Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bowa Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Bowa Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracowita - 2013-03-14 18:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BOWA zła, BOWA straszna. Skoro tak tu źle i ciężko to dlaczego pracujecie w tej firmie?
Nie, nie.... ja nie jestem z tych, co siedzą u kierownika pod biurkiem, nie jestem z tych, co dostają wyzszą premię za wazeliniarstwo. Zwyczajnie tu pracuje. Zatrudniając sie wiedziałam jakie są warunki i się na nie zgodziłam, dlatego się teraz nie buntuję, nie marudzę. Wykonuję swoją pracę i nie zwracam na nic uwagi. Choć nie raz słyszałam głupie plotki na swój temat, nie przejmuje się tym. Optymizm? nie... realizm:)
zdjecie uzytkownika
do małego - 2013-03-23 22:45:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to są za panowie ? czym oni są w Bowie?
zdjecie uzytkownika
omw - 2013-03-25 21:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracujesz tam bo nie masz innego wyjścia... Gdybyś miała inne możliwości nie siedziałabyś tam.Takie czasy!!!!!
To była zupełnie inna firma gdy mieściła się jeszcze na ul.Nektarowej a później zrobił się kołchoz i nadal jest i lepiej już nie będzie...No chyba że wylecą co niektóre osoby w co nie wierze...
zdjecie uzytkownika
summienny pracownik - 2013-03-26 16:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Się zastanawiam...ludzie jeśli w BOWIE jest naprawdę tak żle to dlaczego się nie pozwalniacie !! Szukajcie innej lepszej pracy !
zdjecie uzytkownika
omw - 2013-03-26 18:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No właśnie mnie już tam nie ma i mam porównanie.A spędziło się w tym gównie ładnych parę lat.Niejedno się widziało i słyszało.Do czego były zdolne niektóre panie żeby mieć chody u brygadzisty.Jak pracują tam jeszcze takie panie jak NK itp.to wiedzą o co chodzi spytajcie może Wam powiedzą.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2013-03-27 20:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, atmosferka ostatnio się zagęszcza, niektórzy nie wytrzymują już tej presji, jak można było zauważyć - znikają bez wieści. Ciekawe, czy komuś to da do myślenia, czy też jak zwykle udawać będą że nic się nie stało. Co sądzicie o tym?
zdjecie uzytkownika
omw - 2013-03-27 21:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podejrzewam ,że zamiotą jak zwykle pod dywan i będzie po sprawie..
No chyba że w końcu ktoś się odważy i weźmie się za to...Czego Wam życzę i oby się polepszyło...
zdjecie uzytkownika
pracowita - 2013-04-12 21:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja za to bylam w wielu gorszych firmach. ludzie po co sobie utrudniacie zycie i wiecznie narzekacie. weźcie sie w garść i pomyslcie o tym ze inni maja gorzej. a atmosfere w bowie buduja pracownicy a nie biuro...
zdjecie uzytkownika
niedoopowiedzenia - 2013-05-25 19:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w tej firmie trochę czasu.Niekiedy jest naprawdę ciężko,bo kierownicy lubią wcielać się w role zaganiaczy.(usunięte przez administratora).Często przekraczają granice przyzwoitości traktując pracowników wręcz nieludzko(usunięte przez administratora)Poza tym bolączką pracowników produkcyjnych jest niskie wynagrodzenie,które jeszcze często jest umniejszane przez zabranie premii,często bezpodstawnie.Niestety pracując tam poniekąd godzę się na to wszystko.Nie wiem jednak jak długo można tolerować taką sytuację.Szukam innej pracy,ale w ''naszym'' kraju nie jest łatwo o pracę za godziwe wynagrodzenie,gdzie człowiek będzie traktowany z należytym szacunkiem.
zdjecie uzytkownika
salamandra - 2013-07-06 00:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam sie ze pracujac tam i nic nie robiac wyrazamy zgode na to co sie dzieje.Postawa pracownikow jest pasywna wynika to glownie ze strachu przed utrata pracy a moze wreszcie jest czas zeby pewne sprawy zmienic jesli my sami tego nie zrobimy to samo sie nie naprawi.Pracownicy produkcyjni ciagna ta cala firme a sa traktowani jak stado bydla !!!! w tym calym pedzie ktory towarzyszy naszym przelozonym za kasa umknela jedna wazna rzecz- czlowiek na stanowisku pracy!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
młoda - 2013-07-08 13:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ostatnia ankieta- żenada. zbyt mało miejsca na wyrażenie własnej opini. i te dane na koncu- pozbawialy anonimowosci wielu pracownikow. stad malo kto napisal co mu tak naprawde nie odpowiada i jak tu pozniej ma byc lepiej...
zdjecie uzytkownika
m - 2013-07-18 22:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ankieta hmm no miała byc anonimowa, aleee oczywiscie byly podane nazwiska brygadzistów, wiek, od kiedy pracujemy, hahah smiech wiadomo ze po tych danych mozna dojsc do kazdej osoby, ja napisalam prawde i być moze dlatego zemsta była słodka, ale co tam co nas nie zabije to nas wzmocni.
zdjecie uzytkownika
marek - 2013-10-04 19:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No ale to jakie były pytanie na końcu tej ankiety że firma Bowa Polska była w stanie was po nich zidentyfikować?
zdjecie uzytkownika
Planda - 2014-06-21 18:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mały - 2013-03-07 08:21:42]:
Prośba do moderatora, opinia o osobach wymienionych z nazwiska powinna być usunięta bo delikatnie mówiąc jest nieprawdziwa i kwalifikuje się do postepowania sądowego
zdjecie uzytkownika
zielony - 2014-06-22 11:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mały - 2013-03-07 08:21:42]:
Cześć
rozumiem , że Twoja opinia na temat tych osób wynika, że pracujesz z nimi ? lub, że pracowałeś ? chyba jakoś nie trafiłeś z tą opinią, bo jeden nadal pracuje a drugi jest na emeryturze, i właściciele jakoś nie chcą się pozbyć tego pierwszego, skoro to napisałeś o nich i podałeś nazwiska, z tego wynika, że nie jesteś nic wart bo się ukrywasz :-)
zdjecie uzytkownika
wicherek - 2014-06-28 00:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając nie mogę wyjść z podziwu dla obrońców Bowa :) ,,Pracowałam, pracowałem już w gorszych firmach, ta nie jest taka zła" . Dlaczego zawsze porównujemy firmę do gorszych skoro są też taki, które pracownika doceniają i szanują, bo wiedzą,że pracownik nie jest wołem ani robotem. Wiedzą również,że ich egzystencja i kondycja w dużej mierze zależy właśnie od pracownika. Oni są sterem a my wiosłami, ale bez wioseł ster jest na nic... Jeszcze tekst typu, jak się nie podoba to szukajcie innej pracy, lepszej? Zamiast zadbać,żeby wszystkim było lepiej popieramy taki tok myślenia by dać się przerobić na bezwolne owce? Gratuluję obrońcy. Wywieście sobie tabliczę ,, Zgadzam się na jałmużnę", a ja chcę mieć za co wyżywić rodzinę i chcę też z nią pobyć , a nie siedzieć wiecznie w pracy za wszy...
zdjecie uzytkownika
wicherek - 2014-06-28 00:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Fundują nam wszystko tanio made in China, a towar chcą made in Japan. W biurach kawusie, catering, imieninki i inne cuda niewidy, a spróbuj się zapytać o podwyżkę to zaraz jest akcja,że wszystko jak w zegarku chodzi. Wleci ekipa ,,Kapo" na produkcję i obserwacja, wszystko się nada by premię uciąć. A dyrektor, tego to naprawdę wynaleźli, taka żmija ukryta pod futerkiem słodkiego kocurka. To nie ludzie tworzą taką atmosferę, to góra o to dba, byśmy my na dole się gryźli po girach jak wściekłe psy za najniższą krajową. Niskie koszty utrzymania roboli, krzykaczom rzucą kostkę i cicho siedzą za dwa złote więcej do pensji a reszta z językami zwieszonymi nagina....
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-06-30 17:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawdą jest to co napisał wicherek, czy może jednak sa pracownicy, którzy maja troche inne zdanie o firmie?
zdjecie uzytkownika
nędzarz - 2014-07-11 20:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcemy pracować ,zamieszkać tu chcemy,My do domu iść nie potrzebujemy. Dom, rodzina nie nas sprawa, teraz Bowa ma swoje prawa.
zdjecie uzytkownika
nędzarz - 2014-07-11 20:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzieci wychowa ulica przecież a my będziemy tu w zimie i lecie. Z urlopu dobrowolnie zrezygnujemy bo już bez tej firmy żyć nie umiemy.
Forsy za dużo wciąż dostajemy, więc całkowicie z niej rezygnujemy. Baty szybko kupujcie szefowie i walcie nimi po naszej głowie. Jak pogonicie nas dobrze nimi to trzy razy taką normę zrobimy. Nazbierajcie suchego chleba, bo bydłu więcej do żarcia nie trzeba. Wodę na miejscu przecież mamy, wystarczy w kiblu odkręcić krany. Czerwone karty nam niepotrzebne, możemy zawsze robić pod siebie. Pampersy przyniesie rodzina nasza by Was na koszty czasem nie narażać.
A tak w ogóle to myślimy sobie, że nigdzie nie jest tak super jak w BOWIE
Niech się pnie po naszych głowach i krótko w kilku słowach....
Pensje tak duże że aż strach-nikomu nie marzy się nawet w snach. Ogólny szacunek człowieka do człowieka a tu jednak ciągle ktoś narzeka.
Tutaj panują cudowne zasady, morda w kubeł genetyczne odpady, jka się nie podoba to wynocha, niepotrzebna tutaj taka wiocha. Na wasze miejsce przyjdą inne gady a wy hołoto pod most jak inne odpady.
To by było na tyle zresztą i tak nie podziałało, bo jak ktoś syty to głodnego nie zrozumie. Jeszcze tylko rada mała by pamiętać, że w dwie strony ten szacunek i tak jak my od Was jesteśmy zależni tak Wy od nas również i w imię zasady, że nikt nie jest niezastąpiony o również działa w dwie strony.
To od was zależy kondycja firmy i pracownika...i jeśli ma być taka to nie spodziewajcie się. że zrobi się pudelka z dzikiego wilka.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-12 17:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chyba macie dużo wolnego czasu, skoro takie komentarze rymowane tworzycie i humor sie Was trzyma. Aczkolwiek rozumiem, dzięki za komentarze.
zdjecie uzytkownika
nikt - 2014-07-19 16:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mały - 2013-03-07 08:21:42]:
Oj Piotruś faktycznie jesteś mały jako człowiek, ale szuja wielka
zdjecie uzytkownika
zośka - 2014-09-05 23:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [omw - 2013-03-27 21:50:55]:
w tej firmie to tylko liczy się płeć męska dyrekcja niech przejrzy na oczy co się tam dzieje i na brygadzistów nastawiaczy itp.
zdjecie uzytkownika
zośka - 2014-09-05 23:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracowita - 2013-04-12 21:46:46]:
z jakiej planety ty się urwałaś
zdjecie uzytkownika
eddie - 2014-09-14 17:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może zaznaczajcie o której bowa jest mowa, to znaczy dokładny dział, bo z tego co czytałem, to bowa dzieli się na BOWA electronic ( kierunki działalności: czujniki, złącza kablowe, złącza wtykowe, jak i części z tworzyw sztucznych ) oraz Bowa, która jest przedsiębiorstwem oferującym produkty elektrochirurgiczne.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bowa Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x