brak logo

normfest

Poznań

Opinie o normfest

? 2017-06-01 17:47
Rafał, nie wygłupiaj sie z tymi samochodami;) nawet dziecku nie wmówisz, ze avensis w tej opcji jest tańszy od Octavii... Kierownicy to zwykle darmozjady i tyle w temacie!
3
NF 2017-06-01 20:44
Oczywiście że Octavie są tańsze bo są gołe nie mają nic czarne klamki,lusterka,brak CD ,goła podstawa a Avensis na pełnym rynsztunku
3
PH 2017-06-02 11:36
Byłem kolego jak chłopaki odbierali akurat octavię mowię o handlowcach A i klamki lusterka w kolorze do tego Alu, one fabrycznie CD nie maja Ew mogą mieć zmieńiarke w schowku
? 2017-06-03 08:04
Kolejne kłamstwo... Alu to tylko kierownicy widzieli i nikt poza nimi...
4
wircik 2017-06-04 08:17
Kolega z wawy zwolnij się sam , chcecie to zapytajcie go ,widzę ze kierownicy działają na forum
3
NFe 2017-06-04 21:49
Odwracają uwagę od podstawowego tematu - kiepskiego sytemu płac! Nie wiem, czy jazda autem służbowym z alu, czy bez poprawia humor po wypłacie...
3
PH 2017-06-05 11:25
Zdziwisz się kolego kolega w rapidzie miał np Alu
NBK 2017-06-05 23:11
A kierownice też miał? Co ty masz matole we łbie cieszysz się jak szczerbaty do suchara że kolega miał alu a inny ich nie miał ,nie zmienia to faktu że wykorzystują nas jak mogą płacą śmieszne pieniądze no i te nagrody za pozyskanie nowych klientów po prostu żenada!!!
6
Były PH 2017-06-06 11:24
Nie rozumiem jednego... Jak Wam tak źle to się trzeba zwolnić i już :-)
4
Ph 2017-06-07 11:23
Sam jesteś matoł bo czytać ze zrozumieńiem cymbale nie umiesz już się niedziele ze mało zarabiasz. Poczytaj do jakiego wątku pisałem o tych Alu a pózniej się wypowiadaj. Twoja mama musiała dużo śniegu jeść ze takiego bałwana urodziła i kolego to ty zacząłeś ja Cie nie obrażałem. A co do płac to się z tobą zgdadzam w 100 %
1
? 2017-06-07 21:19
Bardzo dużo chłopaków się w tym roku już pozwalnialo. Najwięcej chyba w Warszawie. Czyżby poklosie nowego systemu wynagrodzeń?
4
NF 2017-06-08 00:21
Łącznie od początku roku odeszło kilkunastu handlowców tych b.dobrych i tych mnie zaradnych ale odchodza na potęgę ,może któryś z kierowników da znac Prezesowi ze to w zlym kierunku idzie i że jak tak dalej będzie wspólnie z dyrektorem finansowym zarządzał to niedługo będą sami musieli wsiąść w te wypasione furki i klientów poszukać
5
nn 2017-06-08 20:36
Jeśli się gwarantuje zarobki na poziomie 2000 brutto a co więcej pozostaje uzależnione od wielu czynników to nie się co dziwić, żadna to w dzisiejszych czasach mega oferta. Następcy też się mocno zastanawiają, czy brać taką pracą. Raczej nie ma czego polecać i się oszukiwać, że tak łatwo osiągnie się sukces!
5
Noiz 2017-06-14 07:23
Sukces?a co to jest ?w tej firmie możesz się urabiać po łokcie jedynie co możesz za to otrzymać to słowo Dobra Robota :) z ust Pana R.które to już stało się klasykiem w naszej firmie.
Ktoś wcześniej napisał że jak nam tak źle to żebyśmy się zwolnili no właśnie kolego to robimy coraz więcej osób odchodzi nawet starych handlowców.Nic nie dzieję się odrazu ale w tym tempie do końca roku będzie cały skład wymieniony :)
a kto wie może w końcu Kierownicy i sam Boss??
Tego Wam i Sobię Życzę!!
7
? 2017-06-22 20:36
Ja szczęśliwie swoją karierę w tej firmie zakończyłem jakiś czas temu... To będzie bardzo złe wspomnienie i najgorszy etap w życiu zawodowym.
Firma typowo fasadowa - z zewnątrz niemiecka jakość i nowe samochody, a w środku syf jakiego w życiu nie widzialem:
1. Zarobki 2000 zł brutto - tutaj jak najbardziej realna, nie zrobisz planu, a na Twoim koncie zawita 1400zł... Co z tym zrobić? Walnąć sobie w łeb...
2. Magazyn/wysyłki - temat rzeka... Wysyłki przychodzą jak chcą, zamówienia często niekompletne...
3. Kadra kierownicza - tutaj chyba największy brak słów... ludzie kompletnie nie przygotowani do funkcji. Wiedza produktowa - ok, ale za to handlowa - Dramat. Chłopaki sympatyczne, ładnie się uśmiechają, a mają swoich pracowników z idiotów, kropka.

Podsumowując:
1.Kasa najmniejsza w branży.
2. Towar, ok
3. Kierownictwo - Dno

Nie polecam....

Zapomniałem jeszcze o naszych gwiazdach z biura - tutaj każdy sobie dopowie;)

5
NF:) 2017-06-23 23:18
W 100% prawda. Nawet specjalista od floty się ewakuował :)
7
Majkel 2017-06-27 07:01
No i to odzwierciedla sytuację w Firmie w 100% nawet asystent ,prawa ręka Prezie wbija ch... w pracę po tylu latach i podejrzewam że to nie ostatnia zmiana ze starej załogi w tym roku :) Panie Prezesie podnieś Pan Pensje bo sam będziesz Pan nie długo pracował.Bo szefowa wiecznie poza pracą wieczny urlop :)
Bartek powodzenia Szkoda Ciebie że odchodzisz od nas.
6
:) 2017-06-27 22:00
...Zapomniałem jeszcze o naszych gwiazdach z biura - tutaj każdy sobie dopowie;)...

Dział utrudniania pracy przedstawiciela oraz olewania oczekiwań klienta
6
wirtek 2017-06-27 22:26
Chwila , od Gosi to się od.... Jedyna dziewczyna , mila i sympatyczna i o co poprosisz zawsze pomoże a reszta gwiazd brak słów. Ja również nie dawno odszedłem z tej kupy i zobaczyłem ze można normalnie żyć a pan prezes niw długo już nie będzie klepal się po kieszeni a ze swoim doświadczeniem i wyksztalceniem to nawet na lidera do biedry go nie wezmą , kierownicy masakra śmieją się z innych pracowników a sami wygladem i inteligencja nie grzeszą ....ciekawostka.... Na dolnoslaskie jest kierownik i ma aż dwóch pracowników pod sobą i to sa oszczwdnosci ?
3
Mnich 2017-06-28 09:05
Ale liczy się że to kolega Prezia i jest nie do ruszenia a oszczędności można poszukać gdzie indziej np.za nie wypłacenie ekwiwalentu za urlop :) Zawsze myślałem że paski płacowe to jest taka norma standard ?Okazuję się że nie ja pracuję już kilka lat i dostałem tylko raz pasek po kilkunastu tel.do biura na którym ani śladu o wynagrodzeniu za urlop.
2
Były PH 2017-07-29 10:13
Czyżby nikt nie chciał skomentować ostatniego spotkania z prezesem?
3
Kania 2017-07-31 17:47
,,Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych, słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić pańskie postępowanie panie von Nogay''
4
Tak 2017-08-01 07:19
No cóż tu komentować jak zwykle ubolewanie nad sytuacją w firmie jak to słabo się dzieje jakie małe zyski generujemy ;/ ale jak Patrzyłem na obu Panów z Poznania to nie widziałem żeby się im źle wiodło Panowie zadowoleni opaleni jak z obrazka :)Tylko w głowach jak by pustawo i kłamstwami wiecznymi zalatuje .Może by tak od czasu do czasu zmienić taktykę i jednak kogoś pochwalić wynagrodzić premią?Premia Panie Robercie to takie coś co wypłaca się dobrym sumiennym pracownikom w googlach Pan se znajdzie a jak nie to ktoś z biura powinien sobie poradzić z tym tematem .
6
Weronika 2017-08-03 12:46
@Tak rozumiem, że jesteś pracownikiem normfest. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o pracy w samej firmie? Chętnie dowiemy się o mocnych stronach tego pracodawcy oraz o tym, co jeszcze warto by zmienić. Takie merytoryczne wpisy bardzo pomogą osobom, które na ten wątek trafiły szukając informacji o swoim potencjalnym miejscu zatrudnienia. Co możesz im doradzić?
wierzba 2017-08-03 22:14
Ale co chcesz zmieniać w normfest???
Marian 2017-08-04 16:05
slyszalem ze malpki z nf dostaly dodatek do wyplaty w formie bananów ? czy to prawda ?
Mech 2017-08-04 19:58
Produkty dobre,
tylko, czemu próbują sprzedawać Hazet,
bez wiedzy o tych narzędziach ?
2
Prezes 2017-08-04 21:11
Heh co można poradzić przyszłym handlowcom?Myślę że jak ktoś poczyta te wszystkie opinie sam wyciągnie wnioski i odpowie sobie na pytanie czy Ja na pewno chcę być w firmie w której jest tak źle?W której nigdy nie mogę liczyć na premię bo zawsze jest za mało ,w której niema osobo zarządzającej?noo chyba o Panu Prezesie nie można powiedzieć że jest dobrym Szefem :) Bo dobry Szef dba o swoich ludzi a nie spiewa tą samą spiewkę że w naszej firmie jest bardzo źle i na nic niema pieniędzy ,Aż strach czy firma dotrwa do końca roku jak tak źle się dzieje:(
No ale jedno jest pewne w tej firmie jak w żadnej innej można być średnie 2 dni w tygodniu w pracy a resztę na urlopie i to przez okrągły rok chyba większość wie o kim mówię :) Co otwieram meila czytam "dziś jest na urlopie"
3
oxim16 2017-08-04 22:02
Miało być merytorycznie...
Zostaw "Em" w spokoju... To spoko Babka.
A-ha... nie jestem prezesem, v-prezesem, dyr. finansowym ani kierownikiem.
Jestem takim samym handlowcem jak ty.
To kto ile czasu spędza w robocie, to przecież kwestia organizacji własnej pracy.
1
Marcin 2017-08-10 16:15
Jedyne co mozna doradzic szukajacym pracy to nie aplikowac do tej firemki a obecnym isc do normalnej firmy i zaczac zarabiac normalne pieniadze ale to kwestia ambicji :) Pozdrawiam
5
marian16 2017-08-13 18:18
Ja też nie polecam tej firmy, wiecznie tylko słychać, że słabo i na stratach.
Jak przyjechał prezes z Niemiec i i powiedział, że dziękuje za wynik, to po tygodniu wszędzie były konferencje. Ja na swojej usłyszałem, że się niemiecki prezes pomylił. Hahahaha...
Jak by nie był zrobiony obrót wg. planu, to już dawno byśmy mieli innego wodza przywiezionego z centrali.
Już niedługo znowu obetną procenty za chemię, bo przecież ciągle mało. Czy ktoś dostał może kiedykolwiek regulamin pracy po podpisanych zmianach????A kopię karty stanowiskowej???
Ale oszczędzamy, oszczędzamy...
Jak teraz nie wypłacili za pobrania, to od przyszłego miesiąca z przyczyn technicznych nie będą już płacić.
To co tu polecać...
5
Stachu 2017-08-15 20:21
Paski z wypłat też doprosić nie można ,ekwiwalent urlopowy ? co to takiego można by spytać bo chyba sam Dyrektor wie jak jest naliczany bo w zasadzie i tak nie można tego zweryfikować cały czas jest za coś potrącane ,a już z tymi kilkoma zł.za pobrania które nie zostały wypłacone to już przegięcie pały no ale Wódz pojechał na urlop więc Panowie do Roboty!! Bo pan prezes poprosił o wykonanie planu !!
3
Grucha 2017-08-16 08:18
super praca
super auto
super zarobki
super ipad
super telefon
super koszule z logo
super bony świąteczne
super kierownictwo wykwalifikowany sztab ludzi
super pracownocy biura
Wszystko super, cieszę sie ze tu pracuję
3
Ph 2017-08-16 11:24
Chyba kolego nie o tej firmie piszesz pomyliłeś okienka :D
3
Grucha 2017-08-16 17:49
Jasne, że nie, ale tak wyglądają opinie o normalnych firmach. Ja teraz tak mam i zyczę Wam powodzenia. A moja opinia może być ściągawką dla waszych waszmościów na górze.
5
Ten co wie 2017-08-20 17:25
Norsrestt jesli nie ma zadnej pracy i nie masz na chleb i na rachunki to na chwile mozesz sie zaczepic i w miedzy czasie szukac cos normalnego
6
LM 2017-08-24 01:31
Jakieś zmiany podobno na warszawie znowu?
PH 2017-08-24 21:36
caly czas sa zmiany niestety caly czas na gorsze
3
Wurc 2017-08-26 08:32
Panowie i Panie :)
Bo w tej firmie dobrze to już było teraz jest przyjęty kurs na wciskanie nam ciemnoty że jest źle że za mało z siebie dajemy :) Ale z tego co wiem Pan Prezes to czyta więc może za którymś razem dotrze do niego że jesteśmy ludźmi myślącymi i to że jemu się wydaję że jest sprytny i cwany to jest w błędzie :)
Bo ludzie naprawdę szukają pracy w regionach i tylko czekać jak znowu się ktoś zwolni!!Wiem Wiem że w tej firmie póki co nikt się specjalnie tym nie martwi ale co będzie jak odejdzie znowu jakiś handlowiec i jego następca będzie robił mniej niż On?Pewnie powie że za 2500 zł to on nie będzie robił w "Niemieckiej"Firemce" a Pan Prezes powie no tak tyle zarobiłeś ile przyniosłeś zysku dla firmy !!!Upss Nie zapomniałem że Prezes nie mówi on ma od tego Ludzi tzn.Kierowników co w tym przypadku było by nie zgodne z prawdą:)
Pzdr. Prezesa na końcówce Urlopu
PS.Wracaj do nas bo brakuję nam Pana felietonów ...Dajcie Gazuuuu Buahahahahahaha
6
PO 2017-08-27 01:12
Pozwolę sobie zacytować słowa naszego panującego, które pamiętam z konf. " nic tak nie niszczy firmy jak fluktuacja pracowników"
Ciekawe...
3
ph 2017-08-27 15:02
hehe ludzie wieksze pieniadze to kobity w dyskontach zarabiaja z dwoma sobotami ;) szanujcie sie proszee i reaktywujcie swój Honor !
6
Wurc 2017-08-27 20:46
Haha też to pamiętam :) No nic tak nie motywuję jak zdrowe podejście doi swoich pracowników no nikt ci tyle nie obieca co Robson :)
3
Weronika 2017-09-18 09:02
@PH piszesz, że w firmie nastąpiły zmiany na gorsze. Co takiego uległo zmianie? Mógłbyś powiedzieć też coś więcej o pracy w dziale handlowym normfest? Takie dodatkowe informacje mogą być pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.
WE 2017-09-28 22:11
Dajcie gazu jutro ;-)
1
Timoty 2017-10-01 20:34
Buahahaha nieee nasz felietonista nic nie pisze nie motywuje czujemy się opuszczeni :(( Szefie prosimy o jakiś doping przecież Pan robi to najlepiej na Świecie Robson Robson Robson !!!
3
Chętny 2017-10-03 00:08
Mają obecnie jakieś ogłoszenia na Warszawę?
Ile się zarobi jak nie wykonam targetu?
Jakie auto na start?
obecny 2017-10-03 16:53
Najnizsza krajowa. Auto seat
Chętny 2017-10-04 00:02
Najniższa obecnie to 2tyś brutto czyli ok 1,4tyś na konto.
Chyba kolego pomylileś sie olbo tak piszesz dla pisania.
To nie mozliwe, bo wiecej zarobie jako myjkowy na myjni czy na wykładaniu towaru w markecie.
3
Thai 2017-10-04 11:06
No widzisz a jednak to bolesna prawda!
Na początek dla zachęty dostaniesz 2000 na rękę stałego wynagrodzenia tak było kiedyś po 2-3 miesiącach twój regionalny zacznie cmokać że musisz przejść na wynagrodzenie od obrotu i tu zonk bo jeżeli nie zapniesz planu wyłapiesz podstawę :)
ale zawsze możesz liczyć na coś bezcennego :) Dobre rady swoich przełożonych Oni zawsze znajdą jakąś ciekawą rade podpowiedzą co zrobić :)
1
Chętny 2017-10-05 15:40
Juz nie jestem chętny.
5
Zostaw swoją opinię o normfest - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie normfest