TOYA Sp.z o.o.
2 64 6 1

Opinie o TOYA Sp.z o.o.

Maja

@Renata, a czy wysłałaś już swoją aplikacje na wybrane stanowisko? Jeśli czeka Cię rozmowa kwalifikacyjna - trzymamy za Ciebie kciuki. A może zdecydowałaś się podjąć zatrudnienie w firmie i jesteś obecnie jej pracownikiem? @Franky4Palce, dziękuje za merytoryczną opinię. Czy możesz powiedzieć nam coś więcej na temat proces rekrutacji w tym miejscu? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Czy jest wyłącznie jeden etap rekrutacji a może jest ich kilka?

Franky4Palce

Pracuje w TOYA od kilkunastu miesiecy i szczerze moge napisac POLECAM PRACE W TOYA. Przeszedlem caly proces rekrutacyjny bez zadnych znajomkow w firmie. Doświadczenie w sprzedazy mam i zostalo to docenione. Atmosfera pomiędzy pracownikami wrecz fenomenalna, zero jakies kwasow. Kasa OK, zawsze na czas, prowizja takze. Co niestety u innych pracodawcow nie zawsze jest w porzadku. Jezeli ktos szuka pracy, chcą pracowac a nie tylko udawac zapracowanego to spokojnie w TOYA spelni sie zawodowo. Co do jakosci uslug swiadczonych przez TOYA to wystarczy zobaczyc ranking na speedtescie. Toya jest na 1-2 miejscu.

Maja

Czy ktoś może podpowiedzieć coś użytkownikowi @Renata? @Renata, czy jesteś w dalszym ciągu zainteresowana pracą w tym miejscu? Jeśli tak, na jakim stanowisku chciałabyś pracować? Czy na tym, które opisałaś w swoim komentarzu? Co oprócz atmosfery jest według Ciebie istotnym czynnikiem by praca w danym miejscu była dla Ciebie satysfakcjonująca?

Renata
@Maja 31.07.2018 17:15

Tak jestem zainteresowana pracą w Toya. Obecnie pracuję w firmie, której blisko do korporacji. Brakuje mi elastyczności działania. I ludzi którzy tworzą zespół a nie takich, którzy się zwalczają. Proszę o odpowiedź kogoś kto tam pracuje. Warto zmieniać?

Renata

Jest ogłoszenie na pracownika obsługi klienta w Łodzi, czy ktoś z obsługi napisze czy atmosfera pracy jest okey? jeżeli klimat pracy zły np. kierownictwo choleryczne to odpada.

Maja

@Retka, rozumiem. Czy powiesz nam jak wygląda aspekt możliwości rozwoju w firmie? Czy pracownikom umożliwiono podnoszenie kwalifikacji na przykład poprzez finansowanie branżowych szkoleń lub kursów? W komentarzu poniżej wspomniałaś, że są organizowane jednak nie wspominałaś jakiego rodzaju to szkolenia. Powiesz nam coś więcej na ten temat?

Maja

@Retka, dziękuje za opinię. Czy powiesz nam coś więcej na temat warunków pracy w tym miejscu? Czy według Ciebie otrzymywane wynagrodzenie jest proporcjonalne do ilości wykonywanych obowiązków? @Aśka, trudno się nie zgodzić, że w miłym towarzystwie czas szybko płynie. Czyli jak rozumiem atmosferę panująca w firmie oceniasz jako dobrą - możesz podać jakieś szczegóły dotyczące tego dlaczego tak sądzisz? Dla każdego pracownika dobra atmosfera może oznaczać coś innego, dlatego dalsza Twoja wypowiedź w tym temacie będzie szczególnie cenna.

Retka
@Maja 15.07.2018 20:12

Wiesz, zawsze można było by dostać podwyżkę ;) miło jest jak Cię doceniają.. Trudno mi określić czy wynagrodzenie jest adekwatne, myślę że mogło by być ciut większe, ale tutaj mówię tylko w swoim imieniu.. Nie wiem co jeszcze miałabym więcej powiedzieć.. pytaj, a odpowiem :)

Maja

@Retka, czy jesteś aktualnie pracownikiem firmy TOYA? Możesz powiedzieć nam coś na temat warunków pracy w tym miejscu? @Warto!, jak wygląda aspekt możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? Może osobiście brałeś udział w jednym z nich i możesz podzielić się z nami wrażeniami?

