ABC AutoParts Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
ABC AutoParts Sp. z o.o.
2 62 6 1

Opinie o ABC AutoParts Sp. z o.o.

Osoba chętna do pracy

Jeśli chodzi o firmę abc, będąc na rozmowie rekrutacyjnej która wypadła pozytywnie, niestety pomimo dojazdów decyzja była negatywna. Bardzo szkoda. Firma powinna pomyśleć nad transportem ze Stargardu, Goleniowa. Wtedy pasowała by każda zmiana, byłoby o wiele więcej chętnych osób. Wielu osobom z racji dojazdów nie pasują te zmiany. W Amazonie jest autobus. Naprawdę to ułatwiłoby bardzo zarówno pracownikom którzy chcą pracować ale nie mogą przez dojazdy.

Mariusz

Witam, ja byłem na rozmowie w piątek jako pierwsza grupa w nowym roku, wraźenie pozytywne fajne, bylo nas chyba 11, Pani w kreconych włosach zapomnialem jak ma na imie bardzo miła i oprowadziła nas po Magazynie, podoba mi się ale musiałem zrezygnować, kyoś mi mowił źe ABC dowozi ludzi tak jak DHL z Goleniowa i myślałem źe tak jest a Pani powiedziała źe niestety nie i ktoś mnie wprowadził w błąď, szkoda ale zaznaczylem źe chce pracować i aby zadzwoniła jesli coś zmieni się z dojazdami, swoim autem to koszta są z Goleniowa, mam nadzieje ze Firma zacznie dowozić ludzi i Pani zadzoni do mnie ponownie, odnioslem pozytywną energie tam.

Klara

Dostaliście juz pity za rok 2018 ?

w szoku

No to szok w 2019 roku, ale nie ma wcale normalnych szatni ?

P.
@w szoku 08.02.2019 09:47

Szatnie są w kontenerach (tymczasowo) i na magazynie.

Satelit

To prawda co mówią o Siergieju?

Paak
@Satelit 13.12.2018 09:18

A co mówią?

Steve
@Paak 14.12.2018 22:27

No właśnie, co mówią?

Eloepo
@Steve 28.12.2018 09:35

Aha

Alan

No to stary pracownik weźmie się do roboty bo pewnie nie da rady wejść z wazelina nastepnemu

kolejny stary pracownik
@Alan 08.02.2019 21:53

Słuchaj no Alan , akurat pan Michał zalicza się do tego grona osób , że nie trzeba było mu wchodzić w tyłek by móc cokolwiek załatwić . Wiec nie obrażaj ludzi , jeśli nie wiesz nic w tym temacie . Każdy kto z nim współpracował dobrze o tym wie , i może to potwierdzić . Ale po twej wypowiedzi , można stwierdzić że jesteś jakimś ściemniaczem , i masz bliżej nie opisany ból duuu ppp yyy , że ktoś lepiej sobie poradził od ciebie , i komuś lepiej się powodzi w tej firmie niż tobie .

kolejny stary pracownik
@Alan 08.02.2019 21:53

Słuchaj no Alan , akurat pan Michał zalicza się do tego grona osób , że nie trzeba było mu wchodzić w tyłek by móc cokolwiek załatwić . Wiec nie obrażaj ludzi , jeśli nie wiesz nic w tym temacie . Każdy kto z nim współpracował dobrze o tym wie , i może to potwierdzić . Ale po twej wypowiedzi , można stwierdzić że jesteś jakimś ściemniaczem , i masz bliżej nie opisany ból duuu ppp yyy , że ktoś lepiej sobie poradził od ciebie , i komuś lepiej się powodzi w tej firmie niż tobie .

W szoku

Serio nie ma szatni ? przebieracie sie w barakach ??? Skandal 2019 rok, to co to za firma jest ? bieda widze nic więcej.

Ja
@W szoku 02.02.2019 22:12

W barakach, gdzie wywala korki jak ktoś włączy czajnik...

Stary pracownik

Juz niedługo odchodzi najlepszy dyrektor firmy ABC.Dyrektor Michał.B.Dzięki Michal za wszystko....Będzie nam ciebie brakowało.

Ja
@Stary pracownik 26.01.2019 18:44

Skad ta informacja? Potwierdzona?

Michu
@Stary pracownik 26.01.2019 18:44

Skd info?

Zażenowany

Ktoś może mi wytłumaczyć jak to się dzieje, ze z 18 brutto wychodzi 12 na rękę? Zapieprzasz cały miesiąc, a twoja wypłata wiele nie wzrasta..

Wampir
@Zażenowany 07.12.2018 09:53

Bo odlicz sobie od tego 27-28% i z brutto robi się kwota netto

...
@Zażenowany 07.12.2018 09:53

Hahaha a ile ty byś chciał? Zatrudnieniasz się i nie wiesz za ile pracujesz ? Śmiech A odpowiadając to żyjemy w takim pięknym kraju gdzie ci 28% zabiera państwo czyli dla nie wtajemniczonych podatki z których utrzymuje się wszystko

HB
@Zażenowany 07.12.2018 09:53

Więc coś nie tak z tymi wypłatami ! - jeśli jest 18 zł brutto na godzinę to wychodzić netto powinno tyle: obliczenia dla umowy o pracę Koszty pracownika dla miesięcznego wynagrodzenia 18,00 PLN brutto/h kwota netto 15,53 PLN - tyle powinno być na godzinę ! ubezpieczenie emerytalne 1,76 PLN ubezpieczenie rentowe 0,27 PLN ubezpieczenie chorobowe 0,44 PLN ubezpieczenie zdrowotne 0,00 PLN zaliczka na PIT 0,00 PLN kwota brutto 18,00 PLN Obliczenia dla umowy zlecenia zlecenia Koszty pracownika dla miesięcznego wynagrodzenia 18,00 PLN brutto/h kwota netto 11,53 PLN - tyle powinno być netto/h ! ubezpieczenie emerytalne 1,76 PLN ubezpieczenie rentowe 0,27 PLN ubezpieczenie chorobowe 0,00 PLN ubezpieczenie zdrowotne 1,44 PLN zaliczka na PIT 3,00 PLN

Michu
@HB 13.12.2018 23:34

Na reke to 12,90. Sami kadrowi widze tam pracuje. Nie znasz sie, nie wiesz za ile pracujesz? to nie wprowadzaj innych w blad.

Niezadowolony

Dyrekcja postępuje nie fair z pracownikami. Kusili nadgodzinami 100% i 200% i trwało to chwilę. Zebrali ludzi i jeb wszystko 50% nastawiają się na co raz większy wyzysk... Jedna przerwa, szatnie w barakach poza halą gdzie się pracuje. Nie potrafią nawet podłączyć urządzeń elektrycznych w kuchni tak by nie wysadzały korków pod które podpięte są automaty do kawy. Wywala korki, kasa znika, kawy brak. Przedstawiciele wiedzą i nic... biuro wie i nic. Ponadto płacą więcej agencji pracy niż swoim stałym pracownikom. Tragikomedia.

997
@Niezadowolony 30.01.2019 11:32

Abc to nie dobry wujek. Każdy jest miły aby osiągnąć swój cel a potem do widzenia. Oni są beznadziejni.

Arystoteles
@Niezadowolony 30.01.2019 11:32

To prawda, ale nie ma w tym kompletnie nic dziwnego. Otóż już tłumaczę, jeżeli nie ma się swoją osobą do zaoferowania nic wiecej niż zwykły przeciętny człowiek na ulicy to (to może zabrzmieć brutalnie, ale nie mogę owijać w bawełnę) niestety, ale zawsze w takich obozach pracy jak produkcja(gdzie nawet nie ważne jak masz na imie ważne abyś (usunięte przez administratora)) będzie się traktowanymjak popychadło bo na tym to niestety polega.( W myśl zasady..takich jak ty jest tysiące i jak nie Ty to ktoś inny..) Jeżeli dodamy do tego, że jesteś narodowości polskiej a właściciel tego całego maglu jest narodowości niemieckiej no to sytuacje mamy jasną i klarowną. Niestety, ale tak jest..i zaprzeczyć może temu tylko kierownictwo które bez tych ludzi na najniższym szczeblu nie miało by posady bo to własnie dzieki ich pracy to wszystko się kręci. ABC akurat nie jest tu jakoś szczególnie nie fair, tak jest po prostu wszędzie. Zagraniczne firmy budują tu przeogromne obozy pracy na których terenie znajdują sie dziesiątki wielkich hal sciągają młodzież dając złotówkę wiecej od przeciętnej płacy i traktują jak pachołów. To jest rozwalanie od środka rynku pracy i gospodarki kraju.

nie dogodzisz
@Arystoteles 30.01.2019 16:32

Dzisiaj nadgodziny płatne 200%. Ciekawe czy ktoś o tym wspomni (poza mna :)

Tak
@nie dogodzisz 31.01.2019 14:56

Mi dziś dogodzili!

Michu
@Niezadowolony 30.01.2019 11:32

Co Ty gadasz? 3 razy byly w tym miesiacu setki w tygodniu. Wczoraj 200% było! Wole to niz tylko w soboty miec mozliwosc setek

Pracownik abc

Znajomi kierownikow i liderow moga nawet na.srac na srodek magazynu i nikt im nic nie powie. Ale jak nie jestes z ich paczki to masz zasuwac i robic za reszte tych patalachow .

Bajka Zojka i Brawurka
@Pracownik abc 27.01.2019 13:49

Smutne jest to ile w Was zazdrości, zawiści i nienawiści... Tchórze...W Internecie każdy mądry...chciałbym kiedyś zobaczyć jak chociaż jedną ważna persona, odważy sie powiedzieć to prosto w oczy ktoremus kierowniczkowi... Wiecznie tylko Maciek zły, Guziec niedobry, Młody Ł patola. Nie pozdrawiam bo Was nie lubię.

niejestźle
@Bajka Zojka i Brawurka 28.01.2019 12:00

Kozak w necie, cztery litery w świecie. Taka polska mentalność.

Pak

Natalia z braków zbiera chyba chłopa ze stanowiska 7 non stop tam siedzi kto na to pozwala???

Nicki
@Pak 25.01.2019 08:30

Ładnie razem wyglądają.

Olka
@Pak 25.01.2019 08:30

Jak to kto pozwala.. Ten kto siedzi niemalże obok i jest odpowiedzialny za porządek. Człowiek pracy, Kierownik jakiego jeszcze świat chyba nie widział.. Wiecznie ZAPRACOWANY PAN MACIEJ.

Grażka

Najlepszy jest ten mały grubasek co drukuje zamówienia :D hahah Ja mówiłam na niego " Ludwiczek" Taki wszechstronny..przy dziewczynach luzaczek przy kolegach kozaczek..bije w biedne rolki tektury które nie mogą się ruszyć :D Lałyśmy z niego niesamowicie. Ludwik weź się za siebie chłopie !!

Zezowata ukrainka
@Grażka 12.01.2019 10:36

Hihi właśnie luudwiś jest fajny chłopak, puszysty i drukuje mi bez kolejki ???? przy nim czulabym się bezpiecznie!!

Włodek

Na magazynie pracuje juz pare miesięcy, praca nie nie za cieżka, ale bardziej polega na donoszeniu na kolegow. Robiąc to mozna wiele osiagnac i przy okazji sie nie nadźwigasz. Majac na przykładzie np. wielki Pan Łukasz panoszy sie ciagle po hali, nic nie robi,szuka tylko pretekstu aby podkablować, ciagle pali papierosy na antresoli z Michałem. Raz widziałem jak zapomniał kanapek to podjadał karme dla psów dla tego sa ciagle ubytki.

Roman Hoffer

Na magazynie pracuje juz pare miesięcy, praca nie nie za cieżka, ale bardziej polega na donoszeniu na kolegow. Robiąc to mozna wiele osiagnac i przy okazji sie nie nadźwigasz. Majac na przykładzie np. Roka panoszy sie ciagle po hali, nic nie robi,szuka tylko pretekstu aby podkablować, ciagle pali papierosy na antresoli z Michałem. Raz widziałem jak zapomniał kanapek to podjadał karme dla psów dla tego sa ciagle ubytki..

Pawel

Na magazynie pracuje juz pare miesięcy, praca nie nie za cieżka, ale bardziej polega na donoszeniu na kolegow. Robiąc to mozna wiele osiagnac i przy okazji sie nie nadźwigasz. Majac na przykładzie np. Roka panoszy sie ciagle po hali, nic nie robi,szuka tylko pretekstu aby podkablować, ciagle pali papierosy na antresoli z Michałem. Raz widziałem jak zapomniał kanapek to podjadał karme dla psów dla tego sa ciagle ubytki..

Pawel

Na magazynie pracuje juz pare miesięcy, praca nie za cieżka, ale bardziej polega na donoszeniu na kolegow. Robiąc to mozna wiele osiagnac i przy okazji sie nie nadźwigasz. Majac na przykładzie np. Roka panoszy sie ciagle po hali, nic nie robi,szuka tylko pretekstu aby podkablować, ciagle pali papierosy na antresoli z Michałem. Raz widziałem gdy zapomniał kanapek to podjadał karme dla psów dla tego sa ciagle ubytki.

Pawel

Pracuje na magazynie juz ładne pare miesiecy, praca fajna czasem ktos sie (usunięte przez administratora) czasem ty musisz, aby osiagnać wieksze stanowisko tak jak np. Roko najwiekszy cwaniak. Liżac (usunięte przez administratora) mozna wiele osiagnąć oraz stracic kolegów. Od kąd założył kamizelke nic nie robi tylko ciagle pali papierosy z Michałem na antresoli, najśmieszniejsze jest gdy Roko zapomni kanapek to podjada karme dla psów i ciagle sa ubytki

Tajemnica

Jezeli ktos pracuje krotko i nie zdazyl jeszcze zauwazyc jak to wszystko wyglada to przykro. Ale wystarczy sie rozejrzec i popracowac z 3 miesiace zeby zobaczyć na czym to polega. Czyste kolesiostwo nic wiecej. Liderzy brani z ulicy, ludzie nie maja zielonego pojecia o zarzadzaniu. Jezeli dyrektor lub zastepca pojawia sie na dole to nagle potulnie wszyscy pracuja. Wystarczy ze zniknie z magazynu to zyc nie umierac... liderzy zamiast pomoc w czymkolwiek to zaumuja sie swoimi znajomymi i swoimi sprawami. Zal na to wszystko patrzec. Jezeli dyrekcja nie zajmie sie poważnie osobami obsadzonymi na funkcjach liderow to nigdy nie zapanuje tu porzadek. W firmie polowa pracownikow to po prostu najlepsi znajomi kierownikow i liderow dlatego nigdy nie bedzie tu ladu i rownosci

Jakpikpak

Lubię tą robotę!

Napalona imigrantka

Praca jak to praca, nie jest najgorzej, nikt z przyjemnością do niej nie chodzi, lecz są także plusy w postaci kilku przystojnych chłopcow, jeden z nich ten najlepszy jest instruktorem działu pakowania, Lukasz Z. chciałabym wyskoczyć z Tobą gdzieś, mam nadzieję że mnie kiedyś zauważysz.

Łukasz z.
@Napalona imigrantka 07.12.2018 19:15

Hejka, bardzo mi miło że tak myślisz. Chętnie się z tobą umówie po pracy,co ty na to.

Heartbreaker
@Napalona imigrantka 07.12.2018 19:15

A mogłabyś kogoś jeszcze wymienić ;)

Heartbreaker
@Napalona imigrantka 07.12.2018 19:15

A kto jeszcze Ci się podoba ;)

Steve
@Napalona imigrantka 07.12.2018 19:15

Co prawda nie robie w ABC, ale tez na Panatonni, jeżeli Łukasz Ci odmówi, nie obrażę się jeśli zostanę Twoim drugim wyborem. Buziaczki

Kruszyna
@Łukasz z. 10.12.2018 18:54

????????????????????????

KTOŚ

Wybory przestawiciela "pracowniokow"w firmie Abc .Na przedstawicieli kandyduje 2 kierowników działów a jeden kierownik innego działu jest w komisji i liczy głosy. ŚMIECH NA SALI.

Joanna
@KTOŚ 19.12.2018 20:08

Witam, każdy pracownik ABC mógł się zgłosić na przedstawiciela pracowników. Spośród 7 kandydatów było 2 kierowników, czy Pan / Pani również się zgłosił, albo głosował Pan / Pani na "nie-kierownika"? Nadmienię, że przepisy nie zabraniają kierownikom (nie mylić z osobami kierującymi zakładem) udziału w wyborach, jest to kwestia do uregulowania przez przepisy wewnątrzzakładowe. Głosy zostały podliczone prawidłowo, akurat w skład komisji został powołany bardzo skrupulatny kierownik, który dba o pracowników. Nie rozumiem podejścia, że chcemy kogoś skrzywdzić, nastawiamy się na partnerskie działanie, oparte na dialogu. Zdecydowaliśmy, że będziemy współpracować z trzema przedstawicielami (choć przepisy nakładają na nas obowiązek posiadania dwóch, ale tylko w niektórych przypadkach), żeby dać szansę większej ilości osób. Nie wszyscy chcieli z tego skorzystać, ale wszystkim niestety nie da się dogodzić. Zapraszam również na rozmowę do działu kadr, chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Ktoś
@Joanna 20.12.2018 08:25

Może to Pani ubierać w piękne słowa bo Pani za to płacą, ale proszę się nie ośmieszac.Skrupulatny kierownik liczył głosy, chyba sama nie wierzy w to co pisze. Dlaczego w takim razie nie było w komisji żadnego skrupulatnego pracownika liczącego głosy.

Joanna
@Ktoś 20.12.2018 11:44

Nie uważam, żeby to akurat mój komentarz ośmieszył kogokolwiek. Zapraszam do kadr, chętnie pokażę Panu / Pani (choć pewnie tożsamości nie poznam :) ) karty do głosowania, podpisane listy pracowników, którzy pobrali karty. Nie mamy nic do ukrycia, a snucie teorii spiskowych, no cóż, było, jest i zawsze będzie.

Pęka 13
@Joanna 20.12.2018 08:25

Niestety Pani Joanno zgadam się z wieloma innymi osobami, którzy także byli rozsmieszeni tym że kierownictwo. Wszyscy widzimy że maciek to marionetkami, która nie ma nic do gadania i podporzadkuje się wytycznymi góry. Tak więc pic na wodę. A z tym skrupulatnym, dbajacym o pracowników kierownikiem to już jest kpina, obserwując go (mamy po 600 paczek na dzień do pakowania więc mamy czasu troche)mozna zauważyć jaki z niego kierownik, zadny. Kryminal

Xyz
@Joanna 20.12.2018 08:25

Pan M-j nie dba o nikogo prócz swoich kumpli, a Pan O-r nie ma czasu na zajmowanie się sprawami niższej wagi prosi by przyjść później, najlepiej w ogóle :)

Deszczowy

Widzę zdania sa bardzo podzielone :)

Deszczowy

Mozecie napisac co sie robi u was ? czym sie zajmujecie ? zlozylem CV ale widze opinie sa glosne i mocne o tej firmie i chcialbym sie coś wiecej dowiedziec jak tez faktycznie jest, jacy sa ludzie itd., wczesniej napisalem tu post i niby dodany a nie ma go.

Pozdrawiam
@Deszczowy 21.12.2018 20:52

Cześć to praca na magazynie nic szczególnego. Myślę że jak masz chęci to napewno dasz sobie radę. W tej pracy nikt nie biega nikt nie goni. Nie słuchaj baranów co tutaj piszą bo to jakieś życiowe melepety.

Były pracownik
@Deszczowy 21.12.2018 20:52

Dziecinada jakaś.. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem.. Pozdrawiam najmniejszą i najszybszą dziewczynę z 33

Deszczowy
@Pozdrawiam 23.12.2018 15:48

Ok Dzieki za odpowiedż

Deszczowy
@Pozdrawiam 23.12.2018 15:48

Dziękuję za odpowiedź

Abcc
@Pozdrawiam 23.12.2018 15:48

Nikt nie biega? Nikt nie goni? Fakt, rtlko rrzucaja Ci na pysk zamówienia 10 minut przed koncem pracy:))

Deszczowy
@Abcc 09.01.2019 18:07

Rozumiem, czyli Tak jest ok

Rumcajs

Jeśli chodzi o liderów to bardzo się cieszę że nie ma guźca:) od kiedy go nie ma pobiliśmy rekord w ilość spakowanych paczek

Dumna Matula

Moje szkraby dziś dostały pierwsze wypłaty w życiu, jestem z nich taka dumna ????! Marzena ma dopiero 19 lat zaś Rafale niedawno stał się pełnoletni!!! Dziękuję ABC! Jesteście wielcy!!!

Abc lovr

Śmiechowo od rana siedzieć i NIC NIE ROBIĆ. Juz 3.5h, dramat.

Szybki rusek
@Abc lovr 02.01.2019 10:30

Płaca za godzinę siedzisz w kolejce na telefonie nikt nic nie sapie nie rozumiem was

Sydney Polak
@Szybki rusek 09.01.2019 18:35

Masz prawo sądząc po tym jak się podpisałes. My jesteśmy narodem pracowitym jak widać w przeciwieństwie do innych.

Deszczowy

Widać ze macie ludzi i nie potrzebujecie już :) złozyłem CV przed swietami,mamy nowy rok i nikt nie dzwoni...o co chodzi ? :) Pozdrawiam.

kierwonik kartonów

Krótko o tym , dlaczego do rady przedstawicieli pracowników nie powinni kandydować kierownicy , .. i osoby piastujące wyższe stanowiska . Przede wszystkim powinny być to bez stronnicze osoby , na które nie można by wpłynąć zachowaniem dyrekcji . Taki kierownik , mający wyższe stanowisko , i tym samym wyższą pensje byłby marionetką w rękach dyrekcji . W obawie o degradację , czy utratę pracy nie byłby w stanie wstawić się za pracownikiem , .. czy przeciwstawić się w jakiejś sprawie . I teraz dyrekcja może tutaj napisać co chce , że jest wolność słowa , że każdy się liczy ze zdaniem drugiej osoby , ... i że każdy potrafi przyznać się do błędu , .. ale to można wszystko między bajki włożyć . W momencie gdy taki kierownik w radzie pracowniczej stanie się nie wygodny , i nie będzie szło go urobić , .. to za chwilę zacznie się na niego polowanie , w takim celu by go zdegradować , ... zwolnić . Tudzież zaczną się jakieś ciche zastraszania , szukanie dziury w całym w jego pracy , wynajdowanie błędów ... wszystko po to by w jego własnych oczach , .. i na tle innych kierowników obniżyć wartość jego osoby . Dając mu tym samym do zrozumienia , albo jesteś z nami , albo przeciwko nam , i masz dokonać jednego słusznego wyboru - czyli ma być po naszej myśli . I niech dyrekcja nie pisze w odpowiedzi , że takie rzeczy nie będą się działy , musielibyśmy mieć po 5 - 6 lat by wierzyć we wszystko , o co nas zapewniają . Dla przykładu podam pewną sytuację , którą mi kiedyś opowiedzieli starsi pracownicy . Kierownictwo dało wtedy popis swoich możliwości. Bo jak mi powiedzieli , to ponoć zrobili na hali zebranie , i publicznie zwolnili kilka osób bez ceregieli , chcąc w ten sposób zastraszyć , i tym samym wpłynąć na zachowanie innych pracowników . Także raczej z niewygodnymi pracownikami , które są na wyższym stanowisku postąpią tak samo , bez zawahania . Także ten tego , no sami wiecie jakie mieć teraz w tym temacie zdanie .

P.
@kierwonik kartonów 26.12.2018 21:08

To Ja może tylko zaznaczę od tego, że przedstawiciele pracowników nie będą negocjowali dla wszystkich samochodów, pralek i tosterów w ramach bonusów tylko przede wszystkim będą współpracować w kwestiach dotyczących BHP, wystarczy poczytać, czym zajmuje się PP: 1) Art. 91 oraz art. 231a ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy – dalej k.p. - zawarcie porozumienia o zawieszeniu stosowania w całości lub w części przepisów prawa pracy, określających prawa i obowiązki stron stosunku pracy oraz porozumienia o stosowaniu mniej korzystnych warunków zatrudnienia pracowników niż wynikające z umów o pracę zawartych z tymi pracownikami, w zakresie i przez czas ustalone w porozumieniu; 2) Art. 676 k.p. - określenie warunków stosowania telepracy; 3) Art. 139 k.p. - wprowadzenie przerywanego systemu czasu pracy; 4) Art. 145 oraz art. 225 k.p. - Uzgadnianie wykazu prac w warunkach szczególnie uciążliwych lub szczególnie szkodliwych dla zdrowia oraz monotonnych i w ustalonym z góry tempie, a także wykazu prac, przy których istnieje możliwość wystąpienia szczególnego zagrożenia dla zdrowia lub życia ludzkiego, które powinny być wykonywane przez co najmniej dwie osoby w celu zapewnienia asekuracji; 5) Art. 150 § 3 k.p. - przedłużenie okresu rozliczeniowego czasu pracy zgodnie z art. 129 0 2 (roczny okres rozliczeniowy) oraz wprowadzenie rozkładów czasu pracy, o których mowa w art. 1401 (ruchomy czas pracy); 6) Art. 1517 § 4 k.p - ustalenie wykazu prac szczególnie niebezpiecznych albo związanych z dużym wysiłkiem fizycznym lub umysłowym, przy których praca nie może przekraczać 8 godzin na dobę. 7) Art. 23711a k.p. - konsultacja wszystkich działań związanych z bezpieczeństwem i higieną pracy; 8) Art. 2 i art. 3 ustawy z dnia 13 marca 2003 r. o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków pracy z przyczyn niedotyczących pracowników - konsultacja zamiaru i zasad przeprowadzania zwolnień grupowych; Przedstawiciele pracowników to nie rada pracownicza. Nie rozumiem teorii, że dyrekcja chce od razu wszystkich oszukać...

Pik
@P. 27.12.2018 08:42

Masz rację ale jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem to lepiej żeby nie pisał wypociny jak tego nie ogarnia swoją drogą do takiej rady to musi też być ogarnięty a nie jakaś pacynka co nie będzie czaic co się do niej mówi z drugiej strony co ci tak krzyczą na forum to czego nie dali swoich kandydatur proste pytanie nie ogarnęłali tego sami bo to co było prosta rzeczą żeby dać swoją kandydaturę przerosła ich żeby pójść do biura i ogarnąć temat tak jet prawda matolki a tutaj piszecie bo jesteś w kozacy

pakujący

A niebawem takie czasy nadejdą , .. tak dla odprężenia . Pierwszy skecz to arcydzieło , idzie się pośmiać . (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o ABC AutoParts Sp. z o.o. - Szczecin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC AutoParts Sp. z o.o.