logo Fabryki Mebli FORTE S.A.

Fabryki Mebli FORTE S.A.

Suwałki

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

Pracownik 2017-05-28 11:44
Pracowałem tam 6 lat. System popaprany za 4 zmiany otrzymujesz jedynie 320 zł i to brutto zrobili sobie niewolników z ludzi żeby za nadgodziny nie płacić chytre. Ze strony kierownictwa itp. Zero szacunku maja cie za gorszego od siebie. Tyrasz w tym upale na hali oni sobie siedze w biurze i nie wiedzą co się dzieje na hali. A jeżeli cos się psuje "maszyny" to juz jest twoja wina. Wiec nie radze o niczym mówić ze coś się psuje bo się dostaje jedynie reprymendy. Co do wypłat to jest porażka. Nie polecam.
4
Sonia 2017-05-30 11:42
@Pracownik Dziwię się, że tak długo wytrzymałeś w tej firmie? Sądzę, że masz problem z jakością swojej pracy i w ten sposób próbujesz rozładować złość. Nie słyszałam, żeby firma źle traktowała dobrych, pracowitych ludzi!
do Sonia 2017-05-30 17:48
zgadzam się, jak moglem miec problemy z wyplatami jak pracowales tam 6 lat? oj cos czuje hejt od konkurencji, masa ludzi tam pracuje i sa zadowoleni widocznie, nikt nie odchodzi tylko co najwyzej jest wyrzucany za lenistwo i cwaniactwo
Kriss 2017-05-31 05:15
Masz rację niestety tak tam jest.Widzę że tutaj chyba coraz częściej hr się uaktywnia. Bo tak firmy bronią jak Niepodległości:).No taką mają pracę. Jak by nie ściemniali to masz całkowitą rację.Pracować niestety gdzieś trzeba.
4
Prawda 2017-05-31 10:19
Tak? To czemu niby kobieta sie zwolnila po 33latach pracy? Tak dobrze forte placilo ze się zwolnila...Nie polecam. Chyba ze chcesz byc niewolnikem za 1600pln
1
gosciu 2017-05-31 23:09
33 lata to mysle że poszła na emeryture :D
2
Kriss 2017-06-02 11:31
Chciałem tylko zauważyć że Forte istnieje od 25 lat więc z tymi 33 latkami to przesadziliście. Choć od razu zaznaczam że Dyrekcja tam nie jest zbyt tolerancyjna i nawet 25 lat to jest abstrakcja jak dla mnie widząc co się tam dzieje i jak się tam ludzi traktuje.
5
Fabio 2017-06-05 08:05
Tu pracuję od lat i nie narzekam na firmę jak niektórzy,
Jarek Tomczyk wp.pl. 2017-06-05 08:53
Oszukują na wszystkim wypłata ma być nie większa od poprzedniej chociaż pracowałeś więcej godzin dyrektorzy nie potrafią zaplanować produkcji w ciągu tygodnia rolki prawie puśte A ten człowiek zwany dyrektorem namawia ludzi do pracy w Niedzielę źe niby setki i sto złotych plus pewnie premi da ludziom po 60 ZŁ za cały miesiąc Tak jak ostatnio iwszysto się wyrówna Tak zarźądzają i kierują zakładem Forte w Hajnówce
8
Fabio 2017-06-10 14:19
@Jarek Tomczyk wp.pl. Myślę, że wyolbrzymiasz całą sytuację. Jeśli jest pilna robota to można się targować z dyrekcją o ekstra zapłatę, pewnie by się zgodzili.
Tom87 2017-06-15 16:32
Płaca przeciętna, jak na produkcji, zawsze w terminie. Będąc zatrudnionym na produkcji nie mogę wymagać kokosów. Ogólnie pracodawca godny polecenia dla osób ceniących i rzetelnie wykonujących swoją pracę
1
Franek 2017-06-16 20:53
Czy mógłby ktoś napisać dlaczego Forte ma taka długa listę ofert pracy? Czyżby jakiś nowy oddział? Jestem zainteresowany pracą i zbieram informacje na temat firmy. Jak się pracuje w firmie w Suwałkach? Na co można liczyć poza podstawowym wynagrodzeniem?
portofino 2017-06-18 12:34
ile może wyciągnąć tam automatyk?
raczkowiak 2017-06-19 09:30
na jakie pobory na stanowisku mistrz zmiany
1
koles 2017-06-19 10:09
ofert jest dużo bo się buduje nowa Fabryka pod Suwałami na 1000 pracowników. A z tymi niedzielami to przeciez zawsze możesz odmówić, nie masz przymusu, jak cchesz to sobie idziesz dorobić jak nie to nie.
Fabio 2017-06-20 17:03
Fabryka się rozwija to tylko dobrze świadczy i jest sygnałem dla pracowników o stabilności pracy.Powodzenia
Kriss 2017-06-20 20:51
Fabryka się rozwija, wyzysk też!! Więcej cwaniaków w HR muszą pozatrudniać bo nie wyrobią z rekrutacją!!
4
Kriss 2017-06-20 20:51
Fabryka się rozwija, wyzysk też!! Więcej cwaniaków w HR muszą pozatrudniać bo nie wyrobią z rekrutacją!!
4
Madzia 2017-06-21 20:12
hej, podobno są fajne wycieczki dla dzieci pracowników sponsorowane przez Forte. Znajoma mówiła mi, że dziecko jedzie teraz w lipcu do Rmini za 500pln. To prawda? jeśli tak to warto dla socjalu przenieść się do Forte.
Fabio 2017-06-24 18:04
Czy ktoś mógłby napisać coś więcej o tych wyjazdach dla dzieci? Czy to jeszcze temat aktualny czy nie? Pracuję tu i nie narzekam a jak komuś źle może odejść.
Adaś 2017-06-25 07:06
Buduje się obóź pracy za minimalną płacę ale komu?
2
Rico 2017-06-25 09:34
Wyjazdy są owszem ale jak zawsze dla wybrańców. Tak więc nie warto się nakręcać bo bez poparcia się nie załąpiecie
2
kaja 2017-06-26 16:28
mysle ze po prostu decyduje kolejność zgłoszeń
Ania 2017-06-30 10:02
Chciałam się podzielić swoim niezadowoleniem związanym z pracą w tym miejscu. Nie tye chodzi o samą pracę ale o to co obiecywali gdy się przyjmowałam - super benefity, rozwój, możliwość dalszego kształcenia się itp. A tu co .... Rozwój ok można się wiele nauczyć ale samemu bo brak wsparcia za szkoleń. Uczelnia dla kadry. Hyyy opowiadała mi o tym pewna Pani Dyrektor. Ale okazało się że w tym sezonie nie rusza. To po co opowiadać takie głupoty. Jak się coś obiecuje to trzeba słowa dotrzymać !! Tak to jest zwykłe oszustwo droga Pani!!!!
2
Fabio 2017-07-01 13:45
Nie mogę zrozumieć dlaczego w ludziach jest tyle zawiści? Fajna firma, dobra robota i co jeszcze chcieć? Firma organizuje wyjazdy dla dzieci a jak ktoś przegapił czas zgłoszeń i zbyt późno się zgłosił to do kogo teraz ma pretensje? A czy wszyscy muszą w firmie wdrażać się w nowości?
Fabio 2017-07-05 11:14
Najlepszym dowodem na " jakość" pracy są reklamacje klientów. Pracownicy liczą tylko kasę dla siebie a kto pokryje koszty reklamacji?
Ania 2017-07-05 15:29
A Forte to niby kasy nie liczy, charytatywnie działają napewno!!
2
Gosc 2017-07-06 15:32
Pisze tzw fabio to ktoś zza biurka tak wychwala tak fajnie to wygląda zza biurka patrząc całymi dniami w komputer
3
Fabio 2017-07-10 09:59
Super firma i nawet nie chce mi sie czytać tych bzdur.
Pracownik 2017-07-10 20:14
Witam.
Jak słyszę opinie że w forte jest ciężka praca fizyczna to aż mi ręce opadają ten kto tak twierdzi nigdy chyba ciężko nie pracował.
To że operator zarabia do 2000 zł również hest komoletną bzdurą.
Jak w każdej koorporacji jest nacisk na wyniki jest to nirmalną sprawą.
Osobiście nie spotkałem się z poniżaniem przez przełożonych odnoszę się tu do zajładu w Ostrowii.
Socjal rozbudowany, przedszkole i żłobek dla każdego pracownika.
Pensje zawsze regularnie i na czas.
Gość 2017-07-11 13:31
Kasujcie to i owo firma stosuje najtańsze materiały i dodatki powodujące niszczenie wyrobów juź podczas produkcji A biurokracja jest tak rozwinięta źe niewiadomo gdzie jest więcej ludzi siedzących całymi dniami wpatrzonych w ekran komputera czy na produkcji chodzących jeden za drugim czy w biurze Kto na ich pensje co miesiąc pracuje tzw FABIO pisząc tu głupoty czy kaźdy pracownik fizyczny ale to powoli pęka bo z pustego to i Salomon nie naleje
2
Gość 2017-07-11 13:40
Praca jest róźne a ciężka pracę w tej firmie dostają ludzie specjalnie wybrani którzy nie podobają się kierownictwu to jest specjalnie robione elementy stoją całymi dniami a potem dla człowieka spod rąk zabierają gotowe elementy do pakowania
2
Centralny 2017-07-13 13:15
Nie wiem nawet co napisać o tych narzekaniach bo aż mnie coś trąca ze złości. Wielki problem bo trzeba wykonywać cięższą pracę! Po co idziecie do pracy?
1
Pracuś 2017-07-13 15:55
Firma się rozwija ale kosztem ludzi . Taka jest moja opinia jako pracownika tej firmy. Powód takiego stanu: Kilku Dyrektorów którzy nie powinni być na swoich stanowiskach. Brak szacunku do ludzi, szantarzyści jak zegoś nie zrobisz to cię wywalą. Nie wiem jak w innych siedzibach ale tak jest w Ostrowi
1
Gość 2017-07-14 23:10
Tak jest we wszystkich oddziałach tej firmy w ich oczach ludzie pracownicy to zło konieczne robole pracujący na wysokie nie związane z źadną pracà zarobki dyrektorów gdyby mogli wzięli by mawet murzynów z Afryki aby tylko zwiększyć swoje zyski
1
Gość 2017-07-14 23:30
A ludzi trąca złość codzień jak widzą to bezmyślne zakłamanie zastraszanie skłucanie ludzi ze sobą po to tylko aby kontrolować całe zakłady BEZMUZGoWIE sięgnęło dna
Gość 2017-07-14 23:38
Trąca złość bezrozumnym kierowaniem ludźmi produkcją i brak jakielkolwiek odpowiedzialności
mm 2017-07-15 19:22
czy byl ktos moze na rozmowie do nowej fabryki plyt w suwalkach
Gość 2017-07-16 09:35
Źe pracownik zarabia fizyczny to po części prawda gdyby brać pod uwage tylko stawkę godzinową zabrać tzw premie szkodliwe nocne dodatek za chodzenie na okrągło do tych zakładów i inne dodatki to operator nawet nie zarabia 2000zł to powinni wiedzieć ludzie a premie zabierają za kaźde potknięcie pomyłkę Najlepiej mają pomocnicy żadnej odpowiedzialności a zarobek nie ma lepiej jak przyjdą w nad godziny setki Często operator pozbawiony premii zarabia tyle samo co pomocnik za cały miesiąc pracy TAKŻE TO DUŻO MÓWI O FIRMIE
Marko 2017-07-17 08:53
Najlepiej będzie jak niektórzy założą swoja firmę będą w niej dyrektorami i na ich zarobki będą pracować ludzie.
