brak logo

Polski Węgiel Dystrybucja Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Polski Węgiel Dystrybucja Sp. z o.o.

typ 2015-10-17 08:05
napisz na mail snerg27@wp.pl to Ci dokładnie opowiem o pracy(usunięte przez administratora)
1
Kamik 2015-11-19 07:30
Też pracowałem jako pracownik zatrudniony w okresie wakacyjnym- sezonowym na umowę zlecenie na zakładzie w Jackowicach- jednak nic złego nie mogę powiedzieć- Zarządca na zakładzie był z odpowiednim podejsciem do ludzi , zostałem przeszkolony do pracy na stanowisku wraz z szkoleniem BHP itp , otrzymałem wyposażenie ochrony osobistej-rękawice ,kas i odzież ochronną z oznakowaniem. Pieniążki też otrzymałem w oznaczonym na umowie terminie i w ustalonej sumie. Dziwią mnie te opinie więc zdecydowałem się napisać. Może chodzi o wcześniejsze sytuacje z tego co wiem Zakładem od 3 miesięcy zarządza nowa osoba P.Mariusz- naprawdę niema z nim jakichkolwiek sytuacji konfliktowych - jest osobą znającą się na pracy zespołowej - jest wyrozumiały i można wszystkie kwestie z nim uzgodnić- naprawdę pożądny-wreście kierownik zakładu.
1
Bardzo zmierzła pani 2015-11-24 14:20
Jak pani już się dostanie do tej firmy i popracuje trochę to pogadamy. Ja sobie tego z palca na pewno nie wyssałam. Miłego dnia życzę.
7
Rzepson2015 2015-11-26 21:29
Nie wiem skąd bierze się taka niechęć do PWD.
Sam pracuję dla nich już kilka miesięcy, po okresie próbnym(jak dla mnie trochę za długim) otrzymałem bezproblemowo umowę o pracę na pełen etat i z pełnymi świadczeniami, atmosfera w firmie jest jak najbardziej pozytywna, świetni ludzie, zdarza się jednak, tak jak w każdej firmie na polskim rynku, okres zachwiania organizacyjnego i trochę chaosu, ale powiedzmy sobie wprost: TAK JEST WSZĘDZIE!!!
kasa zawsze wypłacana jest terminowo-osobiście nie spotkałem się z niewypłaceniem należnej kwoty i z tego co mi wiadomo reszta pracowników ma podobne doświadczenia, nie wiem skąd biorą się te negatywne komentarze, może ktoś po prostu nie zrozumiał idei działania tej firmy i panujących w niej zasad...osobiście jak najbardziej polecam współpracę z PWD.
1
Rzepson2015 2015-11-30 21:20
Gdyby nie tajemnica handlowa mógłbym nawet podać Ci nazwy kopalni, z których bierzemy węgiel(wedlug informacji jakie otrzymuje) więc nie mam obaw o moje, powtarzam MOJE sumienie.
Pozdrawiam
1
Szybki 2016-03-18 23:42
Pracuje w tej Firmie , od nie dawna ale nie moge powiedzieć nic złego zarządza pracą tu P. Łukasz z umowami jest jak jest ale praca normalna mądre decyzje każdy pracownik zna swoje miejsce i co ma robić ... wypłata zawsze w terminie i z każdym problemem można się do niego zgłosić wytłumaczy pomoże i pracuje z nami normalny człowiek może kiedyś było inaczej... mi się tu dobrze pracuje
1
Endi 2016-06-01 06:03
Od razu widac kto jaki do pracy, taki potem na forum. Tyle czasu tam pracuje i z przypadku wszedlem na ta strone o pracy w PWD. Jak przychodza tacy i po tygodniu siedza tylko i na You tuube filmy ogladaja albo calymi dniami zalatwiaja swoje sprawy a nie zajmuja sie praca to potem zarzad im dziekuje za prace a oni tu glupoty wypisuja. Szkoda ze Ci co zetelnie prace wykonuja nie maja ochoty na takim forum pisac.
Praca dobra a armosfera normalna.
3
Romeczek 2016-06-01 06:09
Spoko kolego. Praca jest ok i jak tylko jestes konkretny i podchodzisz uczciwie do tematu to mozna dobrze zarobic. Pozadne auta, funkiel nowe Toyoty a nie jakies wysluzone padliny jak w innych firmach. Mila atmosfera i ciekawa praca
4
DG 2016-09-22 22:56
No raczej z osobami pracującymi na podwójnym gazie to raczej żaden pracodawca zbyt długo nie popracuje. Nic dziwnego jak ktoś pracy nie ma długi czas a fachowca zgrywa. Gdzieś tkwi powód.
3
wiako 2016-10-09 22:06
A wiecie czy wypłata jest terminowa? Dzieki za odpowiedź
zakrecona 2017-07-17 14:34
Pracuje tyle lat i jest OK. Zaufanie zawsze zdobywa się pracą i lojalnością. Tak jest wszędzie i tacy ludzie mają pracę tutaj.
1
Porter 2017-07-26 11:58
Dokładnie. Potwierdzam ze wynagrodzenia są w terminie a praca w normalnej atmosferze. Ale Jeśli ktoś myśli ze do jakiejkolwiek pracy chodzi się po to by siedzieć na Facebooku i załatwiać swoje prywatne sprawy to niech dokładnie sobie przemysli czy sam chciałby takiego pracownika, wtedy tez będzie wiedział czemu nigdzie nie może zagrzać miejsca
2
Jacek z Jackowic 2017-08-07 13:09
Edit: skasowano po dziewiąty, wraz z czterema negatywnymi komentarzami innych osób – teraz kasują już codziennie, ktoś nad tym mocno czuwa :)
Ale ja jestem twardy i mogę wrzucać to codziennie.
Albo dwa razy dziennie – jak sobie życzycie, trzeba mi było zapłacić pensję.
Skasowano kilkanaście negatywnych komentarzy dotyczących pracy w tej firmie.
Podsumowując: klika osób skarżyło się na mobbing, na brak podziału obowiązków i ogólny chaos.
Kilka innych, w tym ja, pisało o szefie Dariuszu „Gonzo” harlejowcu i Alicji którzy i ich licznych oszustwach oraz regularnej praktyce nie płacenia ostatniej pensji zwalniającym się pracownikom.
8
Typ 2017-08-08 12:17
Dokładnie, znowu pokasowali wszystkie (kilkanaście) negatywne komentarze. Zostają tylko pozytywne, często odwołujące się do pokasowanych negatywnych. Wyglada to groteskowo i odrazu wiadomo, że mamy doczynienia z prymitywnym oszustwem.
8
Zostaw swoją opinię o Polski Węgiel Dystrybucja Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Węgiel Dystrybucja Sp. z o.o.