OPOLTRANS

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 368 ocen.

Opinie o OPOLTRANS

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPOLTRANS

Franek

Nie polecam!!!!! Co to da że jak się kupi nowe opony u nich w firmie to przełożenie ma się za darmo jak trzeba czekać 4 g na wymianę to jest śmieszne !!!!!! Do wymiany opon jest tylko 2 pracowników pracują po 12h żałosne niech zatrudnia więcej ludzi bo stracą klientów już stracili sporo ja już tam na pewno nigdy nic nie kupię!!!!!!!

Trąba

Nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Napiszę kilka zdań zatrudniasz się na własną odpowiedzialność, zatrudniasz się tam jako niewolnik. Podejrzewam że w każdym oddziele jest tak samo. Wypłaty zależne są od widzi mi się wyższego, i zazwyczaj kończy się tym że jest o kilka stówek mniej niż powinno. Praca to po 12 godzin co dwa dni, i prawie wszystkie soboty w miesiącu. Po 3 miesiącach przejście na działalność(zakładać działalność by za 250 czy więcej godzin zarobić 4 tysiące? hahahaha). Także radzę się Wam zastanowić 10 razy za nim pójdziecie tam pracować.

Polka

Czy faktycznie jesteście tak zniesmaczeni praca w OPOLTRANS-ie? Może warto rozmawiać z szefostwem na temat wprowadzenia jakichś zmian zanim ludzie zaczną odchodzić do innej pracy? Czasami taka troska o firmę jest potrzebna, żeby otworzyc oczy na rzeczywistość.

Agnieszka

@RuDy nie - ona dotyczy też umowy zlecenie. Aczkolwiek jeżeli tutaj jest tak, jak mówisz, to faktycznie wydaje się być to dość nieuczciwa praktyka. Jak jedna osoba jest w stanie przepracować 240h w miesiącu? To naprawdę dużo, jak to się rozkłada w czasie?

RuDy
@Agnieszka 04.10.2017 15:41
@RuDy nie - ona dotyczy też umowy zlecenie. Aczkolwiek jeżeli tutaj jest tak, jak mówisz, to faktycznie wydaje się być to dość...

Praca tam wygląda jak ktoś już tu pisał po 10 h dziennie i nawet 2 razy w tygodniu dyżur po 12 h no i większość Sobót trzeba być bo wtedy najwięcej pracy jest ( sobota od 7 - 15 ) . Nierzadko jest tak że te 10 h ci nie wystarczy na przerobienie wszystkiego to i nadgodziny się siedzi żeby dokończyć opisy , oferty , zestawienia klientów , zaległe zamówienia, reklamacje itp itd... Także nie polecam tej firmy , ale każdy robi to co lubi.

Kola

@rozczarowany Dziwi mnie, że oceniasz osoby które prowadziły rekrutację. Może trzeba mieć w sobie trochę więcej pokory?

rozczarowany

Witam. Byłem na rozmowie w Opoltrans-Katowice , najpierw na stanowisko magazyniera(odmówiłem) a następnie na stanowisko handlowca. Rozmowa z kierownikiem i panią z HR - około 40 minut. Następnie dostałem pytania w formie pisemnej. Pierwsza część pytań, przykładowo - jakie masz plany na życie? jak wyobrażasz sobie awans w tej firmie itd. Druga część pytań z wiedzy technicznej związanej z branżą. Po kilku dniach dostałem odpowiedź negatywną. Zdziwiłem się nieco ponieważ jeśli chodzi o wiedzę merytoryczną , jest ok i test napisałem co najmniej dobrze. Pani z HR stwierdziła, że mógłbym pracować na magazynie żeby się "douczyć" a później przejść do działu handlowego. Ciekawe czego miałbym się douczyć pracując jako magazynier (magazynier tam musi też zmieniać opony w autach ciężarowych) jeśli moja wiedza z budowy i eksploatacji pojazdów samochodowych jest na wysokim poziomie. Może technik handlowych miałbym się uczyć zmieniając opony w tirze... Nie wiem czym tam się kierują w doborze pracowników bo na pewno nie wiedzą merytoryczną ! Pomijam fakt, że 220 godzin w miesiącu to standard w tej firmie, umowa kodeksowa tego nie obejmuje więc musisz założyć działalność. Jeśli się cenisz i szanujesz nie polecam tej firmy, szkoda czasu poświęconego na rekrutację. Pozdrawiam

Agnieszka

Widzę, że tak jak wszędzie i rownież tutaj - zdania na temat pracy w firmie są podzielone (@byly, @Polka). @byly teraz najniższa stawka godzinowa wynosi 13 zł brutto, więc zarobki, o których mówisz już są dawno nieaktualne. Jak wygląda ich wysokość obecnie?

RuDy
@Agnieszka 18.09.2017 23:05
Widzę, że tak jak wszędzie i rownież tutaj - zdania na temat pracy w firmie są podzielone (@byly, @Polka). @byly teraz najniższ...

Stawka 13 obowiązuje w umowach o pracę , w opoltransie po 3 miesiącach musisz założyć własną działalność i wtedy 240 h w pracy w miesiącu i nikt nie wie jak wyliczane wynagrodzenie ( nie dajcie się nabrać na kalkulator zarobków i tak zawsze liczą żeby wyszło na ich) no i kary finansowe za wszelkie niedociągnięcia ( brak opisu klienta, brak ofertowania itp itd. )

Polka

OPOLTRANS to firma dla chcących pracować. Może dobrze się stało dla obydwu stron, że @Były nie jesteś już pracownikiem bo cóż miałby robić taki zdolny w takiej firmie?

Agnieszka

@Egon a czy z punktu widzenia kierownika możesz ocenić szansę na awans w OPOLTRANS? Czy dla najlepszych zawsze znajdzie się taka możliwość, czy jednak rozwój w hierarchii firmy jest trudny?

Pitrek

Jeśli ktoś ma na celu oczernianie firmy, w której pracował i może musiał odejść to już tego nie zmienimy. Dobrzy pracownicy wszędzie będą mieli dobrze bo oni chcą przede wszystkim pracować.

Egon

Braki kadrowe to również rozwój firmy i wymiana tych, którym się znudziło i hamują rozwój firmy. Jestem kierownikiem oddziału i nie jedno przeżyłem, również masowe rezygnacje rutyniarzy "niby handlowców starych i doświadczonych" . Po takich emigracjach tylko oddział, handlowcy i firma zyskała. IC się obłowił a Opoltrans zyskał. Nikt normalny nie odchodzi z tej firmy. Trzeba tylko trzymać się zasad , które są napisane i wiadome oraz zapewniają rozwój ale przede wszystkim dobrą obsługę klientów i fajne prowizje. Nikt w firmie nie bieduje jeżeli pracuje bez oporów co widać i słychać od ludzi. Tym, którym się znudziła obsługa klientów przechodzą do konkurencji lub innych firm, żeby sobie zapewnić wygodę, ale nie zawsze wygodę finansową. No może na chwilę. Proponuję spróbować się odnaleźć w prężnej firmie i nie kierować się "newsami " z powyższych nie prawdziwych opinii. Każdy może zmieniać pracę, więc zmienia jak ma ochotę. Ale po co te głupoty wpisywać? Chyba tylko na złość. Zachęcam do spróbowania swoich w tej firmie. Są proste schematy, które działają i każdemu pomagają, żeby wejść i szybko dobrze zarobić.

Były
@Egon 30.08.2017 13:02
Braki kadrowe to również rozwój firmy i wymiana tych, którym się znudziło i hamują rozwój firmy. Jestem kierownikiem oddziału...

Opowiadasz głupoty jestem jednym z tych którzy odeszli i to dawno, co do finansów to opoltrans ze swoją nędzną 6 czy 7 netto na działalności jest śmieszny . W innych firmach to jest podstawa + jeszcze prowizja do tego. Ktoś tutaj powiedział że jak jest się dobrym to wszędzie mu będzie dobrze a za swoją wiedzę zostanie dobrze wynagrodzony. To są mądre i prawdziwe słowa. Moim zdaniem firma w której tkwisz wyprała ci mózg i zasłoniła szerokie możliwości rozwoju, oczywiście w opoltransie to niemożliwe bo ta firma nie ma przyszłości i zostają w niej tylko nieudacznicy tacy jak Ty dla których kierownikowanie w opoltransie jest szczytem możliwości. Zapewne kierownikiem zostałeś po kimś kto się zwolnił a szef zrobił cię kierownikiem nie dlatego że jesteś dobry ale tylko dlatego że wykonujesz Jego polecenia jak marionetka opisując pierdoły w piątkowych raportach. W poniedziałek już masz gotowca co masz robić kogo zjebać itd,itp. Kierownikiem można zostać bardzo łatwo wygryzając dotychczasowego .Pewnie o opoltransie z przed 15 laty slyszałeś z opowieści i wzrostach miesiąc do miesiąca o kilkadziesiąt procent też słyszałeś z opowiadań więc nie gadaj głupot o schematach. Wg schematu to można składać szafkę z ikei. Dobra firma polega na ludziach i ich doświadczeniu a nie na schematach. Ten komentarz też napisałeś na polecenie jw czy już masz tak wypalone zwoje że uwierzyłeś w to co piszesz.Firmy nie polecam szkoda lat i nerwów a lepszych firm traktujacych pracowników jak dobro a nie złodziei jestnaprawdę sporo.

Były
@Egon 30.08.2017 13:02
Braki kadrowe to również rozwój firmy i wymiana tych, którym się znudziło i hamują rozwój firmy. Jestem kierownikiem oddziału...

Opowiadasz głupoty jestem jednym z tych którzy odeszli i to dawno, co do finansów to opoltrans ze swoją nędzną 6 czy 7 netto na działalności jest śmieszny . W innych firmach to jest podstawa + jeszcze prowizja do tego. Ktoś tutaj powiedział że jak jest się dobrym to wszędzie mu będzie dobrze a za swoją wiedzę zostanie dobrze wynagrodzony. To są mądre i prawdziwe słowa. Moim zdaniem firma w której tkwisz wyprała ci mózg i zasłoniła szerokie możliwości rozwoju, oczywiście w opoltransie to niemożliwe bo ta firma nie ma przyszłości i zostają w niej tylko nieudacznicy tacy jak Ty dla których kierownikowanie w opoltransie jest szczytem możliwości. Zapewne kierownikiem zostałeś po kimś kto się zwolnił a szef zrobił cię kierownikiem nie dlatego że jesteś dobry ale tylko dlatego że wykonujesz Jego polecenia jak marionetka opisując pierdoły w piątkowych raportach. W poniedziałek już masz gotowca co masz robić kogo zjebać itd,itp. Kierownikiem można zostać bardzo łatwo wygryzając dotychczasowego .Pewnie o opoltransie z przed 15 laty slyszałeś z opowieści i wzrostach miesiąc do miesiąca o kilkadziesiąt procent też słyszałeś z opowiadań więc nie gadaj głupot o schematach. Wg schematu to można składać szafkę z ikei. Dobra firma polega na ludziach i ich doświadczeniu a nie na schematach. Ten komentarz też napisałeś na polecenie jw czy już masz tak wypalone zwoje że uwierzyłeś w to co piszesz.Firmy nie polecam szkoda lat i nerwów a lepszych firm traktujacych pracowników jak dobro a nie złodziei jestnaprawdę sporo.

Egon

Braki kadrowe to również rozwój firmy i wymiana tych, którym się znudziło i hamują rozwój firmy. Jestem kierownikiem oddziału i nie jedno przeżyłem, również masowe rezygnacje rutyniarzy "niby handlowców starych i doświadczonych" . Po takich emigracjach tylko oddział, handlowcy i firma zyskała. IC się obłowił a Opoltrans zyskał. Nikt normalny nie odchodzi z tej firmy. Trzeba tylko trzymać się zasad , które są napisane i wiadome oraz zapewniają rozwój ale przede wszystkim dobrą obsługę klientów i fajne prowizje. Nikt w firmie nie bieduje jeżeli pracuje bez oporów co widać i słychać od ludzi. Tym, którym się znudziła obsługa klientów przechodzą do konkurencji lub innych firm, żeby sobie zapewnić wygodę, ale nie zawsze wygodę finansową. No może na chwilę. Proponuję spróbować się odnaleźć w prężnej firmie i nie kierować się "newsami " z powyższych nie prawdziwych opinii. Każdy może zmieniać pracę, więc zmienia jak ma ochotę. Ale po co te głupoty wpisywać? Chyba tylko na złość. Zachęcam do spróbowania swoich w tej firmie. Są proste schematy, które działają i każdemu pomagają, żeby wejść i szybko dobrze zarobić.

Orest
@Egon 30.08.2017 13:02
Braki kadrowe to również rozwój firmy i wymiana tych, którym się znudziło i hamują rozwój firmy. Jestem kierownikiem oddziału...

Egon sługusie tempy glupsze go od siebie jasia zarządcy tego śmiesznego przedsiębiorstwa. Nie polecam tej głupiej firmy. Ten nędzny szefina myśli że zk i ofertami zadowoli klienta głupek do potęgi. Nie idzicie tam pracować szkoda lat i będzie wam obcinal pensje za wszystko żenada

Agnieszka

Rekrutacja w OPOLTRANSIE @paweł wcale musi oznaczać braków kadrowych, to dość spora firma, mająca wiele oddziałów, więc może dlatego cały czas poszukują pracowników? @Lizus piszesz, że pracujesz w firmie, czy mógłbyś odnieść się do tematu rekrutacji?

Paweł

Widzę, że OPOLTRANS ma sporą listę ofert pracy. Aktualnie sytuacja robi się trudna ponieważ większość firm ma braki kadrowe i brakuje ludzi.

handlowiec

Dowiedziałem się, że szukają w Opoltransie handlowców i kierownika oddziału w Nysy. Szukam takiej pracy. Słyszałem, że były kierownik oddziału zachorował na hazard i okradł firmę na grubą kasę, dlatego zwolniło się miejsce. Fajna choroba. Słyszałem, że nie jest tak źle w Opoltransie. Czy ktoś podpowie jak jest w oddz. Nysa? Proszę o opinię.

Lizus

W tej firmie można dobrze zarobić i fajnie się ustawić. Jedyne co, to nie płacą za obijanie się. Pracuję kilka lat i chwalę sobie tą pracę, bo są zasady, które obowiązują i trzeba się ich trzymać dla dobra wszystkich. Raz nawet zapłaciłem sporą kwotę i nie byłem z tego zadowolony, ale jak przemyślałem, to w końcu z mojej winy firma dużo więcej straciła. Zrozumiałem. Niekiedy ktoś zbierze op... ale tylko dlatego, żeby nie musiał płacić za straty czy zniszczenia. Niekiedy ktoś zbiera op..... od różnych kierowników, żeby nie stracił zdrowia lub życia przez głupie swoje pomysły, bo jest tu kupę ciężkiego sprzętu jeżdżącego i regały wysokiego składowania. Dla bezmyślnych jest to miejsce niebezpieczne, dlatego niekiedy słychać op.... wulgarny, ale nie od J.W. bo jego na magazynie nie ma. To samo z godzinami. Każdy pracuje na tyle na ile się umówił, więc albo pracujesz kilka godzin dziennie, albo nawet i 12h ale tylko wtedy jeżeli chcesz zarobić dużo. Ja pracuję tak jak mi pasuje. Raz więcej, raz mniej, a niekiedy przyjdę sobie w sobotę dobrze dorobić. To samo jest w oddziałach a wszystko zależy od charakterów kierowników, a nie od J.W. Syfu nie ma bo musi być porządek. Polecam, zachęcam. ..

Handlowiec
@Lizus 23.08.2017 10:28
W tej firmie można dobrze zarobić i fajnie się ustawić. Jedyne co, to nie płacą za obijanie się. Pracuję kilka lat i chwalę sob...

Nie wiem gdzie słyszałeś o pracy "jak mi sie podoba". Masz sztywno wyznaczony grafik pracy i dwa razy jesteś na zmianach po 12 godzin, w resztę dni 9-10 godzin. W sobote tez sie pracuje i nie ma co ściemniać. Wychodzi minimum 220 godzin w miesiącu. Za urlop masz ucięta pensje, wolne z powodu np. Pogrzebu czy urodzin dziecka rownież ucinają wynagrodzenie.

Agnieszka

@Kuba czy Tobie osobiście przytrafiła się taka sytuacja w firmie i udało Ci się wyjaśnić to nieporozumienie? Ważne, aby pracownicy mieli poczucie, że w przypadku takiej sytuacji zostaną wysłuchani.

Kuba

Sprawy rozliczeń z firmą chcecie omawiać na forum czy chodzi o robienie złego wrażenia o firmie? Jak coś się nie zgadza trzeba iść do odpowiedniej osoby w firmie!!

Agnieszka

@Polka a jakie dokładniej plusy odnajdujesz w pracy w OPOLTRANS?Jak długo jesteś pracownikiem tej firmy? To bardzo ważne - informacja o długości zatrudnienia pozwala ocenić zainteresowanym osobom, czy pracownicy nadal są zadowoleni z zatrudnienia wraz ze wzrostem stażu pracy.

Polka

Ja nie narzekam zupełnie na pracę w firmie OPOLTRANS.

Madam

Osobiście uważam, że ocenianie firmy po przepracowanym zaledwie miesiącu to jakiś żart. OPOLTRANS to dobra oraz spokojna firma. Podejrzewam , że niektóre osoby są mocno inspirowane przez konkurencję

gosc11
@Madam 10.07.2017 12:36
Osobiście uważam, że ocenianie firmy po przepracowanym zaledwie miesiącu to jakiś żart. OPOLTRANS to dobra oraz spokojna firma....

W firmie pracowalam kilka lat, chodziło mi o to ze za ostatni miesiac pracy, gdzie pracowałam cały miesiąc, ucięto mi sporą kwotę z wypłaty.

gosc11

Nie polecam pracy na stanowisku kasjerki, zarobki są male w stosunku do obowiązków które się dostaje. Po zwolnieniu się, po przepracowanym całym miesiącu ucięto mi tyle z wypłaty , że mi ręce opadły. Brak słów, nie polecam! Za takie pieniądze można znaleść wszędzie prace.

Polka

Bardzo dobrze pracuje mi się w OPOLTRANS-ie. Cicha , spokojna firma a prace mam pewną i na zarobki nie narzekam

były pracownik.
@Polka 25.06.2017 22:59
Bardzo dobrze pracuje mi się w OPOLTRANS-ie. Cicha , spokojna firma a prace mam pewną i na zarobki nie narzekam...

ta jasne,ha ha ha.

Jerzy

Ile może wyciagnąć w firmie zaopatrzeniowiec? Podpowiedzcie mi proszę .

Ewa

Witam serdecznie. Mam pytanie do byłych kasjerek, kasjerów/Szczecin. Jak wygląda praca na tym stanowisku? Chodzi mi dokładnie o to, czy w związku z tym ,iż masz do czynienia z gotówką, czy to stanowisko jest jakies odrębne? Pracowałam w kilku miejscach mniej więcej na takich stanowiskach i one zawsze były odrębne, ponieważ tylko ja odpowiadałam za kasę. Czy siedzisz przy biurkach z innymi? Jak pokazują zdjęcia na ich stronie. To ważne biorąc pod uwagę, że kasjer na pewno ma odpowiedzialność finansową, więc powinno być chyba odrębne stanowisko, aby nikt inny nie miał dostepu do kasy. I jaka jest mniej więcej pensja? Jest ogłoszenie na kasjer w Szczeinie, nie wiem czy aplkowac. Pomóżcie. Pozdrawiam,Ewa

tadek t
@Ewa 22.06.2017 15:26
Witam serdecznie. Mam pytanie do byłych kasjerek, kasjerów/Szczecin. Jak wygląda praca na tym stanowisku? Chodzi mi dokładni...

