fabryka mebli '' BODZIO''

Goszcz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 488 ocen.

Opinie o fabryka mebli '' BODZIO''

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fabryka mebli '' BODZIO''

kras

Panowie cieszcie się że nie pracujecie w Forte tam dopiero masakra ludzie są tratowani jak szmaty mobbing na każdym kroku wejdźcie na strony forte poczytajcie dopiero docenicie swoją dyrekcję wpisz opinia forum forte zostawcie też swoje spostrzeżenia- zapraszam

pja

Jak wygląda praca pod względem Czasowym? 8 godzin czy wiecej i jak ze zmianowością? Cały tydzien pracy? Chodzi o sprzedawce gdzie sklep otwarty 9-20 w tyg. +Sobota i Niedzela

Robol
@pja 14.02.2018 17:08

8 godzin. 5 dni w tygodniu. Jak pracujesz w weekend, to masz wolne w tygodniu. Zmiany od 9 do 17 albo 12-20. Wszystko ok jak jesteś singlem, ale jak masz dzieci, to trochę trudniej wszystko pogodzić. Poza tym w tej pracy to musisz być "do tańca i do różańca". Zresztą poczytaj wcześniejsze posty. Do tego złudne podwyżki, które trudno dostrzec, ale na papierze są. To dopiero magia

Lubczyk

Nic nie pobije Pani Ani z Salonu Sosnowiec, która potrafi w ciągu jednej zmiany 6 godzin rozmawiać na socjalnym przez komórkę, a zmęczona jak by dostawy 3 przyjęła i na reklamacji z kierowcą była.

Obserwator
@Lubczyk 06.01.2018 19:31

Najczęściej oceniany post, gratulacje.

Pracownik z wieloletnim doświa
@Lubczyk 06.01.2018 19:31

Oj coś czuję że rośnie nam nowa gwiazda spotkania w Goszczu. Proponuje usiąść jak najbliżej Dyrekcji, łatwiej będzie odpowiadać na pytania.

anonymous

Łask Bodzio fachowa i bardzo miła obsługa pozdrawiam Pani Emilko

SAS
@anonymous 31.01.2018 17:37

A co kupiłeś \ aś ?

Kajko

Co się stało, że w Krakowie jest druga rekrutacja, a dopiero sklep otwarty ?

Kajko
@Karo 18.01.2018 19:24

Czyli z tego wynika, że po rekrutacji, wybrane osoby były odporne na wiedze ?

Karola
@Kajko 25.01.2018 21:14

Leniwi i nie pracowali

DobraRada

Powiem krótko. To co jest pisane o zarobkach i traktowaniu pracownika to czysta prawda. Nikt nikomu nie wyjaśni dlaczego zostały zabrane wszystkie premie, bony, paczki etc. Każdy odsyła do kogoś innego. Zero wytlumaczenia. Zadnej kompetentnej osoby. Pracujac w malym salonie trzeba wyrabiac nie wiadomo jaka normę zeby dostac jakas smieszna "nagrode". Obowiązki, odpowiedzialność nie sa adekwatne do wyplat. 1570 zl? Śmiech na sali. A najlepiej zeby caly czas stac na bacznosc, z mopem i (usunięte przez administratora) Za wszystkie błędy musisz płacić z własnej kieszeni, za uszkodzone meble Ty sie tłumaczysz klientowi i robisz z siebie idiote. Czym prędzej szukajcie czegoś nowego bo nic nie idzie w dobrym kierunku. Nie polecam teraz ani pozniej.

Agatka
@DobraRada 24.01.2018 13:43

Wprowadzili kary finansowe ? Krzyś dalej jeździ na kontrole :) ?

DobraRada
@Agatka 27.01.2018 22:56

Kary finansowe w postaci jesli podczas sprzątania zbijesz dekoracje ktorych jest multum to płacisz za to. Jesli ktoś ukradnie dekoracje których podkreślam jest multum płacisz za to. A co do Krzysia to nie mam kontaktu. :)

MARIUSZ

MASAKRA.Po 15min stania pod drzwiami z solarium obok wyszla sprzedawczyni twierdzac ze nie ma kiedy sie opalic i ze nic sie nie stalo ze poczekalem chwile!!!!

Gość
@MARIUSZ 05.01.2018 18:22

Pani która opalala się w solarium ma teraz tak dużo wolnego czasu ze do wiosny może być jak czekolada

Konrad

Masz racje..w Łasku jest niekompetentna nic niewiedzaca Pani.Z obslugą komputera nie radzi sobie wogole!!!malo tego zamawia meble zupelnie inne niz klient chce!!!na marginesie-po zwroceniu uwagi jest opryskliwa i chamska!

