IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O.

Kędzierzyn-Koźle

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 33 ocen.

IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O.
3 33

Opinie o IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O.

kosmokwak

Zatrudnia sie obecnie ludzi bez WIEDZY I MÓZGU. W wiekszosci tak jest. W 2016/17 do jesieni byl o wiele wiekszy poziom. Ciezko teraz sie dogadac z tymi pracownikami.

   
Xd
@kosmokwak 17.06.2018 14:39

czyli biorą jak leci :)

   
ann

Może ktoś coś powiedzieć na temat pracy operatora CNC w IFA? dzięki

   
Pracownik

Co tu napisać.. Kierownictwo to jedna wielka grupa oszustów. Obiecanki cacanki że wycofią od nowego miesiąca czterobrygadowke. Zbliża się koniec maja a tu nagle decyzja że system czterobrygadowy jeszcze zostaje. Szkoda nerwów i sił na tą firme

   
po
@Pracownik 18.05.2018 07:43

To ze jest 4bryg to bylo wiadomo od zawsze bo to mowia na rekrutacji i jest w UMOWIE, przynajmniej u mnie - a wiem co podpisuje i radze innym sprawdzac! A to ze w firmie jest balagan to prawda, Niemcy przyniesli go od siebie, bo u nich też jest taki chaos.

   
Generał Pioter Kiełbasa Śląska

Jest 11 dzień miesiąca a wypłaty nadal nie ma

   
xD
@Generał Pioter Kiełbasa Śląska 11.05.2018 12:56

nowa firma a juz nie ma kasy na wypłaty??? to co będzie za rok :) śmiech na sali

   
Były

Jest ta 4-brygadowka dalej???

   
Maja

@Snam , @Nick a powiedzcie proszę jak wygląda komunikacja z pracodawcą? Może wina braku organizacji idzie po stronie złego kierownictwa i tu należałoby zgłosić swoje uwagi komuś kto kieruje całą załogą? Czy mimo faktu braku organizacji w firmie IFA są tam jakieś zalety, mam na myśli wszelkiego rodzaju benefity, a może możliwość rozwoju?

   
anonymous
@Maja 13.04.2018 12:02

Beneifty są, ale żadne nie zastąpią stylu pracy. Jak się popracuje tak minimum rok to widac.

   
Nick

Pracuje w IFIE od nie dawna i fakt faktem jest, że niektóre decyzje kierownictwa są dość chaotyczne, nagłe i chyba nie do końca przemyślane. Jednak ogólnie, nie jest źle, pomijając dość niską kulturę niektórych osób na produkcji...

   
123
@Nick 08.04.2018 19:14

Kierownictwo wysokiego szczebla stracilo kontakt z rzeczywistoscia.

   
Snam

Nie polecam! Zmienne decyzje i bałagan. Nie można o to winić polskich pracowników. Przykład idzie z góry razem z tym bałaganem. Przychodzisz do pracy i nie wiesz co cię czeka i co znów danego dnia będzie źle, albo kto z centrali wpadł na jakiś chory pomysł. Nie ma sensu tracić nerwów na ta firme bo pracownik się w niej nie liczy!

   
Gniewko

Niby 4-brygadowka jest na jakis czas

   
Miro

Jeśli komuś jest tak bardzo źle to przecież może zmienić pracę i jak to ktoś napisał będzie się cieszył.

   
marty

Zwykly pracownik ifa w pracy cieszy sie dwa razy. Pierwszy jak sie do niej dostanie. Drugi jak z niej z ulga odchodzi. Na rozmowach kwalifikacyjnych jest rozmowa o pracy w firmie. A na koncu okazuje sie ze pracujesz delikatnie mowiac w bajzlu made in germany.

   
oberbanleiter piter kabanos
@marty 14.03.2018 07:12

Ida swieta, jako pracownicy ifa polska pamietajmy: Albeit macht free und jedem des seine. A teraz koniec gadania- do roboty w firmie rodzinnej na cztery zmiany 24h na dobe! Das ist ordnung polaken!

   
robol

dużym minusem jest kadra biurowa, niedługo ich liczba osiągnie taką samą ilość jak pracownicy na produkcji, nie chce się wierzyć, że w Niemczech jest tak samo.

   
Pracownikprodukcji

Firma dość rodzinna. Problem w tym, że taka patologiczna.

   
Nowy

A jak zarobki na produkcji?

   
Jadymy durch
@anonymous 20.02.2018 20:31

Po awansie na mlodszego operatora mam na umowie 2800 brutto . A sa osoby na tym samym stanowisko co maja 3000 a nawet 3300.

   
Hsgshahahahs

Dyrektor to totalny psychopata i traktuje ludzi jak smieci.

   
Robol

Nie polecam! Dużo obiecywania mało czynu. Zero premii na święta Nie wypłacają nadgodziny

   
rekim
@Robol 18.01.2018 17:53

To czy będzie premia to akurat wiadomo jak dostaje sie oferte pracy wiec tez nie wiem na co niektorzy licza. Firma nie jest zła, ale idealnie tez nie jest. Jak kto chce mozna probowac.Zawsze to jakies doswiadczenie

   
kokos

Finanse są w porządku, ale sposób organizacji pracy już mniej. Ciągła presja, nacisk na ilość, liczą się cyferki i tabele, a nie pracownik.

   
Kokos
@Ja 23.02.2018 15:33

Jeśli w każdej tak jest to współczuję poprzednich pracodawców. Niektórzy mają inne doświadczenia.

   
iza hajdjuk

Albo stabilizacja, praca w firmie gdzie mozna zaufac sobie wzajemnie, albo wyglupy typu czterobrygadowka bez zaplecza w ludziach. Stare maszyny, ciagle kombinowanie jak tu sie wykazac przed klijentem, traktowanie ludzi jak latwowierne dzieci -za dodatek brutto. Tlumaczenie ze to ciagle poczatek...ciekawe ile osob kombinuje odejsc na wiosne? Moim zdaniem dla firmy ifa liczy sie sztuka. Sztuka piaru i aktorstwa, sztuka pracownika-nie ten to nastepny,oraz sztuka z maszyny-wiecej/lepiej, niewazne byllle jakiej!

   
pracownik

nie ma wielkiej tragedii, jest chwilowo czterobrygadówka, jednak z dość małym dodatkiem. jest dodatek za paliwo, kantyna z posiłkami finansowanymi przez firmę. kierownictwo podejmuje czasem dziwne decyzje, które potrafią się zmienić o 180 stopni w ciągu 24 godzin. pozostali pracownicy ok. mam nadzieję, że zmieni się chociaż troszkę na dobre, gdy firma się rozkręci.

   
XYZ

Nie jest źle, ale teraz zatrudnianych jest coraz wiecej ludzi bez wiedzy i kompetencji. Pomysly kierownictwa sa czesto zmieniane z dnia na dzien. Z czterobrygadowka nie wiadomo w koncu czy bedzie na stale czy na chwile.

   
Achim

Kierownictwo to ludzi odciągnięci od pługa... NIe mają pojęcia co robią i jak zarządzać ludźmi. Atmosfera między pracownikami i mistrzami jest spoko, ale wyżej to tragedia.... Wprowadzają 4-brygadówkę mimo że nie mają ludzi.... Ja sie zwalniam, firmy nie polecam!

   
piotr bigoss

Cztery zmiany-obiecanki cacanki, Mialo byc rodzinnie a jest lyso. Ifa to balagan, anarhia, mydlenie oczu, masz okazje to szulaj roboty gdzies indziej. Kierownictwo nie radzi sobie z niczym a napewno nie ze,swoja praca no i te klamstwa...uciekam z tamtad.

   

Zostaw opinię o IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O. - Kędzierzyn-Koźle

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O.