logo Fabryki Mebli FORTE S.A.

Fabryki Mebli FORTE S.A.

Suwałki

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

L 2017-08-16 08:14
Moźe Ty i tobie podobni popłyną jak woda w klozecie skoro uważacie źe Ukraińcy mają mieć pracę a ludzie z rodzinami mieszkający tutaj płacący podatki mają siedzieć bez pracy i w końcu zapukać do kuroniówki To jest firma Forte reklamujące się w całej Polsce. człowiek to piszący (Fabian fobii pracownik i inne wyrazy) powinien doświadczyć sam lub ze swoją rodziną tego co funduje firma Forte pracownikom w Hajnówce. Popłyniesz jak woda w klozecie nie ma ludzi nie zastapionych
4
Kalambur 2017-08-19 13:30
Firma ciągle potrzebuje ludzi do pracy więc zawsze można ją podjąć ale warunki stawia pracodawca a nie pracownik.
2
O 2017-08-19 16:22
Ta firma potrzebuje murzynów których za wszystko Co złe w firmie moźna karać finansowo lub w inny sposób. Moźe 25 lat wystarczy
7
O 2017-08-19 16:23
Ta firma potrzebuje murzynów których za wszystko Co złe w firmie moźna karać finansowo lub w inny sposób. Moźe 25 lat wystarczy
10
Ff 2017-08-19 21:06
To System. System nie potrzebuje ludzi myślących, mających swoje zdanie, mających honor i szanujacych wartości. System potrzebuje stada, bydła (wybaczcie mi...) z którym można zrobić wszystko...
19
KZ 2017-08-20 13:11
To straczne ale prawdziwe. Ja to znam i całkowicie rozumiem...
7
Nic 2017-08-20 15:13
Ludzie myślący mający swoje zdanie w tej firmie są tępieni z całą mocą jak niepotrzebne szczury gryzonie łącznie ze zwonieniem z pracy
15
mikon 2017-08-21 11:10
jak ktoś się ciągle awanturuje to wszędzie wyleci z pracy
Kalambur 2017-08-21 15:00
Jak ktoś ciągle bez wazeliny wchodzi w tyłek komu trzeba to w KAŹDEJ pracy się utrzyma
8
Maurycy 2017-08-22 22:58
Czy tak długa lista ofert pracy jest wynikiem dużej rotacji pracowników? Miałem zamiar aplikować do firmy ale jestem zniesmaczony po lekturze opinii na forum. Czy kwestie finansowe maja tak duży wpływ na postawę pracowników czy coś jeszcze jest nie tak?
3
G 2017-08-23 11:25
Jak ty roboty szukasz na forach to od razu sobie odpuść. Trzeba potrafić samemu ocenić i wyrobić sobie zdanie o pracodawcy a nie sugerować się subiektywnymi ocenami wiecznie niezadowolonych.
1
L 2017-08-23 14:51
O tak jeśli jesteś mierny wierny /masz predyspozycje do kablowania na ludzi z pracy właściwym ludziom. Wykonujesz polecenia często sprzeczne z logicznym rozumowaniem to znalazłeś swoje miejsce na ziemi. oczywiście jeśli nie masz innej pracy. To poczujesz się jak w niebie. Ambitnych szybko gaszą. Tak po krótce
8
Hfo 2017-08-24 07:39
Czy forte hajnówka jest do likwidacji i powolnego wygaszania produkcji w związku z budową fabryki w Suwałkach
? Bo obecny dyrektor w Hajnówce najwidoczniej dąźy do upadłości Hajnówki Skoro rolki są puste po raz kolejny bez elementów a są zamówienia. ludzie prawdopodobnie stracą miejsca pracy. Czy praca dyrektora polega na pilnowanie ludzi czy się ruszają na hali między pustymi rolkami. CZY teź na kierowaniu zakładem zapewniając bezprzeszkodową ciągłość produkcji skoro są zamówienia To podchodzi pod celowe działanie na szkodę firmy
1
Hg 2017-08-24 12:49
Firma forte da popiç piwa na 25 lecie pracownoikom zamiast podwyźek zarobków. Chociaź koszty utrzymania i źywność bardzo wzrosły. Murzyni muszą przeźyc dewiza forte
5
Lidia 2017-08-25 11:53
@Hfo to potwierdzone informacje o tak słabej sytuacji Fabryki Mebli FORTE? Skoro tak dużo osób chcą zatrudnić, to raczej nie szykują się do upadłości: http://www.gowork.pl/praca/fabryki-mebli-forte-s.a.;pr. Czy są tu jacyś pracownicy, którzy muszą to potwierdzić?
