TOYA Sp.z o.o.
257

Opinie o TOYA Sp.z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOYA Sp.z o.o.

Zuza

Jest takie mądre powiedzenie: Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!

PrzedstawicielŁódź

Pracuje w tej firmie ponad pół roku jako przedstswiciel terenowy i jak na tę chwilę nie mogę powiedzieć złego słowa. Umowa o pracę na cały etat, wysoka prowizja od sprzedaży, dodatki na święta, szkolenia, wyjazdy integracyjne i co najważniejsze świetna rodzinna atmosfera ( pracowałem już w paru miejscach i takiego podejscia nie było ). Czytam komentarze ludzi, którzy narzekają na śmieszne zarobki i jestem zdegustowany ponieważ piszę je najwyraźniej osoby, które chciałyby dostawać kilka tysięcy za to, że tylko otworzyły rano oczy i wyszły z łóżka. Praca dla osoby lubiącej kontakt z ludźmi( nie zawsze przyjaźnie nastawionymi), konsekwetnych i nie poddajacych się po pierwszej porażce, jeśli wykonujesz swoją pracę i masz "gadane" a przede wszystkim umiesz pracować bez konieczności stania nad Tobą osoby, która sprawdza czy rzeczywiście coś robisz czy tylko udajesz to jest to idealna praca :) podsumowując jeśli chcesz pracować a nie udawać to gwarantuję, że zarobisz tu "dobre" pieniądze.

PrzedstawicielŁódź
@Piter 13.04.2018 17:13

Jakie to firmy tak świetnie płaca jeśli można wiedzieć?

Remik

Czy warto starać się o pracę w firmie?

br
@Remik 08.04.2018 16:07

nie warto

Michał

Wiadomo jak wygląda praca programistów? Jakie mniej więcej są zarobki, atmosfera itd w Łodzi?

Administrator

Dawno nikt z pracowników TOYA Sp.z o.o. nic nie pisał o niej. Może czas najwyższy to nadrobić. Czy powiesz coś o swoich wrażeniach związanych z nią

Norbi

Niektórzy niestety tylko narzekać potrafią. Idealnych firm nie ma

Gru
@Norbi 25.01.2018 10:30

Idealnych nie ma ale są lepsi. Wystarczy chcieć

jackdaniels

Czy ta niemiła pani z Kapelanki to może pani M.D.? Czy nadal tam pracuje? ;)

Mateo

Pracuje w Toya od niedawna, ale już od piczątku czułem,że to firma dla mnie. Dobre wrażenie miałem już na pierwszym spotkaniu podczas rekrutacji, wszystko zostało mi bez ogródek wyjaśnione, na czym polega praca. Odwiedzam klientów w domach, ale plus jest taki, że wiem gdzie mam jechać, mam swój teren przydzielony przez koordynatora. Praca nie jest łatwa ale daje satysfakcję, nikt nikogo do niczego nie zmisza, niczego nie ukrywa. Jeśli pracujesz uczciwie zarobisz, jeśli się obijasz dostajesz tylko podstawę. klienci są różni są tacy co potrafią Cię zmierzać z błotem, ale są też tacy którzy zapraszają na kawę. Mimo wszystko polecam.

do mateo
@Mateo 06.11.2017 08:52

Bujda na resorach, pracodawca chyba sam sobie wystawil opinie bo zaden pracownik nie ma dobrego zdania o tej pracy

Domlodz

internet telewizja chłam pierwsze słabe transfery zmniejszona liczba połączeń duże pingi i zrywanie połączenia przy streamingu drugie tv boot prawie codziennie zawieszanie się obrazu itd co z tego że będziecie dzwonić zgłaszać jak i tak powiedzą że to twoja wina bo stary system albo stare sterowniki karty sieciowej Toya światłowód gdzie on jest tylko w studzienkach bo do domu masz podłączenie przewodem jak od kablówki przeszedłem do Neti i nie żałuje światłowód prosto do domu stabilnie bez żadnego ale tv nawet chwili zawieszania i nowy sprzet a nie buble z komisu albo epoki kamienia łupanego cisco Omijajcie tę firme z daleka zakłamani

gośćć

Czy opisze ktos jak wyglada praca w firmie Toya na stanowisku "Przedstawiciel Handlowy w Dziale Sprzedaży Aktywnej w Łodzi ". Bo nie wiem czy dziala to na zasadzie chodzenie po domach i proszenie sie o podpisanie umowy czy tez normalne przedstawicielstwo handlowe

Mark
@Asior 27.10.2017 21:03

Potwierdzam - to pukanko do drzwi i wciskanie usług, ewentualnie jeżdżenie po domach i podpisywanie umów zawartych przez infolinię za psie pieniądze. W Krakowie jest tak samo i jeszcze trudniej.