Gość 2017-07-17 10:33
O widzę zza ekranu monitora mądry człowiek się odezwał więc powinien załoźyć własną firmę takich pseudo przyjaciół dobrze doradzających szczególnie wśród kadry kierowniczej nie brakuje-krzesełko za małe?
Marco 2017-07-20 09:16
Dobrych rad mamy zupełnie wystarczająco dużo. Może niektórzy mając wspaniałe pomysły wzięliby się za własną działalność i pokazaliby jak trzeba pracować? Gdyby pracownicy pracowali z zaangażowaniem to zwierzchnicy nie musieliby zwracać uwagi na pracę .
Ktoś 2017-07-21 10:20
Cźłowieku ile tobie płacà za siedzenie i pisanie tutaj nieprawdy i w dodatku źycie NA karku innych-masz tu etat z co miesięczną pensją tylko zmienniasz pseudonim? Marko Fabio i jeszcze inne
1
Ktoś 2017-07-21 10:20
Cźłowieku ile tobie płacà za siedzenie i pisanie tutaj nieprawdy i w dodatku źycie NA karku innych-masz tu etat z co miesięczną pensją tylko zmienniasz pseudonim? Marko Fabio i jeszcze inne
2
Ania 2017-07-21 14:59
Może to słynna na całe Forte Pani Daga takie kwiatki wypisuje. To by było do niej podobne albo jak zwykle po najmniejszej lini oporu idzie i komuś to zleca.
1
Pracuś 2017-07-22 17:47
O tak puki pracujesz im nawet na telefon to jesteś bardzo dobry ale jak idziesz na zwolnienie z przyczyn wypadkowych albo urlop jak potrzebny to w jednej chwili jesteś nierobem nie nadajesz się na swoje stanowisko pracy masz pracować i zapomnieć o swoim źyciu
1
Myszka 2017-07-23 08:58
Ludzie pracują w tych zakładach czterech zwanych dalej spółką Forte bo jest brak innej pracy z reguły mają do wyboru. brak pracy. Praca u jakiegoś prywatnego małego zakładziku na czarno albo pracę w tych zakładach Forte na umowę o pracę zgadzając się na traktowanie ludzi i siebie jako zło koniczne przez kierownictwo OBECNIE KIERUJĄ GRUPĄ FORTE LUDZIE NASTAWIENI UZYSKANIEM MAKSYMALNEGO ZYSKU DLA SIEBIE RACZEJ KOSZTEM LUDZI ZDEZELOWANEGO PARKU MASZYNOWEGO W BARDZO KRÓTKIM CZASIE. POPRZEDNICY ZOSTALI ZWOLNIENI LUB SAMI SIĘ ZWOLNILI A JAK MÓWIĄ DO LUDZI PRZYJDŹ W SOBOTY GENY NADGODZINY TO LUDZIE PRZYCHODZĄ ALE CORAZ MNIEJ BO ONI NIE ZAROBIĄ wypłaty i kaźdego nie przekraczają określonej sumy chyba że niektórzy żyją tylko dla pracy
ludzie marnują swój czas wolny bo kierownictwo nie potrafi zaplanować produkcji na 5 dni roboczych i godnie zapłacić bez źadnych sobót i nadgodzin
2
Darek 2017-07-23 21:47
Fajna firma, a to ciągłe biadolenie na forum już chyba nikogo nie dziwi.
Smrodek 2017-07-24 21:17
Taka fajna firma źe Polacy szukający pracy omijają szerokim łukiem to miejsce kto ma wybór pajacu co piszesz
1
Smrodek 2017-07-24 21:18
Taka fajna firma źe Polacy szukający pracy omijają szerokim łukiem to miejsce kto ma wybór pajacu co piszesz
1
Zostaw swoją opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Suwałki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.