brak logo

Mewa Textil-Service Sp. z o.o.

Sosnowiec

Opinie o Mewa Textil-Service Sp. z o.o.

Kamil 2016-01-18 17:13
Maxx- napisz że jako pracownik polecasz swoją firmę . Jak to powiedzial wasz były klient- nie ten kaliber. Dzialacie sobie w swoim stylu i swoich możliwościach i ok.

Laptop, auto, komórka- a kto bez tego dziś pracuje jako PH. Firma bogata, z fatalną - czesto- opinią wśród klientów. W dodatku rzeźbia teren 10 lat. Co oznacza, ze trafisz do klienta, u którego juz mewa była kilka razy.
Umowa na rok kalendarzowy, czyli realnie 2 lata. Plus 6 miesięcy wypowiedzenia. Wmow klientowi ze jego 2,5 letnia umowa trwa
" rok".astra4 bez gps. Asystentka ustawia dzień. Od kilku miesięcy nie jesteśmy już monopolista i jest coraz ciężej. Przełożeni w porządku. Plany wysokie.

Powodzenia.
1
Taka ja 2016-03-11 00:15
Wyluzujcie. Warunki pracy są dobre. To czy praca jest fajna, zależy od nastawienia. Zawsze coś jest nie tak, a to zły szef, a to nadmiar obowiązków, a to korpo- pranie mózgu, a to nacisk na wyniki, a to konieczność walki z konkurencją. Pokażcie firmę idealną. Skoro jej nie ma, bo w każdej może występować któryś z powyższych czynników, to o co bić pianę. To jest biznes, coś dajesz, coś bierzesz, zawsze można pójść inną drogą, jak się komuś nie podoba i nie brać tej pracy. Akurat praca asystentek jest dość łatwa, jeśli ktoś jest cierpliwy, sprytny i umie rozmawiać przez telefon, bo to właściwie stanowisko połączone z telemarketingiem. Choć nie trzeba nic sprzedawać. W pozostałych działach jest w porzo, kierowcy sobie dość chwalą. Natomiast jeśli ktoś zadaje niewłaściwe pytania pracownikom na rozmowie i jest niekompetentny jak wymieniona pani dyrektor z działu handlowego, to faktycznie wstyd. Uwaga, tu się nie przyjmuje po znajomości, jakby nawet, to weryfikacja osoby następuje szybko. Zarobki są przyzwoite.
kierowca 2016-03-20 13:52
Mam pytanie czy w mewie potrzebują kierowcy z kat.C szukam pracy adr podstawowy mam
Łódź 2016-04-18 18:59
Zmieniłem szmatki mewa textil na bim textil.

Na koniec współpracy podwyżka, a zaraz propozycja obniżki przy przedłużeniu umowy. Kpina
4
Pytacz 2016-04-18 20:24
Jak to rozumieć?...
Łódź 2016-04-20 15:34
Przepraszam za chaos. Po prostu mewa wysyła podwyżki po czym za przedłużenie umowy na 3 lata oferuje obniżkę, równą cenie sprzed podwyżki. Nie lubię robienia ze mnie idioty.
4
Magda 2016-07-12 14:26
A czy ktoś może współpracuje z firmą BIM? Jakieś opinie?
1
R. 2016-10-07 23:33
Pracowałem krótko w Mewie - dostałem po prostu lepszą ofertę.
Plusy
- bardzo mała biurokracja do ogarnięcia w domu, ok 20 min codziennie wystarcza
nie trzeba robić jakiś dziwnych tabelek dla pierdzących w stołki produkt managerów, chorych prezentacji
-wyplata na koniec danego m-ca na koncie
-w żadnej innej firmie nie było takiego szacunku dla Handlowców jak w Mewie
-bardzo dobre auta - dostałem opla astre kombi prawie nową przebieg 30 000, 136 koni
-bardzo odbry produkt - klienci ktorzy juz raz kupili uslugę są zawsze zadowoleni z jakości
- bardzo konkretni klienci - w fabrykach, warsztatach, drukarniach, to nie jeczące farmacutki w aptece
- dużo prywatnego czasu po pracy w domu
-wg relacji kolegow można i nawet pod 10 tys zarobić
-plany realne
-bardzo dobra atmosfera, nie ma tam mafii biurowej menadżerskiej którzy hu...a wiedzą o robocie i mają biurokratyczne rządania
-duża korporacja, a atmosfera rodzinna (każdy wie co ma robić) co niespotykane w takich firmach
MINUSY
- może za krótko pracowałem, ale ani jednego nie znalazłem
9
R. 2016-10-07 23:54
atmosfera mega dobra - nie kłam że zła, siedziba normalna, czystko, schludnie, musi być w takim miejscu bo wyjeżdżają z tamtad samochody dostawcze, nie może być w biurowcu w centrum poznania
1
jjhjh 2016-10-08 14:14
no to w sumie chyba dobrze że jednak atmosfera w firmie dopisuje mam racje? przynajmniej jak dla mnie to jest mega wazny czynnik nie wiem jak dla was ?
6
Chudziak 2016-11-03 16:11
Wysokie.czesto hanslowcy w innych ffirmach marza o takich
1
Wisienka 2016-11-03 19:00
To proste.

Wchodzisz, machasz umowa, ale mówisz klientowi że to test, ewentualnie próba.

Słowo umowa nie padnie. Podpis i...

A potem już leci, Klient uwalony to i prowizja wpada.

Będąc fair wobec klienta plan nierealny. Zresztą nikt albo prawie nikt planu nie robi.
2
Jacek 2016-11-10 19:20
Hejka, uściski i dziękuję za miłe słowa. Jak przejmę tysieczny punkt, liczę na gifta. Paa:)
on.lodz 2016-11-24 11:40
Nie mamy dobrych doświadczeń, jeżeli chodzi o współpracę z tą firmą. Działają na zasadzie nierzetelnej informacji, wprowadzenia w błąd, a potem nie można się od nich odczepić bo straszą drakońskimi karami nie wiadomo za co. I gadać w ogóle nie ma z kim, bo olewają wszelkie prośby i argumenty. Bardzo wiele jest sygnałów, że to firma nie uczciwa, dlatego radziłbym uważać.
3
siedlczanin 2016-12-09 12:12
Witam Wszystkich
Proszę o informację na temat stanowiska Przedstawiciel Handlowy w MEWA: teren Siedlce
-ile wizyt dziennie
-jaka podstawa netto
-jakie premia max netto (miesięczna, dwumiesięczna, kwartalna,roczna?)
-jakie auto, z gps, obrandowane?
-baza klientów na start?

Z góry dziękuję
Pozdrówki
MEWA Textil-Service 2016-12-14 15:56
Szanowni Państwo,
przykro nam, jeśli mieli Państwo jakiekolwiek negatywne doświadczenia z firmą MEWA Textil-Service Sp. z o.o. Bardzo chcielibyśmy reagować na takie przypadki, dlatego też zachęcamy do
bezpośredniego kontaktu z Dyrekcją. Pozostajemy do Państwa dyspozycji pod specjalnym numerem telefonu: +48 22 33 63 228 lub też drogą elektroniczną pod adresem: reklamacje@mewa-service.pl.

Z poważaniem
Dyrekcja
MEWA Textil-Service Sp. z o.o.
3
Łódzkie 2016-12-14 23:38
Poproszę o odpowiedź tutaj.

Xx czerwca 2012 podpisuję umowę na 1 rok kalendarzowy z 6 miesięcznym okresem wypowiedzenia.

Umowę wypowiadam państwu w maju 2016.

Moja umowa skończyła się 30 listopada 2016.

Skąd termin 31.12 2017? Taki termin podano mi telefonicznie.
U mnie 6 miesięcy trwa 6 miesięcy, w Mewa 19 miesięcy.

Proszę o informację na jakiej podstawie i czy prowadzicie wewnętrzny kalendarz.


Proszę o informację od klientów w podobnej sytuacji.



1
Łódzkie 2016-12-14 23:38
Poproszę o odpowiedź tutaj.

Xx czerwca 2012 podpisuję umowę na 1 rok kalendarzowy z 6 miesięcznym okresem wypowiedzenia.

Umowę wypowiadam państwu w maju 2016.

Moja umowa skończyła się 30 listopada 2016.

Skąd termin 31.12 2017? Taki termin podano mi telefonicznie.
U mnie 6 miesięcy trwa 6 miesięcy, w Mewa 19 miesięcy.

Proszę o informację na jakiej podstawie i czy prowadzicie wewnętrzny kalendarz.


Proszę o informację od klientów w podobnej sytuacji.
Łódzkie 2016-12-15 22:25
Agencja PR nie umie napisać odpowiedzi w 24h?



2
M. 2017-01-16 20:04
hm? umów się pilnuje. podpisanie umowy na Lessing na próbę jest możliwe? a może na telefon na próbę jest możliwe? po próbie był handlowiec Mewy? Produkt się podobał? Wiedział Pan co podpisuje?
M. 2017-01-16 20:06
już 109 lat
M. 2017-01-16 20:14
i nie wystarczy oddać szmat z olejem zużytym. Ten papier nie wystarczy
richi 2017-01-28 22:25
Na magazynie w sosnowcu 5 tys na reke heeee
P 2017-03-03 16:34
póki będzie pracował dyr Z.Ż nie się nie zmieni lepsze - czas na zmiany personalne !!!
4
Influence 2017-03-06 14:04
Bzdura. Najlepszy manager jakiego spotkałem w swojej karierze zawodowej. Uprzedzam hejty - nie pracuję już w Mewie ale spędziłem tam sporo czasu.
13
K 2017-03-08 18:46
hahaha czyżby Pan dyr się zdenerwował ?
2
Influence 2017-03-11 22:46
O tak!! Facet zarządzający od 10 lat dużą firmą podszywa się pod kogoś na Gowork,żeby bronić swojego wizerunku, bo jakiś anonimowy nieudacznik go próbuje zdyskredytować. Jesteś krewnym Macierewicza?
9
Lolek 2017-03-13 08:05
Najlepsze jest to ,że niby jesteś byłym pracownikiem Mewy i ciągle interesujesz się co piszą o firmie w której kiedyś pracowałeś - tego nikt nie kupuje panie dyrektorze :)
6
Influence 2017-03-13 22:41
No dobra, macie mnie. Tak to ja. Jak odejdę to napiszesz że jestem fajny? Proszę,proszę,proszę!!! Bardzo mi zależy na twojej opinii.
Dyrektor.
9
myśląca 2017-03-22 22:28
już się ośmieszyłeś kiedy podszywałeś się ,kładź lepiej dachówki lub smaż kiełbaski w swoim interesie
3
Mieciu 2017-03-23 02:58
Co do pana ZŻ to stawiam taki jeden powazniejszy zarzut. Mianowicie to, ze w Mewie sa rowni i rowniejsi. i Pan Panie Z do tego doprowadzil.
Drugi z Panow " na gorze" Pan MB chyba zapomnial jak zaczynal w Mewie i troszke wladza uderzyla mu do glowy.
Ogolnie co do pracy jest spoko, jest cisnienie ale warunki w miare, przy czym co roku niemcy ucinaja po kawalku.
Jak to sie mowi " firme tworza ludzie". Szkoda tylko, ze w mewie zwalnia sie tych ludzi co nie trzeba. Ale jest ku temu rowniez wytlumaczenie. Trzeba jakos naszym zachodnim sasiadom wytlumaczyc czemu Polska wyniku nie robi. "!Bo handlowcy nawalaja i trzeba zwolnic". A po zwolnieniu przyjmuje sie nowych i wtedy wyniku nie ma " bo nowi die dopiero ucza".
Mysle, ze chociaz drugi dzial sie lepiej ogarnie teraz bo przyszla Pani MC, ktora uwazam za bardzo kompetentna osobe na to stanowisko.
Panie ZŻ i Panie MB zycze powodzenia i mam nadzieje, ze kiedys sie nauczycie, ze wazni sa ludzie i bedziecie sie do tego stosowac naprawde a nie pod publike.

Pozdrawiam

12
OLA 2017-03-23 10:55
najlepsze jest to że ci równiejsi nic od paru lat nie wnoszą tylko cały czas przerzucają te same firmy na patencie nie mówić już o jeżdżeniu po nieswoich terenach
10
Gruby 2017-03-23 16:50
Jakie kielbaski?? O co kaman? A dachówki?
4
Auto Complex 2017-04-04 22:20
W fakturach za marzec, znów podwyżka :(
2
Adaś 2017-06-06 16:33
od wczoraj jeden zrówniejszych już wyleciał czekamy na następnych
2
jaco 2017-06-12 23:16
Pan ZŻ prowadzi z żonom bar .Wszyscy staży to wiedĄ.
3
Sylwek 2017-06-13 18:34
a dachówki bo jest po szkole zawodowej specjalizacja dekarz ,więc ma duże kompetencje jako zarządzający firmą
4
JaJe 2017-06-17 15:11
O kurcze, rzeczywiście, sprytnie się przez 10 lat ukrywał.. koniecznie napisz o tym Niemcom, pewnie od razu go zwolnią
imar24 2017-07-12 21:02
Witam
Proszę o informację jakie plany dla PH i czy wykonalne . Jeśli można kilka słów jak jest teraz.
byly 2017-07-25 08:18
Jak się walczy o swoje to nawet rowniejszy może wyleciec.
swój 2017-07-27 21:41
od razu nie ale powoli aż skończy w swoim barze na robieniu frytek :)
aaaaaa 2017-08-02 16:12
Witam
Chciałbym uzyskać informacje na temat pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego w "mewie"
z góry dziękuje.
Pozdrawiam
ccc 2017-08-03 13:02
na jaki teren bo to zależy
aaaaaa 2017-08-04 18:48
teren kujawsko pomorskie , pomorskie, i cześć mazowieckie
Edyta 2017-08-07 09:51
@aaaaaa aktualnie firma Mewa Textil-Service poszukuje osoby na stanowisko przedstawiciela handlowego w Poznaniu i jest tu opisane jak wygląda stanowisko https://www.mewa-service.pl/kariera/aktualne-oferty-pracy/polska/1701_przedstawiciel-handlowy_59/. Czy ktoś jeszcze mógłby powiedzieć @aaaaaa coś więcej o tej pracy?
aaaaaa 2017-08-08 14:14
Widzę że pracownicy mewa są na bieżąco na tej stronie
Edyto chodziło mi jak wygląda praca w praktyce w mewa nie w teorii
Pozdrawiam
Były mewowiec 2017-08-08 23:27
Nie ma zle. Kasa ok jak robisz plan. Autko spoko również prywatnie. Dyrektor , w twoim przypadku chyba ZZ ujdzie, ale jak każdy, przechodzi czasami na ciemna stronę mocy.
Ludzie ok. Na niektórych trzeba uważać. Szmatki fajne, ceny średnio, umowy z klientami "sodoma i gomora". Mały opis w pigułce.
j23 2017-08-17 22:37
nie ma takiego regionu podałeś 3 regiony trzech przedstawicieli
j23 2017-08-17 22:48
najgorszy teren ponieważ nie wiem czy wiesz masz tylko zdobywać klientów ,
nie są oni na zawsze ,po pół roku są obsługiwani przez dział inny i nic z nich nie masz
Na Twoim terenie działa też tzw równiejsza która może więcej czyli jeździć po Twoim terenie oczywiście nieformalnie ,Nie polecam
Edyta 2017-09-08 11:52
@j23 czyli nie podoba Ci się fakt, że nie masz takiej samej możliwości pozyskiwania pracowników? A czy jesteś z czegoś zadowolony w pracy Mewa Textil-Service? Firma wstawiła wywiady z pracownikami https://www.mewa-service.pl/kariera/pracownicy-opowiadaja/. Co o nich myślisz?
Zostaw swoją opinię o Mewa Textil-Service Sp. z o.o. - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mewa Textil-Service Sp. z o.o.