brak logo

OGICOM

Poznań

Opinie o OGICOM

agnieszka 2009-01-20 15:37:44
Pracę w firmie OGICOM rozpoczęłam prawie 3 lata temu. Firma zapewnia motywacyjny system wynagrodzeń oraz możliwość własnego rozwoju (system szkoleń dla pracowników). Jeśli ktoś nie potrafi postawić sobie celu, do którego będzie konsekwentnie dążył to nic w życiu nie osiągnie, a tym samym nie sprawdzi się w pracy zawodowej. Miła atsmosfera jaka w firmie panuje, pomoc ze strony Przełożonych i współpracowników sprawia, że mogę wiele osiągnąć.
anonim 2009-01-22 14:10:43
Pracowałem tam krótko, straszny czas....codzienne poniżanie,
reprymendy za nic, zeby tylko nie dac umowy o prace, bo na
pocztek ,niby na 3 mies jest umowa zlecenie, ale czepiają sie
wszystkiego,zeby nie dac innej umowy, pensja 1200 brutto......a
wymagania,ho,ho!!!!!!Ludzie pracują tam po rok czasu na umowe
zlecenie ...nie mozna mieć własnego zdania, codziennie piorą
mózgi...ABSOLUTNIE NIE POLECAm,,,,nie polecam tez jako firme...dla
klientów...
ania 2009-03-12 09:10:42
Miła atmosfera? to jakiś zart?????????
anonim 2009-03-27 08:47:34
A jak wywiązują się z umów z klientami?
wŁASNIE PODEJMUJE DECYZJE ODNOŚNIE WSPÓŁPRACY Z ogicom
anonim 2009-03-27 12:54:05
przeczytaj dokładnie umowę, trzeba uwazac na czas trwania umowy , jest przedłużana automatycznie gdy sie skonczy ta pierwsza, trzba uwazac, wpisz w googlach ogicom opinie umowy jest wiele informacji
prezesAN 2009-05-29 14:43:17
(usunięte przez administratora) tej opinii ale zdecydowanie to mija się z prawdą. Jeżeli dla pani miła atmosfera w pracy to taka, gdzie każdy siedzi przy swoim telefonie bo musi wydzwonić 150 minut dziennie a do tego jeszcze jeździć na spotkania (oczywiście swoim samochodem bez zwrotu kosztów dojazdu) to szczerze pani gratuluje takiego rozumowania. O umowach z pracownikami też można by napisać potężny artykuł. Pracuję tam 6 miesięcy na umowie zleceniu i de facto 2 razy nie dostałem wypłaty (podstawy !!!) bo nie wyrobiłem min planu. Po prostu szkoda słów. Jedyną pozytywną rzeczą są szkolenia, ale nic poza tym.
anonim 2009-06-03 14:08:28
(usunięte przez administratora) to na pewno szef sprzedazy, haha...tam jest taka manipulacja ludzmi (pracowałam tam miesiąc)ze jest to mozliwe....
co do wypłaty, za miesiąc nie dostałam ani grosza....
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie......
Ludzi traktują podle.
ares 2009-08-21 15:22:12
Szkoda pani (usunięte przez administratora), ze tak ślepo wierzy Pani w system wygenerowany przez jednego człowieka.
Sam mam jedynie niemiłe wspomnienia z tego miejsca i cieszę się, że w porę poszedłem po rozum do głowy i odszedłem z firmy. Pracy jest w Polsce mnóstwo i daleko jej szukać nie trzeba. JEŚLI CHCESZ PRACOWAĆ W OGICOM - stanowczo odradzam- chyba lepiej traktują w biedronce. Aha, jeszcze wynagrodzenie- nie spodziewajcie się, że cokolwiek zarobicie w pierwszym miesiącu- nawet w drugim możecie też nie otrzymać wypłaty- czytajcie dobrze umowę! NIC NIE ZAROBICIE
Maciej 2009-12-08 21:26:56
Z firmą Ogicom współpracuję od kilku miesięcy niestety nie mogę powiedzieć żebym był z tej współpracy zadowolony. Handlowcy dużo obiecują niestety w praktyce wygląda to dużo gorzej. Indywidualny projekt graficzny to porażka ciągłe ponaglanie i poprawianie grafików. Sam musiałem włożyć w ten projekt kilkanaście godzin pracy żeby strona wyglądała tak jak bym chciał. Jeżeli grafik pisze mi w mailu że tego czy tego nie da się zrobić a sam po 'dokształceniu' się w internecie robię to w kilkanaście minut to coś tu jest nie tak. Na szczęście sam potrafię zrobić wiele rzeczy jeżeli chodzi o programowanie i grafikę. Ceny wysokie. Nikomu nie polecam.
Łukasz 2011-01-28 18:34:39
W Ogicomie pracuje już prawie pół roku. Szczerze nie wiem skąd się biorą poniższe opinie. Sam nie dość że tego nie doświadczyłem to doświadczyłem czegoś zgoła odmiennego - ciepłego przyjęcia w grono pracowników.

