brak logo

normfest

Poznań

Opinie o normfest

gość 2016-01-07 17:48
to ja wam napisze jak naprawde wyglada praca w NF. Wynagrodenie to 1216 netto plus prowizje. Tak jest i Rafal nie pisz glupot , że nie. Jak na Handlowca to psie pieniadze. Moze kolo 2000tys zarobisz oczywiscie jak zrobisz plan bo bez tego to i 1400 moze byc. Pewnie zaraz kolega napisze , ze tyle zarabiaja Ci ktorym nie chce sie pracowac i tu niespodzianka bo tak nie jest. Kolejna sprawa samochod-moze byc , biedny ale jest natomiast kierownicy ktorzy z Ciebie zyja jezdza Oktaviami na full wyposarzonymi i to sa oszczednosci w firmie ktora niby prawie nic nie zarabia-dziwne. Praca w konkurencji jak pisze kolega nie odbywa sie na wlasnej dzialalnosci , sciema i tyle. Opinie napisalem jako byly pracownik nie po to aby straszyc tylko aby kazdy wiedzial jak naprawde jest.jesli aplikujesz na teren na ktorym dawno nikogo nie bylo lub przedstawiciele zmieniali sie ciagle to bedzie bardzo ciezko.Tyle negatywnych opinii na temat firmy z niczego sie nie wziely.
1
Mądrala 2016-01-08 23:06
Panie i Panowie! Prawda o pracy handlowca w Normfest jest taka: jak masz wyniki to jesteś zadowolony, jak Ci nie idzie to jesteś... niezadowolony. Proste! Jak w każdej firmie handlowej! Poza tym, jak w życiu, musisz mieć trochę szczęścia, trochę chęci, trochę umiejętności i wiedzy. Jest duża konkurencja ale gdzie jej nie ma! Dostajesz: jasne reguły, szkolenie wprowadzające, narzędzia pracy (telefon, tablet, samochód na jaki sobie zapracujesz), kasa oficjalnie i na czas, wino (za każdy kolejny rekord obrotów) no i kierownika (można trafić różnie). Nie dostajesz: szkoleń (nie licząc ww), gadżetów dla klientów, "wczasów pod gruszą", prezentów pod choinkę (bony, paczki itp) ani na wielkanoc, karnetów do klubu fitness, pakietów medycznych (chyba, że sam sobie wykupisz), ubrania roboczego (podobno kiedyś dostawało się koszule i krawaty).
1
ph 2016-01-24 11:09
wynagrodzenie oparte o sprzedaż bez podstawy, naliczana wieloskładnikowa, na umowie wpisana najniższa krajowa, a narzędzia to nie jest coś ekstra to tak jakby pisali że księgowej dadzą komputer.
1
ph 2016-01-24 23:46
Być może pracowałeś w takiej firmie, ale ja nigdy się nie spotkałem z tym żeby firmy zatrudniała przedstawiciela handlowego na etat i wymagała od niego samochodu komputera i telefonu więc czym się tu podniecać, a jeżeli praca była na własnej działalności gospodarczej lub wynagrodzenie zależało tylko od sprzedaży to zaczynali od 5tys brutto. Jeżeli ta oferta wygląda właśnie fajnie to ślij aplikacje i powodzenia w nowej pracy ci życzę, no chyba że płacą ci tylko za pisanie pozytywów.
ralf 2016-02-08 01:05
chyba czytać dobrze jeszcze nie potrafisz. przewiń trochę do góry, w tej firmie max 2,5 tys
1
igi 2016-02-10 19:52
to to jest firma handlowa czy warsztat?
bob 2016-03-08 21:31
to co ty robisz? w ogłoszeniach na pośredniaku więcej płacą. handlowcem to raczej nie jesteś. nawet za machanie łopatą więcej płacą.
Handlowiec 2016-03-19 01:12
Jak nie podniosą zarobków to ci dobrzy bedą szukać innej firmy handlowej
2
ryś 2016-04-10 01:08
ile miesięcznie płacisz za mieszkanie i gaz?
czyli uważasz że w tej branży to jest max co można osiągnąć i tak płacą we wszystkich firmach.
to nie handlowcy tylko akwizytorzy, zbierają zamówienia na karteczce, nawet katalogu elektronicznego brak, minimum 15 wizyt dziennie to raczej czasu na rozmowę i przedstawienie oferty mało. taka chemia to we wszystkich hurtowniach i nie tylko.
fajne na początek dla młodych korporacyjnych którym łatwo mózgi wyprać i są jeszcze zadowoleni że za frajer robią po 10-12 godzin
Handlowiec 2016-05-10 22:04
Ok robimy zamówienia na karetce i w czym to przeszkadza? Teraz jest e-shop i robisz elektronicznie. 15 wizyt?? Ciekawe w jakim okręgu u nas jest potrzebujesz czasu dla jednego klienta to siedzisz ile trzeba i nikt ci głowy nie urwie. Poczytaj definicje akwizytorstwa a pózniej o niej opowiadaj. Pracowałeś u nas? A może pracujesz?
lobaso 2016-05-26 00:22
widzialem dziś we wro seata ibize kombi z logo fimrmy, wiec nie jest źle :)
Normfesciak 2016-05-26 07:24
W 2014 jeszcze kleili logo później już samochody są nie oklejone
Michał 2016-05-26 09:02
A skąd Ty taki obeznany w pracy i zarobkach w Normfeście, Bzdury piszesz i tyle i albo tu nie pracowałeś, albo byłeś tak słaby, że się tu nie nadawałeś.
Michał 2016-05-26 09:05
A skąd Ty taki obeznany w pracy i zarobkach w Normfeście, Bzdury piszesz i tyle i albo tu nie pracowałeś, albo byłeś tak słaby, że się tu nie nadawałeś.
..... 2016-05-28 22:41
W branży automotive zarobki wahają się między 3,5 a 6 tys. , więc to co się zarabia w Norfescie, jest dobre dla świeżaka po szkole, jak masz rodzinę to nie będziesz się widział w tej firmie. Choć zdecydowanie trzeba powiedzieć, że wymarzoną robotę właśnie dzięki normfestowi znalazłem, przechodząc do jednego z moich klientów
1
lobaso 2016-06-07 03:06
Było małe logo na klapie
Ph 2016-06-21 08:11
Jasne że jest realna. Zalezy od regionu. Ja pracuje 1.5roku i klika razy wziąłem ponad 5 do ręki
Tex 2016-06-24 00:22
er a na jaki rejon kandydujesz ?
PH 2016-07-28 18:57
Dobra atmosfera w firmie , praca tylko dla ogarnietych ph
Grzesiek 2016-07-28 19:55
Oczywiscie że są takie osoby. Znam osobiscie przynajmniej 10os nie licząc kierowników
Tomek 2016-08-02 09:43
I tak pracujesz sam, więc na atmosferę nie musisz zwracać uwagi poza oficjalnymi spotkaniami :). Myślę, że warto spróbować i samemu sprawdzić. Powodzenia.
Ph 2016-08-05 11:41
Ja pracuje już dłuższy czas i nie narzekam kierownik super gość, cisnąć musi takie jego zadanie ale załatwisz z nim wszystko
Masakra 2016-08-14 10:49
Firma na 2-3 lata , potem czujesz się zużyty. Rotacja jak diabli, a Ty jesteś tylko tabelką.
Urlop zapomnij, chorobowe ? Nikt Ci nie będzie współczuł, masz robić obrót i tyle
2
Ph 2016-08-14 13:19
Powiedz mi gdzie nie ma rotacji ph?
on 2016-08-26 10:10
nie robili obrotu
tex 2016-09-11 01:24
Podstawa ( najnizsza krajowa ) + premia za wykonanie planu( obrotu ) + plus smieszne zdania które są uzależnione od zrobienia planu ( obrotu ) + prowizja za wykonanie planu . Jeżeli nie wykonasz obrotu na najdroższych produtkach na rynki dostaniesz h.... do d... za przeproszeniem . Jak nie zrobisz planu nie masz żadnych premi i dostajesz najnizsza krajowa na konto . Zero gratisów ( chyba , że gratisem mozna nazwac zakup przez klienta za 500 zl i dostac scyzoryk z logiem firmy albo zakup za 1000 zl i dostac polar nadający sie na budowe jedynie . Ogolnie firma na wymarciu w porównaniu do konkurencjii . Zero marektingu . Szkoda czasu
3
Milan 2016-09-11 20:26
No ja uważam, że jeśli chodzi o Przedstawicieli Handlowych to zawsze chętnie przyjmą, polecam spróbować
PH 2017-02-17 18:01
Hej, jestem zainteresowany ogłoszeniem w sprawie pracy w Normfest. Czy ktoś napisze jaka jest obecnie tam sytuacja?
Wawa 2017-02-19 17:15
Idź na rozmowę to się przekonasz..... Ze istnieją jeszcze takie firmy co dają podstawę 2000brutto plus premia za plan która raz jest a raz niema, jednym słowem ogólna tragedia. Z tego co widzę ludzie zaczynają uciekać po wprowadzeniu nowego systemu wynagradzania w którym jak nie zrobisz. Planu to 2000 brutto także nie polecam totalny syf!!
phb 2017-02-19 19:17
Może kolego u Ciebie w regionie totalny syf. U mnie jakoś idzie choć faktycznie nowy system wynagradzania troche namieszał. Ale jest początek roku zobaczymy co będzie dalej. Ja ogolnie polecam. Mogę wiedzieć na jaki region chcesz kandydować?
Powodzenia 2017-02-20 00:17
Masz rację -phb- trochę namieszał - uświadomił, że nie ważne ile lat pracujesz i ile energii poświęcasz firmie, każdego pierwszego dnia nowego miesiąca jesteś nikim wobec tabelki (oby jak najdłużej było u Ciebie dobrze). W ogłoszeniu o pracę jest napisane, że poszukują do: doradztwa-obsługi-sprzedaży. Jeśli nie wykonasz planu to wynagrodzenie za trzy obowiązki to 2000 brutto. Miesiąc doradztwa i obsługi klientów nie ma znaczenia - nie sprawdziłeś się jako sprzedawca i nie ma premii a co za tym idzie godziwej płacy. Akwizycja... (brak ciągłości i odpowiedzialności, liczy się tylko sprzedaż) nie dla ludzi myślących o stabilności. Także wypasiony Seat, tablet i krawat czeka... (bez tego nie ma sukcesu...) Powodzenia
1
Starzec 2017-02-21 06:51
Kolego nie zrozumialeś tego nowego sysytemu, jak twierdzisz że dostaniesz 2000 brutto. A jak jednak tyle dostałes to znaczy że musisz zmien robote.
PH 2017-03-01 22:49
Kasa taka jak sie dogadasz i jakie masz doswiadczenie a jaki jestes dobry tyle zarabiasz proste ;)
wirtek 2017-03-02 17:27
zarobisz tyle na ile jestes dobry... czyli kierownicy którzy robią po 10 tyś obrotu nie powinni zarabiac po 6-7 tylko dwa tyś , nie są rentowni ani pomocni tzw. darmozjady żerujący na PH.... ale jak udajesz idiotę chociaż nie którzy nie udają to jesteś ok tyczy sie kierowników oczywiście, wtedy masz toyote avensis z pełnym wyp. łącznie ze skórą... tylko musisz ciągle wciskać kit PH jak to jest żle w firmie a PH jądąc biednym rapidem , ibiza lub plastikową oktavią będzie robił nowych klientów żeby zarobić na skórę do toyoty i na co mięsieczne imprezy kierowników. Rozwój w Normfest jest mozłiwy..... rozwiniesz swoje nie dowierzanie w to jak ludzie mogą krecić i kłamać czyt, kierownicy. Także przychodzcie i sie przekonajcie aaaa i najważniejsze dostaniecie dobra podstawe na papierze , bedziecie mogli sobie wziac z 10m 2 na kredyt ale przeciez nie to jest najwazniejsze , NAJWAZNIEJSZA JEST JAKOS PRODUKTÓW I KRAWAT a reszta pojdzie sama. piona
phb 2017-03-02 20:45
Kierownik kierownikowy nnie rowny ja juz chwile to pracuje i przekonałem sie o tym. Może i jezdze plastikowym toledem ale nowym a nie jak w wurth-cie stara fabia:) my mozemy mieć duże firmy u czerwonej konkurencji przejmuje je centrala. Kazdy kolego ma to co sobie wypracowal
Pracownik 2017-03-09 18:44
Napisze moje spostrzeżenia po kilkunastu miesiącach...

