brak logo

polmostrów

Wysocko Wielkie

Opinie o polmostrów

Były pracownik 2010-11-11 07:46:28
Zakład to istny chlew, pracownicy traktowani jak bydło, polityka "w sezonie robisz w soboty albo odciagamy ci 75zł", oszukiwanie pracowników jelsi chodzi o wydawanie odzieży roboczej jaki i butów (przesówanie terminu wydania zeby zaoszczędzic), nie przedłuża umów całkiem nowym pracownikom, zasada im wiecej sie podlizujesz majstrowi zmiany tym wieksza szansa ze dostaniesz przedłużenie umowy, umowy na okrez 8 lub 6 miesięcy co automatycznie osoby nie majace przedłużonej umowy skresla w przypadku ubiegania sie o kuroniówke z powdu braku przepracowanego pełnego roku, uwaga praca w świeta! Przykład: dziś jest Dzień Niepodległości, zamiast nie isc do pracy na nocna zmiane ze środy na czwartek, pracodawca wymyślił ze zrobi wolne z czwartku na piatek, czy to patryiotycznie tak pracowac w święto? w koncu idac na 23:00 w środe do rpacy pracuje sie do 7 rano w czwartek wiec całe 7 godzin pracy w święto, konkurencja wywiesza flage a POLMOstrów co? Nic, az wstyd przyznawac sie ze sie tma pracowało i ze taki zakład istnieje, z góry ostrzegam, ze wydatki z wypłaty ktore wracaja sie do firmy nie konczą sie tylko na wydawaniu na paliwo czy komunikacje miejscka zeby do niej trafic, rekawice robocze wydawane raz na miesciac, wytrzymałośc od 3 do 7 dni wiec trzeba liczyc sie z kupnem włąsnych z własnej kieszeni, pierwsze ciuchy robocze po przepracowaniu pierwszej umowy wiec ciuchy tez własne na poczatek, w razie (w przypadku spawaczy) puszczenia na magazyn gotowej sztuki z wada (np. dziurka w puszce tłumika) odciagnieta wartosc gotowego tłumika według cennnika co za tym idzie praca stresujaca, wadliwej sztuki nie wolno wywalac wiec pracodawca i tak na niej zarabia a pracownik traci, nawet gdy sie zauwazy ze sie uszkodziło tłumik nie mozna nic na to poradzic i pogodzic sie z odcianietą suma od wypłaty zazwyczaj około 150zł, jakiekolwiek prozby co do BHP czy tez jakichkolwiek innych rozpatrywane po roku lub dwuch z efektem w 90% negatywnym. Szczerze nie polecam tego zakładu, lepsza praca na zmywaku(usunięte przez administratora)
ja 2010-12-21 20:57:03
ma racje hlew i mogila nie polecam tego zakladu
anonim 2011-01-06 12:53:57
Pokaż mi "mądralo" gdzie zarobisz 3000 w miesiącu. Bo ja wiem gdzie, w firmę Polmostrów. A jeśli masz żal że Ci nie przedłużył umowy to się wyżal komuś innemu.

