Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o polmostrów

Pracowałeś w firmie polmostrów i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2010-11-11 07:46:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zakład to istny chlew, pracownicy traktowani jak bydło, polityka "w sezonie robisz w soboty albo odciagamy ci 75zł", oszukiwanie pracowników jelsi chodzi o wydawanie odzieży roboczej jaki i butów (przesówanie terminu wydania zeby zaoszczędzic), nie przedłuża umów całkiem nowym pracownikom, zasada im wiecej sie podlizujesz majstrowi zmiany tym wieksza szansa ze dostaniesz przedłużenie umowy, umowy na okrez 8 lub 6 miesięcy co automatycznie osoby nie majace przedłużonej umowy skresla w przypadku ubiegania sie o kuroniówke z powdu braku przepracowanego pełnego roku, uwaga praca w świeta! Przykład: dziś jest Dzień Niepodległości, zamiast nie isc do pracy na nocna zmiane ze środy na czwartek, pracodawca wymyślił ze zrobi wolne z czwartku na piatek, czy to patryiotycznie tak pracowac w święto? w koncu idac na 23:00 w środe do rpacy pracuje sie do 7 rano w czwartek wiec całe 7 godzin pracy w święto, konkurencja wywiesza flage a POLMOstrów co? Nic, az wstyd przyznawac sie ze sie tma pracowało i ze taki zakład istnieje, z góry ostrzegam, ze wydatki z wypłaty ktore wracaja sie do firmy nie konczą sie tylko na wydawaniu na paliwo czy komunikacje miejscka zeby do niej trafic, rekawice robocze wydawane raz na miesciac, wytrzymałośc od 3 do 7 dni wiec trzeba liczyc sie z kupnem włąsnych z własnej kieszeni, pierwsze ciuchy robocze po przepracowaniu pierwszej umowy wiec ciuchy tez własne na poczatek, w razie (w przypadku spawaczy) puszczenia na magazyn gotowej sztuki z wada (np. dziurka w puszce tłumika) odciagnieta wartosc gotowego tłumika według cennnika co za tym idzie praca stresujaca, wadliwej sztuki nie wolno wywalac wiec pracodawca i tak na niej zarabia a pracownik traci, nawet gdy sie zauwazy ze sie uszkodziło tłumik nie mozna nic na to poradzic i pogodzic sie z odcianietą suma od wypłaty zazwyczaj około 150zł, jakiekolwiek prozby co do BHP czy tez jakichkolwiek innych rozpatrywane po roku lub dwuch z efektem w 90% negatywnym. Szczerze nie polecam tego zakładu, lepsza praca na zmywaku(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ja - 2010-12-21 20:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ma racje hlew i mogila nie polecam tego zakladu
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-01-06 12:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pokaż mi "mądralo" gdzie zarobisz 3000 w miesiącu. Bo ja wiem gdzie, w firmę Polmostrów. A jeśli masz żal że Ci nie przedłużył umowy to się wyżal komuś innemu.

Pozdrawiam
Wiki
ps. naucz się pisać po Polsku analfabeto.
zdjecie uzytkownika
do wiki - 2011-01-06 20:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te a "wachówe" nosisz?-temu bez belki na pagonach!buhaha
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-01-09 14:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obrońca się znalazł (usunięte przez administratora) jakim jest Polmostrów te powiedz ile godzin musiałeś przepracować żeby zarobić te 3000 no i najważniejsze ile musiałeś na stawiać (usunięte przez administratora) kaw lub fajek albo ZYDZE narąbać drewna no chyba że walisz kapować do tego palanta BHAPOWCA (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Ixik :)) - 2011-03-13 23:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pozdrawiam szefostwo POLMOSTRÓW, wszystkich ślusarzy,spawaczy,magazynierów i kierowców, świetny zakład, świetna (chociaż ciężka) praca, świetne zarobki!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-23 20:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z Tobą Ixik w 100%, dołączam się do pozdrowień dla wszystkich w POLMOstrów!
zdjecie uzytkownika
Irrrys37 - 2011-03-29 23:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,pracuję w tej firmie już długo i nie mogę patrzeć jak niektórzy źle o niej piszą - firma daje im pracę i pieniądze,trzeba to szanować i cieszyć się,że po prostu jest praca.Pozdrawiam kolegów!
