logo Fabryki Mebli FORTE S.A.

Fabryki Mebli FORTE S.A.

Suwałki

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

ja 2009-09-13 10:34
[usunięte przez moderatora] praca za nędzne pięniądze , za 7,5 brutto myślą że kupili twoją dusze
2
lol 2011-05-29 23:19
[usunięte przez moderatora] i tej niemieckiej firmy [usunięte przez moderatora] nie zapomnę do końca życia i radzę wszystkim omijać ją szerokim łukiem
1
KSIĘGOWY 2014-05-07 11:29
DZIWNA FIRMA NIE ROZLICZA NADGODZIN ZGODNIE Z PRAWEM A ZAMIAST TEGO PŁACI ekwiwalent W FORMIE NAGRODY, OCZYWIŚCIE PRACOWNICY TRACĄ NA DODATKU SZKODLIWYM A PONIEWAŻ MAJA CZESTO STAWKI PONIZEJ NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ, TA RZEKOMAQ NAGRODA TO UZUPEŁNIA, SKANDAL. PAŃSTO W PAŃSTWIE, BEZPRAWIE I O DZIWO SA ZWIĄZKI ZAWODOWE, CIEKAWE PO CO?
1
miniek 2014-06-05 02:28
NO ŻALL DYREKTOR FABRYKI W BIAŁYMSTOKU ZAPROPONUJE KWOTĘ 3000 PLN BRUTTO NA STANOWISKU PRACY ZASTĘPCA KIEROWNIKA ŻALLLL
1
coco 2014-06-20 21:57
Słyszałem o kiepskiej atmosferze... czy to prawda?
4
P 2015-02-03 21:29
Kołchoz... pracownikÓw zza granicy sprowadzają
3
forte suwałki 2015-06-16 14:58
Jest coraz gorzej. Z miesiąca na miesiąc coraz mniejsze wypłaty. Ioni sie dziwią że ludzie chodzą na zwolnienia i się zwalniają
3
Lolek 2015-10-11 11:23
Masakra, ludzie broń panie Boże od tego czegoś
1
arek 2015-11-01 13:15
a co jest w tej firmie Forte nie tak? w padmie jest gorzej.
cwaniaczek 2015-12-16 13:31
Witam wiec jak naprawdę jest w forte?ile kasy miesięcznie?jako ze usprawnienia na wózki widłowe i prawko kat c to daje to cd tam?i czy biorą ode ręki pracowników,?
1
ktoś 2016-02-08 21:30
Pracowałem w Hajnówce. Śmieszne pieniądze - praca taśmowa.. krzyki.. wyzysk.. niewdzięczność.. nie polecam. Wręcz odradzam.
4
zajcew 2016-05-24 17:14
W Forte trzeba uważać. Niestety stosują tam bardzo niemiłe zagranie. Potrafią ściągnąć cię obietnicami do pracy, podpiszą umowę a jak już do nich przyjdziesz i mają pewność że zerwałeś kontakt z poprzednim pracodawcą to zmieniają warunki umowy. Niestety to jest nagminne. Podsumowując zanim im zaufasz zastanów się dwa razy. Firma niestety zatrudnia pewnych ludzi na wysokich stanowiskach ale bez jakiejkolwiek etyki zawodowej i kultury pracy.
40
asza 2016-05-27 10:58
Żłobek jest dla każdego pracownika a nie tylko np. mistrza czyli nic poza normą nie oferują na plus.
lol 2016-06-08 21:22
a czy przypadkiem ta kiepska atmosfera nadgodziny i obniżania pensji to nie zasługa p. dagi?
w nie jednej firmie już krwi napsuła! jak się pokapują ze za dużo wydoiła to poleci jak wszędzie dotąd. szkoda tylko pracowników
19
Yogi 2016-06-15 16:19
Właśnie o tą osobę chodzi. Jest w mojej opinii osobą nie nie godną zaufania i nie ma co liczyć że dotrzyma danego słowa. Typowy " szczur" korporacyjny. Nic nie zbuduje sama, wydaje pieniądze firmy i psuje renomę Fabryce.
24
z produkcji 2016-06-17 15:59
Wszyscy mają takie same warunki ubiegania się o to co proponuje forte. Nie wypisujcie głupot, że tylko pracownicy z biur mogą.
1
byq 2016-06-30 05:57
hej, nie polecam. byłem na rozmowie o wysokie stanowisko. p. daga na wejściu zaznaczyła, ze tak naprawdę jest prowadzona rekrutacja tylko na szczebel niżej. straciłem czas i pieniądze jadąc tam przez cały kraj... zero kultury i poszanowania dla człowieka. mam wrażenie, że nawet nie czytają cv tylko hurtowo zapraszają na rozmowy.
28
byq 2016-06-30 05:58
hej, nie polecam. byłem na rozmowie o wysokie stanowisko. p. daga na wejściu zaznaczyła, ze tak naprawdę jest prowadzona rekrutacja tylko na szczebel niżej. straciłem czas i pieniądze jadąc tam przez cały kraj... zero kultury i poszanowania dla człowieka. mam wrażenie, że nawet nie czytają cv tylko hurtowo zapraszają na rozmowy.
24
Byq 2016-06-30 19:31
Ja odpowiedziałem na ogłoszenie w pracuj.pl
Kontakt był z ich strony, telefoniczny jak również mailowy... nie ma tu mowy o pomyłce. Myślę, że wiążą ludzi z sobą tak jak ktoś prędzej powiedział.
3
Marek K 2016-07-05 21:38
p. daga ja już zauważyłeś w ten sposób Wabi Pracowników. Obiecują dużo, dają fajne ogłoszenia ale jak już u nich zaczniesz pracę, wszystko się zmienia- warunki, podejście. Krótko mówiąc mobbing jak się patrzy. Ale cóż wymagać od Takiej osoby
32
Radek 2016-07-06 11:45
Teoretycznie oprócz podstawy pracownik powinien dostawać premię. Niby jest ona standardem ale często zdarza się że potem jej nie wypłacają albo pomniejszają. Czyli zależy jaki ma humor przełożony. Czyli jak i w innych przypadkach najpierw obiecują i zapewniają że premia jest zawsze a potem i tak ją pomniejszają albo w ogóle nie płacą. Najgorsze że wszystko w świetle prawa bo to tylko premia. Polityka płacowa jest koszmarna. Z resztą jak widać niemal każdy ma takie zdanie - a już na pewno osoby z produkcji.
11
Andziul 2016-07-29 12:35
A jak wygląda sprawa na stanowisku asytent biurowy? Może ktoś coś powiedzieć? Jak kasowo i w ogóle czy warto? Praca w Ostrowi Mazowieckiej.
3
bimbam 2016-08-29 18:23
@hania
Doprecyzuj proszę swoją wypowiedź. Jakież to zalety szczególnie masz na myśli? Socjal i ubezpiecznie? A czy przypadkiem nie oferuje tego każda legalnie działająca firma? Obozy dla dzieci i wycieczki dla pracowników (o tym chyba zapomniałaś)- jednak jesli już dotrze do Was informacja o takowych, możecie być pewni, że nie będzie już miejsc...
Co do mojej kilkuletniej obserwacji - duża rotacja pracowników. Na co dzień odczuwa się brak wiedzy, doświadczenia. Błyskotliwe kariery i szybkie awanse... ze wszelkimi konsekwencjami... p. Daga. Hmm.. opnia wyżej @Marek K ma w sobie dużo prawdy.
24
koncio 2016-09-16 09:43
Witam!
Praca w Forte Suwałki to ostatnie miejsce gdzie można pójść. Warunki pracy straszne, niekiedy ponad własne siły, płaca poniżej krajowej (dopłacają ). Świadczy o tym rotacja pracowników. Panuje straszny mobbing, pracownicy nie mają żadnego szacunku, są wyzywani przez kierowników, majstrów zmuszani do przyjścia na tzw. GENY, szantażowani, straszeni żadnej godności. Nie interesuje Ich że ktoś nie może zostać po 8 godzinach, przyjść na GENY. Nie jesteśmy robotami mamy własne życie rodzinne, swoje problemy. Może ktoś zainteresuje się tam bezpieczeństwem, warunkami pracy, płacy. A może to jest ciche przyzwolenie na takie traktowanie przez wyższe władze?
17
Kriss 2016-09-17 10:27
Nie chce ci się wierzyć , bo widać nigdy nie pracowałeś w takiej firmie. Albo jesteś kierownikiem. Przykład : albo podpisujesz zmianę warunków umowy albo wylatujesz, jak nie zostaniesz po godzinach to wylecisz

W tej firmie to normalne . Brak szacunku do ludzi, pseudo Dyrekcja ( nie wszyscy) ale jest kilka Gwiazdek przyjezdnych. Mam nadzieję że Pan Prezes w końcu podsumuje ich działania i porozmawia z pracownikami co o nich sądzą. Myślę że się wówczas mu spojrzenie zmieni.
24
kriss 2016-09-21 07:23
powodzenia. Jak się nie sparzysz to się nie nauczysz:)
3
Kriss 2016-09-21 23:09
Ja mówię o centrali nie o innych oddziałach. Niestety jeśli chodzi o OM wiem co piszę i nikt mnie nie przekona że jest inaczej. Zbyt wiele widziałem jak tam się działa
18
iku 2016-09-22 09:49
jest ogłoszenia na technologa zakładowego do Hajnówki do was, czy jako kobieta mam szansę na takie stanowisko?
Były pracownik 2016-12-23 16:09
Witam wszystkich, nie dziwię się że Fabryka forte w Suwałkach poszukuje pracowników od tak dawna i nadal nie mają ludzi do pracy, ponieważ to co tam się dzieje to jeden wielki chaos, umowy o pracę nie dają w dniu kiedy pracownik zaczyna pracę, w wg przepisów na dzień dzisiejszy umowa musi być podpisana od momentu kiedy pracownik zaczyna pracę, w kadrach Pani mówi że ma tyle papierów i jest zawalona pracą że nie ma czasu poświęcić nowemu pracownikowi 5 minut na stworzenie umowy o pracę śmiech na sali, następna sprawa że firma przyjmując nowych pracowników, w szatni nie mają wolnych szafek, pomijając już fakt że szafki są chyba jeszcze PRL-owskie zamykane na kłódki i wkładany łom by nikt się nie włamał, następna sprawa to, że maja nowego pracownika totalnie w d... i nie raczą odpowiedzieć na którą godzinę trzeba przyjść do pracy a rano dzwonią gdzie jesteś więc żegna się taki zakład i życzy powodzenia w szukaniu pracowników, bo na pewno ich nie znajdą z takimi zasadami i z takim traktowaniem ludzi.
14
marlon 2017-01-02 10:10
no a tanne Suwałki słyszał ktoś, coś.
grześ 2017-01-03 09:03
a może by kto napisał ile tam zarabia brygadzista czy mistrz zmiany
3
Fabio 2017-01-03 18:28
Jaki biedny pracownik. Chłopie ogarnij się i przestań biadolić. To nie przedszkole tylko praca i trzeba sobie wszystko ustawić. Firma znana na rynku więc jest nadzieja że praca będzie stabilna, uszanuj to. Ja jestem zadowolony i będę polecał innym tą fabrykę.
2
Były pracownik 2017-01-04 22:06
Do Fabio:
Biadolić? o czym Ty człowieku mówisz ? jak jest w firmie, tak nadal szukają pracowników to samo mówi za siebie. Jeśli jesteś zadowolony z takich warunków to gratulacje, widać nie wiele Tobie potrzeba do szczęścia, jak byś miał chłopie trochę oleju w główce i inne poglądy na życie to byś tak nie chwalił fabryki, no ale cóż więc życzę miłej "pracy" , można mieć lżej w życiu, lecz trzeba myśleć, a każdy jest kowalem własnego losu.
8
grzegorz 2017-01-06 11:53
ja myślę, że ciągle szukają nowych pracowników dlatego, że firma się rozrasta i budują fabrykę i będzie 1000 nowych miejsc pracy
3
Kriss 2017-01-06 14:21
Rozrasta się to prawda.Znaczy fabryka zarabia na dyrektorów i właścicieli.Niestety kosztem szarych pracowników. W końcu ktoś musi zarabiać na BMW Dagmy.
20
Anna K 2017-01-09 13:46
No niestety utrzymanie BMW tanie nie jest a liniowo muszą zarabiać na takie Celebrytki
21
Chrabinka 2017-01-23 18:42
Mam rozpocząć pracę w fabryce bo słyszałam dobre opinie o nich. Tu są natomiast wpisy niezbyt pochlebne. Myślę, że jesteście nieszczęśliwi.
zainteresowany 2017-01-30 12:59
Poszukują administratora IT ponad miesiąc czasu. Ogłoszenie nadal jest na stronie Forte i na innych suwalskich portalach o co chodzi? Brak chętnych? A może za mało informatykom płacą, dlaczego odszedł poprzedni? Proszę o informację.
6
luck 2017-01-30 16:58
Praca w forte to dramat
18
byly operator 2017-02-05 18:41
a więc tak na szybko też coś dodam od siebie
praca na 3 zmiany bądź w systemie 4-brygadowym w zależności na jaką maszynę brakuje pomocnika
gdy pracujesz na 3 zmiany możesz sobie pomarzyć o weekendzie ponieważ zmuszają do przyjścia w wolne dni, gdy odmówisz to mistrz woła kierownika i dociekają dlaczego nie chcesz przyjść, dla nich najlepiej by bylo jakbys nie chorowal i nie mial życia prywatnego
gdy nie ma tak zwanej "roboty" na Twoim stanowisku , to wysyłają cię do domu na przymusowy urlop, albo rzucają na inne maszyny do pomocy , nawet jeślli jesteś operatorem to traktują cię jak psa
gdy masz konserwacje maszyny to mechanicy nie mają części , nawet smarów używają niezgodnych z ich przeznaczeniem , jednym słowem ciężka harówka psychiczna i fizyczna nawet będąc operatorem , zarobki w granicach 2tys zł na rękę

Pozdrawiam
8
,Misiek 2017-02-06 11:19
Witam ile mozna w forte zarobic bo pracuje w padmie art mam 3 tys i niewoem czy jak otworza forte do sie noe przeniesc tylko ile.bym zarabial w forte
Ciekawski 2017-02-06 20:30
Kto to jest p.Daga? Kim ten ktoś jest w Forte?
2
Folklor 2017-02-16 12:52
Czy aktualna jest oferta dla automatyka? Bardzo bym chciał w Forte pracować, bo wiem że to solidna firma. Ciekaw jestem atmosfery wewnątrz zakładu? Czy poza pensją zasadniczą są w firmie jakieś dodatki?
Zostaw swoją opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Suwałki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.