Gość
@Konrad 05.01.2018 18:26

Na szczęście klienta ta Pani już nie pracuje została to normalna

Edyta

W Łasku brak osoby kompetentnej.Zatrudnili jakąś "pracownicę",ktora nie ma bladego pojęcia o niczym.Co najlepsze-ciagle prowadzi prywatne rozmowy na tel.Nie mówiąc o obsludze komputera jednym palcem.

Key
@Edyta 22.01.2018 19:20

Proszę przyjść za 1500 zł (świątek piątek sobota) popracować i dopiero się wypowiadać...

Gość
@Edyta 22.01.2018 19:20

Nie zgadzam się z ta opinia. Pani która pracuje w Łasku bardzo sympatyczna, konkretnie odpowiada na pytania nic do zarzucenia. Bardzo dobrze ze firma Bodzio dokonała słusznego wyboru pracowników i w końcu zwolniła Panią Agnieszkę ktora była opryskliwa dla klienta i przychodziła do pracy za karę. Gratulacje dla Firmy ktora postawiła na lepszego pracownika.

pracownik biurowy

witam , pracuję w firmie na stanowisku referent ds sprzedaży jak wykonujesz swoją pracę sumiennie to masz spokój panie z biura też pomagają atmosfera jest ok nie ma w salonie kierownika (na małych )nikt nad tobą nie stoi masz pełen komfort psychiczny kierowcy co prawda nie pomagaja udaja nie wiadomo kogo ale da sie przeżyć nie wnikaj w rozmowę z nimi pieniązki na czas prawda płacą coraz mniej płaca minimalna + premaia kiedyś były wieksze. pracodawcy w porzadku jeżeli osoba z którą bedziesz pracować jest w OK i będziecie razem sobie pomagac nie rywalizowac to naprawdę atmosfera w pracy będzie FAJNA godziny pracy od 9-18 sobota 8-16 nie ukrywam ze do 14 było by lepiej w małych salonach w większości nie ma już ludzi o 13:30 . OGÓLNIE POLECAM PRACE W BODZIO

X
@pracownik biurowy 15.12.2015 22:05

Na niektórych są...

majka ll

Nie jestem pewna czy ktoś czyta te opinie , ale moja jest taka że , każdemu kto będzie chciał kupić meble u tego producenta kategorycznie odradzę . Otóż kupiłam łóżko koloru jabłoń , po zmontowaniu czas przykręcić czoła i cóż okazuje się że czoła są koloru orzech . Reklamację złożyłam ale co z tego , kazano mi przywieźć do sklepu nie pasujące części wtedy będą mogli wymienić . Szkoda że nie kazano przywieźć do producenta ? Aby doszło do wymiany muszę wynająć bagażówkę i pojechać 15 km. Bezczelność producenta nie zna granic.

X
@majka ll 31.03.2016 23:12

Wystarczyło poinformować sprzedawcę ,że nie ma się możliwości dowiezienia elementu.Zazwyczaj jest to brane pod uwagę.

Ola

Chcialabym się dowiedzieć czy jest szansa na przyjęcie do Fabryki ?wiem że do innych firm przyjmują ,ale jest to system zmianowy albo za daleki dojazd .Proszę o inf

Pracownik

Po 13 latach na produkcji zarabiam 12 zł/h zero dodatków takich jak talonów świątecznych czy wypłat wczasowych . jako pracownik nie mamy nic do powiedzenia wyrażenia swojego zdania czy pomocy podczas problemu kierownictwo ma pracowników głęboko w (usunięte przez administratora) kłótnie p.Jambrożego z żoną wychodzą wszystkim uszami gdyż rozładowuje swoje emocje na pracownikach . Brak szacunku dla człowieka nie polecam pracy w FM Bodzio Niskie zarobki godzinowe ludzie odchodzą ewentualnie można naciągnąć na akordzie + wyjazdy w trasy dla mężczyzn

Ulala

Zarobki słabe. Zabrali wszystkie dodatki i premie małym salonom. Chyba na poczet reklamy w tv Teraz na premie tzn nagrodę trzeba przekroczyć próg 100 tys gdzie małym salonom Zadko się udaje Do tego trzeba być księgowa kasjerem kadrowa i prasowaczem i sprzątaczka czyli 5 zawodów za jedną minimalna pensje. Co raz więcej ludzi się zwalnia

Struś
@Ulala 11.01.2018 21:56

Zapomniałaś o pozostałych profesjach, tj: fakturzystki, magazyniera, ogrodnika,montażysty, tragarza, no i chłopca do bicia

Olaola

Pozabierali wszystkie dodatki. Nie ma możliwości zapłaty za nadgodziny!! Małe salony muszą mieć utarg min.100 tyś żeby zobaczyć śmieszną premię ok 200zł -brutto oczywiście!! Zero szacunku do pracownika!! Wypłata 1570 zł.