nikt 2017-08-29 12:55
wszedzie widzę pełno ofert pracy do FORTE, firma sie rozrasta podobno ma zatrudnić 1000 nowych ludzi w regionie
Maurycy 2017-08-29 13:13
Rotacja to dziś normalne zjawisko i siejcie paniki!
nikt 2017-08-29 14:14
wszedzie jest rotacja nawet na wyzszych stanowiskach, wszedzie tak jest i nie ma wg mnie w tym nic zlego bo kazdy szuka tego co mu najbardziej odpowiada. Srednio mlodzi ludzie zmieniają pracę co pół roku
Capo 2017-08-30 08:43
Piszesz cżłowieku sam z sobą podając się za dwie odmienne osoby aby wytworzyć temat i obłudną atmosferę / To juź choroba psychiczna
4
Nikt 2017-09-01 11:43
Czy w Suwałkach na kierowniczych stanowiskach teź są cha ..my i prostaki jak w Hajnówce ? Pewnie we wszystkich oddziałach Przychodzą do pracy i są tak spięci bo wiedzą źe w kaźdej chwili mogą ich zmienić to jest dopiero psycha zjarana i dlatego reklamacje i brak ludzi do pracy
Maurycy 2017-09-02 17:00
Z moich informacji wiem, że Fabryki Mebli FORTE mają opinie dobrego pracodawcy i właśnie aplikowałem?
Nic 2017-09-04 08:34
Będziesz ledwo oddychał a i tak będziesz tu pisał głupoty a matkę swoją teź tak wychwalasź lub ojca? Jak tą niemiecką firmę tylko nazwa to Polski wyraz
Nic 2017-09-04 08:35
Będziesz ledwo oddychał a i tak będziesz tu pisał głupoty a matkę swoją teź tak wychwalasź lub ojca? Jak tą niemiecką firmę tylko nazwa to Polski wyraz
neo 2017-09-04 13:39
Tak sie sklada ze mamy duze szczescie bo Forte jest w 100% polska firmą, kapitał polski, fabryki w Polsce, tylko sprzedaż idzie głównie do Niemiec ale to dobrze. Pod Suwałkami otwiera się nowa fabryka
Beka 2017-09-05 18:24
Pewnie duźe szczęście jak 49 procent udziału Polak ma a 51 procent ma zachodni udziałowiec ale to przecieź 100 procent
1
Feliks 2017-09-05 20:15
Niektórzy to mają szczęście, że mogą pracować w takiej dobrej firmie!!
1
Kalambur 2017-09-06 17:19
Tak taka dobra firma reklamujące się w całej Polsce i Europie a droga dojazdowa do Forte Hajnówka 300 metrów jeźdzą Tiry z paczkami gotowych wyrobów Jest w takim stanie źe dziw jeszcze bierze źe do tej pory żaden Tir się nie rokraczył z pełnym ładunkiem. Ludzie czekają moźe na 25 lecie firmy w końcu zrobią drogę moźe Helmut będzie jechał BMW I koło zostanie w dziurze i wtedy a moźe Tir się rokraczy a parking z szymami i prętami zbrojeniowy wystającymi do góry jak w serialu KIEPSCY Ale tu nie do śmiechu
1
Kalambur 2017-09-06 17:20
Tak taka dobra firma reklamujące się w całej Polsce i Europie a droga dojazdowa do Forte Hajnówka 300 metrów jeźdzą Tiry z paczkami gotowych wyrobów Jest w takim stanie źe dziw jeszcze bierze źe do tej pory żaden Tir się nie rokraczył z pełnym ładunkiem. Ludzie czekają moźe na 25 lecie firmy w końcu zrobią drogę moźe Helmut będzie jechał BMW I koło zostanie w dziurze i wtedy a moźe Tir się rokraczy a parking z szymami i prętami zbrojeniowy wystającymi do góry jak w serialu KIEPSCY Ale tu nie do śmiechu
Feluks 2017-09-08 21:22
Fabryki FORTE ma cały czas bardzo duże potrzeby kadrowe? Czy nie odpowiednich fachowców czy to inny powód?
gość 2017-09-09 05:59
Wśród fizycznych dużona starszych panów stąd potrzeba młodszych na ich miejsce. Kadra i umysłowo szybko się wypadają.
gość 2017-09-09 06:00
Wśród fizycznych dużona starszych panów stąd potrzeba młodszych na ich miejsce. Kadra i umysłowo szybko się wypadają.
L 2017-09-09 11:52
Co znowu sam z sobą pisze chory psychicznie postaraj się za mało płacą pewnie
haj 2017-09-11 11:22
hajnówka pozdrawia !
Franek 2017-09-12 11:46
Wydaje mi się, że powodem tak długiej listy ofert pracy jest ogólny brak ludzi. Słyszałem, że niektóre spółki państwowe już podnoszą wynagrodzenie. To tylko kwestia czasu jak pozostałe firmy zaczną robić to samo.
jaro 2017-09-12 13:54
beda musieli, wszedzie jest duza rotacja pracowników wiec tutaj tez to wcale nie dziwi. Firma ogolnie jest spoko a ofert pracy przybywa bo sie tworzą nowe stanowiska
Forte 2017-09-12 16:58
To twój prywatny serwis pracy?jaro Franek Feluks gość itp przydomki źe sam z sobą piszesz Musisz to robić za kasę z pełnym zaangaźowaniem
1
suwalski byk 2017-09-13 15:39
Wielka firma i wielkie 'G'.
Gora skacze sobie do gardeł, Kloss wszechmogący, który swój brak wiedzy nadrabia darciem ryja na wszystkich dookoła. Córcia, która ma zero wizji jak ta firma powinna wyglądać. Banda podpier...laczy i kapusiów, którzy za swoje brązowe języki mają zawsze dobrze. Nigdy więcej forte, trzymać się z daleka, omijać szerokim łukiem. Gó..no w złotym papierku. Jeszcze chwila a projekt Suwałki rozpieprzy ten interes od środka. Ściema i walka o stołki. Zero profesjonalizmu, każdy kto ma pojęcie o normalnej pracy ucieka z tej firmy w podskokach albo zostaje zwolniony, ponieważ nie wpisuje się w lizusowaty układ zależności. Proszę tylko sprawdzić jaka jest rotacja w tej firmie na różnych stanowiskach. Banda amatorów i pajaców.
9
Lidia 2017-09-14 14:23
@suwalski byk przypominam, że forum ma regulamin http://www.gowork.pl/regulamin i służy ono do opiniowania firm, a nie obrażanie. Takie opinie mogą zostać skasowane lub zmoderowane przez admina forum.
M 2017-09-14 20:16
To nie obraźanie to zasada działania firmy Forte jakby ktoś nie wiedział pracownicy jak muźyni są traktowani jeszcze trochę i paragraf pewnie znajdą
B 2017-09-16 09:52
To duża firma. Muszą być jakieś zasady któte pozwalają utrzymać tysiące ludzi w jakimś porządku. Ci którzy czują się "uciskani" to ci którzy opornie te zasady przysfajają dobrowolnie. Trzeba im wtedy pomóc zrozumieć że albo się dopasują albo ich nie będzie. Stąd ta frustracja. Byłem tam i to znam. Co 2 lata, przy okazji audytów na siłę wbijanie do pustych głów podstawowych zasad choćby samokontroli, które to zasady wszyscy znają i stosują kazdego dnia, tylko efektów brak... Macie przykłady paragrafów? To podajcie konkrety. Czego się boicie? Myślicie że Prezes siedzi i się martwi jak to wam ciężko bo musicie pracować? Bardziej go martwi procent reklamacji i ilość zmarnowanego materiału za który musi zapłacić.
Nic na siłę. Źle wam, za ciężko? To czas na zmiany. Odwagi!