zdjecie uzytkownika
igor - 2011-03-30 19:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Irrys 37 podzielam twoją opinie o firmie tylko nygusy zawsze narzekają . Pozdrawiam chłopaków z POLMOstrów
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-04-01 22:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, praca spoko, dobrze płacą, pozdro dla kolegów!
zdjecie uzytkownika
Mirass44 - 2011-04-05 19:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, pracuję w POLMOstrów, nie chciałbym nigdzie indziej, bo dobrze płacą, a pracować - wiadomo- - trzeba jak i wszędzie :))
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2011-04-19 22:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jest ciężka - to prawda, ale płacą dobrze i zawsze na czas :)))
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-03 20:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze placą, tylko wykazuja co innego, a potem będziesz mial emeryturę, tyle co kot naplakał..
zdjecie uzytkownika
ble - 2012-01-10 22:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jest spoko kto pracuje uczciwie jest szanowany i ma dobre zarobki
zdjecie uzytkownika
on - 2012-01-28 14:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak spawacz zarabia a slusarz to zero
zdjecie uzytkownika
on - 2012-01-28 19:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tej firmie slusarz pracuje na spawacza spawacz jest uprzywilejowany
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-03-09 11:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACA SUPER!!!ZROBISZ SWOJE I NIE WALISZ W KANAŁ TO SIĘ UTRZYMASZ W ZAKŁADZIE .ZAROBKI SUPER!NIGDZIE W REJONIE NIE ZAROBISZ TYLE CO W POLMOSTRÓW W 8 GODZIN.TYLKO LESERY I PŁACZKI NARZEKAJĄ.JAK WAM SIĘ NIE PODOBA TO ZAPRASZAM DO SKALMIERZYC (usunięte przez administratora) POZDRAWIAM KOLEGÓW Z SPAWALNI I RESZTĘ Z ZAKŁADU.
zdjecie uzytkownika
Pan Romek - 2012-12-10 05:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie dorobisz się garba bardziej się na denerwujesz jak zarobisz..robiłem kilka sezonów, jednoznacznie wiąże się to jak by to z obozem pracy..praca nawet w duże świeta!..a tu nawet nie ma w czym pracować wiąże się to z rękawicami które dostajesz raz w miesiącu..faktycznie wytrzymują tylko kilka dni..Ubranie które należy się pracownikowi na wyposażenie przy zatrudnieniu brak..możliwe dostanie ale to przy końcu umowy..Raz dostałem ale bez butów..butów nie dostałem jak bym nie zarobił tych marnych groszy i bym z własnej kieszeni nie zakupił to bym na boso zapierniczał..taka prawda a 3 tysie zarobisz jak sobie po 16 bedziesz robił a wtedy bedziesz chodził jak Robocop..
Brak warunków..Sam możesz stwierdzić..
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-19 15:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przechodził ktoś ostatnio proces rekrutacji w polmostrów i może opisać jak to wszystko przebiegało od A do Z i o jakie stanowisko się ubiegał? Jak wygląda sprawa z zarobkami, jakieś widełki dla nowych? Co z atmosferą, idzie pogadać z ludźmi na przerwie bez spiny i stresu? Jakieś wymagania fizyczne lub zdrowotne? Jaki rodzaj umowy proponują na początku?
zdjecie uzytkownika
Pracowałem i wiem. - 2013-07-31 10:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) brak warunków do pracy atmosfera przede wszystkim przy pracy negatywna jak i bardzo stresująca,płace też niskie zakład brud.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-01 14:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co się takiego pozmieniało, wyżej są bardzo pozytywne opinie na temat polmostrów. Zapewniają ubrania i narzędzia robocze, czy tylko rękawice raz na miesiąc jak napisał kolega? Atmosfera chociaz ok?
zdjecie uzytkownika
londz - 2013-08-14 13:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba potrafisz czytac co napisal byly pracownik jak jest realnie "chlewnia".
