Bowa Polska Sp. z o.o.

Złotkowo

Opinie o Bowa Polska Sp. z o.o.

żaba 2015-09-28 11:51
Niestety ta sytuacja miała miejsce. Kobieta, która została tak potraktowana już nie pracuje, natomiast całe żenujące towarzystwo wraz z brygadzistą, który nie potrafił/nie chciał zareagować pracuje nadal.. W Bowie tylko umowa o pracę, pensja na czas- do 10-go każdego miesiąca jest na koncie
1
GOŚĆ 2015-09-29 20:50
JEDNYM SŁOWEM TYPOWY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MOBBING STRASZENIE LATEM LUDZIE MDLEJĄ Z POWODU POTĘŻNYCH TEMPERATUR NA HALI ALE MAJĄ TO (usunięte przez administratora) SZEFOSTWO I KIEROWNICZEK (usunięte przez administratora) I KILKU INNYCH (usunięte przez administratora) PRACOWNICY ZASTRASZANI NA HALI PRZEZ KIEROWNICZKA ITP. (usunięte przez administratora) CWANIACZKI. INSPEKCJA PRACY WPADA I ŚLEPA PEWNIE DOBRA KOPERTA.
2
Han 2015-11-20 08:09
A jak to jestcz tym chalupnictwem? Wiem że duzo ludzi współpracuje z tą firmą na zasadzie chalupnictwa. Czy są jakieś realne szanse dobić się do takiej pracy?
1
pracowała 2015-12-19 08:22
Kto się pcha ? To ten który jeszcze nie pracował czyli nie może mieć żadnej opinii..opinie wystawiają ludzie którzy tam pracują-pracowali...Ja na szczęście już się zwolniłam i mogę dużo opowiedzieć!dziwi mnie jednak ,że prezesi to czytają i poprawy w firmie nie na żadnej wręcz jeszcze gorzej..I co za tym idzie?..mają w sypie ludzi!
.. 2015-12-20 22:36
No wiadomo,że o po to jest forum by się pytać i odpowiadać..Ale jeśli ktoś pisze ,że się pchają drzwami i oknami A niby jest tak źle..więc odpowiadam ,że ten kto nie pracował nie ma żadnej opinii więc się pcha A ten kto pracował może powiedzieć dużo i nie wierzę ,że to będą miłe komentarze...No chyba ,że ktoś dopiero zaczął!
.. 2015-12-20 22:37
No wiadomo,że o po to jest forum by się pytać i odpowiadać..Ale jeśli ktoś pisze ,że się pchają drzwami i oknami A niby jest tak źle..więc odpowiadam ,że ten kto nie pracował nie ma żadnej opinii więc się pcha A ten kto pracował może powiedzieć dużo i nie wierzę ,że to będą miłe komentarze...No chyba ,że ktoś dopiero zaczął!
bowa 2016-01-04 11:35
Oferta Technik Utrzymania Ruchu jest nadal aktualna. Można aplikować przesyłając cv na adres: rekrutacja@bowa.pl. Proces rekrutacji nie został jeszcze zakończony.
bowa 2016-01-04 14:00
To oferta zupełnie innej firmy, polskiego odziału firmy BOWA s.r.o., która produkuje, sprzedaje i serwisuje kasy fiskalne, drukarki fiskalne, systemy sprzedażowe, systemy kamerowe oraz oferuje kompleksowe wyposażenie sklepów.My nie szukamy kogoś takiego.
ula 2016-01-04 18:00
hej! a co powiecie na oferte od nich jako Technik Utrzymania Ruchu? Praca jak widze jest w Poznaniu i wyamgają w sumie tylko znajomosci branży i stanowiska.
Michał 2016-02-14 20:27
w okolicach Poznania pewnie, ale już jest nieaktualna. Teraz szukają, ale pomocnika magazyniera. Fajnie, bo wymagania są małe, ale to jednak dziwne, po co magazynierowi pomocnik.
soniak 2016-02-19 19:04
no nie jest to łatwa praca i jednak jakaś hierarchia jest pracowników, każdy ma prawo awansować i to jest tutaj fajne, poza tym zatrudniają na umowę o pracę, więc czym się przejmujesz? ;)
Mario 2016-02-23 19:17
Czytając niektóre wypowiedzi , aż się zastanawiam czy pracujemy w tej samej firmie , wiadomo zawsze są rzeczy które, denerwują z czystym sumieniem polecam i przytaczam następujące słowa wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma
alwik 2016-02-23 20:52
soniak, nawet jest prywatna opieka medyczna. Tylko, że skoro na pomocnika magazyniera wymagane jest doświadczenie w pracy w magazynie 3-5 lat i uprawnienia na wózek widłowy, to ciekawe ile lat wymagaja na magazyniera, pewnie powyżej 5.
1
Bowa Polska Sp. z o.o. 2016-02-24 13:05 [pracodawca]
Poszukujemy na ten moment Pomocnika Magazyniera, ponieważ by być pełnoprawnym Magazynierem trzeba się wiele nauczyć: index-ów magazynowych (asortymentu), obsługi systemu SAP, wymogów klientów etc. Po zdobyciu ww. wiedzy i umiejętności (liczymy, że to nastąpi po paru miesiącach) zatrudniona osoba awansuje na stanowisko Magazyniera. Rekrutacja trwa. Można aplikować przez gowork, pracuj.pl lub bezpośrednio na adres : rekrutacja@bowa.pl, wpisując w temacie maila Pomocnik Magazyniera. Zapraszamy!
1
bożyk 2016-02-27 09:34
alwik, przecież ten co ma 5 lat doświadczenia to już będzie startował na jakieś wyższe stanowisko niekoniecznie na magazyniera. Zastanawiam się nad pracą przy kontroli jakości.
belegen 2016-03-04 19:33
Z tego co wiem to osoby właśnie z takim doświadczeniem jakie napisałeś @bożyk zatrudniają się na stanowisko magazyniera, a nie na pomocnika. trzeba mieć tylko uprawnienia na wózki
pracownik 2016-03-18 10:44
O Bowa!jednak tu zagladacie??co sporo osób uciekło i sami zdecydowaliscie się dac podwyżki??tylko gdzie one są???więcej szacunku dla ludzi !!
pracownik 2016-03-18 10:46
??? Serio???nie bądź śmieszny(a)
mandarynka 2016-03-20 16:54
nie sądzę żeby w takiej firmie ktoś uciekał kolego. firma ,ma dobre opinie. może tobie po prostui w życiu czujniki hamulcowe nie odpowiadały, ale ja chętnie dmo nich na pomoc w magazynie pójdę
pracownik 2016-04-08 19:43
Podwyżki dostali podlizusy i pupilki brygadzistów i Ci co chodzą kablować a reszta ochłapy
1
Czehko 2016-05-01 14:49
No myślę, że jednak podwyżki dostali ci, co sie starają @pracownik. Nie miałoby to sensu, by szefostwo nagradzało po znajomości. Myślę jednak, że pieniądze nie są złe u nich. Na pracownika transortu wewnętrznego trzeba mieć uprawnienia na wozek widlowy.
lidi 2016-05-08 19:07
a mnie zaskoczyło @Czehko że Pracownik Transportu Wewnętrznego ma Umowę o pracę, możliwość awansu na stanowisko magazyniera, prywatną opiekę medyczną i Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych. Według mnie firma która coś takiego oferuje zasługuje na lepsze opinie niż na tym forum
Lager 2016-05-12 17:09
Ta firma to jeden wielki schemat, taki Amazon ze Złotkowa.Jeśli chcecie pracować używając mózgu w ograniczonym stopniu to polecam. RK jedna z najmilszych jakie miałem-dzięki fajnej babce z hr,która niestety też pracuje wg schematu prosto z zzl.Nie wybrali mnie ale i tak daje firmie 4gwiazdki.
2
Misiek 2016-05-25 20:44
Spoko firma polecam , z tym Amazonem to żeś pojechał bez przesady :) nie ma tragedii
zenek 2016-06-02 22:37
Zgadzam sie jest ok
Eldo 2016-06-14 22:17
jakie stawki teraz mają w bowie ? idzie zarobić ?
4
DzikiAndrzej 2016-07-04 14:03
Witam, jestem z Wągrowca. Na znanym portalu internetowym znajduję mnóstwo ofert pracy dotyczących pracy w Bowa. Głównie jako pracownik produkcyjny lub pomocnik przy produkcji. Ilu zmianowa jest praca w tym zakładzie?
Bowa Polska Sp. z o.o. 2016-07-04 14:22 [pracodawca]
Praca na dwie zmiany w godz. 6-14 i 14-22 naprzemiennie jeden tydzień na rano jeden tydzień na popołudnie. Z Wągrowca firma Randstad gwarantuje pracownikom tymczasowym darmowy dojazd. Kontakt podany na ulotkach.
Zapraszamy!
sfrustrowanypracownikrandstadbowa 2016-08-01 23:25
Czy wiecie cos na temat tego jak teraz wyglada sytuacja z pracownikami z Randstad, chodzi mi o dziwną kwestie ktora sie pojawila niedawno- zaczeli w bowie przyjmowac od razu na okres probny 3 miesiecy ludzi, ma sie wtedy lepsza pensje bo premie itd, nadgodziny ponoc 200% a ludzie z Randstad zatrudnieni jeszcze miesiac wstecz beda musieli na marnych stawkach czekac do 1000 przepracowanych godzin zeby ewentualnie dostac umowe w bowie?Czyli conajmniej pol roku, liczac chodzenie na nadgodziny...Czy jest szansa ze te osoby przejda szybciej na umowe, czy moze lepiej zwolnic sie z zatrudnienia w Bowie przez Randstad i zlozyc cv liczac na przyjecie normalnie przez firme bezposrednio?
Powstal pewnien absurd i jest to dosc niesprawiedliwe dla osob ktore beda musialy bardzo dlugo czekac pracujac tymczasowo,kiedy od paru dni zrezygnowali z agencji i zatrudniaja normalnie...JAk to jest?Co mozna zrobic w tej sytuacji bedac zatrudnionym przez Randstad?Czekac cierpliwie do 8 a nawet 9 miesiecy na gorszej pensji liczac na cud?
maciek 2016-08-02 10:00
wydaje mi się, że z tych ofert to też jest dobra praca jako Operator wtryskarki i nie wymagają doświadczenia w ogóle.. a w zamian dają sporo bo np. pracę w przyjaznej atmosferze, umowę o pracę, pakiet - szkoleń - nauka obsługi wtryskarek, stabilność zatrudnienia.
2
Don pedro alwaro 2016-10-27 02:58
Witam.
Jakie są stawki wynagrodzenia na produkcji ?
Jaki system naliczania: podstawa + premia czy jak ?
Aktualnie mam prace lecz z przyczyn ekonomicznych szukam czegoś nowego znacznie bliżej miejsca zamieszkania i tu Bowa byla by idealna. Tylko czytajac opinie już widze że może być ciezko. Nie chce trafić z deszczu pod rynnę

O co chodzi z tymi czerwonyki kartkami ?
Na produkcji same kobiety pracują ?
Macie wysyp pracownikow za wschodu ??

O co chodzilo z tą kobieta, fryzjerem i kosmetyczką ?
1
Zołza 2017-01-05 13:23
Jak jest dobrze to nie trzeba szukać wrażeń tylko pracować na max. i jestem pewna, że kierownictwo to zauważy. Tylko pozornie kierownictwo firmy nie obserwuje załogi!!!
1
Specjalista 2017-01-24 23:53
Witam. Jak u Was funkcjonuje dział jakości?? Czy warto według Was starać się o posadę specjalisty ds. jakości:) Jak często macie audyty wewnętrzne, zewnętrzne?
Zeza 2017-02-18 09:44
Fajna firma tylko chyba zatrudniła niewłaściwych ludzi? Narzekanie i oskarżanie to norma dla leniuchów.
1
Damian 2017-02-26 18:09
Witam serdecznie czy mógłby mi ktoś napisać ile zarabia sie srednio w bowie na magazynie ? Pozdrawiam
2
Aneta 2017-02-27 16:21
Obecnie firma Bowa Polska Sp. z o.o. poszukuje pracowników do pracy w miejscowości Suchy Las na stanowisko Nastawiacz i Vice Technical Manager oraz Kierownika Zmiany i Drążacza do pracy w Poznaniu. Masz doświadczenie na którymś z tych stanowisk? Podpowiedz kandydatom jak wygląda praca w tym charakterze.
5
szukam.pracy 2017-04-24 16:01
Witam, mam do Was kilka pytań:

1. Czy na hali produkcyjnej, gdzie pracują kobiety zatrudniane przez pośrednictwo pracy Randstad, jest rzeczywiście duszno w lato i nie do wytrzymania?
2. Czy Randstad ma umowy tygodniowe / miesięczne? I jeśli wypłaca co tydzień to do ręki, czy na konto?
3. Czy przy zatrudnieniu tymczasowym, np. na miesiąc lub pół roku, dostanę strój do pracy, czy mam brać rzeczy na zmianę z domu?
4. Czy podczas pracy można mieć przy sobie butelkę z wodą?
5. Czy rzeczywiście tutaj w Złotkowie funkcjonują kartki na wyjście do toalety?
6. Czy praca dla kobiet przy maszynach jest ciężka? Tzn. trzeba bardzo się spieszyć, czy można ze spokojem wyrabiać dzienną normę?
7. JAK WYGLĄDA SZKOLENIE?
8. Czy przy umowie poprzez Randstad jest rzeczywiście 12/14 zł BRUTTO za godzinę? I wypłacają uczciwe 100% więcej za nadgodziny?
1
Łezka 2017-04-25 15:08
Pracuję w firmie Bowa i jest mi bardzo dobrze ale ja angażuję się w pracy.
2
swerka 2017-04-26 14:26
Nie jest źle, bez przesady, jest dobrze - trzeba tylko się starać, a narzekają Ci, którym marzy się kasa za lenistwo.
swerka 2017-04-26 14:27
Nie jest źle, bez przesady, jest dobrze - trzeba tylko się starać, a narzekają Ci, którym marzy się kasa za lenistwo.
1
Aneta 2017-04-26 14:34
@swerka Na jakim stanowisku pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja praca w Bowa Polska. Na co obecnie mogą liczyć pracownicy firmy?
.................................................. 2017-05-01 17:56
nie zgadzam się z dobrą opinią to piszą chyba osoby z biura bo ludzi maja tam za nic
1
Grażka 2017-05-05 23:01
Bowa potrzebuje pracownika na stanowisko specjalisty ds. zapewnienia jakości. Może ktoś dodać kilka słów?
Roman 2017-05-11 19:53
Witam jestem zainteresowany stanowiskiem kierownika zmianowego na którego jest ofera - może ktoś powiedzieć czy może ktoś doradzić czy to jest dobry etat ?
Mouzes 2017-05-16 08:52
Myślę, że taka mała oferta pracy to oznacza jedno, w firmie jest dobrze i ludzie nie szukają zmian
ana 2017-05-18 21:39
Według mnie jest to praca o.k. Bardzo kompetentny szef.
mała 2017-05-18 21:44
Nie polecam. Bardzo specyficzny szef. Praca ogólnie jest nawet ciekawa ale przez szefa odchodzi z pracy kolejna osoba. Najgorsze jest to , że nikt nie ma ochoty nic z tym zrobić. Jeśli nie jesteś zdesperowana brakiem pracy to znajdź sobie inną ofertę.
Zołza 2017-05-23 18:51
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i to widać. Jedna osoba chwali szefa za kompetencje a druga gani szefa????
mały 2017-05-24 19:29
@Zołza Bo mowa o dwóch różnych działach (kontrola jakości, kierownik zmiany), a co za tym idzie o różnych szefach, więc obie opinie są zgodne z prawdą
mały 2017-05-24 19:30
Bo mowa o dwóch różnych działach (kontrola jakości, kierownik zmiany), a co za tym idzie o różnych szefach, więc obie opinie są zgodne z prawdą
Zostaw swoją opinię o Bowa Polska Sp. z o.o. - Złotkowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bowa Polska Sp. z o.o.