Do kasetki kasjera maja dostęp wszyscy, a spróbuj im nie dać, to zaraz wrzawa. Tylko kasjer odpowiada z własnej kieszeni za wszystko i zarabia najniższa krajowa

Oleńka

Zawsze można jak się bardzo chce coś znaleźć i nagłośnić. Jeśli firma jest dobra to po co szukać dziury w całym?

Poldek

@Rekrutacja Na forum rozmawiam z pracownikami i liczę na więcej info.

Poldek

Może ktoś na forum ma wiedzę czy OPOLTRANS potrzebuje w chwili obecnej pracownika na stanowisko przedstawiciela handlowego? Słyszałem o firmie sporo dobrego i mam również spore doświadczenie w takiej pracy.

Rekrutacja
@Poldek 01.06.2017 10:56
Może ktoś na forum ma wiedzę czy OPOLTRANS potrzebuje w chwili obecnej pracownika na stanowisko przedstawiciela handlowego? Sły...

Najprosciej sprawdzic na stronie opoltransu, ale jak masz z tym trudnosci i pytasz na forum to śmiem twierdzić ze się nie nadajesz do jakiejkolwiek pracy.

zawodówka

Na handlowca jest wymagane tylko doświadczenie zawodowe? nawet średniej szkoły nie potrzeba, aby pracować jako handlowiec doradca?

sebaj
@zawodówka 26.05.2017 12:01
Na handlowca jest wymagane tylko doświadczenie zawodowe? nawet średniej szkoły nie potrzeba, aby pracować jako handlowiec d...

tak handlowiec ma tylko zawodówkę w wymaganiach o wykształcenie

Polka

@franio Może wiesz czy oddział został zamknięty na stałe czy to tylko okresowe? Niestety ludzie myślą, że kombinacjami daleko zajdą, nic bardziej mylnego. Pozycja firmy zależy w dużej mierze od pracowników!!

Franio
@Polka 25.05.2017 10:11
@franio Może wiesz czy oddział został zamknięty na stałe czy to tylko okresowe? Niestety ludzie myślą, że kombinacjami daleko z...

Oczywiscie, ze na stałe.

anonim

(usunięte przez administratora)

tyle

oni jemu podziękowali, a nie on im.

tyle

oni jemu podziękowali, a nie on im.

Szymgjj

Co się dzieje w filii Wrocław ? zamknięte na stałe ?

klient były
@Szymgjj 19.05.2017 20:12
Co się dzieje w filii Wrocław ? zamknięte na stałe ?

Niestety trzeba być naprawdę ograniczonym umysłowo i biznesowo, aby zamykać taki dobry oddział we Wrocku.

Agnieszka

@Fiona, wszystkie aktualne oferty pracy OPOLTRANS znajdziesz na stronie internetowej firmy: http://www.opoltrans.com.pl/praca-u-nas/oferta.html Którą ofertą jesteś zainteresowana?

Fiona

Widzę, że firma ma sporą ofert pracy. Czyżby OPOLTRANS się rozwijała? To byłaby bardzo dobra informacja dla pracowników ! Może ktoś coś słyszał i mógłby się podzielić?

Porucznik Pneumat

siema wesoły co tam zamilkłeś?co tam w Kielcach słychać? Byłem ostatnio i zauważyłem byłem wulkanizatora który znikał na maratony regularnie i nic z tego nie miał tak jak i z tego ze jest najbardziej skorumpowanym wulkanizatorem chyba w całych Kielcach..niby nie ma czasu na zmiane kólek ale jak mu się da flache to zaraz coś wymyśli.heheh podrzuć coś wesoły

Poldek

@taktojest Jeśli masz rację to czemu nie zgłaszasz odpowiedniej osobie w firmie takich spraw? Na forum nikt nie pomoże, a może to są jakieś wymagania odgórne?

