logo Fabryki Mebli FORTE S.A.

Fabryki Mebli FORTE S.A.

Suwałki

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

Lidia 2017-03-01 11:58
Czy firma bierze udział w targach pracy?
1
Matii 2017-03-06 21:45
Jak długo trwa proces rekrutacyjny w Forte ?
1
Lidia 2017-03-07 16:03
Dołączam się do pytania Matii, może ktoś zechce się podzielić jak wygląda proces rekrutacyjny?
olecko 2017-03-08 11:19
ludzie przeprowadzam się z olecka do suwałk jaką firmę proponujecie? jestem operatorem maszyn stolarskich mam papiery na wózki obecnie pracuję w zpu prawda olecko ale nie będę dojeżdżać za 2000 z suwałk do olecka
hbm 2017-03-12 20:20
Witam. Powiem wam troszke o Forte i wrunkach. Rotacja ludzi jest ogromna, sa potrzebni to jest ogloszeniei przychodza nowi z nadziejami na dluzsza prace i pozniej sie rozczarowuja. Praca to system 4 zmianowy, jak nie ma roboty to przymusowe urlopy. Jezeli dobrze sie trafi to mozna nawet ddluzej popracowac. Kierownicy jak i dyrektorzy nastawieni na premie tylko ze swoja, nacisk ogromny na wyrabianie tak zwanej normy, gdzie mimo jej wyrabiania o dziwo w statystykach i wykresach juz nie koniecznie istnieje,roczne przyrosty produkcji w skali 5-6% co daje ogromne zyski i premie dla dyrektorow i kierownikow tylko nie dla pracownikow. Podwyzki-brak, pare lat temu byly jakies dodatki swiateczne itp. teraz nic, premie dyrektorow, tyle wiadomo. Ogolnie jesli ktos dobrze trafil pare lat temu to pracuje .Mowie o produkcji. ogolnie a nie tylko o Suwalkach
7
.... 2017-03-17 10:45
cześć proces jest beznadziejny. Rekieterka nie ma zielonego pojęcia o pracy, procesach. Zachowuje się tak jak by zjadła wszystkie rozumy. Widać że to co mówi w żaden sposób nie pokrywa się z wiedzą osoby doświadczonej. wg mojej oceny rekrutacja jest bardzo słaba, KORPORACYJNA - bicie piany i szum udawanie że coś się robi, typowa pokazówka w korpo. Jeżeli ktoś nie czyta CV i nie jest przygotowany do spotkanie to jest bardzo słabe. źle świadczy o firmie. Nigdy nie zatrudni dla tej firmy dobrych ludzi którzy zmienialiby organizację. W jaki sposób Pani dyt. z HR wykona zadanie dla zleceniodawcy.
Kolejny błąd to brak szacunku dla czasu osób aplikujących na stanowiska. Zapraszają aplikujących z całej polski, strata czasu, rozmowę można przeprowadzić telefonicznie przez skype.
17
Kriss 2017-03-17 11:53
Szczera prawda niestety dział HR Dokładnie tak działa no ale cóż Ryba psuje się od głowy . Może czas by było zmienić dyrektora HR na kogoś kompetentnego a nie tylko osobę na pokaz za którą nie stoi żadna wiedza ani doświadczenie.
13
Iza 2017-03-19 09:37
Fabryki Mebli FORTE zatrudnia około 3 tysiące osób to o czymś świadczy.
.... 2017-03-20 09:40
Iza świadczy to o tym że to duży kolos na glinianych nogach. Częsta zmiana personalna na wszystkich stanowiskach świadczy o małej stabilności w firmie. Firma jest duża jednak w żaden sposób nie jest poukładana! wystarczy wyjdź z biura i czasami przejdź się po produkcji. Oczywiście żeby to ocenić musisz mieć wiedzę praktyczną, produkcyjną a nie biurową.
7
S. 2017-03-22 09:25
Dokładnie taka sama sytuacja podczas rekrutacji na dyr. Produkcji.
