IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O.
3 46 6 1

Opinie o IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O.

Kobieta pracującą

Dzień dobry wszystkim czytelników pracowników jezeli jest jakis problem w postaci złego traktowania czy wykorzystywania do pracy przez ludzi, ktorym nie chce sie robić lub myślą ze są niezniszczalni zgłaszajcie wszystkie problemy do mistrza lub lidera.Osoby ktore tu wypisują szukają pomocy i boją sie zgłaszać różne sprawy ponieważ nie chcą być potraktowane jako wróg.Nie bójcie sie zglaszajcie wszystko .Jest kilku cwaniakow, dopuszczajacych sie łamania przepisów a nawet gorzej i jak kilka osob zgłosi to wezmą sie za nich. Ja wiem ze jeden tak gębę swoją wydziera, ze go w toalecie slychac jest i ze nikt z nim porządku nie zrobił to jestem zdziwiona.To nie są czasy co kiedyś,za złe traktowanie z pracy wylatuje się na zbity pysk.Jeden pracownik to jest nerwowo wykonczony z info jakie chodzą po hali dopiero jak coś bardzo złego sie stanie to będą reagowac.Nie bać sie zglaszac do mistrza lidera a jak to nie pomorze do dyrektora zakładu.Zycze odwagi ludzią poszkodowanym.

Quku

Dlaczego jesteście okrzykiwani przez ustawiaczy? Jeśli będziecie wykonywać "normę" lub ją przekraczać to niebawem ta norma zostanie zwiększona - bo przecież da się wyprodukować więcej co nie? Tylko po co? Czy nie lepiej przychodzić do pracy i spokojnie robić swoje w normalnym tempie? Wywindujecie "normy" do góry i potem będziecie (usunięte przez administratora) jak chomik w kółku, a i tak ciężko będzie ją osiągnąć. Czy tak trudno to zrozumieć?

nikt-)

A na święta znowu nic hihi

Wladza
@nikt-) 14.12.2018 19:59

Wszedzie wokół paczki dodatki finansowe dają a tu 000000.

Pracownik aktualny.

To ze zostałeś okrzyczany to norma jest jak sie wyprodukuje wiecej sztuk to sie czepiają i zakazuja.Sam wiem po swoim przykladzie, wyprodukowalem sporo ponad normę to przyszedl ustawiacz wyłączył mi maszyne i powiedzial ze ostatni raz mam taki wynik bo problemow sobie narobie kilka osob mi zakazalo produkowac wiecej albo norme lub troche po wyżej taki byl nakaz. To ja sie pytam to jak zaklad chce dobrze zarabiac jak jest zakaz przez pracownikow w produkowaniu wiekszej ilosci na rok sa stratni dziesiatki tysięcy sam nie robie juz wiecej ,bo nie bede wysluchiwal jaki to zly jestem za checi do pracy.Produkuj norme i jest ok a jak nie to wypad za brame tak jest na hali.Ja mysle, ze mercedes by wolał jak jest produkowane więcej niż mozna.Pozrdawiam ZAKAZUJACYCH LENI.

Pracownik aktualny.
@Pracownik aktualny. 14.12.2018 10:56

Starsi pracownicy co powinni dawac przykład sami oszukują i szkolą od poczatku zle ze norma itp ja nie mówię wszyscy ale sporo osób jest w gronie pracownicy kłamać potrafią kierownika to co sie tu dziwić, sam sluchalem nie raz jak w zywe oczy okłamuja kierownika a jakby czlowiek sie wtrącił to zjedzone by został, tam musi przejść huragan zeby wywial szkodników na zewnątrz przy okazji oczyszczajac powietrze na hali i usmiech na Maszynach ze mogą pracowac wiecej.

Anonim
@Pracownik aktualny. 14.12.2018 10:56

Zakaz produkowania części więcej niż jest norma, a mimo tego jest taka możliwość...co przez ten czas robicie jak zrobicie normę i wyłączacie maszyny? co na to liderzy i mistrzowie zmianowi??Co na to główne kierownictwo, że są takie straty? Rozwiązanie jest bardzo proste...jeśli są technolodzy i liderzy czy mistrzowie zmianowi z mózgiem w głowie to niech policzą czas cyklu maszyn i niech zrobią właściwe normy. Mam nadzieje, że główne kierownictwo czyta tego typu fora, i zrobią z niektórymi porządek, po przez zwykłych pracowników, ustawiaczy, mistrzów zmianowych i liderów obszaru. Jest duża grupa ludzi co się stara, bardzo dobrze pracuje, wykonuje swoje obowiązki jak należy( bardzo często są niedoceniani, a nie raz ratowali produkcje, nic z tego nawet nie mieli, a wykonywali pracę, która nawet nie jest w ich zakresie obowiązków!!!)...jest grupa ludzi którzy już dawno powinni wylecieć z firmy, nie ma ludzi niezastąpionych, firma nie powinna bać się zwalniać problematycznych pracowników, każdego szczebla.....jeśli jesteś zwykłym pracownikiem zgłaszać wszelkie problemy do głównego kierownictwa bo uważam że mistrzom zmianowym czy liderom nie warto, nic nie są wstanie zrobić porządnego i rozsądnego...Na początku w firmie był lepszy poziom niż teraz.

doktor
@Anonim 14.12.2018 12:17

technolodzy? hmmm... są ludzie którzy chcą żeby tak o nich mówić...

Anonim

Witam wszystkich mam pytanie wyprodukowalem kilka razy ponad normę i za to zostałem  okrzyczany ze tak mam nie robic.Czy to jest normalne.

Stary praxownik

Większa część piszących na tym forum chyba jeszcze w życiu ciężko nie pracowała. Nie pracowała w trudnych warunkach i złych zakładach(wiem co pisze. 28 lat stażu). W IFA pracuje praktycznie od początku, i śmiało mogę stwierdzić, że to bardzo dobry zakład pracy. Szczerze polecam i zapraszam do rekrutacji. Oczywiście jak to bywa przy rozruchu tak wielkiego projektu, zawsze coś może szwankowac i docierać się,ale widzę, że problemy firma stara się rozwiązywać na bieżąco. Trudno wszystkim dogodzić. Zarobki bardzo dobre(biorąc pod uwagę, że praca nie jest ciężka). Dodatki do pensji, za dojazd, obiady itp. Zapraszam i polecam

Anonim
@Stary praxownik 13.12.2018 06:58

Pewnie jesteś jednym z tych co dwa razy w ciągu dnia chodzą na kantynę jeść...grzecznie o 8 czekasz aż wydadzą śniadanie a po 3 godzinkach idziesz na obiad (2 przerwy?!?!), nie licząc ile razy na kawie jesteś, a nie na stanowisku pracy....a 15 minut przed zakończeniem zmiany idziesz uśmiechnięty pod prysznic i przebrany czekasz przed czytnikiem na wybicie pełnej godziny, żeby pójść do domu....

Anonim
@Anonim 13.12.2018 10:54

Bardzo madre slowa

ANONIM1111

Są różnice w zarobkach na poszczególnych stanowiskach, a większości przypadków pracuje się tak samo i to samo się wykonuje...za różne pieniądze. Bardzo często dużo chaosu, kuleje dalej komunikacja, przekazywanie ważniejszych spraw na linii przełożony-pracownik....to kuleje zresztą od początku istnienia firmy. Częstym problemem jest brak organizacji pracy, pracownicy nie raz muszą sami martwić się jak ogarnąć maszyny przy braku ludzi...bo przełożeniu nie potrafią nic zorganizować, czy to zastępstwo czy kogoś do pomocy,...brak systemu szkoleń...niedoświadczeni pracownicy nie raz muszą uczyć nowych pracowników...dziwne..jak ktoś, kto nie do końca się na czymś zna, czy jeszcze sam czegoś nie potrafi..ma uczyć innych, a potem są wyuczone złe nawyki(?) a przez to mogą występować wszelakie problemy od nie właściwej obsługi maszyn(częste awarie) czy pilnowania jakości(duże odpady). To racja, że niektórzy pracownicy są lepiej traktowani u przełożonych. Często idą im na rękę, a niektórzy nic nie załatwią. No chyba, że umiejętnie się podlizujesz i masz ładne oczy(?) albo potrafisz tylko ty maszyny ogarnąć i wiedzą, że mogą na ciebie liczyć w razie problemów. Cwaniactwo czasami przekracza wszelkie normy, aby tylko mieć dla siebie ułożoną pracę, często kosztem innych. Nie będziesz twardy nic nie ugrasz, a jak będziesz pobłażliwy to niektórzy będą to wykorzystywać i zostaniesz spacyfikowany...a przełożeni nie widzą tego, że sami sobie "kopią grób" przy błędnych i pochopnych decyzjach bo to wyjdzie za chwile na jaw.

