brak logo

DPD Polska

Gdańsk

Opinie o DPD Polska

stokrotka 2009-08-26 13:40:12
Praca ciężka fizycznie. Wynagrodzenie dobre i wpływa regularnie. Nie ma problemów z urlopami. Niestety łamane są często prawa pracownika i to już tam niestety codzienny standard. Firma uważa że zatrudniając młodych ludzi nie będą w stanie się obronić i tak się w istocie dzieje.
2
FIL 2009-09-09 15:45:30
zgadzam się w 100%. czysty [usunięte przez moderatora]. aczkolwiek sam to stosuje, konsekwentnie wymieniajac pracownikow, gdy zaczynają krecic nosem. po zmianie zarządu w firmie wałki finansowe na wyzszym szczeblu takie same jak w Masterlinku w Sopocie, tylko bardziej ostroznie i mniej ludzi wypycha kieszenie.
anonim 2011-04-18 20:18:22
Więc zacznijmy od tego że pracujesz tam na zlecenie, na rozmowie usłyszysz że może to potrwać 2,3 góra 5 miesięcy. Fakty są nieco inne, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tej chwili na zleceniu 10 miesiąc pracując po 6 dni w tygodniu bez jakiegokolwiek urlopu. To że dostaniesz umowę o pracę jest pewne aczkolwiek jedynym problemem jest czas oczekiwania 12-15 miesięcy to standard, KAŻDY tyle tu odsiedział na zleceniu, dodatkowo nie masz ciągłości zlecenia ponieważ co miesiąc zrywają starą umowę i podpisujesz nową. Zleceniowiec jest traktowany jak pies, omijają Cię wszystkie dni wolne, premie czy karnety do kina które wędrują tylko do osób na umowie. Oczywiście to nie dotyczy obowiązków, pracując tu tak krótko biję na głowę 90% starej załogi i potrafię pełnić zastępstwo za kogokolwiek z umowy który ma akurat wolne za sobotę lub inne święto i jest to skrzętnie wykorzystywane. Nie masz prawa powiedzieć że coś cię boli bo od brygadzisty \'\'miłego starszego pana który trochę krzyczy ale jest w porządku\'\' (cytat z rozmowy kwalifikacyjnej) usłyszysz śliczne \'\'jak się nie wyrabiasz to się zwolnij\'\' lub sytuacja gdy próbowałem podnieść paczkę dużo przepakowaną przez jakiegoś [usunięte przez moderatora] ważącą 62 kg. - (ON) co się tak z tym [usunięte przez moderatora]? - (JA) paczka jest trochę przegięta i ma nieprzepisową wagę - (ON) nie pasuje to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do pizzerii pracować Takie teksty są na porządku dziennym!! Nie awansujesz ponieważ na stanowiskach wyżej postawionych znajdziesz przeważnie tylko trzy nazwiska. (Rodzinki dookoła) Jak każdy magazynier na początku, ściągałbyś paczki z taśmy i układał je pod przydzielone bramy, mógłbyś być ewentualnie wzięty na rozładunek co wbrew pozorom jest przyjemniejszą pracą ale obecnie nie masz opcji się tam dostać gdyż jest komplet i nikogo nie wygryziesz (sam pracuję na rozładunku) Co do pieniędzy to dostaniesz 11.50zł brutto za godzinę (jakieś 8.80 na rękę) plus premia uznaniowa 0-200zł brutto więc wypłata średnio szacuje się na pułapie 1700-1800zł na rękę. Pracowałem w gorszej firmie ale tu też nie ma rewelacji jeżeli masz mocne nerwy i nóż na gardle to możesz uderzać do pracy. Pozdrawiam.
1
PAJAK 2012-07-31 12:41:36
CO mogę dodać oprócz tego ze nic się nie zmieniło do czasu co pisał mój przedmówca poszukują tylko na jedną zmianę do PANA [usunięte przez moderatora] pyzatym NIC wielkie ZERO
jeden z wielu 2012-12-08 20:36:52
Nie polecam, kiepskie pieniądze jak na tak ciężką fizyczną pracę , brak jakichkolwiek perspektyw na awans , brak szacunku, kiepska atmosfera, chamstwo na każdym kroku no i "obcowanie" z panem Jankiem. W DPD można dorobić się tylko garba i nerwicy
piasts22 2014-11-30 22:00:28
Widzę że opinie piszą Ci, co zostali wywaleni za kradzieże lub totalne bezmuzgi (co widać po wypowiedziach i ich formuowaniu). Robiłem tam ponad rok i nie nażekałem. Atmosfera była dobra a gdy trzeba było robić nadgodziny to i zapłata była uczciwa. Fakt że byłem tam w okresie zmian (Z Masterlinka na DPD i przeprowadzka z Sopotu do Gdańska).
krzysiek 2015-09-14 19:47:43
Po otrzymaniu wypowiedzenia umowy o pracę i propozycji pracy na podstawie umowy-zlecenia (podobno byliśmy "za drodzy") nikomu nie polecę tam pracy. Firma w bezsensowny sposób "tnie koszy" (przeważnie kosztem szeregowych pracowników i kurierów) stąd te "interesujące oferty" (wielu wartościowych pracowników po prostu nie godzi się na nowe warunki i odchodzi). Dużo pracowników DPD traktuje pracę tam jako tymczasowy postój i szuka czegoś innego (większości się to udaje).
uno 2015-10-14 18:26:02
a i sie wydaje ze DPD polska to godna polecenia firma. wiemy ze jest to firma glownie kurierska. ja wielokrotnie korzystalam z ich uslug, zawsze mialam przesylke na czas, dodatkowo kontakt z kurierem czyli wiaodmo bbylo gdzie przyjedzie na ktora godzine i zeby miec przygotowane pieniazki. dla mnei firma jak wspominalam na plus
Zostaw swoją opinię o DPD Polska - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska