OPOLTRANS

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 371 ocen.

Opinie o OPOLTRANS

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPOLTRANS

Agnieszka

@Ernest, rozumiem, że możesz być niezadowolony z pracy w OPOLTRANS, ale wypowiadając się na forum, przestrzegaj proszę naszego regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Komentarze w obraźliwym czy wulgarnym tonie nie będą akceptowane, licz się więc z tym, że część Twojego wpisu może zostać usunięta przez administratora. @Serio, z Twojego wpisu wynika, że byłeś lub jesteś związany z OPOLTRANS. Możesz napisać jakieś konkrety na temat pracy? W jakim trybie się pracuje, na jaką umowę można liczyć w tym miejscu?

anonim

(usunięte przez administratora)

Serio

Jeszcze przyjdzie czas ze docenisz zaopatrzenie i tego "barana". Inna kwestia to godziny i szanowanie ludzi, ale kto co lubi...

Ciekawe

Wszyscy juz do IC ODESZLI? =D Gdzie ten nowy wielki oddzial?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Jak wygląda ten aspekt w OPOLTRANS? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

....
@Administrator 11.02.2018 08:18

Tragiczna...

Polka

Czy faktycznie jesteście tak zniesmaczeni praca w OPOLTRANS-ie? Może warto rozmawiać z szefostwem na temat wprowadzenia jakichś zmian zanim ludzie zaczną odchodzić do innej pracy? Czasami taka troska o firmę jest potrzebna, żeby otworzyc oczy na rzeczywistość.

gdfr
@Polka 08.10.2017 10:17

Porozmawiać z szefostfem to można jedynie, kiedy zrzekniesz się swojej premii. Tylko tyle do nich dotrze. To ogromna firma, ich obchodzi zysk. Nie jakość warunków pracy. Masz robić, bo ci za to płacą. Nie ważne jak, ma być zrobione i już. Nie ma mowy o normalnej rozmowie. Nie tu.

Jacek

Rozumiem, że komuś nie odpowiada praca w firmie. Przecież można ja zmienić i byłoby po problemie.

Szymgjj

Co się dzieje w filii Wrocław ? zamknięte na stałe ?

Pracownik
@klient były 19.05.2017 22:36

Oddział we Wrocławiu został przeniesiony do Kątów Wrocławskich

Egon

Braki kadrowe to również rozwój firmy i wymiana tych, którym się znudziło i hamują rozwój firmy. Jestem kierownikiem oddziału i nie jedno przeżyłem, również masowe rezygnacje rutyniarzy "niby handlowców starych i doświadczonych" . Po takich emigracjach tylko oddział, handlowcy i firma zyskała. IC się obłowił a Opoltrans zyskał. Nikt normalny nie odchodzi z tej firmy. Trzeba tylko trzymać się zasad , które są napisane i wiadome oraz zapewniają rozwój ale przede wszystkim dobrą obsługę klientów i fajne prowizje. Nikt w firmie nie bieduje jeżeli pracuje bez oporów co widać i słychać od ludzi. Tym, którym się znudziła obsługa klientów przechodzą do konkurencji lub innych firm, żeby sobie zapewnić wygodę, ale nie zawsze wygodę finansową. No może na chwilę. Proponuję spróbować się odnaleźć w prężnej firmie i nie kierować się "newsami " z powyższych nie prawdziwych opinii. Każdy może zmieniać pracę, więc zmienia jak ma ochotę. Ale po co te głupoty wpisywać? Chyba tylko na złość. Zachęcam do spróbowania swoich w tej firmie. Są proste schematy, które działają i każdemu pomagają, żeby wejść i szybko dobrze zarobić.