Nowa

Pracuje od niedawna w TOYA KRK nie mam problemu z dogadaniem się ze współpracownikami. Jest miło i sympatycznie. Zarobki całkiem niezłe , zwłaszcza prowizja. Do tego korzystam z karty Multisport i opieki medycznej w prywatnej klinice.POLECAM

ex-pracownik

To co pisze Mik to prawda. Rotacja pracowników, kiepskie zarobki ( w markecie na kasie się lepiej zarabia), nerwowa atmosfera (przez pewną osobę no może dwie z wiecznymi humorami i fochami), nadmiar obowiązków (robisz wszystko) do tego masz pracować jak maszyna i nie masz prawa się pomylić bo zaraz się na ciebie ktoś wydziera i daje do zrozumienia ze jak ci nie pasuje to droga wolna (wiadomo kto). Same minusy. Może w Łodzi jest lepiej, w Krakowie póki góra się nie zmieni albo nie zmieni podejścia do ludzi nigdy nie będzie lepiej. Tak jak Mik NIE POLECAM oddziału w krakowskiego. Szkoda tracić czasu na te nerwy.

ex
@Toya 26.07.2017 11:24

Zmieńcie tą Panią, a na pewno kurz opadnie i pracownicy poczują że pracują w firmie szanującej pracownika a nie w murzylandzie. Kto pracuje albo pracował w Kapelance ten wie, o którą panią nerwowo trzymającą stołek mowa. Karta Multisport to nie cud w dzisiejszych czasach, a gdzie indziej bardziej szanują pracownika

Mik

Nie polecam pracy w oddziale krakowskim. Nerwowa atmosfera, zastraszanie, niekompetencja, rotacja pracowników, pieniądze nijakie.

Toya
@Mik 16.07.2017 12:26

Zapewniamy stabilizację, opiekę medyczną, atrakcyjny socjal. Wynagrodzenie na start uzależnione jest od posiadanego doświadczenia i kwalifikacji, a do tego należy doliczyć prowizje od sprzedaży w przypadku osób zatrudnionych w biurze obsługi klienta czy przedstawicieli handlowych. Dalszy wzrost podstawy oraz wysokość premii jest wynikiem zaangażowania i rozwoju, które przekładają się na efektywność działania. Zespół jest różnorodny dlatego jesteśmy zgraną ekipą, co podkreślają sami pracownicy! :) Obecnie prowadzimy rekrutację między innymi do BOK w Krakowie oraz poszukujemy chętnych do pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego. pozdrawiamy, zespół Toya Sp.z o.o.

Adam

Jak czytam opinie tych pracowników, to nie dziwię się, że obsługa klienta u nich taka dziadowska. Firma moje i "zajefajna" dla pracowników, ale dla klientów - KOSZMAR!

Toya
@Adam 06.07.2017 22:45

Adam, jeżeli masz jakąś kwestię, w której rozwiązaniu moglibyśmy Ci pomóc skontaktuj się z nami pod adresem info@toya.net.pl

ELA

Elżbieta. Pracuję w firmie ok 17lat.Jest dobrze-szkolenia, pełen socjal, możliwość rozwoju /zależy tylko od Ciebie/. Pensja zawsze w terminie.Możesz sprawdzić,nie słuchaj tych co narzekają -TAK NAJŁATWIEJ. Pozdrawiam Ela.

chetny

witam, na jaka podstawe mozna liczyc na stanowisku przedstawiciela?

Toya
@chetny 27.06.2017 12:07

Dzień dobry, zachęcamy do udziału w rekrutacji, w przypadku decyzji pozytywnej wszystkie informacje dotyczące zasad wynagrodzenia i zatrudnienia zostaną przedstawione. pozdrawiamy, zespół Toya

Sebastian K

Pracuję w dziale aktywnej sprzedaży od 3 lat. Na początku było ciężko, dużo pracy i małe zarobki ale z czasem jak się wdrążyłem i zacząłem robić regularnie wyniki dostałem inwestycję i zarabiam bardzo przyzwoicie przy czym pracuję jak chce i nikt mi nie mówi co mam robić. Firma dba o pracowników, prywatna opieka medyczna, multi sport, wczasy nad morzem, kino koncerty i wiele innych nie mówiąc już o tym że zawsze dostajemy bonusy finansowe na Święta. Osobiście jestem zadowolony z pracy chociaż nie wszystko mi się podoba.

TOYA Sp.z o.o.
pracodawca

Witold Krawczyk - niezwyczajne pasje prezesa firmy TOYA

TOYA Sp.z o.o.
pracodawca

25 lat TOYA. Kto stworzył imperium przy Łąkowej?

anonim :)

Pracuję w tej firmie już kilka lat. Szybko otrzymana umowa na czas nieokreślony. Zarobki przyzwoite. Atmosfera w biurze zajefajna. Pracować trzeba jak wszędzie więc nie wiem o co chodzi.

student

dobra praca na początku kariery zawodowej, można się wiele nauczyć, oferują szkolenia, dla studentów możliwość pogodzenia pracy z nauką, zarobki wiadomo zależą od tego ile czasu poświęcisz pracy, jak chcesz to zarobisz jak olewasz to nie licz na kasę

Tosia 225

Praca jak praca, zarobić można. Na dziale sprzedaży w zależności od akcji jaką się dzwoni. Ludzie ok raczej studenci. Ci co pracują dłużej maja lepsze akcje i więcej kasy, nowi słabo. Opiekunowie mało kumaci źli jak zadaje się pytania, mało wiedzą pracownicy z dłuższym stażem wiedzą więcej. Najlepiej się nie oddzywacie bo się poleci, kierownik Pani A.K.B podla i cwana lubi młodych chłopców. Generalnie ręka rękę myje, najlepiej być cicho i się podlizywac. Nie polecam

jarek99

jasne warunki pracy, przedstawione już na rozmowie kwalifikacyjnej, sprzedajesz- zarabiasz,zdecydowanie polecam.

olka92

polecam, miłe wrażenie już od początku podczas rekrutacji, późniejsza współpraca również ok.

Oszukana

nie polecam pracy w tej firmie, mnie oszukali finansowo, a jeżeli już się zdecydujecie to dokładnie i szczegółowo wypytajcie o warunki pracy i przede wszystkim rozliczenia

OO
@Oszukana 19.03.2017 07:27

To, że ktoś czegoś nie zrozumiał nie oznacza, że został oszukany. Moim zdaniem opinia czysto subiektywna.

adam

akurat teraz mają ogłoszenie na stanowisko Przedstawiciela Handlowego w Łodzi, nie bedzie tak trudno tym bardziej, że na telewizję cyfrowa czy internet jest zapotrzebowanie

anonim

(usunięte przez administratora)

Toto

Domek, piszemy o TOYA Sp. z o.o. w Łodzi, a nie TOYA SA we Wrocławiu.

A455

Ja też tam pracowałem.Piękne bajki Pani Redgirl

REDGIRL1910
@A455 05.02.2016 10:25

tak ?? a jakie ja bajki opowiadam ??

anonim

(usunięte przez administratora)

REDGIRL1910

tego akurat nie wiem, ale chyba nie złe bo rotacja jest mała

REDGIRL1910

ehhh, czy tam te wasze wypociny i aż oczy bolą.. Pracuje w tej firmie od grudnia 2012r do dnia dzisiejszego 19 stycznia 2016. zaczynałam na sorzedaży po pół roku awansowałam na obsłuę telefoniczną a od września kolejny awans na specjalistę ds obsługi abonenta w biurze... zaznaczę bardzo ważną rzecz nie jestem córką/siostrą/kuzynką/żoną/narzeczoną ani w żaden sposób osobą spowinowaconą z kimkolwiek w tej frmie... jak ktoś nie chce pracować to nie zabrobi.. ja mam teraz jakieś 2500 srednio na rękę... amosfera bardzo pozytwna na kazdym szczeblu... także życzę powodzenia w narzekaniu na brak pracy jak robic się nie chce.

REDGIRL1910

taka że na um zlecenie nie masz urlopu... umowe zlecenie masz na samym poczatku pracy tam...

Zostaw opinię o TOYA Sp.z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOYA Sp.z o.o.