Grupa Enea
3 102

Opinie o Grupa Enea

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Enea

kici

Dziadostwo, ogólny bałagan. Często odnosisz, że nikt nad tym bałaganem nie panuje. Dziewczyna od układania grafiku pracy wyraźnie sobie nie radzi. Nie umie się doliczyć ilości stanowisk pracy, by należycie zaplanować pracę Konsultantów. Proszą o wyznaczenie sobie godzin pracy częściowo od 6 rano, częściowo do 22. Mało kto się do tego stosuje, a szefostwo nie potrafi tego wyegzekwować. Jak przychodzisz na 13, musisz czekać na miejsce, bo wolnego stanowiska nie ma. W razie problemów nie wiadomo, kto jest HD. Liderów też nie widać. Samo szkolenie: szybkie, odwalone, byle jakie, jak na tyle nowości: parę dni i już masz rozmawiać niczym profesjonalista, bo przecież "tyle czasu tu pracujesz, a tego jeszcze nie wiesz" (głupie zdziwienie, wyrażane przez HD). Na szkoleniu grupa przyszłych Konsultantów ściśnięta jak śledzie w pomieszczeniu, gdzie wiecznie panuje półmrok - mimo świateł może rzeczywiście bardzo dużo wynieść z takiego wdrożenia w obowiązki. Koordynatorzy: grupa karierowiczów, rywalizujących między sobą, którzy podlegających im Konsultantów mają za nic. Wiecznie niedostępni, reagują dopiero, jak już się "mleko rozleje". Niby jesteś pracownikiem, ale na początku i tak nie masz dostępu do wszystkich aplikacji. Odnosi się wrażenie, że taki dostęp to coś w rodzaju wyróżnienia, a tak być nie powinno. HD - banda smarkaczy, w większości studentów początkowych lat studiów zaocznych lub mających ledwo średnie wykształcenie, z czego niektórzy są dumni. W większości ordynarni, wulgarni. Bardzo duża rotacja. Biorą ludzi "z ulicy", najwyżej podziękują Ci za współpracę. To kpina - wielka ENEA, korzystająca z usług agencji pośrednictwa pracy, nie mająca wewnętrznej rekrutacji. Samo ogłoszenie o pracę - niezgodne z prawdą, gdy chodzi o propozycje produktów. Tak też bezczelnie o ewentualnej propozycji dosprzedaży zapewnia na rozmowie kwalifikacyjnej kandydata do pracy osoba rekrutująca. W praktyce to żadne proponowanie produktów, bo później okazuje się, że chodzi o dosprzedaż (obowiązkową!), a jak nie będziesz miał wyników, to się rozstajecie. Same produkty dosprzedażowe - nic nie warte - musisz wciskać niemal na siłę Klientom. Po firmie z taką marką można by spodziewać się dużo więcej. Wielkiej ENEI nie stać na porządne umowy o pracę, tylko "śmieciówki" (umowy zlecenia). Szanowny Kliencie - nigdy nie miej jakichkolwiek kłopotów z tą firmą, byś musiał tam dzwonić, bo aż strach. Nasłuchasz się Czterech pór roku Vivaldiego, łatwiej do Papieża się dodzwonić, niż do nich. Trudno temu się dziwić, skoro ktoś "mądry" wszystko zrzucił na infolinię: obsługa + dosprzedaż, załatwione przez Konsultanta maksymalnie w 4 minuty! A jakie sceny dantejskie rozgrywają się w Biurach Obsługi Klienta, to osobna kwestia.

   
Grupa Enea
pracodawca
@Sęk 24.04.2018 20:12

@Sęk, jeżeli spotkałeś się kiedykolwiek z niewłaściwym zachowaniem ze strony naszego pracownika w Biurze Obsługi Klienta, prosimy o opisanie sprawy poprzez czat z naszym konsultantem, dostępny pod adresem: https://www.enea.pl/pl/dladomu/obsluga-klienta-i-kontakt. Postaramy się wyjaśnić tę sytuację.

   
Julita

Na stronie internetowej firmy w zakładce Kariera, widnieje informacja, że jest aktualnie prowadzona rekrutacja. Czy któryś z użytkowników aplikował ostatnio do Grupy Enea i może się wypowiedzieć na temat przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej? Wasze opinie pomogą użytkownikom tego forum, między innymi takim jak @Misia, którzy szukają informacji na temat pracy w firmie. @Karol, rodzaj umowy może zależeć od danego stanowiska na jakie aplikujesz. Jakim stanowiskiem byłbyś zainteresowany? Czy uczestniczyłeś w procesie rekrutacyjnym w firmie Enea i mógłbyś podzielić się z nami informacjami na ten temat?

   
Grupa Enea
pracodawca
@anonymous 29.05.2018 22:15

@anonymous, w Grupie Enea zatrudnionych jest ponad piętnaście tysięcy zmotywowanych ludzi, którzy zostali wybrani w procesie rekrutacji na podstawie swoich kompetencji. Dbamy o to, aby wszyscy kierowali się w pracy takimi wartościami jak: uczciwość, odpowiedzialność, kompetencja i bezpieczeństwo. Jeżeli znalazłeś się kiedykolwiek w sytuacji, w której pracownik Enei postępował wbrew naszym wartościom, opisz sprawę poprzez czat z naszym konsultantem, dostępny pod adresem: https://www.enea.pl/pl/dladomu/obsluga-klienta-i-kontakt. Postaramy się wyjaśnić tę sytuację.

   
ania

Ogłoszenie o pracę ze strony Enea: referent ds. obsługi korespondencji, data publikacji ogłoszenia 30.05, termin składania ofert do 20.04 ?!Ha ha ha

   
Grupa Enea
pracodawca
@ania 31.05.2018 16:22

@ania, oferta pracy na stanowisko referenta ds. obsługi korespondencji była publikowana na naszej stronie internetowej w kwietniu. Nie przeprowadzaliśmy takiej rekrutacji w maju.

   
Aga

Wiekszych oszustow ja wasza firma to chyba nie ma!!!!!!!!

   
Grupa Enea
pracodawca
@Aga 29.05.2018 14:14

@Aga, prosimy o opisanie sprawy, która wzbudziła Twoje niezadowolenie, poprzez czat z naszym konsultantem, dostępny pod adresem: https://www.enea.pl/pl/dladomu/obsluga-klienta-i-kontakt. Postaramy się rozwiązać problem.

   
Julita

@ania, jak rozumiem jesteś zainteresowana pracą w firmie Grupa Enea? Najpewniej termin składania ofert to jakiś błąd. Próbowałaś to wyjaśnić? Chciałam Ci pomóc i wyszukać ogłoszenie o którym mówisz, ale nie mogłam go znaleźć na stronie firmy ani na żadnym z wiodących serwisów z ogłoszeniami. Czy wysłałaś aplikacje do Grupy Enea? @anonymous, czy jesteś pracownikiem firmy?

   
ania
@Julita 01.06.2018 20:21

To ogłoszenie zostało usunięte w piątek. Przeglądam ogłoszenia o pracę w Enea, ale raczej nie będę więcej wysyłać do nich swoich zgłoszeń. Już próbowałam, bez powodzenia. W powiecie, w którym mieszkam siedzibę, ma jedna ze spółek grupy kapitałowej Enea. Tutaj od dawna krąży opinia, że to dobry pracodawca, ale dostać się tam do pracy jest bardzo trudno. Wiadomo o co chodzi...

   
p.kow

Byłem na rozmowie na stanowisko referent ds. obsługi klienta. Rozmowa ok, ale jak zaproponowano mi umowę przez agencję to się nie zgodziłem. Śmieszne pieniądze jak na taką firmę i takie stanowisko. I taka mała uwaga, jeżeli zadzwonią do kogokolwiek w sprawie pracy na jakimkolwiek stanowisku to zawsze zapytajcie czy rozmawiacie z kimś z enei czy jest to osoba z agencji, wtedy zaoszczędzicie czasu.

   
Misia
@p.kow 18.03.2016 12:16

@p.kow na czym polega praca na tym stanowisku i jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna?

   
Karol

Na jaką umowę można liczyć podejmując pracę?

   
Gregor

Podpowiedzcie czy Enea prowadzi może jakieś rekrutacje?

   
Bosz
@steve 30.04.2018 12:03

Nie wiem jak jest na rynku pracy w Kozienicach. Pisałem o Poznaniu - głównie ENEA Centrum i ENEA Operator. Tutaj pracodawcy zabijają się o ludzi. Osobiście znam mnóstwo osób przyjętych bez układu, szczególnie w ostatnich latach. To, że musisz się dobrze zaprezentować na rozmowie to chyba normalne. By jednak do niej doszło trzeba mieć przynajmniej przyzwoite CV.

   
Dziadoszanska

Dziwią mnie te wpisy o marnym wynagrodzeniu, wyścigu szczorow itd.. Ja pracuje na jako Starszy Konsultant od dwóch lat. Poza infolinia wykonuje tez inne czynności jak np realizacja maili, pogotowie energeryczne (w razie potrzeby firma prosi o zgłaszanie się osob chetnych na obsługę infolinii PE - w takiej sytuacji dopłacają do każdej godziny +5 zł :) ) są tez inne projekty; realizacja reklamacji/odpisywanie zleceń tychnicznych itd.. znam osoby które z premii mają praktycznie druga wypłatę (a i pierwsza jest niemała:) ).. ja od dwóch lat nie miałam sytuacji abym otrzymala grafik pracy z godzinami innymi niz wnioskowałam :P Aktualnie jest możliwość przejścia na umowę o pracę, wiec kto chce - ma taką możliwość, a przy tym dużo dodatków/dofinansowania/taryfa pracownicza/13-sta pensja/dodatkowe wynagrodzenie za dzien energetyka itd.. Reasumując: jezeli przycodzisz do pracy z nastawieniem na lenistwo - odpuść sobie Eneę :) tu trzeba się trochę postarać, dać od siebie aby mieć jeszcze lepsze lepsze zarobki,umowę,awans i poszanowanie innych pracowników w tym koordynatorów (nikt nie lubi jak ktoś si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo z każdym źle obsłużonym Klientem, inny Konsultant jest na wstępie poszkodowany - bo ten Klient będzie dzwonił do skutku aż trafi na "wlasciwa" osobę) Wlasnie za to lubię tą pracę - utrzymują się poprostu najlepsi ;) Pozdro

   
dziado
@Ona 26.10.2017 00:36

no chyba nie ;)

   
Julita

@Ant na jakim stanowisku pracujesz ENEA S.A.? Bardzo dużo konkretnych informacji przekazałeś forumowiczom - możesz napisać dokładniej, jakich konkretne benefitów pozapłacowych można tu się spodziewać? To bardzo duży atut zatrudnienia dla wielu młodych osób, które szukają ofert pracy.

   
Ant
@Julita 12.08.2017 14:23

Zasadniczo występują podobieństwa pomiędzy poszczególnymi spółkami Grupy Enea ale z tego co widzę wszystko rozbija się tutaj o call center zlokalizowane w Enea Centrum (Enea S.A. to dla niej spółka matka w której są najlepsze warunki finansowe). Generalnie do wynagrodzenia, które czasem jest a czasem nie jest porównywalne z tymi na rynku (jakie sobie wynegocjujesz bo widły są spore) dochodzi 13tka (premia roczna w wysokości 8,5% wynagrodzenie rocznego z częścią dodatków - gdy nie chorujesz to jest to więcej niż miesięczna pensja), nagroda na Dzień Energetyka (ostatnio ok. 1,5k brutto), tzw. Karpiowe (ostatnio kilka stówek), deputat prądowy, pracowniczy program emerytalny, benefit (karta multisport częściowo sponsorowana), dopłaty do wycieczek z ZFŚS, wysługa, która rozpoczyna się po 5 latach od 10% wynagrodzenia zasadniczego przyrastająca co roku o 1% aż do maksymalnej wysokości 25%. Wiele osób wolałoby te dodatki mieć wrzucone do pensji - niektórzy nie jeżdżą, co zrozumiałe, na wycieczki z ludźmi z roboty więc na tym nie korzystają. Po to jest urlop by na nim nie czuć się jak w robocie. W Enea Centrum konsultanci mają konkursy po spełnieniu warunków których mają ekstra kasę. Jak ktoś zaczyna APT to ma całkiem inne warunki - nie ma dodatków bo nie jest pracownikiem Grupy Enea tylko firmy workowej. Wydaje się, że powyższe wyliczenie wskazuje, że jest świetnie ale tak naprawdę nie jest. W wielu firmach prywatnych są porównywalne warunki tylko mniej jest tych złogów z komuny. Ludzie dostają po prostu więcej na rękę i nie ma tych dziwnych dodatków i nagród, które zaciemniają obraz. Powiem krótko - gdy ktoś jest dobrym specem w swojej działce ze spokojem znajdzie lepszą płacę gdzie indziej. Tu jest problem z docenieniem naprawdę dobrych bo jest jednak tendencja, że powinno być mniej więcej równo (jakkolwiek nie dla wszystkich bo są polityczne misie...e).

   
Maciej

Największa żenada obsługowa od lat, na jaką trafiłem. Nie mam pojęcia kogo zatrudniają, jak ich szkolą, ale zwykły człowiek wzięty z łapanki na ulicy na więcej rozumu i kultury niż ich biuro obsługi klienta. Człowiek pisze dokładnie i wyraźnie maila, kulturalnie, bez błędów, z prawidłową interpunkcją a oni nie odpowiadają na temat i wymijająco. Rozumiem że któryś się trafi co nie potrafi czytać ze zrozumieniem ale czterech różnych z rzędu? [email protected]#$rwili mnie tak, że przeszedłem do PGNiG.

   
Robocop
@Maciej 01.09.2017 16:11

Nie rozumiesz, że to portal z oceną pracodawcy a nie portal dotyczący obsługi klienta? Jeżeli tego nie rozumiesz to już widzę jak napisałeś maila.

   
dan

Najbardzięj złodziejska firma w polsce oszukuje ludzi po przez podpisanie umowy

   
ENEA S.A.
pracodawca
@dan 26.03.2018 13:12

@DAN, prosimy o opisanie sprawy poprzez czat z naszym konsultantem, dostępny pod adresem:https://www.enea.pl/pl/dladomu/obsluga-klienta-i-kontakt/kontakt. Postaramy się rozwiązać problem.

   
PPP

Jestem pracownikiem od kilku miesięcy i bardzo jestem zadowolony. Staż pracy niewielki, bo zaledwie kilka miesięcy, ale kilku moich kolegów i koleżanek już czegoś nauczyłem, a sam się nie nudze ponieważ procedury lubią się zmieniać, a to oznacza, ze każdy dzień czymś się od siebie różni, daje możliwość rozwoju. Nie ukrywam, ze planuje też aplikować na wyższe stanowisko.. a to jest realne ze względu na konkretne doświadczenie + lojalność.

   
Grupa Enea
pracodawca
@PPP 21.03.2018 21:53

@PPP, powodzenia na ścieżce kariery w naszej firmie! Cieszymy się, że odpowiada Ci nasza kultura organizacyjna i widzisz siebie u nas przez kolejne lata :)

   
Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma prowadzi teraz rekrutacje?

   
Grupa Enea
pracodawca
@Zainteresowany 18.03.2018 19:12

@Zainteresowany, zapraszamy na stronę internetową naszej firmy, na której umieszczamy na bieżąco oferty pracy: https://www.enea.pl/pl/grupaenea/o-grupie/kariera-enea/oferty-pracy Powodzenia w rekrutacji!

   
Ewa

Witam, chciałabym się dowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w Enea? Wiem, że dużo zależy od tego, na jakie stanowisko składa się podanie. Każda rada osób, które pracują lub ubiegały się o pracę w Enea będą dla mnie cenne.

   
ENEA S.A.
pracodawca
@kate 11.03.2018 21:33

@kate, nie zniechęcaj się do aplikowania do naszej firmy. Na różne stanowiska jest różna ilość zgłoszeń, ale ogólnie dostajemy bardzo wiele aplikacji. Jeśli nie dostałaś zaproszenia na rozmowę rekrutacyjną, może to znaczyć, że inni aplikanci nie tylko spełniali teoretycznie wszystkie wymagania, ale też wykazali się dodatkowymi umiejętnościami, które rekruter uznał za bardzo przydatne. Przy następnej rekrutacji być może będziesz miała okazję się wykazać na rozmowie :) Tego Ci życzymy!

   
Grupa Enea
pracodawca

Szanowni Użytkownicy,
 
Witamy Was na portalu GoWork!

Pragniemy Was poinformować, że od dziś mamy na portalu oficjalny profil pracodawcy, dzięki któremu postaramy się przybliżyć Wam warunki pracy w Grupie Enea i odpowiedzieć na pytania związane z rekrutacją.

Odwiedzacie ten portal dlatego, ponieważ szukacie informacji o firmie i nurtują Was pytania, na które nikt ze znajomych nie może Wam odpowiedzieć. Od nas otrzymacie odpowiedzi „z pierwszej ręki”, więc nie wahajcie się zadawać żadnych pytań.

Zapraszamy Was do zapoznania się z informacjami zamieszczonymi w zakładkach przy haśle „Poznaj pracodawcę” – znajdziecie w nich kompendium wiedzy o Grupie Enea, procesie rekrutacji, możliwości odbycia u nas staży i praktyk oraz zobaczycie nasze firmowe życie uwiecznione na zdjęciach.

Bądźcie z nami w kontakcie!

   
Anna

Zastanawiam się po jakim czasie po upływie terminu do składania aplikacji zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną? Długo trzeba czekać na taką rozmowę? Czy ktoś mógłby napisać na ten temat coś więcej?

   
Grupa Enea
pracodawca
@Anna 04.03.2018 22:00

Anno, po upływie terminu składania aplikacji, HR Biznes Partner analizuje wszystkie otrzymane zgłoszenia i wybiera te, które najlepiej spełniają oczekiwania kierownika/dyrektora jednostki poszukującej pracownika do swojego zespołu. To właśnie jemu przekazuje wyselekcjonowane aplikacje i czeka na informację, z którym aplikantem chciałby się spotkać na rozmowie rekrutacyjnej. To trwa (najkrócej) ok. tygodnia, ale może i dłużej, jeśli dyrektor potrzebuje więcej czasu na analizę aplikacji. Może zdarzyć się tak, że osoba zaproszona na rozmowę rekrutacyjną nie zyska przychylności potencjalnego przełożonego i HR Biznes Partner będzie kontaktował się z kolejnymi kandydatami na dane stanowisko. To oznacza, że telefon z zaproszeniem na rozmowę rekrutacyjną aplikant otrzymuje po ok.3 tygodniach. Jeśli w ostatnim czasie aplikowałaś o pracę w naszej firmie, trzymamy za Ciebie kciuki. Powodzenia w rekrutacji!

   
Anna

Zastanawiam się po jakim czasie od upływu terminu do składania aplikacji zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną? Długo czeka się na taką rozmowę? Czy ktoś mógłby coś napisać w tym temacie?

   
Mam

Witam Chciałbym sie dowiedzieć ile mogę zarobić na stanowisku Elektromonter Sieci i Rozdzielni w Poznaniu ul. Strzeszyńska Bardzo proszę o Odp

   
Rysiu
@Mam 07.11.2017 21:43

Do byly pracownik. A ty to z biura mendo raczej. Bo się twoich farmazonów czytać nie da.

   
Janusz

Ideałów nie ma i jesli nawet nie wszystko jest super to trzeba piprawiać a narzekaniem nic nie zmienimy!!!

   
Dorota
@Janusz 06.01.2018 18:07

Dorota. To opinie Januszku. A nie narzekanie. A ty co z biura parobie.

   
anonymous

Pieniadze brac to tak a ludzi maja w (usunięte przez administratora) bo niemaja odpowiedzialnosci za nic

   
Anna

Jeżeli jesteś ambitna / -y i chcesz coś osiągnąć to NIE JEST to firma dla ciebie. Jeżeli zaczniesz wyrażać swoje zdanie, sugerować rozwiązania to zostaniesz „naznaczona /-y”. Negatywnie. Beton w podejściu do realizacji zadań, kolesiostwo, układy i układziki, kablowanie, „kopanie swojego” są tam na porządku dziennym.

   
Anna
@samson 01.12.2017 13:15

No chyba nie bardzo... Wypowiedź dotyczyła podejścia firmy Enea do człowieka / realizowanych przez niego zadań / współpracy. Nic związanego z rekrutacją.

   
były pracownik

A ja szczerze polecam pracę na inf. przychodzącej! (ale dla odmiany na ul.23 lutego i zatrudnienie nie przez ENEĘ, ale ocenę wystawiam tu) Liderzy rewelacyjni, atmosfera również! Wiadomo trzeba robić swoje, nie ściemniać na technicznych, robić leady. To zdecydowanie wystarcza, żeby nikt się nie czepiał. Wszyscy są sobie pomocni, jeżeli akurat ktoś z przełożonych jest zajęty to pomoże ktoś inny, kto ma większy staż pracy. Nie było sytuacji, w której ktoś został sam z problemem. Fakt, może od razu po szkoleniu było przerażenie, ale uważam, że najlepiej człowiek uczy się rzucony na "głęboką wodę" (przecież klienta zawsze można poprosić o chwilę cierpliwości ..) Klienci są różni, fakt- ale trzeba się nauczyć grzecznie rozmawiać w każdej sytuacji. Altruista być może nie dałby rady, jeżeli dzwoni kobieta, która nie płaciła rachunków dłuuuugo i ją odcięli. No ALE ona ma małe dziecko, ALE ma ogrzewanie, ALE ALE... Dużo takich, którzy biorą na emocje, więc trochę dystansu musi być. Niektóre sprawy faktycznie ciągnęły się meeeega długo i tutaj duży minus, często sprawy klientów były po prostu olewane.. Dodam, że często były to banalne sprawy (jednak my się tym nie zajmowaliśmy, więc sumienie czyste:)) HD przychodziły, w większości bardzo miłe i pomocne (oprócz jednej osoby). Także naprawdę polecam, trochę wiedzy trzeba zdobyć, trochę się użerać z klientami, ale choćby jeden klient, który szczerze podziękuje poprawia cały nastrój. Atmosfera meeeeeeega, nie ma krzywego patrzenia się na siebie itd. Sami pozytywni ludzie na czele z liderami :)

   
Puf
@były pracownik 27.04.2017 15:32

Chyba się podlizujesz bo chcesz tam wrócić gdyby nie wypaliła nowa praca

   
Julita

@Maciek, sama jak widzisz dopytywałam o warunki pracy powyżej, dlatego nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie. Na Twoim miejscu na pewno wysłałabym cv, zawsze warto przekonać się samemu jakie są warunki i przede wszystkim czy ENEA S.A. daje możliwość ich negocjacji.

   
xaxaxa

Beznadzieja... nie polecam, obiecują a później i tak nic z tego nie jest zrobione, trzeba się prosić i przypominać. Przechodzę do konkurencji.

   
Julita

@Dziadoszanska a te warunki, które opisujesz - czyli możliwość dodatkowego wynagrodzenia i możliwość wykazania się, a chociażby też przejście na umowę o pracę - dotyczą wszystkich pracowników na tym stanowisku? @Bulinka zdaje się mieć inne zdanie na ten temat - czy możliwe, że w jej przypadku sytuacja wyglądała inaczej?

   
Patryk
@Maciek 17.09.2017 00:24

zna ktoś? Kto tam pracuje może zerknąć na tabelkę wynagrodzeń?

   
Bulinka

Dzisiaj zakończyłam współprace w tej firmie.Tam ludzie pracują po 3lata na umowie zleceniu.Wiedze trzeba mieć perfekcyjną począwszy od kompa Systemy dla normalnej kobiety nie do ogarnięcia.Miałam klienta który chciał koniecznie wiedzieć skąd ma zadłużenie w kwocie 11gr.A faktury opłaca na bieżąco.Moim zdaniem takie rzeczy powinny być odsyłane do księgowości.Tam trzeba wczuć się we wszystkie "fachy" elektryka,księgową,monterem,inkasentem,no i sprzedawcą.Płace marne.Nie zaliczysz testu wiedzy na 80%minimum.Nie masz premii.Atmosfera na początku niby okey ale im bardziej w las tym...Mam mieszane odczucia,może jeszcze za wcześnie na obiektywną opinie o tej firmie.Na dzisiaj twierdze że to była moja największa porażka

   
Julita

@Maciej zrezygnowałeś z usług ENEA tylko dlatego, że ktoś nie odpisał na maila, tak jak byś sobie życzył, czy ten mail naprawdę był jakiś obraźliwy i bez zachowania kultury?

   
Julita

W takim razie @Nika95 rzeczywiście jest w ENEA wiele rzeczy, które można uznać za plus dla pracownika. Wcześniej pytałam o benefity pozapłacowe, ale nie uzyskałam odpowiedzi. Czy mogłabyś się do nich odnieść i dać znać innym na co mogą tutaj poza wynagrodzeniem liczyć?

   
Nika95

Sorry za błędy ale pisze z telefonu

   

Zostaw opinię o Grupa Enea - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Enea