Jakis tam
@Egon 30.08.2017 13:02

Jak czytam te czyjeś wypociny jak tam jest fajnie to śmiać mi się chce. Moja opinnia jest prawdziwa i nie ma tu kłamstwa. Oczywiście do każdej pracy należy podchodzić optymistycznie ale w tej firmie szybko traci się optymizm. Pewnie, to praca dla pracowitych ale wystarczy, że raz się wykarzesz a kolejnego miesiąca nie uda Ci się to jesteś do niczego. Dzwiny zbieg okolicznośći, że większości sie tam nie podoba. Pracuje w innej firmie o podobnym charakterze to powiem Wam, niebo a ziemia. Prezes szanuje swoich pracowników, docenia to, żę sie starasz, to że generujesz dla niego zysk. W opoltransie są inne perspektywy, tam nawet robiąc zysk dla firmy masz ucinane z wypłaty bo.... znajdą sobie wymówkę. Oczywiście idealne miejsce na początek swojej kariery, tam można wyrobić i wzmocnić swój charakter oraz poznac idealne frajerstwo jakie tam istnieje :) Przykładem jest kierwonictwo, Ty pracujesz starasz sie a on przepisuje sobie Twoje zaslugi albo wychodzi z pracy o 13 pod pretekstem ze jedzie do klienta, co oczywiscie jest klamstwem a w grafiku wpisuje sobie pelen wymiar dziennej pracy, zacznijmy od tego ze na niczym sie nie zna ale jest profesjonalista w klamaniu swoich podwladnych a nawet klientów, których spotykam i poznaje ich opinie na jego temat i na temat tej firmy. Uważam, że podejscie właściciela do swoich pracowników jest jak do niewolników i za karę musi im płacić, gdzie to oni zwiększają ilość jego dolarów na koncie i powinien dbać o dobrych pracowników. Każdy idzie na swoja odpowiedzialność do tej firmy, dużo można sie nauczyć ale uczciwośći brak, nawet na rozmowie kwalifikacyjnej kłamią w żywe oczy bo nieznającemu zystemu tej firmy wszystko co powie kierownik wydaje sie piękne, do czasu...do czasu. Nie prawdą jest też, że firmę kompromitują ludzie którzy odeszli, oni poprostu odeszli bo było brak wzajemnego szacunku i uczciwego wynagrodzenia za swoją pracę, nie słuchajcie tu ludzi którzy piszą, że jest fantastycznie i że Ci co odeszli nie nadają się do niczego, bo znam wielu którzy odeszli i są zaangażowani gdzie indziej a do tego są doceniani przez właściciela firm gdzie obecnie pracują. POZDRAWIAM

Franek

Nie polecam!!!!! Co to da że jak się kupi nowe opony u nich w firmie to przełożenie ma się za darmo jak trzeba czekać 4 g na wymianę to jest śmieszne !!!!!! Do wymiany opon jest tylko 2 pracowników pracują po 12h żałosne niech zatrudnia więcej ludzi bo stracą klientów już stracili sporo ja już tam na pewno nigdy nic nie kupię!!!!!!!

Trąba

Nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Napiszę kilka zdań zatrudniasz się na własną odpowiedzialność, zatrudniasz się tam jako niewolnik. Podejrzewam że w każdym oddziele jest tak samo. Wypłaty zależne są od widzi mi się wyższego, i zazwyczaj kończy się tym że jest o kilka stówek mniej niż powinno. Praca to po 12 godzin co dwa dni, i prawie wszystkie soboty w miesiącu. Po 3 miesiącach przejście na działalność(zakładać działalność by za 250 czy więcej godzin zarobić 4 tysiące? hahahaha). Także radzę się Wam zastanowić 10 razy za nim pójdziecie tam pracować.

Agnieszka

@RuDy nie - ona dotyczy też umowy zlecenie. Aczkolwiek jeżeli tutaj jest tak, jak mówisz, to faktycznie wydaje się być to dość nieuczciwa praktyka. Jak jedna osoba jest w stanie przepracować 240h w miesiącu? To naprawdę dużo, jak to się rozkłada w czasie?

RuDy
@Agnieszka 04.10.2017 15:41

Praca tam wygląda jak ktoś już tu pisał po 10 h dziennie i nawet 2 razy w tygodniu dyżur po 12 h no i większość Sobót trzeba być bo wtedy najwięcej pracy jest ( sobota od 7 - 15 ) . Nierzadko jest tak że te 10 h ci nie wystarczy na przerobienie wszystkiego to i nadgodziny się siedzi żeby dokończyć opisy , oferty , zestawienia klientów , zaległe zamówienia, reklamacje itp itd... Także nie polecam tej firmy , ale każdy robi to co lubi.

Kola

@rozczarowany Dziwi mnie, że oceniasz osoby które prowadziły rekrutację. Może trzeba mieć w sobie trochę więcej pokory?

rozczarowany

Witam. Byłem na rozmowie w Opoltrans-Katowice , najpierw na stanowisko magazyniera(odmówiłem) a następnie na stanowisko handlowca. Rozmowa z kierownikiem i panią z HR - około 40 minut. Następnie dostałem pytania w formie pisemnej. Pierwsza część pytań, przykładowo - jakie masz plany na życie? jak wyobrażasz sobie awans w tej firmie itd. Druga część pytań z wiedzy technicznej związanej z branżą. Po kilku dniach dostałem odpowiedź negatywną. Zdziwiłem się nieco ponieważ jeśli chodzi o wiedzę merytoryczną , jest ok i test napisałem co najmniej dobrze. Pani z HR stwierdziła, że mógłbym pracować na magazynie żeby się "douczyć" a później przejść do działu handlowego. Ciekawe czego miałbym się douczyć pracując jako magazynier (magazynier tam musi też zmieniać opony w autach ciężarowych) jeśli moja wiedza z budowy i eksploatacji pojazdów samochodowych jest na wysokim poziomie. Może technik handlowych miałbym się uczyć zmieniając opony w tirze... Nie wiem czym tam się kierują w doborze pracowników bo na pewno nie wiedzą merytoryczną ! Pomijam fakt, że 220 godzin w miesiącu to standard w tej firmie, umowa kodeksowa tego nie obejmuje więc musisz założyć działalność. Jeśli się cenisz i szanujesz nie polecam tej firmy, szkoda czasu poświęconego na rekrutację. Pozdrawiam