2
S. 2017-03-22 10:34
Zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko Dyr. Produkcji a odniosłem wrażenie że szukają specjalisty ds Lean ale o tym za chwilę. Pani dyr HR spóźniła się na spotkanie ponad pół godziny. Wpadła do salki konferencyjnej nie tłumacząc się wcale bo niby dlaczego.... Zaczęła szukać CV w swojej teczce ale nie znalazła, po zerknięciu na mój egzemplarz stwierdziła że bardzo słabo to wygląda (20 letni staż na stanowiskach kierowniczych i dyrektorskich z ogromnym spisem dokonań). Zinteresował ją tylko jeden temat - wskażniki efektywności produkcji. Z uwagi na bardzo zarozumiałą postawę prowadzącej od początku rozmowa odbywała się w nerwowej atmosferze i mocno utrudniało to prezentację mojej osoby. Po tym pierwszym pytaniu prowadząca spotkanie stwierdziła że: nie mam kompetencji na to stanowisko, nie interesuję się produkcją ponieważ mam za bardzo zadbane ręce i ogólnie za dobrze wyglądam (??? to jak ma wyglądać dyrektor?? umorusany w smarach i kombinezonie??). No gratuluję tej pani predyspozycji do pracy w HR! Ponadto prowadząca spotkanie z dumą chwali się że kandydaci do pracy wdają się z nią w konflikty w trakcie rozmów i dochodzi do krzyków. Zapewne gdyby nie mój bardzo spokojny charakter introwertyka to zapewne na tym spotkaniu też by się to tak skończyło. Podczas spotkania pani z HR również prezentuje z dumą fakt jak to bardzo ludzie w firmie nie chcą z nią współpracować, nie chcą uczestniczyć w jej projektach, nie przychodzą na spotkania - rozumiem tych ludzi. Zadałem także pytanie dlaczego wcześniej nie analizują CV, nie dzwonią aby porozmawiać przez telefon lub Skype tylko narażają ludzi na stratę czasu i pieniędzy na podróż (w moim przypadku 700 km) - pani z uśmiechem odpowiedziała że to nie jej metody pracy - no fakt, brak u niej wielu metod a pozytywnych to chyba wszystkich. Podsumowując można jednoznacznie stwierdzić że nikt kto spotka tego rekrutera na swojej drodze nie będzie chciał tam pracować. Pani uważa że posiada ogromną wiedzę z różnych sfer działalności firmy jednak szkoda że nie posiada umiejętności kluczowych na jej stanowisku, w ten spodób niszczy skutecznie zasoby ludzkie w Forte a nie buduje.
33
Iza 2017-03-22 11:56
Słyszałam o firmie dobre opinie a ponieważ chcę aplikować na stanowisko tłumacza języka angielskiego proszę o kilka informacji.
O 2017-03-23 07:22
Iza strata czasu, chyba że twoje aspiracje finansowe są na poziomie najniższej krajowej + 40 % premii uznaniowej uzależnionej od wskaźników KPI.
Chyba że Pani dyr z HR zamieni się z Tobą na Pensje. Wtedy jak najbardziej zatrudnij się tam
13
Natalia 2017-03-27 11:17
Fabryki Mebli FORTE to dobry pracodawca, ciągłe sie rozwija. Jestem zadowolona z pracy.
2
kasia 2017-03-27 20:10
wiadomo jaka to jest praca, warunki są dobre w porownaniu do innych firm
2
Józek 2017-03-27 21:46
Chciałem również podzielić się opinią na temat negatywnej rekrutacji p. Sobolewskiej z HR - żenada kompletna, na jesieni również startowałem na stanowisko menedżerskie. Również dowiedziałem się jak to Pani Manager HR jest już zmęczona rekrutacją przez tyle lat i tylko tych głupot musi ciągle słuchać , że ją to już nudzi, że w branży meblowej to sami idioci pracują, że jedyna branża jaką ona uznaje to branża motoryzacyjna - to po co przyszła do pracy w firmie czysto meblarskiej???? Może jedyna firma co ja przyjęła! Sama pracowała m.in. w sieci sklepów NEONET (wielkie budowanie zespołów - szok - jak to się ma do firmy produkcyjnej - to zupełnie inne realia)
Znam firmę FORTE od środka i wiem, że jest ok, ale ta Pani nie ma bladego pojęcia o rekrutacji - robi tak negatywną opinię firmie, że aż dziwne że jeszcze nikt jej nie wywalił dyscyplinarnie.