Darek

Dziwewczyno omijaj szerokim łukiem!!!!wyplata 1570 i robisz wszystko!

Anita

Słyszałam sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników.

Mariusz

No taka z kreconymi włosami co ma odrosty na pół głowy i glos jak chłop.Nie nadaje sie do niczego.Wstyd,ze BODZIO ma taka pracownice.

anonymous

Polecam pracę w fabryce mebli Bodzio ponieważ -system jest jednozmianowy -wyplata na czas -pełne skladki do Zusu (co za tym idzie ladnie platny urlop czy chorobowe,czy macierzyńskie -co miesiąc kawa ,herbata ,cukier -imprezy andrzejkowe i okrągłe rocznice -wyprzedaże dla pracownikow :* -wyplaty naprawdę dobre

Paulina
@Sprzedawca z Bodzio 05.12.2017 01:08

Nie no albo wszyscy albo nikt,aha poczekaj zapomniałam dodac za naszą kase mieliscie te andrzejki poucinali Nam dodatki to się wybawili.Szkoda słow

Pracownik
@anonymous 04.12.2017 17:48

Jakie andrzejki? A że w grudniu uciete wypłaty o 500-600zl nie wspomniales

kobitka

Będą może jakieś przyjęcia w styczniu, ktoś wie? jakaś praca dla kobiety...

marta
@kobitka 16.12.2017 19:17

Do lata nie bedzie przyjec

Rumcajs

Nie polecam nikomu pracy w tej firmie jest beznadziejnie przełożeni to masakra jakąś wyzywaja ludzi od najgorszych kasa słaba w zależności od działu coraz więcej ludzi odchodzi z tad a nie przychodzi podejście do pracowników naganne to co się tu wyprawia to zgroza nikt kto tutaj nie pracował nie wie jak jest naprawdę nikt się nie interesuje Tym co się tu dzieje z nikad pomocy niema do kogo się zwrócić jakos mebli tragiczna liczy się sztuka o jakości można zapomnieć i bodzia ona nie istnieje planowanie pracy masakra niema poprostu ludzi którzy dobrze organizowali by prace i wieczne nadgodziny za które jest słabo płacone szok

Zuza
@Rumcajs 24.08.2016 21:13

Omijac szerokim łukiem firmę Bodzio ! Nie polecam nikomu, za taka kasę to można znalezc pracę z mniejszym zakresem obowiązków i bez stresu co w Bodzio jest go bardzo dużo .

kaja

Czy ktoś się orientuje czy są przyjęcia do bodzia? i czy to ciężka praca jak dla kobiety?

Mirek
@kaja 27.11.2017 18:16

Nie ma teraz przyjęc do Bodzia dla kobiet .Stanowiska raczej lekkie ,zależy na jaki dział

Megan

Jak wygląda praca na stanowisku kierownika sklepu? Czy jest kierownik regionu czy ktoś taki?

Driver

Prosze o opinie jak wyglada praca jako kierowca busa? Ile srednio sie zarabia? Jak z umowami? Czy mozna dostac umowe na stale?

Szmery bajery

Mam znajomą, która od lat pracuje w salonie Bodzio i to co mi opowiada o zarobkach tam wprawia mnie w osłupienie. Mówi, że zarabia 4 tys. na rękę a ostatnio wspomniała nawet o 6 tys. netto BEZ NADGODZIN! Czy to możliwe??? Nie chce mi się wierzyć. Ja jako kierownik regionu w innej firmie najwięcej ile zobaczyłem to 3500 netto.... Powiedzcie coś o zarobkach w Bodzio - czy mogą być aż tak wysokie prowizje - czy to możliwe czy zwykły bajer ...:(

Pracownik
@Szmery bajery 31.08.2017 10:06

Żaden bajer. Salon żyje z prowizji.uze miasta mają duże salony, za czym idzie duża sprzedaż, a więc i porządna kasa ;)

Gala
@Szmery bajery 31.08.2017 10:06

Haha pracuje od 6 lat jako referent ds. Sprzedaży. Mały salonik, utarg w granicach 60-80tys. Zarobki 1550-1600.

aann

Jaka atmosfera panuje na halach? Czy jest duża rotacja pracowników? Zastanawiam się nad zmianą pracy. Czy firma oddaje za dojazd do pracy ? ew. posiada autobusy?

zainteresowanapracą

Mam pytanie o produkcję i pracę dla kobiet, na ile zmian pracujecie? W jakich godzinach i jaka stawka? Może mi ktoś podać jakieś szczegóły?

Mirek
@zainteresowanapracą 28.10.2017 19:18

Pracujemy na 1 zmianę ,czyli od 6-14 Czasem jak jest zapotrzebowanie to są osoby wytyczane na druga zmianę,ale to bardzo rzadko .Co do wyplat to większość ma akard.Ile zrobisz sztuk tyle masz do wyplaty.Na niektórych stanowiskach jest godzinowka która zależy od tego co potrafisz .

Klient

Niemiła obsługa w biurze reklamacyjnym ludzie nieznający się na prawie odmawiający reklamacji wciskając klientom nieprawde towar wadliwy niepolecam kupowania w bodzio mebli bo w czasie reklamacji są problemy wole dać więcej i kupić porządne meble i mieć spokuj na pare lat a nie na pół roku .

Sidor

"Łuć", "faktóra", "otwarłam", "pżejżyście". Tak Edytko, to o tobie mowa.

Karolina

@pablo ale to ironia, czy też naprawdę jesteś zadowolony z warunków zatrudnienia w fabryce mebli '' BODZIO''? @Kajko możesz wytłumaczyć, co masz na myśli? Czy w firmie były ostatnio jakieś zwolnienia?? Twój komentarz właśnie to sugeruje i dla wielu osób może być to bardzo niepokojące.

Kajko

Czyli poleciała cała nowa ekipa? Ludzie z Klimeckiego tam pracują ?

Karolina

@Kici na pewno taka jedna zmiana to jeszcze większy plus dla zainteresowanych pracą w BODZIO. @nosił wilk razy kilka, dziękuję za Twój komentarz bo można przeczytać w nim zarówno plusy jak i minusy. Jak widać wcześniejsza dyskusja o pensjach się potwierdziła, zastanawia mnie tylko ten brak poszanowania pracownika, naprawdę jeśli sobie radzisz i osiągasz jakieś wyniki, firma Cię tak traktuje?

pablo
@Karolina 13.09.2017 14:14

ok masz racje ja mam zawsze dużo kasy na czas pozdro

nosił wilk razy kilka i każdy się boi wilka

Co do pracy w FM Bodzio na stanowisku referenta ds. sprzedaży, czyli sprzedawcy w salonie, podzielę się moimi spostrzeżeniami. Na początek Plusy +wypłata zawsze w terminie, nigdy nie było żadnego problemu z płatnościami +wysokość wypłaty OK, zdarzało się i grubo powyżej średniej krajowej, ale podkreślę w tym miejscu że nie każdy salon ma obroty i są sprzedawcy którzy od lat robią za mniej niż 2000 na rękę +jak ktoś miał trochę pojęcia i chęci można było dorobić na montażach +teoretycznie brak nadgodzin w pracy, ale teoretycznie +umowa o pracę, chociaż z dzisiejszej perspektywy mogę śmiało powiedzieć że nie jest to nic nadzwyczajnego, tym bardziej że ZUS przy naprawdę wysokich dochodach i odprowadzanych w pełni przez FM Bodzia składkach wylicza że może na emeryturze zobaczę 2200 na rękę A teraz minusy -brak poszanowania pracownika, jesteś tylko numerem który można wymienić na inny numer -brak jakichkolwiek szkoleń, FM Bodzio nie inwestuje w swoich pracowników ani złotówki, więc jeżeli chcesz się rozwijać to na pewno nie w tej firmie -naciskanie na wybranie urlopu do maja, tak żeby zostało wam 6 dni do końca roku -sprzedawca to również magazynier, monter, sprzątaczka, ekipa do koszenia trawy, człowiek do odśnieżania parkingu, pracownik działu reklamacji który musi wymienić meble u klienta, wnieść i znieść np. narożnik na i z czwartego piętra. To nic że po wykonaniu większości z tych zadań jesteście wykończeni i spoceni, trzeba dalej cisnąć sprzedaż z uśmiechem na ustach -nie przestrzeganie przepisów BHP odnośnie ciężaru jaki może nosić pracownik, często kobieta musi z kierowcą wnieść elementy szafy na salon a waga paczki to 80kg -coraz więcej problemów ze sprzedażą mebli, od kilkunastu lat w kółko te same meble zmienia się tylko kolor płyty, uchwyty meblowe i nóżki. Jak popatrzysz na meble konkurencji to jesteśmy dekadę do tyłu, i nie chodzi tylko o wzornictwo, którego w FM Bodzio nie ma, chodzi o rozwiązania techniczne, akcesoria meblowe i jakość, która również jest z roku na rok na niższym poziomie. -brak ujednoliconego uniformu sprzedawcy, nie raz klient patrzy z niedowierzaniem jak sprzedawca przychodzi ubrany do pracy. Każdy może spróbować, dla jednego to będzie szczyt marzeń być sprzedawcą w tej firmie, dla drugiego totalna porażka, a forum to tylko forum, trzeba spróbować samemu

