Bowa Polska Sp. z o.o.

Złotkowo

Opinie o Bowa Polska Sp. z o.o.

ana 2017-05-18 21:39
Według mnie jest to praca o.k. Bardzo kompetentny szef.
mała 2017-05-18 21:44
Nie polecam. Bardzo specyficzny szef. Praca ogólnie jest nawet ciekawa ale przez szefa odchodzi z pracy kolejna osoba. Najgorsze jest to , że nikt nie ma ochoty nic z tym zrobić. Jeśli nie jesteś zdesperowana brakiem pracy to znajdź sobie inną ofertę.
4
Zołza 2017-05-23 18:51
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i to widać. Jedna osoba chwali szefa za kompetencje a druga gani szefa????
mały 2017-05-24 19:29
@Zołza Bo mowa o dwóch różnych działach (kontrola jakości, kierownik zmiany), a co za tym idzie o różnych szefach, więc obie opinie są zgodne z prawdą
mały 2017-05-24 19:30
Bo mowa o dwóch różnych działach (kontrola jakości, kierownik zmiany), a co za tym idzie o różnych szefach, więc obie opinie są zgodne z prawdą
Daria 2017-05-30 12:20
@mała Nie mogę zrozumieć o co Ci chodzi? Chwalisz prac,e ale tak bardzo przeszkadza szef że innym odradzasz aplikowanie. Może o to chodzi żeby do firmy nie zatrudnili konkurencji? Już trochę lat pracy za mną i wiem jedno, że jak ktoś pracuje sumiennie to jest doceniany.
2
hejka 2017-06-08 21:48
Nie rozumiem samych złych opinii. Pracuję w tej firmie i mogę powiedzieć PLUSY i MINUSY.
Pracuję w dziale dla kobiet i jestem zatrudniona przez Randstad. Firma jest porządna, robią sześciogodzinne szkolenie bhp, ppoż, instruktażowe, stanowiskowe, badania lekarskie oraz podpisywanie umowy.
Są różne brygady. Jedni produkują klocki hamulcowe dla ciężarówek (np. Daff, Volskswagen), inni dla osobówek (np. Mercedes, BMW), a inni są na dziale dla medycyny.
Praca ogólnie to kabelki. Montaż ręczny lub siedzenie na maszynie. Nie jest to skomplikowane, ale monotonne. Nawet trochę nudne. Ale za to łatwe. Ci z Randstad dostają obecnie 13,50 zł BRUTTO za godzinę, więc nie muszą robić jakoś specjalnie na akord. Ale ci zatrudniani przez Bowę to robią na akord, bo wypłacają im kasę za sztuki i PODOBNO ZARABIAJĄ NA TYM DUŻO DUŻO WIĘCEJ NIŻ CI Z RANDSTAD.
Jako, że jestem z Randstad to nie będę wypowiadać się za tych zatrudnianych bezpośrednio przez Bowę. W Randstad oferują:
- 13, 50 zł BRUTTO za godzinę
- dofinansowane posiłki (np. sałatki za 1 zł lub jogurt z musli za 1,5 zł)
- dwie bluzki robocze
- polar roboczy
- spodnie robocze
- pełne szkolenie
Panie z którymi współpracuję są bardzo miłe, ale jednak warto uważać na to, co się mówi . Najlepszy temat to taki, który nie jest osobisty. Bo wiadomo, plotki.
Co jeszcze mogę dodać...
No tak. NIE MA TU ŻADNEGO MDLENIA! Przy stanowiskach pracy są wiatraki, można je sobie włączyć. Otwierane są też okna. Z jednej hali jest nawet piękny widok na łąkę z końmi.
A MINUSY? -> praca monotonna, po ośmiu godzinach plecy bolą ale z czasem człowiek się przyzwyczaja.
A CO DO CZERWONYCH KARTEK - uważam, że są genialne. W mojej brygadzie jest tak, że są dwie czerwone kartki wywieszone na tablicy i każdy kto ma potrzebę do toalety, na papierosa, chwilę odpocząć to może ją wziąć jedną czerwoną kartkę. Także na przerwę maksymalnie mogą wyjść dwie osoby równocześnie. Zauważyłam, że niektóre panie wychodzą na czerwoną kartkę 2/3 razy dziennie na 10 minut i nikt je nie opiernicza za to. W innej brygadzie natomiast jest tak, że to brygadzistka chodzi i każdemu proponuje wzięcie czerwonej kartki, aby ludzie odpoczywali też.
CO DO PRZERWY -> jest jedna 20 minutowa przerwa (jest przedłużana do 30 minut jeśli panuje upał lub jest jakaś uroczystość, np ktoś odchodzi na emeryturę) ORAZ te czerwone kartki.
hmm...
z mojej strony to chyba wszystko.
A te różne opinie zależą głównie od tego, gdzie kto pracuje i jak podchodzi do pracy.
Wiem, że na dziale medycyny kobiety narzekają na to, że muszą nosić czepek, fartuchy, nie mogą mieć makijażu, nie mogą wnosić swoich rzeczy, a przed wejściem na halę muszą przejść dezynfekcję. NO ALE PRZEPRASZAM - jeśli macie wymagania, że u lekarza strzykawki muszą być sterylne i chcecie aby sprzęt na stole operacyjnym był dobrej jakości, abyście się przypadkiem czymś nie zarazili lub żeby operacja się powiodła, no to sorki, ale trzeba przestrzegać regulaminu.
Rozpisałam się, ale mam nadzieję, że pomogłam i otworzyłam niektórym oczy.
4
Miszka 2017-06-11 13:49
@hejka Lubię takie wypowiedzi bo człowiek może teraz przemyśleć i podjąć decyzję. Wiadomo, że wszędzie są plusy i minusy ale uczciwie to wypisałaś, dzięki za pomoc. Miałam zamiar złożyć cv i szukałam podpowiedzi.
1
XXX 2017-06-21 00:04
@mała
zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko specjalisty ds. zapewnienia jakości i chciałam zapytać co to oznacza że szef jest bardzo specyficzny? i ile firma oferuje wynagrodzenia na takim stanowisku?
Luidzi 2017-06-21 08:28
Mógłby ktoś napisać czy Bowa nie potrzebuje nowych pracowników? Nie mogę nic namierzyć a zależy mi na pracy dla nich. Popytałem ludzi i sporo dobrego usłyszałem. Jak się pracuje w firmie, jaka atmosfera? Jakie umowy są podpisywane? Czy są pakiety socjalne?
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-06-23 12:26
Witam,
poszukujemy nadal osób do pracy na produkcji:
http://www.bowa-automotive.com/pl/firma/praca-kariera.html.
Oferujemy:
• umowę o pracę
• pracę na dwie zmiany 8-16, 16-22
• stabilność zatrudnienia
• możliwość rozwoju
• dofinansowane posiłki w kantynie
• dofinansowaną kartę Mulitisport
• prywatną opiekę medyczną
• Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych
Cv można składać osobiście w recepcji firmy lub na adres e-mail: rekrutacja@bowa.pl.
Zapraszamy,
Dział HR

toolmaker 2017-06-24 11:48
Wyszło ogłoszenie:
"Narzędziowiec (Pracownik narzędziowni)
Zakres obowiązków:
obsługa elektrodrążarek wgłębnych i drutowych
Wymagania:
wykształcenie techniczne minimum zawodowe
dobra znajomość rysunku technicznego
praktyka w obsłudze drążarek wgłębnych i drutowych Charmilles
będzie dodatkowym atutem
chętnie przyjmiemy absolwenta Technikum Mechanicznego
do przyuczenia
Oferujemy:
pracę od poniedziałku do piątku w systemie dwuzmianowym
umowę o pracę
dofinansowane posiłki
dofinansowaną kartę Multisport
stabilność zatrudnienia
prywatną opiekę medyczną
Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych"

Bardziej interesuje mnie jaką stawkę godzinową Państwo oferujecie.
Mam 18 lat doświadczenia w narzędziowni, również na maszynach Charmilles.
Iza 2017-06-24 17:08
Mam fajną pracę w firmie i mogę powiedzieć, że firma jest spoko, nie szuka rozgłosu. Polecam pracowitym
Ona 2017-06-25 23:13
Czyli wygląda na to że leniucy to 99% firmy .. no wybacz!
Ona 2017-06-25 23:14
Czyli wygląda na to że leniucy to 99% firmy .. no wybacz!
Kyis 2017-06-25 23:23
I już widzę kilka kłamstw ...ja mdlalam kilka razy i mam na to dowód poprzez kartę z przyjazdu pogotowia..po drugie jest bardzo gorąco ..na hali 32C a opalarka przy której pracujesz 360 C mogę tak wymieniać.Wiatraki w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] można sobie wsadzić
4
Hh 2017-06-25 23:25
Poszukujecie bo ludzie odchodzą jeden za drugim!
4
Ttttui 2017-06-25 23:26
Serio?!
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-06-26 09:37 [pracodawca]
Tak, ogłoszenie jest jak najbardziej aktualne. Co do stawki nie udzielmy takich informacji na portalu. Zapraszam do aplikowania.
Pozdrawiam,
Dział HR
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-06-26 09:40 [pracodawca]
Rotacja u nas w firmie jest relatywnie mała, a ludzi poszukujemy bo firma cały czas się rozwija i nieustająco tworzymy nowe miejsca pracy.
Pozdrawiam,
Dział HR
Zainteresowany praca 2017-06-26 23:48
Czy na stanowisko spec. Ds zapewnienia jakości warto jeszcze aplikować? Czy to jest jeszxze aktualne? Na stronie nie ma ogłoszenia, jest tylko na pracuj.pl.
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-06-27 08:23 [pracodawca]
Witam,

jak najbardziej warto aplikować. Oferta pracy na stanowisko Specjalista ds. Zapewnienia Jakości jest nadal aktualna.
Pozdrawiam,
Dział HR
Ł. 2017-07-05 22:46
dzień dobry, zwracam się z pytaniem, czy warto jeszcze czekać na jakiś telefon odnośnie pracy do działu jakości? czy ktoś już został wybrany? czy może jeszcze nie wszystkie cv zostały przejrzane i dopiero trwają rozmowy? tak się zastanawiam czy warto jeszcze mieć nadzieje ze ktos zadzwoni :)?
Ona 2017-07-07 22:28
Pracuje w Bowie juz wiele lat
Jak w kazdej firmie pracodawca oczekuje od nas oddanej pracy solidnosci i dobrej pracy w zespole
Placa jest jaka jest w naszem kraju to nie pracodawcy nedznie placa to panstwo pozwala na takie niskie pensje
Ale w Bowie o ile podstawowa pensja nie jest moze wygurowana to jesli ktos na potrzebe zarobienia wiecej i ma na to sily to moze sobie dorobic i wtedy pensja jest juz bardziej satysfakcjonujaca
Jest fundusz socjalny z roku na rok bardziej rozbudowany
Co do szefostwa i osob od brygadzisty w zwysz to kazdy czlowiek jest inny kazdy inaczej odbiera sytuacje wynikajace z tempa produkcji
Od kazdego przelozony czegos wymaga jesli umiesz solidnie pracowac jestes uczciwy rzetelny umiesz dogadac sie z zespolem to w Bowie nie jest zle
Pracuja tu na produkcji osoby ze stazem okolo20 lat i zyja i maja sie dobrze
1
Waleczny 2017-07-13 17:34
Bowa Polska jak każda firma ma swoich hejterów. Pracownicy są zadowoleni, chociaż wiadomo, że każdy wolałby zarabiać dużo więcej ale realia są jakie są. Sumienni i dobrzy pracownicy mają dobrze więc uważam, że to wiele wyjaśnia. Firma jest dobra dla dobrych.
1
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-07-17 08:37 [pracodawca]
Witam,

rekrutacja na stanowisko Specjalista ds. Zapewnienia Jakości została zakończona. Podpisaliśmy umowę z Kandydatem.
Pozdrawiam,
Dział HR
Ł. 2017-07-18 14:31
Dzięki za informację. Może kiedyś jeszcze będziecie szukać do działu jakości.
Zenek 2017-07-18 22:21
Fajne opinie o firmie poczytałem a ponieważ mam zamiar aplikować to bardzo sie przydadzą. Jak się tu pracuje?
pl 2017-07-23 20:56
Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że pracujesz na nowej hali
Zapraszam na starą halę pod mistrzówkę -na stanowiska stojące na maszyny - 4 razy w tygodniu( 1 dzień siedzisz )w 30 stopniowym upale.
zibi 2017-07-25 18:45
Nie od razu można wszystko zrobić, skończą jedną inwestycje to z pewnością starej hali nie zostawią. Trochę cierpliwości a ponieważ firma jest dobra to z pewnością będzie dalej się rozwijała. Szkoda, że nie ma dla mnie etatu bo chętnie bym chciał się dostać do pracy.
Hh 2017-07-26 23:22
Człowieku podaje przykład!jestem na różnych działach..na starej hali wiem doskonale jak jest.
1
ppppppppppppppppppppppplllllllllllllllllllllllllll 2017-07-29 21:38
brygadziści tego nie widzą a jak się coś powie to na złosć zapisuje ze mususz stac po cztery nawet cały tydzień a pupilki tylko filomaty praca siedząca
2
tsedi 2017-08-09 11:46
Brygadzistki są różne, każda ma inne podejście do pracy, ale ogólnie praca nie jest zła. Tak, upały są, ale są też wiatraki i przedłużane przerwy. Ogólnie to da się zarobić, można chodzić na nadgodziny i soboty, praca nie jest jakaś wielce wymagająca myślenia - proste czynności. CO DO MDLENIA - to zależy od ludzi. Nie często słyszę, aby ktoś zemdlał. W te wakacje słyszałam tylko o jednym przypadku.
Sławek 2017-08-09 18:50
Dzień dobry, chciałem zapytać czy warto składać dokumenty na jakieś wyższe stanowiska mimo, ze nie ma aktualnie ofert? Mam wykształcenie wyższe o kierunku organizacja i kierownictwo.
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-08-10 09:02 [pracodawca]
Cv zawsze można złożyć niemniej jednak po kierunku organizacja i kierownictwo będzie trudno znaleźć dla Pana stanowisko odpowiadające Pana kwalifikacjom. Ze względu na specyfikę firmy zatrudniamy przede wszystkim kandydatów z wykształceniem technicznym.
Pozdrawiam,
Dział HR
Sławek 2017-08-10 12:21
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam jednak kilkuletnie doświadczenie w pracy na produkcji jak również przy kontroli jakości. Może to byłby jakiś atut, nie szukam bowiem pracy akurat po moim kierunku. A szybko się uczę:-). Wyślę do Państwa moje cv.
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-08-10 12:24 [pracodawca]
Zapraszamy.
Dział HR
Wargotek 2017-08-11 21:18
Jak ktoś bardzo chce to zawsze znajdzie jakiś powód żeby firmę oskarżać. Z życia wiem, że jak jest się człowiekiem to zawsze można się dogadać i nie ma narzekania.!
1
Bii 2017-08-13 00:22
Nie mogę tego czytać!dlaczego kłamiesz???
Ja 2017-08-13 00:31
Proszę dyrektora,prezesa by zwrócili uwagę na nastawiaczy,przykre jest to że my kobiety jesteśmy gnane o wszystko a oni siedza,sms-ą,wolno im wyjść kiedy chcą i sa z kierownikiem kolegami .. dlaczego tak jest??
6
Zenek 2017-08-15 19:18
Dorośli ludzie nie załatwiają swoich poważnych spraw na forum firmy tylko idą z tematem do zwierzchnika. Albo będzie dobrze albo trzeba Suzuki nowej pracy!
ku ku 2017-08-17 13:52
Obóz.
1
Kyis 2017-08-17 22:10
A jak powiedzieć kiedy to nastawiacz z kierownikiem się przyjaźnią.Wchodzi ba halę i widzi tylko kobiety a to co oni to ta nikt nie widzi.
1
Zuzia 2017-08-18 22:15
W firmie pracuje więcej niż dwie osoby. Może warto napisać , że praca i firma spoko, może nie idealnie ale spoko!
1
Ola 2017-08-19 22:42
Dzień dobry, czy w najbliższym czasie będą Państwo szukali kogoś do działu zapewnienia jakości? Znam dobrze niemiecki, mam 7 letnie doświadczenie w pracy w firmie produkcyjnej i że względów na zmianę miejsca zamieszkania szukam pracy. Pozdrawiam. Ola
Bowa Polska Sp. z o.o. 2017-08-21 08:53 [pracodawca]
Witam,
obecnie w Dziale Jakości nie mamy wakatów, ale firma cały czas się rozwija więc cv warto przysłać na adres rekrutacja@bowa.pl.
Pozdrawiam,
Dział HR
Maniek 2017-08-22 17:00
Nie ma ideałów więc jeśli nawet są jakieś problemy to trzeba je rozwiązywać.
psd 2017-09-04 23:27
Praca w porzadku, nie jest zle, jest spoko, polecam osobom ktore dobrze czuja sie w pracy manualnej i niewymagajacej za duzo myslenia. Jedyne co to nudno i monotonnie czasami jest, szkoda że nie mozna wlaczyc sobie radia lub muzyki z komórki
psd 2017-09-04 23:28
Praca w porzadku, nie jest zle, jest spoko, polecam osobom ktore dobrze czuja sie w pracy manualnej i niewymagajacej za duzo myslenia. Jedyne co to nudno i monotonnie czasami jest, szkoda że nie mozna wlaczyc sobie radia lub muzyki z komórki
Lechu 2017-09-05 10:08
Brak ofert pracy wskazuje na dobrą firmę w której nie ma rotacji.
Zostaw swoją opinię o Bowa Polska Sp. z o.o. - Złotkowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bowa Polska Sp. z o.o.