Zarząd firmy FORTE traci pewnie wiele ciekawych osób w wyniku tak kiepskiej rekrutacji.
Powiem szczerze miałem wrażenie, że siedzę na kozetce i Pani Manager ds. HR jest na seansie terapeutycznym i musi się wygadać przede mną - dziwne - a skończyła psychologie i prawo, wydawałoby się że ma podstawy aby profesjonalnie prowadzić rekrutację.
współczuję każdemu kto musi się z nią spotkać! Niniejszym postem chciałem się podzielić swoimi wrażeniami z rozmowy rekrutacyjnej.
24
Michał 2017-03-28 09:49
Rozumiem ,że teraz Forte S.A. wybiela komentarze nie zmieni to złej i niestety zasłużonej opinii o tej firmie. Jest to firma szwagrów pozostali to niewolnicy za małe pieniądze, jest szansa (raczej była) żeby Dubowo zmieniło postrzeganie Forte S.A. w Suwałkach. Zawsze można zatrudnić pracowników za wschodniej granicy bo 700 ludzi to w okolicy za 2000 zł nie będzie.
7
mikołaj 2017-03-28 14:05
z tego co widzę to zarobki są takie same jak w innych firmach, a nawet wieksze, w okolicach 1900zl na produkcji to mozna dostac chyba jedynie jeszcze w Amazonie pod Poznaniem w pozostalych firmach jest ponizej 1500zl realnie takze w Forte wcale nie jest tak zle, trudno zeby ktos na produkcji po gimnazjum zarabial tyle co ktoś po księgowości albo prawie.
Kasia M 2017-03-28 16:26
1900 to masz z tak zwanymi "dodatkami" - tylko one zależą od humoru szefa. Tak więc można o nich zapomnieć i liczyć że masz 1500 jak jedne z najniższych pensji na rynku. Co do wykształcenia to się całkowicie z tym zgadzam w teorii. Studia można sobie zrobić zaoczne , prywatne jest tego dużo, doświadczenia sobie nie kupisz a je się zdobywa latami i za nie się powinno płacić. No cóż powiedzieć jaki HR taka reszta firmy.
4
Kamil Do misiek 2017-03-28 18:58
Misiek nie idz,bo gwarantuje ci,ze będziesz zalowal. Nie zarobisz na pewno. Pierwsza umowę na trzy miesiące dostaniesz 11pln/brutto/godz. Później umowa na 2lata i dostaniesz uwaga woow 12plnbrutto/godz. Nieważne jak dobrze będziesz pracował z podwyżkami jest ciężki temat. Nie ma tak jak w padmie,ze jak dobrze pracujesz to o podwyzki nie trzeba się upominać
(bynajmniej jak ja pracowałem tak bylo).w forte przełożeni są szkoleni,aby nie dać podwyzki,a jeśli już ją "wywalczysz" to zmniejsza premie,ze ci to samo wyjdzie
2
barti 2017-03-29 15:02
lata doświadczenia na tym samym najniższym stanowisko są nic nie warte, co Ci da jak będziesz pracował 10 lat na produkcji na jednej maszynie
2
witkacy 2017-03-30 15:27
pracuje w forte warunki ok może być nie jest źle kasa normalna, są dodatki do pensji, ogólnie nie jest źle
władek 2017-03-30 22:43
Witkacy przestań pisać brednie, żyjemy w Europie co ty za 1700 zł chcesz osiągnąć. opłacisz rachunki i to koniec twojego szaleństwa z taką cienką wypłatą.
4
pracownik 2017-04-05 21:54
Niestety muszę potwierdzić jeśli chodzi o tą Panią. Pani D. nie szanuje pracowników a innym mówi jak mają się zachowywać. Emocjonalna i bardzo wybuchowa osoba, która zanim sprawdzi co się dzieje drze się na ludzi, drwiąc z nich.... aż dziwie się, że ludzie jeszcze z nią pracują...
Co do samej firmy nie mam zarzutów....socjal naprawdę dobry, ciekawe zadania, nowoczesny park maszynowy.