W sumie - mam pewien pomysł skąd takie niepochlebne opinie. Jeśli ktoś się zgłasza na stanowisko handlowca/doradcy klienta to akceptuje pewne warunki dotyczące jego wypłaty i tego że może być ( bo nie wiem czy jest, nie zajmuje się tym) uzależniona od osiągniętych sukcesów w danym miesiącu. Proste porównanie do prostych prac fizycznych, aż samo się pojawia - jak pracownik nie zrobi nic w czasie swojej pracy, to nie może liczyć na wypłatę, bo pracodawca po prostu go zwolni.

Naprawdę przykro mi że nie udała Wam się współpraca z Ogicomem, ale może to nie z winy Ogicomu a tego że się po prostu nie nadawaliście na dane stanowisko pracy ?
Studentka 2011-02-01 14:48:42
Witam, Pracuję w Ogicom już kilka miesięcy. W zeszłym roku odbywałam w firmie praktykę, bardzo spodobało mi się podejście przełożonych do pracowników, miła atmosfera, a przede wszystkim podejście do praktykanta. Dlatego też gdy zwolniło się stanowisko zaowocowało to stałą współpracą. Ogicom to nowoczesna firma, która daje mi duże możliwości każdego dnia w pracy uczę się czegoś nowego, rozwijam się dzięki zróżnicowanym zadaniom, które są mi powierzane. Aha i jeszcze jeden bardzo ważny dla mnie aspekt to fakt, że w Ogicom mam elastyczne godziny pracy, tak więc spokojnie mogę połączyć moją pracę ze studiowaniem. Szczerze Polecam :)
3mkm3 2011-02-01 16:53:14
Ja niedawno skończyłam praktyki studenckie w Dziale Marketingu w Ogicom we Wrocławiu i jestem z nich bardzo zadowolona. Co prawda były bezpłatne, ale tak samo jest w wypadku większości ofert praktyk dla studentów 2 roku. Moim zdaniem atmosfera była naprawdę miła, nikt na mnie nie naciskał i miałam okazję się sporo nauczyć. Czas pracy był bardzo elastyczny, dostosowany do mich potrzeb, co było dla mnie szczególnie ważne, gdyż studiuję dziennie. Dużo zadań mogłam wykonywać w domu i potem przesyłać mailem. Jedynym minusem było to, że czasem prowadzący praktyki nie miał dla mnie czasu, ze względu na natłok obowiązków.

Ze swojej strony bardzo polecam.
byly pracownik 2011-07-04 14:46:03
w firmie pracowało się nie najgorzej do czasu przejęcia rządów przez nowego prezesa .. po tym atmosfera popsuła się na całego a po kilku miesiącach pół działu poznańskiego dostało wypowiedzenia. ponoć na chwile obecną pracuje się tam tragicznie
Były_pracownik 2011-07-14 15:34:26
Zdecydowanie odradzam. Kierownictwo nie ma kompletnie pomysłu na prowadzenie tego biznesu. Nie są kompletnie przygotowani do współpracy terenowej, warto by było zacząć od początku a nie rzucać się na głęboką wodę. Proponuje poczytać (usunięte przez administratora) zanim pójdziecie tam do pracy. Produkt totalnie do bani, "kadra zarządzająca" to co najwyżej kurnikiem może sobie zarządzać.
ZDECYDOWANIE ODRADZAM.
Wspaniały 2013-02-22 11:02:54
Niskopłatna, nie wymaga dużych umiejętności, nie daje szans na awans, a do tego cechuje ją zawrotna fluktuacja pracowników, ścisła kontrola kierownictwa i brak perspektyw. Tak Douglas Coupland, autor bestsellerowej „Generacji X. Opowieści na czasy przyśpieszającej kultury”, opisywał McPracę (nawiązując do popularnej sieci fast foodów). .Samo sedno o infoliniii wychodzącej w Ogicomie.
1
Sylwia - Doradca Klienta Biznesowego w Ogicom 2013-03-26 13:14:56
Pracuje w Ogicomie od pół roku, dostaje wypłatę zawsze na czas, po trzech miesiącach dostałam awans za dobre wyniki w pracy (zostanie zarzucone że pewnie przez znajomości) wiec nie, ciężką pracą otrzymałam awans na stanowisko wyżej. Rozliczanie za wyjścia z toalety??? kolejne kłamstwo...chyba że wychodzisz co pól godziny na papierosa albo telefon prywatny. KŁAMSTWO i pomówienia kolejne.... pierwszy miesiąc bez wypłaty?? przecież jest podstawa wysoka jak na handlówkę i do tego prowizję ... więc drogi/droga JAAA..... proszę Cię poczytaj na czym polegają pomówienia

Moja opina na temat Ogiocmu, pracuje w firmie od pół roku, wypłaty na czas, super atmosfera :) po awansie jeszcze lepiej :) handlówka polega na sprzedaży i każdy kto tutaj przychodzi musi się z tym liczyć, jeżeli nie będzie efektów nie będzie prowizji. No ludzie proszę Was, na tym polega praca w sprzedaży.
jaa 2013-04-11 08:44:25
zgadzam się w 100% co do ostatniej wypowiedzi,......
wykorzystywanie, i pieniadze MARNE!!!!!
wciskanie umów, które wcale nie są korzystne dla klienta.
a te dobre wypowiedzi, to na odległosc czuc ze to na bank jakies kierownictwo pisało ,dobre, dobre...
kkk 2013-05-24 09:15:10
NIeeeeeee, tylko nie OGICOM!!!!!!
M.S. - były doradca 2013-07-01 13:07:21
Pracowałem w Ogicom przez rok i mogę was zapewnić że firma i przełożeni dbają o każdego, kto pracuje efektywnie. Niemniej faktem jest, iż oczekują samodzielności, samodyscypliny i tego, że handlowiec będzie przynosił zysk firmie. Mi akurat to nie przeszkadzało, pewnie dlatego miło ich wspominam:).
Wasz OP-rawca 2013-08-24 10:17:58
Do M.S.-skoro było ci tak cudownie w ogicomie-to czemu już tam nie pracujesz??Czyżby nie wywali cię za wałki i robisz teraz u konkurencji??
Wasz OP-rawca 2013-08-24 10:24:53
Do Doradców:napewno z tej niepewnej,nędznie opłacanej robótki zapewnicie godną przyszłość sobie i swoim dzieciom.Powodzenia na coachingach.Pamiętajcie też,że rekrutacja w ogiciomie na wasze stanowiska trwa non-stop.
Doradca Klienta Biznesowego Ogicom 2013-09-16 10:41:52
Praca Młodszego Doradcy w Ogicom polega na sprzedaży usług pozycjonowania stron internetowych, negocjacji oraz utrzymywaniu relacji z obecnymi klientami,pozyskiwaniu nowych Klientów, tworzeniu ofert handlowych...Można by wymienić wszystko co jest w naszym ogłoszeniu,ale skoro pytasz tzn.,że czytałeś/czytałaś, więc wiesz;)
Wynagrodzenie jakie proponuje firma, tak naprawdę składa się z kilku składników- podstawa+ różne premie.
Pracuje dłuższy czas w Ogicom i wiem, że można zarobić fajne pieniądze;)
Jeśli chcesz przekonać się o tym "na własnej skórze" wyślij CV ;)
Nie ma co się czaić ;)
Pozdrawiam
Kasi 2013-10-27 22:26:24
Nie polecam Ogicomu, szczególnie jako Młodszego Doradcy. Miałam z nimi epizod. Wyścig szczurów, wieczne podsycanie rywalizacji między pracownikami ze strony kierownictwa - nie wiem, czy tej biednej manipulacji pracownicy nie chcą widzieć lub nie widzą. Owszem, dadzą zarobić, ale coś za coś, a odbicia stresu i nerwów nikt nie zwróci. Po prostu korpo, gdzie każdego dnia jest wieczny wyścig szczurów podsycany z góry, gdzie jest presja, gdzie jest zorientowanie na wynik. Jak wyników nie ma, to choć można bardzo się lubić, nie ma zmiłuj - nie ta liga, liczą się wyłącznie słupki sprzedażowe. Sprzedawanie pozycjonowania przez telefon - kiepska metoda, call-center to już nie ten wiek.