Atmosfera w pracy ogólnie dobra, w zależności jakiego się ma kierownika. Mobbingu tu na pewno nie ma. Komu się nie chce robić ten mało zarabia. Komu się chce robić też zarabia mało. Dla jednych 3 tys na rękę do dużo a dla innych śmiech na sali ale każdy ma inne potrzeby.

Firma ogólnie fajna na chwilę, nikt się tutaj nie rozwinie. Brak możliwośći awansu. Płaska struktura.

Ceny asortymentu wysokie ale jest możliwość obniżania. Niestety wiąże się to z mniejszym zarobkiem.

Najbardziej śmieszy i to nie tylko mnie jak wmawiaja Nam że firma generuje kwotę X jako przychód roczny... Taaa jasne. Tylko głupi w to wierzą. Bardzo łatwo można policzyć ile tak na prawdę firma zarabia. Oczywiście kierownicy mówią że to biuro generuje duże koszty ale ludzie, bez przesady.

Mechanicy różnie odbierają produkty ale to normalne. Najbardziej śmieszą ich ceny w gazetach "promocyjnych" które są czasem 2 x wyższe niz kupują.

Firma fajna jak ktoś lubi stagnacje i spokój bez sprawdzania gpsu. Jeśli ktoś chce się rozwijać to nie polecam.
3
on 2017-03-10 11:18
jaki krawat ? hahah
phb 2017-03-10 13:25
No mamy krawaty firmowe z logo.
On 2017-03-16 09:10
Ciekawe kto je nosi hahaa chyba jakis nowy przez pierwsze dni ;p
Weronika 2017-03-29 10:08
Aktualnie poszukiwany jest Przedstawiciel Handlowy! Ogłoszenie znajdziecie pod linkiem http://normfest.pl/pl/praca-przedstawiciel-handlowy
wircik 2017-03-30 19:50
Masakra, przeczytajcie ogloszenie;) hehe zrób nam chęć na siebie hahaha najpierw to wy musicie zrobić chęć na was, czasy się zmieniły bo nawet Ukrainiec nie chcialby u was robić , chęć na prace w normfest "2000 brutto podstawy" plus premia za plan hehehe napewno znajdziecie chętnych chyba , ze zrobicie zakład pracy chronionej to może może jakiś niewidomy podpisze umowę. Powodzenia w szukaniu kolejnych chętnych.
wircik 2017-03-30 19:52
Masakra, przeczytajcie ogloszenie;) hehe zrób nam chęć na siebie hahaha najpierw to wy musicie zrobić chęć na was, czasy się zmieniły bo nawet Ukrainiec nie chcialby u was robić , chęć na prace w normfest "2000 brutto podstawy" plus premia za plan hehehe napewno znajdziecie chętnych chyba , ze zrobicie zakład pracy chronionej to może może jakiś niewidomy podpisze umowę. Powodzenia w szukaniu kolejnych chętnych.
Łukasz 2017-03-31 23:59
Sobie poczytałem, robię jako handlowiec od ponad 10 lat. W ostatnich 2-3 latach mniej w eksportach, a bardziej na rynku krajowym i odtąd mam trochę do czynienia z PH w kraju. Śmiech mnie ogarnia jak widzę, że ludzi podnieca - jak i tu, czym kto jeździ. Auto, telefon i komputer, to są zwykłe narzędzia pracy a nie jakieś ekstra, super, hiper bonusy. Należy się to jak psu buda.
Oprócz kontaktów z klientami, które mają jakikolwiek cel i sens, to ja widzę, że PH ogólnie jeżdżą jak na sraczkę po byle firmach, sklepikach i zbierają zamówienia, czyli wciskają coś faktycznie na chama.

Do mnie się nikt nie czepia póki co i jadę do klienta jak faktycznie mam coś do załatwienia. Od czegoś też mam telefon i maila. Zamówienia też mailem przychodzą. Wolę siedzieć na karku produkcji i logistyce, pilnować żeby zamówienia były realizowane jak należy, a nie łazić klientowi po sklepie, magazynie i wciskać kit, że ma mało na stanie i już musi zamówić. Wolę, żeby klient wiedział, że jak zamówi, to ja dopilnuję, żeby wszystko było realizowane jak trzeba.

Naprawdę, naprawdę mam wrażenie, że duża część z dziesiątków tysięcy km pokonywanych w tych byle jakich plastikowozach, to idzie w gwizdek... żeby tylko odhaczyć, naściemniać, że tu i tu byłem i niby coś załatwiłem. Kiedyś mnie klient po 30 min wizycie zapytał, czy już jadę dalej - dziwił się, że nie mam gps i nikt nie kontroluje, czy gdzieś byłem za krótko czy za długo. Odpowiedziałem, że przyjechałem obgadać to i to, załatwiliśmy i jadę dalej. Zrozumiał, ale powiedział, że Ci z innych firm, to mają inaczej. Pokiwałem głową i powiedziałem, że ja mam swój rozum, a tamtym jak się nie podoba, to niech zmieniają robotę.
1
grzesiek 2017-04-01 08:16
Powiem tak masz eksfra ułożony region
Tomek 2017-04-01 09:04
Region sam się nie układa. Musisz go sobie ułożyć.
grzesiek 2017-04-03 12:46
Wiem o tym ale sami wiecie ze na to potrzeba czasu
PH 2017-04-03 14:46
Z tego co mi wiadomo to aktualnie ponad 10 osób szuka innej pracy... także niedługo Normfest się może obudzić z ręką w nocniku.
Gosc 2017-04-04 11:51
Generalnie, firma to DNO...
Nie polecam pracy tutaj, chyba ze kogoś interesuje praca w ciągłym kłamstwie i manipulacji. Brak jakiegokolwiek wsparcia marketingowego, brak wsparcia handlowego, brak przedewszystkim pomysłu na pchniecie firmy dalej. Kierownictwo zatrzymało się na etapie początku swojej działalności na rynku. Rokowania na przyszłość są bardzo negatywne.
NIE POLECAM
bernerek 2017-04-05 20:07
Zle jest bo handlowcy nie noszą krawata!!!!!! I dlatego nie idzie. W normfest ważne jest żebyś był głupi bo tylko taka osoba uwierzy w pierdoly ktore gadają kierownicy no i żebyś nie lubił pieniędzy bo tu ich nie ma a wracając do darmozjadów czyt. Kierownik to wy musicie na nich zarabiać na ich toyoty avenisis za 150 tyś na pensje gruube a jak kolega napisał generalnie firma idzie na dno 1. Nie potrafią zatrzymać Ph którzy pracują u nich po kilka lat a jak wiadomo klient kupuje od Ph a nie od firmy i głęboko w 4 literach ma jakość. I tyle w temacie aaa i ogłoszenie o prace naprawdę bardzoooo tanie
Czy to ważne 2017-04-22 10:20
Witam wszystkich
Pracowałem w tej firmie jakiś czas i to co dzieje się w firmie Normfest jest przerażające ,zacznę od początku.
Idąc na rozmowę nie rozmawiasz z head hunterem tylko z kierownikiem i kimś na przyczepkę (nie mają umiejętności wyławiania dobrych pracowników)Wybór opiera się na zasadzie "ten się nada jakieś doświadczenie ma, a i o zarobki nie walczy"
Następnym krokiem jest szkolenie Poznań i Szczecin(kiedyś tak było)Na którym i tu niespodzianka one również nie przeprowadzane są przez profesjonalnych trenerów tylko przez pracowników (brak umiejętności ,doświadczenia)odbywa się to szybciutko bo trzeba jeszcze zaliczyć Szczecin gdzie szkolimy się z produktów i też brak profesjonalizmu bo szkoli kierownik jednego z regionu.
Jak "Młody"już wszystko wie rusza w plener i co okazuję się że trafia z głową pełną wiedzy na region na którym albo zmieniali się handlowcy co kilka miesięcy ,albo w ogóle nikt nie zaglądał i zaczynają się schody ,brak wsparcia ze strony kierowników (Ja usłyszałem słowa "Słuchaj region jest jak każdy inny musisz go poukładać po swojemu i będzie hulało ")Nic podobnego bo zanim pokładasz region o ile się to uda mija ok.pół roku a ty w tym czasie zarabiasz po 2000 średnia przyjemność wysłuchiwania opinii o swojej firmie że jest droga,że płaci się za dostawy,że brak gadżetów ,że rotacja pracowników duża i zaraz pewnie też się pojawi ktoś nowy,że z konkurencją można podpisać umowę handlową,że czas na dostawy są bardzo długie,że reklamację rozpatrywane na narzędziach to kpina bo z góry wiadomo że będzie odrzucona.
Ale nie było zawsze tak źle :)
Wyjazd do Niemiec na Kongres heh to była wyprawa ,po podróży kilkunastu godzinnej przebieranie się na korytarzu ,bo nie było czasu ,powrót też był kolorowy brak przystanku bo jak usłyszałem "Panowie szybko szybko bo kierowcom się czas kończy"heheh Nasz Pan Robert to prawdziwy ORGANIZATOR Brawo Ty!!
Ale to nie wszystko Pan zarządzający jest w stanie podnieść ceny zapominając poinformować o tym fakcie PH :)
Taka Sytuacja!
Reasumując Firma Normfest może i ona kiedyś była ok ,może i było można zarobić jakieś pieniądze ale przez zachłanność Pana R.któremu jest wiecznie Mało Mało i Dajcie Gazu ,w tej firmie jest coraz to mniej dobrych ,sumiennych handlowców i firma będzie schodziła coraz niżej .
A warto wiedzieć jedno Firma ,Marka ,czy Zarząd bez dobrych zadowolonych i docenionych Handlowców nie odniesie SUKCESU!!
Ale żeby to zrozumieć trzeba być dobrym Menadżerem ,i przyjacielem swoich pracowników a nie wciskać głodne kawałki że Problem jest w Naszych głowach.
Nie Polecam pracy w Firmie .
8
Zostaw swoją opinię o normfest - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie normfest