brak logo

Polski Węgiel Dystrybucja Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Polski Węgiel Dystrybucja Sp. z o.o.

lol35 2014-12-12 19:45:44
Stanowczo odradzam pracę w tej Firmie! Brak elementarnej wiedzy z zakresu organizacji i zarządzania! Ludzie traktowni są jak bydło. Praca w stresie, bez umowy o pracę, chciaż taką są wabione potencjalne ofiary, bez określonego zakresu obowiazków, bez jakiegokolwiek szkolenia. Odpowiedzialność za wszystko, za swoje i nieswoje błędy. MOBBING na każdym kroku. Poprostu DRAMAT!!! A i jeszcze jedno: Polski! ha ha ha DOBRE!!! Zastanów się czy chcesz ich firmować swoim nazwiskiem, bo stawka jest wysoka. Doszły mnie słuchy, że kolejna duszyczka uciekła, więc piękna znowu szuka ha ha ha!
11
typ 2015-10-17 08:05:39
napisz na mail snerg27@wp.pl to Ci dokładnie opowiem o pracy(usunięte przez administratora)
Kamik 2015-11-19 07:30:48
Też pracowałem jako pracownik zatrudniony w okresie wakacyjnym- sezonowym na umowę zlecenie na zakładzie w Jackowicach- jednak nic złego nie mogę powiedzieć- Zarządca na zakładzie był z odpowiednim podejsciem do ludzi , zostałem przeszkolony do pracy na stanowisku wraz z szkoleniem BHP itp , otrzymałem wyposażenie ochrony osobistej-rękawice ,kas i odzież ochronną z oznakowaniem. Pieniążki też otrzymałem w oznaczonym na umowie terminie i w ustalonej sumie. Dziwią mnie te opinie więc zdecydowałem się napisać. Może chodzi o wcześniejsze sytuacje z tego co wiem Zakładem od 3 miesięcy zarządza nowa osoba P.Mariusz- naprawdę niema z nim jakichkolwiek sytuacji konfliktowych - jest osobą znającą się na pracy zespołowej - jest wyrozumiały i można wszystkie kwestie z nim uzgodnić- naprawdę pożądny-wreście kierownik zakładu.
Bardzo zmierzła pani 2015-11-24 14:20:47
Jak pani już się dostanie do tej firmy i popracuje trochę to pogadamy. Ja sobie tego z palca na pewno nie wyssałam. Miłego dnia życzę.
2
Rzepson2015 2015-11-26 21:29:04
Nie wiem skąd bierze się taka niechęć do PWD.
Sam pracuję dla nich już kilka miesięcy, po okresie próbnym(jak dla mnie trochę za długim) otrzymałem bezproblemowo umowę o pracę na pełen etat i z pełnymi świadczeniami, atmosfera w firmie jest jak najbardziej pozytywna, świetni ludzie, zdarza się jednak, tak jak w każdej firmie na polskim rynku, okres zachwiania organizacyjnego i trochę chaosu, ale powiedzmy sobie wprost: TAK JEST WSZĘDZIE!!!
kasa zawsze wypłacana jest terminowo-osobiście nie spotkałem się z niewypłaceniem należnej kwoty i z tego co mi wiadomo reszta pracowników ma podobne doświadczenia, nie wiem skąd biorą się te negatywne komentarze, może ktoś po prostu nie zrozumiał idei działania tej firmy i panujących w niej zasad...osobiście jak najbardziej polecam współpracę z PWD.
łowiczanin 2015-11-28 11:56:47
A nie gryzie cię troszkę sumienie, że najgorszy ruski syf wciskasz rodakom jako "polski węgiel"? Nie przychodzi w nocy zmora i nie siada na klacie?
9
Rzepson2015 2015-11-30 21:20:46
Gdyby nie tajemnica handlowa mógłbym nawet podać Ci nazwy kopalni, z których bierzemy węgiel(wedlug informacji jakie otrzymuje) więc nie mam obaw o moje, powtarzam MOJE sumienie.
Pozdrawiam
Szybki 2016-03-18 23:42:39
Pracuje w tej Firmie , od nie dawna ale nie moge powiedzieć nic złego zarządza pracą tu P. Łukasz z umowami jest jak jest ale praca normalna mądre decyzje każdy pracownik zna swoje miejsce i co ma robić ... wypłata zawsze w terminie i z każdym problemem można się do niego zgłosić wytłumaczy pomoże i pracuje z nami normalny człowiek może kiedyś było inaczej... mi się tu dobrze pracuje
Endi 2016-06-01 06:03:56
Od razu widac kto jaki do pracy, taki potem na forum. Tyle czasu tam pracuje i z przypadku wszedlem na ta strone o pracy w PWD. Jak przychodza tacy i po tygodniu siedza tylko i na You tuube filmy ogladaja albo calymi dniami zalatwiaja swoje sprawy a nie zajmuja sie praca to potem zarzad im dziekuje za prace a oni tu glupoty wypisuja. Szkoda ze Ci co zetelnie prace wykonuja nie maja ochoty na takim forum pisac.
Praca dobra a armosfera normalna.
2
Romeczek 2016-06-01 06:09:27
Spoko kolego. Praca jest ok i jak tylko jestes konkretny i podchodzisz uczciwie do tematu to mozna dobrze zarobic. Pozadne auta, funkiel nowe Toyoty a nie jakies wysluzone padliny jak w innych firmach. Mila atmosfera i ciekawa praca
2
Hahaha 2016-06-05 18:35:30
Dwie ostatnie opinie pisane przez samych pracodawców.Człowiek uczciwy,zajmujący się pracą wywalony za nic.Pożal się Boże szefowa nawet powodu nie potrafiła podać;/ Zenada!
7
pakowacz 2016-07-07 15:32:36
Ktoś tam podobno poszedł do Sądu Pracy,
to może jednak nie jest tak słodko?
7
jacek z jackowic 2016-08-24 18:21:06
Pracowałem dla "pięknej" i złotoustego dariusza, trochę wcześniej. Po za mobbingiem (bo nie dałem sobie wleźć na głowę) to wszystko się zgadza, na koniec nie zapłacili mi pensji za 1.5 miesiąca. Generalnie sprawa wygląda tak, że mamy parę (piękna i dariusz) ludzi którzy robią na starcie dobre wrażenie, opowiadają o wspaniałych perspektywach itp. a potem po prostu nikomu nie płacą. Czy to za worki na ten węgiel "polski" hłe hłe, czy to za reklamę w stacji radiowej po prostu za nic. a na koniec próbują straszyć bo piękna jest ponoć wybitną prawniczką, (choć nie zna ani ortografii, ani interpunkcji). Dariusz zaś zgrywa wielkiego prezesa, a zarazem dzikiego harlejowca, natomiast jest małym przekrętasem z którego wszyscy śmieją się za plecami. W sumie nie jest godny nawet splunięcia, no i słucha "Dżemu", cóż można więcej napisać. Odradzam jakiekolwiek kontakty z tymi ludźmi.
12
PH 2016-09-12 23:51:31
Nie polecam , oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Obiecują cuda na początku by Cię zachęcić.
Mistrz iluzji Dariusz , opowiada bosko lecz to tylko bajer bez pokrycia .
Nie daj się oszukać jak inni .
Pozdrawiam. Były pracownik .
Ps. Zapytaj czy ktoś pracował dłużej niż 6 miesięcy .Niech Ci pokażą umowę i numer tel do tej osoby .
Gwarantuje , osoby nigdy nie zobaczysz .
ODRADZAM WSZYSTKIM .
10
jacek z jackowic 2016-09-13 21:42:59
No ja się zbliżyłem, prawie 5 miesięcy, za to mnie elegancko oszukali na koniec, to było w 2013 jak widać nie zmienili od tego czasu strategii biznesowej... A Dariusz "Gonzo" harlejowiec dalej tam szefuje czy znowu poszedł siedzieć?
10
DG 2016-09-22 22:56:44
No raczej z osobami pracującymi na podwójnym gazie to raczej żaden pracodawca zbyt długo nie popracuje. Nic dziwnego jak ktoś pracy nie ma długi czas a fachowca zgrywa. Gdzieś tkwi powód.
1
Jacek z jackowic 2016-09-25 22:28:18
Na podwójnym gazie to był chyba pisany twój post. Dwa razy "raczej" jedno zdanie nie wynika z drugiego, żadnych przecinków - No jak nic pisane po pijaku. I rozumiem, że wszyscy inni oceniający tez przychodzili do pracy po pijaku? Dariusz i Alicja, tacy wspaniali pracodawcy, cierpią otoczeni samymi pijakami, dramat po prostu, aż mi się łezka w oku kręci ze wzruszenia.
6
wiako 2016-10-09 22:06:11
A wiecie czy wypłata jest terminowa? Dzieki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Polski Węgiel Dystrybucja Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Węgiel Dystrybucja Sp. z o.o.