14
tomi 2017-04-06 14:20
ode mnie 5/5 bardzo dobra firma dobre warunki pracuje się ok w okolicy chyba najlepsza praca
1
pracownik 2017-04-06 15:54
lepiej chyba pracować w polskiej fabryce niż w zagranicznej
1
Kriss 2017-04-06 22:22
No niestety ta Pani to dno jakich mało. Brak szacunku dla ludzi, brak kompetencji że o stylu jaki reprezentuje nie wspomnę. Kobieto ty nie masz już 20 lat. Zacznij się normalnie ubierać a nie jak .... Cała firma się z tego śmieje.
18
darek 2017-04-07 10:46
sporo osób tam idzie do prac y, lepsza praca niż praca na czarno, tu jest full zus, kasa może być kokosów nie ma ale jest dobrze, stała praca, nie wyrzucają po 3 miesiacach, jest sporo takich ludzi którzy pracuja tu po 15-20 lat.
Natali 2017-04-12 11:37
Fabryki Mebli FORTE świetna firma a będzie jeszcze lepsza jak dostanę sie do pracy do obsługi klienta z językiem francuskim. Może ktoś podpowiedzieć jak się w firmie pracuje? Jak prowadzą rekrutację? W przypadku znajomości z języka mają lektora na egzamin?
cezik 2017-04-18 12:51
polecam 5/5
VX 2017-04-18 13:28
Wystarczy tylko popatrzec na budynki i infrastrukture, BSU brud , smrod i ubostwo , warunki pracy i placy wkomponowuja sie w to otoczenie idealnie.Nie polecam chyba ze zmusza do tego sytuacja zyciowa
4
Ania 2017-04-18 14:37
Widzę że HR zaczyna spamować, bo tak złocą Forte. Jak już siejecie taką propagandę, to używajcie potocznego języka a nie podręcznikowego. Przykład:
" Fabryki Mebli FORTE świetna firma a będzie jeszcze lepsza jak dostanę się do pracy"
Czyli co jeszcze tam nie pracujesz a już wiesz że to świetna firma. No ludzie, litości....
11
Fabrisio 2017-04-18 19:27
@Ania Czysta złośliwość przemawia przez Ciebie. Czy prawo wpisów na forum mają tylko złe opinie? Pracuję tu i jestem zadowolony.
1
Ania 2017-04-19 08:53
Oczywiście że nie. Każdy ma prawo do opinii, ja tylko zwróciłem uwagę na zapis:
" Fabryki Mebli FORTE świetna firma a będzie jeszcze lepsza jak dostanę się do pracy"
Jak można nie pracować w firmie i pisać że tam jest super. To nie złośliwość tylko logika.
9
Natali 2017-04-23 12:22
@Ania Dobrze jest czytać ze zrozumieniem. Nie trzeba pracować żeby słyszeć opinie o firmie, tym bardziej jak szukasz pracy.
Ania 2017-04-23 14:33
Natalia. Masz rację czytać należy że zrozumieniem ale najpierw zanim przeczytasz to trzeba napisać z odrobiną logiki.Choć odrobina by się przydała!
5
Yemuteż 2017-04-23 17:40
Odchodzi się w firmie forte od zasad logiki. Pracownicy postępują zgodnie z procesem.
Fabio 2017-04-29 09:26
Jeśli nawet są jakieś problemy w pracy to wydaje mi się , że należy je rozwiązywać a nie wylewać złości na forum. Jestem w firmie od dawna i obserwując niektórych pracowników miałbym poważne zastrzeżenia co do ich pracy. Niestety takie osoby mają odwagę oskarżać innych.
Nikodem 2017-05-13 11:06
Na rękę masz tyle? Z sobotami czy bez?