Nie polecam, bo choć można wyciągnąć dobre pieniądze (marniutka podstawa niczym w fast foodzie + prowizje spore i do osiągnięcia), to presja i zorientowanie na nowe wyniki każdego dnia jest niewspółmierne do stresu. Lepiej znaleźć mniej płatną pracę, ale nie podcinać sobie żył każdego dnia na nowo dla Ogicomu, dzwoniąc każdego dnia do ludzi, którzy czasem choć chcieli, wkurzają się, że się w ogóle do nich ma czelność dzwonić (bo kto lubi, jak coś się mu wciska przez telefon). Praca dobra dla ludzi, których bawi wspinanie się w wyścigu po szczebelkach korporacyjnej kariery tak długo, jak robi się wyniki. Podwinie się noga raz i na chwilkę OK, podwinie się drugi, lecisz, bo nie liczysz się Ty, ale słupki.
2
Młodszy Doradca 2013-10-28 15:49:31
Nie mogę się zgodzić z Kasi, przynajmniej nie we wszystkim. Praca w Ogicom to praca w sprzedaży. Związana z tym jest presja ze strony kierownictwa, czasem mocna, gdy tego oczekiwanego wyniku nie ma. W firmie świadczącej usługi liczy się opłacalność - inaczej firma nie zarabia, ponosi straty, a z podatków reszty społeczeństwa się tego przecież nie wyrówna. Brutalnie - albo wykonuje się pracę w handlu dobrze, albo gdy nie widać poprawy nie ma się tej pracy.

W Ogicom pracuję od roku (bez 2 tygodni), plany są do osiągnięcia, nie jest tak, że jak nie wyjdzie Ci 1 miesiąc czy 2, to żegnasz się z pracą (chyba, że sam złożysz wypowiedzenie, albo widać, że nie próbujesz zmienić swojego wyniku, np. przez wytężoną pracę - i naprawdę, widać kiedy się ktoś poddaje, w nastawieniu jest wszystko).

Jeśli chodzi o wciskanie czegokolwiek - kierownictwo na każdym szkoleniu daje nam do zrozumienia, że naszym głównym celem jest doradzić klientowi najlepsze rozwiązanie. Wiadomo, że pozycjonowanie stron to dobre narzędzie marketingowe, nie wszędzie musi się sprawdzić, ale w większości branż tak. Celem jest tak dobrać frazy dla klienta, żeby to on miał z tego zwrot - swoich klientów. Celem nie jest tutaj tylko sama sprzedaż (no, chyba, że to ktoś tak widzi...), ale też późniejsza pomoc klientowi, kontakt z nim itp.

Osobiście pracę młodszego doradcy traktuję jako dobre pole do rozwoju - zawsze lubiłem rozmawiać z ludźmi, tutaj mam okazję. Zarobić można nieźle, trzeba chcieć. A call center to nie przeżytek - przeczy temu taki szybki rozwój tej branży.

