Bowa Polska Sp. z o.o.

Złotkowo

Opinie o Bowa Polska Sp. z o.o.

nędzarz 2014-07-11 20:51:05
Dzieci wychowa ulica przecież a my będziemy tu w zimie i lecie. Z urlopu dobrowolnie zrezygnujemy bo już bez tej firmy żyć nie umiemy.
Forsy za dużo wciąż dostajemy, więc całkowicie z niej rezygnujemy. Baty szybko kupujcie szefowie i walcie nimi po naszej głowie. Jak pogonicie nas dobrze nimi to trzy razy taką normę zrobimy. Nazbierajcie suchego chleba, bo bydłu więcej do żarcia nie trzeba. Wodę na miejscu przecież mamy, wystarczy w kiblu odkręcić krany. Czerwone karty nam niepotrzebne, możemy zawsze robić pod siebie. Pampersy przyniesie rodzina nasza by Was na koszty czasem nie narażać.
A tak w ogóle to myślimy sobie, że nigdzie nie jest tak super jak w BOWIE
Niech się pnie po naszych głowach i krótko w kilku słowach....
Pensje tak duże że aż strach-nikomu nie marzy się nawet w snach. Ogólny szacunek człowieka do człowieka a tu jednak ciągle ktoś narzeka.
Tutaj panują cudowne zasady, morda w kubeł genetyczne odpady, jka się nie podoba to wynocha, niepotrzebna tutaj taka wiocha. Na wasze miejsce przyjdą inne gady a wy hołoto pod most jak inne odpady.
To by było na tyle zresztą i tak nie podziałało, bo jak ktoś syty to głodnego nie zrozumie. Jeszcze tylko rada mała by pamiętać, że w dwie strony ten szacunek i tak jak my od Was jesteśmy zależni tak Wy od nas również i w imię zasady, że nikt nie jest niezastąpiony o również działa w dwie strony.
To od was zależy kondycja firmy i pracownika...i jeśli ma być taka to nie spodziewajcie się. że zrobi się pudelka z dzikiego wilka.
2
nikt 2014-07-19 16:18:21
Oj Piotruś faktycznie jesteś mały jako człowiek, ale szuja wielka
zośka 2014-09-05 23:23:05
w tej firmie to tylko liczy się płeć męska dyrekcja niech przejrzy na oczy co się tam dzieje i na brygadzistów nastawiaczy itp.
zośka 2014-09-05 23:28:25
z jakiej planety ty się urwałaś
wicherek 2015-01-07 23:38:01
Jak na wstępie napisano Bowa Polska Sp. Z O.O. Są różne działy ale zakład jeden. Nie bardzo rozumiem co tutaj rozgraniczac skoro wszyscy na jednym wózku jedziemy. Robi sie towar do aut jak i sprzęt szpitalny. O innej Bowie nic mi nie wiadomo. Jak by na to nie patrzeć liczy się tylko ile robole narobią, jakość to sprawa podrzedna, nada się by premię odebrać. , (usunięte przez administratora) , forsę nam zarabiać". My to narzędzia, jak się narzędzia psują to się nowe kupuje a stare na śmietnik. Czy wystarczające objaśnienie niewiadomej ?
1
jaro 2015-02-19 14:04:18
Hej, a może ktoś napisac jak przebiegała w ogóle w jego przypadku rekrutacja do bowa? Chodzi mi o podstawowe informacje, o tym skąd dowiedzieliście sie, że poszukują pracowników, po jakim czasie do Was zadzwonili, ile etapów ma rekrutacja i jak orientacyjnie wyglądają tutaj rozmowy, o co się pytają itp.
1
kopciuszek 2015-02-28 18:57:26
Tyle złych opinii a Wy się tu pchacie drzwiami i oknami. Cóż napisane było zgodnie z prawdą,że faceci mają lepiej i to potwierdzam. To oni stoją tutaj zawsze na stanowiskach i mają spoko życie. Zarobki też znacznie wyższe niż kobiety, a patrząc na to jak się napracują to wielce krzywdzące dla kobiet. Ktoś napisał nic tylko uciekać, szukać innej pracy, tylko gdzie? Gdyby był jakiś wybór,że mi się nie podoba i szukam czegoś co mi będzie odpowiadało to i tutaj by było inaczej, oni doskonale wiedzą jak jest na rynku pracy i dlatego traktują nas jak chinoli. Jak mam iść do pracy to mam totalną dolinę ale zaciskam zęby i idę bo muszę. Nie da się żyć powietrzem, z tego co zarabiamy nie ma żadnego zadowolenia i jest coraz gorzej. Jak ktoś myśli,że się tutaj wzbogaci i czas na pobudkę, nie ma nic co mogę polecić. Jeśli mi się trafi inna praca to nawet pięć minut nie będę się zastanawiać. Siedzę bo muszę, mam rodzinę i żołądek teoretycznie taki sam jak państwo w biurowcu, choć pewnie oni myślą inaczej. Też bym chciała sobie wyjechać na wakacje, tylko nie bardzo jest już z czego odkładać. Chcę doczekać się czasów,gdy się nas doceni ale to raczej mrzonki i pobożne życzenia. Niech do tych wielmożnych dotrze,że tutaj pracują ludzie,mają marzenia i życie.Niech się ktoś obudzi i nie myśli tylko o własnych korzyściach. Zatrudniajcie się,śmiało, potrzebują jeleni do pracy, bo kto mądrzejszy czy mający szczęście ucieka do innej pracy. Kiedyś i mi się uda.
wicherek 2015-02-28 19:04:17
Taaa, przyjdź. Rozwiniesz się jak diabli a forsą się będziesz przykrywał i ściany oblepiał. Wiesz możesz spróbować jeśli nie żal Ci czasu, chyba,że masz do zaoferowania coś czego nie mamy my wszyscy.
3
pokutnica 2015-02-28 19:25:52
Muszę dodać coś od siebie :) Pracujesz, pracujesz, guzik z tego masz a jak zachorujesz to obojętnie czy byłaś na zwolnieniu 3 dni czy miesiąc zostaje z tobą przeprowadzona ,,Rozmowa Motywacyjna". Co to jest ta rozmowa motywacyjna, co ma mnie zmotywować do pracy jak leżę jak betka i ręką czy nogą ruszyć nie mogę? Kurde, ludzie!!! Kto to czyta? Komu to potrzebne? Co ma mnie zmotywować, jak już mnie coś rozwali? Pytania żenujące, kompletnie pozbawione sensu. Czy ktoś tam jeszcze myśli? Mam wrażenie,że to jakiś żart.
macher 2015-02-28 19:34:36
Z pewnością mamy za dużo wolnego czasu. Trzeba wydłużyć nadgodziny z 12 do 16 godzin i zabrać jeszcze niedziele wolne. To akurat już niektórym zabrali :) Śniadania można znieść, po co bydłu przerwa? No...
1
ja 2015-03-05 21:15:11
Przecież to ta sama firma.Ktoś mało poinformowany,czy jak?
1
flądra 2015-06-26 13:11:45
Ciekawe, że tego, ze bardzo duzo osob sciemnia w chorobowymi to nie widzisz? wielce na chorobowym siedzi ale zeby w tym samym czasie na siłowni przebywac to juz mozna..
flądra 2015-06-29 12:41:16
Ja zawsze uwazalam, ze jak tak strasznie jest w tej firmie to droga wolna - nikt nikogo na siłe nie trzyma :-) Krzyż na droge - na drugi dzien przyjma nowych bez zandego problemu, codziennie po kilka CV przychodzi.. Nikt nie jest niezastapiony. Ciekawe czy w takim Amazonie, albo innej firmie tak cudownie bedzie.. Obóz pracy? Z Pampersami na stanowiskach pracy? Smiechu warte, chyba nigdy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dostaliscie..
pracowała 2015-07-05 23:10:49
flądra tzn,że mogą pomiatać człowiekiem ?bo przecież nikt na siłę nie trzyma?z pewnością jesteś jedną z kontrolujących bo gdybyś pociła się na maszynie Twoja wypowiedź co do pracy,warunków i płacy byłaby inna...
flądra 2015-07-07 08:36:15
Uwazam, ze jak tak bardzo sie ludziom nie podoba w Bowie i czuja sie pomiatani oraz jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to naprawde nikt tu nikogo nie trzyma na siłe..! AMAZON poszukuje ludzi do pracy - tam to dopiero zobaczylibyscie jak to jest w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wiele lat pracowałam w tej firmie i własnie na maszynie i to w o wiele gorszych warunkach niz takich jak teraz z tego co słyszalam tam panuja wiec wybacz ale wiem o czym mowie
pracowała 2015-07-08 18:17:51
Ja za to pracowałam w Bowie pare lat i też wiem o czym mówię..Nie wciskaj ciemnoty ludziom,że nie jest źle..bo chodzenie do łazienki na kartę lub pytanie się brygadziscie czy wolno jak w szkole nie jest normalne...jest wiele innych tematów które należałoby poruszyć...jeśli jeszcze trochę popracujesz zmienisz zdanie-no chyba ,że awansujesz :-)
fladra 2015-07-17 10:46:15
Gdyby ludzie nie wykorzystywali wychodzenia (zanim pojawiły się czerwone karty)to pewnie do dzisiaj by ich nie było.. Przesiadywanie w szatniach, wychodzenia po kilka osob na papierosa, pogaduszki na stołowce a maszyny az były puste - to wszystko spowodowało wprowadzenie czerwonych kart.. Wydaje mi sie to logiczne - nie mowie ze mi sie to podoba, ale nie przesadzajmy, że to sprawia ze mamy tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie łudzę się ze awansuje, bo raczej nie jest tutaj latwo sie dostac gdzies wyzej..
Ja 2015-09-05 22:36:11
Ty chyba sobie żartujesz?Tak praca jest od tego żeby pracować A nie czuć się jak murzyn z wachlarzem..Jak ludzie są tam traktowani jak gorszej kategorii.Ja przynajmniej tak się czułam.Zdała od tej firmy!
4
fladra 2015-09-18 08:41:35
No widzisz, ludziom jest tak źle podobno i tak mało zarabiają, a jednak znajdują czas na debilne pomysły i wyśmiewają się z innych i składają na fryzjera i kosmetyczkę i podrzucają biednej kobiecie by ją poniżyć.. Mimo, że osoby które to zrobiły same wyglądają jak świnki Piggy. Niektóre kobiety to mają jednak pusto w głowach
3
żaba 2015-09-28 11:51:08
Niestety ta sytuacja miała miejsce. Kobieta, która została tak potraktowana już nie pracuje, natomiast całe żenujące towarzystwo wraz z brygadzistą, który nie potrafił/nie chciał zareagować pracuje nadal.. W Bowie tylko umowa o pracę, pensja na czas- do 10-go każdego miesiąca jest na koncie
1
GOŚĆ 2015-09-29 20:50:15
JEDNYM SŁOWEM TYPOWY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MOBBING STRASZENIE LATEM LUDZIE MDLEJĄ Z POWODU POTĘŻNYCH TEMPERATUR NA HALI ALE MAJĄ TO (usunięte przez administratora) SZEFOSTWO I KIEROWNICZEK (usunięte przez administratora) I KILKU INNYCH (usunięte przez administratora) PRACOWNICY ZASTRASZANI NA HALI PRZEZ KIEROWNICZKA ITP. (usunięte przez administratora) CWANIACZKI. INSPEKCJA PRACY WPADA I ŚLEPA PEWNIE DOBRA KOPERTA.
2
Han 2015-11-20 08:09:04
A jak to jestcz tym chalupnictwem? Wiem że duzo ludzi współpracuje z tą firmą na zasadzie chalupnictwa. Czy są jakieś realne szanse dobić się do takiej pracy?
1
pracowała 2015-12-19 08:22:26
Kto się pcha ? To ten który jeszcze nie pracował czyli nie może mieć żadnej opinii..opinie wystawiają ludzie którzy tam pracują-pracowali...Ja na szczęście już się zwolniłam i mogę dużo opowiedzieć!dziwi mnie jednak ,że prezesi to czytają i poprawy w firmie nie na żadnej wręcz jeszcze gorzej..I co za tym idzie?..mają w sypie ludzi!
.. 2015-12-20 22:36:39
No wiadomo,że o po to jest forum by się pytać i odpowiadać..Ale jeśli ktoś pisze ,że się pchają drzwami i oknami A niby jest tak źle..więc odpowiadam ,że ten kto nie pracował nie ma żadnej opinii więc się pcha A ten kto pracował może powiedzieć dużo i nie wierzę ,że to będą miłe komentarze...No chyba ,że ktoś dopiero zaczął!
.. 2015-12-20 22:37:11
No wiadomo,że o po to jest forum by się pytać i odpowiadać..Ale jeśli ktoś pisze ,że się pchają drzwami i oknami A niby jest tak źle..więc odpowiadam ,że ten kto nie pracował nie ma żadnej opinii więc się pcha A ten kto pracował może powiedzieć dużo i nie wierzę ,że to będą miłe komentarze...No chyba ,że ktoś dopiero zaczął!
bowa 2016-01-04 11:35:08
Oferta Technik Utrzymania Ruchu jest nadal aktualna. Można aplikować przesyłając cv na adres: rekrutacja@bowa.pl. Proces rekrutacji nie został jeszcze zakończony.
bowa 2016-01-04 14:00:48
To oferta zupełnie innej firmy, polskiego odziału firmy BOWA s.r.o., która produkuje, sprzedaje i serwisuje kasy fiskalne, drukarki fiskalne, systemy sprzedażowe, systemy kamerowe oraz oferuje kompleksowe wyposażenie sklepów.My nie szukamy kogoś takiego.
ula 2016-01-04 18:00:08
hej! a co powiecie na oferte od nich jako Technik Utrzymania Ruchu? Praca jak widze jest w Poznaniu i wyamgają w sumie tylko znajomosci branży i stanowiska.
Michał 2016-02-14 20:27:06
w okolicach Poznania pewnie, ale już jest nieaktualna. Teraz szukają, ale pomocnika magazyniera. Fajnie, bo wymagania są małe, ale to jednak dziwne, po co magazynierowi pomocnik.
soniak 2016-02-19 19:04:17
no nie jest to łatwa praca i jednak jakaś hierarchia jest pracowników, każdy ma prawo awansować i to jest tutaj fajne, poza tym zatrudniają na umowę o pracę, więc czym się przejmujesz? ;)
Mario 2016-02-23 19:17:21
Czytając niektóre wypowiedzi , aż się zastanawiam czy pracujemy w tej samej firmie , wiadomo zawsze są rzeczy które, denerwują z czystym sumieniem polecam i przytaczam następujące słowa wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma
alwik 2016-02-23 20:52:55
soniak, nawet jest prywatna opieka medyczna. Tylko, że skoro na pomocnika magazyniera wymagane jest doświadczenie w pracy w magazynie 3-5 lat i uprawnienia na wózek widłowy, to ciekawe ile lat wymagaja na magazyniera, pewnie powyżej 5.
1
Bowa Polska Sp. z o.o. 2016-02-24 13:05:47 [pracodawca]
Poszukujemy na ten moment Pomocnika Magazyniera, ponieważ by być pełnoprawnym Magazynierem trzeba się wiele nauczyć: index-ów magazynowych (asortymentu), obsługi systemu SAP, wymogów klientów etc. Po zdobyciu ww. wiedzy i umiejętności (liczymy, że to nastąpi po paru miesiącach) zatrudniona osoba awansuje na stanowisko Magazyniera. Rekrutacja trwa. Można aplikować przez gowork, pracuj.pl lub bezpośrednio na adres : rekrutacja@bowa.pl, wpisując w temacie maila Pomocnik Magazyniera. Zapraszamy!
1
bożyk 2016-02-27 09:34:33
alwik, przecież ten co ma 5 lat doświadczenia to już będzie startował na jakieś wyższe stanowisko niekoniecznie na magazyniera. Zastanawiam się nad pracą przy kontroli jakości.
belegen 2016-03-04 19:33:27
Z tego co wiem to osoby właśnie z takim doświadczeniem jakie napisałeś @bożyk zatrudniają się na stanowisko magazyniera, a nie na pomocnika. trzeba mieć tylko uprawnienia na wózki
pracownik 2016-03-18 10:44:22
O Bowa!jednak tu zagladacie??co sporo osób uciekło i sami zdecydowaliscie się dac podwyżki??tylko gdzie one są???więcej szacunku dla ludzi !!
pracownik 2016-03-18 10:46:49
??? Serio???nie bądź śmieszny(a)
mandarynka 2016-03-20 16:54:33
nie sądzę żeby w takiej firmie ktoś uciekał kolego. firma ,ma dobre opinie. może tobie po prostui w życiu czujniki hamulcowe nie odpowiadały, ale ja chętnie dmo nich na pomoc w magazynie pójdę
pracownik 2016-04-08 19:43:56
Podwyżki dostali podlizusy i pupilki brygadzistów i Ci co chodzą kablować a reszta ochłapy
1
Czehko 2016-05-01 14:49:12
No myślę, że jednak podwyżki dostali ci, co sie starają @pracownik. Nie miałoby to sensu, by szefostwo nagradzało po znajomości. Myślę jednak, że pieniądze nie są złe u nich. Na pracownika transortu wewnętrznego trzeba mieć uprawnienia na wozek widlowy.
lidi 2016-05-08 19:07:55
a mnie zaskoczyło @Czehko że Pracownik Transportu Wewnętrznego ma Umowę o pracę, możliwość awansu na stanowisko magazyniera, prywatną opiekę medyczną i Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych. Według mnie firma która coś takiego oferuje zasługuje na lepsze opinie niż na tym forum
Lager 2016-05-12 17:09:53
Ta firma to jeden wielki schemat, taki Amazon ze Złotkowa.Jeśli chcecie pracować używając mózgu w ograniczonym stopniu to polecam. RK jedna z najmilszych jakie miałem-dzięki fajnej babce z hr,która niestety też pracuje wg schematu prosto z zzl.Nie wybrali mnie ale i tak daje firmie 4gwiazdki.
1
Misiek 2016-05-25 20:44:26
Spoko firma polecam , z tym Amazonem to żeś pojechał bez przesady :) nie ma tragedii
zenek 2016-06-02 22:37:55
Zgadzam sie jest ok
Eldo 2016-06-14 22:17:27
jakie stawki teraz mają w bowie ? idzie zarobić ?
4
DzikiAndrzej 2016-07-04 14:03:07
Witam, jestem z Wągrowca. Na znanym portalu internetowym znajduję mnóstwo ofert pracy dotyczących pracy w Bowa. Głównie jako pracownik produkcyjny lub pomocnik przy produkcji. Ilu zmianowa jest praca w tym zakładzie?
Bowa Polska Sp. z o.o. 2016-07-04 14:22:38 [pracodawca]
Praca na dwie zmiany w godz. 6-14 i 14-22 naprzemiennie jeden tydzień na rano jeden tydzień na popołudnie. Z Wągrowca firma Randstad gwarantuje pracownikom tymczasowym darmowy dojazd. Kontakt podany na ulotkach.
Zapraszamy!
sfrustrowanypracownikrandstadbowa 2016-08-01 23:25:22
Czy wiecie cos na temat tego jak teraz wyglada sytuacja z pracownikami z Randstad, chodzi mi o dziwną kwestie ktora sie pojawila niedawno- zaczeli w bowie przyjmowac od razu na okres probny 3 miesiecy ludzi, ma sie wtedy lepsza pensje bo premie itd, nadgodziny ponoc 200% a ludzie z Randstad zatrudnieni jeszcze miesiac wstecz beda musieli na marnych stawkach czekac do 1000 przepracowanych godzin zeby ewentualnie dostac umowe w bowie?Czyli conajmniej pol roku, liczac chodzenie na nadgodziny...Czy jest szansa ze te osoby przejda szybciej na umowe, czy moze lepiej zwolnic sie z zatrudnienia w Bowie przez Randstad i zlozyc cv liczac na przyjecie normalnie przez firme bezposrednio?
Powstal pewnien absurd i jest to dosc niesprawiedliwe dla osob ktore beda musialy bardzo dlugo czekac pracujac tymczasowo,kiedy od paru dni zrezygnowali z agencji i zatrudniaja normalnie...JAk to jest?Co mozna zrobic w tej sytuacji bedac zatrudnionym przez Randstad?Czekac cierpliwie do 8 a nawet 9 miesiecy na gorszej pensji liczac na cud?
maciek 2016-08-02 10:00:51
wydaje mi się, że z tych ofert to też jest dobra praca jako Operator wtryskarki i nie wymagają doświadczenia w ogóle.. a w zamian dają sporo bo np. pracę w przyjaznej atmosferze, umowę o pracę, pakiet - szkoleń - nauka obsługi wtryskarek, stabilność zatrudnienia.
Don pedro alwaro 2016-10-27 02:58:19
Witam.
Jakie są stawki wynagrodzenia na produkcji ?
Jaki system naliczania: podstawa + premia czy jak ?
Aktualnie mam prace lecz z przyczyn ekonomicznych szukam czegoś nowego znacznie bliżej miejsca zamieszkania i tu Bowa byla by idealna. Tylko czytajac opinie już widze że może być ciezko. Nie chce trafić z deszczu pod rynnę

O co chodzi z tymi czerwonyki kartkami ?
Na produkcji same kobiety pracują ?
Macie wysyp pracownikow za wschodu ??

O co chodzilo z tą kobieta, fryzjerem i kosmetyczką ?
Zostaw swoją opinię o Bowa Polska Sp. z o.o. - Złotkowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bowa Polska Sp. z o.o.