logo Poldem Sp. z o.o.

Poldem Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Poldem Sp. z o.o.

kreatos 2011-10-27 12:33:43
w zaden sposob nie mozna polecic tej firmy. ( usunięte przez administratora ), wszyscy udaja zgrany team a w rzeczywistosci nikt nie stanie po Twojej stronie, pracownicy ( usunięte przez administratora ) NIKOMU nie polecam i KAZDEMU odradzam!!!
5
PolakMały 2011-12-12 13:23:57
UWAGA NA POLDEM! To firma, której w żadnym wypadku NIKOMU bym nie polecił. Chyba, że ktoś lubi pracować po kilkanaście godzin dziennie za żałosne pieniądze. Atmosfera w pracy na pierwszy rzut oka wydaję się, dobra, jest to jednak jedynie fasada. Trzymajcie się z dala od Pabianickiej 184.
3
MP 2012-07-16 13:51:53
Potwierdzam powyższe opinie. Firma schodzi na "psy".
1
xz 2013-05-01 13:30:13
Niestety musze potwierdzic fatalną atmosfere w firmie. Właśnie dlatego już tu nie pracuję.
3
anonimous 2013-05-22 08:33:12
Witam, nawet się nie wypowiadaj człowieku o tej firmie a kysz niech przepadnie a ludziom pracującym w niej współczuje z takim doświadczeniem jakie mają pracownicy poldem łódz to prace znajdą wszędzie za lepszą kasę i w lepszej atmosferze. Ludzie gdzie wy pracujecie nie polecam tej firmy.
roman 2013-07-28 11:22:16
........a niby kiedy było w tym bagnie dobrze?
1
opinia 2013-08-07 20:06:41
Co to za firma? Chcą, żeby ludzie pracowali za darmo. Szukają jeleni.
opinia 2013-08-08 17:38:40
za darmo nie sensie dosłownym. Płacić minimum 1600 brutto to muszą, ale wielkie pieniądze to nie są.
lolo 2014-03-14 17:20:15
witam firma poldem zmienila nazwe na stella a pozatym warunki pracy i atmosfera nie jest mila nie polecam tej firmy a w piątki przeważnie zwalniają za tak zwaną mała efektywnośc w pracy praca na akord na niektórych dzialach np szwalnia cieżko wziąsc swój wlasny wypracowany urllop omijajcie z dala FIRMĄ STELLA PRZY ULICY ZWIERZYNIECKIEJ W SKIERNIEWICACH
4
dk 2014-03-17 13:53:14
Niestety, potwierdzam firma nie szanuje pracowników, nawet tych z wieloletnim stażem, tych którzy stworzyli i wynieśli ją ponad przeciętność. Dowodem na to jest odebranie świadczenia w postaci opieki medycznej w medicover kobietom w ciąży!!!! Tak dziękują za wieloletnią pracę często ponad normatywny czas pracy.
7
lawyer 2014-04-01 13:51:52
Cóż, to przykre. Ciekawe jak czują się tacy pracownicy. Takie zachowanie świadczy tylko o braku klasy u pracodawcy. Totalny brak szacunku dla doświadczonego pracownika. Poza tym chyba nie do końca jest to zgodne z prawem, że zabiera się pakiet medyczny tylko niektórym pracownikom, bo przecież "opieką medyczną objęci są nie tylko pracownicy aktywni, którzy wykonują swoją pracę, ale również ci chwilowo zawieszeni w obowiązkach z powodu choroby czy urlopów. Pakiet opłaca się za wszystkich zatrudnionych, bez względu na to czy są czynni w pracy." Takiego nieuczciwego pracodawcę można podać więc do sądu, że traktuje osoby na długim zwolnieniu lekarskim gorzej od innych". A poza tym to lepiej nie robić tam nadgodzin niszcząc swoje tylko poszukać innego zatrudnienia, bo tam was raczej nikt nie doceni.
5
hu 2014-04-01 13:55:11
Faktycznie co się dzieje z tą firmą. Ostatnio nawet wypłaty wpływają z opóźnieniem,
8
misiek 2014-07-07 20:54:31
Dziękuję za opinie o tej firmie. Chciałem aplikować jako księgowy, ale zrezygnowałem po analizie Państwa komentarzy.
1
Miśkowa 2014-07-07 22:32:43
Dziękuję za wsparcie opinii do aplikacji na księgową
2
JO 2014-07-08 01:40:34
Ja również rezygnuję z aplikacji na ksiegową
ewa 2014-07-10 15:16:25
Ja także wycofuję się z pomysłu aplikacji na księgową. Dziękuję za rzetelną i obiketywną opinię.
1
ap 2014-07-16 16:01:02
W ostatnim czasie odeszło z firmy kilka wartościowych osób właśnie ze względu na atmosferę i z tego co słyszymy są zadowolone teraz...........
1
... 2014-07-17 16:56:13
Nie wiem o co chodzi z tymi spóźnieniami w wypłatach. Trochę już pracuję i nie przypominam sobie spóźnionej wypłaty..
2
ala 2014-07-22 09:44:45
czy zna ktos numer kontaktowy do kadr w skierniewicach
3
Wiki1976 2014-07-24 13:20:34
Mam pytanie czemu szukają kogoś do kadr i płac? firma się rozwija czy ktoś zrezygnował z tego stanowiska?
Pytam bo dzwonili do mnie z oferta pracy i nie wiem czy warto ryzykować bo obecnie pracuje na stałe tylko,że dojeżdżam do Warszawy.
5
as 2014-11-21 16:20:44
Niestety ale obecnie jest to firma z której raczej chce się odejść a nie do niej przyjść....
mały 2015-01-24 20:17:21
Hej, ja byc może byłbym zainteresowany posada tapicera w Poldem, może ktoś napisać, czy warto próbować sie tu dostac? Ile w ogóle orientacyjnie zarabiają tutaj tapicerzy i czy na umowie o prace? Zapytam też, czy nie ma problemów typu: brak materiału, a coś robić trzeba, bo właśnie tak mam w obecnej firmie.
mm... 2015-02-22 21:38:44
Studio tańca "Viva la Salsa" w Radomsku pilnie poszukuje instruktora pole dance do prowadzenie regularnych zajęć. Wiecej inf. pod nr (usunięte przez administratora) ub na emaila martyna@vivalasalsa.pl
Potrzebujemy pomocy możesz nam to rozgłosić....
Kamila 2015-03-06 18:58:45
Miałam pracować w Poldemie (w dziale logistyki w Łodzi) przez ostatni rok. Niestety ze względów osobistych musiałam zmienić pracę. Niemniej, chciałabym podkreślić, że jestem bardzo wdzięczna za czas, który mogłam tam spędzić. Od początku byłam bardzo miło przyjęta, wszyscy bardzo pomocni od początku, a co najważniejsze praca ta dała mi bogatsze i cenniejsze doświadczenie zawodowe niż którakolwiek inna, zwłaszcza a dziedzinie logistyki/transportu i międzynarodowych kontaktów handlowych. Pracodawca jak najbardziej uczciwy i godny polecenia.
Korzystając z okazji, pozdrawiam wszystkich a zwłaszcza ekipę z działu logistyki!
Kamila 2015-03-06 19:05:51
Chciałabym tylko doprecyzować, że pracowałam w Poldemie ostatni rok, a nie "miałam pracować" ;)
1
Związek Zawodowy 2015-04-22 08:53:13
Zamiast bezmyślnie narzekać to weźcie sprawy w swoje ręce i załóżcie ZWIĄZKI ZAWODOWE
klient 2015-04-30 06:16:32
...to co czytam wyżej to sie zgadza w jakości wykonywanych i sprzedawanych towarów przez tę firmę. Proszę o tel. do dyrektora.
klient 2015-04-30 20:58:10
......Poldem powinien zatrudnić dobrego tapicera bo z tymi to z torbami pójdzie. to jest szok co z tej firmy wychodzi do klienta.
ByłyPracownik 2015-11-26 21:48:16
No na Pabianickiej raczej nie ma produkcji!
zibi 2016-02-25 10:34:18
studentka moze i popracuje góra kilka miesiecy (jak zobaczy jak tam jest) za jakieś marne pieniądze, a potem znajda inną na jej miejsce i tak w kółko.
niestety wolą zatrudniac osoby bez zadnego doświadczenia niz zatrzymywać wieloletnich pracowników.
3
jwk 2016-03-01 13:03:38
także uważam, że to nierozważna strategia firmy. Już uzasadniam... kiedyś gdy pracownicy tworzyli "team" każdy dbał o interesy firmy np. kontrahent przysyła fakturę zawyżoną o kilkaset złotych i co robił "stary" pracownik? kwestionował ją i zwracał do kontrahenta. A co robi teraz? po prostu zatwierdza uważając że na biednego nie trafiło.
4
byly pracownik 2016-07-15 21:28:39
szefostwo bardzo zle traktuje pracownikow, wykorzystuje, nie placi nadgodzin i nie ma umow na czas nieokreslony. Bardzo duza rotacja, ludzie nie wytrzymuja takiego ponizenia i traktowania. Odradzam. Szkoda zdrowia i nerwow na ta firme.
17
Były pracownik 2016-07-19 13:38:02
Moja opinia dotyczy pracy w Łodzi. Jak najbardziej zgadzam się z powyższym wpisem. Pracodawca nie szanuje pracowników, nie docenia. Obowiązki są ciągle dokładane bez wcześniejszych ustaleń z pracownikami. A o wpisie na ich temat do umowy nie ma mowy-nie mówiąc już o podwyżce... Jeśli zbliża się koniec umowy na czas określony to pracownik musi się poniżać, prosić i dopominać o jakąkolwiek informację na ten temat. Rotacja b. duża bez umów na czas nieokreślony. Bardzo niemiłe zaskoczenie. Tak się traktuje starych pracowników...? Stanowczo odradzam aplikację do tej firmy! Szkoda, że w dzisiejszych czasach istnieją jeszcze takie miejsca.
14
David Lhomme 2016-07-26 09:50:17
Od początku istnienia, fundament i etykę naszej firmy stanowił szacunek , uczciwość i sprawiedliwość w stosunku do innych.
Dzisiejsze zjawisko, polegające na przekazywaniu wszelkiego rodzaju bezpodstawnych komentarzy, bezkarnie i anonimowo jest niesprawiedliwe.
Jest niesprawiedliwe dla wszystkich tych, którzy walczą codziennie o wartości wymienione powyżej, którzy poświęcają swój czas, swoją pracę i wkładają swoje serce w to co robią. Jesteśmy zespołem gdzie ludzie mają „iskrę” dzięki której nasza firma się rozwija.
Dlatego mówię
Nie, nigdy nie wykazaliśmy braku szacunku dla kogokolwiek
Nie, nikt nigdy nie musiał się poniżać
Nie, nie wykorzystujemy osób, które u nas pracują
Nie będę wchodził w dyskusje z osobami, które napisały powyższe komentarze, ale cieszę, że już ich nie ma wśród nas, bo ich postawa nie pasuje do tego kim jesteśmy.

Czułem się w obowiązku odpowiedzieć, w imieniu tych wszystkich, którzy pracują nadal ze mną.
Domyślam się, że w tym wirtualnym świecie, gdzie wszystko jest dozwolone, darmowe i anonimowe, znajdą się osoby, które będą mi zaprzeczać. Chciałbym je zapewnić, że nie będę już czytał ich komentarzy. Jednak drzwi mojego biura pozostają szeroko otwarte, jak zawsze do tej pory, dla wszystkich, którzy życzą się ze mną spotkać.
12
dem 2016-08-05 14:23:05
Wydawalo mi sie ze forum jest po to aby kazdy mogl pisac o swoich odczuciach i wyrazac opinie (anonimowo) ale chyba sie myle...

Szef ktory podejmuje decyzje o zwalnianiu i odbieraniu swiadczen i o niczym oczywiscie nie wie - trzeba miec poczucie humoru
17
sf 2016-10-09 21:44:55
Najważniejsze jest to, że każdy dba o to, żeby można liczyć u nich na zatrudnienie w ramach legalnej umowy. Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Podobno dbają o stabilne warunki. Dzięki za odpowiedź
employé 2016-11-13 16:22:45
Raz jeszcze ... nie polacałabym
2
David Lhomme 2016-11-14 09:36:28
Witam,
czy mogłbym wiedzieć jaki świadczeni zostało Panu/Pani ? odebrane. Nie słyszałam o takich przypadkach. Bardzo zależałoby mi na wyjaśnieniu tej sprawy?
David Lhomme 2016-11-14 09:41:27
Witam,
każdy z naszych pracowników ma umowę o pracę, a wypłaty są zawsze na czas. Jeżeli ktoś ma wątpliwości proszę o kontakt, a udostępnimy wyniki kontroli z PIP.
1
arka 2016-11-14 11:48:44
Witam

pracuję w firmie jakiś czas ..
wszystkie świadczenia są faktycznie od pierwszego dnia pracy a pieniądze wpływają na konto systematycznie
ogólnie jest ok. ale oczywiście jak ktoś będzie chciał obsmarować firmę na forum to znajdzie zawsze jakiś powód mniej lub bardziej prawdziwy
pracować trzeba wszędzie bo czasy PRL się dawno skończyły
myślę, że znam wiele gorszych zakładów..
2
employé 2016-11-18 10:02:48
świadczenia kobietom w ciąży na zwolnieniu lekarskim są jednak odbierane, o czym wszyscy (chyba tylko poza Panią/Panem?) wiedzą.
3
Pracodawca 2016-11-18 11:34:22
To może wyjaśnijmy sobie również w jaki sposób te Panie w ciąży pozostawiły Pracodawcę i swoje koleżanki z działu . Odeszły z dnia na dzień, bez możliwości jakiegokolwiek kontaktu ze sobą i pomocy przy przekazaniu swoich obowiązków. Lojalność obowiązuje w obydwie strony.
David Lhomme 2016-11-18 11:40:58
Wyjaśnijmy sobie w jaki sposób te niektóre Panie w ciąży opuściły pracodawcę i swoje koleżanki z działu. Odeszły z dnia na dzień nie pozostawiając żadnej możliwości kontaktu ze sobą w celu przekazania jakichkolwiek obowiązków. Proszę zapytać inne Panie z działu , które miały przejąć ich zadania jak wtedy się czuły. Lojalność obowiązuje w obydwie strony.
antara 2016-11-20 21:03:40
bardzo krzywdząca i niesprawiedliwa wypowiedz szefostwa Poldemu, to jedynie wymówka i próba wybielenia się , mająca na celu uzasadnienie karygodnego zachowania wobec pracownic w ciąży , które powinny być pod szczególną ochroną. Byli i aktualni pracownicy doskonale wiedzą jak to naprawdę wygląda od środka.
4
Monika 2016-11-28 13:29:51
Witam, ja zglaszam sie jako klient i uzytkownik Panstwa mebli. Mam problem z naroznikiee zakupionym u panstwa a w zwiazku z tym, iz mieszkam w Niemczech chcialam ta sprawe wyjasnic droga mailowa lub telefoniczna. Niestety od wrzesnia na 5 wyslanych maili nie uzyskuje odpowiedzi, natomiast telefony sa przelaczane i rozmowy zostaja przerywane. Pomijajac to, iz nie chce skladac reklamacji tylko ewentualnie za adekwatna oplata wymienic czesc naroznika, nie jestem przyzwyczajona do takiego traktowania klienta . Podaje moj adres kontaktowy zurawiki@aol.com, z prosba o kontakt.

Z powazaniem

Monika Zurawik
Pracownicy Działu Reklamacji 2016-11-29 11:50:18
Witam,
przykro nam, że doszło do takiej sytuacji. Ze swojej strony możemy zapewnić, iż reklamacje są procesowane na bieżąco. Zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem: beschwerden@stella-furniture.pl lub telefonicznie pod numerem 0048426338203 celem wyjaśnienia Pani sprawy.
Pracownicy Działu Reklamacji 2016-11-29 14:48:27
Witam,
przykro nam, że doszło do takiej sytuacji. Ze swojej strony możemy zapewnić, iż reklamacje są procesowane na bieżąco. Zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem: beschwerden@stella-furniture.pl lub telefonicznie pod numerem ( usunięte przez administratora ) celem wyjaśnienia Pani sprawy!
HR 30 37 2016-12-02 20:00:44
Jak najbardziej potwierdzam opinię pracodawcy na ten temat . Pracuję tam 4 lata i nie powiem żadnego złego słowa o tej firmie.
Zostaw swoją opinię o Poldem Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poldem Sp. z o.o.