brak logo

FAZOS S.A

Tarnowskie Góry

Opinie o FAZOS S.A

widoczny i połaczony z profilem 2009-10-11 14:31:21
Witam nie bedzie to opinia o waszym zakladzie pracy aczkolwiek prosba o przyjeciu do pracy nazywam sie Janusz D. i mieszkam na Osadzie Jana obecnie przebywam w Irlandi jestem tu dwa lata ale mam zamiar wrocic do kraju i poszukuje pracy mam uprawnienia na wozki widlowe i sównice a wybralem wasz zaklad poniewaz jest blisko mojego miejsca zamieszkania i wiele dobrego o nim slyszałem wiec prosze o kontakt i odpowiedz na moja prosbe na adres meilowy 27janusz27@interia.pl z powazaniem Janusz
1
Były pracownik 2013-01-21 20:08:56
Pracowałem w Fazosie przez 5 lat. Zwolnili mnie w 2009 roku. Co mogę powiedzieć? Pracowało mi się bardzo fajnie, super koledzy i naprawdę dobrzy fachowcy. Niestety wszystko sknolił zarząd spółki.

Zarobki liche, możliwości awansu zerowe, za co wielki minus, ale każdy zna swoje miejsce. Uderzyło mnie bardzo ludzkie podejście do człowieka ze strony kierownictwa. Tego mi brak u obecnego pracodawcy.
1
Kapi123 2013-02-25 21:46:50
Czy na fazosie są jakieś przyjęcia
Anonim 2013-08-09 12:10:28
Cóż mam rozwijać. Zatrudniony zostałem w dziale Utrzymania Ruchu. Tam nauczyłem się zawodu elektromontera.

Stawki: liche - zarabiałem najniższą krajową, ale była to moja pierwsza praca

Warunki pracy:

1. Bezpieczeństwo - poziom średni;
2. Narzędzia - poziom niedostateczny - pracowałem prywatnymi narzędziami;
3. Miejsce pracy a zdrowie - duży hałas i zapylenie, technologia z początku 20 wieku, trochę nowych maszyn, ale zwększa część z lat 80, 90 XX wieku, część parku maszynowego z lat 60, 70,
4. Środowisko pracy - ludzie życzliwi, chętnie dzielący się posiadanym doświadczeniem - bardzo sprzyja nabywaniu nowych umiejętności i rozwijaniu zainteresowań;
5. Kierownictwo - było ok. Nie było widać dyskryminacji ze względu na staż pracy itp.;
6. Presja psychiczna - brak - nie było nacisków czasowych związanych z szybkością usuwania awarii, po prostu chcieli by było zrobione porządnie;
7. Raportowanie i dokumentacja - praktycznie brak zbędnej papierologi. Jako pracownicy mieliśmy wykonywać swoją pracę a nie zajmować się biurokracją;
8. Co jeszcze rozwijać. Będę miał zawsze sentyment do omawianej firmy.
1
anonim 2014-03-01 09:34:47
Pracowałem kiedyś w Fazosie ale w Biskupicach i pracowało się super ale niestety zarzneli ten zakład i wydaje mi się że to samo zrobią na Górach ktoś skasuje za to ogromną kase a ludzie sie nie liczą.
1
zapytanie 2014-03-04 23:45:47
czy ktos z pracujacych w firmie Fazos moglby cos powiedziec na temat sytuacji firmy , planowanych restrukturyzacjach , planowanych masowych zwolnieniach czy moze zatrudnianiu nowych pracownikow w zwiazku np z podpisaniem jakiegos kontraktu itp .
Arturo 2014-03-06 12:48:14
Żadnych dobrych wiadomości....
Od listopada 2013 zwolniono ok 90 osób teraz w marcu ma odejść kolejne 210....Zostanie ok 120 osób.Część hal zostanie sprzedana,produkcja mocno okrojona...Kolejny zakład pada....
5
aletojużbyło 2014-04-08 11:40:55
Dokładnie ten sam prezes - Komoszyński 10 lat temu też robił czystkę w Fazosie, może tylko na mniejszą skalę. Wtedy miał innego mocodawcy, teraz mocodawca się zmienił ale metody takie same. Odpowiedni człowiek do takiej "roboty". Dla zakładu nie wróży to nic dobrego.
3
lukas 2015-01-23 03:20:16
Nikt nic nie wie, bo chyba powinno byc głośno o takich przenosinach. Co się stało z pracownikami? Dziwna to w ogóle sprawa przenosić zakład w inne miejsce i od nowa szukac całego personelu, czemu zdecydowali się na taki krok? Wątpię, by wyszło z tego coś dobrego. Pozdrawiam i z góry dzięki za informacje.
gigi 2015-03-31 21:10:34
firma fazos. chyba zostala polaczona z zupelnie inna firma jaka jest famur. famur ot teraz zjamuje sie na prawde roznymi rzeczmia taki jak transport, budowa scian itp. duzo pby pisac o tych wszystkich rzeczach. ciekawe jak to wplynelo na zatridnienie starych pracownikow, ale teraz bardziej mnie ciekawi jak to jest z nowymi ludzmi.
weioao 2016-05-14 13:35:00
ależ @preziu gdzie znajdziesz bezstresową firmę. Ta ma przynajmniej szkolenia produktowe i sprzedażowe i ścieżkę rozwoju kariery. I dlatego będąc absolwentem dobrej uczelni i mając już trochę doświadczenia składam do nich CV. Postaram się żeby dobrze zarabiać i awansować
Zostaw swoją opinię o FAZOS S.A - Tarnowskie Góry
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FAZOS S.A