Retka
@Maja 09.07.2018 08:09

Tak, nadal jestem pracownikiem firmy TOYA, bardzo sobie to chwalę. Warunki... hmm jak dla mnie sa ok. Kasa zawsze się zgadza i jest na czas... organizowane są szkolenia, wyjazdy integracyjne... Mamy dobry pakiet ubezpieczenia prywatnego, zniżki do Wytwórnii czy karte OKsystem... Naprawdę jak dla mnie nie mogło mi się trafić nic lepszego a pracuję już prawie 6 lat...

Aśka

Pieniądze - jak na telemarketing - przyzwoite ale ludzie zajeekstrafajni!!! Szybko mija czas.

Ela

Kolesiostwo i same pocioty, zamknięty krąg ( obsadzanie stanowisk osobami bez żadnej wiedzy i doświadczenia ) żenujące pomysły - nie spotkałam tam nikogo kompetentnego w preciagu swojej kariery ! Od kierowników biur ( kuzynki, córki itp) przez przedstawicieli po dyrektoru(f) - bo tylko tacy tam są + jakiś Marian : idiota i (usunięte przez administratora) - dyrektorek z intelektem 3 latka ( posada za głębokie gardło tak wszyscy obstawiają ) NIE POLECAM TEGO BYDŁA ( 8 lat w g**nie przesiedziałam)

Retka
@Retka 28.06.2018 12:31

przepraszam, ale z rozpędu nie doczytałam kto dodał opinię i myślałam, że to była odpowiedź do mojej wypowiedzi :)

Remik

Czy warto starać się o pracę w firmie?

Warto!
@Remik 08.04.2018 16:07

Fajny zespół, ludzkie podejście do pracownika, wynagrodzenie wypłacane zawsze na czas, a przede wszystkim możliwość rozwoju przez organizowane szkolenia. Polecam! :)

Ulka

Podpowiedzcie jak się tu pracuje? Czy jakiś socjal macie?

TOYA Sp.z o.o.
pracodawca
@Ulka 20.06.2018 20:39

Zapewniamy stabilizację (dajemy umowę u pracę), atrakcyjny social :opiekę medyczną (Enel- Mel), dofinasowanie do karty sportowej (ok. system), zniżki na koncerty do Wytwórni, dostęp do oferty telewizyjnej oraz wiele innych atutów, o których można się przekonać dołączając do naszej ekipy. Wynagrodzenie na start uzależnione jest od posiadanego doświadczenia i kwalifikacji, do tego na stanowiskach związanych ze sprzedażą należy doliczyć prowizje ze sprzedaży. Dalszy wzrost podstawy oraz wysokość premii jest wynikiem zaangażowania i rozwoju, które przekładają się na efektywność działania. Zespół jest bardzo różnorodny dlatego jesteśmy tak fajną i zgraną ekipą! :)

Maja

@Retka, ciekawa jestem czy jesteś osobą zatrudnioną w firmie TOYA? Jeśli tak, to jak to wygląda z Twojego punktu widzenia? Czy widzisz jakieś podobieństwo swoich spostrzeżeń do tych, którymi podzieliła się na forum @Ela? A może wydaje Ci się, że jest to opis absolutnie nie pasujący do realiów firmy TOYA. Zachęcam do pozostawienia tutaj swojej opinii na temat tej firmy. Na pewno będzie ona bardzo pomocna dla tych, którzy myślą o podjęciu w niej pracy.

Retka
@Maja 26.06.2018 21:31

Tak, pracuję w Toya od ponad 5 lat. Zgodzę się z tym, że jest to firma rodzinna tzn. że jest wiele osób ze sobą spokrewnionych sama chcę jakoś ściągnąć swojego narzeczonego. Nie zauważyłam większego kolesiostwa w naszej formie, choć pewnie by się jakaś jego forma znalazła, co do braku kompetencji ludzi w tej formie to jak w każdej znajdzie się ktoś kto nie wiadomo dlaczego ma dane stanowisko. Ja jestem zadowolona z mojej pracy w firmie Toya, myślę, że po latach poszukiwań , bycia oszukiwaną znalałam swoje miejsce. I żeby było jasne w firmie Toya nie ma nikogo z mojej rodziny, pracę dostałam przychodząc na rozmowę kwalifikacyjna.

Maxu

Czy pani M.D. nadal pracuje na Kapelance i wzbudza ferment w oddziale krakowskim?

Jak nie my to kto
@Maxu 17.06.2018 11:50

Już nie...

Bartek

Może obecnie przy braku pracowników firma zacznie podnosić wynagrodzenia?

Zuza

Jest takie mądre powiedzenie: Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!

PrzedstawicielŁódź

Pracuje w tej firmie ponad pół roku jako przedstswiciel terenowy i jak na tę chwilę nie mogę powiedzieć złego słowa. Umowa o pracę na cały etat, wysoka prowizja od sprzedaży, dodatki na święta, szkolenia, wyjazdy integracyjne i co najważniejsze świetna rodzinna atmosfera ( pracowałem już w paru miejscach i takiego podejscia nie było ). Czytam komentarze ludzi, którzy narzekają na śmieszne zarobki i jestem zdegustowany ponieważ piszę je najwyraźniej osoby, które chciałyby dostawać kilka tysięcy za to, że tylko otworzyły rano oczy i wyszły z łóżka. Praca dla osoby lubiącej kontakt z ludźmi( nie zawsze przyjaźnie nastawionymi), konsekwetnych i nie poddajacych się po pierwszej porażce, jeśli wykonujesz swoją pracę i masz "gadane" a przede wszystkim umiesz pracować bez konieczności stania nad Tobą osoby, która sprawdza czy rzeczywiście coś robisz czy tylko udajesz to jest to idealna praca :) podsumowując jeśli chcesz pracować a nie udawać to gwarantuję, że zarobisz tu "dobre" pieniądze.

PrzedstawicielŁódź
@Piter 13.04.2018 17:13

Jakie to firmy tak świetnie płaca jeśli można wiedzieć?

Michał

Wiadomo jak wygląda praca programistów? Jakie mniej więcej są zarobki, atmosfera itd w Łodzi?

Administrator

Dawno nikt z pracowników TOYA Sp.z o.o. nic nie pisał o niej. Może czas najwyższy to nadrobić. Czy powiesz coś o swoich wrażeniach związanych z nią

Norbi

Niektórzy niestety tylko narzekać potrafią. Idealnych firm nie ma

Gru
@Norbi 25.01.2018 10:30

Idealnych nie ma ale są lepsi. Wystarczy chcieć

jackdaniels

Czy ta niemiła pani z Kapelanki to może pani M.D.? Czy nadal tam pracuje? ;)

kika
@anonymous 27.11.2017 21:51

:-(

Mateo

Pracuje w Toya od niedawna, ale już od piczątku czułem,że to firma dla mnie. Dobre wrażenie miałem już na pierwszym spotkaniu podczas rekrutacji, wszystko zostało mi bez ogródek wyjaśnione, na czym polega praca. Odwiedzam klientów w domach, ale plus jest taki, że wiem gdzie mam jechać, mam swój teren przydzielony przez koordynatora. Praca nie jest łatwa ale daje satysfakcję, nikt nikogo do niczego nie zmisza, niczego nie ukrywa. Jeśli pracujesz uczciwie zarobisz, jeśli się obijasz dostajesz tylko podstawę. klienci są różni są tacy co potrafią Cię zmierzać z błotem, ale są też tacy którzy zapraszają na kawę. Mimo wszystko polecam.

do mateo
@Mateo 06.11.2017 08:52

Bujda na resorach, pracodawca chyba sam sobie wystawil opinie bo zaden pracownik nie ma dobrego zdania o tej pracy

Domlodz

internet telewizja chłam pierwsze słabe transfery zmniejszona liczba połączeń duże pingi i zrywanie połączenia przy streamingu drugie tv boot prawie codziennie zawieszanie się obrazu itd co z tego że będziecie dzwonić zgłaszać jak i tak powiedzą że to twoja wina bo stary system albo stare sterowniki karty sieciowej Toya światłowód gdzie on jest tylko w studzienkach bo do domu masz podłączenie przewodem jak od kablówki przeszedłem do Neti i nie żałuje światłowód prosto do domu stabilnie bez żadnego ale tv nawet chwili zawieszania i nowy sprzet a nie buble z komisu albo epoki kamienia łupanego cisco Omijajcie tę firme z daleka zakłamani

gośćć

Czy opisze ktos jak wyglada praca w firmie Toya na stanowisku "Przedstawiciel Handlowy w Dziale Sprzedaży Aktywnej w Łodzi ". Bo nie wiem czy dziala to na zasadzie chodzenie po domach i proszenie sie o podpisanie umowy czy tez normalne przedstawicielstwo handlowe

Mark
@Asior 27.10.2017 21:03

Potwierdzam - to pukanko do drzwi i wciskanie usług, ewentualnie jeżdżenie po domach i podpisywanie umów zawartych przez infolinię za psie pieniądze. W Krakowie jest tak samo i jeszcze trudniej.

Nowa

Pracuje od niedawna w TOYA KRK nie mam problemu z dogadaniem się ze współpracownikami. Jest miło i sympatycznie. Zarobki całkiem niezłe , zwłaszcza prowizja. Do tego korzystam z karty Multisport i opieki medycznej w prywatnej klinice.POLECAM

ex-pracownik

To co pisze Mik to prawda. Rotacja pracowników, kiepskie zarobki ( w markecie na kasie się lepiej zarabia), nerwowa atmosfera (przez pewną osobę no może dwie z wiecznymi humorami i fochami), nadmiar obowiązków (robisz wszystko) do tego masz pracować jak maszyna i nie masz prawa się pomylić bo zaraz się na ciebie ktoś wydziera i daje do zrozumienia ze jak ci nie pasuje to droga wolna (wiadomo kto). Same minusy. Może w Łodzi jest lepiej, w Krakowie póki góra się nie zmieni albo nie zmieni podejścia do ludzi nigdy nie będzie lepiej. Tak jak Mik NIE POLECAM oddziału w krakowskiego. Szkoda tracić czasu na te nerwy.

ex
@Toya 26.07.2017 11:24

Zmieńcie tą Panią, a na pewno kurz opadnie i pracownicy poczują że pracują w firmie szanującej pracownika a nie w murzylandzie. Kto pracuje albo pracował w Kapelance ten wie, o którą panią nerwowo trzymającą stołek mowa. Karta Multisport to nie cud w dzisiejszych czasach, a gdzie indziej bardziej szanują pracownika

Mik

Nie polecam pracy w oddziale krakowskim. Nerwowa atmosfera, zastraszanie, niekompetencja, rotacja pracowników, pieniądze nijakie.

Toya
@Mik 16.07.2017 12:26

Zapewniamy stabilizację, opiekę medyczną, atrakcyjny socjal. Wynagrodzenie na start uzależnione jest od posiadanego doświadczenia i kwalifikacji, a do tego należy doliczyć prowizje od sprzedaży w przypadku osób zatrudnionych w biurze obsługi klienta czy przedstawicieli handlowych. Dalszy wzrost podstawy oraz wysokość premii jest wynikiem zaangażowania i rozwoju, które przekładają się na efektywność działania. Zespół jest różnorodny dlatego jesteśmy zgraną ekipą, co podkreślają sami pracownicy! :) Obecnie prowadzimy rekrutację między innymi do BOK w Krakowie oraz poszukujemy chętnych do pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego. pozdrawiamy, zespół Toya Sp.z o.o.

Adam

Jak czytam opinie tych pracowników, to nie dziwię się, że obsługa klienta u nich taka dziadowska. Firma moje i "zajefajna" dla pracowników, ale dla klientów - KOSZMAR!

Toya
@Adam 06.07.2017 22:45

Adam, jeżeli masz jakąś kwestię, w której rozwiązaniu moglibyśmy Ci pomóc skontaktuj się z nami pod adresem info@toya.net.pl

ELA

Elżbieta. Pracuję w firmie ok 17lat.Jest dobrze-szkolenia, pełen socjal, możliwość rozwoju /zależy tylko od Ciebie/. Pensja zawsze w terminie.Możesz sprawdzić,nie słuchaj tych co narzekają -TAK NAJŁATWIEJ. Pozdrawiam Ela.

chetny

witam, na jaka podstawe mozna liczyc na stanowisku przedstawiciela?

Toya
@chetny 27.06.2017 12:07

Dzień dobry, zachęcamy do udziału w rekrutacji, w przypadku decyzji pozytywnej wszystkie informacje dotyczące zasad wynagrodzenia i zatrudnienia zostaną przedstawione. pozdrawiamy, zespół Toya

Sebastian K

Pracuję w dziale aktywnej sprzedaży od 3 lat. Na początku było ciężko, dużo pracy i małe zarobki ale z czasem jak się wdrążyłem i zacząłem robić regularnie wyniki dostałem inwestycję i zarabiam bardzo przyzwoicie przy czym pracuję jak chce i nikt mi nie mówi co mam robić. Firma dba o pracowników, prywatna opieka medyczna, multi sport, wczasy nad morzem, kino koncerty i wiele innych nie mówiąc już o tym że zawsze dostajemy bonusy finansowe na Święta. Osobiście jestem zadowolony z pracy chociaż nie wszystko mi się podoba.

Zostaw opinię o TOYA Sp.z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOYA Sp.z o.o.