Agnieszka

Widzę, że tak jak wszędzie i rownież tutaj - zdania na temat pracy w firmie są podzielone (@byly, @Polka). @byly teraz najniższa stawka godzinowa wynosi 13 zł brutto, więc zarobki, o których mówisz już są dawno nieaktualne. Jak wygląda ich wysokość obecnie?

RuDy
@Agnieszka 18.09.2017 23:05

Stawka 13 obowiązuje w umowach o pracę , w opoltransie po 3 miesiącach musisz założyć własną działalność i wtedy 240 h w pracy w miesiącu i nikt nie wie jak wyliczane wynagrodzenie ( nie dajcie się nabrać na kalkulator zarobków i tak zawsze liczą żeby wyszło na ich) no i kary finansowe za wszelkie niedociągnięcia ( brak opisu klienta, brak ofertowania itp itd. )

Polka

OPOLTRANS to firma dla chcących pracować. Może dobrze się stało dla obydwu stron, że @Były nie jesteś już pracownikiem bo cóż miałby robić taki zdolny w takiej firmie?

Agnieszka

@Egon a czy z punktu widzenia kierownika możesz ocenić szansę na awans w OPOLTRANS? Czy dla najlepszych zawsze znajdzie się taka możliwość, czy jednak rozwój w hierarchii firmy jest trudny?

Pitrek

Jeśli ktoś ma na celu oczernianie firmy, w której pracował i może musiał odejść to już tego nie zmienimy. Dobrzy pracownicy wszędzie będą mieli dobrze bo oni chcą przede wszystkim pracować.

Egon

Braki kadrowe to również rozwój firmy i wymiana tych, którym się znudziło i hamują rozwój firmy. Jestem kierownikiem oddziału i nie jedno przeżyłem, również masowe rezygnacje rutyniarzy "niby handlowców starych i doświadczonych" . Po takich emigracjach tylko oddział, handlowcy i firma zyskała. IC się obłowił a Opoltrans zyskał. Nikt normalny nie odchodzi z tej firmy. Trzeba tylko trzymać się zasad , które są napisane i wiadome oraz zapewniają rozwój ale przede wszystkim dobrą obsługę klientów i fajne prowizje. Nikt w firmie nie bieduje jeżeli pracuje bez oporów co widać i słychać od ludzi. Tym, którym się znudziła obsługa klientów przechodzą do konkurencji lub innych firm, żeby sobie zapewnić wygodę, ale nie zawsze wygodę finansową. No może na chwilę. Proponuję spróbować się odnaleźć w prężnej firmie i nie kierować się "newsami " z powyższych nie prawdziwych opinii. Każdy może zmieniać pracę, więc zmienia jak ma ochotę. Ale po co te głupoty wpisywać? Chyba tylko na złość. Zachęcam do spróbowania swoich w tej firmie. Są proste schematy, które działają i każdemu pomagają, żeby wejść i szybko dobrze zarobić.

Orest
@Egon 30.08.2017 13:02

Egon sługusie tempy glupsze go od siebie jasia zarządcy tego śmiesznego przedsiębiorstwa. Nie polecam tej głupiej firmy. Ten nędzny szefina myśli że zk i ofertami zadowoli klienta głupek do potęgi. Nie idzicie tam pracować szkoda lat i będzie wam obcinal pensje za wszystko żenada

Agnieszka

Rekrutacja w OPOLTRANSIE @paweł wcale musi oznaczać braków kadrowych, to dość spora firma, mająca wiele oddziałów, więc może dlatego cały czas poszukują pracowników? @Lizus piszesz, że pracujesz w firmie, czy mógłbyś odnieść się do tematu rekrutacji?

Paweł

Widzę, że OPOLTRANS ma sporą listę ofert pracy. Aktualnie sytuacja robi się trudna ponieważ większość firm ma braki kadrowe i brakuje ludzi.

handlowiec

Dowiedziałem się, że szukają w Opoltransie handlowców i kierownika oddziału w Nysy. Szukam takiej pracy. Słyszałem, że były kierownik oddziału zachorował na hazard i okradł firmę na grubą kasę, dlatego zwolniło się miejsce. Fajna choroba. Słyszałem, że nie jest tak źle w Opoltransie. Czy ktoś podpowie jak jest w oddz. Nysa? Proszę o opinię.

Lizus

W tej firmie można dobrze zarobić i fajnie się ustawić. Jedyne co, to nie płacą za obijanie się. Pracuję kilka lat i chwalę sobie tą pracę, bo są zasady, które obowiązują i trzeba się ich trzymać dla dobra wszystkich. Raz nawet zapłaciłem sporą kwotę i nie byłem z tego zadowolony, ale jak przemyślałem, to w końcu z mojej winy firma dużo więcej straciła. Zrozumiałem. Niekiedy ktoś zbierze op... ale tylko dlatego, żeby nie musiał płacić za straty czy zniszczenia. Niekiedy ktoś zbiera op..... od różnych kierowników, żeby nie stracił zdrowia lub życia przez głupie swoje pomysły, bo jest tu kupę ciężkiego sprzętu jeżdżącego i regały wysokiego składowania. Dla bezmyślnych jest to miejsce niebezpieczne, dlatego niekiedy słychać op.... wulgarny, ale nie od J.W. bo jego na magazynie nie ma. To samo z godzinami. Każdy pracuje na tyle na ile się umówił, więc albo pracujesz kilka godzin dziennie, albo nawet i 12h ale tylko wtedy jeżeli chcesz zarobić dużo. Ja pracuję tak jak mi pasuje. Raz więcej, raz mniej, a niekiedy przyjdę sobie w sobotę dobrze dorobić. To samo jest w oddziałach a wszystko zależy od charakterów kierowników, a nie od J.W. Syfu nie ma bo musi być porządek. Polecam, zachęcam. ..

Handlowiec
@Lizus 23.08.2017 10:28

Nie wiem gdzie słyszałeś o pracy "jak mi sie podoba". Masz sztywno wyznaczony grafik pracy i dwa razy jesteś na zmianach po 12 godzin, w resztę dni 9-10 godzin. W sobote tez sie pracuje i nie ma co ściemniać. Wychodzi minimum 220 godzin w miesiącu. Za urlop masz ucięta pensje, wolne z powodu np. Pogrzebu czy urodzin dziecka rownież ucinają wynagrodzenie.

Agnieszka

@Kuba czy Tobie osobiście przytrafiła się taka sytuacja w firmie i udało Ci się wyjaśnić to nieporozumienie? Ważne, aby pracownicy mieli poczucie, że w przypadku takiej sytuacji zostaną wysłuchani.

Kuba

Sprawy rozliczeń z firmą chcecie omawiać na forum czy chodzi o robienie złego wrażenia o firmie? Jak coś się nie zgadza trzeba iść do odpowiedniej osoby w firmie!!

Agnieszka

@Polka a jakie dokładniej plusy odnajdujesz w pracy w OPOLTRANS?Jak długo jesteś pracownikiem tej firmy? To bardzo ważne - informacja o długości zatrudnienia pozwala ocenić zainteresowanym osobom, czy pracownicy nadal są zadowoleni z zatrudnienia wraz ze wzrostem stażu pracy.

Polka

Ja nie narzekam zupełnie na pracę w firmie OPOLTRANS.

Madam

Osobiście uważam, że ocenianie firmy po przepracowanym zaledwie miesiącu to jakiś żart. OPOLTRANS to dobra oraz spokojna firma. Podejrzewam , że niektóre osoby są mocno inspirowane przez konkurencję

gosc11
@Madam 10.07.2017 12:36

W firmie pracowalam kilka lat, chodziło mi o to ze za ostatni miesiac pracy, gdzie pracowałam cały miesiąc, ucięto mi sporą kwotę z wypłaty.

gosc11

Nie polecam pracy na stanowisku kasjerki, zarobki są male w stosunku do obowiązków które się dostaje. Po zwolnieniu się, po przepracowanym całym miesiącu ucięto mi tyle z wypłaty , że mi ręce opadły. Brak słów, nie polecam! Za takie pieniądze można znaleść wszędzie prace.

Polka

Bardzo dobrze pracuje mi się w OPOLTRANS-ie. Cicha , spokojna firma a prace mam pewną i na zarobki nie narzekam

były pracownik.
@Polka 25.06.2017 22:59

ta jasne,ha ha ha.

Jerzy

Ile może wyciagnąć w firmie zaopatrzeniowiec? Podpowiedzcie mi proszę .

Zostaw opinię o OPOLTRANS - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPOLTRANS