Bowa Polska Sp. z o.o.

Złotkowo

Opinie o Bowa Polska Sp. z o.o.

flądra 2015-06-26 13:11:45
Ciekawe, że tego, ze bardzo duzo osob sciemnia w chorobowymi to nie widzisz? wielce na chorobowym siedzi ale zeby w tym samym czasie na siłowni przebywac to juz mozna..
tysia 2015-06-26 16:16:27
chorobowe to każdemu mogą się przytrafić, a jak ktoś ściemnia to to zostanie wcześniej czy później odkryte tak, że nie ma się co matwić tak naprawde. Nie ma jednak z tej firmy żadnych nowych ofert pracy, ale widze, ze piszecie to czasem, czyli jednak firma nadal się rozwija i działa. Wiem tylko, ze na wakcje mają szukac kogoś na staż.
flądra 2015-06-29 12:41:16
Ja zawsze uwazalam, ze jak tak strasznie jest w tej firmie to droga wolna - nikt nikogo na siłe nie trzyma :-) Krzyż na droge - na drugi dzien przyjma nowych bez zandego problemu, codziennie po kilka CV przychodzi.. Nikt nie jest niezastapiony. Ciekawe czy w takim Amazonie, albo innej firmie tak cudownie bedzie.. Obóz pracy? Z Pampersami na stanowiskach pracy? Smiechu warte, chyba nigdy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dostaliscie..
pracowała 2015-07-05 23:10:49
flądra tzn,że mogą pomiatać człowiekiem ?bo przecież nikt na siłę nie trzyma?z pewnością jesteś jedną z kontrolujących bo gdybyś pociła się na maszynie Twoja wypowiedź co do pracy,warunków i płacy byłaby inna...
flądra 2015-07-07 08:36:15
Uwazam, ze jak tak bardzo sie ludziom nie podoba w Bowie i czuja sie pomiatani oraz jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to naprawde nikt tu nikogo nie trzyma na siłe..! AMAZON poszukuje ludzi do pracy - tam to dopiero zobaczylibyscie jak to jest w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wiele lat pracowałam w tej firmie i własnie na maszynie i to w o wiele gorszych warunkach niz takich jak teraz z tego co słyszalam tam panuja wiec wybacz ale wiem o czym mowie
pracowała 2015-07-08 18:17:51
Ja za to pracowałam w Bowie pare lat i też wiem o czym mówię..Nie wciskaj ciemnoty ludziom,że nie jest źle..bo chodzenie do łazienki na kartę lub pytanie się brygadziscie czy wolno jak w szkole nie jest normalne...jest wiele innych tematów które należałoby poruszyć...jeśli jeszcze trochę popracujesz zmienisz zdanie-no chyba ,że awansujesz :-)
fladra 2015-07-17 10:46:15
Gdyby ludzie nie wykorzystywali wychodzenia (zanim pojawiły się czerwone karty)to pewnie do dzisiaj by ich nie było.. Przesiadywanie w szatniach, wychodzenia po kilka osob na papierosa, pogaduszki na stołowce a maszyny az były puste - to wszystko spowodowało wprowadzenie czerwonych kart.. Wydaje mi sie to logiczne - nie mowie ze mi sie to podoba, ale nie przesadzajmy, że to sprawia ze mamy tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie łudzę się ze awansuje, bo raczej nie jest tutaj latwo sie dostac gdzies wyzej..
kopek 2015-08-25 05:53:50
Wydaje mi się, że te czerwone karty to jednak dobry pomysł i popieram to co mówi @fladra, jednak ludzie czasem za bardzo nadużywali tego wolnego czasu. Praca jest po to żeby pracować, pogadać czy też zapalić można po pracy lub w czasie zwykłej przerwy. Którą przecież można na to właśnie wykorzystać...
Ja 2015-09-05 22:36:11
Ty chyba sobie żartujesz?Tak praca jest od tego żeby pracować A nie czuć się jak murzyn z wachlarzem..Jak ludzie są tam traktowani jak gorszej kategorii.Ja przynajmniej tak się czułam.Zdała od tej firmy!
3
fladra 2015-09-18 08:41:35
No widzisz, ludziom jest tak źle podobno i tak mało zarabiają, a jednak znajdują czas na debilne pomysły i wyśmiewają się z innych i składają na fryzjera i kosmetyczkę i podrzucają biednej kobiecie by ją poniżyć.. Mimo, że osoby które to zrobiły same wyglądają jak świnki Piggy. Niektóre kobiety to mają jednak pusto w głowach
2
żaba 2015-09-28 11:51:08
Niestety ta sytuacja miała miejsce. Kobieta, która została tak potraktowana już nie pracuje, natomiast całe żenujące towarzystwo wraz z brygadzistą, który nie potrafił/nie chciał zareagować pracuje nadal.. W Bowie tylko umowa o pracę, pensja na czas- do 10-go każdego miesiąca jest na koncie
1
GOŚĆ 2015-09-29 20:50:15
JEDNYM SŁOWEM TYPOWY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MOBBING STRASZENIE LATEM LUDZIE MDLEJĄ Z POWODU POTĘŻNYCH TEMPERATUR NA HALI ALE MAJĄ TO (usunięte przez administratora) SZEFOSTWO I KIEROWNICZEK (usunięte przez administratora) I KILKU INNYCH (usunięte przez administratora) PRACOWNICY ZASTRASZANI NA HALI PRZEZ KIEROWNICZKA ITP. (usunięte przez administratora) CWANIACZKI. INSPEKCJA PRACY WPADA I ŚLEPA PEWNIE DOBRA KOPERTA.
2
metin 2015-10-24 21:12:27
Fajnie, ze jest umowa o prace, bo jednak w dzisiejszych czasach bardzo popularne sa te umowy śmieciowe. Ciekawi mnie jednak na jaki okres podpisywane sa te umowy, w sensie ile czasu zajmuje uzyskanie umowy na czas nieokreslony, bo chyba na tym najbardziej ludziom zależy. Co tez takiego firma oferuje w socjalu?
Han 2015-11-20 08:09:04
A jak to jestcz tym chalupnictwem? Wiem że duzo ludzi współpracuje z tą firmą na zasadzie chalupnictwa. Czy są jakieś realne szanse dobić się do takiej pracy?
1
romek 2015-11-25 15:34:51
do tej pracy generalnie ciężko jest się dostać @Han ale wydaje mi sie, że jednak umowy u nich są w miare stabilne z tego co widze no i mozna w razie czego po godzinach jakoś dorobić. Wiem też, że kasa jest wypłacana raz w miesiącu normalnie, a teraz trudno o stabilnośc zatrudnienia tak naparwde wiec to na plus.
1
pracowała 2015-12-19 08:22:26
Kto się pcha ? To ten który jeszcze nie pracował czyli nie może mieć żadnej opinii..opinie wystawiają ludzie którzy tam pracują-pracowali...Ja na szczęście już się zwolniłam i mogę dużo opowiedzieć!dziwi mnie jednak ,że prezesi to czytają i poprawy w firmie nie na żadnej wręcz jeszcze gorzej..I co za tym idzie?..mają w sypie ludzi!
olo 2015-12-19 12:53:42
kazdy ma prawo do wyzarenia swojejopinii wiadomo ,ze pracownicy nie pracujacy tam chcacy sie zatrudnic zadaja pytania zawiazane z firma,a moim zdaniem po co pisac jakies obelgi o firmie strzy pracoenicy
.. 2015-12-20 22:36:39
No wiadomo,że o po to jest forum by się pytać i odpowiadać..Ale jeśli ktoś pisze ,że się pchają drzwami i oknami A niby jest tak źle..więc odpowiadam ,że ten kto nie pracował nie ma żadnej opinii więc się pcha A ten kto pracował może powiedzieć dużo i nie wierzę ,że to będą miłe komentarze...No chyba ,że ktoś dopiero zaczął!
.. 2015-12-20 22:37:11
No wiadomo,że o po to jest forum by się pytać i odpowiadać..Ale jeśli ktoś pisze ,że się pchają drzwami i oknami A niby jest tak źle..więc odpowiadam ,że ten kto nie pracował nie ma żadnej opinii więc się pcha A ten kto pracował może powiedzieć dużo i nie wierzę ,że to będą miłe komentarze...No chyba ,że ktoś dopiero zaczął!
robin 2015-12-26 16:12:58
@olo pewnie, że każdy ma prawo do swojej opinii. Z tego co słyszałem to ostatnio pojawiło się u nich ogłoszenie pracy na kierownika oddziału zagranicznego. Zarobki to nawet 2500 euro miesięcznie.
Tef 2015-12-29 14:02:14
@robin jest od nich jeszcze jedno ogłoszenie o pracy a mianowicie na stanowisko technika utrzymania ruchu w Poznaniu, może był byś zainteresowany praca
klaro 2015-12-31 18:35:30
no tak @tef tylko , że akurat tamta oferta jest dość stara i pewnie w przeciągu ostatniego miesiąca ( bo tyle sobie oferta liczy) już kogoś na nią znaleźli
bowa 2016-01-04 11:35:08
Oferta Technik Utrzymania Ruchu jest nadal aktualna. Można aplikować przesyłając cv na adres: rekrutacja@bowa.pl. Proces rekrutacji nie został jeszcze zakończony.
bowa 2016-01-04 14:00:48
To oferta zupełnie innej firmy, polskiego odziału firmy BOWA s.r.o., która produkuje, sprzedaje i serwisuje kasy fiskalne, drukarki fiskalne, systemy sprzedażowe, systemy kamerowe oraz oferuje kompleksowe wyposażenie sklepów.My nie szukamy kogoś takiego.
ula 2016-01-04 18:00:08
hej! a co powiecie na oferte od nich jako Technik Utrzymania Ruchu? Praca jak widze jest w Poznaniu i wyamgają w sumie tylko znajomosci branży i stanowiska.
Michał 2016-02-14 20:27:06
w okolicach Poznania pewnie, ale już jest nieaktualna. Teraz szukają, ale pomocnika magazyniera. Fajnie, bo wymagania są małe, ale to jednak dziwne, po co magazynierowi pomocnik.
soniak 2016-02-19 19:04:17
no nie jest to łatwa praca i jednak jakaś hierarchia jest pracowników, każdy ma prawo awansować i to jest tutaj fajne, poza tym zatrudniają na umowę o pracę, więc czym się przejmujesz? ;)
Mario 2016-02-23 19:17:21
Czytając niektóre wypowiedzi , aż się zastanawiam czy pracujemy w tej samej firmie , wiadomo zawsze są rzeczy które, denerwują z czystym sumieniem polecam i przytaczam następujące słowa wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma
alwik 2016-02-23 20:52:55
soniak, nawet jest prywatna opieka medyczna. Tylko, że skoro na pomocnika magazyniera wymagane jest doświadczenie w pracy w magazynie 3-5 lat i uprawnienia na wózek widłowy, to ciekawe ile lat wymagaja na magazyniera, pewnie powyżej 5.
1
Bowa Polska Sp. z o.o. 2016-02-24 13:05:47 [pracodawca]
Poszukujemy na ten moment Pomocnika Magazyniera, ponieważ by być pełnoprawnym Magazynierem trzeba się wiele nauczyć: index-ów magazynowych (asortymentu), obsługi systemu SAP, wymogów klientów etc. Po zdobyciu ww. wiedzy i umiejętności (liczymy, że to nastąpi po paru miesiącach) zatrudniona osoba awansuje na stanowisko Magazyniera. Rekrutacja trwa. Można aplikować przez gowork, pracuj.pl lub bezpośrednio na adres : rekrutacja@bowa.pl, wpisując w temacie maila Pomocnik Magazyniera. Zapraszamy!
1
bożyk 2016-02-27 09:34:33
alwik, przecież ten co ma 5 lat doświadczenia to już będzie startował na jakieś wyższe stanowisko niekoniecznie na magazyniera. Zastanawiam się nad pracą przy kontroli jakości.
belegen 2016-03-04 19:33:27
Z tego co wiem to osoby właśnie z takim doświadczeniem jakie napisałeś @bożyk zatrudniają się na stanowisko magazyniera, a nie na pomocnika. trzeba mieć tylko uprawnienia na wózki
glal 2016-03-11 21:45:54
hej! nie wiem czy ktoś z Was widział oferte pracy jako Pracownik kontroli jakości produkcji? bo można u nich dobre premie mieć, chyba 10% od sprzedaży.
pracownik 2016-03-18 10:44:22
O Bowa!jednak tu zagladacie??co sporo osób uciekło i sami zdecydowaliscie się dac podwyżki??tylko gdzie one są???więcej szacunku dla ludzi !!
pracownik 2016-03-18 10:46:49
??? Serio???nie bądź śmieszny(a)
mandarynka 2016-03-20 16:54:33
nie sądzę żeby w takiej firmie ktoś uciekał kolego. firma ,ma dobre opinie. może tobie po prostui w życiu czujniki hamulcowe nie odpowiadały, ale ja chętnie dmo nich na pomoc w magazynie pójdę
Ania 2016-04-01 13:49:51
Cześć, chciałam się dowiedzieć jak jest w tej firmie i czy potrzebne są kobiety czy raczej tylko faceci mają największe szanse tutaj pracować? Pozdrawiam
pracownik 2016-04-08 19:43:56
Podwyżki dostali podlizusy i pupilki brygadzistów i Ci co chodzą kablować a reszta ochłapy
Czehko 2016-05-01 14:49:12
No myślę, że jednak podwyżki dostali ci, co sie starają @pracownik. Nie miałoby to sensu, by szefostwo nagradzało po znajomości. Myślę jednak, że pieniądze nie są złe u nich. Na pracownika transortu wewnętrznego trzeba mieć uprawnienia na wozek widlowy.
lidi 2016-05-08 19:07:55
a mnie zaskoczyło @Czehko że Pracownik Transportu Wewnętrznego ma Umowę o pracę, możliwość awansu na stanowisko magazyniera, prywatną opiekę medyczną i Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych. Według mnie firma która coś takiego oferuje zasługuje na lepsze opinie niż na tym forum
Lager 2016-05-12 17:09:53
Ta firma to jeden wielki schemat, taki Amazon ze Złotkowa.Jeśli chcecie pracować używając mózgu w ograniczonym stopniu to polecam. RK jedna z najmilszych jakie miałem-dzięki fajnej babce z hr,która niestety też pracuje wg schematu prosto z zzl.Nie wybrali mnie ale i tak daje firmie 4gwiazdki.
1
Misiek 2016-05-25 20:44:26
Spoko firma polecam , z tym Amazonem to żeś pojechał bez przesady :) nie ma tragedii
zenek 2016-06-02 22:37:55
Zgadzam sie jest ok
Eldo 2016-06-14 22:17:27
jakie stawki teraz mają w bowie ? idzie zarobić ?
3
maciek 2016-06-16 09:31:20
stawki to na pewno ponad 3 tys przynajmniej jako Specjalista ds. zapewnienia jakości.
DzikiAndrzej 2016-07-04 14:03:07
Witam, jestem z Wągrowca. Na znanym portalu internetowym znajduję mnóstwo ofert pracy dotyczących pracy w Bowa. Głównie jako pracownik produkcyjny lub pomocnik przy produkcji. Ilu zmianowa jest praca w tym zakładzie?
Bowa Polska Sp. z o.o. 2016-07-04 14:22:38 [pracodawca]
Praca na dwie zmiany w godz. 6-14 i 14-22 naprzemiennie jeden tydzień na rano jeden tydzień na popołudnie. Z Wągrowca firma Randstad gwarantuje pracownikom tymczasowym darmowy dojazd. Kontakt podany na ulotkach.
Zapraszamy!
Stary 2016-07-04 14:38:26
No taką stawkę to ja rozumiem mimo wszystko jednak
sfrustrowanypracownikrandstadbowa 2016-08-01 23:25:22
Czy wiecie cos na temat tego jak teraz wyglada sytuacja z pracownikami z Randstad, chodzi mi o dziwną kwestie ktora sie pojawila niedawno- zaczeli w bowie przyjmowac od razu na okres probny 3 miesiecy ludzi, ma sie wtedy lepsza pensje bo premie itd, nadgodziny ponoc 200% a ludzie z Randstad zatrudnieni jeszcze miesiac wstecz beda musieli na marnych stawkach czekac do 1000 przepracowanych godzin zeby ewentualnie dostac umowe w bowie?Czyli conajmniej pol roku, liczac chodzenie na nadgodziny...Czy jest szansa ze te osoby przejda szybciej na umowe, czy moze lepiej zwolnic sie z zatrudnienia w Bowie przez Randstad i zlozyc cv liczac na przyjecie normalnie przez firme bezposrednio?
Powstal pewnien absurd i jest to dosc niesprawiedliwe dla osob ktore beda musialy bardzo dlugo czekac pracujac tymczasowo,kiedy od paru dni zrezygnowali z agencji i zatrudniaja normalnie...JAk to jest?Co mozna zrobic w tej sytuacji bedac zatrudnionym przez Randstad?Czekac cierpliwie do 8 a nawet 9 miesiecy na gorszej pensji liczac na cud?
maciek 2016-08-02 10:00:51
wydaje mi się, że z tych ofert to też jest dobra praca jako Operator wtryskarki i nie wymagają doświadczenia w ogóle.. a w zamian dają sporo bo np. pracę w przyjaznej atmosferze, umowę o pracę, pakiet - szkoleń - nauka obsługi wtryskarek, stabilność zatrudnienia.
Zostaw swoją opinię o Bowa Polska Sp. z o.o. - Złotkowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bowa Polska Sp. z o.o.