brak logo

Mewa Textil-Service Sp. z o.o.

Sosnowiec

Opinie o Mewa Textil-Service Sp. z o.o.

MG 2015-12-10 08:17
Natomiast plusem na pewno jest wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności i ciekawy zakres zadań. Następnym razem jednak odmówiłabym odpowiadania na osobiste pytania.
gm 2015-12-10 09:03
A kiedy byłaś i na jakie stanowisko?
xyz 2015-12-10 20:34
Absolutnie. To sa pytania nie związane z praca. Nie powinny nawę paść takie pytania! Szczyt niekompetencji. Zenujaca taka rozmowa, ale tak "świetne" osoby przeprowadzają rozmowy haha.
3
Racja - xyz :-) 2015-12-13 15:19
Poniżej mała wykładnia z przepisów Prawa Pracy dla pani E.P. na poczet kolejnych rozmów kwalifikacyjnych na stanowiska asystentek, ponieważ ta właśnie rekrutacja jest niekończącym się "procesem"...

Art.22 par.1 Kodeksu Pracy wskazuje na to, że pracodawca może żądać od kandydata na pracownika podania jedynie takich informacji jak:
• Dane osobowe,
• Imiona rodziców,
• Data urodzenia,
• Miejsce zamieszkania w tym adres do korespondencji,
• Wykształcenie,
• Przebieg kariery zawodowej.

Tymczasem, osoby biorące udział w różnego rodzaju rekrutacjach skarżą się na zadawanie przez potencjalnych pracodawców pytań mocno ingerujących w ich sferę osobistą, a nawet w niektórych przypadkach w ich życie intymne. Nie można zadawać pytań dotyczących orientacji seksualnej, ciąży, czy wyznania i opcji politycznej najbliższej kandydatowi na pracownika. Są one nie tylko bulwersujące, ale jednocześnie też niezgodne z obowiązującym stanem prawnym.

W art.18 Kodeksu Pracy zapisano jednocześnie, że pracownicy powinni być podczas rekrutacji równo traktowani. Tyczy się to zarówno zakresu nawiązywania, jak i rozwiązywania stosunku pracy, ustalania warunków zatrudnienia, awansowania czy też dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych. Nie może istnieć dyskryminacja ze względu na:
• Płeć,
• Wiek,
• Niepełnosprawność,
• Rasę,
• Religię,
• Narodowość,
• Orientację seksualną,
• Przynależność związkową,
• Przekonania polityczne,
• Pochodzenie etniczne,
• Wyznanie.
5
olo 2015-12-19 17:04
Jakie samochody proponują na stanowisku handlowca ?
Ta 2015-12-20 22:24
Seicento van. Możesz świat z rodziną zwiedzić.
2
Bob 2016-01-11 18:33
Witam mam pytanie jakie zarobki są jako magazynier ?
2
Bob 2016-01-11 18:34
Jako magazynier w sosnowcu
bob 2016-01-12 23:51
No tak to też wiem jutro będę miał rozmowę kwalifikacyjną więc na pewno podzielę się informacjami jakie zdobędę
maxx 2016-01-16 14:35
Jest polska firma która zajmuje się tym samym, tyle że z tego co wiem to działa głównie w poligrafii. SZOP S.C.
Pracownik 2016-01-17 18:24
Praca przedstawiciela fajna. Dobre warunki. Ale dla ludzi obrotnych , z jajem. Nikt was uczyl sprzedazy tam nie bedzie. Nauczycie sie produktow. Sprzedawac musicie umiec. Pytacie o kase? Jest dobra jezeli sie robi wynik. Auto, notebook, komorka sa. Ale nikt nie daje tego za opierdzielanie sie. Nie jest lekko bo sa to umowy dlugoterminowe z klientami, ktorzy sa rozni. Jedni nerwowi inni niezdecydowani. Trzeba miec jaja i twarda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ale tez trzeba umiec sprzedac produkt.
1
Kamil 2016-01-18 17:13
Maxx- napisz że jako pracownik polecasz swoją firmę . Jak to powiedzial wasz były klient- nie ten kaliber. Dzialacie sobie w swoim stylu i swoich możliwościach i ok.

Laptop, auto, komórka- a kto bez tego dziś pracuje jako PH. Firma bogata, z fatalną - czesto- opinią wśród klientów. W dodatku rzeźbia teren 10 lat. Co oznacza, ze trafisz do klienta, u którego juz mewa była kilka razy.
Umowa na rok kalendarzowy, czyli realnie 2 lata. Plus 6 miesięcy wypowiedzenia. Wmow klientowi ze jego 2,5 letnia umowa trwa
" rok".astra4 bez gps. Asystentka ustawia dzień. Od kilku miesięcy nie jesteśmy już monopolista i jest coraz ciężej. Przełożeni w porządku. Plany wysokie.

Powodzenia.
1
Taka ja 2016-03-11 00:15
Wyluzujcie. Warunki pracy są dobre. To czy praca jest fajna, zależy od nastawienia. Zawsze coś jest nie tak, a to zły szef, a to nadmiar obowiązków, a to korpo- pranie mózgu, a to nacisk na wyniki, a to konieczność walki z konkurencją. Pokażcie firmę idealną. Skoro jej nie ma, bo w każdej może występować któryś z powyższych czynników, to o co bić pianę. To jest biznes, coś dajesz, coś bierzesz, zawsze można pójść inną drogą, jak się komuś nie podoba i nie brać tej pracy. Akurat praca asystentek jest dość łatwa, jeśli ktoś jest cierpliwy, sprytny i umie rozmawiać przez telefon, bo to właściwie stanowisko połączone z telemarketingiem. Choć nie trzeba nic sprzedawać. W pozostałych działach jest w porzo, kierowcy sobie dość chwalą. Natomiast jeśli ktoś zadaje niewłaściwe pytania pracownikom na rozmowie i jest niekompetentny jak wymieniona pani dyrektor z działu handlowego, to faktycznie wstyd. Uwaga, tu się nie przyjmuje po znajomości, jakby nawet, to weryfikacja osoby następuje szybko. Zarobki są przyzwoite.
kierowca 2016-03-20 13:52
Mam pytanie czy w mewie potrzebują kierowcy z kat.C szukam pracy adr podstawowy mam
Łódź 2016-04-18 18:59
Zmieniłem szmatki mewa textil na bim textil.

Na koniec współpracy podwyżka, a zaraz propozycja obniżki przy przedłużeniu umowy. Kpina
2
Pytacz 2016-04-18 20:24
Jak to rozumieć?...
Łódź 2016-04-20 15:34
Przepraszam za chaos. Po prostu mewa wysyła podwyżki po czym za przedłużenie umowy na 3 lata oferuje obniżkę, równą cenie sprzed podwyżki. Nie lubię robienia ze mnie idioty.
3
Magda 2016-07-12 14:26
A czy ktoś może współpracuje z firmą BIM? Jakieś opinie?
1
R. 2016-10-07 23:33
Pracowałem krótko w Mewie - dostałem po prostu lepszą ofertę.
Plusy
- bardzo mała biurokracja do ogarnięcia w domu, ok 20 min codziennie wystarcza
nie trzeba robić jakiś dziwnych tabelek dla pierdzących w stołki produkt managerów, chorych prezentacji
-wyplata na koniec danego m-ca na koncie
-w żadnej innej firmie nie było takiego szacunku dla Handlowców jak w Mewie
-bardzo dobre auta - dostałem opla astre kombi prawie nową przebieg 30 000, 136 koni
-bardzo odbry produkt - klienci ktorzy juz raz kupili uslugę są zawsze zadowoleni z jakości
- bardzo konkretni klienci - w fabrykach, warsztatach, drukarniach, to nie jeczące farmacutki w aptece
- dużo prywatnego czasu po pracy w domu
-wg relacji kolegow można i nawet pod 10 tys zarobić
-plany realne
-bardzo dobra atmosfera, nie ma tam mafii biurowej menadżerskiej którzy hu...a wiedzą o robocie i mają biurokratyczne rządania
-duża korporacja, a atmosfera rodzinna (każdy wie co ma robić) co niespotykane w takich firmach
MINUSY
- może za krótko pracowałem, ale ani jednego nie znalazłem
8
R. 2016-10-07 23:54
atmosfera mega dobra - nie kłam że zła, siedziba normalna, czystko, schludnie, musi być w takim miejscu bo wyjeżdżają z tamtad samochody dostawcze, nie może być w biurowcu w centrum poznania
1
jjhjh 2016-10-08 14:14
no to w sumie chyba dobrze że jednak atmosfera w firmie dopisuje mam racje? przynajmniej jak dla mnie to jest mega wazny czynnik nie wiem jak dla was ?
6
Chudziak 2016-11-03 16:11
Wysokie.czesto hanslowcy w innych ffirmach marza o takich
1
Wisienka 2016-11-03 19:00
To proste.

Wchodzisz, machasz umowa, ale mówisz klientowi że to test, ewentualnie próba.

Słowo umowa nie padnie. Podpis i...

A potem już leci, Klient uwalony to i prowizja wpada.

Będąc fair wobec klienta plan nierealny. Zresztą nikt albo prawie nikt planu nie robi.
1
Jacek 2016-11-10 19:20
Hejka, uściski i dziękuję za miłe słowa. Jak przejmę tysieczny punkt, liczę na gifta. Paa:)
on.lodz 2016-11-24 11:40
Nie mamy dobrych doświadczeń, jeżeli chodzi o współpracę z tą firmą. Działają na zasadzie nierzetelnej informacji, wprowadzenia w błąd, a potem nie można się od nich odczepić bo straszą drakońskimi karami nie wiadomo za co. I gadać w ogóle nie ma z kim, bo olewają wszelkie prośby i argumenty. Bardzo wiele jest sygnałów, że to firma nie uczciwa, dlatego radziłbym uważać.
1
siedlczanin 2016-12-09 12:12
Witam Wszystkich
Proszę o informację na temat stanowiska Przedstawiciel Handlowy w MEWA: teren Siedlce
-ile wizyt dziennie
-jaka podstawa netto
-jakie premia max netto (miesięczna, dwumiesięczna, kwartalna,roczna?)
-jakie auto, z gps, obrandowane?
-baza klientów na start?

Z góry dziękuję
Pozdrówki
MEWA Textil-Service 2016-12-14 15:56
Szanowni Państwo,
przykro nam, jeśli mieli Państwo jakiekolwiek negatywne doświadczenia z firmą MEWA Textil-Service Sp. z o.o. Bardzo chcielibyśmy reagować na takie przypadki, dlatego też zachęcamy do
bezpośredniego kontaktu z Dyrekcją. Pozostajemy do Państwa dyspozycji pod specjalnym numerem telefonu: +48 22 33 63 228 lub też drogą elektroniczną pod adresem: reklamacje@mewa-service.pl.

Z poważaniem
Dyrekcja
MEWA Textil-Service Sp. z o.o.
3
Łódzkie 2016-12-14 23:38
Poproszę o odpowiedź tutaj.

Xx czerwca 2012 podpisuję umowę na 1 rok kalendarzowy z 6 miesięcznym okresem wypowiedzenia.

Umowę wypowiadam państwu w maju 2016.

Moja umowa skończyła się 30 listopada 2016.

Skąd termin 31.12 2017? Taki termin podano mi telefonicznie.
U mnie 6 miesięcy trwa 6 miesięcy, w Mewa 19 miesięcy.

Proszę o informację na jakiej podstawie i czy prowadzicie wewnętrzny kalendarz.


Proszę o informację od klientów w podobnej sytuacji.



Łódzkie 2016-12-14 23:38
Poproszę o odpowiedź tutaj.

Xx czerwca 2012 podpisuję umowę na 1 rok kalendarzowy z 6 miesięcznym okresem wypowiedzenia.

Umowę wypowiadam państwu w maju 2016.

Moja umowa skończyła się 30 listopada 2016.

Skąd termin 31.12 2017? Taki termin podano mi telefonicznie.
U mnie 6 miesięcy trwa 6 miesięcy, w Mewa 19 miesięcy.

Proszę o informację na jakiej podstawie i czy prowadzicie wewnętrzny kalendarz.


Proszę o informację od klientów w podobnej sytuacji.
Łódzkie 2016-12-15 22:25
Agencja PR nie umie napisać odpowiedzi w 24h?



1
M. 2017-01-16 20:04
hm? umów się pilnuje. podpisanie umowy na Lessing na próbę jest możliwe? a może na telefon na próbę jest możliwe? po próbie był handlowiec Mewy? Produkt się podobał? Wiedział Pan co podpisuje?
M. 2017-01-16 20:06
już 109 lat
M. 2017-01-16 20:14
i nie wystarczy oddać szmat z olejem zużytym. Ten papier nie wystarczy
richi 2017-01-28 22:25
Na magazynie w sosnowcu 5 tys na reke heeee
P 2017-03-03 16:34
póki będzie pracował dyr Z.Ż nie się nie zmieni lepsze - czas na zmiany personalne !!!
3
Influence 2017-03-06 14:04
Bzdura. Najlepszy manager jakiego spotkałem w swojej karierze zawodowej. Uprzedzam hejty - nie pracuję już w Mewie ale spędziłem tam sporo czasu.
13
K 2017-03-08 18:46
hahaha czyżby Pan dyr się zdenerwował ?
1
Influence 2017-03-11 22:46
O tak!! Facet zarządzający od 10 lat dużą firmą podszywa się pod kogoś na Gowork,żeby bronić swojego wizerunku, bo jakiś anonimowy nieudacznik go próbuje zdyskredytować. Jesteś krewnym Macierewicza?
8
Lolek 2017-03-13 08:05
Najlepsze jest to ,że niby jesteś byłym pracownikiem Mewy i ciągle interesujesz się co piszą o firmie w której kiedyś pracowałeś - tego nikt nie kupuje panie dyrektorze :)
5
Influence 2017-03-13 22:41
No dobra, macie mnie. Tak to ja. Jak odejdę to napiszesz że jestem fajny? Proszę,proszę,proszę!!! Bardzo mi zależy na twojej opinii.
Dyrektor.
9
myśląca 2017-03-22 22:28
już się ośmieszyłeś kiedy podszywałeś się ,kładź lepiej dachówki lub smaż kiełbaski w swoim interesie
3
Mieciu 2017-03-23 02:58
Co do pana ZŻ to stawiam taki jeden powazniejszy zarzut. Mianowicie to, ze w Mewie sa rowni i rowniejsi. i Pan Panie Z do tego doprowadzil.
Drugi z Panow " na gorze" Pan MB chyba zapomnial jak zaczynal w Mewie i troszke wladza uderzyla mu do glowy.
Ogolnie co do pracy jest spoko, jest cisnienie ale warunki w miare, przy czym co roku niemcy ucinaja po kawalku.
Jak to sie mowi " firme tworza ludzie". Szkoda tylko, ze w mewie zwalnia sie tych ludzi co nie trzeba. Ale jest ku temu rowniez wytlumaczenie. Trzeba jakos naszym zachodnim sasiadom wytlumaczyc czemu Polska wyniku nie robi. "!Bo handlowcy nawalaja i trzeba zwolnic". A po zwolnieniu przyjmuje sie nowych i wtedy wyniku nie ma " bo nowi die dopiero ucza".
Mysle, ze chociaz drugi dzial sie lepiej ogarnie teraz bo przyszla Pani MC, ktora uwazam za bardzo kompetentna osobe na to stanowisko.
Panie ZŻ i Panie MB zycze powodzenia i mam nadzieje, ze kiedys sie nauczycie, ze wazni sa ludzie i bedziecie sie do tego stosowac naprawde a nie pod publike.

Pozdrawiam

10
OLA 2017-03-23 10:55
najlepsze jest to że ci równiejsi nic od paru lat nie wnoszą tylko cały czas przerzucają te same firmy na patencie nie mówić już o jeżdżeniu po nieswoich terenach
10
Gruby 2017-03-23 16:50
Jakie kielbaski?? O co kaman? A dachówki?
4
Auto Complex 2017-04-04 22:20
W fakturach za marzec, znów podwyżka :(
2
Adaś 2017-06-06 16:33
od wczoraj jeden zrówniejszych już wyleciał czekamy na następnych
2
jaco 2017-06-12 23:16
Pan ZŻ prowadzi z żonom bar .Wszyscy staży to wiedĄ.
2
Sylwek 2017-06-13 18:34
a dachówki bo jest po szkole zawodowej specjalizacja dekarz ,więc ma duże kompetencje jako zarządzający firmą
3
JaJe 2017-06-17 15:11
O kurcze, rzeczywiście, sprytnie się przez 10 lat ukrywał.. koniecznie napisz o tym Niemcom, pewnie od razu go zwolnią
imar24 2017-07-12 21:02
Witam
Proszę o informację jakie plany dla PH i czy wykonalne . Jeśli można kilka słów jak jest teraz.
Zostaw swoją opinię o Mewa Textil-Service Sp. z o.o. - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mewa Textil-Service Sp. z o.o.