brak logo

normfest

Poznań

Opinie o normfest

Gosc 2017-04-04 11:51
Generalnie, firma to DNO...
Nie polecam pracy tutaj, chyba ze kogoś interesuje praca w ciągłym kłamstwie i manipulacji. Brak jakiegokolwiek wsparcia marketingowego, brak wsparcia handlowego, brak przedewszystkim pomysłu na pchniecie firmy dalej. Kierownictwo zatrzymało się na etapie początku swojej działalności na rynku. Rokowania na przyszłość są bardzo negatywne.
NIE POLECAM
6
bernerek 2017-04-05 20:07
Zle jest bo handlowcy nie noszą krawata!!!!!! I dlatego nie idzie. W normfest ważne jest żebyś był głupi bo tylko taka osoba uwierzy w pierdoly ktore gadają kierownicy no i żebyś nie lubił pieniędzy bo tu ich nie ma a wracając do darmozjadów czyt. Kierownik to wy musicie na nich zarabiać na ich toyoty avenisis za 150 tyś na pensje gruube a jak kolega napisał generalnie firma idzie na dno 1. Nie potrafią zatrzymać Ph którzy pracują u nich po kilka lat a jak wiadomo klient kupuje od Ph a nie od firmy i głęboko w 4 literach ma jakość. I tyle w temacie aaa i ogłoszenie o prace naprawdę bardzoooo tanie
2
Czy to ważne 2017-04-22 10:20
Witam wszystkich
Pracowałem w tej firmie jakiś czas i to co dzieje się w firmie Normfest jest przerażające ,zacznę od początku.
Idąc na rozmowę nie rozmawiasz z head hunterem tylko z kierownikiem i kimś na przyczepkę (nie mają umiejętności wyławiania dobrych pracowników)Wybór opiera się na zasadzie "ten się nada jakieś doświadczenie ma, a i o zarobki nie walczy"
Następnym krokiem jest szkolenie Poznań i Szczecin(kiedyś tak było)Na którym i tu niespodzianka one również nie przeprowadzane są przez profesjonalnych trenerów tylko przez pracowników (brak umiejętności ,doświadczenia)odbywa się to szybciutko bo trzeba jeszcze zaliczyć Szczecin gdzie szkolimy się z produktów i też brak profesjonalizmu bo szkoli kierownik jednego z regionu.
Jak "Młody"już wszystko wie rusza w plener i co okazuję się że trafia z głową pełną wiedzy na region na którym albo zmieniali się handlowcy co kilka miesięcy ,albo w ogóle nikt nie zaglądał i zaczynają się schody ,brak wsparcia ze strony kierowników (Ja usłyszałem słowa "Słuchaj region jest jak każdy inny musisz go poukładać po swojemu i będzie hulało ")Nic podobnego bo zanim pokładasz region o ile się to uda mija ok.pół roku a ty w tym czasie zarabiasz po 2000 średnia przyjemność wysłuchiwania opinii o swojej firmie że jest droga,że płaci się za dostawy,że brak gadżetów ,że rotacja pracowników duża i zaraz pewnie też się pojawi ktoś nowy,że z konkurencją można podpisać umowę handlową,że czas na dostawy są bardzo długie,że reklamację rozpatrywane na narzędziach to kpina bo z góry wiadomo że będzie odrzucona.
Ale nie było zawsze tak źle :)
Wyjazd do Niemiec na Kongres heh to była wyprawa ,po podróży kilkunastu godzinnej przebieranie się na korytarzu ,bo nie było czasu ,powrót też był kolorowy brak przystanku bo jak usłyszałem "Panowie szybko szybko bo kierowcom się czas kończy"heheh Nasz Pan Robert to prawdziwy ORGANIZATOR Brawo Ty!!
Ale to nie wszystko Pan zarządzający jest w stanie podnieść ceny zapominając poinformować o tym fakcie PH :)
Taka Sytuacja!
Reasumując Firma Normfest może i ona kiedyś była ok ,może i było można zarobić jakieś pieniądze ale przez zachłanność Pana R.któremu jest wiecznie Mało Mało i Dajcie Gazu ,w tej firmie jest coraz to mniej dobrych ,sumiennych handlowców i firma będzie schodziła coraz niżej .
A warto wiedzieć jedno Firma ,Marka ,czy Zarząd bez dobrych zadowolonych i docenionych Handlowców nie odniesie SUKCESU!!
Ale żeby to zrozumieć trzeba być dobrym Menadżerem ,i przyjacielem swoich pracowników a nie wciskać głodne kawałki że Problem jest w Naszych głowach.
Nie Polecam pracy w Firmie .
18
wircik 2017-05-03 09:14
Pięknie opisane przez kolegę a i pamiętajcie idąc na rozmowę jeżeli już się zdecydujecie na tak desperacki ruch ... Ale jak już pójdziecie to pamiętajcie zapytajcie o wynagrodzenie bo oni będą tak kręcić żeby Ci nie powiedzieć ile będziesz miał podstawy licząc na to ze uda im Się Ciebie omotać i się zgodzisz. Pytanie do Prezesa ..czy Pan podczas rozmowy wstydzi się przyznać jaka podstawę proponujecie ? 2000 zl brutto hmmm chyba na kasie w biedronce są lepsze warunki finasowe
6
Gosc 2017-05-03 14:10
Nie mówią o tym, bo to WSTYD!
4
Poznaniak 2017-05-06 14:45
"czy to ważne" Opisał warunki pracy w firmie Normfest tak dobitnie ,rzeczowo ,że nie ma co tu dodać więcej !!Zgadza się wszystko od początku do końca !!Brawo kolego/koleżanko
rotacja nabiera tempa co raz są nowe ogłoszenia teraz na Warszawę kogoś szukają!!
3
Były PH 2017-05-11 09:01
Żal mi ludzi którzy tam teraz pracują i zarabiają najniższą krajową.
Wiem, że dużo osób szuka nowej pracy, ale jakoś nikt nie ma na tyle odwagi żeby powiedzieć Normfest do widzenia...

Dziwne, ale w sumie niskie ambicje to niska pensja Bez obrazy:-P
3
NF 2017-05-11 15:51
To nie brak odwagi a brak czegoś lepszego Ja sam szukam pracy ale póki co nic ciekawego niema ale czekam dnia kiedy złożę wymówienie i to z dnia na dzień!Może ktoś w końcu zwróci uwagę że o pracownika trzeba dbać a nie wciskać głodne kawałki.
3
Headhunter 2017-05-11 15:53
Do: Czy to ważne

"Idąc na rozmowę nie rozmawiasz z head hunterem tylko z kierownikiem i kimś na przyczepkę (nie mają umiejętności wyławiania dobrych pracowników)"

Potwierdziłeś tym samym, że nie jesteś dobrym pracownikiem, skoro ciebie wybrali.
2
@ 2017-05-11 23:22
Może kiedyś dotrze do mocodawców w NF, że sukces i rozwój gwarantują w tej firmie ludzie pracujący w terenie. Aby mieć dobrych, wydajnych i zadowolonych z pracy ludzi trzeba ich doceniać. Praktyka dzielenia terenów, zatrudniania na siłę, zmiany naliczania wypłat nic dobrego nie przynosi . Kadra NF ewidentnie się sypie. W dobie braku na rynku ludzi do pracy nie wróży to dobrze. A -gwarancja- zarobków na poziomie 2000 brutto w firmie, która stawia jak twierdzi na jakość jest naprawdę śmieszna. Statek nabiera wody...
3
phb 2017-05-12 20:30
Powiem Ci kolego szczerze tak, też tak myslalem
że tonie i tez chcialem uciekać ale po tym co dla mnie zrobil Prezes powiedzialem ze nie ma opcji. To naprawde zyciowy Gość i mówicie sobie co chcecie ja swojego zdania nie zmienie. Dla wszystkich ktorzy szukaja spokoju i umieja cos dac od siebie polecam :) i jak chcecie wiedziec to nie nie jestem osoba pozostawioną a normalnym PH :) tez mam rodzine i wiem ze przez nowy system mniej sie zarabia ale jest na to sposób bardzo prosty:) chemia chemia chemia :)
? 2017-05-13 22:11
Bzdury opowiadasz kolego... System wynagrodzeń jest zbudowany na granicy prawa. Generalnie każdy z handlowców jest okradany ze swojej pracy. Pół biedy jak zrobisz plan, wtedy dostaniesz chociaż premie...
1
Ph 2017-05-15 09:15
Po części się z Tobą kolego zgadzam przed zmiana zarabiałem więcej ale żadna zmiana nie idzie na nasza korzyść bądźmy szczerzy
1
? 2017-05-15 21:37
Tutaj już nic nie rozumiem... Szefostwo Cię okrada, a Ty twierdzisz, ze tak ma być?!
1
NF 2017-05-15 22:53
Gratuluję :) Pomoc od Prezesa mhhh rzecz święta :) Nie uciekaj z tego statku takich w tej firmie potrzeba głupich i naiwnych pytanie jak długo będziesz na stałej pensji i będzie ci starczało od wypłaty do wypłaty.
Czekaj dalej...
3
Były NF 2017-05-18 20:44
Jako były już pracownik, mogę potwierdzić kilka spraw. Firma jako jedna z nielicznych na okresie próbnym płaci więcej, niż po przejściu na stałe zatrudnienie. Jak trafisz na kiepski teren trochę trzeba się natrudzić, aby wrócić do kasy z okresu próbnego. Prawdą jest też to, że jeśli robisz w przedziale 20000-25000 obrotu i nie zamkniesz planu oraz masz mały udział chemii możesz zarobić 20000 brutto. Powiem tak ,mimo chęci i entuzjazmu aktualnie jest ciężko o sukces. Życzę powodzenia i wytrwałości!
Na rozmowie warto konkretnie pytać o kasę, bo rekrutujący mówią o zarobkach teoretycznych, a gwarantowana po okresie próbnym jest najniższa krajowa! Jeszcze jedna kwestia ilość postów i opinii na gowork.pl potwierdza, że nie jest ciekawie. O firmach w których jest OK tutaj się nie pisze. Niestety jest to czasem jedyne miejsce do wyrażenia swojego niezadowolenia.
3
Były NF 2017-05-18 20:47
zarobić 2000 brutto, z jednym zerem więcej pewnie bym nie pisał;)
1
ON 2017-05-24 09:45
2000 to chyba nowy mlody ja mam 3500 brutto i jest ok wszystko zalezy jak sie dogadasz i czy umiesz sie dogadac Pozdrawiam
Były PH 2017-05-24 15:57
Co to jest 3500 zł brutto? Przecież to jakaś kpina... Chyba że ktoś mieszka z mamą lub mam małe potrzeby. Nawet wtedy to paranoja. Chłop powinien zarabiać min ok 4 tys na rękę. Dlatego też już nie pracuje w tej firmie:-)
1
Były PH 2017-05-24 15:58
Ma małe potrzeby miało być
:-)
1
Poznaniak 2017-05-25 07:07
Hehe 3500 brutto całe 2500 na rękę można naprawdę pożyć ,utrzymać rodzinę i dom ! Ale ciekawe jak długo będziesz miał te 3500 bo przy kolejnym miesiącu w którym firma nie domknie planu Panu Prezesowi może się dobra wola skończyć a z tego co widzę to obroty spadły u wszystkich i cała firma niema się chyba za specjalnie .
Więc kolego ciesz się tym szczęściem i korzystaj z tych luksusowych warunków finansowych bo kto wie czy za miesiąc nie wpadnie ci okrągła sumka 2000 brutto :)
3
? 2017-05-25 22:50
Ma pensje 3500 zł na "gębę" u kierownika. Na papierze 2000 zł brutto :)
3
Poznaniak 2017-05-26 06:58
I czujesz się bezpiecznie w tej firmie?Nie martwisz się że za jakiś czas twój kierownik powie ci słuchaj skończył się twój okres ochronny musisz wejść na obrót
Chodzi o to że w tej firmie większość tematów i spraw opiera się na "gębę"
1
Chemik 2017-05-26 09:41
Czytając te wszystkie opinie od jakiegoś czasu, zastanawiam się czy ta firma nie łamie praw pracowników. Umowy na najniższą krajową, "wypracowywanie" sobie podstawy, ten cały system wynagradzania... Co to ma być? Według mnie to zwykłe oszustwa.
1
@chemik 2017-05-26 14:32
No na pewno nie jest to do końca zgodne z prawem tak samo jak liczenie RE od innej kwoty ,kiedyś przez pomyłkę trafiło do kogoś zestawienie cen zakupowych i pamietam kilka pozycji gdzie przykładowo produkt kosztował w zakupie 20 zł nasza cena minimalna wynosiła 35 zł więc RE powinno wynosić ok 70% a było na poziomie 49%
To samo z urlopami każdy raz w roku jest zobowiązany do wykorzystanie jednorazowo 10 dni ,NIE można w naszej firmie wziąć 5 dni ile chcesz .
Ex Bonzo 2017-05-26 15:53
Chemik, chyba nie masz racji. Trochę się doucz albo nie pisz bzdur. Bo to nie przystoi. Przestrzegają tego jak świętości(10 dni roboczych + 2 weekendy = 14 dni).

Cytat:

"Reasumując powyższe należy stwierdzić, iż z uwagi na kategoryczny zapis art. 162 k.p. (który wyraźnie stanowi, iż co najmniej jedna część wypoczynku nie może trwać krócej niż 14 kolejnych dni kalendarzowych), pracodawca powinien odmówić propozycji podziału go przez pracownika na mniejsze części. W rezultacie będziemy mieli do czynienia z sytuacją, w której pracodawca „zmusi” pracownika do wykorzystania co najmniej 14 kolejnych dni kalendarzowych urlopu. Należy także zauważyć, iż w praktyce pracodawca może również „zmusić” pracownika do wykorzystania urlopu wypoczynkowego w całości. Przepis art. 162 k.p. posługuje się bowiem sformułowaniem „może”, co oznacza, iż pracodawca ma prawo do nieuwzględnienia wniosku pracownika w sprawie podziału urlopu wypoczynkowego.

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/492608,co-najmniej-jedna-czesc-wypoczynku-podczas-urlopu-musi-trwac-14-dni.html
2
EX Bonzo 2017-05-26 16:02
Chemik, liczyć też nie umiesz.
Jak cos kupujesz za 20 i sprzedajesz za 35 to masz marżę 42,8% a nie jak mylnie piszesz 70%!!!
Podstawy matematyki się kłaniają.
Więc chyba wszystko jest zgodne z prawem, tylko ty go chyba nie znasz, bo liczyć to na bank nie umiesz.

Pracowałem w tej firmie i zawsze wszystko się zgadzało. Tylko trzeba umieć liczyć.
2
NF 2017-05-26 22:52
Czy na rozpisywanie urlopów wstecz, też masz odpowiedni artykuł?
4
wircik 2017-05-28 18:49
Powiem wam tak , pracowałem w normsyfie przez długi okres czasu i tak dogadywanie się na gębę z kasa nie ma sensu , większość kierowników to klamcy i przyjdzie miesiąc bez planu i kasy nie dostaniesz. Generalnie w firmie sa sami niedouczeni ludzie zarządzający, kierownicy gadają co im szef każe , totalne pierdoly o biedzie w firmie jak jest ciężko ... Przeważnie w firmach które cieniutko stoją finansowo to nie kupuje się aut kierownikom za 145tys zł toyoty avensis w skórze ?? Racja??? Przez te ich krętactwo odchodzą dobrzy PH którzy długo pracowali i co za tym idzie odchodzą również klienci ... Przykład puścili gościa z wawy który robił po 50 tyś i co im zostało ??? Nic a nie przepraszam auto po nim
3
Kizio 2017-05-28 22:48
A Ja potwierdzam pracowałem tam przeszło 3 lata nigdy nie wziąłem urlopu w wymiarze 10 dni ,zawsze pisałem "podanie" do kadr że dobrowolnie się zrzekam urlopu w pełnym wymiarze ,bo i jak miałem odpocząć 2 tygodnie jak planu nie zrobiłem to podstawę odebrałem kiedyś to jeszcze było za urlop płacone ciekawe jak jest teraz.
4
Waco 2017-05-29 16:02
Ale tego Gościa z Warszawy to chyba zwolnili?czy sam odszedł?Ja słyszałem że go zwolnili
1
@ 2017-05-30 22:45
sam odszedł, miał dość tego syfu!
2
Wiem 2017-05-31 13:02
Ktoś tu strasznie kłamie i próbuje za wszelką cenę siać nieprawdziwe informacje. Tylko w jakim celu?
Gość został zwolniony!
1
W temacie 2017-05-31 13:07
Wircik, chyba nie pracowałeś w tej firmie, bo gdyby tak było to byś wiedział, że Normfest nie kupuje samochodów.

Więc jakieś bajki opowiadasz. Samochody są w wynajmie.

Z tego co mi wiadomo, to rata za avensisa jest niższa niż za oktawię, więc to tylko świadczy o szukaniu oszczędności.

Skąd wziałes tą cenę za 145 000 za avensisa?
2
LM 2017-06-01 09:35
Nie zostałem zwolniony odszedłem Sam.
4
? 2017-06-01 17:47
Rafał, nie wygłupiaj sie z tymi samochodami;) nawet dziecku nie wmówisz, ze avensis w tej opcji jest tańszy od Octavii... Kierownicy to zwykle darmozjady i tyle w temacie!
3
NF 2017-06-01 20:44
Oczywiście że Octavie są tańsze bo są gołe nie mają nic czarne klamki,lusterka,brak CD ,goła podstawa a Avensis na pełnym rynsztunku
3
PH 2017-06-02 11:36
Byłem kolego jak chłopaki odbierali akurat octavię mowię o handlowcach A i klamki lusterka w kolorze do tego Alu, one fabrycznie CD nie maja Ew mogą mieć zmieńiarke w schowku
? 2017-06-03 08:04
Kolejne kłamstwo... Alu to tylko kierownicy widzieli i nikt poza nimi...
3
wircik 2017-06-04 08:17
Kolega z wawy zwolnij się sam , chcecie to zapytajcie go ,widzę ze kierownicy działają na forum
3
NFe 2017-06-04 21:49
Odwracają uwagę od podstawowego tematu - kiepskiego sytemu płac! Nie wiem, czy jazda autem służbowym z alu, czy bez poprawia humor po wypłacie...
2
PH 2017-06-05 11:25
Zdziwisz się kolego kolega w rapidzie miał np Alu
NBK 2017-06-05 23:11
A kierownice też miał? Co ty masz matole we łbie cieszysz się jak szczerbaty do suchara że kolega miał alu a inny ich nie miał ,nie zmienia to faktu że wykorzystują nas jak mogą płacą śmieszne pieniądze no i te nagrody za pozyskanie nowych klientów po prostu żenada!!!
5
Były PH 2017-06-06 11:24
Nie rozumiem jednego... Jak Wam tak źle to się trzeba zwolnić i już :-)
4
Ph 2017-06-07 11:23
Sam jesteś matoł bo czytać ze zrozumieńiem cymbale nie umiesz już się niedziele ze mało zarabiasz. Poczytaj do jakiego wątku pisałem o tych Alu a pózniej się wypowiadaj. Twoja mama musiała dużo śniegu jeść ze takiego bałwana urodziła i kolego to ty zacząłeś ja Cie nie obrażałem. A co do płac to się z tobą zgdadzam w 100 %
1
? 2017-06-07 21:19
Bardzo dużo chłopaków się w tym roku już pozwalnialo. Najwięcej chyba w Warszawie. Czyżby poklosie nowego systemu wynagrodzeń?
4
NF 2017-06-08 00:21
Łącznie od początku roku odeszło kilkunastu handlowców tych b.dobrych i tych mnie zaradnych ale odchodza na potęgę ,może któryś z kierowników da znac Prezesowi ze to w zlym kierunku idzie i że jak tak dalej będzie wspólnie z dyrektorem finansowym zarządzał to niedługo będą sami musieli wsiąść w te wypasione furki i klientów poszukać
4
nn 2017-06-08 20:36
Jeśli się gwarantuje zarobki na poziomie 2000 brutto a co więcej pozostaje uzależnione od wielu czynników to nie się co dziwić, żadna to w dzisiejszych czasach mega oferta. Następcy też się mocno zastanawiają, czy brać taką pracą. Raczej nie ma czego polecać i się oszukiwać, że tak łatwo osiągnie się sukces!
4
Noiz 2017-06-14 07:23
Sukces?a co to jest ?w tej firmie możesz się urabiać po łokcie jedynie co możesz za to otrzymać to słowo Dobra Robota :) z ust Pana R.które to już stało się klasykiem w naszej firmie.
Ktoś wcześniej napisał że jak nam tak źle to żebyśmy się zwolnili no właśnie kolego to robimy coraz więcej osób odchodzi nawet starych handlowców.Nic nie dzieję się odrazu ale w tym tempie do końca roku będzie cały skład wymieniony :)
a kto wie może w końcu Kierownicy i sam Boss??
Tego Wam i Sobię Życzę!!
5
? 2017-06-22 20:36
Ja szczęśliwie swoją karierę w tej firmie zakończyłem jakiś czas temu... To będzie bardzo złe wspomnienie i najgorszy etap w życiu zawodowym.
Firma typowo fasadowa - z zewnątrz niemiecka jakość i nowe samochody, a w środku syf jakiego w życiu nie widzialem:
1. Zarobki 2000 zł brutto - tutaj jak najbardziej realna, nie zrobisz planu, a na Twoim koncie zawita 1400zł... Co z tym zrobić? Walnąć sobie w łeb...
2. Magazyn/wysyłki - temat rzeka... Wysyłki przychodzą jak chcą, zamówienia często niekompletne...
3. Kadra kierownicza - tutaj chyba największy brak słów... ludzie kompletnie nie przygotowani do funkcji. Wiedza produktowa - ok, ale za to handlowa - Dramat. Chłopaki sympatyczne, ładnie się uśmiechają, a mają swoich pracowników z idiotów, kropka.

Podsumowując:
1.Kasa najmniejsza w branży.
2. Towar, ok
3. Kierownictwo - Dno

Nie polecam....

Zapomniałem jeszcze o naszych gwiazdach z biura - tutaj każdy sobie dopowie;)

Zostaw swoją opinię o normfest - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie normfest