4
G 2017-09-16 22:45
Firma którą stać na cieźkie opłaty za koszty stałe prąd itp. marnowanie materiału przez przełożonych przez kierowanie nieudolnie procesem technologicznym produkcji Małego zakładu nie stać na takie marnotrastwo czasu ludzi marnowanie materiału zaś Forte stać Dopóki płacą tak jak płacą dopóki reklamacje i takie podejście ludzi do pracy a puste głowy raczej nie. ludzie prości teź umieją liczyć
Suwalski ... 2017-09-17 12:05
Pani Lidio, proszę mi tu nie wyciągać paragrafów przed nos. Piszę o faktach i tym co się dzieje w tej spółce. Nikogo nie obrażam i celowo nie podaję nazwisk. Każdy kto miał do czynienia z tą firma wie jak ona działa. Kółko wzajemnej adoracji. Tak długo, jak długo będą na to pieniądze, karawana idzie dalej. Jednak gdy firma stanie przed poważnymi wyzwaniami, pójdzie na dno. Kierownictwo nie ma pojęcia o kierowaniu tak dużą spółką, firma przerosła właściciela. Po uruchomieniu fabryki w Suwałkach, szydło wyjdzie z worka. Właściciel ma wizję, to co mówi ma sens, tylko ciało wykonawcze nie daje rady. Tak długo, jak długo starcza kasy, szef myśli, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Najlepszym przykładem podejścia do pracownika jest ostatnie rozstanie z szefową HR, ale może ktoś inny opowie jak to było, na najwyższym poziomie ...
ciekawsky 2017-09-17 21:24
Właśnie, właśnie! Co się stało z szefową HR? Zauważyłem, że ktoś (B.K) ją chyba zastąpił.
ciekawsky 2017-09-17 22:25
Słyszałem wiele negatywnych opinii o byłej już (?) szefowej HR. Powiem Wam, że nawet ją polubiłem, chociaż rozmawiałem z nią zaledwie kilka razy i nie miałem możliwości bliżej jej poznać. Wydaje mi się, że jej przygoda z eFką była jej porażką zawodową. Może myślała, że to poważna firma. Niestety do pozłacana dykta. Dobrze wygląda na kredowym. Po głębokim retuszu może zachwycać. Może chwilowo omamić, zahipnotyzować, ogłupić. EFka przeraża i śmieszy jednocześnie. Tak naprawdę niczym się nie różni od firmy pana Janusza, który gdzieś tam w szopie z zapijaczonym pomocnikiem wydłubuje kit z okien. EFka to pan Janusz, jego zamroczony koleżka i… sztab piarowców.
PS Pozdrowienia dla pani D. S. Oby jej się…! Pozdrowienia dla syna. Oby mu się…!
1
Adam 2017-09-20 07:50
A czy ktoś może potwierdzić, że w Suwałkach zaczną płacić godziwe pieniądze juz w styczniu ? Czy to prawda, że mają dać duże podwyżki ? A ile dostaje teraz nowy pracownik na początek?
Z góry dzięki za info
Adam 2017-09-20 07:51
A czy ktoś może potwierdzić, że w Suwałkach zaczną płacić godziwe pieniądze juz w styczniu ? Czy to prawda, że mają dać duże podwyżki ? A ile dostaje teraz nowy pracownik na początek?
Z góry dzięki za info
Prawda 2017-09-20 10:15
11pln brutto pozniej 0,50 do zlotowki podwyzka.
3
Roberto 2017-09-20 13:07
Jak to 11 zł brutto ? A takie historie opowiadają w Suwałkach, że tak dobrze płaca i ściągają ludzi z innych zakładaów?
Franek 2017-09-23 14:46
Tak jak w całym forte bajki na temat zarobków ogólnie idzie ku ruinie pozlacany papierek z góry a w środku dno i wodorosty
Kamil 2017-09-24 09:29
Kobiety pracuja od poczatku firmy 25 lat i maja 11 pln, niektore po 11,50 i nieraz nie wychodzi najnizsza to dorzucaja premie, bo ustawowo nie moga zaplacic mniej. A obowiazkow masa. Medal powinny doatac za wytrwalosc tyle lat... "temat ogólnie rzeka"... inne suwalskie zaklady nowoczesne nie maja problemow z pracownikami i nie chcą zatrudniac ukraincow. Tam gdzie sa godziwe zarobki nie maja problemu z pracownikami. W forte jest inna mentalnosc zarzadzajacych. Dopoki nie zrozumieja,ze "dobry pracownik to doceniony pracownik"... to beda mieli problem z kadra pracownicza...
Zostaw swoją opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Suwałki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.