ikea

16.12.2018 09:02

Super nowy magazyn. Działa jak wszystko na Targówku. Potem płacz że bonusa nie ma
    Ikealofff

10.12.2018 18:29

Korpo sekta nic więcej wciskanie kitu apropo wartości Ikea a co to ma.wspolnego z kasą na której pani Magdzie tylko.zalezy aby budżet był wykonany , śmieszne epremie robiące z pracowników tzw dziadów tylko.po to aby na odczepke . Koedys jak Ikea była typowo.szewdzka była inna bajka teraz za te pieniądze ten system zmian weekendy itp to tylko głupi ludzie t pracują . Za takie pieniądze można pracować ale pn-pn Dziękuję pozdrawiam sekciarzy którzy klaskaja jak Magda im zagra haha
    Dupek

07.12.2018 08:24

Mam wrażenie, że większość ludzi pracujących w Ikea nigdy nie poznała czym jest ciężka praca. Spociła wam się kiedys (usunięte przez administratora) od ciężkiej pracy? Praca nie odpowiada? Rynek jest otwarty ;) Sąsiadujące sklepy momentalnie was wykańcza. Co do zarobków magazynu. Skoro pracujesz, dajesz coś od siebie i dajesz przykład swoją postawą, dają Ci możliwość przepracowania więcej godzin. Czy wam się to podoba czy Nie w większości firm tak to działa. Więc rada od świeżego pracownika- do roboty, bo skoro myślisz że jesteś w dyskryminowanym gronie to znaczy, że robisz coś źle.
    Tymon

07.12.2018 15:52

Dorota do Norwegii otwarta. Nikt po tobie płakać nie będzie
    antyDupeK

07.12.2018 19:08

Hahahahaaaaaa!!!!!! To jedź z Dorotką do Norwegii !!! TyLko dLaczego mielibyście po mnie płakać ?! Nie rozumiem ?! Ja po Tobie i po Dorotce w Norwegii płakał nie będę !!! Hahahahaaaaaa !!!

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA Retail