Agnieszka

Wiecie, że OPOLTRANS na swojej stronie opisuje proces rekrutacyjny krok po kroku - http://www.opoltrans.com.pl/praca-u-nas/rekrutacja.html

taktojest

Właściciel Pan J.W to hipokryta .Najpierw każe nie uznawać reklamacji dla klientów ,robi schody dla klienta starającego się o przelew albo da da wieloletniego klienta 3-5 tys. zł co go odstrasza bo nawet na opony nie starczy... dobija klienta pobieraniem prowizji 10% za zwrot towaru ,a teraz każe bratać się z klientem by ten podał dane swoje firmy viny aut nr rejestracyjne co klienci odbierają oburzeniem bo jakim prawem ktoś może wymagać od klienta podania takich "prywatnych informacji" ciekawe czy sam komuś by podał swoje dane ? Niech sam dzwoni po klientach i zobaczy jak to jest się nasłuchać za całokształt współpracy z opoltrans ... wydawać bzdurne polecenia to każdy by chciał! 3/4 składu handlowego rozważa odejście bo to nie pomaga a szkodzi ...w relacji oczywiście zdarzają się klienci którzy udostępnia takie informacje ale mało ich na pweno nie z gr 1 iduże firmy traktują nas z nie ufnością .

zoltan89

Witam, jak wygląda sprawa oddziału w Krakowie/Wieliczka? Czy jest podobnie jak w centrali? Chcę aplikować jako PH.

Jan Niezbędny
@zoltan89 30.03.2017 17:05
Witam, jak wygląda sprawa oddziału w Krakowie/Wieliczka? Czy jest podobnie jak w centrali? Chcę aplikować jako PH....

Jeżeli chodzi o odział w Krakowie, to ja sobie chwalę pracę.

Agnieszka

@drozdziu, a ile jest godzin? I możesz powiedzieć więcej o przebiegu rekrutacji? Czy coś podczas rozmowy Cię zaskoczyło?

drozdziu

Byłem na rozmowie o pracę na stanowisko magazyniera. Chociaż dopiero co zrobiłem uprawnienia na kierowcę zawodowego CE +kwal,cos mnie skusiło żeby tam zaaplikować. Jestem trochę przerażony niesamowitą iloscia godzin do przepracowania,marnym 1800netto przez pierwsze 3msc (za tyle godzin?!) No i do tego własną działalność.Zapewniano mnie,że zarobki super,super perspektywy,tylko że jak zrąbiesz zamówienie to z własnej kieszeni pokrywasz koszta. Ogólnie cieszyłem się,że zaprosili mnie na rozmowę o pracę,ale jestem teraz niesamowicie zmieszany, jak myślicie,pchac się tam,czy szukać pracy w transporcie ? Myślę,ze jednak pójdę za fajere..gdybym chciał być w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to pojechał bym do UK, a z doświadczenia wiem, że za tyle przepracowanych tam godzin miał bym konkretną kase... Pchać się w ten opoltrans?

Rak
@drozdziu 16.03.2017 14:12
Byłem na rozmowie o pracę na stanowisko magazyniera. Chociaż dopiero co zrobiłem uprawnienia na kierowcę zawodowego CE +kwal,co...

Nie!!!

drozdziu

Byłem na rozmowie o pracę na stanowisko magazyniera. Chociaż dopiero co zrobiłem uprawnienia na kierowcę zawodowego CE +kwal,cos mnie skusiło żeby tam zaaplikować. Jestem trochę przerażony niesamowitą iloscia godzin do przepracowania,marnym 1800netto przez pierwsze 3msc (za tyle godzin?!) No i do tego własną działalność.Zapewniano mnie,że zarobki super,super perspektywy,tylko że jak zrąbiesz zamówienie to z własnej kieszeni pokrywasz koszta. Ogólnie cieszyłem się,że zaprosili mnie na rozmowę o pracę,ale jestem teraz niesamowicie zmieszany, jak myślicie,pchac się tam,czy szukać pracy w transporcie ? Myślę,ze jednak pójdę za fajere..gdybym chciał być w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to pojechał bym do UK, a z doświadczenia wiem, że za tyle przepracowanych tam godzin miał bym konkretną kase... Pchać się w ten opoltrans?

Agnieszka

OPOLTRANS obecnie poszukuje osób między innymi na stanowiska Kierownik Oddziału, Handlowiec - branża motoryzacyjna, Magazynier. Będziecie aplikować?

Polka

Fajna firma powinna mieć fajnych ludzi. Może dobrze sie dzieje jak niektórzy odchodzą.

gosc

A co myślicie o Firmie Opoltrans, a konkretnie o oddziale we Wrocławiu? Kierownictwo ok, warto się zatrudniać?

brzezie

Zgadzam się, Opoltrans to najgorsza firma jaka istnieje, a ten co pisze że jest super to dupowłaz!!! Kierownicy nawet nie wiedzą co słowo KIEROWNIK oznacza. Tak samo jak pan J.W. traktują pracowników. To KPINA i ŻENADA!!! Jak najdalej od takiej "firmy"!!!

Opole brzezie

Jestem z okolic opola pracowałem w głównej centrali brzezie kilka lat i OSTRZEGAM!!! omijajcie tą firme z daleka syf syf syf J.W po 12-13h potrafi ci powiedziec ze spierd... do domu HAHAHAHA !!! nie szanuje ludzi zwyzywa od debili baranow hu... kur.. leca w twoja strone normalnie masakra pracowalem w kilku firmach ale czegos takiego nie widzialem i juz chyba nie zobacze aktualnie po tym jak sie zwolnilem zwolnilo sie ponad 10 osob co pracowalo wiecej jak 3lata nie pracuje tam od pol roku i jestem szczesliwym czlowiekiem !!!!!!

Były pracownik OPO

Pracowałem w Opoltransie kilka lat jeśli jest tak super jak to piszą pracownicy takie zarobki itp.to jaki jest powód tego że wszyscy się zwalniają i to masowo ? no że nieroby ? he śmiać mi się chce to nie nieroby tylko szanują się i mają więcej rozumu niż wy .Przelicz sobie jeden z drugim stawkę godzinową i zobaczysz jakie masz piękne zarobki .W Biedronie chyba wychodzi tyle samo :) odejmij sobie jeszcze ZUS zostaje nie za wiele co :) chyba że walniesz w ucho skarbówkę (to wyjdzie bokiem bo niedługo PIS sprawdzi jednoosobowe działalności już to zapowiedzieli) .Te wszystkie Pączki w maśle buhaha że nie schudły jeszcze po tylu godzinach pracy i ryciu bani przez kierownictwo .Pracowałam tyle lat z tego powodu ponieważ była to już kwestia przyzwyczajenia do klientów i nie których pracowników . Wszystko sterowane przez jednego człowieka .Podziwiam go za to jak rozkręcił firmę szkoda że zacznie upadać tak szybko jak powstała .Jest coraz więcej sklepików hurtowni z częściami do samochodów osobowych które wchodzą w ten biznes zabiorą pracowników i będą ich szanować .Szkolenie nowych ludzi kosztuje nie tylko wypłatę ale też stratę klientów. Osobiście jest to praca na krótka metę nie polecam.

szambet

OPOLTRANS - nie dość że szajs!! to na wysprzęglik czekam 8 miesięcy i nadal nie mam, cały czas czekają na odpowiedz producenta Konsberg...

Bileter

Mam pracować jako magazynier i ciesze się bo bardzo chciałem tu pracować. Mam obawy jacy ludzie pracują i jak to będzie?

Zostaw opinię o OPOLTRANS - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPOLTRANS