Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bowa Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Bowa Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wicherek - 2014-06-28 00:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając nie mogę wyjść z podziwu dla obrońców Bowa :) ,,Pracowałam, pracowałem już w gorszych firmach, ta nie jest taka zła" . Dlaczego zawsze porównujemy firmę do gorszych skoro są też taki, które pracownika doceniają i szanują, bo wiedzą,że pracownik nie jest wołem ani robotem. Wiedzą również,że ich egzystencja i kondycja w dużej mierze zależy właśnie od pracownika. Oni są sterem a my wiosłami, ale bez wioseł ster jest na nic... Jeszcze tekst typu, jak się nie podoba to szukajcie innej pracy, lepszej? Zamiast zadbać,żeby wszystkim było lepiej popieramy taki tok myślenia by dać się przerobić na bezwolne owce? Gratuluję obrońcy. Wywieście sobie tabliczę ,, Zgadzam się na jałmużnę", a ja chcę mieć za co wyżywić rodzinę i chcę też z nią pobyć , a nie siedzieć wiecznie w pracy za wszy...
zdjecie uzytkownika
wicherek - 2014-06-28 00:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Fundują nam wszystko tanio made in China, a towar chcą made in Japan. W biurach kawusie, catering, imieninki i inne cuda niewidy, a spróbuj się zapytać o podwyżkę to zaraz jest akcja,że wszystko jak w zegarku chodzi. Wleci ekipa ,,Kapo" na produkcję i obserwacja, wszystko się nada by premię uciąć. A dyrektor, tego to naprawdę wynaleźli, taka żmija ukryta pod futerkiem słodkiego kocurka. To nie ludzie tworzą taką atmosferę, to góra o to dba, byśmy my na dole się gryźli po girach jak wściekłe psy za najniższą krajową. Niskie koszty utrzymania roboli, krzykaczom rzucą kostkę i cicho siedzą za dwa złote więcej do pensji a reszta z językami zwieszonymi nagina....
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-06-30 17:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prawdą jest to co napisał wicherek, czy może jednak sa pracownicy, którzy maja troche inne zdanie o firmie?
zdjecie uzytkownika
nędzarz - 2014-07-11 20:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chcemy pracować ,zamieszkać tu chcemy,My do domu iść nie potrzebujemy. Dom, rodzina nie nas sprawa, teraz Bowa ma swoje prawa.
zdjecie uzytkownika
nędzarz - 2014-07-11 20:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dzieci wychowa ulica przecież a my będziemy tu w zimie i lecie. Z urlopu dobrowolnie zrezygnujemy bo już bez tej firmy żyć nie umiemy.
Forsy za dużo wciąż dostajemy, więc całkowicie z niej rezygnujemy. Baty szybko kupujcie szefowie i walcie nimi po naszej głowie. Jak pogonicie nas dobrze nimi to trzy razy taką normę zrobimy. Nazbierajcie suchego chleba, bo bydłu więcej do żarcia nie trzeba. Wodę na miejscu przecież mamy, wystarczy w kiblu odkręcić krany. Czerwone karty nam niepotrzebne, możemy zawsze robić pod siebie. Pampersy przyniesie rodzina nasza by Was na koszty czasem nie narażać.
A tak w ogóle to myślimy sobie, że nigdzie nie jest tak super jak w BOWIE
Niech się pnie po naszych głowach i krótko w kilku słowach....
Pensje tak duże że aż strach-nikomu nie marzy się nawet w snach. Ogólny szacunek człowieka do człowieka a tu jednak ciągle ktoś narzeka.
Tutaj panują cudowne zasady, morda w kubeł genetyczne odpady, jka się nie podoba to wynocha, niepotrzebna tutaj taka wiocha. Na wasze miejsce przyjdą inne gady a wy hołoto pod most jak inne odpady.
To by było na tyle zresztą i tak nie podziałało, bo jak ktoś syty to głodnego nie zrozumie. Jeszcze tylko rada mała by pamiętać, że w dwie strony ten szacunek i tak jak my od Was jesteśmy zależni tak Wy od nas również i w imię zasady, że nikt nie jest niezastąpiony o również działa w dwie strony.
To od was zależy kondycja firmy i pracownika...i jeśli ma być taka to nie spodziewajcie się. że zrobi się pudelka z dzikiego wilka.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-12 17:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chyba macie dużo wolnego czasu, skoro takie komentarze rymowane tworzycie i humor sie Was trzyma. Aczkolwiek rozumiem, dzięki za komentarze.
zdjecie uzytkownika
nikt - 2014-07-19 16:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mały - 2013-03-07 08:21:42]:
Oj Piotruś faktycznie jesteś mały jako człowiek, ale szuja wielka
zdjecie uzytkownika
zośka - 2014-09-05 23:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [omw - 2013-03-27 21:50:55]:
w tej firmie to tylko liczy się płeć męska dyrekcja niech przejrzy na oczy co się tam dzieje i na brygadzistów nastawiaczy itp.
zdjecie uzytkownika
zośka - 2014-09-05 23:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracowita - 2013-04-12 21:46:46]:
z jakiej planety ty się urwałaś
zdjecie uzytkownika
eddie - 2014-09-14 17:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może zaznaczajcie o której bowa jest mowa, to znaczy dokładny dział, bo z tego co czytałem, to bowa dzieli się na BOWA electronic ( kierunki działalności: czujniki, złącza kablowe, złącza wtykowe, jak i części z tworzyw sztucznych ) oraz Bowa, która jest przedsiębiorstwem oferującym produkty elektrochirurgiczne.
zdjecie uzytkownika
maciek - 2014-12-15 14:37:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to który to jest w końcu wątek, ten z BOWA electronic czy Bowa, która jest przedsiębiorstwem oferującym produkty elektrochirurgiczne? bo ja już się pogubiłem na jaki temat piszecie, a też ja bym nie chciał zostawiać mojej opinii w miejscu innym niż chce.. swoją drogą to dziwne, zeby dwie firmy nazywały tak samo.
zdjecie uzytkownika
wicherek - 2015-01-07 23:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak na wstępie napisano Bowa Polska Sp. Z O.O. Są różne działy ale zakład jeden. Nie bardzo rozumiem co tutaj rozgraniczac skoro wszyscy na jednym wózku jedziemy. Robi sie towar do aut jak i sprzęt szpitalny. O innej Bowie nic mi nie wiadomo. Jak by na to nie patrzeć liczy się tylko ile robole narobią, jakość to sprawa podrzedna, nada się by premię odebrać. ,,Zapierdzielac, zapierdzielac, forsę nam zarabiać".
My to narzędzia, jak się narzędzia psują to się nowe kupuje a stare na śmietnik. Czy wystarczające objaśnienie niewiadomej ?
zdjecie uzytkownika
Dzinko - 2015-01-16 01:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli rzeczywiście jest tak jak opisujesz panie wicherek to z tego wniosek jasny - brać nogi za pas. Chociaż może podstawa finansowa jest solidna w waszym wypadku? Powiedz mi, bo sam bym nie chciał wpakować się w jakieś wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a zależy mi na rozwoju w określonym kierunku i przede wszystkim na dobrych pieniądzach.
zdjecie uzytkownika
lutek - 2015-02-04 02:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stronę firma Bowa ma bardzo łądną ale nie moge się dopatrzeć informacji na temat pracy u nich. Interesowało by mnie jakies stanowisko przy czujnikach do klocków hamulcowych bo już od 7 lat pracuję w tej branży. Chciałbym zmienić pracę bo kiepsko mi płacą a ja uważam, ze znam sie na tym co robię i jestm w tym dobry - dlatego pomyślałem o zatrudnieniu w Bowa Polska. ktoś ma jakieś namiary na aktualną rekrutację?
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-02-19 14:04:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może ktoś napisac jak przebiegała w ogóle w jego przypadku rekrutacja do bowa? Chodzi mi o podstawowe informacje, o tym skąd dowiedzieliście sie, że poszukują pracowników, po jakim czasie do Was zadzwonili, ile etapów ma rekrutacja i jak orientacyjnie wyglądają tutaj rozmowy, o co się pytają itp.
zdjecie uzytkownika
kopciuszek - 2015-02-28 18:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle złych opinii a Wy się tu pchacie drzwiami i oknami. Cóż napisane było zgodnie z prawdą,że faceci mają lepiej i to potwierdzam. To oni stoją tutaj zawsze na stanowiskach i mają spoko życie. Zarobki też znacznie wyższe niż kobiety, a patrząc na to jak się napracują to wielce krzywdzące dla kobiet. Ktoś napisał nic tylko uciekać, szukać innej pracy, tylko gdzie? Gdyby był jakiś wybór,że mi się nie podoba i szukam czegoś co mi będzie odpowiadało to i tutaj by było inaczej, oni doskonale wiedzą jak jest na rynku pracy i dlatego traktują nas jak chinoli. Jak mam iść do pracy to mam totalną dolinę ale zaciskam zęby i idę bo muszę. Nie da się żyć powietrzem, z tego co zarabiamy nie ma żadnego zadowolenia i jest coraz gorzej. Jak ktoś myśli,że się tutaj wzbogaci i czas na pobudkę, nie ma nic co mogę polecić. Jeśli mi się trafi inna praca to nawet pięć minut nie będę się zastanawiać. Siedzę bo muszę, mam rodzinę i żołądek teoretycznie taki sam jak państwo w biurowcu, choć pewnie oni myślą inaczej. Też bym chciała sobie wyjechać na wakacje, tylko nie bardzo jest już z czego odkładać. Chcę doczekać się czasów,gdy się nas doceni ale to raczej mrzonki i pobożne życzenia. Niech do tych wielmożnych dotrze,że tutaj pracują ludzie,mają marzenia i życie.Niech się ktoś obudzi i nie myśli tylko o własnych korzyściach. Zatrudniajcie się,śmiało, potrzebują jeleni do pracy, bo kto mądrzejszy czy mający szczęście ucieka do innej pracy. Kiedyś i mi się uda.
zdjecie uzytkownika
wicherek - 2015-02-28 19:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lutek - 2015-02-04 02:40:17]:
Taaa, przyjdź. Rozwiniesz się jak diabli a forsą się będziesz przykrywał i ściany oblepiał. Wiesz możesz spróbować jeśli nie żal Ci czasu, chyba,że masz do zaoferowania coś czego nie mamy my wszyscy.
zdjecie uzytkownika
pokutnica - 2015-02-28 19:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Muszę dodać coś od siebie :) Pracujesz, pracujesz, guzik z tego masz a jak zachorujesz to obojętnie czy byłaś na zwolnieniu 3 dni czy miesiąc zostaje z tobą przeprowadzona ,,Rozmowa Motywacyjna". Co to jest ta rozmowa motywacyjna, co ma mnie zmotywować do pracy jak leżę jak betka i ręką czy nogą ruszyć nie mogę? Kurde, ludzie!!! Kto to czyta? Komu to potrzebne? Co ma mnie zmotywować, jak już mnie coś rozwali? Pytania żenujące, kompletnie pozbawione sensu. Czy ktoś tam jeszcze myśli? Mam wrażenie,że to jakiś żart.
zdjecie uzytkownika
macher - 2015-02-28 19:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek - 2014-07-12 17:21:22]:
Z pewnością mamy za dużo wolnego czasu. Trzeba wydłużyć nadgodziny z 12 do 16 godzin i zabrać jeszcze niedziele wolne. To akurat już niektórym zabrali :) Śniadania można znieść, po co bydłu przerwa? No...
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-05 21:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maciek - 2014-12-15 14:37:00]:
Przecież to ta sama firma.Ktoś mało poinformowany,czy jak?
zdjecie uzytkownika
halinka - 2015-04-22 16:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem macher czy ty sobie żartujesz czy piszesz serio. ja studiuję zacznie i chciałabym wiedzieć czy to da się pogodzić z pracą w tej firmie obecnie
zdjecie uzytkownika
flądra - 2015-06-26 13:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pokutnica - 2015-02-28 19:25:52]:
Ciekawe, że tego, ze bardzo duzo osob sciemnia w chorobowymi to nie widzisz? wielce na chorobowym siedzi ale zeby w tym samym czasie na siłowni przebywac to juz mozna..
zdjecie uzytkownika
tysia - 2015-06-26 16:16:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chorobowe to każdemu mogą się przytrafić, a jak ktoś ściemnia to to zostanie wcześniej czy później odkryte tak, że nie ma się co matwić tak naprawde. Nie ma jednak z tej firmy żadnych nowych ofert pracy, ale widze, ze piszecie to czasem, czyli jednak firma nadal się rozwija i działa. Wiem tylko, ze na wakcje mają szukac kogoś na staż.
zdjecie uzytkownika
flądra - 2015-06-29 12:41:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja zawsze uwazalam, ze jak tak strasznie jest w tej firmie to droga wolna - nikt nikogo na siłe nie trzyma :-) Krzyż na droge - na drugi dzien przyjma nowych bez zandego problemu, codziennie po kilka CV przychodzi.. Nikt nie jest niezastapiony. Ciekawe czy w takim Amazonie, albo innej firmie tak cudownie bedzie.. Obóz pracy? Z Pampersami na stanowiskach pracy? Smiechu warte, chyba nigdy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dostaliscie..
zdjecie uzytkownika
pracowała - 2015-07-05 23:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
flądra tzn,że mogą pomiatać człowiekiem ?bo przecież nikt na siłę nie trzyma?z pewnością jesteś jedną z kontrolujących bo gdybyś pociła się na maszynie Twoja wypowiedź co do pracy,warunków i płacy byłaby inna...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bowa Polska Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bowa Polska Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert