brak logo

normfest

Poznań

Opinie o normfest

Swój 2014-10-02 09:18
Powiem tak.
Jak wykonujesz plany, pozyskujesz i reaktywujesz klientów , bierzesz udziały w akcjach sprzedarzowych to to ma duży wpływ na twoja pensje. Nic za darmo.
Ale podstawa to CHCIEC... Bo jak się ni chce to i salamon z pustego nie naleje.
Sam 2014-10-05 19:45
Ale kolega Swój gadką kierownika poleciał. Polecam sobie zadać jedno pytanie : Czy widzę się w tej firmie za 5/10/20 lat? Jeżeli poważnie myślisz o swojej karierze, planujesz przyszłość - nie zwiążesz się z Normfestem, z prostego powodu - bo to zwykła wyżymaczka. A na domiar złego będą Cię cisnąć miernik kierownicy bez autorytetu
Janek 2014-10-09 15:44
Witam Zadzwonili do mnie ze mam przyjść na rozmowę pytanie czy warto czy można zarobić ok 2,5 - 3 tys??
Pedros 2014-11-15 00:18
ZNAWCA masz absolutną rację, jak się chce to dostaniesz to na co zasługujesz!! Trzeba mieć tylko odwagę i chęć poszukiwania.
Teraz z perspektywy czasu, po prawie roku po opuszczeniu szeregów NF, mogę pogratulować wytrwałości i wiary kolegom którzy dalej trwają w NF.
Jeśli chodzi o mnie to dalej pracuję w handlu, po prostu lubię to (nie wypaliłem się). Narzędzia pracy (laptop, samochód, nieograniczony dostęp do netu, nawet własne biurko)to w firmie handlowej oczywista oczywistość.
Obecnie sam ustalam ceny, marżę, nie muszę się w tym temacie nikogo prosić o łaskę. Różnica polega na tym że w obecnej firmie praca sprawia mi przyjemność i to zaj@@@bistą, daje radość i satysfakcję (pomijam sprawy finansowe - sama podstawa netto jest taka jak w NF wszystkie składowe pensji brutto. Ponadto ciągłe szkolenia produktowe i handlowe , również za granicą, imprezy z dużą pompą i dwudniowym kacem - w NF na to nie licz. Miej świadomość że tu będziesz tylko sprzedawcą-akwizytorem, nic ponad to. Niezależnie ile przepracujesz lat i ilu zdobędziesz klientów Twoja pozycja z pierwszym dniem miesiąca będzie taka jak w pierwszym dniu pracy :)
Ale wracając do pytania czy warto?
Oczywiście że tak, WARTO! Jeżeli masz leżeć brzuchem do góry i śmierdzieć na kilometr leniem to .. sam sobie dokończ...
Reasumując: NF wspominam z sentymentem. W większości fajna WIARA tam pracuje/pracowała.

Pozdrawiam.
3
Czupakabra 2015-01-01 20:52
Pytają o to czy będziesz pracował za najniższa krajowa bo taka podstawa jest w Normfest a skoro jest ogłoszenie na jakiś teren to napewno będziesz kręcił sie z wypłata koło tej sumy także totalne dno
3
LACKY 2015-01-19 11:06
Jak to mawia Spy..... z zycia: ;)
Prezes Robert K. pyta się swoich pracowników co kupili sobie za 13-ą
pensję. Zaczyna od dyrektora:
- No i jak tam, dyrektorze? Co pan sobie kupił za 13-ę?
- Nowiutkie Audi A8.
- A resztę?
- Ulokowałem na koncie w banku szwajcarskim.
Podchodzi do kierownika:
- I jak u pana, kierowniku? Na co pan wydał 13-ę?
- A kupiłem skodę octawię...
- A resztę?
- Wrzuciłem na książeczkę oszczędnościową.
Podchodzi wreszcie do pracownika biurowego:
- Co pan sobie kupił za 13-ę?
- Kapcie.
- A resztę?
- Babcia dołożyła.
5
wojtek_misiu 2015-03-03 12:39
Witam,
jestem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną do NF.
Teraz mam 4800 brutto podstawy plus premia kwartalna.
Czy jest sens iść na wspomnianą rozmowę i starać się o pracę czy lepiej szukać dalej ???
luzbluz 2015-03-03 13:23
podpinam sie jakie zarobki na przedstawiciela handlowego ?
Kolega wyzej masz 4800 brutto podstawy? to wątpie zebys lepiej trafil w handlu...
lol 2015-03-13 10:27
będziesz mógł się cieszyć ja 4800 brutto dostaniesz za dwa miesiące
prezes 2015-04-17 15:57
udostepniam ponownie:
...Pieniądze to nie wszystko, czyli jak nagradzać pracowników i nie wydać na to ani złotówki... ot filozofia prezesa szkoda tylko że sam się do tego nie stosuje.
2
NIEMY 2015-05-14 07:08
Prezio skończył kurs o alternatywnym nagradzaniu, gdzie uczą jak pracownika jak to zadowolenie z pracy rośnie u pracowników jak się ich pochwali. Tanie sztuczki rodem z Biedronki. Czy jest jeszcze w tej firmie pracownik który zatrudnił się 7-8 lat temu? Rotacja na maksa
1
Grzesiek 2015-06-17 15:17
Tak czytam to wszystko i zastanawiam się ile firm o nazwie Normfest jest w Polsce. Kolega SWÓJ ma całkowita racje. Ja pracuje w tej firmie nie cały rok i powiem tak nie wziąłem wypłaty niżej 3000 do ręki. Trzeba tylko chcieć, prezes jak i kierownik szanują pracownika, ekipa jest mega z nimi można załatwić wszystko. Kierownik słowny jak coś obieca zawsze słowa dotrzymuje. Pozdrawiam niedowiarków którzy boja się ryzykować i leni którym niechce się pracować.
Pppp 2015-06-30 22:00
Szedł Grześ przez wieś i głupoty opowiadał ...
1
eee 2015-07-03 20:55
Pppp...dolisz głupoty nie wiem co bierzesz ale odstaw
1
Grzesiek 2015-08-13 07:34
Bubu pracujesz tutaj ze się wypowiadasz? Chyba wiem ile dostaje kasy
PH 2015-08-20 21:05
Hehe widzę ze nieudolni dalej siedzą przed kompem i narzekają na cały świat
2
Mechanik 2015-09-03 18:58
Produkty maja bardzo dobre nie to co berner czy forsh
3
Były 2015-11-06 09:28
cieżko zarobić a konkurencji cała masa co przy ich cenach jest to kłopot
Martin 2016-01-04 13:37
marne zarobki jak na dobrego handlowca bo tylko taki pociagnie obrót w tej firmie
gość 2016-01-07 17:48
to ja wam napisze jak naprawde wyglada praca w NF. Wynagrodenie to 1216 netto plus prowizje. Tak jest i Rafal nie pisz glupot , że nie. Jak na Handlowca to psie pieniadze. Moze kolo 2000tys zarobisz oczywiscie jak zrobisz plan bo bez tego to i 1400 moze byc. Pewnie zaraz kolega napisze , ze tyle zarabiaja Ci ktorym nie chce sie pracowac i tu niespodzianka bo tak nie jest. Kolejna sprawa samochod-moze byc , biedny ale jest natomiast kierownicy ktorzy z Ciebie zyja jezdza Oktaviami na full wyposarzonymi i to sa oszczednosci w firmie ktora niby prawie nic nie zarabia-dziwne. Praca w konkurencji jak pisze kolega nie odbywa sie na wlasnej dzialalnosci , sciema i tyle. Opinie napisalem jako byly pracownik nie po to aby straszyc tylko aby kazdy wiedzial jak naprawde jest.jesli aplikujesz na teren na ktorym dawno nikogo nie bylo lub przedstawiciele zmieniali sie ciagle to bedzie bardzo ciezko.Tyle negatywnych opinii na temat firmy z niczego sie nie wziely.
1
Mądrala 2016-01-08 23:06
Panie i Panowie! Prawda o pracy handlowca w Normfest jest taka: jak masz wyniki to jesteś zadowolony, jak Ci nie idzie to jesteś... niezadowolony. Proste! Jak w każdej firmie handlowej! Poza tym, jak w życiu, musisz mieć trochę szczęścia, trochę chęci, trochę umiejętności i wiedzy. Jest duża konkurencja ale gdzie jej nie ma! Dostajesz: jasne reguły, szkolenie wprowadzające, narzędzia pracy (telefon, tablet, samochód na jaki sobie zapracujesz), kasa oficjalnie i na czas, wino (za każdy kolejny rekord obrotów) no i kierownika (można trafić różnie). Nie dostajesz: szkoleń (nie licząc ww), gadżetów dla klientów, "wczasów pod gruszą", prezentów pod choinkę (bony, paczki itp) ani na wielkanoc, karnetów do klubu fitness, pakietów medycznych (chyba, że sam sobie wykupisz), ubrania roboczego (podobno kiedyś dostawało się koszule i krawaty).
1
ph 2016-01-24 11:09
wynagrodzenie oparte o sprzedaż bez podstawy, naliczana wieloskładnikowa, na umowie wpisana najniższa krajowa, a narzędzia to nie jest coś ekstra to tak jakby pisali że księgowej dadzą komputer.
1
ph 2016-01-24 23:46
Być może pracowałeś w takiej firmie, ale ja nigdy się nie spotkałem z tym żeby firmy zatrudniała przedstawiciela handlowego na etat i wymagała od niego samochodu komputera i telefonu więc czym się tu podniecać, a jeżeli praca była na własnej działalności gospodarczej lub wynagrodzenie zależało tylko od sprzedaży to zaczynali od 5tys brutto. Jeżeli ta oferta wygląda właśnie fajnie to ślij aplikacje i powodzenia w nowej pracy ci życzę, no chyba że płacą ci tylko za pisanie pozytywów.
ralf 2016-02-08 01:05
chyba czytać dobrze jeszcze nie potrafisz. przewiń trochę do góry, w tej firmie max 2,5 tys
1
igi 2016-02-10 19:52
to to jest firma handlowa czy warsztat?
bob 2016-03-08 21:31
to co ty robisz? w ogłoszeniach na pośredniaku więcej płacą. handlowcem to raczej nie jesteś. nawet za machanie łopatą więcej płacą.
Handlowiec 2016-03-19 01:12
Jak nie podniosą zarobków to ci dobrzy bedą szukać innej firmy handlowej
2
ryś 2016-04-10 01:08
ile miesięcznie płacisz za mieszkanie i gaz?
czyli uważasz że w tej branży to jest max co można osiągnąć i tak płacą we wszystkich firmach.
to nie handlowcy tylko akwizytorzy, zbierają zamówienia na karteczce, nawet katalogu elektronicznego brak, minimum 15 wizyt dziennie to raczej czasu na rozmowę i przedstawienie oferty mało. taka chemia to we wszystkich hurtowniach i nie tylko.
fajne na początek dla młodych korporacyjnych którym łatwo mózgi wyprać i są jeszcze zadowoleni że za frajer robią po 10-12 godzin
Handlowiec 2016-05-10 22:04
Ok robimy zamówienia na karetce i w czym to przeszkadza? Teraz jest e-shop i robisz elektronicznie. 15 wizyt?? Ciekawe w jakim okręgu u nas jest potrzebujesz czasu dla jednego klienta to siedzisz ile trzeba i nikt ci głowy nie urwie. Poczytaj definicje akwizytorstwa a pózniej o niej opowiadaj. Pracowałeś u nas? A może pracujesz?
lobaso 2016-05-26 00:22
widzialem dziś we wro seata ibize kombi z logo fimrmy, wiec nie jest źle :)
Normfesciak 2016-05-26 07:24
W 2014 jeszcze kleili logo później już samochody są nie oklejone
Michał 2016-05-26 09:02
A skąd Ty taki obeznany w pracy i zarobkach w Normfeście, Bzdury piszesz i tyle i albo tu nie pracowałeś, albo byłeś tak słaby, że się tu nie nadawałeś.
Michał 2016-05-26 09:05
A skąd Ty taki obeznany w pracy i zarobkach w Normfeście, Bzdury piszesz i tyle i albo tu nie pracowałeś, albo byłeś tak słaby, że się tu nie nadawałeś.
..... 2016-05-28 22:41
W branży automotive zarobki wahają się między 3,5 a 6 tys. , więc to co się zarabia w Norfescie, jest dobre dla świeżaka po szkole, jak masz rodzinę to nie będziesz się widział w tej firmie. Choć zdecydowanie trzeba powiedzieć, że wymarzoną robotę właśnie dzięki normfestowi znalazłem, przechodząc do jednego z moich klientów
1
lobaso 2016-06-07 03:06
Było małe logo na klapie
Ph 2016-06-21 08:11
Jasne że jest realna. Zalezy od regionu. Ja pracuje 1.5roku i klika razy wziąłem ponad 5 do ręki
Tex 2016-06-24 00:22
er a na jaki rejon kandydujesz ?
PH 2016-07-28 18:57
Dobra atmosfera w firmie , praca tylko dla ogarnietych ph
Grzesiek 2016-07-28 19:55
Oczywiscie że są takie osoby. Znam osobiscie przynajmniej 10os nie licząc kierowników
Tomek 2016-08-02 09:43
I tak pracujesz sam, więc na atmosferę nie musisz zwracać uwagi poza oficjalnymi spotkaniami :). Myślę, że warto spróbować i samemu sprawdzić. Powodzenia.
Ph 2016-08-05 11:41
Ja pracuje już dłuższy czas i nie narzekam kierownik super gość, cisnąć musi takie jego zadanie ale załatwisz z nim wszystko
Masakra 2016-08-14 10:49
Firma na 2-3 lata , potem czujesz się zużyty. Rotacja jak diabli, a Ty jesteś tylko tabelką.
Urlop zapomnij, chorobowe ? Nikt Ci nie będzie współczuł, masz robić obrót i tyle
2
Ph 2016-08-14 13:19
Powiedz mi gdzie nie ma rotacji ph?
on 2016-08-26 10:10
nie robili obrotu
tex 2016-09-11 01:24
Podstawa ( najnizsza krajowa ) + premia za wykonanie planu( obrotu ) + plus smieszne zdania które są uzależnione od zrobienia planu ( obrotu ) + prowizja za wykonanie planu . Jeżeli nie wykonasz obrotu na najdroższych produtkach na rynki dostaniesz h.... do d... za przeproszeniem . Jak nie zrobisz planu nie masz żadnych premi i dostajesz najnizsza krajowa na konto . Zero gratisów ( chyba , że gratisem mozna nazwac zakup przez klienta za 500 zl i dostac scyzoryk z logiem firmy albo zakup za 1000 zl i dostac polar nadający sie na budowe jedynie . Ogolnie firma na wymarciu w porównaniu do konkurencjii . Zero marektingu . Szkoda czasu
3
Milan 2016-09-11 20:26
No ja uważam, że jeśli chodzi o Przedstawicieli Handlowych to zawsze chętnie przyjmą, polecam spróbować
PH 2017-02-17 18:01
Hej, jestem zainteresowany ogłoszeniem w sprawie pracy w Normfest. Czy ktoś napisze jaka jest obecnie tam sytuacja?
Wawa 2017-02-19 17:15
Idź na rozmowę to się przekonasz..... Ze istnieją jeszcze takie firmy co dają podstawę 2000brutto plus premia za plan która raz jest a raz niema, jednym słowem ogólna tragedia. Z tego co widzę ludzie zaczynają uciekać po wprowadzeniu nowego systemu wynagradzania w którym jak nie zrobisz. Planu to 2000 brutto także nie polecam totalny syf!!
phb 2017-02-19 19:17
Może kolego u Ciebie w regionie totalny syf. U mnie jakoś idzie choć faktycznie nowy system wynagradzania troche namieszał. Ale jest początek roku zobaczymy co będzie dalej. Ja ogolnie polecam. Mogę wiedzieć na jaki region chcesz kandydować?
Powodzenia 2017-02-20 00:17
Masz rację -phb- trochę namieszał - uświadomił, że nie ważne ile lat pracujesz i ile energii poświęcasz firmie, każdego pierwszego dnia nowego miesiąca jesteś nikim wobec tabelki (oby jak najdłużej było u Ciebie dobrze). W ogłoszeniu o pracę jest napisane, że poszukują do: doradztwa-obsługi-sprzedaży. Jeśli nie wykonasz planu to wynagrodzenie za trzy obowiązki to 2000 brutto. Miesiąc doradztwa i obsługi klientów nie ma znaczenia - nie sprawdziłeś się jako sprzedawca i nie ma premii a co za tym idzie godziwej płacy. Akwizycja... (brak ciągłości i odpowiedzialności, liczy się tylko sprzedaż) nie dla ludzi myślących o stabilności. Także wypasiony Seat, tablet i krawat czeka... (bez tego nie ma sukcesu...) Powodzenia
Zostaw swoją opinię o normfest - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie normfest