St.pr.123
@ANONIM1111 13.12.2018 00:06

Wszystko co piszesz święta prawda . Dodał bym jeszcze swoje ale szkoda czasu . Nie polecam pracy w IFA chyba że chcesz się zabawić nerwicy albo jeszcze czegoś gorszego.

Anonim

Praca nie jest ciezka zarabia sie różnie, jeden ma mniej drugi wiecej a to samo sie wykonuje. Najbardziej to mnie smieszy jak pracownik  siedzi okolo 4 godzin na telefonie a maszyna leci bez kontroli na rankach mniej ale na popołudnie czy nockach masakra jakas pierwszy raz cos takiego widze maszyny wylaczane sa duzo wczesniej oszukują jak mogą ciekawe co by powiedzial mercedes na te oszustwa przez pracownikow. Na kazdym kroku sa i nie ma co sie tu oszukiwac rządzący pozwalaja pracownikowi na te wystepki jednego traktują jak kolego, drugiego jak wroga  ciekawe bedzie jak mercedes dostanie materialy zdobyte za pomoca telefonu ktory oczywiscie jest dozwolony.Tam trzeba byc twardym od samego poczatku bo jak ktos jest spokojny, to taka osoba jest zaraz wykorzystywana mnostwo moglbym jeszcze opisywac o lamaniu przepisow w pracy klimacie, cwaniactwie ale to i tak nic nie zmieni do póki  rządzący nie zrobią porządku sami od siebie.

Prawnik

Z takimi sprawami tylko do dyrektorka lub biura ponieważ na hali sa kryci .A jak sa dowody prosto do prokuratury.

Pracownik

Moje sugestie dla IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O.: W ifa jest stosowanie(usunięte przez administratora) przez pracowników i tym powinien zająć się prokurator i żądza pracownicy szeregowi razem zmowieni że sobą a to już są bardzo poważne rzeczy. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwolnić kilku pracowników którzy dostali ostrzeżenie za stosowanie przemocy a dalej stosując (usunięte przez administratora) czują się bez karni dużo pracowników przez to odeszło i ja też odejdę bo nie pozwolę sobie żeby ktoś znecal się psychicznie każdego dnia.

Człowiek
@Pracownik 28.11.2018 21:16

Prawda i jeszcze raz prawda żałosne jest to Ja nie polecam tam pracy dla spokojnych ludzi bo z jakiej racji jeden z drugim będzie się wydzieral po pracownik. Za miast się zająć solidnie i sumiennie wykonując pracę trzeba bronić się przed agresywnym pracownikami którzy znecaja się psychicznie nikt im nic nie robi bo łapę trzymaja pracownicy na wyższym stanowisku.

Lukasz
@Człowiek 29.11.2018 23:01

Są sposoby na zebranie dowodów oddać je do pewnych instytucji i po sprawie.

Anonim
@Lukasz 02.12.2018 22:51

Anonim zbieram,mam za nie dlugo je przedstawie.

Parzival

Czy ktoś może podać ewentualny kontakt do kogoś z kadr w sprawie przyjęć, czy trzeba jednak złożyć cv i czekać aż łaskawie się sami odezwą...????

Ono
@Parzival 08.11.2018 14:08

Tragedia.. nawet cv nie umiesz zlozyc. Cala firma czeka az laskawie zachcesz sie zatrudnic.

Parzival

Ludzie napiszcie innym po prostu wprost czy zarobek 3000 na rękę jest możliwy czy są 3 zmiany czy 4 brygadówka bo nie każdy na takie coś się godzi...

doktor
@Parzival 07.11.2018 10:08

oczywiście że da się zarobić 3000 na rękę. część linii ma czterobrygadówkę, część ma wolne weekendy

Pracownik
@Parzival 07.11.2018 10:08

To jest tak że cześć firmy pracuje na 2 zmiany cześć na 3 i część na 4 brygadówce zależy od działu. Jest kilka stanowisk od pomocnika operatora do ustawiacza więc i stawki się różnią. Od 2400 brutto do 4000 brutto. Wyższe stawki są już tylko dla ustawiaczy. A ustawiaczy jest ograniczona liczba więc nie można się nastawiać że się nim zostanie. Plus dodatek za 4 brygadówkę.

Monika
@Parzival 07.11.2018 10:08

A jak wygląda wynagrdzenie na stanowiskach biurowych? ;)

Parzival
@Pracownik 07.11.2018 19:36

Pracownik A powiedz czy na 3 zmiany 3000 na rękę idzie dostać?Na ile może liczyć osoba świeżo przyjęta np jako operator..

Xxx

4000 zł zarobie w tej firmie na czysto?

Babajagis
@Xxx 03.11.2018 14:32

To byś musiał mieć jakieś wysokie stanowisko bo tak na Produkcji nawet jako Ustawiacz nie zarobisz tyle.

Jumbo
@Xxx 03.11.2018 14:32

???????????????????????????????????????????????????? napewno jak bedziesz robil 7dni w tyg to moze zarobisz 4 tys . Chociaż tez nie jest to pewne bo ma byc wolne za nadgodziny

Niedoszły technolog

Chciałbym aplikować na ogłoszenie do nich, ale mam kilka pytań do obowiązków. Ma ktoś e jakiś numer do tej firmy? Nie znalazłem nigdzie namiarów.

Pracownik
@Niedoszły technolog 17.10.2018 14:07

Można aplikować przez firmę randstad w Opolu. Co do samej firmy byłam pracownikiem IFA ale ze względu na pracę bliżej miejsca zamieszkania zrezygnowałam. Powiem że bardzo mnie zaskoczyła atmosfera na zakładzie pozytywni ludzie ogromny plus praca nie jest ciężka. Polecam jak najbardziej pracę w IFA.

Nick

A jak wyglada praca na montażu?Też tam jest czterobrygadowka?

Maja

@Nick Nolte czy mimo braku odpowiedzi na interesujące Cię pytanie zdecydowałeś się podjąć pracę w IFA POWERTRAIN POLSKA? Jeśli tak, to proszę Cię o podzielenie się w przyszłości swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi procesu rekrutacyjnego i realiów pracy. Każdy wpis, bazujący na osobistych doświadczeniach, jest na wagę złota dla użytkowników forum.

Nick Nolte

Witajcie, rozważam podjęcie pracy w Ifie, ale znalazłem artykuł o sprzedaży Ify w Niemczech. Wiecie coś? Boje się ze zmienię prace na niemiecka firmę, a zaraz się okaże ze jest koreanska na przykład.

Maja

Na jednym z większych portali internetowych, na których są publikowane oferty pracy, znalazłam aktualne ogłoszenia o rekrutacji w IFA POWERTRAIN POLSKA. Można składać dokumenty aplikacyjne na rozmaite stanowiska: Specjalista ds. Zakupów Planista Materiałowy Operator CNC Technik Utrzymania Ruchu Specjalista ds. Narzędzi Pracownik Produkcji Technolog Procesu Produkcyjnego Kontroler Jakości Specjalista Jakości ds. Kontroli Chemicznej Specjalista Jakości ds. Pomiarów Mam pytanie do aktualnych pracowników. Warto aplikować na powyższe posady? Co moglibyście podpowiedzieć kandydatom?

kosmokwak

Zatrudnia sie obecnie ludzi bez WIEDZY I MÓZGU. W wiekszosci tak jest. W 2016/17 do jesieni byl o wiele wiekszy poziom. Ciezko teraz sie dogadac z tymi pracownikami.

Xd
@kosmokwak 17.06.2018 14:39

czyli biorą jak leci :)

kosmos
@Xd 18.06.2018 18:09

Teraz jest masakra, od jesieni 2017 naprawde zatrudniani sa ludzie ktorzy nie potrafia nawet liczyc!

Chetni

Zrobicie dojazd to mam dużo chętnych

X

Może ktoś napisać coś o kontroli jakości ?

Jumbo
@X 14.09.2018 18:37

W tej firmie jakosc leży i kwiczy. Zadnego kontrolera na hali nie zobaczysz . Chyba ze zbliza sie audyt wtedy chodzą i naklejaja naklejki kontrolne na sprzęt pomiarowy ze jest sprawny a tak naprawde maszyny pokazuja co chca i kazda co innego.

anonymous
@X 14.09.2018 18:37

Czyli nie ma działu kontroli jakości jak w innych firmach ?

Anonim

Jeszcze trzeba wyeleminowac tych ktorzy przychodza po alkoholu i narkotykach osobiscie wyczulam takich.

polonez
@Anonim 31.07.2018 13:29

to niestety prawda

Jumbo
@Anonim 31.07.2018 13:29

Tam sie czasem nie da inaczej. I trzeba sobie cos zapodac ????

Nowy

Jak się pracuje w ifa?

Jumbo
@Nowy 22.08.2018 20:47

Tak łatwej i przyjemnej pracy to z gromnica szukac . Czasem siedzisz 8 godz i nic nie robisz .

Andrzej

Co te Managery zmieniają się jak skarpetki na nogach?

Pracownik po 10miesiacach.

Pracuje w IFA i jestem zadowolony,pracowalem juz w innych zakladach i ten jest najlepszy spokojna praca pracownicy bezproblemowi nikt sie nie czepia zarobki fajne dodatki w postaci obiadow super sprawa w innych zakladach mozna zapomnieć o takich dodatkach i dochodzi jeszcze do obiadow dotacja za transport do pracy.Ja w kazdym razie polecam mi sie robi dobrze w tym zakladzie mistrzowie kierownicy sa ok sa ludzie ze zawsze bedzie im cos przeszkadzalo i pisza bzdury .Ten zaklad naprawde mozna pochwalic.

wakacje

Hej! Polecam prace na wakacje! 2400 brutto + dodatki za nocki i dodatek na stołówke :) Umowa o prace a nie jakieś śmieciówki :) Praca lekka i przyjemna :)

Pracownik letni
@wakacje 08.07.2018 01:47

Mam 16 i szukam pracy na wakacje jest jakaś ???

niestety
@Pracownik letni 16.07.2018 01:52

jako nieletni nie możesz pracować na nocki

Maja

@Nick i w końcu zdecydowałeś się wysłać swoje cv do IFA POWERTRAIN POLSKA? Jeśli zostaniesz zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, proszę podziel się z nami swoją opinią i przemyśleniami. Każda konkretna, sprawdzona informacja jest niezwykle pomocna dla użytkowników forum.

Nick

Czy ktoś jest w stanie coś powiedzieć na temat pracy na stanowisku inżynier jakości ds. Pomiarów? Interesuje mnie ta oferta pracy.

galaxy
@Nick 11.07.2018 11:28

Wg mnie jedno z mądrzejszych zajęć jakie można dostać w ifie choć szału nie ma. Czasem sporo na głowie, praca w klimatyzowanym pomieszczeniu, maszyny typu Zeiss dura max itp. Nie wiem jak jest teraz ale czasem ekipa miała sporo do mierzenia, generalnie w koło to samo.

Nick
@galaxy 13.07.2018 11:53

A jak z zarobkami na takim stanowisku?

koskos

nie polecam, bylo fajnie tylko na poczatku 2017. ludzie ktorzy zakladali ta firme sami zaczeli odchodzic. to o czyms swiadczy. jak nie masz poza na gardle a zalezy ci na porzadnej firmie to uciekaj jak najdalej!

Gość

Nie polecam. Wypłaty nie wypłacane na czas. Firma wielki (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)

Ja
@Gość 10.07.2018 12:14

Chyba robisz w innej firmie bo ja zawsze mialem wylate 10, tylko raz sie zdarzylo ze byla pozniej.

Zostaw opinię o IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O. - Kędzierzyn-Koźle

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IFA POWERTRAIN POLSKA SP. Z O.O.