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-14 19:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
londz, kolega wyżej pytał co się pozmieniało, czy nadal jest tak samo w polmostrów. Ty pracujesz? Możesz opisać informację?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-03 23:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam tam i nie narzekam,chętnie bym tam wróciła! Szkoda że są tam tak krótkie umowy-pozdrawiam wszystkich moich znajomych z PolmoOstrów !
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-10 13:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dlaczego już nie pracujesz w polmoostrów? Zwolnili Cię? Na jaki okres proponują te umowy, to umowy o zlecenie, czy pracę?
zdjecie uzytkownika
kazek - 2014-03-09 19:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polmostrów produkuje układy wydechowe od 75 roku, także długo sa juz na rynku, więc to raczej stabilna firma.
zdjecie uzytkownika
rosomak - 2014-04-08 17:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma rzeczywiście utrzymała się dość długo na rynku, ale ciekawe czy umieli przystosować się do obecnego stanu gospodarki
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-06-06 19:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ej, piszecie, że szkoda, że umowy dają krótkie - jaki okres macie to na myśli? one są po prostu na zlecenie na okres próbny czy jak to wygląda dokładnie? bo chyba istnieje jakaś możliwość przedłużenia umowy
zdjecie uzytkownika
...UWAGA - 2014-10-11 10:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na początku trzeba napisać , że pracownicy dostają ubrania , buty i wszystko jest jak należy , zawsze wypłaty są na czas a nawet wcześniej do 4-5 a nie do 10-go każdego miesiąca. Firma zatrudnia około 600 ludzi , cały czas się rozwija i eksportuje swoje towary do wielu krajów z europy i wschodu , efektem są zadowoleni klienci . Pracownicy w większości mają długie umowy o pracę , nigdy nie było tu umów zleceń jeśli ktoś o to pytał , sezonowo zatrudnia się mniej więcej od lutego do listopada . Na hali jest taki porządek jaki tworzą sobie sami ludzie , atmosfera w porządku . Jest wiele osób które pracują to ponad 20 lat . Uważam że warto polecić tą firmę dobry pracodawca z którym nigdy nie ma problemów!
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-10-28 19:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nieźle, ja chyba nie wyobrażam sobie pracować w jednym miejscy po 20 lat, to są chyba jakieś rekordy, bo teraz jak pracujesz 5 lat to dużo. Słuchajcie, ja mam jeszcze pytanie odnośnie stawek jakie tam macie za poszczególne stanowiska tak naprawdę? Chce zarobić w tej firmie jednak trochę, żeby dla rodziny starczyło.
zdjecie uzytkownika
koks - 2014-11-22 00:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dawają 8 zeta na wejście chyba ze trafisz na dobre stanowisko to 9 na łape , średnio 200 godzin miesiecznie to sobie policz.Spawacz akordowy raz tyle.
zdjecie uzytkownika
pawel - 2014-12-03 15:17:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przedsiębiorstwo POLMOstrów istnieje na rynku od 1975 roku. W asortymencie wyrobów firma posiada około 3500 pozycji katalogowych. Produkty wykonane są z najwyższej jakości materiałów znanych producentów, dlatego też wymagania co do pracowników są pewnie wygórowane?? A w związku z tym to na jaką pensję można liczyć?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-07-13 16:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jak wyglada z przyjeciami spawaczy do firmy? Nadal jest tak jak kiedys ze zwalniaja na zime i pozniej przyjmuja? Po jakim czasie mozna przejsc na akord? Gdyby ktos mogl odpisac bylo by spoko pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
lali - 2015-08-10 18:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2012-01-28 19:18:07]:
no racja slusarz robi na spawacza bo jesli slusarz materialu nie naszykuje to spawacz nie zarobi a maja placone jeszcze raz tyle i pewnie przez to tak łoja pijaczyny.....dziwne ze szefowie tego nie widza!!!!!!
zdjecie uzytkownika
irminka - 2015-08-19 12:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lali nie zajmuj się czyimiś problemami z alkoholem tylko weź się za własną pracę i osiągnięcia zawodowe.akurat produkcja układów wydechowych jest branżą gdzie ciężką pracą można coś osiągnąć i dostawać godne wynagrodzenie tylko nie trzeba narzekaĆ a się konkretnie wziąż koleżanko do roboty i będzie wówczas sukces

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie polmostrów!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polmostrów
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert