Bowa Polska Sp. z o.o.

Złotkowo

Opinie o Bowa Polska Sp. z o.o.

Misiek 2016-05-25 20:44
Spoko firma polecam , z tym Amazonem to żeś pojechał bez przesady :) nie ma tragedii
zenek 2016-06-02 22:37
Zgadzam sie jest ok
Eldo 2016-06-14 22:17
jakie stawki teraz mają w bowie ? idzie zarobić ?
4
DzikiAndrzej 2016-07-04 14:03
Witam, jestem z Wągrowca. Na znanym portalu internetowym znajduję mnóstwo ofert pracy dotyczących pracy w Bowa. Głównie jako pracownik produkcyjny lub pomocnik przy produkcji. Ilu zmianowa jest praca w tym zakładzie?
Bowa Polska Sp. z o.o. 2016-07-04 14:22 [pracodawca]
Praca na dwie zmiany w godz. 6-14 i 14-22 naprzemiennie jeden tydzień na rano jeden tydzień na popołudnie. Z Wągrowca firma Randstad gwarantuje pracownikom tymczasowym darmowy dojazd. Kontakt podany na ulotkach.
Zapraszamy!
sfrustrowanypracownikrandstadbowa 2016-08-01 23:25
Czy wiecie cos na temat tego jak teraz wyglada sytuacja z pracownikami z Randstad, chodzi mi o dziwną kwestie ktora sie pojawila niedawno- zaczeli w bowie przyjmowac od razu na okres probny 3 miesiecy ludzi, ma sie wtedy lepsza pensje bo premie itd, nadgodziny ponoc 200% a ludzie z Randstad zatrudnieni jeszcze miesiac wstecz beda musieli na marnych stawkach czekac do 1000 przepracowanych godzin zeby ewentualnie dostac umowe w bowie?Czyli conajmniej pol roku, liczac chodzenie na nadgodziny...Czy jest szansa ze te osoby przejda szybciej na umowe, czy moze lepiej zwolnic sie z zatrudnienia w Bowie przez Randstad i zlozyc cv liczac na przyjecie normalnie przez firme bezposrednio?
Powstal pewnien absurd i jest to dosc niesprawiedliwe dla osob ktore beda musialy bardzo dlugo czekac pracujac tymczasowo,kiedy od paru dni zrezygnowali z agencji i zatrudniaja normalnie...JAk to jest?Co mozna zrobic w tej sytuacji bedac zatrudnionym przez Randstad?Czekac cierpliwie do 8 a nawet 9 miesiecy na gorszej pensji liczac na cud?
maciek 2016-08-02 10:00
wydaje mi się, że z tych ofert to też jest dobra praca jako Operator wtryskarki i nie wymagają doświadczenia w ogóle.. a w zamian dają sporo bo np. pracę w przyjaznej atmosferze, umowę o pracę, pakiet - szkoleń - nauka obsługi wtryskarek, stabilność zatrudnienia.
2
Don pedro alwaro 2016-10-27 02:58
Witam.
Jakie są stawki wynagrodzenia na produkcji ?
Jaki system naliczania: podstawa + premia czy jak ?
Aktualnie mam prace lecz z przyczyn ekonomicznych szukam czegoś nowego znacznie bliżej miejsca zamieszkania i tu Bowa byla by idealna. Tylko czytajac opinie już widze że może być ciezko. Nie chce trafić z deszczu pod rynnę

O co chodzi z tymi czerwonyki kartkami ?
Na produkcji same kobiety pracują ?
Macie wysyp pracownikow za wschodu ??