Kici

Wszystko racja Karolina :)zawody dość rzadkie i dość trudne dla kogoś kto nigdy nie miał z tym styczności. Na salonach też ładnie zarabiają jeśli sprzedawca ma utarg to ma z tego prowizję.Ja tam polecam pracę w firmie BODZIO.Wyplaty są naprawdę dobre :)pracujemy na jedną zmianę co jest bardzo dużym plusem.

Karolina

Wiadomo, że nie każdy @misiek się do tego nadaje, stąd zapewne też to, że niektórzy sobie z czymś nie radzą. @Marysia, rzeczywiście zawody, o których mówisz są teraz dość rzadkie, więc może stad wynika, że są tak w BODZIO doceniane?

Karolina

Może w takim razie, Fabryka mebli '' BODZIO'' @misiek, wyłania takie osoby na zasadzie, że sprawdzały się na produkcji. Masz rację ze szkoleniami, takie na pewno przy zarządzaniu ludziom się przydają. Czy ktoś z kierowniczego stanowisko mógłby odnieść się do tych dywagacji i dać znać jak jest naprawdę przy takiej pracy?

Misiek
@Karolina 25.08.2017 11:02

Karolina masz rację to powinny być osoby które znają się na pracy ,ale i również osoby które potrafią radzić sobie z psychiką na tym stanowisku.Z tego co widziałem nie każdy to potrafi .Nie będę tutaj dysponował nazwiskami bo nie o to chodzi przecież .Takie kursy i szkolenia raczej obowiazują w każdej większej firmie .Super że ktoś jest za i myśli o dobru firmy pozdrawiam

Karolina

@misiek to na jakiej zasadzie w takim razie awansują te osoby? Czy dzieje się tak, że ze sprzedawcy można przejść na stanowisko wyżej?

Misiek
@Karolina 12.08.2017 20:00

Te osoby od dawna są na stanowiskach mistrzowskich i są brani z produkcji z maszyn.To że ktoś zna się na pracy ,nie znaczy że będzie dobry w kierowaniu ludzmi .Dlatego takie osoby brane z maszyn ,są to osoby fizyczne powinny dalej się szkolic i douczac.W innych firmach przeprowadzane są kastingi na takie stanowiska ,a tu tylko na sprzedawców jest kasting ?

Karolina

@MISU a wiesz na jakiej podstawie zatrudniają tutaj ludzi na wyższych szczeblach? Bo głównie poszukują teraz sprzedawców więc trudno zweryfikować czy trzeba mieć wyższe wykształcenie czy nie

Misiek
@Karolina 20.07.2017 14:13

Karolina mi nie chodziło o sprzedawców. Sprzedawca nie musi mieć zadnego dyplomu ,tylko doswiadczenie i byc miłym. Chodziło mi o kadrę kierującą ludzmi.W innych firmach są to kierownicy na produkcji. W firmie Bodzio o tkz mistrzów którzy mają pod sobą trochę ludzi.Powinni być wysylani na szkolenia jako kadra i również ciągle powinni się kształcić. Tutaj szefostwo powinno przeprowadzać kastingi na takie stanowiska jak mistrz

Misiek
@Karolina 20.07.2017 14:13

Karolina mi nie chodziło o sprzedawców. Sprzedawca nie musi mieć zadnego dyplomu ,tylko doswiadczenie i byc miłym. Chodziło mi o kadrę kierującą ludzmi.W innych firmach są to kierownicy na produkcji. W firmie Bodzio o tkz mistrzów którzy mają pod sobą trochę ludzi.Powinni być wysylani na szkolenia jako kadra i również ciągle powinni się kształcić. Tutaj szefostwo powinno przeprowadzać kastingi na takie stanowiska jak mistrz

Kasia2234

Praca w tej firmie na stanowisku sprzedawcy= połączenie sprzątaczki z monterem mebli, dźwigaczem mebli itp.itd.. przy dodatkowym bonusie w postaci musu kontaktowania się z bezczelnymi opryskliwymi babami z centrali w goszczczu. A to wszystko za bajońską wpłatę 1500 zł ! Lepiej iść do biedronki.. te same obowiązki i lepsza wypłata. Firma masakra... Nie polecam!!!

globuss
@Kasia2234 11.07.2017 21:02

Zgadzam się z Kasia2234, wymagania coraz większe a wypłaty coraz mniejsze.

zły na maksa

Nie polecam tej firmy . Zamówiłem meble kuchenne , uzgodniłem wymiar blatów i niby ok do momentu przysłania towaru , blaty docięte na nieodpowiedni wymiar. Sprzedawca źle wpisał wymiary ale twierdzi ze tak mu podałem co jest bzdurą , no i niestety ostatecznie musiałem zapłacić za nowe blaty . Nigdy nie kupie niczego w tej firmie i każdemu odradzam . Po za tym meble wykonane z bardzo lichych materiałów a fronty ubrudzone klejem masakra.

Niebo a ziemia

Kupiłam kilka dni temu zestaw wypoczynkowy w Państwa salonie w Sosnowcu i jak na razie jestem z mężem bardzo zadowolona z wyboru. Mam jednak jedno pytanie które bardzo mnie nurtuje, a ponieważ nie wiem gdzie je zadać, pozwolę sobie zadać je tutaj, z nadzieją że ktoś z kadry zarządzającej tu zagląda i udzieli mi odpowiedzi. Mianowicie czy posiadają Państwo jakiś formularz kontaktowy gdzie można zostawić opinie na temat obsługi. Dlaczego pytam? Odpowiedź jest bardzo prosta, miałam w trakcie poszukiwań wypoczynku okazję odwiedzić Państwa salon w Sosnowcu kilkukrotnie, i o ile większość z tych wizyt łącznie z tą w trakcie której zapadła decyzja o zakupie wspominam bardzo przyjemnie, to jedna wizyta zapadła mi na tyle w pamięci że nie omieszkam jej pozostawić bez echa. Mianowicie w trakcie tej wizyty miałam okazję poznać Państwa sprzedawcę, który chyba jest na tym stanowisku za karę, a przynajmniej tak się zachowuje. Ten Pan miał tak wysokie własne ego, że czułam się jak intruz w trakcie tej wizyty, a sposób w jaki odnosił się do koleżanki w pracy był wręcz odrażający. Jak można dopuścić takiego człowieka do pracy z ludźmi, ja rozumiem że każdy ma prawo do gorszego dnia, ale frustrację należy zostawić w domu a do ludzi odnosić się z należytą kulturą, a "wielki" Pan furczał i burczał na wszystko i wszystkich do okoła. Takie zachowanie było "dopuszczalne" za komuny gdzie to sprzedawca był Panem i władcą, ale dzisiaj role się odwróciły i to klient jest najważniejszy. Niestety nie pamiętam jak owy Pan miał na imię, ale był to wysoki szczupły mężczyzna koło 40, na którego na szczęście trafiłam tylko raz. Może warto powrócić do książki skarg i zażaleń w każdym sklepie i bardziej pilnować pracowników którzy niejednokrotnie psują wizerunek firmy. Żeby nie było że wylewam żale, pragnę bardzo pochwalić Pana kierowcę który bardzo mi pomógł przy dostawie, chociaż wiem że nie było to jego obowiązkiem.

Niebo a ziemia
@Było ale się skończyło... 07.05.2017 22:42

Kierownik jest od tego, żeby tego typu rozmowy wziąść na klatę, wyciągnąć z nich wnioski, i dalej pracować. Krzyczenie na współpracowników i ordynarne odnoszenie się do klientów nie polepszą na pewno sytuacji, a jedynie pokazują słabość i brak umiejętności takiego "kierownika". A Pan którego opisałam nie wyglądał na kierownika, chyba że kierownik może być nieschludnie ubrany, niekompetentny, bezczelny i chamski dla koleżanek w pracy. Co do mobbingu, to proszę wziąść pod uwagę żę wymagać to nie mobbing.

MISIU
@Niebo a ziemia 10.05.2017 09:51

Racja kierownictwo w tej firmie na bardzo niskim poziomie .Nie ma co się dziwić jak praktycznie żaden nie ma dyplomu,tylko szkoły srednie pokonczone i to bez matur to o czyms swiadczy.Na dodatek nie jeżdżą na szkolenia-może wtedy by się dowiedzieli że na takim stanowisku jak mistrz obowiazuje kultura i zimna krew.Może kiedyś właściciele albo zarząd przyjmą kogoś z innej firmy doświadczonego w zarzadzaniu ludzmi bo to nie tylko o doswiadczenie w branży chodzi ,ale i podejscie do ludzi.POZDO

Endrju

Jestem sprzedawcą od kilku lat i faktycznie na początku była i grusza i bony na święta...troszkę tego brakuje, lecz gdy pracownicy sie starają, dbają o klienta to i fajny utarg mogą wyciągnąć, a co za tym idzie fajną premie zgarnąć do wypłaty. Brakuje troszkę doceniania za dobre osiągnięcia ze strony szefostwa, ale cóż jak wiadomo za darmo umarlo.

taki tam

Aha... Wqrzony z 2016-12-08 19:07 w prawie 100% racja i nadal aktualne. Przyczepił bym sie tylko trochę do tego braku stresu. Przełożeni - masakra. Ludzie z firmy uciekają bo jest coraz gorzej. I przede wszystkim to: Żeby ku*wa salon meblowy nie miał narzędzi do montażu mebli??!! Chore! ps. Sprzątanie salonu i poza nim. Nadchodzi wiosna więc będzie sprzątanie dziedzińca, koszenie trawy, mycie szyb. A w zimę? W zimę jest np odśnieżanie :-)

taki tam

Tak jak pisano wcześniej: Minimalna + premia (średnio wychodzi to 1700-2300 na rękę). Można dorobić na montażach. Niestety jako sprzedawca jesteś w firmie nikim i jeśli masz niefart to masz taką kierowniczkę co zwolni za nic. I nie mówię o kierowniczce salonu ale o prowadzącej strefę z którą codziennie masz kontakt telefoniczny/meilowy. W firmie wszendobylska inwigilacja. Kamery nagrywają twoje poczynania i stream idzie na żywo do Goszcza oraz jest przechowywany przez tydzień czy dwa. Praktycznie za każdy swój błąd płacisz. Serio. Po to również są kamery. Obowiązków (że tak to ujmę) W CH**!! Sprzedajesz, robisz projekty, montujesz na ekspozycję, przyjmujesz dostawy, sprzątasz cały salon, reklamujesz towar i.. jeździsz nawet na reklamacje do klienta (w czasie pracy). Administracja jest w tej firmie niepojęta!! Zabiera tyle czasu że szkoda gadać. Ale jest plus. Nie nudzisz się. Serio. Zap***dol niesamowity a jeśli jest sprzedaż to tym większy bo więcej np. reklamacji. Ale w zasadzie nie jest tak źle. Wolę to niż kasę w Biedronce. Co do mebli (widzę że i tacy tu piszą) to: Jestem od jakiegoś już czasu obecnie pracownikiem Bodzia i coś wam powiem… Produkcja mebla jednak kosztuje i każdy producent na czymś stara się oszczędzić. Bodzio jednak nie oszczędza na płycie jak Ikea. Nie ma tu żadnych komórkowych rozwiązań i plastra miodu więc meble nie załamują się ja w Ikei. Nie są też zrobione z cienkiej płyty. Gęstość prasowania dorównuje gęstości mebli Black Red White (szczególnie że ci drudzy produkują dziś meble znacznie gorszej jakości niż kiedyś). Wiem bo sprzedawałem i montowałem meble BRW przez kilka lat (Forte zresztą też przez ok rok czasu). I proszę porównać teraz cenę mebli Bodzio do ceny mebli BRW. Ceny Mebli Bodzio są niższe nawet od najtańszego systemu BRW czyli TipTop posiadającego plastikowe prowadnice które były bardzo często reklamowane (Bodzio posiada metalowe). Zatem porównajmy: Biurko z szufladką Bodzio 85zł a TipTop 159, komoda 4 szufladowa Bodzio 210zł a jej połowa w systemie TipTop za 249zł. Podobnie szafa 92x192cm w Bodziu to koszt 353zł a TipTop 67x183cm 399zł. Za ta cenę naprawdę ciężko kupić coś lepszego. To samo tyczy się mebli lakierowanych. Biała lakierowana komoda 4 szufladowa to koszt zaledwie 326zł. I teraz porównajcie sobie cenę z lakierowanymi meblami BRW. Więc o czym tu mówić i czego oczekiwać? Za tą cenę meble Bodzia sa naprawdę solidne a do tego posiadają regulowane nóżki co nawet w BRW nie jest standardem. Nie dziwcie się jednak że są w większej części składane na kołki zamiast na konfirmaty ani że są pakowane tak jak są bo gdzieś przy tych cenach trzeba przyoszczędzić. A jeśli meble przyjadą do was uszkodzone to fakt macie pecha jednak porównując do BRW: Bodzio wymienia bez łaski, nawet szyby i czeka się tylko 3 dni zamiast nawet 2 tygodni. Co więcej kupując meble macie prawdziwe raty 0% i transport mebli gratis przy zakupie już za 500zł a cokolwiek byście nie zamówili macie albo na miejscu albo czekacie max 3-4 dni robocze. Także zgadzam się lamentami. Bodzio ma swoje wady, jednak w porównaniu do konkurencji wypada bardzo dobrze szczególnie za tą cenę mebli. Oczywiście znajdą się też tacy co za tę kwotę oczekują Bóg wie czego. Powiem im wtedy: idźcie do Biedronki, Lidla czy Jiska. Tam dopiero sprzedają dobre meble :-) ps. Wiele tu negatywnych opinii. Wszędzie się znajdą. Nawet w BRW. Wczoraj miałem klientkę która za tą cenę oczekiwała Bóg wie jakiej powłoki lakieru. hihi :-)

17 cm

kupiłem narożnik po upojnej nocy z koleżanką została na nim biała plama niewiem co to czy to wada fabryczna chyba nie

Ja

Zróbcie coś ze swoją siedzibą obsługa jest nie miła. Zamowilismy meble na wymiar meble przyjechały . Kuchenka jest nie od tego kompletu przez co drzwiczki od szafki naroznikowej się nie otwierają. Po zgłoszeniu tego Pani powiedziała ze ona nam mówiła śmiech na sali kto by się zgodził na szafkę której nie idzie otworzyć . Później Pani powiedziała żebyśmy sobie docieli rączkę lub blat to będzie pasować. Gdy powiedzieliśmy ze się nie zgadzamy to powiedziano nam żebyśmy spakowali kuchenkę w karton on niej mimo że kuchenka przyjechała w foli i mamy odwieść na swój koszt Plus dopłacić 99zl . Zróbcie coś z tym bo to nieporozumienie

Ludwicki

Firma Bodzio jest bdb. Kupiliśmy sofę Afrodytę z małą usterką. Jeżeli ktoś usiadł na brzegu rozkładała się. Napisałem do firmy meila. Po kilku dniach przyjechał do nas Pan z serwisu usterkę naprawił i jeszcze przeprosił za kłopot. firma ta zasługuje u mnie na szacunek. W przyszłości będę korzystał z usług tej firmy ponieważ obsługa a także ceny są godne uwagi

Wqrzony

Zacznę od plusów: - wypłata zawsze na czas - praca bez stresu - w każdej chwili można zrobić sobie krótką przerwę na posiłek - praca jest prosta i dosyć przyjemna Minusy: - osoby pracujące w biurze chamskie i traktują zwykłego pracownika jak parobka, wieczne pretensje (zwłaszcza pan Sebastian z działu reklamacji oraz pan Marcin z działu technicznego) - paradoksalnie zarobki dużo niższe niż jeszcze dwa lata wstecz (pracowałem na małym salonie, gdzie obrót w granicach 100 tys. był maxem. Kiedyś wypłata 2500 zł, teraz niecałe 1700 zł) - w ostatnich latach zabrano nam wczasy pod gruszą (500 zł) oraz bony świąteczne (400 zł) - brak ubezpieczenia grupowego NNW - pracodawca dysponuje połową Twojego urlopu w tym tego 10-dniowego - ogólnie firma 100 lat za murzynami, zarówno jeśli chodzi o design mebli, jak i narzędzia, które mają pomagać pracownikowi w płynnej pracy. - nie licz na rozwój!

Mgr
@Wqrzony 08.12.2016 19:07

Jestem wieloletnim pracownikiem firmy Bodzio i to co sie teraz dzieje to szok!!! Było opisane już wcześniej o p.Marcinie strasznie niemiły opryskliwy gość,traktuje pracowników jak śmieci!!

Oszukana
@Mgr 12.05.2017 08:04

Co się dziwić . Jacy właściciele taka jakość. Poznałam osobiście jednego z wlascicieli tego mlodszego i nie mogę uwierzyc jak mozna byc.takim bezdusznym człowiek. Licza się pieniądze nie jakość i traktowanie ludzi

Klijent

Nabyłem fotel jednoosobowy po rozpakowaniu zong,Płyta pilśniowa uszkodzona,Dzwoniąc do firmy pani mnie zmyła.Z reklamacją.Mam mieszane uczucia co do Firmy.

Kupiec.

No jestem dość szczęśliwy, że czytam to co napisała Pani, chociaż trochę mnie ciekawi o co chodzi, przecież chyba Bodzio nie sprzedaje lodówek czy już zaczął?

Zostaw opinię o fabryka mebli '' BODZIO'' - Goszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fabryka mebli '' BODZIO''