TEDE 2017-05-17 09:52
Powiem tak porażka ,dziwię się ludziom którzy chwalą sobie pracę w Forte .Albo są naiwni i głupi albo siedzą na wyższych stanowiskach i próbują pokazać firmę w dobrym świetle, o ile można nazwać to wogóle firmą.Zarobki max 2000 o ile zrobisz kilka genów.Rotacja pracowników duża w większości dlatego ze obiecują nie wiadomo co ,a po czasie ludzie widzą co tam jest za burdel.Mobbing, zapieprz ,normy,straszenie.Chorowac nie masz prawa,o urlop lub dzień wolny musisz sie poniżać żeby dostać,obiecany pakiet socjalny nie dla szarego robola.Otwierają nową fabrykę w Dubowie robią piknik na 25 lecie aby zachęcić ciemnotę do pracy w Forte bo brakuje ludzi,piknik kosztem pracowników którym dosłownie ukradli z wypłat po 300-400 zł a dzień wolny kazali odrobić.MIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM NIE DAJCIE SIE NABRAĆ TO JEST KUPA OSZUSTÓW
2
Fabio 2017-05-19 09:34
Fajna firma a te różne wywody i mądrzenie się jest poniżej krytyki.
1
Ania 2017-05-20 10:29
Wyzysk, chamsko przełożonych!!! witajcie w Forte.
1
Ania 2017-05-20 10:30
Wyzysk, chamsko przełożonych!!! witajcie w Forte.
2
Obserwator 2017-05-21 17:27
To po co tu wchodzisz i czytasz przyjmij się do tego zakładu i po pierwszej wyplacie sama ocenisz swój wymarzony zakład
była kandydatka na rozmowę 2017-05-22 22:51
Witam,
Z sentymentu weszłam poczytać co dzieje się w tej firmie. Jak wiadomo opinie o pracy są różne i najlepiej przekonać się na własnej skórze. Mi na szczęście nie było to dane. Jakis rok temu byłam na rozmowie o prace w tej firmie. Dodam tylko, że jechałam z bardzo daleka (powyżej 300 km) na rozmowę na staż. Bardzo mi na niej zależało ponieważ znajomy pracuje w tej firmie i sobie chwalił. Niestety zostałam bardzo nie miło potraktowana. Na rozmowę przyszły dwie Panie. Jedna - bodajże Dyrektor Personalna albo Dyrektor Kadr i Płac a druga razem z nią. Ta Pani starsza (rozumiem, że Dyrektor) była bardzo niemiła podczas rozmowy, tak jakbym zabierała jej cenny czas. Pani po zadaniu mi 2 pytań stwierdziła, że ona nie będzie dłużej ze mną kontynuowała, że wstyd, że nic nie wiedziem i wyszła! Byłam w bardzo dużym szoku, że tak traktuje się kandydatów. Ta druga próbowała ratować sytuacje i nawet spytała się czy będę jak miała dotrzeć na dworzec czy coś takiego. Nie dostałam się, bardzo sie denerwowałam podczas rozmowy i kompletnie wszystko wyleciało mi z głosy.
Przypomnę, że aplikowałam na staż! Czułam sie bardzo źle po tej rozmowie :(
3
jacek ostr 2017-05-23 09:49
wiadomo kazdy ma inna opinie i inne opinie bedą o pracy w biurze a inne o pracy na produkcji, ale ogólnie firma spoko daje duzo mozliwosci
5/5 2017-05-23 14:20
ode mnie 5/5 praca spoko
Fabio 2017-05-23 21:51
O każdej firmie można napisać źle tylko dlatego że komuś nie pozwolono za długo palić papierosa. Nikt nie próbuje nawet odrobinę docenić miejsca w którym zarabia środki na życie. Firma i jej pracownicy to jak koło , jak ludzie pracują są w firmie dochody i jest kasa dla ludzi
daria 2017-05-24 10:11
jak ktos jest zadowolony to raczej nei wchodzi w internet napisac opinie, zazwyczaj pisza Ci, którzy są niezadowoleni, a nie wiadomo ile osób rzeczywiście jest zadowolonych.
jacek ostr 2017-05-25 10:48
mysle ze skoro tak duzo ludzi tam pracuje i sami nie odchodzą z pracy to musi być wszystko ok. Jest umowa o prace, żadne śmieciówki, warunki wiadomo z góry jakie są, kasa normalna, dobra, z nadgodzinami wychodzi całkiem ładnie na koniec miesiąca.
1
Zostaw swoją opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Suwałki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.