Pozdrawiam
Wiki
ps. naucz się pisać po Polsku analfabeto.
do wiki 2011-01-06 20:21:28
te a "wachówe" nosisz?-temu bez belki na pagonach!buhaha
anonim 2011-01-09 14:44:38
Obrońca się znalazł (usunięte przez administratora) jakim jest Polmostrów te powiedz ile godzin musiałeś przepracować żeby zarobić te 3000 no i najważniejsze ile musiałeś na stawiać (usunięte przez administratora) kaw lub fajek albo ZYDZE narąbać drewna no chyba że walisz kapować do tego palanta BHAPOWCA (usunięte przez administratora)
1
Ixik :)) 2011-03-13 23:11:06
Witam, pozdrawiam szefostwo POLMOSTRÓW, wszystkich ślusarzy,spawaczy,magazynierów i kierowców, świetny zakład, świetna (chociaż ciężka) praca, świetne zarobki!
anonim 2011-03-23 20:02:01
Zgadzam się z Tobą Ixik w 100%, dołączam się do pozdrowień dla wszystkich w POLMOstrów!
Irrrys37 2011-03-29 23:05:38
Witam,pracuję w tej firmie już długo i nie mogę patrzeć jak niektórzy źle o niej piszą - firma daje im pracę i pieniądze,trzeba to szanować i cieszyć się,że po prostu jest praca.Pozdrawiam kolegów!
igor 2011-03-30 19:51:51
Irrys 37 podzielam twoją opinie o firmie tylko nygusy zawsze narzekają . Pozdrawiam chłopaków z POLMOstrów
anonim 2011-04-01 22:25:22
Witam, praca spoko, dobrze płacą, pozdro dla kolegów!
Mirass44 2011-04-05 19:30:10
hej, pracuję w POLMOstrów, nie chciałbym nigdzie indziej, bo dobrze płacą, a pracować - wiadomo- - trzeba jak i wszędzie :))
Misiek 2011-04-19 22:09:07
Praca jest ciężka - to prawda, ale płacą dobrze i zawsze na czas :)))
anonim 2011-11-03 20:18:53
Dobrze placą, tylko wykazuja co innego, a potem będziesz mial emeryturę, tyle co kot naplakał..
ble 2012-01-10 22:56:52
praca jest spoko kto pracuje uczciwie jest szanowany i ma dobre zarobki
on 2012-01-28 14:31:40
no tak spawacz zarabia a slusarz to zero
on 2012-01-28 19:18:07
w tej firmie slusarz pracuje na spawacza spawacz jest uprzywilejowany
pracownik 2012-03-09 11:48:31
PRACA SUPER!!!ZROBISZ SWOJE I NIE WALISZ W KANAŁ TO SIĘ UTRZYMASZ W ZAKŁADZIE .ZAROBKI SUPER!NIGDZIE W REJONIE NIE ZAROBISZ TYLE CO W POLMOSTRÓW W 8 GODZIN.TYLKO LESERY I PŁACZKI NARZEKAJĄ.JAK WAM SIĘ NIE PODOBA TO ZAPRASZAM DO SKALMIERZYC (usunięte przez administratora) POZDRAWIAM KOLEGÓW Z SPAWALNI I RESZTĘ Z ZAKŁADU.
Pan Romek 2012-12-10 05:50:41
W tej firmie dorobisz się garba bardziej się na denerwujesz jak zarobisz..robiłem kilka sezonów, jednoznacznie wiąże się to jak by to z obozem pracy..praca nawet w duże świeta!..a tu nawet nie ma w czym pracować wiąże się to z rękawicami które dostajesz raz w miesiącu..faktycznie wytrzymują tylko kilka dni..Ubranie które należy się pracownikowi na wyposażenie przy zatrudnieniu brak..możliwe dostanie ale to przy końcu umowy..Raz dostałem ale bez butów..butów nie dostałem jak bym nie zarobił tych marnych groszy i bym z własnej kieszeni nie zakupił to bym na boso zapierniczał..taka prawda a 3 tysie zarobisz jak sobie po 16 bedziesz robił a wtedy bedziesz chodził jak Robocop..
Brak warunków..Sam możesz stwierdzić..
anonim 2013-05-19 15:27:34
Przechodził ktoś ostatnio proces rekrutacji w polmostrów i może opisać jak to wszystko przebiegało od A do Z i o jakie stanowisko się ubiegał? Jak wygląda sprawa z zarobkami, jakieś widełki dla nowych? Co z atmosferą, idzie pogadać z ludźmi na przerwie bez spiny i stresu? Jakieś wymagania fizyczne lub zdrowotne? Jaki rodzaj umowy proponują na początku?
Pracowałem i wiem. 2013-07-31 10:06:33
(usunięte przez administratora) brak warunków do pracy atmosfera przede wszystkim przy pracy negatywna jak i bardzo stresująca,płace też niskie zakład brud.
anonim 2013-08-01 14:34:27
To co się takiego pozmieniało, wyżej są bardzo pozytywne opinie na temat polmostrów. Zapewniają ubrania i narzędzia robocze, czy tylko rękawice raz na miesiąc jak napisał kolega? Atmosfera chociaz ok?
londz 2013-08-14 13:22:17
chyba potrafisz czytac co napisal byly pracownik jak jest realnie "chlewnia".
anonim 2013-08-14 19:46:16
londz, kolega wyżej pytał co się pozmieniało, czy nadal jest tak samo w polmostrów. Ty pracujesz? Możesz opisać informację?
2013-09-03 23:14:52
Ja pracowałam tam i nie narzekam,chętnie bym tam wróciła! Szkoda że są tam tak krótkie umowy-pozdrawiam wszystkich moich znajomych z PolmoOstrów !
anonim 2013-09-10 13:24:33
To dlaczego już nie pracujesz w polmoostrów? Zwolnili Cię? Na jaki okres proponują te umowy, to umowy o zlecenie, czy pracę?
kazek 2014-03-09 19:59:29
Polmostrów produkuje układy wydechowe od 75 roku, także długo sa juz na rynku, więc to raczej stabilna firma.
rosomak 2014-04-08 17:29:42
firma rzeczywiście utrzymała się dość długo na rynku, ale ciekawe czy umieli przystosować się do obecnego stanu gospodarki
karol 2014-06-06 19:28:02
ej, piszecie, że szkoda, że umowy dają krótkie - jaki okres macie to na myśli? one są po prostu na zlecenie na okres próbny czy jak to wygląda dokładnie? bo chyba istnieje jakaś możliwość przedłużenia umowy
...UWAGA 2014-10-11 10:04:43
Na początku trzeba napisać , że pracownicy dostają ubrania , buty i wszystko jest jak należy , zawsze wypłaty są na czas a nawet wcześniej do 4-5 a nie do 10-go każdego miesiąca. Firma zatrudnia około 600 ludzi , cały czas się rozwija i eksportuje swoje towary do wielu krajów z europy i wschodu , efektem są zadowoleni klienci . Pracownicy w większości mają długie umowy o pracę , nigdy nie było tu umów zleceń jeśli ktoś o to pytał , sezonowo zatrudnia się mniej więcej od lutego do listopada . Na hali jest taki porządek jaki tworzą sobie sami ludzie , atmosfera w porządku . Jest wiele osób które pracują to ponad 20 lat . Uważam że warto polecić tą firmę dobry pracodawca z którym nigdy nie ma problemów!
2
olek 2014-10-28 19:10:47
nieźle, ja chyba nie wyobrażam sobie pracować w jednym miejscy po 20 lat, to są chyba jakieś rekordy, bo teraz jak pracujesz 5 lat to dużo. Słuchajcie, ja mam jeszcze pytanie odnośnie stawek jakie tam macie za poszczególne stanowiska tak naprawdę? Chce zarobić w tej firmie jednak trochę, żeby dla rodziny starczyło.
koks 2014-11-22 00:20:25
Dawają 8 zeta na wejście chyba ze trafisz na dobre stanowisko to 9 na łape , średnio 200 godzin miesiecznie to sobie policz.Spawacz akordowy raz tyle.
pawel 2014-12-03 15:17:04
Przedsiębiorstwo POLMOstrów istnieje na rynku od 1975 roku. W asortymencie wyrobów firma posiada około 3500 pozycji katalogowych. Produkty wykonane są z najwyższej jakości materiałów znanych producentów, dlatego też wymagania co do pracowników są pewnie wygórowane?? A w związku z tym to na jaką pensję można liczyć?
xxx 2015-07-13 16:29:13
Witam jak wyglada z przyjeciami spawaczy do firmy? Nadal jest tak jak kiedys ze zwalniaja na zime i pozniej przyjmuja? Po jakim czasie mozna przejsc na akord? Gdyby ktos mogl odpisac bylo by spoko pozdrawiam :)
lali 2015-08-10 18:32:10
no racja slusarz robi na spawacza bo jesli slusarz materialu nie naszykuje to spawacz nie zarobi a maja placone jeszcze raz tyle i pewnie przez to tak łoja pijaczyny.....dziwne ze szefowie tego nie widza!!!!!!
irminka 2015-08-19 12:19:08
@lali nie zajmuj się czyimiś problemami z alkoholem tylko weź się za własną pracę i osiągnięcia zawodowe.akurat produkcja układów wydechowych jest branżą gdzie ciężką pracą można coś osiągnąć i dostawać godne wynagrodzenie tylko nie trzeba narzekaĆ a się konkretnie wziąż koleżanko do roboty i będzie wówczas sukces
szminka 2016-04-12 09:34:01
widzę że mają bardzo nietypową metodę rekrutacji - nie mają ofedrt pracy, po prostu się wysyła cv i dane poprzez formularz u njich na stronie internetowej. i jak to działa - oni sami mi dobiorą stanowisko?
mix 2016-05-13 22:45:41
szminka, w ten sposób na pewno sobie odpuszczają te osoby które nawet nie patrzą - automatycznie wysyłają aplikacje. Z drugiej jednak strony powinna być jakaś informacja zwrtona czy przyjęli czy nie. Według mnie wszystko jest do dogadania pod warunkiem dobrej współpracy
Zostaw swoją opinię o polmostrów - Wysocko Wielkie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polmostrów