P.S. przejrzyjcie ogłoszenia o pracę - w sprzedaży praca jest zawsze. Czasem przez fluktuacje pracowników, ale też przez rozwój rynku :-).
1
Młodszy Doradca 2013-12-20 12:09:18
Zatrudniony jestem na umowę o pracę. Ja wiem, czy o awans łatwo... zależy od umiejętności. Przede wszystkim od wyniku, który trzeba mieć na przyzwoitym poziomie, żeby awans był dostępny. Kolega w ciągu niecałego roku awansował 2 razy, ja się o awans otarłem, niestety zabrakło mi kilku punktów wymaganego wyniku, ale walczę dalej :-). Urlopy na dłuższy okres... Co masz na myśli? Czy jak przyjdziesz świeżo do pracy i 3-go dnia przyniesiesz zwolnienie od lekarza / weźmiesz urlop to będą na Ciebie łaskawie patrzeć? A znasz pracę, w której będą? Co do urlopów wypoczynkowych, dzisiaj idę na urlop i wracam po nowym roku. W sierpniu tydzień też byłem na wakacjach, wykorzystać dni urlopowe. Czy to wystarczy za odpowiedź?
1
wasz OP-rawca 2014-01-15 16:44:09
Do "Młodszego Doradcy"-jesteś skończonym pajacem.Robisz za najniższą krajową.Mieszkasz z rodzicami,jeździsz do roboty tramwajem i nie masz żadnych dzieci(tak jak reszta tych "doradców")(usunięte przez administratora)Powiedz nam tylko dlaczego rekrutacja trwa tam non-stop,cały skład wymienia się co 2-3 miesiące i chyba nikt tam nie wytrzymał 12 miesięcy??Wróć teraz do swojego kierownika-tabelarza,który sam nic nie jest w stanie sprzedać.Powodzenia na coachingach.
3
Młodszy Doradca 2014-01-17 11:47:11
Drogi Nasz OP-rawco,

1) Nie pracuję za najniższą krajową - chyba, że jako całość wynagrodzenia uznamy jedną z części składowych, czyli podstawę z umowy o pracę. Zdarza się, że drugie tyle osiągnę dzięki prowizji, zdarza się też mniej lub więcej. skala na wadze w łazience niestety przeczy stwierdzeniu, że przymieram głodem...

2) Mieszkam z żoną, we własnym mieszkaniu, a co do posiadania dzieci nie wiem dokładnie, czy istnieją, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że o żadnym nie wiem.

3) Rekrutacja trwa, nie wiem czy "non stop", z różnych przyczyn - czy wypalenia zawodowego części zespołu, wymiany nieproduktywnych pracowników (co po jakimś czasie może każdego z nas czekać), czy szukaniu dobrych nowych pracowników, nie każdego jak leci.

4) poza 1 członkiem zespołu sprzedażowego cała reszta pracuje tutaj dłużej niż 12 miesięcy bez przerwy, ja już 15 miesiąc, a patrząc w lustro nie widzę, żebym się zmieniał co 2-3 miesiące, może okazjonalnie jak wrócę od fryzjera.

5) Za życzenia powodzenia na szkoleniach nie dziękuję, wsparcie zawsze się przyda. Bo też zawsze trzeba się dalej szkolić. Dawne punkty za to, że człowiek się przedstawił i powiedział skąd dzwoni umarły śmiercią naturalną, bo to akurat jest oczywistość w rozpoczynaniu rozmowy z klientem, teraz bierze się pod uwagę bardziej praktyczne aspekty negocjacji z klientami.

6) o kierowniku, jego umiejętnościach czy sposobie prowadzenia działu nie będę się wypowiadać, nie mam kompetencji by oceniać swojego przełożonego.

I ostatnie, już poza konkursem - tak, jeżdżę do pracy tramwajem, a w lato rowerem (o wiele szybciej niż autem, zwłaszcza w korkach). I fakt, że nazwałaś mnie pajacem, jest dla mnie przykry. Z tego co pamiętam, również jeździłaś tramwajami, o dzieciach zaś nic nie mówiłaś...
5
Kasi 2014-02-05 19:24:24
O jej, pojawiły się nowe odpowiedzi :-)

@Młodszy Doradco - zapewne konsultujecie z Kierownikiem odpowiedzi ;-) W dawnej pracy też było o nich troszkę w internecie, ale firma miała tego świadomość i był nawet oddelegowany do tego specjalny człowiek, który pisał odpowiedzi ;-) Takie niby normalne, ale za kulisami ustawione odpowiedzi :-)

Ogicom generalnie nie jest zły - jest on po prostu nie dla każdego typu człowieka. Fakt, że studiowałam na kierunku gdzie również miałam jako przedmiot psychologię, lecz nie trzeba chyba studiów, by zobaczyć, jak kierownictwo manipuluje, aby podsycić sprzedaż a czasem i skonftontować zespoły między sobą, aby wyniki skoczyły. Podobnie konkursy nie są jako miły gest, ale jako karta przetargowa na celowe podsycenie do osiągnięcia wyników. Tam udaje się sympatię, szczególnie tę ze strony kierownictwa. Sympatia służy do manipulacji i wykorzystywania jej do podkręcania wyników. Jak wyniki się pogarszają, nagle ton się zmienia - nie wywalają nikogo od razu, bo znaleźć kogoś nowego na miejsce starego to znów straty bo najpierw nowa osoba musi się wyszkolić a nie wiadomo czy zostanie. Czysta kalkulacja.

Podobnie coachingi - to żadne coachingi. Pan zajmujący się szkoleniami nie wie obok czego coaching stoi. Byłam kiedyś na coachingach prawdziwego coacha - Pana Adama Dębowskiego. I tam zostałam pozytywnie przemaglowana z czego naprawdę coś wyniosłam, a cała firma nagle dostała skrzydeł. Nie chcę mówić za wiele, bo to są tajemnice firmy Ogicom (jeszcze Ogicom gotowy mnie ścigać...), ale byłoby o czym pisać. Jak można w ogóle człowieka przekładać na jakąś skalę punktów - dążą do tego, aby człowiek jak wytresowana, niedająca się zaskoczyć małpka sprzedawał umowy...

Po prostu to jest praca dla ludzi, którzy nie mogą brać jej do siebie, nie dających się wciągnąć w gierki i mieć gdzieś czy plan sprzedażowy się uda czy nie, bo Ogicom nie wynagrodzi tego jak ktoś wpadnie w stres i włosy sobie z głowy rwać zacznie, a przez plany po nocach spać nie będzie mógł. Nie warto traktować tej pracy jako stabilną, stałą przystań - Ogicom lubi kasę, podejrzewam, że dla niej zamknęli resztę oddziałów w Polsce aby mieli jej więcej bez dzielenia pomiędzy placówki. Także wyeksploatują pracownika ile wlezie a jak trzeba będzie, pozbędą się zmęczonego materiału i zastąpią nowym. Samo to, że wśród pracowników chyba nie ma jakieś stałej, wieloletniej kadry sprzedawców o czymś świadczy - po prostu u każdego przychodzi moment, w którym płynie dalej zostawiając Ogicom za sobą, bo tak całe życie się pracować nie da. Parę miesięcy temu widziałam nawet ich nowe ogłoszenia pracy - czyżby znowu kadra się wykruszała? :-)

Nie żałuję, że popłynęłam z falą tej tak zwanej "fluktuacji" - bo ten żałosny wyścig szczurów (czy nikt go z pracowników nie widzi, czy nie chce?) jest okropny. Ja bardzo lubię małe biura, gdzie ludzie robią coś z pasji i pasję przekładają na pieniądze. A Ogicom to taka duża hurtownia bez sumienia, co własną babkę za dobrą umowę by sprzedała. Już wolałabym pozycjonować się u jakiegoś lokalnego specjalisty niż u takiego hurtowego molocha - osobiście gdy pierwszy raz przeczytałam umowę pozycjonowania sama byłam szczera ze sobą, i takiego czegoś bym nie podpisała.
2
efr@o2.pl 2014-04-14 11:59:49
Miałem ostatnio przygodę z Blink.pl. W jakiś sposób dogadali się z moim dotychczasowym dostawcą i postanowili przenieść usługi na ich serwery. Całość miała trwać od 22 w piątek do 8 rano w sobotę. Na mój gust to już zbyt długa przerwa w dostawach, ale niech im będzie. Efekt jednak był taki że nie potrafili skonfigurować nowych serwerów tak by mój serwis działał poprawnie. Stronę uruchomił dopiero człowiek którego wynająłem, za co oczywiście musiałem zapłacić. Całość ruszyła w niedzielę około 13. Po wszystkim napisali mi że za wszystko odpowiada mój dotychczasowy dostawca i to do niego powinienem kierować roszczenia.

Moim zdaniem to patałachy do potęgi.

NIE POLECAM.
Bulion 2014-04-17 18:26:08
Zablokowali konto (pojedynczy e-mail), żadnej informacji na żaden adres w tym administracyjny. 4 godziny wisiałem dziś na drucie do BOK - bez powodzenia. Na forms'a wysłanego w południe do tej pory zero reakcji poza automatem systemowym o przyjęciu zgłoszenia.
Pała z obsługi- to jest ostatni rok i się wynoszę.
xy 2014-04-18 20:07:54
Bulion myslisz, ze ludzie beda 24h na dobe przy telefonie wisiec i czekac az klient zadzwoni? Kazdy ma tez prawo do wlasnego zycia! W kazdej normalnej pracy pracuje sie do pewnej godziny - jesli chodzi o Biuro obslugi klienta a pozniej idzie sie do domu. To nie jeat Bank w ktorym ginie karta kredytowa i trzeba zastrzec ja od razu gdzie pracownik cala noc siedzi przy telefonie.
Tam nie robi 100 osob.
xy 2014-04-23 22:28:25
Super klimat.
Marek 2014-06-26 16:26:26
Premie sa jesli dany dzial zrobi dobry wynik. Sa wypady integracyjne i inne upominki. A co najwazniejsze robisz przerwy kiedy chcesz . Nikt nad toba nie stoi. To nie jest korpo tylko kameralna firma
Kasi 2014-09-28 14:59:40
@gabi - 2014-09-16 14:45:44

Ustawowo masz przerwy, bo to jest też praca przy komputerze, a przy komputerze co godzinę przysługuje Tobie krótka przerwa.

Na umowie o pracę wiadomo, że jest komplet świadczeń. Ale bez przesady też.

Upominki i integracje mają swój cel - wystarczy wybiec dalej myślą. To nie jest dobroć serca, to w swym źródle narzędzie do podkręcenia wyników. Tylko to się tam liczy, bo wyścig szczurów jest.
pius 2015-01-12 23:12:41
jak dla mne to te imprezy równie dobrze mogą być jak może ich też nie być. Jesli mam ochotę się z kimś pobawić to go zaproszę do gdzieś i z osobami , które rzeczywiście lubię będę bawił się najlepie. Ja osobiście nie przepadam za tym ,aby siedzieć cały wieczór na takich imprezach z przyklejonym sztucznym uśmiechem
warius 2015-03-16 01:02:50
no to w firmie musisz wprowadzać nie lada dobrą atmosferę skoro masz takie podejście do tego typu meetingów. Na szczęście większość osób które tutaj dalej pracują ( bo czuje , że Tobie @pius już dawno podziękowali) przychodzi na takie spotkania z chęcią. Moim zdaniem są one w firmie potrzebne i tyle .
oleksy 2015-03-30 18:38:55
też mi się wydaje, że czasem takie spotkania są ważne i to nie tylko dla pracocowników ale dla szefów i dla ogólnego zespołu tak naprawde. Zastnawiam się @warius czy myślisz tak jak ja, bo w końcu nie wiem czy naprawde oni teraz rekrutują czy jednak już nie za bardzo? Czekam na opinie i pozdrawiam Was
Adam 2016-01-22 01:00:52
Pracowałem i jedyne co mogę to polecić, świetni ludzie, świetna praca.
Od momentu jak ostatni komentarz wyszedł sporo się zmieliło i to na super lepsze. Polecam każdemu!
Adam 2016-01-22 01:00:58
Pracowałem i jedyne co mogę to polecić, świetni ludzie, świetna praca.
Od momentu jak ostatni komentarz wyszedł sporo się zmieliło i to na super lepsze. Polecam każdemu!
Adam 2016-01-22 01:02:32
Pracowałem i jedyne co mogę to w sumie polecić, świetni ludzie, świetna praca.
Od momentu jak ostatni komentarz wyszedł sporo się zmieliło i to na super lepsze.
Polecam każdemu kto chce zacząć na IT!
lila 2016-05-13 12:58:14
poszukiwali wczesniej pozycjonera, wiecei czy teraz tez szukają kogos doswiadczonego?
Zostaw swoją opinię o OGICOM - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OGICOM