logo Fabryki Mebli FORTE S.A.

Fabryki Mebli FORTE S.A.

Suwałki

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

ja 2009-09-13 10:34:22
[usunięte przez moderatora] praca za nędzne pięniądze , za 7,5 brutto myślą że kupili twoją dusze
lol 2011-05-29 23:19:59
[usunięte przez moderatora] i tej niemieckiej firmy [usunięte przez moderatora] nie zapomnę do końca życia i radzę wszystkim omijać ją szerokim łukiem
KSIĘGOWY 2014-05-07 11:29:16
DZIWNA FIRMA NIE ROZLICZA NADGODZIN ZGODNIE Z PRAWEM A ZAMIAST TEGO PŁACI ekwiwalent W FORMIE NAGRODY, OCZYWIŚCIE PRACOWNICY TRACĄ NA DODATKU SZKODLIWYM A PONIEWAŻ MAJA CZESTO STAWKI PONIZEJ NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ, TA RZEKOMAQ NAGRODA TO UZUPEŁNIA, SKANDAL. PAŃSTO W PAŃSTWIE, BEZPRAWIE I O DZIWO SA ZWIĄZKI ZAWODOWE, CIEKAWE PO CO?
miniek 2014-06-05 02:28:31
NO ŻALL DYREKTOR FABRYKI W BIAŁYMSTOKU ZAPROPONUJE KWOTĘ 3000 PLN BRUTTO NA STANOWISKU PRACY ZASTĘPCA KIEROWNIKA ŻALLLL
parias 2014-06-05 14:12:12
jak na takie wysokie stanowisko to rzeczywiście nie są porażające pieniądze. Choć może w tej branży to normalka...
coco 2014-06-20 21:57:45
Słyszałem o kiepskiej atmosferze... czy to prawda?
P 2015-02-03 21:29:34
Kołchoz... pracownikÓw zza granicy sprowadzają
forte suwałki 2015-06-16 14:58:03
Jest coraz gorzej. Z miesiąca na miesiąc coraz mniejsze wypłaty. Ioni sie dziwią że ludzie chodzą na zwolnienia i się zwalniają
1
alicja 2015-07-27 12:20:13
myślę że jednak nie masz racji z tymi wypłatami, przecież masz w umowie zagwarantowaną stawkę i obie strony kontraktu muszą się jej zgodnie z prawem trzymać, umowa to umowa. natomiast uważam że tak wielki i znany producent mebli nie powinien mieć problemów z płynnością finansową i może jednak nie jesteś przyzwyczajony do ciężkiej pracy na produkcji
Lolek 2015-10-11 11:23:39
Masakra, ludzie broń panie Boże od tego czegoś
tre 2015-10-11 14:27:04
@Lolek trochę mnie zmartwiła Twoja opinia..czy możesz sprecyzować dlaczego tak uważasz, co jest nie tak w firmie Fabryka Mebli Forte S.A., chciałem do nich aplikować na stanowisko mistrza zmiany lub specjalisty do spraw ochrony środowiska/ planowania tras, i teraz właśnie czekam aż wstawią nowe ogłoszenia
arek 2015-11-01 13:15:39
a co jest w tej firmie Forte nie tak? w padmie jest gorzej.
parias 2015-11-13 19:21:08
Witam serdecznie. Atmosfera jest dla mnie najważniejszą cecha przyszłej pracy. O tej firmie różne słuchy mnie dochodziły w tym temacie , ale mam nadzieję , że te pozytywne opinie są tymi bliższymi prawdy. Zwłaszcza że szukam obecnie czegoś w forte. Mianowicie interesuje mnie stanowisko kierownika zmiany
ana 2015-11-16 15:34:28
no stanowisko fajne tymbardziej ze oferuja ambitną i odpowiedzialną pracę, gwarantującą podnoszenie kompetencji oraz rozwój zawodowy
ooa 2015-11-18 19:08:44
jako kierownik zmiany jest u nich na pewno praca jednozmianowa i to jest akurat na plus u nich jak widać.
Beata 2015-11-20 22:54:10
Ciężko byłoby pracować na kilka zmian, skoro jest się kierownikiem zmiany. Choć może mają jakiś indywidualny grafik, ciężko stwierdzić. W każdym razie, oferta obiecująca.
cwaniaczek 2015-12-16 13:31:05
Witam wiec jak naprawdę jest w forte?ile kasy miesięcznie?jako ze usprawnienia na wózki widłowe i prawko kat c to daje to cd tam?i czy biorą ode ręki pracowników,?
Szum 2015-12-16 17:33:40
@ooa super, że zatrudnienie odbywa się w systemie jednozmianowym. Co ciekawe mają teraz oferty pracy chociażby na specjalistę ds. personalnychi i technologicznych.
1
tron 2016-01-23 16:12:56
tak też widziałem tę ofertę i muszę przyznać, że jest całkiem interesująca, w ofercie wskazują na to, że jest dobry pakiet socjalny i że zatrudniają po okresie próbnym na stałą posadę
kinto 2016-02-03 20:38:35
tron oni jako jeden z liderów mogą wiele zdziałać. Tak szczerze to nie byłbym przekonany czy aby na pewno każdy z marszu otrzymuje rozmowę o pracę czy przypadkiem nie zatrudniają na najniższą krajową..
ktoś 2016-02-08 21:30:27
Pracowałem w Hajnówce. Śmieszne pieniądze - praca taśmowa.. krzyki.. wyzysk.. niewdzięczność.. nie polecam. Wręcz odradzam.
Szum 2016-02-08 21:32:54
Skoro na początku zatrudnienie odbywa się na okresie próbnym, a potem możliwe jest zatrudnienie na stałe, to dość dobrze o nich świadczy @tron. A dorzucają jeszcze jakieś benefity? Dzięki
pumaron 2016-02-16 19:03:27
To zależy jeszcze @Szum jaki kierunek obierzesz w tej firmie, na stanowiskach produkcyjnych nie masz co liczyć na jakieś specjalne benefity, no ale już pracownicy biurowi mają np ubezpieczenie zdrowotne.
supsup 2016-02-18 20:29:49
Jak już jesteśmy przy benefitach na poszczególnych stanowiskach no to ja wam powiem, że najlepiej, co pewnie nikogo nie zdziwi, wygląda to na stanowisku zarządcy dyrektora planowania produkcji. Właściwie to wygląda to mega dobrze! Jest pakiet świadczeń socjalnych, przedszkole dla dzieci, szkoła językowa dla pracowników i ich dzieci, obozy letnie dla dzieci pracowników, oraz coś co zainteresowało mnie najbardziej - własna liga piłki nożnej :)
6tr 2016-03-02 15:04:53
teraz glownie wlasnie szukaja projektanta CAD oferuja bogaty pakiet świadczeń socjalnych stabilne zatrudnienie w spółce giełdowej o uznanej marce i pozycji rynkowej
wow 2016-03-13 16:28:15
Mnie osobiście zainteresowała oferta pracy na stanowisko mistrza zmiany (Ostrów Mazowiecki, ale chyba szukają też kogoś w Białymstoku). I tutaj te benefity są naprawdę niezłe, bo nie dość, że np. zapewniają pakiet świadczeń socjalnych to jeszcze żłobek przyzakładowy.
uyt 2016-05-05 17:49:46
hej hej no a mnie wlasciwie bardziej na stanowisko grafika 3 D w Ostrowiue Mazowieckim fajnie ze jest zatrudneinie na podstawie umowy o pracę oraz bogaty pakiet świadczeń socjalnych no i tez trzeba znac takie programy jak Photoshop,V-Ray, Rhinoceros
zajcew 2016-05-24 17:14:42
W Forte trzeba uważać. Niestety stosują tam bardzo niemiłe zagranie. Potrafią ściągnąć cię obietnicami do pracy, podpiszą umowę a jak już do nich przyjdziesz i mają pewność że zerwałeś kontakt z poprzednim pracodawcą to zmieniają warunki umowy. Niestety to jest nagminne. Podsumowując zanim im zaufasz zastanów się dwa razy. Firma niestety zatrudnia pewnych ludzi na wysokich stanowiskach ale bez jakiejkolwiek etyki zawodowej i kultury pracy.
5
asza 2016-05-27 10:58:03
Żłobek jest dla każdego pracownika a nie tylko np. mistrza czyli nic poza normą nie oferują na plus.
e 2016-06-02 20:11:23
a co ze stażystami w tej kwestii? czy również go mają?
lol 2016-06-08 21:22:29
a czy przypadkiem ta kiepska atmosfera nadgodziny i obniżania pensji to nie zasługa p. dagi?
w nie jednej firmie już krwi napsuła! jak się pokapują ze za dużo wydoiła to poleci jak wszędzie dotąd. szkoda tylko pracowników
3444 2016-06-08 22:05:26
no @e nie sądzę,ale mówisz o stażu w w obszarze inwestycji remontowo-budowalnych? bo z tego co się orientują to aktualnie tak jest teraz u nich w internecie oferowany - Ostrów Mazowiecka to bodajże jest lokalizacja takiego stażu - zapewne chętnych nie brakuje
Yogi 2016-06-15 16:19:31
Właśnie o tą osobę chodzi. Jest w mojej opinii osobą nie nie godną zaufania i nie ma co liczyć że dotrzyma danego słowa. Typowy " szczur" korporacyjny. Nic nie zbuduje sama, wydaje pieniądze firmy i psuje renomę Fabryce.
2
iza 2016-06-15 16:27:44
Nie wiem czy to prawda o czym piszecie ale moze faktycznie cos w tym jest skoro i Dyrektorów i Kierowników poszukują
z produkcji 2016-06-17 15:59:19
Wszyscy mają takie same warunki ubiegania się o to co proponuje forte. Nie wypisujcie głupot, że tylko pracownicy z biur mogą.
1
iza 2016-06-17 16:04:53
masz racje, tym bardziej, ze okreslone są na każdym stanwoisku warunki udziału w rekrutacji oraz wymagania wzgledek kandydata. Wiec kazdy ma szanse a wygra najlepszy. tylko mnie zatsnaiwa to co pisza inni ze sytuacja w firmie jest troche patowa i atmosfera
byq 2016-06-30 05:57:59
hej, nie polecam. byłem na rozmowie o wysokie stanowisko. p. daga na wejściu zaznaczyła, ze tak naprawdę jest prowadzona rekrutacja tylko na szczebel niżej. straciłem czas i pieniądze jadąc tam przez cały kraj... zero kultury i poszanowania dla człowieka. mam wrażenie, że nawet nie czytają cv tylko hurtowo zapraszają na rozmowy.
1
byq 2016-06-30 05:58:38
hej, nie polecam. byłem na rozmowie o wysokie stanowisko. p. daga na wejściu zaznaczyła, ze tak naprawdę jest prowadzona rekrutacja tylko na szczebel niżej. straciłem czas i pieniądze jadąc tam przez cały kraj... zero kultury i poszanowania dla człowieka. mam wrażenie, że nawet nie czytają cv tylko hurtowo zapraszają na rozmowy.
??? 2016-06-30 08:38:04
Hm ale to przecież musiało być ogłoszenie skoro jechałeś @byq specjalnie no i musieli Cię też telefonicznie albo mailowa zaprosić to wtedy z nimi o tym nie rozmawiałeś? Coś dziwne jest to co piszesz
Byq 2016-06-30 19:31:35
Ja odpowiedziałem na ogłoszenie w pracuj.pl
Kontakt był z ich strony, telefoniczny jak również mailowy... nie ma tu mowy o pomyłce. Myślę, że wiążą ludzi z sobą tak jak ktoś prędzej powiedział.
elza 2016-06-30 19:37:42
wiesz, oni dużo reklrutacji mają, ciężko żeby każdemu kandydatowi poswiecali godziny. mimo wszystko tak zloze do nich papiery, widze dla siebie u nich szanse skoro oferują praktyki w obszarze inwestycji remontowo - budowlanych. w ostrowie lepiej nie trafię
Marek K 2016-07-05 21:38:29
p. daga ja już zauważyłeś w ten sposób Wabi Pracowników. Obiecują dużo, dają fajne ogłoszenia ale jak już u nich zaczniesz pracę, wszystko się zmienia- warunki, podejście. Krótko mówiąc mobbing jak się patrzy. Ale cóż wymagać od Takiej osoby
3
dzień 2016-07-05 21:47:51
Praktyki w takim obszarze są dość oczywiste, ale wiadomo czy oprócz socjali jest jeszcze szansa na odpowiednie premie w tym zakresie? Wiadomo że doceniają swoich pracowników, ale w końcu wynagrodzenie jest tutaj dość istotne, bo trzeba sie z czegoś utrzymać.
Radek 2016-07-06 11:45:27
Teoretycznie oprócz podstawy pracownik powinien dostawać premię. Niby jest ona standardem ale często zdarza się że potem jej nie wypłacają albo pomniejszają. Czyli zależy jaki ma humor przełożony. Czyli jak i w innych przypadkach najpierw obiecują i zapewniają że premia jest zawsze a potem i tak ją pomniejszają albo w ogóle nie płacą. Najgorsze że wszystko w świetle prawa bo to tylko premia. Polityka płacowa jest koszmarna. Z resztą jak widać niemal każdy ma takie zdanie - a już na pewno osoby z produkcji.
ooa 2016-07-06 12:30:01
rozumie, ale jak teraz tak naparwde wygląda ten system premiowy? wydaje mi się, że jednak niekoniecznie na tych premiach można zarobić, ale jest to zawsze jakiś dodatek do tej podstawy i moim zdaniem właśnie w ten sposób powinno to byc traktowane jednak..
Andziul 2016-07-29 12:35:02
A jak wygląda sprawa na stanowisku asytent biurowy? Może ktoś coś powiedzieć? Jak kasowo i w ogóle czy warto? Praca w Ostrowi Mazowieckiej.
hania 2016-07-29 13:42:08
@Andziul ze swojej strony mogę polecić szczególnie od strony socjalu bo i ubezpieczenie jest, do tego masz prawo do przedszkola i obozów dla dzieci naprawdę spoko jest to pomyślane
Zostaw swoją opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Suwałki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.