O co chodzilo z tą kobieta, fryzjerem i kosmetyczką ?
3
Zołza 2017-01-05 13:23
Jak jest dobrze to nie trzeba szukać wrażeń tylko pracować na max. i jestem pewna, że kierownictwo to zauważy. Tylko pozornie kierownictwo firmy nie obserwuje załogi!!!
1
Specjalista 2017-01-24 23:53
Witam. Jak u Was funkcjonuje dział jakości?? Czy warto według Was starać się o posadę specjalisty ds. jakości:) Jak często macie audyty wewnętrzne, zewnętrzne?
Zeza 2017-02-18 09:44
Fajna firma tylko chyba zatrudniła niewłaściwych ludzi? Narzekanie i oskarżanie to norma dla leniuchów.
2
Damian 2017-02-26 18:09
Witam serdecznie czy mógłby mi ktoś napisać ile zarabia sie srednio w bowie na magazynie ? Pozdrawiam
2
Aneta 2017-02-27 16:21
Obecnie firma Bowa Polska Sp. z o.o. poszukuje pracowników do pracy w miejscowości Suchy Las na stanowisko Nastawiacz i Vice Technical Manager oraz Kierownika Zmiany i Drążacza do pracy w Poznaniu. Masz doświadczenie na którymś z tych stanowisk? Podpowiedz kandydatom jak wygląda praca w tym charakterze.
5
szukam.pracy 2017-04-24 16:01
Witam, mam do Was kilka pytań:

1. Czy na hali produkcyjnej, gdzie pracują kobiety zatrudniane przez pośrednictwo pracy Randstad, jest rzeczywiście duszno w lato i nie do wytrzymania?
2. Czy Randstad ma umowy tygodniowe / miesięczne? I jeśli wypłaca co tydzień to do ręki, czy na konto?
3. Czy przy zatrudnieniu tymczasowym, np. na miesiąc lub pół roku, dostanę strój do pracy, czy mam brać rzeczy na zmianę z domu?
4. Czy podczas pracy można mieć przy sobie butelkę z wodą?
5. Czy rzeczywiście tutaj w Złotkowie funkcjonują kartki na wyjście do toalety?
6. Czy praca dla kobiet przy maszynach jest ciężka? Tzn. trzeba bardzo się spieszyć, czy można ze spokojem wyrabiać dzienną normę?
7. JAK WYGLĄDA SZKOLENIE?
8. Czy przy umowie poprzez Randstad jest rzeczywiście 12/14 zł BRUTTO za godzinę? I wypłacają uczciwe 100% więcej za nadgodziny?
1
Łezka 2017-04-25 15:08
Pracuję w firmie Bowa i jest mi bardzo dobrze ale ja angażuję się w pracy.
3
swerka 2017-04-26 14:26
Nie jest źle, bez przesady, jest dobrze - trzeba tylko się starać, a narzekają Ci, którym marzy się kasa za lenistwo.
1
swerka 2017-04-26 14:27
Nie jest źle, bez przesady, jest dobrze - trzeba tylko się starać, a narzekają Ci, którym marzy się kasa za lenistwo.
1
Aneta 2017-04-26 14:34
@swerka Na jakim stanowisku pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja praca w Bowa Polska. Na co obecnie mogą liczyć pracownicy firmy?
.................................................. 2017-05-01 17:56
nie zgadzam się z dobrą opinią to piszą chyba osoby z biura bo ludzi maja tam za nic
2
Grażka 2017-05-05 23:01
Bowa potrzebuje pracownika na stanowisko specjalisty ds. zapewnienia jakości. Może ktoś dodać kilka słów?
Roman 2017-05-11 19:53
Witam jestem zainteresowany stanowiskiem kierownika zmianowego na którego jest ofera - może ktoś powiedzieć czy może ktoś doradzić czy to jest dobry etat ?
1
Mouzes 2017-05-16 08:52
Myślę, że taka mała oferta pracy to oznacza jedno, w firmie jest dobrze i ludzie nie szukają zmian
ana 2017-05-18 21:39
Według mnie jest to praca o.k. Bardzo kompetentny szef.
mała 2017-05-18 21:44
Nie polecam. Bardzo specyficzny szef. Praca ogólnie jest nawet ciekawa ale przez szefa odchodzi z pracy kolejna osoba. Najgorsze jest to , że nikt nie ma ochoty nic z tym zrobić. Jeśli nie jesteś zdesperowana brakiem pracy to znajdź sobie inną ofertę.
2
Zołza 2017-05-23 18:51
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i to widać. Jedna osoba chwali szefa za kompetencje a druga gani szefa????
mały 2017-05-24 19:29
@Zołza Bo mowa o dwóch różnych działach (kontrola jakości, kierownik zmiany), a co za tym idzie o różnych szefach, więc obie opinie są zgodne z prawdą
mały 2017-05-24 19:30
Bo mowa o dwóch różnych działach (kontrola jakości, kierownik zmiany), a co za tym idzie o różnych szefach, więc obie opinie są zgodne z prawdą
Daria 2017-05-30 12:20
@mała Nie mogę zrozumieć o co Ci chodzi? Chwalisz prac,e ale tak bardzo przeszkadza szef że innym odradzasz aplikowanie. Może o to chodzi żeby do firmy nie zatrudnili konkurencji? Już trochę lat pracy za mną i wiem jedno, że jak ktoś pracuje sumiennie to jest doceniany.
1
hejka 2017-06-08 21:48
Nie rozumiem samych złych opinii. Pracuję w tej firmie i mogę powiedzieć PLUSY i MINUSY.
Pracuję w dziale dla kobiet i jestem zatrudniona przez Randstad. Firma jest porządna, robią sześciogodzinne szkolenie bhp, ppoż, instruktażowe, stanowiskowe, badania lekarskie oraz podpisywanie umowy.
Są różne brygady. Jedni produkują klocki hamulcowe dla ciężarówek (np. Daff, Volskswagen), inni dla osobówek (np. Mercedes, BMW), a inni są na dziale dla medycyny.
Praca ogólnie to kabelki. Montaż ręczny lub siedzenie na maszynie. Nie jest to skomplikowane, ale monotonne. Nawet trochę nudne. Ale za to łatwe. Ci z Randstad dostają obecnie 13,50 zł BRUTTO za godzinę, więc nie muszą robić jakoś specjalnie na akord. Ale ci zatrudniani przez Bowę to robią na akord, bo wypłacają im kasę za sztuki i PODOBNO ZARABIAJĄ NA TYM DUŻO DUŻO WIĘCEJ NIŻ CI Z RANDSTAD.
Jako, że jestem z Randstad to nie będę wypowiadać się za tych zatrudnianych bezpośrednio przez Bowę. W Randstad oferują:
- 13, 50 zł BRUTTO za godzinę
- dofinansowane posiłki (np. sałatki za 1 zł lub jogurt z musli za 1,5 zł)
- dwie bluzki robocze
- polar roboczy
- spodnie robocze
- pełne szkolenie
Panie z którymi współpracuję są bardzo miłe, ale jednak warto uważać na to, co się mówi . Najlepszy temat to taki, który nie jest osobisty. Bo wiadomo, plotki.
Co jeszcze mogę dodać...
No tak. NIE MA TU ŻADNEGO MDLENIA! Przy stanowiskach pracy są wiatraki, można je sobie włączyć. Otwierane są też okna. Z jednej hali jest nawet piękny widok na łąkę z końmi.
A MINUSY? -> praca monotonna, po ośmiu godzinach plecy bolą ale z czasem człowiek się przyzwyczaja.
A CO DO CZERWONYCH KARTEK - uważam, że są genialne. W mojej brygadzie jest tak, że są dwie czerwone kartki wywieszone na tablicy i każdy kto ma potrzebę do toalety, na papierosa, chwilę odpocząć to może ją wziąć jedną czerwoną kartkę. Także na przerwę maksymalnie mogą wyjść dwie osoby równocześnie. Zauważyłam, że niektóre panie wychodzą na czerwoną kartkę 2/3 razy dziennie na 10 minut i nikt je nie opiernicza za to. W innej brygadzie natomiast jest tak, że to brygadzistka chodzi i każdemu proponuje wzięcie czerwonej kartki, aby ludzie odpoczywali też.
CO DO PRZERWY -> jest jedna 20 minutowa przerwa (jest przedłużana do 30 minut jeśli panuje upał lub jest jakaś uroczystość, np ktoś odchodzi na emeryturę) ORAZ te czerwone kartki.
hmm...
z mojej strony to chyba wszystko.
A te różne opinie zależą głównie od tego, gdzie kto pracuje i jak podchodzi do pracy.
Wiem, że na dziale medycyny kobiety narzekają na to, że muszą nosić czepek, fartuchy, nie mogą mieć makijażu, nie mogą wnosić swoich rzeczy, a przed wejściem na halę muszą przejść dezynfekcję. NO ALE PRZEPRASZAM - jeśli macie wymagania, że u lekarza strzykawki muszą być sterylne i chcecie aby sprzęt na stole operacyjnym był dobrej jakości, abyście się przypadkiem czymś nie zarazili lub żeby operacja się powiodła, no to sorki, ale trzeba przestrzegać regulaminu.
Rozpisałam się, ale mam nadzieję, że pomogłam i otworzyłam niektórym oczy.
4
Miszka 2017-06-11 13:49
@hejka Lubię takie wypowiedzi bo człowiek może teraz przemyśleć i podjąć decyzję. Wiadomo, że wszędzie są plusy i minusy ale uczciwie to wypisałaś, dzięki za pomoc. Miałam zamiar złożyć cv i szukałam podpowiedzi.
1
XXX 2017-06-21 00:04
@mała
zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko specjalisty ds. zapewnienia jakości i chciałam zapytać co to oznacza że szef jest bardzo specyficzny? i ile firma oferuje wynagrodzenia na takim stanowisku?
Luidzi 2017-06-21 08:28
Mógłby ktoś napisać czy Bowa nie potrzebuje nowych pracowników? Nie mogę nic namierzyć a zależy mi na pracy dla nich. Popytałem ludzi i sporo dobrego usłyszałem. Jak się pracuje w firmie, jaka atmosfera? Jakie umowy są podpisywane? Czy są pakiety socjalne?
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-06-23 12:26
Witam,
poszukujemy nadal osób do pracy na produkcji:
http://www.bowa-automotive.com/pl/firma/praca-kariera.html.
Oferujemy:
• umowę o pracę
• pracę na dwie zmiany 8-16, 16-22
• stabilność zatrudnienia
• możliwość rozwoju
• dofinansowane posiłki w kantynie
• dofinansowaną kartę Mulitisport
• prywatną opiekę medyczną
• Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych
Cv można składać osobiście w recepcji firmy lub na adres e-mail: rekrutacja@bowa.pl.
Zapraszamy,
Dział HR

toolmaker 2017-06-24 11:48
Wyszło ogłoszenie:
"Narzędziowiec (Pracownik narzędziowni)
Zakres obowiązków:
obsługa elektrodrążarek wgłębnych i drutowych
Wymagania:
wykształcenie techniczne minimum zawodowe
dobra znajomość rysunku technicznego
praktyka w obsłudze drążarek wgłębnych i drutowych Charmilles
będzie dodatkowym atutem
chętnie przyjmiemy absolwenta Technikum Mechanicznego
do przyuczenia
Oferujemy:
pracę od poniedziałku do piątku w systemie dwuzmianowym
umowę o pracę
dofinansowane posiłki
dofinansowaną kartę Multisport
stabilność zatrudnienia
prywatną opiekę medyczną
Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych"

Bardziej interesuje mnie jaką stawkę godzinową Państwo oferujecie.
Mam 18 lat doświadczenia w narzędziowni, również na maszynach Charmilles.
Iza 2017-06-24 17:08
Mam fajną pracę w firmie i mogę powiedzieć, że firma jest spoko, nie szuka rozgłosu. Polecam pracowitym
Ona 2017-06-25 23:13
Czyli wygląda na to że leniucy to 99% firmy .. no wybacz!
Ona 2017-06-25 23:14
Czyli wygląda na to że leniucy to 99% firmy .. no wybacz!
Kyis 2017-06-25 23:23
I już widzę kilka kłamstw ...ja mdlalam kilka razy i mam na to dowód poprzez kartę z przyjazdu pogotowia..po drugie jest bardzo gorąco ..na hali 32C a opalarka przy której pracujesz 360 C mogę tak wymieniać.Wiatraki w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] można sobie wsadzić
1
Hh 2017-06-25 23:25
Poszukujecie bo ludzie odchodzą jeden za drugim!
2
Ttttui 2017-06-25 23:26
Serio?!
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-06-26 09:37 [pracodawca]
Tak, ogłoszenie jest jak najbardziej aktualne. Co do stawki nie udzielmy takich informacji na portalu. Zapraszam do aplikowania.
Pozdrawiam,
Dział HR
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-06-26 09:40 [pracodawca]
Rotacja u nas w firmie jest relatywnie mała, a ludzi poszukujemy bo firma cały czas się rozwija i nieustająco tworzymy nowe miejsca pracy.
Pozdrawiam,
Dział HR
Zainteresowany praca 2017-06-26 23:48
Czy na stanowisko spec. Ds zapewnienia jakości warto jeszcze aplikować? Czy to jest jeszxze aktualne? Na stronie nie ma ogłoszenia, jest tylko na pracuj.pl.
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-06-27 08:23 [pracodawca]
Witam,

jak najbardziej warto aplikować. Oferta pracy na stanowisko Specjalista ds. Zapewnienia Jakości jest nadal aktualna.
Pozdrawiam,
Dział HR
Ł. 2017-07-05 22:46
dzień dobry, zwracam się z pytaniem, czy warto jeszcze czekać na jakiś telefon odnośnie pracy do działu jakości? czy ktoś już został wybrany? czy może jeszcze nie wszystkie cv zostały przejrzane i dopiero trwają rozmowy? tak się zastanawiam czy warto jeszcze mieć nadzieje ze ktos zadzwoni :)?
Ona 2017-07-07 22:28
Pracuje w Bowie juz wiele lat
Jak w kazdej firmie pracodawca oczekuje od nas oddanej pracy solidnosci i dobrej pracy w zespole
Placa jest jaka jest w naszem kraju to nie pracodawcy nedznie placa to panstwo pozwala na takie niskie pensje
Ale w Bowie o ile podstawowa pensja nie jest moze wygurowana to jesli ktos na potrzebe zarobienia wiecej i ma na to sily to moze sobie dorobic i wtedy pensja jest juz bardziej satysfakcjonujaca
Jest fundusz socjalny z roku na rok bardziej rozbudowany
Co do szefostwa i osob od brygadzisty w zwysz to kazdy czlowiek jest inny kazdy inaczej odbiera sytuacje wynikajace z tempa produkcji
Od kazdego przelozony czegos wymaga jesli umiesz solidnie pracowac jestes uczciwy rzetelny umiesz dogadac sie z zespolem to w Bowie nie jest zle
Pracuja tu na produkcji osoby ze stazem okolo20 lat i zyja i maja sie dobrze
1
Waleczny 2017-07-13 17:34
Bowa Polska jak każda firma ma swoich hejterów. Pracownicy są zadowoleni, chociaż wiadomo, że każdy wolałby zarabiać dużo więcej ale realia są jakie są. Sumienni i dobrzy pracownicy mają dobrze więc uważam, że to wiele wyjaśnia. Firma jest dobra dla dobrych.
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-07-17 08:37 [pracodawca]
Witam,

rekrutacja na stanowisko Specjalista ds. Zapewnienia Jakości została zakończona. Podpisaliśmy umowę z Kandydatem.
Pozdrawiam,
Dział HR
Ł. 2017-07-18 14:31
Dzięki za informację. Może kiedyś jeszcze będziecie szukać do działu jakości.
Zenek 2017-07-18 22:21
Fajne opinie o firmie poczytałem a ponieważ mam zamiar aplikować to bardzo sie przydadzą. Jak się tu pracuje?
Zostaw swoją opinię o Bowa Polska Sp. z o.o. - Złotkowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bowa Polska Sp. z o.o.